•
ד"ר רפי שטרייכר יתארח ב24.5 יום שישי
DOCTOR W H O
☼
19/05/13 09:01
17

ד"ר רפי שטרייכר יתארח השבוע ב24.5 יום שישי הקרוב, ויענה על שאלות הגולשים.
אתם מוזמנים חברים ואורחים כאחד, להשאיר את שאלותיכם, כאן בשירשור זה.
ºתוכלי לעדכן באיזו שעה ?
אבי 122
☼
19/05/13 20:22
3

•היי אבי
DOCTOR W H O
☼
19/05/13 21:31
אין לי שעה לומר, אני מצטערת נורא

•או.סי.די
אבי 122
☼
19/05/13 20:31
6

שלום דר' שטייכר
באיזה מידה לדעתך טיפול קוגניטיבי יכול לעזור ?
מה הם הסיבות למחסור בסרוטונין ?
חוץ ממחסור בסרוטונין איזה עד סיבות יכולות להיות לאו.סי.די ?
חוץ מתרופות, מה יכול להגדיל את כמות הסרוטונין בגופנו ?
האם יש חידושים בנושא הטיפול באוסידי ?
תודה
•עייפתי.
Unleashed2
18/05/13 00:38
155

אני מרוקנת, כפופה, חסרת תכלית. אין לי כוחות יותר, פשוט אין.
יש לי הרבה מה לומר- ואני פשוט לא מצליחה לכתוב דבר. לא מצליחה לחשוב בצלילות, הראש כאב, אני עייפה, בודדה חלשה וטובעת ברחמים עצמיים. שיא הפתטיות.
יש לי בחילה רק מלקרוא את מה שזה עתה כתבתי. אני שוקלת להתאשפז, כן, אני, להתאשפז- אחרי שבעברי סבלתי כ"כ במהלך האישפוז אולי אפילו עוד יותר מהמחלה הארורה הזאת. בעצם, מה ההבדל? בשני המקרים ניתן להבחין במכנה משותף מובהק- שלילת חופש. רק מה, במחלקה סיממו אותי מספיק כדי שאהיה אפאטית. (חשוב לציין שרק באשפוז הראשון, בשאר האשפוזים נטלתי כדורים באופן מבוקר יותר רק שהבחירה לטעמי הייתה שגויה, האמת עובדתית, אבל שיהיה, כפי שאמרה אחת הרופאות שם "את למדת 7 שנות רפואה?" עכשיו אני מוכרחה כבר לגלות, נטלתי אנטי פסיכוטי. לא, לא בנוסף ל-SSRI אלא בפני עצמו. והרי לכם רשימה מכובדת של ההפרעות שיש לי: אוסידי אלא מה, חרדה חברתית, דיכאון, התקפי פאניקה,חרדה מוכללת ונראה לי שמספיק..לא?
בכ"א, אין לי כוונה להמשיך בקו הזה...אני רק אובדת עצות. המחשבות האובדניות הולכות ומתעצמות ואני בנתיים שולטת בזה, אבל כמה זמן אצליח להחזיק מעמד? השבוע זה הגיע לשיא, ואני שוב פעם מרגישה את התחושה הכי נוראית שאפשר לשאת- ריקנות.
עד עכשיו הצלחתי לסחוב איכשהו...אבל די, כבד לי, נמאס לי. לא מתחשק לי להמשיך ללכת בשביל עם כולם. אני רוצה להיות זאת שעוצרת בצד. האם אשפוז הוא אכן פתרון? הייתי באשפוז יום וזה לא עזר לי בכלל כך שזאת לא אופציה ואם כן אחליט להתאשפז יהיה זה אשפוז מלא בבית חולים ספציפי שלא אנקוב בשמו. התחושה שאני כה קרובה להגיע להחלטה הזאת רק מחדדת לי את המקום בו אני נמצאת היום. מפעם לפעם יש תחושה של מסוגלות ואז זה נשטף בן רגע כלא היה, בחזרה לתהום.
•חשוב לציין כי
Unleashed2
18/05/13 00:59
42

ההודעה נכתבה תחת השפעת קלונקס; ניסיתי להמנע מלקחת את הכדור אבל עקב התקף חרדה בלתי נסבל לא הייתה לי ברירה. זה מעצבן, כי גם ככה הייתי תשושה עקב הפרעות בשינה ואיך לא,כמובן, מצבי הנפשי. זה טקס בפני עצמו מה שאני עושה כרגע, אני מקווה שתבינו אותי. ועכשיו אני מרגישה צורך להודות, אז תודה.
•חיזוק
דני *
18/05/13 09:23
39

אני יודע שזה קשה אני עם או סי די כבר 18 שנה צריך להאמין בשם יתברך תקראי קצת תהילים תמצאי תחביב תעשי ספורט גם אני עייפתי אבל אין מה לעשות החיים ממשיכים שבת שלום
•המון תודה לך דני
Unleashed2
☼
18/05/13 23:31
19

באמת. היום למדתי לנגן בפסנתר וגם קמתי במצב-רוח הרבה יותר טוב. היה נחמד לקום בשעות אחה"צ (כן,אחה"צ, אני ישנה בשעות היום חח) ולקרוא את זה.אז תודה.
•היי ובוקר טוב

אמא11
☼
19/05/13 08:20
9

אני קוראת את ההתכתבות באיחור ולא בזמן אמת, וגם לא בעיון שראוי לקרוא את הדברים (כי ממהרת לעבודה).
שמחתי לקרוא שקמת עם הרגשה טובה יותר. לילות מזמינים מחשבות רעות ומשום מה כמעט תמיד בלילה הדברים נראים רעים יותר מכפי שהם.
ממה שכתבת את מטופלת, ומטופלת טוב. האם יש לך מישהו קרוב שאת יכולה להתקשר אליו כאשר מחשבות רעות מציפות אותך? הפורום לא תמיד נותן מענה בזמן אמת, ולהיות בלילה לבד עם מחשבות מסוג אלה שבהודעה הראשונה - לא כיף. אני חושבת שאולי כדאי להתיעץ עם המטפל שלך על איזו תכנית מגירה לכאלה לילות.
חיבוק גדול ושיהיה יום טוב היום
תמי
•תמי:)
Unleashed2
☼
19/05/13 21:17
קודם כל תדעי שממש שמחתי שהגבת. אני רוצה בהזמנות זו גם להודות לך על כל אותן תגובות שהרימו אותי בכל פעם מחדש. תודה רבה.
לכאורה יש לי למי לפנות, אך במצבי מצוקה כפי שתיארתי בהודעה, אני מרגישה באותו רגע שאני לא יכולה לפנות לאף אחד. אני חוששת יותר מתמיד מהתגובה של הצד השני כי
מספיק שהטון דיבור לא נכון- ואני יכולה להתרסק כליל. אני מקווה שמשהו מזה יצא לי ברור. עוד לילה עבר עלי ללא שינה/: זה נורא...
את בהחלט צודקת ובפגישה הבאה עם הפסיכו' אתייעץ אתו על כך. שוב המון תודה לך תמי...
חיבוק בחזרה, שיהיה לילה מקסים:)
•היי יקירה
DOCTOR W H O
18/05/13 16:40
30

אני מבינה לגמרי מה עובר עליך.
הייתי בדיוק באותו מצב. כול המחשבות כאילו כול הדרכים נחסמו לי, שאפילו עידוד מהשפחה לא עזר לי.
גם אני חשבתי שאשפוז יעזור לי. אני מתארת לעצמי שאת נוטלת כדורים. האם אני צודקת?
יש לך מטפלת? ואם כן האם שיתפת אותה בנושא?
מחכה לתשובה ממך. את תמיד כולה לכתוב לי במסרים אם יבוא לך

שמי כהנא
•Doctor Who:)
Unleashed2
☼
18/05/13 23:43
23

קודם כל המון תודה על התגובה שלך , כפי שכתבתי לדני קמתי היום עם מצברוח אחר, אבל בצורה ממש קיצונית לעומת איך שהרגשתי אמש. כאילו קמתי לתחייה.
אני מודה לך מקרב לב על תגובתך,וחבל לי שאת מבינה...באמת שחבל. אבל תודה.
אני אכן נוטלת כדורים, פריזמה שלאחרונה הפסיכי' העלתה לי בעוד 20 מ"ג כך שאני כבר לוקחת 60 מ"ג. אני יודעת ש-80 זה המינון המקסימלי. בפגישה הבאה עם הפסיכי אראה מה מצבי והאם כדאי לשקול לעלות את המינון או להשאירו כך.
יש לי מטפל מעולה, אני לא נותנת מעצמי מספיק. זה מבלבל כי רק אתמול הייתי כ"כ קרובה לקבל החלטה בנוגע לאשפוז, והנה אני היום, חוזרת להאמין בעצמי וביכולות שלי להתקדם בטיפול. זה קורה לא מעט פעמים השינוי הזה, אבל לרוב בהדרגתיות ולא בצורה קיצונית כזאת.
שוב תודה כהנא,מכל הלב.
•איזה מטפל יש לך?
ציפור בכלוב 25
☼
18/05/13 23:53
17

"והנה אני היום, חוזרת להאמין בעצמי וביכולות שלי להתקדם בטיפול. זה קורה לא מעט פעמים השינוי הזה, אבל לרוב בהדרגתיות ולא בצורה קיצונית כזאת." - קורא לי המון
ºתודה לך

DOCTOR W H O
☼
19/05/13 00:10
11

•רק מההזדהות העצומה שלי איתך כל כך בא לי ...
ציפור בכלוב 25
☼
18/05/13 23:20
25

לעזור לך ולצאת מכל הדברים הללו שאני חווה כל הזמן, את גם נשמעת מאוד אינטילגנטית מה שעוד יותר גורם לי לרצות לעזור לך עקב הזדהות עם חוסר מימוש פוטנציאל אדיר שגם לי יש, (לא שאני לא רוצה לעזור לאנשים שהם לא חכמים...)
וכן אני יודע שמה שכתבת לא קרוב אפילו ליכולת הניסוח הרגילה שלך עקב ההפרעות בצלילות ורציפות המחשבה שגם לי יש !!
גם אני כבר 12 שנה מגיל 13 מתמודד עם אוסי וסוחב וסוחב לימודים וצבא קרבי עם אוסי שקשור בין היתר גם לדברים שקבוע מטרידים אותי 24\7 כי הם איתי כמו בליעת הרוק שלי והמשקפיים שהיו לי ועוד הרבה דברים אחרים כמובן, כשהתחלתי ללמוד הנדסת חשמל בטכניון כבר הרמתי ידיים ועכשיו אני מנסה לנצח את אוסי בכל הכח.
ניסית טיפול CBT? אני לא ממש ניסיתי כפי שכתבתי בהודעה לפני כמה דקות אבל אני אנסה שוב לחזור למרכז לאוסי בכפר הנוער בן שמן, אני לא מבין באשפוזים ובמצבך המדויק אבל את נשמעת כמו אחת שיכולה ושגם תצא מהמצב הזה, הכוונה, כח רצון אדיר ועידוד גדול נראים לי נקודות המפתח.
את
חייבת להמשיך ולהאבק להמשיך ולשרוד ולחפש פתרון את חייבת את זה לכל האנשים שאת חשובה להם אך בעיקר לעצמך, תחזיקי חזק בסוף תגיעי, את כניראה צריכה עידוד גדול ושיתוף וגם אני, מאחל לך הצלחה מכל הלב (אנשים חשובים לי ובעיקר אנשים עם אוסי ובעיקר אנשים שקל לי להזדהות איתם).
קישור לצפיה בעידוד לדוגמה שהייתי רוצה לקבל :
http://www.youtube.com/watch?v=EXGUNvIFTQw הנאום של אראגרון משר הטבעות לפני הקרב נגד אוסיייייייייייייייי !!!!!!! תנסו להעזר בזה נגד אוסי גם :)
את מוזמנת וגם כל אחד אחר לשלוח לי מסרים בפרטי
•ציפור בכלוב
Unleashed2
☼
19/05/13 00:09
18

אני לא יודעת מאיפה להתחיל. בתור אחת עם ערך עצמי נמוך, לא מפתיע שאני חושבת שאני טיפשה גמורה, ויש לי חרדות איומות בנושא. אז באמת תודה על המחמאה.
ואתה מבין היטב. שכפי שכתבתי ל-Doctor Who, מצד אחד כ"כ חבל לי שאתה מבין, מצד שני, אם אנחנו כבר בתוך החרא- אז עדיף להיתמך ע"י אנשים שמבינים, ולכן אני כ"כ שמחה שיש את הפורום הזה. אני קוראת בו תמיד אך לעיתים נדירות מגיבה. (חרדות חרדות,כמה מפתיע...) אבל אשתדל להגיב יותר.
אני לא התגייסתי, אז באמת כל הכבוד לך, אני רק יכולה לתאר לעצמי כמה כוחות זה הצריך ממך. אני יכולה לומר לך שלא רק שלא התגייסתי, מאז סיום התיכון (שגם בקושי נכחתי בשיעורים וגם לא בכל הבגרויות...) לא עשיתי דבר. לכן, מבחינתי, עצם זה שהתחלת ללמוד זה הרבה.
אני בטיפול כרגע, CBT (גישה משולבת) בפעם השניה. זה מתסכל שאני תקועה באותו מקום כי ברור לי לחלוטין שהבעיה היא אך ורק אצלי- הפעם אין לי שום דבר רע להגיד על המטפל, הוא באמת מאד מקצועי, תומך, ועושה הכל כדי שאצליח להתקדם. אז כשאני לא מצליחה, וזה מה שרוב הזמן קורה - אן לי תירוץ. המשפחה והחבר אומרים לי שכנראה נוח לי ככה, וכמה שזה משפט מעצבן, זה נכון. יותר נוח לכאורה. אבל אני סובלת,מי כמוך יודע.
כוח רצון,מוטיבציה,נחישות, התמדה, אלו תכונות שנחוצות בכדי שהטיפול יצליח. לכן העידוד כ"כ קריטי, כי להרבה מאיתנו הסובלים מהפרעה טורדנית כפייתית יש גם דיכאון- מה שמקשה על ההתמודדות בטיפול. אני מודה לך. מאד ריגשת אותי בתגובתך ואני בהחלט אשמח לשמור איתך על קשר.
מאחלת לך גם כן בהצלחה ומכל הלב.
ºאגב, אנחנו גם מתואמים בכינוי חחח
Unleashed2
☼
12

•חחחחחחחחח למרות שלקח לי שבוע לבחור אותו ....
ציפור בכלוב 25
☼
19/05/13 00:21
13

עקב התלבטויות מטומטמות וחיפוש בגוגל של שמות מגניבים\מעוררי השראה\מראים על מצוקה וכו'
התלבטתי בין : גלידה דיאט, משתגע כבר מלך להיות (הזדהות עם סימבה), ספק וודאי ועוד כמה חחחחח רק בגלל זה לא רשמתי בפורום, רציתי להגיב אבל לא רציתי להתחייב לשם --> אפשר להחליף אותו אבל אנשים שכבר דיברתם איתם לא יזכרו שזה אני וכו' וכו'
•כנ"ל
Unleashed2
☼
19/05/13 00:27
9

אתה לא צריך להסביר לי, באמת שאני מבינה. גם לי לקח הרבה זמן לבחור כינוי וניסיתי להרגיע את עצמי שיש אנשים שמתוך עצלנות נשארים תחת כינוי טיפשי וחסר משמעות. וזה בסדר, הכל בסדר...רק שאני ננעלת על כזה דבר לא חשוב כמו כינוי. בקיצור, באמת שאני מבינה חח
אני יותר הלכתי על כיוון של להקות...Epica- Unleashed
•רק לפי סגנון הכתיבה שלך ניתן לראות שאת ...
ציפור בכלוב 25
☼
19/05/13 00:33
17

חכמה הרבה הרבה מעל הממוצע, ואחרי שגם קוראים את התוכן אי אפשר לטעות, שלא יהיה לך ספק בזה.
איזה כיף לקרוא תגובה כזאת תומכת ממך!
כשהתחלתי ללמוד מהר מאוד הבנתי שזה לא הולך להצליח ודיי ויתרתי ישר אל תחשבי שמצבי הוא כזה טוב, כבר קרוב לשנתיים שלא עשיתי כלום גם, וכמובן שהייתי במין דכאון בתקופה הזו וגם היום תמיד תוקפים אותי הרגשות השליליים הללו של חוסר ישע מול אוסי.
מה הכוונה גישה משולבת? (קוגניטיבי והתנהגותי?)
איזה מטפל יש לך? איך קוראים לו? :) זה אותו אחד מהפעם הראשונה או אחר?
•הספק...
Unleashed2
☼
19/05/13 00:54
13

זה כל העניין. לא סתם בעבר קראו להפרעה "מחלת הספק".
ושוב המון תודה, אין לך מושג כמה זה עושה לי טוב לקרוא את זה אבל לצערי אני עדיין חושבת שזה לא נכון. אני יכולה לומר לך שגם ממך אני מתרשמת שרמת האינטליגציה שלך מעל הממוצע, והאמת שכל מי שהכרתי עד כה עם אוסידי, למרות שברור לי שאין קשר בין הדברים.
בתוך הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי ישר מס' גישות, הפסיכולוג שלי עובד בגישה המאחדת. באתי לכתוב לך הודות הגישה בקצרה אך שיניתי דעתי מתוך ידיעה שקריאה נרחבת יכולה לתרום לך ולשאר חברי הפורום ולכן אתה יותר ממוזמן לקרוא הודות הגישה כאן:
http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=2681 אני מצטערת, אך אני מעדיפה לא לתת שמות. זה לא אותו אחד מהפעם הראשונה, וגם לא מאותו המין חחח
אני מציעה שנעבור לדבר במסרים, כבר לא נעים לי להציף כך את הפורום ואתה מוזמן לשאול כל דבר שם, הרבה יותר נוח ואינטימי.
•שלום לכולם!!! הודעה ראשונה שלי בפורום
ציפור בכלוב 25
☼
18/05/13 22:31
71

למרות שאני קורא כאן כבר שבועיים, אני אפרט הרבה על עצמי ועל ה אוסי שלי בעתיד :) בינתיים רציתי לשאול מה אתם חושבים על הטיפול במכרז לאוסידי בכפר הנוער בן שמן (אם אתם מכירים) אשמח אם תרשמו גם מאיפה אתם מכירים את המכון (אם הייתם בו או רק שמעתם).
הייתי שם ב 10 פגישות לא שיתפתי פעולה ב 100 אחוז אפילו לא ב 50 ואני כניראה חוזר לשם בקרוב מאוד, מנהל המרכז ד"ר עודד בן ארוש לא ענה לי כמעט על שום שאלות שלדעתו היו שאלות "אישור" ולא קיבלתי שם שום עידוד ושום תמיכה לא ממנו ולא מהמתרגלים שם, ולאחר ששאלתי אותו אם בעצם טיפול קוגניטיבי הוא מתן "אישורים" אחד גדול הוא אמר לי שהוא מסכים איתי לחלוטין ולאחר שאמרתי לו שרשום בקבלה ששעת הטיפול שלי איתו היא "טיפול קוגניטיבי" הוא אמר לי שהוא לא עושה לי טיפול כזה אלא רק טיפול התנהגותי למרות שבפועל רק דיברתי והתווכחתי איתו...
1) מה אתם חושבים על זה?
2) מה אתם חושבים על טיפול קוגניטיבי בכלל?
3) האם אלו "אישורים" שלא עוזרים לטווח הרחוק?
4) ומה אתם חושבים על זה שלא קיבלתי שם שום עידוד ושום מוטיבציה ואפילו לא מילה אחת להשען עליה! (אפשר לעבור טיפול כזה קשה בלי עידוד ותמיכה וכמה מילות חיזוק? אפילו לא שכנוע קוגניטיבי...)
5) האם זה ניראה לכם תקין? או שאולי יש סיכוי שזה חלק מהטיפול שלו בי?(הוא לא ענה לי על השאלות הללו הן מבחינתו "שאלות אישור").
אגב המתרגלים שם הם רק לאחר תואר ראשון, ומצאתי את עצמי מתקשה לסמוך על שיקול דעתם בנוגע ללמה להחשף ובאיזה מינונים, ולכן מתקשה להתמסר לטיפול ולמה שהם אומרים לי לעשות, כי מי אמר שמה שהם אומרים יעזור לי? הם רק סיימו תואר ראשון... והם בני גילי ויכול להיות שהם טועים בנוגע ללמה להחשף ובאיזה מינונים וכו', אשמח לדעתכם גם על העניין הזה :)
6) האם אפשר לסמוך על תרגול של מתרגלים עם תואר ראשון בלבד בני 25-26 ?
1000 תודות מראש ובהצלחה לכולם בקרב נגד אוסי !!!!!!!!!!11111אחדאחדאחד
http://www.youtube.com/watch?v=EXGUNvIFTQw הנאום של אראגרון משר הטבעות לפני הקרב נגד אוסיייייייייייייייי !!!!!!! תנסו להעזר בזה נגד אוסי גם :) עוד לא ניסיתי את זה :)
•דעתי האישית ? מנסיון. לברוח !
אנטיתזה גלגל
☼
18/05/13 22:57
54

אני מאמינה באמונה שלמה בטיפול קוגנטיבי. והיום כמעט אף אחד לא משלב את הטיפול הקוגנטיבי עם ההתנהגותי וגם פסיכולוגים שכן מבינים בחשיבות של הטיפול הקוגנטיבי מודים שיש בעיה שם בחוץ... אנחנו מקבלים רק חצי מהחבילה. התנהגותי. חשיפות ואפס קוגנטיבי.
קוגנטיבי זה לא אישורים. קוגנטיבי זה לתקן טעוית חשיבה. ומעבר למחקר גם האינטואיציה צועקת טיפול קוגנטיבי !!!!!!
עודד בן ארוש במיוחד לא מאמין בקוגנטיבי. מספיק סיבה טובה לקום וללכת.
ºיש עוד סיבות.
אנטיתזה גלגל
☼
18/05/13 22:58
29

ºאשמח אם יכבדו את ההחלטה שלי לא להרחיב מעבר.
אנטיתזה גלגל
☼
18/05/13 22:58
27

•3 שאלות קצרות שלי אלייך
ציפור בכלוב 25
☼
19/05/13 00:11
38

ציטוט ממך "וגם פסיכולוגים שכן מבינים בחשיבות של הטיפול הקוגנטיבי מודים שיש בעיה שם בחוץ..." הם לא מטפלים גם קוגניטיבית? אם לא למה?
אין מטפלי CBT שגם עובדים קוגניטיבית? לפי סקירה שלי באינטרנט מצאתי הרבה שמתיימרים דווקא כן לשלב טיפול שכזה.
ואם את מכירה את עודד בן ארוש אשמח אם תגידי לי עליו מה שאת יכולה אם לא כאן אז בפרטי.
•תשובות
אנטיתזה גלגל
☼
19/05/13 09:31
21

הם לא מטפלים קוגנטיבית כי קל יותר לטפל התנהגותית. אין הכשרה מספיקה לפסיכולוגים לטפל בקוגנטיבי, זה מה שאני הבנתי.
יש הרבה שמתיימרים. תשאל באופן ישיר. אם הם מטפלים גם בקוגנטיבי ומה זה אומר מבחינתם. אתה מחפש תשובות של תיקון טעויות חשיבה.
ולגבי בן ארוש כתבתי לך בפרטי.
•תודה תודה ותודה !
ציפור בכלוב 25
☼
19/05/13 09:56
12

חוץ מטיפול קוגניטיבי, אני מדבר על מטפלים שלפחות משלבים תמיכה ועידוד, האם כאלו יש?
לגבי תיקון טעויות חשיבה, תמיכה ועידוד למרות שבאמת האינטואיציה זועקת עזרו לי להבין כפי שאת רשמת ועודדו אותי ותמכו בי, אם אלך לבן ארוש אני אצטרך להשלים עם זה איך שהוא שאצטרך לעבור את הטיפול ללא עזרה קוגניטיבית ותמיכה (אולי להבין איך שהוא שיש בתיקון טעויות החשיבה, תמיכה ועידוד סוג של תלות מסוימת לעשיית הדברים ושזה בעצם הטקס כפי שניראה לי סובר בן ארוש).
למרות שאני עדיין לא ממש חושב שזו תלות ממשית וגם אם כן זו תלות הכרחית ---> אולי, עדיין לא חשבתי על זה ממש לעומק.
•היי ציפור

DOCTOR W H O
☼
18/05/13 23:30
28

קודם כל ברוך הבא לפורום

אני שמתי על המרכז אבל לא התנסתי שם כך שאין לי דעה בנושא.
טיפול קוגנטיבי יכול לעזור, אבל הכל עינין של שיתוף פעולה, ורצון. היו פעמים שהחשיפה כן עזרה לי והיו מקרים שלא.
אני לפי דעתיי כל טיפול דורש תמיכה ועזרה , אם אין תמיכה אין כוח להמשיך.
בקשר למטפלים, אני בעצמי בת 28 ומנהלת פורום, כך שאני לא חושבת שמטפל טוב קשור לגיל, אלא לידע שלו ולתמיכה והעזרה שהוא מספק.
תואר ראשון לא עושה הבדל, ההבדל הוא בנחונות של אדם לתרום ולעזור.
ואני מסכימה איתך מהקטע של אראגון (חולה על שר הטבעות

).
ברוך הבא לפורום

מקווה תמצא פה תמיכה אוהבת ותומכת

•תודה על התגובה, אנחנו צריכים להודות שיש אנשים
ציפור בכלוב 25
☼
18/05/13 23:41
26

כמוך, שרוצים לעזור, ושמגיבים רבות פה בפורום בחמימות ואהבה, אשרייך !

•תודה

DOCTOR W H O
☼
20

ריגשת אותי תודה:)
ºmy pleasure
ציפור בכלוב 25
☼
19/05/13 00:36
12

ºUnleashed2
☼
19/05/13 00:20
10

•היי וברוך הבא לפורום

אמא11
☼
19/05/13 08:34
20

יש כל מיני גישות. אני אישית בעד טיפול קוגניטיבי התנהגותי ששם דגש על החלק הקוגניטיבי גם כן.
תוכל לקרוא בתשובות של דר' אורינג (בקישורים שבלשונית כלים ומידע - נדמה לי שזה הנושא האחרון ברשימה של הנושאים של הקישורים). עד כמה שזכור לי בהודעה בנובמבר הוא כתב על כך בהרחבה.יש בקישורים גם פירוט על הטיפול. תוכל למשל להכנס לאתר של קוגנטיקה או לקרוא את הקישור ששלחו לך בהודעה שלמעלה (מאמר על טיפול משולב).
אני חושבת גם שראוי וכדאי לעבור את הטיפול הזה עם מידה של תמיכה וחיזוקים שאינם בהכרח "אישורים". הרי עידוד לגבי הצלחות שלך רק מחזק אותך ונותן מוטיבציה להמשיך.
יחד עם זאת יש מטופלים שהשיטה ההתנהגותית עוזרת להם מאד ותוך זמן קצר.
אתה יכול לתת לעצמך דין וחשבון כמותי לגבי התקדמות הטיפול? עזר לך? יש שיפור משמעותי? הרי היית בעשר פגישות וזה הרבה. לך עם תחושת הבטן שלך. אתה יודע בלב הכי טוב אם הטיפול מתקדם או לא.
תפנה לאנטיתזה במסר .
בוקר טוב
תמי
•תודה על תגובתך
ציפור בכלוב 25
☼
19/05/13 09:30
16

הקטע הוא ש10 הפגישות שלי היו קטסטרופה, נגעתי שם במגבת שלא רציתי ולא הצלחתי להפסיק לחשוב על זה עד סוף הטיפול ובמקום לתת לי טיפת הכוונה וטיפת עידוד אפילו רק להגיד לי שזה יעזור לי להחשף לזה עוד ועוד למרות שכבר חודש וחצי זה לא ממש עזר, רק הורידו לי בהתחלה את התרגולים כי הפסקתי לשתף פעולה, ובשיחות עם עודד בן ארוש הוא בחר שלא להגיב לשאלות שלי שקשורות לעידוד כי הם "אישור" מבחינתו והם לא עונים לשאלות אישור, הקטע הוא שאחרי הטיפול המשכתי בקו שלהם וחשפתי את עצמי "בכח" לדברים וזה קצת עזר לי ואני חושב שיש סיכוי שעכשיו אני יותר מוכן לקבל את הטיפול שהם מציעים, רק השאלה האם לא עדיף טיפול שמשלב גם טיפול קוגניטיבי, תכלס אני הולך לשם כי כבר קבעתי תור כי נמאס היה לי להתלבט בין האופציות והלכתי על מה שמוכר לי קצת ולא היה לי כח לנסות משהו חדש שייתכן שיותר טוב לי, נמאס לי מהלופ המחשבתי הזה חחחח
•ציפור
אבי 122
☼
19/05/13 20:14
4

תראה, בהסתמך על דברים שקראתי בפורום הזה
אין לי שום הערכה למרכז בבין שמן ולמי שעומד בראשו.
אני יודע ששם מאוד יקר- האם תוכל לעדכן כמה ?
בשביל תרגול התנהגותי מספיק תואר ראשון
ואפילו פחות מזה בהנחיה של "מומחה".
יש הרבה פרסומת שקרית על הפוטנציאל של CBT
-אני יכול לומר לך בביטחון ש CBT בדרך כלל אינו מסלק
תסמינים של או.סי.די.
סיביטי עשוי להחליש תסמינים לתקופה שבה מקבלים הטיפול.
לפעמים יש הרעה תוך כדי טיפול.
אפשר לקבל טיפולים בחינם- שאינם נופלים באיכותם
מהטיפולים שניתנים בבית שמן באישפוזי יום בבתי חולים
שונים.
מצטער אם דבריי אכזבו אותך, אבל גם אשליות אינם
דבר טוב ולפעמים עולים הרבה מאוד כסף.
אני מאחל לך שתצליח לצאת מהכלוב המאוד מתוחכם
שלתוכו ניקלעת.
•דשתי לא מעט בנושא זה
רועי10
☼
19/05/13 21:02
2

הכעתע דעתי לא מעט בפורום זה וגם העלתי את עמדתי ביחס למה שקוראים "טיפול קוגניטיבי התנהגותי", שהוא למעשה כמו שהודה ד"ר בן ארוש, רק "טיפול התנהגותי, ותו לא!.
אבל כמו בפוליטיקה אומרים דבר ועושים משהו אחר, כך גם בפסיכולוגיה.
התנסיתי בטיפול כזה, וגם ערערתי בפני המטפלים "בעלי שם" אני חייב לציין) על ההונאה הזו.
התשובות שקיבלתי לא סיפקו אותי, ועזבתי את הטיפול שאינו קוגניטיבי רק נקרא כך.
אתה מוזמן ל
בלוג (שמזמן לא עודכן) שם דשתי לא מעט בעניין סוג זה של טיפול, וגם דשתי בעניינים אחרים.
אני חייב להזהיר את מי שאינו מכיר, שה
בלוג הינו בעל אופי חתרני לא מועט, ואף קורא תיגר על המיינסטרים הרשמי.
כתובות אינטרנט מצורפות:
•דשתי לא מעט בנושא זה (הודעה מתוקנת)
רועי10
☼
19/05/13 21:06
2

הבעתי דעתי לא אחת בפורום זה וגם העליתי את עמדתי ביחס למה שקוראים "טיפול קוגניטיבי התנהגותי", שהוא למעשה כמו שהודה ד"ר בן ארוש, רק "טיפול התנהגותי", ותו לא!.
אבל כמו בפוליטיקה, אומרים דבר ועושים משהו אחר, כך גם בפסיכולוגיה.
התנסיתי בטיפול כזה, וגם ערערתי בפני המטפלים ("בעלי שם" אני חייב לציין) על ההונאה הזו.
התשובות שקיבלתי לא סיפקו אותי, ועזבתי את הטיפול שאינו קוגניטיבי ורק נקרא כך.
אתה מוזמן ל
בלוג (שמזמן לא עודכן) שם דשתי לא מעט בעניין סוג זה של טיפול, וגם דשתי בעניינים אחרים ברוח חתרנית.
(אני חייב להזהיר את מי שאינו מכיר, שה
בלוג הינו בעל אופי חתרני לא מועט, ואף קורא תיגר על המיינסטרים הרשמי.)
כתובות אינטרנט מצורפות:
•צריך לדפדף הרבה בבלוג
רועי10
☼
19/05/13 21:12
כדי להגיע למאמרים הרלוונטיים.
לא היה לי סבלנות לעשות את זה בעצמי, אבל על הדרך תיתקל גם במאמרים שאולי יעניינו אותך.
•קצת על עצמי...
אמונה *
☼
19/05/13 10:16
29

היי, ראשית אומר שאני ממש נפעמת מהתמיכה שאתם נותנים ומקבלים פה, זה מדהים, כל כך כייף וחשוב שיש אפשרות לפרוק ולגלות למישהו אחר את המחשבות והטקסים ולדעת שהוא, הוא באמת יבין!
קצת על עצמי- אני בת 31, נכלאתי לכלא הזה, של המחלה הארורה הזו בעודי בת 10, 21 שנים של סבל בל יתואר, של מחשבות, טקסים, בהכל המחלה הזו נגעה בי, לא השאירה לי פיפס אחד קטן בריא, מזלי שהתברכתי בכוחות, הצלחתי לסיים את הלימודים בבית ספר תיכון, התגייסתי לצבא וסיימתי את השירות שלי במלואו, נירשמתי ללימודים והוצאתי תואר ראשון עם ממוצע טוב וציונים גבוהים, התחתנתי, הבאתי ילדה לעולם, אני עובדת במשרה מלאה, מחזיקה יפה במקומות עבודה, גם מבחינה חברתית מוקפת בחברות...כנראה שיש משהו בי שלא מוכן לוותר, אז נכון שהצלחתי לעבור שלב ועוד שלב במסלול הזה של החיים והכל תקתק לפי המוסכמות ובכל זאת, משום דבר לא נהניתי ולא ממש נהנית עד היום, הכל סבב סביב סבל נוראי, של מחשבות, טקסים ומגבלות בחיים. אני יכולה לכתוב ולתאר עוד המון אבל במקום זה אשתף פה במשהו שכתבתי-
שוב ניצחת, כמו תמיד, אתה נאבק בי, לא מוותר, אתה חזק ממני, אני כל כך חלשה מולך, אתה מכה
בי בחוזקה, עוד מכה ועוד אחת, רואה אותי מדממת ואתה ממשיך, אתה רואה שאני סובלת, שאני
כבר עייפה, מותשת כל כך ואתה ממשיך. אין לך טיפת רחמים, העברת אותי ימים קשים, נמאס לי
להיות קורבן שלך, ללכת לפי השיגעונות שלך, רוצה לצעוק, צעקה ענקית,להוציא אותך ממני דרך
הצעקה הזו, צעקה שתשאיר אחריה הד, כזו שתישמע לעד וכל עוד היא נשמעת אתה לא נכנס בי
חזרה. אני שונאת אותך, אתה כמו קללה שמרחפת מעליי, נמאס לי ממך כבר, נמאס לי לסבול,
להפסיד מולך, אתה מצליח לשנות לי את ההיגיון, אתה כל כך חזק,מצליח לשנות את המציאות
שלי, אני מרגישה וחושבת דברים אחרת כשאתה פה,אתה שולט, אני לא מסוגלת לעמוד מולך, אני
יודעת שאתה לא הגיוני, אבל למה לעזזל אני נכנעת לך? מה אתה רוצה?למה אתה לא מרפה?
כבר השארת חותם עליי לכל החיים, אתה יכול להיות בטוח, בחיים לא אוכל להיות נורמאלית, תמיד
ישאר בי הכתם הזה,תמיד ארגיש שמשהו בי לא בסדר. לכל תחום אתה מגיע, לא השארת לי דבר
אחד נקי,טהור, שלי, בהכל נגעת, אתה מבלבל אותי,גם כשאני רוצה לדבר אותך, לספר
קשה לי, כי אתה מעורפל כזה, לא ברור, אתה כבר מזמן לא כזה כמו שרושמים, כותבים, אני קוראת
עלייך המון ואתה כבר מזמן שונה, אני לא יודעת אפילו להסביר אותך,אתה מגיע, זורק, נעלם, אני
מבינה שמשהו קרה, לא תמיד יודעת להסביר. אפילו בתקופה כשהיית שקט פתאום, הייתי מפוחדת
כאילו משהו בי מסרב להיפרד ממך, אני צריכה אותך כדי להבין שמשהו לא בסדר, קשה לי לדמיין
אותי בלעדייך.
אתה איתי כבר המון שנים, תקפת אותי כשהייתי קטנה, כל כך חסרת אונים, אני
זוכרת אותך, אני זוכרת אותי שוטפת ידיים פעם אחר פעם, לא מבינה אפילו למה, רק יודעת שאני
חייבת, דחף כזה,אני זוכרת,הייתי אז ממש קטנה,אני זוכרת איך בדמיון השתלטת עליי והרגת לי
את כל המשפחה, איך פחדתי שמשהו רע יקרה, איך לא יכולתי להתלבש, לכתוב, ללכת,לדבר
כל פעולה פשוטה הפכה להיות סיוט בשבילי, איך היית מעביר אותי מסכת ייסורים של מחשבות
וטקסים, הכל היה חייב להיות בסדר מסוים, המצאת והכתבת לי כללים, הייתי חייבת לעשות הכל
לפי החוקים שלך, אחרת לא הייתי נרגעת, הכנסת אותי לכלא של החיים, הרגשתי לעיתים שהקבר
כבר טוב עבורי מהבית כלא שלך, גרמת לי לחוות העלבות, השפלות מאנשים תמימים שלא הבינו
אותי, לא הבינו אותך, לא ידעו בכלל על קיומך. אני זוכרת את הדמעות שלי, את הכאב הזה על
השנים שעוברות, על הפספוס הזה, על הסבר הנוראי הזה.
היית איתי כשהתגייסתי, אני זוכרת איך ישבתי במשרד בבסיס, לא מצליחה לכתוב, לא מצליחה
לתפקד, אני זוכרת איך הייתי מסתובבת בלילות בבסיס ובוכה, כמו ילדה קטנה, רחוק מהבית,
מרגישה אבודה, אפילו הכדורים לא ממש יכלו עלייך. ואח"כ כמה חלומות היו לי, שאיפות, התחלתי
ללמוד וגם לשם הגעת, העברת אותי את השנה הכי נוראית בחיים שלי, לא מצליחה להגיע ללימודים
טונות של צילומים מאחרים כי הרי אי אפשר לכתוב איתך, לכתוב, מה כבר ביקשתי???
תמיד האמנתי שכשאגדל אז אבריא, הרי לא יכול להיות שאשאר ככה. איך הבטחתי לעצמי כל ההריון
שאני לא אהיה אמא כזו, עם הפרעה כזו, איך אהיה אמא בריאה, כשאלד אז אבריא,כשאהיה אמא
אז הכל ייעלם, הרגשתי שיש מעליי שעון חול, כל ההריון הבנתי שאני חייבת להילחם בך כי כשהיא
תגיע אסור לך להיות פה, אבל הנה שניכם פה, גם הבת שלי וגם אתה, אני שואלת את עצמי עד איזה
גיל תלווה אותי, אני מפחדת, אתה כבר חלק ממני ואני תוהה אם אולי כשתלך גם X תמות,
ורק אז, אולי רק אז תיוולד X אחרת
בתקווה לימים של שקט, לכולם
אמונה- לעשות את הצעד הראשון גם כשאינך רואה את כל הדרך...
•היי אמונה

DOCTOR W H O
☼
19/05/13 11:16
14

איזה כינוי מוחד. אני חייבת לומר לך שאת כותבת יפיפה והזדהתי עם כל מה שכתבת.
אהבתי את המשפט:"צעקה ענקית,להוציא אותך ממני דרך
הצעקה הזו, צעקה שתשאיר אחריה הד, " זה משהו שכל כך התחברתי אליו.
גם אני חשה שהאוסידי הוא חלק ממני ובלעדיו אין לי חיים רגילים, אבל אל תשכחי שאפשר לחיות עעם הבעיה הזאת כל עוד היא לא כבדה כל כך
ולא מפריעה לחיי היום יום.
אני רק אומר לך שאת אשה חזקה ואני שמחה שהצטרפת לפורום שלנו

מקווה תמצאי פה תמיכה ואוזן קשבת

ºתודה על השיתוף,הזדהיתי ממש עם מה שכתבת .
moonwalker1
☼
19/05/13 11:58
11

•DOCTOR W H O
17/05/13 13:56
40

אז בואי נתחל במסורת חדשה!
איך עבר השבוע?
במה האוסידי הציק השבוע?
במה האוסידי עזר השבוע?
סרט השבוע?
שיר השבוע?
תמונת השבוע?
מה אהבת בפורום השבוע?
מה לא אהבת בפורום השבוע?
משהו חשוב להגד לעולם?
מה תרצה לראות יותר השבוע בפורום?
שתהיה לכולנו שבת שלום!
•כאבים..
אבי *
18/05/13 19:06
38

בזמן האחרון אני סובל מכאבים בשרירים כנראה ממתח בשרירים אבל מה שכן אין לי תסמינים של חרדה או או סי די..אני לוקח רבע כדור ציפרלקס כטיפול מונע..
מה שמוזר זה שהכאב לא כל הזמן תוקף אלה רק לאחר ספורט או קיום יחסי מין אפילו אחרי שתיית קולה או קפה..יש מצב שהגוף נכנס לסטרס ממה שציינתי? מישהו מכיר את זה?
ממש לא בא לי להעלות שוב את המינון בגלל התופעות שלו...מה ניתן לעשות..תודה
•היי אבי
DOCTOR W H O
☼
18/05/13 23:32
9

כאבים בהחלט יכולים לבוא מסטרס, אבל אינני רופאה, אתה צריך להתיעץ ם הרופא שלך או עם המטפל.
•היי אבי
אמא11
☼
19/05/13 08:13
5

אני לא מתמצאת כל כך אבל ממה שתארת אלה דוקא רגעים נינוחים יותר - אחרי ספורט, אחרי סקס, כששותים קולה או קפה - אלה רגעים של "הפסקה". אולי יש לך בהם יותר זמן להיות מודע לכאב. זה נשמע כאילו אחרי סטרס ולא סטרס.
הייתי הולכת לכיוון שאולי חסר לך אבץ, מגנזיום וכיו"ב, ואפילו שיאצו או דיקור. דוקא כאן כדאי אולי לנסות רפואה משלימה.
לי היו כאבים והם נחלשו כשהתחלתי לקחת מולטי ויטמין וכאשר אני מפסיקה לשבועיים הם חוזרים, כך שאני משוכנעת שזה אחד המרכיבים של הכדור רק איני יודעת איזה מהם כך שאני לוקחת כל בוקר כדור. מה שבטוח.
תרגיש טוב
תמי
ºתודה (-;
אבי *
☼
19/05/13 21:01
•עצוב לי :(
ד12345
☼
19/05/13 02:21
22

החרדה והפחד הרימו ראש...
אני מטופל בפריזמה במשך שנה וחמישה חודשים,לוקח שני כדורים כל יום בשעות הבוקר.
אני נער בן 17, סובל כבר כמה שנים מOCD שמלווה בחרדות רבות ובטקסים רבים.מאז שאני מטופל חלה הקלה בטקסים ובחרדות אך עדיין,לדאבוני הרב,הללו חיים ובועטים ...יש תקופות אפילו שאין חרדות כלל..אך אלו הן תקופות מעטות ובכל זאת תקופות "ורודות",שאני מייחל להן בכל רגע ורגע...
עכשיו יש לי בעיה שגורמת לפחד ולחרדה נוראיים ולא נותנים לי לישון(ותחשבו שעוד שלושה ימים יש לי בגרות במתמטיקה ב5 יחידות ומחר אני קם ב6 וחצי)....
הדבר הזה חוזר כל כמה זמן(פעם בכמה חודשים,חצי שנה,שנה או זמנים אחרים).
בעצם מה שקורה זה שאני שם לב לנשימה שלי(שזה רפלקס),ואז נזכר שיש עוד שני רפלקסים שאני מבצע אותם בתחומי הפנים: מצמוץ ובליעת רוק...
ברגע שאני שם לב לרפלקסים,אני מרגיש כאילו אני לוקח את ה"פיקוד" עליהם ושהם כבר לא רפלקסים...בדרך כלל אם זה קורה אז אני פשוט שוכח מזה והכל בסדר וכך אני חוזר לשגרה..אבל עכשיו כל הזמן עוברת לי המחשבה בראש שמדובר כאן ב3 פעולות שצריך לבצע אותן כל הזמן בזו אחר זו ואני פשוט לא מסוגל להרפות,ומה שקורה זה שאני שם לב אליהן כל הזמן ולא מצליח לחשוב על דברים אחרים!!!זה ממש מעייף ומפחיד ואי אפשר לישון ככה..אני לא מסוגל להרפות!!זה כבר נמצא בערך שבוע,אך עד היום הצלחתי להרפות וזה לא ממש הפריע. היום התחלתי לפתח חרדה גדולה מזה ועכשיו אני בכלל לא מסוגל להרפות...קרה לכם פעם דבר כזה?מה עושים?
זה כבר היה לי ועבר אבל עכשיו פשוט אני לא מצליח להפסיק לחשוב על זה!!!!(על הרפלקסים)
אז שיהיה לילה טוב לכל מי שכאן, ומי ייתן וכולנו נרגיש טוב ונהיה חסרי חרדות ופחדים בצורה מוחלטת,ככה שנוכל להתגבר על הOCD ולהראות לו מי באמת הבוס ;)
נ.ב. - אני מכנה את זה בשם "זה" כי אין לי כינוי אחר לתת לזה חחח...
•היי ד

DOCTOR W H O
☼
19/05/13 02:37
14

אתה צריך לזכור שהם עדיין ריפלקסים, ואפילו אם אתה שולט עליהם הם עדיין ימשיכו לפעול בלי עזרה ממך.
אתה צריך פשוט להתעסק במשהו אחר שישכיח לך את העיניין הזה.
אם תריצה אתה מוזמן לפנות אלי גם במסרים

•ד יקר מאד

אמא11
☼
19/05/13 07:51
9

ראשית, המון המון הצלחה בבחינה וגם לכל מי שניגש וקורא זאת.
שנית, חשוב לזכור, ואתה כתבת וזה טוב שאתה כן מזכיר זאת, שהטיפול בעקרון תרם לשיפור. לצערנו OCD זו הפרעה שבאה בגלים, והרבה פעמים יש טריגרים כמו מבחנים ולחצים אחרים.
הדבר הראשון שחשבתי עליו זה לכתוב לך לנסות להעזר בטכניקה של נשימות (יש בקישורים, בטיפים של חברי הפורום, אחת ההמלצות היא על נשימות) אבל אז חשבתי שאם זה המקור למה שמטריד אותך - אולי זה לא עצה טובה. כדאי להתיעץ עם המטפל שלך הן לגבי הפעלת טכניקה של נשימה והן לגבי הוספת משהו להרגעה לפני בחינה. אולי אפילו משהו טבעי כמו רסקיו.
השורה האחרונה שכתבת יכולה ללמד כל אחד ואחד מאיתנו מה זה אופטימיות ואומץ וגישה חיובית עם הומור, ובתוך כך מחשבה על אחרים, וכל זה בשורה אחת.
אני מתחילה את היום עם המילים האלה ותודה לך על כך
תמי
•ברגע זה. ארור היום שנולדתי.

אנטיתזה גלגל
☼
18/05/13 22:52
35

מחלה ארורה. עונש ? קללה ? אלוהים יודע מה. ואין לי מה לעשות עם זה. אין לי לאן לברוח. לקחת את חיי בידיי זו לא אופציה. צריך לעבור יום ועוד יום ולקוות שכל יום מחדש יביא איתו משהו טוב או הקלה. הישרדות.
•DOCTOR W H O
☼
18/05/13 23:11
11

היי יקירה. כול חיינו הם מאבק מתמשך. אני יודעת שניראה שאין תקווה עכשיו אבל יש!
אל תוותרי! תנסי לעשות דברים שעושים לך טוב!
ותזכרי שכל מה שתצטרכי אני כאן לצידך

•אני מאמין גדול שאפשר להתגבר על זה
ציפור בכלוב 25
☼
18/05/13 23:22
21

גם אני חושב ברגעים מסוימים כמו שתיארת אך אני תמיד אופטימי ואוסי לא ינצח אותי, ניסית CBT?
http://www.youtube.com/watch?v=EXGUNvIFTQw הנאום של אראגרון משר הטבעות לפני הקרב נגד אוסיייייייייייייייי !!!!!!! תנסו להעזר בזה נגד אוסי גם :)
•אנטיתזה יקרה
Unleashed2
☼
18/05/13 23:27
25

רק אתמול כתבתי תגובה דומה, הייתי במצב ממש דכאוני, עם מחשבות אובדניות וכל החרא. זה ממש מוזר, אבל היום פשוט קמתי אחרת. כל השבוע הייתי במצב רוח ירוד, נבולה, עכורה. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי ולא היה לי גם למי לפנות באותו יום...אז כתבתי כאן, בפורום הנהדר הזה. היום,כפי שציינתי, קמתי אחרת. פשוט כך. קמתי לתחייה, מי שהייתה אתמול- נעלמה כמעט לחלוטין. זה הזוי, המצברוח כ"כ טוב שביקשתי מאחותי שתלמד אותי לנגן בפסנתר ולמדתי בנחת, בשלווה, בסבלנות ובמהירות שיא. התקדמתי פלאים. ויכולתי ליהנות..יכולתי ליהנות..
אני מבינה אותך, המילה שאיתה סגרת את ההודעה- הישרדות. גם אני הרבה פעמים מרגישה כך. היום לא, היום שמחתי שאני בחיים והרגשתי חיה באמת...זה לא קורה הרבה, אבל זה מעודד...הציפייה לעוד ימים כאלה, ולזכור למה אני מסוגלת כשאני במצברוח הנכון. כשהשדים לא משתלטים עלי. אני מאחלת לך ולכל חברי הפורום ימים טובים כאלה, ושגם בימים הפחות טובים - נצליח להתרומם; בקצב שלנו אך במגמת עליה כלשהי...לא להלקות את עצמנו. כמה קשה להרפות,נכון? אבל ברגע שמצליחים, אפילו אם לשניה, זוכים לכמה רגעי שלווה.
•אני כרגע בעד לנסות מלחמת חורמה נגד אוסי
ציפור בכלוב 25
☼
18/05/13 23:35
14

כמובן שכל אחד במצבו הוא אבל לי זה נראה הפתרון הסופי, פשוט להכחיד אותו בכל הכח כמובן עם העזרה הנכונה.(CBT?)
ºהיי חזקה,זה עובר, גם זה עובר בסוף ..
moonwalker1
☼
19/05/13 00:16
16

•החרדה מרימה ראש
הסופר המתוסכל
16/05/13 20:57
81

גם אם אני מודה כבר הרבה זמן שיש לי OCD, אני עדיין לא מכיר בזה שזו הפרעת חרדה. עכשיו סוגרים לי את האוזן השלישית בירושלים ואני מנסה לראות סרט בצפייה ישירה. האתר היחיד שאולי רצה להראות לי את זה רק אמר שאני צריך איזה פלאג אין בשביל לאפשר את הצפייה. העניין הוא שכל הווירוסים שחטפתי אי פעם היו בדיוק פלאג אינים כאלה ואני בשום אופן לא מוכן להסתכן שוב. לצערי אין גם שום ספרייה שאפשר להזמין ממנה דרך האינטרנט.
אז מה? נגזר עליי לא לראות לעולם סרטים שהם לא הכי חדישים או שנגזר עליי לחטוף ווירוס דווקא היום כשאני צריך את המחשב להכין עבודה ליום ראשון ועדיין לא לראות את הסרט? האם הפחד הזה רציונאלי בכלל??
•היי סופר
DOCTOR W H O
17/05/13 10:51
25

אצלנו אפילו הפחד הכי קטן ולא משמעותי (בעיניי אחרים כמובן) תופס אצלנו מקום גדול, כי אלו דברים שחשובים לנו.
יש אולי מישהו שמבין בעיניין של מחשבים וסרטים במחשב שאתה יכול להתיעץ איתו?
לי לצערי אין את הידע אני בוק במחשבים

חחחח.
אני בטוחה שחייב להיות פיתרון לבעיה.
•אני צופה דרך
אינטיליגנטית ופסיכית
17/05/13 20:58
34

מספר אתרים.
אחד מהם, שהוא בלי כתוביות, הוא
http://www.1channel.ch/והוא לא עושה לי וירוסים אבל מצד שני יש לי אנטיוירוס אז לא יכולה לומר בוודאות.
יש עוד מספר אתרים. תגיד לי איך התרשמת מזה.
•גם האתר הזה דרש ממני להירשם אליו קודם
הסופר המתוסכל
18/05/13 11:23
32

ואני פוחד שידרשו ממני בהמשך גם לשלם.
•קורה לכם?
אינטיליגנטית ופסיכית
17/05/13 20:53
53

קורה לכם לפעמים שאתם חושבים שמישהו מסנן אתכם
נגיד לא עונה לטלפון, לאסמסים, ואז עובר עוד יום ועוד יום
והוא גם לא עונה למייל/פייסבוק ואז אתם חושבים שכבר
קרה לו משהו? ואז, כאקט מצפוני, אתם מנסים להבין
אם הוא בסדר בכל דרך אפשרית כדי להרגיע את החרדה?
כי זה קרה לי פעמיים בחודש האחרון.
היתה מישהי שפניתי לחברה שלה כדי לדעת מתי היא דיברה עמה בפעם האחרונה,
רק שאדע שהיא בסדר, כבר לא אכפת לי שהיא מסננת.
ונמאס לי מזה. אני לא אחראית על שלום האנשים שאני מכירה.
מאיפה לי לדעת אם קרה להם משהו אם הם לא עונים לי?
•היי אינטלגנטית
DOCTOR W H O
17/05/13 21:22
24

קורה לפעמים שאנחנו יותר מדי דואגים וזה גורם לאחרים לקחת צעד אחד אחורה (הכול כמובן רק מכוונה טובה).
את לא אחראית לאחרים אם הם בסדר, הכי חשוב שלא תהיי לחוצה

קחי קצת אויר ותגידי לעצמך שהם דואגים בטוח לעצמם.
•תחילת סבב גיוס נוסף- קבדה ישראלית לOCD
psade
13/05/13 14:48
122

חברים יקירים,
אנחנו מתחילים סבב גיוס נוסף לטיפול בקסדה הישראלית ל OCD.
להזכירכם, מדובר בטיפול אשר מטרתו לנרמל פעילות חשמלית מוגברת באזור מסויים במוח, אשר ידוע כפעיל באופן מוגבר אצל אלה הסובלים מ OCD.
בעזרת שדה מגנטי, אנו מורידים את הפעילות החשמלית העודפת הזו, ומקווים שכך נקל על הסימפטומים. הטכנולוגיה הזו קיבלה אישור FDA לפני כמה חודשים, בטוחה לשימוש וללא תופעות לוואי.
הטיפול מיועד לאלה מכם הנוטלים תרופות, ועדיין סובלים מההפרעה.
למעוניינים, ניתן לפנות ל 035357805
או לשלוח מייל ל
lior.carmi@sheba.health.gov.ilואני אחזור אליכם
המשך יום טוב
ליאור
º* קסדה ישראלית כמובן
psade
13/05/13 14:51
53

•שאלה על סיכונים בטיפול
Gameboy4
14/05/13 00:51
81

שלום ליאור היקר
אשמח לדעת מהם הסיכונים הכרוכים בטיפול זה, אפילו אם אלו סיכונים מזעריים או קלושים, כדי שאוכל להחליט מהם הסיכונים שאני מוכן לקחת על עצמי. כי בסופו של דבר בכל טיפול רפואי שהוא קיימים סיכונים כלשהם, גם אם נמוכים
•סיכונים
psade
☼
19/05/13 15:02
4

שלום רב,
הטכנולוגיה קיבלה את אישור תו התקן המחמיר של ה FDA, ונמצאה בטוחה לשימוש ללא תופעות לוואי.
מנסיוני אני יכול לומר לך, שמספר פציינטים התלוננו על כאב ראש בינוני בימים הראשונים לטיפול שעבר מעצמו או בעזרת כדור ויותר לא הופיע שוב
ליאור
•קסדה ישראלית
אמונה *
☼
19/05/13 21:05
שלום ליאור
האם מדובר על tms?
תוכל לתת יותר פרטים, כמו היכן זה מתבצע? כרוך בעלות? דרוש אשפוז? איך מתבצע כל ההליך?775
•שלום לכולם..

קליבר 11
16/05/13 22:52
46

לאחר .. מנוחה .. קצת.. ארוכה.. (כחודש) רוצה אף חוזר לעבודה ואל הסדר יומי הכל- כך מסודר שייש לי ושאני בניתי בשתי ידיי
כנראה שבאמת הייתי צריך את כל ההפסקה הגדולה
הזו . ואכן מאוד רוצה לחזור אל השיגרה והעבודה גם מבחינה כספית שלא כל כך קיבלתי - הרווחתי בחודש האחרון .
חודש זה נראה ארוך וגדול .. בשביל לא להיות בעבודה זה באמת ארוך יותר מדאיי ..
אך לי זה עשה ממש טוב . נחתי ושוב נחתי .. סידרתי . מרחתי . נהינתי מהבקרים האביביים והכייפים עם כוס קפה טוב בבוקר .
ומעצם העובדה ש.. מחר איני הולך לעבודה נותנת לי הרגשה של חופש .. של לא להיות תחת עול .. של כייף מאוד חופשי ומאושר ..
כן .:: זה ביום שני הקרוב מסתיים לו ואני חייב וחוזר לעבודה ולתיפקוד ואל החיים בהם הייתי עושה במהלך השנה .
תודה לך כהנא שבזמנו הצעת לי לקחת שבוע חופש בכדי להתאוורר ולעשות כמן הפסקה .. ככל הנראה ומרגיש לי שבאמת נחתי והחלפתי כוחות
ובעזהי"ת שיעזור לי לחזור ובגדול אל החיים ולראות את האור .
תודה וסופ"ש נעים וטוב

•תודה קליבר

DOCTOR W H O
17/05/13 10:47
12

ריגשת אותי

עשית לי דמעות של אושר, אני כול כך גאה בך:)
•שיתוף אחרי המון זמן!
tsllila
15/05/13 20:52
97

שלום לכולם, פעם הייתי קוראת ומגיבה קבועה אבל היום אפשר להגיד שמצאתי את עצמי,
אני משרתת כבר שמונה חודשים בצה"ל, עברתי טירונות בהצטיינות, קורס מדהים והיום אני עובדת עם נוער שזקוק לאוזן קשבת.
התרופות עזרו ותסמיני האו סי די שלי הפסיקו לחלוטין.
הכרחתי את עצמי להתגבר.
רק להגיד לכם שאולי לפעמים זה ניראה בלתי אפשרי כמו שאני חשבתי הרבה זמן והייתי בשלב ההכחשה ולא הייתי מוכנה לשמוע על המילה טיפול אבל היום אני הייתי מוכנה לעשות הכל בשביל להתגבר.
ישנן תוצאות מדהימות לתהליכים שאני עוברת, טיפול קוגנטיבי התנהגותי לא הצלחתי לעבור עד סופו וחדלתי אותו ברבע הטיפול כי גיליתי שהכל זה כוח רצון ולא חייב שום טיפול מובנה כדי להתגבר על הקשיים שלך.
צבא אפשרי גם לסובלים מאו סי די, אני לא חושבת שצריך לרוץ ישר לקב"ן ולדאוג להוציא את עצמך חריג, אפשר לשרת בצבא ובהצטיינות ולעשות משהו מאוד משמעותי וללכת לישון כל יום בתחושה שעזרת למישהו שצריך את העזרה שלך.
בתקופה שבה הייתי בכיתה י"ב האו סי די שלי היה בשיאו והחרדות השתלטו לי על החיים, אבל מטרות לטווח הקצר הצילו אותי ואיפשרו לי לחוות הצלחות.
אף אחד לא האמין כי אני אסיים את הטירונות שלי בהצטיינות או יותר מזה, אף אחד לא האמין שאני בכלל אעשה צבא והיום אני אוטוטו שנה בצהל, פזם של ממש ואני נהנת מהתפקיד שלי.
הכל זה עניין של כוח רצון, להכריח את עצמך להגיד כן ולעשות מה שאומרים, להיחשף לקושי כמה שיותר.
שמחתי לשתף.
tsllila
ºבהצלחה רבה,שמחנו לשמוע ! : )
moonwalker1
15/05/13 22:41
25

•
צלילה!!!!!!!!!!!!!!!!!! כמה התגעגעתי!
DOCTOR W H O
15/05/13 23:28
29

את מהווה השראה אמיתית, הכול בהחלט עינין של כוח רצון.
אני כול כך התגגעתי אליך! ספרי מה את עוברת על חוויות סתם שנדע מה קורה איתך

אוהבת המון המון!

•גם אני מאוד התגעגעתי!
tsllila
16/05/13 19:41
14

ניראה לי שאגיע איזה פעם לפגישה שלכם בתל אביב.
עוד לא יצא לי ואני מאוד רוצה.
ºאיזה יופי ! כל הכבוד

אנטיתזה גלגל
16/05/13 16:17
18

•היי צלילה
Yolo3
16/05/13 20:42
12

כל הכבוד לך! שמחה לשמוע :) מקווה שיום אחד אני אגיע למצב שלך;) נראה לי שמה שעוד עזר לך זאת העזרה שלך לאחרים. לי אישית זה מאוד עוזר...בהצלחה בהמשך ותודה על התקווה שאת נותנת לכולם!
•BDD
ghghghghgh
15/05/13 03:35
63

שלום
מישהו יודע על קבוצת תמיכה בת"א? יעזור מאוד
•היי
DOCTOR W H O
15/05/13 12:19
33

לא יודעת אם יש קבוצת תמיכה בת"א לזה, אני רק יודעת שכל שבועיים יש מפגש של הפורום בת"א בקשר לאוסידי. אולי תוכל/י לספר שם על הבעיה:)
•אולי יוכל לשמש אותך

אנטיתזה גלגל
16/05/13 19:15
32

שני מאמרים על BDD שתורגמו לעברית בקישורים של הפורום שלנו. זה נמצא בתגית "כלים ומידע" ב"קישורים" בקטגוריה : "הפרעות נוספות".
•רצון עז להיפתר מהOCD
Yolo3
13/05/13 20:49
132

הייי לכולם אני בת 22 ואני קוראת בפורום כבר 3 חודשים וזאת פעם ראשונה שאני רושמת.
למרות שלא כתבתי פה עזרתי אומץ והגעתי למפגש האחרון בת"א.
אני נורא שמחה לראות שאתם מעודדים אחד את השני...אני מקווה שתוכלו לייעץ לי מכיוון שעברתי את החודשים הכי קשים של OCD שהיו לי...
זה הולך להיות קצת ארוך כדי שתבינו קצת את הרקע שלי...בכל זאת פעם ראשונה;)
מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מטקסים ומחרדות שנובעות מרצון בשליטה בסיטואציות שאדם נורמלי לא היה לוקח על עצמו.
קצת מוזר להביע את זה בכתב כי דיי הדחקתי את העובדה שאני סובלת מOCD בעיקר אחרי שהצלחתי להתגבר על חלק גדול מההרגלים שלי.
כשהייתי בגיל 14 ההורים לקחו אותי לפסיכולוג (מדובר במפגש אחד ללא הבחנה ודאית לOCD) אך אחרי מחקר שעשיתי לאחרונה אני בטוחה שאני סובלת מOCD.
באותה הפעם שהגעתי לפסיכולוג עקב שטיפות ידיים מרובות (לא כל כך קשור לפחד מחיידקים אלא יותר קטע של סוג של אמונה- לדוג' כשעודדתי קבוצת כדורסל שטפתי ידיים בכל נקודה משמעותית כי זה כיויכול יביא מזל.),לא הייתי דורכת על הפסים במדרכות, חוזה דברים רעים כאילו יקרו בוודאות וכו'
כשחשבתי מחשבה רעה הייתי חוזרת על הפעולה שביצעתי בזמן המחשבה השלילית על מנת "לבטל" את המחשבה.
יש לי צורך לסדר דברים בצורה סימטרית וגם שדברים לא יגעו אחד בשני אחרת זה מציק לי.
תמיד היו לי חרדות לגביי אנשים חשובים בחיי שאיכשהו ישבו להם שם והתפרצו בעיקר בתקופות של לחץ ואיכשהו נתתי להן לחלוף.
חשוב לציין שאני אדם מאוד אופטימי וכולם אומרים לי את זה. שזה האפסורד,כאילו קיים בי מן פיצול-יש לי חרדות מהעתיד ולא ממשהו שיקרה באותו רגע או בימים הקרובים מישהו סובל מזה גם?
לפעמים אני חושבת שעדיף לסבול מחרדה שמא יקרה משהו בזמן הקרוב כי אז הפחד ייעלם כשנראה שלא קרה כלום...
באמת שחשבתי שהגעתי לפסגה ושאני יכולה להתעלם מהמחשבות ולהמשיך לתפקד כרגיל- מי כמוכם יודע כמה שזה קשה...
הבעיה שאמא שלי התחילה להתעניין במיסטיקה ודברים בסגנון והכניסה אותי לחרדות בנוגע להשפעת מחשבות "אם תחשבי רע יהיה רע" או "אם האדם עסוק בפחדים הם בסוף יקרו לו","צריך להדחיק מחשבות רעות אחרת הם יקרו" וכו'.אני בטוחה שכמעט כולכם שמעתם משפטים דומים ואמונות טפלות בנושא. הבעיה שהיא הייתה מזכירה את זה הרבה.למרות שאף פעם לא התלוננתי על חרדות והיא ממש לא מודעת למצבי.
באותה תקופה למדתי למבחנים והייתי נורא לחוצה ואז חשבתי לעצמי שגם אם אכשל מזל שיש לי את האנשים שסביבי במיוחד אדם ספציפי שנמצא לצידי תמיד.
וכמובן איך לא...ישר חשבתי על הנורא מכל...ואם זה לא היה? ואז התחיל הפחד מלחשוב משהו רע...כי אמא אמרה שאסור.. וככה במשך שלושה חודשים בלי הפסקה מהבוקר עד הלילה עברו לי סיוטים בראש לגביי בנאדם אחד יקר בחיי. בלי הפסקה! המחשבות התגברו בגלל שהיה לו חלום על מה שחשבתי בלילה שישנו ביחד. העבודה שלי היא ללוות טיולים ויש לי מלא זמן למחשבות אז כל הטיול רק חשבתי על אותו דבר. וכל פעם שאני רואה אותו יש לי ייסורי מצפון ופחד על השפעה לעתיד. גם אם אני מפסיקה לחשוב שלילי כשאני חושבת עליו אני מפחדת מהספק שאוליי השפעתי על העתיד כי המחשבות היו כל כך חדות ומפחידות.
אני מפחדת שאני בחיים לא יהנה מהאושר איתו כי אני תמיד יזכר במחשבות הנוראיות שחשבתי בעבר שיחזירו לי מחשבות להווה וחוזר חלילה.
אני יודעת שזה נשמע מוזר ומסובך אבל לא סתם קוראים לזה מחלת הספק...כי כל ספק יכול לערער אותנו.
אם מישהו יכול לעזור לי אני אשמח :) יש לציין שאני מאמינה בעצמי וחושבת שאיכשהו אני יצליח להתגבר על זה לבד(חוץ מזה שאין לי כסף לפסיכולוג חחחח) השאלה היא איך???? :((
•תוכלי לעיין בקישורים של הפורום ..
moonwalker1
13/05/13 23:03
81

יש שם המון אינפורמציה וכלים שיעזרו לך להתמודד,עד שתוכלי לקבל טיפול מאיש מקצוע ומי יודע, אולי העצות והכלים בקישורים ישפיעו לטובה יותר מטיפול רגיל, כי אחרי הכל, השיפור מתחיל ונגמר בנו .
בהצלחה רבה, הפורום הוא המקום המתאים לשתף ולהשתתף . : )
•תודה :)
Yolo3
14/05/13 12:14
26

עיינתי ברוב הקישורים..אני מנסה ליישם מה שמציעים.נקווה לטוב. יש במקרה עוד מישהו שסובל מהבעיה שמציקה לי?
•היי יולו

DOCTOR W H O
14/05/13 13:11
33

קודם כול ברוכה הבאה לפורום. אני שמחה שעזרת אומץ והתחלת לכתוב בו:).
האמת שגם לי יש את מה שאת סובלת ממנו ואני בטוחה שאם מישהו קרוב אלי היה גם מתחיל להתעסק במיסטיקה היו לי את אותן
חששות שיש לך.
(אמא שלי מאמינה בחמסות וזה די מפחיד אותי גם).
אבל את צודקת הכוח להפטר מזה נימצא בנו.
הדבר שהכי פחדתי ממנו כבר קרה לי ואני אומרת לעצמי שנמאס לי אז כבר לא אכפת לי מה יקרה, ותאמיני לי זה עדיין לא מעביר את החשדות.
אז אני עושה טקס קצר שמבטל אותן, או שאני מתעלמת ונותנת להן לחלוף.
יש הרבה דברים שיכולים לעזור כדי להלחם באוסידי.
אם את רוצה את מוזמנת לפנות אלי במסרים:)
שמי כהנא:) שיהיה רק בהצלחה
•תודה כהנא
Yolo3
16/05/13 13:57
18

היי כהנא :)
תודה על התמיכה...למה הכוונה התכתבות במסרים?התכתבות בפרטי?אם כן, אז איך אפשר?
תודה על ההזמנה לקרוא בפורום אבל אני כבר קוראת בו קבוע ;) יכולה להזדהות איתך באובדנך כי גם לי קרה אותו דבר...
מקווה שנוכל להתחזק אחרי מה שעברנו ...
•היי יולו

DOCTOR W H O
16/05/13 18:44
9

את יכולה לכתוב לי במייל או במסרים

בתיבת מסרים למלעלה:)
ºהיי, עניתי לך במסר בפרטי
דרור396
16/05/13 19:21
31