לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום זוגיות
ברוכים הבאים לפורום "זוגיות"
רגע לפני שמתרווחים על הספה, שותים קפה ונהנים מהקריאה והכתיבה בפורומים.
יש מספר חוקים שחשוב לקרוא לפני שמתחילים לכתוב בפורום, על מנת שנשמור על מקום שנעים לכתוב בו והאווירה בו נעימה.
 
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האווירה- גולשים שיתייחסו בתגובתם לגופו של גולש ולא לתוכן ההודעה או יגיבו בצורה לא נעימה ופוגענית- הודעתם תימחק, על פי שיקול דעתה של המנהלת.
 
ביקורת על התנהלות הנהלת הפורום תועבר במערכת המסרים בלבד ולא תיכתב על גבי הפורום. מערכת המסרים של הנהלת הפורום פתוחה בפניכם בכל בעיה/בקשה.
 
אנא הקפידו על כתיבה תומכת, חברית וללא שימוש בקללות וביטויים שאינם נעימים.
 
תודה וגלישה מהנה ופורה
 
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום זוגיות

ברוכים הבאים לפורום "זוגיות"
רגע לפני שמתרווחים על הספה, שותים קפה ונהנים מהקריאה והכתיבה בפורומים.
יש מספר חוקים שחשוב לקרוא לפני שמתחילים לכתוב בפורום, על מנת שנשמור על מקום שנעים לכתוב בו והאווירה בו נעימה.
 
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האווירה- גולשים שיתייחסו בתגובתם לגופו של גולש ולא לתוכן ההודעה או יגיבו בצורה לא נעימה ופוגענית- הודעתם תימחק, על פי שיקול דעתה של המנהלת.
 
ביקורת על התנהלות הנהלת הפורום תועבר במערכת המסרים בלבד ולא תיכתב על גבי הפורום. מערכת המסרים של הנהלת הפורום פתוחה בפניכם בכל בעיה/בקשה.
 
אנא הקפידו על כתיבה תומכת, חברית וללא שימוש בקללות וביטויים שאינם נעימים.
 
תודה וגלישה מהנה ופורה
 
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום

ברוכים הבאים לפורום "זוגיות" 

פורום "זוגיות" הנו בית לזוגות ללא ילדים וזוגות עם ילדים, וכן אנשים המחפשים אחר זוגיות, המעוניינים לשוחח ולדון  על נושאים הקשורים לזוגיות.
הפורום פתוח לכלל הגולשים,כל עוד שומרים על חוקי הפורום שיפורטו בהמשך ועל חוקי אתר "תפוז".

על מנת לשמור על אווירה נעימה בפורום,עלינו לשמור על כללי התנהגות הכרחיים:

תרבות דיון נאותה: הימנעו משימוש בשפה בוטה,זיכרו שיש מגוון רחב של גולשים עם נקודות מבט שונות וחשיבה שונה,ולא חייבים להיות בדיעה אחידה. קבלו וכבדו את הדיעות של אחרים. אפשר להתווכח ולדון, אבל אין להביע זלזול,שיפוטיות ותוקפנות כלפי שאר הגולשים בפורום. גולשים שלא ימלאו אחר כלל זה,הודעותם הפוגעות יימחקו והם יחסמו לאלתר.

אאוטינג- אאוטינג משמעותו פרסום מידע אישי על גולש/ת בפורום, כולל הבאת פרטים שלא נכתבו בפורום על מנת להתגרות. אין לפרסם תוכנם של מסרים פרטיים בפורום.

ביקורת לגבי ניהול הפורום- תיבת המסרים שלי פתוחה לפניכם בכל עת,מבטיחה להגיב בהקדם. במידה ויש בעיה כלשהי בפורום,או בעיה עם הניהול ניתן לפנות אליי ואל הנהלת הפורומים. אין לכתוב הודעות המעבירות ביקורת על הניהול בפורום. הודעות אלה ימחקו.

פרסום בפורום-אין לפרסם בפורום. הודעות פרסומיות ימחקו אלא אם באישור הנהלת הפורום.

שימרו על כללים אלו,ותהיה לנו אווירה נעימה ומעניינת בפורום. תודה.
המשך >>

שרשור מתכונים קלילים ומהירים

מאת: Noich80
10/01/08 12:46
אז ככה- אתמול היום לי אורחים לארוחת ערב קלילה. מכיוון שעבדתי מאוחר וחזרנו מהסופר רק חצי שעה לפני שהם הגיעו, הכנתי ארוחת ערב ב 15 שעה, שבעיני נראתה מיליון דולר.

אבל (או ברוח ארץ נהדרת אמה-מה), יש לי ממש מעט מתכונים כאלה, מנצחים, שלוקח רבע שעה גג להכין.

אז חשבתי - אולי נחלוק כאן מתכונים כאלה- לכל אחת/אחד בטוח יש כמה משלה/ו...

אבל- רק מתכונים שלוקח 10 דקות רבע שעה להכין! זו הפואנטה של השרשור...
יאללה- שפכו- אני יודעת שיש לכן/ם
זו ילדותי השניה,
מה שתתני לי אקח.
זו ילדותי השניה,
איתך.

|שומבצל|
שרשור מתכונים קלילים ומהירים
<< ההודעה הנוכחית
10/01/2008 | 12:46
48
217
אז ככה- אתמול היום לי אורחים לארוחת ערב קלילה. מכיוון שעבדתי מאוחר וחזרנו מהסופר רק חצי שעה לפני שהם הגיעו, הכנתי ארוחת ערב ב 15 שעה, שבעיני נראתה מיליון דולר.

אבל (או ברוח ארץ נהדרת אמה-מה), יש לי ממש מעט מתכונים כאלה, מנצחים, שלוקח רבע שעה גג להכין.

אז חשבתי - אולי נחלוק כאן מתכונים כאלה- לכל אחת/אחד בטוח יש כמה משלה/ו...

אבל- רק מתכונים שלוקח 10 דקות רבע שעה להכין! זו הפואנטה של השרשור...
יאללה- שפכו- אני יודעת שיש לכן/ם
יש לי יש לי
10/01/2008 | 12:52
32
כרובית עם פרורי לחם:

לוקחים כרובית, חותכים לפרחים בנוניים, שמים בשקית קוקי. שופכים לתוך השקית שמן זית ומנערים טוב טוב שהפרחי כרובית יהיו מצופים בשמן זית. מוסיפים פירורי לחם, מלח, ופפריקה מתוקה ושוב מנערים טוב טוב עד שהפרחי כרובית מצופים בתערובת.
שמים את השקית קוקי על צלחת ומחוררים למעלה כמה חורים עם קיסם. מכניסים למיקרו ל- 12 דקות וזהו
אני אתחיל- לביבות תירס מעולות
10/01/2008 | 12:53
24
חומרים:

1.5-2 קופסאות תירס משומר (אפשר טרי אם אוהבים, הכמות תירס תלויה בכמות התירס שרוצים בפנים, אני אוהבת הרבה)
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
4 ביצים
6 כפות קמח

סה טו.

מערבבים הכל בקערה, יוצקים לביבות למחבת (בגלל שהן די עתירות קלוריות אני מטגנת אותן על טפלון עם טיפטיפה תרסיס שמן, לדעתי טעים יותר שהן לא ספוגות בשמן) מטגנים בערך דקה מכל צד.

גיוונים: אפשר להוסיף צ'ילי גרוס או עירית לתערובת...
גיוונים 2: אפשר להכין יוגורט עם עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ לשים מעל
הסלט של כפרה
10/01/2008 | 13:00
1
27
כפרה חברה שלי עושה את הסלט הטעעעעעעעעעעעעעעעעים הזה:

פקאן סיני
פטריות חתוכות
בצל ירוק חתוך
סויה

מערבבים הכל בקערה, מוסיפית את הסויה לפי הטעם. גררררר

גיוונים: אני הייתי מוסיפה קצת טופו מוקפץ בסויה למי שחובב את הזאנר כמוני...
סלט מעולה. ואפשר גם פקאן רגיל מוקפץ קלות
10/01/2008 | 14:25
18
ואני גם מוסיפה לפעמים שומשום קלוי.
קוביות חלומי
10/01/2008 | 13:05
19
זה כל כך טעים!!!!

גבינת חלומי (אני אוהבת של מחלבות גד)
ביצה
קמח
פירורי לחם

חותכים את גוש החלומי כפי שאוהבים (קוביות קטנות, אצבעות, פרוסות "שניצל")
ומכינים כמו שניצל- מקמחים, טובלים בביצה ואחר כך בפירורי לחם.
מטגנים במחבת עם שמן קנולה מכל הצדדים עד להזהבה.

הגשה: אני אוהבת לחתוך חסה ולהניח עליה את הקוביות. אפשר גם לשפד את הקוביות על שיפוד זה בכלל יוצא חמוד. אפשר להגיש עם רוטב פסטו או :

הצעה לרוטב איולי צ'ילי

3 כפות מיונז
כף צילי מתוק חריף (הרוטב התאילנדי)
שום כתוש לפי הטעם
מלח פלפל

מערבבים הכל ושמעים באמצע הצלחת בכי יפה (אני שמה בכוס "שוט")

  
בעיני המארח האולטימטיבי
10/01/2008 | 13:33
1
21
הוא פופקורן. זה מהשקית ולא זה למיקרו. הוא עולה 8 שח לקילו (גרושים) יכול לעמוד בארון שנים בלי למות, ולוקח חמש דקות להכין, רבע שעה לנשנש ויכול להתחלק בין כולם בקלות.
אני יודעת שלא לזה התכוונת אבל בכל זאת הוראות הכנה-

לשים על תחתית של סיר שכבה+שליש שכבה מעליה. לשים שמן ולנער קצת שכל הגרגרים יתכסו בשמן אבל לא יטבעו.

לסגור במכסה, על אש גבוהה. לתת לזה זמן להתפוצץ, גם אחרי שהקצב יורד להמשיך לחכות עד שתדירות הפיצוצים יורדת ורק אז- להוציא הכל לקערה, להוסיף מלח, וואלה :) מוכן :)
לאניני הטעם- להוסיף גבינה לבנה וכפית :)


(כן, כן, אני יודעת שלא לזה התכוונת, תיכף אגיב ברצינות :):):)))
רוצה לקרוא קטע?
10/01/2008 | 19:53
15
לילד יש בבית הספר חוג במסגרת לימודי העשרה "טבחים צעירים".
ומה הם בישלו שם באחד השיעורים?
פופקורן.
נפלתי מצחוק.
הקטע שאחרי זה עשו מרק דלעת ואורז סיני דברים שהילד לא נוגע.
אז הוא מתגעגע לפופקורן...
הקצרים שלי
10/01/2008 | 13:45
2
26
אז הכי קל וזמין-
תפו"א קטנטנים. קונים הרבה ושומרים במקרר לכל הזדמנות. אם מישהו מגיע- מכניסים אותם בשלמותם עם הקליפה (כמה שיותר קטנים יותר קליפה יותר טעים) למיקרו ומחממים עד שהם רכים.
עכשיו, הכי כייף זה לאכול אותם ככה בלי כלום (אחרי שהם התקררו קצת) אבל לאירוח- מוערכים קצת את התפו"א עם מזלג (ככה שנשארות חתיכות גסות) מוסיפים לבן ומיונז (לפי הטעם) מטבלים בשמיר/אורגנו/בזיליקום יבשים ומלח/פלפל וזהו. יוצא ממש ממש טעים.



על רעיון דומה אנחנו מכינות פסטה, חותכות קצת ירקות וזורקות פנימה, ולזה עושות רוטב של לבן+מיונז+אורגנו/בזיליקום/אורגנו יבשים+ מלח/פלפל. אם בא לנו להשקיע- גם צימוקים או משמשים יבשים חתוכים דק, אולי כף סילאן או שום או סחוג- מה שיש בבית לפי הטעם.

אורז במיקרו-
כוס אורז+כוס וחצי מים רותחים+מלח (אפשר כף שמן, לא הכרחי), כלי פלסטיק, להכניס לתוך שקית, לעשות חורים בשקית בעזרת סכין, להכניס ל11 דקות למיקרו (או יותר או פחות בהתאם למיקרו שלך) יוצא אורז מעולה בלי עבודה אבל הכי טוב- אין מה לנקות הוא לא נדבק בחיים לפלסטיק ולוקח חצי שניה לנקות את זה.


ומתכון עוף מנצח (אלא שבשיל זה צריך שיהיה עוף זמין ושעה שלמה לחכות אבל שקה אחת בדיוק הכנה)-
מניחים על רשת עוף.
מתחת שמים תבנית עם מלח גס (הכי כדאי על נייר אפיה כי אז קל יותר לנקות)
וזהו!
שעה לתנור
יוצא טעים רצח.

זה מה שאני זוכרת בינתיים
קפה כבר הסברתי איך מכינים?
2 שאלות:
10/01/2008 | 14:29
1
10
מתכונים מעולים!!! התפוחי אדמה אני כבר אכין לשנינו לארוחת ערב מחר!!! שכחתי שיש אותם, כשגרתי בירושליים היינו מכינות כאלה כל הזמן.

.1. מה זה רשת עוף?

.2. את הכלי של האורז מכסים במכסה ואת כל הכלי מכניסים לשקית?
היה חסר פסיק :)
10/01/2008 | 16:10
8


מניחים על רשת, עוף.
במילים אחרות- על הרשת שמגיעה עם הטוסטר אובן, מניחים את העוף, זה הכל, הכי בסיסי :9 מתחת שמים את התבנית שמגיעה עם הטוסטר, ממלאים במלח וזהו. זה הכל. לא יאמן כמה פשוט.

לגבי האורז- אני משתמשת בכלי הפלסטיק של 2 ליטר מהפלסטיק הלבן השקוף שבו מוכרים אוכל חד פעמי או גלידות זולות. זה הפלסטיק שעד היום עבד הכי טוב. לא משתמשים במכסה בכלל! רק השקית עם החורים שזורקים בסוף החימום.
מתכון מעולה ובריא
10/01/2008 | 13:52
24
ירקות אפויים בתנור (הקרדיט לפורום בישול חלבי). לוקח 5 דקות להכין אבל האפיה היא חצי שעה שעה. טעים מאוד.

ירקות: בצל חתוך לרבע, בטטות, גזרים, תפוחי אדמה, גמבות, פטריות, ברוקולי, כרובית ועוד מה שרוצים. שמים הכל בתבנית של התנור, ומכינים רוטב: 1/2 כוס שמן
4 כפות אבקת מרק בצל
4 כפות סילאן (אני מעדיפה דבש)
2 כפות חומץ רגיל
כף גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או פפריקה חריפה לפי הטעם
כף רוטב סויה
קורט קינמון
מלח ופלפל שחור
2 ראשי שום מפורקים חתוכים לחצי או להשאיר שלמים
2 עלי רוזמרין שלמים לקישוט מעל

מערבבים הכל ביחד ואופים שעה בתנור.
שאלה : אפשר מתכונים שלוקח 15 דקות להכין אבל
10/01/2008 | 14:12
6
20
אח"כ מתבשלים עוד?
כי אם כן, יש לי המון. אני מכינה רק מאכלים כאלו.

וכל הכבוד על השרשור.
יש לנו פינת מתכונים במאמרים אז אוסיף אותם לשם.
ברור שאפשר!
10/01/2008 | 14:18
5
11
הכוונה היתה למינימום עבודה. מה שהתנור עושה זו בעיה שלו!!!
אז קבלו ארוחה טעימה וקלה :
10/01/2008 | 14:21
4
24
עוף בקולה

החומרים
6-5 כרעיים
1 כוס קולה
½ כוס רוטב סויה
1 כף דבש
1 כפית מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד.
יוצקים על העוף בתבנית.
משאירים במקרר כחצי שעה.
אופים בתנור ב-180 מעלות עד שהעוף משחים.

אבל זו רק דוגמית, יש עוד, רק תכתבו מה רוצים...
יש משהו בלי אפיה?
10/01/2008 | 15:07
3
11
אין לנו תנור עדיין
קבלי :
10/01/2008 | 15:15
2
16
עוף עם בצל ופטריות

חומרים
4 כרעיים
4 בצל בינוני
1 קופסת שימורי פטריות
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
5 כפות שמן

אופן ההכנה
לשפוך את השמן אל תוך סיר רחב על להבה הכי נמוכה.
את הבצלים יש לחתוך לטבעות ולפזר בסיר (אין צורך לחכות להזהבת הבצל).
להוסיף את הפטריות לסיר לאחר שנשטפו וסוננו.
להרתיח רבע כוס מים ולהוסיף לכוס את המלח ואת כל התבלינים, לערבב טוב .
לשפוך חצי מכמות תערובת המים והתבלינים מעל הבצל והפטריות ולערבב .
להניח את חתיכות העוף מעל הבצל, ולשפוך את שאר תערובת המים והתבלינים מעל העוף באופן שווה .
לכסות במכסה ולבשל על להבה נמוכה ביותר, במשך שעה שלמה.
מממ...
10/01/2008 | 15:32
1
12
נשמע כמו משהו שהבנזוג יאהב.
אפשר לוותר(טכנית) על הפטריות או שהן חשובות להפרדה בין התחתית של הסיר לעוף?
במתכון המקורי לא היו פטריות
10/01/2008 | 19:39
9
אבל אני אוהבת, אז הוספתי.
והאמת שעל הבסיס הזה את יכולה להכין מה שבא לך. להוסיף ירקות, לשנות תיבול.
למשל 1/2 סויה ו-1/2 צ'ילי, יוצא יאממי. או רסק עגבניות/עגבניות מרוסקות.
המממ... פטריות מוקפצות זה טוב?
10/01/2008 | 16:41
13
זה ממש פשוט וממש ממש טעים

אז ככה, המצרכים:
סלסלת פטריות טריות (שמפיניון או כל סוג אחר שיש בסופר, העיקר שיהיו טריות)
רוטב סויה
רוטב טריאקי

ההכנה:
חותכים את הפרטיות לפרוסות בינונויות (בגודל ביס, נניח)
שמים קצת שמן במחבת (קנולה או שמן זית- על פי ההעדפה שלכן. אני אישית לא מחבבת את הטעם של שמן הזית ולכן משתמשת בקנולה), מחממים וכשהשמן רותח שופכים את הפטרית החתוכות, שופכים עליהן כפית סויה, כפית טריאקי, מקפיצים כמה דקות, טועמים, מוסיפים עוד סויה/ טריאקי אם מתחשק (אני מזהירה מראש- הסויה מלוחה, לא להתלהב עם הכמויות שלה).
זהו, מוכן וממש ממש טעים. אני מחסלת כמויות של הפטריות האלה בעצמי.

בתאבון
בדיוק עכשיו מתבשלים להם במטבח.....
10/01/2008 | 16:48
1
7
רעב פתאומי תקף אותי ולא היה כלום לאכול!
לתומי חשבתי שאכין לי כמה מתכוני גורמה - אבל גם מוצרי גלם אין!
הוצאתי את כל מה שהיה בפריזר ובארונות שכלל:
טונה, תירס, ביצים, יוגורט, לקט ירקות (כרובית, ברוקולי...), לקט ירקות כתומים, רסק עגבניות ובורגול, וזה מה שיצא:

פשטידת תירס וטונה
חומרים:
3 קופסאות טונה במים
חצי קופסת שימורים תירס
3 כפות קמח
חצי כוס פירורי לחם
3 ביצים
חצי גביע קטן של גבינה לבנה
גביע יוגורט קל אחד
מלח
מערבבים, זורקים לתנור ואופים 40 דקות!

פשטידת ירקות כתומים

חומרים:
לקט ירקות כתומים (למרק) - לבשל במים איזה 20 דקות לריכוך
גביע יוגורט
החצי השני של הגבינה לבנה
3 ביצים
3 כפות קמח
תבלינים: מלח, פטרוזליה, פלפל וכו'.

שוב מערבבים הכל ו-45 דק' לתנור!

תבשיל בורגול עם ירקות ועגבניות

חומרים + הוראות הכנה:
מטגנים בצל, מוסיפים שום
מוסיפים חצי חבילת לקט ירקות נורמנדי (יעני כרובית, ברוקולי, גזר, שעועית ועוד משהו)
מרככים 10 דקות
מוסיפים 2 כוסות בורגול
1 קופסת רסק עגבניות
3 כוסות מים
מרתיחים על אש גדולה ואז מנמיכים לכחצי שעה, רצוי עם מכסה
(סתם הערה - הרסק עגבניות נשמע מוזר אבל זה ממש משדרג את הבורגול!)


אמממ זהו, את הבסיס למתכונים מצאתי באינטרנט ואילתרתי לפי מה שנראה לי!
תיכף מתיישבת לאכול, אמא תהיה גאה בי כשתחזור
יפה ואני הכנתי היום
10/01/2008 | 19:59
6
קציצות טונה מטוגנות (מעולה!)
עוגת תותים שקאסיי פרסמה לפני כמה זמן- יצא מעולה ממש
מרק בטטות
וסלט גזר עם צימוקים ותפוחים
*תפוחי אדמה בשמנת*
10/01/2008 | 19:30
7
הכי קל, לא מאוד מקורי, אבל טעים-

לוקחים כמה תפו"א, תלוי בגודל התבנית ובמספר הסועדים. כשהחבר ואני אוכלים, בתבנית ממוצעת- נכנסים בערך 4-5 תפ"וא.
*מקלפים ומוציאים פגמים קטנים ומגעילים.
*חותכים לפרוסות( לא למקלות של צ'יפס, אלא לעיגולים כאלו).
*מסדרים בתבנית בצורה פרוסה, של מניפה- כלומר, עיגול שוכב, ועל הקצה שלו שוכב עוד עיגול וכו'..
*שופכים על כל העסק מיכל שמנת.
*מתבלים בפלפל גרוס, מלח ואבקת שום( אם אוהבים שום טרי כדאי לערבב עם השמנת לפני ששופכים, כי אחרת זה לא מתפזר טוב..)
*מוסיפים שני ענפים של רוזמרין שעושים את כל הטעם, ואופים בתנור עד שכל העסק שחום ויפה. משהו כמו 45 דקות-שעה.






ד"א, אם זה מתייבש קצת באפייה, אפשר להזליף טיפה שמן זית.


קל מהיר וטעים...ומאוד מאוד משביע.
מתכון שאלתרתי משאריות אורז
10/01/2008 | 19:41
6
נשאר אורז מבושל.
לקחתי פטריות, גזר ואפונה (הכל משימורים כי מיהרתי אבל כמובן שאפשר ורצוי טריים או סנפרוסט).
הקפצתי קצת על אש גבוהה.
הוספתי סויה+צ'ילי.
כמה דקות על אש קטנה וזהו...
רוטב עגבניות אולטימטיבי- ללא רסק!
10/01/2008 | 19:41
2
7
לפניכן מתכון לרוטב עגבניות שעשוי כולו מעגבניות טריות, בלי טיפץ רסק מקופסה!


מצרכים:
- מיועד ל500 גרם פסטה.

*7 עגבניות בשלות.
*4 שיני שום כתושות.
* צרור בזיליקום.נגיד...15-20 עלים.
*50 ג' חמאה( אפשר גם שמן זית, אבל חמאה זה כל כך הרבה יותר טעים...)
*מלח, פלפל.


*שלב שניתן לוותר עליו: חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים, חותכים לחצאים ומוציאים את הגרעינים.(אני לא חולטת ומקלפת, כי הקליפות הקטנות ברוטב לא מפריעות לי...וזה סתם טרחה).
* חותכים גס את העגבניות לקוביות.
*חותכים את הבזיליקום גס.
*ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את הביזיליקום החתוך ואת השום  הכתוש.
*אחרי דקה, לפני שהבזיליקום מתחיל לבעבע ולהתייבש, מוסיפים את העגבניות.
* סוגרים את המחבת עם מכסה(חשוב מאוד!) ונותנים לזה להתבשל. כל כמה דקות פותחים בשביל לערבב.
*אחרי בערך רבע שעה, העגבניות אמורות להיות רכות כמו חמאה וניתנות למעיכה. מועכים אותן עם מזלג, עד שזה ממש קרמי ונשפך, בלי חתיכות של עגבניות.




ההבדל בין זה לבין רוטב מקופסה של רסק קנוי לא יאמן...אני לא יכולה יותר לאכול רוטב שעשוי מרסק..
ועוד מעגבניות...מטבוחה
10/01/2008 | 19:47
3
עושה בעיקר כשנשארות עגבניות קוועצ'יות שאי אפשר לאכול טריות.

4 עגבניות
חצי פלפל אדום
בצל
1 כף רסק עגבניות (אופציונאלי)
שום כתוש
מלח/פלפל
סחוג (אופציונאלי)

קוצצים את הבצל והפלפל.
מרסקים את העגבניות (אפשר הכל במעבד מזון).
מאדים את הבצל והפלפל.
מוסיפי את השום ומערבבים מעט.
מוסיפים את העגבניות.
מתבלים.
מבשלים אחרי רתיחה על אש קטנה עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מסמיכה.
טעיםםם...
עוד המלצה על עגבניות
10/01/2008 | 23:23
1
עגבניות תמר, ארוכות ואדומות
חוצים לשתיים לאורך
מעמידים עם החלק החצוי כלפי מעלה על תבנית, מפזרים הרבה מלח מלמעלה, שמים הכי קרוב לתקרה של הטוסטראובן, עד שהן ממש מתחילות להישרף על החום הכי גבוה. יוצא טעים במידה שלא תאמן, אם קוצצים אותן קצת אחרי שהן מוכנות זה יוצר רוטב מדהים.

לשים הרבה מלח! אחרת זה לא עובד.
אצבעות גבינה מגבינת "טוב טעם"
10/01/2008 | 23:16
10
6
אצבעות גבינה מגבינת "טוב טעם"
חבילת גבינה "טוב טעם"
½ חבילת עירית קצוצה
ביצה
כפית שום כתוש
6 - 5 כפות פירורי לחם
פלפל , מלח גס, אבקת מרק
קערה עם פירורי לחם
  

אופן ההכנה
1. לערבב את כל החומרים ( חוץ מפירורי הלחם)

2. ליצור "אצבעות".

3. לטבול את ה"אצבעות" בקערה עם פירורי הלחם.

4. לטגן את ה"אצבעות" ולהזהיב מכל הכיוונים.



6. להגיש את אצבעות הגבינה יחד עם הרוטב.


סלמון ברגע
10/01/2008 | 23:18
5
סלמון ברגע
דג סלמון
מלח גס    

אופן ההכנה
1.חותכים את הסלמון למספר חתיכות .
2. ממלאים את המחבת במלח גס (כחצי סמ גובה) לכסות את כל המחבת
3. לשים את הסלמון במחבת עם החלק של העור כלפי המלח ולכסות. לטגן 10 דקות בלבד (יותר מזה יצא יבש).
4.להוריד מהאש ולהגיש
סלט עגבניות שרי
10/01/2008 | 23:20
1
8
סלט עגבניות שרי
סלסלת עגבניות שרי
עירית
צנוברים  

אופן ההכנה
1.לחתוך לחצי עגבניות שרי.
2. לחתוך עירית גס.
3. לטגם על המחבת את הצנוברים , ולצנן.
5.לערבב את כל החומרים
6. לפני הגשה לסחוט כף מיץ לימון.  
יאמי!! גם את זה שמרתי קל וטעים!
11/01/2008 | 16:52
4
סלט חסה עם צימוקים
10/01/2008 | 23:22
1
7
סלט חסה עם צימוקים
לסלט-
חבילת חסה
100 גרם צימוקים
1 תפוח עץ
50 גרם אגוזי מלח
לרוטב-
דבש
חומץ ביין
שמן זית
שן שום  

אופן ההכנה
1. לחתוך את החסה ולהוסיף את הצימוקים ואת האגוזים.
2.לחתוך תפוח עץ לריבועים ולהוסיף לסלט.
3. להכנת רוטב - לשים בתוך קופסא קטנה עם מכסה , שכבה של דבש , להוסיף שכבה זהה בגדלה של שמן ולהוסיף עוד שכבה של חומץ ביין, פילפל מלח ושן שום ולערבב היטב (לשקשק) עד שהכל מתערבב.
4. להוסיף לסלט.
5. לאכול ולהנות...
נראה מעולה!! שמרתי את המתכון
11/01/2008 | 16:51
2
כוסמת
10/01/2008 | 23:24
4
8
כוסמת
כוס כוסמת
½1 כוס מים
תיבולית "פטרוזליה ושום" /" ניחוח צלי"
כפית שמן זית  

אופן ההכנה
1. לשטוף היטב את הכוסמת ולהשרות כ 10 דקות במים.
2.לשפוך לסיר כוס וחצי מים ולהוסיף את הכוסמת ושמן ולשים על הכיריים על חום גבוהה עד שירתח.
3. לשים טיבולית לערבב ולהמניך את האש עד שכל המים יתאדו.
4. לשים על הצלחת ולאכול.....
יו שיחקת אותה!
11/01/2008 | 10:13
4
יופי של תמונות ויופי של מתכונים!
אף פעם לא אכלתי כוסמת...
11/01/2008 | 10:17
2
5
עשית לי חשק לנסות
אחלה
11/01/2008 | 14:28
2
אשמח לשמוע איך היה....
זה ה-מאכל בבית שלי!
11/01/2008 | 16:36
6
בבית שלי קוראים לזה "רצ'נה-גרופן" או משהו כזה :) זה ביידיש וככה קראו לזה בבית של הוריי כשהם היו קטנים...
אני לא אוהבת את זה, אבל עם עם התיבולית הזו אני מוכנה לנסות שוב :)
אורז וקוביות עגבניה
11/01/2008 | 10:31
4
שילוב נהדר.
אין ממש צורך לפרט...
רגע, אבל לא גילית מה הכנת
11/01/2008 | 16:53
1
3
בעצם- גילית. לא שמתי לב לניק
11/01/2008 | 16:53
3
נתחלי?- קציצות בשר אפויות
11/01/2008 | 16:56
4
7
קציצות בשר אפויות רכות ונימוחות - ניקי ב

מצרכים:
חצי קילו בשר טחון
בטטה קטנה רכה מעוכה
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית א. סודה לשתיה
ביצה
פטרוזיליה קצוצה
מעט קינמון (לא חובה)
א. מרק
מל"פ

הכנה:
לחמם תנור בחום בינוני, לערבב את כל המצרכים.
לרפד תבנית בנייר אפיה משומן,ליצור קציצות ולשטח.
לסדר בתבנית, להכניס לתנור, בסביבות 30 דקות בתנור.
10 - 15 דקות כל צד עד שמשחים - מזהיב

בתאבון  

אני לא שמה קינמן וסודה לשתיה.
כבדים ביין עם פסטה פנה
11/01/2008 | 16:57
3
2
כבדים ביין עם פסטה פנה

המצרכים:
1 חבילה פסטה פנה
400 גר' כבדי עוף
1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לטבעות
2 שיני שום
פלפל שחוק גרוס גס
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח
פטרוזיליה
    
אופן ההכנה:
1.    מטגנים את הבצל בשמן זית.
2.    כשהבצל הופך שקוף, מוסיפים למחבת את השום ואת הכבדים, חתוכים כל אחד ל-4 חלקים.
3.    מטגנים את הכבדים והופכים מעת לעת עד שהם משנים את צבעם (מקסימום 5 דקות)
4.    מוסיפים למחבת את היין, הפלפל השחור והמלח ומבשלים על אש גבוהה במשך 6 דקות נוספות.
5.    מבשלים את הפסטה אל-דנטה.
6.    כאשר הפסטה מוכנה, שופכים את המים ומעבירים את הפסטה למחבת עם הכבדים.
7.    מערבבים דקה נוספת על האש ומגישים מייד.
8.    מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה או "תלתלי פרמזן".

תבשיל עוף בדבש
11/01/2008 | 16:58
2
3
תבשיל עוף בדבש

1 עוף
3 בצלים גדולים
1/4 כוס רוטב סויה
3 כפות דבש
1 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפל אנגלי

1 כפית מלח
1 כוס מים רותחים
2 כפות שמן



1.פורסים את הבצלים ומחממים את השמן בסיר. מטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים.
2. מוסיפים את העוף לסיר ומטגנים כרבע שעה. מערבבים את הדבש במים הרותחים עד שהוא נמס לחלוטין.
3. מוסיפים לסיר את התבלינים, הסויה ותערובת המים והדבש. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה מאוד בסיר מכוסה, כשעתיים.

* התבשיל מוכן כשהבשר רך מאוד ושחום ונותרים מעט מאוד נוזלים
ועוד קצת עוף
11/01/2008 | 17:00
1
4
עוף בציפוי קריספי-ניקי ב


מצרכים:
10 שוקיים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית גדושה שום כתוש
1 כפית גדושה פפריקה
1 כף אבקת מרק
1 כף דבש
מל"פ
2 שקיות ביסלי גריל מרוסק
חצי כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל200 מעלות.
לערבב את כל החומרים (חוץ מפירורי הלחם והביסלי), "לסבן" את השוקיים מכל הכיוונים.
לערבב את הביסלי המרוסק ופירורי הלחם.
לטבול את השוקיים בתערובת פירורי הלחם  והביסלי ולצפות מכל הכיוונים
להניח את השוקיים בתבנית על נייר אפיה שהברשנו בשמן, לטפטף מעל השוקיים שמן זית.
להכניס לתנור , בסביבות 30 - 40 דקות, או עד שמשחים
להפוך את השוקיים מידי פעם.
לגזור ריבועים מנייר כסף ולעטוף את רגל השוק.

הערה: אני לא שמה ביסלי גריל אלא רק פירורי לחם
תפוחי אדמה קריספיים
11/01/2008 | 17:05
6
תפוחי אדמה קריספיים - ניקי ב

מצרכים:
4 תפוחי אדמה שריככנו מראש (חצי בישול)
1/4 כוס שמן זית
2 כפות שמן זית
2 כפות פירורי לחם
כפית פפריקה
פטרוזיליה קצוצה
א. מרק
כמון
מלח גס
פש"ג (פלפל שחור גרוס)

הכנה:.
לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות. לערבב את שאר המצרכים (חוץ מ 2 כפות שמן זית), לצפות את תפוחי האדמה מכל הכיוונים. לסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית. להוסיף לרוטב שנשאר בקערה 2 כפות שמן זית לערבב. ליצוק בעזרת כף את שארית הרוטב על התפוחי אדמה. בסביבות 30 דקות בתנור.

הערות:
לא לערבב את תפוחי האדמה שהם בתנור
במיוחד ללילה הקר - מרק ירקות
11/01/2008 | 20:58
7
במיוחד ללילה הקר - מרק ירקות
זמן ההכנה ללא בישול בערך 10 דקות.
(הבישול כמובן מאריך את משך הבישול)

המצרכים:
בצל קצוץ.
3-4 שיני שום כתוש (ניתן קפוא)
ראש סלרי (קלוף)
שורש פטרוזיליה (קלוף)
חופן של גבעולי פטרוזיליה קשורים בחוט
1.5 ליטר מים
שקית של לקט נורמנדי של סנפרוסט הכולל גזר ברוקולי וכרובית
4 כפות שטוחות אבקת מרק עוף (פרווה או בשרי)
4 כפות גדושות שיבולת שועל (קווקר)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל ולקראת הסוף אני מוסיפה את השום.
מוסיפים את המים, ראש הסלרי, שורש פטרוזיליה והפטרוזילה ומביאים את המים לרתיחה (על אש גבוהה)
לאחר שהמים רתחו מוסיפים את לקט הנורמנדי ומביאים שוב לרתיחה (אש גבוהה).
לאחר שרתח מקטינים את האש מוסיפים את אבקת המרק, את שיבות השועל, המלח והפלפל מערבבים ומשאירים על אש נמוכה/בינונית כחצי שעה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
לזניה
12/01/2008 | 07:37
1
3
משמנים תבנית אפיה, מניחים עליה איטריות ללזניה - אלו שלא מצריכות בישול קודם.
בקערה מערבבים 2 קופסאות קוטג', 1 קופסא קטנה של רסק עגסניות,מעט שום כתוש (לפי הטעם) שאריות של גבנ"צ מכל הסוגים שיש,  מורחים שכבה מהתערובת על עלי הלזניה, מכסים בשכבת עלי לזניה נוספים וכך עדשמסיימים את המילוי - שכבה אחרונה צריכה להיות מהמילוי ולא מהעלים.
שופכים למעלה מיכל שמנת מתוקה שעירבבנו בו ביצה (לשומרי משקל אפשר להשתמש עם חלב במקום השמנת).
מכנסים לתנור לאפיה על שהעלים רכים והלזניה מוכנה.
טיפים -
ניתן להוסיף לתערובת הגבינות עשבי תיבול, זיתים, פטריות, בצל מטוגן,עגבניות טריות קצוצות , והשוס שגילינו לאחרונה זה להוסיף פירה מבטטה לתערובת.

בתאבון
שכחתי - 2 ביצים בתערובת הגבינות....
12/01/2008 | 18:03
3
הודעות אחרונות
23:33 | 31.08.15 אורחת בפורום1
13:32 | 26.08.15 פרפרי אהבה
20:26 | 23.08.15 אורחים בפורום
13:21 | 21.08.15 פרפרי אהבה
18:53 | 18.08.15 פרפרי אהבה
10:22 | 17.08.15 מתפזרת הרוח
01:22 | 17.08.15 פרפרי אהבה
09:44 | 16.08.15 נשוי טרי5
09:28 | 16.08.15 פשוטאני6
14:12 | 14.08.15 פרפרי אהבה
02:19 | 12.08.15 פרפרי אהבה
00:51 | 08.08.15 drawing
13:21 | 05.08.15 פרפרי אהבה
16:03 | 04.08.15 נוגע בך במילים
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ