לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

סוכרת?!    אני?!      מה פתאום ?  רמת סוכר גבוהה  - אה, זה בטח טעות.

זה נורא, כל הזריקות והתרופות ואסור לאכול כלום      . . .

אז זהו, שזה ממש לא כך....

סוכרת היא דרך חיים . נכון, צריך להקפיד ולשמור  אבל חוץ מזה שאנחנו ממש "מתוקים"  ,  אנחנו אחלה אנשים - שעושים, עובדים, לומדים, מטיילים, מתחתנים, ויולדים ומולידים ילדים - בקיצור אנחנו אנשים בריאים ונורמליים,לפעמים אפילו יותר מהאחרים    

 

על הפורום:

לכל הסוכרתיים, בני משפחותיהם וכל מי שנכנס ומתעניין בפורום הכי מתוק!

כסוכרתיים ותיקים אנו מאמינים כי איזון הוא המפתח לחיים בריאים ורגילים, וכל עוד נקפיד על האיזון לא תהיה לנו שום בעיה לעשות הכל כמו אנשים שחיים ללא סוכרת.

פורום זה משמש כמקום לתמיכה אחד בשני, למתן עצות ואוזן קשבת כדי שנוכל כולנו להגיע לאיזון מצוין ולחיות חיים טובים יותר!

אל תהססו להיכנס, לכתוב, להתייעץ ולהיות חלק מקהילת פורום הסוכרת.

בנוסף, ניתן למצוא חומר רב במאמרים, בקישורים ובשאלות הנפוצות של הפורום.

גלישה נעימה ומאוזנת לכולם,

נתראה בפורום!


פורום סוכרת של תפוז
לחץ המשך... (בקצה משמאל) למידע נוסף
המשך...
הודעה חדשה

כמות הפחמימות בטחינה

מאת: ר ו י 2
16/08/07 16:36
בעקבות המלצת הדיאטנית ורופאת הסוכרת עלי לאכול הרבה טחינה/אבוקדו וכדומה בכדי לעלות במשקל. אני מנסה להבין כמה פחמימות יש בטחינה (משומשום מלא כמובן). ברוב הקופסאות כתוב שיש בטחינה 3 גר' פחמימות , אבל יש לדוגמא חמאת שומשום של חברת B&D  שעליה כתוב שיש 16 גר' פחמימות.  אז לפי מה בדיוק אני אמורה לעשות את חשבון הפחמימות? אשמח אם תעזרו לי.
 
תגיות:
כמות הפחמימות בטחינה
<< ההודעה הנוכחית
16/08/07 16:36
1997צפיות
בעקבות המלצת הדיאטנית ורופאת הסוכרת עלי לאכול הרבה טחינה/אבוקדו וכדומה בכדי לעלות במשקל. אני מנסה להבין כמה פחמימות יש בטחינה (משומשום מלא כמובן). ברוב הקופסאות כתוב שיש בטחינה 3 גר' פחמימות , אבל יש לדוגמא חמאת שומשום של חברת B&D  שעליה כתוב שיש 16 גר' פחמימות.  אז לפי מה בדיוק אני אמורה לעשות את חשבון הפחמימות? אשמח אם תעזרו לי.
אין קשר בין טחינה משומשום מלא לחמאת שומשום
16/08/07 18:39
146צפיות
הקשר היחיד הוא השומשום. בטחינה יש 3-4 גרם פחמימות לכל 100 גרם (27% שומן) .  בחמאה כדאי להשתמש רק במקרה חרום.   האם המליצו לך על טחינה ואבוקדו גם על מנת לשפר את ה- HDL הכולסטרול הטוב?
טחינה מלאה וחמאת שומשום אותו דבר=כינוי מיסחרי
16/08/07 23:50
96צפיות
טחינה מלאה/חמאת שומשום מיוצרים משומשום עם קליפתו(מלא), היתרון הוא ברור כי בקליפה יש מרכיבים חיוניים שהגוף זקוק להם
בנוסף טחינה לבנה /ללא הקליפה בריאה פחות בלשון המעטה  היות וברוב המיקרים התהליך היום תעשייתי
וכולל שימוש בחומרים כימיים להורדת הקליפה ואף להלבנה , אני מניח שאף אחד לא רוצה לדעת יותר...
נוסף טיפ קטן,  מכוון  שסוכרתיים כמוך וכמוני צורכים יחסית הרבה טחינה  ,רצוי ואף חובה לצרוך חמאת שומשום/מלאה וכו'
אורגנית (ליפני שמישהו יקפוץ... זה זול יותר  !!!    ברשת עדן  9.99 ש''ח לחצי  ק''ג  !!!!)
ויותר חשוב  שומשום לא אורגני הוא מוצר עתיר חומרי הדברה  בגידול ,חומרי הדברה שאריתיים כך שעדיף לנו להשאר עם הסכרת ולוותר על התוספות חינם האלו,
טיפ נוסף אם הבעייה להגיע לקנות ,אפשר לקנות כמות גדולה אפילו לשנה  ,זה לא מיתקלקל  ואם נוצר מישקע וצף השמן
למעלה פשוט מערבבים ליפני השימוש  עם כף או סכין  ,
וואלה מקווה שעזרתי לי הטחינה עוזרת ביותר בייצוב הסוכר
בתיאבון
זאת בדיוק השאלה
18/08/07 12:17
59צפיות
כמובן שאני משתמשת בטחינה אורגנית, אבל השאלה היא איך יכול להיות שעל מוצר מחברה אחת כתובה כמות פחמימות כל כך שונה ממוצר מחברה אחרת. לא ראיתי שינויים מהותיים במדידות הסוכר שלי.
חמקמקותה הישראלית של המילה "פחמימות"
18/08/07 16:06
103צפיות
מתברר, שבישראל אין כלל מחייב מה להכליל בתוך הפחמימות.
בארה"ב, מחייב ה FDA לסמן באופן ברור ביותר כמה מהפחמימות הם סוכרים זמינים, כמה סיבים מסיסים וכמה סיבים בלתי מסיסים. הדבר חשוב, משום שעלינו הסוכרתיים משפיעים בעיקר הסוכרים הזמינים ופחות הסיבים.
בארצנו, אין אפשרות לדעת כמה פחמימות באמת יש  וכל יצרן מסמן כטוב בעיניו.
גם בדיקת הקלוריות של המזון מבוססת על בדיקת פליטת חום בשריפה שאין בינה ובין עיכול אנושי של מזון ולא כלום.
כך, סימון תזונתי של סובין חיטה אומר שיש בו 400 קלוריות ל 100 גרם לפי יצרן אחד, 150 קלוריות לפי יצרן אחר ואולי 20 קלוריות לפי דעתי וניסיוני.
כאשר ניסיתי להגיע לתיעוד של שיטות הבדיקה, התברר שאפשר לעיין באיזה ספר שנמצא במשרד מסויים בירושלים, שפתוח ביום מסויים בשבוע בין 12 ו 12 וחמישה. אולי קצת הגזמתי, אבל הרעיון ברור: הרשויות אינן מעוניינות שנדע מה יש במזון שאנו אוכלים.
אני מדבר ברמה של החקיקה, לא ברמה של יצרן שמתנדב לספר לנו מעשייה זו או אחרת על הנפלאות שהמזון שלו מחולל.
ברוכים הבאים לישראל.

גלעד
במה החמאה שונה?
18/08/07 12:23
41צפיות
מה ההבדל? הרי על שני המוצרים הרכיבים זהים ובעצם זה שומשום מלא טהור טחון ? (סליחה על הבורות)
בתשובה לשאלתך המטרה העיקרית להוראת הדיאטנית והרופאה לאכול הרבה טחינה/אבוקדו/אגוזים היא לצורך עלייה במשקל. אני כרגע בתת משקל (שלא מרצון) וסובלת מחוסר איזון הורמונלי בגוף , מנסה לעשות הכל כדי להשמין , אבל זה בינתיים לא ממש מצליח.
יש הבדל מהותי ואסביר
18/08/07 15:05
61צפיות
נכון שמבחינה קלורית הערכים דומים  אולם קיים הבדל מהותי  ושוב  זה עיניין גם אישי
בטחינה מלאה / חמאת שומשום, (כמו באורז מלא) הקליפה חשובה לא פחות מהעיניין של הערך הקלורי שמעניין אותך
בקליפה יש ערכים תזונתיים רבים וחשובים,סיבים , מינרלים,ויטמינים וכו'
וכמובן תמיד עדיף (במיוחד לסוכרתיים) לצרוך מוצרים מלאים
ולידיעתך  אין הגבלה על כמויות צריכה של טחינה ואבוקדו במיוחד שאין כאן פאקטור של מישקל
בתיאבון
לומדים מניסיון ולא ממה שרשום
16/08/07 19:00
51צפיות
אם היה אפשר להסתמך על מה שרשום ולפעול לפי זה, חיינו היו פשוטים מאד.

רק ניסויים המלווים בבדיקות סוכר מרובות ילמדו אותך כמה את צריכה להזריק.

תשאלי את הדיאטנית באיזה כמות היא ממליצה לך לאכול ולפי הכמות הזאת תעשי כל פעם ניסויים עד שתמצאי כמה
את צריכה להזריק לדוגמא על 2 פרוסות לחם עם X טחינה וY אבוקדו.ותשאלי אותה גם איזה סוג טחינה היא ממליצה לך מבין ה2.



Flix

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום