בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
זהו פורום פמיניזם ומעמד האישה. ככזה יש לו הנחות יסוד העומדות בבסיס תפיסת העולם הפמיניסטית. נשים, מתוקף אנושיותן, הן שוות ערך וראויות לכבוד, הגנה, בטחון ותנאי קיום מכובדים. השוני הביולוגי בין המינים אין בו כדי לשלול מזכויות אלה.
השוויון החברתי אינו תלוי בזהות ביולוגית.

קהל היעד העיקרי של הפורום הינו א/נשים המגדירים/ות עצמם כפמיניסטים/ות, ומטרתו הראשונה במעלה של הפורום הוא בית למידע, דיונים ופעילות תוך פמיניסטים.

המעגל השני כולל א/נשים שאינם מגדירים/ות עצמם/ן כפמיניסטים/ות אך מרגישים/ות חפיפה ניכרת או מעונינים/ות ללמוד עוד על הנושא - ברוכים/ות תהיו.

גולשים/ות אשר אינם/ן נמנים/ות על שני המעגלים מוזמנים/ות להשתתף בפורום כל עוד השתתפותם/ן אינה באה על חשבון מטרות הפורום.

ברצוננו לחדד נקודה זו - אחת ממטרות הפורום היא להשתדל לשמור על הפורום בפני עצמו כמרחב לדיון פמיניסטי בבחינת נאה דורש/ת נאה מקיימ/ת. דיון פמיניסטי הינו כזה לא רק כתלות בנושאים העולים (אפשר להעלות כל נושא לדיון שהפמיניזם עוסק או עסק בו באופן שאיננו פמיניסטי) אלא גם באופן בו הם עולים כך למשל חשוב לנסות לקדם הקשבה לחוויות של נשים וכן חשוב להמנע מנפילה חוזרת לדינמיקה המוכרת של "נשים מנסות לשכנע גברים שיש בכלל בעיה" . לשכנע שיש בעיה זה חשוב, אך מתוך ידיעה שכל מי שמעונינים/ות לשכנע את מי שאינם /ן מחזיקים/ות בנושא מסוים עמדה פמיניסטית יכולים/ות לעשות זאת בכל מקום, מטרת הפורום הזו היא לנסות ליצור מרחב של דיון תוך פמיניסטי - להקשיב, לברר, לשתף, מקומות שמאפשרים זאת הם לצערינו נפוצים הרבה הרבה הרבה פחות.

אחד הנדבכים המרכזיים בפמיניזם הוא המודעות למגדר ויחסי הכח המגדריים. אין הכוונה שגברים אינם מוזמנים לכתוב בפורום, נהפוך הוא, גברים פמיניסטים מוזמנים להתחיל ולהמשיך לכתוב בחפץ לב, אבל נרצה בהקשר זה להביא ציטוט באדיבות הגולשת הסנונית הראשונה
"אין בכוונתי להחליף את הנשים במאבק שלהן, לחבר עבורן תיאוריות או להכתיב להן קו התנהגות או אסטרטגיה. אם אני פמיניסט, הרי זה מפני שאני משוכנע בצורך לנטוש את המונופול על ההגות, מונופול אשר נפל בחלקי, כגבר, מתוקף 'זכות אלוהית', כביכול" ( המשורר המרוקאי עבד אל-לטיף לאבי )

אנא השתדלו לשמור על הפורום ידידותי למי שעבר/ה תקיפה פיזית ו/או מינית - הזהירו מראש מהמצאות טריגרים אפשריים.

הרחבת המודעות, העלאת התודעה, רכישת ידע בנושאי פמיניזם והפיכתו לכלי שימושי בחיי היום-יום, חתירה לקידום ושיפור במצבן של נשים, כל אלה נגד עינינו:
למען עצמנו והדורות הבאים.

ברוכ/ה הבא/ה!

כתיבה בפורום כפופה לתקנון הפורום וכן לתקנון תפוז.
תקנון הפורום:
הודעה חדשה

כאן נמחקה הודעה

מאת: clary
05/06/07 08:06
כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

"בחיים האלה / כל אדם הוא קצת חצוף. / אל תתבייש ותקע לו / תקע לו ב-פרצוף"
כאן נמחקה הודעה
<< ההודעה הנוכחית
05/06/07 08:06
2צפיות
דרש שכתבתי באותו הקשר על בראשית ג'