בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!

 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!

* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.

* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.

 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!

 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.

 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.

 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.

 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.

 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!

 שלכם,

 bali ודייזי דאק. 

לא מצליחה להיכנס בשם שלי-ושאלה לבאלי
28/08/14 15:07
35צפיות
ראיתי שיש סדנה לעוגת שמרים (חצי קילו) של קרין גורן.
רציתי בבקשה לשאול -אני אתפיח את הבצק במקרר כל הלילה כתוב שאפילו רצוי)
מה הסדר הנכון לעבודה עם בצק מחר בבוקר?
האם מוציאים ישר מהמקרר ועובדים איתו על משטח מקומח? או לחכות שהבצק יגיע לטמ' החדר?
 
- אין צורך למרוח סירופ על העוגה  כשיוצאת מהתנור?
-רוצה להכין מחצי קילו - עוגת שבלולים (תבנית עגולה 26 ) כמה רולדות צריך לשם כך? המון תודה.
תשובות
28/08/14 23:56
26צפיות
אחרי שמתפיחים את הבצק לכל הלילה, למחרת מוציאים מהמקרר, מוציאים ממנו קצת אוויר ונותנים לו לעמוד איזו שעה על השיש, שקצת יתחמם. לא צריך לחכות שממש יהיה בטמפ' החדר.
לשים אותו קצת בידיים עם טיפה קמח, מחלקים ל 2 אם רוצים רולדות עבות, או ל 4 אם רוצים שתי עוגות בצורת בורג, מרדדים לעובי של חצי סנטימטר ויוצרים רולדות.
 
לעוגת שושנים בתבנית 26 תצטרכי לדעתי 2 רולדות, תלוי גם בעובי שלהן. מקסימום יישארו קצת חתיכות מהרולדה ותוכלי לאפות אותן בתבנית אחרת. פורסים אותן לחתיכות בעובי 3-4 ס"מ ומסדרים בתבנית משומנת, עם טיפה מרווחים. מתפיחים חצי שעה בערך והרווחים ייסתמו. מורחים ביצה טרופה ואופים בערך חצי שעה בחום של 170 מעלות, עד שהבצק אפוי ושחום מלמעלה. בודקים שגם בדופן הבצק אפוי.
 
הבצק הזה די רך וכייפי אז לא חייבים להרטיב בסירופ סוכר, אבל את יכולה אם את רוצה שהעוגה תהיה אקסטרה עסיסית.
תודה מתוקה. יצא ליי נהדר וטעים.הוספתי
30/08/14 08:55
11צפיות
סירופ בסף. ממליצה מאוד על הבצק הזה. קל להכנה.ולא הייתי צריכה להוסיף אלא מעט מעט קמח לפני הרידוד.תודה
שמחה שיצא לטעמך
30/08/14 11:56
10צפיות
אכן,  אחרי התפחה במקרר הבצק מאד נוח לעבודה,  והמרקם שלו טוב לדעתי.

אני מכינה ממנו עוגות בורג והן יוצאות
נפלא.
|מוצץ| אירוע בייביסטאר לנשים בהריון
27/08/14 17:38
4צפיות
|*|את בהריון ורוצה להגיע לאירוע מהנה ולקבל מתנות שוות בשווי 200 ש"ח |?|

|תפוז| אנשים מזמינה אתכן לאירוע מיוחד, בו תמצאו את כל המוצרים שאתן צריכות לבייבי שלכם, בהנחות מיוחדות!

אתן מוזמנות להירשם בלינק הבא:
http://tapuzbiz.activetrail.biz/BabyStar

נתראה ביום חמישי 4.9 בין השעות 10:00-20:00 (אפשר להגיע מתי שרוצים)

האירוע מיועד לנשים בכל שלב של ההריון - אתן מוזמנות להפיץ לחברות.
צריכה עזרה
26/08/14 12:06
44צפיות
שלון, אני רוצה לאפות עוגיות סהרונים ובאופן הכנה אני לא כ"כ יודעת באיזה מערבלים של המיקסר.. (אין ניסיון בדיוק באפייה..) יש שני שלבים במתכון שתיכף אצרף אותו, הראשון זה בקערת מערבל להקציף חמאה...ושלה שני שמוסיפים קמח וכ"ו... האם להשתמשבוו גיטרה או במקציף? בשני השלבים?אמרו לי כל מיני דברים וכבר אני מבולבלת... תודה, וסליחה על הבורות:) אפייה זה לא הצד החזק שלי כאמור.. המתכון-  http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/10/blo...
תשובה
26/08/14 15:35
16צפיות
את החמאה הרכה והסוכר, והחמאה צריכה להיות באמת רכה - בטמפ' החדר ונוחה מאד למריחה, מקציפים עם וו הקצפה.
בשלב הוספת הקמח והחומרים היבשים עוברים לוו גיטרה, לערבול קצר כמה שאפשר רק עד שהבצק מתאחד ומתגבש.
 
 
º
תודה:)
26/08/14 16:08
3צפיות
עוד שאלונת
26/08/14 17:28
9צפיות
אם אני לא מנפה את הקמח והעמילן והאבקת סוכר במתכון זה משנה? זה רק מבחינת תולעים?
הניפוי מאוורר את החומרים היבשים
26/08/14 19:05
9צפיות
ופותח גושים שאולי יש בהם.
זה גם יעזור לעיבוד קצר יותר של הבצק.
 
לא יקרה אסון אם לא תנפי, אבל אם יש לך איך לנפות, הייתי משקיעה את העוד כמה דקות פה ומנפה.
אפשר להחליף סוכר לבן בסוכר חום בעוגת שמרים
26/08/14 17:46
15צפיות
האם אפשר להחליף סוכר לבן בסוכר חום בעוגת שמרים
לא ניסיתי אבל לדעתי זה אפשרי
26/08/14 19:02
17צפיות
צריך לקחת בחשבון שסוכר חום יתן לבצק צבע חום וטעם קצת קרמלי, כי בסוכר חום כהה יש מולסה שצובעת אותו ונותנת לו לחות, אבל גם טעם.
 
סוכר חום בהיר, דמררה, גולדן או סוכר קנים דומים יותר לסוכר הלבן ולא ממש יצבעו את הבצק, ואולי יותר מתאימים להחלפה במקרה הזה.
מחפש עבודה בקונדיטוריה באיזור השרון\מרכז. אולי תוכלו לעזור?
26/08/14 09:50
22צפיות
שלום לכולם,
אני מאוד רוצה לעבוד בקונדיטוריה, אינני קונדיטור מקצועי.
עברתי מספר סדנאות בתחום האפייה והשוקולד, ואני עוסק בבישול ובעיקר בהכנת קינוחים מאז שאני ילד ועד היום, (היום בן 29).
התקשרתי למספר קונדיטוריות\מאפיות שהצלחתי למצוא באיזור, ומעבר להשארת פרטים אצלם, לא התקדמתי ממש.
אם תוכלו לעזור, ולהפנות אותי לקונדיטוריות שאתם מכירים אני אשמח.
 
תודה רבה!
º
ניסית לבדוק במודעות דרושים? או בחברות השמה מתמחות?
26/08/14 19:59
5צפיות
שייק חלבה , מוזלי וארטיק עם הפתעה (-:
הודעה זו מכילה תמונות
25/08/14 09:35
59צפיות
שייק חלבה , מוזלי וארטיק עם הפתעה (-: מתכון והסברים בקישור 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.46077996...

 
ניבה, אצלנו בפורום נהוג לשתף במתכונים מלאים
25/08/14 13:46
20צפיות
לא בתמונות וקישור לבלוג בלבד.
בבקשה לצרף את המתכון המלא כדי שכולנו לא רק נתגרה, אלא גם נוכל להכין בעצמנו.
 
 
 
 
 
נפתח פורום הורים לילדים מיוחדים|*|
24/08/14 13:08
4צפיות
|חיבוק|פתחנו בשבילכם את פורום הורים לילדים מיוחדים בו תוכלו לשתף בחוויה של ההורות לילדים המיוחדים שלכם, ולתמוך בהורים החדשים בתחילת דרכם.
אתם מוזמנים לשתף ברגשותיכם העמוקים, לפרוק ולחלוק בהתמודדות שלכם ההורים, עם גידול ילדים מיוחדים.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
הקפאה עוגיות
23/08/14 14:08
45צפיות
אני צריכה להכין עוגיות שונות . רציתי להכין מראש ולהקפיא.  איזה סוגי בצק אפשר להקפיא ואיזה סוגים לא. וכמה זמן אפשר להשאיר במקפיא . חלק מהעוגיות טבולות בסירופ. תודה רבה מראש
עוגיות שאפשר להקפיא -
23/08/14 23:32
37צפיות
עוגיות שמרים, עוגיות מבצק פריך...
הכל עטוף היטב ובקופסה אטומה כדי שלא יצטבר קרח או לחות.
 
עוגיות שטבולות בסירופ - הייתי מקפיאה לפני הטבילה בסירופ, אחרי שהתקררו לגמרי, בקופסה אטומה. מפשירה, ואז טובלת בסירופ חם, לפני ההגשה.
 
על אילו עוגיות חשבת? אם תצייני ספציפית מה תכננת, נוכל לייעץ אם יעבור הקפאה טוב או לא.
זה גם תלוי לכמה זמן את חושבת להקפיא.
 
איך מכינים בצק שקם (שמנת קמח ומרגרינה)
19/08/14 15:46
44צפיות
במיקסר? תודה על העזרה.
בצק שק"מ
23/08/14 01:15
33צפיות
המצרכים לבצק הם
 
חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם) או כמות זהה של קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.
200 גרם מרגרינה או חמאה
1 גביע שמנת חמוצה/יוגורט/לבן
אם רוצים אפשר להוסיף 2-3 כפות סוכר או מעט מלח (למתוק או מלוח)
 
את המרגרינה או החמאה חותכים לקוביות, ורצוי לתת לה לעמוד בטמפ' החדר שתתרכך קצת.
במיקסר עם וו גיטרה שמים את כל החומרים ומעבדים במהירות נמוכה-בינונית (2-3) עד שמתקבל בצק אחיד. בהתחלה הקמח יתעופף, אז להיעזר במכסה של המיקסר או להתחיל לאט עד שהחומרים מתאחדים קצת ואז אפשר להגביר קצת מהירות.
 
לאסוף את הבצק לצורה של פיתה עבה, לעטוף בניילון נצמד ולקרר לפחות שעה, רצוי שעתיים.
אח"כ אפשר לרדד עם קצת קמח, למלא ולאפות.
הבצק מחזיק יממה במקרר בלי בעיה, בתנאי שהוא עטוף היטב.
 
 
מורה לקונדטוריה
17/08/14 23:54
70צפיות
דרושה מורה :עם תעודת הוראה ותעודת שייף לקונדטוריה בבית ספר תיכון ח"מ.
אפשר לשלוח הודעה.
|*|נפתח פורום סדרות ישראליות|*|
17/08/14 14:51
10צפיות
|טי-וי|אוהבים את הסדרה נויורק? חולים על משפחת זגורי? רוצים להיזכר בעופרה מלגעת באושר?
פתחנו במיוחד בשבילכם את פורום סדרות ישראליות בו תוכלו לדבר על כל היצירות הישראליות מכל השנים!

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולדבר על סדרות ישראליות מהעבר, מההווה ושיהיו בעתיד:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
תנור אפייה
14/08/14 12:35
43צפיות
שלום רב בימים אלו אני בחיפוש אחר תנור אפייה רחב לקנייה - האם יש המלצות לתנור? תודה
עוגות
13/08/14 22:45
81צפיות
שלום רב.
צריכה להכין 10 עוגות לבר מצווה.
הכל היה בסדר עד שאתמול בעלי השמחה השתפנו וביקשו עוגות פרווה ( ואני שונאת פרווה כי תמיד ההמרה גורמת לי להרגיש שהעוגות לא ממש טעימות)
מיד עוגות הגבינה ירדו מהפרק.
אני זקוקה לעוגות טעימות רבות רושם, פרווה ושאפשר להכין אותן ללא סוכר במקום עוגות הגבינה.
חשבתי להכין 2 מוס שוקולד, 2 טארט תפוחים, 2 טארט לימון ו 2 טארט פקאן.
וצריכה עוד 2 עוגות.
למישהו יש רעיונות?
 
מוס חלבה פרווה, עוגת שוקולד פרווה עם ציפוי
14/08/14 10:08
57צפיות
שוקולד עם שמנת צמחית, אני הכנתי ויצאה מדהימה, אפילו הכנתי מקלות מרנג והנחתי על העוגה, אף אחד לא ניחש שהיא פרווה, ופשוט חוסלה בכמה דקות.
בעצם את יכולה להשתמש בשמנת צמחית כאילו וכמעט היתה שמנת רגילה, אני חיממתי אותה עד לסף רתיחה ומזגתי על שוקולד מריר (פרווה) ומשם הכל אפשרי...
גם טארט שוקולד, את יכולה להשתמש במחמאה במקום חמאה.
שיפור גלידה קנויה
12/08/14 22:23
92צפיות
שלום לכם.
קניתי גלידה בטעם מייפל אגוזים,ו'לא נפלתי'. איך אפשר לשפר?... אני הולכת לעשות עכשיו נסיון עם ערבוב חלק קטן ממנה בבלנדר,יחד עם קצת אבקת קפה נמס,בתקווה שתתקבל גלידת מוקה. יש הצעות אחרות?... (קניתי חבילה די גדולה,כך שנשארו לי בה כמה וכמה מנות...)
 
תודה רבה!
מקווה שהשדרוג עם הקפה הצליח
13/08/14 11:40
55צפיות
אם לא, אז לדעתי כדאי להמיס את הקפה בממש מעט מים, ואז יהיה לך נוזל קפה מרוכז כמו תמצית והוא יתערבב יותר טוב עם הגלידה.
 
חוץ מזה, מה בדיוק היה חסר לך בגלידה? הטעמים לא היו מודגשים מספיק? כי אפשר להוסיף מייפל ואגוזים על הגלידה למשל.
נראה לי שגם שערות חלבה, אם את אוהבת, יתאימו לשדרוג קל.
 
תודה. השידרוג הצליח,אבל-
13/08/14 14:44
62צפיות
צריך להוסיף די הרבה קפה ,ואני משתדלת לצרוך מעט מהחומר הזה... הוספתי כף מחוקה של קפה על ספל גלידה.
 
הטעמים היו לא ממש מודגשים,פלוס כנראה עודף מתיקות. לחלק אחר של הגלידה הוספתי מייפל (יש לי סירופ מייפל אמיתי,לא חיקוי) ודווקא זה מסתמן כפחות מוצלח.
צריכה ייעוץ בנוגע למתכון מעמולים
11/08/14 21:13
54צפיות
היי,
יש לי מתכון קבוע ומעולה למעמולים שאני מכינה כבר כמה שנים. בזמן האחרון הבצק יוצא לא טוב.
כשאני מרדדת אותו הוא גושי כזה ולא מתחבר... מה אפשר  לעשות?
 
תודה
 
המתכון:
3.5 כוסות קמח, 2 כפות סוכר, קצת מלח, בערך כפית אבקת אפייה, 3 ביצים, 200 גרם חמאה רכה, כפית תמצית ווניל / מי וורדים.
 
כשבצק מהסוג הפריך לא מתחבר
11/08/14 22:13
74צפיות
מוסיפים תוך כדי עיבוד מים קרים, כף אחרי כף כמה שצריך כדי לחבר אותו. בדרך כלל כף או שתיים מספיקות.
 
יכולת הספיגה של הקמח משתנה עם האקלים ולפעמים צריך יותר או פחות נוזלים. לדעתי זה כל הסיפור.
תודה רבה, אנסה!
12/08/14 15:37
28צפיות
:)

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה