לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!

 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!

* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.

* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.

 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!

 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.

 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.

 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.

 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.

 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!

 שלכם,

 bali ודייזי דאק. 

º
אשמח לדעת איך עושים את הציפוי / זיגוג הלבן על עוגת הקרמשניט
19/12/14 10:36
4צפיות
לא פגשתי בקרמשניט עם זיגוג לבן
19/12/14 20:32
2צפיות
אבל בד"כ כדי ליצור זיגוג לבן לוקחים אבקת סוכר ומערבבים אותה עם טיפונת חלב או מיץ לימון עד שמתקבלת משחה לא דלילה מדיי שאפשר או למרוח או לזרזף ממנה פסים עם כפית.
 
היחס הוא משהו כמו 100 גרם אבקת סוכר ו 2-3 כפיות נוזל.
º
הם בצק 123 מתאים לעוגיות שושים.
18/12/14 15:10
6צפיות
הכוונה לעוגיות שושנים עם קצף?
19/12/14 00:15
6צפיות
בד"כ מכינים אותן מבצק שק"מ או חש"ק (שמנת, קמח, מרגרינה או חמאה), אבל מניחה שגם בצק 123 יתאים.
 
 
|*|נפתח פורום מטבחים|*|
15/12/14 15:14
9צפיות
|בועה|חולמים על מטבח חדש לבית? קניתם דירה מקבלן ואתם רוצים לדעת איך לשדרג את המטבח מבלי לקרוע את הכיס?
בפורום מטבחים החדש של תפוז תוכלו לבשל לעצמכם את מטבח חלומותיכם בעזרת מומחים בתחום.

היכנסו כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


חוות דעת - תמרים רבותיי, תמרים!
הודעה זו מכילה תמונות
14/12/14 19:23
80צפיות

לפני זמן מה קיבלתי מתפוז וממועצת התמר, במסגרת הנסיינים של תפוז, אריזה של תמרים משני זנים.
 
לתמרים יש מגוון זנים: תמר צהוב(ברהי)- קריספי ומתוק, אמרי- טיפה יבש ומתקתק, חלאווי- בטעם טופי קרמלי, דרי - בעל טעם מעט שוקולדי' והמג'הול - מאוד מתוק, לח ומעט קרמלי.
 
אמנם שמתי לב שבסופר יש שניים או שלושה זני תמרים שנמכרים, אבל לא ידעתי שיש יותר זנים ולא ידעתי מה ההבדלים ביניהם. ידעתי, כמו רוב האנשים לדעתי, שזן המג'הול נחשב להכי טעים ובכך הסתפקתי.
 
כשקיבלתי את המארז ובו תמרים מזן מג'הול ומזן חלאווי, גיליתי עולם אחר. זן החלאווי הרבה יותר מעודן, פחות מתוק ויותר ארומטי ולי הוא היה הרבה יותר טעים מהמג'הול הלח והמתוק (קצת מדיי).
 
הדבר הראשון שאני עושה כשיש לי תמרים הוא לנשנש אותם כחטיף מתוק ובריא (לעומת ממתקים מלאי סוכר לבן).
 
אז נכון שגם סוכר מתמרים הוא סוכר, אבל בתמרים יש גם לא מעט יתרונות בריאותיים:
 
* התמרים עשירים בסיבים תזונתיים, מינרלים ונוגדי חמצון
* התמרים דלים מאד בשומן ויש בהם מחצית מהקלוריות שיש בשוקולד, לדוגמה.
* האינדקס הגליקמי של התמרים הוא בינוני-נמוך, וזה גורם לתחושת שובע בנוסף לסיפוק הצורך למתוק.
* בזכות הסיבים התזונתיים ונוגדי החמצון, התמרים עוזרים לפעילות מערכת העיכול.
* לעומת המון מוצרי מזון שעשירים בנתרן, שאינו בריא במינונים גבוהים, התמרים דלים בנתרן ועשירים באשלגן, שיותר טוב לגוף.
* לעומת רבים מהפירות היבשים, שבתהליך הייבוש שלהם יש שימוש בחומרים משמרים, התמרים מתייבשים באופן טבעי על העץ ואינם עוברים תהליכי ייבוש מלאכותיים.
 
תוך כדי נשנוש, חשבתי מה עוד לעשות עם התמרים ואז נזכרתי בעוגה בחושה שאמא שלי אופה מדי פעם לשבתות.
 
החלטתי להשתמש בתמרי המג'הול לעוגה, ולהמשיך לנשנש את תמרי החלאווי, שקצת היה לי חבל להבליע את טעמם בעוגה.
 
את המתכון ותמונה של העוגה אצרף בהודעה נפרדת
 
תודה רבה לתפוז ולמועצת התמר על חוויה טעימה, מתוקה ובריאה
 
אתר מועצת התמר למתעניינים : http://tmarim.org.il/?utm_medium=banner&utm_so...
 
 
עוגת קוקוס ופירות יבשים
הודעה זו מכילה תמונות
14/12/14 19:36
53צפיות
עוגת קוקוס ופירות יבשים (לתבנית 26 או מלבנית בינונית)
 
85 גרם חמאה בטמפ' החדר
170 גרם סוכר חום
3 ביצים
100 גרם קמח מלא
1 שקיק אבקת אפייה
100 גרם קוקוס טחון
120 גרם  תמרים/משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
1 גביע אשל/יוגורט/לבן
 
אופן ההכנה:
 
לחמם תנור ל 180 מעלות צלזיוס
לערבל היטב חמאה וסוכר חום.
להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול.
לערבב בנפרד את הקמח, אבקת האפייה, הקוקוס והפירות היבשים.
להוסיף לתערובת החמאה את התערובת היבשה והיוגורט לסירוגין, תוך כדי ערבול.
לשמן תבנית קפיצית 26 או תבנית מלבנית בינונית או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות ולצקת את התערובת.
לאפות בערך 30 דקות או עד שהעוגה מתמצקת אך לא מתייבשת לחלוטין.
לצנן ולהנות.
איך מוציאים את החלב מעוגה בחושה? (עזרה במתכון/ בתיקון מתכון)
11/12/14 23:00
50צפיות
היי,
אני רוצה להכין עוגה בחושה והמתכון שתמיד עובד לי נפלא הוא על בסיס יוגורט.
אחד הסועדים עם אלרגיה חריפה לחלב ואני אשמח למצוא תחליף ליוגורט או לחילופין מתכון לעוגה בחושה לא חלבית.
המתכון שלי:
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות יוגורט
3 ביצים
כוס שמן
2 כוסות סוכר
 
יש במה להחליף את היוגורט? פשוט לנסות מתכון אחר לגמרי?
לא מוציאים יוגורט מעוגה בחושה כזו- משנים מתכון
12/12/14 16:20
44צפיות
הרשת מלאה מתכונים לעוגות בחושות ללא יוגורט/חלב.
פשוט תחפשי, תגדירי מה את רוצה, שוקולד? בננות? וניל? תפוז?
באתר של ניקי יש שפע עוגות, באתר של קרין גורן, פשוט צריך לחפש.
בהצלחה.
אני מחליפה תמיד בשמנת מתוקה פרווה - צמחית
13/12/14 22:15
28צפיות
עובד מעולה.
רק לא לשים 2 כוסות אלא כוס ושליש בערך - ולהיות ערנית לראות מתי נוצר לך המרקם שאת מכירה מהעוגה הזאת בד"כ.
תתפלאי לגלות שהיא תהיה גם הרבה יותר נימוחה לאחר האפייה.
º
תודה
13/12/14 22:17
2צפיות
הסבה מקצועית לקונדיטוריה
09/12/14 10:35
59צפיות
היי, החלטתי לעשות שינו מקצועי ולעסוק בתחום הקונדיטוריה, קצת מתלבטת כיצד להתחיל.
כרגע דוחה את עיניין הלימודים - גם מבחינת תקציב וגם מהחשש שזה לא מה שיעזור לי למצוא עבודה בתחום - ומחפשת מקום קטן להתחיל לעבוד בו ולחוות את העבודה בקונדיטוריה. 
האם אתם מכירים בתי קפה/קונדיטוריות קטנות באיזור המרכז שאולי מחפשים?
אשמח לשמוע על חוויות שלכם מקורסים/סדנאות בקונדיטוריה?
היכן כדאי ללמוד את התחום?
אשמח להצעות שלכם או כל מידע אחר שיוכל לעזור.
תודה מראש. 
 
 
 
º
ובכל זאת... מישהו? משהו?
10/12/14 10:34
15צפיות
זה עניין של תקציב, ציפיות, מיקום...
10/12/14 12:52
49צפיות
אני אישית לא למדתי קונדיטוריה בצורה מקצועית אז קשה לי להמליץ.
מציעה לך לערוך חיפוש בפורום בצד שמאל למעלה, היו לא מעט דיונים והמלצות בנושא בעבר.
אל אניגמה
11/12/14 15:59
44צפיות
ידידה שלי למדה אבל לא השיגה מזה עבודה. נדמה לי שכדאי להתחיל בבית עד שנרכש ניסיון בהרבה מתכונים.
אני טבח ולא קונדיטור
17/12/14 23:22
14צפיות
אבל יצא לי להכיר לא מעט קונדיטורים במהלך העבודה.
לימוד קונדיטוריה זה משהו טוב שיוכל להשתלם בטווח הארוך אבל לטווח המיידי הכי חשוב להשיג עבודה בתחום.
אף אחד לא ישכור קונדיטור חסר נסיון אבל אפשר להתחיל במאפיות ומקומות קטנים ובייתיים, אין טעם לנסות רשתות אולי מלבד רולדין ולעבוד כעוזרת קונדיטור ואז תנאי הקבלה יותר קלים.
עיקר העניין בסופו של יום זה התמדה, התחום קשה ויש תחרות אז חייבים להתמיד ולהמשיך לחפש, בסוף מוצאים.
בהצלחה.
תודה רבה לך! זה אכן מה שאני מגלה מחיפוש עבודה בתחום,
18/12/14 09:01
13צפיות
מחפשים יותר אנשים עם ניסיון מאשר בוגרי לימודים.
עוגיות עם מכשירleifheit
08/12/14 16:12
66צפיות
אני מנסה להכין עוגיות עם המכשיר לעוגיות. בשישי פורסם בעיתון מתכון נוסף. לא מצליחה. הבצק  לא יוצא מהתצורה. יש פתרון לעניין?
הכוונה לאקדח עוגיות?
10/12/14 09:48
34צפיות
אם כן, חשוב להשתמש בתבנית אפייה לא משומנת ולא מרופדת בנייר אפייה. רק ככה העוגיות נצמדות לתבנית ולא נשארות על האקדח עצמו.
 
אם מדובר במשהו אחר, תפרטי בבקשה מה זה בדיוק המכשיר ובאילו מתכונים השתמשת.
 
 
 
 
אקדח עוגיות.
10/12/14 17:17
40צפיות
המתכון שהכנתי לקוח מהעיתון מעריב של יום שישי.חצי קג קמח ומאתיים מרגרינה.2 ביצים מיץ מתפוז אחד. קליפה ממגוררת ושלושה רבעים כוס סוכר.
לצערי זו לא הפעם הראשונה שאני מנסה. ניסיתי כמה אפשרויות בעבר. בלי נייר עם נייר בכל הפעמים יצא עיסת בצק...
. האקדח שיש ברשותי לא מהמתכת הישן אלא החדש.
תודה ומקווה שאוכל להכין בעתיד..
אם הבצק רך מדיי -
11/12/14 11:12
29צפיות
1 -  להוסיף עוד טיפה קמח בזמן העיבוד שלו.
2 -  לקרר אותו חצי שעה לפני השימוש באקדח,  הקירור ימצק אותו יותר.

אני אחפש בבית את המתכון של האקדח שלי.
לא מתאים לאקדח
11/12/14 15:52
28צפיות
אל בלי
אם יקרר לפני האקדח, לא יזרום בכלי
תלוי כמה זמן מקררים ועד איזו מידת מוצקות
11/12/14 17:59
16צפיות
אני כותבת מנסיון... 
אקדח לעוגיות
11/12/14 20:19
24צפיות
קודם כל המון המון תודות.
ניסתי בעבר עם נייר אפייה וגם בלי נייר אפייה.בשני המקרים לא הצליח.
באקדח הישן ממתכת שהיה לי בעבר הצלחתי והכנתי בלי סוף.
אנסה את המתכון שרשמת,ואדווח על כך.
ושוב המון תודות
º
בשמחה
11/12/14 21:00
13צפיות
עיסת בצק
11/12/14 15:54
19צפיות
אל יעל, נדמה שהבעיה בתנור שלא מתחמם כראוי. נסי חימום מראש לפני הכנסת התבנית ונסי לבדוק שהחום נכון.
נדמה שנדבקו לתצורה
11/12/14 15:51
19צפיות
ניסית עם נייר אפיה?
כל מי שמכיר אקדחי עוגיות יודע שההוראה הראשונה
11/12/14 17:56
30צפיות
היא לא להשתמש בנייר אפייה, כי אז הצורה לא נצמדת לתבנית/נייר אלא נשארת על האקדח...
מתכון בסיסי לעוגיות לאקדח עוגיות
11/12/14 18:04
34צפיות
זה המתכון שאני מכינה. אפשר לגוון קצת בטעמים, כתבתי הערות למתכון.
בצק בסיסי לעוגיות לאקדח:

250 גרם חמאה/מרגרינה
250 גרם סוכר
2 ביצים
קורט מלח
500 גרם קמח
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מקציפים חמאה וסוכר לקרם. מוסיפים את הביצים והוניל.
מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שמתקבל בצק רך.
מקררים את הבצק עד שמתייצב, בערך 30 דקות.
יוצרים עוגיות עם האקדח על תבנית לא משומנת ולא מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות בערך בחום של 180 מעלות צלזיוס.
 
אפשר להחליף 2-3 כפות מהקמח בקקאו לעוגיות שוקולד, או להוסיף לבצק מעט תמצית קפה, או להחליף קצת מהקמח בקוקוס טחון או שומשום.
עוגת שוקולד לבן
11/12/14 09:20
30צפיות
היי,
אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד לבן..מצאי כמה מתכונים באינטרנט אבל הדעות היו חלוקות..
לפני כמה שנים הכנתי ממתכון שבבסיסו העוגה הייתה עוגת שוקולד חלב עם ציפוי של שוקולד לבן ואני הפכתי אותה, כך שהעוגה הייתה שוקולד לבן והציפוי שוקולד לבן.
בנוסף, חשוב לי שהעוגה תהיה "שטוחה" כי ארצה לקשט אותה .. (או שאפשר להפוך חח)
 
תודה רבה :)
º
למה יוצא לי רך
11/12/14 07:58
32צפיות
º
לבדוק חום התנור
11/12/14 15:56
10צפיות
º
איך מצטרפים לקבוצת הנסיינים?
10/12/14 10:59
26צפיות
קודם צריך להיות רשומים לתפוז
14/12/14 07:22
18צפיות
ורק לאחר מכן לפנות להנהלת תפוז ולבקש.
ממיס שוקולד למכירה
07/12/14 21:20
39צפיות
ממיס שוקולד חדש היה בשימוש פעמיים   במצב מצוין  למכירה 
 
050-7703528    עודד
|*| נפתח פורום תופעות ואסונות טבע |*|
07/12/14 18:22
1צפיות
|ברק|הרוחות מאיימות להעיף לכם את הגג? גשמי הזלעפות מזכירים לכם טייפון? חולמים לצלם טורנדו מקרוב? הייתם בניו אורלינס בזמן הוריקן קתרינה?  
הפורום יעסוק בכל אסונות הטבע המוכרים ברחבי העולם, כגון: רעידות אדמה, צונאמי, התפרצויות געשיות, סופות חול, סופות טרופיות וטורנדו, גשמי זעם, שטפונות, שריפות ענק, מפולות (שלגים, בוץ), בצורות ועוד.

זה המקום לדבר על התופעות שגורמות לנו לחשוב שהטבע כועס, מוזמנים להיכנס כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
מלית אוכמניות של "פוליבה" או של "מיימונס" - איזו יותר טעימה?
03/12/14 23:05
44צפיות
מישהו ניסה?  
 
אמנם ב"מיימונס" יש יותר אחוזים של פרי, אך זה לא בהכרח מצביע על הטעם..
º
לא ניסיתי, אבל הייתי מנסה את זו עם יותר אחוזי פרי.
04/12/14 23:02
18צפיות
אוקיי, עוד מעט אלך לקנות
05/12/14 08:31
35צפיות
"מיימונס" היא חברה מוכרת, מחיפושים בגוגל הבנתי שגם חברת "פוליבה" די ידועה,  ראיתי שיש להם גם ממרח "רוזמרי", אולי אני אנסה אותו בפעם הבאה כשאאפה קראנץ.. פשוט מעולם לא השתמשתי במליות מוכנות, אפילו לקראנץ אני מכינה מלית בעצמי.  
תודה
לכל אדם יש טעם אחר
11/12/14 16:05
25צפיות
אם טעים לי אחד, הסיכוי שלאדם אחר השני יותר טעים! אני ממליץ ללכת על הכיון האידיאלוגי: אם יש הכשר של בד"ץ עדה החרדית המעודד להשתמט מהצבא על אחד, אז צריך לקנות את השני.
אנחנו לא מכניסים לכאן פוליטיקה ודת
11/12/14 17:58
18צפיות
ואנחנו מכבדים כל אחד וכותבים בצורה מכבדת. 
בבקשה להימנע מהערות כאלה בעתיד.
סט כוסות מדידה - שאלה
30/11/14 11:23
52צפיות
אני זקוקה לסט כוסות מדידה חדש - סט של כוס, חצי כוס, רבע כוס..  עדיף מנירוסטה.הבעיה היא שכל הכוסות מגיעות במידה של 250 מ"ל לכוס אחת - כוס סטנדרטית היא 240 מ"ל, חיפשתי בכל מקום אפשרי ונראה שסט כוסות של 240 מ"ל אינו קיים משום מה.  האם למישהו יש או מישהו ראה ויודע היכן ניתן למצוא סט כוסות מדידה של 240 מ"ל?  כן, ההבדל הוא מזערי אך בכל זאת אני מעדיפה כוס של 240 מ"ל.  באמת שחיפשתי כמעט בכל מקום אפשרי... זה נורא מוזר שבשום מקום לא ניתן למצוא..  אשמח לקבל עזרה - אפילו אם אין בארץ אך ידוע לכם על מותג שניתן לרכוש מארה"ב (אולי "מרתה סטיוארט"?)  שקיים אצלו סט הכוסות הנכסף - אנא אמרו לי.  תודה רבה!דרך אגב, משום מה, מקש ה"אנטר" אינו עובד..אין לי מושג למה מקש האנטר אינו עובד באתר הזה כששולחים הודעות מהסלולרי... רק פה נתקלתי בבעיה הזאת..עמכם הסליחה על ההודעות, כשאני מנסה לכתוב משפט חדש, בזמן שליחת ההודעה המרווחים נעלמים.
נראה לי שהסטים האמריקאים תואמים ל 240 מ"ל
01/12/14 20:51
32צפיות
הייתי מחפשת באתר EBAY ודומיו ובודקת אם מצויין מהי מידה של כוס מלאה בסט הנבחר.
 
 
באיביי ניתן למצוא סטים
03/12/14 22:30
29צפיות
אבל אני לא רוצה להזמין מהאינטרנט, התכוונתי שמישהו יקנה לי את המוצר ישירות מהחנות, ללא בעיות מיותרות..    
אם למישהו ידוע היכן מוכרים.. יש רשתות גדולות וזולות כמו "טארגט" וכו'..   
אני אנסה להתקשר למספר חנויות בארץ אך לצערי אין לי ציפיות..
התצוגה תקינה
03/12/14 11:19
41צפיות
אל הפבלובה
למרות התצוגה אצלך אבל אצלינו יש מרווח. בנושא אכן כוס דווקא 240 וההבדל עשוי לגרום ליובש לדוגמה אם המתכון 4 כוסות קמח הפער נכפל ולא מאוזן במספר הביצים וכדומה.
הבעיה אינה ברווח שבין המילים אלא
03/12/14 22:36
23צפיות
שאיני יכולה לרדת שורה.   מקש ה"אנטר" אינו עובד.  
אני לא יכולה לרדת לשורה חדשה..
|*|נפתח פורום תמ"א 38|*|
02/12/14 18:15
11צפיות
|פירמידה|חיזוק של מבנים ישנים כנגד רעידות אדמה אמנם משפר את עמידותם, אך לא בהכרח עד כדי הנדרש בתקן - לפעמים אף לא קרוב לכך.
בשביל זה פתחנו לכם את פורום תמ"א 38 - תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה!

מה מקבלים הדיירים במסגרת הליך תמ"א 38? איך מתמודדים עם דייר סרבן ? איך בודקים חברה יזמית שבאה להציע לכם את שירותיה? כמה חניות צריך להוסיף במסגרת התמ"א  ?
מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום, לשאול כל שאלה ולקבל ליווי צמוד במשך כל התהליך
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה