לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הגוף שלנו והאדמה שעליה אנו חיים הם תוצר של תהליך התפתחותי של מיליוני שנים.
הם מכילים חוכמה עצומה וגדולה לאין ערוך מהחוכמה שהצלחנו לצבור על ידי השכל והטכנולוגיה שלנו במאתיים השנים האחרונות.
עם צבירת הידע המודרני מצאנו את עצמנו מאבדים ידע עתיק יומין
אשר טמון ביכולת שלנו להקשיב לעצמנו ולסובב אותנו.
לידע ולטכנולוגיה המודרניים יתרונות עצומים, אולם השימוש המופרז שלנו בהם והפנייה לאנשי הטכנולוגיה והמסחר בכל בעיה או צורך, קטנים ככל שיהיו, יוצרים מסך של ערפל שמקשה עלינו להקשיב לכוחות הפנימיים שטמונים בנו.
ההורות שלנו מעצבת את פני הדור הבא.
אנו מעניקים לילדינו יותר מאשר מזון, מחסה ואהבה.
אנו מעניקים להם צורת הסתכלות אשר תשפיע על הדרך בה הם יתמודדו עם אתגרי החיים.
הורות טבעית היא הנסיון להציג בפני ילדינו את יתרונות התרבות שלנו והעושר שלה, מבלי שיאבדו את העושר ואת הכוחות שאיתם הם הגיעו.
פורום הורות טבעית הינו מקום מפגש של הורים:
המודעים ליתרונותיהם של הרפואה והחינוך האלטרנטיביים,
המודעים לנושא של מיחזור ואקולוגיה,
המודעים להשפעתה ההרסנית של תרבות הצריכה על האושר של ילדינו,
המודעים להשפעת התזונה הבריאה והטבעית ולחסרונות האוכל התעשייתי,
המודעים לחשיבות זמן איכות עם ילדינו ומעוניינים למצוא את האיזון בין קריירה לחיי משפחה,
המודעים ומכבדים זכויות בעלי חיים ועוד...

 ברוכים הבאים לפורום הורות טבעית!  
המשך...
הודעה חדשה

שאלות לגבי חלב שקדים

מאת: shan26
27/07/09 22:29
הי,
אני אורחת בפורום הנחמד שלכם, ואשמח לעצה.
בני בן שנה ושבע, מוצרי חלב עושים לו רע ואנחנו נמנעים מהם כבר חודשיים.
רציתי להכין לו חלב שקדים במקום המטרנה הצמחית, אבל מודה שזה ממש לא בשבילי לטחון שקדים וכו' וכו'. בחנות טבע לא מצאתי חלב שקדים מוכן אז החלטתי להכין משקדיה ע"פ המתכון שעל האריזה - בעצם לערבב מים עם שקדיה. והבעיה:
כמה שלא ערבבתי, זה לא ממש התערבב, אפילו שהוספתי יותר מים ממה שצריך. הדרך היחידה שהצלחתי לפתור את הבעיה היתה להוסיף מים חמים, כמעט רותחים. האם זה הורס את הערך התזונתי של המשקה?
בנוסף - כמה זמן ניתן לשמור "חלב שקדים" כזה מוכן במקרר? וכמה מחוץ למקרר?

ועוד שאלה קצת off: מישהי יודעת מה עדיף בגיל הזה- מטרנה צמחית או חלב סויה? (לא מבחינת היתרונות הבריאותיים של הסויה, אלא דווקא מבחינת החסרונות שלה).

תודה!
 
תגיות:
שאלות לגבי חלב שקדים
<< ההודעה הנוכחית
27/07/09 22:29
1885צפיות
הי,
אני אורחת בפורום הנחמד שלכם, ואשמח לעצה.
בני בן שנה ושבע, מוצרי חלב עושים לו רע ואנחנו נמנעים מהם כבר חודשיים.
רציתי להכין לו חלב שקדים במקום המטרנה הצמחית, אבל מודה שזה ממש לא בשבילי לטחון שקדים וכו' וכו'. בחנות טבע לא מצאתי חלב שקדים מוכן אז החלטתי להכין משקדיה ע"פ המתכון שעל האריזה - בעצם לערבב מים עם שקדיה. והבעיה:
כמה שלא ערבבתי, זה לא ממש התערבב, אפילו שהוספתי יותר מים ממה שצריך. הדרך היחידה שהצלחתי לפתור את הבעיה היתה להוסיף מים חמים, כמעט רותחים. האם זה הורס את הערך התזונתי של המשקה?
בנוסף - כמה זמן ניתן לשמור "חלב שקדים" כזה מוכן במקרר? וכמה מחוץ למקרר?

ועוד שאלה קצת off: מישהי יודעת מה עדיף בגיל הזה- מטרנה צמחית או חלב סויה? (לא מבחינת היתרונות הבריאותיים של הסויה, אלא דווקא מבחינת החסרונות שלה).

תודה!
משקה שקדייה
28/07/09 00:21
379צפיות
הי,

אני מכינה זאת בבלנדר עם תמרים.
המרקם יוצא נהדר ללא צורך המים רתוחים .
בהצלחה
אפשר מתכון?
28/07/09 10:25
244צפיות
אולי בכל זאת אתאמץ קצת ואוציא את הבלנדר...
ומה לגבי אחסון במקרר? וחימום כשמוציאים מהמקרר?
ממליצה לך להוציא את הבלנדר
( לעמוד שלי בתפוז עסקים )
28/07/09 12:51
252צפיות
זו הדרך הכי טובה לערבב שקדיה עם מים.
גם כך כדאי להעביר את זה דרך בד צפוף אחר כך, כי נשארות קצת חתיכות.

חימום כנראה הורס ולא מומלץ.
משקה שקדים
28/07/09 16:28
266צפיות
תלוי מה רמת המתיקות שאת אוהבת .....יותר תמרים יותר מתוק

אני שמה כף שקדייה עם 3 מג'הולים ומכסה מים , אם רוצים משקה דליל להוסיף הרבה מים.
ואכן מסננת עם מסננת את שאריות התמרים שלא נטחנים.
בשבילי לפעמים מוסיפה מעט קרח בשביל הקירור ...אבל בדר"כ משתדלת לא לשתות את זה קר .
נדמה לי שלהשאיר במקרר עד יום זה בסדר ,אבל עדיף להכין ולשתות כמו כול דבר שרוצים את מלוא מערכו התזונתי.

יש עוד מתכון שלטעמי הוא מהמוצלחים בעולם !!!! ( מתלהבת כי הוא כ"כ טעים לי )
כף שומשום טחון ותמרים וזה פשוט מעדן , כול מי שטועם ממש מאוהב .....( כמובן גם דורש סינון )
דווקא יש בחנויות טבע
28/07/09 01:08
189צפיות
בזמורה בתלפיות יש בוודאות
פעם אחרונה קניתי גם באיזה חנות בשוק
חוץ מזה יש בחנויות טבע גם חלב שיבולת שועל, זה גם עדיף בעיניי על חלב או סויה
הבעיה זה המחירים המזוויעים של הדברים האלה בגלל זה אנחנו משתמשים בהם רק כשהציצי לא בהישג יד בערך פעם-פעמיים בשבוע
היו פה גם כמה פעמים מתכונים להכנה של החלב משקדים, לי אין כוח להתעסק בזה...
לגבי חלב קוואקר
28/07/09 21:03
115צפיות
אני לפעמים משתמשת בו בשבילי ורציתי להשתמש בשביל הקטנה אז קראתי רכיבים והיו שם כל מני רכיבים שנשמעו ממש לא טבעיים...  את מכירה?
º
יש נטולי תוספות. גם של "אדמה"
28/07/09 22:26
78צפיות
עונה לגבי המטרנה מול הסויה...
28/07/09 22:20
85צפיות
נראה לי שעדיף מטרנה צמחת למרות שאני לא בטוחה מה בדיוק הרכיבים שלה.
מחלב סויה (בכלל סויה ומוצריה) עדיף להמנע בשלב זה.
מטרנה צמחית עשויה מסויה
( לעמוד שלי בתפוז עסקים )
28/07/09 22:36
46צפיות
ולדעתי עדיף בכלל חלב אורז או קווקר או אגוזים, לא סויה.
מי שרגיש לחלב פרה לא מומלץ לעבור לחלב סויה!
28/07/09 22:56
62צפיות
ב99.8 מי שרגיש לחלב פרה יפתח גם רגישות לחלב סויה, עובדה זו לפחות נאמרה לנו כמה וכמה פעמים בלימודי( וואוו זה  היה מזמן...),
תחליפי חלב פרה הם חלב אורז רגיל או בטעם ווניל, חלב שיבולת שועל ובטח יש עוד אחד ששכחתי.
תנסי חלב עיזים אם את מסוגלת לעמוד בריח.לילד זה לא משנה ומה שתרגילי כך יתרגל!
אם הילד שלך רגיש למוצרי חלב אל תתעקשי על מוצרי חלב, תחליפי סידן הם שקדיה, טחינה ושאר אגוזים, תאנים, סרדינים.
בתאבון.
אני מכינה חלב שקדים משקדיה
29/07/09 08:07
260צפיות
תמיד על המקום, מתכון שנורקס נתנה פה פעם:
כף שקדיה על חצי כפית סילאן ל-120 מ"ל. אני אישית שמה כ-200 מ"ל כי גם קודם הייתי נותנת מטרנה מדוללת.
אני כן מערבבת עם מעט מים חמים כדי להמיס ואז שמה מים קרים כדי לדלל, אני לא רואה בזה בעיה, אני מכינה את זה רגע לפני שהקטן מקבל את הבקבוק, כל פעם מחדש, לוקח 5 דק' ומפתח את הסבלנות של הפעוט:)
תפוח - אימון אישי לאנשים ועסקים

תפוח - אימון אישי לאנשים

ועסקים לפרטים נוספים>>

דלית וולאך - נטורופאתית

דלית וולאך - נטורופאתית

מטפלת ברפואה אלטרנטיבית ממתינה לשיחתכם כעת>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום