בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

סוכרת?!    אני?!      מה פתאום ?  רמת סוכר גבוהה  - אה, זה בטח טעות.

זה נורא, כל הזריקות והתרופות ואסור לאכול כלום      . . .

אז זהו, שזה ממש לא כך....

סוכרת היא דרך חיים . נכון, צריך להקפיד ולשמור  אבל חוץ מזה שאנחנו ממש "מתוקים"  ,  אנחנו אחלה אנשים - שעושים, עובדים, לומדים, מטיילים, מתחתנים, ויולדים ומולידים ילדים - בקיצור אנחנו אנשים בריאים ונורמליים,לפעמים אפילו יותר מהאחרים    

 

על הפורום:

לכל הסוכרתיים, בני משפחותיהם וכל מי שנכנס ומתעניין בפורום הכי מתוק!

כסוכרתיים ותיקים אנו מאמינים כי איזון הוא המפתח לחיים בריאים ורגילים, וכל עוד נקפיד על האיזון לא תהיה לנו שום בעיה לעשות הכל כמו אנשים שחיים ללא סוכרת.

פורום זה משמש כמקום לתמיכה אחד בשני, למתן עצות ואוזן קשבת כדי שנוכל כולנו להגיע לאיזון מצוין ולחיות חיים טובים יותר!

אל תהססו להיכנס, לכתוב, להתייעץ ולהיות חלק מקהילת פורום הסוכרת.

בנוסף, ניתן למצוא חומר רב במאמרים, בקישורים ובשאלות הנפוצות של הפורום.

גלישה נעימה ומאוזנת לכולם,

נתראה בפורום!


פורום סוכרת של תפוז
לחץ המשך... (בקצה משמאל) למידע נוסף
המשך...
הודעה חדשה

סוכרת וצמחונות
28/07/14 15:13
16צפיות
היכן אני יכולה למצוא תפריטים צמחוניים המתאימים לסוכרתיים (סוג 2)?
 
מתכונים
28/07/14 17:51
8צפיות
שרון שלום
 
אין לך בעיה עם מתכונים רגילים.
אל תבחרי את אלו שמתבססים על פסטה, תפו"א, אורז וכדומה.
את יכולה להתמש במתכונים שמכילם מעט כאלו אבל לא מתבססים עליהם.
הרבה ירקות זה שם המשחק.
כמובן שאת יכולה גם ביצים וגבינות.
יש לזכור שהרבה גביע גבינה רזה (0-9%) מכיל לא מעט פחמימות.
עם גבינות שמנות אין בד"כ בעיה אך יש להזהר מעליה במשקל וכולסטרול.
ירקות, ירקות ועוד ירקות.
בהצלחה
תודה איריס
28/07/14 19:17
אחדד את שאלתי, במה אני יכולה לשנות את מנת הבשר בארוחת הצהריים? האם בטופו או סייטן יש את אותם מרכיבים כמו בחזה עוף/הודו שמאזנים את הארוחה ואת הסוכר שלי?
מה תרצו שיהיה בדור הבא של הפורומים?
28/07/14 13:17
3צפיות
אנו מתחילים בימים אלו  תהליך אפיון ועיצוב מחדש של הפורומים בפרדס ומאוד מעוניינים שאתם תהיו שותפים לו.

  
כרגע אנחנו ממש בתחילת התהליך ונשמח לקבל מכם הצעות... מה פורום החלומות שלכם?

|שמש| איפה בעיניכם החוזקות של הפורומים|?|  באילו דברים לדעתכם אסור לגעת|?|
|שמש| אילו פיצ'רים חסרים לכם|?| מה לדעתכם כדאי להוסיף|?|


אתם מוזמנים להגיב בפורום פורומים 2015

|תפוז| למען עסקים בדרום
28/07/14 12:13
1צפיות
|קדימה|בעלי עסקים בדרום?
אתר תפוז נרתם למינוף העסקים שלכם בימים לא פשוטים אלו ומעניק לכם חודשיים פרסום באתר חינם, ללא התחייבות וללא אותיות קטנות.

היכנסו עכשיו לצורך העלאת הקמפיין הפרסומי:
http://tapuzbiz.activetrail.biz/%D7%94%D7%98%D7%91...

|@|אנו נמצאים ביום ה -21 למבצע "צוק איתן".
ואתם מוזמנים להיכנס לפורום הייעודי ולהשאר מעודכנים בכל התפתחויות והאירועים האחרונים.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
עזרה בכמות אינסולין
26/07/14 17:15
40צפיות
יש לי סכרת 2 , השתחררתי מבי"ח לפני מספר ימים עם הנחייה לאינסולין בנוסף לקורטיזון.
היום לראשונה סיימתי את הקורטיזון והמשכתי עם האינסולין לפי הנחיות בי"ח.
לאחר ארוחת בוקר היה לי היפו 57 (פעם ראשונה בחיים). הצלחתי לעלות ולאזן
לפני ארוחת צהרים היה לי 95 ושעתיים אח"כ 85.

איך אני יודעת כמה אינסולין עלי להזריק על מנת לא להגיע שוב להיפו?

כששואלים אותי מהי סכרת
26/07/14 18:06
37צפיות
אני עונה שבראש ובראשונה זה דרך חיים.

זה נשמע (נרמז?) שאת בתחילת דרכך בדרך החיים הזו ולכן מומלץ להעזר באנדוקרינולוג (רופא סכרת - בין היתר) בשביל לקבל מושג איך להתנהל מבחינת תרופות.
מכיוון שהסכרת חדשה עבורך אני ממליץ קודם ללמוד את המכניקה של התרופות השונות שנתנו לך, להיוועץ עם רופא ודיטאנית ועם הזמן ללמוד איך כל תרופה משפיעה עליך אישית בשביל שתביני איך להנהל מבחינת מינונים.

בכל מקרה, מכיוון שאף אחד כאן לא מכיר את האיזון שלך והמקרה הפרטי שלך (ואם את באמת בשלב ראשוני אחרי אבחון הסכרת אז כנראה גם את לא) זה יהיה לא אחראי מצד אף אחד בפורום המכובד הזה לתת לך הנחיות על כמויות אינסולין ומבחינתך לקבל הנחיות על כמויות אינסולין.

בגדול תפקידו של האינסולין הוא להוריד את כמות הסוכר בדם (בעצם לגרום לו להכנס לתאים), אבל יש כל מני סוגים שונים של אינסולין בעלי טווחי פעולה שונים שמותאמים לצרכים שונים וממלאים תפקידים שונים. המשמעות היא שכשמזריקים יותר אינסולין אז רמות הסוכר בדם יורדות (שזה כנראה מה שקרה לך).
בדר"כ כמות האינסולין שמזריקים תלויה במסת הגוף של החולה, אבל עדיין יש הרבה משתנים נוספים (תגובה אישית לאינסולין, מחלות אחרות, תזונה, אופי פעילות וכו') וזו הסיבה לכך שלא כדאי להתייעץ לגבי מינונים מדוייקים בפורום באינטרנט.

אני אחזור על המלצתי להיוועץ ברופא ממומחה.

בהצלחה בדרך החיים החדשה
עכשיו ראיתי את השרשור הנוסף שפתחת
26/07/14 18:11
29צפיות
והוא רק גורם לי לחזור על ההמלצה לייעוץ מקצועי ביתר שאת.
שלום לך
26/07/14 21:27
27צפיות
ראשית ברור שאני צריכה יעוץ של רופא מקצועי וכמובן קבעתי כזה.
אך כיוון שיום שבת היום ונתקלתי בבעיה של היפו פעם ראשונה בחיי אז שאלתי שאלות פה.
דבר שני הסוכרת שלי לא חדשה רק האינסולין.

אני מבינה יפה מאד את ההבדלים בין סוגי האינסולין.
מקבלת כרגע אפדרה לטווח קצר 3 פעמים ביום לפני ארוחה ולנטוס לטווח ארוך פעם ביום בלילה.

שאלתי הייתה רק כיצד לדעת איזה מינון לקחת לפני כל ארוחה על מנת לא להגיע להיפו כמו בבוקר.

זה לא במקום רופא זה עזרה ראשונה עד שאפגוש רופא מקצועי.
אין חכם כבעל נסיון
26/07/14 22:52
30צפיות
יש הרבה אנשים שעושים בדיוק מה שהרופא רשם להם 1:1 והם רואים את הרופא פעם בכמה חודשים.
מהנסיון שלי (Type 1) כל יום נראה אחרת ותצרוכת האינסולין שלי משתנה לפי מה שאני אוכל או עושה באותו היום ולכן אני אישית לא מוכן לחיות במוד פעולה של שינוי פעם בכמה חודשים. ייתכן שיש אנשים שחיים בסדר עם זה. אני לא. אני צריך להיות אדון לגורלי.

לפי מה שכתבת יש לך כבר נסיון עם אינסולין, אז אני אנסה לענות לך:

כל אדם מגיב בצורה אחרת לאינסולין.
ככל שהזמן יעבור את תלמדי כמה יחידות שווה כל דבר שאוכלים (בולוס - אפידרה במקרה שלך).
שימי לב שאם יהיו לך שינויים במשקל הגוף (או שתתחילי לבצע פעילות גופנית מאומצת באופן קבוע) תצטרכי לערוך שינויים באינסולין ארוך הטווח (באזלי -לנטוס במקרה שלך).
אני אישית עובד לפי הרגשה + נסיון. יש אנשים שמחשבים את כמות הפחממות (משקל) בכל דבר שאוכלים ולפי זה מזריקים (כשכל אחד אמור לדעת כמה אינסולין "מנטרל" יחידת פחממות). כמובן שצריך לבדוק את רמת הסוכר בדם כשעה וחצי-שעתיים לאחר האוכל בשביל לדעת מה המצב ולתקן אם צריך (להזריק או לאכול עוד משהו - תלוי בתוצאה).

בשביל נסיון וטעיה אני מציע לנסות שינויים קטנים במינון האינסולין בשביל ללמוד איך את מגיבה - לעולם לא שינויים גדולים!
אצלי הלנטוס הוא מאד משמעותי - שינוי של יחידה אחת יכול להיות משמעותי לכל היום ולכן אני לעולם לא משנה ביותר מיחידה אחת ביום (בשביל לראות אם קיבלתי את התוצאה הרצויה).

כן, יהיו לך עוד היפויים. זה חלק מהחיים עם מקור אינסולין חיצוני לגוף, אבל עם הזמן את תלמדי מה מתאים לך הכי טוב. אין פתרון קסם.
Baby steps!

º
תודה רבה על התשובה המנומקת
27/07/14 02:15
12צפיות
סוף לקורטיזון והתנגודת ירדה
27/07/14 07:36
25צפיות
כל מה שאמרטו לך לגבי רופא נכון.

אן ספק שלאחר סיום הקורטיזון הרמות יצנחו.
כמו שקורטיזון מגביר תנגודת אינסולין ומעלה רמות סוכר
עכשיו זאת הפעולה ההפוכה.

אם יש זמן עד לתור אצל רופא אנדוקרינולוג,
דברי עם רופא המשפחה שיצור עימו קשר ויציע מה לעשות.

את לא רוצה להסתובב בהיפויים עד אז.

בהצלחה
זה ממש התוצאה הצפויה מהפסקת הקורטיזון
28/07/14 04:26
17צפיות
כמו שייעצו לך כאן, תורידי קצת כל פעם, עד שתראי שהערכים מסתדרים.
עליית עמוד ההודעה החדש ב|תפוז|
27/07/14 11:58
6צפיות
גולשות וגולשים יקרים,
היום העלנו את עמוד הוספת הודעה החדש בכל הפורומים :-)

העמוד החדש כולל:
- עורך חדש בעמוד ההודעה שיאפשר הדגשת טקסט, לינקים, גדלי וצבעי פונט שונים.
- העלאת מספר תמונות  / סרטוני וידיאו / קבצים אחרים להודעה אחת.

בכל עניין (טכני או כללי) ניתן לפנות אלינו בשרשור המיועד בפורום משוב, במסר ל"הנהלת הפורומים" או למייל forums@tapuz.co.il.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

בוקר טוב
26/07/14 09:15
43צפיות
חזרתי עכשיו מחודש בארה״ב. הייתי בטוחה שאחרי ניסיונותיה של מישל אובמה להבריא ולהראות את אמריקה אראה תוצאות, אבל לא. אחוז השמנים, ואני מדברת על ילדים מבוגרים וילדים הנראים בגודל הפריג׳ידר הגדול שבמטבח ביתם (ומניחה שבריאותם בהתאם). אנחנו שנוהגים לחקות את ארה״ב באוכל (לא שהלפות עם השווארמות והשאר טובות יותר, אם כי עדיין לא הגענו לממדים האלה) צריכים לראות זאת כתמרור אזהרה.
º
להראות-להרזות
26/07/14 09:17
13צפיות
זה קורה בעיקר אצל אוכלוסיה שחורה ולבנה
26/07/14 10:49
29צפיות
במעמד הסוציו-אקונומי הנמוך (כנ"ל באנגליה)

מתעצלים לבשל, קונים הרבה אוכל מוכן וארוחות מוכנות TV Dinner המפוצצות בפחמימות, שומנים, סוכר וקלוריות ריקות.
גם, כי זה זול יותר ממצרכים טריים. וכמובן חלק גדול מילדים אלה מקבלים ארוחת צהריים מסובסדת הסובלת מאותן בעיות

כשהייתי אצל בתי לפני כמה שנים  (7.5) הוכיתי בהלם כש2-3 עגבניות, בצל, מלפפון ועוד כמה דברים ממש בסיסיים עלו כ-
וכמובן שתיה ממותקת וכד'.

ג'ימי אוליבר (השף האנגלי הצעיר) ביקר בכמה בתי ספר ובדק את האוכל והשתיה שקבלו.
התברר שזה כל מיני דברים משונים מפוצצים בחומרי טעם כדי לכסות על זבל שומני שלא ראוי למאכל אדם.
הם טענו שזה בגלל שהם צריכים לעמוד בתקבציב מסויים.
למרות שהצליח להמיד תפריט נאות באותו כסף, הרשויות לא הסכימו לשנות את הרכב המזון _קל יותר לטפל במגשיות מוכנות שנכנסות ישר לחומום )

הוא גם ערך סקר בין הילדים, רבים מיהם לא ידעו מה מקור תפוחי האדמה, בצל וכד' וכמו בבדיחה שהילד אומר שמקור הכסף הוא "בקיר" כך הם חשבו
שזה בא משקית ולא היו מודעים כי ירקות גדלים באדמה.

נ.ב. גם האוכל שנותנים ליליד הגן ובית הספר בצהרונים בארצנו הוא זוועתי במראה, בטעם ובתכולה!
אני יודעת למה והיכן זה קורה
26/07/14 11:53
27צפיות
אבל יש כל כך הרבה פרסום על מישל אובמה והקמפיין שלה ואני שואלת איפה???
שאלה מאתגרת בסוכרת 2
24/07/14 23:20
54צפיות
אני עם סכרת 2 כבר שנתיים. לקחתי כדורים שונים שלא מצליחים לאזן אותי ומשאירים אותי על רמות גבוהות מאד של סוכר בין 200-300 בצום (היום עם אינסולין ומצליחה להגיע ל-120-150 בצום)
שאלתי האם יכול להיות מצב שההורמון של התקן תוך רחמי מירנה . מעלה לי את הסוכר ???
מאז שאני עם מירנה יש לי את הסכרת.
הכל יכול להיות
25/07/14 15:31
36צפיות
יקירה

הכל יכול להיות, אבל זה לא משנה.
כבר גיליתי שכדורי מניעה החריפו תנגודת אינסולין.
אבל למה זה משנה.
לאיזון צריך להגיע. וזה לא משנה מה הסיבה.

את כטותבת רק על הרמות שלך בצום. מה קורה במשך היממה.
מה ה-A1C שלך?

זיכרי שכדורים או אינסולין לא יעשו את העבודה אם לא תעזרי להם בהתנהגות מתאימה.

להתראות ובהצלחה
בטח שיש מה לעשות
25/07/14 16:26
32צפיות
במידה ומירנה גורמת לי לעליה בסוכר היא תצא מגופי ואבחר הגנה אחרת.
המדדי כולסטרול שלי,גליצרידים ושאר חברים תקינים רק הסוכר גבוה.

ה-A1C שלי היה 7 ועלה ל-9 בגלל חוסר איזון עם כדורים.
כרגע עם אינסולין תקופה של 3 שבועות ועוד לא בדקתי שוב.

דוגמא מהבוקר התעוררתי אחרי צום של 7 שעות עם 155 כיוון שהייתי עסוקה הבוקר אכלתי והזרקתי רק שעתים אח"כ מדדתי שוב לפני הארוחה והסוכר כבר היה 165 למה עלה עם אני עדין בצום?

אני אוכלת יחסית מאוזן למרות שתמיד אפשר לשמור יותר (פחות פחממוות במנה וכאלה...), הולכת 5 פעמים בשבוע 4 קילומטר כל יום.

בהרגשה שלי יש משהו לא מאוזן בגוף שלי שלא קשור להתנהלות שלי ולכן שאלתי לגבי המירנה.
יופי שיפור התנהגותי זה הדבר
25/07/14 17:28
32צפיות
אם התעוררת עם 155 בצום צריך לשנות את הטיפול התרופתי וגם לאכול נכון.
ללמוד מה יביא אותך לרמות יותר טובות ואילו פחמימות וכמה מתאימות לך.

אף אחד לא מבטיח שההתקן זאת הבעיה.

כמה זמן את משתמשת בזה?
האם הית מאוזנת לפני זה?

כמה זמן עבר מאז שבדקת A1C והיה 7?
חוץ מההתקן לא השתנה דבר אחר?

בהצלחה
היי איריס
25/07/14 17:36
25צפיות
לפני ההתקן לא היה לי סכרת!!!

הבעיה זה לא שהתעוררתי עם 155 (יחסית ל-300 שהיה קודם לפני אינסולין זה מצוין)
השאלה למה אחרי שעתיים עלה הסוכר ל-165 למרות שעדין הייתי בצום?

זה בגלל שלא אכלת
25/07/14 18:19
24צפיות
זה לא טוב לא לאכול הרבה שעות או לוותר על ארוחת בוקר.

צריך להתעורר ולאכול משהו.

לא מכירה בדיוק את הטיפול התרופתי שלך במלואו אך מה שאת מספרת זאת תופעה ידועה.

אגב, כמה זמן את מסתובבת עם הסיפור הזה?

האם בדקת את סוג הסוכרת וסי-פפטיד.

נדיר שקופצים ל-300 מ-155
הסיפור קצת מורכב
25/07/14 19:28
28צפיות
גילו לי סוכרת די במקרה לפני שנתיים הסוכר היה 300 סוכרת 2
התחלתי טיפול בכדורים ושינוי אורח חיים
שינוי תזונתי, ספורט לקיחת כדורים ובדיקת סוכר.
רזיתי 8 קילו מתוך 10 קילו עודף, קיבלתי הרבה מחמאות על השינוי מאחות סכרת צמודה שביקרתי אחת לחודש.
אבל הכדורים עשו לי רע בקיבה והסוכר בכלל לא התאזן ונשאר בין 200-300 שבצום גבוה יותר.
החליפו לי עוד פעמיים כדורים שגם ממש לא עזרו לי לאיזון.
בדקו שוב סוג סכרת והחליטו שזה אכן 2.

ואז חליתי לפני שלוש שבועות במחלה שדרשה ממני לקחת קורטיזון בכמות גדולה מה שמאד מעלה את הסוכר ולכן אושפזתי לכל התקופה והתחלתי לקבל אינסולין ולקח שבועיים לאזן אותי לרמות מתחת ל-200 . כרגע אני בבית לקראת סיום הטיפול התרופתי אך עדין עם קורטיזון וממתינה לרופא סכרת להמשך טיפול אחרי סיום הקורטיזון. בינתים ממשיכה עם אינסולין.

בגלל שלא מאוזנת כבר הרבה זמן מחפשת ובודקת אפשרויות נוספות לרמה כל כך גבוה של סוכר .
קורטיזון
25/07/14 19:57
26צפיות
קורטיזון הינו נוגד אינסולין וגורם לרמות גבוהות של סוכר.

למעשה, רבים מספרים כי לאחר תחילת הקורטיזון התחילה להם הסוכרת.
מה גם שהמחלה (באשר היא) מוסיפה לחגיגה.

בהצלחה ורפואה שלמה
º
תודה על המיידע ושבת שלום
25/07/14 20:38
10צפיות
הרוב כבר נאמר...
25/07/14 22:08
27צפיות
אין לי הרבה מה להוסיף על מה שאיריס כתבה - אם השינוי התזונתי והפעילות שאת עושה עדיין לא מצליחים להוריד לך את הרמות (זה עוד לפני המחלה) אז כנראה שאינסולין הוא הפתרון עבורך.
בנוסף לזה, הקורטיזון כאמור רק מוסיף שמן למדורה וגורם לעלייה מאוד חדה בערכי הסוכר ללא קשר למה שאת עושה...
לאחר סוף הטיפול בקורטיזון תצטרכי כנראה לעדכן את המינון של האינסולין (אחרת את עלולה להגיע לערכים נמוכים מידי).

ולגבי שאלתך על המדידה לפני ארוחת הבוקר - מדידה של 155 ומדידה של 165 הן בעצם "אותו דבר". ההפרש הוא קטן, והוא נופל תחת טעות המדידה המוצהרת של המכשיר. בנוסף, מה שנאמר לך, לא כדאי למשוך את הצום שעות רבות, זה לא בריא לסכרתיים (גם לא לבריאים... ).
אהה ועוד דבר..
25/07/14 22:10
24צפיות
לגבי המירנה - לא ידוע לי שזה משפיע על רמות הסוכר.
מה שאת יכולה לעשות זה להוציא את ההתקן ולראות מה ההשפעה...
תחליף סוכר לאפייה
21/07/14 15:26
57צפיות
שלום,
אני חדשה בנושא ואני מחפשת תחליף סוכר טוב וללא טעם לוואי לאפייה.
האם (במידה ואני מחליפה סוכר לתחליף סוכר) חולה סכרת יוכל לאכול מין המאפה?

בתודה מראש,
מרינה
תחליף לסוכר
21/07/14 18:00
48צפיות
התחליף אינו מה שייקבע כן או לא יאכל מן העוגה.

מה שחשוב זה - כמות הפחמימות במנת עוגה.
החולה צריך לדעת כמה פחמימות יש בפרוסה (או ב-100 גרם), לחשב כמה פחמימות הוא מתכוון לצרוך על מנת שיוכל לאזן.
לא צריך להימנע בצורה היסטרית בגלל שיש בזה סוכר ולא להפריז אם יש בזה תחליף סוכר.
צריך לדעת כמה פחמימות יש במזון שאנו אוכלים, ולהתאים לתזונה שלנו ולטיפול שלנו.

בהצלחה!
הצעה
21/07/14 21:54
44צפיות
מו שכבר נאמר לך, תחליף סוכר אינו מבטיח דבר וסוכר לא אסור.

כמו שכבר כתבו לך, מה שחשוב זה כמות הפחמימות.

מקווה שהסוכרתי (לא חולה) היה אצל תזונאי/ת וקיבל הוראות אכילה.

חשוב לזכור שבמנה פחמימה יש 15 גרם פחמימות:
פרוסה לחם = 2 פרוסות לחם קל = תפוח קטן = חצי כוס אורז מבושל

איך לדעת מה יש במתכון:
כוס קמח = 91 גרם פחמימות
כוס סוכר = 199 גרם פחמימות

בד"כ אפשר להפחית את כמות הסוכר במאפה ולחשב את כמות הפחמימות במתכון ובמנה.

אגב, באמצע ההודעה הייתי במקלט...
תודה על תשובתך המלאה
22/07/14 08:32
34צפיות
לצערי, הסוכרתי לא היה אצל תזונאי/דיאטנית.
אני רוצה להכין עוגת אינגליש קייק, אבל אני מנועה בגלל שהסוכרתי טוען שאם אני אאפה את העוגה, הוא יוכל ממנה וזה אסור לו.
אז קיוויתי למצוא איזה פיתרון ע"מ ששנינו נוכל לאכול מין העוגה :)
או
22/07/14 13:22
32צפיות
מרינה

בהחלט מצב לא פשוט.
אם הוא לא יכול לעמוד בפני עוגות ולהסתפק בפרוסה אחת דקה, עדיף לוותר על העוגה.

רק לא להשלות את עצמכם שמלוח זה בסדר. גם מכיל הרבה פחמימות.

זה לא שפחמימות אסורות, צריך להתחיל להתמודד עם כמויות בחוכמה.
לדוגמה:
אם הוא רגיל לאכול פרוסה רגילה לארוחת ערב,
שיותר על הפרוסה. יאכל יותר ביצים, טונה סלט ועוד.

לקינוח שיאכל פרוסה קטנה או שתי עוגיות עם הקפה.

בהצלחה
דיאטנית אמרה לי שאפשר להמתיק עם
22/07/14 13:57
55צפיות
סילאן לא ממותק, מה דעתכם.

היום הכנתי עוגה עם סילן כזה והכמות הייתה 1/2 כוס על אינגלש קייק
העוגה לא מאוד מתוקה.
סילאן כמו דבש - אין דבר כזה לא ממותק
22/07/14 14:04
49צפיות
סילאן דה "דבש" תמרים.
יש תוצרת שמוסיפה לזה סוכר ויש אחרת שלא.
עדיין הסילאן עצמו הוא מתוק.
יש אולי גם כאלו שידללו אותו עם מים כמו ההמצאה המטומטמת "דבש ללא סוכר".
לסכרתיים זה לא עוזר.

אגב, האינדקס הגליקמי של התמרים לפי הטבלה המצורפת, הוא 103, גבוה אפילו מהדבש.
מה שאומר פיק גבוה ומהיר של הסוכר.

טבלת אינדקס גליקמי
סילאן
22/07/14 14:32
41צפיות
בסילאן טהור אין סוכר כמו שבדבש אין סוכר.
בסילאן ללא סוכר יש הרבה פחמימות כמו בדבש.
אם דיללו את הסילאן והוסיפו לו סוכר, עדין כמות הפחמימות גבוהה (כנראה שיש כזה).
גם דבש קל זה דבש שדיללו אותו במים (עוש אמיתי).

סוכר = דבש = סילאן בהשפעתם על רמת הסוכר בדם.

הדיאטנית בהחלט צודקת.
לא כדאי לחפש עונשים מעבר למה שיש לנו ולא לחיות באשליות
סאגת הסילאן
22/07/14 16:50
43צפיות
לפני כחודש כבר נדונה בפתיל המתחיל כאן סוגיית הסילאן "ללא סוכר", שהועלתה ע"י אותה גברת אפרסמון. מה מניע אותה לחזור לזה אינני יודע, אולי היא מתגעגעת לאיזה ריב עסיסי עם ירוק העיניים.
º
מה אני מוגבלת בכמות הכתיבה?
22/07/14 17:06
27צפיות
בא לי למשוך לך בזקן ולנער לך את התבונה.
22/07/14 17:08
42צפיות
הרי כל דבר נכתב פה הלוך וחזור, הרי בזה עוסק הפורום.
למשוך בזקן תצליחי, לנער את התבונה בטוח שלא...
22/07/14 18:11
42צפיות
פשוט יש לו הרבה..
בבקשה ממך
22/07/14 19:13
37צפיות
תספרי עד עשר לפני שאת מתרגזת כל כך. ואם את עדיין כועסת, תבחרי את מילותייך ככה שלא יהיו פוגעניות. אין בזה שום טעם.
אפשר גם חצי כוס סוכר
22/07/14 14:33
43צפיות
אותו הדבר.

בסילאן אין סוכר. אלא אם כן הוא מדולל והוסיפו לו סוכר
אינסולין
22/07/14 16:38
49צפיות
שלום! אילו אפשרויות קיימות לשימור אינסולין בקרור בנסיעה לחו"ל? תודה
º
צידנית קטנה עם קרח.
22/07/14 17:05
17צפיות
לכמה זמן הנסיעה ולאן
22/07/14 18:02
36צפיות
אין בעיה להחזיק אינסולין חודש מחוץ למקרר אלא אם כן חם מאד.

לכן, אסור להשאיר אינסולין במכונית ולא בשמש אם אפשר.
משאבה על המסלול
21/07/14 21:56
59צפיות
º
21/07/14 23:48
8צפיות
שרוול ללא ניתוח
19/07/14 20:02
69צפיות
ערב טוב
משהו מכיר אולי את התהליך שנקרא :ה- ENDOBARRIER אשר נקרא גם Duodenal-Jejunal Bypass Liner (DJBL) הינו שרוול  פולימרי באורך 60 ס"מ בלתי חדיר אשר מוחדר בהליך אנדוסקופי  
אי אפשר להגיד שאני מכיר...
21/07/14 09:02
48צפיות
אבל זה מה שענו לי בפורום אחר לפני כחצי שנה.
שמעתי על זה משהו מחברה של אמא שלי
21/07/14 11:52
34צפיות
היא עובדת בסוכנות ביטוח שמממנת את הניתוח הזה למבוטחים שלהם, ממנה הבנתי שמדובר בהליך חדש שמאושר כרגע רק לסכרתיים. מעבר לזה לא התעמקתי, וגם אי אפשר להגיד שהיא איזשהו מקור מוסמך למשהו... תשאלי את הרופא שלך..
נשמע מעניין...
21/07/14 18:25
23צפיות
יש לי מכר שעוסק בתחום, אני אשאל אם יש לו יותר נתונים.
כשהתותחים רועמים
21/07/14 09:02
56צפיות
הסוכרתיים משתתקים?
ככה זה כשעסוקים בילדים הלוחמים
21/07/14 10:03
40צפיות
ואני עוד צריכה לשמור על איזון....
אני חייב לומר שחוץ מענייני האיזון
21/07/14 10:34
47צפיות
המלחמה הזו עושה לי ממש ממש רע בכל חזית אפשרית של החיים.

אבל מבחינת איזון אני בתקופה הטובה ביותר שלי מזה זמן. לא ברור איך ולמה.
כתבה שמצאתי במקרה
17/07/14 10:58
99צפיות
http://yoatzim.walla.co.il/?w=/3477/2762439
כתובות אינטרנט מצורפות:
משפט המפתח בכתבה
17/07/14 11:33
67צפיות
"חברת דיאט פארם החלה לשווק את דיאטת התות הלבן המקורית כפי שהוצגה ע"י ד"ר אוז בתחילת השנה באמצעות אתר האינטרנט והמוצר עתיד להיות מופץ בחנויות בעתיד הקרוב"
וכמובן אל תקנו זיופים... רק את המוצר שלנו.

להכין ארנקים..למקומות...היכון...רוץ.

מעניין מה קורה לגוף אם אוכלים את עלי התות הלבן באבקת קינמון, מפזרים קצת קצח, משפריצים שמן רוזמרין ומקשטים במיץ חילבה.
נמאס כבר מהנסיונות הבלתי פוסקים של נוכלים....
17/07/14 14:07
56צפיות
נמאס כבר מהנסיונות הבלתי פוסקים של נוכלים קטנים להתעשרות מהר.
|תו| פורומים חדשים בתפוז |תו|
17/07/14 11:25
10צפיות
|קדימה| אנו שמחים לבשר על חידוש פתיחתו של פורום אוונסנס ואיימי לי|!|  בימים אלה איימי לי עובדת על מוזיקה חדשה.
בואו להתעדכן בכל מה שחדש אצל הלהקה הגוטית - רוקטיסטית>>

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...


|קדימה| לפני יומיים היא צייצה בטוויטר ציוץ שהצליח לעצבן רבים, אבל עדיין אנחנו אוהבים לשמוע את המוזיקה שלה בבית, בנסיעות באוטו ובמסיבות
היכנסו עכשיו לפורום ריאהנה |!|

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...


|קדימה| מכוכבת ילדים לילדה פרועה, אי אפשר להתעלם מהנוכחות שלה בשנה האחרונה בכל ערוץ אפשרי. ולכן פתחנו לכם את פורום מיילי סיירוס
בפורום תמצאו את כל החדשות והעדכונים החמים על מיילי ומי יודע אולי נצליח להביא אותה להופעה בארץ.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|קדימה| אנחנו מזמינים אתכם להיכנס כבר עכשיו לפורום של הראפרית המובילה ניקי מינאז'. ניקי עובדת בימים אלה על אלבום חדש ומשתפת פעולה כמעט עם כל אמן אפשרי!
בואו להתעדכן בכל הלהיטים שלה עכשיו בפורום>>

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
  

|קדימה| היא התחילה את דרכה בסרט "קאמפ רוק" והיום היא אחת הכוכבות הגדולות בארה"ב. עם אלבום חדש והשתתפות בסדרה המצליחה "גלי" האם היא בדרך אלינו?
בואו לדבר על זה בפורום של זמרת הפופ והשחקנית דמי לובאטו.

היכנסו לפורום כבר עכשיו >>
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
שאלה בנוגע לחלב
15/07/14 09:38
87צפיות
כיוון שחלב רגיל אינו מומלץ לחולי סכרת, שאלתי היא איזה חלב אלטרנטיבי יהיה בטוח יותר לשימוש (יקפיץ פחות את ערכי הסוכר) לסכרתיים: חלב שקדים, סויה או שיבולת שועל?
מי אמר שחלב פרה אינו מומלץ לחולי סכר??!
15/07/14 14:32
75צפיות
 ד"ר אריה אבני, טוען כבר שנים כי צריכת חלב לא רק שאינה תורמת לגוף האנושי, אלא אף מזיקה לו מאוד..
אז יש כל מיני ...  איזה חלב בימקום מתוך אלה שכתבת, יכול להיות שלפחות אחד מהם גורם מאיץ בשרטן השד.
אפשרויות
15/07/14 23:52
57צפיות
אני משתמשת בחלב שקדים. יש לו הרבה פחות פחמימות ולהפתעתי הוא לא שמן.

בעבר השתמשתי במשקה סויה של תנובה - רק מפחת פחמימות.
המועשת מועשת בסוכר בלבד וזה שהוא לייט מכיל ממתיק והוא מכיל יותר שומן (בניגוד לשמו).
יש בו חצי מכמות הפחמימות מבחלב רגיל.

היתה תקופה שהשתמשתי במשקה אורז או אורז ושקדים.
זה הכיל פחמימות כמו בחלב. אולי מעט יותר.

אין לי ניסיון עם משקה שיבולת שועל.
אני משתמשת בחלב סויה עמיד של תנובה
16/07/14 00:24
39צפיות
לצערי אין לא ממותק וקשה להשיג ליד הבית חלב סויה מופחת סוכר.

ועוד יותר לצערי חלב הסויה (1.4 כוס לכוס קפה) מקפיץ לי את הסוכר אבל אני לא משתמשת בדברי חלב פרט לגלידה כך שאין לי ברירה
קראתי שד"ר ברנשטיין ממליץ להשתמש בקצפת
16/07/14 00:25
49צפיות
במקום חלב. לטענתו למרות שיש בקצפת שומן - הרי שכמעט או כלל לא מכיל פחממות
זה יכול להתאים לקפה
16/07/14 08:44
44צפיות
אבל אם אני רוצה לאכול מעט ברנפלקס, אז קצפת לא תתאים
לצערי חלב רגיל מקפיץ לי מאוד את רמות הסוכר.
אשר להשתמש בקצפת לבישול לפני ההקצפה 15% ומעלה
16/07/14 10:02
37צפיות
ולמהול אותו במים עבור ברנפלקס
זה לא משמין? 15%?
16/07/14 10:17
40צפיות
אז אולי יש בזה מעט פחמימות אבל ריבוי הקלוריות יגרום לעלייה במשקל שכבר בתורה תגרום לחוסר איזון.
האמת שאי אפשר לנצח את המערכת. גם אם מנסים להתמודד על הסכרת בכיוון אחד בסוף נדפקים מהכיוון השני.
זה הרעיון
16/07/14 10:41
43צפיות
לשרוף שומן במקום קלוריות


ןשומן בכל מקרה לא מעלה סוכר, להיפך. כשאדם רוצה לאכול משהו שהוא פחממתי, ממליצים לו להוסיף שומן כדי שהפחממות יספגו לאט

ראה ד"ר ברנשטיין
למי זה מתאים
16/07/14 11:14
45צפיות
זה מתאים למי שלא אוכל כמעט פחמימות ו"עובד" על שומן.

לדעתי, אי אפשר לקחת חלק קטן משיטה ולומר שזה מתאים.

מי ששותה הרבה קפה (כמוני) וגם אוכל פחמימות לר יכול לשים במקום חלב שמן 15% שומן.
זה משמין ברמות ומוציא מאיזון.
איריס את אוכלת פחממות ומזריקה נכון?
16/07/14 14:32
45צפיות
זה אחרת כשמשתמשים בכדורים

ובעצם כל אחד יעשה את הבחירה שלו
נכון אבל
16/07/14 16:24
43צפיות
גם כשמשתמשים בכדורים לא מערבבים שיטות כמו שלא מערבבים תרופות מטיפולים שונים.

אני זוכרת שהיכרתי מישהי שבתה התינוקת סבלה מאד מכאבי בטן.
היא שמה לה במים את כל עשבי המרפה שהיא קראה שטובים לכאבי בטן.
לא עזר.

הרבליסט הסביר לה שאסור לערבב אותם יחד.
זה רק עושה נזק.
בנוסף
16/07/14 16:38
40צפיות
דווקא למי שיש בעיות של סוכרת סוג 2 או תנגודת אינסולין צריך להיזהר מהשמנה.
הגוף שלו עובד על פחמימות ולא על קטונים
בגדול אני מסכים איתך
17/07/14 01:27
35צפיות
תזונה צריך לבדוק באופן מערכתי כולל ולא לעשות יותר מדי mix&match של עקרונות.

אבל,  אם מצליחים לשמור פחות או יותר על אותה מסגרת קלורית, החלפת קלוריה מפחמימה בקלוריה משומן אמורה להיות טובה לאיזון ולמשקל, בכל רמה שהיא של צריכת פחמימות.
אז אם לוקחים שמנת במקום חלב בקפה זה מוסיף כמה קלוריות משומן. במקום זה כדאי להפחית כמה קלוריות מפחמימות במקום אחר, והכל יהיה בסדר.
º
נכון
17/07/14 08:09
9צפיות
איריס - את צודקת
18/07/14 22:07
34צפיות
בעבר הסתקרנו האם עדיף לאדם עם תזונה מקובלת לאכול שומן ללא הגבלה גם שהוא נשאר לאכול פחמימות.
אני לא זוכר כרגע את הרפרנס המתאים אבל בהחלט מצאתי בעבר מאמר שתומך במה שאת אומרת.

כלומר מי שנמצא בתפריט פחמימתי מסוים ואז מחליט להשאיר את אותה כמות פחמימות ובמקביל להעלות את אחוז השומן מסתכן בהשמנה.
כי לאדם עמיד לאינסולין הפחמימות מעלות את האינסולין בגוף לשמים. וכאשר האינסולין גבוה, השומן שאוכלים (וגם הפחמימות) יאגרו כשומן.

אם רוצים לעבור למזון שמן חייבים לדאוג להוריד במקביל את כמות הפחמימות.
חלב סויה עמיד מועשר
16/07/14 11:10
33צפיות
חלב סויה עמיד שכתוב עליו מועשר - מועשר בסוכר בלבד
זאת בדיוק הבעיה.
לכן אמרתי "מופחת פחמימות"
היי dbee
16/07/14 12:50
34צפיות
אני משתמשת בחלב סויה של alpro ללא תוספת סוכר ומלח. 2.2% שומן ו 0.1 פחמימות אריזה כתומה.

ויש גם חלב סויה דל שומן אריזה כחולה.
הפתרון הכי טוב בשבילך: "חלב נאקות"
18/07/14 17:05
45צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה