בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברגע אחד הפכנו מזוג (עם בטן...) לאמא ואבא. למשפחה. פתחנו כאן בית חם -להכיר הורים אחרים, להחליף דעות, לקבל עיצות, להנות מתמיכה ושותפות מאנשים שעוברים חוויות דומות. מקום להשוויץ בתמונות ולהשוות סוגי משחה לטוסיק המעבר מהריון ולידה לסטטוס של אמא (או אבא) הוא מאוד לא קל, אנחנו כבר לא חלק מהווית ההריון וכבר אחרי הלידה והפחדים שכמובן מלווים אותה, אבל עדין לא הורה מנוסה. האוצר הקטן הזה שהגיע איתנו הביתה מעסיק אותנו 24 שעות ביממה (ובדרך כלל גם את המצלמה ), ואנחנו נורררא רוצים לחלוק את זה עם אנשים מבלי להרגיש שאנחנו פולשים או מכבידים בדברים שרק אנחנו מתלהבים מהם... בשביל זה אנחנו כאן!

אז זה המקום שלכן/ם אמהות (או אבות) טריים, לחלוק, לשאול, להשוויץ ולהתייעץ..

את הפורום מנהלות ענת אמא ליובל הקטן, ושחף, אמא של איתמר ויותם, וכמובן משתתפים בו המון מומחים בנושאים שונים והמון אמהות בסטטוס זהה עם או בלי נסיון.

תקנון הפורום  -  הנחיות כתיבה בפורום  -  הפרסום בפורום אסור בהחלט!
נא הקפידו לשרשר הודעות בעלות מכנה משותף

הודעה חדשה

לעסקים מומלצים ע"י גולשי תפוז – לחצו כאן

הודעה נעוצה אירוח פיזיותרפיסטית ילדים
21/05/13 08:54
100צפיות
ביום רביעי ה-21/05 בשעות הערב, תתארח בפורום מיכל נעם M.A., P.T. פיזיותרפיסטית ילדים נוירו-התפתחותית מומחית בהתפתחות הילד עם נסיון של 18 שנים.
מיכל עובדת בגן שיקומי, מאבחנת ומטפלת בתינוקות וילדים המציגים עיכוב התפתחותי בביקורי בית או בקליניקה פרטית.

מיכל,אמא של ליאור בת הארבע, גרה ברמת גן.

ניתן לשאול כל שאלה בתחום התפתחות הילד החל מאבני דרך ועד תרגילים שונים ומנחים בהם משחקים עם התינוק ותוך כך יוצרים סביבה מאתגרת עבור התינוק
אנא צרפו תמונה לשאלה, במידה ויש לכן כזו. זה מסייע למיכל במתן תשובה מדוייקת

לפרטים נוספים על מיכל ודרכי הטיפול - http://www.michalola.com/
מקדימה זחילה להתהפכות
21/05/13 11:59
165צפיות
שלום מיכל,
בתי בת 7.5 חודשים, כמעט ולא מתהפכת. היא המון על הריצפה עם משחקים וגרויים, אבל רק לעיתים רחוקות מתהפכת מהבטן לגב, ומהגב לבטן אף פעם לא.
זה לא מלחיץ אותי במיוחד, אבל עכשיו היא התחילה להעמד על שש ולהתנדנד, נעמדת גם על 4, מנסה בכל כוחה להתקדם, וכמובן זוחלת המון לאחור ועל הציר. נראה שהיא ממש קרובה לזחילה.
מה דעתך על היפוך השלבים הזה?
האם צריך לעבוד איתה על התהפכויות או להניח לה להתקדם כרצונה?
תודה!
אין דבר כזה היפוך של שלבים : ))))
( לעסק שלי )
22/05/13 21:02
40צפיות
הי מירי מי
איזו מתוקה הבת שלך! היא מתהפכת מדי פעם ולומדת איך לנוע במישור של קדימה ואחורה....עושה המון דברים יפים ונכונים כמו זחילה לאחור(מתאים לגיל) עולה לעמידת שש(נפלא) מתנדנדת, עושה סיבובי ציר ובכלל נשמעת כמי שחוקרת היטב את יכולות גופה : )
ממליצה לך להוריד לה את הבגדים ולהשאיר אותה רק עם חיתול ולתת לה לחקור את סביבתה בתחושה שונה
כתבי לי מה קורה?!
יש תינוקות שלמשל מאוד מכווני עמידה ויעשו הכל כדי להבין איך עומדים(נשמע לי שהיא כזו) אז ייצא שאולי היא תשב לפני שתזחל או תעמד לפני שתתהפך או תזחל ותשב לפני היפוך....הכל אפשרי
והיה ואת מרגישה שהיא עושה זאת לא נכון או משהו לא בסדר גשי לפיזיותרפיסטית ילדים שתסתכל ותיתן לך הדרכה אם יש צורך לעשות משהו ובעיקר להרגיע אותך
עידוד היפוך מהגב לבטן ניתן לעשות על ידי תרגיל שמיכה-השכיבי אותה על הגב בשליש חיצוני של שמיכה משכי לאט לאט (אבל ממש לאט) את השמיכה עד שהיא תתחיל את ההיפוך לבד
עשי זאת 6 פעמים דרך צד ימין ו 6 דרך צד שמאל וכתבי לי איך הלך : )
לילה טוב
מיכל
בת 9.5 חודשים לא זוחלת
21/05/13 13:40
128צפיות
שלום מיכל,

ביתי בת 9.5 חודשים אינה זוחלת ואינה עומדת על שש.

התחלתי טיפול פיזיותרפי במכון התפתחות הילד אכן ישנו עיכוב מכיוון שהייתה קטנה לא סבלה להיות על הבטן- ישר הייתה צורחת.

בכל מקרה כיום היא מתהפכת המון ומסתובבת סביב ציר- חצי סיבוב בערך אולי קצת יותר. בדקו אצלה רפלקסים , טונוס וגמישות יתר והכול תקין תודה לאל.

בשביל להגיע לצעצועים היא מתגלגלת אליהם. לא מראה כיוון בכלל לעמידה על שש- היא פשוט משחקת על הבטן כרגע שעונה על המרפקים- לא מיישרת את מרפק היד בכדי לעלות עוד.

אני לא בלחץ זהו ילד שני ובטוחה שבזמן שלה, בסופו של דבר, היא תזחל ותרוץ.

אך הייתי רוצה לדעת אלו תרגילים כדאי לעשות בכדי לחזק את חגורת הכתפיים?

תודה מראש!
נצלי את ימי הקיץ...
22/05/13 21:06
37צפיות
צאי לפארק וחפשי מדרון קל ביותר והשכיבי אותה על הבטן עם הראש כלפי המדרון....
את יכולה לעשות את אותו הדבר במגלשה אך בדרך כלל מגלשה זו זוית קשה יותר להתמודדות....
האם מתיישבת לבד? מנסה למשוך לעמידת ברכיים או עמידה?
הייתי מניחה לה משהו בתוך הבגד בבטן(נייר עיתון מגולגל,סקוטץ',כדורי זיזים וכו...) או להניח אותה על הדשא כשרק חיתול לגופה....
שלחי לי תמונה או סרטון שלה על הבטן ואכתוב לך נקודתית...
וכמובן תמשיכי את מפגשי הפיזיותרפיה  : )
לילה טוב
מיכל
שאלת הליכה
21/05/13 14:58
91צפיות
היי
המתוקה שלי בת שנה וחודשיים
ההתפתחות שלה בהתחלה היתה מאוד מהירה - עמדה על שש בגיל 5 חודשים, משכה את עצמה לעמידה והתחילה להסתובב סביב רהיטים בגיל 6 חודשים זחלה על שש וישבה בגיל 6.5-7 חודשים.
מאז היא כמובן שיפרה המון, היא זוחלת מהר לכל מקום מטפסת על מדרגות ויורדת במהירות, מסתובבת הרבה סביב רהיטים
אבל עדין לא נעמדת לבד (רק כשהיא מושכת את עצמה ) ונראה כי היא אינה יציבה מספיק. היא גם לא כל כך מנסה לעמוד לבד.
אני יודעת שעדין מוקדם מבחינת הגיל, אבל מכיוון שהיא היתה זריזה מאוד בהתחלה, האם כדאי להתחיל לעשות בירור עם אנשי מקצוע או לתת לה את הזמן שלה?

תודה
עמידה לבד באמצע החדר נלמדת אחרי הליכה עצמאית.
22/05/13 21:10
21צפיות
הי מהמי
אני יודעת שיש פוסטים באינטרנט שאומרים שילדים נעמדים ללא תמיכה......אך בפועל ילדים לומדים להעמד לבד רק לאחר שהחלו ללכת לבד (עמידה עצמאית באמצע החדר...)
יש מקרים שילדים לומדים להעמד לבד לפני הליכה עצמאית אך זה בדרך כלל לאחר שלמדו להעמד עם תמיכה : )
אני ממליצה לך לקנות לה סנדלים עם אחיזה טובה בקרסול וסולייה בינונית עד קשה(אם לא עשית זאת עד עתה)....לזריזות בהתפתחות הגיל מוקדם אין ביטחון או ערבות שהתינוק/פעוט יתחיל ללכת מוקדם....ולכן אין לך מה להלחץ
את מוזמנת לשלוח לי סרטון שלה הולכת עם תמיכה ואם אראה משהו אכתוב לך נקודתית
לילה טוב
מיכל
הד לג בארבעה חודשים
21/05/13 16:05
139צפיות
בת 4 חודשים, קצת מתהפכת, מחזיקה ראש יפה, אבל בהרמה הוא נשמט והיא כאילו בכלל לא מבינה שצריך להחזיק אותו. היא תינוקת גב טיפוסית אבל שוכבת על הבטן בלית ברירה. לא נורא אוהבת את זה אבל אני חושבת שבטוטאל יש איזה חצי שעה ביום.
לגבי ההד לג, הפיזיותרפיסטית של טיפת החלב תכתוב מכתב לאחות טיפת חלב שתכתוב לרופא שיתן לי הפנייה לטיפול בקופה, ועד שכל הבלבול מוח הזה יסתדר, הייתי רוצה לשמוע על תרגילים שאפשר לעשות. אה והיא אמרה שהיא מעט היפוטונית בנוסף.
הרבה הרמה מהצד!
22/05/13 21:22
48צפיות
הי לוטוס הנסיכה הלוחמת
בגיל 4 חודשים אכן לא רוצים לראות הד לג....האם היא עשתה לה איזו שהן בדיקות?האם היית באבחון מלא?
הד לג מתאים לתינוקות עם טונוס בסיסי נמוך ואני ממליצה שעד שתקבלי תור לקופה תזמיני אלייך הביתה פיזיו' פרטית לאבחון והדרכה-מהיכן את?
חשוב ביותר להרגיל אותה לשכב על הבטן לפרקי זמן קצרים/בטן אל בטן עלייך/שכיבה על הצד(פעם ימין ופעם שמאל) להרים דרך הצד(פעם ימין ופעם שמאל)
יש המוווווווווווווווווווווןןןןןןןןןןןןןןן מה לעשות אבל עדיף לקבל הדרכה פנים אל פנים.
לילה טוב
מיכל
º
סליחה על הבורות, אבל.. מה זה הד לג?
22/05/13 23:04
8צפיות
זו בדיקה שנעשית על ידי רופאים פיזיו ואחיות
22/05/13 23:21
12צפיות
טיפת חלב לבדיקת שליטת ראש ובודקת מספר פרמטרים נוספים בהתפתחות התינוק....
מיכל
בת חודשיים וחצי, מרבה להתרומם עם פלג גוף
21/05/13 17:43
115צפיות
עליון.
כאשר היא יושבת על הפוף או על אמא/אבא, אנחנו מקפידים להשעין את הגב שלה עלינו כדי שלא תיווצר תנוחת ישיבה, אבל היא מאמצת את פלג הגוף העליון- הגב העליון, השכמות הצוואר והראש ומתרוממת איתו לפנים, כך שיוצא שהיא מפעילה המון שרירים ונשארת בלי תמיכה. אנחנו לא יודעים אם זה תקין ואם לנסות למנוע את זה?
תודה רבה.
להמעיט בשימוש של הפוף!
22/05/13 21:27
25צפיות
או לא להשתמש בו כלל!!!!!!!!!!!!! להרבות בשכיבה על הבטן,על הצד, על הגב, בטן אל בטן עלייך...
זה בסדר גם  תנוחת טרמפולינה על ההורה(אחיזה כפי שתיארת כשגב התינוק על בטן ההורה-זה ממש מצב של טרמפולינה)-אני קוראת לזה ישיבה אינסטנקטיבית של הורה : )
קחי בחשבון שתינוק מגיב לתנוחות ומצבים שחושפים בפניו...הקלת עליו את השכיבה לכיוון חצי ישיבה הוא מיד יבין איך מתיישבים ומה הכיוונים...
התנועה שאת מתארת מתאימה לגיל ואין צורך לעודד אותה מחד או להלחץ ממנה מאידך
האם מוכנה לשכב על הבטן? האם אוהבת להיות במנשא עלייך(בטן אל בט)ן? איזה מנח הכי אהוב עליה?
מחכה לשמוע ממך
לילה טוב
מיכל
הי שוב ותודה,
22/05/13 21:46
18צפיות
הבעיה היא שהיא לא אוהבת להיות בשכיבה, מפני שהרבה פעמים האוכל עולה לה בוושט וגורם לפליטות ולחוסר נוחות. אנחנו מנסים להרבות בשכיבה בזמנים שרחוקים מהארוחות, אבל זה לא פשוט, היא מוכנה בכל פעם רק קצת. על הבטן מוכנה ממש מעט, אנחנו משתדלים כמה פעמים ביום אבלן בכל פעם אפשר רק לכמה דקות עד שהיא מתרגזת, וגם הרבה פעמים השכיבה על הבטן  גורמת לה לפליטות.

מנשא היא לא אוהבת, מוכנה להיות עלי או על אבא שלה בתנוחות שונות (כבר בקושי מוכנה בטן על בטן, אלא כשעייפה מאוד),  אבל בהרבה מקרים מעדיפה את הפוף כשאנחנו מולה (היא מאוד אוהבת לראות את הפנים שלנו ו"לדבר" איתנו, ונראה שמעדיפה את התקשורת החזיתית על פני מגע רצוף.)

מה הבעיה בפוף? הבנתי שעדיף על טרמפולינות וסלקלים נוקשים, לא?

תודה!!
פוף בעיניי הוא בית כלא לתינוקות : )))))))))))
22/05/13 22:36
14צפיות
מזמינה אותך להכנס לחנות של מילגה ולהשכב על הגב בפוף של מבוגרים לעצום עיניים לשקוע עוד קצת ממש להתערסל(כמו שאת עושה עם התינוק)....לנשום ולחשוב אילו תנועות הוא מאפשר לך?!
ואז נסי לקום ממנו(אחרי מספר דקות של שכיבה(5-10 דקות) כתבי לי בבקשה מה הרגשת...
אני מעדיפה שתשכיבי אותה בטרמפולינה בזוית של 45 מעלות כי זה מאפשר תנועה וחקירת מרחב אחרת לגמרי....(שלא תביני אותי לא נכון אני לא חובבת טרמפולינות אבל מבינה שזו המציאות בעולם האימהות היום)....סלקל ממש פחות כי שוב זה סוג של בית כלא...
לגבי שכיבה על הבטן ממליצה להשכיב על שיפוע(להכניס ספר או מגבת מתחת למזרן במיטה או בלול) כך שראש גבוה מאגן(זה מונע פליטות ועלייה של חומציות מהקיבה...)
ניסית מנשא בייבי ביורן או רק מנשא בד בערסול?
אם היא אוהבת קשר עין אתכם נסי להשכיב בזוית על הרגליים שלך ושהיא תסתכל עלייך...
לילה טוב
מיכל
גמישות יתר בת שנה וחודש
21/05/13 21:51
87צפיות
זוחלת גחון "זחילה בוגרת" ע"פ הגדרה של פיזיותרפיסטית, היא גם אמרה שאין צורך לעשותתרגילים לזחילת שש כי הזחילה שלה טובה.
עולה על שש אבל לא זוחלת שש.
אם היא רוצה משהו מהשולחן היא נעמדת על הברכיים
עולה על מיטה נמוכה.

בהתפתחות הילד אמרו לי להעמיד אותה, היא יחסית יציבה. זה הדבר היחיד שאמרו לי לעשות, יש עוד תרגילים שכדאי לעשות?
אמרו לי שיהיה לה טוב שחייה- האם לקחת אותה לחוג שחיית תינוקות או פשוט ללכת איתה לבריכה ולתת לה ליהנות בפנים?
לנעול לה נעליים : )
22/05/13 21:31
21צפיות
הי תיני25
בגיל שנה וחודש חשוב מאוד להעמיד!!!! אז כן תעמידי אך עם תמיכה מלאה עד בית חזה(ליד ספה בסלון למשל)
אם היא נשארת זמן רב על הברכיים אני ממליצה על בדיקת ראייה....
מה לגבי ישיבה?איך יושבת ו/או מתיישבת???
האם זוחלת גחון?
שחייה בים בבריכה או רחצה באמבטיה בבית יכולות לעשות לה טוב-בהחלט!
חוג שחייה - תלוי במדריך/כה....
לילה טוב
מיכל
פעם שנייה שאני שומעת על הראייה
22/05/13 22:52
11צפיות
גם הפיזיותרפיסטית אמרה לי על הראייה, שאלתי אותה למה, אז היא אמרה סתם בלי קשר.... אז מה הקשר בעצם?
היא עולה על הבירכיים כשהיא רוצה להגיע למשהו שנמצא גבוה ממנה.
נעליים? אני לא חושבת שהיא מספיק יציבה ואיך נעליים יכולות לעזור? אורטופד אמר שאין צורך, אשמח לדעת למה את חושבת שכדאי.
היא מתיישבת מזחילה, או עושה שפגט כדי להתיישב ואז יושבת עם רגליים קדימה, או עולה על שש ומתיישבת בW.
כמי שעובדת על פי גישת הדיינמיקל סיסטמס
22/05/13 23:04
13צפיות
דוגמא לסנדים מומלצות
כל המערכות בגוף הן בעלות חשיבות רבה ללמידה מוטורית/תנועה התפתחות ועוד...
תינוק שמראה חשש ממעבר לעמידה והזדקפות דורש ברור ראייתי כי זה קשור לתפיסת עומק ומרחב(לשמחתי פסיכולגים רבים חוקרים היום את הנושא וכך נמצאות ראיות מחקריות להמון דברים שאנו הפיזיותרפיסטיות כבר אומרות שנים)...
ילדים גמישים מתמודדים עם טווחי תנועה מוגברים, מתח שרירי נמוך שמתבטא גם בעיניים,ושימוש במה שאנו מכנות קיבועים בתנועה....
לכן גם חשוב ביותר לנעול לה נעליים עם אחיזה טובה בקרסול וסולייה בינונית עד קשה(ורצוי שתהיינה מעט כבדות...)
זה מייצב את הרגל והמשקל של הנעל חשוב ביותר לתחושה במרחב-נסי וכתבי איך הלך
ברור לי מדוע היא עולה על הברכיים...אני רק רוצה לראות אותה מתנתקת ומגיעה להזדקפות מלאה....
לילה טוב
מיכל
הליכה עצמאית - מתי?
22/05/13 09:33
93צפיות
בתי בת שנה וכמעט 3 חודשים תודה לאל.
מפותחת מכל הבחינות, מדברת שרה רוקדת וכו'. היא עומדת דקה-שתיים ללא תמיכה, אך אינה הולכת ללא תמיכת רהיט.

היא כבר כמה חודשים הולכת חופשי מסביב לרהיטים, ובהתחלה גם הלכה כשאני אוחזת בידיה. כעת היא לא מסכימה ללכת כשאוחזים בידיה (מתיישבת מיד אם מנסים) אלא רק מסביב לרהיטים או בתמיכת קיר. ברגע שהקיר או הרהיט נגמר, חוזרת לזחילה.
כמה פעמים היא עשתה אולי צעד אחד קדימה ללא תמיכה, ומיד התיישבה.
מתי היא תלך בעצמה?
ואילו תרגילים ניתן לעשות לעודד אותה, או לא לעשות כלום?
לשחרר.............
22/05/13 21:34
24צפיות
הי בלונד 23 : )
נשמע שהכל כל כך יפה טוב ותקין-נשאר לך רק לשחרר ולחכות עד גיל שנה וחצי....
אני לא עושה תרגילים מיוחדים אלא מכניסה שינויים לחיי יום יום כמו נעילת נעליים לפרקי זמן שונים,לתת לה לדחוף את העגלה שלה כשיוצאים החוצה...ועוד
שדרי לה שאת בוטחת בה ויודעת שהיא אוטוטו הולכת וזה יקרה
לילה טוב
מיכל
בת אוטוטו 4 חודשים
22/05/13 14:35
67צפיות
בגיל חודש וחצי היא הצליחה להפוך את עצמה כמה פעמים מבטן לגב לא מתוך כוונה ואז חטפה כמה מכות ומאז היא לא רוצה היא מרימה את היד ונבהלת ובוכה, על הגב היא מרימה את עצמה לצד ומשכלת רגליים אבל אז עוצרת את עצמה ומושכת בחזרה לגב, היא כבר תופסת את כפות הרגליים שלה בלי בעיה, על הבטן המון ומעדיפה את זה, גם על הגב וגם על הבטן היא מצליחה להגיע אם ממש בא לה משהו, היא מטיילת במיטה גם בערות וגם בשינה אבל היא מסרבת להתהפך.

יש תרגילים מעבר לשיכול רגליים וגלגולים?
תרגיל: לתת לה זמן ומרחב ללמוד לבד....
22/05/13 21:50
20צפיות
הי מיס אופטימית
אני יודעת שהאינטרנט מוצף בתרגילים לעידוד היפוך ומשיכה מהירך והיפוך נמר ועוד ועוד הצעות נחמדות אבל....נשמע שהבת שלך סקרנית ולומדת יפה לבד וזו הלמידה החשובה ביותר
את יכולה להתהפך איתה כשהיא עלייך מצד לצד,לעודד היפוך מבית החזה,להשכיב על הצד,להרים מהצד ועוד אך כל פעם שהיא מתרגלת לבד את הרמת הרגליים לפה,נסיונות היפוך מבטן לגב,הבאת ידיים לפה בקרוב תתחיל גם אווירון...כל אלו חשובים בדרך הלמידה כיצד מגיעים להיפוך-תני לה עוד קצת זמן(יש לה עד גיל 6-7 חודשים)....
ממליצה לך לצאת לפארק לפרוש שמיכה להוריד לה בגדים כך שתישאר רק עם חיתול ולתת לה להסתכל על עלים,להנות מהמרחבים ולנסות לחקור את סביבתה החדשה...
אם תשכיבי אותה על הגב במדרון קל היא תתהפך מגב לבטן בשנייה....
את מוזמנת לשלוח לי תמונה שלה על הגב ועל הבטן ואענה לך נקודתית
michal.noam@gmail.com
לילה טוב
מיכל
אוטוטו בן 9 חודשים, לא זוחל
22/05/13 17:36
35צפיות
היי מיכל,
הבן שלי בן 9 חודשים בעוד מספר ימים
הוא מרים ראש ממש יפה ומתהפך בטן-גב-בטן ממש יפה, כל הזמן, גם מתוך שינה. עושה סיבובי ציר ומצליח "לטייל" ע"י סיבובים והתהפכויות.  
בנתיים אינו מראה שום סימני זחילה או רצון מיוחד לזה....
מה בעצם השלב הבא? איך ניתן לעודד זחילה? (לא עוזר לשים צעצועים- הוא מנסה להגיע אליהם וכאשר לא מצליח להתקדם הוא פשוט מוותר). האם הוא היה אמור לזחול כבר?

תודה.
ועוד שאלה לגבי התיישבות
22/05/13 17:41
36צפיות
מתי הוא אמור להתיישב ממש, כלומר כאשר הוא שוכב, לעבור לבד לישיבה? בנתיים הוא פשוט מושך את עצמו קדימה בעגלה למשל ומתיישב (כשהעלה ב-45 מעלות) והוא די יציב בישיבה שלו, ומאוד אוהב לשבת. איך מעודדים ישיבה משכיבה?
עניתי לך לפני שראיתי את ההמשך
22/05/13 21:56
18צפיות
מעבר לישיבה משכיבה נעשה דרך הצד או מעמידת שש או מעמידת ברכיים(כל דרך כשרה נכונה וטובה)
מה התנוחה החביבה עליו מבין כל אלו?
מקוה שאת מושיבה אותו בכל מקרה...
לילה טוב
מיכל
ישיבה הושבה ועוד
22/05/13 21:54
21צפיות
הי פיצפיצונה
האם את מושיבה אותו?!
בגיל 9 חודשים תינוקות כבר אמורים להיות בניתוק מהרצפה וחשוב מאוד מאוד מאוד להושיב! להושיב בכסא אוכל ולתת לו לחקור ולשחק עם מרקמי אוכל שונים,להושיב למשחק על הרצפה(שלחי לי תמונה שלו יושב) וללמד אותו איך מתיישבים משכיבה על הצד במעבר איטי אל ישיבה
ממליצה לעודד עלייה לעמידת שש,זחילת מדרגות,עמידה עלייך עם תמיכה מלאה שלך בבית חזה,עמידת ברכיים ועוד
הוא אמור לזחול אך 30 אחוז מתינוקות "מדלגים" על זחילה : )))) ועוברים ישר לעמידה....(לא מעיד על דבר ולא יגרור עיכוב או הפרעת קשב וריכוז : )
מחכה לעידכונים ותמונות אם יש
לילה טוב
מיכל
תינוקת קצת מתוחה:)
22/05/13 21:17
32צפיות
vהיי מיכל
התינוקת שלי בת חודשיים והיא קצת ממ.. מכווצת בגלל מצג עכוז בו היא היתה כל ההריון
היא לא אוהבת שמערסלים אותה כל כך ואני מנסה להגמיש את עמוד השדרה שלה
אם כבר היא מקשתת את הכב שלה לאחור ומותחת את האיברים שלה (הרפקלס שלה זה למתוח ידיים ורגליים)

איזה תרגילים מומלצים (כשהיא שוכבת על הגב אני מרימה את הטוסיק שלה קצת כדי לעזור לעמוד השדרה להתעגל).
והאם נורמלי שהיא מקשתת את הגב לאחור?

תודה מראש
גם שלי היתה עכוזית : ))))
22/05/13 22:30
32צפיות
מיכל וליאורי
מצרפת לך תמונה שלה ב"הקשתה"....
אני רוצה לחדד לעצמי למה את קוראת מכווצת??? שהרי תינוק מכווץ אוהב להתערסל ותינוק שאוהב להתיישר אינו אוהב ערסול(שני המקרים בסדר גמור)...
תינוקות נולדים בכיפוף ולאט לאט "נפתחים" בחודשי החיים הראשונים ולכן המתיחה שאת מתארת נשמעת בסדר גמור...
התרגילים שאת מתארת אינם לקוחים מעולם התפתחות הילד והתפתחות תינוקות....הם לקוחים מגישה נקודתית(צעד ראשון?) שמלמדת אימהות להאריך את שרירי הגב ולעגל את הגב(מה שנכון במבוגרים אך לא נכון בתינוקות)....
האם את נמצאת איתה בחוג כלשהו ושם שמעת את הדברים שאת שואלת לגביהם?
אין צורך להגמיש את עמוד השדרה שלה ובכלל בגיל חודשיים התנוחה החביבה היא בטן אל בטן על אמא,מגע איטי מלטף ומכיל וקול של אמא ששר שירים שקטים עדינים ואוהבים ולא מגע של תרגול/הקפצות אגן או טפיחות....
מהיכן את בארץ????
אם את עדיין מודאגת שלחי לי סרטון שלה לוואטס אפ או למייל 0528303232 michal.noam@gmail.com
ליאור בתי היום ילדה מהממת בת 4 : ) אין זכר לעכוז ולהקשתה שבתמונה....
לילה טוב
מיכל
שמחתי להתארח : ) כמו תמיד
22/05/13 23:05
6צפיות
קיץ בריא ומהנה : )
טיפ קטן לקיץ....
השאירי את התינוק/ת כשרק חיתול לגופם(בצל כמובן)-זה חשוב לתחושה להנאה ולתנועה
לילה טוב
מיכל
פינת חלומות על שינה
22/05/13 20:38
9צפיות
והפעם (אולי שוב) על פרידות: ההליכה לישון היא פרידה לכל דבר. אנחנו מבינים את זה אולי כשהתינוקות שלנו מתחילים לבכות כשאנחנו בדרכנו החוצה מהחדר שלהם, ואולי - אם היה לנו ממש מזל - רק כשהם פעוטות והם קוראים לנו. ההתמודדות היא שונה בין תינוקות לבין פעוטות, אבל שורש הבעיה זהה. הם מבינים ברמה כלשהי שעכשיו נפרדים, אנחנו ממשיכים והם הולכים לישון.

כמה טיפים הכי מועילים שלי בנושא:
אפשר לתת גם לתינוקות בני חצי שנה "תפקיד" בטקס השינה, כדי לעזור ולהקל על הפרידה
יש תינוקות או פעוטות שהחזרה כשהם קוראים לנו רק מלבה את התסכול שלהם יותר - שימו לב אם זה המקרה אצלכם ואז נסו להשהות את הכניסות שלכם. מרוב שאנחנו מנסים לעזור לעתים אנחנו מחמירים את המצב (וככה פספסנו סרט ביום חמישי שעבר, למשל).
נסו לתת לתינוק או לפעוט חפץ מעבר, שיעזור בפרידה מכם.
שגרה של טקס שינה מקלה על המעבר מכיוון שהתינוק או הפעוט יודע למה לצפות בשל החזרה
אם הילד מנסה למשוך זמן (עיסוק יתר) ולבקש עוד ועוד דברים לפני שאתם נפרדים נסו לשאול אותו מראש ולעדכן את טקס השינה בדברים שהוא רוצה (עוד שלוק מים, עוד חיבוק, עוד פיפי וכו)
נסו לזהות מתי הוא עומד לקרוא לכם שוב ומתי לא כדי לדעת מתי אתם יכולים לצאת בשקט (אצלנו אם הוא לא אומר ביי אמא אני יודעת שהוא יבכה כשאני יוצאת, לכן אני תמיד שואלת אם הוא רוצה עוד חיבוק ותמיד אנחנו חוזרים על אותם משפטים לפני השינה)

זהו בגדול, אשמח לענות על שאלות בנושא וכאלה שלא וכמובן. עדכונים!
שינה לא רצופה ביום ובלילה
23/05/13 03:32
היי,  אמנם זה לא הנושא שהגדרת אבל אנחנו על סף יאוש מקווה שתוכלי לעזור ....

הגברת בת 5.5 חודשים, בימים האחרונים לא מצליחה לישון יותר מ 30-40 דקות בשעות היום, לעיתים נדירות אני מצליחה להרדים אותה בחזרה לעוד מחזור. אחרי שעתיים של ערות ומשחק היא מתעייפת ומבקשת שוב לישון . בלילה היא ישנה רצוף מ 19:30 עד 2:00 ואז מתחילה שוב להתעורר כל שעה בערך. גם אחרי שהיא אוכלת בלילה אין שיפור .
היא ישנה בחדר עם אחותה בת השנתיים וחצי ובגלל זה איך שהיא מתחילה לעשות קולות אנחנו ניגשים אליה או ומרימים אם צריך כדי שהיא לא תעיר את אחותה . אני יודעת שזה לא טוב אבל אחרת יהיו לי 2 ילדות עם בעיות שינה ....  

אז מה עושים ? איך אפשר להאריך את תנומות היום ולגרום לה לישון טוב יותר בלילה ?
אושר אצל אימהות חדשות
23/05/13 00:53
3צפיות
היי אימהות יקרות,

אני עושה מחקר על אושר בקרב אימהות חדשות.
כלומר, אני בודקת את מידת האושר בשנה הראשונה שלאחר הלידה.
השאלון המצורף מיועד לאימהות חדשות (ילד ראשון) במהלך השנה שלאחר הלידה (גיל 0-12 ח'').

אשמח אם תוכלו לשתף מהתחושות והרגשות שלכן כך שנוכל בעתיד לפתח התערבויות ותכניות בתחום.

מצ"ב לינק לשאלון (אנא השתדלו לענות באופן מלא).

https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_29UCleHqOh...

המון תודה על הזמן,
חן
º
קונים-מבזבזים-מצטיידים באמצ"ש
63תגובות
21/05/13 08:24
142צפיות

(המשך...)
º
גדלים-ישנים-מתפתחים באמצ"ש
21/05/13 08:26
19צפיות
איך מרגילים בת שנה וחודש למיטה שלה?
21/05/13 08:33
142צפיות
רגילה להירדם במיטה שלנו, אני מעבירה אותה למיטה שלה אבל זה לא מחזיק הרבה , היא מתעוררת בבכי וממשיכה לצרוח עד שהיא מגיעה חזרה למיטה שלנו...
אני אגיד לך מה אנחנו עשינו
21/05/13 09:05
151צפיות
(אנחנו בדיוק באמצע תהליך כזה). עד גיל 9.5 חודשים ישן חלקית (ולא משהו) במיטה שלו ודי שנא אותה ובשאר הלילה התפנק ונהנה יחד עם אמא ואבא במיטה. לי היה נחמד כשישן איתנו, אבל אב הבית טען שצפוף לו אז הורדנו דופן של מיטת התינוק וחיברנו את המיטות.

עכשיו, בגיל שנה וחודש הרמתי את הדופן ואני מתחילה להרגיל אותו לישון במיטה שלו (למרות שזוממת אחרי שיתרגל להחזיר אותו למיטה שלנו החל מלפנות בוקר לקצת התכרבלות בוקר).

אתם יכולים כמובן לעשות את התהליך בצורה קצת פחות הדרגתית וקצת יותר מהירה ולהתיל בלחבר את המיטה לשבוע-שבועיים עד שיתרגל, ואז להרים את הדופן ולהשאיר אותו במיטה שלו, ושבוע-שבועיים אחרי שיתרגל לזה להעביר אותו לחדר שלו ואם עדיין קשה לו להשאר על מזרון לידו לעוד שבוע עד שיתרגל, וזהו.
למה להרדים אותה במיטה שלכם?
21/05/13 09:08
107צפיות
במקומה היית רוצה להירדם במיטה של אמא ולמצוא את עצמך פתאום לבד בחושך במקום אחר?

תרגילי אותה להירדם במיטה שלה, שימי שם צעצועים ותלמדי אותה שהמיטה שלה כיפית ונעימה.
ככה המיטה שלך כיפית ושלה היא עונש שאם צורחים מספיק חזק מקבלים צ'ופר וחוזרים למיטה של אמא.

אני חושבת שאת צריכה להחליט איפה היא ישנה, איתך או במיטה שלה, אין שתי מיטות.

הצרחות לא יפסיקו כל עוד היא מקבלת את מה שהיא רוצה באמצעותן...
מנצלש"ת לשאלה על לינה משותפת
22/05/13 23:49
1צפיות
אנחנו בלינה משותפת. בהתחלה הצוציק היה ישן במיטה שלו, אבל בגיל 5 חודשים אחרי כמה לילות לבנים פשוט שמתי אותו לידי. יותר קל להרדים, יותר קל להניק בלילה, ובכלל נחמד לי לרחרח אותו מדי פעם. חמותי (בהמון טקט, לזכוצה יאמר) טוענת שאני עושה טעות, ושאחר כך יהיה בלתי אפשרי להרגיל אותו לישון לבד. ואני תוהה - למה בעצם זה בעיה? אני נהנית מזה (חוץ מהפעמים שהוא מתחיל לבעוט בי מתוך שינה) ועושה רושם ששאר הצדדים גם תומכים בסידור ולא מציקה לי המחשבה להמשיך לישון ככה עד שזה יתחיל להפריע (נניח ילד בן שנתיים כבר תופס די הרבה מקום וגם מסתובב תוך כדי שינה). האם בהכרח תהיה בעיה בעתיד להעביר אותו לישון לבד? מישהי שהתחילה בלינה משותפת שיודעת לתרום תובנות מנסיונה - באיזה גיל עוברים לישון לבד ואיך, אשמח לשמוע
תינוקת בת 8 חודשים-
21/05/13 09:39
144צפיות
התחלנו לסגל לה סדר יום והשכבה מוקדמת יותר. כך שטקס שינה מתחיל בסביבות השעה 18:30: מקלחת, הנקה, שיר ולמיטה.
הפיצ לא התרגלה עדיין להירדם לבד (עד לפני שבוע וחצי היא נרדמה בטיולי ונדנודי עגלה) ואנחנו מנסים להיות עקביים בהרדמה שלה בשיטת "הרם הורד".
אז שאלותיי-
1) מישהי התנסתה בשיטה זו? מה עושים אם גם כשהיא על הידיים היא לא נרגעת? היא ממש משתוללת לפעמים.. וכשהיא כן נרגעת, ברגע שאני מניחה אותה היא בוכה ומשתוללת.
2). הפיצ מתעוררת לינוק בלילה ומאוד קשה לי להניק אותה בישיבה. העייפות מכריעה. אני מניקה אותה בשכיבה ותמיד נרדמת אתה כך שלעתים רק באמצע הלילה אני מעבירה אותה למיטה. זה הרגל ממש לא טוב. האם להתעקש על הנקה בישיבה ומיד להחזיר למיטה שלה?
עצות יתקבלו בברכה..
אני עשיתי גרסה של הרם הורד
21/05/13 13:44
115צפיות
כשהוא היה במיטה ישבתי לידו ונענעתי לו ת'טוסיק, וכשהוא בכה הרמתי על הידיים. אם הוא המשיך לבכות כשהוא על הידיים נדנדתי אותו קצת עד שהוא נרגע וברגעים קשים אפילו עד שהתנמנם. אני לא יודעת אם זה לפי החוקים, אבל זה מה שעבד אצלי. אצלי זה עבד די מהר ותוך בערך יום הוא כבר הסכים לישון במיטה תוך כדי נענועים (עד אז נרדם או על הידיים או בהנקה).

2. זה תלוי בך. את יכולה להחליט שבתחילת הלילה את מרדימה בהרדמות עצמאית ובשאר הלילה שתישן איתך, ואת יכולה להחליט שאת מניקה בישיבה כדי לא להרדם. מה שמתאים לך.
זה מתסכל, שום דבר לא מרגיע אותה.. אלא אם היא
21/05/13 21:20
59צפיות
נרדמת בידיים ארי נענועים רבים. היא כאילו חייבת לצעוק כדי להירדם.
היא פיצית ראשונה אז אני מחפשת הנחיות, כי אני כ"כ מפחדת שאני עושה משהו לא נכון.
אז תנסי אולי להרגיע אותה הרבה בידיים
22/05/13 06:11
41צפיות
עד שהיא כמעט רדומה ואז תשימי אותה במיטה חצי ישנה. היא תמחה כמה וכמה פעמים, אבל בסוף תהיה בסדר. אפשרות אחרת היא שהשיטה הזו לא מתאימה לה וכדאי לבחור שיטה אחרת, או שאולי היא עדיין לא בשלה להרדם לבד.
מתי שלכם התחיל לדבר?
21/05/13 10:08
212צפיות
אני סתם עושה פה סקר קטן.

הצוציק ממלמל המון ובמגוון מאוד רחב. הוא גם מחבר הברות ליצירת מילים (מומצאות מן הסתם) ואפילו יוצא לו "תודה" ו"ענן", אפילו שאני לא חושבת שזה מכוון בשלב זה.

כרגע התחושה היא שאוטוטו הוא מתחיל לומר מילים אמיתיות וסתם רציתי לקבל תמונת מצב כדי להבין אם אני לא מפתחת יותר מדי ציפיות.
בן כמה הוא?
21/05/13 10:28
122צפיות
מילים ראשונות אמורות להופיע סביב גיל שנה.
º
עוד שבוע בן 11 חוד'
21/05/13 10:31
47צפיות
שלי התחיל בגיל 9 חודשים:))
21/05/13 11:03
195צפיות
המלה הראשונה והיתה במכוון, בננה, הוא הגה אותה ננה, הוא גם קרא לכלב סי(מסי)
והיום בגיל שנה ו4 הוא כבר אומר מעל 50 מילים וחוזר אחרינו כמו תוכי ומדבר משפטים שלמים של ג'יבריש ושר גם בגיבריש,
ולאחרונה התחיל להגיד צמגי מילים, תן לי, את זה (טוב זה כבר מגיל 10 חודשים)אבא בוא
פרה מומו(זה צמד?
ועוד כמה

גם אחיין שלי אמר בגי ל9 חודשים דני(המעדן האוהב עליו)והגננות לא הבינו מי זה דני:))))

איך מאחרים את שעת ההתעוררות?
22/05/13 10:23
129צפיות
הקטנטונת בת תשעה חודשים. שעה וחצי אחרי שהיא חוזרת מהמשפחתון (יוצא באזור שש) היא ישנה בדר"כ שינה קצרה של חצי שעה, אחרי זה באזור שבע מתחילים אמבטיה, הנקה, בקבוק, ואז נרדמת לבד במיטה שלה כשאנחנו יושבות בחדר.

התחילה לאחרונה להתעורר מוקדם - חמש בבוקר. זה גורם לזה שכשמגיעה השעה שבע וחצי היא הרוגה מעייפות ונרדמת, וזה ממש מקשה על התארגנות הבוקר, כי צריך להעיר אותה כדי לקחת למשפחתון. נורא מבאס להעיר תינוקת ישנה, ועוד יותר שהיא מגיעה בגלל זה עצבנית.

מה אפשר לעשות כדי לאחר את כל העניין בשעה? הרעיון הוא שתהיה עייפה בשמונה וחצי, שאז כבר במשפחתון ויכולה לישון שם.

באופן עקרוני ישנה טוב, בדר"כ לא מתעוררת בלילה. ישנה במהלך היום גם בצהריים, למשך שעה-שעתיים.
בתור התחלה- לבטל את תנומת הערב..
22/05/13 12:39
86צפיות
בגיל 9 חוד' לרוב אין בה צורך יותר, ויכול להיות שהיא מקדימה את ההתעוררות בגללה..
אצלנו 5 וחצי זה עדיין לילה והגישה היא כמו בלילה, שחוזרים לישון, אני לא מוציאה מהמיטה, החדר עדיין חשוך, לא יוצרת קשר עין, לא מדברת, כאילו לילה, אחריי פעם פעמיים הוא מתרצה וחוזר לישון..
אבל אז היא עייפה מאוד להשכבה
22/05/13 18:38
33צפיות
קורה לפעמים שהיא מדלגת על השינה הזו מאילוצים כלשהם, ואז היא עצבנית באמבטיה ובכל טקס ההשכבה וגם יותר קשה לה להירדם (עם שנת הערב נרדמת בקלות, אפילו שהן יחסית קרובות).

בגלל זה אנחנו משתדלות להכין את עצמו לשינה הזו, ואם יש אותות ממנה היא יוצאת לפועל.

אם חמש וחצי זה לילה, מתי מגיע הבוקר? יש שעה מסויימת או כשמגיע האור?
זו החלטה שלך..
22/05/13 20:16
20צפיות
אני החלטתי שהחל מ- 6:30 זה בוקר (למרות שאם הגדול שלי מגיע ב- 6:00 למיטה שלי אני כבר לא מחזירה אותו), וכל שעה לפניי כן היא מבחינתי עדין לילה..
אם היא תישן יותר בלילה יהיה לה יותר קל לוותר על התנומה אחה"צ, לחילופין את יכולה לנסות להקדים אותה לשעה 17:00, אצלנו פיצי בן 5 חוד' וישן את תנומת אחה"צ בסביבות 17:00 (תלוי מתי התעורר משנ"צ וכמה זמן ישן, תבררי בגן כמה זמן היא ישנה שנ"צ ומתי מתעוררת)

אני הייתי מנסה במשך כמה ימים דווקא לנסות לוותר על התנומה אחה"צ ולהקדים את טקס השינה, אצלנו בגיל הזה הגדול כבר התחיל את שנת הלילה ב-19:00, והיום זו שעת ההשכבה של הקטן, להתחיל את הטקס ב- 19:00 בגילה זה די מאוחר, דווקא כשהם הולכים לישון לפניי שהם "גמורים" מעייפות זה תורם לשינה איכותית וטובה יותר ולרוב גם ארוכה (תינוקות בגיל הזה זקוקים ל-11-13 שעות שינה בלילה..
נעמד במיטה ולא רוצה לישון
22/05/13 15:32
49צפיות
הקטנצ'יק בן 9 חודשים למד להיעמד בחודש האחרון.
ההרדמות שגם ככה היו קשות (או הנקה, או ליטופים, ובמקרים נדירים היה נרדם לבד וגם זה אחרי ליטוף ו"עיסוי")
מאז שלמד להיעמד הוא נעמד במיטה ומתחיל לשוטט בה. כנ"ל אם מתעורר בלילה.
כשהוא שכב היה יותר קל - כי אז נותנים מוצץ ומקווים שהוא יסובב את הראש הצידה וירדם. אבל כשהוא עומד (ובמיוחד כשלא תמיד מצליח להתיישב בחזרה לבד) זה ממש בלתי אפשרי. הוא עייף בטירוף אבל בכל זאת נעמד ומטייל במיטה.
מה עושים???
º
עומד בשקט או בוכה ודרמה?
22/05/13 15:41
15צפיות
בהתחלה מסתובב משועשע
22/05/13 20:10
21צפיות
צוחק עם עצמו וזז לכל הכיוונים. ואחרי כמה זמן מתחיל לרטון ולבכות
כשמתחיל לרטון להיכנס לחדר
22/05/13 22:03
13צפיות
ללטף ולהגיד עכשיו לילה הולכים לישון, להשכיב במיטה ולצאת.
שלא תיווצר הבנה שאם נעמדים ובוכים מתחילה חגיגה ואמא באה וענייניפ... נכנסים משכיבים לילה טוב ששש ולצאת.
הפשוש בן כמעט 7 חודשים התחיל לישון על הבטן
22/05/13 16:29
48צפיות
קצת שינה את הרגלי הישנה שלו.
השנת בוקר כמעט מיידית אחרי א.בוקר בסביבות 5:00 מחזיק מעמד כמעט שעה וזהו.
ישן כשעה וחצי עוד נימנומון בוקר/צהרים ובצהריים יישן כשעתיים. עדיין הולך לשיון בסביבות 19:00 ונרדם בערך רבע שעה עשרים דקות אחרי שמושם במיטה(לפי הספר ויש ימים שמיידית).  
הכל זורם וסבבה. אין לי בעיה עם זה.

אמה מה. עכשיו כשהו מסתובב חופשי חופשי במיטה הפשוש שמיום ראשון לבואו לעולם ישן לגמרי על הגב ומקסימום קצת על הצד......
נרדם לי על הבטן.
אני לא שמה אותו כך. הוא מושם על הגב אחרי טקס שינה מסודר ומרדים את עצמו (לפעמים עם קצת יותר ששש... או טיפה טפיחות...אבל בעיקרון עם מצייץ מקבל מוצץ, מושם במקומו ואני יוצאת עם אמרת לילה טוב).
האם יש מה לעשות עם זה שהוא נרדם על הבטן? יש לציין שאחרי 3 אזעקות שווא של הבייבי סנס החלטנו לא עוד.
אני לא רגועה מזה שהוא על הבטן. האם להמשיך להפוך אותו? אני כרגע נותנת לו קצת לישון ככה ואז הופכת.

אני לא מומחית, אבל נראה לי שאין טעם להילחם...
22/05/13 21:54
15צפיות
שלי בת 7 וחצי חודשים ומשנה 20 תנוחות במהלך הלילה... בטן, גב, צד, הכל הולך. עם יד מעוכה, עם האף תקוע בתוך מגן הראש, עם ראש חצי מסובב, שאני תוהה איך היא לא קמה עם צוואר תפוס.... מתחילה את הלילה בצד אחד של המיטה ואחרי חצי שעה היא מגיעה לצד השני, בהיפוך של 180 מעלות.
בהתחלה ניסיתי עוד להזיז אותה אחרי שנרדמה, אבל זה בדר"כ מעיר אותה, והיא גם חוזרת בעקשנות לתנוחה שנוחה לה באותו רגע.

אז קודם כל, לבייבי סנס אמורה להיות עוד פלטה, בדיוק בשביל הגיל הזה בו הם מתחילים "לטייל" במיטה.
וחוץ מזה, תסתפקי בידיעה שמגיל חצי שנה הסיכוי למוות בעריסה יורד פלאים.
º
מה הבעיה לישון על הבטן בגיל 7 חודשים?
22/05/13 22:04
7צפיות
בן 2.5 שהולך לישון ב- 22.00
22/05/13 15:23
82צפיות
זה התחיל בחודש האחרון
לפני כן הלך לישון ב20.30-21.00
בלאחרונה ממש מקשה עלינו
יוצא מהמיטה, אומר שרוצה את אמא
מוצא הרבה תרוצים, מבקש שישבו איתו במיטה, שנשיר לו
ועוד כהנה והכנה.
אנחנו דיי מותשים בערב ומיואשים
בגן טוענים שהוא ישן שעה. לא בטוח שהם מדייקים

מה לעשות?
הוא בודק גבולות, זה הגיל
22/05/13 15:40
47צפיות
אם שללתם בעיה כלשהי שמציקה לו, רפואית, קקי, קר חם וכו'
כלומר שהסיבה לכל העניינים היא בדיקת גבולות, הקטן שלי (שנתיים וקצת) אלוף בזה.

מה שיש לעשות הוא לשים גבול ברור מתי סיימנו את טקס השינה וכל מה שהוא כולל
ואצלנו קבוע בסדר זה ובשעה די קבועה: ארוחת ערב, מקלחת, צחצוח שיניים, 2 סיפורים בסלון, 2 שירים במיטה וזהו.
לפעמים מבקש מים וזה לגטיימי, לפעמים מבקש עוד שיר וגם זה לגיטימי מבחינתי, אבל זהו!

אם יוצא מהמיטה או החדר מחזירים מיד בלי עניינים ואומרים למיטה בבקשה עכשיו הולכים לישון.
לא נכנעים לשום בקשה שברור לך שהיא סתם, הוא יבין שאין עניין ולא יעזור לו וילך לישון.

לפעמים גולש לפסים יותר כעוסים אם מגזיפ ויוצא וחוזר וכו, ואז אני אומרת סליחה את מגזים עכשיו הולכים לישון....
צריך לשים גבולות ברורים
22/05/13 16:21
57צפיות
כפי שאמרו לף, זה גיל בו בודקים את הגבולות ובנוסף זה גיל שיכול להיווצר קושי להיפרד לפני השינה.
הייתי מנסה להקדים את שעת השינה כי יכול להיות שהוא כבר נהיה עייף מדי אחרי כל הניסיונות ואז קשה לו להרדם אף יותר (שאחרי טקס שינה וזמן מריחה, השעה תהיה בערך 20:30, אם אפשרי).
ובנוסף, הייתי מציעה לו משהו שירדם איתו- דובי/שמיכי וכדומה. לפעמים חפץ מעבר (אם אין לו אחד) יכול להקל את הפרידות בלילה.

ובהקשר לכל התירוצים- להיות מאוד עניינית ולהחזיר לישון בלי כעס ובלי דיבורים מיותרים- עכשיו ישנים. אני מבינה שאתה רוצה אמא אבל עכשיו ישנים... (וכמובן להיעזר בבן זוג כדי שזה יהיה קצת פחות קשה).
אחרי שבוע-שבועיים שבהם ממשיכים להחזיר למיטה בלי אינטרקציה נוספת, זה בדר"כ עובר.
ואם את רוצה גישה יותר רכה אז שבי לידו בשקט עד שמתנמנם ואז צאי מהחדר ואחרי יום יומיים שבי קצת יותר רחוק ואז שוב יותר רחוק, עד שכבר תצאי מהחדר מלכתחילה.

אגב, אם זה לא עובר, אפשר לנסות גם  להציע לו צ'ופר על ימים שבהם לא יוצא מהחדר ונשאר במיטה. כל פעם שמצליח, מקבל מדבקה. יכול להיות שבימים האלה את תצטרכי להכנס כל כמה דקות ולומר לו שעכשיו ישנהים כי יהיה לו מאוד קשה להשאר לבד.

ואם תרצי לפרט קצת יותר מה אתם עושים ומה הוא עושה, אולי אוכל להציע הצעות מתאימות לך יותר

בהצלחה!
º
רק בריאות בשלישי-רביעי
21/05/13 08:25
47צפיות
בת 3 ח' קמה יבשה בבוקר... לדאוג?
21/05/13 09:14
240צפיות
הקטנטונת בת 3 חודשים, יונקת. עד כה עולה יפה במשקל , יש חיתולים עם שתן במהלך היום, אחת ליום-יומיים (ולפעמים גם יותר זמן מזה...) יש חיתול עם צואה.
בלילות האחרונים החיתול שלה בבוקר יבש... כלומר מ-20:00 כשהולכת לישון עד 07:00 לערך בבוקר שלמחרת לא עושה פיפי. אציין שהיא יונקת לפני השינה וגם קמה לינוק בלילה (פעם- פעמיים), ואני מרגישה שהיא מרוקנת את השד, כך שלדעתי היא לא מיובשת.
מישהי מכירה את התופעה? האם זה סימן שצריך להדאיג או פשוט להגיד תודה ולסתום את הפה??
איך החיתולים במהלך היום?
21/05/13 13:05
165צפיות
האם השתן בהם נטול ריח וצבע?
כעקרון, הגוף לא מאפשר הטלת שתן בזמן שינה. כלומר שחרור השתן מתבצע בשניות של ערות בין מחזורי שינה.
אולי היא ישנה נורא חזק ולכן כמה יבשה.
מצד שני את אומרת שהיא מתעוררת להנקות בלילה..
לדעתי, אם השתן במהלך היום הוא תקין וגם יש כמויות טובות, אז לא הייתי דואגת ללילה.
תודה, לא הבחנתי במשהו חריג
21/05/13 15:16
154צפיות
מבחינת ריח וצבע השתן (הקקי שלה, לעומת זאת, השם ירחם...). נראה לי שגם מבחינת הכמויות אין בעיה במהלך היום.
חידשת לי עם עניין שחרור השתן בשניות הערות בין המחזורים.
נראה לי שבפעם הבאה שנזדמן לרופא פשוט אזכיר גם את העניין הזה.
תודה על התשובה!
סליחה, אבל
22/05/13 14:46
66צפיות
זה שמישהי כתבה משהו בפורום באינטרנט, לא הופך את זה לנכון! גם אם מאוד נוח לך להאמין לזה!
דברי עם רופא!
º
דברי עם רופא. זה לא נשמע תקין
21/05/13 15:22
47צפיות
תרופה טבעית כטיפול בחירחורים
21/05/13 09:36
142צפיות
בת חצי שנה סובלת בשבועיים האחרונים מחירחורים(בעיקר בלילה).  אני משתמשת במי מלח אך זה לא ממש עוזר קראתי  שניתן להשתמש  באיזה שהוא צמח שמניחים בחדר. אך לא זוכרת איזה.
אודה לכל תגובה בענין
יש תערובת שנקראת קרוול
21/05/13 09:46
74צפיות
קונים בבית מרקחת זוהי אמפולה ששוברים ומניחים על חיתול בקרבת המיטה של הילד. מכיל כל מיני שמנים שמטהרים נשימה. בנוסף יש מכשיר אדים קרים. וכמובן לראות רופא והוא יכול לתת לך אינהלציות אם צריך.
אנחנו השתמשנו בכל אלה ביחד ואני יכולה להגיד שהיה שיעול והוא עבר מאוד מאוד לאט, אין תרופת פלא. משהו כמו חודש של אינהלציות והנ"ל.
לנו עזר
21/05/13 10:07
57צפיות
לעשות לה אינהלציות עם מי מלח (וכשהחרחור גבר קיבלנו גם תרופה לשים באינהלציה).
מעבר לזה, פניתי לארומוטרפיסטית שמתמחה בילדים והיא נתנה לי שמן אקליפטוס לימוני (ולא שמן אקליפטוס שקונים בכל סופר פארם כי היא אומרת שהוא חזק מדי לילדים מתחת לגיל שנה) וזה מאוד עזר לה (היא היתה בת 4 חודשים)
עם זה חיחורים כתוצאה מנזלת
21/05/13 10:10
76צפיות
שמן עץ אקליפטוס לימוני. 2-3 טיפות על הסדין (בתפזורת, לא במקום אחד. עשיתי את הטעות הזו פעם אחת) פותח טוב את דרכי הנשימה בלילה.
אם את מוכנה תרופות סבתא ואין לך בעיה עם ריחות.....
לוקחים בצל גדול חוצים לחצי ומניחים בחדר לא רחוק מהמיטה.
גם פותח את דרכי הנשימה, גם מרחיק ומטפל בחיידיקים (כלומר אם יש נזלת אז מאד עוזר לחטא את האף בכך שבלילה נושמים את האדים של הבצל) וגם לא עולה הרבה כסף.
אמה מה...כן, משאיר ניחוחות בצל בחדר ולפעמים גם על העולל.
אם זה עובד, אין צורך בבצל חדש למחורת אלא רק לפרוס עיגול של השכבה העליונה  וזהו.
אצל הפשוש זה עבד יפה.

אקליפטוס לימוני על הסדין
22/05/13 14:56
20צפיות
ובחדר לשים מכשיר אדים של מים קרים, אצלנו מתחרחרת לה מאז שנולדה ומאז שאנחנו מפעילים את המכשיר אדים זה לגמרי עבר לה.
ברזל עדין- יש חיה כזו?
21/05/13 15:58
108צפיות
במקביל ל"משבר גיל ארבעה חודשים" המסתורי, שמתי לב שהתעוררויות רבות בלילה הן כתוצאה מפוקים ועיוותים שלדעתי הברזל הוא הגורם להם. לא השתנה שום דבר מעבר לכך. אני נותנת לפני השינה באמבטיה. בינתיים קניתי משהו של פלוריס במקום הטיפטיפות. מתכוונת לא לתת היום ולראות איך תרגיש. מישהי נתקלה בדבר דומה? אני זוכרת מההריון שאפילו למבוגרים היו סיפורים עם ברזל שלא עושה טוב לבטן. יש המלצה על משהו קל לעיכול? תודה
בהחלט יש..
21/05/13 17:34
101צפיות
ברזל עדין של "הדס", אני איתו עוד מהבכור ולמעט הטעם הנוראי  שלו, הוא לא עושה כאבי בטן..
עצה: תנסי לתת בצהריים עם ארוחת הצהריים
22/05/13 09:55
94צפיות
מנסיוני הרב עם ברזל בעצמי, הכי טוב לקבל אותו עם ארוחה עיקרית של היום, ובתנאי שאינה מכילה מוצרי חלב.
כך הוא נספג יותר טוב ובעיקר לא עושה את הגזים.
לפני השינה זה הכי גרוע, כי אז בלילה הגזים חוגגים, והעצירות ומה לא.
אנחנו בכלל הפסקנו לתת ברזל ברגע שראינו שרמת ההמוגלובין טובה בבדיקת הדם של 9 חודשים.
אממממ
22/05/13 15:04
41צפיות
ארוחת הצהריים של תינוקות בני 4 חודשים לא כוללת בד"כ חלב...?
º
הי בלונד, הבעיה שכל ארוחה שלה עדיין חלבית
22/05/13 15:24
17צפיות
º
הי לא שמתי לב לגיל-סילי מי
22/05/13 19:04
8צפיות
הפיפי של הפיצקית שלי ממש מסריח ולא שקוף
22/05/13 14:12
141צפיות
בת אוטוטו 4 חודשים והיא גם יונקת וגם מקבלת נוטרילון, לא אכלנית מי יודע מה בזמן האחרון וגם ככה נמצאת באחוזונים נמוכים (אחוזון 11 במשקל), מחליפה לה כל 2-3 שעות חיתול חוץ מאשר בלילה, בבוקר קמה עם חיתול סביר לא מפוצץ, במהלך היום חיתולים מלאים פיפי אבל תמיד יש להם ריח חזק של פיפי, ניסיתי חיתולים שונים והריח לא נעלם ככה שזה לא החיתול, את הפיפי ממש רואים כשמורידים לה חיתול הוא צובע את החיתול בצהוב.

היא אוכלת ארוחות בקבוק של 120 כל 3 שעות, לפעמים קצת יותר, לרוב פחות, אבל יונקת כמה שלוקים כל פעם.

לקחת לרופא?
כן, לקחת!
22/05/13 14:27
100צפיות
שתן שמסריח ולא בגלל התייבשות יכול להעיד על בעיות ומחלות מסוימות.
אני לא רוצה להפחיד אותך אבל ב YNET התפרסמה כתבה במדור הורים על בעיות שזיעה, שתן ועוד יכולים להצביע עליהן.
בקיצור קחי לרופא.
מקסימום יגידו לך שהפיציקית מיובשת ואז גם זה פיתרון כי ינחו אותך איך לגרום לזה שלא תהיה מיובשת.
נדמה לי שבגיל הזה ובחום הזה מי שמקבל תמ"ל יש כבר המלצה להוסיף מים.
אבל אני לא יודעת במדויק מתי וכמה. תשאלי את הרופא או אחות טיפת חלב.  
הרבה בריאות ובהצלחה.
º
כן, נשמע שכדאי לגשת לרופא.
22/05/13 15:11
19צפיות
המלצה לרופא עור לתינוקות?
22/05/13 14:28
52צפיות
רצוי דרך מכבי, אבל אשמח לכל המלצה.
הקטנה שלי סובלת מקשקשת מגרדת בקרקפת. רופאת ילדים נתנה טיפול לסבוראה אבל זה לא עוזר...
תודה!
º
שכחתי לציין - בת"א ומרכז...
22/05/13 14:30
9צפיות
כן, בשניידר ילדים!
22/05/13 18:37
22צפיות
יש בפתח תקווה ויש באשדוד.
http://www.schneider.org.il/Index.asp?SourceID=77&...
גם לפשוש היה ככה וקיבלנו שמפו ומשחה וזה ממש עוזר.
תבקשי בלי סטרואידים.
תודה! איזה משחה ושמפו קבלתם?
22/05/13 20:46
14צפיות
הרופאה שלנו נתנה סבוסל.
הסיר את הקשקשת בפעם הראשונה, אבל זה חוזר...
כמה דברים קיבלנו
22/05/13 23:02
2צפיות
במרשם:
Salikaren
Agispor Shampo
ומרופא הילדים קילבנו המלצה לתכשירים של
Mustela dermo pediatric
שהם מוצרים על בסיס טבעי.
אני חופפת לו עם שמפו קצף לתינוקות.
ויש להם גם קרם טיפולי לקרקפת יבשה.
אה...שחכתי
22/05/13 23:03
2צפיות
את התכשירים של מוסטלה ניתן למצוא בפארמים ללא צורך במרשם והם
גם לא יקרים.
אמהות יקרות עזרו לנו לסיים את התואר
22/05/13 22:10
26צפיות
לאמהות שביננו, אנא עזרו לנו לסיים את התואר...

אנחנו חני באקר ואיילת שמואל, סטודנטיות לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה עורכות מחקר בנוגע לדפוסי השינה של תינוקות והקשר בין האם לתינוקה.

השאלון שמצורף הינו חלק מהמחקר שמטרתו לעמוד על הקשר שבין דפוסי השינה של תינוקות ראשונים, בשלבי חייהם המוקדמים (גילאי 0-3), לבין השפעתם על תחושת המסוגלות ההורית ותחושת החרדה שחווה האם.

לצורך המחקר, אנחנו מבקשות ממך למלא שאלון שאותו תוכלי למצוא בקישור הבא:
https://docs.google.com/forms/d/1u1EE40hhG0Q_iC-lK...

יש לסמן את התשובה הרלוונטית מבין האפשרויות המופיעות מתחת לכל שאלה.
מילוי השאלונים נעשה בצורה אנונימית.
כאשר תסיימי למלא את השאלונים המצורפים, אנא לחצי על אישור בתחתית הדף,
הקובץ יישלח אוטומטית באופן אנונימי לחלוטין.
אם מסיבה כלשהיא תרצי לפרוש מהמחקר הנך ראשית לעשות זאת בכל עת.

ניתן ליצור עימנו קשר באימייל הבא:
ayelethani@gmail.com

תודה רבה על שיתוף הפעולה, חני ואיילת.
היי חני ואיילת..
22/05/13 23:03
15צפיות
ניסיתי לענות על השאלון שלכן- אבל..
לא נתתן אופציה "לא רלוונטי" ויש מספר שאלות שהן לא רלוונטיות לכולן.
למשל- רשמתן שהשאלון מיועד לאמהות לילדים מ- 0 עד 3 אבל שאלתן שאלות הרלוונטיות לפעוטות שמדברים כבר למשל שאלה מספר 27. אחרי שהושכב מבקש הפעוט תשומת לב (נשיקה/פיפי/שתייה).
האגוז שלי בן 3 חודשים הוא עדיין לא מבקש נשיקות (לצערי:))

אושר אצל אימהות
22/05/13 21:59
22צפיות

היי אימהות יקרות,

אני עושה מחקר על אושר בקרב אימהות חדשות.
כלומר, אני בודקת את מידת האושר בשנה הראשונה שלאחר הלידה.
השאלון המצורף מיועד לאימהות חדשות (ילד ראשון) במהלך השנה שלאחר הלידה (גיל 0-12 ח'').

אשמח אם תוכלו לשתף מהתחושות והרגשות שלכן כך שנוכל בעתיד לפתח התערבויות ותכניות בתחום.

מצ"ב לינק לשאלון (אנא השתדלו לענות באופן מלא).

https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_29UCleHqOh...

המון תודה על הזמן,
חן
º
21/05/13 08:28
4צפיות
לשלישי רביעי
21/05/13 22:02
38צפיות
אם זה בסדר...
לא רגועה מהיחס במעון... קצת בלחץ!!!!!!!!!
21/05/13 22:12
408צפיות
סליחה על האורך אני ממש חייבת עזרה!!!!!
הלוואי שמישהי תענה לי...

אז ככה.
אחרי שבאמת נמאס לי לחפש עבודה במקצוע שלי, מצאתי עבודה בשעה טובה. אפילו השעות נוחות- 9 בבוקר עד 15, מרחק של עשרים דק' באוטובוס חצי שעה גג. ממש טוב.
אז חיפשתי מעון לשים את הילד- לא רציתי משפחתון/מטפלת, רציתי שיהיה במקום שהוא לא בית- הוא מאוד מאוד מאוד שובב...
במעון שרציתי- היה מלא, שמתי אותו במעון אחר- היחידי שהיה פנוי.
וכאן התחילה הבעיה. הוא היה שם חצאי ימים שבוע שעבר והשבוע התחיל ימים שלמים במעון.
כל פעם שאני חוזרת- משפט מוזר אחר.
"הבן שלך ממש שובב. זוחל וחוקר את כל המעון. אז שמנו אותו בלול"
"אני בגיל הזה (שנה) נותנת רק מרוסק. עד שיש שיניים טוחנות"
"כיוצאים לחצר (לפעמים שעתיים ושלוש) הוא בלול, הוא מאוד שובב ומנסה לאכול את העלים והדברים מריצפה. אל תדאגי, אני לא שמה לו משחקים כדי שלא יפול ויקבל מהם מכה."
"הבן שלך ממש הסתגל למעון. ישב בעגלה והסתכל על העולם הרבה זמן" (נו באמת!!!!!! תנו לו ביד איזה משחק או משהו!!!)
"הוא בכה אז החזקתי אותו, כשהורדתי אותו הוא קצת התמרד אבל התגבר..."
היא גם משווקת את עצמה יותר מידי "אנחנו עובדים עם הלב" כל הזמן...

וכו'...
המעון הוא חדר גדול עם 16 תינוקות מגיל חצי שנה עד שנתיים, מטפלת אחת ששומרות על כולם ועוד שתיים (בצהריים זה כבר אחת) שמחליפות/מאכילות/משכיבות.
היום כל היום היא לא ענתה לי בטלפון. יום שלישי במעון. הייתי לחוצה.
והיום הבן שלי חזר עם שריטות רציניות בצוואר. היא לא אמרה לי על זה כלום אבל זה ברור שהוא לא עשה את זה לעצמו.

והכי גרוע- הלב שלי לא שקט.
אני לא יודעת אם הוא לא שקט בגלל המעון הזה ספיציפית או בגלל היציאה מהבית בכלל.
הדילמה האם להעביר אותו- כי הם עבדו קשה כדי שיתרגל (היא תקעה בי מבט כשאמרתי שאנחנו משלמים רק לחודש ואז נראה מה יהיה)- אבל לא באמת אכפת לי רק קצת לא נעים.
יש לו אוטוטו חיסון של גיל שנה ואני לא רוצה לחרפן אותו
עד שהוא התחיל להתרגל למעון אחד לא רוצה לשגע אותו.

מה לעשות?

תודה למי שקראה זה ממש חשוב לי.
וגם
21/05/13 22:20
240צפיות
הוא לא רגוע כשחוזרים הביתה. אני לוקחת אותו ביד עד הבית כי הוא לא מסכים לשבת בעגלה. בלילה הוא מתעורר בצרחות, פעם הוא גם היה בוכה בלילה אבל לא צורח ככה בהיסטריה.
זה היום השלישי שהוא חוזר מורעב למרות שאמרו בגן שהוא אוכל. הוא פשוט לא מפסיק לאכול מהרגע שהוא בבית, והוא ממש ממש לא אכלן (אחוזון 3).
הוא גם חזר עם בגדים מוכתמים באיזור החיתול ומסריחים מקקי למרות שיש לו בגדים להחלפה.
הוא חוזר עם המון שחור בידיים ובין האצבעות.
זה נורמלי? זה טבעי?
אני ממש מפחדת שאני עושה לו טראומה.
נישמע מאד לא טוב ,אבל יכול להיות שאולי
21/05/13 22:33
218צפיות
מרוב הלחץ שלך את חושבת על הגרוע ביותר,אצל ילד בן שנה דברים שמשפיעים עליו לרעה ועושים לו רע באים לידי התבטאות בהתנהגות ,
את לא ניראה לי מחפשת תשובה,את יודעת את התשובה לאור כל ההודעה שלך ,תוציאי אותו משם מה שאת צריכה זה להציב סימני שאלה לגננת ולשאול אותה על כל דבר ודבר שנראה לך לא בסדר ותראי מה היא תאמר לך .
לא נורמלי ולא טבעי
22/05/13 09:40
128צפיות
נשמע לא טוב
גם זה שהוא בעיקר בלול ולא זוחל וחוקר
וגם כל שאר הדברים שכתבת
לא תיגרם לו שום טראומה אם תעבירי אותו , להיפך
אם תמצאי מקום טוב אחר זה רק יועיל לו מאוד .
להוציא אותו משם !
21/05/13 22:25
214צפיות
לדעתי לפחות ,אני הייתי מוציאה אותו משם ,איך אפשר אחת על 16?
ניראה לי שהיא כביכול נותנת לך מידע כדי לכסות על כך שהילד שלך לא מקבל את היחס והטיפול הראוי וכדי להרגיש טוב עם עצמה..עם כך שהיא מנדבת לך הרבה מידע בכנות וכביכול בתמימות ,שהוא בסדר והכל בסדר .
לא עובד עליי .

כשיש ספק  ובמיוחד בנוגע לילד שלך-אין ספק!

קחי לך מטפלת או מישהי מהמשפחה שייקחו סכום סביר (הרי את יוצאת להרוויח כסף לא לבזבז )עד שתמצאי מקום ראוי על פי תחושתך וביטחונך...אל תשאירי את הילד שלך כשאת בחוסר ביטחון לגבי המקום ולגבי הבן אדם שמטפל בו.

תוציאי אותו משם !
21/05/13 23:12
193צפיות
אני לא יודעת מאיפה להתחיל, אבל במקום כזה אסור להשאיר תינוקות.
אני הייתי מוציאה
22/05/13 05:06
118צפיות
אני מאמינה באינסטינקט של אמא. הלב שלך לא שקט ? תוציאי.
את מאה אחוז צודקת
22/05/13 06:09
147צפיות
נשמע לא טוב בכלל והייתי מוציאה אותו בלי לחשוב פעמיים. באמת שיש גם גנים טובים (וזה לא אחד מהם) והוא יסתגל גם לגן אחר.
אין כמו אינטואיציה של אמא..
22/05/13 07:13
130צפיות
אישית הייתי מוציאה מיד, אבל את גם יכולה לנסות לקחת יום חופש ולהגיע לביקור פתע..
אם את לא רגועה, כנראה יש לך סיבה טובה, ואני מבינה את הקושי של להוציא ולהתחיל הסתגלות מחדש, אבל השקט הנפשי שלך והאושר של הילד חשובים הרבה יותר.
תודה רבה ממש לכולכם! יש לי שאלה
22/05/13 07:50
213צפיות
איך אני יודעת שהלב שלי לא שקט בגלל הגן הזה ספציפית ולא בגלל היציאה מהבית בכללי?
זה לא יהיה יותר מידי להעביר אותו עכשיו מעון? יכול להיות שמתפנה מקום במעון מתחת לבית שהוא ממש מצויין...
אני מחפשת מטפלת בנרות ולא מוצאת... הלוואי שהייתי יכולה להשאיר אותו קצת בבית עם מישהי.

הבוקר הוא קם בחמש והלך לגן עייף... בעלי אמר שהם רק נכנסו לרחוב הוא צרח, והוא השאיר אותו בוכה בידי המטפלת (מה לעשות... הוא כבר מפסיד המון לימודים בגלל זה...)

בא לי לבכות

והבעיה שאני לא יכולה לקחת חופש כי התחלתי עבודה מאוד תובענית.. ככה זה בתחום העיצוב..
באמת ממש עזרתם לי..
22/05/13 07:53
168צפיות
אנחנו צריכות להיות אמיצות.
לאחר שתוציאי אותו תדווחי למשרד החינוך
22/05/13 09:44
147צפיות
או למי שמפקח על המעון. זה מקום שאסור שיפעל במתכונת הנוכחית. לפני שהם יגרמו לעוד נזקים - תדווחי.
היי, את יכולה לדעת את זה בגלל התגובות
22/05/13 09:00
148צפיות
שקיבלת פה. כל מי שקראה את הפוסט שלך והגיבה (כולל אני) חשבה כמוך. זה אומר שגם מבחינה אובייקטיבית יש בעיה עם הגן הזה. כמו שאמא של תהלולי כתבה - גם אני לא יודעת מאיפה להתחיל. שום דבר לא מרגיש לי בסדר. אני מבינה את הקושי עם הפסד ימי עבודה ולימודים, אבל הייתי מעבירה אותו לגן אחר כמה שיותר מהר. לא חייבים מטפלת, פשוט גן אחר. בעיקר אם מתפנה מקום במעון אחר שאת יודעת שהוא טוב. זה לא יותר מדי בשביל הבן שלך - תמיד עדיף להעביר למקום יותר טוב מאשר להשאיר במקום שמרגישים שהוא לא טוב. בהצלחה!
אוי... את רצינית?
22/05/13 09:40
153צפיות
עדיין לא הוצאת אותו מהסיוט הזה?
מהר מהר מהר להוציא.
רק השהייה בלול שעות לבד בחדר - בעיני זה סוג של התעללות. פשוט כליאה.
אל תחשבי פעמיים אפילו אם זה יעלה לך בעבודה החדשה.
להוציא להוציא להוציא ועכשיו
22/05/13 10:09
150צפיות
אני מגיבה לכלל ההודעות שלך בשרשור הזה:

לא נעים מת. במיוחד כשזה נוגע לילדים שלי.
מה זה הילד כל היום בלול/עגלה הוא הילד השובב והסקרן הראשון שהם נתקלים בו לצוות צריכות להיות דרכים להתמודד גם עם ילדים "קשים" יותר (קשים במרכאות כי גם שלי שובב מהממוצע והוא ממש לא תקוע בלול).

עם הקושי ביציאה לעבודה ורגשות האשם הנלווים מתמודדים. מה שאת מתארת זה לחלוטין נשמע כמו קושי מהמסגרת שנבחרה. אגב - אל תלקי את עצמך. את בודקת ושואלת ועירנית לראות מה קורה ורוצה את הטוב ביותר לילד שלך.

לדעתי עדיף שיהיה עכשיו קושי הסתגלותי חדש אבל שבסוף ההסתגלות הזו הוא יהיה במקום שאת והוא תהיו שמחים איתו.
יש בפייסבוק קבוצה שנקראת "שידוכי הורים ובייביסיטר" שווה לנסות גם שם.

אני עם מיתמית
22/05/13 13:57
76צפיות
אני בכלל לא מבינה איפה ההתלבטות, אז הוא יסתגל לגן אחר אבל לא יסבול עוד יום אחד בגן הזה! ובכלל, 16 ילדים על מטפלת אחת??? גם אם היא המטפלת הכי מדהימה בעולם, איך היא אמורה לטפל ב16 ילדים???
רק על ה"הוא חוקר אז שמנו אותו בלול" הייתי
22/05/13 14:56
69צפיות
מוציאה אותו.
ילד צריך לזחול ולחקור. ילד צריך להרים ולנסות לאכול את הדברים מהרצפה. ואם זה לא רעיל, שיתנו לו. כולה עלים.
אם להסתגל בשבילם זה שישב בעגלה (ככה סתם? במשך היום) כמו זומבי - לא הייתי בכלל חושבת לשים אותו שם.

יאללה, להוציא.
שוב תודה.
22/05/13 21:53
24צפיות
היום היה יותר טוב בגן. נראה הם עושים מה שביקשתי. היא אמרה שהיא סגרה את המעקה בטיחות של המתחם משחקים (חדר ענקי של בערך 50 מטר) ונתנה לו לזחול בהשגחה עם בני גילו כשהגדולים יותר ישנו שנת בוצר... ובאמת פעם ראשונה שהוא לא בכה בגן ופעם ראשונה שנתנו לו אוכל לא מרוסק והוא לא חזר הביתה מורעב. נו יופי, כי לא היה לו משעמם!
זכויות מטפלת חולה
21/05/13 22:46
135צפיות
שלום לכולם, אשמח לשמוע לדעתכם.
המטפלת שלי הודיעה לי היום שאובחן אצלה סרטן. זה בשלב מאוד מוקדם ובעוד חודש אמורים לעשות ניתוח כדי להוציא וכנראה היא לא תעבור טיפולים נוספים, אולי הקרנות עוד מספר חודשים אם לא יוציאו את הכל.

כמובן שאמרתי לה שהכי חשובה הבריאות שלה ושאנחנו נתמוך בכל דרך שנוכל, אם היא צריכה לצאת לבדיקות או אם היא לא מרגישה טוב או מרגישה שהיא צריכה קצת אוויר שרק תגיד ואנחנו נחליף אותה וכ'ו. אני (והבן שלי) מאוד אוהבים אותה והקטע המוזר בעניין זה שהיא סיפרה לי שהיא חולה בסרטן ואמרה שהיא מצטערת שאחרי הניתוח  היא לא תוכל לעבוד שבועיים ושהיא כבר מבררת לי על מחליפה.

מישהו יודע מה הזכויות שלה במצב כזה? הזמן של ההחלמה זה ימי מחלה שאנחנו משלמים או שביטוח לאומי (אנחנו משלמים כמובן)?

בכלל למישהו יש ניסיון עם מקרה דומה?

שחיית תינוקות
22/05/13 02:22
78צפיות
יש לכן המלצות לשחיית תינוקות במרכז? איזור רמת גן גבעתיים?
מישהי ניסתה את השחיית תינוקות בשיבא?
מה הסדר גודל של המחירים?

תודה
מה מלבישים לתינוקת בת חודשיים וחצי
22/05/13 14:13
59צפיות
ב27 מעלות?
היא כבר מזיעה?
22/05/13 14:53
68צפיות
אם כן אז היא מווסתת את החום שלה בעצמה ואת יכולה להלביש קצר, אם לא ואתם בבית אז ארוך דק ואם אתם יוצרים בגד גוף קצר ומכנס ארוך דק לא רגלית ובלי גרביים, זה לפחות מה שאני הלבשתי בימים הממש חמים.
התקן מרינה - למישהי יש? המלצות? חסרונות?
22/05/13 14:14
34צפיות
אז אחרי הלידה השנייה מחפשת אמצעי מניעה שמתאים להנקה. לא מוכנה לסמוך על גלולות הנקה ולא על התקן ללא הורמונים בגלל סיפורים על כניסה להריון עם שתי האופציות האלו. הרופא מאוד המליץ על מרינה ורציתי לשמוע מבעולת נסיון.
שאלון
22/05/13 21:52
17צפיות
לאמהות שביננו, אנא עזרו לנו לסיים את התואר...

אנחנו חני באקר ואיילת שמואל, סטודנטיות לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה עורכות מחקר בנוגע לדפוסי השינה של תינוקות והקשר בין האם לתינוקה.

השאלון שמצורף הינו חלק מהמחקר שמטרתו לעמוד על הקשר שבין דפוסי השינה של תינוקות ראשונים, בשלבי חייהם המוקדמים (גילאי 0-3), לבין השפעתם על תחושת המסוגלות ההורית ותחושת החרדה שחווה האם.

לצורך המחקר, אנחנו מבקשות ממך למלא שאלון שאותו תוכלי למצוא בקישור הבא:
https://docs.google.com/forms/d/1u1EE40hhG0Q_iC-lK...

יש לסמן את התשובה הרלוונטית מבין האפשרויות המופיעות מתחת לכל שאלה.
מילוי השאלונים נעשה בצורה אנונימית.
כאשר תסיימי למלא את השאלונים המצורפים, אנא לחצי על אישור בתחתית הדף,
הקובץ יישלח אוטומטית באופן אנונימי לחלוטין.
אם מסיבה כלשהיא תרצי לפרוש מהמחקר הנך ראשית לעשות זאת בכל עת.

ניתן ליצור עימנו קשר באימייל הבא:
ayelethani@gmail.com

תודה רבה על שיתוף הפעולה, חני ואיילת.
פינת השוויץ והמחמאה השבועית
20/05/13 09:04
50צפיות
אז... יש איזו תמונה נחמדה של הגוזלים שבא לנו להשוויץ בה (או אולי של איזו עוגה שווה שהכנו? או של חיית המחמד שלנו?)
אולי בהישגים המדהימים של האיינשטיין הקטן שלנו ואוצר המילים החדש שלו
אולי בכלל בא לנו לפרגן ולהחמיא, לעצמנו או לאחרים
יאללה זה המקום לשתף ולחלוק ו.. להשוויץ
לכל מי שלקחה חלק בשרשור הסמארקים הגדול
20/05/13 09:22
451צפיות
אתמול הוצאתי לבולי גוש מהאף והיא בתגובה: "וואו" כזה מתרשם מכל הלב
חוץ מזה שאני לא מבינה איך בגיל שנה וחודשיים היא מבינה את המילה "אני" אבל אתמול בגן שעושעים שאלתי "מי רוצה מילון?" ופתאום הגברת אמרה "א-ני" כולם הסתובבו אליה והתגלגלו מהיציאה
והיא לימדתי אותה להגיד סבבה
רק שתדעי שלדובון יש קטגוריות
20/05/13 10:01
323צפיות
גדול וקטן זה סטנדרטי אבל הוא לפעמים מפרגן במרשים, מעניין ומכובד
זה משהו שמלמדים אותם בגן (ה"אני")
20/05/13 14:48
250צפיות
גם הפוקאצ'ה שלי מגיל מאוד מוקדם, בשניה שאני מתחילה "מי רוצה..." ישר קופצת וצווחת "אני!!!"

º
זה עובד גם על אמבטיות ושינה?
20/05/13 14:52
49צפיות
חלקית.
20/05/13 15:05
138צפיות
"מי רוצה לעשות מקלחת?"
"אניייי!!" קופצת, משליכה את כל עיסוקיה ומתחילה לרוץ לעבר המקלחת. ואז האסימון נופל, והיא מסתובבת והולכת משם כאילו כלום לא קרה.
אבל היא איתי בבית
20/05/13 17:28
162צפיות
והקטע שאני אומרת לה "את מי אני אוהבת?" והיא אמורה לענות את השם שלה (ככה לימדתי אותה והיא אמרה את ההברה הראשונה) ופתאום היא התחילה להגיד "אני". אין לי ספק שיש לה קליטה מדהימה לשפה וצלילים, כנראה היא שמעה את זה מסביבה - אבל זו מילה שקשה להבין אותה מבחינת השיבוץ בהקשר, כי כל אחד מדבר על עצמו - וזה מדהים אותי איך היא הבינה לעשות את ההשלכה על עצמה
פיצי שלי בן חמישה חודשים
20/05/13 16:01
654צפיות
פיצי שלי בן חמישה חודשים
לא להאמין איך שהזמן טסססססס
º
מזל טוב! קולולו!
20/05/13 17:37
40צפיות
º
גם שלי היום בת 5 חד :)
20/05/13 19:00
46צפיות
מזל טוב!
20/05/13 20:21
101צפיות
משום מה כל פעם אני מופתעת מחדש מזה שהוא רק טיפה יותר גדול מהפיץ שלי.
º
אאל"ט היה לנו אותו תל"מ, נכון?
21/05/13 08:26
34צפיות
אין לי מושג
21/05/13 09:03
97צפיות
שלי היה ב1.1.13
אז הייתי אחרייך 4/1
21/05/13 17:28
66צפיות
פשוט פיצי הקדים ונולד בשבוע 37..
פיצי דייק ו(כמעט) נולד ב31.12
21/05/13 21:24
62צפיות
חבל שאת לא בקומונה שלנו!
האמת שאני שמחה ששלי הקדים
22/05/13 07:18
58צפיות
ההריון שלו היה סבל מתמשך, היה מאוד כיף להיות אחריי..
לגביי הקומונה, בין גידול 2 קטנטנים 2 עבודות, ניהול הפורום ובעל שכמעט תמיד בעבודה בקושי יש לי זמן להתקלח
º
קטע זה היה התלם שלי! אבל פיצי איחרה ב-4 ימים
22/05/13 17:38
5צפיות
הזמן באמת טס!!
21/05/13 09:18
56צפיות
גם אני כמו חמוציות תמיד בתחושה שילדת הרבה לפני...
קטע..
יווווווווו מזל טוב איזה מתוקי
21/05/13 11:11
27צפיות
הזמן טס.......
º
מזל טוב!!
21/05/13 12:44
4צפיות
יופי של תמונה,
21/05/13 16:52
25צפיות
במיוחד אלו שהנייר בדרך לפה
תודה לכולן
21/05/13 17:29
21צפיות
גם יותמצ'ו מודה לכן
איזה מהמם!!!!!!
22/05/13 07:56
15צפיות
אחלה גנים יש לכם!!!
מזל טוב!
º
תודה
22/05/13 12:48
4צפיות
º
הם תמיד אוכלים בסוף את השלטים...
22/05/13 09:31
12צפיות
הכי טעים זה הדף..
22/05/13 12:47
38צפיות
הרבה יותר שווה מהאבוקדו וטחינה למשל..
מהמם!
22/05/13 20:39
7צפיות
יש לך אולי זמן לעשות אלבום לילד שאמא שלו לא עשתה לו? נראה לי שאת ממש מעולה בזה [וכן, אני יודעת שאצטרך לעשות בעצמי בסוף אבל זה לא יצא אותו הדבר...]
משויצה בתינוקת הקודמת בת השנתיים
20/05/13 21:27
249צפיות
לפני שבועיים היא היתה 'אמא של שבת' ביום שישי בגן.
לרגל הארוע היא לבשה בגד כחול לבן (סתם בגד של יום חול אבל החולצה היא לבנה אז נניח שזה יותר חגיגי מירוק או צהוב..)
מאז היא קוראת לבגד הספציפי הזה 'אמא של שבת'.
שלא לדבר על בגדי השבת של כולנו. בשבת רצינו לרדת לגינה והיא חיכתה עד שאתלבש.
"אמא, את אובשת גדים? אמא של שבת?"
"אמא, אבישי לאיילת סרפן אמא של שבת!"
חייבת להשוויץ ומייד!
21/05/13 16:59
185צפיות
הפשוש אכל!!!! אבל ממש אכל סוף סוף!
תערובת של בטטה, גזר ודלעת.
הכפיים לבעלי!
ישב איתו להאכיל צהריים מאוחרים בסבלנות. לא התרגש מזה שהפשוש כרגיל קופץ שפתיים.
בסבלנות אין קץ, בנחת ובשלווה לאט לאט ופתאום הפשוש פתח את הפה ואכל כ 7כפיות של התערובת וממש בלע בלי לירוק החוצה
ובלי לפרצף!

חצי יקר שלי אתה גאון! (האמת קצת דומה לחצי, גם הוא ממושקף)
מלאך יקר אני מצדיעה לך אוהבת אותך ואתה האבא הכי בעולם!
תאמיני לי, אנחנו משקיעות וטורחות
22/05/13 07:55
64צפיות
ובסוף הם הכי אוהבים ומסכימים לאבא...
צפרדעוני בן 9 חודשים
22/05/13 09:30
256צפיות
צפרדעוני בן 9 חודשים
זוחל, עומד על שש, מתיישב כשיוצא לו (ואז הוא מופתע...) והכי חשוב - נותן כיף על כל יד שנקרית בדרכו

פשוש!
22/05/13 13:08
51צפיות
ממש צפרדעון לתפארת!
º
מה זה הילד הגדול הזה?
22/05/13 13:55
36צפיות
לא, את והילד ההולך שלך עדיף
22/05/13 14:02
99צפיות
מפגרות אנחנו, שכנות ועוד לא עשינו מפגש פסגה... באה לתפוח הזהב
לא, נצטרך להפגש קל"ב
22/05/13 15:15
53צפיות
הקטע יהיה אם יסתבר שאנחנו מכירות מהמכולת ואנחנו צ'ילבות נוראיות כי פעם רבנו על המילקי האחרון או משהו בסגנון.
מזל טוב!
22/05/13 17:02
18צפיות
ילד פשוט יפה
º
מזל טוב! פיצקית בת חמישה!! טירוף!
22/05/13 17:08
11צפיות
נד-נד, נד-נד, רד עלה.....
22/05/13 09:37
153צפיות
ככה הבת שלי הגאונה שלי שרה
ואני אמא גאה ביותר
היא גם ממציאה מילים אחרות לאותה המנגינה.
עוד פנינים:
צועקת "פי!!" כששרים לה את השיר של פינוקיו
וצועקת "אני!!" כשמגיעים לשורות "אני יורד מן החוטים/אני כבר ילד אמיתי"

והשיא היה כשהשארתי אותה עם סבתא והיא ביקשה כל הזמן "אמא בואי".
אהובתי המתוקה, אני גאה בך מאוד.
º
הילדה גאון, אבל באמת!
22/05/13 15:16
16צפיות
º
אישי נשי
22/05/13 20:17
5צפיות
הרדמה בניתוח קיסרי+קשירת חצוצרות
22/05/13 17:55
81צפיות
האם ניתוח קשירת חצוצרות בעת ניתוח קיסרי מחייב הרדמה מלאה או גם הרדמה חלקית מספיקה ?
º
הם עושים את זה ממש "על הדרך" , לא צריך מלאה
22/05/13 20:40
9צפיות
º
אוכלים ונהנים גם בשלישי ורביעי
21/05/13 08:27
32צפיות
היא פשוט לא אוהבת את הטעם ולא המרקם!
21/05/13 08:52
233צפיות
ניסיתי כמה פעמים מרק ירקות טחון. בכפית לא הלך, חשבתי שאולי היא לא מסתדרת איתה אז ניסיתי בבקבוק עם פטמה מוצלבת.
המסקנה היא שהיא פשוט לא אוהבת את הטעם! בננה היא אכלה בכפית שלשום יפה.
מה אני עושה? הלא לא מוסיפים תבלינים. מה היא תאכל בלית ברירה?
בת חצי שנה.
משנים את המרק
21/05/13 08:58
141צפיות
גם אצלי הייתה תקופה שלא הסכים בשום אופן לאכול מרק ואז הוצאתי ממנו את הקישוא והוא התרצה. אפשרות אחרת זה לתת לה אוכל אצבעות במקום אוכל טחון ואולי את זה היא תסכים לאכול. אפשרות שלישית זה לערבב בין כל האפשרויות ולשנות את המרק, לתת לה אוכל שהיא יכולה להחזיק ובין לבין לתת לה כפיות של מרק טחון משודרג (או משונמך, תלוי מה השינויים שעשית לו).
איזה ירקות שמת ?
21/05/13 08:59
102צפיות
בטוח יהיה איזשהו שילוב שהיא תאהב את הטעם שלו .
בטעימות של כל ירק בנפרד היה ירק שיותר התחברה אליו ?
בד"כ תינוקות אוהבים בטטה ולכן כדאי שזה יהיה בסיס המרק .
את יכולה להוסיף טיפה מלח ופלפל בשביל הניסיון
עדיף שהיא תאכל מרק עם קצת מלח מאשר שלא תאכל בכלל
ולא מדובר על כמויות גדולות .
תתני כל ירק בנפרד ותראי מה היא לא אוהבת
21/05/13 09:47
99צפיות
ואז תוציאי את זה מהמרק
אפשרות אחרת האם המרק בשרי? אולי לא טעים לה עוף.
עוד לא שמתי עוף
21/05/13 10:13
106צפיות
שמתי את מיטב הירקות-
גזר
קישוא
בטטה
תפוח אדמה
בצל
סלרי
הכל כמובן מבושל וטחון. דווקא נחמד לטעמי.
את טוחנת את הבצל?
21/05/13 11:18
97צפיות
אני לא טוחנת, אני חושבת שזה לא טעים וגם עושה גזים. בגיל כזה לא שמתי לה בצל בכלל, תנסי בלי.
טעמת אותו?
21/05/13 10:58
145צפיות
תטעמי בעצמך ותראי אם טעים לך בכלל..
אפשר להוסיף ירקות או להפחית ירקות. עם עוף או בלי..
צריך לנסות..טחון יותר או פחות טחון.. אולי בכלל היא תעדיף אוכל אצבעות רך
ולא טחון בכלל.
תנסי גם מאכלים אחרים, לא חייבים דוקא מרק.
בהצלחה.
º
מה זה לא חייבים מרק? אז מה עוד אפשר בגיל הזה?
21/05/13 11:08
44צפיות
כמעט הכל..
21/05/13 13:49
141צפיות
דגים, בשר טחון (אפשר כספגטי בולונז עם פסטה מאמי של מטרנה למשל או פתיתים), קציצות עוף רכות ברוטב, בקיצור למעט דבש/חלב ניגר ומוצרי חלב אפשר לתת הכול בגיל חצי שנה..
תשובה
21/05/13 13:58
105צפיות
יש לך את הספר טעמים ראשונים?
יש שם הרבה הצעות מגוונות למתכונים ותפריטים לפי גיל.
לי מאוד עזר בהתחלה..
את יכולה לתת לה כל דבר רך או טחון בעיקרון.
(חוץ מכמובן דבש, ומוצרי חלב). זה תלוי ביכולת של הילדה..
אומנם שלי אכלה מרק בגיל חצי שנה אז לא יודעת לכוון אותך לגבי הגיל הזה. אבל בגיל 7 חודשים כבר נמאס לה ממנו ו היא אכלה מאכלים אחרים כמו: בולונז, פסטה ברוטב רכה חתוכה קטן קטן, פירה, קציצות
עוף/בשר/טונה ממש רכות מרוסקות במזלג, עוף עם גזר טחונים, ירקות כתומים בתנור מרוסקים, אפונה רכה מעוכה. אבל זה תלוי ביכולת של הילדה.. לדעתי תנסי שוב את המרק בצורה שונה כמו שכבר כתבתי למעלה.. אם לא ילך תנסי משהו אחר. בסופו של דבר היא ממש קטנטונת..וגם זה שלא אהבה היום לא אומר שלא תאהב בעתיד.
הטעם של ילדים ותינוקות די משתנה מתקופה לתקופה.
בהצלחה
מה לגבי לא אוכלים ולא נהנים?
21/05/13 12:06
139צפיות
(סליחה מראש על האורך, פולניות זה כאן )

לאחר מספר שבועות שבהם הינוקא קצת שילשל (<זהירות, תיאור לא סימפטי לפניך>נתן צואה פעם ביום-יום וחצי, אבל מאד מאד מאד רכה) והדגים קולות בטן מצחיקים, הרופאה החליטה שכדאי להעביר אותו לנוטרמיגן (עד אז אכל סימילאק). המצב אכן השתפר, נראה שיותר נוח לו והצואה חזרה להיות נורמלית (<שוב אזהרת תיאור לא סימפטי>מספר פעמים ביום, רכה אך לא נוזלית), אבל הוא ממש ממש שונא את התמ"ל הזה... בתחילת הבקבוק הוא אוכל, כי הוא רעב, אבל אחרי הכמה עשרות מ"ל הראשונים ממש רואים עליו מאבק פנימי בין להמשיך לאכול את הפיכסה הזה לבין לדחות את הבקבוק בשאט נפש (שמתבטא בנסיון דחיה רגעי, ואז הסכמה לאכול מלווה בבכי כמעט מיידי). הוא גם אוכל פחות מבדרך כלל (היה מחסל 120 מ"ל ולפעמים מבקש עוד, והתחיל לרדת ל100-80 ואפילו 60 במקרי קיצון).

כשסיפרתי זאת לרופאה היא המליצה להוסיף לו לבקבוק כפית דייסת קורנפלור לבקבוק, לשיפור הטעם. אז את הטעם זה שיפר כנראה, כי עכשיו הוא אוכל בלי לבכות, אבל הוא עדיין אוכל יחסית מעט. תיאור של אתמול, לשם הדגמה: אכל ב9:00, 13:00, 17:00, כל פעם בערך 100 מ"ל, ואז ב19:00 הסכים לאכול רק 30, והלך לישון עד 5:45 הבוקר (התעורר מספר פעמים רק כדי לבקש מוצץ). עם היקיצה אכל כמעט את כל הבקבוק (120), אבל עכשיו חמותי מדווחת שאכל רק ב9:45, ורק 80 מ"ל.

אני מבינה שהדייסה מנפחת ומשביעה, אבל האם אנחנו לא מסתכנים כאן בהתייבשות, בהגדלת נפח הקיבה, בחוסרים תזונתיים עקב הניפוח המכני? ומאידך, גם לחזור להאכלות תוך כדי צרחות לא ממש נשמע לי כדאי.

רעיונות מה לעשות?

אגב, עוד אינפורמציה שתהיה אולי רלוונטית: הילדון בן חודשיים ושלושה שבועות, שוקל 6.050 ק"ג, עד כה לא היתה בעיה בעליה במשקל (אחוזון 75 במשקל וגם בגובה, בעל לחיים עגולות אבל ממש לא שמן, פשוט ארוך ובריון כזה).
צריכים להיות לו מספיק חיתולים רטובים ליום
22/05/13 16:25
12צפיות
וזו האינדיקציה לכך שהוא אוכל ושותה מספיק...

ואני הייתי בודקת אם פיטמה גדולה יותר תוכל לעזור לו כי בפיטמות הקטנות, נורא נורא קשה לשאוב דייסה.. הקטנה שלי פשוט התבכיינה ולקח לי זמן להבין שהיא נורא מתאמצת אז הגדלתי לה פיטמה כשהיא אוכלת תמ"ל/חלב מועשר בדייסה (מה שקורה פעם ב...)..

יש דבר כזה יותר מידי?
21/05/13 12:44
146צפיות
אז התחלנו טעימות לפני כמעט חודש, וכשזה נוגע לאוכל, הגורה שמנדובי.
ההתלהבות הגיעה מהר מאד. אז יש לי שאלה לגבי ארוחת הפרי של 10- כמה צריך לתת? היא אוכלת בערך פרי וחצי לפני שהיא מתעצבנת עליי, ולא בגלל שאני דוחפת.. אם אני מפסיקה לתת היא מתעצבנת. זה הרבה?
וגם, מתי מוסיפים את ארוחת המרק? היא אוכלת ירקות (גם בכמויות נכבדות), ועשיתי שילובים, אבל עדיין לא ניסיתי מרק כהלכתו.
תני לה כמה שהיא רוצה
21/05/13 13:38
98צפיות
אני לא זוכרת בדיוק, אבל נראה לי שכשהפירות טחונים הם בד"כ אוכלים כמות יותר גדולה מפרי אחד. פרי וחצי בכלל לא נשמע לי הרבה, וחוץ מזה- תסמכי עליה, ילד שאוכל מוצקים בתיאבון זה כיף.

אם כבר נתת ירקות את יכולה להוסיף את העוף אם את רוצה. עדיף הודו כי הוא יותר בריא (אבל גם ממש מסריח ולפיכך לא עמדתי בזה לאורך זמן).
תודה, ואם כבר שאלה נוספת
21/05/13 21:32
71צפיות
איך בונים תפריט מאוזן?
ומתי מוסיפים קטניות, דגנים, פסטה וכו'?
ומה זה דייסה בכלל ומתי אוכלים אותה??
אני אבודה בעולם המוצקים
יש 2 אתרים שנעזרתי בהם
22/05/13 18:57
25צפיות
http://kidseat.co.il/

http://www.tzuna-tova.co.il/index2.php?id=17&c...

ולגבי השאלות שלך-
קטניות דגנים ופסטה את יכולה להוסיף כבר בשלב הטעימות כחלק ממרק (של דברים שטעמה כבר).
דייסה לא חייבים לאכול אבל אפשר לאכול כארוחת בוקר/ערב (בשלב מאוחר יותר) יחד עם פירות וכדומה.
יש דייסות אינסטנט ואת גם יכולה לקנות סולת/שיבולת שועל/קורנפלור וכדומה ולהכין בעצמך (אין לי מושג איך כי לא ניסיתי. היא לא כל כך אוכלת דייסה אצלנו כי אני לא מוצאת סיבה לתת לה דייסה בנתיים).
º
מעולה, תודה
22/05/13 19:12
4צפיות
בת כמה היא?
22/05/13 17:39
21צפיות
אמרו לי להתחיל בהדרגה בהתחלה כדי שלא תהיה עצירות/שלשול (גם ככה היתה לה עצירות קשה אבל אולי בגלל הברזל) ואח"כ את כבר די יכולה לתת לה כמה שהיא רוצה (אחרי גיל 6 חודשים ואחרי שאת מעלה לה בהדרגה את המנה).
ולפי מה שהבנתי עד כה, מנת פרי היא 2 פירות (הקטנה שלי בת 7 חודשים והיא בדר"כ לא אוכלת הכל) אז נראה לי שפרי וחצי זה ממש בסדר.

וארוחה נוספת נותנים רק אחרי התבססות הארוחה הראשונה ובערך חודש אחרי כן (ושוב, תלוי בת כמה היא. אבל בעיקרון עד גיל 9 חודשים אמורים כבר לתת 2 ארוחות ליום- מרק+חלבון ופירות).
אני אישית נתתי לה קודם מרק (בגיל 6 חודשים, כי היא התחילה טעימות ב 4.5 חודשים) ורק אח"כ הוספתי מנת פירות (ממש השבוע).
בת חצי שנה היום
22/05/13 17:47
19צפיות
מה פירוש מתבססת?
מזל טוב:)
22/05/13 18:53
15צפיות
גם אני שאלתי את אותה שאלה ונאמר לי שהתבססות של ארוחה היא מצב בו הילד כבר אוכל ארוחה "מלאה" תקופה של כמה שבועות (עדיף לא למהר ולהחליף את ההנקות/תמ"ל בארוחות מוצקים נוספות).
אפשר לראות שזו ארוחה מלאה כשהוא לא רעב לפחות שעה-שעתיים אח"כ (רגוע, חייכני, חיוני או ישן...).
º
תודה רבה
22/05/13 18:56
10צפיות
º
תודה:)
22/05/13 20:37
1צפיות
º
מתי מפסיקים לנסות להוציא גרעפס? אם בכלל...
22/05/13 02:07
31צפיות
º
כשהתינוק יושב, ואז הוא מוציא בעצמו
22/05/13 09:42
28צפיות
להמשיך לשאוב? כן או לא?
21/05/13 23:34
173צפיות
שלום לכולן,
יש לי התלבטות לא קלה ורציתי להתייעץ אתכן...
אני לא הינקתי את התינוקת שלי מאחר ובהתחלה לא הצלחתי ולאחר התייעצות עם יועצת הנקה נמצא שיש לה לשון קשורה,כשהיתה בת חודש עשו לה את הניתוק אך היא כבר התרגלה לבקבוק. אני בכל זאת רציתי שהיא תקבל חלב אם אז שאבתי בהתחלה 6 פעמים ובהדרגה ירדתי ל 3 פעמים ובימים האחרונים בגלל שבתי סבלה מכאבי שיניים אף ירדתי לפעמיים כי לא יכולתי לתת לה את תשומת הלב המלאה וגם לשאוב 3 פעמים ביום.
אני חוזרת לעבודה בתחילת חודש הבא אז אני רוצה לנצל את סוף חופשת הלידה בכך שאעניק את תשומת הלב המלאה לתינוקת שלי ולסידורים אחרונים לפני שחוזרים לעבודה.
האם זה יהיה נורא אם אפסיק לגמרי את השאיבות?או שכדאי בכל זאת לעשות מאמץ על מנת שהיא תקבל חלב אם עד שתגיע לפחות לגיל חצי שנה (היא תהיה בסוף החודש 5 חודשים)?
אשמח לקבל את חוות דעתכן,
אמא שמחה-תינוקת שמחה!
22/05/13 02:24
124צפיות
תעשי מה שטוב לך! החודש הזה לא יעשה הבדל מהותי וזה שבכלל הנקת עד עכשיו מעורר הערצה!
º
22/05/13 10:25
5צפיות
º
22/05/13 15:22
4צפיות
כל טיפה של חלב אם היא חשובה ותורמת
22/05/13 19:16
36צפיות
עם זאת, לכל יתר הדברים. בהחלט ראויה להערצה!

כל טיפה של חלב שלך שתתני לביתך - יתרום לה ויעשה לה טוב. אבל האם יעשה לה לא טוב אם לא תקבל עוד טיפה של חלב שלך? לא, לא יקרה לה שום דבר לא טוב. וזה מה שחשוב.
מסכימה ולא מסכימה עם קודמותי
22/05/13 12:19
99צפיות
תעשי מה שמרגיש לך לנכון - מסכימה מאוד! אם השאיבות מעיקות עלייך וקשות לך, אל תעשי את זה רק בגלל שככה צריך או בגלל רגשות אשם.
מאידך, אם הן לא מפריעות לך ולא גוזלות ממך יותר מדי זמן ואנרגיה ואת מתכננת להפסיק כי בגדול זה היה התכנון מהתחלה, אני הייתי ממשיכה עוד חודש ואף יותר. חלב אם טרי עדיין יותר בריא מתמ"ל ותורם לבריאות ולחיסוניות גם בגיל הרבה יותר גדול מ-5 חודשים.
ולשאלתך - לא, זה לא נורא להיפך. שאיבה בלעדית במשך חודשים רבים מעוררת הערצה כי זה הרבה יותר קשה מהלניק ישירות בעיני.
ובשורה תחתונה קבלי החלטה שתהיי שלמה ומאושרת איתה  
נקודה למחשבה
22/05/13 15:36
63צפיות
צודקת... זה בהחלט יותר קשה מהנקה כי אין לך רגש למשאבה...
אני כמובן משלבת חלב אם ותמ"ל בינתיים כי שאיבות פעמיים ביום לא מספקות את כל הכמות ליממה שהתינוקת צריכה.
אני אראה איך השאיבות משתלבות ואם זה יסתדר אשתדל להמשיך עוד חודש...
מסכימה עם בלה
22/05/13 16:17
42צפיות
אם את יכולה להמשיך עוד קצת-תמשיכי. עם בני השני חזרתי לעבודה אחרי 3 חודשים. הנקתי, נתתי תמ"ל ושאבתי עד גיל חצי שנה בערך בזמן העבודה. אני מבינה את הקושי שלך, אני עשיתי את זה רק פעם אחת ביום וזה היה ממש לא נוח ולא קל לפעמים.
º
מסגרות-מטפלות-חוגים לאמצ"ש
21/05/13 08:22
16צפיות
מחפשת מטפלת לחופשת לידה
20/05/13 20:37
107צפיות
לעזור עם התינוק משעות 13.00-19.00  במשך 5 חודשים
ולאחר מכן אחרי הצהרים בשעות 16.00-19.00
בהרצליה
אפשרי גם סטודנטית שפנויה בשעות אלו ושיש ניסיון עם ילדים
אשמח לקבל המלצות והפניות
נא לפנות במסר
המלצה עם מטפלת או פעוטון לילדה בת חצי שנה
21/05/13 15:28
49צפיות
שלום

אשמח לקבל המלצות על מטפלת (של 2-3 ילדים) או פעוטון בחולון לילדה בת חצי שנה
עדיפות לאזור קריית שרת ו- ח 300.

המון תודה
עידן
מטפלת בירושלים
22/05/13 09:48
15צפיות
מטפלת חמה ומנוסה מחפשת 3 תינוקות לשנה הבאה,
לטיפול בביתה.
פרטים במסר.
משפחתון באזור כיכר המדינה
22/05/13 16:24
10צפיות
הי מחפשת משפחתון / פעוטון באזור כיכר המדינה לילד בן חצי שנה ... יש המלצות?
º
קונים ומצטיידים בשבוע חדש
42תגובות
19/05/13 10:16
82צפיות

(המשך...)
פרופסור שלמה וינטרוב

פרופסור שלמה וינטרוב

אורטופד ילדים מוסמך לילדות בריאה בגוף בריא ופעלתן

בייבי בוטיק - מתנות מעוצבות

בייבי בוטיק מתנות מעוצבות

כשאיכות ועיצוב נפגשים