לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום קינוחים ומנות אחרונות
כן כן, שמתי אייקון של סופגניה כי זה מה שיש, אבל הפעם אנחנו רוצים לפתוח שרשור של מתכונים ללביבות מכל מיני סוגים...מכיוון שזה פורום של... - פורום קינוחים ומנות אחרונות המשך

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

חנוכה מתקרב ובא - רוצים לביבות הפעם

מאת: bali
16/12/08 17:02
כן כן, שמתי אייקון של סופגניה כי זה מה שיש, אבל הפעם אנחנו רוצים לפתוח שרשור של מתכונים ללביבות מכל מיני סוגים...

מכיוון שזה פורום של קינוחים, רצוי ללכת על מתכונים ללביבות מתוקות, אבל גם מלוחות יתקבלו בברכה.

אם יש לכם גם תמונות - מה טוב.

תודה מראש לכל המשרשרים
ענבל

בכל כוחך...
תצחקי, תשאגי, תפגעי
תפצעי, תתלשי, תדפקי
שלא תשתקי לעולם יותר עוד...

מנהלת פורום קינוחים ומנות אחרונות http://forums.tapuz.co.il/desserts
מנהלת פורום טרשת נפוצה - תמיכה http://forums.tapuz.co.il/tareshet
חנוכה מתקרב ובא - רוצים לביבות הפעם
<< ההודעה הנוכחית
16/12/2008 | 17:02
37
318
כן כן, שמתי אייקון של סופגניה כי זה מה שיש, אבל הפעם אנחנו רוצים לפתוח שרשור של מתכונים ללביבות מכל מיני סוגים...

מכיוון שזה פורום של קינוחים, רצוי ללכת על מתכונים ללביבות מתוקות, אבל גם מלוחות יתקבלו בברכה.

אם יש לכם גם תמונות - מה טוב.

תודה מראש לכל המשרשרים
לביבות תפוחי עץ בבלילת בירה
16/12/2008 | 17:09
9
אצלנו במשפחה נדבק להם השם "לביבות יהודה המכבי" משום מה... מה שבטוח זה שהן טעימות וחביבות.

המצרכים:

4-5 תפוחי עץ ירוקים מוצקים

אבקת סוכר
קינמון טחון

לבלילה לציפוי:

בצק בירה:

250 גרם קמח - כוס ושני שליש
קורט מלח
2 כפות סוכר
כוס בירה בהירה
2 ביצים

שמן לטיגון חצי עמוק (רצוי שמן קנולה או תירס)

ההכנה:

מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים מלח, סוכר, ביצה ומחצית מכמות הבירה, ומערבבים לבלילה חלקה. מוסיפים את הבירה שנותרה, ובוחשים. מכסים ושומרים בצד (בקיץ שומרים במקרר!) לחצי שעה עד שעה.

בינתיים לוקחים את תפוחי העץ, מוציאים מהם את הליבה כשהם שלמים (כלומר לא לחצות אותם כדי להוציא ליבה, אנחנו רוצים לקבל טבעות בסוף). פורסים את התפוחים לרוחב לפרוסות בעובי 1-2 סנטימטרים כך שמתקבלות טבעות תפוחי עץ.

טובלים את טבעות תפוחי העץ בבלילה ומטגנים במחבת גדולה עם שמן חם בעומק של 1-2 ס"מ. כשצד אחד זהוב הופכים לצד השני ומטגנים עד הזהבה גם של הצד השני.

מניחים על נייר סופג לספיגת השמן המיותר, מפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון טחון, או סירופ מייפל למי שמעדיף.
כופתאות/לביבות גבינה הונגריות - טורוש גומבוץ
16/12/2008 | 17:12
12
מדובר בתערובת של גבינה וסולת שאפשר לבשל ככופתאות עגולות או לטגן כלביבות באיזו צורה שרוצים. טעים מאד מאד.

גומבוץ גבינה – טורוש גומבוץ

מצרכים:

3 חבילות גבינת "טבעון" של "טרה" או "טוב טעם" (250 גרם כל חבילה)
3 ביצים שלמות
3-4 כפות סוכר
4-5 כפות קמח מחוקות
3-4 כפות סולת
1 כף תמצית וניל

לציפוי:
50 גרם חמאה
חצי כוס פירורי לחם
2-3 כפות סוכר

להגשה:
ריבה מפירות אדומים מאיכות טובה
שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי העיסה ומאחסנים במקרר כשעה.
מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מעט מלח.
בידיים רטובות (!) יוצרים כדורים, מחליקים לסיר ומבשלים כ10- דקות.
בינתיים ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים פירורי לחם וסוכר ומערבבים.
מוציאים את הכופתאות אחת-אחת מהסיר בכף מחוררת ומגלגלים אותן במחבת לציפוי אחיד.
מגישים עם כפית ריבה ושמנת חמוצה קרה מעל.

את אותה תערובת גבינה בדיוק ניתן ליצור כלביבות ולטגן בשמן בעומק סנטימטר או שניים, עד להשחמה משני הצדדים, להספיג שומן עודף ולהגיש חם עם ריבה טובה ושמנת חמוצה קרה מעל.
כופתאות תפו"א ופרי הונגריות - סילבאש גומבוץ
16/12/2008 | 17:36
2
12
מדובר בכופתאות מבצק תפו"א שדומה לניוקי קצת, ממולאות בפרי ומוגשות חם.

גומבוץ פרי (סילבש גומבוץ)

המצרכים:
1 ק"ג תפוחי אדמה
רבע כוס שמן
1 ביצה
2 כוסות קמח בערך
מעט מלח

חצאי משמשים או רבעי שזיפים מעורבבים עם מעט סוכר, או משמשים/שזיפים מיובשים ללא חרצנים.

חצי כוס פירורי לחם
50 גרם חמאה
2-3 כפות סוכר (אפשר חום או רגיל)

אופן ההכנה:

לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לחתיכות גסות ולבשל אותם עד שהם מתרככים כמו לפירה.
למעוך את תפוחי אדמה למחית לא חלקה מדיי.
ליצור גומה בפירה אחרי שהוא טיפה מתקרר, להוסיף את השמן והביצה ולערבב בלישה. להוסיף את הקמח לאט לאט עד שמתקבל בצק רך אבל נוח לעבודה. כמה שפחות קמח יותר טוב.

ליצור מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג בערך, ולמלא אותם בחתיכת הפרי כמו שממלאים קובה (תוחבים אגודל לתוך הכדור ויוצרים גומה שמרחיבים, ממלאים בפרי, מכסים בבצק ומגלגלים שוב לכדור סגור הרמטית עד כמה שניתן).
מקמחים את הכדורים ומניחים על משטח מקומח עד הבישול.

במחבת גדולה ממיסים את החמאה לציפוי ומוסיפים אליה את פירורי הלחם והסוכר. מטגנים עד שהחמאה נספגת בפירורי הלחם. מניחים אותם בהיכון לכשהכופתאות יהיו מוכנות.

בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים מכניסים אליהם 6-7 כדורים כל פעם, מבשלים עד שהם צפים + 2-3 דקות. מסננים את הכופתאות המוכנות וזורקים אותן למחבת עם פירורי הלחם. מגלגלים את הכופתאות בפירורי הלחם עד שהן מצופות היטב.

מגישים חם או בטמפ' החדר, רצוי עם מעט ריבת פירות אדומים חמצמצה ומעט שמנת חמוצה קרה מעל.
יאמי זה נהדר
19/12/2008 | 15:29
1
1
סילבה זה שזיף D:
זה אכן יאמי וכנראה שזה נקרא סילבאש גומבוץ
19/12/2008 | 17:56
2
כי במקור זה עם שזיפים. אצלנו זה לפעמים שזיפים לפעמים משמשים...

מתכון של אורלי שמיר ללביבות
16/12/2008 | 22:26
11
4 תפוחי אדמה
ביצה
מלח פלפל
וקדימה
גרדתי את תפוחי האדמה בפומפיה דקה
ונתתי להם להגיר מיים במשך כשעה
וקצת עזרתי להם וסחטתי אותם
לאחר מכן הוספתי ביצה טרופה
מלח פלפל (אפשר להוסיף קצת קמח אם רטוב מידי אני מעדיפה שלא)
ולטגן בשמן חם

הילדים טרפו עם שמנת וסלט ירקות
לביבות בטטה תפוחי עץ או בננות
17/12/2008 | 00:56
8
לביבות בטטה תפוחי עץ או בננות
לביבות בטטה תפוחי עץ או בננות

מקור המתכון והתמונה: פירגה

2 בטטות מבושלות ורכות
(אפשר לרכך במיקרו)
2 תפוחי עץ או 2 בננות מעוכות.
(את התפוחים לגרר במגררת גסה ולסחוט מנוזלים)
חבילה גבינה "טוב-טעם"
4 כפות קמח מצה-להוסיף לפי הצורך.
1/2  כוס סוכר חום
קורט קינמון
ביצה טרופה
לטגן לביבות מ-2 הצדדים

להגיש עם:
סוכר חום,  סילאן,  שמנת חמוצה
תהנו
לביבות אשל לילדים של יעלעל
17/12/2008 | 01:00
11
לביבות אשל לילדים של יעלעל

1 ביצה
1 גביע אשל
3/4 כוס קמח תופח
כפית סוכר
טיפה מלח.

לערבב
ללבב לביבות, אני מכינה במולטי שף בלי שמן אבל אפשר גם עם קצת שמן או חמאה.

והכי הבנות אוהבות סנדוויצים מהלביבות האלה עם גבינה צהובה. איך שאני מורידה את הלביבות, אני שמה על אחת גבינה צהובה, מכסה עם השניה ונותנת לזה לעמוד כדקה. ואז הן אוכלות וטעים מאוד. גם לי.
לביבות מתוקות לחנוכה של מירי73 מפורום מתכונים
17/12/2008 | 01:03
20
לביבות מתוקות לחנוכה של מירי73 מפורום מתכונים
לביבות מתוקות לחנוכה של מירי73 מפורום מתכונים כולל תמונה מטעמה

החומרים הדרושים:
250 גרם גבינה 9% (1 קופסא קטנה)
1 מיכל שמנת חמוצה
½1 ספלים של  קמח
4 ביצים
מעט סוכר
75 גרם מרגרינה או חמאה מומסת

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי ומטגנים את הלביבות משני הצדדים במחבת עם שמן.

המלצה:
אני אישית מטגנת את הלביבות על מחבת המולטי שף וזאת על מנת להפחית מכמות השומן. במחבת אני משמנת קלות עם חמאה את המשטח, מנקה עם נייר סופג את העודפים ואז מתחילה לטגן בו את הלביבות ללא כל תוספת נוספת של שומן.

אני מזמן עברתי לגור בפורום הזה...
17/12/2008 | 08:36
8
5
מביטה בתמונות, אוכלת פתית ומדמיינת שזו לביבה מתוקה.

קרנושי ובלי, אתן נהדרות. אל תפסיקו!

נעמה, כייף שיש דיירות כמוך
17/12/2008 | 10:37
7
3
ושמחה שהתמונות עוזרות לך בדמיון המודרך "זו לביבה זו לביבה... זו לא פתית"... גם אמא שלי מומחית בדמיונות כאלה.

משביתת שמחות שכמותי
17/12/2008 | 14:40
6
2
כבר אמר "שלום עליכם"

"לביבה בחלום (בדמיון מודרך) , היא חלום ולא לביבה"


:)))))))))))))))))))))

ככה אני מייאשת את עצמי ואוכלת על אמת....
אני אוהבת את שלום עליכם, איש חכם!
17/12/2008 | 18:38
2
תגידי... הכינוי שלך, טואנדה, זה בגלל הסרט עגבניות ירוקות מטוגנות?

גם אני לא נוהגת בשיטת הדמיונות לגבי אוכל, ורואים עליי

ברוכה הבאה לבית החם והמתוק שלנו   
bali היקרה ממש אשרייך איזה דברים טובים
17/12/2008 | 18:39
4
2
תודה רות, אני מחכה למתכונים מטעמכם הגולשים
17/12/2008 | 18:42
3
1
אני וקרנושי הבאנו את הספתח, אבל אני בטוחה שיש לכם חברי הפורום עוד מתכונים במאגרים שלכם...

סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק של קרין
17/12/2008 | 19:01
2
11
ספיישל חנוכה

  


  

  



אני כבר התחלתי להתכונן לחנוכה. ואתם? אני בטוחה שאתם קצת עייפים מהמתכון הרגיל, ואולי
אפילו קונים את הסופגניות הפשוטות בסופר. אבל סופגניות מיוחדות כמו אלה – שווה להכין בבית.
קודם כל, זה כיף לא רגיל להכין אותן במחבת השקעים המיוחדת. חוץ מזה, הן מטוגנות רק עם טיפ-
טיפה חמאה, מה שחוסך לנו המון קלוריות. והן אפילו עשויות מבצק קל-קל להכנה, בלי שמרים
והמתנות לתפיחה. להכנת הסופגניות יש להצטייד בתבנית טפלון עם שקעים עמוקים בצורת חצי כדור.
ליוויתי את המתכון בתמונות המסבירות את אופן ההכנה יותר מאלף מילים.


במהלך הצילומים הכנתי 14 מיני-סופגניות, בערך 10 מהן (בלי צחוק) מצאו את דרכן לבטן שלי (אוי
כמה שזה טעים). תראו מה אני עוברת בשבילכם...


  







סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק

אפשר כמובן למלא אותן לא רק בריבה אלא בכל ממרח שאוהבים - מריבת חלב ועד ממרח שוקולד, ממרח ערמונים (יאממי) ועד נוגט.

והנה ההוכחה שנשנשתי בלי סוף


סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק














חומרים ל- 14 סופגניות קטנות (2 נגלות במחבת):


1 ביצה


3/4 כוס חלב


4 כפות סוכר


50 גרם חמאה מומסת


1 כפית תמצית וניל


11/4 כוסות קמח


1 כפית גדושה אבקת אפייה


קמצוץ מלח


לטיגון: מעט חמאה מומסת


למלית: קונפיטורת תות


  


בקערה מערבבים ביצה עם חלב, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים כמה שפחות, עד שאין עקבות קמח בתערובת (לא נורא אם היא מעט גושית).

מחממים מחבת שקעים עמוקים מטפלון ומברישים כל שקע במעט חמאה מומסת (רק בעזרת מברשת סיליקון – מברשת שערות פשוט תישרף).
בעזרת שתי כפות ממלאים בלילה עד 3/4 גובה בכל שקע. מיד שמים כפית ריבה במרכז ומכסים בעוד חצי כף של בלילה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצרות בועות על פני השטח. הופכים בעדינות בעזרת 2 שיפודים או צ'ופסטיקס (בשום אופן לא שיפודי מתכת שיהרסו את התבנית). מטגנים מהצד השני עד להזהבה.
מוציאים (בעזרת השיפודים) לצלחת וממתינים 2 דקות להתייצבות פנים הסופגנייה והתקררות הריבה (אחרת מקבלים כווייה!). מפזרים אבקת סוכר, מגישים ומתענגים.

  


כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה רבה רות
17/12/2008 | 20:24
1
סופגניות במילוי שוקולד של תנובה
17/12/2008 | 23:13
1
סופגניות במילוי שוקולד
כ-30 יחידות

חומרים:
1 ק"ג קמח מנופה
1שקית שמרים טריים (50 גרם)
6 ביצים
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת השף הלבן
1/4 כפית מלח
2/3 כוס סוכר

למילוי:
250 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת השף הלבן


אופן ההכנה:
1. המילוי: בסיר קטן מחממים יחד את השוקולד והקצפת הצמחית תוך כדי ערבוב עד להמסת השוקולד. מסירים מהאש, מעבירים לכלי סגור ומצננים במקפיא לפחות חצי שעה.
2. הבצק: שמים בקערת מערבל את כל החומרים לבצק ומשתדלים להכניס את המלח בנפרד מהשמרים ולא בקרבתם. לשים בוו לישה 5 דקות במהירות נמוכה לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט קצפת צמחית. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כ- 20 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. הכנת הסופגניות: מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח ומוציאים ממנו את האוויר ע"י תפיחות קלות. מרדדים את  הבצק לעלה בעובי כ- 0.6 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול בצק חצי כף שוקולד קפוא, מקפלים פנימה את שולי הבצק ומגלגלים מעט ליצירת כדור עגול. מכינים באותו האופן את יתר הכדורים ומניחים על גבי משטח מקומח כשהם מכוסים במגבת. מתפיחים כ- 15 דקות. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק לחום בינוני - גבוה (175 מעלות). מעבירים את הכדורים אל השמן (כ- 3-4 סופגניות בכל פעם), מכסים את הסיר ומטגנים כ-2-3 דקות או עד שצד אחד מזהיב. הופכים צד וממשיכים לטגן ללא המכסה כ-3 דקות לפחות. מוציאים אל צלחת עם נייר סופג ומצננים מעט.
4. מחממים את המילוי שנותר במיקרוגל ומקשטים את הסופגניה בזיגוג שוקולד. מגישים באותו היום או מקפיאים מיד. להפשרה מחממים תנור לחום בינוני ואופים כ- 10 דקות.

לגיוון: ניתן להכין בגרסה חלבית ולהחליף בבצק – 1 מיכל קצפת צמחית ב-1 כוס חלב תנובה ובמילוי – 250 גרם שוקולד מריר בשוקולד לבן.



כתובות אינטרנט מצורפות:
רק לעדכן שהשרשור הועלה לקישורי הפורום
18/12/2008 | 00:18
9
1
וגם לטאגליינס, למי שירצה למצוא אותו בעוד כמה ימים ובכלל.

עינבל היקרה יש ספוגניות קטנות מתוקות עם סירופ
18/12/2008 | 13:45
8
5
אני לא מכירה כאלה אבל אם תכתבי איך קוראים להן
18/12/2008 | 14:07
7
3
יהיה אפשר לחפש מתכון לכאלה אם את רוצה.
הם מאוד קטנות ישר לשים סירופ מכירה
18/12/2008 | 15:00
6
2
ספינג` - סופגניה מרוקאית
18/12/2008 | 22:19
4
8
ספינג` - סופגניה מרוקאית

אורן גירון, שף ובעל ביה"ס "עושים בישול", מכין ספינג` - סופגניות מרוקאיות, על פי מתכון מסורתי. צפו כאן במתכון הוידיאו  
  
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 813" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.  
  


החומרים:
4 כוסות + 4 כפות (600 גרם) קמח (עדיפות לקמח לחם קשה)
35 גרם (קצת יותר מחצי חבילה) שמרים יבשים
1/2 כוס פחות 2 כפות (80 גרם) סוכר
1/2 כפית (10 גרם) מלח
2 ביצים
400 מ"ל מים
מיץ מתפוז אחד
150 מ"ל שמן קנולה
לסירופ:
1 ליטר מים
2 כוסות + 6 כפות (500 גרם - חצי חבילה) סוכר
מיץ ו"סרט" מלימון אחד

שלבי ההכנה:
1. להכניס את כל מרכיבי הבצק למיקסר מצויד בוו גיטרה וללוש כ-7 דקות עד לקבלת בצק דביק וחלק. לכסות ולהתפיח להכפלת נפח.
2. לסירופ: להכניס את כל המרכיבים לסיר רחב ולהרתיח. לשמור חם.
3. לחמם שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות
4. לסיר עם הסירופ לטבילה של 1 דקה.
5. מגישים מיד.



מחפשים מתכונים נוספים לחנוכה?
לחצו כאן למתכון ללביבות אפונה של איילת לטוביץ'
לחצו כאן למתכון לצ'ורוס - סופגניה דרום אמריקאית של אורן גירון

כתובות אינטרנט מצורפות:
צ`ורוס - סופגניה דרום אמריקאית
18/12/2008 | 22:25
3
10
צ`ורוס - סופגניה דרום אמריקאית

אורן גירון, שף והבעלים של ביה"ס "עושים בישול", מדגים מתכון להכנת צ`ורוס - קינוח מעולה של סופגניות מקסיקניות, שיכול להוות גיוון לסופגניה הקלאסית
  
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 814" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.  
  


החומרים:
80 גרם חמאה
300 מ"ל מים
1/2 כוס פחות 2 כפות (80 גר') סוכר
1 כוס + 3.5 כפות (175 גר') קמח
4 ביצים
שמן לטיגון עמוק
סוכר וקינמון מעורבבים יחדיו
200 מ"ל חלב
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. שמים בסיר קטן את החמאה והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח והסוכר.
2. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט.
3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות, עד לצינון התערובת.
4. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל הוספה.
5. מחממים שמן לטיגון עמוק.
6. ממלאים שק זילוף בתערובת, מותחים מעל הסיר חוט שפגאט ומזלפים לתוך השמן החם מהבצק וחותכים בעזרת החוט המתוח.
7. מטגנים עד שהבצק יזהיב. מטגנים כך את יתר הבצק

כתובות אינטרנט מצורפות:
סופגניות קלאסיות עם טוויסט
18/12/2008 | 22:35
2
4
כשמתחילים להכין סופגניות, תמיד מתחילים במתכון בסיסי.
גם פה יתחלק המתכון לבצק הבסיסי, תהיה גם וריאציה בריאה יותר של סופגניות אפויות, וטוויסט מלוח נהדר.



כמות: 30-40 סופגניות



החומרים:
לבצק הבסיסי
1 ק"ג קמח (עדיפות לקמח לחם קשה)
35 גרם (קצת יותר מחצי חבילה) שמרים יבשים
1/2 כוס + 1 כף (120 גרם) סוכר
1/2 כפית-כפית (15 גרם) מלח
4 חלמונים
2 ביצים
כ-500 מ"ל חלב בטמפרטורת הגוף
100 גרם חמאה רכה



למילוי המתוק
ריבה טובה למילוי
אבקת סוכר לקישוט



אופן ההכנה:
1. להכניס את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה למיקסר, וללוש כ-7 דקות. להוסיף את החמאה וללוש עוד 3-4 דקות לקבלת בצק רך אך לא דביק.
2. לכסות ולהתפיח להכפלת נפח.
3. לחלק את הבצק למנות במשקל 60 גרם, ולכדרר על משטח מעט משומן. להניח על תבנית משומנת, לכסות ולהתפיח על הכפלת נפח.
4. לחמם שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות ולטגן את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד. להעביר לנייר סופג.
5. לערבב את הריבה למרקם רך, להכניס לשק זילוף מצויד בצנתר ולמלא את הסופגניות. לעטר באבקת סוכר  ולהגיש.



סופגניות אפויות:
לחלופין, ניתן לאפות את הסופגניות בחום של 180-200 מעלות ל-15 דקות. במקרה הזה כדאי להבריש את הסופגניות בחמאה מומסת לפני האפיה, ולאפות עד להזהבה.



לסופגניות מלוחות
מוסיפים לבצק:
2 שיני שום כתושות
עלים מ-5 ענפי טימין
½ כפית פלפל שחור



למלית מלוחה:
200 גרם גבינת עיזים (פרומעז, סנט מור)
80 גרם זיתים שחורים מסוג "קלמטה
כתובות אינטרנט מצורפות:
400 מ"ל מים כמה כוסות מים
18/12/2008 | 22:50
1
400 מ"ל מים זה שתי כוסות סטנדרטיות
18/12/2008 | 23:31
לא גדולות.
לצערי אני לא מכירה כאלה סופגניות...
18/12/2008 | 23:30
1
אם אתקל בהן או במתכון להן אני אביא לכאן.
לביבות בטטה
19/12/2008 | 12:00
8
לביבות בטטה
החומרים הדרושים :
ללביבות
4 בטטות
¾ כוס קמח
1 כף סויה
מלח פלפל

לרוטב:
1 שמנת חמוצה
4 כפות מיונז
שן שום כתושה
עירית קצוצה

אופן ההכנה
1.קולפים את הבטטות וחותכים לריבועים קטנים ומבשלים עד שהופכים להיות רכים, מסננים ומסירים למקרר לשעתיים שלוש.
2.מוצאים את הבטטות מהמקרר ומועכים למחית ,מוסיפים קמח, סויה, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
3. מוסיפים שמן למחבת ,נעזרים בשתי כפות כדי להעביר את המחית מכף אחד למחבת בגודל לביבה ומטגנים.
4. מערבבים את כל חומרים הרוטב , מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.
5. בתאבון....
  
לביבות תפו"א
19/12/2008 | 12:01
4
לביבות תפו"א
החומרים הדרושים -
4 תפוחי אדמה
2 ביצים
בצל
שן שום
כפית שמנת חמוצה
4 כפות קמח
מלח פלפל

אופן ההכנה
1. לגרד את התפוחי האדמה ולהוציא את הנוזל.
2. לקצוץ דק דק מצל ושום ולהוסיף לתפוחי האדמה .
3. לערבב את כל שאר החומרים יחד עם תפוחי האדמה ,לעשות כדור שטוח ביד ולמחבת, לטגן מס' דקות על כך צד עד שיהיה מוכן.
4.לשים על נייר סופג אחרי הטיגון.
5.בתאבון.
לביבות גבינה ("סירקניקי ")
19/12/2008 | 12:06
8
לביבות גבינה ("סירקניקי ")
הקדמה -
מאכל רוסי טעים מאד ,מזכיר את המאכלים הטעמים של בית סבתי.
ניתן לגוון ולהוסיף לגבינה - צימוקים/תפוחי עץ חתוכים דק/דובדבנים שבורים.

החומרים הדרושים -
500 גר` גבינת "טיב טעם" (עדיף לקנות "טבורוג" בחנויות של הרוסים)
1 חב' סוכר וניל
1 ביצה
4 כפות קמח תופח
2 כפות סוכר
קורט מלח
שמן קנולה


אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים .
2. מחממים מחבת עם שמן .
3. נעזרים ע"י 2 כפות כדי להעביר את העיסה מהכף למחבת ,משטחים בעדינות על המחבת ומטגנים על אש קטנה כ 5-7 דקות ,עד שתופס צבע ,הופכים לעוד 5-7 דקות.
4.מצננים , ניתן להגיש עם שמנת חמוצה או/ו ריבה או/ו ממרח שוקולד ,כל מה שעולה לרוחם.
5. בתיאבון.....
מקור: סבתא
שאלה בקשר לשמרים
19/12/2008 | 13:06
2
2


ראתי שהשקית שמרית שלי פג התוקף היום ..    /:   שאלתי : אם אני אכין משהו ממנה היום  עד מתי המאפה יהיה עדיין טוב לאכילה?

כל המתכונים האלה נתנו לי חשק ...
אם השמרים בסדר עדיין אז אין מה לדאוג
19/12/2008 | 17:58
1
2
התוקף הוא בעיקר למכירה. המוצרים אמורים להחזיק עוד כמה ימים אחרי הקנייה.

תבדקי שהשמרים טובים - שימי קצת שמרים, קצת סוכר וקצת מים חמים (אבל לא רותחים) בכוס, תערבבי טוב ותני לזה לעמוד 10 דקות. אם זה תוסס הם בסדר ואפשר להשתמש בהם בלי חשש.
20/12/2008 | 17:21
להכין בלילה עם קמח מים טיפה סוכר או לפי הטעם
19/12/2008 | 15:06
2
3
טיפה מלח וביצה או שתיים [תלוי כמב בלילה מכינם. לערבב היטב שיהיה קצת נוזלי כמו בצק לבלינצ'ס. לחתוך בננות בשלות לתןך הבלילה, לערבב ולהוציא עם כף כל פעם בננה עם בלילה ולהחיך למחהת עם שמן בחום בינוני. להפוך עם מזלג וכף נקיים וכשמיתקשה בשני הצדדים להמיח על צלחת מרופדת בנייר סופג. לאכול טרי טרי מייד אחרי הטיגון.
זה אמור להיות לביבות בננה?
19/12/2008 | 18:14
1
1
חסרה כותרת ברורה למתכון
לב|ס ג ו ל ו ת ע צ ו מ ו ת ל ח ג ח נ וכה
20/12/2008 | 22:23
2
ס ג ו ל ו ת ע צ ו מ ו ת ל ח ג ח נ ו כ ה

בס"ד

ס ג ו ל ו ת ע צ ו מ ו ת ל ח ג ח נ ו כ ה ל נ ש י ם
סגולה לזיווג (בחג החנוכה)
כל יום לאחר הדלקת נרות חנוכה סגולה עצומה לנשים :
לשבת חצי שעה ליד הנרות הדולקים - לא לעשות מלאכה , להסתכל על הנרות ולהתפלל , לשאוב מהנרות את האור הגנוג , בימי בראשית היה אור גנוז שאדם הראשון השתמש בו לראות מקצה העולם עד הקצה השני , אחרי חטא האדם הראשון הקדוש ברוך הוא גנז את האור והשאיר חלק בשמש, חלק בתורה וחלק בצדיקים הגדולים שלומדים תורה , ולכן גנז את האור והשאיר חלק בשמש , חלק בתורה וחלק בצדיקים הגדולים שלומדים תורה , ולכן אפשר להבין מדוע צדיקים כמו הבעל שם טוב, אור החיים הקדוש , באבא מאיר אבוחצירא ועד , יכלו לראות מקצה העולם עד הקצה השני , אנחנו מקבלים מתנה את האור הגנוז בכל שמונת ימי החנוכה , לעתיד לבוא כשיגיע משיח צדקנו במהרה בימינו ה` יתברך יחזיר לנו לתמיד את האור הגנוז,

מצווה מן המובחר להדליק נרות חנוכה בשמן זית ובפתילות,

יש לומר מזמורי תהילים לפי הסדר הבא ליד הנרות :
מזמור צ` לקרוא את הפסוק האחרון שבמזמור "ויהי נועם ..." ומזמור צא` לקרוא את כל המזמור , לומר אותם ביחד 7 פעמים בקול ופעם אחת בשקט {ביחד 8 פעמים }
מזמור ל`לקרוא פעם אחת את כל המזמור,
מזמור לג`לקרוא פעם אחת את כל המזמור .
מזמור סז`לקרוא פעם אחת את כל המזמור ,להשתדל לקרוא את המזמור בצורת המנורה,
מזמור יט`לקרוא פעם אחת את כל המזמור,
מזמור ק` לקרוא פעם אחת את כל המזמור ,
מזמור קלג`לקרוא פעם אחת את כל המזמור ,


להוסיף עוד פרקים קיא' ,קיב, קכד ,קנ,

בסוף כל המזמורים יש לומר:
"אנא בכוח גדלות ימינך תתיר צרורה , קבל רינת עמך שגבנו טהרנו נורא, נא גיבור דורשי ייחודך כבבת שמרם , ברכם טהרם רחמי צדקתם תמיד גמלם , חסין קדוש ברוב טובך נהל עדתם , יחיד גאה לעמך פנה זוכרי קדושתך , שוועתנו קבל ושמע צעקתנו יודע תעלומות,
ברוך השם כבוד מלכותו לעולם ועד"

במשך התפילות להסתכל על הנרות ולשאוב את האור הגנוז
אחרי התפילות זאת שעת רצון גדולה ועצומה

להתפלל לרפואה , זיווג , פרנסה טובה ולכל הישועות

נר ראשון , נר שמיני וראש חודש שחל בחנוכה - לא לעבוד בכלל,
נר שמיני של חנוכה - סגולה להתפלל לזרע של בר קיימא,
צריך לעשות תנאי בפרוש שאינה מקצה את השמן למצוות נרות חנוכה אלא כשעור המצווה {חצי שעה מזמן הדלקתם }ואז אפשר להשתמש בשמן לכל הדעות , את השמן שנשאר כל יום מהרנות שכבו לשים בצנצנת ולשמור - סגולה לרפואה שלמה ולמחלת השושנה - למרוח על מקום החולי , את הפתילות לשים בשקית ולשמור לפסח - לשרוף אותם עם החמץ,
רצוי מאוד בחג סוכות הבא -לתלות שמן זית בסוכה , להשאיר אותו עד סוף החג - שישאב את כל קדושת האושפיזין ובשמן זה סגולה עצומה להדליק נרות חנוכה
להקמא שכינתא מעפרא למען ה` יתברך
בקרוב גאולה שלמה בביאת משיח צדקנו ובנין בית מקדשנו
ותפארתנו במהרה בימנו כי אתה שומע תפלה
הודעות אחרונות
08:01 | 04.08.15 Hippolyta222
20:39 | 30.07.15 אורחים בפורום
13:28 | 30.07.15 DM fan
13:50 | 27.07.15 טלי2009
10:22 | 26.07.15 שמעון70
14:07 | 15.07.15 אורחים בפורום
12:14 | 11.07.15 The Pinky P
15:53 | 10.07.15 Engel der Nacht
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
הכלבה בדיכאון
הכלבה בדיכאון
עכשיו בפורום, איך להפחית את העצבות שלה?
הכלבה בדיכאון
הכלבה בדיכאון
עכשיו בפורום, איך להפחית את העצבות שלה?
חולם בספרדית
חולם בספרדית
ברצלונה, מדריד וטולדו - התמונות שיעשו לכם חשק
חולם בספרדית
חולם בספרדית
ברצלונה, מדריד וטולדו - התמונות שיעשו לכם חשק
מוכרת לי מפעם
מוכרת לי מפעם
לפגוש אהוב ישן מלפני 20 שנה - מקרה או שלא?
מוכרת לי מפעם
מוכרת לי מפעם
לפגוש אהוב ישן מלפני 20 שנה - מקרה או שלא?
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ