לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום תאומים ושלישיות 

רציתם תינוק מתוק... עשיתם את כל מה שנדרש... בדיקת בטא חיובית... ואז באולטראסאונד "הנה דופק, ועוד אחד ועוד אחד ועוד...

" אז אתם מצפים לתאומים/שלישיה?? עדיין לא גילית לאף אחד? ילדת תאומים ואת מנסה להניק ויש לך המון שאלות? יש לכם תאומים/שלישיה בבית ואתם רוצים לשתף ולהתייעץ? הסתבכתם עם הלילות ואתם זקוקים לעצה טובה? אתם מתלבטים אם להפריד את התאומים בגן או בכיתה א'? את מינקה את התאומים שלך ורוצה לראות שאת לא היחידה בעולם? ואולי את בשיא האופוריה עם שניים מקסימים על הידיים ואת מודה על הברכה הכפולה שנפלה בחלקך ורוצה לחלוק ולשתף? 

 

  מקומכן/מקומכם איתנו!!!!!!

בואו לחלוק את מה שעובר עליכם ביום יום עם התאומים, התינוקות, הפעוטות או ילדי גן ובית ספר. תאומים זה עולם ומלואו ואנחנו כאן ביחד יכולים לדבר על זה, ללמוד, להבין ולתרום זה לזה:

איך מתכוננים (נפשית, כלכלית, פיזית ועוד)?  ואיך זה מרגיש אחרי הלידה? איך מטפלים בשניים/שלושה תינוקות במקביל? איך מניקים תאומים? יהיה לי מספיק חלב לשניהם? 

 איך שורדים גידול תאומים? איך מוצאים את הכיף הכפול בתוך כל המהומה?  ומה עם שאר הילדים? והבעל? והבית? איך מתמודדים עם הצרכים שלהם? אילו גישות הוריות קיימות? מתי להפריד ומתי לטפח את הביחד? עם גיל שנתיים(הנורא?)? עם גמילה? הפרדה בגנים/בתי ספר?

ובקיצור - בכל תהיה על טיפול, גידול הורות, הנקת תאומים, שלישיות (רביעיות ....)

 

כאן זה המקום לשאול, להתייעץ, לייעץ, לשתף וכל העולה על רוחכם...זהן הבית שלכם. בואו והצטרפו לקהילה חמה ומיוחדת, בואו למשפחת תאומים ושלישיות

ברוכים הבאים לפורום תאומים ושלישיות! 
הפורום הזה הוא שלכם/שלכן. זהו בית להורים לתאומים, לאמהות לתאומים, למשפחות ולכל מי שזהו חלק מעולמו. אם אתן רוצים לחלוק את האושר שנפל בחלקכם, אם אתן רוצות לדבר עם אמהות דומות לכן, 
איך מטפלים? איך שורדים? איך מניקים תאומים או שלישיה? איך שואבים להם חלב? מתי נישן שוב בלילה? מה עושים עם האחים הגדולים? איך יוצאים מהבית עם שניים? האם להפריד אותם בגן?האם לגמול אותם ביחד? 
 איזו עגלה? איזה רכב? איך שורדים כלכלית,  ועוד המון המון נושאים... זהו עולם ומלואו ואתם מוזמנים לחלוק, לשתף, להתייעץ ולתרום. 
 

 
 
המשך...
הודעה חדשה

תפוחי אדמה עם חלב קוקוס - זהירות - ממכר.

מאת: mishmish04
23/10/12 19:05
החומרים:
תפוחי אדמה קטנים, או תפ"א גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות.
אני לא אוהבת לקלף.
פחית חלב קוקוס
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס סויה.

ההכנה:
1. לבשל חצי בישול את תפוחי האדמה
2. לשים אותם בתבנית
3. לערבב את חומרי הרוטב
4. לשפוך מעל תפוחי האדמה
5. לאפות בחום מקסימאלי, עטוף בנייר כסף כ30 דקות, לבדוק האם זה כבר רך ואפוי,
6. להוריד נייר כסף, לאפות עוד כחמש דקות ודי.
ללקק ת'אצבעות.
 
תגיות:
פינת המתכון השבועי- והפעם, בצקים ומאפים
23/10/12 08:05
589צפיות
מבטיחה מתכון משגע לבורקס תרד וריקוטה כשאני אחזור מהקטנים שלי, בנתיים אתן מוזמנות להוסיף את כל המתכונים שלכן שכוללים בצקים ומאפים

שיהיה יום מעולה
וואוווו, כל הכבוד לך
23/10/12 08:12
201צפיות
מורידה בפניך את הכובע.
בדר"כ לא מגיבה בפינה הזו מאחר ואין לי מה להוסיף אבל לא האמנתי שאראה את הפינה השבוע.
אז תודה והמון מזל טוב!
מחכה למתכון שתחזרי
בורקס תרד וריקוטה
24/10/12 19:45
39צפיות
הכי טעים והכי פשוט בעולם

אפשר להכין כחתיכה אחת או משולשים

מרכיבים:
חבילה בצק עלים מופשרת
500ג עלי תרד
300ג גבינת ריקוטה
מלח/פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
שומשום
חלמון של ביצה

ההכנה:
מרתיחים בסיר את כל התרד, מחליפים מים ומרתיחים שוב (להוציא את כל המרירות). סוחטים את התרד וחותכים כמה שיותר קצוץ, מערבבים עם הגבינת ריקוטה ומתבלים. מתקנים תיבול. ממלאים את הבצק עלים או בחתיכה אחת (ממלאים חצי וסוגרים את החצי השני) או במשולשים. מברישים מלמעלה שכבה דקה של חלמון, מצפים בסומסום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד שמשחים מלמעלה (15 דקות בערך)

בהצלחה ֿ
בורקס תרד, תפו"א, פטריות ובצל
24/10/12 20:54
19צפיות
אני את התרד לא חולטת במים, אלא שוטפת היטב (משרה ומחליפה מים כמה פעמים), ומכניסה למחבת רק עם המים שנשארו מהשטיפה וסוגרת את המכסה. התרד לא מריר לטעמי.
לזה אפשר להוסיף פטריות חתוכות (שמפיניון או פורטובלו או שילוב).
במקביל מבשלת תפוחי אדמה במים או במיקרו (בקליפתם) ומטגנת הרבה בצל. כשהם רכים, מסננת, מקררת קצת ומועכת לפירה יחד עם הבצל.
מערבבים הכל יחד - תרד, פטריות ופירה, מוסיפים ביצה אחת וממלאים בזה את בצק העלים.

אגב, אני מחליפה את בצק העלים בבצק פילאס, שהוא בצק עלים עדין ודק יותר, ויחד עם הסומסום מפזרת למעלה גם קצח.

אפשר להשמיט מהמלית את הפטריות ואפשר להחליף את התרד במנגולד. ואפשר גם עם פטריות ובלי תרד. בקיצור אינסוף אפשרויות.
מתכון לבורקס מתוק פתוח של קרין גורן
23/10/12 08:59
321צפיות
מצרפת לכן לינק.

כאשר אין זמן, וחייבים קינוח מהיר, אין מצרכים בבית, והאורחים עוד רגע דופקים בדלת, זה המתכון המנצח שלי.
טעים מאוד עם שזיף, נקטרינה או אפרסק קשה, אפילו יותר מתפו"ע.

כל ריבה תהיה טובה, לא רק מישמש.

המתכון
הרגת אותי מצחוק....
23/10/12 10:36
248צפיות
למה? כי כשהיינו קטנות אז אמא שלי כל הזמן הייתה מכינה את זה (עם אפרסקים מקופסאת שימורים...) וגיסי כבר שנים צוחק עליה ש"מי מכין בורקס משמש?! ומה זה הדבר הזה " ושזו המצאה שלה....נו, לפחות עכשיו אפשר להגיד שגם קרין גורן מכינה כזה
אז בואי אני אהרוס לך עוד יותר
23/10/12 13:05
219צפיות
זה בכלל מתכון ( אם אפשר לקרוא לזה מתכון) משנות השמונים או משהו כזה של רות סירקיס.
קחי רבוע בצק עלים, שימי חצי אפרסק מכופסת שימורים, תמרחי ביצה, שימי בתנור...??? ברצינות ???
תמיד הצחיקה אותי השטות הזאת
שכחת ריבה
23/10/12 13:49
126צפיות
ואכן, בשנות ה-80 היא הכינה את זה....ממש לא מקורי מצד גברת קרין...אבל כבר הבנתי שהרבה מהת\מתכונים שלה הם בעצם של אחרים?
חחח נכון איזו שטות
23/10/12 13:58
118צפיות
יש לה גם את ה"מתכון" המדהים של ביצה בקן.
קחי פרוסת לחם תחרצי עיגול באמצע, שברי ביצה באמצע וטגני במחבת.
אני מניחה שפעם זה היה גורמה...או שלא.
זה היה וואו. כמובן שלא ממש מתכון אבל כרעיון
23/10/12 14:32
94צפיות
בהחלט חדשני ומלהיב
אנחנו כילדים הינו משוגעים על זה (להכין לבד ולאכול )
והיתי בטוחה שזה מאכל ילדות של כוווולם

כשהבנות גדלו וחברים התחילו לאכול אצלנו ממש נדהמתי לראות כמה לא מכירים את זה בכלל.

ואם רוצים "ביצה בקן" משודרגת למבוגרים, תגידי : )
למה פעם???
( לעמוד שלי בתפוז עסקים )
23/10/12 18:53
84צפיות
אצל גלוליש זה לגמרי גורמה לגמרי היום!
בכלל - הספר "ילדים מבשלים" חוגג והילדים למדו לבקש מתכונים לפי עמודים . . .
מאפה סופני ופשוט להכנה- שבלולי פילו עם תרד וג
23/10/12 13:34
130צפיות
וגבינה.
לצערי לא זוכרת מאיזה אתר נלקח כי בהחלט מגיע קרדיט ותודות.

מאפה שבלולי פילו וגבינה טעים אש
*הכמויות מתאימות לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ אבל ברור שזהו מאפה אידאלי להכנה בכמות גדולה יותר (בעיקר משום שכעת יש לכם חבילת פילו מופשרת שרוצה תשומת לב..) ושגם אחת מרובעת תהיה מצוינת לתפקיד.

* כמות השומנים היא בהתאם לרצון ולצרכים, למרות שהלא כולנו יודעים שבעניין הזה החוקים הם לטובת השומן.. בנסיון שני למען מקצה שיפורים היו בבית קשקבל, קוטג' וחלב מלא ועדיין יצא אחלה.

* ניתן להכין יום מראש, לשמור מכוסה היטב וביום האירוח עצמו להוסיף את תערובת הביצה- חלב ולאפות.

* נפלא לילדים אוהבי בורקס!

.


4-5 דפי פילו רכים- חצויים לשניים לאורכם (מכוסים היטב במגבת אחרת נהיים יבשים סהרה ואז כבר כלום לא יעזור)

30 גר' חמאה מומסת + 2 כפות שמן זית

~140 גר' גבינת קשקאוול (או כל גבינה קשה שיש)

~140 גבינת פטה מפוררת (או כל גבינה אחרת שיש- אפילו אלו הרכות למריחה)

1 ביצה

3/4 כוס חלב או שמנת או שילוב (השתמשנו בשמנת 10%)

מלח- רק במידה והגבינות לא מלוחות

משמנים את התבנית, בעיקר אם רוצים אחר כך קלות בשליפת המאפה והעברתו לצלחת מהממת.

מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס/350 פרנהייט.

המטרה: יצירת שבלולים גבוהים יחסית, אוריריים וממולאים בצנעה. הגובה הוא שיעזור לשכבות להתממש, שכן חלקם העליון של השבלולים יהיה מעל לנוזלים ויוותר פריך ויבש.

נו, אז איך עושים את זה? באופן שאינו אופייני לי מחפפים, כך שאם יש בבית איזה ילד יצירתי ומשועמם זו יכולה להיות עבודה נהדרת: מורחים מעט מתערובת החמאה-שמן-זית (הכי קל- מטפטפים מעט מעל בתנועה ומורחים עד כמה שניתן. אין צורך שכל פיסה תהיה מצופה- זה בעיקר עבור הטעם), יוצרים שורה דקה רוחבית של גבינה לאורך העלה ובמרחק של כשניים-שלושה ס"מ מהקצה התחתון (אין צורך באחידות וגם לא בכמות גדולה, שכן ה'שיבלול' יאחד הכל- ראו תמונה) ומקפלים באופן רפוי ועדין שלוש פעמים, כך שהעלה יתקבל בסופו של תהליך כפס מאורך. מעמידים את הפס על הצד עם הגבינה ומלפפים בעדינות ובאופן רפוי לגמרי לשושנה. מסדרים את השושנים בקערה.

מערבבים את הביצה והחלב/שמנת ומוזגים באיטיות מעל לשושנים. הבלילה לא תכסה את השושנים וזה בסדר! מכניסים לתנור ואופים כ- 50-60 דקות, בחלקו התחתון, כך שהתחתית תשחים ותהפוך פריכה.

מגישים חם.

* ועוד קטנה בעניין האפיה: כל תנור והאופי שלו- בזה של מיכל, התחתית השחימה לכדי מושלמות בלי שום בעיה. בתנור שלי נאלצתי להניח את התבנית על תחתית התנור במהלך האפיה, בכדי שהתחתית תשחים
מאפה בצק עלים קל וטעים
23/10/12 13:56
196צפיות
אז ככה - קחו גליל שלם של בצק עלים ( קונים כמובן מוכן )
לתת לו להפשיר לפי ההוראות.
לפתוח אותו למרוח בפנים מה שרוצים, אני אוהבת ממרח טפנד ( קנוי כמובן ) או פסטו עם גבינת פרמזן ( שניהם קנויים כמובן )
למי שיש זמן יכול כמובן גם להכין הכל לבד בבית, מה שאני פעם הייתי אוהבת מאוד לעשות. אבל בימינו אני מסתפקת בקנוי.
מגלגלים בחזרה לגליל צמוד, עוטפים בנייר אפייה שזה הגיע בתוכו ומחזירים למקפיא.
כמה דקות לפני ההכנה להוציא מהתנור שיפשיר קצת, לקחת סכין טובה ולחתוך לפרוסות דקות ( זה יתפח בתנור).
תנור - 200 מעלות ל25 דקות בערך או עד שמזהיב.

חברות שלי שאכלו את זה מכינות את זה עכשיו תמיד לאורחים שלהן.
או מתוק -
23/10/12 14:16
64צפיות
עשיתי פעם עם נוטלה וחלבה,
חתכתי את הבצק עלים לשתיים, מרחתי נוטלה ופיזרתי חלבה
מגלגלים לרולדה
חותכים כל רולדה לאורך ועושים מהם צמה (כמו בעוגות שמרים)
תנור - 200 מעלות ל- 25 דקות...


יצא מעולה
אבל כשאחותי ביקשה את המתכון הסמקתי קצת ממבוכה
(קצת קשה לקרוא לזה מתכון )

ומלוח - בורקס פיצה - מורחים קטשופ ומפזרים פרורי גבנ"צ
נצל"ש - חייבת את המתכון שלך למרק לקוסקוס
23/10/12 14:02
91צפיות
מי תעשה לי טובה ותרשום אותו?

וכל הכבוד שאת עומדת ב"משימותייך" ופותחת את הפינה למרות שאת פיפס אחרי לידה
חכי חכי.. זה רק עד שהקטנים יחזרו הביתה
24/10/12 19:35
36צפיות
מקווה שאוכל לעמוד במשימות בקלות גם אז

מתכון למרק קוסקוס
דלעת חתוכה לקוביות
כרוב חתוך לריבועים גדולים
קופסא שימורים חומוס (לאוהבי חומוס אפשר 2 קופסאות)
גזר חתוך לרבעים
תפו"א חתוכים לקוביות
כרפס חתוך לקוביות (כמה שיותר יותר טוב)
בצל חתוך לקוביות גדולות
מלח/ פלפל
כפית כורכום
2 כפיות גדושות מרק עוף


להרתיח הכל ביחד, לתקן תיבול, להוריד להבה ולתת להתבשל עד שמוכן
קלי קלות
חטיפים קטנים - קלי קלות
23/10/12 14:48
148צפיות
מערבבים גבינה לבנה , כף אבקת מרק פטריות, כפית אבקת מרק בצל וגבינ"צ מגוררת.
פותחים גליל בצק עלים ומורחים רק בשליש התחתון שלו את התערובת.
מגלגלים חזרה
מקפיאים חזרה כדי שיתייצב ויהיה קל לחתוך
מוציאים מההקפאה וחותכים עיגולים דקים

"משכיבים" את העיגולים על תבנית אפיה ואופים ב180 מעלות לכמה דקות (שלא יישרף)

מעולה מעולה.
חטיף סופני לאירוח
מחזיקים רולדה במקפיא, פורסים ואופים דקה לפני שאורחים נופלים עליכן........
צריכה מתכונים ליום ההולדת
23/10/12 16:34
127צפיות
יום שבת מארחים....
צריכה כאלו פשוטים וקלילים - חלבי.
את המתכונים לבצק עלים שהיו כאן, אני מאמצת בשמחה אבל צריכה עוד....

מה יש בבית (קניתי בלי לחשוב מה להכין ):
שמנת מתוקה, פטריות, ברוקולי, כרובית, גבינ"צ מגורדת, גבינה לבנה, יוגורט, קוטג', גזר, תפו"א, בטטה, שימורים (טונה/זיתים/עגבניות חתוכות), ביצים ועוד מה דברים בסיסיים כמו תבלינים, בצל , שום וכו'...

יש בורקסים שאני אאפה. כנראה שפסטה ברוטב שמנת ופיטריות, סלטים, פלטת גבינות וסלט ירקות...ויש סלטים שונים.

צריכה מתכון לכרובית, לברוקולי, משהו עם בצק עלים (אני אקח ממה שרשמתן כבר), אולי משהו עם בצק שמכינים לבד ולא מסובך?

קדימה , לעזור!
תודה
עם כרובית וברוקלי אפשר פשטידה וטעים ביותר מאו
23/10/12 17:52
81צפיות
מאודה ואח"כ על זה קצת צילי מתוק או פשוט מלח פלפל
מאפה מנגולד
23/10/12 17:58
72צפיות
מאפה .

הכנתי למסיבה של העבודה של בעלי.
פעם ראשונה שהכנתי משהו עם בצק עלים ויצא מעולה
בשביל זה צרך מנגולד
23/10/12 19:09
40צפיות
תודה!
מחפשת מתכונים עם החומרים שקניתי כי אין לי כח לסופר שוב...
תפו"א ובטטה מוקרם
23/10/12 18:32
84צפיות
קחי תפוחי אדמה ובטטות, קלפי אותם, תחתכי לפרוסות לא עבות מדי אבל שהצורה המוארכת של הירק תשאר. תניחי בתבנית (אחרי שאת מניחה תני לזה הטיה מעט שהפרוסות תשבנה אחת על השניה כמו רעפים) לסרוגין תפו"א ובטטה.
קחי שמנת מתוקה תבלי במלח ופלפל, לטעום, לשפוך מעל.
לאפות 180 מעלות כ- 50 דק' עד שמתרכך. לפזר מעט גבנ"צ מגורדת ולאפות עוד 10 דק'. מעדן.
º
זהו, שכבר הפסטה עם שמנת. זה לא יותר מידי?
23/10/12 19:08
27צפיות
ממש לא
23/10/12 19:18
38צפיות
מכוון שזה אפוי לא טועמים את השמנת כמו בפסטה. זה משהו אחר לגמרי.
אני מכינה את זה תמיד באירוחים, זה קל ופשוט וקוצר מחמאות רבות (וכמובן טעים לאללה....). חוץ מזה השילוב של הצבעים עושה את זה גם ממש יפה.
אני עושה משהו דומה עם שמנת לבישול
24/10/12 07:52
28צפיות
תפו"א חצי מבושלים חתוכים לפרוסות, מעבירה לתבנית ושמה מרתיחה בסיר 2 שמנת לבישול, מלח, פלפל, עירית קצוצה ואבקת שום ושופכת מעל ואז בתנור חום בינוני בערך חצי שעה-40 דקות.
כמובן התכוונתי שמנת לבישול
24/10/12 19:52
15צפיות
ולא מתוקה להקצפה. אני רק קוראת לה כך....
תפ"א עם בצל ופטריות
23/10/12 19:02
67צפיות
1. לקלף תפוחי אדמה ובצל - כמה שלוקח (אם חן בסביבה, למשל - יקח הרבה מאוד)
2. לשים במג'ימיקס להב פורס
3. לפרוס במג'ימיקס לסרוגין: תפ"א, בצל ופטריות שמפיניון.
4. לפזר ולשטח את הנ"ל בתבנית כשהכל מעורבב.
5. לערבב בקערה ניפרדת:
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
כף גדושה שום כתוש
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט (אפשר גם 1/2 כוס יין לבן)
6. לשפוך את תערובת השמנת מעל התבנית, לכסות בנייר כסף, לאפות בחום גבוה כשעה, להוריד נייר כסף, ולהשחים כ15 ד"ק.
הערה חשובה: קיצורי דרך - לא מתקבלים בברכה במתכון הזה. ניסינו כל מיני וממש לא הלך.
תפוחי אדמה עם חלב קוקוס - זהירות - ממכר.
<< ההודעה הנוכחית
23/10/12 19:05
3910צפיות
החומרים:
תפוחי אדמה קטנים, או תפ"א גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות.
אני לא אוהבת לקלף.
פחית חלב קוקוס
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס סויה.

ההכנה:
1. לבשל חצי בישול את תפוחי האדמה
2. לשים אותם בתבנית
3. לערבב את חומרי הרוטב
4. לשפוך מעל תפוחי האדמה
5. לאפות בחום מקסימאלי, עטוף בנייר כסף כ30 דקות, לבדוק האם זה כבר רך ואפוי,
6. להוריד נייר כסף, לאפות עוד כחמש דקות ודי.
ללקק ת'אצבעות.
º
מאמצת! אחלה!
23/10/12 19:11
39צפיות
חלב קוקוס או קרם קוקוס?
23/10/12 20:36
65צפיות
החלב מימי והקרם שמנתי
למה התכוונת?
למה שיש באותו רגע במדף של הסופר מרקט
24/10/12 13:54
48צפיות
או שיש לו מחיר הגיוני.
זה טוב וזה טוב.
אפשר עוד מתכונים עם כרובית וברוקולי??
23/10/12 19:13
48צפיות
מי נותנת את המתכון של הכרובית עם מיונז ואבקת מרק? שכחתי אותו....
ולמי יש משהו עם ברוקולי, לא מסובך?
כרובית
23/10/12 20:19
98צפיות
המתכון של הכרובית שאכלנו אז אצל יעלולה במפגש הקודם היה פשוט:

כרובית
מורחים במיונז מעורבב עם פפריקה מעושנת
אופים בתנור ב180 מעלות.

גילוי נאות - אני עשיתי בבית ולא יצא לי טעים כמו אז אצל יעלולה

עוד משהו עם כרובית
23/10/12 20:21
94צפיות
לוקחים כרובית שלמה ומבשלים עד שמתחילה להתרכך, לא לגמרי.
חותכים לה את הבסיס ככה שהיא "תעמוד" לבד
מצפים במיונז ועליו "מדביקים" אבקת מרק בצל (עם הידיים)

מכסים בנייר כסף מלמעלה
ואופים ב180 מעלות
מסירים את ניר הכסף וטיפה משחימים

זה נראה בסוף כמו כדור עגול יפה
ופורסים פרוסות ממנו כמו בעוגה.
קוצר מחמאות כל פעם.
פשטידת ברוקולי מהממת
23/10/12 20:24
78צפיות
אוי כמה שאני אוהבת ברוקולי...

הנה מתכון קליל לפשטידה מרשימה.
אני מוסיפה גם פתיתי גבינה צהובה (וד"א, אפשר להחליף את הקמח בגבינה לבנה למען הנמנעים מגלוטן)

פשטידת כרובית ליגה לאומית
23/10/12 20:34
68צפיות
זו פשטידה שאני מכינה פעם בשבוע ופשוט נטרפת מרוב שהיא טעימה
כל מי שטעם אצלי לקח מתכון והכניס לרפרטואר שלו...
לוקחים ראש כרובית מפרקים לראשים קטנים ומבשלים במים עד להתרככות. מסננים את המים ומכאן ממש פשוט:
מערבבים בקערה שמנת לבישול (5 או 10 אחוז), 3 ביצים, מעט מרק עוף, כף מיונז, מלח פלפל, 3 כפות קמח.
אחרי הערבוב מוסיפים את הכרובית המסוננת ומערבבים הכל ביחד.
שופכים את התערובת לתבנית אלומיניום בינונית.
מפזרים מעל פירורי לחם (לא להגזים - 3 כפות מקסימום, אני מפזרת לפי העין)
וזהו - דוחפים לאשפוז בתנור 25-30 דקות על 175 מעלות.
טעים טעים טעים וגם דיאטתי!
הינה משהו מלפני
23/10/12 20:46
52צפיות
כרובית צלויה עם טחינה
24/10/12 19:53
22צפיות
הדרך הכי טעימה שאני מכירה להכין כרובית היא לצלות אותה בתנור. מכניסים כרובית לתנור בחום של 200 מעלות עד שהיא מתרככת אבל לא מתכווצ'צ'ת. את הכרובית אפשר להשאיר שלמה, שזה מאוד מרשים, או להפריד לפרחים, שזה יותר פרקטי. הכרובית יוצאת מהתנור קצת שחומה בקצות הפרחים. ואז מטפטפים עליה טחינה גולמית. אפשר לערבב טחינה גולמית עם יוגורט וקצת שום, ואפשר לטפטף טחינה ויוגורט בלי לערבב קודם. אפשר גם לטפטף קצת סילאן/רוטב צ'ילי מתוק.
אותו דבר בדיוק אבל עם חציל קלוי
24/10/12 19:56
19צפיות
מעל הטחינה הגולמית מטפטפים קצת לימון.... תעונוגות
ברור, עם חציל קלוי זה קלאסי
25/10/12 15:16
7צפיות
ולהוסיף למעלה גרגרי רימון...
ברוקולי
24/10/12 19:58
12צפיות
מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים ממליחים וזורקים פנימה את הברוקולי שהופרד לפרחים (כדאי לקלף גם את הגזע ולהכניס גם אותו, מלא ויטמינים). מחכים שהצבע יהפוך לירוק זוהר וקצת יתרכך (עניין של דקות ספורות) ומסננים. המהדרין טובלים את כל זה במי קרח לעצירת הבישול. אני פשוט מסננת כשזה רך לטעמי.
מעבירים את כל הברוקולי לקערה, מוסיפים לו שמן זית, ומקפיצים אותו כדי שיתערבב טוב. אחרי זה אפשר לתבל עם פלפל שחור, שום כתוש, מלח גס - מה שמתאים לך. ואפשר לזרוק מעל זה שקדים או אגוזים או צנובר - מה שאתם אוהבים.
כרובית אפויה ונחטפת
27/10/12 02:02
10צפיות
כשאני מכינה את הכרובית כך, אנחנו יושבים בשולחן ומנשנשים- פשוט טעים!
המתכון מהאתר של פירגה- מומלץ!
כתובות אינטרנט מצורפות:
חגיגת מנגולד: שני מתכונים מאותן שתי חבילות
23/10/12 19:16
45צפיות
בורקס מנגולד שתמיד לוקח
החומרים:
2 חבילות מנגולד
חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
בצל גדול קצוץ
כפית סוכר חום
כ 100 גרם פטה כבשים / עיזים
מלח, פלפל שחור
ביצה מעורבבת , שומשום וכו'.
ההכנה:
1. לשטוף היטב את המנגולד, להוציא ולשמור (!!! זה הבסיס למתכון השני) את החלק האמצעי, הלבן, לחתוך לרצועות את הטרף (החלק הירוק) ולבשל עד שמתרכך והופך מעט לסמרטוטי.
2. לטגן במחבת בצל קצוץ, להוסיף כפית סוכר חום, לכסות את המחבת ולהמשיך להשחים מספר דקות.
3. להוסיף את המנגולד המבושל ולטגן עד שהמים מתאדים. לתבל במלח ופפ"ש.
4. לפרוס את הבצק, לשים בצד אחד מעט מתבשיל המנגולד, לפורר מעל הכל מעט גבינת פטה.
5. לגלגל לנקניק, לעשות חריצים אלכסוניים, להניח בתבנית
6. למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום
7. אופציה אחרת: לא למרוח ביצה אלא לפזר למעלה מעט פרמזן טחון.
8. לאפות ב 180 מעלות עד שתופח ומשחים וטעים.

מתכון 2: עורקי מנגולד חמצמצים (מתכון טוניסאי אסלי)
החומרים:
החלקים הלבנים של עלי המנגולד חתוכים במיקטעים של כ 2 ס"מ
מעט שמן, כפית שום כתוש, מעט עריסה / זחוג, 1/3 כוס מיץ לימון (טרי או מבקבוק)
ההכנה:
1. לבשל את העורקים החתוכים במים + מעט מאוד מלח כ 10 דקות.
2. לשפוך את המים ולשים בצד.
3. לאותו הסיר: שמים מעט שמן קנולה, שום כתוש ועריסה ו"פותחים" אותם (בארוחה בשרית, אני שמה גם כנף עוף אחת).
4. מוסיפים פנימה את העורקים החתוכים ומיץ הלימון.
5. מרתיחים, מכסים ומבשלים כ 20 דקות, עד שהעלים רכים.
מגישים קר - כסלט (ככה זה מקובל בטוניס) או חם - כתוספת ירקות חמה (כמה זה מקובל בבית משפחת מישמיש).
זיתים בהפתעה
24/10/12 07:22
91צפיות
השם של הדבר המושלם הזה שאני הולכת להציע לך עוד לא הוחלט סופית. אני קוראת לזה הגביניות האלו, או אלו עם הזיתים, שכנה שלי לשעבר שבאה מכפר עזה קוראת לזה זיתים בהפתעה. זה קצת מצחיק, כי היא מגלה את הסוד כבר בשם, אבל לא חשוב.
אז ככה:
(הכמויות בערך)
750 ג' גבינה 5% (ה הרבה פשוט כי זה כזה מושלם ואי אפשר להפסיק לאכול - יוצאים בערך 60)
200 ג' חמאה רכה
2.5-3 כוסות קמח
100-150 ג' קשקבל מגורדת או כל גבינה קשה שאת אוהבת
כפית שטוחה מלח
זיתים ירוקים שלמים מגולענים

מערבבת את כל החומרים, חוץ מהזיתים, בקערה ולשה. אפשר לערבב בחריצות עם כף עץ. זה מאוד מאוד דביק, צריך להיות במרקם של חומוס, קצת יותר יבש. לא נוזלי בכלל אבל לא יבש.
אח"כ בעזרת שתי כפיות את מניחה כדורים על נייר אפייה בתוך תבנית, כדורים קטנים, יותר קטנים מכדורי פינג פונג.
בכל כדור כזה את מטביעה זית ירוק שלם ואז סוגרת עם האצבעות שהזיתים יתחבאו (לפעמים באפייה זה נפתח).
מסיימת במריחת ביצה טרופה ופיזור שומשום ואופה ב180 מעלות, נדמה לי 35 דקות בערך, עד שמתחיל להשחים (שוב, לא לייבש!).

אם את עושה ומתלבטת לגבי המרקם של הבצק, עדיף לכיוון הצד היבש, כלומר להוסיף קמח, כי אם זה דליל מדי זה פשוט ינזל בתנור ולא יתגבש.

קחי בחשבון שזה כ"כ טעים שאח"כ תמיד תצטרכי להכין את זה, לכל מקום שתלכי...

º
מעולה, אני אנסה!
24/10/12 07:46
9צפיות
איך אני אוהבת מתכונים פשוטים וברורים כאלה
24/10/12 08:25
39צפיות
שעולים על בעיות שעוד טרם קרו.

הולכת לנסות מחר. תודה :)
זה טראבלשוטינג מנסיון של חברות
24/10/12 08:36
41צפיות
שקיבלו ממני את המתכון...

תעדכנו איך יצא!
בשמחה. רק שאלונת קטנה לוידוא:
24/10/12 08:51
36צפיות
קמח רגיל, נכון? לא תופח.
º
רגיל. זה בלי אבקת אפייה
24/10/12 09:09
7צפיות
º
תודה רבה :)
24/10/12 09:33
7צפיות
זיתים קשיו
24/10/12 19:54
34צפיות
מוסיפה מתכון מעולה מעולה עם זיתים... אומנם למבוגרים אבל ממכר


מרכיבים:
כמה זיתים ירוקים מגולענים שרוצים (המון)
אותה כמות של קשיו
שמן זית
צ'ילי גרוס (לפי רמת החריפות שאוהבים)
שום כתוש

ההכנה:
לוקחים כל זית ומכניסים לתוכו קשיו, מכניסים לצנצנת, מכסים בשמן זית, צ'ילי גרוס ושום כתוש, מערבבים ושמים במקרר ליום יומיים לספיגת טעמים...

הולך מצוין על כל לחם עם קצת חמאה א אפילו לנישנוש עם אלכוהול...

וואי איזה פשוט וטעים זה.....
קרואסוני מלאווח קלים ומעולים במילוי גבינה
23/10/12 19:16
64צפיות
מצרכים:
חבילה ( 700 גרם) עלי מלווח של מעדנות מופשרים (5 דקות מחוץ למקרר)
מעט ריבת משמש חלקה (אפשר גם טעמים אחרים אבל חשוב שתהיה חלקה ואני יכולה להעיד רק על רק המשמש)
150 גרם גבינת רוקפור חתוכה מלבנים בגודל 1X2  ס"מ

להברשה ופיזור:
1 ביצה טרופה
כף חלב
מלח גס
שומשום

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 190 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. לוקחים עלה מלווח אחד ( את שאר העלים שומרים במקרר שלא יתרככו ) מורחים על העלה שכבה דקה מאד של ריבה.
3. מחלקים לשמונה משולשים שווים, מניחים בצד הרחב של כל משולש מלבן רוקפור.
4. מגלגלים מהחלק הרחב עד השפיץ ומהדקים (כדי שהמילוי לא יברח בזמן האפיה).
5. מברישים בתערובת ההברשה (ביצה עם כף חלב ומעט מלח גס)
6. מפזרים שומשום.
7. אופים כעשרים דקות עד להזהבה.

הכי קל שבעולם, ויוצא נפלא.
איזה קטע בדיוק אתמול עשיתי עם בצק עלים
23/10/12 20:21
73צפיות
מעין רולדות/בורקס כי התחשק לי בבבצצצצקקק
º
תגידי את לא ילדת לפני פחות משבוע???
23/10/12 22:13
56צפיות
º
אמרה היולדת הטריה לחברתה.....
23/10/12 23:40
38צפיות
אותה יולדת שלא טרחה אפילו לפתוח שרשור
24/10/12 06:32
109צפיות
בנושא ולעדכן שהיא ילדה.....

ככה זה ילד רביעי אחרי שלושה
24/10/12 07:47
65צפיות
העם דורש תמונה!!! או שבילד רביעי כבר לא טורחים לצלם? (אמרה הילדה הרביעית שלא טרחו לצלם )
שלישה לא פייר בפורום שכן היתה תמונה של גאיה
24/10/12 19:40
47צפיות

המהממת והמתוקה..

מה קורה כאן????  

הפורום דורש תמונה של מתוקה..
באמת מי שמדברת
24/10/12 19:47
43צפיות
ואצלי הם עדיין לא בבית... אצלך היא כל היום בידיים..

איך זה להיות אמא ל-4?
איזה שירשור מעולה בול בזמן! גם אנחנו
24/10/12 10:07
62צפיות
חוגגים בשישי יום הולדת - והגשם הצפוי קילקל את תוכניות הברביקיו שהיה אמור לחסוך לי את העבודה במיטבח. כמו ריקה מחפשת מתכונים קלים ומהיריםםםם - אין לי כוח או סבלנות לעמוד הרבה זמן (יולדת עוד דקה וחצי בערך)
.
בינתיים אומצו תפו"א האדמה של תמי, פשטידת הכרובית של קירין וכדורי הזיתים של מיץ פטל. עוד רעיונות  - רצוי לא עמוסים בשמנות שלא יהיה כבד מדי בבוקר - יתקבלו בשימחה.
מה גשם? ממש גשם ?
24/10/12 19:44
31צפיות
כל בוקר אני בהימורים עם עצמי מה להלביש להם לגן
מזל טוב לבובונים . איזה מרגש
קודם כל מזל טוב
24/10/12 19:58
34צפיות
תראי את המתכון של הזיתים עם קשיו והמתכון של הבורקס תרד וריקוטה..
אגב הבורקס הולך מצוין עם סלט חי בצד

שיהיה במזל
שוב מפנה לבלוג שלי מתכון לארוחת ערב
24/10/12 11:04
160צפיות
בלי להחמיא לעצמי אבל אני כ"כ רלוונטית;)
º
שוב מנסה
24/10/12 11:05
33צפיות
כתובות אינטרנט מצורפות:
מאפה גבינות/ פירגה
27/10/12 02:05
6צפיות
מאפה טעים!!! שהילדים מאד אוהבים. אנחנו קוראים לו בורקס גבינה.
ממליצה להוסיף חתיכות זיתים לבצק.
כתובות אינטרנט מצורפות:
Flix

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום