לאחר
ביקור מוצלח בשבוע מעריב גורמה, החלטנו לבחון את
"אמלי" בתנאים רגילים.
תיאמנו מראש, התלבשנו יפה והגענו ביום שישי בערב.
נכנסנו ועמדנו כ- 5 דקות בכניסה מבלי שאיש ניגש אלינו. הייתה דממה ואווירת נכאים. היו שלושה שולחנות מאוישים והמלצר הבודד היה עסוק בשולחן אחד מתוכם. בשלב מסוים אותתנו לברמן שהתעלם מאיתנו בתחילה. הוא יצא מהעמדה שלו והגיע אלינו. ציינו בפניו שהזמנו מקום. הוא חייך (אולי זה נשמע לו מוזר שמישהו עשה מעשה כזה). לא הייתה רשימת הזמנות אלא הוא הפנה אותנו לשולחן פינתי ואפלולי ליד השירותים. ביקשנו מקום אחר והוא הצביע על שולחן עגול וקטן בכניסה. לא כל כך הבנתי למה הוא לא הצביע על שולחנות גדולים ומרווחים יותר שהיו גם ריקים אבל לא התווכחנו.
התיישבנו לשולחן שהיה מלוכלך וחיכינו. אחרי עוד מספר רגעים, הגיע המלצר והביא את התפריטים. הוא אמר שיחזור אלינו עוד מעט.
ניצלנו את הזמן להביט בפריטים והתברר שחלק גדול מהמנות המיוחדות שאהבנו בארוחה המוצלחת של שבוע גורמה לא קיימות בתפריט הרגיל. התחלנו לנוע בחוסר נוחות.
לא יודע למה אבל השולחן הלא נקי ובכלל חוסר ניקיון של המקום (הרצפה המטונפת ולבושם המרושל של נותני השירות) גרמו לי תחושה מאד לא נעימה. או שהם עשו עבודה טובה בשבוע גורמה או שיש סיבה אחרת שלא ראיתי את הפגמים הללו בערב שהיינו.
אחרי עוד מספר דקות ששום דבר לא קרה והמלצר לא חזר אלינו (משהו כמו 15-20 דקות מהרגע שהגענו), החלטנו לארוז את עצמנו ולצאת.
אני לא בטוח שהיה אכפת להם שאנחנו עוזבים ואולי הם בכלל לא שמו לב. זה ממש לא משנה לי.
בחוץ נשמתי לרווחה. כל האירוע היה מעיק מבחינתי.
שמנו פעמינו ל-
"פאפאס" מקום שאהבנו בעבר ונמצא בקרבת מקום.
כשהגענו שמחנו מאד. הבדל של שמים וארץ.
ניגש אלינו מארח. הוביל אותנו לשולחן נקי ומסודר. ראה שהשולחן מתנדנד מעט כשהתיישבנו והזדרז להביא בסיס קרטון (כזה ששמים מתחת לכוסות) וסידר את הבעיה. מלצרית הביאה את התפריטים.
מספר אנשי השירות היה רב. עובדה כל כך בולטת לעומת המקום הקודם.
האנרגיות היו חיוביות, תנועה של אנשים והכל מחייך (או שזו הרגשה סובייקטיבית לאחר החוויה שעברתי לפני כחצי שעה). המקום לא היה מלא אך הוא היה מלא חיים.
המלצרית שניגשה אלינו אמרה שהיא זוכרת אותנו מהפעם הקודמת (לי זה היה מאד מוזר. למה לבזבז על זה מקום בזיכרון. ובכלל היינו שם רק פעם אחת לפני כחודש. מתברר שהיא גם זכרה מנה אחת שאכלנו. בשנייה היא טעתה. בכל אופן זה מדהים וגם מחמיא אם כי קצת מביך כי אני לא זכרתי אותה). מנות מיוחדות לאותו ערב היו רשומות על הלוח ליד הבר. היה קשה לראות את הלוח ממקום מושבנו והמלצרית עברה איתנו על המנות המיוחדות.
לבסוף על פי המלצותיה הזמנו:
סלט ירקות שוק קטן (24 ₪) מבחר ירקות העונה (מלפפונים, עגבניות שרי ורגילות, בצל סגול, בצל ירוק, גרעיני חמניות, וליים) ונתח נאה של גבינת פטה. הסלט היה טעים ומרענן. איזון טוב לפסטה שתגיע בהמשך. מנה רעננה.
פיצה פרושוטו וביצת עין (42 ₪) פיצה חביבה. המליחות בגלל הפרושוטו הייתה בולטת. הפיצה הקודמת שאכלנו שם הייתה בעיני טובה יותר.
פטוצ'יני קרבונרה (44 ₪) מנה טעימה הכוללת חלמון שכבר עורבב במנה עם הגיעה ואגוז מוסקט. הבייקון לא מהסוג הפריך, האפונה אל-דנטה והגזר שהיה מתקתק נפרס בצורה אטרקטיבית לרצועות רחבות אך דקיקות מאד.
לכל שולחן מגיע
פוקצ'ה צ'ופר שהיתה טרייה וטעימה.
טירמיסו (28 ₪) מנה קלילה ואוורירית.
בקשר ל-
"אמלי" אני מבולבל לחלוטין. ביקורי הקודם היה מוצלח. אז יצאתי בהרגשה חיובית ובאתי והמלצתי בפני הפורום. בביקור הנוכחי הכל התהפך. התחושה שלי הייתה כאילו משהו רע קורה במקום. הפער הגדול הזה בין שני המקרים בפרק זמן כל כך קצר מאד מטריד. הייתי מסתייג מביקורת כל כך שלילית, אם היינו מבקרים שם בתחילת השבוע. היות וביקרנו ביום שישי שהוא אחד הימים החזקים ביותר בענף המסעדנות, אין לי אלא לומר שהזלזול שם זועק לשמים. צר לי, "ככה לא בונים חומה".
מנגד,
"פאפאס" בשני הביקורים שלנו שמרה על רמה טובה: אווירה טובה, שירות יעיל ואוכל טעים. לדעתי, תמורה טובה לכסף.