לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

לא מנוהל - רוצה לנהל את הפורום? לחץ כאן.
אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
欢迎光临!

ברוכים הבאים לפורום תרבות סין. הפורום הוא מקום לדיון, שאלות ושיתוף בכל נושא הקשור לסין - פוליטיקה, היסטוריה, רפואה סינית, פילוסופיה, אמנות, מוזיקה, שפה, מגורים ועבודה בסין ועוד כל נושא שאפשר להעלות על הדעת.


קבלת ויזה לישראל לבחורה סינית

מאת: אבישיaa
25/04/08 18:21
שלום חברים

רציתי לשאול עד כמה זה יהיה קשה\ או קל לחברתי הסינית לקבל אשרת כניסה לישראל למספר חודשים.
ברור לי שזה יהיה יותר קשה מאשר קל ולכן אני מבקש להתיעץ עם חברים לעברו את ההרפתקאה.
חברתי בת 23, במקצועה מורה לאנגלית וממעמד הביניים בסין

אשמח לתשובות
אבישי
 
תגיות:
קבלת ויזה לישראל לבחורה סינית
<< ההודעה הנוכחית
25/04/08 18:21
768צפיות
שלום חברים

רציתי לשאול עד כמה זה יהיה קשה\ או קל לחברתי הסינית לקבל אשרת כניסה לישראל למספר חודשים.
ברור לי שזה יהיה יותר קשה מאשר קל ולכן אני מבקש להתיעץ עם חברים לעברו את ההרפתקאה.
חברתי בת 23, במקצועה מורה לאנגלית וממעמד הביניים בסין

אשמח לתשובות
אבישי
היי אבישי
25/04/08 19:12
174צפיות

בגדול, לא מאוד קשה.. חברתי כבר פעם שנייה בארץ. בפעם הראשונה היא ביקרה לחודש, והפעם אנחנו מתכננים לשהות פה לזמן יותר ארוך, והיא כרגע באולפן.

בגדול ההליך הוא כדלהלן. חברתך צריכה לגשת לשגרירות ישראל (בבייג'ין או שנחאי, נדמה לי גם שיש בגואנגז'ואו נציגות, אבל אני לא בטוח) ולבקש ויזת תייר לחודש. שוב, חשוב מאוד להדגיש - לחודש.

כדי שהיא תגיע מצויידת במכתב ממך, כמו כן מכתב מהמעסיק שלה בסין שבו הוא מתחייב להמשיך להעסיק אותה לכשתחזור לסין, ואם אפשר צילום חשבון בנק ואישור על נכסים במידה ויש לה (אוטו, דירה וכו'..).  כמו כן מסמכים שמעידים על הקשר ביניכם לא יזיקו (תמונות, שיחות MSN וכו'). אם אתה גם בסין לכו ביחד, מה טוב.

אגב - לחברתי בביקור הראשון לא היה אף אחד מהמסמכים שפירטתי בתחילת הפסקה האחרונה, אבל באנו ביחד לשגרירות והבהרתי שאנחנו במערכת יחסים ושהטיול מטרתו הכרת המשפחה שלי והתחייבתי בפניהם שהיא תחזור לסין בתום הביקור.

במידה והבקשה נעשתה כמו שצריך - היא תקבל ויזה תוך שבוע שבועיים. אם לא - אתה תדרש להזמין אותה דרך משרד הפנים בארץ. את זה יצא לי לעשות בביקור השני (הנוכחי) של חברתי בארץ. אתה ניגש למשרד הפנים בארץ, מביא שוב מסמכים שמפרטים את הקשר ביניכם, מספר דרכון שלה ועוד שלל מסמכים ומזמין אותה רשמית. כעבור 3-4 שבועות אתה מקבל תשובה בדואר רשום ואם התשובה חיובית, חברתך יכולה לגשת לשגרירות ישראל בסין ולקבל את הויזה תוך שבוע בערך.

חשוב לציין - רשימה יותר מסודרת עם הדרישות תמצא באתר משרד הפנים.
כמו כן, אני ממליץ לך לעשות חיפוש בפורום "זוגות מעורבים" שם יש הרבה אינפורמציה בנושא.

עוד שאלות אתה מוזמן לפנות אלי במסרים,

שבת שלום,
איתי
עוד משהו ששכחתי..
25/04/08 19:19
78צפיות

אם הכוונה היא שחברתך תגיע לארץ לתקופה ממושכת  (יותר מ3 חודשים) ואף תעבוד, תצטרכו בארץ לפתוח בהליך של "אשרה על בסיס חיים משותפים" (ראה אתר משרד הפנים). לצורך זה חברתך צריכה להוציא 3 מסמכים בסין (ת.לידה, ת.יושר ות.רווקות), לתרגם אותם אצל נוטריון ולהחתים בשגרירות.. זה הליך טיפה מייגע שדורש זמן והרבה הרבה סבלנות (גם מול הסינים כשמוציאים את האישורים, ואחר כך לא פחות מול משרד הפנים בארץ..)

איתי
תגיד, מסמכים באנגלית מספיקים או שצריך
25/04/08 21:48
70צפיות
לתרגם בארץ לעברית ואז להחתים (ואם כן אז איפה מחתימים).
גם אתה ברוטוס? :)
25/04/08 23:45
65צפיות

מסמכים באנגלית מספיקים בהחלט. רק צריך לדאוג שהם יהיו מאומתים כמו שצריך. תהליך האימות הוא (בערך) כך:

1. משיגים את המסמך המקורי מהמשטרה בסינית (派出所).
2. הולכים ללשכה הנוטריונית המקומית ומשיגים תרגום נוטריוני לאנגלית (文档认证).
3. הולכים למשרד החוץ הסיני (外交部) ומשיגים אישור משרד החוץ לתרגום הנוטריוני, בד"כ עושים את זה דרך "סוכנות נסיעות" שנמצאת ליד משרד החוץ, ככה זה לפחות בבייג'ין. את הפרטים של הסוכנות אפשר להשיג משגרירות ישראל בבייג'ין.
4. נותנים את המסמך לשגרירות והיא מאשרת את החתימה של משרד החוץ.

כל שלב בתהליך לוקח זמן ועולה כסף כשבדרך כלל יש אפשרות לשלם יותר ולקבל את המסמך יותר מהר, כך שכדאי להתחיל את התהליך מספיק זמן מראש. מצד שני הם גם תקפים ל3 חודשים בד"כ (לא כולל תעודת לידה) ולכן לא כדאי יותר מדי זמן מראש..

השלב של השגרירות דווקא הכי זול ומהיר - לוקח יום יומיים ועולה 30 יואן למסמך.

עוד דבר מלקח אישי - כשמקבלים את המסמך מאומת מהשגרירות, הוא מגיע עם סרט אדום - אסור בשום פנים ואופן להתעסק עם הסרט האדום הזה :) אני פרמתי את הקשר כדי לצלם את המסמכים (למשרד הפנים נותנים העתקים), ובמשרד הפנים דיי התרגזו עליי, למזלי זה הכל רשום להם במחשב אז בסוף זה הסתדר.

בהצלחה,
איתי
דרך אגב, איפה בדיוק באתר משרד הפנים יש פרטים
25/04/08 22:01
59צפיות
קצת קשה להתמצא באתר הזה.
בבקשה
25/04/08 23:51
66צפיות

תסתכל פה

וזה אחר כך בארץ כשמחליפים לאשרה על בסיס חיים משותפים או נישואים - עולה אגב 750 ש"ח..

ותסתכל גם פה

בהצלחה!
איתי
הלינק השלישי התבלבל לי
25/04/08 23:53
45צפיות
איתי צודק ובנוסף לזה ...
26/04/08 11:47
54צפיות

מילת המפתח פה היא "תמונות".
כלומר, אם אתם מציגים ברשויות (בסין או בישראל) חבילה נכבדה של תמונות יחד המעידות על הקשר ביניכם - יש לזה משקל העולה עשרות מונים על כל הדברים האחרים שאתה יכול להציג כראייה לקשר ביניכם. כמה שיותר תמונות - יותר משכנע, והם אוהבים לראות בתמונות את הקשר החברי ביניכם - קרי, תמונה של נשיקה באחד הגנים הפורחים של סוזהו שוקל יותר מתמונה של שניכם יושבים אחד ליד השני באוטובוס מצחין בשנגחאי.

דבר נוסף, ככל הידוע לי לא תוכל לקבל אשרת משרד הפנים ל"חיים משותפים" כבר אחרי חודש אלא רצוי להגיש את הבקשה אחרי כ-3 חודשים יחד בישראל וזה אומר שתצטרך לעשות לה לפחות הארכת תייר אחת (כ-150 ש"ח). אחרי 3 חודשים תגישו בקשה (כ-900 ש"ח) וקוו לטוב.

בהצלחה ואל תשכח ליידע אותנו.
גם לנו יש חברות סיניות
Flix

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום