•שורשי משפחת גלר
לא מתמסרת
☼
19/06/13 11:47
62

שלום לכולם
את משא חיפוש השורשים התחלתי ברצינות בחודשים האחרונים.
עד אז הגחתי מידי פעם, קראתי ואפילו העליתי תמונה משפחתית
כשמישהו חיפש גם הוא את משפחת גלר.
אבל לא העלתי דבר בחכתי ונטשתי. לפני מספר חודשים התחלתי לחפש יותר
ברצינות אחרי השורשים . קראתי את ההודעות החדשות וגם הודעות מתוך
הארכיון וכך למדתי על האתר של גיואישגן. בניתי אילן יוחסין במי הריטאג' השארתי את חותמי באנססטרי ובגיני . בכל ההתאמות שהיו לא נמצא משהו שיכולתי לאמר שיש קצה חוט.
כל קישור שהועלה בפורום במידה והיה תקין נכנסתי אליו ולא מצאתי דבר למעט קישור
אחד שמתייחס לשנת 1941 על יהודים שגורשו לטשקנט. ואין לי מושג אם הכרטיסים
שאציג כאן באמת שייכים למשפחה או לא.
שמו של סבי ז"ל היה גלר צבי הרש כל מה שאכתוב באנגלית זאת ההנחה שלי
לפי מה שראיתי בכל מיני חיפושים. יליד הונגריה? גרמניה? GELLER TZVI HERSH
לאחותו קראו גלר ציפה geller tzipe
סבתי עליה השלום אותה הכרתי בשם גלר לאורה, או בלומה
geller laura,bluma. ילידת 1896-1970 לבית פרידמן
על המצבה שלה בנוסף לשמות שציינתי רשום בלימה לאה בת לייב
געללער . ורשום גם ברוסית геллер блима лейьовна
אמא שלי ז"ל ילידת בערך 1925
אצקוביץ אליזבטה לבית גלר itzkowitch או itzkovich ושם נוסף זה רוזה
בכרטיס של פליטי טשקנט רשום פרידמן רוזה .
ילידת בסרביה? הונגריה דברצן?
אבי ז"ל איצקוביץ שמיל יליד גלאץ ברומניה. לאחרונה נודע לי שהיה אסיר ציון
מאחר והעביר בצורה בלתי ליגלית יהודים מרומניה לישראל עד שנתפס.(ידעתי מזמן שהיה
אסיר לא ידעתי את הסיבה. ולכן אין לי מושג או דרך לאמת אם אכן היה אסיר ציון*
הוא נפטר בארץ בשנת 1968 תקופה קצרה עבד בשקם צבאי (אין לי מושג אם המידע הזה
יכול לעזור בחיפוש)
ידוע לי עוד מפי אמי ז"ל שסבי היה רב. חזן בבית הכנסת.בבסרביה על מנת שלא
להיחשף היו משתמשים באחד הבתים במקום בית הכנסת. גם ידעתי שהיה לו חנות
אין לי מושג למה. ולפי מה שהבנתי החנות הייתה בבסרביה והחנות הזאת נלקחה
בזמן שהם ברחו למרכז אסיה
כשלעצמי נולדתי בבלץ אז בשטחי רוסיה או ברית המועצות) לכן כל הזמן הנחתי
שהחנות גם הייתה בבלץ.??
לאחרונה נודע לי גם שסבתי היא אי
שתו השנייה של סבא מאחר והוא היה אלמן
מאשתו הראשונה.לפי המידע שקיבלתי שהיו לו ילדים. בהתחלה היו בקשר עם משפחתו
אחר כך הקשר נותק.
אשמח לקבלת מידע או להבין איזה טעויות אני עושה אם איני מצליחה למצוא מידע.
בגיואיש גן למשל אני מגיעה למסד נתונים ואני רואה שבעצם אין שם קישור לחיץ
או שאני נכנסת לקישור ואין כל מידע. מה אני מפספסת?
ºהכוונה שסבתי הייתה אישתו השנייה של סבא
לא מתמסרת
☼
19/06/13 11:52
22

•ממממ לאף אחד אין מידע
לא מתמסרת
☼
20/06/13 09:11
6

או דרך לסייע?
אולי קיימת רשימה של אסירי ציון מאותה תקופה ברומניה/מולדובה/בסרביה?
אולי הסבר נוסף איך בכל זאת אני מצליחה לפתוח את הקישורים האלה של מסד
הנתונים? ראיתי אתמול כל מיני נתונים אבל אין לי מושג איך לעבור
לדפים אחרים
אשמח להכוונה
תודה
•ב-JG ישנם המוני מסדי נתונים
חוה3
☼
20/06/13 09:39
אם תוכלי לתת קישור ישיר למסד או פרטים מדויקים אודותיו ייתכן שניתן יהיה לסייע.
חוה
•שאלה לגבי מאגר המידע הדיגיטלי של הר הזיתים
opiri
☼
19/06/13 14:21
58

השאלה שלי היא איך הם הצליחו לאנדקס\למצוא שמות על קברים שכבר לא קיימים(נהרסו או נחרבו)? האם יש להם פנקסים ישנים מהמאה ה-19 וה-20?
גם אם כן,זה עדיין לא יוצא לי הגיוני-לחבר שעזרתי לו היו שני אנשים שנקברו במקום,אחד נפטר ב-1925 והשני ב-1931.המשפחה ניסתה למצוא את הקברים,אך מעולם לא הצליחה.
בחיפוש פשוט במאגר הצלחתי למצוא את קברו של האיש שנפטר ב-1925 אך לא את השני.האיש שמצאתי רשום בחלקה שנקראת גניזת סתם,שם מוזר לחלקה,מה היא אומרת?
את האיש השני ניסיתי לחפש באמצעות תאריך פטירה עברי,לועזי,שם פרטי,שם משפחה,אך לא נמצא דבר...
אני מדבר על פנקסים של חלקות בהם קבורים אשכנזים ואני אומר זאת כי אני יודע שהיו הפרדות גם בפנקסים בין העדות מדי פעם.
•הר הזיתים
Melitz
☼
19/06/13 21:55
44

האינדוקס נעשה בהתבסס על המקורות העיקריים הקיימים של רישומי קברים בהר הזיתים: פנקסי משפחת פרנס (משפחת הקברנים של ירושלים), חלקת מחוקק של בריסק (אוסף מחברות רישומי הקברים שתועדו ע"י אשר בריסק), רישומי ח"ק ועוד, זאת בנוסף על עבודת הסוקרים בשטח.
בהרבה מקרים נמצא רישום אך אין מצבה או שעדיין לא נמצאה ותועדה, אם בגלל שהמצבה נהרסה אך גם בגלל שהרישום בפנקסי פרנס למשל הוא לא ברור ובהרבה מקרים נכתב לדוגמא שהנפטר/נפטרת טמונים בחלקה זאת וזאת, במרחק כזה וכזה מהגדר הצפונית ומשמאל לקברו/ה של זה וזה, למי שלא מתמצא היטב בשטח יהיה קשה עד בלתי אפשרי להגיע.
הרבה מצבות שלמות ומזוהות בהר הזיתים, עדיין לא מופיעות במאגר, אפשר לפנות לאנשי האתר - מסייעים ברצון או לאנשי ח"ק הרלוונטית.
חלקת "גניזת סת"ם" נקראה כך כי במקום ישנן מערות גניזה קדומות.
•גניזת סת"ם
Novartza
☼
20/06/13 04:51
11

סת"ם זה ראשי תיבות ספרים [ספרי תורה] תפילין, מזוזות,
ישנה מצוה לגנוז ספרי קודש, ולא לבזותם ולהשליכם כדברי חולין, לכן היו גונזים דברי קודש, את הגניזה היו טומנים או במערות, או כיום חופרים בורות לעומק ויוצרים כמין מקום קבורה עמוק ולשם טומנים את הגניזה, ודאי ידוע לכם המושג הגניזה הקהירית,
בדרך כלל דוקא אנשים חשובים היו נקברים ליד חלקת גניזת סת"ם אם איני טועה רבי מאיר אבוחצירא בנו של הבאבא סאלי קבור בחלקה הזו,
•עזרה בפיענוח רישום לידה מ JRI-POLAND
Dmorrigan
☼
19/06/13 15:34
59

השם הוא רייזלה דריימן (Reisla Dreyman), נולדה ב 1902
אני לא מצליחה למצוא אותה ברישום
האם יש אינפורמציה נוספת חוץ משמות ההורים ומקום הלידה?
•הצילום המצורף איננו נכון
livia g
☼
19/06/13 17:34
41

הצילום המצורף לא מראה את הרישום עבור רייזלה דריימן. צריך לדפדף לדף הבא עם החץ למטה לפי ה akt number הרצוי. (הם כותבים את ההסבר הזה בתחילת תוצאות החיפוש).
אני מצרפת לך את הצילום הנכון שמצאתי אחרי דיפדוף אחד קדימה, ותראה ברישום 10 את הרישום המבוקש.
לצערי הרב מאד אינני מבינה פולנית, אבל עם הזמן קלטתי כמה מילים ויש גם Google Translate. אזס הנה המעט שהבנתי מהמסמך:
תאריך לידה: 13 בינואר 1902.
מקום לידה: משהו דומה ל-Doltzead Kulawa - (לא מצליחה לפענח את הכתב). בחצר או בחווה (Dwor יכול להיות שניהם)
תאריך נתינת השם: 16 בינואר 1902
מקום נתינת השם: Wigzowa (זה מקום ליד Zolkiew מקום הרישום)
שם הילוד: רייזלה
מצב הלידה: לא חוקי (הכוונה שההורים אינם נשואים, מצב שכיח אצל יהודים שלא רצו להירשם כנשואים או נרשמו במקום אחר ולא היו להם תעודות).
שם האב: יוסף וולף דריימן, מצב משפחתי: רווק, מקצוע (לא מבינה מה כתוב), מקום מגורים: Cieszanowie
שם האם: גיטל מנדל, מצב משפחתי: רווקה, שם אביה: יצחק מנדל, שם אמה: פייגי לבית ברזוב (או משהו דומה - לא ברור). מקום מגורי ההורים: Doltz... (כמו מקום הליסה - לא מצליחה לפענח).
חתימת האב, העד, הסנדק או השמש (של ביהכנ"ס): משה דוד לנדסמן, המקצוע: חלבן, מהישוב Wiazawie
אח"כ יש המון הערות, ומזוכרים התאריכים 20 ו-25 במאי 1903 והישוב Cieszanowie (מגורי האב). ויש גם חתימה של י. מנדל על (הסבא?)
שווה להראות את המסמך לדובר פולנית.
ºשכחתי לצרף את המסמך
livia g
☼
19/06/13 17:35
26

•תודה, עזרת לי מאד
Dmorrigan
☼
19/06/13 19:36
35

אני אנסה למצוא מישהו שיתרגם מפולנית ויחדד את הפרטים.
מעניין אם שם המשפחה של הסבתא פייגה הוא Bram
מצאתי רישומי לידות ב Zolkiew של הילדים של
Izak Mandel & Feiga Bram
•זיהוי שם של מקום
Dmorrigan
18/06/13 22:27
97

האם מישהו מצליח לזהות את המילה האחרונה?
האם זה Rożaniec ?
ºBOJANIEC אשר באוקראינה.על יד לבוב.לילה טובץ
יעקב 1948
19/06/13 00:07
34

•bojaniec
פגי1
☼
19/06/13 19:28
15

אכן צודק,37,7 קמ מלבוב,ויש הרבה חומר
•ROZANIEC
8052
☼
19/06/13 18:06
65

יש כמה מקומות בפולין בשם זה.
כפר-במזרח-פולין,באזור-לובלין-ROZANIEC,
ליד-בילוגוראי-BILGORAJ.-טארנגורד-TARNAGORS.
כפר בצפון-פולין,-ROZANIEU,אזור-BRANIEWO.
בין שתי מלחמות-עולם,היה במזרח פרוסיה,דרום-מערב
פולין אזור-שלזיה-תחתית,ליד העיר-וורצלוב,
דוד
•האות הראשונה נראית בהחלט כמו B ולא כמו R
שרי סילבר
☼
19/06/13 18:42
14

עם זאת, בהחלט חשוב ההקשר. אם ידוע לך מאיזה איזור הכותב/ת ו/או בני-משפחתו/ה, זה עשוי לסייע באיתור מדויק יותר של המקום המדויק.
•המקום הוא אכן Bojaniec. תודה לעוזרים
Dmorrigan
☼
19/06/13 19:32
20

זה מסתדר עם העובדה שהמשפחה המדוברת היתה מאזור לבוב
•משפחת טננבאום
קונים מגרש
19/06/13 00:22
69

לחכמי הפורום שלום
נושא המשפחתולוגיה תמיד עניין אותי מאוד אך תודות לאבות אבותיי אין לי כמעט שום קצה חוט ואני מלא בשאלות
אני מבין שיש פה אנשים שמבינים ואולי יוכלו לעזור
לכולכם תודה מראש
אז...
סבא שלי מפולין / בילורוסיה
השם משפחה הוא טננבאום - אבל איך קוראים אותו במקור TANENBOIM או TENENBAUM (אנחנו משתמשים באופציה השנייה)
דבר שני - אני מבין שהתרגום הוא עץ אשוח / אורן. מה זה אומר שהסבא היה גר באזור של אשוחים או שעבד בתחום או מה?
לגבי המקום
סבא שלי נולד בעיירה שקוראים לה דומצ'וב DOMACHOW אבא שלי תמיד אמר שלעיירה קראו דמצ'דה או דמצ'בה DAMACHEDE
האם מישהו מכיר כזה מקום באזור פולין שגובל עם ליטא או מה שנקרא בלרוס? הסבא תמיד אמר שהוא מפולין
אגב פעם מצאתי דף עד שאני לא מוצא יותר שאחות של סבא שלי כתבה על המשפחה שלהם. שמות : שיינע סורא שמחה או שמעון טננבאום
אם כן אשמח לפרטים
במיוחד דתיים כמו האם נכנסה לעיירה הזו החסידות/ רב מוכר משם/ מנהגים/ שירים מיוחדים או כל מידע יתקבל בברכה
בתודה מראש
טננבאום
•הנה לך דומצ'ווב...
masorti
☼
19/06/13 13:22
40

כאן.
כפי שנכתב שם, בין מלחמות העולם העיירה היתה בפולין ואילו עכשיו היא בבלרוס.
דרך אגב, ביד ושם יש כמה דפי עד של בני משפחת טננבוים מדומצ'וב.
כולם מולאו על ידי רוזה שטרנברג, שהיא מן הסתם אחותו של סבך.
הנה לך לינקים (חלקם
כאן וחלקם מצורפים למטה) לדפי העד הסרוקים:
אהרון טננבוים
מלכה טטנבוים
יש עוד דפי עד שלא צירפתי להם לינקים.
כתובות אינטרנט מצורפות:
•הלינק ב"כאן" השני - שגוי.
masorti
☼
19/06/13 13:25
31

ואני גם רואה שלא הצלחתי לצרף חלק מהלינקים.
הנה הם:
ליבה טננבוים.
לאה טננבוים.
•תודה רבה על המידע
קונים מגרש
☼
19/06/13 16:57
24

למישהו יש עוד מה להוסיף ?
אני מתחיל את תהליך החיפוש וצריך עוד כמה נתונים
אגב ראיתי שלא מיינתי זמנים
אז הסבא נולד בתחילת ה1900
עוד שאלה שמטרידה אותי
סבתא שלי היתה מסוסנביץ ולפי המפה זה די רחוק האם בשנות ה30 קרה משהו באזור שמראה על נדידה אפשרית לאחד הכיוונים או שלדעתכם מדובר בעוד תנועה בתוך אירופה ללא סיבה מיוחדת
טננבאום
•מחפש את דבורה וחיים גלזר
avi8251
18/06/13 17:38
119

הי לכולם
אני מבקש עזרה בענין CHAIM GLASER ,שהוא סבי ובתו DVORA GLASER ,שהיתה בת 12 כשפרצה מלחמת העולם השניה. שניהם התגוררו בפשמישל .והפעם האחרונה ששמענו מהם היה בשנת 1939. חיפושי שנמשכים כבר 15 שנה לא העלו דבר.
הדבר היחידי שעלה בידי להשיג היה העתק תעודת הלידה של דבורה והעתק תעודת הנישואין של סבי לאשתו השניה.את שניהם קיבלתי מהארכיון של פשמישל.
כל עזרה תתקבל בתודה
אריה מאיר
meir1935@netvision.net.il •חיים-דבורה-גלזר
8052
☼
19/06/13 13:47
45

אני ממליץ על חני-מבית-ווהלין,טל-03-5718197
לקבוע מועד וחני תוכל לעזור לכם באיתור.
דוד
•עזרה בבקשה.....
SagiGalit
18/06/13 09:51
160

מזה זמן רב, כשנתיים לפחות, אני מנסה למצוא באופן עצמאי על ידי חיפושים בכל האתרים האפשריים ומאגרי המידע, מידע אודות משפחתי מצד אבי.
שם משפחתו של אבי הוא מולנר. אבי הוא הצאצא היחיד לשרה ומשה מולנר אשר טרם עלייתם ארצה על אניית "נגבה" ב-25 למאי 1949 נקראו ETEL AND ALADAR MOLNAR. כנראה שעם הגיעם לארץ שינו להם את השם.
הם הגיעו ארצה לאחר ששהו במכנה העקורים LECHFELD. בזמן שהותם שם, נולד אבי שכיום נקרא צבי מולנר אך בתעודת הלידה שלו ממינכן ובבקשות המעבר של LECHFELD הוא מופיע פעם כ RUDOLF ופעם כ CWEI/
על פי בקשות המעבר מ-LECHFELD שמילא סבא שלי שמצאתי בעזרת יד ושם, יכולתי ללמוד על מקום הולדתם, גילם ועיסוקם של הסבים שלי:
ALADAR MOLNAR נולד ב-20.8.1892 ב BUTKA (כנראה הכוונה היא ל-BUTKOVCHE בסלובקיה, למרות שהוא כתב שזה בהונגריה). לאבא שלו קראו P'AL ולאמא שלו קראו AMALIA MIRJOVSZKI. הוא ידע שלוש שפות אנגלית, גרמנית, צ'כית ורומנית. המקצוע שלו היה ספר (לא מזמן שמעתי ממישהו שהיה בשבעה של מישהו ושם אמרו שסבא שלי היה ספר ידוע של חברי הכנסת והאליטה כנראה בבודפשט או מישקולץ).
ETEL / ETA MOLNAR נולדה ב-23 במרץ(?) 1911 ב-MISKOLC. לאבא שלה קראו IGNAC KLEIN ולאמא שלה קראו PEPI WEISZ. הם גרו במישקולץ. היא הייתה תופרת.
זה כל המידע שיש ברשותי. כמה שלא ניסתי במאגרי שמות ומנועי חיפוש למצוא אתהצירופים של ההורים לא מצאתי כלום וזה די מייאש אותי. אני אשמח אפילו להעזר במישהו שזה המקצוע שלו אני רק לא יודעת איפה למצוא אחד כזה לאיזה בדיוק אני צריכה לפנות. מישהו שמתמחה ביהדות הונגריה? גרמניה?
בתוך כל התהליך אני גם רוצה להוציא אזרחות אירופאית לילדים שלי ונראה לי שאם יש לי תעודת לידה של אבי אשר נולד במינכן אז כנראה שאוכל. זה פחות דחוף ורלוונטי כרגע. אני ממש רוצה למצוא עבור אבא שלי ועבורנו בכלל קצת היסטוריה. עוד מעט מידע שיעזור לנו להבין מאיפה באנו ומי אנו.
כל עזרה תתקבל בברכה. אני מצרפת כל כל המסכים שיש ברשותי לעיונכם.
תודה,
גלית
ºחשבתי שסואן פה..

SagiGalit
18/06/13 12:09
72

•כמה הערות
אילן סקלי
18/06/13 13:31
116

MOLNAR - היה בירושלים מומחה לנעלים אורתופדיות בשם זה. זה היה ממש מזמן.
וייס וקליין הם שמות נפוצים מאד. גם במשפחתי מופיעים שני שמות אלה.
הונגריה - עד מלחמת העולם הראשונה היתה מדינה גדולה ושלטה יחד עם אוסטריה על שטחים גדולים.
בעקבות מפלתם במלחמה נלקחו מהונגריה שטחים עצומים ונוצרו סביבה מספר מדינות שלא היו קודם. (הסכם טריאנון).
לכן חוזרות שוב ושוב השאלות על מקומות ש"זזו" ממדינה למדינה. והתשובה היא כמובן שאלה... מתי זה היה, לפני או אחרי טריאנון?
מקווה שזה עוזר לך.
כתובות אינטרנט מצורפות:
•תודה על התגובה ואני חושבת שזה אחרי ההסכם..
SagiGalit
18/06/13 13:57
95

בטופס שסבא שלי מילא הוא כתב BUTKA - HONG ולכן אני משערת שהוא ייחס את BUTKA ל HONG כי כבר היה ברור שהכפר סופח להונגריה.. אני מקווה שאני צודקת ושהבנתי נכון...
•הבהרות
עב
18/06/13 16:32
118

Butka השתייך למחוז Zemplen בהונגריה. בשנת 1919 המחוז חולק בין הונגריה לצ'כוסלובקיה ז"ל. למרות זאת, רבים ראו עצמם הונגרים גם בהמשך ועד היום יש באזור מיעוט דובר הונגרית.
בגזטיר משנת 1851 כתוב שגרו שם 72 יהודים.
בגזטיר משנת 1877 כתוב שגרו שם 125 יהודים. הם נרשמו ברבנות של מיכלובצה Michalovce או בשפה של אותם ימים Nagy-Mihály. אם את מחפשת רשומות מבוטקה עלייך לחפש אותן במיכלובצה.
אין לי מושג אם הרשומות מופיעות באתר המורמונים אם לאו.
אפשר לבדוק עם חוקר ב סאלט לייק סיטי אם קיימות רשומות בקטלוג של הספרייה. לגבי מישקולץ, מופיעות לידות עד שנת 1908. שוב, יתכן שיש רשומות שטרם הועלו לרשת ואפשר לבדוק זאת עם חוקר בארה"ב.
דבר נוסף: Molnar הוא שם הונגרי שפירושו "טוחן". יתכן שלמשפחה זו היה שם גרמני אחר, אולי מילר Muller, שניתן לה במאה ה 18. נקודה למחשבה ובהצלחה.
•אתור משפחה
8052
☼
19/06/13 13:41
43

אני ממליץ על חני-גת ספרנית בבית-ווהלין-יד ושם
לקבוע עימה מועד וחני תוכל לעזור לכם באיתור.
03-5718197
דוד
•האם יש דרך בטוחה להתנתק מענף שמוזג לעץ בג'ני?
יונתקליין
18/06/13 23:51
57

פעם בהתחלה מיזגתי ענף לעץ בג'ני בעקבות בקשה של קרוב רחוק. למדתי שזו טעות ושזה פותח את העץ לפרעות מסוגים שונים שדובר עליהן רבות בפורום . האם מישהו יודע על דרך בטוחה (כלומר שלא תגרום לנזקים ולבעיות עם מה שקיים אצלי בשאר העץ) להתנתק מענף מסויים בג'ני?
יונת
•אם החיבור הוא לאדם אחד זהפשוט יחסית
gogo57
☼
19/06/13 12:51
36

כנסי לעריכה של אותו אדם (בצד שלך של העץ). יש לשונית שנקראת "RELATIONSHIP" (יחסים ? אני עובד בגרסא האנגלית).
כנסי ללשונית, בחלק התחתון מופיעים הקשרים של אותו אדם, סמני את הקשר שאינו רצוי, אשרי ושמרי.
•תעודת לידה צרפתית
מירי *
☼
19/06/13 09:48
42

נולדתי בצרפת ועלינו ארצה ב1956 הורי נפטרו ואין לי כל מסמךאיך אפשר לבדוק את תעודת הלידה שלי ?
•חידוש מצבות, כיצד?
סבאיעקב1
17/06/13 20:27
103

היה פה דיון מעמיק פעם, על ערכה לחידוש מצבות בגולה.
איזה ספוג לקחת, כיצד מדגישים אותיות לפני צילום, מתי באיזו שעה של היום יש תאורה טובה ועוד.
אני רוצה לחדש כיתוב על מצבה עומדת פה בארץ, בשחור על אותיות משוקעות, כיצד עושים את זה?
איזה צבע, האם במכחול דק? איך מונעים נזילה של צבע?
מישהו בודאי עשה כבר "דוקטורט" בנושא.
תודה סבאיעקב
•המלצה מעושה מצבות
Novartza
19/06/13 01:02
66

חידשתי פעם מצבה ישנה בהר הזיתים, והתיעצתי עם עושה מצבות ידוע, מה שהוא המליץ זה לקחת מברשת ברזל, זאת אומרת שבמקום שערות מקש או מפלסטיק זה חוטי ברזל, בזמנו רכשתי כזאת בחנות טמבור, וזה קודם כל מנקה את הליכלוך והקורוזיה, כמובן שלקנות מברשת לא רחבה, לגבי הצבע וכו', אני לקחתי צבע שחור רגיל ומכחול, אבל יתכן שהיום יש דברים יותר טובים, לעבור אות אות ובעדינות, ובהצלחה
•דרושה מדה רבה של סבלנות ועדינות
yagury
19/06/13 08:11
54

מנסיון: לצביעה השתמשתי במכחול הדק ביותר הקיים (קוטר מברשת כ-מ"מ אחד). ואם תמצאו ציפורן מתכת - עוד יותר טוב. צריך לצבוע את האותיות בעדינות רבה, עם מעט מאד צבע. הסכנה הגדולה היא "נזילת" צבע אל מחוץ לגבולות האות! היות ונשאר כתם כהה על המצבה, גם אם מנגבים נזילה כזו באופן מיידי.
צביעת מצבה שלמה עלולה לארוך כשעתיים, ואני ממליץ להגיע מצויידים בכובע גדול או שמשיית חוף. מה שיותר חשוב, רצוי להשתמש בכסא בכדי לשבת בצורה נוחה ויציבה מול הטקסט במשך כל הזמן הזה.
מציבי המצבות נותנים גם שירות של חדוש צביעה, בשיטה אחרת לחלוטין:
1. צביעת כל האותיות בצורה גסה, תוך גלישת צבע מעבר לתחומי האותיות.
2. המתנה עד להתייבשות מלאה של הצבע.
3. ליטוש פני כל המצבה, בצורה ש"מוחה" את כל הצבע שגלש תוך כדי ריענון מראה המצבה כולה.
•תודה! אני ארכוש גם מכחול דק,
סבאיעקב1
19/06/13 08:57
38

וגם נייר זכוכית עדין.
מדובר למעשה לא במצבה, אלא בגלעד בראש ערמת אבנים, כך שאין אפשרות לשבת.
אני אדווח על תוצאות הנסיון.
ושוב תודה!
•חיפוש אחר אחי שנעלם בשנות ה - 50
חנוך היינך
17/06/13 08:00
147

אנחנו ניצולי שואה היה לי אח שמו היינך חנוך, אחד מתאומים השני בחיים עד היום, שבשנות החמישים אמרו להורי לאחר שאושפז בבי"ח רמב"ם בהדבקות במחלת הפוליו, שיתוק ילדים, שהוא נפטר. קיבלו ארגז לקבורה. במשרד הפנים רשום שבשנת 1963 הוא עזב את הארץ לא ידוע לאן. האם למשהו יש רעיון למי לפנות שמע על מקרה דומה?
ºמה שמך כיום ומה שם הוריך
amnon1938
17/06/13 09:18
84

•חיפוש אחר אחי
חנוך היינך
17/06/13 22:41
96

הורי הם יעקב ויונה קליגר שם אחי שנעלם הוא חנוך היינך קליגר
•מר קליגר
אלון שפירא גרמניה
18/06/13 02:20
103

האם מוצא משפחתך הוא מהעיר לודז ?
והאם יש לך קשר למפחת קליגר ברמת גן בעל חנות למוצרי בניה ?
בתודה
אלון
•חיפוש אחר אחי
חנוך היינך
19/06/13 08:56
59

אמי מחלם שם הנעורים שלה הוא פרלשטיין ואבי מבלודווה שייכות לנפת לובלין אני יודע זאת ששתיהן קרובות גאוגרפית לאחר שביקרתי בהן לפני מספר שנים. אני לא מכיר את המשפחה מרמת גן אבל אם אפשר לדבר איתה אשמח.
•מחפשת מידע על א.זליגמן ממחנה הכשרה גרינסהוף
אלי7 רונן
18/06/13 21:00
57

מחפשת מידע על אדולף אברהם זליגמן שהיה מדריך במחנה ההכשרה גרינסהוף gehringshof
במסגרת בח"ד ברית חלוצים דתיים. לא מדובר על "קיבוץ בוכנוולד" שהוקם באותו מקום לאחר המלחמה
אלא למחנה שהיה שם עד 1941.
כל מידע על המחנה ותמונות, יתקבלו בברכה.
•משהו שונה קצת.....
kidron11
15/06/13 19:31
174

ערב טוב,
איך הייתם מתרגמים GENERATION GRADING SYSTEM?
תודה ושבוע נעים
אביבית
•האם קימת אפשרות להגיע למסמכים בעיר קישניב
פעמונית6
15/06/13 20:19
107

שבחבל בסרביה כמו תעודות לידה ונשואין
משנים 1880,1870,1913?
אם כן כיצד? ובאיזו שפה רוסית או רומנית?
תודה
•ברוסית - רומניה שלטה לפני 1812, ובין 1918-
soring
15/06/13 21:29
86

1940
אבל אין לי מושג לגבי גישה
•באתר JewishGen
yagury
18/06/13 15:59
38

העיר קישינב נמצאת באזור בסרביה / מולדביה.
רשימת
מרכיבי בסיס הנתונים של Bessarabia SIG
דף החיפוש בבסיס הנתונים
בהצלחה
יוסי יגור
ºבאיזה הקשר?
ארנון הרשקוביץ
16/06/13 03:16
51

ºתעודות נשואין ולידה
פעמונית6
16/06/13 17:57
49

•גם אני - תעודות נישואין מקישינייב 1904
לאה טייכר
18/06/13 11:37
62

נאמר באתר של JewishGen שניתן למצא אצל המורמונים - אבל..לא. אין. גם עם ציון מס' המיקרופילם.
מה עושים?
לאה
•לאה, הקישי על Bessarabia Vital Records Databa
Smadar Gilboa
18/06/13 20:44
47

בראש העמוד עם תוצאות החיפוש. לאחר ההסבר מופיעה טבלא עם מספרי המיקרופלים לפי שנים. אני חושבת שמספר המיקרופילם שמופיע ליד רישום הנישואים אינו נכון. מקווה שיעזור. אם לא אני מציעה לכתוב ל - UKRAINE-SIG
•סמדר, הייתי ב FHL -אכן טעות
לאה טייכר
18/06/13 23:24
30

ניסיתי בדף שלהם להיכנס דרך השם, רק העיר, רק המספר של המיקרופילם וויחד כל הנתונים - לא קבלתי תוצאות.
כתבתי לBessarabia SIG ועפ"י הצעתך אכתוב גם לאוקראינים,
המספר אינו נכון/אינו מדוייק.
תודה על עצתך, שכרגיל טובה!
לאה
ºלדעתי זה כאן
Smadar Gilboa
18/06/13 23:58
33

•נסיון נוסף,
Smadar Gilboa
19/06/13 00:01
39

הנה PDF עם פרטי המקרופילם נכונים
•
אין עלייך! תודה , תודה!
לאה טייכר
☼
19/06/13 10:25
16

שמחה ומודה לך על הסיוע.
תמיד אינך מוותרת, ותמיד בשאיפה למצא את נקודת הסיום הנכונה.
כיף!
לאה
•שלום רב, אבקש לדעת פרטים לגבי
regiof
18/06/13 14:55
97

בדיקת dna לגילויי קרבה בין אח לאחות רק מצד האב, איך נקראת הבדיקה ?והיכן ניתן לבצע? תודה.
•משפחות דווידוביץ' לכאן!
שורשים עמוקים
17/06/13 13:15
190

במסגרת מחקר אודות משפחת דוידוביץ' שמקורה ככל הנראה מאזור צ'כיה-הונגריה-רומניה הגעתי לעצי משפחה רבים מהם עולה כי כמעט כל בני משפחת דוידוביץ' מכונסים באזור זה של מרמורוש, עם הטיות זעירות למדינות הסמוכות (אוקריאנה, הנוגריה וצ'כיה) ברדיוס שלא עולה על 50 ק"מ.
מה שמצביע מבחינתי כמעט בוודאות על מוצאה של המשפחה כולה מאדם אחד.
האם ידוע למי מכם על עץ משפחה כללי או מסמך כלשהוא המפרט את שושלת המשפחה?
בברכה.
•לא מאמין שתמצא עץ משפחה כזה ענקי וכולל
mala1
17/06/13 19:54
88

בכל אופן..אצלי הדוידוביצ'ים הם מקולוצ'בה..פעם צכ'יה והיום אוקראינה
•וואלה.
שורשים עמוקים
18/06/13 08:57
72

גם הישוב הזה לא עולה על מרחק של 50 ק"מ מסלטפינה,
מקום מוצאו של סב-סבתי, ר' הרש בן מרדכי דווידוביץ' ז"ל.
לא יתכן שאין איזה עץ משפחה שאם לא פרוס לרוחב- לפחות עולה אחורה.