מאז שהסתיים חצי גמר האירוויזיון השני , שבו שוב גילינו שלא עלינו לגמר , שמתי לב לאכזבה הרבה של חברי הפורום (וחלק ממנהליו) .
אני רציתי לכתוב כמה משפטים על ההרגשה שלכם .

נכון , זה ממש לא נעים לפספס גמר אירוויזיון בפעם השלישית ברציפות .
זה מאכזב שבגמר לא יחלקו ניקוד לישראל , לא נשמע את העידוד של הקהל ושבוודאות לא נזכה להיות גאים בהצלחה שאולי יכלה להיות לנו אם היינו עולים .

הכי קל בעולם , זה להתייאש , להאשים את כל העולם בכשלון שלנו , להתעלם מכך שהיו לנו שנים טובות בתחרות ,
ואפילו הרבה יותר טובות ממדינות אחרות שגם הן השקיעו ועדיין משקיעות ללא הפסקה בתחרות , בתקווה שיום אחד זה יהיה ה "יום שלהן" .

בואו נהייה לרגע אחד אמיתיים עם עצמנו , נשים בצד את האכזבה הטבעית שלנו מהכשלון , ונבין למה לא עלינו לגמר בפעמים האחרונות :

אני מתעלם לרגע מהבעיה של ההתנהלות של רשות השידור בבחירת האמנים והשירים , כי אני רוצה להתמקד בשירים שכבר נבחרו לייצג אותנו .
(למרות שרשות השידור היא בעיה גדולה בפני עצמה שמשפיעה בעיקר על הרצון של אמנים מפורסמים עם "קבלות" לרצות להשתתף , ובכך מצמצמים את היכולת שלנו מראש להצליח )

אז הבעיה הגדולה והעיקרית שלנו היא שאנחנו כבר 10 שנים לא מפנימים שהתחרות היא כבר לא תחרות שירה , אלא תחרות שירה ושואו .
ההופעה היא מרכיב חשוב ביותר בהצלחה או בכשלון שלנו .
לא ייתכן שאחרי מאות שירים של המדינות המשתתפות באירוויזיון , לא הבינו ברשות השידור שהפקת השיר הנבחר חייבת לכלול כמה אפקטים כמו עשן , אש , מים , תאורות מעניינות ברגעי השיא , רקעים צבעוניים מתחלפים עם כיתובים זזים וציורים , זיקוקים , הופעה מכובדת של האמן המייצג (מבחינת לבוש , איפור , תסרוקות ...)
שימו לב כמה כתבתי רק על ההופעה וזה עוד בלי לכתוב מילה על השירים ואיכות השירה .
אז לגבי ההופעה , עם יד על הלב , האם הגיע לנו לעלות לגמר עם מורן מזור ? ( הרקע כחול סטטי , אנשים לא זזים על הבמה, חליפת לוויתן , משקפים , טבעות ותסרוקת מכוערת , מלווה עם חצי קרחת חצי שיער סוס , אפס אפקטים ! - מבחינתי, למרות הקושי בלהודות בכך , התשובה המוחלטת היא - לא ! , לא הגיע לנו גמר ! )
בשנה שעברה , השיר היה יותר "קצבי" וציפינו שם שתהייה הופעה WOW .
ומה קיבלנו? (איזבו הופיעו אמנם כלהקה עם כלי נגינה , אך שוב הכל היה "סטטי" ללא תנועה . ברקע היה עם שעון ענק כדי לסמל את הזמן , אבל חוץ מזה כלום .
השעון היה "תקוע" , הזמן לא זז וגם שם זו הייתה אכזבה מבחינת ההופעה. לא היה בה שום עניין .

לפני שנדבר על השירים עצמם , יש לנו בעיה נוספת שמתחילה עוד בארץ ...
הקדם שלנו או הבחירה הישירה , יוצאים בשנים האחרונות ממש קרוב לאירוויזיון , ולא נשאר לזמרים ולמפיקים מספיק זמן להכין קליפ מכובד , להוציא לשיר גירסה עדכנית ו"אירוויזיונית" יותר . בגדול , נוצרת תחושה ש " הנה , זכיתי לייצג את ישראל וזהו , מבחינתי עשיתי את שלי , מקסימום אני תמיד אוכל להגיד שאני הכי טוב וכל השאר אנטישמים " ...
בקיצור , יש הרגשה שרשות השידור וההפקה והזמרים עצמם , מזלזלים בתחרות האירוויזיון וגם במעריצי האירוויזיון בארץ ובעולם .
אני חייב לתת את הדוגמא הכל כך בולטת של השנה .
מורן מזור נבחרה , ולמרות ההבטחות להכין קליפ מושקע , שינויים בעיבוד השיר ובהופעה , קיבלנו בחצי הגמר העתק כמעט מדוייק של הקדם אירוויזיון .
ההעתק כלל את הבגד לוויתן , המשקפיים , השיער הפרוע , התכשיטים הגרוזינים על הידיים , השיר עצמו שנשאר אותו הדבר למרות ההבטחות שהם עובדים על העיבוד ובודקים כל מיני אפשרויות שונות , התאורה הכחולה וההופעה הסטטית של מורן .
כמה ימים לפני חצי הגמר , זכינו לראות את הקליפ המביך שיצרו לשיר וכבר היה עדיף שלא יהיה קליפ בכלל . בטוח הוא לא תרם לנו בכלום .
ככה רוצים להצליח באירוויזיון ? ככה בהשקעה מינימלית ובחוסר מחשבה מוחלט רוצים להצליח ?
זה משדר זלזול ואפילו קצת "יהירות" שהנה , באנו עם שיר טוב וקול טוב ואנחנו לא צריכים גימיקים להצליח בתחרות .
ותמיד הנציגים הישראלים אומרים שבוע לפני התחרות ... "עוד לא שמעתי את כל השירים , ומה ששמעתי מכוער ומוזר ... וכו' .
רשות השידור לא לומדת , לא מכינה שיעורי בית ואחר כך אנחנו טוענים שהשיר היה טוב אז איך זה שלא עלינו ..... ומתחיל המרמור והכעס .
התשובה היא פשוטה -
אנחנו בכל שנה הורסים לעצמנו בזה שאנחנו מסרבים להפנים וללמוד את השינויים שהתחרות עוברת .אם הונגריה שלחה שיר מכוער ומזעזע והיא עולה על חשבוננו , ששלחנו שיר טוב שהקהל מאוד אהב אז זה חבל מאוד , אבל אנחנו אשמים .
הונגריה שלחה הופעה טובה יותר .
אני בכוונה בחרתי להשוות אותנו להונגריה ששלחה שיר שקט בשפה זרה שהיא לא אנגלית , שזה בערך כמו השיר הישראלי ...
(הזמר שם כובע מוזר על הראש ומסתבר, שזה עובד באירוויזיון + הרקע היה צבעוני , היו בו כיתובים זזים ומתחלפים באנגלית כדי שהקהל איכשהו יתחבר לזה , ו.... הם עלו ויכול מאוד להיות שבמקומנו , ששלחנו שיר שמבחינה ווקאלית ועניינית , היה פי אלף טוב יותר)

חשוב שתבינו שכשאנחנו שולחים שיר טוב , יודעים להעריך אותנו באירופה .
אבל כנראה ששירה טובה שהספיקה לנו ב 2005 וב 2008 , כבר לא מספיקה ב 2013 .
אם נעבוד חזק על ההופעות שלנו , אין שום סיבה שלא נעלה לגמר . יש לנו זמרים טובים שיכולים לעמוד במשימה הזו .

לכל אלה שמאוכזבים ורוצים שנפרוש מהתחרות ...
קודם כל , אני חייב לסכם את מה שכבר כתבתי לפני זה .
1 - אירופה לא נגדנו , נשלח שיר טוב והופעה טובה ויעריכו אותנו על זה . (יש לנו הוכחות משנים קודמות)
2 - רשות השידור חייבת להתייעל בבחירת השירים ולגרום לאמנים טובים ומוכרים עם "קבלות" , לחזור ולהשתתף בקדמים
3 - לאחר שייבחר זמר טוב ומוערך (ולא חודש לפני האירוויזיון) , צריכים להשקיע בו , בעיבוד מחודש לשיר , בהופעה וביחסי הציבור לשיר .
קצת להראות רצינות למעריצים בארץ וגם בעולם . מי שאכפת לו ורואים שאכפת לו מוערך יותר ...
אנחנו חובבי התחרות קצת מאוכזבים , אבל כתבתי את כל מה שכתבתי , כדי שתבינו שאסור לנו להתייאש .
יש מדינות שמשקיעות הרבה ולא עולות לגמר . (הולנד לא עלתה 8 שנים ותמיד היא בין המדינות הראשונות לאשר השתתפות בתחרות הבאה) .

ישראל משקיעה המון בלנסות לעלות למונדיאל , ולמרות האכזבות הרבות וה "כמעט הצלחנו " , אנחנו לא מתייאשים .
אז אם בכדורגל שאנחנו דיי מעאפנים שם , לא התייאשנו כל כך הרבה עשורים (לא שנים) , אז דווקא באירוויזיון נתייאש ?

אני קורא היום , דווקא היום מעט לפני גמר האירוויזיון , לכל המאוכזבים בארץ , ואומר לכם :
במקום להתמרמר על גורלנו המר , ועל זה שכולם נגדנו , ושהיינו טובים ושזה לא הגיע לנו לא להיות בגמר 3 שנים ברצף ...
קודם כל תרגעו ואז תחשבו בהגיון , ותגיעו למסקנה הבאה :

יכולנו להפגין יותר רצינות ואכפתיות מהתחרות , לא למדנו מהעבר ונכשלנו .
זה לא היה מכוון נגדנו , זה קורה גם לטובים ביותר ואנחנו נלמד מהטעויות ונתקן בעתיד .
האירוויזיון עדיין קיים מבחינת ישראל , בזכות המעריצים . אם לא תהיו שם בשבילו , יכול להיות שערוץ 1 יסיק את המסקנות שלו .
ב