לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

ללא גלוטן, ללא סוכר וללא לקטוז

25/02/11 06:13
אתמול התקשרה אליי אמא של חבר של הצליאקי.
הוא לא הוגדר כצליאקי אך לאחר בדיקות רפואיות מקיפות ורבות ותחת מעקב רפואי צמוד, הילד נדרש  לשמור על דיאטה נטולת גלוטן, סוכר ומוצרי חלב
אשמח אם תוכלי לעזור לי לרכז כמה מתכונים (מתוקים ומלוחים) שיכולים להתאים. שרשרו לכאן בבקשה קישורים למתכונים.  

תודה וסוף שבוע נעים,  

אמא של הבנים
 
ללא גלוטן, ללא סוכר וללא לקטוז
<< ההודעה הנוכחית
25/02/11 06:13
844צפיות
אתמול התקשרה אליי אמא של חבר של הצליאקי.
הוא לא הוגדר כצליאקי אך לאחר בדיקות רפואיות מקיפות ורבות ותחת מעקב רפואי צמוד, הילד נדרש  לשמור על דיאטה נטולת גלוטן, סוכר ומוצרי חלב
אשמח אם תוכלי לעזור לי לרכז כמה מתכונים (מתוקים ומלוחים) שיכולים להתאים. שרשרו לכאן בבקשה קישורים למתכונים.  

תודה וסוף שבוע נעים,  

אמא של הבנים
º
תוכלי=תוכלו (כולם מוזמנים לעזור בעצות...)
25/02/11 06:14
52צפיות
מנצלש"ת - עוגת יומולדת ללא קמח,ביצים וחלב??
25/02/11 07:22
77צפיות
יש חיה כזו?
חברה של הילדונת אלרגית לכל הנ"ל ולעוד כל מיני מאכלים (כמו שום ועוף) ואשמח אם היא תוכל לאכול מעוגת היומולדת.
אשמח למתכונים שמפרטים את סוג הקמח (אורז, תפ"א וכד') ולא את שמו המסחרי (דג"ש, אורנים) כי אני חיה בארה"ב והקמחים הנ"ג של הארץ אינם נגישים לי.

תודה רבה רבה!
וווואאאווו... זה קשה... לא המתכונים אלא לרכז
25/02/11 07:24
63צפיות
את כל הכמות שלהם, אבל אתחיל ממשהו:
ריכוז מתכוני לחם ובצקי שמרים (כווווווולם ללא לקטוז וללא גלוטן)
עוגת שוקולד בקלי קלות
עוגת תפוזים קוקוס

ומאחר ואין אפשרות ליותר משלושה קישורי מילים/משפטים, הנה עוד כמה:
כעכים מלוחים ("עבאדי") - http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1506080
עוגיות מכונה - http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1561997

ויש עוד עשרות רבות (אולי אפילו מאות...) מתכונים בלי גלוטן ובלי לקטוז בבלוג, חוצמזה שאם בא לה להכין משהו ספציפי - שתיצור איתי קשר (כמובן שאת יכולה להעביר לה את מספר הטלפון) ואציע לה את התחליף המתאים. לכל מוצרי החלב יש תחליף ומיום ליום מגוון התחליפים גדל והאיכות רק משתפרת
תודה תמי. אני לא מבינה ב"ללא סוכר"
26/02/11 20:30
24צפיות
אבל נראה לי שהמתכונים שהצעת אינם מתאימים למי שצריך להמנע מסוכר. לא?
האם ניתן להמיר ב"כמו סוכר" (אני לא יודעת אם בכלל מותר לו....).
תודה על ההצעה להעביר את הטלפון. אני לא בטוחה שהיא בשלה לכך כרגע.
האמת שמרוב שהייתי מרוכזת בללא גלוטן ללא לקטוז
26/02/11 22:58
51צפיות
ברח לי ה'ללא סוכר' אבל בכל מקרה, בקלות ניתן להמיר ל'כמו סוכר' במתוקים (ובבצקי לחם/פיצה/פיתות - כמות הסוכר כל כך מזערית שניתן לוותר עליה). באשר לטלפון, אין בעיה... כשתהיה בשלה או תרגיש צורך - היא תמיד מוזמנת
אני יכולה לעזור
25/02/11 09:44
69צפיות
המתכונים שאני מכינה הם ללא חלב וללא גלוטן (אמנם כן עם סוכר) וגם בלי תירס, דבר שבכלל הופך את התזונה שלי לפחות "אלרגנית". האם הוא יכול במקום סוכר להשתמש בממתיקים מלאכותיים? בסירופ אגבה? בסילאן?
יש לי מתכון ללחמניות, למיונז ללא ביצים (ממש טעים!), למאפינס טעימים מאד, לגבינות ויוגורטים שאינם על בסיס חלב, מתכון לחלב קשיו, לכדורי שוקולד ממש ממש שווים וכו'. רק תגידי.
אפשר בבקשה לקבל את המתכון לכדורי שוקולד?
26/02/11 17:59
23צפיות
תודה
מתכון לכדורי "שוקולד" בריאים וטעימים
26/02/11 19:04
56צפיות
ללא גלוטן, סוכר, חלב, סויה, תירס, חומרים משמרים, מייצבים וכו'.

רכיבים:
* כוס (כ-12 יחידות) תמרים מיובשים מגולענים (רצוי תמר מג'הול, כי לדעתי הוא היה טעים ומתוק).
* כף אבקת קקאו
* כפית תמצית וניל
* 3/4 כוס פצפוצי אורז
* רבע כוס (15 גרם) פתיתי קוקוס.

שמים את התמרים בקערה, מכסים במים חמימים ומשרים למשך שעה. מסננים.
שמים את התמרים הרכים במיכל מעבד המזון ומעבדים לקבלת קרם אוורירי. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
3. יוצרים מהעיסה כדורים. מפזרים בצלחת שטוחה פתיתי קוקוס. מגלגלים את הכדורים בקוקוס. מאחסנים במפקיא למשך שעתיים. מגישים.

המתכון הוא מעיתון "לאשה".
º
:- ) תודה דניאלה!
27/02/11 22:54
8צפיות
החתולה הכינה לפיקנים האחרונים קינוחים
25/02/11 14:38
29צפיות
ללא גלוטן, סוכר ולקטוז. השרלוט והרולדה. יכול להיות שיש לה עוד רעיונות, שווה לשאול אותה. ויש גם את המתכון שלה למאפינס טחינה וסילאן- גם ללא סוכר וללא לקטוז (וכמובן ללא גלוטן)
º
אחפש
26/02/11 20:28
8צפיות
סילאן מכיל סוכר (לכן הוא מתוק)
26/02/11 20:39
13צפיות
גם אם לא מוסיפים אותו חיצונית.
º
ממה שהבנתי סילאן מותר לסכרתיים
26/02/11 20:43
10צפיות
ממש לא
26/02/11 20:50
13צפיות
ואפילו תמרים לא (אני מדברת על סוכרת מסוג 2, לא על סוכרתיים שמזריקים אינסולין).
מאפינס טחינה וסילאן של CATS7
27/02/11 08:02
35צפיות
מאפינס טחינה וסילאן

החומרים למאפינס -

100 גר' חמאה מומסת
שני שליש כוס סילאן
5 כפות טחינה גולמית
1 כוס קוקנפלור
כפית אבקת אפיה
2 ביצים

לערבב את החומרים היטב ולאפות בתבנית מאפינס או בתבנית מוארכת 160 מעלות 15-20 דק' או עד שנהיה אפוי.
אפשר להוסיף אגוזים או שוקולד צ'יפס. (אני הוספתי אגוזים, טרם קניתי שוקולד צ'יפס נטול סוכר)

מהכמות הנ"ל יוצאים 12 מאפינס, בפיקניק הכפלתי את הכמויות.

המאפינס עמידים נפלא בהקפאה.

שרלוט של CATS7
27/02/11 08:05
16צפיות
עוגת שרלוט תות

ההשראה - קרין גורן - עוגת בומב
מתכון הבצק לרולדות - ענת של שקד
אופן ההכנה - נימצ'ו
(לעוגה יש צורך ב 2 רולדות)
לכל רולדה - להקציף 2 ביצים + חצי כפית מלח + כוס קונדיטור + 4 כפות שמן קנולה, להוסיף בהדרגה כוס מים.
לשטח על נייר אפיה משומן בתרסיס שמן.
לאפות 20 דק' בחום בינוני.
להפוך את העוגה על ניר אפיה מפוזר בקוקוס ולגלגל עם הנייר.
לפתוח חזרה ולמרוח ריבה (אני השתמשתי בריבת תות ללא סוכר). אפשר גם ממרח שוקולד / חרובים.
לגלגל לרולדה ולפרוס לפרוסות.
להניח ניילון נצמד בקערה. לסדר את פרוסות הרולדה בצמידות בתחתית ודפנות הקערה.
להקציף שמנת מתוקה (אני השתמשתי בפרווה + תמצית וניל + 2 "כמו סוכר"). אפשר להוסיף פודינג וניל / שוקו / ריבת חלב לפי מילוי הרולדה. במתכון של קרין גורן יש גם גבינת מסקרפונה. אפשר להוסיף פירות. חיפשתי תותים וטרם נמצאו בחולון ..
למלא את הקערה בתערובת הקצפת, ליישר ולהניח את שאר פרוסות העוגה לסגירה.
לסגור בניילון נצמד ולהניח במקרר למספר שעות.
למחרת להפוך על צלחת הגשה.
תחליף טוב לסוכר
26/02/11 22:46
92צפיות
לא ברור לגמרי מה זה "ללא סוכר" כי זה באמת מתפרש אחרת בסוכרת סוג 1 וסוג 2.
בכל מקרה תחליף מאוד טוב לסוכר שמתאים לשניהם הוא ספלנדה. הוא תוצרת חוץ אבל כבר יש מקומות בארץ שאפשר להשיג אותו (בירושלים אפשר בניצת הדובדבן שבשוק) ולמי שנוסע לארה"ב הוא נמכר בחבילות ענק במחירים מגוכחים.
ההמלצה של החברה היא להחליף ביחס של 1:1 אבל מניסיון שלנו אם משתמשים בחצי מהכמות זה ממש מספיק וכך גם לא מורגש טעם לוואי.
הוא הרבה יותר טוב מהסוכרלוז והסוכראדיאט וכן הלאה שיש בארץ למטרות בישול ואפייה, למרות שחומרי הגלם שלו די דומים.
תחליף אחר להמתקה - סירופ בטעם מייפל של walden farms שנמכר עכשיו בהרבה חנויות טבע והוא גם ללא גלוטן.
וגם סירופ אגבה
26/02/11 22:54
10צפיות
שיש לו אינדקס גליקמי נמוך במיוחד והוא מתוק כסוכר.
סירופ אגבה לא טוב לסוכרתיים... אחד
26/02/11 23:01
19צפיות
המחקרים האחרונים (מדעי) שהועבר אלי באמצעות דר' דינה ראלט מוכיח שסירופ אגבה הוא פרוקטוז. גם אני התאכזבתי מאוד לשמוע זאת, אך מאז איני משתמשת בו בפיתוח מתכונים המיועדים לסוכרתיים.
אני לא משתמשת בו כלל
27/02/11 00:20
11צפיות
פעם אחת קניתי, אחרי שבזבזתי יותר מחצי בקבוק אגבה על גלידת תות, הבנתי שממש לא הגיוני שאשלם בערך 20 ש"ח בכל פעם שאני צריכה להמיר סוכר לסירופ.

אגב תמי, מתי נוכל לרכוש בארץ קמח קוקוס? אני משתמשת המון בקמח שקיבלתי מארה"ב ובקרוב מאד לא ישאר ממנו זכר. אין ספר שהוא משדרג כל מתכון.
עובדת על זה - כבר כמה יבואנים חזרו אלי
27/02/11 09:17
10צפיות
עם תשובה שלילית אבל יש אחד, מקסים ומיוחד, שבודק בשיא הרצינות את הנושא ואמור לחזור אלי עם תשובה. בינתיים, אם יהיה לך מקרה 'חירום' אין לי בעיה למכור לך מהכמות המסחרית שקניתי.
ועוד משהו על תחליפים
26/02/11 22:53
22צפיות
צריך להיזהר מהמלצות על תחליפים טבעיים שלכאורה עדיפים. סירופ אגבה לסוכרתי הוא בדיוק כמו סוכר. הערך הגליקמי שלו מעט נמוך יותר (כלומר לכאורה נספג יותר לאט בדם, אבל זה מדד שכבר לא משתמשים בו היום בסוכרת) אבל זה סוכר והוא מעלה יפה ומהר את רמת הסוכר בדם.
כשאסור סוכר צריך להתייחס לרק לתחליפים הלא טבעיים...
יש מוצרים שונים מצמח הסטיביה  ובהם אין בכלל סוכר, לעומת זאת טעם הלוואי לא מתאים לכולם
קיגל תפוחי אדמה..
27/02/11 09:13
27צפיות
אפשר להכין את אותו מתכון אך בצורה של ריסוק תפוא"ד לא מבושלים בפומפיה או במעבד מזון, ואפייה בתנור, ללא השחמה של לילה.

קוגל מסורתי
תמיד חשבתי שקוגל עושים מאיטריות
27/02/11 20:04
11צפיות
הכנתי אותו מתקתק עם תפוחעץ מגורד פנימה+קינמון+קצת סוכר+ביצים.
תמיד חשבתי שזה היה קוגל מוצלח כל כך.
כנראה שזאת הייתה סתם פשטידה ולאף אחד לא היה נעים לומר לי
הסירי דאגה מליבך... גם קיגל מאיטריות נחשב
27/02/11 20:11
15צפיות
קיגל...
לפחות בתפוצת פולין הרחבה....
אני בכל מקרה אוהבת את כל הסוגים...
תודה רבה לכולם על ההמלצות
27/02/11 14:37
8צפיות
אני מקווה שהחברה תוכל להעזר בעצות ואני בטוחה שאני אוכל להעזר על מנת להכין לחבר של הצליאקי משלוח מנות שווה

יום טוב,

אמא של הבנים
ממרחים טובים
28/02/11 21:06
31צפיות
אמנם לא מתכון אבל פתאום ראיתי שהממרחים של "חרובית" שאנחנו משתמשים בהם עומדים בכל הקריטריונים: ללא גלוטן וללא סוכר (ידעתי) אבל גם ללא לקטוז.
יש ממרח חרובים, שקדים, שומשום, אגוזי לוז ועוד. יש סדרה שלמה עם סוכר וקצת פחות מבחר בלי סוכר אבל יש.
הם מאוד טעימים
º
01/03/11 06:52
1צפיות
Flix
פורום מכשירי שמיעה

פורום מכשירי שמיעה

על איכות השמיעה לא מתפשרים! לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום