בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מזג-האוויר. הפורום משמש כבית חם לכל חובבי מזג-אוויר ותופעות אקלימיות. הפורום מיועד לכולם - לחובבי המטאורולוגיה, לאנשי המקצוע בתחום ולכל אחד המעונין לקבל מידע על מזג האוויר בישראל ובעולם. בפורום תמצאו תחזיות, ניתוחי מפות, שיחות על תופעות מ"א ותופעות אקלימיות, ולמעשה כל דבר שקשור בצורה ישירה או עקיפה לתחום מזג האוויר. 

כל הארה, הערה, בקשה, הצעה מכל סוג - אפשר תמיד לשלוח אלי במסר.

גלישה נעימה!

ניב

לעסקים מומלצים ע"י גולשי תפוז – לחצו כאן

טמפרטורת המים
23/05/13 15:33
האם המים מושפעים ממזג האויר
מאמר אוטנטי בנושא ערפילים בישראל מאת אתר
22/05/13 12:47
244צפיות
מצב השמיים

אתר מצב השמיים עובר למצב קיץ. מכיוון שעדכונים שוטפים של תחזיות מפורטות אינו רלוונטי בקיץ הבנאלי שלנו, אנחנו, צוות מצב השמיים, עוברים לשלב לימוד, במהלך תקופת הקיץ יפורסמו מאמרים אוטנטים (לא מועתקים) בנושאי מטאורולוגיה שונים, שנועדו להעשיר את הידע של הקוראים.
רוב המאמרים הם לכלל האוכלוסיה ודורשים ידע מוקדם מאוד בסיסי במושגים הבסיסיים (כמו; אינברסיה, רמה, שקע וכו...)

המאמר מצורף כאן לנוחיונתכם, פורמט מתאים יותר מופיע בקישור לאתר מצב השמיים:

http://skystatus.co.il/fog/

קריאה מהנה... שאלות אפשר להעלות כאן.
מעבר לזה, ניתן להעלות שאלות בדף הפייסבוק של אתר מצב השמיים או לשלוח הודעה פרטית אליי או אל שי אגם.

בברכה,
צוות אתר מצב השמיים
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
22/05/13 12:49
6צפיות
תודה, הערות
22/05/13 13:13
109צפיות
לא קראתי בעיון רב, אלא ברפרוף. שני דברים בלטו מאוד:

1. למה החלטת לכתוב שערפילי ההרים אינם מסוכנים כמו ערפילי הסעה/קרינתי?
אני סבור שהערפל הוא ערפל בכל מקום, ומגביל את הראות באותה צורה. ערפילי הרים מפתיעים ונוטים להיות ממושכים יותר מערפילי קרינה. סע לרמת הגולן ביום חורפי ותראה שטח נרחב ביותר לוט בערפל. שם, בכבישים החשוכים והפתלתלים זו סכנת מות ממשית, הרבה יותר מנסיעה בכבישים המישוריים והמוארים של מישור החוף בזמן ערפל, שלרוב מתרחק מהכביש כדי 10-20 מטר בשל החימום הקרקעי.

2. התמונה בתחתית המאמר יפה, אך לא מתארת בשום צורה ואופן ערפל, אלא אם כבר, תופעה "אורוגראפית" של התעבות בתנאי ים קר ועלית אוויר.

תשובות:
22/05/13 13:26
98צפיות
1) הסיבה היחידה לסיכון הנמוך יותר בערפילי הרים הוא שפשוט רוב האוכלוסיה אינה מרגשיה בהם... הם בכל אופן ערפל והגבלת ראות חמורה לכל דבר, מה גם שנמל התעופה אינו מושפע מהם בדרך כלל.
2) התמונה בהחלט יפה, אך אינה קשורה לערפל, וכמו כן לא קשורה למאמר בהכרח..
º
התכוונת אותנטי
22/05/13 13:50
24צפיות
הערה להערה- באזהרות התעופתיות אחת האזהרות
23/05/13 14:27
4צפיות
המופיעות תדיר היא על הגבלת ראות בשל ערפל/אד בהרים.
יש מצב של טיסות נמוכות כגון טיסת מסוקים שזה מאוד רלוונטי.
גם נהיגה באזורים כאלו מסוכנת בערפל, כפי שצוין.
היום ומחר תיהנו מאוויר צלול ונקי יחסית.
22/05/13 13:52
230צפיות
היום ומחר תיהנו מאוויר צלול ונקי יחסית.
בשישי ושבת צפוייה עלייה משמעותית של האבק באוויר, אבל לא הכמויות שנתקלנו בהם השנה בשרבי מרס ואפריל.
השד לא נורא כל כך...
22/05/13 14:15
215צפיות
השד לא נורא כל כך...
האובך רק ברום
º
השמיים היום צלולים למדיי.
22/05/13 14:20
60צפיות
ותוספת! תחזית "מיוחדת" לגל החום הקטנטן.
22/05/13 16:10
200צפיות
באדיבות אתר מצב השמיים מצורפת תחזית וסקירה לשבוע הקרוב.

ניתן להתעדכן באופן רציף באתר, וכן לשלוח בקשות אישיות לתחזית נקודתית באפשרות "תחזית אישית"

סקירה סינופטית:
עודנו חווים עלייה משמעותית בטמפ' ונמצאים כבר בעיצומו של גל חום קטן.
שרב זה נובע בעיקר מהתמוככות, מצב בו אוויר יורד במורד האטמוספירה ומתחמם. אך לשיא השרב הזה, שנחווה ביום שישי, משתלבת גם תמיכה קטנה מהקרקע, שקע שרבי קטן שעובר מדרום לנו, שישבש את הזרימות הימיות של הבריזה, יכניס אותה מאוחר ויאפשר גם למקומות כמו השפלה להתחמם לטמפ' גבוהות למדי.
אז אנחנו מרוכסים ומוגנים מכל אפיק.
שעות הצהריים ואחר הצהריים יכניסו במהלך כל הימים רוח צפון מערביות לאזורי החוף, השפלה וצפון הנגב, מה שיוריד את הטמפ' בצורה משמעותית בחוף, ויקשה על השוהיםהרבים בחוף להיכנס לים ;)
מיום שבת תחול הקלה בחום, והטמפ' תחזורנה להיות רגילות לעונה עד יום שני. מרכז הרכס עוקף אותנו ונהיה תחת השפעה של אפיקיות ברירת מחדל שתעצור את ההתמוככות.

תחזית:

היום בערב לילה:
במהלך שעות הערב יהיה מעונן חלקית עד בהיר באזורי החוף, השפלה וצפון הנגב. בכל שאר האזורים יהיה יבש וחמים במהלך הלילה.

יום חמישי:
עלייה קלה בטמפ' בעיקר בפנים הארץ, בדרום ובהרים, שם יהיה חם מהרגיל ויבש באופן משמעותי מהעונה. יינשבו רוחות קלות בעיקר מכיוון מזרח. משעות הצהריים אל תוך אחר הצהריים ייכנסו רוחות צפוניות עד צפון מערביות לאזורי החוף, השפלה וצפון הנגב, באזורים אלה תרד הטמפ'. בשעות הערב יהיה מעונן חלקית עד בהיר בצפון הנגב, ויכולות לנשב רוחות בעלות משבים ערים.
במהלך היום יהיה מעונן חלקית בעננות גבוהה.
בשעות הלילה קיים סיכוי לערפל בצפון הנגב.

יום שישי:
עלייה נוספת של הטמפ', בעיקר באזורי השפלה ומישור החוף בשעות הבוקר המאוחרות. הטמפ' תהיינה גבוהות באופן משמעותי מהעונה וישררו תנאי שרב בכל אזורי הארץ, יהיה יבש.
הרוחות תהיינה קלות עד מתונות בעיקר מכיוון מזרח.
בשעות אחר הצהריים תיכנס רוח צפונית עד צפון מערביות מתונה לאזורי החוף וצפון מערב הנגב, ותוריד בהם את הטמפ'. אל תוך שעות הערב, הרוח הזו יכולה להיכנס גם אל הרי הנגב והשפלה, וייתכנו משבים ערים מכיון צפון מערב בצפון הנגב.
במהלך היום יהיה מעונן חלקית בעננות גבוהה.
בשעות הלילה קיים סיכוי לערפל בצפון מערב הנגב והשפלה.

יום שבת:
ירידה קלה בטמפ' עד שעות הצהריים, ומשעות הצהריים ירידה משמעותית יותר. עדיין יהיה חם מהרגיל ויבש באזורי הדרום, ההרים והשפלה.
החל משעות הצהריים המאוחרות תיכנס רוח צפון מערבית, תחילה לחוף, לשפלה ולצפון הנגב ותוריד בהם את הטמפ', לקראת שעות הערב היא תגיעה למורדות המערביים של כל הרי הארץ ותוריד גם בהם את הטמפ'. באזורי הדרום והבקעה עדיין יישאר יבש וחם.
יהיה מעונן חלקית עד מעונן בעננות גבוהה ומעט בינונית במהלך היום.
בשעות אחר הצהריים והערב יהיה מעונן חלקית עד בהיר בעננות נמוכה באוזרי השפלה וצפון הנגב, וכן גם במישור החוף.

יום ראשון:
ירידה בטמפ' ועלייה בלחות. יינשבו רוחות צפון מערביות עד צפוניות קלות עד מתונות. באזורי הדרום, הבקעה וההרים ישררו טמפ' גבוהות מהרגיל לעונה. בשפלה, המורדות המערביים של ההרים, צפון הנגב והחוף יהיה חם מעט מהממוצע לעונה עד שעות הצהריים, ואז הטמפ' תרד.
בשעות הבוקר יהיה מעונן חלקית, ולפרקים מעונן בעננות נמוכה באזורי החוף.
משעות הצהריים יהיה מעונן חלקית עד בהיר באזורי השפלה וצפון הנגב.
בלילה כבר יהיה מעט קריר יותר בהרים.

יום שני:
ירידה נוספת בטמפ', בעיקר בהרים. הטמפ' תהיינה רגילות לעונה, למעט אזורי הדרום והבקעה, בהם עדיין ישררו טמפ' מעט גבוהות מהרגיל לעונה. יינשבו רוחות צפוניות עד צפון מערביות קלות עד מתונות.
בשעות הבוקר יהיה מעונן חלקית עד מעונן באזורי החוף, וקיים סיכוי לטפטופים קלים ומקומיים.
בשעות אחר הצהריים יהיה מעונן חלקית באוזרי השפלה, המורדות המערביים של ההרים וצפון הנגב.
בלילה יהיה קריר באזורי ההרים.

יום שלישי:
ללא שינוי ניכר בטמפ'. הטמפ' תהיינה רגילות לעונה למעט אזורי הדרום והבקעה. יינשבו רוחות צפון מערביות עד צפוניות מתונות. וצפון מזרחיות עד צפוניות בדרום ובבקעה.
בשעות הבוקר יהיה מעונן חלקית בעננות נמוכה באזורי החוף. בשעות אחר הצהריים מעונן חלקית עד בהיר באזורי השפלה, צפון הנגב והמורדות המערביים של ההרים.

יום רביעי:
עלייה קלה בטמפ', בעיקר בדרום, בבקעה ובהרים, באזורים אלה יהיה מעט חם מהרגיל לעונה. בשאר האזורים תהיה רק עלייה קלה עד שעות הצהריים.
יינשבו רוחות צפוניות עד צפון מערביות קלות עד מתונות.
כתובות אינטרנט מצורפות:
מטוס בערפל- צילום מעניין
22/05/13 22:12
112צפיות
אולי מישהו יסביר מדוע רואים מה שרואים?

http://fun.mivzakon.co.il/video/General/15056/מטוס...
כתובות אינטרנט מצורפות:
צילום יפהפה!!
22/05/13 22:26
92צפיות
כמובן שלא מדובר בערפל סמיך..

ערפל הוא תוצאה של 100% לחות.
לחות יחסית נקבעת כתוצאה מיחס העירוב של הטמפ', חלקי יחס העירוב של טמפ' נקודת הטל (הטמפ' שאליה צריך להגיע במצב מסויים כדי להגיע להתעבות)...
כאשר המטוס עובר, הוא מעלה סביבו את הטמפ' הנמדדת בהרבה, בייחוד תוצאות הסילון, העלייה הזאת מורידה את הלחות היחסית של האוויר ובעצם "הורגת את הערפל" סביבה.
הצורות היפות נובעות מהערבול שיצר הזרם באחורי הסילון לערפל סביבו, ביחד עם הריסות הערפל שהשאיר..
לא מדוייק
23/05/13 07:52
58צפיות
ההסבר נכון בשתי השורות הראשונות.
מערבולות קצות הכנף, שהן חלק אינטגרלי מתופעת העילוי בטיסה, מורידות במקצת את הלחץ (ולכן הטמפרטורה) בתחום פעילותן, ולכן גורמות להתעבות שניראת מסתחררת. לא הזרם באחורי הסילון הוא היוצר את המערבולות.
המנועים בנחיתה פועלים במינימום, אבל בהחלט ייתכן שהם מסייעים אח"כ להריסת המערבולות, כמו גם להקטנה זמנית של הערפל בנתיב הטיסה.
מסכים, מוסיף!
23/05/13 11:51
33צפיות
הסיבה לערבוליות היפה היא מערבולות של הכנף.
הדרך היחידה לראות את המערבולות בקצות הכנף-
23/05/13 14:34
היא ביום ערפילי בו בשל הפרשי הלחצים בין החלק העלי של הכנף לצד התחתון יש ירידה מהירה בלחץ מעל הכנף המביאה להתעבות. הסיחרור נובע מקיום מערבולות אלו. בתנאי מעבדה כאשר בודקים את המטוס או את הדגם במנהרת רוח מוסיפים עשן לצפיה בתופעה.
מערבולות אלו יכולת לסכן מטוס הטס מאחרוי המטוס הראשון עד כדי ריסוק המטוס בעת המראה. לכן נהוג ליצור את ההפרדות בין המטוסים ואלו ממתינים כדקה עד להתיצבות האויר לאחר המראת המטוס. כמו כן נהוג להגדיל למספר דקות את זמן הממתנה כאשר מטוס קטן ממריא אחרי מטוס גדול/כבד או מטוס הנחשב ליוצר מערבולות כאלו. לדוגמה מטוס הבואינג 757 שאינו מטוס רחב גוף בשל מבנה הכנפים שלו מייצר מערבולות חזקות ואחרי המראה של מטוס כזה ההתנהגות כשל המראת מטוס כבד.
אפיק פרסופ"ש - שרשור סיכום השבוע
23/05/13 11:57
115צפיות
זהו שרשור ברוח קצת שונה, יותר קלילה - סיכום השבוע שעבר עלינו, או לפחות החלק ה"שגרתי" שלו.

המטרה היא ליצור אווירה חברתית יותר שתעזור לנו להכיר טוב יותר אחד את השני. העמקת ההיכרות עם האנשים שנמצאים מאחורי הניקים יכולה לשנות פלאים את חוויית הכתיבה (והקריאה) של כל אחד כאן - לא רק בשרשור הזה, אלא בכל שרשור שהוא. בין אם זה שרשור שהוא לימודי נטו, דיווחים נטו, עדכוני ערב... זה מקרין בסופו של דבר על הכל.

כדי שזה יהיה מסודר, יהיה לשרשור מתווה בסיס והוא סיכום שבועי.
כל מי שרוצה מוזמן להעלות את הסיכום שלו, שיתבסס על הסעיפים להלן (מן הסתם אפשר לענות רק על חלק ואפשר גם להוסיף סעיפים משלכם).
נתחיל משני סעיפים מזג אווירי-ים שסביר שיהיו להם תשובות דומות, ונעבור לסעיפים כלליים יותר.

היום הכי קשה עבורי בשבוע החולף מבחינת מזג האוויר.
היום הכי רגוע/נסבל עבורי מבחינת מזג האוויר.
היום הכי קשה/מבאס שהיה לי השבוע באופן כללי.
היום הכי טוב שהיה לי השבוע/משהו ש"עשה" לי את השבוע.
שיר/סדרה/תוכנית השבוע.
מאכל השבוע.
תוכניות שלי לסופ"ש החם מאז תחילת 2013 שעוד שנייה מתחיל.
תוכניות לקיץ - טיול/נופש בארץ או בחו"ל או כל דבר אחר שבא לכם לשתף. הקרדיט ללוי לב שוקרון (מטייל עם פינגווינים) שהציע את הסעיף הזה (c).

אמנם אופי השרשור קליל יותר אבל הוא כפוף לחוקי הפורום בדיוק כמו כל שרשור אחר. זה אומר לא לפגוע בגולשים אחרים, ובנוסף לא לכתוב הודעות ש"יוצאות מהדף" - כאלה שיש בהן מיליון כוכביות ורודות/מיליון סימני קריאה/אותיות מרוחות. חשוב שההודעות יהיו נעימות לעין ולא ישתלטו ויזואלית על כל השרשור.

º
הכוונה לשיר/סדרה/סרט*
23/05/13 12:02
13צפיות
אחלה רעיון
23/05/13 12:16
41צפיות
אני לירן יוסיפוף מרמת גן...
היום הכי קשה השבוע מבחינת מז"א היה אתמול (עבדתי בתור מחלק של ישראל היום בחוץ עם 2 שכבות של בגדים...) ויהיה מחר עם אותה עבודה ><  
היום הכי נסבל - לא היה...
היום הכי קשה ומבאס היה היום של הבגרות במתמטיקה ... שנה שנייה אני עושה את הבגרות (אני 4 יחידות בי"ב) ושנה שעברה לא היו כאלה שאלות , השאלות היו יותר מידי מבלבלות עם ניסוחים מטעים ובמקום לקבל 100 (כי המבחן היה ממש קל) גם התלמידים הטובים ביותר שאני מכיר , יקבלו 80 ומטה...
היום הכי טוב שהיה השבוע - לא היה משהו מיוחד...
שיר השבוע - עילי בוטנר וילדי החוץ - נעים עכשיו
מאכל השבוע - המבורגר
תוכניות לסופ"ש - להירקב בבית עם המזגן
תוכניות לקיץ - כשאני אדע מתי התאריך גיוס... אז אפשר יהיה לתכנן לקיץ
רעיון ממש טוב!
23/05/13 12:28
34צפיות
אז אני אכתוב לפי סעיפים באפשרויות שרשמת

1. היום הכי קשה עבורי בשבוע החולף מבחינת מזג האוויר: מבחינתי כל התקופה הקרובה היא קשה מבחינת מז"א, אבל סופ"ש הזה במיוחד. וגם קרינת השמש המחרידה הזאת! (איזה זוועה!!!)

2. היום הכי רגוע/נסבל עבורי מבחינת מזג האוויר: האמת, השבוע הזה היה לי יחסית נסבל לתקופה הזו.

3. היום הכי קשה/מבאס שהיה לי השבוע באופן כללי: אין יום קשה שהיה לי השבוע, בבוקר אני מתאמן (כוח) אבל זה לא משהו להתבכיין עליו, וחוצמזה אני במשמרות של שבוע-שבוע בצבא, בינתיים בבית אני לא עובד וחי (איכשהו) עם המשכורת הצבאית.

4. היום הכי טוב שהיה לי השבוע/משהו ש"עשה" לי את השבוע: שחברה שלי באה לסופ"שים או שאני הולך אלייה, זה פשוט עושה לי את השבוע!

5. שיר/סדרה/תוכנית השבוע: אני שומע מגוון שירים במגוון סגנונות, אבל האלבום החדש של אייל גולן, אדיר! תוכנית אין לי, אבל למה אין כבר את "רודפי הסופות" בנשיונל גאוגרפיק?? :/

6. מאכל השבוע: אני אוכל המון מפאת אימוני הכוח הרבים, דגים וחזה עוף זה בראש סדר העדיפויות שלי.

7. תוכניות שלי לסופ"ש החם מאז תחילת 2013 שעוד שנייה מתחיל: לסבול בשקט, ולחכות שיעבור הסיוט הזה.

8. תוכניות לקיץ - טיול/נופש בארץ או בחו"ל או כל דבר אחר שבא לכם לשתף: אין לי כרגע משהו ספציפי (בגלל הצבא), אבל בעיקר לטייל בארץ.
רעיון מצוין
23/05/13 12:50
26צפיות
היום הכי קשה השבוע היה אתמול, ישבתי בסלון כולי מזיע ושכחתי לרגע שאפשר לפתוח את המזגן
היום הכי רגוע מבחינת מזג אויר, יום שלישי בערב, הרגשתי אוויר קריר ונעים
היום הכי קשה, יום שלישי בעבודה, כל מה שניסיתי להתקין במחשב לא עבד
היום הכי טוב, יום רביעי, הייתי מלא אנרגיה אחרי אימון ג'יו ג'יטסו ברזילאי
תוכנית השבוע, טורניר MMA באגו טוטאל בהשתתפות הלוחם האהוד עליי David Rickel
מאכל השבוע, עוגת גבינה שאשתי אפתה
תוכניות לסוף שבוע, אימון BJJ, לטייל עם הבת שלי בת ה 5 וחצי
תוכניות לקיץ, טיול לאירופה, עוד לא סגור איפה
סיכום שלי
23/05/13 13:30
24צפיות
מבחינת מזג אוויר הכי קשה היה יום ראשון - הליכה מהתחנה המרכזית ועד לאוניברסיטה בשעות הכי חמות

הכי נסבל היה יום שני - נעים למדי ביום אבל גיליתי שבשביל החזרה מהחדר מחשבים למעונות סטודנטים ב-22 בלילה עדיין קצת קר מדי עם חולצה קצרה, מכנסיים קצרים וסנדלים ירושלים גם... בכל זאת.

הכי קשה הבוחן בכימיה פיזיקלית אתמול סיוט... אבל מזל שזה רק מגן.

מאכל השבוע טחינה ורצוי גולמית וטעים גם בלי מים.
שוקולד מריר השבוע הסתפקתי ב-60% קקאו (אבל הספלנדיד 70% ו-85% כמובן הכי טעימים)

תוכנית לסופ"ש ללכת לבריכה לשחות הערב, מחר ומחרתיים כפיצוי על שבוע שבו רק ישבתי (ולמדתי חלק גדול מהזמן).

תוכנית לקיץ עוד אין משהו מיוחד קודם כל נעבור את כל המבחנים ואז נראה.

º
דיווחי בוקר 23.5 - עמק יזרעאל ערפל כבד
23/05/13 07:19
21צפיות
ק.מזרע 15.7 מ"צ 94% בשעה 06:00
23/05/13 08:07
14צפיות
הלחץ 1011.1. ערפל שהתרומם מהקרקע נמצא בגובה 100 מטר מעל העמק. ואדי ערה ערפל כבד הבוקר.
27.1 מעלות על 25% לחות יחסית בהר ברכה, 3
23/05/13 09:57
35צפיות
מעלות יותר מאתמול בשעה זו.
רוח 4 קשרים מכיוון מזרח.
בפרדסיה 28.4 מע' 50% לחות
23/05/13 10:32
20צפיות
רוח צפונית-צפון מזרחית קלה.
º
באשקלון 24.8 מעלות ו74% לחות
23/05/13 11:15
14צפיות
סערות טורנדו בשידור חי מאוקלהומה ממסוק
( לעסק שלי )
20/05/13 23:47
815צפיות
הרס מטורף!
ממש עכשיו בשידור חי:
http://kfor.com/on-air/live-streaming/
אין דברים כאלו ..מדהים
21/05/13 00:45
649צפיות
ברד
ס
º
ועוד אחת
21/05/13 00:46
591צפיות
ועוד אחת
ואו! איזו עוצמה!
21/05/13 10:39
572צפיות
ואו! איזו עוצמה!
לויין
WOW איזה סופרסל!
21/05/13 10:42
310צפיות
יש לך מפה של פסגות לאזור שם?
לא מצאתי מפת פסגות
21/05/13 14:25
317צפיות
º
WOW נדיר ביותר
21/05/13 14:26
143צפיות
º
איזה טירוף!
21/05/13 15:01
66צפיות
º
לא נורמלי!!
21/05/13 17:40
58צפיות
º
קו חזיתי, ולאחריו - נאדה.
21/05/13 12:28
170צפיות
º
אחרונה
21/05/13 00:48
505צפיות
אחרונה
º
ואו מדהים, אגב למעלה מ90 הרוגים ועשרות נעדרים
21/05/13 08:51
134צפיות
º
51 הרוגים בעיר מוּר, סופה אלימה במיוחד (EF4)
21/05/13 05:29
272צפיות
האם עוצמת הסופות (EF4 למשל)...
21/05/13 11:30
216צפיות
לא נקבעת בין השאר לפי רמת ההרס שהסופה גורמת אליה, או שזה רק בסולם הישן (F4)? כי רמת הנזק שם נראית מאוד רצינית...
ראו את זה:
21/05/13 08:41
376צפיות
תיעודים לא נורמאלים של הטורנאדו
21/05/13 13:48
295צפיות
TIME LAPSE נהדר בו רואים בבירור את כל המבנה של הסופרסל:
-גזירות הרוח
-ההתכנסות החזקה בקרקע וההתבדרות ברום שמורחת סדן עצום הצידה
-התנועה הסיבובית שנוצרת וגורמת להנמכת בסיס הענן
-המשפך שנוצר תחתיו בסוף

http://www.youtube.com/watch?v=bY7NgLXE3Ec

וגם זה שווה צפייה

http://www.youtube.com/watch?v=N81EjLB-wnw
חתימת מכ"מ של סופרסל
21/05/13 14:16
437צפיות
º
כתבה בנושא. מקוה שיעבור:
21/05/13 20:48
348צפיות
כתבה בנושא. מקוה שיעבור:
º
זוהי תמונה מבית הספר היסודי שנהרס בעיר מור
21/05/13 20:49
158צפיות
ביז'ו
23/05/13 06:17
66צפיות
כל כולו בעל אופי שועלי מובהק
אני חייב למחות על ההתלהבות שלכם מסופה שגרמה
23/05/13 09:06
99צפיות
לסבל כל כך נורא ולכל כך הרבה הרוגים - ביניהם ילדים רבים. איך אפשר להתפעל מדבר שהביא לתוצאות כל כך מחרידות? לפחות תסייגו את ההתלהבות, תביעו צער....
גם רודפי הסופות מתלהבים כולל המדענים שבהם
23/05/13 10:09
72צפיות
תעשה הפרדה -ההתלהבות היא מעוצמתו של הטבע לא מהשפעתו על בני האדם.
בעצם יותר מהתלהבות זוהי הרכנת ראש והכרתו של המן האנושי באפסיותו מול איתני הטבע.
רק דע לך שרודפי הסופות בארהב הם הראשונים לעזור לקהילות שנפגעו הם המתריאים בפני הטורנדו במקומות שהאזעקה לא עובדת ןעזרתם מצילה נפשות בכל ארוע כזה וולמרות הכל הם עדיין מתלהבים.
מצגת הווצרות עננים
23/05/13 08:42
39צפיות
בוקר טוב
זקוק בדחיפות למצגת פשוטה מלווה בתמונות ופחות במלל - לרמה של כיתה א' ב'
הילד רוצה להציג בשיעור - מחובר מאוד לנושא

אם יש  בשמחה אקבל למייל shmil169@gmail.com
תודה
ברקנל הלוהט לשישי 12Z,
22/05/13 11:09
435צפיות
ברקנל הלוהט לשישי 12Z,
T850, 26-27 מע', בחוף זרימות מערביות "קרירות" יותר ולחות.
פאנל GFS
22/05/13 11:11
284צפיות
פאנל GFS
אצלו 850 מ"ב מתון יותר בערכי טמפ' 24-25 מע'.
שימו לב לרכס רום האכזרי, 588-590DM!

בהרים ופנים הארץ הטמפ' יקפצו הרבה מעל 30.
º
22/05/13 11:26
26צפיות
השמ"ט נותן 36 לירושלים ביום שישי. נראה סביר
22/05/13 12:26
284צפיות
בהחלט.
לעומת זאת, מעניין לכמה נגיע בשולי ההרים, אולי 38-9?
כרגע 26.8 מעלות על 28% לחות יחסית בהר ברכה. כמעט 2 מעלות יותר מאשר אתמול בשעה זו.
רוח כמעט צפונית וקלה.
אני כבר לא יודע היכן יהיה הכי גרוע
22/05/13 21:26
134צפיות
בעצם אילת זה די ברור, שם צפויה טמפ' של 45 מעלות , וזה לא משנה כמה אחוזי לחות זה יכיל.

אבל השאלה היא ירושלים 36 מעלות עם 20 אחוזים, מודיעין עם 39 על 20-25 אחוז, פ"ת עם 35 מעלות על 45 אחוזים או ת"א עם 29 מעלות על 80 אחוזים.
בכל המקומות עומס החום הוא בין בינוני לכבד ובאילת קיצוני.
אגב השיא לאילת 45.2
23/05/13 05:02
49צפיות
התרחש ב 31.5.1980.

אגב השיא לאילת 45.2
23/05/13 05:02
35צפיות
התרחש ב 31.5.1980.

הרה-אנליזה דומה להפליא למפות החזויות לשישי
23/05/13 06:42
83צפיות
והסונדה מבית דגן מגבה אותה: חולשה שרבית רדודה בצפון מצרים, רכס רום חזק בקדמת מערכת חזיתית בבלקן, 29 מע' ב-850. לרכס הרום של שישי הקרוב יש אפילו יתרון קל בערכים - אבל זה כנראה בזכות אוויר חם יותר ברום הבינוני-גבוה, ולא הנמוך.
אם זה המצב
23/05/13 07:50
56צפיות
מדוע חוזים רק 36 בירושלים ולא לכיוון 38-39 ?

שאלה נוספת: האם צפוייה איזושהי בריזה שתמתן את עוצמת החום בב"ש ? אם לא, מדוע חזוי שם רק 38 ולא ערכים מעל 40 ?
דקויות סינופטיות
23/05/13 08:24
60צפיות
על פניו נראה שהמרכיב האדווקטיבי בשרב ההוא היה מעט יותר דומיננטי, מה שהביא להתפשטות אוויר מדברי חם לאזורים צפוניים יותר מהחזוי לשרב הקרוב. בסונדה ממאי 1980 נראה מפל אדיאבטי יבש עד מפלס הקרקע (40+ מעלות בבית דגן), מה שלהערכתי לא נראה הפעם, אלא אינברסיה מרינית נמוכה וחזקה.

ראייה משלימה להבדל ביחסי הכוחות אדווקציה-התמוככות היא רכס הרום החזק יותר בשרב הקרוב (592DM) לעומת ההוא (588DM).
וביום שבת בבוקר צפוי מעט גשם בצפון
22/05/13 13:15
344צפיות
וביום שבת בבוקר צפוי מעט גשם בצפון
לפי GFS עידכון צהריים
נצל"ש - יכולים לספר על מזג האוויר במ.אדומים?
22/05/13 21:49
102צפיות
אני עובר לשם אחרי 18 שנים בירושלים!
מה קורה בקיץ? ובחורף?
ברוך הבא...
23/05/13 06:48
61צפיות
מבחינת טמפרטורה זה בערך 2 מעלות מעל י-ם כך שבירושלים קר גם פה קר רק קצת פחות ושבירושלים חם גם פה חם רק קצת יותר. למשל אם אכן בי-ם יהיו 36 מעלות בשישי כאן יהיו כ-38 להערכתי בי-ם יהיו 34 וכאן 36
מבחינת משקעים אין לי מדידה מדויקת אבל אני מהמר שזה משהו כמו 100 מ"מ פחות בממוצע. אם בי-ם יורדים באזור ה-550 בשנה כאן זה באזור ה-450.
לדעתי, כמויות הקשת בענן רבות באופן משמעותי מירושלים כי הרבה פעמים העננים קשה להם להתקדם מזרחה לכיוון ים המלח (או שהם מתאדים) ואז פה יורד גשם עם שמש כשבירושלים מעונן וממזרח אין גשם.
ועוד דבר חשוב מאוד זו הרוח כאן חשוב היכן אתה הולך לגור. באופן כללי בגלל המבנה של מעלה אדומים מקומות שפונים מערבה  יש בהם רוח חזקה למדי ומקומות שפונים מזרחה הרוח בהם הרבה יותר חלשה (ולכן גם תחושת חום יותר גדולה) לדוגמה: בשכונת 07 - נופי הסלע (הבית הקודם שלי) מי שפונה מערבה מקבל רוחות מאוד חזקות לעומת זאת מי שפונה מזרחה (מי שגר קרוב לאורט תעופה וחלל) מקבל רוחות חלשות בהרבה. למשל במצפה נבו (הבית הנוכחי שלי) מי שגר בבתים שפונים לכיוון ירושלים זוכה לרוחות חזקות מאוד ואני שמעתי בפירוש מאנשים שגרים פה שבשנים הראשונות כמעט כל הסוכות עפו. לעומת זאת אני עכשיו גר בשכונה בצד המזרחי שלה והרוחות רגועות בהרבה.
ודבר אחרון נראה לי שזיהום האוויר נמוך יותר כי אזור התעשיה הוא מזרחית לעיר ממערב לעיר יש זיהום בעיקר של שריפות
בהצלחה!
הבית החדש יהיה ב 07, בגובה 400 מטר
23/05/13 07:57
49צפיות
בדקתי וראיתי שהאזור הותיק של מ.אדומים יותר גבוה, כ 500 מטר.
אז יהיה תנור בשרבים! ובלי שלג כמובן:(
אבל זה לא נורא כי 10 דקות ואפשר כבר להיות במרכז ירושלים.

אגב מה עם פקקים?
º
יורד גשם בכרתים
22/05/13 22:00
66צפיות
º
יורד גשם באוסטרליה
22/05/13 22:05
59צפיות
הבומים האלה מרמת הגולן מדי לילה בלתי
22/05/13 22:54
146צפיות
נסבלים, זה מתחיל כבר להטריד התדירות של האירועים הללו...
כמה תרשימים נחמדים שמצאתי ברשת
22/05/13 09:49
224צפיות
כמה תרשימים נחמדים שמצאתי ברשת
מבנה תא סופת רעמים
º
SUPERCELL
22/05/13 09:49
191צפיות
SUPERCELL
º
MICROBRUST
22/05/13 09:51
149צפיות
MICROBRUST
º
GUST FRONT
22/05/13 09:51
135צפיות
GUST FRONT
º
ברד
22/05/13 09:52
131צפיות
ברד
º
SHELF CLOUD, ROLL CLOUD
22/05/13 09:58
128צפיות
SHELF CLOUD, ROLL CLOUD
º
WALL CLOUD
22/05/13 09:59
119צפיות
WALL CLOUD
º
WIND SHEAR
22/05/13 10:04
122צפיות
WIND SHEAR
º
+......
22/05/13 10:12
74צפיות
+......
º
סילון
22/05/13 22:20
56צפיות
סילון
º
והוריקן
22/05/13 22:23
53צפיות
והוריקן
התנודה הצפון אטלנטית
22/05/13 22:24
59צפיות
התנודה הצפון אטלנטית
או בשמה העממי NAO
º
Tilting\non tilting system
22/05/13 22:26
38צפיות
Tilting\non tilting system
º
polar vortex
22/05/13 22:32
38צפיות
polar vortex
º
גלי רוסבי
22/05/13 22:35
57צפיות
גלי רוסבי
סיכום כמויות גשם לעונת 2012-2013
48תגובות
20/05/13 07:50
718צפיות
מז"א מתחמם, המפות כבר מתחילות לרמוז (בעיקר בטווח הרחוק) על התפשטות הדרגתית של הרמה הסובטרופית לאזורינו. והפרסי? זה עניין של זמן עד שהוא יגיע במהלך חודש הבא.

אז בפרדסיה עונה גשומה מהממוצע, בעיקר בזכות ינואר האגדי שהיה השנה.

להלן סיכום כמויות לפי חודשים:

ספטמבר- 0 מ"מ.
אוקטובר-...

(המשך...)
סיכום כמויות גשם לעונת 2012-2013
מז"א מתחמם, המפות כבר מתחילות לרמוז (בעיקר בטווח הרחוק) על התפשטות הדרגתית של הרמה הסובטרופית לאזורינו. והפרסי? זה עניין של זמן עד שהוא יגיע במהלך חודש הבא.

אז בפרדסיה עונה גשומה מהממוצע, בעיקר בזכות ינואר האגדי שהיה השנה.

להלן סיכום כמויות לפי חודשים:

ספטמבר- 0 מ"מ.
אוקטובר- 28.2 מ"מ.
נובמבר- 125 מ"מ.
דצמבר- 132.8 מ"מ.
ינואר- 325.5 מ"מ.
פברואר- 36.9 מ"מ.
מרץ- 0.9 מ"מ.
אפריל- 31.3 מ"מ.
מאי- 7.2 מ"מ.

סה"כ- 687.8 מ"מ, סה"כ 123% מהממוצע השנתי.
תיעוד נדיר ויוצא דופן של הטורנדו||
21/05/13 21:52
409צפיות
בתוך עין הסופה. לא עוד צילום של ענן, מכ"ם או ברד...אלא הדבר האמיתי.. בתוך הטורנדו.
זה הזוי, זה אדיר, זה הירואי..

זה! הדבר! האמיתי!

http://www.tahazit.co.il/

יש ללחוץ על לחצן PLAY לצפייה.

(מתוך קבוצת אתר התחזית בפייסבוק)
º
וואו זה קול
21/05/13 23:09
58צפיות
אך מי יתנני לראות כזה דבר
21/05/13 23:52
144צפיות
אם תיהיה גם אפשרות להכנס לתוך משפך ולצאת חי(ולא לעוף לכל הרוחות) אז זה בכלל מושלם
º
מטורף!
22/05/13 02:21
36צפיות
לא בתוך ולא נעליים. בשולי הטורנדו.
22/05/13 10:18
239צפיות
אבל גם זה בהחלט מחזה יפה.
º
22/05/13 10:31
18צפיות
º
22/05/13 10:49
21צפיות
לעומת זאת תיעוד אמיתי אפשר למצא כאן
22/05/13 11:54
184צפיות
טורנדו כפוף מאפשר הצצה נהדרת לתוכו. (החל מהדקה השניה)
כתובות אינטרנט מצורפות:
בתוך..האמא של הבתוך!!!
22/05/13 19:23
89צפיות
לא במרכז העין אבל לחלוטין בתוך. בשלב כזה, הוא מרים הכל.
איך בכלל החלטת שזה "שולי"? כאילו הלכת ומדדת מרחק? יותר קרוב מזה מאיר? יותר בפנים מזה?
אם הוידאו צולם במרכז הטורנאדו
22/05/13 19:53
103צפיות
הרוחות צריכות להחליף כיוון במהלכו
הכוונה לא הייתה לעין הסופה אלא לתוכה.
22/05/13 20:09
88צפיות
בכל זאת, EF4 אם לא יותר, זהו נפח ענק של מאות מטרים. אני נדהמתי מזה ולו רק בשל העובדה, שזה צולם במצלמה ביתית ולא ע"י סקינר של רודפי סופות.
צ'וח-זה בשולי הסופה מ-3 סיבות
22/05/13 20:32
94צפיות
1- הרוח לא מחליפה כיוון כל הסרטון, בו רואים את קיר הסופה לכל רוחבו.
2- מיקום הסרטון אינו מעורפל ומעונן, בעוד קצה הסופה והשברים מאופרים.
3- בסוף הסרטון, היכן שה"עין" הייתה אמורה להיות, רואים בית שלם עומד על תילו, ללא כל רסיסים או לכלכוך עליו.

חבל לראות מה שרוצים, ולא מה שיש, שיפה ומדהים גם ככה.
מה הסיבה שאנשים מתים בטורנדו?
22/05/13 20:38
63צפיות
הם מתים כי הבניינים קורסים כשהם בתוכם, או כי החפצים הקלים (כמו עצים, תמרורים) עפים במהירות ופוגעים בהם?
º
רוב הפגיעות הן מחפצים מעופפים.
23/05/13 11:54
8צפיות
אוקיי, אבל תיקנתי שלא מדובר בעין הסופה.
22/05/13 20:57
50צפיות
מיקום הסרטון אינו מעורפל או מעונן? קשה לראות האמת כי כל מה שרואים, זה את הקיר של הסופה בשלב הראשון ואחר כך הכל מתעופף באוויר ולא לחלוטין ברור, עד כמה הסופה, עטפה את אזור הצילום. בכל אופן, בתי עץ, יתנדפו כלו היו וכמו ברוב הסופות טורנדו, בתי לבנים (ולא ידוע על איזה מבנה באמת מדובר), ניזוקים פחות. בכל אופן, זה ממש, אבל ממש קרוב ומאחר והצילום כלפי מעלה ואינו מוטה לצד כלשהו, אי אפשר לדעת על המטרים, כמה "עין"הסופה הייתה קרובה. בכל מקרה, זה טאצ'דאון!
בתוך טורנאדו
22/05/13 21:07
61צפיות
ק.מזרע 15.6 מ"צ 95% בשעה 06:00
22/05/13 07:58
23צפיות
הלחץ 1010.7. ערפל שהתרומם לגובה של כעשרים מטר מרחף מעל העמק.
פרדסיה 28.4 מע' 48% לחות
22/05/13 14:21
25צפיות
רוחות מערביות-צפון מערביות קלות עד מתונות, מעט עננות גבוהה מצפון.
º
ירושלים כבר מעל 30 מעלות
22/05/13 14:40
21צפיות
שאלה למבינים - קרח כובש את העיר
22/05/13 10:19
145צפיות
הי,
תראו וידאו של תופעת טבע מוזרה במינסוטה - קרח מאגם שמפשיר "כובש" את השטח הסמוך לאגם. מישהו יכול להסביר מה גורם לזה? כי לי זה נראה די לא סביר...
<object classid='clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000' codebase='http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0' id='myplayer' width='458' height='390'>   <param name='movie' value='http://flix.tapuz.co.il/v/Flash/Player/Embed/EmbedVideo-4268220-0|0|black|large|0.html'/>   <param name='allowFullScreen' value='true' />   <param name='allowScriptAccess' value='always' />   <embed src='http://flix.tapuz.co.il/v/Flash/Player/Embed/EmbedVideo-4268220-0|0|black|large|0.html' width='458' height='390' type='application/x-shockwave-flash' allowfullscreen='true' allowscriptaccess='always' name='myplayer'></embed></object>
לינק לסרטון
22/05/13 10:19
58צפיות
<iframe src='http://flix.tapuz.co.il/v/Flash/Player/Embed/Iframe-4268220-0|0|black|large|1.html' width='458' height='390' scrolling='no' frameborder='0'></iframe>
סליחה, לינק שעובד..
22/05/13 10:20
72צפיות
ללא שום ידע אני מעריך - מים מהפשרת שלגים לחצו
22/05/13 13:01
93צפיות
נכנסו מים לאגם מהפשרת האביב ובאופן נדיר  האגם עדיין קפוא בשכבות העליונות ולא זורם ליציאה . וכך הקרח שצף על האגם נלחץ כלפי מעלה וגולש לכיוון הדפנות.
שלחתי את הסרטון לחבר שלי שבמקרה פעם נפש בצימרים הללו , הם עומדים ממש על שפת האגם הקפוא .

זו ההערכה שלי ללא שום ידע או מחקר , רק על סמך הסרטון והאביב והשיחה עם החבר שלי .

וזה באמת סרט מדהים , שיכנס כל מי שעוד לא ראה .

אשמח אם מישהו פה יכול לאשר או לדחות את התאוריה הזו ?
º
נשמע הגיוני באמת..
22/05/13 13:08
23צפיות
צודק
22/05/13 13:16
107צפיות
אכן הפשרת קרח, בשילוב עם רוחות חזקות שסחפו אותו עם הגלים פנימה לחוף.

באותם ימים תופעה דומה והרסנית יותר התרחשה בקנדה כאשר אגם קפוא הפשיר וגרם לקריסה של כמה מבני מגורים.

הסרטון שודר לפני כשבועיים אצלנו בחדשות.
º
כפול דברנו על זה כאן בפרום
22/05/13 15:17
22צפיות
שאלה לגבי תחנת מזג אוויר
21/05/13 19:56
100צפיות
מישהו מכיר את הדגם הזה? הזמנתי אותו היום
http://www.lacrossetechnology.com/450/index.php

ידוע לכם אם אני יכול לחבר לזה מד גשם? ואיך ניתן לעשות לו מגן קרינה?
כתובות אינטרנט מצורפות:
לא חבל על הכסף?
21/05/13 22:33
77צפיות
זו לא תחנה. זהו מד משולב טמפרטורה+לחות+נקודת הטל.
לא ניתן לצרף לו מד גשם, גם לא רוח או לחץ.
º
וכמובן שלא ניתן לצרף/לבנות לו מגן קרינה.
21/05/13 22:37
22צפיות
יש לך המלצה על תחנה?
21/05/13 23:10
44צפיות
של חברת lacrosse , הכי זול לי להזמין משם
שאלת הרגע - מערכת גשם בחודש יוני?
19/05/13 23:00
524צפיות
הסקר מתייחס למערכת יפה ביחס לתקופה
19/05/13 23:02
262צפיות
באותו אופן שהמערכת החודש הייתה טובה ביחס למצופה מחודש מאי, וכו'...
רק סעיף ד' מדבר על מערכת גשם "רגילה" ואופיינית לתקופה (בעיקר לדקדה השלישית של החודש).
בינתיים תיקו - 50% חושבים שתגיע לכאן מערכת
21/05/13 19:14
150צפיות
יפה ביחס לחודש יוני, ו-50% חושבים שהחודש יהיה רגיל/ממוצע לגמרי (לפחות מבחינת המשקעים).
Weather2day - תחזית מזג האוויר

לחצו לתחזית מזג האוויר

עדכון יומי על מזג האוויר בישראל ובעולם, לכניסה לאתר לחצו כאן

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום

Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה