בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום חרדים בעל כורחם

ברוכים הבאים לבית האמתי שלכם 

פורום לחרדים שחרדים בעל כורחם ומכורח המציאות.  פורום לחרדים שלא יוצאים בשאלה בגלל הסביבה, העבודה, המשפחה, האישה, הילדים, המעמד החברתי, בעצם בגלל הכל.

כאן תוכלו לשתף, לספר, לקטר, לבכות, לצעוק, להתלונן, להאשים, להגזים, להתחרט, לבקר, לצאת, לחזור, להישאר, לאהוב, לשנוא, לעניין, לדון, ליפול, לקום, כל מה שתרצו, העיקר תהיו אתם.

הצעות, הארות, הערות ובקשות, יתקבלו בברכה במסר האישי. מחיקת הודעות או חסימת חברים יימנעו, כל עוד אתם שומרים על הכללים. אז נא להתנהג בהתאם.

לפני כתיבת הודעה חובה לקרוא את תקנון הפורום. מה זה "חרדים בעל כורחם"?   - התשובה כאן.  תחקירנים/ מפיקים/ סטודנטים לקולנוע- לפני פרסום הודעה בפורום אנא קיראו כאן.
הודעה חדשה

שבת שלום, נעים להכיר
18/05/13 14:37
49צפיות
אני דרורית, גרושה ואם לילדים, כופרת ובעיקר חופרת
הייתי חרדית מאד מאמינה עד שנחשפתי לחומר ששיכנע אותי שלא סביר שהדת היהודית אמיתית יותר מכל דת הזויה אחרת... היום אני כבר לא עושה עברות, פשוט כי אין דבר כזה עברות...טוב, הגזמתי. לפעמים, בשעות הקטנות של הלילה, אני חוצה רמזור באדום. וזו בהחלט עברת תנועה...
בפסח למשל, לא אכלתי חמץ. אני לא מאמינה במושג חמץ. אבל אכלתי לחמניה, פסטה, וכדומה...
אני לא מחללת שבת, אבל אני בהחלט צופה במחשב, גולשת באינטרנט, שומעת מוזיקה, מבשלת...
בקיצור, אני ממש לא להכעיס, כי אין לי את מי להכעיס
כשאני עם הילדים, אני אם חרדית לכל דבר. גם בעבודה, אני ממשיכה להראות חרדית.
אחד המיתוסים שהתנפצו לי בחודשים האחרונים, זהו מיתוס ״העגלה הריקה״. כחרדית, הייתי משוכנעת, שהעולם שלנו , החרדי, עשיר וגדוש, והעולם החילוני ריק מתוכן. היום אני מבינה, עד כמה הייתי מצומצמת, אני מנסה להשלים פער תרבותי ענק, עולמות שלמים שאני נחשפת אליהם.
טוב, כבר אמרתי שאני חופרת בעיקר, וכבר חפרתי מספיק להיום.
אשמח מאד להיות חלק מהפורום החביב הזה
העגלה הריקה אינו מיתוס
18/05/13 14:52
39צפיות
כל חרדי כשהוא נולד מקבל סל של עגלה מלאה כמו זו של משלוח מנות של פורים, הסל מלא בשוקולדים וכל מיני ממתקים המזיקים לבריאות, יתירה מזו הסל מגיע ללא אפשרות החלפה כך שעל החרדי המסכן להיחנק עם הסל שקיבל לכל ימי חייו,
ואילו עמיתו החילוני מקבל סל ריק (או לפחות ריקני למחצה) ועליו מוטלת האחריות להסתובב בסופר ולמלא אותו, הוא יכול כמובן למלא אותו בדברים מזיקים או למלא אותו בדברים חיוניים ומועילים,
כפי שאמרנו החרדי מקבל סל ללא אפשרות החלפה, במקרה והוא מעוניין להחליף את תכולת הסל (לחזור בשאלה) על המסכן לשלם על הכל מחדש וד"ל.
º
18/05/13 14:55
3צפיות
º
דימוי יפה, ובעיקר נכון.
18/05/13 15:25
11צפיות
º
18/05/13 16:44
º
יפה!
18/05/13 16:56
4צפיות
את לא מחללת שבת?
18/05/13 15:59
29צפיות
אבל אני בהחלט צופה במחשב, גולשת באינטרנט, שומעת מוזיקה, מבשלת.
אז באיזה מובן את שומרת שבת? או במה בדיוק את לא מחללת?
מי בדיוק החליט שלהדליק אש בשבת, זה לחלל?
18/05/13 16:07
24צפיות
מבחינתי, אין דבר כזה לחלל שבת. זה מושג מדת שאני לא מאמינה בה.
כל המושג שבת זה מובן דתי
18/05/13 16:11
25צפיות
גם החילול שבת זה במובן דתי.
אלא אם כן השם "שבת" זה בסה"כ שם של יום.
בכל אופן כשמישהו אומר אני לא מחלל שבת הוא מתכוון במובן דתי.
º
אצלי שבת זה פשוט יום חופשי. בלי משמעות דתית
18/05/13 16:13
10צפיות
º
נו באמת! תקרא שוב ותרד לסוף דעתה
18/05/13 16:32
12צפיות
אהבתי את ההקבלה לעגלה
18/05/13 16:15
22צפיות
כל כך נכון, מגיל ינקות הפחידו אותנו מהעולם החיצוני, הלעיטו בשקרים כדי לשמור עלינו חזק בפנים...

כמה זה עולה לנו
18/05/13 16:37
22צפיות
"כשאני עם הילדים, אני אם חרדית לכל דבר. גם בעבודה, אני ממשיכה להראות חרדית."
זה בגלל המחיר/התוצאה שתגבה החברה החרדית? בית הדין הרבני גזלן-הסמכות??
º
לא, זה מתוך שיקולים שלי, מבחירה
18/05/13 16:39
9צפיות
º
שלמה עם הבחירה הזו?
18/05/13 16:43
6צפיות
ברוכה הבאה
18/05/13 17:01
18צפיות
מסקרנת אותי הבחירה להיות חרדית ליד הילדים שלא מתוך אילוצים,
רבים כאן עושים זאת מתוך האילוץ של שלום בית, משמורת וכדומה
מה הסיבה לנהוג כל כך הרבה שעות אחרת ממה שאת מאמינה?
אני לא רואה בחילוניות ערך עליון
18/05/13 19:26
השפיות של הילדים שלי, חשובה לי בהרבה מהאמונות שעליהם הם יגדלו. בכל תהליך הגרושין, המצפן שלי היה לשמור על בריאות נפשית איתנה לעצמי, לילדים ואפילו לאבא שלהם... בהתייעצות עם איש מקצוע, החלטתי שהגרושין הם טלטלה חזקה מספיק בשלב זה. טלטלה נוספת, חינוכית, ערכית, וקריעה בין עולם הערכים של שני ההורים, עלולה להזיק להם בשלב הזה בחיים. כשהם יגדלו, אני אתייעץ שוב.
º
ברוכה הבאה בשם יהוה ואשרתו!
18/05/13 17:48
5צפיות
º
איסור כלאיים
18/05/13 18:45
2צפיות
º
ברוכה הבאה
18/05/13 19:20
1צפיות
º
שבת שלום
17/05/13 22:22
29צפיות
º
שבת שלום :)
17/05/13 22:51
15צפיות
º
שבת שלום.
18/05/13 03:33
13צפיות
שבת שלום
18/05/13 08:28
29צפיות
והנרות הדולקים הזכירו לי את השיר הזה...אחד השירים שתמיד כשאני שומעת אותו נותן לי כוח להתמודדות המשונה שנקלעתי אליה

אם לעוד משהו זה יעשה טוב ..
http://www.youtube.com/watch?v=rCcARSENvss
º
אפשר בבקשה תרגום של השיר?
18/05/13 14:46
12צפיות
בשמחה
18/05/13 16:07
14צפיות
אני נושאת את הלפיד** שלך
לא אמשיך בכך
אתה יכול לקבל אותו בחזרה ולעשות בו שימוש
** [למרות שלפיד לא השתלב לי טוב, הלכתי עם התרגום המילולי)

פזמון:
אני אצטרך את שתי ידי כדי להחזיק את הלפיד שלי
אין לי צורך באור רב, מספיק לי האור מאחד (מלפיד בודד)

אני בחדרך, אנחנו כבר שבועות מספר כאן
החולונות מכוסים בעמימות לא טבעית
אני שומעת מוזיקה שמתגנבת לה מבעד לכל זה
ומצמידה את אוזני לקיר

אני אצטרך את שתי ידי.........

לפני שיחשיך לחלוטין
לפני שהכל יתם
אני אצטרך להרפות משלך
העור מתעמעם
שני הלפידים דועכים יחדיו

אני אצטרך את שתי ידי.........

בעיקרון הליריקה חוזרת על עצמה שוב ושוב...
האלבום שבו נכלל השיר נכתב במקור על שימוש וגמילה מסמים, אני דוקא לקחתי את הכיוון שגידלו אותי מחזיקה בלפיד, וציפו ממני להמשיך וללכת לאורו, אבל מגיע הרגע הסופי בו אין לי ברירה ואני חייבת לתמוך באור האישי שלי, גם אם  בגלל זה בא החושך על אורם של אחרים .... כמה עצוב ....
º
תודה לך
18/05/13 16:08
4צפיות
º
בקישור הבא
18/05/13 16:50
4צפיות
º
שבת שלום
18/05/13 13:20
5צפיות
הודעת היכרות.
17/05/13 22:39
71צפיות
שבת שלום לכם/ן.

שמי *צונזר* אני בחור חרדי נשוי + אחת. בוגר עולם הישיבות, אך כיום אני חייל, חרד"ק בלע"ז. לומד לתואר במדעי המחשב.

אני כותב ומוחק עשרות פעמים. מגלה טפח, אך מכסה עשרות טפחים. חושש מזיהוי, אך רוצה שיכירו אותי. מקווה שבהמשך אדע יותר איך לכתוב, ובעיקר מה.
טמא
18/05/13 01:04
52צפיות
ברוך הבא למחננו.

מאמין במשהו?
כן.
18/05/13 01:20
44צפיות
בעצמי!
לפחות את המסלול מצאת
18/05/13 02:57
46צפיות
כתבת חייל ולומד לתואר.
התחלת להיפטר מהגיבנת בהמשך תצליח גם לייצב גב ישר!
WELCOME

º
המסלול אוי המסלול..
18/05/13 13:41
17צפיות
º
ברוך הבא חרד"ק
18/05/13 03:30
23צפיות
ברוך הנמצא.
18/05/13 15:24
25צפיות
הגם אלוהים כופר הוא??
º
18/05/13 16:51
1צפיות
הפגנה בירושליים
17/05/13 18:26
64צפיות
שבה צעקו גואלט ועוד כל מיני , תוך אלימות קשה , זריקת אבנים....ואני שואלת.....האם בינהם יש אנוסים? כאלה שבלב חושבים הפוך ונאלצו ללכת להפגין אבל למעשה הם היו מתים להתגייס?
אני אומרת את זה כי למי שלא יודע, עליתי עם בני עקיבא ובשנה הראשונה הייתי בסמינר דתי ובקיבוץ דתי. לפעמים היו לוקחים אותנו
לכל מיני הפגנות או סימפוזיונים ואני עם הלב הזדהתי עם הצד השני
נראה לי שבדרך כלל כן
17/05/13 20:29
48צפיות
הרבה נאלצים להגיע לכל מיני אירועים בסגנון כדי שלא ירימו גבה. אני למשל נאלצתי ללכת בר"ח האחרון לכותל למפגן ההזדהות נגד נשות הכותל ואני מתנגדת ל2 הצדדים במידה שווה.

באופן ספיציפי לגבי ההפגנה של אתמול, נראה לי שפחות. כי זה עוד לא ההפגנה הרשמית (עדיין לא בחזקת "מי רואה אותם יוצאים ואינו יוצא") אחים שלי שהם בחורים חרדים נורמטיבים (כמה שידוע לי) נשארו בבית. אז אני מאמינה שמי שאנוס ולא רצה, היה יכול די באיזי לא ללכת.
אבל לאירועים שיש הוראה לכולם ללכת אנשים נשיף וטף.. ההסתברות היא שיש די הרבה שנמצאים שם בגופם אך לא בליבם,בנפשם באמונתם ובמוחם....
כן
18/05/13 06:36
27צפיות
אני זוכר ת'צמי בעבר נאלצתי ללכת מרחק גדול להפגנה גדולה בשבת בצהרים בחום הלוהט עם השטריימל והקפוטה ובליבי קיללתי כל רגע.

ברוך שפטרני.
º
אתה כבר לא לבוש שחור?
18/05/13 09:00
14צפיות
לא שחור
18/05/13 10:58
22צפיות
ולא הולך להפגנות, במחשבה שניה אם תהיה הפגנת נגד החרדים אולי אלך.
על החינוך החרדי...
14/05/13 19:03
246צפיות
אתמול ראש ישיבה ישב אצלי, דברנו על הרבה דברים (בהזדמנות הבת שלי מלמדת אותו מחשב ואני משתדלת ללמד אותו אנגלית)ודברנו על הקיצוצים. כך הוא מנתח: הישיבות ואת בתי הספר יפסידו המון. רק הישיבה שלו תפסיד 170000 ש"ח ויישאר עם 80000 . אז מה עושים? ההורים משלמים. מהיכן? הוא מסביר. מי שיש לו יישלם. אבל הרבה מורות יפסידו את המשרות, אז לא יהיה כסף. ברור שכסף יגיע מחו"ל אבל כמה? לטענתו אנו נראה התמוטטות אבל צריך סבלנות. לא יקח יום.
זה החלום שלי....
דווקא היה אצלנו על זה דיון
15/05/13 10:59
182צפיות
אתמול בסעודת חג.
ובאמת הרבה ראשי ישיבות ורבנים חוזים שזה מה שיקרה. מדברים על זה ש"עולם התורה" יפגע אנושות (והקבלה לתלמידי רבי עקיבא שההעולם יהפוך להיות שמם)
בתכלס החוכמה היתה לקחת להם את הלחם כי אם היו נלחמים איתם על רוחניות בצורה ישירה, החרדים היו נלחמים בחירוף נפש (ע"ע גזרות שמד) כשאין כסף אנשים יעשו הכל, לא יהיה ברירה. והמוסכמות החרדיות בגטו החרדי יתפוררו. יש תקוה לעתיד טוב יותר
עדיין לדעתי יותר מידי מסתמכים על קהילות חו"ל שייסיעו להם במשבר הגדול, אבל זה עקב האכיליס שלהם. הם יעמדו בפני שוקת שבורה כשזה לא יקרה (למרות ההצהרות של סטמר שמי שלא יקח מהמדינה הם יסבסדו אותו )
לדעת הראש ישיבה
15/05/13 22:10
146צפיות
זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לחרדים: התפוררות חומות הגטו
אני לא חושב
15/05/13 23:19
132צפיות
שיש עניין למישהו "להילחם איתם על רוחניות בצורה ישירה"

שיאמינו באלוהים-בתורה-במשה-בבת הים הקטנה-בסיפורי אלף לילה ולילה-נביאים-כתובים-מחוקים-תלמוד, כל עוד זה עושה להם טוב, שיהנו להם, לא מפריע לי שהם מאמינים במשהו מאוד מוזר (רק לא מובן לי, אבל פסדר)
המלחמה היא על הכסף, בגלל שנמאס לממן אותם, זה נטו עניין של שיוויון בנטל כפי שזועקות הכותרות.
לציבור נמאס להתגייס, לעבוד, לשלם מיסים-ארנונה-מים-ביוב כמו גדולים בזמן שציבור שלם בכוונה, כאידאולוגיה, משתמט מכל זה ברובו הגדול.
גם כאשר יש חרדי שעובד, טורחים להוקיע אותו מהציבור, "איזור נקי מחרדקים" זעקו מודעות בעיר מגורי הוריי.

זאת המלחמה, שיעבדו, שיתגייסו, שישאו בנטל המדינה, ושיאמינו בפילים הורודים מצידי, כל עוד זה לא על חשבוני.
השאלה היא
15/05/13 23:41
127צפיות
לא איך אנחנו מגדירים את "המלחמה" (ברור שאין לנו שום רצון להילחם איתם ברוחניות, לו משום העובדה שבמלחמות דת כל הצדדים מפסידים ) הפואנטה היא איך הציבור המסוים מפרש את ההתקפות האלה עליו.... כל עוד ברחוב החרדי לא פירשו לשיטתם שזה מלחמת דת (גיהאד, מסירות נפש  הכל נגזר מאותו זבל) יש מצב לאיזון והתפתחות, ברגע שזה יכנס למצב של מלחמת שמד... אני לא בטוחה שיש לנו סיכוי נגדם (סוג של מזכיר לי את ההידרה מהמיתולוגיה היוונית ). הם יקצינו ויקצינו ולא תהיה שום דרך להכיל את זה. אם עכשיו אתה מדבר על "איזור נקי מחרדקים" בגועל, המצב יסלים ויורע עשרת מונים
לפחות עכשיו הציבור החרדי עובר שינויים פינמיים בקצב של צב תיאטרלי. כשיתחילו איתו במלחמות. זה יעצר ואולי אפילו תהיה נסיגה.
לחתוך את הברזים זה המהלך האחרון שנותר לנו בשק זה יכול להיות פתרון יעיל. מצב שיכריח הרבה אנשים לנוס מאהלה של תורה לשוק העובדים....מה שבטוח שיקח די הרבה זמן כמו שאמרו כאן לראות את התוצאות אחרי שכל הרזברות האיפשריות האחרות יכלו...
או כבר מזמן
16/05/13 00:26
110צפיות
בערך עוד מקום המדינה וקצת קודם החרדים טענו שזו מלחמת דת,
תפתחי עיתון חרדי, וכשתסיימי להקיא תמצאי שם אזכורים לשמד, לשואה, לגזירות, יוון, רומאים, פרעה, פוגרומים, המן ועוד.
ובכל מקום רק יוסיפו משהו בסגנון "ההבדל שהיטלר גזר על הגוף והם מבקשים לעקור את הנפש"

ואת התוצאות רואים כבר עכשיו, זה לא ייקח כל כך הרבה זמן.
השינוי כבר כאן, חי ובועט, לכן זה הזמן לדחוף דברים כמו עמותת "יוצאים לשינוי"
מימיני המודיע, משמאלי יתד
16/05/13 00:52
119צפיות
מלפני הפלס מאחורי מבשר
ומעל ראשי .....שמיים כחולים ולב שנשבר

אני רואה כל יום מה רשום בעיתונות הלזו (הרי בתוככי עמי אנוכי יושבת) אתה מטיף למקהלה..........השינוי קיים והוא מבורך, אך הפחד הגדול שלי הוא שדוקא בגלל כל ה"גזירות" השינוי ייעצר, תהיה נסיגה וייקשה להיעשות עשרת מונים כי הפאנטיות הקיצונית תרים ראש.
אם עכשיו גבר עובד (עבודה חולית)  מתקבל בעין עקומה (בעיקר בציבור הליטאי), תאר לך מצב שחיים קניבסקי, שטיינמן, וחבריו מכריזים על "עת לעשות לה' הפרו תורתך" ואסור בשום מחיר אפילו פקוח נפש לצאת לעבודה, להכניס את כל בחורי הישיבות לכלא (ויש דיבורים על זה, אני לא מדברת מהאויר). פאנטיות קיצונית היא מסוכנת כי אין לך דרכים להילחם איתה...
בעיקר זה מה שאני מנסה להגיד...שמצב של הקצנה הוא מסוכן לנו, ויש אפשרות סבירה שזה מה שיקרה. אני לא חושבת שהגיע הזמן לחגוג על זרי דפנה, ולהאמין שסגירת הברזים התקציביים לעולם הישיבות היא זאת שתביא את המהפך הגדול בעתיד הקרוב... אולי כן (והסתברות גבוה שאכן כן...כי אחרי הכל מה יעשו בלי כסף)
לעתיד פתרונים.........
כמה שאת צודקת
16/05/13 14:09
82צפיות
כואב הלב
זה נכון שאין למי לבוא בטענות כי לאף אחד לא צריך להיות אכפת מציבור שלא אכפת לו מעצמו
עדין, אם למשהו באמת אכפת, צמצום התקציבים כחלק מהתיעלות כלכלית בלבד, הם הדבר הנכון.

יש לי רק תקווה שה קיצוניות חוגגת ברמה כזאת שהם פותחים כל כך הרבה מלחמות פנימיות, שזה מה שיגרום להם להישבר
אבל למה לעזאזל בלי קשר לאמונה, הציבור הזה לא עוזר לעצמו בשום דרך, כל בעיה הם צריכים עזרה והתערבות חיצונית
זה מתחיל בנושא העבודה שהציבור ברובו מבין שצריך שינוי, האם משהו השתנה?
גזענות במוסדות לימוד כבר מקובל על כולם שזה סותר את אמונתם , מישהו מטפל בזה?
ההתנהלות של ראשי הערים החרדיות והדאגה למקורבים על חשבון הציבור זה גזירה משמים?
זה לא אינטרס של כל הורה שרבה שעושה מעשים שהוא לא צריך לעשות ישב בכלא?

למה למה למה לחכות שיבואו החילונים ויעזרו למה?
חרדקים, זה גרוע ממתיוונים?
16/05/13 14:23
94צפיות
אני משתגע באיזה שוויון נפש הציבור אדיש לגילויים של שנאה כלפי אנשים שאפילו לא שונים ממך
מדובר באנשים שהחיים שלהם הובילו אותם בעל כורחם להתגייס ( ה יצילנו ) חלקם בעצת מוריהם אם כדי לפרנס ואם כדי למצוא טעם שאותו הם לא מצאו בכולל
אין שפויים בציבור הזה?
קודם כל חבל להשתגע מזה
17/05/13 13:09
58צפיות
אתה סתם מעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים.... אנחנו חיים איתם, אני חושבת שאנחנו צריכים ללמוד לקחת נשימה עמוקה ולהתעלם
אם אתה באמת רוצה להבין מה מניע אותם אתה חייב לפתח הבנה לתהליכים שמניעים אותם.
צא מנקודת הנחה שהמוח שלהם מתוכנת בכיוון אחד (יש להם באג בתוכנה) , רובם לא מסוגלים להוזיז את הראש ימינה ושמאלה כדי לבחון וריאציות שונות פשוט כי ככה הם חונכו.
תשווה את זה לתוכנת מחשב ... אם התוכנה שלך לא יודעת לעשות פעולה מסוימת לא יעזור לך כמה פעמים תכניס נתונים חוקיים ותנסה לקבל פלט חוקי, היא תעוף לך על שגיאה. אני מסתכלת עליהם בדיוק כך, הם רובוטים שמתוכנתים בצורה מסוימת, אין שורת קוד במוח שלהם שנותנת להם את האופציה לפעול אחרת.
ולא רק שהם מתוכנתים לחשוב בצורה מסוימת, חלק מהתכנות הפאנטי שלהם מתבטא בזה שכל פעם שהם נחשפים למשהו שנוגד את התכנות הבסיסי שעליו מושתתים העקרונות שלהם..הם נכנסים למצב של ריבוט (התחל מחדש) בלי לטרוח אפילו לבדוק האם יש דרך להעביר את הקוד בלי לצרוח "שגיאה". ולכן אתה נתקל באטימות ואווילות מצדם למרות שאתה טוען (ובצדק ) אבל רגע זה כן בסדר, זה כן מוסכם על רבנים וכיוצ"ב. זה בדיוק מה שקורה עם כאלה שיוצאים לעבוד, התוכנה הפנימית שלהם אפילו לא מגיעה למצב של לבדוק את התנאים הרלוונטים למקרה לגופו...הם ננעלים ונכנסים ישר למצב של "זה לא בסדר, פסול, משוקץ תועבה וכו'".
לדעתי ברגע שאתה מבין שככה הם פועלים ברמת החומרה הבסיסית, מפסיקים להתעצבן  / להיעלב מהם...אם כבר נעשים אדשים / מרחמים עליהם....

ד"א, לא בטוחה שהייתי כל כך אדישה אתמול כשרחוב שלי נצבע שחור והחדר שלי הסריח מריח של זבל שרוף, חטאים קטנים מי סופר...
רות ונעמי, גטבורג ושער שכם. שבועות!
15/05/13 03:53
207צפיות

אשמח לקרוא תגובות,

אגיט יו"ט.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
רות ונעמי
15/05/13 19:20
129צפיות
בדיוק היום שאלתי את עצמי, איך זה שהצליחו להכניס לנו, בנות ישראל, כל כך טוב לראש שרות, היא סמל הצניעות.
בהתחשב בסיומו של הסיפור, צניעות והיא הם לא החברות הכי טובות...
אולי כי פשוט
15/05/13 20:59
139צפיות
טישטשו עד בלי הכר את הסוף או התעלמו ממנו לחלוטין ונתנו דגש על הצורה שבה היא התכופפה להרים שיבולים.... לפחות ככה אצלי זכור ממורותי היקרות
(אין לי מושג איך אצל הבנים, אבל בבית יעקב נושאים כאלו היו טאבו) זה לא המקום היחיד שבו הופעלה צנזורה מסוג זה ודומיה (חטא דוד ובת שבע, אבישג השונמית, אשה סוטה מעשה פנחס וכיוצב" )
עד היום אני זוכרת איך הצקתי למורה שלי בכיתה ז' על הרש"י בפרשת נשא (למה נסמכה פרשת סוטה לפרשת נזיר כי הרואה אשה בקלקולה יזיר עצמו מן היין ) היא קראה את המקרא במהירות שיא ונתנה הסבר מעורפל על מהות אשה סוטה וישר עברה לנושא הבא של נזיר. בהיותי דעתנית שאלתי אותה כל מיני שאלות שמוטטו את מגדל הקלפים של ההסבר, וכשנגמרו לה החרטוטים הפתרון היה לשלוח אותי למנהלת תוך צקצוק.."הדור הזה... חוצפה יישגיה..." (ועל זה הורידו לי בתעודה ל"נאות-" בהתנהגות, ולאלו מבינכים שמכירים את החרדות שמעבירים את הבנות בכיתות ז וח' לקבלה לסמינרים, זה היה מכה מוחצת)

ולפותח הפוסט מהנה לקרוא את מה שאתה כותב. בהצלחה בהמשך
ברור, זה בדיוק העניין
16/05/13 19:32
62צפיות
אף אחד לא טרח להבהיר מה קרה בדיוק בינה לבין בועז.
לא יודע מה בתקופתך..
17/05/13 00:58
50צפיות
היום כבר מלמדים שרות הייתה חרדקי"ת
מחאה על הוצאת שם רע
16/05/13 23:48
60צפיות
אי"ש, יקר, אני אוהב לקרוא את הבלוג, אך אני רוצה למחות על הוצאת שם רע.

בעברי למדתי בישיבת עטרת כהנים בעיר העתיקה. מעולם לא היה מקרה בו בחורי הישיבה או התושבים היהודים במוסלמי, פגעו בערבי זה או אחר.

יתירה מזו, כאשר היו מגיעים אנשים מבחוץ- הם היו לועגים לנו שאנחנו "שמאלנים" שלא רוצים לפגוע בערבים.

אנחנו סברנו (וכך חזר על זה מאות פעמים ראש הישיבה הרב אבינר) שאדם נולד בצלם ויש איסור גמור, מוסרי והלכתי לפגוע באדם אחר וברכושו, ואין זה משנה אם הוא יהודי או ערבי.
שו, הוצאת שם רע?
17/05/13 00:03
51צפיות
"אלו החברה של "עטרת כהנים" שחו הנערים סביבנו"
שנים התפללתימ בשבועות בכותל. ואני עד לבאלגן שלאחר התפילה. אף כי לא זכור לי שהבלאגן בוצע בידי דתיים. אלא בידי חרדים. אולם, כותב הבלוג ציטט מה נאמר בתלתא אנפי. ומסתמא, אז שיצאתי בשאלה נשתנו העיתים. וגם הסרוגים משתתפים בהמולה.
תודה על ההערה
17/05/13 01:04
46צפיות
אישית לא יכולתי להבחין ולזהות את הנערים אך ציינתי במפורש שאנשים סביבי  אמרו שאלו היו החברה מעטרת כהנים..

ברבות הימים ובלי חובת קשר למעשה המוזכר . אני סבור שישיבת עטרת כהנים כמו יתר המשפחות שגרות בשכונות המוסלמיות,

מהויים גורם מתסיס ומפריע לדו קיום העדין שקיים שם..

זאת דעתי האישית, ואני מוכן לקבל שיש דעות הפוכות ממני..
מה יש להתלהב
16/05/13 23:52
55צפיות
התאמצותה של אותה "זונה האמורה מפי השמועה" (איסו"ב להרמב"ם פרק יח) זיכתה את יוצא חלציה בברכת "וְעַתָּה לֹא תָסוּר חֶרֶב מִבֵּיתְךָ עַד עוֹלָם" ומסופקני, האם צאצאי ערפה זכו לברכה מעין זו.
מסתמא יש טעם לפגם בדת היהודית שגורר אחריו צרות צרורות. שמתבוללי עשרת השבטים אינם חוווים. "וְגַם אֲנִי נָתַתִּי לָהֶם חֻקִּים לֹא טוֹבִים וּמִשְׁפָּטִים לֹא יִחְיוּ בָּהֶם: וָאֲטַמֵּא אוֹתָם..."
אנג'לינה ג'ולי וברית מילה
15/05/13 19:00
176צפיות
הנושא אמנם נטחן עד דק, נראה לי שתמיד כאשר משהו מעלה את הטענה שברית מילה עוזרת במניעת מחלות , אחת התשובות העיקריות היו אף אחד לא חותך את השד מפחד מסרטן השד.

זה נכון שזה שונה מאוד מכמה סיבות וה עיקרית שזה לא נעשה בהסכמת התינוק
אבל אני חושב שעדיין חיתוך איבר למניעת מחלות בעתיד זה משהו חדש שכן יעזור למצדדים בברית מילה ובחוקיותה.

נקודה נוספת בלי קשר לברית מילה - אני אישית חושב שהדרך שבה מתפרסמות הכתבות האלו גורמת לאנשים לשנות עמדה על משהוא מבלי לעורר עליו דיון בכלל
נראה לי שהתשובה לשאלה האם נכון לחתוך איבר למניעת מחלות בעתיד היתה מעוררת דיון קצת יותר רציני

חג שמח

קישור למי שלא ראה
כבר הרבה זמן
15/05/13 20:19
121צפיות
שכל הסיפור הזה עם מניעת מחלות וברית מילה לא נלקח ברצינות, בטח שלא בוודאות (שלא לדבר על מחקרים שהראו שבמדינות נחשלות הסיפור הזה על ברית ומניעת מחלות גרם לעלייה משמעותית בקיום יחסי מין לא מוגנים ובהתאם סיכון מוגבר...)
יש בתפוז פורום "מוותרים על ברית מילה", כדי להכנס ולקרוא (אפילו רק לידע האישי) במאמרים, הודעות נבחרות וכו על מחקרים והמלצות רפואיות עדכנייםhttp://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?forumid=202
במקרה של נשאיות של גן
16/05/13 19:27
61צפיות
ההמלצה הרפואית היא חד משמעית על כריתה בגיל 40.
לא ידוע לי על שום המלצה דומה בהקשר של ברית מילה.
שלום לכולם
14/05/13 14:10
312צפיות
חדשה כאן.
קצת על עצמי...
חרדית בחוץ אתאיסטית בארון משנות העשרה (על משקל יהודי בבית ואדם בחוץ.... ), שואפת לגיל 25 מצידו הימני, רווקה
עברתי את המסלול המוכר והידוע של יסודי בית יעקב. סמינר בית יעקב. תעודת הוראה (ועוד ביהדות ;) ) עבדתי גם כמורה בסמינר שבו למדתי כבחורה במשך כמה שנים,
מכירה את הפורומים כאן רק מהסתכלות מהצד אף פעם לא באופן פעיל. אבל אחרי אפיק מעבר אינטינסבי הצלחתי להתקבל לפקולטה בה אני מתעדת ללמוד והידיעה שאולי השינוי בדרך נתן לי קצת אומץ לצאת מהשריון.

זהו לבינתים
עלן עלן
14/05/13 15:48
198צפיות
בהצלחה בלימודים
לא הבנתי את הניק שלך
מושג מהחשבון האינפיניטסימלי
14/05/13 17:18
227צפיות
לגבי איך מוכיחים קיום גבול של פונקציה.....זה הפך לבדיחה פנימית שלי עם עצמי בתוך רוטינת השידוכים שלי.
בדרך כלל בהוכחות המתמטיות בסגנון, נדרשים להפעיל כל מיני קומבינות כדי להגיע לדיוק המתמטי הנדרש... ואני הקבלתי את זה ליצירתיות הנדרשת ממני במציאת תירוצים לומר "לא מתאים" אחרי פגישות (במידה והבחור לצערי לא אמר הוא בעצמו את ה'לא המיוחל' )  

ותודה :)
טוב, הרגת אותי עם הבדיחה הפנימית שלך
15/05/13 23:24
129צפיות
ברוכה הבאה.
כולנו (יש מי שלא?) מקנאים בך על שאת עדיין רוקה ושמחים שאת מתחילה לעשות צעדים מעשיים אל החופש.
בהצלחה!!!!!!!
תאמיני לי שבחירוף נפש
15/05/13 23:49
114צפיות
נאבקתי להישאר רווקה...נדרשה כמות גדולה של אילתור ותושיה. והיו פעמים שכמעט נכנעתי. ובסוף מצאתי את הכוחות (רק בשל הלחץ שעם כל שנה שחלפה הורי היקרים הוסיפו תקציב יקר לסכום שאותו הם הסכימו לתת עבורי, משל הייתי ליטרת בשר הנמכרת לכל חפץ ובלבד שלא אגיע למצב המשוקץ והמתועב של רווקה זקנה... )

ותודה, אכן זקוקה לכל הברכות
º
ברוכה הבאה
14/05/13 19:44
72צפיות
לצאת מהשריון זה לא טוב
14/05/13 23:21
153צפיות
במקרה שאת צב.

זה לא רק לא טוב.לפעמים זה יכול להיות מסוכן ;)
15/05/13 09:49
163צפיות
לאנשי הצללים כמונו, חשיפה רבה מידי לאור יכולה לגרום לנו לעשות שטויות (כמוני למשל שכמעט נתפסה לובשת מכנסיים בחוצות העיר על ידי שכנה צנועה וחסודה, חודש חייתי בחרדות אבל כנראה החושך מנע את זיהויי  )
על זה נאמר הרוצה לחטוא
15/05/13 13:22
131צפיות
ילבש שחורים וילך לעיר אחרת
והמדקדקים יאמרו....
15/05/13 14:37
141צפיות
הרוצה לחטוא מסייעין בידו P:
º
לכי תדעי מה היה הסוד שלה
15/05/13 14:38
71צפיות
נשמעת מעניינת
15/05/13 22:08
116צפיות
מאחל לך שתמצאי מהר את המסלול שלך בחיים, לא משנה באיזה כיוון
נשות הכותל
12/05/13 15:04
246צפיות
אני אישית לא תומך במאבק הספציפי שלהם
כי לקחת דת שוביניסטית ולהפוך אותה לפמיניסטית
זה אומר לרוקן אותה מהתוכן האמיתי,
אבל מצד שני אני תומך בסיום הכיבוש-החרדי
בכותל ובכלל במרחב הציבורי, באוטובוסים וכו'.
בעיקר אני אשמח אם מישהו יפסיק
את הפעילות המסיונרית שלהם במרחב הציבורי.
ולשלוח בנות סמינר תמימות
12/05/13 18:31
201צפיות
פויה
זה מזכיר לי את השימוש שעשו איתי כשהייתי בת סמינר
הפגנה על בגץ משהו
אוי, השימוש שעשו איתך כשהיית בת סמינר
12/05/13 21:21
183צפיות
מי שישמע.
אם היית עומדת על דעתך אז, לא היית חייבת להצטרף להפגנת המליון
ואם לא עמדת אז על דעתך, אז פויה שמלמדים אותך שתורה משמים, ומשה רבינו הוא המנהיג, והים נחצה על ידי המטה של משה, והתורה מועברת מאב לבן עד לדורינו, ואנו החוליות שמעבירות הלאה...

תכל'ס, בנושא נשות הכותל, הן פתטיות, עלובות, סכסכניות וסתם חולות צומי.
הטעות הפטאלית של המנהיגות החרדית שבכלל מתייחסים אליהן..
היו צריכים לתת להן להגיע פעם פעמיים ואפילו יום יום. להתעטף בטלית תפילין לעשות מילת נשים קבל עם ועולם ללמוד גמרא מול הסטנדר בהתפלפלות אינסופית ולאכול רק בד"ץ. שיבושם להן.
אם היו מתנהגים כך, הן מזמן היו נעלמות לבילעין או משהו כזה.
הכותל הוא מקום שמקודש ליהדות, והיות, שאכן המסורת במלואה ללא סטיה מועברת על ידי היהדות האורתודוקסית, אין סיבה לפרוץ את גדרותיה. הכוח של הכותל הוא בשמירה על צביונה.
תנו לזה להיהפך לאתר לאומי ואיבדתם אפקט עצום שלו.
כמו שבמכה חלק מהפולקלור זה לשמור על הצביון הרוחני שלו.
אז נכון, זה רדיקלי, זה קיצוני, לא כולם מוצאים את עצמם שם, אבל העולם ענק. אותי לא מעניין בכלל לבקר בכותל. בשביל מה? לראות עתיקות? יש עוד אתרים רבים של עתיקות שלא ראיתי בארץ שלנו
תחת איזה ערך נשות הכותל נדחפות לשם? הרי לכותל אין באמת ערך מקודש בעיניהן.
הן פשוט מגעילות!

קשקושים
12/05/13 21:28
145צפיות
(בחלקו)
מדובר בנשים מאמינות, אחת מהן אורתודוקסית אפילו, שמאמינות בכותל כמו החרדים, שריד בית מקדשנו - לא זזה שכינה וכדומה.
חוץ מהערך ההיסטורי והתרבותי שיש למקום בשבילן, כמו כל דתי.
רק מה? מאמינות בדרך שונה מהזרם החרדי, למה שזה ישר יגדיר את הכל כפרובוקציה?

איזה קבוצת נשים תבוא במשך עשרות שנים, מדי חודש בחודשו, בשקט, בלי הרבה מהומה (עד התקופה האחרונה) לכותל רק בשביל צומי, בזמן שהצומי בחינם במספיק מקומות?

אז מאמינות (ובצדק) שמותר לאישה לשים טלית, מתעקשות על הזכות הזאת, מתעקשות שהכותל הינו אתר יהודי ולא בית כנסת חרדי.

לא מתאים לך זה לא אומר שהן פרובוקטוריות (לא שיש משהו רע בפרובוקציה)
אוקי, הבנתי שהן מגיעות כבר שנים
12/05/13 21:39
119צפיות
ומתעטפות בטלית כבר שנים בכותל המערבי.
ולי אין שום בעיה עם זה, וגם אין לי שום התנגדות שכל אדם יפרש את אמונתו כרצונו כל עוד אין זה פוגע בשני.
אז שאלתי היא בתמימות ומחוסר ידע, מה קרה פתאום שהנושא צף בכזו עוצמה?
º
12/05/13 22:22
20צפיות
השאלה איננה אם הן מאמינות
13/05/13 01:32
107צפיות
או לא, וגם לא אם זכותן להתפלל איך שבא להן עם טלית ותפילין (מצידי גם גערטל) השאלה היא, האם זה חכם להכניס יחד זאב וכבש למקום אחד . או שזה מרשם בדוק לכך שגם מי שיגיע  ממנהטן לבקר  בכותל, לא יוכל להתפלל שם כי   כולו מלא מריבות.
אז  כמו שמפרידים בין עדות שונות בכנסיית הקבר כדי שלא יריבו ויחללו את המקום, וכמו שלא מרשים ליהודים להתפלל באל אקצה כאוות נפשם. למרות שאין חולק שזו זכותם להתפלל בהר הבית, אבל מה לעשות השלום העולמי עוד לא הגיע  ועדיין לא גר זאב עם כבש.
אז נכון שזו זכותן של הנשים הללו לתפילה בכותל, אבל יש  כותל דרומי ומזרחי, והם לא פחות קדושים  מקיר התמך המערבי של הר הבית שבנה הורדוס  האדומי. אז חרדים ודוסים יתפללו איך שבא להם בקיר המערבי של הר הבית, ונשות הכותל יתפללו בטלית ותפילין ויקראו בתורה. בכותל הדרומי שהוא גם קיר תמך של הר הבית ובא לציון גואל ...
יש לי הצעה יותר טובה
13/05/13 23:07
65צפיות
שהחרדים יתפללו בקירות תמך האחרים שאינם פחות קדושים ונשות הכותל יתפללו בכותל המערבי. מוסכם?
הצעה מצויינת
14/05/13 11:18
59צפיות
עכשיו רק נותר להעביר את  10000חרדים למקום אחר, ולתת ל-30 נשים  את כל הרחבה של  10000 איש ואשה. אתה מתנדב?
בשביל זה יש משטרה
14/05/13 11:35
57צפיות
ואין עשרת אלפים חרדים בכותל בזמנים שאינם עצרות המוניות, זה קשקוש דמגוגי וממילא אין חוק האומר שצריך לאפשר להם להכנס, אפשר לעצור אותם כבר בבטחון בכניסה.
ההצעה שלך קצת מזכירה את הרעיון להטיל עוצר על הנשים כדי למנוע הטרדות מיניות. התגובה של גולדה מאיר היתה: למה שלא נטיל עוצר על הגברים?
לנשות הכותל אין בעיה להתפלל יחד עם החרדים, לחרדים יש בעיה איתן. אז אם כואב להם באוזניים מדי לשמוע תפילת אישה, שיתכבדו הם ויזוזו.
הבעיה שהמשטרה
14/05/13 17:00
64צפיות
מאוד עסוקה עכשיו בלאבטח את  מסגד  אלאקצה, מכמה יהודים שמתחשק להם להתפלל שם ולשחוט כבש דווקא  בפתח המסגד בין הערביים של פסח, מה לעשות מאז האינטיפדה השנייה, (שפרצה בהר הבית כשאריק שרון רצה לטייל במסגד אלאקצה...) מכים לאיטיפדה השלישית,  הרבה מהמרים שהיא תהיה עקובה מדם יותר מהשתיים הקודמות,  אז המשטרה לא לוקחת צא'נס ואין לה זמן וכוחוחות בשביל החרדים.
לגבי גולדה, לצערי אתה משמיץ את האשה הכי גיבורה שחיה כאן במאה האחרונה, חבל שאינך קורא על מעשיה וגבורתה במלחמת 73 שכמעט נגמרה באסון חורבן הבית השלישי. ואם תשאל את בנה, יגיד  לך שאלו השמצות בלבד  ולהד"ם.
לגבי נשות הכותל , אני אישית חושב שזה די מגניב אשה עם טלית ותפילין, ואני משוכנע שגם החרדים יאהבו את הרעיון,  אחרי תקופת הסתגלות. אולי הן צריכות לשקול לשתף איזו זמרת אהודה ביותר, למשל דנה אינטרנשנאל בטח תשמח לשיר שם הללויה, וגם לדעתי אין בעיה לשמוע אותה גם לחרדים
רק יש בכל אופן שהנשים הללו לא נימולו מילת נשים (כפי שנוהגים המוסלמים בילדותיהן...) למה זה פייר שהן לא נימולו והגברים כן? אם שוויון  אני בעד  בתנאי שילכו עם זה עד הסוף .....  
אני חייב להבין משהו
15/05/13 10:27
55צפיות
מאיפה עלה לך הרעיון שהסיפור על גולדה הוא השמצה?

דיסקליימר - ההודעה שלך מלאה בכל כך הרבה ציניות והפוך על הפוך שאני לא ממש בטוח מה היא נועדה לומר, כך שבהחלט סביר שזה עוד אחד מהחלקים שפספסתי את כוונתך.
מה לא הבנת?
15/05/13 21:11
50צפיות
הרי בהודעה שלי מופיע המקור, הייתה  כתבה עם הבן של  גולדה. אינני זוכר מתי בדיוק. כמדומני סביב הבחירות האחרונות ושאלת  מפלגת העבודה ובחירת  והיו"ר הנמרצת יחימוביץ. שלכאורה היא היורשת הטבעית של גולדה בראשות המפלגה  כאשה חזקה ומובילה (בשאר הדברים אין הרבה דמיון לדעתי, אבך זה עניין של פרשנות). ושם הוא נשאל  על הנהגתה של גולדה באותם ימים.
והוא הכחיש מכל וכל אמירה כזו שלה, וטען שזו השמצה של מתנגדיה (או בעיקר  מיתנגדותיה) במפלגה, ושהיא מעולם לא אמרה דבר כזה וגם  אמירה כזו סותרת את כל  תפיסת עולמה של גולדה
לגבי נשים והטרדתן ע"י גברים,  דווקא מי שמאוד הקל ראש בזה היה  בן גוריון. שלפחות  אלוף אחד שלו היה קשור באין ספור הטרדות ומעשים מיניים ומעולם לא  נתן את הדין על מעשיו.
יש אומרים שגישתו הפייסנית של ב"ג בענייני יחסים גברים נשים במערכת הציבורית, והעובדה שהוא די זילזל בתופעות כאלו. השפיעה לרעה  על המערכת עד היום.
בכל אופן  אם לא הובנתי כראוי, אני מבהיר את עמדתי, אני בעד תפילת הנשים הזו  הנקראת "נשות הכותל", בדיוק כמו שאני בעד חופש פולחן  בהר הבית ובכל מקום אחר בירושלים.
קשה לי להבין למה חרדים איכפת להן מכמה נשים עם טלית ותפילין שבאות פעם בחודש ומתפללות ושרות.  בדיוק כמו  שלא מובן לי מה איכפת למוסלמים אם  קומץ יהודים מתפלל בהר הבית או סמוך לאל אקצה.   הרי כולם מתפללים לאותו אל?
באופן מעשי, היות והבחור הציע  להעיף את החרדים מהכותל, הצעתי לו שיתנדב למשימה, הוא ענה שזה תפקידה של המשטרה, ועניתי לו שכנראה למשטרה בימים הללו יש עומס רציני, וקשה להם לעשות  את המשימה הזו בהצלחה, לכן הצעתי לו  שיכתוב למפכ"ל דנינו שהוא רוצה להתנדב למשימה הזו, ומוכן לגייס עוד 10.000 מתנדבים  למשימה.(בהנחה שצריך  שוטר לכל חרדי מתפנה) היות וסביר שהרבה חרדים ירוצו להתפרע באותה עת בכותל , אני מציע לו לא לשלוח  שוטרים קשי יום למשימה  הזו אלא שיתנדב הוא וחבריו בעצמם.
º
אני חושד שאני מזהה את הסגנון
15/05/13 23:58
26צפיות
º
תחושת דה ז'ה וו...
16/05/13 08:52
13צפיות
אם הבנתי אותך נכון
16/05/13 09:53
30צפיות
חשיבה ביקורתית כשהיא באה מכיוון שלא שיערת, מטרידה את מנוחתך עד כדי  הסטת הנושא?
בתור ציניקן מסתבר שקשה לך לתפוס ציניות
16/05/13 12:56
23צפיות
גולדה כמובן אמרה זאת בציניות.
תודה על ההצעה להתנדב, אני עדיין סובר שזה תפקיד המשטרה, והתירוצים בסגנון "אבל המשטרה ממש עסוקה" לא באמת תופסים מים. אז שהמשטרה תפנה פעם בחודש לשעה מספיק אנשים כדי לאבטח את נשות הכותל בדיוק כמו שמאבטחים משחק כדורגל. את התירוצים שלך לאפליה תמכור למישהו אחר, וממילא אין שום חוק שאומר שחייבים להכניס את כל החרדים הללו לכותל אם יודעים שהם הולכים להתפרע, מבחינתי אם הם עושים התפרעויות שיואילו בטובם להמתין בחוץ עד שנשות הכותל תסיימנה להתפלל.
אני מכחיש כל קשר
16/05/13 13:36
19צפיות
לציניות, ההערה על גולדה  נזרקה מספר  פעמים, ע"י  פוליטקאית וותיקה, מאושיות הפוליטיקה  בארץ וזכויות האזרח, שאני אישית מאוד מכבד, יריבותה האישית ושנאתה  התהומית לגולדה (שלא ברורה לי עד היום, אם היא בגלל שגולדה  רצתה להעיף אותה מהמפלגה או בגלל סיבה אישית) ונשים כמוך  חוזרים לצערי על אותה הכפשה  מרושעת נגדה.
גולדה אמרה את הדברים בהומור הסרקסטי שלה, ואח"כ הפכו את זה לכותרת  כדרכם של  משמיצים.
לידיעתך, העובדה שמדינת ישראל לא נמחקה מעל המפה באוקטובר 73, נזקפת  לדעתי בעיקר לעמידה האיתנה של גברת הברזל שלנו.
לגופם של דברים, מי שממונה על קביעת הנוכחות בכותל זה  כנסת ישראל ובתי המשפט.  המשטרה היא זרוע מבצעת בלבד.
הערתי שגם אם נקבל את גירסתך  לפיתרון הבעיה, עדיין אתה צריך להבין שאין באפשרות המשטרה ליישם התוכנית שלך, מהומות יפרצו בשכונות החרדיות , שיצריכו אלפי שוטרים.  וכמובן החלטת ממשלה ובתי משפט. זה לא נראה רלוונטי כרגע,
אין לך אפשרות למנוע מסתם מתפלל חרדי להכנס לכותל, וגם אם המשטרה תעשה זאת בג"ץ יבטל את זה  בעתירה הראשונה שתוגש.
הפיתרון צריך להיות בהסכמה של כל הצדדים הנוגעים בדבר, יש כמה אופציות. האופציה המתלהמת איננה המועדפת כרגע להבנתי על העוסקים בעניין.
אתה גם צריך להביא בחשבון, שהשר הממונה כרגע על פיתרון הבעיה,  שמכהן בשלושה תפקידי שר והוא כרגע הכוח השני או השלישי בחשיבותו בממשלה, הוא חובש כיפה, שבוודאי לא ישלח פרשים על סוסים לפנות חרדים בכותל. אולי תנסה  רעיונות יצירתיים יותר
אני לא משמיץ את גולדה
16/05/13 13:46
17צפיות
השמצתי את הפתרון שלך, שמטיל עוצר על הנשים במקום להטיל עוצר על הגברים, אם בכלל צריך להטיל על מישהו.

אני מבין שאתה נביא ויודע שיהיו מהומות. מעולה, אשמח לקבל את הגרלת הלוטו הבאה.
אם כבר, האיום של החרדים שהם יעשו מהומות על כל דבר שמתחשק להם צריך להיות מחוסל, זו משמעות שלטון החוק. לא יתכן שקבוצה מסויימת תהיה מעל החוק רק כי הם יעשו מהומות. אז שיעשו מהומות, והמשטרה תטפל בהם.
החלטת משטרה ובית משפט - החלטת בית משפט כבר יש, ואם יש ממשלה שמסוגלת להחליט החלטות כאלו זו הממשלה הנוכחית.

"אין לך אפשרות למנוע מסתם מתפלל חרדי להכנס לכותל, וגם אם המשטרה תעשה זאת בג"ץ יבטל את זה  בעתירה הראשונה שתוגש."
קשקוש. אפשר למנוע מכל מי שמגיע לעשות מהומות מלהכנס לכותל. בג"ץ לא יגן עליהם כי הם פוגעים בזכותן הדתית של נשות הכותל.

"הפיתרון צריך להיות בהסכמה של כל הצדדים הנוגעים בדבר, יש כמה אופציות. האופציה המתלהמת איננה המועדפת כרגע להבנתי על העוסקים בעניין.  אתה גם צריך להביא בחשבון, שהשר הממונה כרגע על פיתרון הבעיה,  שמכהן בשלושה תפקידי שר והוא כרגע הכוח השני או השלישי בחשיבותו בממשלה, הוא חובש כיפה, שבוודאי לא ישלח פרשים על סוסים לפנות חרדים בכותל. אולי תנסה  רעיונות יצירתיים יותר "
המסבירנות קפצה מדרגה. עברנו מלא ישים ללא לא מעוניינים לישם את זה. מעניין כמה תמשיך להתפתל רק כדי להצדיק בנימוקים שונים ומשונים את השליטה החרדית בכותל. תסלח לי שזה לא נשמע לי רציני.

נדמה לי שגם אני מזהה את הסגנון.

גופו של עניין
16/05/13 14:06
21צפיות
פרסתי מספר נימוקים רציני, מדוע הפיתרון שלך לא ניתן ליישום (נעזוב לרגע את גולדה שהבאת אותה כדוגמא לכאורה, בלי להבין מה היא אמרה  ומה כוונתה) נסה פיתרונות  יצרתיים בהם מפעילים גמישות ויצרתיות
אני לא נביא ולא בן נביא, ואין לי אלא לשער שיהיו מהומות רציניות, אני מניח שכל מי שמכיר את  השכונות החרדיות יודע איך מהומות כאלה מתפתחות ללא קשר לטריגר שגרם להן, כמדומני שהייתה תקופה בה מרכז העיר ירושלים היה סגור בפקקים בגלל איזו הפגנה של חרדים
שהחליטו לשרוף פחים וכ"ו בגלל איזה נושא שולי. אז סביר שבגלל  חסימת  הכותל למתפללים יעוררו מהומת אלוהים.
כפי שכבר ציינתי, אני בעד לאפשר  חופש פןלחן מלא לנשות הכותל, כוול עטיפה בטלית והנחת תפילין (לגבי מילת נשים בכותל, אני לא בטוח שזה רעיון טוב לבצע מילת נשים בכות כמו בריתות לזכרים, אבל אם הן תתעקשנה יש למצוא להן מקום צנוע לקיים המנהג העתיק ...)
אם ניתן לעשות זאת בהסכמה בכותל  אז יופי. ואם לא אז למצוא להן מקום סמוך ומכובד.
עדיין לא קבלתי הסבר, מדוע אינך רואה חשיבות בקיום מצוות תפילה של קומץ יהודים  (סהרורי או לא , זה עניין של טעם),בשערי מסגד אל אקצה,  או בפתח  חארם אל שאריף (מסגד  כפת הסלע).שחיטת כבש  בליל  יד' בניסן וזביחתו כקרבן פסח. רק בגלל שלמוסלמים  זה לא נראה ראוי?
תגובה
16/05/13 17:41
12צפיות
הבנתי בדיוק מה גולדה אמרה. אתה שוב ושוב מפספס את הנקודה.
הגמישות והיצירתיות שאתה מציע הן פשוט כניעה לחרדים. אין לי אלא לשער שפספסת את הטענה שאומרת שלא צריך להכנע לסחטנות וללחצים מצד אלו המאיימים במהומות, זה נכון לחרדים וזה נכון למה שמכונה "נוער הגבעות" ואפילו לערבי ישראל. נשות הכותל לא "צריכות" הסכמה של החרדים כדי להתפלל בכותל, החרדים "צריכים" להבין שהכותל לא שלהם ואם הם רוצים לעשות בלאגנים שיעשו. מדינת ישראל "צריכה" להפסיק להכנע לסחטנויות ולאיומים.
עם כל זאת אני מסכים בהחלט לרעיון ההדברות עם החרדים, אלא שאתה משום מה חושב שאי מי נדרש לרשות החרדים כדי להתפלל בכותל ואני לא. כל פתרון בהדברות חייב לכלול תפילה של נשות הכותל כמנהגן בכותל ולא בשום מקום אחר.

"עדיין לא קבלתי הסבר, מדוע אינך רואה חשיבות בקיום מצוות תפילה של קומץ יהודים  (סהרורי או לא , זה עניין של טעם),בשערי מסגד אל אקצה,  או בפתח  חארם אל שאריף (מסגד  כפת הסלע).שחיטת כבש  בליל  יד' בניסן וזביחתו כקרבן פסח. רק בגלל שלמוסלמים  זה לא נראה ראוי?"
אין דבר בין מאבק על דמותה של המדינה והדת היהודית בארץ אל מול הצבת החרדית המנוהל על ידי נשות הכותל ובין מאבק על התפילה בהר הבית שהוא מאבק של הדת היהודית בדת המוסלמית, עניין שדי ברור מזהות התומכים בתפילה בהר הבית, ויפורש ככזה על ידי המוסלמים אפילו אם הוא נעשה בתמימות ובטוהר. ביננו, סלח לי שאני לא חושב שרצונם של כמה מתפללים להתפלל בהר הבית חשוב מספיק כדי לפתוח במלחמת עולם שלישית.
ובכן
16/05/13 18:04
21צפיות
אני מציע  הצעה קונקרטית, מעשית ופרקטית. אני לא רואה טעם להתפלמס על זכויותיה של המדינה בכותל. ייתכן מאוד שהמגמה שאיפיינה את שר הביטחון ב67 להעביר את הר הבית לשליטת הוואקף המוסלמי, קרתה במקביל גם עם הכותל  שהועבר ע"י המדינה או שולחיה  לוואקף היהודי- קרי הרבנות או החרדים.
מרגע שהמדינה החליטה שאין לה חשק להתעסק "בכל הוותיקן הזה"  כהגדרת  שר הביטחון אז, והעברת הסמכויות הדתיות  לידי הרבנות, והמפתחות לידי החרדים אין לך להלין אלא על קוצר ראות של ממשלות ישראל לדורותיהם, שלא מצאו שום גורם לא רבני אורטודוכסי להפקיד בידיו את הכותל(או ייתכן שנשות הכותל בכלל לא היו קיימות  אז?)
הפיתרון יהיה  אך ורק בהידברות, שאותה תנהל ממשלת ישראל,  והשר הממונה מטעמה  שהוא כמדומני שר הדתות.
לגבי תפילת יהודים בהר הבית, למרות שאינני רואה שום עניין מיוחד בתפילת יהודים בשטח מסגד או בסמוך לו, הרי  ברור שטענתם של קומץ מתפללים  אלו, שמבחינה דתית  הם מתפללים במקום הקדוש באמת לעם היהודי, ולא בקיר תמך, שבזמן המקדש שימש כמעבר בלבד  להר הבית, ובגלל שזיהו אותו לאחר החורבן בטעות כקיר של המקדש הוא הפך למקודש.
הטענה שלהם, לא פחות חזקה משל  נשות הכותל. ואולי אפילו יותר חזקה מבחינה דתית. כי יש מסורת עתיקה לתפילה  בהר הבית גם אחרי החורבן מאות שנים, ותחת שלטון איסלמי  אדוק. אז למה הוואקף לא מרשה להם להתפלל שם , ועושה מהומות? אם הם באמת מתפללים לאלוהי אברהם, מה איכפת להם  מתפילה יהודית בהר(לא שזה חסר לי במיוחד, אבל זה נראה לי קיפוח לא צודק של בעלי זרוע את זכויותיהם הדתיות של יהודים  באופן מעורר  סלידה ובחילה)
המוסלמים אינם מפרשים כלום, הם פשוט רוצים "יודן ריין" בהר הבית, וזה לא משנה אם אתה מתפלל או שוטר יהודי או קבלן שבא לתקן מרזב.....
לדעתי, אם מה שמעניין אותך זה קיפוח זכויות הדת והאזרח, עלייך לצעוק ככרוכיא על הפלייה הזאת בהר הבית, בלי קשר  לאיומים של המוסלמים, גם אחמינגאד מאיים כך על המדינה בלי שהפרעת את מנוחת המוסלמים בהר. משום שהוא אנטישמי ושונא יהודים
אם לא שמת לב
16/05/13 23:19
11צפיות
גם אני מציע הצעה קונקרטית פרקטית ואפילו מעשית (כלומר פרקטית), הצעה שלא שקלת לשניה כי.... א', ב', ג' ותכף יגיע גם ד' - או במילים אחרות - כי אתה לא רוצה אותו.
כל הניתוח ההיסטורי נחמד אך לא רלבנטי לסוגיה, שהיא האם ראוי במדינת ישראל שהכותל המערבי והפרהסיה בכלל ינוהלו על ידי פלג קטן, קיצוני הממומן על ידי המדינה אבל לא באמת תופס את עצמו כחלק ממנה, או שהפרהסיה במדינת ישראל צריכה להיות מנוהלת על ידי רוב העם תוך התחשבות בזכויות ובחובות של כולם.

"הפיתרון יהיה  אך ורק בהידברות, שאותה תנהל ממשלת ישראל,  והשר הממונה מטעמה  שהוא כמדומני שר הדתות."
שוב קביעה מאוד נחרצת שלא מבוססת על כלום. כמו שרב חרדי מחליט היום לגבי הכותל כי הוא מונה לכך על ידי המדינה, כך אפשר מחר לבטל את התפקיד הזה ולהפקיע מידיו את השליטה. היחידים שיתמרמרו יהיו החרדים. אגב גם משרד הדתות הוא לא, כמדומני, גזירת טבע, אם צריך אפשר לבטל גם אותו.  זה שהחלטת שהשליטה החרדית בכותל היא עניין של קבע ובלתי ניתן לשינוי זו אך ורק ההחלטה שלך, ללא אחיזה במציאות. מכאן גם הנסיון להקביל את הכותל להר הבית, שאף הוא מנותק מן המציאות. אדרבא רוצה רב הכותל להמשיך להחליט על הכותל, שיתכבד ויאפשר לנשות הכותל להתפלל כרצונן או שימצא סידור המתקבל על דעתן שבסופו הן מתפללות בכותל המערבי ולא בדרומי. אני לא נגד הדברות, אבל הדברות איננה יכולה להעשות מנקודת מוצא של סחטנות ואיומים אותה אתה מציג.

"לגבי תפילת יהודים בהר הבית, למרות שאינני רואה שום עניין מיוחד בתפילת יהודים בשטח מסגד או בסמוך לו, הרי  ברור שטענתם של קומץ מתפללים  אלו, שמבחינה דתית  הם מתפללים במקום הקדוש באמת לעם היהודי, ולא בקיר תמך, שבזמן המקדש שימש כמעבר בלבד  להר הבית, ובגלל שזיהו אותו לאחר החורבן בטעות כקיר של המקדש הוא הפך למקודש.
הטענה שלהם, לא פחות חזקה משל  נשות הכותל. ואולי אפילו יותר חזקה מבחינה דתית. כי יש מסורת עתיקה לתפילה  בהר הבית גם אחרי החורבן מאות שנים, ותחת שלטון איסלמי  אדוק. אז למה הוואקף לא מרשה להם להתפלל שם , ועושה מהומות? אם הם באמת מתפללים לאלוהי אברהם, מה איכפת להם  מתפילה יהודית בהר(לא שזה חסר לי במיוחד, אבל זה נראה לי קיפוח לא צודק של בעלי זרוע את זכויותיהם הדתיות של יהודים  באופן מעורר  סלידה ובחילה)
המוסלמים אינם מפרשים כלום, הם פשוט רוצים "יודן ריין" בהר הבית, וזה לא משנה אם אתה מתפלל או שוטר יהודי או קבלן שבא לתקן מרזב.....
לדעתי, אם מה שמעניין אותך זה קיפוח זכויות הדת והאזרח, עלייך לצעוק ככרוכיא על הפלייה הזאת בהר הבית, בלי קשר  לאיומים של המוסלמים, גם אחמינגאד מאיים כך על המדינה בלי שהפרעת את מנוחת המוסלמים בהר. משום שהוא אנטישמי ושונא יהודים"
מעניין שאתה מסיט את נושא הדיון לתפילת יהודים בהר הבית, ואת רוב הודעתך הקדשת לזה, האם נסתתמו טענותיך והצהרותיך הבלתי מבוססות לגבי נשות הכותל?
כבר הבהרתי שהר הבית לא מעניין אותי, זה לא נושא הדיון אלא מאבק בין דתי שונה בתכלית בעל שיקולים אחרים לגמרי.
לטעון שהמוסלמים רוצים יודן ריין זו דמגוגיה לשמה. אני ועוד הרבה מאוד יהודים, כולל כל החלק הרוצה להתפלל על הר הבית, כבר היו שם. מי שאוסר תפילה יהודית על הר הבית זו משטרת ישראל מנימוקים בטחוניים.
אני את הדיון הזה סיימתי. תודה ולהתראות.
º
נראה לי שמיצינו?
16/05/13 23:44
9צפיות
תעיף גם את קומץ היהודים שדוקרים לכולם בעין
14/05/13 12:25
64צפיות
במזרח התיכון, מיעוט שולי ומעורר פרובוקציות

ואם יפריע לחרדים שמשביעים טירונים בכותל?

אסור לנשים ללבוש טלית בעזרת נשים בכותל? אתם לא נורמלים.
הבעיה שאין מי שיעשה זאת
14/05/13 17:04
46צפיות
המשטרה עסוקה, בעניינים פעוטים כמו  לא לאפשר מהומות בשטחים ובירושלים, למניעת אינטיפדה מזויינת שלישית, שתהיה כך מבטיחים יודעי דבר עקובה מדם יותר מהשתיים הראשונות.
אז דנינו מאוד עסוק, אולי  אתה מתנדב להעיף אותם משם?
ולא הבנתי מה הבעיה עם הטירונים, הם לא מופיעים עם טלית ותפילין ברחבת הנשים בכותל?
תוספת
13/05/13 23:05
45צפיות
יותר מאחת אורתודוקסית. מדובר בקבוצת נשים מכל הזרמים המתפללות לפי ההלכה האותודוקסית
מסכים עם כנף
12/05/13 22:18
91צפיות
אולי יש שם גם נשים מאמינות, אך האירוע כולו הוא צומיזציה אחת גדולה.
עובדה שנשים משועממות כדוגמת סתיו שפיר, תמר זנדברג ומיכל רוזין מככבות ומנהיגות את כל הטררם המיותר הזה.

דת היא דת, היא אמורה להיות קיצונית,מפלה,גזענית ורדיקלית זה אחד מסימני ההיכר הבולטים שלה.
אין שום צורך ליפות ולעגל פינות. וכל דת שתעבור רפורמה כסחנית, לא ישאר ממנה דבר חוץ מבדיחה.
גישה מעניינת
13/05/13 23:10
47צפיות
אשמח לשמוע מה מצחיק באישה המניחה תפילין ולמה לדעתך יש חובה דתית להפלות אותה.
הבעיה היחידה עם כל מה שכתבת
13/05/13 23:02
52צפיות
היא שנשות הכותל כקבוצה הן אורתודוקסיות המתפללות לפי ההלכה האורתודוקסית.
שימוש, בהחלט
18/05/13 16:53
גמני זוכר את התסכול, למפרע, כשהבנתי מה חשובה תרומתו לש ברק דווקא לנ ו - בני המיעוט החרדי האנוס. ואנחנו צעדנו בהפגנה נגדו, כבשר תותחים צייתני
התוכן האמיתי
12/05/13 19:36
93צפיות
מי שישמע איזה אמת צרופה וגדולה היא שיש לשמר אותה בכל מחיר.
בכל מקרה, דעתי דומה לדעתו של פייגלין כפי שהוא פרסם בדף הפייסבוק שלו:

מדוע אני תומך בזכותן של נשות הכותל להתפלל שם, למרות שברור לי שמדובר בפרובוקציה ולא בהגשמת אמונתן הדתית.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4681407232...
סתם פרובוקציה.
12/05/13 20:22
107צפיות
היהדות מעולם לא הייתה ברת תיקון וגם לא תהיה.
שורשה של היהדות זה שוביניסטיות.
החל מאלוהינו האחד והיחיד ששונא זימה, ולכן אסור לי לשתות קוקה קולה אם כתוב על הבקבוק "טלי".

לא מבין מה הרעיון בניסיונות הנשים להידחף לדת הזו.
המטרה שלהן
12/05/13 23:29
87צפיות
לפי מה שאני קורא בויקיפדיה, ומדביק אותה כאן:

לשנות את הסטטוס קוו הקיים שמונע מנשים מלהתפלל באופן חופשי בכותל המערבי,
לחנך את הנשים היהודיות והחברה כולה על זכויות האזרח הפוליטיות, דתיות וחברתיות הקשורות לזכותן של נשים להתפלל כקבוצת תפילה,
ולהעצים את הנשים היהודיות לקחת אחריות על החיים הדתיים וזכויות התפילה שלהן.

עם כל זה שהיהדות היא דת שוביניסטית, לדת ההשקפה יש מקום של כבוד בהעצמת השוביניזם למימדים מיפלצתיים.
לא יזיק אם בת סמינר חסודה תדע למשל שהסיבה המרכזית לכך שהיא מודרת מהמצווה הנשגבה של הנחת תפילין,
זה משום שנשים יודעות לשמור על גוף נקי פחות מגברים, (כן, זו לא טעות סופר..).

ההפגנות לדעתי עושים רק טוב לנושא הזה, כפי שנוכחתי לראות דוגמאות במו עיני.
והמטרה הסופית? לבטל את ההפרדה בכותל?
13/05/13 01:34
83צפיות
אף אחד לא נכנס לבית כנסת שלהן וזרק עליהן עגבניות בשעת התכנסותן המטולתת. (לא שזריקת עגבניות בכותל היא לגיטימית)
אני בעד לפתוח את המרחב הפילוסופי לעין כול, ושכל אחד יבוא ויטול כרצונו.
אבל עדיין אתה תכעס מאוד מאוד אם תשמע על יהודי שנכנס למסגד לא חליצת נעליים והופיע שם עם טליתו על כתפו.
יש קונצנזוס אצל מרבית העם היהודי בארץ ישראל שהכותל יישאר עם סממנים אורתודוקסים.
כן, הכותל הוא מרחב ציבורי, כך גם בית כנסת הגדול ועוד ועוד.
סליחה
13/05/13 13:52
62צפיות
אבל כיום הכותל הוא אחד המקומות הדוחים ביותר עבור מי שאינו דתי ורוצה לבוא להתפלל/לחגוג שמחה משפחתית. הנשים האלו מייצגות ציבור חילוני/מסורתי/דתי מתקדם גדול מאוד שמעוניינים בפינה שבה ניתן יהיה לערוך תפילות/טקסים דתיים בלי כל הג'יפה וההפרדות הרגילות שיש בכותל.
תתפלאו.
נשות הכותל הן אורתודוקסיות
13/05/13 23:13
57צפיות
לפחות מבחינת האופן בו הן מתפללו. אשמח לשמוע איך לדעתך קבוצה המתפללת בעזרת נשים תורמת לביטול המחיצה בכותל.
הכותל לא שייך לחרדים (כי ההבחנה בין נשות הכותל לאורתודוקסיה היא טעות), לא היה שייך לחרדים ולא יהיה שייך לחרדים. הוא אפילו לא שייך למדינת ישראל. הוא שייך לכל עם ישראל ולכל יהודי באשר הוא.
שאלה לגבי מה שכתבת
15/05/13 10:31
52צפיות
"יש קונצנזוס אצל מרבית העם היהודי בארץ ישראל שהכותל יישאר עם סממנים אורתודוקסים"

על מה את מבססת את הטענה הזו?
אוקי, צודק. עשיתי בירור קטן
15/05/13 23:22
48צפיות
"והקונצנזוס" מחולק שוה בשוה...
איך שאני מבינה נשות הכותל כבר שנים על גבי שנים מתעטפות בטלית ובתפילין.
מה השתנה?
מדוע עכשיו הנושא התפוצץ?

º
אפשר מקור לטענה החדשה?
15/05/13 23:56
16צפיות
נשות הכותל בקצרה:
16/05/13 13:08
27צפיות
נשות הכותל התפללו משך שנים כמנהגן.
בשלב מסויים, כמדומני באמצע שנות ה90) רב הכותל החליט לשנות את המנהגים בכותל  ולהפוך אותו לבית כנסת חרדי.
הוא אסר על נשות הכותל להתפלל שם ואחר כך גם על השבעות טירונים (כי לא יושבים גברים ונשים בנפרד).
נשות הכותל הגישו לפחות בג"ץ אחד שפסק לטובתן, ואחר כך עוד בג"ץ כי שום דבר לא נעשה בשטח, ובמשך כל הזמן הזה עשו את הקריאות בתורה לא בכותל אלא במקום אחר (ועדיין התפללו עם טלית). הבג"ץ האחרון, כנראה כי נמאס לו להתעסק בנושא, החליט לקבל את הצעת המדינה שתכשיר שטח בהמשך של הכותל המערבי, היכן שקשת רובינזון והאתר הארכיאולוגי (למעשה מתווה הצעת שרנסקי) ונתן לה שנה לעשות זאת. כל מי שהיה בקשת רובינסון לאחרונה יודע שהמדינה לא עשתה זאת. בינתיים לנשות הכותל נמאס שמורחים אותן והן חזרו להתפלל ברחבה המרכזית, אז המדינה תבעה אותן בבית משפט, והפסידה.
הסיפור לא התפוצץ עכשיו, הוא בחדשות כבר כמה שנים.  
מי מארגן לי מיטה ללילה?
14/05/13 21:46
171צפיות
בתמורה אני מבטיח מקום בשורה הראשונה בסעודת הלויתן עם שור הבר.
מְרוֹמָם הוּא אֱלָהִין, בְּקַדְמָא וּבַתְרַיְתָא:
צְבִי וְאִתְרְעִי בָן, וּמְסַר לָן אוֹרַיְתָא
º
14/05/13 22:26
23צפיות
והדילמה הגדולה
15/05/13 00:35
126צפיות
איך ישנים טוב יותר.
מול סרט
או על הגמרא.
שאלה לחברי הפורום הגברים כי נשים לא חייבות
14/05/13 08:00
170צפיות
אתם מתכוונים להישאר כול הלילה ערים או שאתם בורחים מזה?
בגלל שאני גר רחוק מהמשפחה אז אני לא נשאר ער כול הלילה.
עדיף לישון טוב כדי לא להירדם בתפילה
14/05/13 09:05
138צפיות
קצת יצירתיות
והרבה אמונה בצדקת הדרך
º
איך אתם מעבירים את השבת ?
10/05/13 19:16
219צפיות
מד מן
10/05/13 22:34
215צפיות
סדרת מופת.

מחר ים.
היחידת דיור שלי מוכנה וזמינה
11/05/13 08:11
195צפיות
אתם מוזמנים להתארח אצלי בשבתות .בנס ציונה אין הרבה מה לעשות אבל יש מוניות שרות לתל אביב כל הלילה וכל היום, ויש גם בריכת שחיה לחודשי הקיץ החמים.
חציו לכם וחציו לה'
11/05/13 08:36
188צפיות
בתפילות בבית הכנסת
בבית עם מחשב בחדר

ברוך המבדיל בין קודש לחול
ההספקים שלי:)
12/05/13 09:15
168צפיות
חצי ספר, חברים, עבודה והמון שינה.
מקום אדיר לחפצים לצאת בשאלה
13/05/13 16:11
171צפיות
ביקרתי אצל קלרה בנס ציונה ,
ראיתי את יחידת הדיור שבנתה , מתאים ופנטסטי לבחור  או בחורה  ביחד , לחוד [או לזוג]
איזור יפה מטופח ונקי. אוויר צח ומצוחצח מדויסים שיקל עליכם לפרוק הכל ולהתחיל חיים חדשים ללא דמעות העשוקים של ההורים השכנים הרבנים והחרבניות...[בתקופה הראשונה עד להתארגנות בעבודה והיציאה לעולם הגדול , קלרה בנידבת ליבה לא תיקח מכם מאומה , כדאי ומומלץ , ואיך אומרים אצלינו  "כל הקודם זוכה" ]
הכותב לקלרה מסרון בקשה .שלאחריו היא תתקשר איליו  העיצומה של השבת יהיה הזוכה המאושר !!
תודה יקירי
13/05/13 18:16
120צפיות
באמת נהנתי לפגוש את איש מעניין, ראש ישיבה דוסית במיוחד
אם הוא ממליץ סימן שזה באמת נחמד....
באמת מסובך...
14/05/13 02:56
114צפיות
הסתבכתי בהעברת גלקסי 3 במוקטעה' מבלי שיבלוט. ולבסוף, תקעתי אותו מאחור בצמוד לחגור. וסוף טוב הכל טוב. מלבד זה שבאמצע סעודה שלישית כשנעמדתי בקבלת עומ"ש, המלפפון נתקע במסעד של הספסל ונפל בתוככי ביה"כ לעיני כל ישראל.
כבחורי ישיבה חרדים (לשעבר) מה דעתכם?
11/05/13 22:42
343צפיות
http://bshch.blogspot.co.il/2013/05/blog-post_527....

פרסום שמות סקסיים כמו טלי, (יש גם רבקה, אז אולי יבחרו את השמות היותר "פשוטים" ואפילו יש סבתא, למהדרין מן המהדרין)
על בקבוקי קוקה קולה בשולחן שבת, האם גורם לכם להרהורים נלוזים ומגונים?
ואם כן, אז מה?
אולי צריך ללמוד איך לחיות עם התחושות הללו? גם בצורת חיים חרדית, אמורים לחיות עם נשים במרחב הציבורי, לא? (אני שואלת ברצינות לא בלגלוג)
נשמע לי הזוי
12/05/13 09:13
172צפיות
שאיזשהו שם (סקסי?) כמו טלי אשכרה יגרום למישהו הרהורים, זה לא שהנשים שחיות סביבם במציאות היומיומית נטולות שמות.
מצד שני, לך תדעי
אז איזה שם יהיה סקסי באוזניהם הבתולות?
12/05/13 21:22
138צפיות
חנה? זה השם של אמא שלם.
טלי נשמעת להן יצור מעולם אחר, מודרני יותר, נועז יותר.
אחת שכנראה תראה להן את החזיה...
מוגזם
12/05/13 13:45
116צפיות
לא זכור לי שבימי חרמנותי נתהרהרתי בשל שמות כאלו ואחרים.

באמת מוגזמת המחאה הזו.

לכנף - בבלוג של שאולזון יש הסבר, חחחח
12/05/13 14:39
151צפיות
אני מעתיקה את ההסבר לכך. תקראו ותורידו את הראש מבושה. תנו לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור!

הרב לנדא תובע מ'קוקה קולה' להסיר את שמות הנשים - בשבת בקידוש ביקש מי מחברו 'תפתח לי את מרים' וזה זעזע את החסידים

זעזוע עובר על החסידים במיוחד אצל מי ששמות נשים לא מוזכרים, ואם כבר, אז רק באות הראשונה כאשר הם נקלעו למצב חדש וקשה, בקבוקי 'קוקה קולה' קיבלו שמות של נשים, דבר שלא מקובל בחברה החרדית בכלל והחסידית בפרט

מה שזעזע יותר מכל היה בשבת בקידוש כשמי ביקש מחברו 'תפתח לי את מרים' כולם הסתובבו לעבר המבקש זאת לא קלטו על מה הוא מדבר והגיעו למסקנה כי אסור לאפשר את המצב הזה ופנו להרב לנדא ביקשו ממנו שיעשה משהו מפני שהוא נותן הכשר ל'קוקה קולה'

ואכן הרב לנדא פנה ל'קוקה קולה' וביקש להסיר את שמות הנשים, ואף הציג בפניהם בקבוקים מחברות אחרות ששם השמות הם של גברים, ובינתיים ביקש כי בריכוזים החרדים שלא יחלקו יותר בקבוקים עם שמות נשים
אין לדעתי אף אחד שדבר כזה משפיע עליו
12/05/13 23:37
122צפיות
השטות הזאת נובעת כמו הרבה החמרות אחרות מתחרות מטופשת מי אפפיור יותר ממי,
ולאף אחד אין שליטה על זה.
רוב החרדים, ואני מדבר על המיינסטרים, מגחכים על זה בקול רם.
אבל אף אחד לא יכול לצאת נגד זה.

במידה מסויימת זה דומה (להבדיל) למאבקים הקולניים של הירוקים ודומיהם, ולעיתים זה בא גם על חשבונם של חפים מפשע,
אבל אף אחד לא יכול להגיד כלום.

זה ישתנה במוקדם או במאוחר שהחלוקה בין שפויים לקיצוניים בתוך המחנה החרדי יהפוך לברור יותר,
באופן אישי
13/05/13 00:34
104צפיות
ברור שזה לא מחרמן ולא חירמן. לא צריך להגזים.

אבל הרעיון ששם בלבד יכול לחרמן מופיע כבר בגמרא (מגילה טו, א): "כל האומר רחב רחב מיד ניקרי". ונכון שהגמרא מסבירה שמדובר במקרה שבו הקורא בשם מכיר את האשה הקרויה, אבל אפשר לדעתי לראות בזה את שורשי הרעיון שכנף ציטטה פה.
מצד שני
14/05/13 23:27
52צפיות
מי שראה את כמות הבדיחות הגסות שרצו על הפיד השבוע, יכול להבין למה יש בזה טעם לפגם.
נקודה מעניינת.
17/05/13 23:07
6צפיות
במחשבה ראשונה זה נראה שטותי. ז"א מי הוא זה אשר יתחרמן רק מלראות שם של בחורה.. (חחח אני מדמיין את אותו אחד כותב שמות של בנות על פתקים סודיים ונהנה מזה :)). אבל במחשבה שניה היה כבר מישהו שהתחרמן מלראות ילדה בת 8 עם מרפקים גלויים השם ישמור. ז"א שזה יכול להיות.
כך או כך עצם הדבר שדיון כזה יכול להיות במגזר כלשהוא. זה בעיה ר-צ-י-נ-י-ת!! לא נותר לי אלא לרחם על מסכנים אלו.
יוצאים על הבר
12/05/13 09:19
220צפיות
פורסמו המיקומים והארועים,
למי שיכול להרשות לעצמו- שווה לבוא

הפרטים בפייסבוק
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
לא רואים כלום.....
12/05/13 13:26
54צפיות
לינק שעובד
12/05/13 16:33
119צפיות
º
תודה:)
13/05/13 10:37
22צפיות
אברהם ישעיהו - בלוג של יוצא בשאלה חזונישניק
11/05/13 11:48
302צפיות
אשמח לתגובות רעיונות הערות והארות

גוט שבת..

הבלוג
אהבתי!
11/05/13 15:36
145צפיות
יש לך יכולת תיאור נפלאה!
כולי דרוך לשמוע המשך הסיפור, במיוחד מה הביא אותך להסתפק באמיתות שהנחילו אותך.
איי איי איי ר' ליפא
11/05/13 20:38
145צפיות
והכתיבה שלך יפה מאוד
אהבתי - קראתי בשקיקה
14/05/13 11:54
42צפיות
כתיבה תמימה וקולחת, האמת ניכרת בתיאורים. מחכים להמשך ...
אהבתי - קראתי בשקיקה
14/05/13 12:11
24צפיות
כתיבה תמימה וקולחת, האמת ניכרת בתיאורים. מחכים להמשך ...
תודה לקוראים והמגיבים.
15/05/13 03:52
40צפיות
רות ונעמי, גטבורג ושער שכם. שבועות!

אשמח לקרוא תגובות,

אגיט יו"ט.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
יפה
16/05/13 23:19
10צפיות
קראתי הכל

יישר כוח

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום

Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה