לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום אוכל כשר
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

חלות ללא ביצים - פעם ראשונה

מאת: 1winnie
04/06/10 14:10
מוזר, אבל אף פעם לא הכנתי חלות ללא ביצים
מלבד מתכון לחלות מקמח מלא עם ממרח תמרים - שאמא שלי מאד אהבה, שלקוח מספר חלות נהדר שקיבלתי במתנה

אז אמנם מאד אוהבים חלות עם ביצים, בגלל הרכות שלהן, אבל החלטתי להכין הפעם חלות ללא ביצים והרכבתי לי מתכון
אז זה מה שיצא - זאת חלה בציפוי סולת ושומשום
משהו מתוק - הבלוג החדש שלי  http://www.winnish.net

אלבום החלות שלי  - https://picasaweb.google.com/winnie.rottem/rRCHmE?feat=directlink

אלבומי המאפים שלי - https://picasaweb.google.com/105602706932
חלות ללא ביצים - פעם ראשונה
<< ההודעה הנוכחית
04/06/2010 | 14:10
23
221
מוזר, אבל אף פעם לא הכנתי חלות ללא ביצים
מלבד מתכון לחלות מקמח מלא עם ממרח תמרים - שאמא שלי מאד אהבה, שלקוח מספר חלות נהדר שקיבלתי במתנה

אז אמנם מאד אוהבים חלות עם ביצים, בגלל הרכות שלהן, אבל החלטתי להכין הפעם חלות ללא ביצים והרכבתי לי מתכון
אז זה מה שיצא - זאת חלה בציפוי סולת ושומשום
וחלה נוספת
04/06/2010 | 14:11
3
16
בציפוי סולת ופרג
את לא מפסיקה להפתיע עם החלות שלך
04/06/2010 | 14:45
2
5
ייברכו יידיך
איזה מהממות!
04/06/2010 | 14:54
1
8
אפשר לשאול שאלה?  החלות שלי  , אם אני לא אופה אותם בתוך תבנית מיוחדת לחלות אלא רק מתפיחה אחרי הקליעה ואז אופה על מגש רגיל הן כאילו נופלות ומאבדות מגובהן ואז זה נראה נראה כמו פיתה קלועה... הן אף פעם לא נשארות תפוחות אחרי האפיה בלי התבנית.. הן כאילו מתפזרות לצדדים .. מה אני עושה לא נכון???
אני אנסה לענות לך
04/06/2010 | 15:25
4
התשובה ה"רגילה" היא כמובן שחייבים ללוש טוב את הבצק
הסיבה היא התפתחות טובה של הגלוטן. אם רשת הגלוטן לא מתפתחת כראוי, אז אמנם החלות תתפחנה (לא מספיק אבל בכל זאת) אבל הן תיפולנה כי הרשת לא חזקה מדי כדי לקלוע בתוכןהאת הגזים שנוצרים מתפיחת השמרים
אז חשוב ללוש טוב טוב את הבצק.
ואפשר לעשות בדיקה, כדי לראות אם הבצק מוכן להתפחה או צריך להמשיך ללוש.

דבר שני - קמח לחם. ושוב מגיעים פה לעניין הגלוטן.
קמח לחם הוא קמח שמועשר בגלוטן. וזה חשוב ללחמים ועוגות שמרים. כי אז נוצרת רשת גלוטן טובה.
אני לא קונה קמח לחם, אלא מוסיפה גלוטן לקמח הרגיל.

דבר שלישי - זה נשמע שאולי את מתפיחה יותר מדי את החלות לאחר הקליעה.
והתפחת יתר גורמת לחלות ליפול באפיה.
גם פה - אפשר לעשות בדיקה אם החלות תפחו מספיק ומוכנות לאפיה.
ממש אבל ממש מקצועי, wow אחד גדול!
04/06/2010 | 14:56
3
1
תודה רבה לכן
04/06/2010 | 15:16
2
1
אתן לא תאמינו אבל כל פעם אני בלחץ עד שהן יוצאות מהתנור
שלא נדבר על עוד שאוכלים אותן....
ואני גם מתפעלת כל פעם מחדש
04/06/2010 | 17:26
1
2
מן החלות היפות שלך שנראות כמו מקצועיות.
תודה תודה
04/06/2010 | 17:41
נראה טעייייים!!!
04/06/2010 | 15:18
3
ויני, אם את פותחת מאפייה, אני הלקוחה הראשונה
04/06/2010 | 16:06
1
3
שלך!!!
תודה רבה kriz ורותי
04/06/2010 | 17:43
רק "מאפיה" אצלי בבית
איזה יופי זה הצליח לך...
04/06/2010 | 16:29
1
4
את מורחת למעלה לפני האפיה ביצה? ניראה מדהים!
תודה בד"כ מורחת חלמון עם...
04/06/2010 | 17:40
2
קצת חלב (סויה בטעם וניל) טיפה שמן וכפית סילאן
הפעם ויתרתי על הסילאן
אגב - גם זה משתנה אצלי (בהתאם למתכון) ולפעמים אני מוסיפה טיפת וניל
חלות מדהימות! זה קליעה על 4 נכון?
06/06/2010 | 09:06
9
3
משום מה אף פעם לא יוצא לי כמו שצריך (הקליעה על 4).
מעניין מאד מה שכתבת על הגלוטן, אז רצוי להוסיף תמיד לקמח רגיל? איפה קונים?

המתכון שלי לחלות הוא בלי ביצים ויוצא מעולה, כמו שאמרת ללוש הרבה זה הסוד, ולכוון לכבוד שבת קודש.
תודה רבה סילסולים8
06/06/2010 | 09:24
5
5
וכן - זאת קליעה מ 4 רצועות - זאת הקליעה ה"רגילה" שלי
לא לצחוק עלי אבל קליעה של 3 לא יוצאת לי יפה
יש לפחות 5 קליעות של 4 שאני מכירה, ואני אוהבת את הקליעה הזאת כי היא יוצאת גבוהה
(לא מזמן פתחתי שרשור פה בפורום עם איורים איך לקלוע את הקליעה הזאת)

בקשר לגלוטן - כן, רצוי לבצקי שמרים לעבוד עם קמח לחם שהוא מועשר בגלוטן.
אני קונה בחנות מתמחה לאפייה.

ואין בכלל ספק שאת צודקת - ללוש עם כוונה ולכוון לכבוד שבת קודש! זה הסוד הגדול
תודה ויני, מצאתי את ההסבר שלך
06/06/2010 | 13:28
4
4
אני אנסה בלי נדר השבוע, אולי יצא לי יותר יפה.
השיטה שאני מכירה מאד פשוטה- מחברים קצוות של 4 רצועות בצורת +
ואז מחליפים מיקום של כל שתיים נגדיות.
כן, מכירה את הקליעה הזאת
06/06/2010 | 13:44
3
1
ורק שבוע שעבר קלעתי חלה קטנה בצורה כזאת
התכוונתי להכין שתי לחמניות, אבל הרצועות היו ארוכות, אז קלעתי מהר חלה קטנה.
אגב - במקום להכין 4 רצועות, יותר פשוט להכין 2 ארוכות, ופשוט להניח אותן אחת על השניה בצורת +

כמו שאמרתי - יש לפחות 5 צורות שונות לקליעה מ 4 רצועות (בטח יש יותר, רק שאני לא מכירה),
ולמרות שהקליעה הזאת היתה לי קשה בהתחלה (כי מעבירים את הרצועה מתחת לרצועות האחרות), אז גיליתי שהיא פשוט נותנת חלות גבוהות.
ואם יש לך פלסטלינה - את יכולה להתאמן
צודקת לגבי הכנת 2 רצועות ארוכות!
07/06/2010 | 10:20
2
1
פשוט גאוני....

לגבי הפלסטלינה אני לא עד כך משקיענית, אבל אנסה את השיטה שהדגמת ונראה איך יצא.
את משקיענית ענקית - ראיתי את האתר שלך
07/06/2010 | 18:40
1
1
את סופר משקיענית
העוגות שלך מדהימות, וזה בוודאי דורש סופר השקעה
תודה רבה בעוגות אני באמת משקיעה הרבה
08/06/2010 | 08:00
נורא אוהבת את היצירה, רק שלא נשארת לי סבלנות להשקיע בארוחות.....
סילסולים האתר שלך מדהים
06/06/2010 | 14:49
2
1
כל הכבוד לך
תודה רבה
07/06/2010 | 10:21
1
גם האתר וגם בעלת האתר
07/06/2010 | 11:59
2
הודעות אחרונות
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ