לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!

 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!

* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.

* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.

 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!

 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.

 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.

 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.

 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.

 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!

 שלכם,

 bali ודייזי דאק. 

אני מחפסת קרם טרטר
23/11/14 14:51
9צפיות
איפו אני יכולה לקמות כמות (עד 1/2 קילו) של קרם טרטר? אני גרה בכרמיאל....
אני צריכה אותו דחוף!!!
הייתי מחפשת בחנויות תבלינים
23/11/14 21:44
לא מכירה חנויות באיזור כרמיאל, אבל גוגל בטח יוכל לעזור לך.
|*|נפתח פורום קשר משפחתי|*|
23/11/14 15:07
בואו לשפוך את הלב, לשוחח על המשפחה, לקטר על הדודה, לרכל על הגיסה, להתייעץ על סבתא בפורום קשר משפחתי:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...



coconut ice
22/11/14 16:41
20צפיות
זה סוג של מרשמלו? מהתמונות בגוגל קשה לי להחליט
חוץ מזה אשמח למתכונים למתוקים\קינוחים אווריריים וקלים. מרשמלו תוצרת בית קצת גדול עליי..
הבנתי שזה מבצע מורכב?
ואשמח גם אם יש המלצות
22/11/14 16:43
12צפיות
לקונדיטוריות וכו' שמתעסקים בייצור מרשמלו איכותי ועושים משלוחים. יש דבר כזה בארץ?
אבל משהו פשוט ובסיסי ללא תוספת קרמל, אגוזים וכו'.
 
עוגת אריה
הודעה זו מכילה תמונות
20/11/14 14:54
57צפיות
הי,
אני רוצה להכין ליום הולדת של הבת שלי את העוגה שבתמונה. מצאתי אותה באינטרנט ואני לא מצליחה למצוא את המתכון שלה בשום מקום.
יש לי כמה שאלות שאולי תוכלו לענות לי עליהן:
1. האם הציפוי נראה לכם כמו קרם או ציפוי חמאה?
2. מה הטכניקה למריחה חלקה כל כך של הציפוי בפנים של האריה?
3. אם אני רוצה ליצור בזילוף השיער של האריה נקודות צבע כמו בתמונה, איך לערבב את צבעי המאכל בתוך הקרם? בפעם הקודמת שערבבתי מעט צבע בתוך קרם והכנסתי לשקית זילוף, בזמן הזילוף זה התערבב יותר מדי ולא נראו "כתמי" הצבע שרציתי ליצור.
4. איך ליצור את העיניים, אף ואוזניים?
 
תודה :)
 
עצות להכנת עוגה בצורת גיטרה
הודעה זו מכילה תמונות
18/11/14 08:52
94צפיות
שלום,
 
קנינו תבנית לעוגה בצורת גיטרה (מצורפת תמונה).
אשמח לרעיונות לגבי איך לעצב את העוגה - ממה להכין את המיתרים? איך להכין את העיגול של החור של הגיטרה?...
 
תודה לעוזרים,
ישראל
בבקשה סרטון שאולי יעזור לך
19/11/14 10:04
29צפיות
עזרה למתחילה: עוגה בחושה
17/11/14 00:15
53צפיות
וההגבלות שלי הן: צריכה להתאים לתבנית אינגליש וללא ביצה, שאין אצלנו בבית.
יש לי הרבה שאלות אבל בעיקר: איזו תבנית מומלצת (חד פעמית מקרטון, מניר כסף, או להשקיע בתבנית קבועה)
וכמה ממלאים את התבנית שתצא עוגה יפה וגבוהה?
לאפות עם\בלי טורבו?
 
תודה
היי
18/11/14 20:45
33צפיות
אין לי מתכון לעוגה בחושה ללא ביצים לצערי. אבדוק אם מצליחה למצוא בכל זאת.
 
אני אוהבת להשתמש בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות מקרטון. מניחה אותן בתוך תבנית של התנור ואופה ככה. יותר קל להכניס ולהוציא אותן, והן מקבלות חימום טוב בתחתית מהתבנית של התנור שמתחממת.
למלא את התבנית בערך 2/3 מגובהה בתערובת.
אפייה בטורבו מקצרת קצת את זמן האפייה. בתור הקודם שלי, שהיה ישן, אפיתי תמיד בטורבו. בתנור החדש שלי אין צורך בטורבו אלא אם אני שמה שתי תבניות במקביל. זה קצת תלוי בתנור הספציפי שלך. ההבדל לא יהיה קריטי, מקסימום שינויים של כמה דקו ת בזמני האפייה.
 
בקשה של מתחילה
16/11/14 12:26
63צפיות
אני מבקשת מתכון לעוגיות סבתא פשוטות וטעימות ושהבצק יהיה נוח. אני כל הזמן מסתבכת עם הבצק, פעם מתפורר לי ופעם רטוב לי מידי, לא מצליחה לרדד.
ניסיתי כבר כמה מתכונים, בינהם של קרין גורן, בני סיידא וכו' בבקשה יש למישהו מתכון בדוק שתמיד יוצא!
 
תודה מראש
מה אין לאף אחד מתכון?
18/11/14 08:40
20צפיות
או שאתם עונים רק לוותיקים?
עוגיות פריכות
18/11/14 20:40
27צפיות

עוגיות פריכות שנחטפות / חנה גולדשטיין

3 כוסות קמח לבן רגיל
כוס סוכר
שקית א.אפיה
קורט מלח
שקית סוכר וניל
200  גר' חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
כפית ברנדי או תמצית וניל
ביצה

מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים בפולסים את הבצק עד שהוא מתגבש לכדור אחד. אם הבצק לא מתגבש מספיק ונראה מתפורר, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש לכדור.
אם במקרה הבצק נראה רטוב מדיי,מוסיפים כף או שתיים של קמח.
 
מקררים את הבצק במקרר חצי שעה כשהוא משוטח קצת ועטוף בניילון נצמד.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר תוך הוספת קמח לפי הצורך יוצרים עוגיות בצורות הרצויות.
טובלים את העוגיות בעדינות בקצת סוכר או סוכר מעורבב עם קינמון או בסוכריות יום הולדת קטנות צבעוניות, או שנועצים סוכריות קצת יותר גדולות על העוגיות.
מסדרים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה במרווחים קלים.
 
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

מקור: חנה גולדשטיין


 
º
תודה רבה
20/11/14 09:32
2צפיות
º
בשמחה
20/11/14 14:04
2צפיות
הזדמנות לעזור לתינוקות נטושים|נחמה|
16/11/14 13:16
7צפיות
|בועית|מדי שנה ננטשים מאות תינוקות על ידי הוריהם בבתי החולים בישראל. התינוקות מאושפזים במחלקות השונות של בתי החולים, לעיתים למשך חודשים ארוכים, בלי מגע וחיבוק של אמא.
עבור כך הוקמה העמותה "חיבוק ראשון" ? כאשר תינוק ננטש מקבלת עמותת "חיבוק ראשון" פנייה רשמית מבתי החולים, ומארגנת בזריזות קבוצת מתנדבות המגיעות לבתי החולים ומייצרות עבור התינוק סביבה ביתית ומשפחתית ככל האפשר.

חברת האגיס יצאה בשיתוף פעולה עם עמותת חיבוק ראשון ותתרום 5 שקלים על כל תמונה של הורה מחובק עם תינוק/ילד שתועלה עם תיוג hugtag#!
העלו תמונה שלכם מחובקים עם הקטן או הקטנה שלכם, הוסיפו  את התגית ותתרמו 5 ש"ח לעמותה החשובה כמעט ללא מאמץ.


http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
קרם לזילוף בצבע אדום ושחור
16/11/14 12:01
24צפיות
צריכה עזרה, אני רוצה לעשות עוגה עם זילוף אדום או שחור ועם הצבע ג'ל הקרם יוצא ורוד ואפור
למישהו יש פתרון?
להוסיף יותר צבע מאכל
19/11/14 20:48
9צפיות
אדום ושחור הם שני צבעים שקצת קשה להגיע למצב של צבע חזק ורווי כשמערבבים אותם בקרם. צריך לשים הרבה צבע מאכל.
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
13/11/14 11:33
7צפיות
|קדימה|הוא פרץ לתודעה הציבורית בעונה השנייה של  "האח הגדול".  ב-4.3.10 זכה אלירז בתוכנית ומאז ממשיך לעבוד כל הזמן בטלויזיה, ברדיו ואף בקולנוע .
מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום ולהמשיך לתמוך, לאהוב וגם לבקר. תוכלו לחלוק איתנו מידע, תמונות , יצירות מעשי ידיכם.... הקשורים לאלירז.

היכנסו כבר עכשיו לפורום אלירז שדה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|קדימה| הוא הגיע למקום השני בעונה האחרונה של האח הגדול והצליח לצבור קהל מעריצים גדול ורחב!
אתם מוזמנים לבקר בפורום אלדד גל-עד בפורום תוכלו לשוחח ולדון בכל נושא שקשור באלדד - על כתבות של אלדד, עדכונים, תמונות וכל מה שתרצו.

היכנסו כבר עכשיו לפורום אלדד גל-עד
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...
|*|פורומים מקצועיים חדשים בתפוז|*|
11/11/14 17:36
12צפיות
|קדימה|פורום הלוואות והשקעות המונים
אחרי שבמחאה החברתית האחרונה, בה נופצו, בין היתר, גם כמה זכוכיות של אחד הבנקים המרכזיים במדינה, קמה קבוצת יזמים והחליטה לשבור את המונופול. שיטת הלוואות והשקעות המונים הגיעה לישראל ומזמינה אתכם להצטרף לאלפי הישראלים שמובילים את אחד השינויים החברתיים ההכרחיים ביותר במדינה.

היכנסו עכשיו לפורום הלוואות והשקעות המונים, בו מומחה מחכה לתת לכם מענה לכל שאלה בנושא, והכירו את השיטה לחסוך את ריביות הבנקים, להשקיע כסף בתבונה וגם להרוויח כמה ערכים:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?F...

|קדימה|פורום עדשות מגע ומשקפיים
הראייה היא אחד מתחומי החיים שאנחנו נוהגים להזניח ולשכוח, פעמים רבות נוצרת ירידה באיכות הראייה כתוצאה מהתנהלות לקויה בחיי היום-יום כמו הסתכלות ממושכת במסך המחשב, קריאת טקסטים מרוחקים ואפילו מעבר לא זהיר מחושך לאור.
פורום עדשות מגע ומשקפיים מציע מענה מקצועי של מומחית קלינית לשאלותיכם בנושא, למצמידי העדשות, למרכיבי המשקפיים ולמי שמעוניין לדעת עוד בנושא. מי יכול להרכיב עדשות מגע? האם ניתן להרכיב עדשות מגע גם בלילה? האם עדיף להרכיב משקפיים או עדשות? ועוד..

היכנסו עכשיו והתייעצו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...
זוכים בכרטיסים למותק של פסטיבל|!|
10/11/14 12:16
1צפיות
|omg|המופעים לילדים בחופשת החנוכה מתקרבים בצעדי ענק ולכם גולשי |תפוז| יש אפשרות לזכות בכרטיס זוגי למופע הופ! מותק של פסטיבל בממלכת הקרח.
היכנסו כבר עכשיו לפורום הורים לפעוטות, הגיבו להודעת התחרות עם תמונות, סיפורים או ציורים שלכם ושל ילדכם הקשורים לחורף, ספרו את הסיפור שמאחורי התמונה ואולי תוכלו לזכות בכרטיס זוגי|!|

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
|*| נפתח פורום ספורט אתגרי |*|
09/11/14 11:59
3צפיות
|שמאל|אם אתם חולים על באנג'י, צניחה חופשית וצלילה. טיול הוא לא טיול עבורכם בלי פעילות אקסטרים כלשהי. אז כנראה שהפורום הזה הוא בשבילכם!

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום ספורט אתגרי|!|
הפורום יכיל מידע, כתבות, טיפים ושיתוף חוויות לכל גולש המתעניין בספורט אקסטרים!

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
היי בנות-שאלה על כוסות מדידה
05/11/14 11:35
61צפיות
רכשתי כוסות מדידה ב-4 גדלים -שעל הגדולה רשום 250 מ"ל .
 
שמתי לב שברוב המתכונים -בבלוגי אוכל וכו -שרשום לדוגמא לשים כוס קמח-רושמים 240 מ"ל
 
זה בטח לא קריטי -אבל האם יש כוס מדידה גדולה של 240 מ"ל?תודה
תשובות
05/11/14 16:46
54צפיות
בגדול - סט כוסות מדידה אוניברסלי אמור להיות כך שהכוס הגדולה היא בנפח 240 מ"ל. צריך לבדוק את זה ספציפית כי לא תמיד זה מדוייק. כמו שאת רואה, הסט שרכשת הוא של 250 מ"ל לכוס מלאה.
 
מה שכן, זה אכן לא קריטי, במיוחד אם משתמשים לכל המדידות במתכון מסויים באותו סט כלים. כל עוד משתמשים באותו סט לכל המתכון, היחסים נשמרים. תצא טיפונת יותר תערובת בגלל ההבדל של 10 מ"ל, לא קריטי בכלל.
אותו דבר אם הכלים בעלי נפח קצת יותר קטן - כל עוד משתמשים באותה כוס או סט כוסות מדידה, ההפרשים לא קריטיים במיוחד, רק תצא מעט פחות תערובת בסה"כ.
 
 
º
תודה רבה
09/11/14 09:36
8צפיות
עוגת יומולדת שצנחה- עזרה בדחיפות
03/11/14 20:35
77צפיות
הי, אשמח לעזרה
הכנתי עוגת שוקולד (עוגת השוקולית) ליומולדת. אני רוצה לקשט אותה בסוכריות m&m מלמעלה, אבל היא ממש צנחה לי באמצע.
יש דרך לתקן? אולי יש לכם מתכון לגנאש קשה שאוכל למלא באמצע?

ואגב, מה עשיתי לא בסדר???

אשמח לעזרה בדחיפות
תודה!
גנאש שוקולד
04/11/14 15:57
75צפיות
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
 
מרתיחים את השמנת ומוזגים אותה על שוקולד מפורק לקוביות. ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק. את הרוטב מוזגים על העוגה אחרי שהעוגה התקררה, הוא ימלא את השקע. מקררים את העוגה עד שהגנאש מתייצב ואז אפשר לקשט.
 
לגבי למה קרה השקע - קצת קשה לענות בלי לראות את המתכון המלא ואם עשית משהו שונה ממה שכתוב בו.
 
באופן כללי, אני אופה עוגות בחושות בטמפ' של 160 מעלות ולא 180 כמו שבד"כ כתוב, ואז העוגות יוצאות יחסית ישרות ובלי סדקים, גבעות או עמקים.
תודה רבה!
09/11/14 22:40
21צפיות
להבא אנסה את ההמלצה שלך.
יש כמה סיבות לצניחת עוגה
12/11/14 01:07
38צפיות
אם העוגה צנחה בעודה בתנור סימן שפתחת את התנור מספר רב של פעמים בכדי לבדוק אם היא מוכנה והורדת את הטמפרטורה יותר מידי או שאין מספיק קמח בבלילה. אם היא צנחה לאחר ההוצאה מהתנור, אז כנראה שלא חיכית מספיק זמן והוצאת אותה כשהיא לא מוכנה או שאין מספיק קמח. השיטה שלי לבדוק אם עוגה מוכנה היא לא שיטת הקיסם. אני מרעידה מעט את הרשת שעליה יושבת העוגה, ממש בעדינות, ואם אני רואה שהבלילה זזה כמו ג׳לי רוטט, סימן שאינה מוכנה. אם העוגה יציבה סימן שמוכנה. עוגת שוקולית היא מצויינת ואינה צונחת כך שאני נוטה להאמין שהוצאת מוקדם מידי. אם תרצי מתכון לעוגת שוקולד מצויינת בחושה עם קקאו, תגידי ואתן לך. זו עוגה שאני המצאתי דקת הכנה וילדים מתים עליה.

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה