לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום ביקורת מסעדות
הפורום הוא קהילה וירטואלית פתוחה ונגישה לאוהבי אוכל. גולשים חדשים מוזמנים לקרוא את תקנון הפורום.
אנו דנים בנושאים מגוונים הקשורים למסעדות ולאוכל, החל מדיווחים על ארוחות והמלצות על מסעדות שונות, ועד אוכל ברחבי העולם, ונושאים בעלי חשיבות ציבורית. אתם מוזמנים להצטרף אלינו, לדווח על מסעדות בהן אכלתם, להגיב לביקורות קיימות ולהשתתף בדיונים בפורום.
 
למצטרפים החדשים- מספר כללים חשובים:
* אנא קראו את תקנון הפורום שקישור אליו מופיע בראש עמוד הפורום ובמאמרי הפורום.
* כאשר אתם כותבים ביקורת (חיובית או שלילית) על מסעדה אנא הקפידו לתת מקסימום פרטים:  
  מה אכלתם, מחירים, טיב השירות, וכו'. בהודעות הנבחרות תמצאו הודעה שכותרתה "איך כותבים ביקורת" שתוכל לסייע לכם. 
* כאשר ברצונכם לקבל המלצות על מסעדה - כדאי לפרט אזור, סוג הארוחה (בוקר, צהריים, ערב), טווח
   מחירים לאדם, האם כשרות חשובה וסוג אוכל המועדף עליכם.
* אם קיבלתם בפורום המלצה על מסעדה ואכלתם בה, אנא חזרו לספר איך היה. 
* אנא הקפידו לשרשר הודעות על מנת שהודעות לא ייעלמו מהר מידי בארכיון. אם לא שירשרתם, אל
  תופתעו לגלות שההודעה שורשרה למקום הרלוונטי. דבר נוסף ואחרון- בכל שאלה/בעיה/הערה/הארה
  אתם מוזמנים לפנות אלינו במסר אישי. כל פנייה תיענה בהקדם האפשרי.
 
בברכת השתתפות מהנה,
החתולית ו- bruno01

הנהלת הפורום:

אודות הפורום ביקורת מסעדות

הפורום הוא קהילה וירטואלית פתוחה ונגישה לאוהבי אוכל. גולשים חדשים מוזמנים לקרוא את תקנון הפורום.
אנו דנים בנושאים מגוונים הקשורים למסעדות ולאוכל, החל מדיווחים על ארוחות והמלצות על מסעדות שונות, ועד אוכל ברחבי העולם, ונושאים בעלי חשיבות ציבורית. אתם מוזמנים להצטרף אלינו, לדווח על מסעדות בהן אכלתם, להגיב לביקורות קיימות ולהשתתף בדיונים בפורום.
 
למצטרפים החדשים- מספר כללים חשובים:
* אנא קראו את תקנון הפורום שקישור אליו מופיע בראש עמוד הפורום ובמאמרי הפורום.
* כאשר אתם כותבים ביקורת (חיובית או שלילית) על מסעדה אנא הקפידו לתת מקסימום פרטים:  
  מה אכלתם, מחירים, טיב השירות, וכו'. בהודעות הנבחרות תמצאו הודעה שכותרתה "איך כותבים ביקורת" שתוכל לסייע לכם. 
* כאשר ברצונכם לקבל המלצות על מסעדה - כדאי לפרט אזור, סוג הארוחה (בוקר, צהריים, ערב), טווח
   מחירים לאדם, האם כשרות חשובה וסוג אוכל המועדף עליכם.
* אם קיבלתם בפורום המלצה על מסעדה ואכלתם בה, אנא חזרו לספר איך היה. 
* אנא הקפידו לשרשר הודעות על מנת שהודעות לא ייעלמו מהר מידי בארכיון. אם לא שירשרתם, אל
  תופתעו לגלות שההודעה שורשרה למקום הרלוונטי. דבר נוסף ואחרון- בכל שאלה/בעיה/הערה/הארה
  אתם מוזמנים לפנות אלינו במסר אישי. כל פנייה תיענה בהקדם האפשרי.
 
בברכת השתתפות מהנה,
החתולית ו- bruno01
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
תקנון הפורום - קראו אותו ונהגו בהתאם       שירשורים קבועים: מן התקשורת בימי ב', שירשור OFF בימי ג', השירשור השבועי בימי ה'.                  
המשך >>

גמבריני

15/11/10 23:23
גמבריני
גמבריני היא קונדיטוריה אותה ראיתי באחד הערבים בדרך חזרה למלון. בבוקר בו עזבנו את בולוניה, היינו צריכים להחליף אוטובוס במרכז העיר, ממש ליד גמבוריני, אז נכנסנו לארוחת בוקר.

הזמנו:
קרואסון עם קרם פטיסייר שהיה ברמה אחרת לגמרי מאלו שאכלנו מדי בוקר בסנק-בר של התערוכה
טרטלט פירות יער קלאסי עם קרם פטיסייר ופירות יער טריים. כמה פשוט, ככה טעים.
קנלוני ריקוטה האמת שאני לא יודע מה השם האיטלקי, אבל זה היה פשוט יוצא מן הכלל. גליל פריך ממולא בקרם ריקוטה שמנתי, מתוק בדיוק במידה.

יחד עם שני קפוצ'ינו 15 אירו.
התמימות כבר לא, השגעון בדרך
בולוניה
15/11/2010 | 15:58
54
136
בולוניה
שבוע שעבר הצטרפתי לאבא שלי לנסיעה עסקית(תערוכה) לבולוניה, וכמובן שהחלטתי למנף את ההזדמנות לכיוון הקולינרי.
הבקרים שלנו כללו בעיקר הסתובבות בתערוכה, ולכן עד הערב "סחבנו" על קפה, קרואסונים וסנדביצ'ים(לא כולם כלכך טובים, אגב). בערב יצאנו אל מרכז העיר בולוניה, שם רוב האטרקציות מצויות במרחקי הליכה נעימים מהפיאצה המרכזית, ובדיעבד די קל למצוא כתובות וסמטאות סביב הרחובות הראשיים.

תודה רבה לאורלנדה מפורום חופשות וטיולים בחו"ל שנתנה לי המון המלצות, ועל רבות מהן התבססתי. מומלץ למי שמתכנן לבקר בעיר
קלווטורה
15/11/2010 | 16:40
5
28
קלווטורה
מסעדה קטנה בVia Clavature, אחד הרחובות שסובבים את הפיאצה מאג'ורה. רחוב מגניב מאוד שמכיל מסעדות, בארים וחנויות שיקיות(CAMPER )

המקום מציע תפריט איטלקי-בולונייזי, אך המנות, כמו המקום עצמו, מוגשות באופן מעט יותר מודרני. זה התבטא באופן הגשת המנות, כמו גם בעיצוב המקום שלהבדיל מהטרטוריות האיטלקיות המסורתיות עם העיצוב הכבד של עץ, מפות לבנות והתפאורה המסורתית, קלווטורה עוצבה עם שולחנות וכיסאות מודרניים, אורות צבעוניים בטוב טעם, וגם התפריט היה פחות מחייב כמדומני. מקום שהייתי שמח לחזור אליו לאו דווקא לארוחה מלאה, אלא אולי לנשנושים עם יין. נדמה לי שגם היו שמחים לארח אותי שם לארוחה כזו.
סתם אנקדוטה; זו היתה הפעם הראשונה והאחרונה שמלצרית נתנה לנו שירות.


לראשונות חלקנו:
ברוסקטה שהיתה טפלה, על לחם שלא היה קלוי מספיק, לא הורגשו שום טעמים בולטים של שום או עשבי טיבול, וגם העגבניה היתה פושרת(תרתי משמע).
סופלה מעין מאפה מבוסס גבינות וביצים עם רוטב עגבניות. המנה הגיעה לא מספיק חמה לטעמי, אבל היתה טעימה מאוד והוגשה עם בלסמי סמיך מאוד ששדרג גם אותה וגם את הברוסקטה.

לעיקריות:
טורטליני גבינות המנה שלי היתה מעט קטנה, אך טובה מאוד וכללה מספר טורטליני ירקרקים(תרד) ממולאי גבינות עטופים ברוטב של חמאה ועגבניות.
לזניה בולונז המנה של אבי היתה טובה מאוד לדבריו.

קינוחים:
סמי פרדו אגוזים היה עם מרקם קפוא ולא אחיד שאני לא אוהב, אבל היה טעים והוגש עם רוטב סמיך שלדעתי כלל נוגט, שזה תמיד טוב.
קרם מסקרפונה הקינוח הטוב ביותר שאכלתי בששת הימים שלי באיטליה! בגביע הגיע קרם מסקרפונה צהבהב ומוקצף קלות. בתחתית הגביע התחבא לו שוקולד נוזלי עם אמרטו. אילולא הזמן הקצר בערבים והרצון לדגום עוד מקומות, אני משוכנע שהייתי חוזר לשם רק בשבילו. אני לא יודע אם מקובל באיטליה להגיע למסעדה לקינוח בלבד, אבל אם יש מקום בו זה עשוי להיות מקובל, אני משוכנע שזה קלאווטורה.


יחד עם הארוחה שתינו כל אחד כוס יין אדום סיציליאני שהיה מעניין ולא שתיתי שכמותו מעולם, אבל היווה בחירה גרועה מאוד לארוחה. הוא היה כבד ודומיננטי.
ראשונות:
15/11/2010 | 16:41
10
ראשונות:
טורטליני:
15/11/2010 | 16:42
11
טורטליני:
לזניה בולונז:
15/11/2010 | 16:43
9
לזניה בולונז:
סמי פרדו אגוזים
15/11/2010 | 16:45
9
סמי פרדו אגוזים
קרם מסקרפונה
15/11/2010 | 16:46
9
קרם מסקרפונה
סרגיי
15/11/2010 | 17:22
7
16
סרגיי
טרטוריה סרגיי
Via Piella 12A

בכלל רציתי לאכול באחת הטרטוריות שהומלצו לי(בייסנו), אך הגענו ולא היה שולחן פנוי. עשינו אחורה פנה שתי כתובות ונכנסנו אל טרטוריה סרגיי.
טרטוריה קטנטנה של לובי כניסה עם שולחן אחד ועוד חדר מרכזי אחד עם לא יותר מחמישה-ששה שולחנות. מקום פנוי היה רק בשולחן הבודד בכניסה והתלבטנו עם להשאר. הרעב הכניע, ובהמשך הערב כמויות האנשים שנכנסו  וביקשו לסעוד או להזמין מקום להמשך השבוע(למחר היה מלא), הבהירו לי שאם לא היינו נשארים, לא היינו אוכלים שם. טוב שנשארו.

ראשונות:
מרק כן, אני יודע שזה תיאור די כללי, אבל וואלה, לא יודע איך הם קוראים לו. זה היה מרק גס וכפרי עם הרבה ירקות טחונים וגריסי פנינה. מרק מצויין, שהעלה משהו את המניות שלי אצל אבא שלי.
טורטליני גורגונזולה טורטליני ירקרקים ונימוחים, שלדעתי מולאו בריקוטה וגורגונזולה והיו עטופים ברוטב קרמי של גורגונזולה. אני כותב את השורות האלו וחש צער רב על שלא הבאתי ארצה כמה פיסות גורגונזולה(למרות שכבר לא היה לי מקום בתיקים).

עיקריות:
עוף כנראה שפשטות זה מוטיב במנות של אבא שלי. לשולחן הגיע פיסת עוף(עם כנף) שנראתה כלכך רע, שאפילו לא צילמתי אותה. אבל מה, לדברי אבי הוא היה כה עסיסי ומלא טעם, שהיה מעדן. לאחר מכן המלצר(שהיה גם המארח, הברמן ולדעתי גם חלק מצוות המטבח) אמר לנו שזה עוף מסוג פנינית, אם הבנתי נכון. עם העוף הוגש פיסות חציל שיחד עם שמן זית מעולה היה מצויין.
ניוקי ברוטב עגבניות כמה פשוט, ככה טעים. ניוקי אווריריים ברוטב עגבניות פשוט וטוב.

קינוחים:
קרם מסקרפונה אחרי ההצלחה ביום הקודם לא יכלנו שלא להזמין אותו. הוא היה טוב מאוד, אך לא מדהים כמו מקבילו מהיום הקודם.
עוגת ריקוטה עוגת קרם ריקוטה עם שכבת עוגת ספוג שהיתה טבולה במעין סירופ אדמדם. קרם הריקוטה היה מצויין, אך היה בעוגה טעם לוואי אניסי-לימוני שלא אהבתי.

עם הארוחה שתינו כוס למברוסקו אדום, שלהבדיל מהמיץ המוגז שנפוץ כלכך בארץ בימים אלה, היה בעל מתיקות מרומזת בלבד ותאם ארוחה.
מרק:
15/11/2010 | 17:23
6
מרק:
טורטליני גורגונזולה:
15/11/2010 | 17:25
11
טורטליני גורגונזולה:
ניוקי:
15/11/2010 | 17:26
8
ניוקי:
קרם מסקרפונה:
15/11/2010 | 17:27
20
קרם מסקרפונה:
עוגת ריקוטה:
15/11/2010 | 17:28
10
עוגת ריקוטה:
יש גורגונזולה דולצ'ה טעימה בסופר בארץ...
15/11/2010 | 18:29
1
6
יש גם פרמג'אנו רג'יאנו בארץ
15/11/2010 | 22:31
7
אבל שם גורגונזולה עולה 30 שקל לקילו וכאן פי 4-5.
גם הרצ'יוטו שהבאתי קיים בארץ, אבל כאן הוא עולה  300 שקל לבקבוק ושם שילמתי 15 אירו.
אם רק היה לי עוד כסף ומקום במזוודה, הייתי מביא וו קליקו ששם יש בסופרמרקט ב30 אירו וכאן עולה כפול.
יש בארץ הכל, פשוט יקר לאללה.

אגב, בטיסה לשם ישבתי ליד יבואן של פטריות כמהין.
בייסנו
15/11/2010 | 18:17
7
29
טרטוריה דל בייסנו
Via Piella 16A

על דל בייסנו קיבלתי המלצה בפורום חופשות וטיולים, ומאוד רציתי להגיע אליה. בערב הראשון לא היה מקום אז הלכו אל סרגיי. בערב השני לא השארנו מקום למזל והזמנו מקום.
בכניסה למקום הוצגו בחלון הראווה מספר נתחים עסיסיים שכנראה מוצאים במקום ועוד דברים טובים.
כאן כבר הגענו אל מסעדה יותר גדולה מאלו שפקדנו ביומיים שלפני, אך המקום היה צפוף, במובן הטוב, ונתן הרגשה חמימה מאוד. הגענו קצת אחרי שבע בערב, ומלבד זוג תיירים יפנים שהיו באמצע הארוחה המקום היה ריק. בהמשך הערב המקום התמלא עד אפס מקום, נדמה לי שבעיקר במקומיים, וגם אנחנו ידענו שהמקום שהזמנו מוגבל עד השעה תשע.

ראשונות:
מרק צח עם טורטליני ציר פשוט וצלול עם המוני טורטליני פצפונים ממולאים בבשר. מנה מצויינת לדברי אבי.
ניוקי גורגונזולה אני החלטתי לנסות את הגבינה הנפלאה בכל וריאציה אפשרית. הגיעה מנה גדולה מאוד של ניוקי במרקם מושלם עטופים ברוטב גורגונזולה שמנתי וסמיך. בין הניוקי הטובים שאכלתי מעודי.
בייסנו גם היה המקום היחידי בו הוגש לחם ברמה סבירה שאפשר לנגב כל טיפה מרוטב הגורגונזולה המעולה.

עיקריות:
עוף צלוי עם תפו"א עוף צעיר שלם עשוי בגריל עם סימני חריכה יפים. העוף היה עשוי טוב והיה מאוד עסיסי לדברי אבי.
ירקות צלויים קיבלתי צלחת מלאה ירקות בגרים; חציל, זוקיני, כרובית, תרד, ארטישוק, שומר ועולש - כולם עשויים בצורה מושלמת. עוד היו בצלחת עגבניה ממולאת פירורי לחם מטובלים ועוד משהו גבינתי שלא זיהיתי. אולי פיסת לזניה. גם כאן הלחם היה משמעותי ביותר יחד עם שמן זית מצויין. מנה צמחונית מצויינת!

קינוחים:
טירמיסו טירמיסו קלאסי מצויין עם ניחוח אספרסו חזק.
עוגת אפרסקים עם רפרפת עוגת אפרסקים בחושה ודי יבשה. האפרסקים לא בלטו מספיק, והרפרפת היתה טפלה ולא מתוקה מספיק. החוליה החלשה היחידה בארוחה.

עם הארוחה שתינו כל אחד כוס ברברה די'אלבה, שלא היה ברמה גבוהה אבל ליווה טוב את הארוחה.


מבחינתי, הארוחה המוצלחת ביותר בנסיעה, והמקום הראשון שארצה לחזור אליו בפעם הבאה בבולוניה.
מרק עם טורטליני
15/11/2010 | 18:21
5
מרק עם טורטליני
אני מתנצל על חוש ההומור המשובח של אבא שלי. אפריטיף אחד יותר מדי לפני הארוחה.
ניוקי גורגונזולה
15/11/2010 | 18:23
6
ניוקי גורגונזולה
עוף צלוי
15/11/2010 | 18:24
4
עוף צלוי
ירקות צלויים
15/11/2010 | 18:25
4
ירקות צלויים
טירמיסו
15/11/2010 | 18:26
3
טירמיסו
עוגת אפרסקים
15/11/2010 | 18:27
6
עוגת אפרסקים
איזה יופי. אני קצת מהססת להמליץ על מסעדות
17/11/2010 | 15:40
7
לאנשים שמבקרים במסעדות באופן קבוע, כי אני לא, מלבד בטיולים לחו"ל. המסעדה הזאת היתה ידועה פעם בשם ובמיקום אחרים (כשהייתי בבולוניה לראשונה ב-2006 כך היה) והצוות עבר לא מזמן למקום הזה, בעוד המסעדה הראשונה עדיין קיימת אבל בבעלות אחרת. אני לא זוכרת אם באתר שלהם או במסעדה עצמה זה כתוב. מעניין שבצהרי יום חול לא היתה שום בעיה להיכנס ללא הזמנה. בערבים המצב שונה, כמסתבר. מלבד הירקות הנפלאים אכלתי מנת פסטה עם פורצ'יני טריות ולצערי לא היה לי מקום לקינוח. הכל כיף שם - המקום יפה, האוכל טוב, השירות לבבי. תענוג. שמחה שמצאת את סרגיי ונהנית ממנו. זו מסעדה שאצטרך לנסות בפעם הבאה שלי שם.
דה נלו
15/11/2010 | 22:53
5
10
דה נלו
בערב האחרון שלנו בבולוניה חיפסנו עוד מקום לאכול בו. במלון המליצו לנו על "דה נלו", שנמצאת ברחוב הראשי של העיר(ויה אינדפנדיאנצה=רחוב העצמאות :P), ושעל פניה חלפנו מספר פעמים והתעלמנו. היה זה יום שבת בערב והרחובות היו הומי אדם והיתה אווירה נפלאה עם הרבה דוכני רחוב ומופעים מאולתרים.
הגענו לדה נלו מבלי להזמין מקום, וכבר בהתחלה נתקלנו ביחס קריר וכמעט מתעלם. לאחר מספר דקות של המתנה הושיבו אותנו בשולחן לשניים במיקום גרוע מאוד, ליד עמדת המלצרים. כל המלצרים במסעדה הם גברים, מבוגרים, וחמורי סבר. נדמה לי שזה ששירת אותנו היה החמור ביותר(תרתי משמע).

ראשונות:
מרק עם טורטליני אחרי המנה מהיום הקודם, לא היה שום סיכוי שאבי יזמין משהו אחר.
פולנטה פטריות מנה ממיוחדי היום.  הפולנטה היתה מהסוג שיצוק לתוך תבנית וממנו חותכים פרוסות. הפולנטה עצמה היתה תפלה למדי, ללא שום טעם דומיננטי של ציר או פרמז'ן. הפטריות היו פטריות פשוטות מזן אחד, וגם טעמן לא היה מסעיר במיוחד.

עיקריות:
כבדי עוף עם פירה היו טובים מאוד לדברי אבי, נראו די סטנדרטיים.
ירקות צלויים איזה הבדל מהירקות של בייסנו. חלקם היו בסדר, אך חלק לא היו עשויים כהלכה, וגם פיסת גבינה שהוגשה איתם היתה בעלת מרקם מסטיקי. גם שמן הזית לא הציל את המנה. הלחמניות שהוגשו בדה נלו היו מהסוג המוכר מרוב המסעדות, שלמען האמת אני ממש לא מבין איך מגישים לחמניות כאלו.

שתינו חצי בקבוק של רוזה כלשהו של אנטינורי, שלא ממש הלם את המנות. האמת, עוד בחירה גרועה שלי. למרות שלהגנתי לא היה לי פרטנר הכי מוצלח ליינות טובים. סליחה אבא


לאור המנות הפושרות והיחס הקריר, ויתרנו על קינוח והלכנו לאכול גלידה.
מרק עם טורטליני
15/11/2010 | 22:55
4
מרק עם טורטליני
פולנטה פטריות
15/11/2010 | 22:56
7
פולנטה פטריות
כבדי עוף
15/11/2010 | 22:57
5
כבדי עוף
ירקות צלויים
15/11/2010 | 22:58
4
ירקות צלויים
אכן, אווירה נפלאה בבולוניה בשבת
17/11/2010 | 15:45
5
(בכל יום, בעצם). ברומא היה בשבת האחרונה מזג אוויר נהדר, מקווה שגם לך היה. וכמה צעירים ברחובות בולוניה, נכון? העליתי שם את מפלס הגיל.
גמבריני
<< ההודעה הנוכחית
15/11/2010 | 23:23
9
62
גמבריני
גמבריני היא קונדיטוריה אותה ראיתי באחד הערבים בדרך חזרה למלון. בבוקר בו עזבנו את בולוניה, היינו צריכים להחליף אוטובוס במרכז העיר, ממש ליד גמבוריני, אז נכנסנו לארוחת בוקר.

הזמנו:
קרואסון עם קרם פטיסייר שהיה ברמה אחרת לגמרי מאלו שאכלנו מדי בוקר בסנק-בר של התערוכה
טרטלט פירות יער קלאסי עם קרם פטיסייר ופירות יער טריים. כמה פשוט, ככה טעים.
קנלוני ריקוטה האמת שאני לא יודע מה השם האיטלקי, אבל זה היה פשוט יוצא מן הכלל. גליל פריך ממולא בקרם ריקוטה שמנתי, מתוק בדיוק במידה.

יחד עם שני קפוצ'ינו 15 אירו.
קרואסון קרמה
15/11/2010 | 23:24
6
קרואסון קרמה
טרטלט פירות יער
15/11/2010 | 23:26
5
טרטלט פירות יער
קנלוני ריקוטה
15/11/2010 | 23:28
4
10
קנלוני ריקוטה
אם אני לא טועה, קנלוני זה צינורות פסטה
15/11/2010 | 23:31
2
5
קנולי זה הקינוח.
15/11/2010 | 23:44
1
אכן קנולי
18/11/2010 | 11:07
5
ההבדל בין קנלוני לקנולי
16/11/2010 | 08:21
7
קנלוני הוא דף פסטה מרובע שמגלגלים וממלאים אחרי בישול.

קנולו (וברבים קנולי) הוא צינור פסטה (עשוי, כמובן, שדף פסטה מרובע), שמטגנים ואז ממלאים במילוי מתוק. זו מנה שמקורה בסיציליה.

עכשיו בא לי קנולו.
קנולי זה באיטלקית לדעתי
15/11/2010 | 23:42
4
אני חושבת שגמבריני נמצאת בויה אוגו בסי
17/11/2010 | 15:44
3
איזה רחוב קניות, ואני לא שופרית, חלונות הראווה גורמים לי להזיל ריר ואני מצטערת שלא קניתי אצלם שוקולד כמתנה להורים ולחברים. עוד משהו לעשות בפעם הבאה.
לסיכום
15/11/2010 | 23:43
2
9
לא אכלנו במסעדות יוקרה, אך היו אלו מסעדות/טרטוריות טובות שנתנו תמורה טובה לכסף. המחירים ברובן דומים, בסדר גודל של 30 אירו לאדם עם סטייה של 10-15% בין המקומות. מחירי היין במסעדות מאוד אטרקטיביים בעייני, לעומת הארץ כמובן.


בולוניה לא נמצאת גבוה במסלול של התייר הישראלי באיטליה, ואני מניח שגם אצלי היא לא היתה אילולא מרכז ירידים מאוד גדול שיש בעיר. וכנראה שחבל. העיר מציעה, מלבד פיאצות יפות(שככל הנראה לא נופלות מרבות אחרות באירופה), מרכזי אומנות רבים שלצערי לא הזדמן לי להגיע אליהם, אוניברסיטה גדולה(העתיקה באירופה אאל"ט) שגם לה מוזיאונים, ולה גם חלק באווירה הצעירה של העיר.
לחובבי האופנועים יש את המפעל של דוקאטי בו יש מוזיאון.
מאוד נוח להתנייד בתוך העיר בתחבורה ציבורית, והגעה אל העיר גם היא מאוד יעילה באמצעות הרכבת המהירה שבולוניה היא חלק מהמסלול שלה.

לדעתי זו עיר ששווה ביקור, מה שגם שהרבה אנשים יוצאים מרומא עם רכב ועולים צפונה, ובולוניה בדרך.
תודה על הדיווחים מנק' המבט הצמחונית!
16/11/2010 | 00:02
1
2
אין לי ברירה
16/11/2010 | 00:05
2
ז"א, יש לי. כנראה משהו משובש שם בראש.
נראה מעולה..
16/11/2010 | 07:53
3
3
יש מנות שנראות יותר ויש כאלה שנראות פחות.. בהחלט מבאס לראות את הבדלי המחירים.
תודה על ההמלצות
הבדלי המחירים במה, ביינות?
17/11/2010 | 18:36
2
1
בפעמיים ששתיתי יין בבולוניה נדמה לי שכוס עלתה 3 יורו.
עונה לעצמי לאחר שקראתי - גבינות ויינות
17/11/2010 | 18:42
1
2
אכן גבינות ויין
17/11/2010 | 19:30
1
על הדיווחים
16/11/2010 | 08:23
1
3
נדמה לי שהיתה תקופה שהרבה ישראלים למדו באוניברסיטה בבולוניה. אני לא יודעת אם גם היום זה כך.

נראה שבגדול נהנית וידעת מה להביא לעצמך מתנות מאיטליה :)
ידעתי?
16/11/2010 | 09:55
1
מזל שהשארתי משהו לאיטלקים עצמם. :P
4 ק"ג פרמג'אנו הגיעו ארצה.
שמחתי. בולוניה ורומא - האהובות עלי באיטליה
17/11/2010 | 15:36
5
9
שוב תודה רבה
17/11/2010 | 18:16
4
6
רק הצטערתי שלא הייתי בגלידריה עם הטעמים המיוחדים. את אנוטקה, שהזכרת בהמלצות, פגשתי במקרה(וקניתי שני בקבוקי יין) ורק אח"כ במלון הבנתי שזו החנות עליה דיברת.

אגב, עכשיו אני יודע שהמלון שהיינו בו די רחוק ממרכז העיר, אבל האוטובוסים המצויינים של בולוניה הקלו עלינו ממש.
לא נורא, בפעם הבאה
17/11/2010 | 18:41
2
3
איך היתה האנוטקה, מה דעתך על המבחר שם? אני לא מבינה ביין כך שמעניינת אותי דעתך. ממש מולה יש גלידה טובה וחלקלקה שמצאתי לגמרי במקרה, אם כי לא ג'לטאורו עם הטעמים המיוחדים. עדיין היה נפלא - הנוצ'ולה שלהם...חלום. ובאמת המקום נקרא חלומו של ולטר.

כן, אני חושבת שתמיד כדאי ללון במרכז העיר בבולוניה, האווירה נפלאה, נורא נוח ללכת ברגל לכל מקום יש המון מלונות והרמה הכללית גבוהה. רק כיוון שכתבת שאתם נוסעים לתערוכה הבנתי שאולי יש סידור מיוחד למציגים ולא הצעתי לך לעבור למלון אחר. בפעם הבאה, רק במרכז. אבל גם יופי לדעת שיש תחבורה ציבורית טובה, עד היום הלכתי ברגל לכל מקום. רק תהיתי, למה ישנם אוטובוסים חשמליים וכאלה שאינם כאלה? יש לך רעיון? אולי זה פשוט עניין הדרגתי ולבסוף יעבירו את כולם למערכת החשמלית.
חנות יפיפה
17/11/2010 | 20:50
1
2
וגם אהבתי את הקונספט של חנות יין שהיא גם בר יין. הייתי שמח לפגוש בארץ מקום כזה.
אני לא מבין ביין כמו שהייתי רוצה להיות. מבחינת סוגי יינות, יש שם הכל מהכל. מבחינת הרמה של היינות האיטלקיים השונים, אני עוד לא יודע לקבוע. מה שכן היה שם מבחר גראפות ענקי ומעניין מאוד. לארץ רק עכשיו נכנס כל העניין הזה של גראפות איכותיות.
קניתי שם שני יינות מסוג מסויים, ואח"כ קניתי עוד בקבוק מאותו הסוג בסופר מרקט(באתי בשביל לקנות פרמז'ן) במחיר הרבה יותר טוב. בכלל הסופרמרקט שם היה בעשר רמות מעל סופרמרקט בישראל.

גם אני תהיתי לגבי האוטובוסים. גם לי נראה שזה חלק ממגמה של מעבר לחשמליים.
בכל מקרה, הקטע הכלכך חיובי בהם, זה ראשית התדירות והדיוק, ושני, כרטיס עולה אירו 1 והוא טוב לשעה, כך שאם צריך להחליף אוטובוס זה כלול במחיר.

אחרי שאכלנו בדה נלו הלכנו לחלומו של וולטר, ובדיוק סגרו. אז אכלנו באחת הגלידריות בויה אינדפנדיאנצה.
תודה, מאוד מעניין
18/11/2010 | 18:19
במרכז העיר שם קשה להאמין שזו עיר של קרוב ל-400,000 תושבים. הלוואי שתל אביב היתה לומדת ממנה איך מגבילים תנועת כלי רכב ומחזירים את העיר להולכי הרגל.
אה, וחשבתי עליך שהייתי ברומא
17/11/2010 | 18:42
6
שאתה ודאי בבולוניה. תהיתי על מזג האוויר שם. לי היה מזל לא נורמלי איתו, 3 ימים של שמש-שמש.
תודה רבה רבה....
17/11/2010 | 18:02
3
אין ספק שעזרת לי מאוד.
אני נוסעת עוד חודש לבקש את אחותי בבולוניה, שגרה שם ולומדת רפואה.
היא מכירה הרבה מקומות, אבל תמיד טוב להכיר עוד כמה פנינים גסטרונומיות.
הודעות אחרונות
15:47 | 30.08.15 ofersar
10:26 | 30.08.15 Gרר
10:22 | 30.08.15 Gרר
08:22 | 30.08.15 אקונומיקה
07:14 | 30.08.15 החתולית
23:31 | 29.08.15 Gרר
08:56 | 29.08.15 אור2221
11:26 | 27.08.15 דני עוזיאל
06:20 | 27.08.15 החתולית
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ