לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!

 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!

* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.

* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.

 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!

 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.

 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.

 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.

 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.

 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!

 שלכם,

 bali ודייזי דאק. 

קרם בוואריה של הנס ברטלה

מאת: bali
10/04/10 00:50
באווריה וניל של הנס ברטלה  

להכנת הבאווריה:
500 גר´ חלב
7 חלמונים
180 גרם סוכר
250 גרם קצפת
10 גרם אבקת ז´לטין
90 גרם מים קרים
1 מקל וניל
לרוטב פירות:
פירות לפי טעמכם.
סוכר במשקל של כ10% ממשקל הפרי.

אופן ההכנה:
משרים אבקת ז´לטין במים קרים במשך 20 דקות.
את מקל הוניל חוצים באמצע, מגרדים את הגרגרים, מוסיפים לחלב יחד עם המקל הריק ומרתיחים את החלב.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר,ולתוכה יוצקים את החלב הרותח תוך כדי ערבוב. את התערובת מחזירים לאש על
להבה קטנה ומערבבים היטב במשך כ-3 דקות עד שתסמיך. אסור שהתערובת תגיע לרתיחה.
ממיסים את הז´לטין 20 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת. יוצקים לכלי שטוח ומוציאים את תרמיל הוניל. מכסים את הכלי בניילון נצמד ומכניסים למקרר. כשהתערובת הופכת לג´לי עדין, מחזירים אותה לקערה, מערבבים היטב ומקפלים פנימה את הקצפת.
הצעת הגשה: הבוואריה נהדרת בתוספת פרי או רוטב פירות

 
תגיות:
º
מתכון למוס שוקולד לערבב וכד....
08/04/10 15:29
17צפיות
º
גם מתכון לבוואריה הולך..
08/04/10 15:36
29צפיות
לא הבנתי מה את מבקשת
08/04/10 16:34
10צפיות
נסי לפרט קצת יותר מה את מחפשת...
מתכון למוס/בוואריה
08/04/10 16:44
27צפיות
רק חשוב לי שתהיה עוגה קלה להכנה (אני אוהבת את אלה שמערבבים ושמים במקרר/תנור)
אוקיי...
08/04/10 17:21
10צפיות
תראי, גם בבואריה וגם במוס שוקולד תהיה הקצפה של חלבונים ו/או שמנת מתוקה וקיפול עם עוד חומרים.

שני הקינוחים הללו צריכים להיות אווריריים וזו הדרך להכין אותם. אין משהו של לערבב הכל ביחד ולשים במקרר בקינוחים האלה...

אם את בכל זאת רוצה מתכונים גם אם הם קצת יותר מורכבים, אני אחפש לך במאגר שלי.
º
אשמח, תודה
09/04/10 10:17
4צפיות
אני אעלה לך מתכונים קצת יותר מאוחר
09/04/10 10:21
16צפיות
כי אני תיכף צריכהלצאת מהבית.
קרם בוואריה של הנס ברטלה
<< ההודעה הנוכחית
10/04/10 00:50
1601צפיות
באווריה וניל של הנס ברטלה  

להכנת הבאווריה:
500 גר´ חלב
7 חלמונים
180 גרם סוכר
250 גרם קצפת
10 גרם אבקת ז´לטין
90 גרם מים קרים
1 מקל וניל
לרוטב פירות:
פירות לפי טעמכם.
סוכר במשקל של כ10% ממשקל הפרי.

אופן ההכנה:
משרים אבקת ז´לטין במים קרים במשך 20 דקות.
את מקל הוניל חוצים באמצע, מגרדים את הגרגרים, מוסיפים לחלב יחד עם המקל הריק ומרתיחים את החלב.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר,ולתוכה יוצקים את החלב הרותח תוך כדי ערבוב. את התערובת מחזירים לאש על
להבה קטנה ומערבבים היטב במשך כ-3 דקות עד שתסמיך. אסור שהתערובת תגיע לרתיחה.
ממיסים את הז´לטין 20 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת. יוצקים לכלי שטוח ומוציאים את תרמיל הוניל. מכסים את הכלי בניילון נצמד ומכניסים למקרר. כשהתערובת הופכת לג´לי עדין, מחזירים אותה לקערה, מערבבים היטב ומקפלים פנימה את הקצפת.
הצעת הגשה: הבוואריה נהדרת בתוספת פרי או רוטב פירות

איזה קטע
10/04/10 12:55
31צפיות
חשבתי שבוואריה מכינים עם הקצפת החלמונים מעל האש ושזה היה רעיון מקורי שלי להכין אותה ככה, כמו קרם אנגלז..
יש כל מיני גרסאות
10/04/10 13:14
24צפיות
אבל אני מאמינה שהגרסה הזו של הנס ברטלה היא המקורית כמו שאמור להיות קרם בוואריה אמיתי

יפה שקלעת לדעת המומחים בנושא הזה
º
תודה רבה.. נשמע מצויין
11/04/10 08:48
7צפיות
האם הכנת את הבאווריה הזו? כי
11/04/10 11:04
29צפיות
אני בדיוק רוצה להכין, ואני רוצה מתכון מומלץ.
אין כאן בישקוטים?

ראיתי ברשת מתכון אחר של ברטלה

קרם בוואריה
לקרם הנהדר הזה יצא שם רע במקומותינו. קבלו את הגירסה האמיתית! כשמכינים בכלים אישיים או בתבנית מניחים בתחתית בסיס ביסקוויט או תופין. מירקם הג‘לי של הקרם הופך אותו מתאים למילוי עוגות בשכבות.

חומרים ל20- מנות:
1 ליטר חלב
2 מקלות וניל, חצויים לאורכם
8 חלמונים
240 גרם סוכר
15 גרם ג‘לטין
ליטר שמנת, מוקצפת

בסיר מביאים לרתיחה חלב עם מקלות הווניל.
בעזרת מטרפה או במיקסר מערבבים את החלמונים עם הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
בקערית ממיסים את הג‘לטין עם מעט חלב קר (או משרים עלי ג‘לטין).
לחלב החם מוסיפים את הג‘לטין המומס ומחזירים לרתיחה.
מוסיפים את התערובת לחלמונים תוך כדי טריפה.
מעמידים על קערה של מי קרח ובוחשים ברצף עד שהתערובת מתקררת ומתחילה להיקרש. אפשרות אחרת לקירור מהיר: יוצקים את הקרם על מגש ומצמידים יריעת נילון על פניו, למנוע היווצרות קרום.
כשהקרם נקרש אפשר להוסיף טעמים (ראו מסגרת). אם לא, מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומקררים.
לא יצא לי להכין אותו לאחרונה
11/04/10 11:10
11צפיות
אני לא ממש זוכרת מתי הכנתי אותו אבל זה היה די מזמן.

במתכון שיש לי אין בישקוטים, אבל אין שום מניעה מלהוסיף אותם בתחתית כלי ההגשה.

המתכון שצירפת פה נראה לכמות גדולה יותר אבל אין הבדל תהומי בין שני המתכונים.

אם תוכלי להסתכל בהם שוב
11/04/10 11:27
13צפיות

כי לי זה נראה הבדל גדול גם כשאני מכפילה את המתכון שלך,
או מחלקת לחצי את המתכון השני.    
אחרת לא הייתי מעלה את המתכון ומטריחה אותך.

שלך:  
500 גר´ חלב
7 חלמונים
180 גרם סוכר
250 גרם קצפת
10 גרם אבקת ז´לטין
90 גרם מים קרים
1 מקל וניל

של על השולחן
1 ליטר חלב
2 מקלות וניל, חצויים לאורכם
8 חלמונים
240 גרם סוכר
15 גרם ג‘לטין
ליטר שמנת, מוקצפת

אבל אם הכנת והיית מרוצה, אז המתכון שיש אצלך הוא בסדר.  
אני לא זוכרת מה חשבתי על המתכון בזמנו
11/04/10 11:36
15צפיות
אבל בהחלט אפשר לסמוך על מתכונים של הנס ברטלה. ניסיתי לא מעט מתכונים שלו וכולם היו טובים מאד.

במתכון השני יש פחות חלמונים שזה משמעותי, ומצד שני יותר שמנת מתוקה. אז בסופו של דבר גם מהבחינה הקלורית-כולסטרול הכל מתקזז בסוף.

אני באמת לא יודעת במי מהם הייתי בוחרת אם הייתי רוצה להכין היום בוואריה. שני המתכונים של הנס ברטלה (גם זה של על השולחן הוא מאת הנס ברטלה) כך ששניהם צריכים להיות טובים לדעתי.

ממש קשה לי להגיד לך במה לבחור, אבל נראה לי שבכל מקרה לא תתאכזבי.





מה שהיה לי מוזר זה ששניהם של הנס ברטלה
11/04/10 11:51
14צפיות

לכן פניתי אליך, כי חיפשתי מתכון שלו.
גם אני מאוד אוהבת אותו. (את המתכונים שלו)
תודה על הסבר הקיזוזים. מה שחשוב לי זה הטעם והמרקם, אם אני כבר מכינה
אני מסתכלת יותר על זה ופחות על הקלוריות-כולסטרול.
גם כמות הג'לטין היא שונה בשני המתכונים.  

מה לעשות? אולי לשאול בפורומים על מתכון טוב לבוואריה?  


אני אכן מציעה לשאול על עוד מתכונים
11/04/10 12:03
10צפיות
ואז לפחות יהיה למה להשוות ולראות אילו כמויות יותר סבירות וחוזרות על עצמן במתכונים של קונדיטורים שונים... ואז לבחור.

אני אראה מה יש לי בארסנל ספרי הבישול/קונדיטוריה שלי. בטח בספר של קורדון בלו יש מתכון קלאסי לקרם בוואריה.
º
בסדר גמור, תודה רבה!
11/04/10 12:06
4צפיות
הבוואריה של רות סירקיס.
12/04/10 18:28
47צפיות
בספר של רות סירקיס  "מהמטבח באהבה"  יש מתכון מצוין לבוואריה, כל  קיץ אני  חורשת על המתכון. טעים וקל.. אם תרצי אכתוב לך את  המתכון.
בוואריה של הקורדון בלו
11/04/10 18:40
44צפיות
מכילה 225 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת, 1 שקית ג'לטין ו- 6 חלמונים (בתוך קרם אנגלז עם עוד קצת שמנת, אם כי אני מכינה רק עם חלב)
תודה שהחזרת אותי לעיון
12/04/10 00:03
13צפיות

בספר הנהדר הזה ספר תענוג, ויש שם כל מיני בוואריות.  
תודה על ההארה שלך בקשר לקרם אנגלז.
גנאש שוקולד מוקצף (סוג של מוס בסופו של דבר)
10/04/10 00:54
11צפיות
המצרכים

250 גרם שוקולד מריר או תערובת של מריר וחלב
2 מיכלי שמנת מתוקה

ליקר שאוהבים (לא חובה אבל מוסיף)

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה.
בינתיים שוברים את השוקולד לקוביות לתוך קערה.
מוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד, מחכים 2 דקות ומערבבים עד שהתערובת חלקה ומבריקה וכל השוקולד נמס. אם רוצים מוסיפים 2-3 כפות ליקר או ברנדי או רום ומערבבים שוב עד שהגנאש אחיד.

מקררים את התערובת כמה שעות במקרר עד שהיא סמיכה וקרה.

מעבירים את הגנאש לקערת מיקסר ומקציפים יחד עם מיכל השמנת המתוקה השני עד שמתקבל מוס אוורירי יותר ויציב.

מעבירים לכלי גדול או לכלים אישיים ושומרים במקרר עד ההגשה.
Flix
פורום ייעוץ תאורה

פורום ייעוץ תאורה

בחירת התאורה המושלמת! לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום