לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

המשך...
הודעה חדשה

לזניית בשר

מאת: tuvia444
22/01/08 22:03
אני מחפשת מתכון ללזניית בשר אשמח לרעיונות
 
תגיות:
לזניית בשר
<< ההודעה הנוכחית
22/01/08 22:03
1731צפיות
אני מחפשת מתכון ללזניית בשר אשמח לרעיונות
לזניה בשרית מעולה
22/01/08 23:38
138צפיות
מטגנים 1 ק"ג בשר טחון עם בצל.
בוחשים ומוסיפים 3 קופסאות קטנות של רסק עגבניות מדוללות במים.
מלח, פלפל שחור.
מחלקים את הכמות ל-4.

מסדרים על תבנית חד פעמית אטריות לזניה. שופכים את השכבה הראשונה, מעליה חלק אחד של הבשר, שוב אטריות ושוב בשר, וחוזר חלילה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני, מכוסה בניר כסף.
לקראת הסוף מסירים את הכיסוי ואופים עוד מספר דקות.
לזניה בשר עם פטריות
23/01/08 00:17
55צפיות
500 גרם בשר בקר טחון
חבילת דפי לזניה ללא בישול מקדים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שן שום גדולה כתושה
150 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
10 גרם פטריות פוריצ´יני מושרות במים סחוטות וקצוצות דק
1 קופסה עגבניות מרוסקות
1 עלה דפנה גדול
2 כפות רסק עגבניות
6 עלי בזיליקום בינוניים קצוצים דק
¾ כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה מתוקה
1 כוס ציר בקר (אפשר מאבקה ביחס של כפית גדושה ל 1 כוס מים)
מלח


לרוטב:
4 עגבניות בינוניות בשלות, מרוסקות במגררת ומסוננות במסננת מנוזלים.
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סוכר
1/8 כפית פלפל שחור
½ כפית מלח

לטגן את הבצל ב 4 כפות שמן זית עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולטגן עוד 5 דקות.

להוסיף את הבשר ולפורר אותו היטב עד שמשתנה צבעו, להוסיף את הפלפל השחור הפפריקה והמלח ולערבב.

להוסיף את שתי סוגי הפטריות ולטגן מספר דקות.

להוסיף את רסק בעגבניות, העגבניות והסוכר ולערבב היטב.

להוסיף את עלה הדפנה וציר הבקר, לערבב היטב ולתת להתבשל על אש קטנה במחבת גלויה. הרוטב צריך להצטמצם לחצי.

למרוח תבנית "אינגליש קייק" במעט שמן, לסדר שכבה ראשונה של עלי לזניה עם חפיפה קטנה בניהם. לפזר שכבה דקה של תערובת הבשר, ולשים שכבה נוספת של עלים וכך הלאה, (אני שם 5 שכבות), כאשר השכבה האחרונה היא עלים.

לצקת את הרוטב על העלים, יש לוודא שהשכבה העליונה של העלים תהיה מכוסה כולה בעגבניות, יש לטלטל מעט את התבנית על מנת שהרוטב יחדור היטב.

לאפות בחום של 180 מעלות במשך 45 עד שהעלים רכים והרוטב הסמיך.
º
תודה לכם
23/01/08 22:01
3צפיות
Make my wed - ארגון חתונות

אל תתפשרו על החתונה שלכם

מארגני החתונות המובילים ביותר בלחיצת כפתור >>

FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום