לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום דיאטות ואורח חיים בריא
ברוכים הבאים לבית החם, התומך והמחבק את כולם, כל הנמצאים בתהליך אישי של אהבה כבוד ודאגה לבריאות,
מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר  
 שיהיה שבוע נפלא לכולם 
 
 
 
 
 
 
 
הפורום פתוח באהבה גדולה לכל העוברים תהליך של ירידה/ עליה/ שמירה ועושים זאת בדרך הנכונה, האפקטיבית והבריאה לגוף ולנשמה- באמצעות שמירה על אורח חיים בריא.
לפני הכל, אנא קראו את כללי הפורום כדי שיהיה לכולנו נעים וכיף לשהות כאן בבית.
הסבר על השרשורים והפינות:
התקדמות אישית: מעין יומן אישי על ההצלחות הקטנות והקשיים שבדרך, התחושות והתובנות בקטגוריות שונות.
מנת השף שלי: שיתוף מנות טעימות מזינות ובריאות שחברי הפורום הכינו. עולה בכל יום שני.
ברכה בודקת: המלצות וחוות דעת אישיות על הקיים והחדש על המדף- מוצרי צריכה, ספרי בישול, מכשירי כושר. כל הקשור לנושא הפורום. 
הסיכום השבועי: סיכום הגאוות הקטנות, החוויות המשמחות ועוד. עולה בכל יום חמישי/ שישי.
מה יש בסירים לכבוד שבת- שיתוף בהכנות, במתכונים ורעיונות לבישולים. עולה ביום שישי. 
הצבת מטרות- מתחילים שבוע חדש עם מטרות קטנות הקשורות לתהליך ולכל תחומי החיים. עולה במוצ"ש/ יום ראשון.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום דיאטות ואורח חיים בריא

ברוכים הבאים לבית החם, התומך והמחבק את כולם, כל הנמצאים בתהליך אישי של אהבה כבוד ודאגה לבריאות,
מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר  
 שיהיה שבוע נפלא לכולם 
 
 
 
 
 
 
 
הפורום פתוח באהבה גדולה לכל העוברים תהליך של ירידה/ עליה/ שמירה ועושים זאת בדרך הנכונה, האפקטיבית והבריאה לגוף ולנשמה- באמצעות שמירה על אורח חיים בריא.
לפני הכל, אנא קראו את כללי הפורום כדי שיהיה לכולנו נעים וכיף לשהות כאן בבית.
הסבר על השרשורים והפינות:
התקדמות אישית: מעין יומן אישי על ההצלחות הקטנות והקשיים שבדרך, התחושות והתובנות בקטגוריות שונות.
מנת השף שלי: שיתוף מנות טעימות מזינות ובריאות שחברי הפורום הכינו. עולה בכל יום שני.
ברכה בודקת: המלצות וחוות דעת אישיות על הקיים והחדש על המדף- מוצרי צריכה, ספרי בישול, מכשירי כושר. כל הקשור לנושא הפורום. 
הסיכום השבועי: סיכום הגאוות הקטנות, החוויות המשמחות ועוד. עולה בכל יום חמישי/ שישי.
מה יש בסירים לכבוד שבת- שיתוף בהכנות, במתכונים ורעיונות לבישולים. עולה ביום שישי. 
הצבת מטרות- מתחילים שבוע חדש עם מטרות קטנות הקשורות לתהליך ולכל תחומי החיים. עולה במוצ"ש/ יום ראשון.
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
נא לא לפרסם תפריטים אישיים!  כללי הכתיבה בפורום
ברוכים הבאים לבית החם שלנו, אנחנו כאן כדי לתמוך ולעודד אחד את השני  לטפח כבוד אהבה ודאגה לבריאותנו. למידע נוסף:
 
אנא הקפידו להעלות את שאלותיכם בשרשור השאלות!
 אנא שמרו על כבוד הדדי והתנהגות נאותה. 
אין בפורום אנשי מקצוע, המידע והעצות אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי.
 
הסבר על השרשורים והפינות בפורום:
שרשורים קבועים
שרשור השגים- דיווח יומי על ההתקדמות האישית שלנו באורח החיים הבריא והמבורך 
שאלות ועידוד- נפתח ביום א'- ד' וביום ה' לסופ"ש. נועד לשאלות התיעצויות ועידוד בנוגע לתהליך האישי
שרשור בוקר טוב ו-OFF- חברי הפורום מברכים אחד את השני בברכת "יום טוב", משתפים על התוכניות לאותו היום ועל כל רחשי הלב, שלא בהכרח בנושא הפורום. 
הפינות: יום ראשון: מואדם שבועי- בכל שבוע נבחר גולש שהכינוי שלו יודגש בצבע אדום לאות הערכה ותודה על התרומה ושיתוף הפעולה
יום שני: מנת השף שלי- חברי הפורום משתפים במנות בריאות, מזינות וטעימות אשר הכינו  
יום רביעי: ברכה בודקת- פינת המלצות על מוצרים הקשורים לאורח החיים הבריא
יום חמישי:
 סיכום שבועי- מסכמים את השבוע שחלף- החוויות, הגאוות והתוכניות לסופ"ש 
יום שישי: בישולים לכבוד שבת- משתפים על ההכנות לקראת סופ"ש
מוצ"ש: הצבת מטרות- תוכניות לשבוע חדש
פינות העולות לפי ההענות: על המוקד: גולש אשר משתף את שאר חברי הפורום על התהליך האישי שלו, ההתמודדות, הקשיים שבדרך וההצלחות הקטנות והגדולות. מתכון מצולם: הדרכה מצולמת שלב אחר שלב
המשך >>

מתכונים לשבועות

מאת: Hayly Monroe
29/05/08 12:51
עלה לי הרעיון לעשות שרשור מתכונים דיאטטיים וכאלו שפחות, לכבוד חג השבועות.
כל חג נתקלים בבעיית ה"הכל משמין" אבל לא הכל חייב להיות משמין, אפשר לשמור על דיאטה ולהנות ממנה,
גם בחגים, גם בשבועות.

אתם מוזמנים להוסיף מתכונים משלכם, דיאטטיים או לא כלכך, כי כשיודעים לאכול במידה, אפשר לשלב הכל בתפריט.

מי שמעלה מתכון משלו, נא להוסיף את הסמל אחרת ההודעה תימחק! (כן דור, תימחקי :) )

מתחילים...
כאשר האדם, אבי ההרס, ההרס העצמי, פוצע את עצמו, פצע זה הוא המכריחו לחיות.. - פרידריך ניטשה

אם העולם מפנה לך את הגב, תבעטי לו בישבן

דוגמנות או נמות. 90,60,90
ישראל יש רק אחת
מתכונים לשבועות
<< ההודעה הנוכחית
29/05/2008 | 12:51
38
521
עלה לי הרעיון לעשות שרשור מתכונים דיאטטיים וכאלו שפחות, לכבוד חג השבועות.
כל חג נתקלים בבעיית ה"הכל משמין" אבל לא הכל חייב להיות משמין, אפשר לשמור על דיאטה ולהנות ממנה,
גם בחגים, גם בשבועות.

אתם מוזמנים להוסיף מתכונים משלכם, דיאטטיים או לא כלכך, כי כשיודעים לאכול במידה, אפשר לשלב הכל בתפריט.

מי שמעלה מתכון משלו, נא להוסיף את הסמל אחרת ההודעה תימחק! (כן דור, תימחקי :) )

מתחילים...
עוגת גבינה דיאטטית
29/05/2008 | 12:53
111
מתכון לעוגת גבינה דיאטטית המבוסס על מתכון לעוגה עתירת קלוריות

*חומרים*

לבסיס:
½ חבילה קטנה בסקוויט ללא סוכר .

מלית:
3 חב' גבינה 5% טוב טעם
4 ביצים
3 גביעי שלי 1.5% או 3 גביעי יופלי 0% (למי שאוהב פירות בעוגה)
½ חב' אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
20 מ"ג ממתיק נוזלי דיאטיפ סוכרזית או כל ממתיק נוזלי אחר

לציפוי:
2 גביעי שלי 1.5% או 2 גביעי יופלי 0% בכל טעם (אפשר גם 1+1)

*אופן ההכנה*:

לרסק בבלנדר את הבסקויט עם כף דרמבוי או גרנד מרינייר ולשטח בתבנית קפיצית 26.
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לערבב במיקסר את כל חומרי המלית לתערובת חלקה, לגרד את דפנות סיר הערבול , לערבל שוב ולהעביר לתבנית. לנער ולשטח, להכניס לתנור שחומם מראש ל- 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.

בתום האפייה לכבות התנור ולהשאיר העוגה למשך שעה בתנור הסגור לקירור.
לערבב את חומרי הציפוי, לצקת על העוגה, לשטח ולאפות עוד 10 דקות.

לצנן ובתאבון.

עוגה דלת קלוריות ומתאימה גם לחולי סוכר
פשטידת גבינה וירקות עסיסית
29/05/2008 | 12:55
1
112
בפשטידה זו יש שילוב מעניין של גבינות וירקות. לכן היא  טעימה,  צבעוניות וגם עסיסית. היא מתאימה להגשה כמנה חמה בברנאץ'. בתוספת של ירקות טריים וסלט היא יכולה להיחשב מנה עיקרית בארוחה קלה.

החומרים ל- 6 עד 8 מנות:
6 כפות שמן זית
6 כפות פירורי לחם מתובלים
3 בצלים ירוקים, חלק ירוק ולבן, פרוסים
חצי גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות
500 גרם גבינת סקי שטראוס  5%
250 גרם גבינה בולגרית או צפתית - שטראוס
3 ביצים, טרופות
150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת גס

תבנית אפייה חסינת חום, המתאימה גם להגשה, במידות 20 X 20 בעומק 4 ס"מ

*אופן ההכנה*:

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). משמנים את התבנית בשתי כפות שמן זית וזורים עליה 3 כפות פירורי לחם מתובלים.

שמים את שאר השמן במחבת ומטגנים קלות את הבצל והגמבה, במשך 5 דקות.

בינתיים שמים בקערה את גבינת הסקי. מפוררים או קוצצים את הגבינה הבולגרית ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הביצים, חצי מגבינת המוצרלה  המגוררת ואת שאר פירורי הלחם. מוסיפים את הירקות המטוגנים. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מעבירים הכל לתבנית וזורים למעלה את שאר המוצרלה.

אופים 25 עד 35 דקות בתנור שחומם מראש עד שהפשטידה משחימה יפה.
נשמע ממש טוב אני אולי אנסה
29/05/2008 | 12:59
13
גלילות חציל וברינזה
29/05/2008 | 14:00
46
חצילים ממולאים בגבינת ברינזה עם פסטו ורוטב עגבניות

כשר, חלבי, קל, מהיר

לרוטב כדאי להשתמש בעגבניות טריות.

החומרים ל-5 מנות:

2 חצילים
שמן זית
ממרח פסטו
150 גר' גבינת ברינזה, חתוכה לפסים
לרוטב:

5 עגבניות טריות (או קופסת עגבניות שלמות במיץ)
מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

מעבדים במעבד מזון עגבניות, מלח ופלפל לרוטב אחיד.
פורסים את החציל לאורך בעובי 1/2 ס"מ. משמנים את הפרוסות בשמן זית וצורבים על מחבת פסים כ-4 דקות מכל צד.
מורחים כל פרוסה חציל בפסטו ועליה מניחים רצועות גבינה. מגלגלים ומניחים בתבנית משומנת.
שופכים על הגלילות רוטב ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
בלינצאס עם גבינה
29/05/2008 | 14:04
54
זמן הכנה: 20 דקות
מספר מנות: 10
מצרכים:

1 וחצי כוסות קמח
2 כוסות חלב
חצי כפית מלח דק
2 וחצי כפות שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
1 אבקת סוכר וניל
3 ביצים גדולות

לטיגון:
רבע כוס שמן קנולה

למילוי:
500 גרם גבינה טיב טעם 3%
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
1 כפית קינמון
חצי כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
חצי כפית תמצית רום

לקישוט:
אבקת סוכר



אופן ההכנה:

--------------------------------------------------------------------------------

שמים בקערה עמוקה את הקמח הסוכר והמלח ומוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי בחישה
מוסיפים את השמן והביצים ובוחשים הייטב כדי שלא יהיו גושים עד ללקבלת בלילה אחידה
וחלקה, משמנים קלות מחבת ומחממים על הגז , שופכים כף או יותר ( תלוי בגודל המחבת)מהבלילה למחבת החם ומפזרים את הבלילה באופן שווה על כל המחבת מטגנים קלות משני הצדדים עג שהבלילה מתקשה ומקבלת גוון זהוב, שמים בקצה בכל עלה לרוחב  מהמילוי ומגלגליםלצורה של סיגר,  לקישוט מפזרים אבקת סוכר

למילוי:
מערבבים את המצרכים לתערובת אחידה

מאתר: http://www.chorba.co.il/
מעדן גבינה ואיטריות
29/05/2008 | 14:20
44
החומרים לתבנית פיירקס עגולה:

מרגרינה לשימון
מעט סוכר לפיזור
800 גר' (1 קופסה גדולה) פרוסות אננס שלמות
1 חבילה דובדבנים מסוכרים
250 גר' איטריות רחבות
מים לבישול האיטריות
מעט שמן
3-4 תפוחי גרנד סמית, קלופים ומגוררים גס
קורט קינמון
250 גר' (1 גביע) קוטג'
150 גר' גבינת טובורג
100 גר' גבינת ריקוטה
100 גר' צימוקים בהירים שטופים
2-3 כפות מיץ לימון
5 ביצים
1 כף מים קרים
1 סוכר וניל
1 כוס סוכר
40 גר' מרגרינה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

משמנים את תבנית הפיירקס במרגרינה ובוזקים מעל סוכר.
מסדרים את פרוסות האננס בצפיפות על התבנית. מניחים בין הרווחים ובתוך כל פרוסת אננס דובדבנים מסוכרים.
מבשלים את האיטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם מעט שמן.
מוסיפים את תפוחי העץ, הקינמון, הגבינות, הצימוקים, מיץ הלימון והחלמונים. מערבבים היטב.
מקציפים את החלבונים עם המים הקרים, סוכר הווניל והסוכר עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הקצף בתנועות קיפול לתערובת האיטריות.
יוצקים את התערובת בזהירות על פרוסות האננס ומשהים בקירור לחצי שעה לפחות.
מפזרים מעל את חתיכות המרגרינה ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כ-3/4 שעה.
הופכים בזהירות על צלחת הגשה גדולה, ומשחררים את המאפה.


מתוך: מגזין דרך האוכל

Pandebono לחמניות עם גבינה
29/05/2008 | 14:21
31
החומרים:

2 כוסות קמח תירס לבן
1 כוס קורנפלור
3 כוסות גבינה צפתית מפוררת
2 ביצים טרופות
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים, יוצרים כדורים קטנים ומניחים אותם על מגש לתנור שחומם מראש ל- 20 דקות אפייה.


מתוך: מגזין דרך האוכל

פשטידת בצל
29/05/2008 | 14:22
51
החומרים:

לבצק:

1/2 1 כוסות קמח תופח
100 גר' מרגרינה בטעם חמאה
125 גר' (1/2 חבילה) גבינה לבנה 9%
למלית:

5 בצלים קצוצים
מעט שמן לטיגון
5 ביצים
3 כפות אבקת מרק פטריות
2 גביעי לבן
אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לבצק ומשטחים בתחתיתה של תבנית אפייה משומנת קלות.
המלית:

מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה. מכבים את האש.
מוסיפים את יתר החומרים למלית ויוצקים אותם על הבצק.
אופים בחום בינוני של כ-220 מעלות במשך 40 דקות.


מתוך: מגזין דרך האוכל

פשטידה מטוגנת של פסטה וגבינות
29/05/2008 | 14:23
14
החומרים:

250 גר' (1/2 חבילה) אטריות
300 גר' גבינות שונות
5 ביצים
1 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן, שוטפים ומסננים.
מערבבים את האטריות והגבינות.
מוסיפים את הפלפל השחור ומערבבים.
מחממים את שמן הזית במחבת טפלון ושופכים את כל העיסה לתוך המחבת. מטגנים על אש נמוכה מאוד כחצי שעה.
כשהפשטידה מטוגנת היטב מצידה התחתון מחליקים אותה על גבי צלחת ומחזירים למחבת הפעם על צידה השני. מטגנים כרבע שעה נוספת.
מתכון של נתן איתן רביב מנתניה, מתוך התוכנית: "סיר לשבת"



מתוך: מגזין דרך האוכל

לבנה ביתית משובחת
29/05/2008 | 14:33
12
לפי מתכון של ניידרמן עדו,שף ובעלים,מסעדת ארומה



מרכיבים

1 גלון של 1.5 ליטר יוגורט 7%
1 גביע שמנת חמוצה 9%
מלח
בד סינון (רצוי בד צפוף כגון:ציפה/סדין בגודל כ- 50/50 ס"מ)

אופן ההכנה
מערבבים את היוגורט והשמנת בקערה וממליחים לפי הטעם.
מניחים את בד הסינון בקערה נוספת ויוצקים את התערובת, סוגרים את הבד וקושרים עם חוט.
תולים את הבד מעל קערה, במקום מוצל שלא חשוף לחום למשך 24-36 שעות.
יותר זמן יותר סמיך (בקיץ מספיק 24 שעות).
מרוקנים את התערובת לקערה ומערבבים היטב- הלבנה מוכנה.


הערות
הצעות לשדרוג:
ניתן להוסיף לתערובת הראשונית-
שבבי בצל יבש
עירית קצוצה
עלי בזיליקום טרי קצוצים
אורגנו
צנוברים מטוגנים קלות ועוד...
תיהנו ובתיאבון...




מתאים להכנה עם ילדים
מתאים להגשה לילדים
דיאטטי
צימחוני
כשר
קיש גבינות
29/05/2008 | 14:49
32
רכיבים:
פשטידת גבינות
לבצק:
1 כוס קמח תופח
100 גר'' חמאה
1/3 כוס גבנ"צ מגוררת
1 חלמון
כף מים קרים
1/4 כפית מלח, פלפל

למלית:
250 גר'' גבינה לבנה
100 גר'' צפתית/בולגרית מגוררת
100 גר'' גבנ"צ מגוררת (בשן, עמק, גד, גלעד וכו'')
3 ביצים
2 כפות פירורי לחם
1/2 כוס שמנת חמוצה
פלפל
בצל פרוס לטבעות, שמן

מחממים תנור ל- 180 מעלות. מחממים שמן ומטגנים את הבצל.
מעבדים את החומרים לבצק אחיד. מצננים כשעה. מרדפים תבנית פאי בבצק דוקרים קלות במזלג. שופכים את המלית על הבצק ומפזרים מעל את הבצל המטוגן. אופים כ- 30 דק''.

אופן הכנה:


הערות:


מקור המתכון: שולה מודן
עוגת גבינה הכי טעימה בעולם
29/05/2008 | 15:12
49
קונים אינסטנט פודינג וניל ובגב האריזה יש מתכון של עוגת גבינה פירורים הכי טעימה שיש
פיטריות מומלאות בגבינת שמנת שום שמיר
29/05/2008 | 17:10
32
המצרכים למנות מותאמים לשניים-שלושה סועדים.


מרכיבים

250-300 גרם פיטריות שמפניון
גבינת שמנת שום שמיר

לציפוי-
קמח לבן או קמח מצה
1 ביצה
פירורי לחם טבעיים או פירורי מצה
מלח ופלפל


אופן ההכנה
1. מפרידים את הכובע והרגל של הפיטריות.
2. ממלאים את הכובע בגבינת שמנת שום שמיר
3. כל פיטריה מומלאת מגלגלים בקמח - מתובל במעט מלח ופלפל שחור. טובלים בביצה ומגלגלים בפירורי לחם טבעיים ( או בפירורי מצה).
4. מטגנים את הפיטריות בשמן עמוק 2-3 דקות, עד לקבלת צבע כהה.


הערות
להגיש מיד ולהיזהר הגבינה חמה



צימחוני
כשר
טירופיטיקיה - כדורי גבינה מטוגנים
29/05/2008 | 17:12
10
מרכיבים

250 גר' גבינת פטה מפוררת
250 גר' גבינת טל העמק מגורדת
150 גר' קמח
¼ כוס חלב
2 ביצים
בזיליקום קצוץ
שמן לטיגון עמוק


אופן ההכנה
מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד ליצירת בצק דביק ואחיד. ממלאים כפית מבצק הגבינה ובעזרת כפית נוספת דוחפים את התערובת לשמן עמוק שחומם מראש לחום בינוני (כפי שהודגם בהדרכה)ומטגנים כדקה מכל צד.


הגשה
מוציאים את הלביבות לצלחת מכוסה בנייר סופג, ממפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים

הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים



צימחוני
כשר
סלט תרד וגבינה כחולה
29/05/2008 | 17:13
4
מצרכים

250 גר' תרד טרי שטוף
150 גר' גבינת גליל
½ חבילה עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 קופסא אנשובי
חומץ תפוחים
שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח

אופן ההכנה

מערבבים את התרד עם עגבניות השרי. מפוררים עם הידיים את גבינת הגליל ומפזרים מעל התרד. על  הגבינה מניחים את רצועות האנשובי. מכינים ויניגרט מחומץ, שמן, מלח ושום ויוצקים על הסלט.

http://www.partam.co.il/
פונדו גבינות קלאסי
29/05/2008 | 17:14
7
מצרכים

200 ג' גבינת עמק מגוררת
200 ג' גבינת גריוור/ צ'דר
½ כיכר קממבר מגוררת
2 שיני שום כתושות
פלפל לבן
2 כפות קורנפלור
½ בקבוק יין  לבן יבש
2 כפות ברנדי/ קוניאק


אופן ההכנה

מחממים את היין והשום בסיר, מערבבים את הגבינות המגוררות, הפלפל והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה את תערובת הגבינות לתוך היין ולבסוף מוסיפים גם את הברנדי. תערובת סמיכה ניתן לדלל עם תוספת יין בהתאם לצורך.


הגשה

טובלים קוביות בגט קלויות בתנור
http://www.partam.co.il/
חביתיות גבינה
29/05/2008 | 17:17
36
מרכיבים

2 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 כוסות חלב
1/2 כפית מלח
3 כפות סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם דבש
100 גרם אגוזי מלך קצוצים


אופן ההכנה
מכינים בלילה:
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה, המלח והסוכר. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב וטורפים לנוזל אחיד.
מוסיפים את הנוזל לקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה שעוברת את מבחן המצקת.
קוצצים גס את אגוזי המלך.
שמים את הגבינה בקערה, מוסיפים דבש לפי הטעם וטורפים לתערובת אחידה וחלקה.
מכינים פנקייק: במחבת קטנה שמים מעט חמאה. כשהמחבת חמה אך לא לוהטת יוצקים את הבלילה בשכבה של כ-7 מ''מ. מבשלים כדקה ואז הופכים לעוד דקה. יש להיזהר שהחביתיות לא תהיינה שחומות מדי. מניחים בצד, חוזרים על התהליך עד שהבלילה נגמרת.
בצלחת מניחים פאנקייק ומעליו כף נדיבה של גבינה עם כפית אגוזים קצוצים. מניחים מעל עוד פאנקייק ומעליו עוד גבינה. מפזרים אגוזי מלך ויוצקים עוד כף דבש.
מגישים.

הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי

וואו היילי, נהייתי רעבה!
29/05/2008 | 17:17
4
עכשו כבר כואבות לי האצבעות מהמתכונים שפרסמתי, אבל יהיה לי מה להוסיף.
אפרסקים אפויים במילוי גבינה
29/05/2008 | 17:18
13
מרכיבים

10 חצאי אפרסקים (טריים או משומרים)
1 גביע גבינה לבנה 3%
1 1/2 כפות סירופ מייפל
חלבון ביצה
1 כף סוכר
1/4 כוס מיץ תפוזים
מעט חמאה


אופן ההכנה
1. מערבבים את הגבינה עם הסירופ מייפל.

2. מקציפים במיקסר יד את החלבון ביצה והסוכר ומערבבים בעדינות עם תערובת הגבינה.

3. מסדרים את חצאי האפרסקים על תבנית משומנת במעט חמאה.

4. מזלפים את תערובת הגבינה במרכז חצאי האפרסקים

5. יוצקים לתבנית את מיץ התפוזים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 5 דקות.

6. מומלץ להגיש את האפרסקים חמים

הערות
המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef



מתאים להכנה עם ילדים
מתאים להגשה לילדים
צימחוני
כשר
מטבל (דיפ) גבינה בטעם פסטו
29/05/2008 | 17:21
13
מרכיבים

החומרים ל 4 מנות:

1 מכל 200 גרם גבינת סימפוניה 5% בטעם שום שמיר של שטראוס

2 כפות שמן זית מאיכות טובה

2 חופנים של עלי ריחן (בזיליקום)

מלח, פלפל שחור

להגשה
6 מלפפוני ביבי

2 גזרים חתוכים למקלות

צרור עגבניות על הגבעול

דפדפי דוריטוס

פרוסות דקות של בגט או צ'יאבטה


אופן ההכנה
שמים חצי מהגבינה במעבד מזון רגיל או קטן. מוסיפים את עלי הבזיליקום (עלים בלבד ללא הגבעולים). מפעילים עד שהבזיליקום הופך כמעט למחית.

מוסיפים את שמן הזית, את שאר הגבינה ומתבלים היטב במלח ופלפל. מפעילים עוד מספר שניות עד שנוצר מיטבל אחיד.

רצוי לשמור את המיטבל במקרר, עד להגשה, למיזוג הטעמים.

לפני שבאים האורחים מעבירים את המיטבל לקערית ומניחים אותה על מגש או צלחת הגשה מתאימים. מקיפים את המיטבל בירקות ובתוספות אחרות. מגישים כשהאורחים מגיעים הביתה




מתאים להכנה עם ילדים
צימחוני
כשר
כדורי גבינה מלוחים
29/05/2008 | 17:22
16
מרכיבים

250 ג’’ר גבינת כנען
2 ביצים
2 כפות קמח רגיל (לא תופח)
2 כפות סולת
מלח ופלפל שחור
כף א.מרק עוף (פרווה)
כוס פירורי לחם
25 ג’’ר חמאה


אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הגבינה, הביצים, הקמח, הסולת,המלח והפלפל השחור. ומניחים בצד לחצי שעה. בזמן הזה מרתיחים בסיר מים עם מלח ובמחבת ממיסים את החמאה ואליה מוסיפים את אבקת המרק ואת פירורי הלחם, מטגנים כשתי דקות ומניחים בצד. יוצרים כדורים מהעיסה ומכניסים למים הרותחים. מחכים עד שהכדורים צפים ואז מוציעים מהמים למחבת עם פירורי הלחם.


הערות
צורת הגשה מומלצת:
במרכז צלחת הגשה מניחים 2 כפות שמנת חמוצה ועליה מניחים 2-3 כדורי גבינה.

המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef



מתאים להכנה עם ילדים
מתאים להגשה לילדים
צימחוני
כשר
פירות ממולאים גבינה
29/05/2008 | 17:23
5
מרכיבים

גבינת 'טוב טעם'
1 גבינה 9%
¼ כפית מלח
1/8 כפית פלפל לבן
1 קופסת שימורי משמש
1 קופסת שימורי אפרסקים
15 תותים (תות שדה בגודל בינוני)


אופן ההכנה
1. מערבבים יחד את הגבינות, השמיר, המלח והפלפל.
2. פותחים את קופסאות הפרי ומפרידים בין הנוזלים לפירות.
3. רוחצים את התותים עם העלים הירוקים שבקצה הפרי (הקוצים).
4. חותכים את האפרסקים לחצי או לשליש (תלוי בגודל האפרסק).
5. חותכים את המשמשים לחצי.
6. יוצרים גומות בתותים בעזרת כפית.
7. ממלאים את הפירות בתערובת הגבינה ויוצרים גבעה.
8. מכניסים לסלסילות נייר (מנז'טים), מסדרים על מגש ומגישים

הערות
המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef



מתאים להכנה עם ילדים
צימחוני
כשר
חצילים אפויים בגבינה ואגוזים
29/05/2008 | 17:24
21
מרכיבים

2 חצילים
2 בצלים
3 שיני שום
4 עגבניות חלוטות קלופות ופרוסות
200 גרם גבינה צהובה חתוכה לקוביות
100 גרם גבינת מוצרלה
½ 1 כוסות של אגוזי מלך קצוצים
שמן זית


אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות
2. פורסים את החצילים לפרוסות עבות, בוזקים מלח ומניחים במסננת עד שהנוזלים יתנקזו.
3. סופגים את הנוזלים שנותרו בנייר ניגוב ומורחים שמן משני צידי פרוסות החצילים.
4. מסדרים בתבנית וקולים עד להזהבה. ( ניתן גם לטגן )
5. פורסים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום והעגבניות עם הנוזלים ומבשלים מספר דקות על אש גבוהה תוך בחישה, ומתבלים.
6. מנמיכים את האש ל – 180 מעלות
7. מעבירים לתבנית את העגבניות והבצלים, מסדרים מעל, כשכבה שנייה, את פרוסות החצילים, ומתבלים במלח.
8. מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל החצילים, וכשכבה נוספת מפזרים מעל את המוצרלה והגבינה הצהובה.
9. אופים כ – 30 דקות עד להשחמה, ומגישים





צימחוני
כשר
עוגיות גבינה פיקנטיות
29/05/2008 | 17:29
8
המצרכים
100 גרם קמח
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור, מעט פפריקה חריפה
90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
90 גרם גבינת פרמזן מגורדת או גבינה פיקנטית אחרת
ביצה טרופה עם מעט מלח (להברשה)
גבינה מגוררת לקישוט

אופן ההכנה
מנפים את הקמח והתבלינים, ומניחים בקערת המיקסר
מוסיפים את החמאה והגבינה, מערבלים זמן קצר מאד - רק עד שנוצר כדור בצק
לשים את הבצק על משטח מקומח ואוספים לכדור
עוטפים בניילון, ומכניסים למקרר לשעה
אחר כך מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ
חותכים ריבועים באורך 6*6 ס"מ
כל מרובע חוצים לשני משולשים
מניחים בתבנית אפיה, מברישים בביצה וזורים מעט גבינה לקישוט

אופים 15-20 דקות בתנור מחומם ל - 180 מעלות - עד שמזהיב
מאפינס קצ'קבל
29/05/2008 | 17:30
6
המצרכים
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת לבישול 15%
חצי כוס חלב
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות קמח תירס
2 כפות קמח רגיל
3 ביצים
3 כפות גדושות קוטג'
100 גרם גבינת קצ'קבל
100 גרם גבינה בולגרית
חצי כוס עירית קצוצה
3 כפות שמיר קצוץ

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות
שמים בסיר קטן חמאה, שמנת לבישול, חלב, מלח, פלפל
מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מבעבעת
מוסיפים את קמח התירס ואת הקמח הרגיל
מערבבים במהירות עד שהתערובת מסמיכה
מסירים מהאש
מוסיפים את הגבינות, את העירית ואת השמיר
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים אחרי כל הוספה

יוצקים לתוך תבנית שקעים, בערך עד 2.3 מגובה כל שקע - כדי לתת מקום לתפיחה
אופים עד שהמאפים מקבלים צבע זהוב

מגישים חם.
"שניצל" פלפלים במילוי גבינה
29/05/2008 | 17:30
19
המצרכים
4-5 פלפלים גדולים בצבעים שונים - אדום, ירוק, צהוב, כתום
200 גרם גבינה בולגרית
3 כפות שטוחות פירורי לחם
100 גרם גבינה צפתית קשה מגורדת, מאיכות טובה
2 כפות קמח

לטיגון: ביצה, פירורי לחם, שמן

אופן ההכנה

מפוררים את הגבינה הבולגרית במזלג, ומעבירים אותה למסננת עם חורים דקים, שתנקז את כל הנוזלים המיותרים
קולים את הפלפלים בתנור עד שהם עשויים היטב ומקבלים 'נגיעות' של חריכה
מכניסים אותם לתוך שקית ניילון ואוטמים, או לתוך סיר ומכסים במכסה
פעולה זו גורמת להם להזיע, ומקלה על הקילוף
מורידים את הקליפה הדקיקה, חותכים לחצאים ומנקים את התוך
מניחים את החצאים על נייר סופג שיספוג את כל הנוזלים המיותרים. הפלפלים צריכים להיות יבשים.

מכינים את המלית:
מערבבים את הגבינה הבולגרית עם הגבינה הצפתית המגורדת
מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים - התערובת צריכה להיות מוצקה. אם היא רטובה ומימית, לנסות לסלק את הנוזלים המיותרים, או בלית ברירה להוסיף פירורי לחם נוספים, אבל לא בכמות שתאפיל על טעם הגבינות.
ניתן להחליף את סוגי הגבינות על פי טעמכם, ובלבד שלא תהיינה מימיות, כי זה יפריע בפעולת הטיגון

ממלאים כל חצי פלפל במלית הגבינה ומקפלים אותו לשניים. מהדקים את הקיפול.
טורפים את הביצה בצלחת עמוקה
מכינים צלחת אחת שטוחה עם פירורי לחם, וצלחת אחת שטוחה עם קמח
טובלים את הפלפל הממולא קודם בקמח, שיצופה היטב מכל עבר
מנערים מעודפי הקמח וטובלים בצלחת עם הביצה הטרופה
טבילה אחרונה - בפירורי הלחם, ממש כמו שניצל

מחממים שמן במחבת גדולה, מטגנים על להבה בינונית עד להזהבה של ה'שניצל' משני הצדדים

מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מגישים חם בלוויית סלט ירקות טרי.

בתיאבון..
רעיון מעולה לשרשר מתכונים דיאטטיים!!
29/05/2008 | 18:14
26
כל הכבוד על היוזמה

לדעתי, פחות מעולה זה לשים מתכונים של דברים שאנחנו מנסים להימנע מהם.
הרי את המתכונים הרגילים יש לנו בפורומי האוכל השונים ובתפוז ישתבח שמו יש עודף של כאלו

אני הייתי מעדיפה לראות מתכונים של דברים שיקלו עליי לעבור את החג הזה שמועד לפורענות מבחינתי.

|
קוגל" תפוחים ותמרים-פשטידת אטריות מתוקה
29/05/2008 | 18:14
10


קוגל" תפוחים ותמרים

מקור: פירגה

400 גרם אטריות רחבות קצרות
4 תפוחי עץ חמוצים "גרנד"
4 ביצים
3 כפות חמאה
חבילה גבינה "טוב-טעם" 250 גרם
3 כפות ממרח תמרים
4 כפות סילאן-אפשר להוסיף עוד 4 כפות סוכר
2 כפות גדושות קמח תופח
צימוקים ואגוזים שבורים גדול כמות של כוס וחצי (ביחד)
כף שטוחה קינמון
כפית תמצית שקדים -------- או 2 כפות ליקר\יין מתוק
הכנה:
להכין את האטריות לפי הוראות היצרן –אבל לבשל רק 5 דקות . (חצי בישול)
לסנן.
לשים בקערה את האטריות.
לחתוך את התפוחים (אפשר להשאירם בקליפתם)לקוביות
להכניס את התפוחים לסיר ביחד עם הסילאן וממרח התמרים
לערבב כ-20 דקות עד שיהיה סירופ קרמל (התפוחים נשארים בצורתם כקוביות)
לכבות להבה.
ולהכניס את החמאה............לערבב עד שהחמאה נמסה.
להוסיף את התפוחים ויתר החומרים לקערת האטריות , ולערבב.
לשמן תבנית גדולה---לפזר גם פירורי לחם---- ולצקת את הבלילה.
לחמם תנור לחום 180 מעלות ולאפות חצי שעה
להוריד חום ל-100 ולהמשיך לאפות עוד שעה.
לצנן.
אפשר להפוך את הקוגל לצלחת הגשה יפה.
מגישים עם שמנת חמוצה\יוגורט ונהנים מאד.
פשטידה טעימה שניתן לשחק בה
29/05/2008 | 18:18
46
פשטידה טעימה ומגוונת

בתקופות של דיאטה משתמשים גבינות רזות (אך ניתן בהחלט להמירן בגבינות שמנות)


לבחור איזה ירק שרוצים:
ברוקולי
פטריות
כרובית
בצלים

בקערה לערבב כ-150 גרם גבינה מלוחה
100-200 גרם גבינה צהובה 5אחוז או 9
וגביע אשל
1 גביע שמנת 7.5
1-2 קוטג'
לערבב יחד הכל עם התערובת
להוסיף 2-3 ביצים
עם 2-3 כפות קמח
על תבנית למרוח שמן ( בערך כף)

אם בחרתם כרובית\ברוקולי אז לפרק לפרחים
אם בחרתם בצל פטריות אז לקצוץ או לחתוך לפרוסות ורצוי גם לאדות קודם עם מעט שמן...
לשפוך את כל התערובת ולאפות כ45 דקות על חום של 180 מעלות
פשטידת ברוקולי
29/05/2008 | 18:22
43
פשטידת ברוקולי

חצי שקית ברוקולי של סנפרוסט (או כמות שווה של ברוקולי טרי אם יש)
1 כוס קמח תופח
4\1 כוס שמן
2\1כוס חלב
2 ביצים
מלח
פלפל
1 קוטג

אפשר גם גבינה צהובה מגורדת מעל

מחממים תנור ל180, משמנים את התבנית (24) מפרקים את הברוקולי לפרחים, מערבבים עם שאר החומרים ואופים כ40 דקות.
פיצה מדהימה ללא התפחה
29/05/2008 | 18:24
45
פיצה
מקור:מחלבות גד
הביאה: פירגה

לא להתפיח ולא לאפות את הבצק-----אופים את כל הפיצה ביחד.
בצק:
4 כוסות קמח
כף שמרית – אפשר להמיר עם 4\\3 כף שמרים יבשים
כפית סוכר
4\\\\1 כפית מלח
כף שמן זית
2\\\\1 1  כוסות מים פושרים

רוטב:
300 גרם מוצרלה מגוררת גד
3\\\\1 קופסה עגבניות מרוסקות
כפית אורגנו
קורט פלפל גרוס
4\\\\1 כפית סוכר
4\\\\1 כפית מלח
ההכנה:
מערבבים את חומרי הבצק ולשים היטב לבצק צמיגי ונוח.
מניחים בתבנית ניר אפיה ומורחים עליו כפית שמן זית.
משטחים את הבצק על ניר האפיה המשומן.
מערבבים את חומרי הרוטב    ל ל א   ה ג ב י נ ה.
יוצקים ומפזרים את הרוטב באופן שווה על הבצק.
מפזרים למעלה את הגבינה.
אופים כ-12 דקות בחום 200 מעלות.
בודקים שהבצק מוכן,אם לא,מכסים בניר כסף וממשיכים לאפות עוד מספר דקות.

כדאי לעטר בתוספות:  זיתים שחורים:     רצועות גמבה:    פרוסות בצל:....

בתבנית 27X33 הבצק יוצא תפוח ומלא עבה ובשרני (כמו בתמונה)

בתבנית הגדולה של התנור הבצק יוצא יותר קריספי
כולכם בצום?
30/05/2008 | 13:15
5
18
חג השבועות ולא כיפור :)
חחח כי זה חג מעצבן
30/05/2008 | 13:45
3
20
לא סובלת גבינות

אאצלנו גם לא חוגגים אנחנו מאלה שחוגגים את פסח ראש השנה וחנוכה .
מצחיק...זה החג שאני מחכה לו כל השנה
30/05/2008 | 13:58
2
16
הכי טעים שיש
מסכימה איתך לגמרי
30/05/2008 | 14:28
1
13
אני יכולה להתקיים על גבינות, זה בעצם מה שקורה באמת... ;/
החג ההכי טעים בשנה!
גם אני מתה על החג הזה
30/05/2008 | 15:57
8
תמיד אהבתי את החג הזה אני אוהבת כל דבר חלבי (כמעט)

אבל בשנים האחרונות זה ניהיה עוד יותר מיוחד כי הבובה המתוקה שלי נולדה לי בשבועות אחרי שחיכיתי לה הרבה זמן!

אז אני רק חושבת על שבועות ואני מקבלת הרגשה טובה
האמת שהבאתן דברים ממש טעימים
30/05/2008 | 15:33
15
אבל משמינים ואני משתדלת שלא
פששש, אני מתרשמת.
30/05/2008 | 15:32
17
כבר מתיישבת להעתיק למחב' המתכונים שלי  את מירב המתכונים פה.

אין, אין על החג הזה. החג הכי טעים בשנה.

הודעות אחרונות
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ