לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!

 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!

* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.

* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.

 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!

 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.

 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.

 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.

 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.

 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!

 שלכם,

 bali ודייזי דאק. 

º
היכן ניתן לקנות מחית ערמונים?
26/01/15 13:02
מחית טרם ראיתי
26/01/15 14:19
אבל אפשר ליצר בקלות.
יש ערמונים קלופים לקניה (או מכינים מאפס למי שיש בסלנות)
בבלנדר עם כמה טיפות נוזל (מים/חלב/שמנת) ויש מחית.
ניתן לתבל עם מלח אם רוצים אבל אין חובה.
מחית ערמונים
26/01/15 19:37
אפשר למצוא לפעמים בחנויות כמו טיב טעם ומעדניות, ובחנויות מתמחות.
לרוב המחיות המוכנות ממותקות ומתובלות במעט וניל וכיו"ב.
 
אפשר גם להכין לבד מחית מערמונים קלויים בוואקום שקונים בכל סופר. לרסק אותם היטב במעבד מזון למחית עם מעט חלב או שמנת מתוקה, סוכר, וניל ואפשר גם קצת רום או ברנדי.
שבת שלום וסופ"ש טעים ומתוק לכולם
23/01/15 14:16
מי שבא לו/לה לשתף אותנו במתכוני הסופ"ש שלכם, מוזמנים בשמחה רק בבקשה לצרף מתכונים מלאים ולא קישורים בלבד.
 
 
אני סוליקו השבת
23/01/15 18:35
אז לא אופה משהו מיוחד.
אתמול הכנתי שניצלים בתנור עם המוצר החדש של קנור, עוד אכתוב עליהם משהו בנפרד. 
מתכננת להכין אפונה ברוטב עגבניות ואורז, וקניתי היום בשוק תותים בננות ואננס קטן, אז תהיה חגיגת פירות לקינוח.
השמרים הויראלית? למרות הספקות הכנתי...
הודעה זו מכילה תמונות
23/01/15 12:34

ומה אומר?
לדעתי -המלך ערום, זה אולי גימיק שמצטלם היטב, אבל זה הכל!
עוגות השמרים רגילה שלי טעימה פי כמה
 
הכנתי על קרם שקדים טעים..כמה שעות אחרי שהעוגה יצאה מהתנור בלי חימום זה הרגיש כמו לעשות ביס בחבילת שוקולד מצופה בבצק שמרים נימוח...
 
º
וואו מדהים!
23/01/15 12:41
זו העוגה שפשוט שמים חבילת שוקולד שלמה על הבצק?
23/01/15 13:56
באסה שהשוקולד מתקשה חזרה ככה... 
היא נראית מעולה אבל כנראה טעימה רק ממש כשהיא חמה. אפה והגש כזה
אבל ברור שהשוקולד יתקשה כשהוא מתקרר
23/01/15 14:46
זו בדיוק חפיסת שוקולד מריר שבטמפרטורת החדר היא מוצקה... אז כל פרוסה צריך לחמם ולטעמי קרם שוקולד טעים הרבה יותר מסתם שוקולד
 
זה גימיק נחמד לצילומים ותו לא!
מאפינס תפוח וקינמון בציפוי פירורים
הודעה זו מכילה תמונות
22/01/15 19:58
מאפינס תפוח וקינמון בציפוי פירורים- 18 מאפינס

2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה)
1 כפית גדושה קינמון
½ כפית מלח
100 גרם חמאה מומסת
1ביצה
תמצית וניל
קליפת תפוז מגוררת
1 כוס סוכר חום
1 גביע יוגורט 3%
1 תפוח גדול, חתוך דק לרצועות או קוביות ללא קליפה

לציפוי
½ כפית קינמון
½ כוס שיבולת שועל שלמה
¼ כוס קמח רגיל
1/3 כוס סוכר חום
50 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס אגוזי לוז (או אגוזים אחרים שאוהבים קצוצים)

אופן הכנה
1.שמים את כל מרכיבי הציפוי בקערה, מערבבים ומניחים בצד
2.מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה קמח, קינמון ומלח. 
3.בקערה נפרדת מערבבים ביצה, חמאה מומסת, סוכר חום, יוגורט 3%, קליפת תפוז ותמצית וניל. מערבבים עם תערובת הקמח.
4.שהבלילה אחידה מקפלים פנימה את התפוח. 
5.בתבנית שקעים מניחים מנג'טים וממלאים כל שקע עד שני שליש גובה. 
6.מפזרים מעל את הפירורים ואופים 25-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות.

בתאבון!!
 
כל הזכויות שמורות לSWEETABLE
נראה מעולה אפילו לאחת כמוני שלא מתה על תפוחים
23/01/15 13:58
תודה רבה על השיתוף
ניראה סוף
26/01/15 15:30
האם אפשר במקום החמאה שמן?
מכיוון שהחמאה במתכון מומסת, לדעתי אפשר להמיר לשמן
26/01/15 19:38
במקום 100 גרם חמאה מומסת 1/3 כוס שמן.
מחפשת מתכון לבצק קרואסון
21/01/15 05:50
4צפיות
כמה שפחות חמאה 
רוצה לפוצץ במילוי חלבה ושוקולד 
היי
21/01/15 09:17
5צפיות
מצאתי מתכון מאתר בייגלה,
המתכון משתמש ב100 גרם חמאה, וזה הכמות המועטה ביותר שמצאתי מהחיפוש בגוגל
 
מקווה שיעזור
ושיהיה בתיאבון!
|*| מעבר שרתים והשבתה של האתר |*|
19/01/15 12:05
1צפיות
היום בלילה אתר תפוז יעבור לשרתים חדשים. השרתים החדשים שרתים חזקים ומודרניים יותר שאמורים לתמוך בצורה טובה יותר באתר, למנוע נפילות משמעותיות ולאפשר גלישה מהירה ומהנה יותר.

החל מחצות ועד 7 בבוקר האתר יושבת לשם העברת השרתים.


ייתכן שחלק מכם יחווה בעיות או שגיאות בעת המעבר ואחריו. נשמח לקבל מכם דיווחים בצורה מסודרת על כך בפורום משוב או בפנייה אישית forums@tapuz.co.il.


שיהיה לנו בהצלחה |@|

|*|פורומים עסקיים חדשים בתפוז!|*|
18/01/15 14:37
בעלי עסקים קטנים ובינוניים? שוחים לבד בין הכרישים הגדולים? הצטרפו לפורומים העסקיים של תפוז!

|סביון|פורום נשים בעסקים
אם את מנהלת עסק וחיי משפחה במקביל, הצטרפי עכשיו לקהילת הוונדר-וומנז הישראליות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|סביון|פורום מימון עסקים
אם העסק שלכם נתקע בבעיית תזרים ומשקיעים סוררים, בואו למצוא פתרונות קסם:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|סביון|פורום יעוץ עסקי
גם אם אתם כבר לא חדשים בעסק ומכירים איזו שיטה או שתיים, אולי תחסכו פה כמה שקלים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


מתכון חדש - מיני קאפקייקס בשלל טעמים
הודעה זו מכילה תמונות
15/01/15 13:32
89צפיות
אני מאוד אוהב להכין קאפקייקס ולאחרונה קניתי תבנית של מיני קאפקייקס
חייב להגיד, זה הפך את הכנת הקאפקייקס לדבר הכי פשוט שיש!
(לא שלפני זה היה כזה מסובך )
אז השבוע הכנתי מיני קאפקייקס ב-8 טעמים
המתכון בקישור:
בתיאבון!
תודה על השיתוף אבל אצלנו מעלים מתכונים מלאים לפורום עצמו
15/01/15 20:45
27צפיות
ולא רק קישורים לבלוגים או אתרים.
 
נשמח אם תשתף עד הסוף
בכיף! המתכון כאן
15/01/15 20:49
44צפיות
אז מה צריך?
 
לקאפקייקס (~50 מיני קאפקייקס):
 
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
2 ביצים
150 גרם סוכר (כוס וחצי)
350 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
כוס חלב
תבנית מיני קאפקייקס
חיוך (כי הכי חשוב לאפות כשכיף לנו)
מחממים תנור ל180 מעלות
 
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה והסוכר.
 
מגרדים את דפנות הקערה (חשוב!) ומוסיפים את הביצה הראשונה. מערבבים ומוסיפים את השניה. מגרדים את דפנות הקערה שוב.
 
מוסיפים חצי מכמות הקמח, ומערבבים בעזרת מרית (לא בעזרת המיקסר* ). מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את יתרת הקמח ויתרת החלב ומערבבים שוב.
 
* למה מערבבים בעזרת מרית? כי אנחנו מוסיפים טעמים ומערבבים שוב. אם נערבב במיקסר ואז נוסיף את הטעמים ונערבב שוב במיקסר – הבלילה תצא כבדה מדי והקאפקייקס יצאו חונקים.
 
החלק הכיפי הגיע:
 
ועכשיו לבחור את הטעם הרצוי: (שימו לב – הטעמים מתייחסים אם אתם רוצים להשתמש בכל הבלילה לטעם אחד. במידה ואתם רוצים לשלב טעמים, הקפידו להפחית כמויות בהתאם)
 
תותים: הוסיפו חצי חבילה (250 ג') של תותים חתוכים לקוביות קטנות (עדיף להשתמש בבלנדר אם יש) יחד עם 50 גרם קמח (חצי כוס פחות 2 כפות) וערבבו. הבלילה תצבע באדום-ורוד יפייפה :)
 
חמאת בוטנים: הוסיפו 5 כפות גדושות של חמאת בוטנים לבלילה וערבבו להטמעה
 
וניל: הוסיפו 2 כפיות תמצית וניל וערבבו
 
שוקולד: בקערה קטנה ערבבו 3 כפיות קקאו יחד עם חצי כוס מים פושרים. הוסיפו לבלילה וערבבו
 
בננה: מועכים 2 בננות ומערבבים לתוך הבלילה
 
קפה: בקערה קטנה מערבבים כפית וחצי קפה נמס עם רבע כוס מים פושרים. הוסיפו לבלילה וערבבו
 
תפוחים: חותכים שני תפוחים (לא משנה איזה סוג) לקוביות קטנטנות (משתמשים בבלנדר אם יש), מוסיפים לבלילה ומערבבים
 
עדכון: סילאן: מוסיפים 4 כפות סילאן לבלילה ומערבבים היטב
 
אחרי שבחרנו טעם, הוספנו לבלילה הרצויה וערבבנו היטב, ממלאים את השקעים בתבנית מיני קאפקייקס כמעט עד הסוף. הם תופחים מעט, אבל אם נמלא את השקעים עד הסוף – תצא צורה של פטריה והם יצאו פחות יפים (אבל עדיין טעימים!)
 
אופים למשך 11-12 דקות או עד שהן קפיציות למגע, כלומר כשנוגעים בראש הקאפקייק ולוחצים מעט, הקאפקייק קופץ למעלה ולא נשאר שקוע.
 
מצננים לחלוטין על רשת
 
מגישים באהבה :)
תודה רבה, רק הבהרה/שאלה לגבי הסוכר
17/01/15 17:01
21צפיות
עד כמה שידוע לי, 150 גרם סוכר שווה ל 3/4 כוס סוכר, לא כוס וחצי. אז מה מהם נכון, 150 גרם או הכמות בכוסות?
כוס סוכר
17/01/15 17:50
19צפיות
היא 200 גרם לפי הכמויות האוניברסליות
יש לך משקל בבית? הכי טוב ללכת לפי הגרמים
סבבה, אז מציעה לך לתקן את ההערה בסוגריים
17/01/15 18:18
17צפיות
שמדובר על כוס וחצי של סוכר, כי זו טעות משמעותית. 
לי יש משקל מטבח, למי שאין ומסתמכים על כמויות בכוסות, מדובר בכמות כפולה ממה שצריך בפועל לפי מה שרשום כאן במתכון.
º
הוספתי הערה מתחת לחומרים
17/01/15 18:20
9צפיות
טוב מאד שעשית את זה.
17/01/15 18:30
14צפיות
ועדיין, מכיוון שאפשר לערוך בבלוג, לדעתי חשוב שתמחק את הערת הכוס וחצי ליד כמות הסוכר, אחרת תקבל הערות מאנשים שלא משתמשים במשקל מטבח, שהקאפקייקס יצאו להם מתוקים מדיי והם לא מבינים למה כי הם פעלו בדיוק לפי המתכון
º
האם אפשר לאפות בטוסט?
15/01/15 22:25
16צפיות
טוסטר אובן או טוסט משולשים?
16/01/15 10:01
20צפיות
בטוסטר אובן אני יכול להגיד לך מנסיון, שיש מתכונים (קטנים) שכן עובדים
לחמים קטנים, קאפקייקס (בעיקר קאפקייקס ), עוגיות מזל גם עבדו לי בטוסטר אובן...
טוסטר אובן
17/01/15 11:08
14צפיות
אם זו הכוונה אז אני יכולה לספר שהטוסטר אובן שלי עובד כתנור לכל דבר ואני עושה בו הכל!
עוגת תפוזים גבוהה ועסיסית
הודעה זו מכילה תמונות
16/01/15 13:44
66צפיות
עוגת תפוזים עם פלחי תפוז
מצרכים לתבנית 26/סיר פלא
5 ביצים (לארג')
1/2 1 כוסות סוכר (חד פעמית לשתייה קרה)
1 שקית סוכר וניל 
3/4 כוס שמן  קנולה(חד פעמית לשתייה קרה)
2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (חד פעמית לשתייה קרה)
קליפה מגוררת מתפוז אחד 
3 כוסות קמח  (חד פעמית )
1 אבקת אפיה
אופן ההכנה

בקערה טורפים חלמונים, 3/4 כוס סוכר, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוז 
מנפים את הקמח מעל ומערבבים לעיסה אחידה ללא גושים 
מקציפים חלבונים לקצף רך עם הסוכר שנותר
מקפלים בהדרגה לבלילה השנייה
פורסים תפוז לפרוסות דקות טובלים בסוכר ומניחים בתחתית הסיר פלא  או תבנית (26) המרופדת בנייר אפייה.
יוצקים מעל את הבלילה ואופים ב -160 מעלות  כ-50 דקות או  עד שהקיסם  יוצא יבש 
 
 מצננים והופכים על צלחת הגשה.
 
להכנת פלחי תפוז יבש
פורסים תפוז לפרוסות דקות ומניחים על נייר אפייה שמונח על רשת בתנור אפייה
מפדרים אבקת סוכר מעל ואופים ב-100 מעלות כשעתיים עד לייבוש מלא.
 
 
נראה מעולההה
17/01/15 11:07
10צפיות
!
º
17/01/15 11:52
º
נראית מעולה! תודה רבה על השיתוף
17/01/15 22:37
6צפיות
º
נראת ממש טוב
19/01/15 13:16
1צפיות
מחפשת עוגת שוקולד מושחתת במיוחד
16/01/15 00:41
21צפיות
היה לי פעם מתכון, שאני לא מצליחה למצוא, זוכרת רק ששם היו 2 כפות סוכר, 500 גר' שוקולד וכמות גדולה של חמאה והמון ביצים. העוגה יצאה ממש כמו פאדג'/מוס.
אשמח למתכון שנוסה לעוגת שוקולד עשירה במיוחד ובלי קמח או כמעט בלי קמח|עגה|
תודה
שני מתכונים שאני אוהבת במיוחד
16/01/15 16:01
34צפיות
הראשון- כיכב אצלי בכמה ימי הולדת, הולכת מצוין חמה עם כדור גלידת וניל:
 
השני- מיועד לשוקולד 100% אך אפשר להחליף בשוקולד מריר איכותי עם אחוז קקאו גבוה ולהוריד מכמות הסוכר בהתאם (אם 60% אז כשליש, אם 80% כרבע וכו'):
האמת שעוגת השוקולד נמסיס
21/01/15 22:47
של הריבר קפה היא פיתרון נהדר ו"בריא" שעונה על כל הדרישות.
 גילוי נאות: זה המתכון שאני נסיתי אבל לצערי הוא לא שלי. אני לא זוכר מאיזה אתר לקחתי אותו אבל הקרדיט לא שייך לי.
 
מרכיבים לתבנית של 20 ס"מ:
340 גרם שוקולד מריר הכי איכותי שאפשר
5 ביצים גדולות
290 גרם סוכר
225 גרם חמאה לא מלוחה
 
  • חממו תנור ל160 מעלות.
  • במיקסר הקציפו את הביצים וכשליש מהסוכר (100 גרם) עד שהתערובת מכפילה את גודלה לפי 4.
  • על בן מרי ממסים את החמאה והשוקולד.
  • בסיר נפרד מערבבים את שארית הסוכר עם קצת מים על אש קטנה כדי ליצור מי סוכר.
  • מערבבים את מי הסוכר עם השוקולד.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד למיקסר עם הביצים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • משמנים היטב את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה.
  • אופים בתנור כ50 דקות על 160 מעלות עם אמבט מיים (כלי עם מים שנכנס גם הוא לתנור).
  • אחרי 50 דקות בודקים את העוגה עם קיסם, אם נקי נותנים לה להתקרר לגמרי.
  • הופכים את העוגה לצלחת הגשה ובתאבון.
אני יודע שזה נשמע מורכב אבל העוגה הזו ממש שווה את זה. בהצלחה
נפתחו פורומים פוסט טראומה וגמילה מעישון
14/01/15 13:48
4צפיות
|חיבוק| מעכשיו אתם לא לבד!
מציאות החיים בכלל והמציאות הישראלית בפרט עלולות להעמיד אותנו בפני אירועים המהווים איום על חיינו, גופנו או על אלו של האנשים הקרובים לנו, כמו תאונות דרכים, פיגועים, תאונות עבודה, תקיפות מיניות ועוד.
לכן פתחנו במיוחד בשבילכם את פורום פוסט טראומה.

פורום זה מיועד לאנשים אשר הם עצמם או יקיריהם חוו אירועים טראומטיים, ומכוון לתת מענה לשאלות הנוגעות להתמודדות, מניעת התפתחותה של הפרעה פוסט טראומטית, ליווי בן משפחה אשר עבר טראומה ועוד.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


|סיגריה| ידוע שהרבה מעשנים רוצים להפסיק לעשן אך לא סומכים על עצמם שאכן יצליחו. יש מעשנים שהפסיקו וחזרו לעשן ויש מעשנים לשעבר שמידי פעם רוצים לעשן סיגריה אבל יודעים שזה עלול להסתיים בעישון החפיסה כולה ולכן פשוט לא מעשנים.
אתם רוצים להפסיק לעשן, אך קשה לעשות זאת לבד?

מוזמנים להיכנס לפורום גמילה מעישון וננסה לתת לכם עצות, רעיונות, סיוע ומידע בכל הקשור לעישון ולהפסקת עישון.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
תבניות סיליקון
12/01/15 12:27
57צפיות
כיצד אפשר למנוע הידבקות של המפינס לתבנית מפינס שושנים מסיליקון 
תודה למשיבים יש להם ניסיון 
2 דברים יעזרו
12/01/15 21:32
45צפיות
1. לשמן את השקעים היטב עם תרסיס שמן (נכון, בעקרון לא אמורים לשמן תבניות סיליקון, אבל דוגמאות מורכבות כמו שושנים אני כן משמנת, ליתר בטחון).
2. לתת למאפינס להתקרר לגמרי לפני שמוציאים אותם מהתבנית. כשהעוגה חמה היא מתפוררת יותר, כשהיא מתקררת היא גם מתייצבת יותר.
 
 
אני לא יודע אם השימון נדרש
13/01/15 21:06
26צפיות
אבל מנסיוני קריטי לחכות שהמאפינס יתקררו, זה מקל מעוד על השחרור מהתבנית.
בנוסף לשחק קצת עם התבנית ולמתוח אותה לצדדים בעדינות יכול לעזור לשחרור המאפינס.
בתבניות עם דוגמאות מורכבות והרבה חריצים
13/01/15 22:18
28צפיות
ממש עדיף לא לקחת צ'אנס וכן לשמן. וכמובן לקרר היטב את המאפינס/עוגה לפני שמשחררים מהתבנית כמו שגם אתה אמרת.
בסופו של דבר
13/01/15 22:48
20צפיות
מה שעובד עובד, כל עוד זה לא שמן עם טעם דומיננטי אני לא רואה סיבה לא להשתמש גם.
מה כבר יקרה? המאפינס יצאו יותר בקלות? אוי לא... 
º
תודה רבה אנסה
12/01/15 22:28
11צפיות
º
אצללי עובד שימון וקימוח
12/01/15 23:55
16צפיות
פורומים משפטיים חדשים ב|תפוז|
11/01/15 16:12
3צפיות
עורכי הדין המובילים בתחומם הגיעו לתפוז! יש לכם שאלה משפטית? רוצים להכיר לעומק את הזכויות שלכם? היכנסו עכשיו!

|*| נעשה לכם עוול? החלטתם להרים את הכפפה ואתם לא בטוחים איך? בואו לדבר על זה בפורום תביעות ייצוגיות
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


|*| למי מותר להאזין לכם? עד כמה הנייד שלכם יכול להסגיר אתכם? היכנסו עכשיו לפורום חקירות פרטיות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|*| חשבון המים שוב הוכפל? רוצים לדעת מה הזכויות שלכם מול העירייה? בואו לבדוק בפורום מיסוי עירוני
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


|*| נגרם לכם או לרכושכם נזק? רוצים לברר מי חייב לפצות אתכם? בואו להתייעץ בפורום נזיקין
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...
מתכון מעולה לקרמבל תפוחים ואגסים, מושלם לחורף!!
הודעה זו מכילה תמונות
10/01/15 22:31
248צפיות
קראמבל תפוחים, אגסים ודובדבנים
מצרכים:
קראמבל:

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס קמח
½ כוס סוכר חום
¼ כוס אגוזי לוז שלמים (או כל אגוז שאוהבים)
¼ כפית מלח
½ כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט
מלית:
3 תפוחי עץ ירוקים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
2 אגסים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
½ כוס דובדבנים מגולענים וחצויים
50 גרם חמאה
¼ כוס סוכר חום (אם אוהבים חמוץ – לא חובה להוסיף סוכר)
אופן הכנה:
מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים לקראמבל ומפעילים עד לקבלת פירורים (כמו חול). עוצרים את עבודת המעבד ומעבירים את הפירורים למקרר ל-20 דקות.
בזמן ההמתנה נכין את המלית: נמיס חמאה וסוכר חום בסיר. נוסיף לסיר את הפירות ונבשל עד לריכוך קל – בערך חמש דקות.  בזמן הזה גם נדליק תנור ל-180 מעלות.
לאחר שהבצק שלנו התקרר והפירות התרככו נרכיב את המנה : נניח בתבנית אפייה (כדאי שתהיה יפה כי גם נגיש בה) את הפירות עם קצת מהנוזלים ונפזר מעליהם את הפירורים. נאפה בתנור שחיממנו מראש עד שהפירורים יזהיבו (כ-25 דקות אפייה).
מגישים עם גלידת וניל או קצפת.
** אפשר להשתמש בפירות אהובים אחרים כמו שזיפים (בעונה), פירות יער ועוד...
*** אפשר (ואף מומלץ) להוסיף לתערובת כפית רום
 
תהנו :)
º
ואוו זה נראה מעולה תודה רבה על המתכון!
11/01/15 15:08
9צפיות
º
ואיי נראה סוף הדרךך
15/01/15 12:57
5צפיות
º
נראה מעולה (:
16/01/15 10:13
7צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה