בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

סוכרת?!    אני?!      מה פתאום ?  רמת סוכר גבוהה  - אה, זה בטח טעות.

זה נורא, כל הזריקות והתרופות ואסור לאכול כלום      . . .

אז זהו, שזה ממש לא כך....

סוכרת היא דרך חיים . נכון, צריך להקפיד ולשמור  אבל חוץ מזה שאנחנו ממש "מתוקים"  ,  אנחנו אחלה אנשים - שעושים, עובדים, לומדים, מטיילים, מתחתנים, ויולדים ומולידים ילדים - בקיצור אנחנו אנשים בריאים ונורמליים,לפעמים אפילו יותר מהאחרים    

 

על הפורום:

לכל הסוכרתיים, בני משפחותיהם וכל מי שנכנס ומתעניין בפורום הכי מתוק!

כסוכרתיים ותיקים אנו מאמינים כי איזון הוא המפתח לחיים בריאים ורגילים, וכל עוד נקפיד על האיזון לא תהיה לנו שום בעיה לעשות הכל כמו אנשים שחיים ללא סוכרת.

פורום זה משמש כמקום לתמיכה אחד בשני, למתן עצות ואוזן קשבת כדי שנוכל כולנו להגיע לאיזון מצוין ולחיות חיים טובים יותר!

אל תהססו להיכנס, לכתוב, להתייעץ ולהיות חלק מקהילת פורום הסוכרת.

בנוסף, ניתן למצוא חומר רב במאמרים, בקישורים ובשאלות הנפוצות של הפורום.

גלישה נעימה ומאוזנת לכולם,

נתראה בפורום!


פורום סוכרת של תפוז
לחץ המשך... (בקצה משמאל) למידע נוסף
המשך...
הודעה חדשה

צרות
19/09/14 06:08
48צפיות
A1c 6.2 עם שני כדורי יוקראס ליום. כדי להוריד הוסיפה האנדוקרינולוגית כדור נובונורם, וכאן מתחילות צרותי. בכל פעם שאני נוטלת כדור זה, אני חוטפת היפו איום. כמובן שבגלל זה הפסקתי על דעת עצמי את הנובונורם עד הביקור הבא אצלה. מישהי/ו התנס/תה עם הנובונורם הזה? האמת, אני לא בטוחה ש-6.2 כל כך נורא, למרות שהורידו את הסף ל-5.7. סכרת 2.
לעניות דעתי הבלתי רפואית בעליל
19/09/14 10:20
29צפיות
6.2 הוא ערך מצויין , ולא מצדיק הכנס לסכנה של היפו. אבל אני שב ואומר: אינני רופא.
º
מה עם חצי כדור?
19/09/14 13:04
12צפיות
זה בדיוק מה שהייתי עושה..
19/09/14 15:47
33צפיות
ניתן לשחק עם חלקיות הכדור בהתאם למצב כל יום..
יכולה להעיד רק מניסיוני שהנובונורם היה חסר השפעה עליי
20/09/14 20:22
12צפיות
קיבלתי מהרופא לקחת כדור אחד (1מ"ג) לפני ארוחת הערב, כי הערכים בערב היו גבוהים מאוד.
הכדור לא השפיע כלל ואז הרופא אמר שננסה את הכדור החזק יותר (4מ"ג). ניסיתי במשך שבועיים וגם הוא היה חסר כל השפעה .
כל אדם מושפע כנראה אחרת.
6.2 ונובונורם?
20/09/14 23:24
8צפיות
ברור שיש לך היפו.
הלבלב שלך מייצר אינסולין ואין לך כמעט תנגודת אינסולין.
מה פתאום להוסיף עוד אינסולין?
זה מה שהנובונורם עושה. ממריץ את הלבלב להפריש עוד אינסולין.
 
אגב לנובונורם שלושה מינונים (שלושה צבעים).
לא יודעת איזה מינון יש לך ואילו הוראות קיבלת.
מתי לקחת? רמות מסויימות? 
מקווה שאת לא לוקחת בלי לאכול פחמימות
מבקש לעלות לדיון נושא שממעטים לדבר עליו: "מגנזיום וסכרת"
20/09/14 08:46
30צפיות
מגנזיום וסכרת (קטע ממאמר, הכתובת מצורפת..)
בחולים סכרתיים רמת המגנזיום בגוף נמוכה בשל מספר סיבות: המגנזיום מופרש בשתן יותר מאשר בבריאים, שכיחות גבוהה של שלשול, חוסר באינסולין או תנגודת לאינסולין עם ירידה ברמת המגנזיום בגוף, תת ספיגה במעי וכן רמת המגנזיום בדיאטה של חולי סכרת נמוכה בהשוואה לבריאים  .(12)
מספר מחקרים אפידמיולוגים הצביעו על יחס הפוך בין תכולת המגנזיום במזון לבין הסיכון לפתח סכרת סוג 2. ב Nurses Health Study נבדקו 85,000 נשים, ב- Health Professional’s follow up study נבדקו 42,872 גברים וב-Women’s Health Study נבדקו 39,345 נשים.  בכולם נמצא יחס הפוך משמעותי בין צריכת המגנזיום במזון להתפתחות של סכרת . (13,14)
Schulze וחב'  (15)עקבו אחר 9,702 גברים ו 15,365 נשים בגילאים 35-65 משנת 1995 עד 2004 להתפתחות של סכרת סוג 2.  החוקרים מצאו שתכולה גבוהה של סיבים ושל מגנזיום במזון קשורה באופן הפוך ומשמעותי להתפתחות של סכרת סוג 2. תכולת מגנזיום גבוהה במזון קשורה לירידה של 27% בשכיחות של סכרת.
 
 
 
אני לוקחת תוסף מגנזיום באופן קבוע
20/09/14 11:30
23צפיות
ובניגוד לכל התוספים שאני רוכשת, את המגנזיום אני קונה תוצרת הארץ מאר והסוג הזה "אמור" להיות נספג בגוף בצורה מירבית.
 
אין לי מושג איך זה משפיע כי אין לי מעבדה בבית ובבדיקות לא נונים בדיקה למגנזיום (אפילו בדיקת ויטמין D נותנים רק פעם בשנתיים)
אני מעדיפה לחשוב כי מצב בגין נטילת תוספי המזון משפרת את מצבי/
 
מגנזיום משפר את זרימת הדם ומה שכן מורגש שיש לי פחות התכווצויות ברגליים
לא נותנים בדיקת מגנזיום, כי בדם הוא כמעט לא קיים..
20/09/14 11:58
18צפיות
יש רק בית חולים אחד בארה"ב, שמבצע בדיקה לא פולשנית. הכל כתוב במאמר שצרפתי.
המגנזיום חשוב ביותר לגוף האדם וחוסר במינרל זה נקשר גם בעלייה
20/09/14 17:38
15צפיות
בשכיחות מחלת הסוכרת. בשל הצריכה הגוברת של מזונות מעובדים ותעשייתיים, לכן סובלת מרבית האוכלוסייה ממחסור במגנזיום, אחד ההסברים: בין יתר החומרים האובדים בתהליך עיבוד המזון נמצא המגנזיום, החיוני לפעולה של אנזימים רבים, ובמיוחד לייצוב והפרשה תקינה ומאוזנת של אינסולין. הוכח שצריכת מגנזיום מיטיבה בצורה ניכרת את מצבם של אלו שכבר חלו בסוכרת. אנשים הנוטלים תוסף מגנזיום חייבים לוודא שהתוסף אותו הם נוטלים נספג לתאים.  מכוון כי מסתבר שמרבית תוספי המגנזיום הנמכרים בישראל אינם נספגים בתאים.
המגנזיום הוא מינרל שנמצא באופן טבעי במזון שאנחנו אוכלים. ניתן למצוא אותו בשפע במגוון של ירקות ירוקים, בקטניות שונות, אגוזים, מוצרי סויה שונים, בבננות, בשוקולד מריר ועוד.
איך אפשר לדעת, אם המגנזיום נספג או לא נספג בתאים?
20/09/14 18:54
12צפיות
הרי לא ניתן לבדוק זאת במעבדה..
במחקר קליני שנערך במכון הלב בתל השומר ,נערכה בדיקה השוואתית
20/09/14 20:32
12צפיות
של בדיקת מגנזיום תוך תאית באנשים . במשך חודש של מספר תוספי מזון מגנזיום שבסיומו נלקחה דגימת תאים יחסית לזמן 0 במחקר זה גילו שרוב התוספים הנמכרים בישראל מיובאים מחו"ל ומבוססים על מגנזיום ציטראט, שיכולת הספיגה שלו בגוף נמוכה יחסית ולכן השפעתו מוגבלת. אציין למען ההגינות שזהו מחקר פרטי שנועד להביא לנו הלקוחות לצרוך תוסף מזון מסויים .
º
אכ-זהו בדיוק התוסף שאני צורכת
20/09/14 23:06
2צפיות
וניסוי האנטי פסטי
19/09/14 08:01
44צפיות
אני זוכרת שפעם היתה לי "'ג'ננה"  הכנסתי ירקות ממלא סוגים לתנור רק עם שום מלח ושמן זית........   אני זוכרת את ההלם אחרי חצי שעה על חום גבוה...כל הירקות שהכי לא הייתי מאמינה שיש בהם סוכר - השחירו הכי מהר שזה כולל סוכר גזר עגבנייה שום.... מה שלא השחיר ככ היה קישוא חציל וכרובית......
מי שלא בטוח בטבלאות שיעשה את הניסוי הזה ויראה כמה מפוצצים המאכלים "הכי בריאים שלנו"
אני שונאת את המילה ששפים בטלויזיה משתמשים בה  "אנחנו מכרמלים את הרוטב/סירופ/מנה" ומה יצא ???? סוכרת ולא מ"סוכר" שחושבים אלא מפרוקטוז וחבריו...
ויש לי מחשבות כמו מה עדיף כבר כי אם אוכלים טרי אז לא יהיה מפוצץ יותר בסוכר...
 
מהמעט שאני יודע, יש ירקות שמכילים, כמו פרי, 15 גרם פחמימות
20/09/14 07:44
23צפיות
(בצל גדול/2 גזרים/סלק אחד), אולם רוב הירקות מכילים הרבה פחות. מנה של כוס ירק טרי או מבושל מהירקות הבאים מכילה כ-5 גרם פחמימות ולכן מהווה מזון חופשי (בכמות של כוס אחת): נבטים, חסה, כרוב, כרוב סיני, כרובית, ברוקולי, כרישה, קולורבי, פטרוזיליה, ריבס, קישואים, שעועית ירוקה או צהובה, צנון, תרד, שומר, מלפפון, סלרי. אם מדובר בסלט, כדאי לגוון בירקות וניתן להוסיף לירקות הדלים בפחמימות גם עגבניה, גזר ופלפל המכילים קצת יותר פחמימות.
ולכן, ביום שלם ניתן לאכול 1 ק"ג מכל הירקות הנ"ל ללא חשש לעליה במשקל או לאיזון הסוכרת
 
אבל אולי אני טועה ויש לך מידע אחר
אנטי פסטי
20/09/14 11:11
20צפיות
אני מכינה הרבה אנטי פסטי מ: כלרבי, שומר, בצל, גמבה אדומה, קישוא, סלק, גזר, כרובית
גם אני מוסיפה שמן זית ומלח גס.
יוצא מצוין.
על כל של כזאת אני מחשבת כחצי מנה פחמימה.
התוצאות אח"כ טובות.
זה לא שאני אוכלת הכל בבת אחת
 
אז זהו !!! מה נעשה עכשיו
18/09/14 08:45
80צפיות
מכיוון שאין לי מעבדה בבית נותר לי להאמין למה
שהחוקרים מספרים.
 
והבוקר כתבה גדולה בעיתון ידיעות אחרונות שממתיקיםם מלאכותיים
משמינים כמו סוכר וגם גורמיל לסכרת.
 
מה אתם אומרים? מה יהייה?
 
אולי זו הסיבה שלא מחלימים מסכרת, ממשיכים לקחת תרופות ומעשירים
את מפעלי התרופות ומפעלי הממתיקים.
 
קדימה המומחים תתנו עצה.
יש לי דבר אחד לומר על חוקרים ומחקרים
18/09/14 10:22
50צפיות
מחקרים מראים שהסיבה מספר 1 לתמותה בקרב עכברי מעבדה הם מחקרים
 
וברצינות
18/09/14 10:26
45צפיות
כשהגעתי לפורום הזה, לא ממש ידעתי מה זה סוכרת. גם הדיאטנית ששלחו אותי כשהייתי גבולי, לא ממש הסבירה לי (או שלא רציתי להבין)
 
בסופו של דבר, כחולה סוכרת (סוג 2) הבנתי שאין דבר כזה "סוכר" ואין דבר כזה "ממתיקים מלאכותיים"
הכל שכלול של פחמימות/שומנים. אם במוצר ללא סוכר (אבל עם כל התולים למיניהם) יש יותר פחמימות מבמוצר עם סוכר - זה לא טוב לנו.
פחמימות מתפרקות לגלוקוז שהוא ה"סוכר בדם". רוב העוגיות ללא סוכר וכו', זה בולשיט - יש בהן אותה כמות או יותר של פחמימות, ובכך למעשה הן מזיקות יותר ממועילות.
 
עדיף כבר לאכול משהו עם סוכר רגיל, אבל כמות של שומן, ואז הספיגה של הסוכר בדם תהיה איטית יותר (גלידת שמנת, מוס שוקולד) על פני עוגיה ללא סוכר שבה יש המון פחמימות, אבל מעט מהדברים האחרים - ואז ספיגת הסוכר בדם תהיה מהירה.
 
כמובן, זה אישי לכל אחד.
ממתיקים מלאכותיים
18/09/14 10:39
40צפיות
הממתיקים עליהם הם מדברים שם (לא כהליים מסוג המלטיטול ודומיו) אינם מכילים פחמימות בכלל, וזאת היתה הסיבה שבעבר הניחו שאין להם השפעה על  רמות הסוכר בדם. מסתבר - אם להאמין למחקר הזה - שהם משפיעים עליו בכל זאת בתיווכה של אוכלוסיית החיידקים במעי, אם כי המנגנון אינו ברור עדיין.
 
ועל זה אמר המשורר: אוף!!!!
º
אכן, אכן, אכן ואם כבר כדאי להשתמש בסטיביה
18/09/14 12:27
17צפיות
º
לא אהבתי את הסטיביה
18/09/14 12:37
13צפיות
º
עניין של הרגל
18/09/14 13:58
9צפיות
איך יודעים שלסטיביה אין אפקט דומה
18/09/14 16:45
28צפיות
למה שמתואר במאמר?
 
º
כי הסיטיביב אמור להיות מופק מצמח הסטיביה
18/09/14 21:05
9צפיות
וטבעי זה בריא כמובן
18/09/14 23:16
23צפיות
כמו טבק, ציאניד, ארס נחשים, אופיום ומליון חומרים אחרים.
וזה עוזר/רלוונטי כי?
19/09/14 00:23
19צפיות
גם סוכר רגיל מופק מקני סוכר, ועוד הרבה דברים רעים אחרים מופקים מצמחים. גם דברים טובים, כמובן. אבל "חומר טבעי" זה לא תעודת ביטוח לכלום. מה גם ש"מופק מ..." מעיד על תהליך תעשייתי של פירוק והרכבה מחדש שלכי תדעי מה נכנס בו. ובאמת רוב מוצרי הסטיוויה, כשמסתכלים על התווית, מגלים שהם מכילים מעט מאד רכיבים של סטיוויה שהופרדו ממנה, ועוד כל מיני דברים אחרים שלא זכור לי מהם עכשיו, אבל הם לא מגיעים מהצמח.
 
 
המחקר החדש, שהתפרסם בכתב העת המדעי היוקרתי Nature
18/09/14 18:47
33צפיות
לעולם לא לזלזל במה שמתפרסם ב- Nature
 
הכתבה:  ממתיקים מלאכותיים גורמים לסוכרת 
 
º
איפה איריס כשצריכים אותה
19/09/14 06:43
8צפיות
והמקור: מכון וייצמן
19/09/14 10:06
24צפיות
אני מתכבד להודיע שהייתי חלק מהמחקר (לא בצד החוקר אלא בצד של העכברים).
פרט, הסבר ונמק, בבקשה
19/09/14 15:56
19צפיות
הייתי אחד מהנבדקים
19/09/14 21:01
9צפיות
נתתי דגימה של חיידקי המעי שלי, הסתובבתי שבוע עם מוניטור וניהלתי רישום מדוקדק של כל מה שאכלתי ושתיתי. במסגרת הניסוי  היה עלינו לבצע העמסת סוכר על הבוקר, וכשראיתי את  הגרף של רמת הסוכר בדם אחרי 50 גרם גלוקוז או פרוקטוז החלטתי להמנע מפחמימות...
הלבלב לא יודע להבדיל בין מתוק של סוכר לסוכרזית
19/09/14 07:56
33צפיות
לכן זה מתנהג דומה לשניהם ככה שאתה הקפה שלי שתיתי ואשתה תמיד עם כפית סוכר חום....   ומעריכה את הקפה הזה טוב טוב אפילו מוסיפה לו
תמיד קינמון נותן טעם מנחם של עוגייה!!!   ו DON צודק לחלוטין משהו עם הרבה פחמימות ללא סוכר גרוע ממשהו עם סוכר גם אני למדתי מזה....0
אני לא נוגעת בעמילנים!!!!
הם הכי הכי גרועים שיש  בטטה זה מכה!!!  כי יש הרבה המלצות לאכול אותה אבל היא מתוקה ולא רק זה!!!! שימו לב שאתם מכניסים בצל לתנור הוא משחיר  (מתכרמל וזה מעיד על כמות הסוכר בו) על  בצל מלא בפרוקטוז..........!
אז למה עובדים עלינו עם תחליפי סוכר?
19/09/14 08:21
22צפיות
יש לי שכנה שמתה על עוגות, אופה עוגה עם ממתיק ולא מבינה למה
היא משמינה.
 
ממש עובדים עלינו בכל כיוון אפשרי, אגב, הדיאתנים והרופאים לא יודעים את זה?
 
למה אומרים לנו להשתמש בממתיק, מה הם משתפ"ים של חברות שעושות ממתיקים.
אני מבינה שכל הסוכרתיים עכשיו נעמדים על הרגליים האחוריות...
19/09/14 08:44
22צפיות
אבל.....
 
גוף האדםלא עובד על טעם אלא על הרכב של כימיקלים וצורת ספיגה.
אם הרכב הכימיקלים של ממתיק שונה מהרכב סוכר או פחממה , הרי שההגיון הצרוף אומר שהגוף יזהה אותו אחרת
ולא כסוכר.
וכן, בטטה למרות היותה מתוקה טובה יותר לסוכרתיים כי הערך הגליקמי שלה נמוך הרבבה יותר.
 
אז מה עושים עם הקפה? אני לא סוכרתית אך בהחלט גבולית
19/09/14 10:28
21צפיות
עם הסטוריה משפחתית, האם כפית סוכר בתוך התה או הקפה זה בסדר?
 
תמיד שמתי 3 סוכרזית, לא חייבת מתיקות של לפתן אך כפית מחוקה תהרוג אותי?
כפית מחוקה לא תהרוג אותך בכל מקרה אם את לא שותה מספר רב של
19/09/14 13:02
17צפיות
כוסות קפה.
 
כפית סוכר במתיקות = סוכרזית אחת.
אולי את יכולה להפחית בהדרגה.
אני ירדתי מ-2 לאחד
º
החלפתי את הממתיק לסטיביה - התוצאה הפסקתי לשתות קפה.
19/09/14 15:11
7צפיות
º
הכי טוב
19/09/14 17:20
9צפיות
הכותרת של ההודעה שלך ממש לא נכונה
19/09/14 09:55
31צפיות
מעבר לנקודה שזאת פשוט הנחה חסרת בסיס (הלבלב מזהה טעמים? מה הוא, לשון?) אם זה היה נכון, כל הסוכרתיים שמודדים מדי פעם את רמות הסוכר שלהם - שלא לדבר על אלה שמסתובבים עם מוניטור - היו יודעים זאת.
 
הקשר, כמו שכתוב במאמר הוא לא מיידי. אני יכול להגיד לך בוודאות מלאה שלפחות אצלי אין שום הבדל בין שתיית מים לבין שתיית משקה עם ממתיק מלאכותי מבחינת חוסר ההשפעה המיידית על הסוכר. מה שהמחקר טוען הוא שהתגלה קשר לטווח ארוך, כלומר שלממתיקים יש השפעה על הרכב אוכלוסיית החיידקים במעיים, ואלה משנים, איכשהו (המנגנון לא ברור, הניחוש שלי הוא שהם משפיעים על ההורמונים שהמעי מייצר בתגובה לאכילת סוכר), את תנגודת האינסולין.
הלבלב לא יודע להבדיל?! יודע גם יודע...
19/09/14 15:29
24צפיות
מאיזה מחקר לקחת את זה?! בטח מאותו מחקר על הסוכר החום...  
סיבוך של פצע מזוהם ברגל
19/09/14 16:15
30צפיות
בעיקבות טיפול לא נכון בבי"ח גליל מערבי, הגעתי לרופא מומחה לכף רגל סכרתית,
והנ"ל איבחן התפשטות הזיהום לעצם של הבוהן.  כדי להימנע מכריתת בוהן, אני מבקש
המלצה לרופא מומחה בעל שם בתחום, ורצוי בצפון.  מישהו המליץ לי על פרופ' מלמד
בקריית טיבעון, אך לא איתרתי אותו בשום אתר, ולא משיג את הטל' שלו. זה מאוד דחוף.
אני מאוד לחוץ !  יש למישהו/הי המלצות - כיוונים ?
פרופ' צינמן, חיפה. היה שנים מנהל מח' אורתופדית ברמבם
19/09/14 20:04
16צפיות
ומתמחה בכף רגל סוכרתית. מקבל בקליניקה פרטית באלישע,בימי א' וג' בערב. 048300003.
בהצלחה.
שאלה על חלב
19/09/14 07:48
32צפיות
היי :) לפני שאני מצמצמת את צריכת החלב רציתי לדעת אם יש מישהו שהוריד לגמרי חלב מהתפריט ואיך ההרגשה?
גם שמתי לב שהקומבינציה של חלב וסוכר גרוע ביותר ותמיד יש לי סוכר מאווד גבוה לאחר השילוב....... 
אני מנסה ללכת על פליאו רק פחות פירות עשיתי פעם אבל זה די קשה.......
אני הורדתי את החלב ומוצריו מהתפריט פרט לגלידה
19/09/14 17:23
22צפיות
חמאה (כדאי אבוקדו) ופעם ביובל קצת קצפת.
 
לא יודעת מה בדיוק אני אמורה להרגיש, אבל זה מרגיש לי נכון בלי....
 
לדעתי זה מאד אינדיבידואלי. יש אנשים שלא אוהבים בשר ודברי חלב עושה להם טוב.
לפי ד"ר ברנשטיין אם כבר דברי חלב, אז בלי קוטג' (שזה בעצם הכי טעים מכל הגבינות הלבנות)
 
פריצת דרך ישראלית: השתלת תאי לבלב שמרפאת סוכרת.
17/09/14 13:21
31צפיות
מדענים ישראלים הצליחו להשתיל תאי לבלב המייצרים אינסולין - ופוטרים מהצורך בהזרקות עבור חולי סוכרת. השתלות קודמות שנעשו בעולם נכשלו...
 
 
 
 
השתלות תאי לבלב אינן דבר חדש
17/09/14 17:14
32צפיות
הבעיה הגדולה היא בסוכרת סוג 1.
אם הגוף יצר נוגדנים בעבר, הוא מיירם שוב.
עוד לא הצליחו להגיע למצב שזה עובד הרבה זמן ויש גם תופעות לואי של השתלות.
לכן, גם בסוכרת סוג 2 זה עבד מספר חודשים בודדים.
זה מה שהסביר פרופ קארפ בהרצאה לפישנתיים או יותר.
כבר אז דיברו על מחקרים כאלו
זה בדיוק העניין
17/09/14 19:12
30צפיות
מדובר בכך שהתגברו על התופעות שהכשילו את ההשתלה עד כה. לפחות כך מקוים...
גם אני מקווה אבל זה עדין בגדר מחקר
17/09/14 21:06
25צפיות
נקווה
פריצת הדרך היא שעשר שנים התאים יחזיקו
18/09/14 14:41
22צפיות
לא כולם קוראים את כל הכתוב..
יחזיקו בתנאי שנזריק אויר, כי הם צריכים את החמצן.
18/09/14 14:55
20צפיות
קופות החולים וודאי יתחילו למכור בקבוקי חמצן מותאם לתאים הללו.
חוץ מיזה המתקן ניראה די גדול והוא אמור להיות שתל תת-עורי.
לא הצלחתי לדמיין את זה קורה.
אולי עוד כמה גלגולים זה יהיה יותר מעשי.
|*|נפתח פורום חוכמת ההמונים|*|
18/09/14 14:27
4צפיות
|נורה|פורום חוכמת ההמונים הוקם בשבילכם, הגולשים והגולשות שמעוניינים להשתמש בחוכמת ההמונים כדי לקבל עצות, תשובות, רעיונות וכל דבר אחר שיעניין אתכם.
חוכמת ההמונים יכולה לעזור ולהועיל בכל מקרה שבו אתם רוצים מגוון של דעות, מאנשים שונים אשר עוסקים בתחומים שונים, כדי לסייע לכם להגיע למסקנה מסויימת, רעיון או אפילו החלטה, בכל נושא שעולה על רוחכם.

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו... ואל תשכחו להיות יצירתיים :-)

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
בדיקת העמסת סוכר 75 תוצאות
17/09/14 09:56
43צפיות
שלום רב,
 
אני מנסה להבין את תוצאות העמסת הסוכר שלי.
לאחר צום לילי התוצאה שהתקבלה היא 122 (גבוהה)
לאחר מכן שתיתי את נוזל הבדיקה 75, והמתנתי שעתיים
התוצאה הייתה 118 שזה תקין על פי המדדים של בין 70 ל 140.
 
עכשיו לא ברור לי איך בצום אני גבוה ולאחר העמסת סוכר אני "בסדר"
 
בעבר : סוכרת הריונית בכל אחת מ4 הלידות כאשר באחת מהן כמעט הגעתי לאינסולין אבל בסוף איזנתי בדיאטה
עבר משפחתי : סוכרת אצל אבא.
 
תודה מראש!
תופעה מוכרת
17/09/14 21:09
29צפיות
כאשר לא אוכלים הרבה שעות רמת הגלוקוז יורדת ותפקידו של הכבד לייצר גלוקוז ולהעלות את רמת הגלוקוז בדם.
לפעמים הוא מייצר יותר מידי ולכן את מגיע אחרי צום ארוח ל-127.
אחרי שאת אוכלת או שותה גלוקוז, הכבד מפסיק ראת פעילותו ןהרמה יורדת.
 
שהיה בהצלחה ותתחילי כבר באורח חיים בריא.
אל תחכי לתוצאות לא טובות.
תוספי מזון
16/09/14 13:44
42צפיות
לפי המאמר המסכם הזה יש עדויות מחקריות להשפעה חיובית של כמה תוספים. בראש הרשימה: חומצה אלפא-ליפואית וחילבה. אני מתכוון לערוך ניסוי עצמי בחומצה האלפא-ליפואית (על החילבה אני אדלג מטעמי איכות הסביבה) ואם אשאר בחיים אדווח על התוצאות.
 
עריכה: הממ, כנראה שהניסוי יידחה קצת עד שאתייעץ עם הרופא בעניין: "Use of ALA is a risk factor for the development of insulin autoimmune syndrome (IAS), also known as Hirata disease, a rare cause of hypoglycemia due to the production of auto-antibodies to insulin in individuals who have not previously been treated with insulin."
ניסוי על חילבה עשיתי לפני המון שנים..
16/09/14 14:43
45צפיות
שום כלום.. 
מישהו פעם העיר את תשומת ליבי...
16/09/14 16:01
52צפיות
"תוספי תזונה", ולא "תוספי מזון"
 
נשמח אם תדווח לאחור!
דווקא ולמרות שלא נולדתי קרוב לעדה-אני מאד אוהבת חילבה כאוכל
17/09/14 00:48
34צפיות
ומעניין שלי זה לא עושה ריח גוף.
מה זה עושה לסוכרת? זה תלוי בשלב. אם כבר צורכים כדורים - לא חושבת שעוזר.
דווקא את החומצה ALA חשבתי בעצמי לנסות (טוב גם לדיאטה)
בזמןו האחרון אני צופה בתוכנית של ד"ר עוז, יש לו כל מיני הצעות מעניינות. מצד שני-אם ניקח את כל מה שהוא מציע,
צריך לעבוד משרה שלמה רק בשביל לממן את התוספים. בכל תוכנית יש לו 4-5 שכאלה.
 
אני מקווה שיש לו יושרה וזה לא ממומן על ידי החברות הנ"ל
 
ד"ר אוז
17/09/14 10:50
29צפיות
ד"ר אוז הוא רופא טוב שמכר את נשמתו בעבור בצע כסף, והוא מקדם בתוכניתו תרופות אליל שונות ומשונות שאין להן שום ביסוס מחקרי (אבל יש להן ביסוס כלכלי).
 
לפי החתימה שלך את אולי לא תתרשמי יותר מדי, אבל אחרים אולי ימצאו עניין במאמר הזה למשל, מתוך האתר המצויין http://www.sciencebasedmedicine.org .
צודקת, תודה על התיקון
17/09/14 10:40
25צפיות
כמו שתמ"ל אינו "תחליף מזון לתינוק" כפי שטועים לחשוב, כי הוא מזון ולא תחליף...
לא הבעתי את דעתי על ד"ר אוז למרות שהתוכנית שלו בהחלט נחמדה
17/09/14 13:10
22צפיות
עם זאת הוא מביא לידיעתי דברים שאני שמחה לבדוק.
 
ולצערי המילה science במקרים אלה אומרת לי מעט מאד.
רב השיטות שאני עובדת איתן לא הוכחו באופן מדעי ובכל זאת הן עובדות נפלא.
בכלל היום קשה מאד לעשות מחקר מאחר ורב חברות התרופות הן אלה המממנות את המחקרים.
מחליטים קודם מה רוצים להשיג ואז מציגים את השאלות.
 
אני לא אומרת שכולם אבל יש הרבה.
וגם אחרי 15 שנה כשזכות על תרופה פוקעת, פתאום מגיעים למסקנה שזה מסרט/גורם להתקפי לב ועוד ועוד.
לדוגמא ביא את reductil לדיכוי תאבון, VIOX הורדת לחץ דם ו/או דלקות וגם AVENDIA תרופה לסוכרת.
וכל זה באישור ואחי מחקר מדעי.
וגם את הפלואוריד שאותו הכריחו לצרול במי השתיה שלנו, עכשיו מפסיקים.
לכל בעד יש נגד והפוך וכדאי תמיד לנסות לבדוק מה המחיר שמשלמים (או שלא) עבור כל דבר
 
גם בשבועת הרופאים וגם ביהדות יש מה שנקרא "סור מרע ועשה טוב" קודם לא לעשות נזק ורק אח"כ לרפא
כמו שחשבתי, זה לא מרשים אותך...
17/09/14 19:09
17צפיות
לא אכנס לויכוח הזה, פרט לציון העובדה שהמחקר המדעי, עם כל חסרונותיו, הוא הדרך היחידה לקבל מידע אמין על העולם. כל אותן תרופות שהזכרת, אשר הורדו מהמדף דווקא מוכיחות את הטענה הזאת, לא שוללות אותה. אם פה ושם מתמוטט גשר ונגרם אסון את מציעה לנסוע על גשרים שלא תוכננו ע"י מהנדסים? אני מניח שלא.
 
ולגבי הפלואור, המוני ילדים עוד ישלמו את מחיר הבורות של שרת הבריאות שלנו. יחד עם מע"מ אפס על דירות נראה ש"יש עתיד" זה קיצור של "יש עתיד, ואנחנו נהרוס אותו".
 
עריכה: מאמר על הפלואור : http://mada-duh.com/2014/08/100
º
תמ"ל זה "תרכובת מזון לתינוקות"...
17/09/14 17:29
6צפיות
עוד עדכון על פריצות דרך "מרפאות" סכרת
17/09/14 11:56
41צפיות
 
להכין מרשמים לאויר להזרקה בקופות החולים.
עצתכם בדחיפות...
16/09/14 02:49
67צפיות
אמי חולת סוכרת סוג 2 היא בת 67 וחולה בסוכרת מגיל 52.במשך השנים לא ממש הצליחה להגיע לאיזון.אולי יש לכם המלצה  על רופא טוב באזור חיפה .
תודה מראש.
אני חושבת שכל רופא הוא טוב אם היא
19/09/14 06:46
17צפיות
מתנהגת לפי הכללים.
 
אוכלת מעט פחמימות
 
מעט סוכרים
 
מתמידה בהליכות
 
רופא הוא לא קוסם, הוא אומר לחולה איך להתנהל ועל החולה לבצע.
מכירה את זה מהבית, אחותי סוכרתיתת וכל הזמן אופה עוגות וחושבצ
שאם היא מזריקה אז מותר לה לאכוול כל מה שהיא רוצה ולא לעשות אפילו צעד
אחד מחוץ לבית,והכונה להליכות.
השפעה משמעותית?
12/09/14 08:32
100צפיות
בדיקת דם מצאה שיש לי גלוקוז 104.את הדגימה נתתי לפני ארוחת בוקר, וממה שקראתי, הבנתי שהמספר מתייחס לרמת גלוקוז לאחר צום.אבל... כל יום עבודה, לפני שאני יוצא מהבית (בערך שעתיים וחצי לפני הבדיקה) אני שותה כוס תה גדולה (500 סמ"ק) עם שלוש כפיות סוכר וכמה עוגיות שגם בהן יש סוכר.איך זה משפיע על הבדיקה, אם בכלל?
אתה צריך לחזור על הבדיקה
12/09/14 08:56
52צפיות
בלי הסוכר שבתה..
º
הבדיקה חייבת להיות בצום
12/09/14 09:30
16צפיות
זה מה שחשבתי.
12/09/14 18:18
42צפיות
בינתיים החלטתי לוותר על כל הסוכר "מסביב": גלידה, שוקולד, מיץ, עוגיות... וגם את התה עברתי להמתיק בתחליף סוכר. ליתר ביטחון.
º
רק בדיקה בצום של 8 שעות ובמעבדה קובעת
12/09/14 22:09
15צפיות
לא ממש ברורה השאלה שלך...
13/09/14 01:47
39צפיות
אתה שואל אם סוכר משפיע על בדיקת סוכר?
ולא הבנתי למה עשית בדיקה בצום בלי צום...
ולמה בכלל הלכת לבדוק?
 
תוסיף קצת פרטים זה יעזור לענות לך
קצת פרטים.
14/09/14 10:31
42צפיות
קראו לי לבדיקת דם וזה הכל. אף מילה על תנאים שצריך לעמוד בהם לפני כן, אז לא שיניתי את שגרת היום ורק הגעתי לבדיקה.
הבדיקה עצמה היתה כללית. הוציאו ממני 4 מבחנות וקיבלתי חזרה רשימה לא קצרה של מדדים שונים, ובסופם גם מידת גלוקוז והערה בכתב להפחית בסוכר.
בעקבות כך התחלתי לקרוא מה זה אומר ומה עלי לעשות בנידון, וכשהבנתי שבהתאם לשעה בה לקחו ממני את הדגימה, מידת הגלוקוז בדם אמורה להיות לאחר צום (10-12 שעות לפי מה שמצאתי), התחלתי לחשוד שהעובדה ששתיתי כוס תה עם שלוש כפיות סוכר פחות משלוש שעות קודם לכן, השפיעה על הבדיקה ואני יכול להיות קצת פחות מודאג.
 
מה שקיוותי לגלות כאן, זה עד כמה שלוש כפיות סוכר משפיעות על מידת הגלוקוז בדם בפרק הזמן האמור (2.5-3 שעות), אם מישהו יודע להעריך בכמה זה מעלה את המספר המתקבל.
º
מצבך טוב, אין לך סוכרת, אתה יכול להמשיך כרגיל
14/09/14 13:00
13צפיות
שאין לי סוכרת זה בטוח, אבל לא אמשיך כרגיל.
14/09/14 13:40
37צפיות
באתי הנה לחפש את התשובה שרציתי, וקיבלתי אותה, אבל ברור לי שזו לא הדרך לגלות מה נכון.
לא דאגתי גם ברגע הראשון כשראיתי את ההערה להפחית בסוכר, אבל עד לבדיקה הנוספת בעוד חצי שנה, בכל זאת אמנע מסוכר מיותר.
בראש השנה אהנה מתפוח בדבש, אבל אוותר על גלידה פעמיים או שלוש בשבוע, ועל קינוח ארוחת הערב בטעימת שוקולד.
 
בינתיים נראה לי שזה רק לטובה.
הייתי מתמוטט מעייפות בערך שעה לאחר ארוחת ערב, אבל בלי תוספת הסוכר אני מגיע למיטה לפני שנעצמות לי העיניים.
אין לך בעיה
14/09/14 16:19
29צפיות
לשתות תה עם סוכר זה כמו להזריק את הסוכר ישירות לוריד.
 
בדיקת דם שגרתית עושים בצום, וזה כולל גם תה עם סוכר (בצום של בדיקת דם, שותים מים בלבד)
 
אם לא היית שותה את התה, ואוכל את העוגיות, אני מנחש שהסוכר שלך היה לא גבוה יותר מ100.
אתה גם לא צריך להעניש את עצמך ולוותר על המתוקים. אתה במצב טוב.
 
אני רוצה לחשוב כך, אבל מעדיף לוודא.
14/09/14 16:41
29צפיות
עד הבדיקה לא ספרתי סוכר ממטר וסמכתי על העצלנות שתשמור אותי מלהגזים.
עכשיו, כשיש לי נקודת התייחסות (גם אם לא מדוייקת) ומועד ב', אנסה לשנות מעט ולראות איך זה משפיע.
שישה חודשים בלי הסוכר שמעבר לתזונה הרגילה, לא יהרגו אותי (אני מקווה :).
אני חושבת שהסקת מסקנה שהיא לא בהכרח נכונה
14/09/14 20:03
31צפיות
מדידה של 104 ללא צום, שעתיים וחצי אחרי כמות סוכר נכבדת שאכלת (שלוש כפיות סוכר = 15 גרם פחמימות, שלוש עוגיות אני מעריכה בערך 20 גרם פחמימות), היא מצויינת.
נכון שתמיד טוב להפחית סוכרים פשוטים ולא הכרחיים, אבל לא הבדיקה הזו היא האינדיקציה לזה...
 
אגב, אם בפועל היית צריך צום של 10-12 שעות, ולא היית בצום, בדיקת הסוכר היא רק אחת שעלולה לא להיות מדוייקת. אם עשית למשל פרופיל שומנים, ייתכן שגם הערכים שם לא מדוייקים. אולי שווה להגיד לרופא ששלח אותך שהגעת לבדיקה שלא בצום, ולראות אם צריך לחזור עליה.
ועוד אגב, האחות שלקחה לך 4 מבחנות דם היתה צריכה לוודא איתך שאתה בצום...
אני יכול לגרום לעצמי נזק?
14/09/14 22:18
31צפיות
בנוגע לשאר המדדים, כנראה אף אחד מהם לא הדאיג מספיק כי סוכר היה היחיד שנכתבה עליו הערה. ומעבר להפסקת הסוכר והעוגיות בתחילת היום, לא שיניתי דבר בתפריט הקבוע.
הפסקת הסוכרים שמעבר לארוחות יכול להשפיע עלי לרעה?
 
כמובן שלא...
14/09/14 23:04
26צפיות
סוכרים פשוטים לא טובים לנו באופן כללי, והפחתה שלהם היא כמובן דבר טוב.
שש נקודה ארבע !!!
13/09/14 01:59
85צפיות
וואו! אני כל כך גאה!
זו הפעם הראשונה שאני עם ערך כזה שלא-בהריון... איזה כיף! 
 
אני יכולה לשים את האצבע על שני שינויים שעשיתי לאחרונה ותרמו לשיפור הזה (שתי הבדיקות הקודמות היו 6.8, ואני כבר שנים רבות מסתובבת סביב 6.8-7.2):
1. הפחתתי מעט את כמות הפחמימות שאני אוכלת - כעת אוכלת בערך 100 גרם ביום. לחלוטין לא דל פחמימות (לא מתחברת לרעיון הזה, אם כי מכבדת מאוד את מי שבוחר בו), אבל כן המעטתי בתוספות בארוחת ערב, ושיניתי את הסנוויץ' של ארוחת צהרים משתי פרוסות לפרוסה אחת וסלט (זה פרוסת לחם מאוד עשיר ומלא בכל טוב, כל פרוסה די גדולה ומכילה 25 גרם פחמימות).
זה לא שאני לא אוכלת ימים של 150 גרם או יותר... הכי כיף לאזן בין ימים כאלו לבין ימים מסודרים ומתוכננים.
2. החלפתי את הטוסט של ארוחת הבוקר מלחם מלא "רגיל" ללחם ההוא העשיר של ארוחת הצהרים. על פניו זה יותר פחמימות (25 לעומת 15), אבל בפועל ראיתי שהעליה ברמות הסוכר מתונה בהרבה איתו, והגרף ממש נראה כאילו שטוח. הפתעה ברמות של "איך לא חשבתי על זה קודם???".
3. זהו. כל השאר נשאר כמעט אותו דבר. אפילו בשבועות האחרונים אני קצת במנוחה מהסנסור, וממש נעים לי השקט...
 
YAY!
כל הכבוד !!! זו תחושה נהדרת ופיצוי על העבודה
13/09/14 07:49
37צפיות
שעשית.  אני במקום פרוסה של לחם עשיר בדגנים אוכלת 2 פרוסות של לחם קל עשיר בדגנים זה נותן תחושה שאכלת יותר לחם.
סוף, סוף, צדיק וטוב לו, רשע ורע לו.
13/09/14 13:04
33צפיות
שחר עולה איננה יודעת שאת גרה בארה"ב, ושם הכל בגדול.
פרוסת לחם אחת 25 פחמימות, וזה עדין לא הרבה שם..
º
איזה יופי
13/09/14 16:43
13צפיות
רוצה להבין למה הלחם שינה
13/09/14 17:22
44צפיות
האם לא ידעת כמה פחמימות יש בלחם הקודם ועכשיו את יודעת?
למה ההבדל?
ההבדל הוא סוג הלחם
14/09/14 20:09
38צפיות
על פניו על האריזה לא רואים סיבה לזה, אבל זה המצב
 
כל פרוסה בקודם היתה 16 גרם פחמימות והקפיצה את הסוכר די גבוה (אפילו ב-60-80), הפרוסה הנוכחית היא 25 גרם ועליה של אולי 30 למקסימום.
º
איזה יופי. פחמימות טובות
14/09/14 20:12
10צפיות
ברכות ואיחולים
13/09/14 21:01
27צפיות
כל הכבוד!
º
כל הכבוד!
14/09/14 16:21
5צפיות
º
איזה כיף!!!
14/09/14 21:10
8צפיות
שאלה בבקשה אליכם.
13/09/14 16:23
64צפיות
קיבלתי את זה באימייל.
 
לא לעבור 60 ג' פחמימות בארוחה, וביום (2-3 ארוחות+חטיפים) לא לעבור 120-180 ג' פחמימות (התייעצו עם הרופא שלכם מה מתאים לכם).
 
מה זה אומר 120 גרם פחמימות? 120 גרם פריכיות או לחם או אורז ליום?
 
כמה גרם יש בפרוסת לחם רגיל כאשר
 
כמה גרם יש בפריכית אחת אם  ביחידה יש 6גרם  זאת אומרת שמותר בארוחה לאכול  10 פריכיות?  כי הרי כתוב פה שמותר 60 גרם בארוחה.
 
אז ארוחת בוקר היא עגבניה מלפפון ביצה ו2 פריכיות או 3 פריכיות., או שמותר יותר פריכיות?
 
איך מחשבים את זה?
תודה וברכה
 
מנות פחמימה
13/09/14 16:47
49צפיות
במנה פחמימה יש 15 גרם פחמימות.
מנה פחמימה:
-פרוסה לחם רגיל
- שתי פרובסות לחם קל
- פריכית אורז
- תפוח קטן
-חצי כוס אורז מבושל
עכשין את יכולה לחשב:
120 גרם פחמימות = 8 פרוסות לחם = 16 פריכיות אורז = 8 תפוחים קטנים
180 גרם פחמימות = 12 פרוסות
 
שזה אומר שאפשר לאכול
13/09/14 17:09
39צפיות
3 פרכיות אורז בבוקר
 
2 פרכיות אורז ב-10
 
3 כפות אורז בצהריים
 
2 פרכיות לארוחת 4
 
ו2 פרוסות לחם  בארוחת ערב
 
נשאר מקום גם לפרי? או ל-2 פירות?
ספרת 6.5 מנות פחמימה
13/09/14 17:32
37צפיות
ראשית חשוב לדעת שלא בהכרח מנה וחצי פחמימה בארוחת בוקר זה לא יותר מיד. צריך לבדוק שעתיים אחרי ולבדוק.
3 כפות אורז זה כמו חצי כוס = מנה פחמימה.
מקווה שאת מתכוונת ללחם רגיל.
ספרת 6.5 מנות פחמימה.
אם את רוצה סה"כ 8 מנות נשאר לך פרי וחצי.
אם 12 מנות, הרבה יותר.
בממוצע כל פרי שקול למנה :
- תפוח קטו (בכל צבע)
- אפרסק
- נקטרינה
- 21 ענבים
- כוס וחצי מילון
- כוס וחצי אבטיח
- תפוז קטן
- בננה קטנה
תודה רבה איריס, נראה לי שזה
13/09/14 18:44
27צפיות
די בסדר.
אנחנו מתים על שכוכית לבנה שהיא קטניה.
14/09/14 08:25
30צפיות
כמה מותר לאכול ממנה בארוחת צהריים.
 
כמו כן אוהבים מאוד  כוסמת, מה דינה של הכוסמת בצלחת.
 
תודה.
חצי כוס מבושלת או 3 כפות
14/09/14 13:50
22צפיות
שעועית לבנה הינה פחמימה מעולה ובריאה.
כמו בכל הקיטניות.אורז.פסטה,
מדובר בחצי כוס לאחר בישול או שלוש כפות לאחר בישול
 
בהצלחה

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה