לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!

 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!

* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.

* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.

 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!

 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.

 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.

 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.

 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.

 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!

 שלכם,

 bali ודייזי דאק. 

עוגת תפוזים - איזו עדיפה?
26/11/14 00:00
21צפיות
אני מתלבטת בין שני מתכונים, האחד של מיקי שמו: http://mobile.mako.co.il/food-recipes/recipes_colu... באתר "נענע" יש את אותו המתכון של מיקי שמו, רק עם שינוי קל של תוספת ליקר תפוזים לבלילה וסירופ סוכר ומיץ תפוזים מעל העוגה.והשני של קרין גורן: http://www.carine.co.il/page_336 דרך אגב, אין לי סיר פלא, חוץ מתבנית קוגלהוף ותבניות אינגליש קייק חד פעמיות, אני מניחה שגם תבנית עגולה רגילה מתפרקת עם קפיץ תתאים..אשמח לקבל תשובה ממישהו שניסה את המתכונים. תודה רבה!
לפבלובה, אני הכנתי את עוגת התפוזים של קרין גורן
26/11/14 10:41
24צפיות
הכמות הגדולה הספיקה לי לתבנית26 עגולה ומספר מנגטים מאלומיניום.
העוגה טעימה מאוד
תודה רבה!
27/11/14 02:42
7צפיות
אין לי סיר פלא, אם אני אכין את העוגה בתבניות אינגליש קייק או בתבנית מתפרקת עם קפיץ, עדיין יש צורך להפוך את העוגה?  נראה לי שאפילו עדיף לשמן את התבנית במקרה הזה..  תודה!
בוקר טוב
27/11/14 05:22
6צפיות
התבנית 26 היא עגולה רגילה.  אני לא נוהגת להפוך עוגות.  מקררת היטב ו אז מוציאה מהתבנית
משמנת תבניות ומפזרת מעט קמח
תודה רבה, הילה
28/11/14 01:59
4צפיות
בערב הכנתי את עוגת ה"תפוזים".. רוב המתכונים של קרין גורן שניסיתי הם די טובים, אין לי הרבה נסיון עם המתכונים של שמו, אך בגלל שהמתכון של מיקי שמו דורש פחות עבודה, הפעם החלטתי שאנסה את המתכון שלו.. לרוב אני לא מכינה עוגות בחושות אלא עוגות מוס, טורט,  מרנג  ולפעמים גם שמרים.. אין לי בעיה להשקיע אך הפעם התחשק לי משהו פשוט וטעים.. אז אכן, ההכנה פשוטה אך בקשר לטעם... ובכן, זאת אכן עוגה.. אך בהחלט לא עוגה בטעם תפוזים.. טעם התפוזים אינו מורגש כלל... וכל כך רציתי עוגה עם טעם תפוזי חזק.. אחרי שסחטתי את כל התפוזים האלה ואף הוספתי יותר גרידת תפוז מאשר מצויין במתכון - והעוגה יצאה ללא טעם תפוז בכלל..  לרוב אני לא מתאכזבת מאוד ממתכונים, אך תסכימי איתי שלעוגת תפוזים צריך להיות טעם של תפוזים..  חבל.... בזה עוד לא נתקלתי...    
תמרים
הודעה זו מכילה תמונות
26/11/14 18:12
27צפיות

לפני כמה שבועות הציעו לי תפוז ומועצת התמר להתנסות ולהכין משהו עם תמרים.
לתמרים יש מגוון זנים- תמר צהוב(ברהי)- קריספי ומתוק, אמרי- הוא טיפה יבש ומתקתק, חלאווי- בטעם טופי וקרמל וכו'.
 אני קיבלתי במשלוח ששלחו לי תפוז את הזן דרי והשני מזן מג'הול.

לזן דרי יש טעם מעט שוקולדי.
והמג'הול תמר מאוד מתוק ומעט כרמלי.

התמרים ידועים בתור פרי מאוד בריא הם מאוד תורמים למערכת העיכול ויחסית לזה שהם מאוד מתוקים הם
מופחתים בשומן ולכן כשמתחשק משהו מתוק לנפש בהחלט עדיף לאכול תמרים.
אני החלטתי להכין מהם מתכון אחד בריא יותר ומתכון אחד בריא פחות אבל עדיין מאוד טעים.
המתכון הראשון שבו השתמשתי בתמרים זה "גלילות תמרים,קקאו ושיבולת שועל" (מצורף קישור למתכון)
http://www.tultulim.com/2014/11/blog-post.html
והמתכון השני זה עוגיות מבצק פריך במילוי תמרים ואגוזים(לעשות חיפוש לבצק שק"מ) ואיתו למלא בתמרים.

לסיכום בתור אחת שממש לא התחברה לתמרים ואף אפשר להגיד שלא אהבתי התמרים שקיבלתי בהחלט גרמו לי לשנות את דעתי,
הם מאוד טעימים ומאוד מספקים את החשק המתוק שיש לנו לפעמים במשך היום וגם נותן הרבה אנרגיה
אני בהחלט הולכת להתחיל לשלב אותם יותר במאפים או בכלל בבישול.
מצרפת תמונה של מה שהכנתי עם התמרים

תודה רבה לתפוז ומועצת התמר
|*|נפתח פורום תרבות סין|*|
25/11/14 14:35
|גלובוס| אוהבים אגרול, ג'קי צ'אן ודרקונים?
אנו מזמינים אתכם לבקר בפורום החדש בתפוז-תרבות סין!
בפורום תוכלו לדון בסין, בתרבות הסינית ובהשפעתה על העולם שלנו, על ביקור במדינה, ממשק עם תושביה, פעילות עסקית ומגע עם אנשי העסקים המקומיים, וכמובן בשפה הסינית ובלימוד שלה.

אתם מוזמנים להיכנס לפורום כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

גלישה מהנה! |תפוז|
אני מחפסת קרם טרטר
23/11/14 14:51
19צפיות
איפו אני יכולה לקמות כמות (עד 1/2 קילו) של קרם טרטר? אני גרה בכרמיאל....
אני צריכה אותו דחוף!!!
הייתי מחפשת בחנויות תבלינים
23/11/14 21:44
15צפיות
לא מכירה חנויות באיזור כרמיאל, אבל גוגל בטח יוכל לעזור לך.
|*|נפתח פורום קשר משפחתי|*|
23/11/14 15:07
7צפיות
בואו לשפוך את הלב, לשוחח על המשפחה, לקטר על הדודה, לרכל על הגיסה, להתייעץ על סבתא בפורום קשר משפחתי:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...



coconut ice
22/11/14 16:41
39צפיות
זה סוג של מרשמלו? מהתמונות בגוגל קשה לי להחליט
חוץ מזה אשמח למתכונים למתוקים\קינוחים אווריריים וקלים. מרשמלו תוצרת בית קצת גדול עליי..
הבנתי שזה מבצע מורכב?
ואשמח גם אם יש המלצות
22/11/14 16:43
19צפיות
לקונדיטוריות וכו' שמתעסקים בייצור מרשמלו איכותי ועושים משלוחים. יש דבר כזה בארץ?
אבל משהו פשוט ובסיסי ללא תוספת קרמל, אגוזים וכו'.
 
ממה שראיתי בגוגל - זה כמו ממתק הקוקוס הורוד
25/11/14 23:00
17צפיות
של הילדות.
 
קוקוס טחון מעורבב עם חלב מרוכז ממותק ואבקת סוכר כך שנוצר ממתק די דחוס. צובעים בורוד או שמשאירים לבן, או חצי חצי ויוצרים ריבועים. אפשר גם ליצור גלילים ממש כמו ממתק הקוקוס שמצאים בחנויות.
ראיתי מתכון וזה נראה פשוט להכנה, אם את רוצה אתרגם לך אותו מאנגלית.
 
עוד ממתק קל להכנה הוא טראפלס - כדורי שוקולד מרוכזים. אפשר להכין משוקולד מריר, חלב או לבן ולצפות במה שרוצים. 
 
 
 
 
תודה. הממתק נראה לך יותר קל ללעיסה או יותר דביק?
27/11/14 23:06
3צפיות
אם אני זוכרת טוב הממתק הורוד היה דביק מאד.
 
שאלה טובה. קשה לי לומר איך הממתק הזה בהשוואה לתעשייתי
28/11/14 15:24
3צפיות
מניחה שהוא קצת יותר רך מהתעשייתי, אבל לא יכולה להגיד לגבי הדביקות שלו.
º
הו טרפלס זה נהדר
27/11/14 23:07
1צפיות
טראפלס
28/11/14 15:36
1צפיות
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
400 גרם שוקולד מריר (או חצי חצי שוקולד חלב ושוקולד מריר, או 450 גרם שוקולד חלב בלבד, או 500 גרם שוקולד לבן)
25 גרם חמאה ללא מלח
1-2 כפות ליקר שאוהבים או ברנדי או רום (לא חובה)
אבקת קקאו לגלגול
 
מרתיחים את השמנת המתוקה (אפשר להוסיף לה סרט של קליפת תפוז שמוציאים אחרי הרתיחה אם רוצים טעם תפוזי עדין, או שתי כפיות אבקת נוגט)
שוברים או קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
מוזגים את שמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים דקותיים ומערבבים בעדינות עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את החמאה בקוביות ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה, אחידה ומבריקה.
מוזגים את הגנאש לתבנית בינונית מרופדת בנייר אפייה ומקררים לפחות 6 שעות, רצוי ללילה.
כשהתערובת קרה ומוצקה שולפים את לוח הגנאש מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין חדה שטובלים במים רותחים ומנגבים כל פעם.
כל קוביה מגלגלים לכדור שאותו מגלגלים בתוך אבקת קקאו (אפשר במקום בקקאו לגלגל את הטראפלס באיזו תוספת שרוצים, העיקר שהיא יבשה).
שומרים בכלי אטום במקרר או במקפיא עד להגשה. אם הטראפלס קפואים, מוציאים אותם להפשרה לפני ההגשה. אני מעדיפה לשמור טראפלס במקפיא.
 
 
עוגת אריה
הודעה זו מכילה תמונות
20/11/14 14:54
92צפיות
הי,
אני רוצה להכין ליום הולדת של הבת שלי את העוגה שבתמונה. מצאתי אותה באינטרנט ואני לא מצליחה למצוא את המתכון שלה בשום מקום.
יש לי כמה שאלות שאולי תוכלו לענות לי עליהן:
1. האם הציפוי נראה לכם כמו קרם או ציפוי חמאה?
2. מה הטכניקה למריחה חלקה כל כך של הציפוי בפנים של האריה?
3. אם אני רוצה ליצור בזילוף השיער של האריה נקודות צבע כמו בתמונה, איך לערבב את צבעי המאכל בתוך הקרם? בפעם הקודמת שערבבתי מעט צבע בתוך קרם והכנסתי לשקית זילוף, בזמן הזילוף זה התערבב יותר מדי ולא נראו "כתמי" הצבע שרציתי ליצור.
4. איך ליצור את העיניים, אף ואוזניים?
 
תודה :)
 
עצות להכנת עוגה בצורת גיטרה
הודעה זו מכילה תמונות
18/11/14 08:52
130צפיות
שלום,
 
קנינו תבנית לעוגה בצורת גיטרה (מצורפת תמונה).
אשמח לרעיונות לגבי איך לעצב את העוגה - ממה להכין את המיתרים? איך להכין את העיגול של החור של הגיטרה?...
 
תודה לעוזרים,
ישראל
בבקשה סרטון שאולי יעזור לך
19/11/14 10:04
40צפיות
אני הכנתי עם קצפת לבנה
הודעה זו מכילה תמונות
24/11/14 08:22
38צפיות
וכמה קישוטים מסביב
 
עזרה למתחילה: עוגה בחושה
17/11/14 00:15
70צפיות
וההגבלות שלי הן: צריכה להתאים לתבנית אינגליש וללא ביצה, שאין אצלנו בבית.
יש לי הרבה שאלות אבל בעיקר: איזו תבנית מומלצת (חד פעמית מקרטון, מניר כסף, או להשקיע בתבנית קבועה)
וכמה ממלאים את התבנית שתצא עוגה יפה וגבוהה?
לאפות עם\בלי טורבו?
 
תודה
היי
18/11/14 20:45
48צפיות
אין לי מתכון לעוגה בחושה ללא ביצים לצערי. אבדוק אם מצליחה למצוא בכל זאת.
 
אני אוהבת להשתמש בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות מקרטון. מניחה אותן בתוך תבנית של התנור ואופה ככה. יותר קל להכניס ולהוציא אותן, והן מקבלות חימום טוב בתחתית מהתבנית של התנור שמתחממת.
למלא את התבנית בערך 2/3 מגובהה בתערובת.
אפייה בטורבו מקצרת קצת את זמן האפייה. בתור הקודם שלי, שהיה ישן, אפיתי תמיד בטורבו. בתנור החדש שלי אין צורך בטורבו אלא אם אני שמה שתי תבניות במקביל. זה קצת תלוי בתנור הספציפי שלך. ההבדל לא יהיה קריטי, מקסימום שינויים של כמה דקו ת בזמני האפייה.
 
בקשה של מתחילה
16/11/14 12:26
82צפיות
אני מבקשת מתכון לעוגיות סבתא פשוטות וטעימות ושהבצק יהיה נוח. אני כל הזמן מסתבכת עם הבצק, פעם מתפורר לי ופעם רטוב לי מידי, לא מצליחה לרדד.
ניסיתי כבר כמה מתכונים, בינהם של קרין גורן, בני סיידא וכו' בבקשה יש למישהו מתכון בדוק שתמיד יוצא!
 
תודה מראש
מה אין לאף אחד מתכון?
18/11/14 08:40
26צפיות
או שאתם עונים רק לוותיקים?
עוגיות פריכות
18/11/14 20:40
39צפיות

עוגיות פריכות שנחטפות / חנה גולדשטיין

3 כוסות קמח לבן רגיל
כוס סוכר
שקית א.אפיה
קורט מלח
שקית סוכר וניל
200  גר' חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
כפית ברנדי או תמצית וניל
ביצה

מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים בפולסים את הבצק עד שהוא מתגבש לכדור אחד. אם הבצק לא מתגבש מספיק ונראה מתפורר, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש לכדור.
אם במקרה הבצק נראה רטוב מדיי,מוסיפים כף או שתיים של קמח.
 
מקררים את הבצק במקרר חצי שעה כשהוא משוטח קצת ועטוף בניילון נצמד.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר תוך הוספת קמח לפי הצורך יוצרים עוגיות בצורות הרצויות.
טובלים את העוגיות בעדינות בקצת סוכר או סוכר מעורבב עם קינמון או בסוכריות יום הולדת קטנות צבעוניות, או שנועצים סוכריות קצת יותר גדולות על העוגיות.
מסדרים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה במרווחים קלים.
 
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

מקור: חנה גולדשטיין


 
º
תודה רבה
20/11/14 09:32
5צפיות
º
בשמחה
20/11/14 14:04
5צפיות
הזדמנות לעזור לתינוקות נטושים|נחמה|
16/11/14 13:16
14צפיות
|בועית|מדי שנה ננטשים מאות תינוקות על ידי הוריהם בבתי החולים בישראל. התינוקות מאושפזים במחלקות השונות של בתי החולים, לעיתים למשך חודשים ארוכים, בלי מגע וחיבוק של אמא.
עבור כך הוקמה העמותה "חיבוק ראשון" ? כאשר תינוק ננטש מקבלת עמותת "חיבוק ראשון" פנייה רשמית מבתי החולים, ומארגנת בזריזות קבוצת מתנדבות המגיעות לבתי החולים ומייצרות עבור התינוק סביבה ביתית ומשפחתית ככל האפשר.

חברת האגיס יצאה בשיתוף פעולה עם עמותת חיבוק ראשון ותתרום 5 שקלים על כל תמונה של הורה מחובק עם תינוק/ילד שתועלה עם תיוג hugtag#!
העלו תמונה שלכם מחובקים עם הקטן או הקטנה שלכם, הוסיפו  את התגית ותתרמו 5 ש"ח לעמותה החשובה כמעט ללא מאמץ.


http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
קרם לזילוף בצבע אדום ושחור
16/11/14 12:01
32צפיות
צריכה עזרה, אני רוצה לעשות עוגה עם זילוף אדום או שחור ועם הצבע ג'ל הקרם יוצא ורוד ואפור
למישהו יש פתרון?
להוסיף יותר צבע מאכל
19/11/14 20:48
14צפיות
אדום ושחור הם שני צבעים שקצת קשה להגיע למצב של צבע חזק ורווי כשמערבבים אותם בקרם. צריך לשים הרבה צבע מאכל.
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
13/11/14 11:33
8צפיות
|קדימה|הוא פרץ לתודעה הציבורית בעונה השנייה של  "האח הגדול".  ב-4.3.10 זכה אלירז בתוכנית ומאז ממשיך לעבוד כל הזמן בטלויזיה, ברדיו ואף בקולנוע .
מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום ולהמשיך לתמוך, לאהוב וגם לבקר. תוכלו לחלוק איתנו מידע, תמונות , יצירות מעשי ידיכם.... הקשורים לאלירז.

היכנסו כבר עכשיו לפורום אלירז שדה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|קדימה| הוא הגיע למקום השני בעונה האחרונה של האח הגדול והצליח לצבור קהל מעריצים גדול ורחב!
אתם מוזמנים לבקר בפורום אלדד גל-עד בפורום תוכלו לשוחח ולדון בכל נושא שקשור באלדד - על כתבות של אלדד, עדכונים, תמונות וכל מה שתרצו.

היכנסו כבר עכשיו לפורום אלדד גל-עד
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...
|*|פורומים מקצועיים חדשים בתפוז|*|
11/11/14 17:36
13צפיות
|קדימה|פורום הלוואות והשקעות המונים
אחרי שבמחאה החברתית האחרונה, בה נופצו, בין היתר, גם כמה זכוכיות של אחד הבנקים המרכזיים במדינה, קמה קבוצת יזמים והחליטה לשבור את המונופול. שיטת הלוואות והשקעות המונים הגיעה לישראל ומזמינה אתכם להצטרף לאלפי הישראלים שמובילים את אחד השינויים החברתיים ההכרחיים ביותר במדינה.

היכנסו עכשיו לפורום הלוואות והשקעות המונים, בו מומחה מחכה לתת לכם מענה לכל שאלה בנושא, והכירו את השיטה לחסוך את ריביות הבנקים, להשקיע כסף בתבונה וגם להרוויח כמה ערכים:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?F...

|קדימה|פורום עדשות מגע ומשקפיים
הראייה היא אחד מתחומי החיים שאנחנו נוהגים להזניח ולשכוח, פעמים רבות נוצרת ירידה באיכות הראייה כתוצאה מהתנהלות לקויה בחיי היום-יום כמו הסתכלות ממושכת במסך המחשב, קריאת טקסטים מרוחקים ואפילו מעבר לא זהיר מחושך לאור.
פורום עדשות מגע ומשקפיים מציע מענה מקצועי של מומחית קלינית לשאלותיכם בנושא, למצמידי העדשות, למרכיבי המשקפיים ולמי שמעוניין לדעת עוד בנושא. מי יכול להרכיב עדשות מגע? האם ניתן להרכיב עדשות מגע גם בלילה? האם עדיף להרכיב משקפיים או עדשות? ועוד..

היכנסו עכשיו והתייעצו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...
זוכים בכרטיסים למותק של פסטיבל|!|
10/11/14 12:16
1צפיות
|omg|המופעים לילדים בחופשת החנוכה מתקרבים בצעדי ענק ולכם גולשי |תפוז| יש אפשרות לזכות בכרטיס זוגי למופע הופ! מותק של פסטיבל בממלכת הקרח.
היכנסו כבר עכשיו לפורום הורים לפעוטות, הגיבו להודעת התחרות עם תמונות, סיפורים או ציורים שלכם ושל ילדכם הקשורים לחורף, ספרו את הסיפור שמאחורי התמונה ואולי תוכלו לזכות בכרטיס זוגי|!|

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה