•
סטייל בקיץ ב

תפוז אנשים מודיע
☼
21/05/13 12:43
2

הקיץ קרב ואיתו השמלות, הכפכפים, הצעיפים הקלילים, הלקים הזוהרים, הג'ינסים הקצרים, בגדי הים ושלל פריטים שיעשו לנו טוב בלב.
לימור זהר שביט, הסטייליסטית הראשית של קסטרו, מגיעה ל
פורום אופנה בכדי לפנק אתכם בטיפים לקיץ סופר אופנתי. בואו ללמוד על הטרנדים החמים, כיצד לובשים ואילו אקססוריז להתאים, באירוח שיתקיים היום בין השעות: 17:00 עד 19:00
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for... •מה עושים
אילנית *
20/05/13 12:11
27

שלום לכולם
אני במצב של לקחת החלטה ולפני כן הייתי שמחה לשמוע את דעתכם.
לפני שבע שנים עברתי ניתוח טבעת אצל אבינוח, שקלתי 122 קג.
ירדתי במשקל בשנה הראשונה 52 ק"ג ,כל חיי השתנו, היה לי כיף וטוב, חיים חדשים ויפים.
במשך כל השנים וגם עד היום לא מצאתי את הסגירה הטובה עבורי, ניסיתי המון אבל אין מצב טוב עבורי,
זה אומר או פתוח מידיי ואז עוברים כמויות ואני עולה במשקל, או סגור מידיי לא עובר כלום וכל היום מקיאה.
אני יודעת שכנראה היו פעמים שלא ויתרתי בראש על הכמות וניסיתי לאכול גם דברים שלא עוברים.
ובכל זאת ברוב התקופה שמרתי על הירידה במשקל, עליתי 3, 4 קג' והורדתי שוב.
כיום המצב הוא שבחודשים האחרונים חסר לי ברזל ואני אנמית, המצב הבריאותי לא טוב, הזכרון ממש ניזוק
שלא נדבר על הנשירה החזקה, תחושת עייפות ובלבול מתמדת וחוסרים בויטמינים. אני לוקחת טיפול תרופתי, הרופא אומר
שנעשה בדיקות בעוד חודש ונראה אם יש שיפור.
השאלה הגדולה היא האם עדיין לא הבנתי בגילי (50) שהאוכל לא אמור לנהל לי את החיים?
אני פוחדת היום בגלל הבריאות, עד עכשיו התמודדתי למרות שלא היה פשוט לי אף פעם עם הטבעת, ועכשיו כשיש
בעיות בריאותיות, מה עושים?
חשבתי לפתוח לגמריי את הטבעת ולהתחיל לאכול דברים בריאים, מה נראה לכם?
דרך אגב: לא עובר לי ירקות פירות בשר דגים, ואפילו אם מוצרים אלה טחונים - לא עוברים.
יש לי פחד מאוד גדול לפתוח את הטבעת ובכל זאת מה יהיה עם הבריאות?
הרופא אומר בפירוש שיש קשר לאוכל ומשם כל הבעיות.
מה עושים?????...2294
•מה עושים
דר שי אלדר
20/05/13 15:28
13

ראשית עליך לעשות בדיקות דם כולל רמות ויטמינים ומינרלים בהקדם.
שנית - היפגשי עם דאטנית מהתחום שתנחה אותך לתזונה נכונה.
בהמשך - במידה ואינך מסוגלת לאכול בצורה מאוזנת, עלייך לחשוב על הוצאת הטבעת עם או בלי המרה לניתוח בריאטרי אחר - שרווול? מעקף קיבה?
בהצלחה
•שלום אילנית
אופירA
☼
21/05/13 09:45
10

אין לי הרבה ידע נוסף לגבייך, פרט למה שכתבת ולמה שעולה בין השורות של דברייך.
את מבינה שירידה במשקל של 52 במשך שנה אחת היא ירידה עצומה, שלא רגילה בטבעת, וכמעט ברור לי שירידה זו התרחשה בצורה לא בריאה ולא נכונה.
אני לא אומרת שלא צריך לרדת במשקל, ולא צריך לשקול 70 קילו (אם את בגובה 1.60), אבל ירידה קיצונית ומהירה מזיקה מאוד לגוף, בפרט כאשר היא נעשית באמצעים של סגירה חזקה של הטבעת והקאות אינטנסיביות של המזון.
מערכת העיכול שלנו שונה מזו של פרה, ולא אמורה להוציא את המזון החוצה לאחר שעבר את בית הבליעה.
כל האנשים שמשתמשים בטבעת על מנת להקיא - מגיעים במשך השנים לפחות למצב שאת הגעת אליו. חד וחלק. במקרים אחרים, הם גורמים לחבלות חמורות במערכת העיכול ונאלצים להוציא את הטבעת ולהשמין מחדש.
הטעות של מנותחי טבעת ומנתחים היא ש"צריך למצוא את הסגירה הטובה". אין חיה כזו בכלל. רק אשליה במוחם של המנתחים והמנותחים.
הטבעת אינה כלי מושלם (וגם השרוול לא, וגם מעקף הקיבה!). הדרך שבה היא פועלת מוגבלת, כפי שראית. אם סגור מידי, אז לא עוברים מאכלים בריאים ונאלצים להקיא כל הזמן. אם פתוח קצת יותר, אז יכולת האכילה גדולה ויש השמנה.
לכן מנותח טבעת צריך לעשות במשך השנים מה שעושה מנותח השרוול והמעקף במשך השנים (יכולת האכילה של מנותחים אלה גדלה באופן ניכר במשך השנים) - לשמור בצורה בריאה, אורח חיים נכון, פיזור אכילה נכון, סוגי מזון נכונים, בריאים ודלי קלוריות ופעילות גופנית סדירה כמיטב יכולתו - המתמודדים עם בעיית חילוף החומרים האיטי הגורמת להשמנה מהירה וירידה איטית.
הפיתרון אינו ניתוח רביזיה (מסוכן מאוד מאוד), כי גם שם לאורך שנים תגדל יכולת האכילה והמנותח יצטרך לשמור (או לשים טבעת על השרוול או על כיס הקיבה של המעקף...). אז למה להסתכן במוות בניתוח רביזיה מסוכן?
לכתחילה מנותח טבעת צריך ללמוד לאכול בלי להקיא כלל. כלומר לשמור טבעת פתוחה במידה מספקת כדי לשתות באופן חופשי ולהיות מסוגל לאכול ירקות, אפילו רק בערב, רק מבושלים או חתוכים לחתיכות זעירות. את יכולת האכילה הגדולה יותר הוא מאזן ע"י פיזור נכון של הארוחות, אכילה לאחר שתייה, אכילת מאכלים בריאים, ממריצי חילוף חומרים ודלי קלוריות, אכילה מגוונת ומוגברת של ירקות ודגנים מלאים.
אין אפשרות לדלג ולוותר על השינוי הנפשי הרוחני, הגם שהוא איטי והדרגתי. הפיתרון היחיד של השמן המורבידי הוא איזון בין כל המערכות - שילוב של כלי עזרה מכל התחומים, שכל אחד מהם עוזר במעט ואינו פותר כשלעצמו את הבעיה: גם עזרה של ניתוח, גם עזרה של שינוי נפשי, גם עזרה של שינוי תזונתי ומודעות תזונתית, גם עזרה התנהגותית (להעיף אויבים מהבית, להכניס את החיים למסגרות אינדיבידואלית לפי צרכי האדם הספציפי), וגם תמיכה של בעל מקצוע מבחוץ (דיאטנית, פסיכולוגית, קאוצ'ר, קבוצה, מאמן כושר). הכל ביחד יאפשרו התמודדות מוצלחת עם המשימה לאורך חיים.
בדיוק מה שמציעים לחולי סכרת שגם הם צריכים לעשות שינוי תזונתי והתנהגותי לכל החיים. (אגב, מדובר בשינוי זהה לחלוטין, פרט לתרופות ולאינסולין).
במשך השנים מנותח טבעת צריך להבחין בהקטנה של יכולת האכילה עקב התעייפות מערכת העיכול, ופתיחה הדרגתית במנות זעירות של הטבעת. הוא צריך להיות עם מרווח מסוים, שאמנם מאפשר אכילה מרובה יותר, אך מצד שני מונע חוסרים תזונתיים ותקלות בשלמות מערכת העיכול והטבעת.
כפי שאמרתי, את יכולת האכילה מאזנים ע"י עזרה נוספת, בדיוק כמו שצריכים לעשות מנותחי השרוול והמעקף לאורך השנים. (מי שיכחיש זאת - מדומיין או משקר לך במצח נחושה).
למה הקיצוניות לפתוח את כל הטבעת??? ברור שתשמיני הכל.
מה יהיה עם הבריאות? תפתחי 1CC בלבד, תפסיקי להקיא, תאכלי אוכל בריא כולל ירקות ופירות ודגנים מלאים וקטניות ובשר ודגים(!!!) והרבה, ושתיית מים מספקת (2-3 ליטר ביום), ותוספי מזון בהתאם לבדיקות דם אינטנסיביות ומקיפות, תחיי בשלום עם השמנה ברמה מסוימת (אינני יודעת מה הגובה שלך, אבל משקל 80 ק"ג בבריאות עדיף על משקל 122 ויותר, שאליו תגיעי אם תפתחי את כל הטבעת.
במשך השנים בהתאם לצורך תפתחי עוד פתיחות קטנות של 1/4CC כל פעם.
אני מייעצת טלפונית בהתנדבות למנותחי טבעת במתן כיוון לתזונה נכונה ולפתיחה נכונה של הטבעת, בהתאם לתיאור ההתנהגות עם הטבעת היום, ובהתאם לנתונים אינדיבידואליים של אישיות ואורח חיים של מנותח הטבעת. באתר שבחתימתי כתובים כללי האכילה הנכונים עם טבעת (אלו שלא מלמדים אותם במרפאות הבריאטריות...), כדי לשמור על שלמותה ועל הבריאות. אתן לך גם הכוונה לחיפוש ייעוץ מקצועי כגון דיאטנית ו/או פסיכולוג/קאוצ'ר למתן כוח לשינוי ההרגלים והחשיבה. (אני אינני מספקת ייעוץ מקצועי בשום תחום רפואי).
מטרת הייעוץ שלי - לשפר איכות החיים של המנותחים, להציל חיים, ולמנוע סיכון מיותר וחסר אחריות של מנותחי הטבעת בניתוחי רביזיה, שלאורך שנים עלולים לא לשנות כלל את מצבם, אלא רק לפגוע יותר בבריאות מערכת העיכול שלהם, שהיא המערכת הכי מורכבת בגוף האדם...
ידם של המנתחים הבריאטרים קלה מאוד על הסכין. הרי זה מה שהם יודעים לעשות טוב, והם לא דיאטנים ולא פסיכולוגים. אבל אדם עם מחלה יודע שהוא אינו רק גוף מכני, ושהמציאות מוכיחה שחיתוכים טכניים ומאסיביים ברקמות הגוף אינם שמחה גדולה ופיתרון מושלם לבעיותיו בשום תחום. יש לכך מחירים גבוהים מאוד, שחלקם לא ניתנים לניבוי מוקדם, וחלקם ידועים אך לא מדווחים לחולה לפני שמוצעת לו האופציה החיתוכית.
הוא צריך לשקול היטב את ההמלצות הרפואיות שהוא מקבל מבעלי המקצוע, להביא בחשבון את כל סוגי בעלי המקצוע בתחום (גם מנתחים, גם תזונאים, גם פסיכולוגים, וגם ובעיקר בעלי ניסיון רב שנים בתחום המחלה שלו, שיאפשרו לו להימנע מלחוות על בשרו מה שאחרים כבר חוו ונכוו בעקבות עצות רפואיות לא מתאימות).
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת ובחג, להשאיר הודעה בתא הקולי.
•מה עושים
אילנית *
20/05/13 11:52
12

לצעתעתעלעצעצעצעצצע
•קומונה חדשה לניתוחי שרוול
shun3
18/05/13 18:11
24

לאנשים לפני, במהלך התהליך ואחרי הניתוח.
כולם מוזמנים.
כתובות אינטרנט מצורפות:
•מבקשת עזרה - נואשת וחוששת
אביגייל48
16/05/13 17:55
42

שלום לכולם.
כבר הרבה זמן אני חושבת לעשות ניתוח, אך פוחדת מאד.
אני בת 48 ומשקלי כ - 140. מאד קשה לי לחיות ככה ואני מאד חוששת לבריאות שלי.
עם זאת, לא מסוגלת לרזות, לא משנה מה ניסיתי, תמיד התוצאה הפוכה - אני משמינה עוד ועוד.
אין לי מושג אלו ניתוחים מומלצים. אני מכירה נשים שעשו טבעת ורזו יפה מאד ומכירה אחת שעשתה לא מזמן שרוול וגם כן מאד מרוצה.
אני אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין כמה שיותר אלו סוגי ניתוחים מומלצים וגם אם אפשר להמליץ לי על רופאים כדי שאתחיל להתייעץ.
אני חברה בקופ"ח מכבי ומתגוררת באיזור השרון.
תודה מראש.
•מבקשת עזרה - נואשת וחוששת
דר שי אלדר
20/05/13 15:24
10

הניתוחים המומלצים לדעת מרבית המנתחים הבריאטריים הם שרוול הקיבה ומעקף הקיבה.
ממליץ לך לעשות חיפוש ולקרוא עליהם.
אין זה המקום להמליץ על מנתחים.
בהצלחה
•הצעות לאוכל
067847434
13/05/13 16:02
43

בס"ד
שלום רב !
אני אחרי ניתוח קיצור קיבה.כרגע על תזונה של נוזלים.
תנו רעיונות למגוון מאכלי נוזלים.
תודה
יוסי
•הקאות לאחר פתיחת טבעת
ורד זר
09/05/13 15:47
65

עברתי בהצלחה ניתוח טבעת לפני 11 חודש. ירדתי למעלה מ-20 ק"ג, כמובן תוך הקאות בלתי פוסקות.
לפני חודשיים הלכתי לרופא לפתיחה חלקית של הטבעת. עליתי מייד 3 ק"ג. ההקאות נמשכו וירדתי 2 ק"ג.
לפני חודש הלכתי לעוד פתיחה. שוב עליתי מייד ולאחר שבועיים ירדתי במשקל שוב. אני ממשיכה להקיא. יכולה לאכול מעט ורק כמה סוגי מאכל: לא בשר,לא ירקות ולא פירות. גם לא מיצים טבעיים. ניסיתי סלט מלפפונים מרוסקים. גם את זה הקאתי.
האם לנצח ימשך הסיוט?
אני מאושרת מהמראה שלי, מרגישה מצויין וכל מחלות הרקע שהיו - נעלמו. א-ב-ל, אני חולמת על סלט ירקות למשל או על מיץ תפוזים. וגם לא נראה לי שההקאות יכולות להיות חלק קבוע מחיי. אני מצד שני, חוששת מעוד פתיחה של הטבעת כי אני חוששת מהשמנה חזרה.
יש עיצה? יש פתרון?
•זה לא צריך להיות כך בכלל.
אופירA
09/05/13 23:14
36

ההתנהלות שלך ממש לא טובה.
לא ברור לי בדיוק מה קורה בהתנהלות שלך, ואיפה הכשל ההתנהגותי. אבל ברור לי שזה לא צריך להיות כך, גם לא אצלך.
עצם ההתבטאות "כמובן תוך הקאות בלתי פוסקות" מוזרה בעיני, ומעידה שהגישה שלך מלכתחילה לא נכונה.
אני צריכה להבין מה את אוכלת, מה אכלת 11 חודש, מה היה לפני הניתוח (רקע, גנטיקה, מה אכלת, מה הסיבה להשמנה), ואם את יודעת את הכללים הנכונים לאכילה עם טבעת, כפי שאנו מדריכים בפורום התמיכה, קיצורי קיבה, ובאתר "טבעת" שבחתימתי.
לשם כך אני מציעה לך להתקשר אלי לייעוץ טלפוני חינמי, מקיף ומשנה חיים.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי. אפשר עד 12 בלילה.
טבעת אינה מלתעות. היא לא אמורה לחסום את המעבר לאוכל. היא אמורה לעזור להתגבר על הרעב, ולאפשר לאכול מעט מאוד. אבל לאכול, ובריא.
הרזיה מתרחשת כתוצאה מתכנון קלורי ומהבנה בתזונה, ובדרך שבה מטפלים בחילוף החומרים הפגום, שהוא הבעיה העיקרית של שמנים שהגיעו למשקל מורבידי.
כך שצריך לברר אם יש לך מספיק ידע בתזונה המותאמת לחילוף חומרים איטי, מבחינת סוגי המאכלים, כמויות, צירופים, פיזור, טיימינג וכל הכללים הנחוצים כדי לחיות אורח חיים נכון. כשחיים נכון, ההרזיה מתרחשת, לאורך זמן.
•הקאות לאחר פתיחת טבעת
דר שי אלדר
11/05/13 21:22
28

נשמע שלמרות הירידה במשקל איכות חייך נפגעה, בדומה למנותחי טבעת רבים אחרים.
לא במקרה מעטים החולים שחיים בשלום עם הטבעת שלהם בטווח הארוך.
יתכן שבמעקב צמוד יותר עם הדרכה טובה יותר תוכלי להגיע לאיזון נכון יותר וע"י כך לשמור על משקל נמוך מבלי להקיא, אך לא אתפלא אם בסופו של דבר תבחרי לוותר על הטבעת ואולי אף להמיר אותה בניתוח אחר.
•האם לאחר המרה לניתוח אחר
אופירA
11/05/13 22:53
28

מחלימים החולים ממחלת ההשמנה המורבידית?
האם לניתוחים האחרים אין השלכות בטווח הארוך על בריאות האדם?
האם אין אפשרות כלל להשמין בטווח הארוך לאחר ההמרה לניתוח אחר, או לאחר שמבצעים ניתוחים אחרים כברירה ראשונה?
ואם יש אפשרות להשמין, מעט או הרבה, גם לאחר ההרזיה באמצעות ניתוחים אחרים, מה צריך החולה לעשות, לאחר שהשמין?
האם הוא צריך לעשות ניתוח שלישי, ורביעי, וחמישי, ושישי? האם אין השלכות חמורות במיוחד לניתוחים אלו?
האם ניתוח מעקף התריסריון, ש"אינו מאפשר כלל למנותח להשמין, והוא יכול לאכול כמה שהוא ירצה", אינו גורם לאיכות חיים גרועה במיוחד לרוב מנותחיו, יותר מאשר כל טבעת שבעולם?
לעניות דעתי, המציאות מוכיחה מעבר לכל ספק, שכל החולים בהשמנה מורבידית משמינים בטווח הארוך אחרי כל ניתוח מכל סוג שהוא, אם לא שינו את אורח חייהם והתרגלו להרגלי תזונה נכונים. ואין לכך פיתרון באמצעות ניתוחים חוזרים נוספים, כל 3-4 שנים, ללא שהחולה מסתכן מאוד מאוד בהרעה גדולה בבריאותו ובאיכות חייו, בעצם ביצוע כל כך הרבה ניתוחים בקיבתו (הגם שהכירורגיה היתה מאוד רוצה להאמין שיימצא ניתוח שיפתור את בעייתם של השמנים בלי לסכן את בריאותם).
לפיכך, אם מבצעים פתיחה מתאימה בטבעת, מפסיקים לסבול מהקאות ומירידה באיכות החיים, אבל משמינים כמו אחרי כל הניתוחים האחרים. וכמו אחרי כל הניתוחים האחרים, אין מנוס מלעשות שינוי מלומד ומתאים באורח החיים, ובכך להשיג את מיתון ההשמנה גם בעזרת ניתוח הטבעת, ללא פגיעה משמעותית באיכות החיים ובבריאות מערכת העיכול.
מה שנראה לי בריא הרבה יותר מאשר להסתכן בסכנותיו של ניתוח רביזיה, שהוא לצערי הגורם לרוב מקרי המוות בניתוחי בריאטריה.
•לפני חודש היתה לי פגישה עם רופא באיכילוב
אורלי שמיר
07/05/13 17:23
69

נאמר לי שיחזרו אלי לקביעת תור.
מה זמן המתנה לטלפון הזה לא אמרו לי...
עם מי אפשר לבדוק?
מעבירים אותי מאחד לשני... זה לא רציני
•לפני חודש היתה לי פגישה עם רופא באיכילוב
דר שי אלדר
08/05/13 13:41
40

צרי קשר עם מתאמת הניתוחים במחלקה הכירורגית
•התייעצות לגבי ניתוח טבעת
oo10
06/05/13 16:50
48

אז ככה לפני 3 שנים שקלתי ללעשות ניתוח לשם הורדה במשקל בעדיפות לטבעת כי אני בהחלט לא מכונה שאפחד יקצצ 80 אחוז מהקיבה שלי. אבל הייתי בתהליך עם דיטאנית ובעזרה הצלחתי להוריד כ 30 קילו ללא ניתוח. לצערי הפסקתי לרדת והחלתי להעלות. הגעתי אז ל 92 ממשקל 122, ועילתי עכשיו שוב ל 116 קילו :(
בכולפן עם כל גיוס מאמציי לחזור לירידה ולפחות להגיע לשמקל של92בזלשב זה אני מריגשה שהירידה בורחת לי מבין הידיים וכמו כן המשקל.
בעקבות כך חשבתי לנסות לחשוב שוב על ניתוח טבעת אבל יש לי כמה שאלות
אם אני מחליטה בעתיד להוריד את הטבעת כי זה דיי מלחיצ אותי שיישב לי טבעת בקיבה כל החיים שלי אז האם ניתן להוריד אותה אם אני בוחרת לעשות כן ? ( גם ללא סיבוכים מיוחדים )
והאם ברגע שאני יוריד אותה זה מובטח שאני יעלה במשקל ? כי אם אני ינסה לשמור אולי אני לא יעלה או בדוק שאני יעאלה ?? חשבתי אחרי שאני יירד את המסה הראשונה של המשקל ושאגיע לסביביות 80 חהוריד אותה ולהמשיך משם לבד השאלה אם יש אפשרןת להצלחיח בזה ? כי ברגע שאני יוריד את המסה של המשקל יהיה לי יותר קל להמשיך לאט ובטוח כמו שאומרים כי עכשיו זה מייאש אותי לדעת ישיש לי ככ הרבה משקל לרדת .
אשמח תלגוגובח
•התייעצות לגבי ניתוח טבעת
דר שי אלדר
07/05/13 10:57
44

1. ניתוח הטבעת אכן "הפיך" - ניתן להוציאה בהמשך, ולצערי ברוב המקרים זה מה שקורה בסופו של דבר, מעטים החולים (אם בכלל) שחיים עם הטבעת בשלום עד סוף ימיהם.
2. רב החולים עולים חזרה במשקל עם הוצאת הטבעת.
3. לדעתי המחשבה על ניתוח בריאטרי הפיך היא מוטעית - מי ירצה לקחת סיכון ולעבור ניתוח, לרדת במשקל, ואז לבטל את השפעת הניתוח ולהשמין שוב?
4. מפאת הנ"ל - ניתוח הטבעת מאבד פופולריות בעולם לטובת השרוול והמעקף.
•אין אפשרות לנבא, רק לעשות סטטיסטיקה
אופירA
07/05/13 11:09
36

תקראי מה שכתבת בעצמך - אם הורדת 30 קילו, שזה בהחלט מסה עצומה, איך זה שלא הצלחת לשמור על התוצאה אפילו 3 שנים?
ולמה את חושבת שאחרי שתורידי עם טבעת את המסה הגדולה, יהיה לך יותר קל להמשיך לאט ובטוח בלי עזרה של טבעת?
הסטטיסטיקה שנעשתה על אנשים אחרים לימדה שלצערנו, שלא היה מצב שאדם ביטל את הגבלת הטבעת לחלוטין ולא עלה במשקל בחזרה לפחות את רוב המסה הגדולה.
כמו כן, הסטטיסטיקה לימדה ש-95% מהאנשים שעשו דיאטה שהורידה מסה גדולה במשקל, חזרו בתוך שנים ספורות למשקלם הקודם או קרוב אליו, ואפילו יותר ממנו, בגלל הנזק לחילוף החומרים שנגרם במשקלים כאלו ולאחר תהליכים של הורדה במשקל של מסה גדולה.
הניסיון מלמד שהרעב מפריע לאנשים שהיו במסת משקל גבוהה מאוד, לשמור על תזונה בריאה ומצומצמת כל ימי חייהם.
חוץ מזה, גם אם נתעלם מהעובדות בשטח, ונחליט שלא צריך טבעת אחרי שמרזים, ואפשר לשמור בלי טבעת - למה לא מלחיץ אותך להוציא אותה? למה לא מלחיץ אותך לעשות הרדמה מלאה וניתוח ללא שום צורך רפואי, בשביל להוציא את הגוף הזר אם הוא לא מפריע, רק בגלל ש"זה מלחיץ אותך"? יש בסיס ללחץ הזה? יותר הגיוני לא להיכנס להרפתקאה מיותרת של ניתוח הוצאת טבעת, כל עוד אין לכך סיבה וצורך. אם הטבעת לא מפריעה.
אם את לא רוצה את השפעת הטבעת, אפשר להוציא ממנה את כל הנוזל, ולא תרגישי שיש לך טבעת בגוף כלל.
עכשיו לנושא אחר - בעיית המשקל וחוסר היכולת לשמור על תוצאות הדיאטה.
כדי לעזור לעצמך בבעיה זו, צריך להבין ממה עלית במשקל, וממה ירדת 30 קילו, ומה קרה שגרם להפסקת הירידה והתחלת עלייה.
באופן כזה אפשר יותר למקד איפה הבעיה שלך מתרכזת, ומה יכול יותר לעזור לך, אם מחפשים פיתרון לכל החיים, ולא ל-3 השנים הבאות בלבד.
אני ממליצה לך להתייעץ איתי טלפונית ולחקור את הנושא הזה (מה היו הרגלי החיים שלך לפני הירידה במשקל, איזו דיאטה עשית, ומה הרגלי החיים שלך שגרמו לעלייה חוזרת). ללמוד מה אפשרי ומה לא אפשרי בשבילך, ואיזו עזרה יכולה להתאים בכל מצב.
לפעמים (אומנם נדירות) אנשים מגלים ששינוי אורח חיים מהסוג שהם יכולים לעשות, מאפשר להם לרזות בבריאות באופן קבוע, בלי צורך בעזרה ניתוחית. כי הבעיה שמפריעה להם היא בעיה מסוימת, ואם נותנים לה מענה תזונתי מתאים שהם עומדים בו בקלות, היא נפתרת לחלוטין. צריך פשוט ידע בתזונה.
וגם אם מבינים שאין להם ברירה אלא להיעזר בניתוח - ייעוץ כזה יכול למנוע מצב שגם הניתוח לא יעזור, כי הם לא ידעו להיעזר בו בצורה נכונה (ורבים מאוד ממנותחי הטבעת לא יודעים זאת! וגם מנתחיהם ומנחיהם במרפאות הבריאטריות...).
ברגע שיודעים איפה נקודת התורפה התזונתית, יודעים איך לא לחזור על הטעות גם עם הטבעת, ולגלות שהיא לא עזרה לאורך שנים. השאיפה הבריאותית היא שהניתוח יהיה כלי עזר להורדה במשקל ולשמירה על התוצאה לאורך החיים, ולא יהווה עוד סוג של דיאטה שיורדים בה ל-3 שנים בלבד.
•לגבי הייעוץ הטלפוני
אופירA
07/05/13 11:31
25

אין לי תעודות מקצועיות של שום ידע רפואי או פארא-רפואי, אבל יש לי ידע רב מניסיון של שנים רבות וממידע שהתקבל מאלפי אנשים - בתזונה ועיכול, התנהלות נכונה עם טבעת, קשיים נפשיים ואורח חיים בריא.
אני שמחה לספק את המידע הזה לכל דורש בייעוץ טלפוני, בהתנדבות גמורה - הן מצד העזרה לזולת והן מצד העזרה לעצמי שבתמיכה מסוג זה.
אני מנהלת את הפורום המקביל, פורום התמיכה של המנותחים בקיצורי קיבה, ובחתימתי יש קישור לאתר שבו כתבתי תמצית של הידע בטבעת וההתנהלות הנכונה עם ניתוח זה.
אכן, רוב המנתחים הבריאטריים נואשו מניתוח הטבעת בגלל המציאות בשטח של סיבוכים רבים לאחוז גבוה מאוד של המנותחים, לאורך השנים.
אבל המציאות בשטח גם מלמדת שהשרוול לא פתר את הבעיה של המנותחים, כי אחרי שנים יכולת האכילה גדלה, והם מתקשים מאוד לשמור על המשקל הרזה. הם צריכים לשמור על דיאטה קפדנית ואורח חיים בריא מאוד, כדי להישאר רזים. גם מעקף הקיבה הוותיק, שמבצע שינוי קיצוני במערכת העיכול - לא מונע מאנשים שלא שומרים על אורח חיים נכון מלהשמין עם השנים.
כך שאין שום פיתרון להשמנה מלבד שינוי אורח חיים ושמירה על כלליו כל החיים, כמו חולי סכרת או צליאק, שחייבים לשמור על בריאותם בקפדנות אם אינם רוצים לסבול ממחלתם.
בנסיבות אלו, אינני מוצאת את הסיבה לעשות ניתוחים קיצוניים כמו שרוול ומעקף קיבה, שסיכונם הניתוחי גבוה פי 5 ויותר מסיכון ניתוח הטבעת, כאשר לאורך השנים נצפו סיבוכים במעיים אצל מנותחי המעקף וחוסרים תזונתיים קשים הפוגעים קשות בשלד ובמערכות הגוף, אם לא הקפידו במיוחד על נטילת תוספים (עקב תת הספיגה שבניתוח המעקף), ואילו בשרוול נצפתה עלייה במשקל עם השנים, ואין יכולת לדעת לאורך שנים מה מועיל ומה מזיק ניתוח זה, שהוא בן 7 שנים בלבד בישראל.
כאשר אפשר לעשות את ניתוח הטבעת הקל והמהיר, ולהתנהג איתו בבריאות ובאחריות מלכתחילה, באופן שמונע את כל הסיבוכים המיותרים והלא הכרחיים כלל. הרי אם בלאו הכי חייבים לעשות שינוי אורח חיים והקפדה על כללי הבריאות בתזונה, אין צורך להדק את הטבעת מעבר לשנה-שנתיים הראשונות, ואפשר לשחרר את ההגבלה שלה באופן חלקי, ואז היא יכולה בהחלט להאריך ימים בגוף המנותח שנים רבות, ולעזור לו לשמור על בריאותו בלי להזיק לה כלל.
המציאות בשטח מוכיחה שמי שנעזר בטבעת נכון, ולא מהדק אותה הידוק קיצוני מידי, ומשחרר את ההידוק עם השנים - מרוויח איכות חיים גבוהה בדיוק כמו בשרוול, לא נאלץ להצטרף לסטטיסטיקות הקשות של מנותחים שנאלצו להוציא את הטבעת בגלל ארוזיה ופגיעה חמורה ברירית הוושט.
לגבי התבלות הטבעת אין סטטיסטיקה שמלמדת על התבלות וודאית. אם יש צורך במשך השנים, מבצעים ניתוח קצר ופשוט של החלפת טבעת שהתבלתה ונסדקה, בו מתקינים מיידית טבעת חדשה ותקינה, ואין צורך להישאר ללא טבעת לאחר הוצאתה.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה עם מס' טלפון ושם בתא הקולי.
•תודה לכם על התשובות
oo10
07/05/13 16:10
15

אוירה ותודה רבה לך על התשובה הרחבה ומפורטת, אגב אני זוכרת אותך מלפני כמה שנים בםורום חוזרים בתשובה :))
אשמח ליצור איתך קשר בע"ה בטלפון ותודה רבה על העזר ה שאת נותת לי ולאחרים זאת ממש עבודת קוש מה שאת עושה ::))
נ.ב. האם את עברת ניתוח בעברך ? או הינך סובלת ממשקל עודף ? או שאת דיאטנית ? זא איך הגעת למקום הזה של עזרה ותמיכה ..? סתם מעניין אותי לדעת
•ניסיון מניתוח טבעת ומתמיכה במשך שנים
אופירA
07/05/13 20:23
27

אמרתי שאין לי שום תעודה רפואית בכלום, כולל דיאטנית.
למדתי מניסיון החיים מאוד עשיר ומקורסים אקדמיים בחינוך מיוחד, בפסיכולוגיה ובעבודה סוציאלית, ובמדעי החברה - הרבה מידע תזונתי ועל מערכת העיכול, ועל הקשר בין הנפש וההתנהגות לבעיות המטבוליות, והמוקשים שגורמים לכשלים בשינוי אורח חיים וסיגול מוחלט של אורח חיים בריא.
עשיתי ניתוח טבעת לפני 5 שנים, לאחר שהגעתי ל- BMI40 בדיוק. ירדתי את רוב המשקל העודף, ואני שומרת על עודף משקל קל.
לפני הניתוח ועד היום, אני קוראת וכותבת בפורום "קיצורי קיבה", בו סיפרו מנותחים עתירי ניסיון (יותר מ-15 שנה מנותחים בטבעת מתכווננת ובניתוחי קיצור קיבה אחרים) על ניסיון החיים שלהם והמסקנות שלמדו מבשרם, וכך נחשפתי לכל המצבים והמקרים של אלפי אנשים. בנוסף מתקשרים אלי מאות אנשים בשנים האחרונות, וגם מהם אני לומדת את כל המצבים והתוצאות. מה עוזר לאנשים ומה מכשיל אותם.
המעורבות בפורום, והצורך של אדם שעשה שינוי בחייו לתמוך בשינוי הזה כל החיים, להתעסק בו ולהעשיר את הזולת כחלק מהתהליך - הביא אותי לתמיכה בפורום, ומשם לניהולו ולייעוץ הטלפוני.
בזכות התובנות הרבות, ידע ואינטואיציות נכונות - הצלחתי עד היום לעזור באופן משמעותי ביותר למאות אנשים (עד כדי הצלת חיים!). וזה גורם לי להאמין בדרך של ההדרכה הפרטנית והמפורטת לאחר ניתוח טבעת ובנושא תזונה ושינוי אורח חיים בכלל, להמשיך בייעוץ ההתנדבותי ולהרחיבו ככל שאפשר, בע"ה.
•קבוצת תמיכה לאחר ניתוח שרוול
iloop
06/05/13 11:31
35

שלום לכולם,
אשמח אם תוכלו לפרט/להמליץ על קבוצות תמיכה למנותחי שרוול, באזור השרון/מרכז.
תודה רבה!
אורי
•הקאות לאחר חודשיים וחצי של ניתוח שרוול
יוגי הצפונית *
03/05/13 19:47
80

אני כבר חודשיים וחצי אחרי ניתוח שרוול ועדיין מתקשה באכילה של הרבה מאד מאכלים. גם כאלו שאמורים לעבור בקלות (סלט קצוץ דק או עוף מבושל ). ההקאות ממשיכות כמעט על בסיס יומי ואני מבקשת לדעת אם זה תקין.
שאלה נוספת- האם נכון שצריך לאכול כל יום תמר אחד ומספר אגוזים כדי להחזיר לגוף יסודות שהוא מאבד? לא הלכתי לביקור אצל תזונאית ועכשיו קבעו לי תור רק לסוף החודש. כך שאינני יודעת מה בעצם אני אמורה להקפיד לאכול.
•הקאות לאחר חודשיים וחצי של ניתוח שרוול
דר שי אלדר
05/05/13 10:19
67

בעיקרון בשלב שלך כבר מצופה שתהיי מסוגלת לאכול הכל, אם כי בנפחים קטנים ובתדירות גבוהה, ושלא תקיאי.
ולכן אם הקושי וההקאות סובבים רק סביב מאכלים מסויימים שניתן להימנע מהם - בסדר, אך אם ההקאות הן על בסיס יום-יומי ללא קשר לסוג המזון יש כבר מקום לשקול ברור עם גסטרוסקופיה וצילום בליעה על-מנת להעריך אם יש היצרות או בעיה פונקציונלית בשרוול.
באשר לתמר ולאגוזים - חשוב לקחת מולטיויטמין על בסיס יומי ואז התמר והאגוזים פחות קריטיים.
•יש הרבה מקרים של היצרות בשרוול
אופירA
05/05/13 23:33
41

או שרוול צר מידי.
תופעות כמו שאת מדברת עליהן אופייניות במצב כזה.
לכן עלייך לגשת למנתח ולבקש בדיקה של המצב, כי יש לזה פיתרון (הרחבה קלה).
בכל אופן, זה לא מצב לנצח. בעיה זו של שרוול צר מידי נפתרת עם הזמן. אבל חשוב מאוד שמנתח טוב יחווה דעתו ויעשה הרחבה במקרה הצורך.
ואולי אפילו חוות דעת נוספת של מנתח נוסף שמומחה לשרוול.
•
חדש בפורומים, התראות על תגובות
הנהלת הפורומים
05/05/13 14:01
10

גולשים יקרים,
לאור הביקוש הרב, אנו שמחים להציג את מערכת ההתראות החדשה. המערכת מדווחת ונותנת התראות בזמן אמת על תגובות להודעות שלכם באתר.
ההתראות ממוקמות בסרגל הכלים העליון של הפורום (סימן של לוגו תפוז ליד תיבת המסרים).

באמצעות המערכת החדשה תוכלו להישאר מעודכנים ולקבל תזכורת לשלל ההודעות שפרסמתם בפורומים ולתגובות אליהן בזמן אמת בעת הגלישה שלכם בפורומים אחרים באתר.

המערכת תדווח לכם על כל תגובה להודעה שלכם ועל תגובות נוספות להודעה שאליה הגבתם בשרשור.
•שאלה
אמילי7771
03/05/13 23:22
61

אני עוקבת אחרי הפורום ואני ממש נעשית יותר סקרנית בעניין ההשמנה, ידוע לי שבטבעת אפשר לפתוח ולסגור כה משמינים ומרזים, בשרוול אחרי כמה שנים מתרחב שרוול ומשמינים, מה קורה עם מעקף קיבה?
•שאלה
דר שי אלדר
05/05/13 10:21
44

על-סמך שאלתך נדמה לי שלמרות שאת עוקבת אחרי הפורום - הידיעות שלך בנושא עדיין חלקיות מאוד.
בעיקרון - בשרוול ומעקף קיבה התוצאות ארוכות הטווח טובות, ובטבעת הרבה פחות.
מציע לך לקרוא עוד באינטרנט או להגיע להדרכה באחת ממרפאות הניתוחים הבריאטריים על-מנת ללמוד עוד על הניתוחים.
•שאלה
אמילי7771
05/05/13 11:14
31

האמת שאתה צודק בזמן המתנה לתשובתך קראתי עוד על הניתוח והגעתי למה שאתה כתבתה, ואם להגיד את האמת אם רוצים להישאר במשקל הרצוי למשך זמן ארוך זה תלוי רק בי
המון תודות
•רשימת פסיכיאטר ילדים לצורך ניתוח
klainir
04/05/13 08:54
29

שלום רב. מבקשת רשימה או המלצה על פסיכיאטר ילדים שאינו מתנגד לניתוח באופן עקרוני. שמעתי שיש מספר פסיכיאטרים ששוללים אוטומטית מוכנות לניתוח. אני מתגוררת בצפון. אשמח להמלצה אפילו בפרטי על סמך ניסיון אישי.
תודה