לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום קינוחים ומנות אחרונות
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

עוגת בסיס לבצק סוכר

מאת: Pikki
11/03/10 07:15
בוקר טוב
אחותי ביקשה ממני להכין עוגה כזו מקושטת מבצק סוכר ליומולדת של אחיינית שלי. זו פעם ראשונה שאני עושה את זה.. עשיתי קצת גוגל אבל לא מצאתי מה שחיפשתי והוא- מתכון טוב לעוגה שמתחבאת מתחת לקישוטים. יש למישהי כאן מתכון אולי? תודה!
תגיות:
עוגת בסיס לבצק סוכר
<< ההודעה הנוכחית
11/03/2010 | 07:15
22
8291
בוקר טוב
אחותי ביקשה ממני להכין עוגה כזו מקושטת מבצק סוכר ליומולדת של אחיינית שלי. זו פעם ראשונה שאני עושה את זה.. עשיתי קצת גוגל אבל לא מצאתי מה שחיפשתי והוא- מתכון טוב לעוגה שמתחבאת מתחת לקישוטים. יש למישהי כאן מתכון אולי? תודה!
יש הרבה עוגות
11/03/2010 | 08:32
14
1001
כל עוגה בחושב טובה מתאימה...
איזה צורה את רוצה לעשות?
ואיזה טעם עדיף לך?
אני הולכת לקנות היום תבנית
11/03/2010 | 08:46
13
539
חשבנו על קוגלהוף ולשים איזה בובה בחור שם והעוגה תהיה השמלה שלה. (מה שנקרא עוגת נסיכות   ) אז התבנית תהיה או 22 או 24 בהתאם למה שיש בחנות. לגבי הטעם אז אחותי אמרה לי שהעוגות האלו בד"כ נורא יבשות ואם יש דרך שלא יצאו עוגות חנק. אלו היו ההנחיות הכלליות. יש לך משהו מתאים? תודה מקרב לב
עוגה כושית משגעת
11/03/2010 | 11:18
12
1144
העוגה הזו גדולה בכמות. את יכולה להקטין את הכמות לחצי או 2/3, או להכין מהתערובת שתישאר מאפינס אישיים.

עוגה כושית משגעת ayeletba

רכיבים:
1.5כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
2.5 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
6 כפות קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1.5 כוסות מיץ תפוזים או חלב או מים
4 ביצים
1 כוס שמן

לקרם:
4 כפות קקאו
5 כפות מים
4 כפות סוכר
50 גרם מרגרינה או חמאה
1 שקית סוכר וניל

אופן הכנה:
לחמם תנור ל- 170 מעלות.
לערבב היטב את כל החומרים היבשים.
לערבב היטב (בנפרד!) את כל החומרים ה``רטובים``.
לאחד את 2 הקערות ביחד ולערבב לעיסה חלקה.
לאפות בתבנית עגולה 28 משומנת או בתבנית מלבנית גדולה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש, בערך 40 דקות.
הכנת הקרם -
להכניס את כל חומרי הקרם בסיר קטן ולהמיס על אש קטנה לקרם חלק.
אחרי שהעוגה התקררה מעט לצפות אותה בקרם.

הערות:
1) את העוגה לשמור מחוץ למקרר מכיוון שבמקרר היא מתקשה במקצת.
2) העוגה יוצאת מאוד רכה ומאוד טעימה
3) ילדים משתגעים אחרי העוגה הזאת לכן היא מתאימה מאוד כעוגת יום הולדת

מקור המתכון : AYELETBA
יו נשמע מעולה
11/03/2010 | 11:39
11
305
תודה אחרי שאכין אגיד איך היה....
זו עוגה טעימה מאד
11/03/2010 | 12:01
10
525
חשוב למרוח על העוגה משהו כמו סירופ סוכר או ריבה מדוללת או גנאש שוקולד לפני ששמים את בצק הסוכר, גם כדי שיהיה דבק מתחת לבצק וגם כדי שלא יהיו פירורים על פני העוגה.
זה לא הקרם שכתבת במתכון?
11/03/2010 | 12:20
9
325
או במקומו? מעליו?
הקרם שבמתכון מיועד יותר למקרה
11/03/2010 | 12:27
8
423
שבו העוגה לא מצופה בבצק סוכר אלא מוגשת כעוגת יומולדת רגילה לילדים עם קרם וסוכריות צבעוניות. הוא קצת נוזלי ולא יודעת עד כמה יהיה נוח למרוח אותו על עוגת קוגלהוף הפוכה. אפשר לנסות, או במקום הקרם הזה למרוח משהו אחר שישמש כדבק.

את כבר כאן ועונה מהר
11/03/2010 | 12:31
7
280
יש לי עוד שאלה על בצק סוכר- יש איזשהם עזרים שאת ממליצה לי לקנות כדי לעבוד איתו? ראיתי בכל מיני תמונות מין מכשיר כזה שנראה כמו סכין גילוח - לא יודעת מה הוא עושה. תודה@
המממ... לגבי עזרים לבצק סוכר
11/03/2010 | 12:43
6
375
יש כל מיני כלי עבודה לבצק סוכר. לא ממש יודעת מה המכשיר שראית שנראה כמו סכין גילוח, אם את יכולה להעלות תמונה שלו זה יעזור לי להבין מה הוא עושה ואז תראי אם הוא נחוץ לך.

אני חושבת שמה שצריך זה -

מחליק בצק סוכר (נראה כמו מגהץ קטן מפלסטיק) כי הוא באמת עוזר להחליק יפה את הבצק על העוגה ולהצמיד אותו אליה יותר טוב.

מערוך חלק לגמרי (לא חובה לקנות בחנויות של בצק סוכר, אבל רצוי מערוך כמו מקל מטאטא ולא עם ידיות, כדי שלא יהיו פסים על הבצק).

יש כל מיני מצבטים וגלגלות שיוצרים דוגמאות - ממש לא צריך את כולם, והם יקרים. אבל אם יש דוגמה או שתיים שמאד אהבת ואת מתכננת להכין עוגות בצק סוכר מלבד זו המדוברת, שווה שיהיה לך אחד או שניים כאלה.

לגבי חותכנים קטנים - בחנויות יצירה וכדומה יש חותכנים קטנים במחיר זול בהרבה מהחותכנים המיועדים לבצק סוכר של חברת WILTON. אם יש משהו ממש מקסים שראית של וילטון, אולי שווה לקנות, אבל אפשר למצוא הרבה חותכנים בזול יותר.

ועוד משהו שקניתי זה טוש צבע מאכל. יש בכל מיני צבעים, אני קניתי שחור. לא יקר ויעיל לכיתוב וליצירת פרצופים למשל.
קודם כל תודה רבה ולגבי הויכוח למטה
12/03/2010 | 18:07
5
218
הסיבה ששאלתי כאן היא שאני כותבת כאן לפעמים והיה לי יותר נוח לשאול בפורום שאני מכירה את כותבותיו הנחמדות וגם באמת שאלתי רק על העוגה ולא על הקישוטיאדה...

לגבי העזרים- קניתי מערוך חלק כמו שאמרת וברור שקניתי חותכנים יקרים כמו שאמרת שלא- לא יכלתי לעמוד בפיתוי... מצד שני - שלחו אותי מהעבודה לקחת איזה דיסק למכרז שהיה לשמחתי באותו בניין של החנות המהממת שקניתי ממנה תדברים אז לפחות זה היה על זמן העבודה. ז"א יש כיסוי להוצאה

טוב בקיצור מחר בבוקר אחרי שאכין אעלה תמונות (מזהירה מראש מOVERDOSE של ורוד...) תודה ושבת שלום!!
אני שמחה שנוח לך פה
12/03/2010 | 23:06
4
126
ולגבי החותכנים, לא אמרתי שלא, האמת שגם אני קניתי סט של חותכני פרחים ועלים קטנים של וילטון כי פשוט כאלה יפים אין בחנויות יצירה, רק רציתי שתדעי שהרבה חותכנים עם צורות קטנות יש גם בחנויות יצירה.
אבל אי אפשר לעמוד בפיתוי של הסטים של וילטון, אי אפשר

מחכה לראות את התוצאה, ורודה ככל שתהיה

שבת שלום גם לך ושמחתי מאד לעזור.
טוב להלן התוצאה
13/03/2010 | 00:43
3
403
זה עוד בלי הבובה,.... עשיתי טעות אחת- קניתי צבע מאכל טבעי כזה. שמתי את כל הבקבוק והבצק עדין לא תפס צבע בכלל. הסגול לעומת זאת נתפס בשניות. אבל חיפיתי על זה עם מלא סוכריות ורודות. יצא נורמלי יחסית לפעם ראשונה לא?? תודה על העזרה!
יפה יפה
13/03/2010 | 01:11
2
181
בהחלט יצא חמוד ומתוק ואין ילדה  שלא תאהב את העוגה הזו
את תראי איך כולם יריבו לך על הכוכבים והלבבות

איזה צבע ניסית ליצור ולא הלך? כי לגבי צבעי המאכל - אין מנוס, עם בצק סוכר צריך צבעי מאכל מרוכזים וחזקים בג'ל. צבע מאכל בנוזל לא תמיד צובע מספיק חזק, וגם לא כל כך טוב לבצק לערבב אותו עם יותר מדיי נוזלים כי הוא נעשה דביק.

אם תמשיכי להכין עוגות עם בצק סוכר, ממליצה לך בחום לקנות כמה צבעי יסוד בג'ל ואז תוכלי לערבב לך כל מיני גוונים בהצלחה רבה.


תודה זה היה צבע ג'ל רק טבעי
13/03/2010 | 07:34
1
142
לא נורא פעם הבאה .......
וואלה? אז זה באמת מוזר.
13/03/2010 | 12:40
133
להרגיע אותך, כמות צבע המאכל ששמים מהצבע הלא טבעי היא מאד קטנה. טובלים גפרור או קיסם בצבע ומושכים למעלה, מה שעולה על הקיסם אמור להספיק לצבע בגוון יחסית פסטלי (כלומר בהיר ועדין) אם רוצים יותר חזק, עוד כמות כזו בערך תספיק.

נסי לשאול בפורום אומנות בעוגות
11/03/2010 | 14:00
5
277
יש שם בנות תותחיות ומקצועיות אחת אחת!
גם פה יש מספיק בנות שמתעסקות עם בצק סוכר
11/03/2010 | 15:58
4
268
והבקשה העיקרית היתה מתכון לעוגה טעימה שתתאים לציפוי אח"כ, ודווקא עוגות בחושות נראה לי שפה יש יותר סיכוי למצוא.

לרעיונות לקישוטים בבצק סוכר ולשאלות על כלי העבודה השנים כמובן שגם שם יוכלו לענות, וביתר פירוט
סליחה שהגבתי - חשבתי שהמטרה של הפורום היא
11/03/2010 | 17:38
3
263
לעזור. אין על הבנות של פורום אומנות בעוגות, עונות במקצעויות על הכל.
אחרי תגובה כזו אני מעדיפה לחזור לצללים.
לא כ"כ הבנתי את הבעיה?
11/03/2010 | 18:00
182
א. חבל לחזור לצללים. כיף לנו כשיש יותר ויותר משתתפים שתורמים מהידע והזמן שלהם למען הפורום.
ב. אני מסכימה שתמיד כדאי לפרוש רשת רחבה יותר, אבל מה רע בכך שהיא שאלה פה? הרי היא שאלה על העוגה, למרות שגם על בצק סוכר אין בעיה לשאול פה.
לא צריך את הטון הציני. חבל.
11/03/2010 | 20:00
181
אם הבחורה שאלה פה, סימן שהיא חיפשה תשובה פה. ובמקרה גם אני וגם דייזי דאק מבינות גם בבצק סוכר, והשאלה העיקרית היתה על העוגה שמתחת לבצק הסוכר.

לא שללתי את ההמלצה שלך לפנות לפורום אמנות בעוגות, אבל גם אנחנו יכולות לענות פה, וגם ענינו בצורה שנראה לי שבהחלט סיפקה את השואלת, וכתבתי שאין ספק שלגבי בק הסוכר היא תוכל לקבל תשובות מפורטות גם בפורום אמנות בעוגות.
אז מה בדיוק הבעיה שלך? שהערתי שגם פה יש תשובות? מה קרה?

חבל שתחזרי לצללים בגלל דבר כזה, אבל אנחנו לא מכריחים אף אחד שום דבר. מי שפה בוחר להיות פה מרצונו החופשי.
הגזמת קצת...
11/03/2010 | 20:05
146
בסה"כ ענו לך בחיוך...
ולא אמרנו שום דבר רע על פורום אומנות בעוגות...אני פעילה שם ויש בנות משם שקופצות לבקר פה..

נשמח אם תישארי ותתרמי מהידע...תמיד אפר לעזור ולהעזר...
רק עוגת שוקולית
22/03/2010 | 15:32
433
התעסקתי במשך כמה שנים עם עוגות בציפוי בצק סוכר (אפילו מכרתי איזו תקופה).
בסופו של דבר אחרי הרבה ניסיונות העוגה הכי טובה היא עוגת שוקולית פשוטה:
4 ביצים, 1 כוס שוקולית, 1 כוס סוכר, 1 כוס קמח תופח, 1 כוס שמן.
מקציפים הכל יחד ואופים בחום של 180 מעלות.
אני בדר"כ הייתי מכפילה כמויות ואופה ברינג כדי שהעוגה תצא גבוהה, זה הכי מרשים בעוגות בצק סוכר.
הודעות אחרונות
23:55 | 27.08.15 yael1712
18:25 | 21.08.15 Bosmat6
12:33 | 17.08.15 אגסית ירוקה1
12:29 | 17.08.15 אגסית ירוקה1
13:38 | 10.08.15 Hippolyta222
07:52 | 08.08.15 גן חיות בבית
08:01 | 04.08.15 Hippolyta222
13:28 | 30.07.15 DM fan
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ