לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!

 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!

* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.

* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.

 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!

 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.

 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.

 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.

 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.

 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!

 שלכם,

 bali ודייזי דאק. 

אני מתלבטת היכן ללמוד קונדיטוריה,
01/10/14 09:39
8צפיות
האם באסטלה או בישולים?מבחינת התוכן הם מאוד דומים
אם מבחינת התוכן הם דומים נשארו כמה פרמטרים
01/10/14 13:00
1צפיות
מחיר
נוחות הגעה / נוחות שעות הלימודים וכ"ו
מי המורים שמעבירים את הקורס
 
שני הסעיפים הראשונים צריכים להיות די ברורים. אם גם שם המצב די דומה ואין לך העדפה ברורה אז נשאר הסעיף השלישי.
 
לגבי התרשמות מהמורים שמעבירים את הקורס, הייתי מבקשת לבוא לשיעור נסיון בכל אחד מבתי הספר ומתרשמת ממש מעשית מהאווירה בשיעורים, מההתרשמות שלך מהמקצועיות של המורים וכ"ו.
 
בהצלחה
 
 
שוקולד לבן
01/10/14 12:44
4צפיות
הי,
 
יש לי מתכון לפטיפור שלוש שכבות. שתיים מהשכבות מכילות שוקולד לבן.
האם כדאי להמיר לשוקולד לבן פרווה או שעדיף להישאר עם הגירסה החלבית? מבחינת הטעם כמובן...
כלומר, שוקולד לבן פרווה הוא טעים בכלל?
 
תודה 
האמת שאף פעם לא טעמתי שוקולד לבן פרווה
01/10/14 12:54
6צפיות
אולי מישהו אחר פה מכיר וטעם ויוכל להגיד אם ההבדל בטעם בין שוקולד לבן חלבי ופרווה הוא כזה משמעותי שלא כדאי להתפשר על הפרווה.
 
 
שאלת הקאפקייקס
01/10/14 09:10
6צפיות
 
 
 

אם אני לוקחת מתכון של עוגת שוקולד של יום הולדת הרגילה  ומכינה את זה בכוסות של קאפקייקס זה יהיה בסדר?
לפי דעתי קאפקייקס זאת עוגה רגילה אבל קטנה .
אני אכין גם קרם משמנת מתוקה ושוקולד מריר אחד על אחד .
 
או שאני טועה ?
 
את צודקת בהחלט
01/10/14 12:52
3צפיות
רק דבר אחד חשוב - זמן האפייה של קאפקייקס קצר משמעותית מזמן אפייה של עוגה גדולה. קחי בחשבון ותתחילי לבדוק אם מוכן אחרי חצי מזמן האפייה המקורי.
 
 
רוצים לזכות בכרטיס לפסטיבל הטבעוני?
01/10/14 10:54
|פרח|אירוע הטבעונות הגדול בעולם, יתקיים ממש כאן בישראל בחול המועד סוכות ולכם יש הזדמנות לזכות בכרטיס זוגי.
היכנסו לפורום צמחונות וטבעונות וכתבו לנו על הבן אדם שהכי הפתיע אתכם ועבר לטבעונות ואולי תזכו בכרטיס לפסטיבל!

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|תו|אנחנו מחלקים חמישה כרטיסים זוגיים להופעה של אהוד בנאי באמפי שוני! כל מה שאתם צריכים לעשות זה להיכנס לפורום ציפורי לילה,
וכתבו לנו כתגובה להודעה איזה שיר של אהוד בנאי אתם הכי אוהבים ולמה? ואולי תזכו בכרטיס זוגי!

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|תו|בנוסף, יש לכם הזדמנות לזכות בכרטיס להופעה של אביתר בנאי! היכנסו כבר עכשיו לפורום מצעדים וביקורת מוזיקה
כתבו  לנו סיפור קצר שמשתמש מתוך שמות השירים מאלבומו החדש "יפה כלבנה" ותוכלו לזכות בכרטיס זוגי להופעה באמפי שוני|!|

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|בועית| היום בין השעות 19:00-20:30, נארח בפורום קריירה וחיפוש עבודה את טלי ברק , יועצת קריירה ובעלת חברת השמה.
טלי תענה על שאלות בנושאים העולם החדש של קריירה, תהליך גיוס עובדים, טיפים  וגם על איך למצוא בו עבודה רצוי קבועה ולאורך זמן.

מוזמנים לשרשר את שאלותיכם:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
שאלה לגבי טמפרור שוקולד
29/09/14 15:02
25צפיות
הי,
 
קראתי קצת על טמפרור שוקולד, על שיטת ההזרעה והשיטה השניה עם השפכטל וכו'.
מצאתי לינק שנותן שיטה אחרת לגמרי, פחות מלוכלכת וקלה בהרבה לטמפרור. זה נשמע מדי קל ופשוט שאני תוהה אם זה נותן תוצאה זהה, אחרת - למה גדולי הקונדיטורים לא משתמשים בה? 
השיטה בקצרה:
ממיסים שוקולד מריר לטמפ' של 45-55 מעלות
מניחים את הקערה בתוך קערה עם מים קרים-קפואים ומערבבים עד לטמפרטורה 29-31
מחממים שוב את השוקולד ל-30 מעלות.
 
וזה הלינק: http://shovetet.blogspot.co.il/2013/02/11_23.html (זה איפשהו באמצע)
 
אשמח להבין קצת לפני שאני מתחילה לטמפרר שוקולד.
 
תודה רבה 
 
לא ניסיתי או שמעתי על השיטה הזו אף פעם
29/09/14 20:30
21צפיות
אבל בגדול, אם באמת מקפידים - 
1. לערבב כל הזמן את השוקולד כשהוא באמבט הקרח
2. שלא תיכנס טיפת מים לשוקולד
זה אמור לעבוד, ויותר מהר מהשיטות האחרות.
הרעיון הוא לחמם את השוקולד, לקרר ושוב לחמם. זה מסדר את הגבישים בשוקולד כך שכשהוא יתקרר ויתמצק, הוא יהיה חזק, מבריק ועמיד כמו שהוא היה לפני ההמסה.
 
בהצלחה
לא הייתי לוקחת סיכון
29/09/14 22:52
15צפיות
כמו שאמרת יש סיבה למה לא משתמשים בה, הסיכון שייכנס מים לשוקולד הוא גדול מדי. למי שמשתמש בשוקולד מאד איכותי שהוא גם סופר יקר זה סיכון שלא לוקחים. יותר עדיף בטעות לחמם את השוקולד מעל לטמפטורת הטמפרור ולגרום לחלקיקי הקריסטל להינמס ואז פשוט לטמפרר מחדש את השוקולד מאשר להצטרך לזרוק את השוקולד או להשתמש בו למשהו אחר. זה כסף שהולך לפח. מעבר זה, רוב הקונדיטורים לא ממש עובדים הרבה עם שוקולד מומס מלבד לקישוטים, ורוב השוקוליטריים משתמשים במכונה טמפרור שממיסה ושומרת את השוקולד בטמפרטורה הנכונה.
 
אגב יש שיטה נוספת ועדיפה, והיא להשתמש במיקרו. ממיסים בפולסים של כ-15 שניות ומערבבים אחרי כל פולס. הכי חשוב זה לא לעבור את טמפרטורת הטמפרור לסוג השוקולד. גם אם השוקולד מגיע לטמפרטורה ועדיין יש חלקי שוקולד לא מומסים, לא להתפתות פשוט להמשיך לערבב השוקולד חם מספיק שהוא ימיס את החלקים הלא מומסים.
וכמובן לעשות בדיקת טמפרור.
אני משתמשת בשיטה הזאת לפעמים
30/09/14 07:34
12צפיות
יש כמובן את הסיכון המזערי שייכנסו מים לקערה של השוקולד, ולכן אני עובדת עם קערה קטנה מאוד עם קרח, וקערת השוקולד גדולה, ומגבת צמודה כדי לנגב בכל פעם את הקערה מלמטה.
פחות מלכלך אין ספק.
לשוקולייטרים יש מכונת טמפרור.
תודה לכל המגיבות
30/09/14 08:44
11צפיות
אני חושבת שאני כן אנסה את השיטה הזאת, גם ככה אני מתכוונת לעבוד בכמויות קטנות.
 
תודה 
º
בהצלחה
30/09/14 15:11
2צפיות
איפה אפשר להשיג אבקת קקאו בלגי של 'מיסטר קייק ',
28/09/14 11:04
16צפיות
 באיזור המרכז?
למיסטר קייק יש אתר אינטרנט ואפשר להזמין ממנו לכל מקום בארץ
28/09/14 16:40
16צפיות
זה אם הבנתי נכון והכוונה לחנות "מר קייק".
 
אם טעיתי אז אני לא יודעת ספציפית, אבל בראש הפורום יש קישור לחנויות מתמחות בקונדיטוריה לפי איזורים בארץ, ולרובן יש אתר שאפשר לבדוק בו מה יש וגם להזמין און ליין.
 
|*|נפתח פורום הפרעת אישיות גבולית
28/09/14 11:20
|סיוע|הפרעת אישיות גבולית נחשבת לאחת ההפרעות הנפשיות הנפוצות בארץ ובעולם. לכן פתחנו פורום לכל מי שמתמודד עם ההפרעה הזו.
הפורום הוא המקום בו תוכלו לשתף, לתמוך, להכיר אנשים שמתמודדים עם קשיים דומים ולראות שאתם לא לבד בזה.

מוזמנים כבר עכשיו לפורום הפרעת אישיות גבולית
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מילוי שוקולד אספרסו לעוגת שמרים
25/09/14 16:26
28צפיות
שלום,
מחפש מתכון למילוי כזה לעוגת שמרים
תודה וחג שמח
שתי הצעות לבחירתך
25/09/14 17:05
39צפיות
כדי להכין מלית של שוקולד ואספרסו הייתי הולכת על גנאש שוקולד, כשלשמנת מוסיפים מנה או שתיים של אספרסו חזק.
אפשר להכין את הגנאש עם שוקולד מריר או עם שוקולד לבן.
שוקולד לבן ידגיש מאד את טעם האספרסו, שוקולד מריר יתן שילוב של קקאו וקפה.
 
אם תבחר בשוקולד לבן, צריך פי שתיים שוקולד משמנת. לגנאש שוקולד מריר היחס בין שמנת לשוקולד הוא 1:1.
 
לקרר את הגנאש במקרר עד שהוא סמיך מספיק, כמו ממרח שוקולד בסמיכותו, ואז למרוח שכבה יפה על הבצק ולעצב את העוגות.
 
בהצלחה וחג שמח
שאלה על בישול חוזר...
22/09/14 14:02
55צפיות
חברי פורום שלום!
 
ניסתי אתמול להכין סוג של מרמלדת גויאבות (בוקאדיג'ו קולומביאני למי שמכיר/ה)
ההכנה פשוטה - לוקחים קילו גויאבות שטופות, קוטמים קצוות, מוציאים גרעינים, מוסיפים קצת לימון והרבה סוכר, מרככים, מבלנדרים, ומבשלים עד לקבלת עיסה סמיכה, שאותה אח"כ מקפיאים ל-24 שעות, ואז מורידים למקרר. התוצאה הסופית היא מרקם מרמלדי, כמו גומי.
העניין הוא שמה שיצא לי הוא יותר מרקם של סורבה... במילים אחרות - כנראה לא בישלתי מספיק, נשארו יותר מדי נוזלים.
השאלה היא האם אני יכול להמיס את זה ולבשל את זה שוב כדי לתקן את המרקם?
או שלא מומלץ מסיבות מסוימות?
 
** אגב - למישהו/מישהי יש מושג איפה אני יכול להשיג בארץ גויאבה אדומה? (לא את העץ, את הפרי)
לדעתי שווה לנסות לבשל שוב
23/09/14 15:51
28צפיות
כמובן קודם להפשיר את המחית, ואז להחזיר אותה לבישול עד שיותר נוזלים יתאדו.
 
אין לי מושג איפה יש גויאבות אדומות. הייתי מהמרת על שווקים או על ירקנים שבד"כ יש להם דברים מיוחדים (לא כל הירקנים הם כאלה אבל יש כאלה שתמיד יש להם דברים מיוחדים, אצלם סביר שתהיה גם גויאבה אדומה ולא רק הצהובה הסטנדרטית).
 
 
דוגמת כוורת לקישוט עוגה
22/09/14 17:16
66צפיות
שלום לפורום המתוק..
 
מצאתי מתכון של פאי כוורת דבש http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-1821-15996-17778279,00.html  וחשבתי להכין את הציפוי עם עיטור הכוורת על עוגה אחרת, ככל הנראה עוגה 'ג'ינג'ית', שהיא סוג של טורט.
 האם כדאי להכין את העיטור בנפרד ואז להעביר אותו לעוגה? או שאולי הוא יהיה כבד מדי לעוגה כזו?
 
תודה
ממה שהבנתי מהמתכון
23/09/14 15:47
40צפיות
העיטור הוא דוגמה על הקרם שמצפה את העוגה.
 
אני לא בדיוק מכירה עוגה ג'ינג'ית, אבל אם מצפים אותה בקרם כלשהו, אין בעיה להשתמש בטכניקת הצמדת הפצפצים על העוגה והקפאה שלה כדי שהדוגמה תישאר על פני העוגה. 
לא נראה לי שגם תהיה בעיה להניח על העוגה דבורים מגנאש כמו במתכון. אותן ממילא עושים בנפרד ומניחים על העוגה לפני ההגשה.
 
החלפת פטל בפאי שוקולד ופטל
23/09/14 11:03
28צפיות
יש לי מתכון שנראה נהדר לפאי שוקולד ופטל. הוא דורש פטל טרי ואני פשוט לא מצליחה למצוא (גרה ביישוב קטן בדרום). העוגה בעצם מורכבת מ-3 שכבות שמכינים בנפרד: אופים בצק, מוסיפים מוס שוקולד ומעל מסדרים פטל
במה אפשר להחליף את הפטל? שעדיין ישתלב טוב וייראה טוב
המון תודה לאופי ואופות הפורום!
תראי, אפשר להשתמש בפטל קפוא
23/09/14 15:30
32צפיות
להפשיר אותו במסננת כדי שיגיר את הנוזלים ולסדר אותו. הפטל הקפוא נראה קצת פחות יפה מהטרי אבל אין עכשיו פירות אדומים אחרים טריים ובעונה, אז הייתי מתפשרת על הקפואים.
 
עוד אופצייה לכיוון אחר - אגסים מבושלים ביין ותבלינים (מקלות קינמון/מקל וניל/כוכבי אניס שלושתם ביחד או כל אחד לחוד). אפשר לבחור אם יין לבן או אדום, זה עניין של טעם. השילוב של התבלינים שרשמתי הולך טוב עם יין לבן, ביין אדום הייתי שמה קינמון וציפורן אולי. 
עטיפות לפרלינים
21/09/14 16:33
63צפיות
אני מעוניינת לעטוף אחד אחד פרלינים שאני מכינה בעצמי
יש למישהו רעיון איך אני משיגה עטיפות צבעוניות לפרלינים?
תודה
 
יש לקנות כאלו בתל אביב
21/09/14 16:57
43צפיות
אבל הן לא ממש טובות.
צריך למצוא משהו דומה לעטיפה של קרמבו.
הייתי מחפשת בחנויות מתמחות לאפייה או בחנויות כמו "פעמית"
21/09/14 17:11
37צפיות
בראש הפורום יש קישור לרשימה גדולה של חנויות מתמחות לפי איזורים בארץ ולרובן יש אתר שבו אפשר לבדוק אם אכן יש להם אריזות כאלו.
 
 
התקשרתי גם לפעמית סטור
22/09/14 15:08
29צפיות
וגם ללגעת באוכל ופור-שף
אף אחד מהם לא מחזיק את המוצר הזה לצערי :(
 
אפשר להכין פרלינים ללא קירור עכשיובמזג האויר הנוכחי?
23/09/14 07:36
29צפיות
אני רוצה לנסות ולתת מתנה לחג. מפחיד אותי שזה לא עמוד בחום הקיים. מה דעתך?
ברגע שעושים את ההמסה והטמפרור
23/09/14 09:22
37צפיות
בצורה נכונה שלא 'שוברת' את השוקולד - אפשר בהחלט
 
אני מכינה פרלינים ביתיים כל הזמן בכל עונות השנה
גם לאירוח וגם כמתנה
זה תמיד עומד במבחן המציאות :))
בהצלחה וחג שמח!
 
|*|פתחנו פורום לסדרה האהובה עליך|!|
21/09/14 17:35
9צפיות
לרגל העונה החמה ביותר בטלוויזיה, פתחנו את הפורומים הבאים:

|טי-וי| פורום מחשבות פליליות
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|טי-וי| פורום נקמה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום אוואטר והאגדה של קורה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום האישה הטובה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום שקרניות קטנות
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום על טבעי SuperNatural
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום נויורק
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|טי-וי| עד עצם היום הזה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


אם הפורום לסדרה האהובה עליך עדיין לא נפתח, אתה מוזמן לפנות אלינו במסר אישי ולהציע את פתיחתו.
סדנאת שוקולד קבוצתית - מחפשת המלצות
20/09/14 11:00
29צפיות
אנחנו רוצים לחגוג יום הולדת לבת משפחה יקרה וחשבנו ללכת על סדנא של שוקולד.
 
אנחנו מעדיפים שהסדנא לא תיערך אצלנו בבית, אם כי נהיה מוכנים לשקול גם זאת (בתנאי שזה מאורגן היטב כך שלא נצטרך לעבוד קשה מדי סביב העניין).
 
האם מישהו כאן התנסה/מכיר מקום שבו ניתן להזמין סדנא סגורה עבור קבוצה מעורבת של מבוגרים וילדים (לא ילדים קטנים מאוד)?
 
באזור הצפון (לאורך החוף, גליל מערבי או מרכזי) ועד אזור המרכז.
 
אני מבקשת לקבל המלצות מנסיון כלקוחות, ולא המלצות עצמיות, או על בני משפחה וחברים, נחמדים מוכשרים ככל שיהיו.
 
תודה 
יכולה להמליץ לך על "עושים בישול" בהרצליה
20/09/14 14:05
24צפיות
אמנם לא הייתי בסדנה שוקולד אצלהם, אבל הייתי בסדנאות אחרות. מאוד מקצועי.
עוד מקום ששם כן הייתי בסדנת שוקולד זה "פור שף", אני הייתי בהוד השרון, אבל אני יודעת שיש להם סניפים נוספים בארץ ואת יכולה לבדוק גם שם.
או ללכת לסדנאות של שוקולד של מיה שטרן למשל (איזור המרכז), או סתם לבדוק באינטרנט סדנאות שוקולד וקצת לבדוק מחירים ומה נותנים בסדנה.
זול זה לא.
תודה רבה על ההמלצות, נבדוק אותן
20/09/14 14:09
26צפיות
אני כמובן אבדוק גם באינטרנט, אבל רציתי להתמקד במקומות מומלצים ועכשיו יש לי מאיפה להתחיל.
 
אני יודעת שזה לא יהיה זול, אנחנו לוקחים זאת בחשבון. אבל יומולדת 75 לסבתא חוגגים רק פעם בחיים.
 
אם יש רעיונות נוספים, אשמח לשמוע.
קצת חשיבה
20/09/14 23:35
31צפיות
תראי, 75 זה גיל לא פשוט, אני לא יודעת מה מצבה של סבתך, בקו הבריאות, יכולה לעמוד ולהכין שוקולדים, יכולה לשבת ולהקשיב להסברים, זה כ- 4-5 שעות מאוד מאוד אינטנסיביות, את בטוחה שהיא תעמוד בכך? ושאלה לא פחות חשובה, זה בכלל מעניין אותה? מה סוג האוכלוסיה שאת הולכת להביא לכזאת סדנה?
אולי במצב כזה כן כדאי לקחת משהו יותר קליל, של שעה, להביא הביתה מישהי שמתמחה באירועים מסוג זה, לשאול אותה מה צריך שיהיה בבית, לפעמים הן גם מביאות את הציוד איתן.
 
מצבה מצוין (חמותי) מכל הבחינות
20/09/14 23:59
21צפיות
אבל הנמקודות שהעלית הן חשובות כי דווקא למשתתפים האחרים לא בטוח שתהיה הסבלנות למשהו ארוך כמו שאת מתארת (הלוואי על כולנו המרץ, הסקרנות והכוח שיש לה)
 
הכל ילקח בחשבון.
 
תודה!
בעיית אפייה בעוגת תפוזים
18/09/14 20:58
48צפיות
אפיתי מספר פעמים עוגת תפוזים שעה בתנור על 160 ושפרסתי את העוגה תמיד נשאר לי פס בצקי לא אפוי.

אני מדייקת במתכון

מה הבעיה?
היכן נשאר הפס הלא אפוי?
19/09/14 15:47
37צפיות
בגדול, חלק לא אפוי בעוגה מצביע על כך שלא אפית מספיק זמן, אבל זה חשוב להבין היכן בעוגה ננמצא הפס הזה כדי להבין בדיוק מה הבעיה ואיך אפשר לפתור אותה.
מחכה לתשובה שלך.
עוגת תפוזים
20/09/14 09:19
44צפיות
נראה לי שהחום לא מספיק, אולי 180 מעלות כשלושת רבעי שעה אם זו עוגה בחושה

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה