בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אין צורך להסביר, כולם יודעים מה זה אורתופדיה. בדיחה ישנה ולא כ"כ מוצלחת אומרת כי האנושות מתחלקת לאלו שהיו אצל אורתופד ואלו שיהיו. למרות שזה לא מצחיק במיוחד, יש בזה מן האמת כמו בהרבה בדיחות, הבעיות האורתופדיות נפוצות מאוד. האורתופדיה היא אחד המקצועות הדינמיים ביותר כיום בעולם ברפואה: שיטות הטיפול והאיבחון משתנות ללא הרף ככל שהידע המדעי והמחקרי מעמיק והניסיון המקצועי הולך וגדל. בעשורים האחרונים אנו עדים לשתי מגמות עיקירות: האחת, מעבר חד משיטות טיפול שמרניות לכיוון הטיפול הכירורגי אשר, נהיה פחות חודרני וטראומטי למטופל/ת. השניה, שימוש נרחב בכירוגיה ארתרוסקופית ושיטות ניתוח זעיר-פולשניות אחרות לטיפול בבעיות אורתופדיות. במקרים רבים, שפע האפשרויות המוצעות מבלבל ומטעה עד כי לא ניתן למצוא את הדרך להחלמה. גם ציבור הרופאים מסתנוור, לא אחת, מהחידושים הטכנולוגיים עד שלעיתים הוא שוכח כי הליך פשוט ובלתי מתוחכם יכול לחולל פלאים ולפתור את הבעיה. במערכת הבריאות הציבורית לא תמיד קל לקבל הסבר ותמיכה לגבי הבעיה ודרכי הטיפול השונות. מטרת הקהילה שלנו היא לשמש במה למפגש בין אנשים, הסובלים מבעיות אורתופדיות לבין רופאים  ומטפלים מתחומים שונים כגון פיזיותרפיה. אנחנו מתנגדים בתוקף לכל נסיון למסחור הקהילה ע"י גורמים שונים (הודעות מסחריות ופרסומת סמויה ימחקו מיידית). הקהילה תעסוק בכל תחומי האורתופדיה החל מפגיעות ספורט, פציעות אורתופדיות, דרך מחלות גב, כתפיים, כף רגל וכף יד וכלה במחלות ילדים. אין לנו התנגדות שמטפלים אלטרנטיביים יתרמו לדיון, אם כי זאת לא ממש כוס התה שלנו, אם אתם מבינים למה אנחנו מתכוונים. נשתדל לתת מענה לשאלות הקוראים בצורה עניינית ומהירה. יש לקחת בחשבון את מגבלות הסביבה בה אנו פועלים - הרשת. ישנן שאלות עליהן לא ניתן לתת מענה מאחר ונדרשת אנמנזה קפדנית, בדיקה גופנית ובדיקות עזר.  אין לנו אפשרות לאבחן מחלות או מצבים רפואיים מרחוק. עוד נבקש כי תקחו בחשבון שאיננו נמצאים מול המסך בתדירות גבוהה ולעיתים תידרש סבלנות. יחד איתכם ובשבילכם, ד"ר רן דורון, החטיבה הכירורגית, המרכז הרפואי ת"א.

המידע והעצות בפורום הינם כללים וחלקיים בלבד, הם אינם באים להחליף יעוץ אישי מקצועי, המבוסס על נתוניו האישיים של המטופל.  לפיכך, "תפוז אנשים", המרכז הרפואי ת"א ורופאיו אינם אחראים לנזק שיגרם עקב הסתמכות על מידע זה, ולהתאמת או אי התאמת העצות לכל מטופל.
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי גם בפייסבוק ובטוויטר
הודעה חדשה

קליקים בכתף
25/05/13 22:03
2צפיות
לאחרונה התחילו להיות לי קליקים בכתף כאשר אני מסובב אותה לפנים ובעת ביצוע תרגילים כמו שכיבות שמיכה  וכדומה
הקליקים זהים כל פעם (אותה נק' כשאני מסובב את הכתף....)
כאבים בצד שמאל
24/05/13 23:52
4צפיות
כאבים בצד שמאל במותן במין סיבוב שבא מהגב קדימה לבטן, רופאת משפחה לא יודעת , רופא נשים תקין.מה הבעיה
קרע בגיד
24/05/13 23:07
5צפיות
לאימי בת ה 74 יש קרע בגיד בחיבור בין היד לכתף
היא עושה פיזיוטרפיה שלא עוזרת לה.
היא סובלת מכאבים עזים.
מה ניתן וכדאי לעשות במצבה ובגילה?

תודה מראש
כאבים בברך ימין ולפעמים גם רעשים של קליקים
24/05/13 22:32
4צפיות
שלום
אני סובל מזה כחודש מכאבים בברך ימין, כנראה שגרמתי נזק לברך באימון מדרגות קשה או משחק כדורסל.
הסימטומים
צליעה כאשר אני רץ
קשה וכואב לבצע "סקוטים" ברגל ימין
קשה וכואב לנתר על הרגל

עברתי בדיקה של אורטופד סמוך לתחילת הכאבים והוא ביצע לברך שלי תונוחות וזוויות לא שגרתיות - ולא נמצא פגם- הרצועות לא נפגעו
החשד היה דלקת וקבלתי כדורים
היום אחרי חודש יש החמרה ואני חושש שיש לי בעיה עם המניסקוס
שאלתי
איזו בדיקה לבצע? MRI או מוסקופיה

אולטרסאונד
24/05/13 22:14
2צפיות
שלום.אילו בעיות ניתן לאבחן באמצעות אולטרסונד?שברים?תזוזה של חוליות?דלקות?כתף קפואה?
היי, שאלה בנוגע לכאבים בזרוע
24/05/13 16:00
4צפיות
היי, אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים לכך, אבל נראה לי שכן- לפני שבוע עשיתי איזו תנועה לא נכונה עם היד, ומאז היא כואבת לי מאוד. לא במידה שאני לא יכולה לתפקד איתה, אבל כל תנועה כואבת. האם ייתכן שהשריר שם תפוס כבר יותר משבוע?  
ממצא סולידי באחת מאצבעות הרגל
21/05/13 16:26
17צפיות
גיליתי במקרה גוש סולידי בקוטר של כארבעה מ"מ בתוך אחת האצבעות של הרגל (בחלק התחתון במקום שבו מתחברת האצבע לכף הרגל). זה לא מפריע לי ללכת (לא מורגש כלל בעת ההליכה), זה לא כואב כשלוחצים על זה. זה נראה בעין כשמביטים מלמטה על כף הרגל (בולט קצת). אין לי מושג כמה זמן זה קיים.

איך בודקים מה טיבו? ביופסיה?

האם לפנות לאורתופד או לכירורג

תודה.
ממצא בבוהן
23/05/13 13:19
9צפיות
אם צריך להעריך ראשונית לרוב בעזרת אולטראסאונד דרך רופא אורטופד
º
תודה
23/05/13 13:45
2צפיות
ייעוץ אורטופדי
21/05/13 12:08
20צפיות
מה המשמעות נגע ליטי זעיר בעצם מטקרפל 5 מימין
יעוץ
23/05/13 13:17
8צפיות
נגע ליטי משמעו "חור" בעצם המפורטת.
כאבי ברכיים מזה חצי שנה
20/05/13 22:26
23צפיות
ד"ר יקר,
אני בן 35 ללא בעיות רפואיות מיוחדות.לפני כשנה התחילו לי כאבים בשני הברכיים. הכאבים התחילו חודש אחרי שהתחלתי לרכב על אופניים (3 פעמים בשבוע כשעה). הרכיים מתנפחות מידי פעם בעיקר אחרי מאמץ. בבדיקת MRI לא התגלה דבר, פיזיו לא עזרה,אני הולך עם ברכיות שמקלות מאד על הכאב. הבירכיים כואבות בתנועה, אני מרגיש כמו חלודה ותיקים בברך, ממש שומעים חריקות. הד"ר שאני מטופל אצלו, לא ממש בדק אותי פיזית אלא שלח אותי ישר לבדיקה. אני כמוסן שוב צריך לחזור אליו.
מה לדעתך בעייתי? :(
º
סליחה, לא MRI אלא מיפוי עצמות
21/05/13 23:34
6צפיות
כאבי ברכיים
23/05/13 13:16
9צפיות
לכאורה אתה מציג קשר הדוק בין רכיבת אופניים לכאבים. יתכן ואתה מעמיס מעל לרצוי, יכול להיות לדוגמא שהכסא נמוך מדי וגורם לעומס מוגבר על הפיקות בכיפוף. כדי לכן לקבל הדרכה/התאמת האופניים, להפחית פעילות או לגוון חלק להליכה ולהעריך שוב.
כאבי ותחושת נימול
20/05/13 21:25
8צפיות
לחץ חזק והגבלה בתנועת הצוואר, ידיים שנרדמות לאורך כל היום ובעיקר בלילה.
בבדיקת MRI :
ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות. – C2-C3 סריקת
קרע באנולוס מלא נוזל ללא היצרות משמעותית בתעלת השדרה או בנקבי – C3-C4 סריקת
העצבים.
בלט גרמי ודיסקלי מרכזי קל מעט לוחץ על השק התקלי. האוסטאופיטים – C4-C5 סריקת
במפרקי האונקו-ורטברלים גורמים להיצרות קלה בנקבי העצבים משני
הצדדיים.
בלט גרמי ודיסקלי רחב לוחץ על השק התקלי ללא מגע על חוט השדרה. – C5-C6 סריקת
האוסטאופיטים במפרק האונקו-ורטברלי משמאל גורם להיצרות מתונה
בנקב העצבי השמאלי.
אוסטאופיטים אחוריים מעט לוחצים על השק התקלי. האוסטאופיטים – C6-C7 סריקת
במפרקי האונקו-ורטברלים גורמים להיצרות קלה עד מתונה בנקבי העצבים
משני הצדדיים.
מה עלי לעשות כרגע?
האם ש רופא באזור הצפון שאתה ממליץ שאגיע אליו?
האם שחייה טובה או עשוייה להזיק?
תודה
כאבים ונימול
23/05/13 13:13
10צפיות
צריך לשקול לעשות בדיקת EMG בשאלת לחץ על העצב בכניסה לכפות הידיים
בינתיים טיפול פיזיוטראפי יכול לעזור
רופאים - במרפאת מומחים בכל בית חולים גדול יש מרפאת עמוד שדרה
פענוח מיפוי עצמות
20/05/13 18:21
9צפיות
שלום רב, אודה לכם אם תוכלו לפענח לי את התוצאות הבאות:
בבדיקה הסטטית המאוחרת, קיימת קליטה מוגברת ב lt navicular
שאר השלד תקין
לסיכום: הממצא בכל רגל שמאל יכול להתאים ל accesory navicular
תודה!
מיפוי עצמות
23/05/13 13:10
7צפיות
accesory navicular
עצם קטנה נוספת סמוך לעצם הנביקולה. וריאציה אנטומית כלומר נמצאת באופן נורמאלי אצל חלק מהאנשים.
הזמנה לערב המוקדש לאורתופדיה- באיכילוב
19/05/13 09:25
27צפיות
במסגרת ערבי "בריאות בתל-אביב" המתקיימים במרכז הרפואי תל-אביב, ייערך ערב בריאות
ביום שלישי ה- 28/5/2013, י"ט בסיון תשע"ג  בשעה 20:00, באולם ההרצאות (אודיטוריום),
בניין סוראסקי, קומה 2-, אגף ד' והפעם:

"עצם העניין"
ערב בריאות המוקדש לאורתופדיה

"מכף רגל ועד ראש"- על מוקדי בעיות במערכת השלד ועל מחלת האוסטאופורוזיס – פרופ' משה סלעי, מנהל החטיבה האורתופדית.   

"עקב בצד אגודל" – על ניתוחי עיוותים בכף הרגל - ד"ר אלחנן לוגר, מנהל השירות לכף רגל  וקרסול, מחלקה אורתופדית ב', החטיבה האורתופדית.

"החלפות מפרקים – לא מה שחשבתם" –ד"ר אהרון מנחם, מנהל השירות להחלפת מפרקים, חטיבה אורתופדית.

"קוראים בכף היד" – על כירורגיית כף יד בילדים ובמבוגרים –ד"ר תמיר פריטש, מ"מ מנהל היחידה לכירורגיה של האמה וכף היד, החטיבה האורתופדית

"כבר לא צריך מרפקים כדי לקבוע תור!" – על ניתוחי מרפקים - ד"ר ישי רוזנבלט, היחידה לכירורגית כף יד, חטיבה אורתופדית

"תן כתף" – על טיפולים חדשניים בבעיות כתף – ד"ר אופיר צ'צ'יק, היחידה לכירורגיה של הכתף, חטיבה אורתופדית.

פאנל שאלות ותשובות

עלות ההשתתפות 20 ₪ לאדם. (15 ש"ח לחברי bewell)
את הכרטיסים ניתן להזמין בימים א' – ה', בשעות 18:00 – 15:00, בטלפון 3876 /6974239 -03
לרישום באמצעות אתר האינטרנט : www.bewell.org.il, לחצו בתחתית העמוד

יש להזמין כרטיסים מראש! קבלת כרטיסים מוזמנים תתבצע ביום האירוע בין השעות 19:50 -19:00 ,
בכניסה לאולם ההרצאות, בניין סוראסקי, קומה 2-, אגף ד'.
בערב האירוע , החל משעה 19:00 , תתאפשר חניה חינם ע"ב מקום פנוי ,
בחניון הנהלה (בתוך בית החולים בסמוך למיון), עם הצגת כרטיס bewell  .

כתובות אינטרנט מצורפות:
כאבים בברך שמאל
19/05/13 14:10
28צפיות
שלום,
אני חייל זה דבר שחשוב לציין לפני הכול פשוט לדעת עם איזה מערכת רפואית אני מתמודד ומשתחרר בעוד כ5 שבועות.
אז ככה הייתי באיזשהו אירוע והרמתי בן אדם על הגב כאשר עשיתי את התנועה כלפי מטה להוריד אותו מהגב הרגשתי כאבים בברך כנראה מתנועה לא נכונה או מכה ממישהו כי לא ממש שמתי לב וגם הייתי שתוי.
שמתי קרח וזה לא ממש עזר לכן הזמנתי אמבלונס שלקח אותי למיון שם נעשה לי צילום ולא התגלה כלום בצילום והרופא (מתמחה או משו בסגנון) החליט לשחרר אותי חתם לי על הטפסים והלך בלי לדבר איתי אפילו.
ביום חמישי שאחרי החג הגעתי לרופאת היחידה שגם לא ידעה לאבחן מה יש שם ונתנה משכי כאבים,הפנייה לאורטופד וגימל אחד.. תור לאורטופד כמובן לא היה לכן הק' רפואה של הבסיס המליץ שוב להפנות למיון.
היום בראשון הלכתי לקבל את ההפנייה למיון שם ראיתי אורטופד שהתעסק לי עם הברך חבולה כתב לי מכתב שבו ממליץ על מיפוי עצמות ופזיותרפיה. שאלתי אותו אם זה קרע ואמר שלא נראה לו.
עכשיו דיברתי עם כמה חברים שסבלו מקרעים ברצועה הצולבת ובמינסיקוס ואמרו לי שימרחו אותי ככה עד שיתנו לי MRI שרק שם אפשר לגלות אם יש קרע באמת השאלה אם זה נכון כי אני משתחרר עוד 5 שבועות ונראה לי שעד הצבא יתן לי בדיקה כזאת אני אשתחרר אם זה באמת ככה רק בMRI מקבלים תוצאות אם זה קרע ברצועות בברך?
כאבי ברך שמאל
20/05/13 12:12
25צפיות
מיפוי עצמות עם חתכי ספקט יכול הראות ממצאים תומכים בפגיעה ברצועות אבל אינו הבדיקה המועדפת לנושא רצועות צולבות כי אם MRI. יחד עם זאת חשובים מאוד הממצאים הקלינים בבדיקה כולל האם מצאו אי יציבות בבדיקה.
ואם הבדיקה בסדר ועדיין כואב
20/05/13 14:59
14צפיות
רצוי לדרוש MRI?
כמה זמן בן אדם ממוצע גם צריך לחכות לבדיקת MRI?
ועוד שאלה האם כול קרע מחייב ניתוח? ונניח ולא נדרש ניתוח הברך חוזרת לתפקד באותה רמה לפני הפגיעה או שישנן הגבלות חדשות כלשהן?
תודה רבה
המשך
23/05/13 13:08
8צפיות
לא כל קרע מחייב ניתוח. יש מספר רצועות והשאלה באיזה מהן הפגיעה, האם היא מלאה או חלקית, מה ממצאי הבדיקה הגופנית והאם יש תלונות מתאימות לאי יציבות. בהתאם לכך בחלק מהמקרים יומלץ ניתוח. בשאר פיזיוטראפיה עם או בלי ברכיה מתאימה
ממצאי מיפוי עצמות
23/05/13 18:02
3צפיות
קודם כול תודה רבה על התשובות והזמן.
כך כתבו לי בממצאי המיפוי:
הודגמה קליטה מוגברת באזור מניסקוס לטרלי ברך שמאל כמו כן, באזור חיבור טיביוטרלי קרסול שמאל.
ממצאים הנ"ל קרוב לוודאי על קרע חבלה.
ממליץ להשוואת עם בדיקה על קולי של הברך וצילום רנטגן מכוון לקרסול שמאל.

מזה אומר?
ושוב תודה רבה ד"ר
שאלה לגבי נעליים ראשונות
18/05/13 23:08
12צפיות
שלום,
הבת שלי הולכת בתמיכה, אמרו לי שנעלי צעד ראשון קונים רק אחרי שההליכה מתבססת, אבל רציתי לקנות לה איזשהם סנדלים כי בגינה ובחום נראה לי ממש לא נעים (ולפעמים על גבול הלא בטיחותי) לתת לה להיות יחפה כל הזמן.
אשמח לדעת אם הסנדלים האלה מתאימות למצב הנוכחי שלנו, ואם לא, האם יש המלצה על משהו אחר שכן מתאים?
למי שלא רוצה להיכנס לקישור, מדובר על קרוקס...
בחורף שמתי לה נעלי עור רכות רכות, ממש כמו גרביים אבל מגנות יותר, עכשיו הן חמות מדי...

תודה!
נעליים ראשונות
20/05/13 12:04
11צפיות
בת כמה הילדה? מאיזה גיל הולכת?
היא בת שנה
20/05/13 12:16
8צפיות
הולכת כרגע בתמיכה, מתחילה לנסות לשחרר ולעמוד לבד בימים אלו (אבל זה עוד לא מבוסס).
בתמיכת רהיטים היא הולכת כבר חודשיים.
המשך
20/05/13 12:22
11צפיות
עדיף יחפה אבל אם חובה מנעל אז כמו שנכון לצעד ראשון (סנדל או נעל)
º
אוקיי, תודה רבה.
20/05/13 12:26
4צפיות
עקמת
20/05/13 11:38
12צפיות
בהמשך לשאלתי-מה זה סקוליוזיס לא סימטרי?(ככה רשום בצילום שעשיתי).
רציתי לשאול אם זה יכול להסביר את כאבי הגב שיש לי וגם כאבים בצלעות לפעמים מקדימה(בבית החזה).יש לי גם תופעה מוזרה שבאמת הצלע הכואבת יותר-היא בולטת יותר מהשנייה.

סליחה,אתה ענית:
"לא ברור לגמרי.
יתכן וכוונה לחוסר סימטריות בבית החזה (בצורת הצלעות) על רקע הסקוליוזיס או לחוסר איזון כלומר שכתף אחת נמוכה מהשניה."

האם יש פתרון לכאבים ולבעיה?עשיתי כבר פיזותרפיה ולקחתי משככי כאבים ואפילו הידרותרפיה וחגורת גב והליכות..
האם זאת תופעה מוכרת?
יש לי כאבים בד"כ במאמץ וגם הגבלות בתנועות(נגיד להתכופף ולהרים משהו וכו'..).
עקמת
20/05/13 12:19
11צפיות
השאלה מאוד פרטנית ומצריכה בדיקה גופנית והערכה מדויקת של רמת העקמת. ממליץ לפנות למרפאת סקוליוזיס במידה והנך ילד או מרפאת/מומחה עמוד שדרה ליעוץ פרטני

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום

Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה