לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום תרבות הלאדינו
הלאדינו (ספניולית) היא לא רק שפה, היא גם תרבות שלמה, שהולכת ונכחדת. תרבות שכוללת שפה, מנהגים, קטעי ספרות, סיפורים ואגדות שעברו מדור לדור, נעימות, שירים, מאכלים, אורח חיים, ועוד כל כך הרבה. היתה לנו מחשבה שאולי פורום שיעסוק בתרבות הזו, על רכיביה השונים, ובעיקר בנוף האנושי שהיווה אותה, יצר ושימר אותה, יתרום להמשך שימורה, יתרום לקירוב בין האנשים האוהבים אותה או מתגעגעים אליה, אולי במעט יתרום גם לאנשים שכבר כמעט הספיקו לשכוח (ואני נמנית על אלו), יאפשר להם לזכור. כל מי שרוצה לתרום מידיעותיו, לספר, להוסיף עוד נדבך, מוזמן. כל מי שרוצה לדעת עוד ועוד, מוזמן.
 
כתבה: רותי.

אודות הפורום תרבות הלאדינו

הלאדינו (ספניולית) היא לא רק שפה, היא גם תרבות שלמה, שהולכת ונכחדת. תרבות שכוללת שפה, מנהגים, קטעי ספרות, סיפורים ואגדות שעברו מדור לדור, נעימות, שירים, מאכלים, אורח חיים, ועוד כל כך הרבה. היתה לנו מחשבה שאולי פורום שיעסוק בתרבות הזו, על רכיביה השונים, ובעיקר בנוף האנושי שהיווה אותה, יצר ושימר אותה, יתרום להמשך שימורה, יתרום לקירוב בין האנשים האוהבים אותה או מתגעגעים אליה, אולי במעט יתרום גם לאנשים שכבר כמעט הספיקו לשכוח (ואני נמנית על אלו), יאפשר להם לזכור. כל מי שרוצה לתרום מידיעותיו, לספר, להוסיף עוד נדבך, מוזמן. כל מי שרוצה לדעת עוד ועוד, מוזמן.
 
כתבה: רותי.
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
גלישה נעימה!
ברוכים הבאים
מדריך לגולשים החדשים בפורום
המילון של אסטרלו
 
המשך >>

אלבורניה

מאת: RORGAD
13/06/02 14:14
קה סאבור, אכי אסטה לא רצפטה: חומרים: 2 חצילים, חצי קילו בשר מבושל (בשר גולש) מי שצימחוני אפשר בלי.
קורט מלח, קוטר פלפל שחור, 2 עגבניות מרוסקות, ועוד כף רסק עגבניות, 2-3 שיני שום, מעט שמן.
אופן ההכנה: שמים בסיר את השמן ומטגנים קלות את השום, מוסיפים את הרסק עגבניות, והרסק של העגבניות מערבבים שמים את החצילים ואת הבשר, מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, מאוד טעים, בתאבון
אלבורניה
<< ההודעה הנוכחית
13/06/2002 | 14:14
12
87
קה סאבור, אכי אסטה לא רצפטה: חומרים: 2 חצילים, חצי קילו בשר מבושל (בשר גולש) מי שצימחוני אפשר בלי.
קורט מלח, קוטר פלפל שחור, 2 עגבניות מרוסקות, ועוד כף רסק עגבניות, 2-3 שיני שום, מעט שמן.
אופן ההכנה: שמים בסיר את השמן ומטגנים קלות את השום, מוסיפים את הרסק עגבניות, והרסק של העגבניות מערבבים שמים את החצילים ואת הבשר, מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, מאוד טעים, בתאבון
ועוד מאכל מחצילים "אלבונדיג(ק)ס
13/06/2002 | 14:29
1
5

לקלות 3 חצילים גדולים על אש פתוחה.
לצנן, לקלוף ולקצוץ עם סכין.
להכניס לסיר עם 2 כפות שמן זית.
להמליח ולפלפל.
לתת לזה רתיחה ואז לזרוק פנימה כדורי בשר.
אופן הכנת כדורי הבשר:

1/2 ק"ג בשר(אני מערבבת בשר כבש עם פרה משוגעת)
להכניס לבלנדר ביצה, פיטרוזיליה, בצל קטן, 3 שיני שום,
פילפל, מלח, כף או שתיים פירורי לחם - להוסיף לבשר ללוש היטב.

אפשר להוסיף לחצילים רסק עגבניות -
אבל זו תוספת שלי למתכון המקורי.

לבשל כחצי שעה על אש קטנה - ולהתעלף מהטעם!

אגב רורגד - את החצילים במתכון שלך צריך לחתוך לקוביות?
המתכון נראה לי מאוד, אלא שזמן בישול הבשר ארוך וחוששני
שהחציל יתפרק....
אלבורניה
13/06/2002 | 22:36
7
בואנס נוצ´ס חונה, אני ציינתי בשר מבושל, מה ששכחתי לציין זה שאת החצילים חותכים לקוביות ומטגנים ואחר כך שאר המתכון. סליחה על הטעות.
מזל שכבר אכלתי
13/06/2002 | 14:35
8
1
אחרת, הייתי מתעלף רק מקריאת המתכון.כמה המון נשמה את מכניסה פנימה, תבורכי!
בסוף השבוע אכניס את המתכונים האלו לפינת המתכונים שלנו.
יש לך אולי גם איזה מאכל חצילים בלי בשר?
תתחשבי גם בנו, הספניולים הצימחונים...
יש לי גם בשבילך אמיגו
13/06/2002 | 14:40
2
1

במקום חצילים זרוק פנימה קוביות גבינה מלוחה או כל גבינה אחרת, עירבוב מהיר ולהתעלף גם!

אתה יודע לעשות סלט חצילים טוב?

לקלות חצילים להוסיף מלח, חצי כפית לימון,הרבה שום (באותו ערב אים נישוקים) אפשר לזה להוסיף שמן, מיונז או טחינה גולמית,

הסלט הזה הוא סלט הדגל שלי, לומשנה כמה אכין יגמר ותמיד מישהו
בוכה שלא הספיק להגיע לזה ! (
קרו יורר מרוב עונג...
13/06/2002 | 14:54
2
גם את וגם rorgad, כל כך מורגש שאתן מבשלות עם נשמה גדולה ורחבה, אוהבת
ונותנת. וזה, לדעתי, עושה את כל הטעם. לבכות מעונג!
גם המתכונים שלך בדרך למדור המתכונים
הסלט חצילים שלי שהגיע עד להולנד
13/06/2002 | 22:56
2
אז אני קולה 2 חצילים באש פתוחה, קולפת, שמה במיקסר עם הרבה שיני שום, חציל בלי שום זה כמו כלה בלי חתן, מלח, מיץ לימון ו2 עד 3 כפות מיונז ואז אף פעם אף פעם לא מספיק לכולם, למות מהטעם. כמו שאמרתי בהולנד (הבן שלי גר שם) מבקשים ממני לשלוח להם את המתכון הזה ועוגיות קינמון שלי שהפכו שם דבר במתכון הבא, אחרת איך תתגעגעו אלי? שיהיה לכם לילה טוב
אל קפון
13/06/2002 | 22:50
4
במתכון שלי ציינתי בפרוש אפשר גם בלי בשר, אני עושה זאת לעיתים קרובות שהרי את מנת הבשר שלי אני אוכלת בעבודה אז אם אני מכינה לעצמי תבשיל בבית זה לא בהכרח עם בשר.
אבל הנה עוד מתכון לתבשיל חצילים בלי בשר, אך הפעם המתכון יצירתי ביותר אך יפה לעין ולחיך: לתבשיל זה צריך קערת נירוסטה עגולה בצורת חצי כדור כי אמרתי קודם מתכון זה הינו יצירתי מאד, אז ככה: החומרים: 2 חצילים לחתוך את החצילים לאורך ולטגן, לשים בצד על נייר סופג (טיפ: כדי שחציל לא יספוג הרבה שמן יש שני דרכים: אחת לשים בתוך שקית ניילון נקיה קמח להכניס בפנים מספר פרוסות חצילים ולנענע להוציא כל פרוסה לנער ולהשליך לתוך השמן החם והעמוק, צורה שניה מצויינת לערבב חלבון ביצה עם 2 כפות מים ולטרוף לטבול את החציל ולשמן, בדוק סופג הרבה הרבה פחות שמן).
2 כוסות אורז מבושל, מעורבב עם 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, 150 גרם גבינה צפתית קשה מגוררת, 1 גבינה 9%, מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט, 2 ביצים קשות מרוסקות, ועוד 2 ביצים רגילות, לערבב הכל יחד חוץ מהחצילים, את החצילים מסדרים בקערה בצורת מניפה מסביב מפזרים מלח, פלפל שחור, אבקת שום, באמצע שמים את התערובת ואופים בחום בינוני כ- 15 דקות, צ´ופר לוס דדוס בתיאבון
חכי להפתעות
14/06/2002 | 00:48
3
1
השורה שכתבת "חציל בלי שום זה כמו כלה בלי חתן" הפילה אותי מהכסא...
חכי להפתעות!
רמז:שימי לב לשורה בראש הפורום על הרקע הכתום...
חכי להפתעות
16/06/2002 | 13:47
2
2
הפתעות - פארא בואנו קה סייגה, טה ואס אסר לה פרימרה פרסונה אן אל מונדו קה מה ואס אאזר סופרסה, פורקה אסטה אוי דינגונוס נו מאיזיירון סופרסה, סולו דמנדרון אי סה פלייארון.
תרגום: הפתעות שיהיו לטובה, תהיה הראשון בעולם שהפתיע אותי, כי עד היום אף אחד לא הפתיע אותי, רק דרשו ממני ורבו איתי.
סולו בואנס סופרזס!
16/06/2002 | 20:03
1
2
קרידיקה, עם החום הרב הזה הנובע מתוכך- איך זה ש סטס סולה?
טודוס לוס אומברס סטן לוקוס?
ובנוגע להפתעה: שמתי את משפט המפתח שלך "חצילים בלי שום זה כמו כלה בלי חתן" בטגליינס, השורה הכתומה למעלה. זה הכל.
אבל, עכשיו כשאני מתחיל להבין עם מי יש לי עסק, אשתדל להפתיע אותך בהפתעות טובות.
ערב טוב, קרידה!
בואנס סופרזס
16/06/2002 | 22:05
3
בואנאס טדרס אל קפון, טה קיירו קונטאר אונה קונסז´יקה (בתקווה שתבין את הרמז) און דייה ספוארון אל מזל אי אל מאויו (שכל) אקמינאר, אי סקנסארון, אל מזל דישו יו מבוא אדורמיר אקי, אן מדיו דל כביש, אל מאויו דישו טו סטאס לוקו? וא ויניר און אוטו אי טה וה אחאז´ר, יו מבוא א דורמיר אקי אן לה מדרכה, אי ספוארון א דורמיר, וינו און אוטו גרנדה וידו קה אי אונה פרסונה אצ´אדה אן אל כביש, אי ספויו פארא למדרכה, אגורה אנטנדיטס????
תרגום: המזל והשכל הלכו לטייל, כשהתעייפו המזל אמר שהוא ישן היכן שהוא נמצא על הכביש, השכל אמר לו אתה השתגעת? הרי תבוא מכונית ותדרוס אותך, אני הולך לישון במדרכה, פתאום באה משאית כשראה הנהג את המזל על הכביש הוא איבד את השליטה על ההגה והמשאית עלתה למדרכה????? אתה הבנת את זה ברוך???? מה לעשות המזל שלי החליט לנסוע רחוק, אבל מי שמכיר אותי יודע שאני אדם מאוד אופטימי, וצריך לשיר ולרקוד. שיהיה לנו ערב טוב. עוד מעט תעלה השמש יעלמו העננים, עוד מעט תיפתח לי הדלת יום חדש יאיר פנים.
RORGAD, קרו דיזיר-טי
17/06/2002 | 05:39
2

קי מי-סאליו מוי בואנו, אסטה קומידה. גראסיאס.
הודעות אחרונות
22:53 | 22.07.15 שוו1
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ