לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
פורום "ביקורת מסעדות" מיועד לאנשים שאוהבים לאכול, לבלות ולהנות מהחיים. הוא פתוח לכולם, נגיש והכותבים בו שמחים להמליץ ולכתוב על חוויותיהם. אנו דנים בנושאים שונים ומגוונים הקשורים למסעדות ולאוכל, החל מדיווחים על מסעדות שביקרנו בהן והמלצות על מסעדות שונות, ועד לנושאים כגון אוכל ברחבי העולם, ונושאים בעלי חשיבות ציבורית. אתם מוזמנים להצטרף אלינו, לדווח על מסעדות בהן אכלתם, להגיב לביקורות קיימות ולהשתתף בדיונים בפורום.

 

למצטרפים החדשים- מספר כללים חשובים שאנו מקפידים עליהם:

* אנא קראו את תקנון הפורום שקישור אליו מופיע בראש עמוד הפורום.

* כאשר אתם כותבים ביקורת (חיובית או שלילית) על מסעדה אנא הקפידו לתת מקסימום פרטים.   

  למשל- אילו מנות אכלתם, מחירים, טיב השירות, האם מקפידים על אזור מעשנים/לא מעשנים, נגישות 

  לנכים ואווירה כללית. תוכלו לראות בהודעות הנבחרות הודעה שכותרתה "איך כותבים ביקורת". 

* כאשר ברצונכם לקבל המלצות על מסעדה - כדאי לפרט אזור, סוג הארוחה (בוקר, צהריים, ערב), טווח

   מחירים לאדם, האם כשרות חשובה וסוג אוכל המועדף עליכם.

* אם קיבלתם בפורום המלצה על מסעדה ואכלתם בה, אנא חזרו לספר איך היה. 

* אנא הקפידו לשרשר הודעות על מנת שהודעות לא ייעלמו מהר מידי בארכיון. אם לא שירשרתם, אל

  תופתעו לגלות שההודעה שורשרה למקום הרלוונטי. דבר נוסף ואחרון- בכל שאלה/בעיה/הערה/הארה

  אתם מוזמנים לפנות אלינו במסר אישי. כל פנייה תיענה בהקדם האפשרי.

 

בברכת השתתפות מהנה,

החתולית ו- bruno01

 שירשורים קבועים: מן התקשורת בימי ב', שירשור OFF בימי ג', השירשור השבועי בימי ה'.                   תקנון הפורום - קראו אותו ונהגו בהתאם
הפורום אינו פרסומי. נא לשלוח מידע לשירשור השבועי ל: bikoret@tapuz.co.il                       עמוד הפורום בפייסבוק
הודעה חדשה

למומחי הבישול - רוטב "פלפלת" לסטייק

23/06/11 11:51
אבקש את עזרתכם -
אני מחפשת מתכון לרוטב לליווי בשר - למטיב ידיעתי מכונה רוטב "פלפלת".
באנגלית מצאתי מתכון לרוטב בשם Peppercorn Sauce (קישור מצורף).

א. האם זה אותו הדבר
ב. מה זה Peppercorn
ג. האם הגרגירים הגדולים האלה אכילים והחריפות שלהם נסבלת? הר גרגרים שלמים של פלפל שחור רגיל, להבנתי, לא כדאי חהגיש ככה שלמים על האוכל.

אני יודעת שיש כאן כמה מומחים ואשמח מאוד לעזרתכם.

תודה!
כתובות אינטרנט מצורפות:
 
תגיות:
למומחי הבישול - רוטב "פלפלת" לסטייק
<< ההודעה הנוכחית
23/06/11 11:51
326צפיות
אבקש את עזרתכם -
אני מחפשת מתכון לרוטב לליווי בשר - למטיב ידיעתי מכונה רוטב "פלפלת".
באנגלית מצאתי מתכון לרוטב בשם Peppercorn Sauce (קישור מצורף).

א. האם זה אותו הדבר
ב. מה זה Peppercorn
ג. האם הגרגירים הגדולים האלה אכילים והחריפות שלהם נסבלת? הר גרגרים שלמים של פלפל שחור רגיל, להבנתי, לא כדאי חהגיש ככה שלמים על האוכל.

אני יודעת שיש כאן כמה מומחים ואשמח מאוד לעזרתכם.

תודה!
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
תחפשי STEAK AUX POIVRE
23/06/11 12:15
48צפיות
סטייק או פואברה
23/06/11 12:20
93צפיות
היא אכן מנה צרפתית קלאסית (כשגרתי בצרפת, אחד הערבים הבלתי נשכחים כללו מסיבת קוקטייל שבה שתינו מואט-שנדון בדירה מקסימה שממנה נשקף האייפל, וסטייק של חצות במקום הידוע בסטייק או פואברה שלו - מה שנקרא לחיות בסרט).
אני לא מומחית אבל אנסה לענות:
לענינינו - המתכון שהבאת הוא לא הקלאסי. הנה קישור למתכון הקלאסי מאתר מאוד מומלץ שבו המתכונים בדוקים היטב, גם ע"י המתכונאים וגם ע"י קוראים כיוון שהם אמריקאים, הכל גם מוסבר בפרוטרוט:
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Steak-au-Poivre-233549

פפרקורן זה גרגר פלפל. פלפל ירוק כבוש במלח, כמו במתכון שהבאת, נהוג לאכול שלם, והוא לא חריף כמו פלפל שחור. גרגירי פלפל שחור שלמים אי אפשר להגי סתם כך, זה יהיה מאוד לא נעים לאוכלים.

בתאבון!
גם אני לא ממש מכיר את הרוטב המקורי
23/06/11 13:30
23צפיות
אבל רק הערה קטנה.
פלפל ירוק כובשים כי אחרת תוך כמה ימים הוא הופך לפלפל שחור כך שבמדינות אליהן
מייבאים פלפל באמת אין ברירה.
אצלנו משתמשים בפלפל ירוק טרי ולא כבוש והוא אכן אכיל ובעל חריפות מתונה ונעימה.
º
מתק/ש להאמין
23/06/11 13:33
20צפיות
מתקשה להאמין שאפשר יהיה להשיג טרי כאן בארץ
23/06/11 13:34
13צפיות
אבל אולי מישהו יאיר את עיני.
אשמח לדעת לפחות איפה אפשר להשיג את הכבוש.
תודות למגיבים!
לא חושב שיש טרי בישראל
23/06/11 14:18
16צפיות
מהסיבה שאמרתי. כבוש אין בעיה להשיג. יש בצינצנות בגודל של
קופסת תבלינים בערך ויש בגדולות יותר.
º
והכי טעים: לתבל בו סלט מנגו, בצל וכוסברה.
23/06/11 16:25
13צפיות
תודה רבה! ידעתי שאני יכולה לסמוך עלייך
23/06/11 13:33
10צפיות
אבל השאלה היא איפה לדעתך אוכל להשיג את הפלפל ירוק כבוש במלח??
כמעט בכל מקום
23/06/11 13:56
5צפיות
אפילו בסופרים.
º
נ.ב. אם תכיני את המתכון הקלאסי, לא תצטרכי אות
23/06/11 14:00
15צפיות
אז סליחה, כנראה שלא הבנתי אותך
23/06/11 14:40
15צפיות
במה אני אמורה להשתמש כדי להכין את המתכון הקלאסי?
במתכון שצירפת לי כתוב whole black peppercorns
גם את זה אפשר לאכול שלם? או שזה פשוט גרגירים שלמים של פלפל שחור? אם זה פשוט פלפל שחור אז אני בעצם יכולה להשתמש בפלפל שחור גרוס שיש לי בבית.
אם זה משהו אחר אשמח להבין מה זה ואיפה אפשר לקנות. תודה!
אז ככה
23/06/11 15:21
20צפיות
במתכון משתמשים בגרגירי פלפל שחור שלמים ואז שוברים אותם. זו הדרך הקלאסית. למה לא להשתמש בפלפל השחור הגרוס שיש לך בבית? הסיבה העיקרית היא שהרבה מהניחוח כבר הלך, ונשארת רק החריפות - זה חבל. בתבשיל בו הפלפל הוא אחד השחקנים, זה לא נורא אולי, אבל כאן הוא שחקן ראשי - אנחנו רוצים אותו במלוא תפארתו. כיוון שהמחיר נמוך יחסית, אני ממליצה לקנות פלפל שחור שלם ולשבור אותו.
כך אעשה
23/06/11 17:16
7צפיות
מודה לך על ההסברים והעזרה
º
בשמחה!
23/06/11 18:04
3צפיות
אני הייתי מוותרת על הירוק.לא ממש משמעותי
23/06/11 18:14
4צפיות
פלפל הכי טרי כמו שאמרה נטע, להכניס לשקית ניילון ולשבור עם פטיש רגיל או פטיש שניצלים. עוד אופציה - פולס אחד או שניים במטחנת תבלינים. לא יותר שלא יהפוך לאבקה.
שני מוצרים שונים לגמרי
24/06/11 11:31
8צפיות
אי אפשר להשוות בין פלפל ירוק לשחור כמו שאי אפשר להשוות בין פפאיה ירוקה לכתומה.
לכל אחד הטעמים שלו.
תבלינים כותשים במכתש, מאיפה כל הפטישים האלה, זה פורום מסגרות?
ברור ששונים. לכן אפשר להסתפק רק באחד.
24/06/11 21:44
3צפיות
תבלינים כותשים במכתש אבל שוברים עם פטיש....
Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום