לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
חושבים על מעבר לארה``ב? לימודים או עבודה? חוששים בנוגע לויזות או אדמיניסטרציה? קשיי הסתגלות? על מה לחשוב ולמה לדאוג? מהן עלויות המחיה כאן? איך מוציאים כרטיס אשראי? איך מוציאים רשיון מקומי ואיך רושמים רכב? רוצים לדעת על קהילות יהודיות? על תנאי עבודה מקובלים? ביטוח בריאות? רילוקיישן?...

בשאלות אלה ורבות אחרות מתחבטים ישראלים רבים שמוצאים את עצמם שוקלים או בתהליכי מעבר לארה``ב. אלה שעברו זאת כבר יודעים רבות מהתשובות, ולכן אנו כאן על מנת לסייע לכם ולעשות את המעבר חלק יותר. נשמח לתרום מנסיוננו, לענות על שאלות ולהפנות אתכם למקורות מידע, ועוד יותר נשמח לתת לכם תמיכה בתהליך הקשה ולשתף אתכם בחוויות שעברנו בעצמנו. 

 

הפורום עוסק בנושאים רבים ושונים:

- ויזות תייר, ויזות עבודה וויזות לימודים, גרין כארד ואזרחות אמריקאית.

- בתי ספר, גני ילדים ואוניברסיטאות.

-  SSN ,בנקים, כרטיסי אשראי, רשיונות נהיגה, רכבים, ביטוח ורישום לרכב, ביטוחי בריאות וכל מה שביניהם...

- טיפים והמלצות: איך להתכונן מנטלית ומעשית לקראת המעבר הגדול- ביגוד, מזג אויר, מוסדות חינוך, דיוור ומשלוחים, כרטיסי חיוג, תהליכי מעבר, הגירה וקליטה.

- כמו כן, קיימים "לוחות הפורום" שהינם פרסומיים באופיים, המיועדים ליצירת קשר בנושאים הפחות מקובלים לדיון בפורום. יש לדון בנושאים אלה במסגרת הלוחות בלבד!

 

פורום זה, מטבעו, הנו פורום מקצועי/טכני. לא יתפתחו כאן דיונים סוערים על נושאים ברומו של עולם ולא יתאפשרו כאן הודעות ``חברתיות`` באופיין. לשם כך קיימת קומונה, שהתפתחה לה מתוך הפורום. קישור אליה - בראש הדף הראשי ובצידו השמאלי. בקומונה נוכל לשאול איפה למצוא במבה, איך מוצאים גרגרי חומוס בארה``ב גם אם לא יודעים אפילו איך לומר זאת, אוכל ישראלי ואוכל כשר. בקומונה נעביר חוויות על כל נושא, ננהל דיונים ונמצא שם חברים. משתתפי הפורום (עדיפות לקבועים), לאחר שקיבלו אישור ממנהלי הפורום יוכלו להעזר בקשרים האישיים שפיתחו, ולפרסם בקומונה הצעות / חיפושי עבודה, שיפוצי קורות חיים, חיפושי דירות / סקרים וכדומה.

שימו לב: הפורום לא נועד לביקורת או הטפות מוסר על ``היורדים`` - הודעות מעין אלה ימחקו מיד וכותביהן יחסמו. באופן דומה, ייחסמו מכתיבה ניקים שישתמשו במילים שאינן ראויות, כגון קללות או ביטויים פוגעניים אחרים.

הודעות הכוללות מסרים המעודדים עבירה על החוק בישראל או ארה"ב, הודעות העוסקות בשהייה ועבודה בלתי חוקיות בארה"ב, או הודעות המציגות פעילות בלתי חוקית אינן מקובלות בפורום וכן נוגדות את תקנון הפורומים של תפוז. הפרסום בפורום, בין אם הוא אישי או מסחרי, אסור. כל פרסום או הודעה בלתי חוקית ימחקו ללא אזהרה וכותביהם ייחסמו מהמשך כתיבה בפורום.

כמו כן, לא נאפשר דיונים על מהות או על אופן ניהול הפורום על גבי הפורום.

להגנת הגולשים, אנו מבקשים לא לפרסם מספר טלפון ואימייל באופן גלוי. רצוי להתכתב במסרים, ולהעביר מידע רגיש באופן זה. מפאת הרגישות לפרסום פרטים מזהים, נאלץ למחוק הודעות אלו באופן מיידי. 

 

כניסה לפורום כמוה כהצהרה שהנכם מבינים שהכותבים או המנהלים אינם בעלי מקצוע ואינם אחראים לתוצאות הנגזרות כתוצאה משימוש במידע הניתן בפורום. הפורום אינו מיועד להחליף או להוות יעוץ משפטי מקיף ופרטני. הכותבים ו/או המנהלים אינם אחראים למהימנותן, שלמותן או דיוקן של התשובות או המידע שיתפרסמו באתר. כל מידע ותשובה מסוג זה טעונים אימות וחוות-דעת על ידי בעל מקצוע מתאים.

 

שתהיה לכם החלטה קלה וקליטה קלה עוד יותר!

הנהלת הפורום.

 

 "עוברים לארה'ב" הינו פורום הגירה מקצועי באופיו ועוסק בהגירה חוקית בלבד. הודעות הנוגעות למעשים בלתי חוקיים בישראל או ארה"ב יימחקו. להודעות חברתיות באופיין, אני מזמינים אתכם להיכנס לקומונה. אנו מתנצלים על סגנון המברק, זה כל שניתן להכניס בשלוש שורות... אנא קראו את "אודות הפורום והנהלתו" בראש הדף והתעדכנו בכללים והפרטים באופן מפורט. תודה! 
המשך...
הודעה חדשה

שהייה בארה"ב לבעלי דרכון אירופאי

02/03/09 15:31
שלום
אשמח אם מישהו יכול לעזור לי.
אני רוצה לנסוע לארה"ב ויש ברשותי דרכון גרמני.
אני יודעת שלבעלי אזרחות גרמנית ניתנת שהייה של עד 3 חודשים בארה"ב. השאלה היא האם וכיצד ניתן להאריך את השהות...?

אשמח לכל הפרטים בנושא,בהקדם האפשרי.

תודה ויום נפלא
הילה
 
תגיות:
שהייה בארה"ב לבעלי דרכון אירופאי
<< ההודעה הנוכחית
02/03/09 15:31
1003צפיות
שלום
אשמח אם מישהו יכול לעזור לי.
אני רוצה לנסוע לארה"ב ויש ברשותי דרכון גרמני.
אני יודעת שלבעלי אזרחות גרמנית ניתנת שהייה של עד 3 חודשים בארה"ב. השאלה היא האם וכיצד ניתן להאריך את השהות...?

אשמח לכל הפרטים בנושא,בהקדם האפשרי.

תודה ויום נפלא
הילה
º
לצערך, לא ניתן. זה חלק מתנאי VWP
02/03/09 15:34
252צפיות
º
אז כדאי להוציא ויזה רגילה?
02/03/09 15:40
141צפיות
בואי נלך אחרת:
02/03/09 15:56
202צפיות
מה מצבך (דרכונים, ויזות, מקום שהות וכו') ומה את רוצה להשיג? עם מידע זה אפשר יהיה להכוון אותך.
אוקיי
02/03/09 16:07
155צפיות
מצבי הוא
אני נמצאת כרגע בארץ,בישראל. יש לי דרכון גרמני וישראלי
אני רוצה לנסוע לארה"ב בעוד חודש-חודש וחצי למס' חודשים, לפחות חצי שנה. לטייל ולבקר משפחה.

הדרכון האירופאי נותן לי שהיה של 3 חודשים, כיצד אוכל לשהות שם מעבר לזמן הזה?
את יכולה להוציא ויזה
02/03/09 16:28
180צפיות
על הדרכון הישראלי או על הגרמני, אבל תצטרכי לתת הסבר טוב ללמה את צריכה לשהות יותר משלושה חודשים, ולהראות איך את מתכוונת לממן את השהייה הזו בלי לעבוד.
אוקיי ואם אני רוצה
02/03/09 16:33
157צפיות
לעבוד תקופה מסויימת כאופר למשל...
אני חייבת אישור עבודה? מה הסיכוי שייתנו לי??
כמה זמן ייקח להוציא ויזה?
בשביל כל עבודה את חייבת אישור עבודה
02/03/09 17:52
148צפיות
אם את עובדת כאופר, את צריכה לעשות את זה דרך חברה שמארגנת אופריות, והיא תדאג לך לאישורי העבודה המתאימים.
את לא יכולה להיות אופר באופן עצמאי.

אגב, אם לא יאשרו לך ויזת תייר, לא תוכלי להכנס
02/03/09 17:57
154צפיות
יותר לארה"ב על סמך הדרכון האירופאי שלך ללא ויזה, למיטב ידיעתי.
רק אם סורבת על הדרכון האירופאי
02/03/09 18:35
150צפיות
על כן אם מבקשים ויזה, לבקש אותה על הדרכון הישראלי
אתה בטוח? למיטב זכרוני זה תקף על הדרכון
02/03/09 19:20
106צפיות
האירופאי גם אם הבקשה הוגשה על הישראלי. אבל כאמור, אולי אני לא זוכרת נכון.
נראה ששניכם לא מעודכנים
02/03/09 19:46
168צפיות
מאז נכנסה לתוקף החובה לקבל אישור מוקדם באינטרנט לצורך שימוש בפטור לויזה, סירוב לבקשת ויזה (כמו מן הסתם נתונים נוספים), מופיע במערכת. בתלות בסיבת הסרוב (ולא בדרכון) יקבע הגורל עוד בשלב המוקדם או בכניסה לארה"ב.
עיקרון, ומעשה.
03/03/09 01:37
104צפיות
ברמת העיקרון, כשאתה נכנס לארה"ב אתה צריך להצהיר שלא סורבת לויזה (ולא משנה על איזה דרכון זה היה).

ברמת המעשה, אם תבקש את הויזה בדרכון הישראלי, במקום הזר, אולי לא יעלו עליך אם תשקר. ומצד שני, אולי כן (בכל זאת, יכול לבוא היום בו יצליבו שם, תאריך לידה, מדינת לידה, טביעת אצבע, וכו').
כללי המשחק השתנו לאחרונה
03/03/09 03:41
124צפיות
ראה מה שכתבתי לעיל.
משהו לא ברור לי
02/03/09 22:57
111צפיות
נניח ואני טסה לארה"ב עם הדרכון הגרמני שלי, שוהה שם 3 חודשים...
עוזבת את ארה"ב, וכעבור זמן מה, רוצה שוב להיכנס עם הדרכון הגרמני- הדבר אינו אפשרי.????
תלוי כמה זמן תשהי מחוץ לארה"ב ואיפה
02/03/09 22:59
124צפיות
למשל, אם תצאי למקסיקו או קנדה ותנסי לחזור - לא תוכלי
זה לא נכון
03/03/09 01:04
109צפיות
לא מזמן בדקתי את הנושא בשביל חברים עם דרכון איטלקי. לאחר חזרה מקרוז או מביקור קצר בקנדה או מקסיקו או מאחד האיים, אם אין משהו חריג מוכנסים חזרה לארה"ב ובמקרה הגרוע מקבלים שהייה של יתרת 90 הימים. זה הנוהל לימים אלו. לפני כשנה, הספר שלי סיפר (אותי) שאחיו בעל הדרכון הצרפתי יצא לקרוז ממאימי בחודש השלישי וקיבל שוב 90 יום אבל אני לא חותם שזה מה שקורה היום לאור חידוד וחידוש כל נושא הפטור מויזה.
נוסח מתוקן
03/03/09 01:12
115צפיות
זה לא נכון.
לא מזמן בדקתי את הנושא בשביל חברים עם דרכון איטלקי. לאחר חזרה מקרוז או מביקור קצר בקנדה או מקסיקו או מאחד האיים, אם אין משהו חריג מוכנסים חזרה לארה"ב ומקבלים שהייה של יתרת 90 הימים. זה הנוהל לימים אלו. לעומת זאת, לפני כשנה, הספר שלי סיפר (אותי) שאחיו בעל הדרכון הצרפתי יצא לקרוז ממאימי בחודש השלישי וקיבל שוב 90 יום אבל אני לא חותם שזה מה שיקרה היום לאור חידוד וחידוש כל נושא הפטור מויזה.
זה מה שכתבתי - מקבלים את היתרה. אם היא כבר...
03/03/09 07:07
99צפיות
נוצלה - מקבלים 0, קרי - לא מוכנסים.
הוא אפשרי
02/03/09 23:02
90צפיות
אבל אם ה"כעבור כמה זמן" יהיה זמן קצר לאחר ששהית בארה"ב שלושה חודשים, זה יעורר את חשדם של פקידי ההגירה ויש סיכוי סביר שלא יתנו לך להכנס.

בנוסף, קחי בחשבון שגם על הדרכון הגרמני את לא יכולה לעבוד בתור אופר או כל דבר אחר.
אם ככה...
02/03/09 23:54
77צפיות
האם כדאי לי פשוט להוציא ויזה רגילה, שהיא פתוחה לשנה למיטב ידיעתי וזהו?....

יש סיבה שלא יאשרו לי את הויזה, אם אני מתכננת לטייל בארה"ב מס' חודשים???

וגם, האם יש לי אפשרות לנסוע עם הדרכון האירופאי, ותוך כדי השהות שם להוציא ויזה רגילה??

אני פשוט חייב לנסוע תוך שבועיים....
"ויזה רגילה שהיא פתוחה לשנה"
03/03/09 00:31
92צפיות
אין דבר כזה.

ויזת תייר - B1/B2 - מאפשרת כניסה רב פעמית עד לחצי שנה לשיקול פקיד ההגירה בכניסה, שברצונו רשאי אפילו לא להכניס אותך כלל, אפילו שברשותך ויזה (הליך כזה יעבור דרך ממונה זה או אחר).

טל
º
חצי שנה, אבל עם אופציה להארכה.
03/03/09 01:38
74צפיות
אני במצב דומה
02/03/09 16:37
95צפיות
ואני רוצה לנסוע לשלושה וחצי חודשים על ויזת תייר לבקר את אחותי שגרה שם.
הציעו לי לקנות כרטיס לחודשיים ואח"כ לשנות את התאריך, מה דעתכם?
לא הבנתע
02/03/09 18:54
80צפיות
מה יתן לך שינוי מועד הטיסה חזרה, פרט לפחות $100 (פלוס מינוס, בימינו בעיקר פלוס) בכיס. אם תחזור אחרי המועד שאושר לך בכניסה תהיה ב-OVERSTAY בלי קשר לתאריך המקורי של כרטיס הטיסה שלך, שזה אומר ביטול אוטומטי של הויזה ו/או הזכות להיכנס ללא ויזה.
אז אתה ממליץ
02/03/09 20:38
88צפיות
לקנות כרטיס לשלושה וחצי חודשים ולהביא להם את המסמכים שהסבירו לי כאן מקודם כדי להראות שאני באמת חוזר לארץ?
Flix

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום