לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!

 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!

* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.

* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.

 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!

 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.

 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.

 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.

 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.

 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!

 שלכם,

 bali ודייזי דאק. 

מתלבט אם להתחסן? יש לך שאלות בנושא?
30/10/14 12:34
עם בוא החורף, מחלת השפעת מאיימת על כולנו.

מתלבטים אם להתחסן? יש לכם שאלות בנושא? אתם מוזמנים לאירוח מיוחד בנושא :-)


היום בין השעות 16:00-18:00 נארח את ד"ר ליזה רובין מטעם משרד הבריאות שתענה על כל שאלותיכם בנושא.

מוזמנים |@|
º
מה קורה כשחום ההתפחה לעוגת שמרים גבוה מדי?
30/10/14 11:54
1צפיות
רוצים לזכות בכרטיס זוגי לסרט|?|
30/10/14 11:42
|אקשן| אנחנו מחלקים 30 כרטיסים זוגיים לסרט "קרניים". היכנסו כבר עכשיו לפורום ביקורת סרטים וקולנוע
וכתבו לנו על סוד שנחשפתם אליו בטעות, או סוד שסיפרו לכם ולא רציתם לדעת מלכתחילה ואולי תוכלו לזכות!

לפרטים נוספים והשתתפות בתחרות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|רמקול|היום בין השעות 16:00-18:00 נארח בפורום הריון ולידה - תמיכה את ד"ר ליזה רובין רופאת ילדים.
ד"ר רובין תשמח להכין אתכם לחורף הקרוב, האם כדאי להתחסן? ואיפה?

מוזמנים לשאול את שאלותיכם כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|*|אנחנו מזמינים אותך לשתף אותנו בלוק של הגבר שלך, היכנסי לפורום שיחת נשים,
ספרי לנו מה סגנון הלבוש של הגבר שלך ותוכלי להלביש אותו בקולקציית הגברים של קסטרו!

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
נס קפה בעוגות
28/10/14 09:30
36צפיות
יש לא מעט מתכונים של עוגת שוקולד,
שחלק ממרכיבי העוגה זה נס קפה.
אני לא אוהבת קפה משום סוג, ותמיד אומרים לי שלא מרגישים בכלל את טעם הקפה.
אז למה שמים אותו בעוגה?
למה הוא תורם?
הקפה כן נותן קצת ארומה לעוגות
28/10/14 20:05
25צפיות
ושובר קצת את המתיקות. זה לא שמרגישים ממש טעם קפה חזק, אבל הוא מוסיף קצת משהו אחר.
 
אם את לא אוהבת קפה, את בהחלט יכולה לוותר עליו. מקסימום תנסי פעם אחת ותראי אם טעם הקפה מפריע לך או לא.
º
תודה
29/10/14 10:35
3צפיות
שאלה של כמויות...
27/10/14 14:01
37צפיות
היי לכולם,
 
ביום רביעי אני חוגגת יומולדת ונתבקשתי להביא לעבודה עוגת ביסקוויטים.
העוגה שאני מכינה היא מאוד פשוטה, ללא גבינה, רק אינסטנט פודינג ושמנת להקצפה. והיא יוצאת מ-ד-ה-י-מ-ה!
אני צריכה להכין כמות של תבנית ענקית חד פעמית (המלבנית הכי גדולה...) - כמה לקנות מכל דבר : שמנת להקצפה? אינסטנט פודינג? ביסקוויטים?
 
תודה מראש על הסיוע
באיזה מתכון את משתמשת בד"כ מבחינת כמויות ולאיזה גודל תבנית?
27/10/14 22:37
22צפיות
לפי זה אוכל להגיד לך אם ובכמה להגדיל כמויות.
 
 
לדר
27/10/14 19:17
24צפיות
תודה לך bali אנסה לפי מה שאת אומרת
º
אין בעד מה, בהצלחה
27/10/14 22:29
5צפיות
|שף| סידרנו לך 1,000 ש"ח לשופינג
27/10/14 13:11
5צפיות
|!| ככה פשוט...


תשתפו אותנו בטיפ שלכם לחיים קלים במטבח ואולי תזכו ב - 1,000 ש"ח לקניית דברים טובים למטבח


http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...


לדר
25/10/14 20:10
30צפיות
תודהBali בשאלה שלי כתבתי את המתכון המדויק.  האם משהו חסר? ראיתי את זה בטלויזיה
אני לא הכנתי אף פעם לדר בעצמי
26/10/14 18:02
26צפיות
יכולה רק לנחש - 
אולי הוא היה דק מדיי וארבע שעות ייבוש בתנור גרמו לו להיסדק, מה שאומר שאו שהיה צריך לשטח את מחית הפירות פחות דק, או לייבש לפחות מארבע שעות או בטמפרטורה נמוכה יותר.
אלו רק השערות, לא ניסיתי להכין לבד אף פעם.
|*|נפתח פורום עגלות לתינוק|*|
26/10/14 10:41
|@|הילד או הילדים הראשונים שלכם גדלים ברגעים אלו ממש בבטן? עליכם להיות ערוכים בהתאם לקראת הגעתם!
חדש בתפוז ? פורום עגלות לתינוק. פורום זה מיועד עבור הורים, משפחה ועוד העומדים לקראת רכישת עגלת תינוק.

המגוון רחב מאוד וקשה להחליט מהי העגלה עבורכם. איך יודעים מה ההבדלים בין העגלות? האם עדיף להזמין מחו"ל? מהי העגלה שתענה לכם על הצרכים?
כל המידע במקום אחד! היכנסו עכשיו לפורום להתייעץ ולייעץ בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

לדר
25/10/14 05:06
29צפיות
שלום לכולם. אני  רוצה להכין ממתק לנכדים שלי.עשיתי מחית מ 4 תפוחים ו 3 אגסים. ריססתי שמן על נייר אפייה והכנסתי לתנור בחום  של 90 מעלות ל 4 שעות. יצא. דק אבל מלא סדקים. למה ??? תודה מראש על העזרה. דריה
סדקים הם בד"כ סימן להתייבשות
25/10/14 18:53
19צפיות
אבל בלי לראות את המתכון המלא, קשה לענות.
השוואת חום בתנור
25/10/14 14:52
23צפיות
יש לי תנור ישן עם סימונים של 1-10.
אשמח לדעת את ההשוואה לחום נמוך, בינוני ובינוני גבוה
קצת עזרה
25/10/14 18:51
13צפיות
החום הכי נמוך בתנורים סטנדרטיים הוא 50-70 מעלות, שזה מתאים לחום של פלטת שבת בערך.
החום הכי גבוה הוא בערך 250 מעלות.
אם המרווחים בין המספרים בתנור זהים, קופצים כל פעם 20 מעלות בערך. אם הם לא זהים, צריך שתגיד/י איך הם מסודרים.
 
חום נמוך זה בד"כ 140-150 מעלות. (אם המרווחים זהים זה יהיה בין 5 ל 6)
בינוני זה 170-180 (בין 6 ל 7)
בינוני גבוה 190-200 (בין 7 ל 8)
 
ושוב, אם המרווחים לא זהים זה כבר סיפור אחר.
 
 
כמה מתוק?
25/10/14 09:53
31צפיות
שלומות, 
האם מישהו מכיר ממתק ושמו BROWN SUCCHARD שמוצאו (כנראה) מגרמניה?
תודה ובתיאבון
אביבית 
שאלה
הודעה זו מכילה תמונות
23/10/14 13:10
76צפיות
קניתי כזה פודינג האם יש הבדל בין זה לבין אינסטנט פודינג שוקולד רגיל ??
אני צריכה רק לתחתית של העוגה.
זה פודינג עם טעם קצת יותר שוקולדי
23/10/14 23:55
38צפיות
אם כבר, זה יהיה יותר טעים מפודינג שוקולד רגיל, ובטח שיתאים לתחתית של עוגה.
עוגת טריקולד של קרין גורן - עזרה בבקשה
22/10/14 01:17
71צפיות
שלום, אני רוצה להכין את עוגת הטריקולד של קרין גורן, שמעתי שהיא די מוצלחת.. אך לא הבנתי מדוע במתכון רשום להוסיף 3/4 מכמות השמנת ואח"כ להוסיף את ה-3/4 שנשאר -  האם הכוונה היא לחצי - ולא לשלושת רבעי? להוסיף חצי מכמות השמנת ואחר כך להוסיף את החצי שנותר? כמו כן, במקום להוסיף שוקולד חלב, החלטתי לתת טעם של נוגט ( בלי אבקה או ממרח) קניתי שוקולד ממולא קרם נוגט, אני מניחה שזה אמור לצאת בסדר,  מה אתם אומרים? בדומה למתכון עוגת מוס רוזמרי של קרין.. תודה רבה! הנה מתכון הטריקולד: http://www.carine.co.il/page_260
תשובות
22/10/14 14:48
54צפיות
1. מכיוון שלכל מוס צריך להשתמש סה"כ ב 1/2 1 מיכלי שמנת מתוקה, הכוונה היא להשתמש ב 3/4 מיכל שמנת להמסה של השוקולד ועוד 3/4 מיכל שמנת בשלב ההקצפה של המוס. זה אכן שימוש בחצי כמות כל פעם.
 
2. לא צריכה להיות בעיה בהחלפת שוקולד החלב בשוקולד ממולא קרם נוגט.
 
 
תודה רבה!
22/10/14 17:37
27צפיות
כמו שחשבתי, 187.5 מ"ל, חצי כמות להמיס עם השוקולד והחצי שנותר (עוד 187.5) להקצפה ביחד.במתכון רשום להרתיח שמנת עם מעט מלח, אני מניחה שמדובר בקורט מלח, לא יותר.. כפי שאני עושה בדר"כ, נכון? אשמח לדעת מה דעתך על העוגה אם ניסית אותה.. ועוד שאלה אחת, אני משתמשת בשקף לעוגה, מכיוון שלעוגה יש תחתית בראוניז האם צריך למקם את השקף מעל הבראוניז או שצריך שהשקף יגיע עד לתחתית התבנית, כלומר לשים את השקף כך שיגיע לתחתית התבנית ואז להכניס את הבראוניז בחזרה ולבנות את שכבות המוס?אני מאוד מודה לך!
תשובות נוספות
22/10/14 17:45
27צפיות
אכן קורט מלח יספיק.

את השקף אפשר לדחוף קצת בין הבראוניס לתבנית,  לא צריך להוציאנאת הבסיס ולהחזיר.  אם הוא לא נכנס עד למטה זה ממש לא נורא.
אני פשוט מעדיפה לאפות
22/10/14 19:08
23צפיות
את הבראוניז בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כך אני עושה תמיד, כך שבכל אופן יהיה צורך להוציא את תחתית הבראוניז מהתבנית על מנת להפריד אותה מנייר האפיה וגם כדי שלא תדבק לתבנית המתפרקת, כך שלא תהיה בעיה להכניס את השקף עד הסוף, השאלה מה יותר נכון לעשות? להכניס את השקף עד התחתית או קצת מעל הבראוניז?חשבתי אפילו לעשות שקף כפול בגובה, מכיוון שאיני יודעת מה יהיה גובה העוגה אז לכל מקרה, כדי שלא אתקל בבעיות באמצע ההכנה..תודה רבה על עזרתך!
º
אם כך עדיף שהשקף יגיע עד תחתית התבנית
22/10/14 19:19
16צפיות
האם את חושבת
22/10/14 21:28
19צפיות
שעדיף לאפות את הבראוניז ללא נייר אפיה, ישירות על התבנית הקפיצית?  בדר"כ נייר האפיה שומר על שלמותם של הבראוניז, בעיקר בתחתית...  אני מפילה עלייך המון שאלות  אני מודה לך!
זה ממש עניין של העדפה אישית
22/10/14 21:34
16צפיות
קשה לי להגיד מה עדיף.  לכי על מה שנוח לך יותר



וזה בסדר,  אני תמיד שמחה לעזור.
אז אשתמש בנייר אפיה
23/10/14 14:24
7צפיות
אלך על בטוח. המון תודות על העזרה והסבלנות
º
בשמחה רבה
23/10/14 14:27
2צפיות
º
לא ניסיתי את המתכון הזה אבל הוא נראה סבבה.
22/10/14 17:46
10צפיות
שאלה למבינות על סוגי תבניות לעוגה - מה מומלץ בבקשה:
22/10/14 16:35
37צפיות

היי, אני רוצה לקנות תבנית קפיצית לעוגה כזו שיש בה שוליים רחבים לאגירת נוזלים (באם יש נוזלים).
האם יש הבדל של איכות לאורך זמן/לא מתקלפת של התבניות הבאות או המלצה חמה במיוחד:
Patisse או  Kaiser  או של קרין גורן?
כלומר שלושתן מומלצות באותה המידה או שמא עדיף להימנע מאחת מהן וכדי שאולי זה יהיה יותר פיירי
אפשר לענות לי לפרטי (לא רוצה חלילה להשמיץ אחת מהן אבל חשוב לי לדעת באופן אישי כדי לא לקנות
אחת שאחרי כמה חודשים אצטרך להפרד ממנה לטובת הפח). תודה רבה ואפייה נעימה לכולן!
 
התבניות של FatDadio מומלצות בחום
27/10/14 14:00
11צפיות
יש לי אותן כבר כמה שנים, והן מעולות. שוות כל שקל
אני אגב החלפתי כמעט את כל התבניות שלי לתבניות שלהם.

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה