בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
<div>גולשים יקרים שלום, וברוכים הבאים לפורום "אוטיזם ואספרגר". הפורום שלנו מיועד לכל מי שקשור לספקטרום האוטיסטי -הורים, משפחות,אוטיסטים בוגרים ומטפלים. בפורום משתתפים הורים לילדים בספקטרום האוטיסטי בכל רמות התפקוד. מטרת הפורום היא להיות לבית, מקום תמיכה, מרכז מידע ואתר שיחה לכל ההורים והמשפחות, מטפלים ואנשי הספקטרום עצמם. אנחנו מזמינים את כל המעוניינים לחלוק את חוויותיהם, רגשותיהם, שאלותיהם ודעותיהם, בנושאים השונים המעסיקים אותם בתחום זה. נבקש מכולכם לקרוא את תקנון הפורום ולהקפיד לנהוג על פיו, על מנת שהמקום יהיה נעים לכולם. גלישה נעימה מור ושלומית</div>

צריכה בעל מקצוע דחוף ? מומחי תפוז מחכים לך כאן

עזרה בגמילה צואה לילד בן 6
30/12/12 00:21
141צפיות
איך גומלים ילד בן 6 מצואה??? לפני שנה הצלחנו הוא ישב באסלה לאחר שהראנו לו חיקוי של ילד שיושב ולוחץ וזה עבד חצי שנה , אבל כשהגיע לגן חדשזה הפסיק. הוא לא מפחד לשבת באסלה אלא הוא מתאפק לפחות 5 ימים ולמרות שהוא יושב הוא כל הזמן אומר "אין לי" אפילו אחרי 1/4 שעה . קשה לו להפרד מזה. זה משהו ששיך לו. גם אם אבקות למינהם לא עזרו לרכך את הענין . אנחנו התיאשנו . אני אודה לכם אם אקבל איזה שהוא מידע על טיפול שיכול לעזור . כואב לי לראות אותו מתענה ככה. מטפלים , ניסיון שלכם מילדכם ומה עושים כשמגיעים לבית הספר? תודה
לא לגמרי הבנתי
30/12/12 08:57
81צפיות
הוא מתאפק 5 ימים ואז?
לאן הוא בסופו של דבר מוציא את הצואה?
האם הוא עושה במכנסיים או שהבעיה היא ההתאפקות הממושכת?
גמילה מצואה
30/12/12 11:26
70צפיות
הוא מתאפק 5 ימים . הוא ניגש לחדר סוגר את הרגלים באותם ימים עד שהוא לא יכול יותר לערך 5 ימים . בימים אלה אני מבקשת ממנו לשבת באסלה הוא יושב וצועק "אין לי"  גם אם ספר גם עם מחזק הכי שהוא אוהב ת הוא לא יוציא אז אני במקביל משתמשת באבקה אולי לרכך את הצואה . אחרי יומיים לאחר שימוש באבקה  ו-5 ימים התאפקות ולאחר דרישה שלי הוא מתישב באסלה ומפחד ללחוץ אבל אם אין בירירה הוא מתישב לוחץ מפחד ויוצא לו צואה כמו מישהו שלא עשה שבועיים פחד להסתכל . ערבתי את התפתחות הילד את הניורולוג אפילו והוא אמר שאני אשיב אותו על האסלה כל יום שהוא חוזר מהגן 1/4 שעה ובערב 1/4 שעה . זה לא פיתרון נכון כי זה לא הולך . אני ממש התיאשתי זה צורך בסיסי של בן אדם . כואב לי שהוא סובל . אני אובדת עצות אני ממש זקוקה לעזרה.כל עזרה תודה.
אז אם הבנתי נכון-
30/12/12 11:34
67צפיות
הוא לא עושה במכנסיים, לכן לא מדובר על גמילה, על ללמוד להתאפק,
אלא להיפך- על השתחררות מחרדת אסלה.
החרדה הזאת התחילה לפני כחצי שנה, עם המעבר לגן החדש.
הבנתי נכון?

איך הוא מרגיש בגן?
הוא הולך בשימחה לגן?
איך הגננת מתרשמת ממנו?
האם זה גן תקשורת או שילוב יחידני?
האם חלו שינויים נוספים במצב רוחו ו/או התנהלותו מאז הגן החדש?
צואה
30/12/12 12:06
61צפיות
הבן שלי היה בגן שפתי שנה שעברה היום הוא נמצא בגן רגיל +משלבת עם 35 ילדים. הגננת מקסימה מנסה לשלב אותו בגן והוא אוהב מאוד ללכת לגן ת הוא הולך בשמחה לגן. אני מדברת עם הגננת פעם בשבועיים אני לא אוהבת ליהיות נודניקית , אבל אם היה משהו חריג היא היתה מספרת לי . יום אחד היה לו מצב שהוא לא יכול היה להלך בגן מרוב צואה כי הוא לא רצה לעשות בגן . הם לא הרימו טלפון לבוא לקחת אותו , הוא עשה בתחתונים רק ליכלוך והם החליפו לו . אבל לא היה לו בכלל תיפקוד בגן . החלטנו אני והגננת שפשוט הקריאו לי לקחת אותו. . לפי דעתי מפחיד אותו הלחיצה באסלה הוא אומר אני לא אוהב ללחוץ באסלה . כי לפעמים יוצא לו במכנס צואה קטנה הוא לוקח אותה בין הטוסיק (בלי ללכלך את התחתונים) עד השירותים מתישב ומתנדנד וזה נופל לו .גם כשאני רואה את זה אני מראה  לו שאני שמחה מאוד .אבל זה רק חלק קטן ממה שנמצא בפנים . חשוב לציין שבגן יש מצבים שהמשלבת מנסה לשלב אותו עם ילדים אחרים ולפעמים הוא אוהב ליהיות לבד .
הוספה - צואה
30/12/12 12:10
48צפיות
ניסיתי אפילו בסיר שינסה אבל הוא לא מוכן לעשות שם . . ניסיתי בתוך גיגית של מים שיש ת אולי התרכך אבל גם שם לא יוצא הצואה . מה לא ניסיתי .
הוא מקבל טיפול רגשי?
30/12/12 12:51
41צפיות
כי אולי פסיכולוג/מטפל רגשי (כזה שמבין בספקטרום) יכול לעשות איתו תהליך בנושא? זה לא פתרון של זבנג וגמרנו, אבל אולי יוכל לעזור.
ומה עם לשים חיתול רק בשביל היציאה? כי אני מבינה שבתחתונים הוא עושה בסופו של דבר.
לבן אחותי היתה בעיה דומה (הוא לא על הספקטרום) - אצלו זה היה קשור למצב רגשי לא טוב בגלל נסיעה ארוכה של האב לחו"ל - אבל אני זוכרת כמה קשה זה היה
מה מפחיד אותו לדעתך?
30/12/12 11:38
50צפיות
האסלה עצמה? הישיבה עליה? או לראות את הצואה שיצאה?
האם גם עשייה בסיר מפחידה באותה המידה?
גם לנו היתה בעיה דומה, וכך פתרתי אותה
30/12/12 09:45
111צפיות
לילד יש אובססיה לתאריכים, עונות השנה, גילאים וכו'. אז הוא כל יום היה שואל האם היום חורף ומתי יהיה אביב. ניצלתי את העיניין הזה וכל פעם הייתי עונה לו שהאביב יתחיל בעוד כך וכך ימים, וכשיתחיל האביב הוא כבר יוכל "לעשות קאקי" באסלה. ואכן, ב-1 למרץ הוא הלך לשירותים ועשה את זה באסלה, ושמח מאוד. ומאז הבעיה נפתרה.
אני משתגעת מהילד הזה! יושב ליד סרט
29/12/12 18:13
270צפיות
שרואה בערוץ הסרטים הזרים של יס, זה סרט בצרפתית, אין תרגום בכלל (משהו בהגדרות נדפק), והוא צופה. לא מבין כלום...אבל צופה. וזו דרמה, לא סרט הרפתקאות או משהו שאפשר להבין גם בלי להבין את השפה. אני פשוט לא מבינה את זה!!! תעזרו לי!!! מה הקטע בלשבת מול סרט שאתה לא מבין ממנו כלום?!
אולי הוא מתעניין בפרטים הקטנים של הסרטים
29/12/12 19:43
114צפיות
אולי בצבעים, בשפה המוזרה, בניואנסים קטנים אחרים שאנחנו בוודאי לא יכולים לדעת. הוא אוהב לראות גם סרטים אחרים?
לא יודעת, אבל זה מחרפן אותי.
29/12/12 20:26
100צפיות
הוא אוהב סרטים מאד, אבל לא דרמות ובטח לא בשפות זרות וללא תרגום! מה הקטע? יש דברים אצלו שאני לא יודעת. בזמן האחרון אני מרגישה שהוא משועמם ולא הרבה מעניין אותו. ללמוד לא, לקרוא לא, משחקי קופסה ברור שלא. אמר אתמול שהוא אוהב פאזלים, קניתי לו פאזל 500 חלקים ואחרי רבע שעה נמאס לו (ולא רצה שאעזור), בפייסבוק מעניינות אותו רק תמונות של הילדים ולא מה הם כותבים (או כמעט שלא). רואה סרטים מטומטמים ביוטיוב (משהו עם אחמד וסלים, מלא קללות, לא יודעת מאיפה הוא מצא את זה), קצת זנח את אימון האופניים. אני מדברת איתו והוא כועס כל הזמן (חופרת, מעצבנת...). אבל קשה לי לראות אותו ככה! תפתח תחביב. הבת שלי, למשל, עושה סרטונים או שרה (לא שיש לה קול, אבל זה תחביב חדש ומרעיש...), הוא לרוב בחוסר מעש. זה הגיל? זה האוטיזם? קבוצות חברתיות לא רוצה בכלל (כישורים חברתיים).
אני הרמתי ידיים. אתמול אמא שלי ואני דיברנו איתו, הוא אמר "צודקות צודקות" ושוב לא עושה כלום. בקושי הצלחתי להושיב אותו ללמוד למבחן. אחרי שעה התעייף. הלך לעשות אמבטיה של שעה....
יאוש!!!
הולך לבר ובנות מצווה ופה ושם למפגשים בפארק
29/12/12 20:30
91צפיות
אם כי פחות מפעם. צריך להניע אותו לצאת הרבה פעמים (לרוב הוא חוזר נהנה). אני רבה איתו כל הזמן על זה והוא כל הזמן כועס עליי. פעם היה כל כך קל, הוא נעשה מרדן ועצבני.
אם הוא היה עושה משהו מועיל עם עצמו לא הייתי מנדנדת, אבל הוא מתבזבז וזה משגע אותי!!!
הוא לא מתבזבז
29/12/12 22:50
58צפיות
הוא רק בחור א"ס בן 13.
שיפתח תחביב!
29/12/12 23:21
55צפיות
משגע אותי ש"כל" האוטיסטים מתמקדים במשהו (ציור, שירה, נגניה), והוא סתם מתבטל כמו רוב הילדים של ימינו, עובד ממחשב לטלוויזיה לאייפוד. לפחות היה עושה משהו שם כמו סרטונים, לא יודעת מה. הבת שלי שרה ומקליטה את עצמה ועושה סרטונים (לבד או עם חברות), הוא פשוט לא עושה משהו "אמיתי". בזמן האחרון יושב לי שעה באמבטיה כל היום. הוא לא ניראה מדוכא, הוא פשוט כועס שאני חופרת ושואלת ומנדנדת. אבל איך אפשר שלא? מצד שני ברור לי שאי אפשר להכריח ילד לעסוק במשהו שלא מעניין אותו.
ללמוד בכלל לא בא לו, להושיב אותו להתכונן למבחן (ואני לידו) זה גם מאבק. הוא שוכב לי על המיטה בזמן שאני מקריאה או מסבירה את החומר ולא רוצה לשבת. היום למדנו יחד על גלובליזציה (חומר נורא קשה, למה לתת אותו לילדים בכיתה ז עוד לא הבנתי?), והוא אחרי שעה אמר שזה מעייף (אבל לפחות זה עניין אותו).
כל יום ככה.
הוא מתמקד במשהו שנראה לך חסר תכלית
29/12/12 23:36
48צפיות
אבל כנראה שבעיניו יש בזה תכלית, רק שאת לא יודעת מהי.
הבן שלי מסדר גוגוסים בשורות ובטורים כל היום. זה יותר טוב?
לגבי שעה באמבטיה, יכול להיות שהגוף שלו מעסיק אותו, והמבין יבין...
גם, לי ניראה שזו דרך להעביר את הזמן
29/12/12 23:41
37צפיות
זה דבר חדש, האמבטיות האלה. הוא יכול להיות גם שעה וחצי אם לא אומרים לו לצאת.
גם הגיל, גם האוטיזם, וגם אמא 'חופרת'
29/12/12 22:49
69צפיות
לפי מה שאת מספרת הערוץ הויזואלי אצלו חזק (לא מפליא, הרי הוא א"ס). אז אולי הוא מסתכל סרט כמו שהוא מסתכל תמונות בפייסבוק.
ואני מודה : גם אני מסתכלת תמונות בפייסבוק, קשה לי לקרוא שם. העמודים עמוסים מדי.
אם אני קוראית וכותבת זה כאן שפורום או בטוויטר
לפני כמה ימים לימדו אותם במעדים על דיאגרמות
29/12/12 23:32
49צפיות
היתה שאלה, "עם מה יותר קל לך? עם מידע בתרשימים או מילים?" הוא אמר: "תמונות" (תרשימים). שאלתי למה? הוא ענה: "לא יודע....כי תמונות יותר קלות לי..." אמרתי לו שלי יותר קל עם המלל, הוא מאד התפלא. לא הבין איך זה שלי יותר קל לקרוא את הנתונים, לו זה ניראה מסובך (וזה היה רק 3 נתונים - הרכב האוויר).
אני מניחה שבתור 'מבוגר אחראי'
29/12/12 23:45
36צפיות
את מבינה למה יותר קל לו עם תמונות ?

ומשהו שראיתי בטווייטר לפני כמה ימים:  'גברים רואים טוב יותר, נשים שומעות טוב יותר'  
º
מיד הבנתי למה יותר קל לו עם תמונות, ברור
29/12/12 23:51
23צפיות
אני אישית חושבת שהגברים אנשי מחשבים
30/12/12 09:16
29צפיות
פיתחו את כל ה windows והאיטנרנט מבוססי תמונות , כי זה מה שהם מעדיפים .
מקפיצה
29/12/12 20:31
48צפיות
חשוב לי לשמוע עצות מה לעשות!!!
לעזור במה ?
29/12/12 22:46
53צפיות
הבחור נהנה  וזה מה שקובע..
את לא מבינה למה . אז את לא מבינה . זה לא סוף העולם .
וחוץ מזה גם בדרמה אפשר להבין את היחסים בין הדמויות בלי לדעת מה המלל ( ובעניין זה אני סומכת מאוד על סרטים צרפתיים )
תעזבי את זה, נמאס לי לראות אותו מתבזבז
29/12/12 22:47
57צפיות
אין לילד שום תחביב שממלא את זמנו!
כרגע כתבתי בתגובה אחרת :
29/12/12 22:55
56צפיות
הוא לא מתבזבז . הוא בחור א"ס בן 13.

את מחזיקה אותו תחת זכוכית מגדלת. גם לילדים נ"טים בני  13  (ואפילו 14 ו 15)לא תמיד יש תחביבים , גם הם 'מתבזבזים' בגיל הזה ומעצבנים את ההורים שלהם .

ואני איזית  אם לי היו חופרים כך (למה כל דבר שאני עושה לא 'כמו צריך להיות') גם הייצי מתעצבנת והולכת לעשות אמבטיה  כדי להווריד מתח.
יש לי שני ילדים נ"טים בלי שום תחביב
30/12/12 02:16
57צפיות
אה סליחה, הגדול תלמיד מעולה אבל בשעות הפנאי  כל היום עסוק במשחקי מחשב ומצ'טט עם החברים שלו , הבינונית כל היום באייפד ובסמארטפון מצ'טטת עם חברות שלה בפייסבוק ומצלמת כל דבר ומעלה לאינסטגרם, מי שמכיר...

אז תניחי לו, 13 זה גיל ההתבגרות לא צריך לחפור לו, זה רק מרחיק אותו ממך ומגביר את המתחים. תני לו את הזמן, במיוחד בתור א"ס שעד כמה שאני מבין זקוק לשקט הפנימי שלו (וכן גם אם זה לוקח כמה שעות ביום, אני מניח שזה בגלל הגיל)
כי אלה התחביבים בימינו :
30/12/12 09:14
37צפיות
משחקי מחשב, צ'טים, אייפד, סמרטפון , פייסבוק ואיטנסטגרם . לפני 10 שנה המילים האלה אפילו לא היו קיימות (חוץ מ'משחקי מחשב' )
אמא שלי אומרת שהמכשירים האלה הרסו אותו ואת
30/12/12 09:25
48צפיות
רוב הילדים. אני גם חושבת, אבל אין מה לעשות, זה מה יש. רוב הילדים אוהבים או מתמכרים לדברים האלו.
רק את הילדים ?
30/12/12 09:44
36צפיות
גם את המבוגרים  
מה דעתכם על הטיוטה הבאה לשלט פרסום?
114תגובות
29/12/12 15:15
586צפיות
אַתְּ פֶּתַח לוֹ
גם ילדים עם אוטיזם רוצים ויכולים ללמוד בבית ספר רגיל.
טיוטה לתמונה עבור מסע הסברה. נא דעתכם!

(המשך...)
אַתְּ פֶּתַח לוֹ גם ילדים עם אוטיזם רוצים ויכולים ללמוד בבית ספר רגיל. טיוטה לתמונה עבור מסע הסברה. נא דעתכם!
אַתְּ פֶּתַח לוֹ
גם ילדים עם אוטיזם רוצים ויכולים ללמוד בבית ספר רגיל.
טיוטה לתמונה עבור מסע הסברה. נא דעתכם!
מישהו מכיר גן משולב באזור רחובות?
29/12/12 12:25
102צפיות
והאם אני יכולה לבקש שישבצו את הילד שלי לגן משולב (במידה ואני אמצא אחד שכזה כי אני לא מוצאת נכון לעכשיו) שהוא לא בעיר מגוריי?
תקימי בעצמך.
29/12/12 13:40
111צפיות
תשיגי עוד שני ילדים ויהייה לכם כזה. רק תוציאי אותם דחוף מהדרישה הזאת של רק ילדים שהמליצו עליהם חד משמעית לשילוב. זה פטרוניזם מכוער מאוד במיוחד שברחובות וכנראה בארץ ילדים שמתאימים לשילוב נחשבים אלו שממש קרובים בהתנהגותם לילדים אחרים ואף מנסים להיות כאלו.
סליחה....
29/12/12 20:44
73צפיות
זה לא בא ממני ההגדרה הזאת. זאת הדרישה מטעם משרד החינוך... שההמלצה לגביהם תהיה לשילוב, זו היתה הדרישה לגן שלכם לפני שנתיים, זה מה שאמר לי אבא של אחד הילדים האחרים שהיו איתכם בגן המשולב, הוא אמר שאני צריכה לגייס עוד שני ילדים מובהקים לשילוב.... אני אתקשר אליך מחר אם יהיה לך זמן לשוחח איתי אני אודה לך!
ושוב סליחה
29/12/12 20:47
53צפיות
קראתי פעם נוספת את ההודעה שלך והבנתי ששתינו אומרות את אותו הדבר... חשבתי בהתחלה שהתייחסת למה שכתבתי בהודעה אחרת שבה הצעתי להורים להצטרף אלי להקים גן משולב...
אני יודעת שזה לא בא ממך
29/12/12 20:48
61צפיות
בכל אופן , אני מקווה לדבר בדיוק על הנושא הזה עם הקודקודים שם. דברי איתי בשמחה.
איך מרחיבים את אוצר הקריאה?
29/12/12 09:53
150צפיות

הבן שלי לא מוותר על שני הסיפורים שלו לפני השינה. בעלי או אני (לרוב בעלי כי הוא עובד עד מאוחר אז חשוב לו הזמן איתו) יושבים איתו מקריאים לו אבל הוא תמיד בוחר ספרים ממגוון מאוד מצומצם ודי ילדותי לפעמים. יש לו המון המון ספרים חדשים שנקשנו בשנה וחצי האחרונות או שקיבלנו בעיקר אבל הוא לא מוכן לנסות ספרים חוץ מאלה שהוא מכיר ואוהב. חלקם מאוד צעירים, כמו "מעשה בחמישה בלונים" או "תירס חם". הוא פשוט לא מוכן להיפתח למשהו אחר וחדש.

ככה גם עם הטלויזיה. אותם הסרטים, אותן התוכניות בוי או די.
עד לפני חודש התעקש על לראות "לולי" (ערוץ התינוקות של לולי) והחלטנו להתערב ואמרנו שהערוץ נסגר ושאין יותר לולי. ביום הראשון היה קצת בכי אבל אחר כך התרגל, העניין הוא שעכשיו הוא מבקש רק וי או די ובוחר את אותן התוכניות פעם אחר פעם. (למרות שאנחנו לא מרשים לו את אותה התוכנית פעמיים ביום, הוא יבקש אותה כל יום)

אז מה עושים? איך חושפים לתוכן חדש ילד שלא רוצה?
אם יש לכם כוח - את יכולה להוסיף סיפור
29/12/12 11:22
82צפיות
לנוהל השינה, והוא יהיה סיפור לבחירת ההורים. כך הוא לא מאבד את הזכות שהייתה לו עד היום (לקרוא שני סיפורים לבחירתו) ורק מקבל עוד בונוס ספר נוסף. כדאי להתחיל עם הספרים שנראה לך שהכי ימצאו בעיניו (למשל כי הם דומים לספרים קודמים, יש בהם חזרתיות דומה, או וכו'). אם את רוצה המלצות, את יכולה לכתוב את הרשימה שהוא אוהב, ואם את רוצה גם את הגיל שלו, ואני אנסה לחשוב על ספרים דומים (יש לנו ספרייה די גדולה, אז אני מכירה לא מעט ספרים).
אנחנו מנסים להוסיף
29/12/12 19:06
48צפיות

לפי סופר מסוים או מאייר מסוים מספרים שהוא אוהב, כי זה מעניין אותו.
לדוגמא, הוא מאוד אוהב את "כובע קסמים" של לאה גולדברג אז אני מנסה דברים אחרים שלה.
מנסים לחשוף לספרים אחרים לא לפני השינה
29/12/12 11:53
63צפיות
לפני השינה לא הייתי מנסה להתעקש איתו, הוא כבר עייף מדיי בשביל להיחשף למשהו חדש, אבל בשביל זה יש זמנים אחרים. אחרי הצוהרים או שבת בבוקר זה אחלה זמן להציע לילד להקשיב לספר חדש שקיבל ואם תחזרו על אותם ספרים לעיתים קרובות יש מצב שיצטרפו לרפרטואר של הערב.
לגביי הטלויזיה, הייתי שמה בשעות שהוא נמצא בבית אבל לא מוגדרות כזמן צפייה שלו ערוצים שמיועדים לילדים, שיהיה ברקע כך שהוא יקשיב ויוכל לגשת לראות מה זה ולצפות קצת ואם תעשו את זה בזמן תוכניות קבועות אז הוא כבר ירצה אותן מיוזמתו.
בן כמה הוא ?
29/12/12 15:06
45צפיות
אני אישית לא רואה שום בעיה  . גם ילדים  נ"טים  אוהבים  אותם סיפורים לפני השינה (ולא רק  לפני שינה ).
גם מה הבעיה בתוכן 'ילדותי' ? אם הגיל הרגשי שלו פחות מהכרונולוגי , אז זה מתאים בדיוק.
עובדה שהשקר על לולי לא עזר. הוא לא נפתח לערוצים 'לא ילדותיים' אלא הוא עבר ל VOD ששם יש לו שליטה.
הוא בן 5
29/12/12 19:04
55צפיות

נכון, הוא עבר ל-VOD אבל לפחות הוא בוחר תכנים בוגרים יותר, אם כי חוזר עליהם שוב ושוב..
באשר לספרים, בעלי מנסה את מזלו במשא ומתן ולאחרונה מציג לפניו ספר חדש שלא קוראים, רק מביטים על התמונות. אם התמונות מושכות את תשומת לבו, אנחנו פשוט מתחילים לספר, בלי לשאול ומחכים לראות אם יש ניצוץ של סקרנות (אוף, העיניים שלו כאלה מקסימות...( אם הוא ישנו, זה עובד. אם הוא ממש מתעקש שלא, אז מפסיקים ולא מכריחים. אחרי הכל, זה צריך להיות רק בנועם.
אז מותר לו להסתכל על תכנים 'תינוקיים'.
29/12/12 23:03
41צפיות
לא רואה שום דבר רע בזה.הוא עדיין ילד קטן.
הבן שלי בגיל הזה בכלל לא הסתכל על סרטים מצוירים או תוכניות ילדים. הסיבה : הוא לא הבין את היחסים בין הדמויות (אנחנו לא ידענו את זה).
ואחרי שבתיכון לימדו אותן מיומנויות תקשורתיות - פתאום קרה הנס, גם הוא (וגם תלמידים אחרים) התחילו  להנות מסרטים מצויירים וסדרות לילדים..
הם לא נתקעו בזה , גם השלב הזה עבר אבל הם היו בני 14-18 כשעברו את השלב הזה (מה שלא 'תקין' בכלל מבחינה רשמית)  
התכנים לילדים כל כך מושקעים , שזה הרבה יותר איכותי מדברים למבוגרים.
לכן לא אני אישית לא מודאגת מ'תכנים צעירים מדי לגיל'
לעשות ההפך ממה שנראה לך שאת צריכה לעשות
30/12/12 01:24
54צפיות
גם אצלינו היה מצב דומה, וזה מה שלדעתי כדאי לעשות:
טלויזיה: לאפשר לו לצפות בערוץ לולי ובתוכניות שהוא אוהב מתי שהוא רוצה ואפילו לצפות יחד איתו בתוכניות הללו לפעמים, אם זה לא גורם לך להשתגע.
ספרים: להמשיך להקריא לו בכיף את 2 הסיפורים שהוא אוהב ולא לנסות לשכנע אותו לבחור ספר אחר או ערוץ טלויזיה אחר ולא לפתח שום ציפיה שהוא יגלה עניין בספרים וסרטים אחרים. פשוט לרדת מזה, ולצאת מתוך ההנחה שמה שהוא בוחר לעשות בשעות הפנאי שלו, זה הדבר הנכון ביותר עבורו.
במקביל כדאי לאפשר לו גישה לספרים אחרים ולקלטות אחרות. לראות מהם הנושאים שמעניינים אותו ולקנות ספרים וDVD בנושאים הללו ולהניח אותם בהשג ידו.
כאשר הלחץ שמופעל עליו לבחור ספרים וDVD אחרים יעלם, יש סיכוי סביר שהוא יתחיל להתעניין בהדרגה גם בתכנים אחרים. וגם אם לא, ואם הוא ימשיך להתעניין רק בשני ספרים ובערוץ לולי בלבד - גם זה בסדר, אין בזה שום נזק (לולי זה אחלה ערוץ)
º
30/12/12 09:08
3צפיות
על ספרים והוויה אוטיסטית
30/12/12 09:46
64צפיות
גם אצלנו הרפרטואר מצומצם. הא"ס בן שלוש וחצי. יש כעשרה ספרים מועדפים, ועוד עשרה בעדיפות פחותה אך מוכן להקשיב להם חלקית. חלקית, כי הקשב שלו אליהם נמוך יותר מאשר לאהובים. לפעמים עוזב וקם באמצע הספר. כל הספרים שאליהם הוא מוכן להקשיב אלה ס]רים המוכרים לו בערך מגיל שנה וחצי. אין שום חידוש. לא כולם תינוקיים. האהבה שלו אליהם דווקא לא ברורה לי עד הסוף, אבל כבר מזמן שמתי לב שבספרים האלה יש משהו שנוגע בהוויה האוטיסטית. אתן דוגמא: יש את "חתול אחד נחמד ישב על המרבד". מי שמכיר - זה סיפור על חתול שיושב לבד ונורא שמח. ואז מצטרפות אליו חיות אחרות, בכל עמוד חיה אחרת. הוא נלחץ יותר ויותר (והדבר מתבטא רק בציור של קימור הגוף והשיער הסומר וסומר, ובסוף מגרש אותם בצורה חתולית (מן חשיפת שיניים וקשששש). ואז שוב נשאר על המרבד לבד - שמח. הסיפור כמעט בלי מלים, וכל החוויה של החתול מתוארת בציור עצמו. עוד ספר: האריה שאהב תות - אכלן בררני ביותר, בני בטוח מתחבר לזה. ולכאורה האכילה הבררנית נפתרת, אך בסוף גם הילדים הארחים נדבקים בה. ועוד אחד אהוב מאוד: דובי לא-לא. ושם, איזה קצר אכזרי בתקשורת, התנגשות חזיתית בין הדובי לחברה הסובבת אותו שנובעת רק מהבעיה הוורבלית שלו. הדובי יודע לומר רק לא, וכל הזמן מגרשים אותו, לא מבינים אותו, דוחפים אותו. רק כשהוא מצליח לומר משפט החברה מוכנה להושיט לו יד, לעזור לו לחזור הביתה. רק כשהוא מתנרמל. מה שמעניין, זה שבני לפעמים מדפדף בכוונה לעמודים הכי משקפים מבחינתו: העמוד שבו החתול מגרש את כולם מהרבד שלו. העמוד בו הלביאה האמא מציינת את כל המאכלים שבנה לא רוצה לאכול, העמוד בו כולם זורקים על הראש של הדובי מבחתות וסירים כי הוא בוכה ולא מבינים אותו (ואגב, גם ה"חטא" הגדול שלו זה אי הרצון לאכול ארוחת צהריים).
אני מנסה לומר -  יש משהו בבחירה של ספרים אצל בני שמעבדת את החוויה הזו של העדפה, אמירה, הוויה שלא מובנת לסביבה ולא נמצאת איתה במממשק תואם. אני לפחות, מבינה את הבחירה שלו. ויודעת שרבים מהספרים האחרים לא מדברים אליו כי לא נוגעים באיזו חוויה עמוקה שלו, וזה בסדר. אולי לא חשיבה החשיפה לתכנים חדשים, כמו העיבוד החוזר לחוויות נפשיות שאין ערוץ אחר לילד קטן לעבד אותן. תני לבן שלך לשוב תכנים ולספרים שנוגעים בו מבחינה נפשית, גם אם את לא יודעת בדיוק איפה הם נוגעים. זה בסדר. אולי זה הרבה יותר א"סי מקריאה של ילדים נ"טים (אני לא מסכימה עם דינה בהקשר הזה, לילד נ"ט יש יותר יכולת להקשיב לסיפור חדש לגמרי מלבני הא"ס), אבל זה משרת צורך נפשי של ילדים שהממשק שלהם עם הסביבה לא פשוט.
אני לא מדברת על יכולת.
30/12/12 11:23
48צפיות
אני אומרת שיש מספיק מקרים שילד נ"ט רוצה אותו סיפור לפני שינה וחס וחלילה שההורה יטעה במילה אחת (לדעתי אפשר לשאול גם את רענן שקד וגם את יקיר אלקריב  ).
מה שאני אומרת שאת הילדים הא"סים מחזיקים תחת זכוכית מגדלת ומנסים לתקן כל מה ש'לא תקין' אצלם  'לפי הספר'. אותה התנהגות בדיוק אצל ילד נ"ט לא נחשבת  'לא תקינה' כי פשוט אף אחד לא שם לב אליה,   זה נחשב משהו מובן  מאליו.
º
30/12/12 13:27
5צפיות
ברון כהן מחרטט
29/12/12 08:53
149צפיות

הקטע שהבן אדם עלה על משהו אבל תהליך הסקת המסקנות שלו הוא כל כך מטופש שחבל על הזמן
לפעמים עדיף להיות בור על לדעת חצי דבר
כתובות אינטרנט מצורפות:
המפתח הוא רגש
29/12/12 10:17
66צפיות
אבל רגש הוא "מחוץ למשוואה" אצל החוקרים האלו לכן הכל נשמע כל כך מטומטם.

שמתי לב שיש 3 "סוגים" של הבעות רגש אצל אוטיסטים: המצב ה"נורמלי" - הפגנת רגשות מתואמת חברתית אבל בדרך כלל "לא נכונה" (כמו צחוק כביטוי של כאב ומצוקה) ושני מצבים קיצוניים הפוכים: הצפה והדחקה.

יש אנשים שסובלים מהצפה באופן קבוע והם "רק רגש" - זה מקשה מאד לזהות אצלם רגשות כי הכל הוא אחד, כל הזמן.
ויש אנשים שאין אצלם שום רגשות - בדיוק מאותה סיבה, הכל הוא אחד ואם מדחיקים משהו הכל נעלם ואז נשאר ה"רובוט".

הסוג הראשון מוצאים את עצמם בשולי החברה, בתחתית הסולם החברתי.
הסוג השני נכלאים במוסדות,
והסוג השלישי מוצאים מפלט במוסדות אקדמיים....
הצפה
29/12/12 10:42
48צפיות

הצפה נובעת בדיוק מהנטייה והיכולת האוטיסטית לסינטזה בין ראייה מערכתית,לפרטי הפרטים,לבין אמפטיות עמוקה,שלכן הם מוצאים את עצמם,בסביבה שאינה בנוייה להכיל סוג כזה של תפישה,במצב שבו הם נקרעים בתמידות לגזרים ומוטרפים על ידי אין סוף עומקים רגשיים בו זמנית

בעוד שלנ"ט יש נקודה מרכזית אחת (אני מדבר בהכללה ובהגזמה) הצירוף בין הסיסטמטי לאמפטי אצל האוטיסטים מציב אותם במרחב רק מרכזים,
זה גם מה שמתבטא אצלם כנטייה לזהות "רשתית",לא היררכית,,אסוציאטיבית לכאורה,שבה כל הפרטים מקיימים שיחה הדדית,שיוויונית אחד עם השני

הנטייה הזאת מביאה להצפה חושית ורגשית כי הסביבה הנורמטיבית כופה סדר הירככי שדוחס בדיוק את כל מה שמהדהד בצורה כל כך נפלאה לדממה חשוכה ומחרישה

וכן
בארון כהן מייצג מצויין את מי שנמלטו מהרגש למחשבה
שזה כמעט כל האנשים באקדמיה
לצערנו
צריך להיזהר מהם ולדחות אותם
דברים שרואים מכאן
45תגובות
29/12/12 08:20
483צפיות
אני מוכרחה להודות שהמון פעמים הילד שלי צוחק ללא סיבה או לפחות ללא סיבה שנראית לעין שלנו. זה יכול לקרות באוטו, בחדר, על יד השולחן...פשוט מתגלגל מצחוק, ככה, אאוט אף דה בלו.
אז אתמול הוא ואני עומדים במטבח על יד השיש והוא "עוזר" לי להכין שניצלים (או במילים אחרות, דוחף את האצבעות לפירורי הלחם...

(המשך...)
דברים שרואים מכאן
אני מוכרחה להודות שהמון פעמים הילד שלי צוחק ללא סיבה או לפחות ללא סיבה שנראית לעין שלנו. זה יכול לקרות באוטו, בחדר, על יד השולחן...פשוט מתגלגל מצחוק, ככה, אאוט אף דה בלו.
אז אתמול הוא ואני עומדים במטבח על יד השיש והוא "עוזר" לי להכין שניצלים (או במילים אחרות, דוחף את האצבעות לפירורי הלחם או מלטף את חזות העוף החלקלקים. ויסות תחושתי, אמרנו?)
ואז הוא מתחיל לצחוק כשהוא מביט אל מאחורי התמי 4, שם עומדים 2 בקבוקי סבון כלים ופלייסמט פרחוני. "זה מצחיק מאוד" הוא אומר לי. "זה הפוך! מצחיק"

ואני עומדת שם, משתוממת ולא מבינה, כרגיל, מה כל כך מצחיק.
ואז הוא שיתף אותי.. (זה ממש לא מובן מאליו)
"אמא, השמש אדומה והלב צהוב! זה הפוך. זה לא צריך להיות ככה...ממש מצחיק".
אני חייבת לומר שאין סיכוי שהייתי שמה לב לזה אי פעם.

מה שכן, יצאו אחלה שניצלים
שאלה לאוטיסטים בפורום
52תגובות
29/12/12 00:49
486צפיות
אם הייתם אתם צריכים לכתוב את ההגדרה לאוטיזם, איך הייתם כותבים אותה? ומסבירים אותה..
הייתי רוצה שתהייה דרך לספר על אוטיזם מבלי שהיא תשמע כמו אבחון של dsm ויהייה בה יותר עומק. רק עליכם אני סומכת בעניין הזה. אגב גם באתר של אפי ההסבר שלהם על עצמם מרגיש לא נעים .אז כבר התבלבלתי לגמרי.

(המשך...)
אם הייתם אתם צריכים לכתוב את ההגדרה לאוטיזם, איך הייתם כותבים אותה? ומסבירים אותה..
הייתי רוצה שתהייה דרך לספר על אוטיזם מבלי שהיא תשמע כמו אבחון של dsm ויהייה בה יותר עומק. רק עליכם אני סומכת בעניין הזה. אגב גם באתר של אפי ההסבר שלהם על עצמם מרגיש לא נעים .אז כבר התבלבלתי לגמרי.
פיטר פן - סיפור על א"ס?
28/12/12 19:57
179צפיות
יצא לי להרהר ככה סתם, כמו שקורה לי לא מעט בזמן האחרון, ולהגיע למסקנה תמוהה משהו, אבל אולי יש בכך מן ההגיון - שהסיפור על פיטר פן שנכתב לפני כמאה שנה אם איני טועה, הוא כביכול על א"ס. ילד נצחי שאינו רוצה לקבל את מרות החברה הסובבת אותו, שחי בעולם משלו - ארץ לעולם לא שבה לא מתגגרים לעולם. נשמע לי כמו יופי של מקום לחיות בו - גם כא"ס וגם כנ"ט...

אז נכון שלפני 100 שנה לא הכירו את המושג הזה אוטיזם, אבל זה לא אומר שלא היו א"סים - פשוט לא ידעו איך לקטלג את העניין.

אה, ואולי זה סתם הרהור מטומטם שרציתי להעלות כאן בפורום
מאד מתחברת
28/12/12 20:12
92צפיות
ומכירה כמה פיטר-פנים כאלו.....
wishful thinking
29/12/12 06:20
111צפיות
אני מבין למה כתבת את זה, אבל אני חושב שזה לא בכיוון בכלל וזה יותר מגיע מכיוון של מרידה בממסד ההורי והחינוכי של אז שהיה נוקשה עד מאוד
ולא מכיוון של אי התאמה, שזה ההבדל הדק אך המשמעותי בין אנרכיסט לבין אוטיסט של היום
גם אני חושבת כמוך
29/12/12 06:30
71צפיות
מה שיפה באמת בספרות טובה,שכל דבר בעולם יכול להשתקף מימנה,גם אם לא התכוונה לדבר עליו.
והממסד של היום הוא כמובן רך להפליא
29/12/12 08:34
62צפיות

אמנם יחסית לתקופה הוויקטוריאנית הסביבה ההורית והחינוכית היא קצת מעט טיפה פחות נוקשה
אבל ממש לא הרבה כמו שנדמה לך ולאחרים כאן

בשביל הרבה אוטיסטים המימסדים והתפישות האלה עדיין נתפשות כנוקשות ואטומות בטירוף

אתה רוצה לספר לנו שהיום אין צורך יותר למרוד במימסד או בהורים?
מפחיד שיש מישהו שחושב כך כי זה מעיד שבעצם לא השתנה כלום מאז ועד היום
אתה חמוד
30/12/12 07:03
33צפיות

יחסית לתקופה הויקטוריאנית הסביבה היום אינה נוקשה כלל ואם בן התקופה ההיא היה נקלע לזמננו היה סבור שהוא נמצא בכמעט אנרכיה מוחלטת.
זה בסדר שלגבי אוטיסטים התפיסות נתפסות כאטומות ונוקשות, זה הרי לא רק מבחינתם. גם מבחינתי וגם מבחינת מבוגרים וילדים רגילים.
טיבה של כל מסגרת חברתית, ניהולית או אחרת שהיא לא בהכרח תואמת את ציפיותיהם של כולם ולעתים אפילו מקשה על חלק

אתה לא מכיר אותי, אני האחרון שנגד מרד - להיפך.

אבל כל מה שטענתי, והוא הנקודה החשובה, שיש הבדל גדול בין אנרכיזם (שזה לדעתי מה שפיטר פן מסמל) לבין אוטיזם.

זו כמובן רק דעתי, ואם היא לא מוצאת חן בעיני מישהו ... אז תמרדו.
תודה
30/12/12 07:24
22צפיות

גם על זה שבסופו של דבר הצלחת להבין שגם מה שנתפש לך כהבדל דק ומשמעותי בין אנרכיסט לאוטיסט הוא לא יותר מביטוי יחסי

זה שהסביבה היום היא פחות נוקשה יחסית זה לא אומר שעדיין אינה נוקשה נורא
מקווה שההבדל הדק והמשמעותי הזה נהיר לך במידה כזאת או אחרת

בדיוק כמו שהוויקטוריאנים היו מפרשים את הסביבה הנוכחית כאנרכיה מטורפת אז כך המימסד,ההורי והחינוכי,לא יודע אלא לפרש את הדרישות והצרכים האוטיסטים אלא כביטוי לאנרכיה וחוסר אחריות
מבחינתי אני חי בסביבה צבועה ,מתחסדת ,נוקשה ומקשה... במידה שמאוד מזכירה את זו הוויקטוריאנית
אני מודע שהרבה אוטיסטים באמת יוצאים לחלוטין משליטה ומתנהלים בדרך שאין להרשות אותה
אלא שלדעתי צריך לבדוק שוב ושוב אם זה לא נגרם בדיוק בגלל טיבן העקום והדפוק של הדרישות המושתות עליהן במקומות אחרים
כלומר
זה לא לגמרי מופרך להניח שילד שיושב כל היום פסיבי ומקווץ ודומם בכיתה סופו שישתולל מהרגע שבו הוא משתחרר לסביבה מעט פחות נוקשה
וזו רק דוגמה גסה
אבל כזאת שאני חווה אותה לא מעט
ולדעתי זה נכון גם במקומות אחרים ולגמרי לא צפויים שבהם אנשים לא מבינים שחלק ממה שנתפש להם כדרישות לגיטימיות ונכונות דוחסות את האוטיסטים למקומות שאחרי זה יתפרצו בזמן אחר
אנשים פשוט לא עושים את ההקשר

אולי כדאי לשאול את האוטיסטים שכידוע הם אלופים במציאת הקשרים לא צפויים,והרי גם זה לא מקרי,כי הם באמת מרגישים אותם ולכן גם הכי נדפקים מהדרך שבה היבטים ,גם כאלה שנתפשים כלא קשורים,מצטלבים
הנה,אתה כצפוי מבסס את הנימוקים שלך על הבדלים נוקשים,וזה למרות שאתה מודה ביחסיותו וחלקיותו של ההבדל,ואני נוטה לחפש משמעות בהקשר היותר רחב,בהכללה של מקרים פרטיים ונבדלים
שוב,אופייני לדרך השונה וחסרת המחיצות לכאורה שבהם אוטיסטים מכלילים פרטים
שלכן הם גם מאוד נפגעים מחוסר יכולתם של הנ"ט לפעול באחריות שתואמת ליכולת הכללה יותר רחבה ושקופה

אנשים מורדים כל הזמן
זה מה שמציל את העולם

מסכימה מאוד
29/12/12 19:28
26צפיות

אכן פיטר פן היה הילד "השובב" שמסרב להתבגר ולקחת אחריות.
בכלל, כל הספרים הקלאסיים הם למעשה ביקורות חברתיות. זה מזכיר לי שבאוניברסיטה למדתי ספרות ילדים כחלק מהחוג לשפה וספרות אנגלית אבל אני לא לגמרי זוכרת אם ניתחנו את פיטר פן.
הדיון על תפישת האחריות הוא חלק מהביקורת
29/12/12 20:19
25צפיות

הרבה ממה שנתפש כאחריות זה לא יותר מהזנחה והתעלמות במסווה של הקניית התנהלות שבעצם נועדה לשמש ולשרת אינטרסים שהם הכי חסרי אחריות לסביבה ולאדם
משיחות שהיו לי עם אוטיסטים מתברר שרבים מהם רגישים לעובדה הזאת ולכן הם לא בוטחים בסמכות ומנסים להתפתח לתחושת אחריות שלדעתם היא יותר מהותית
(כמובן שלא מדובר על האוטיסטים בארץ שרובם מפחדים לנשום)
גם אנחנו הגענו למסקנה הזו
29/12/12 07:23
69צפיות
וכבר לאורך שנים כינוי החיבה של אחד הילדים שלי, כמובן שרק בבית , ביננו לבין עצמנו, הוא "פיטר פן". ילד נצחי.
אוטיסטים גם נראים הרבה יותר צעירים מגילם
29/12/12 08:38
71צפיות

לא כולם,אבל חלקם,אפילו חלקם הגדול
כמובן שהמימסד המדעי עוד טרם מצא את הזמן לתת את דעתו הנפוחה לסוגייה הזאת
אבל אם מישהו היה חושב על כך זה היה יכול גם להסביר הרבה מחוסר ההתאמה שלהם למה שנחשב כסולמות התפחותיים
שעצם כפייתם על האוטיסט מבטיחה שישאר מפגר לתמיד

כבר ידוע מזמן שקבוצת הגנים שתורמת לאוטיזם קשורה לתפישת זמן
גם תקשורת קשורה מאוד לתפישת זמן
אבל שוב
לצפות שמישהו ינסה בכלל לקשור את החוטים האלה לאיזה משמעות זה ממש מוגזם
ההנחה שזה על מקרה של מחסור בהורמון
29/12/12 15:54
64צפיות
טסטוסטרון  שמנע התבגרות מינית , וזה מה השהיה אצל הסופר עצמו.
אני חשוב שזה הרבה יותר עצוב
30/12/12 09:53
45צפיות
אני חושב שזה נכתב על ילד שמת ואז מספרים לאחים שלו סיפור שהוא הפך לסוג של מלאך וחי באי קסום.
עזרה- מחפשת מידע על איך החברה מקבלת ילדים על
28/12/12 17:57
175צפיות
שלום:)
מחפשת מאמרים שמדברים על איך החברה מקבלת ילדים/אנשים  על הספקטרום האוטיסטי,
מאוד קשה ,כמעט בלתי אפשרי למצוא מאמרים בנושא,עם תוכלו לעזור לי ,יותר מאשמח. תודה,עדי.
זכור לי שקראתי על סקר שנעשה בעניין
28/12/12 19:51
73צפיות
אבל אינני סוכר היכן ראיתי זאת. נ"טים נשאלו על יחסם לאוטיסטים והתשובות של המדגם היו פשוט נוראיות. משהו כמו 70-80% מהנשאלים התייחסו לרוב השאלות  בזלזול לגבי אוטיסטים, אפשרות שילובם בחברה, האפשרות שיהיו בקשר ידידותי עם אוטיסטים וכו'
º
כאן
28/12/12 20:00
44צפיות
אופס...
28/12/12 20:01
70צפיות
קודם כל תודה,אבל
28/12/12 21:23
67צפיות
אני מחפשת מאמרים  אקדמיים בעברית .את אולי יודעת איפה אפשר למצוא?
º
מאמרים אקדמיים נכתבים תמיד באנגלית
28/12/12 22:02
105צפיות
נכון,אבל לפעמים יש תרגומים, ואפילו
29/12/12 17:20
36צפיות
יש לפעמים  מאמרים שהם במקור בעברית
מחפשת מרפאה בעיסוק לילד PDD בן 5
28/12/12 14:06
70צפיות
אני מחפשת מרפאה בעיסוק לילד PDD בעל קשיים בוויסות החושי מאזור תל אביב, גוש דן והמרכז. אשמח לקבל המלצות. תודה.
כשהלכתם לבחור בית ספר לילדכם,
28/12/12 06:52
195צפיות
האם הצלחתם לקבוע פגישות בירור והכרות לפני ?
כי אני לא מצליחה לקבוע כאלה. קשה לי להאמין כיצד שירות שאמור ליהיות כלכך קרוב ללב סוגר ככה את השערים.
איך אני אמורה לקבוע לאן יעלה הבן שלי לכתה א? איך?
איך שאני מעלה את השאלה מיד ,"לא!!" בום טראח.
מה עושים עם זה?
אין לי ממש ניסיון בכך עדיין.
הכל הצלחתי. מה גם שאצלנו בית הספר
28/12/12 11:08
112צפיות
אחד ליד הבית.

ונוסף הם צלצלו אלי וקבעו שנבוא לראות היה ממש מעולה. הבת נמצאת בו גם היום.
ותמשיך להיות עד גיל 21.

תבקשי לדבר עם היועצת.
28/12/12 11:42
86צפיות
את לא היחידה שנפגשת עם יועצת לפני שנת הלימודים.
תגידי ליועצת שאזור מגוריכם שייך לבית הספר/ ששמעת שבית הספר הוא מעולה/שיש לכם בןדוד/ שכן/מכר שלומד בבית הספר והוא המליץ.
אחרי שתצליחי להפגש איתה, תעלי את כל השאלות. כיון שהיועצת לא תוכל לענות לך, היא תערב את המנהלת. ואז תדעי...
באופן כללי: בתי ספר לא מתלהבים לאתגרים חדשים. מספיק קשה להם עם ילדים "רגילים". הם לא יקבלו ילדים מאובחנים בשמחה רבה.
השאלה,חברים,
28/12/12 11:55
94צפיות
האם הצלחתם לעשות את זה לפני ההרשמה או לאחר שרשמתם.
כרגע ההרשמה לבתי הספר עוד לא החלה לכן אני תוהה אם אני טועה בהנחה שצריך להיפגש עכשיו...
לפני, ועכשיו.
28/12/12 12:59
70צפיות
מותר לך להתרשם מבתי ספר לפני שאת רושמת את בנך אליהם.
גם אם זה לא מוצא חן בעיני בתי הספר.
לפני
28/12/12 16:28
54צפיות
עם המחנכת (בכתת תקשורת) ו/או המנהלת ו/או היועצת .
º
ברור שלפני. תמיד לפני.
29/12/12 08:39
22צפיות
שאלה טובה
29/12/12 07:30
58צפיות
צריך לעקוב אחר פרסומים על ימים פתוחים שעורך בית הספר, היות ולא כל מסגרת מוכנה לפתוח ככה את שעריה.

אצלנו בשני בתי ספר כן הצלחתי להגיע לפגישת בירור ואילו בשלישי היתה בעיה, לא היו מוכנים לדבר איתי לפני שקיבלו את הניירת על הילד , אבל כן ערכו יום פתוח ואז הגעתי וכשעשו שיחה מרוכזת לכל ההורים, לפני שהתפזרנו להסתובב בין הכיתות, העליתי את כל השאלות שהיו לי .
מכתב שלי שודר בלי צה״ל
28/12/12 00:46
320צפיות
בשעה טובה ומוצלחת עלה הערב הקישור לתכנית הולך בחצות שבה רינו צרור מקריא את המכתב שכתבתי לו. תכנסו לתכנית של ה22.12 החל מדקה 15:55, למרות שאני ממליצה להקשיב לכל התכנית הנהדרת הזו. כתבתי את המכתב הזה בשתי דקות, באופן ספונטני. זו החוויה האישית שלי, ואף אחד לא יכול לקחת אותה ממני, לטוב ולרע. אני לא ממליצה על ירידה מהארץ, וגם לא מתווכחת עם אף אחד אם באוסטרליה יותר טוב . נכון לעכשיו טוב לנו. מה יהיה בעתיד, רק אלוהים יודע.
הנה הקישור: http://glz.co.il/NewsArticle.aspx?newsid=117427

תודה לרינו צרור על התמיכה שלו במאבק.
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
גלי צה״ל. האייפד בולע לי אותיות.
28/12/12 00:47
54צפיות
מקפיצה
29/12/12 07:31
66צפיות

הבעיה היא לא כסף
29/12/12 10:53
108צפיות
והמכתב הזה מסביר הכל בצורה מאד ברורה - לא חוסר תקציב אלא חוסר סובלנות וחוסר תשתיות שפוגעים בכולם, אבל משפיעים במיוחד על כל מי שזקוק למשהו מהמערכת.
המדינה שלנו פשוט קורסת....

המאבק של ההורים להגדלת התקציב כדי לשמר את הקיים הוא "ברכה לבטלה", לדעתי, ורק מזיק בסופו של דבר, כי המאבק האמיתי צריך להיות קולקטיבי כדי שהתקציבים ילכו לבניית תשתיות מתאימות לכולם, ולא למימון עוד ועוד תרופות או מטפלים ש"עוזרים" לאנשים לשרוד (בקושי) במצבים בלתי אפשריים....

ולכן, מבחינתי, הגורם המזיק ביותר לאוטיסטים בישראל הוא אלו"ט - גוף שדואג במשך עשרות שנים לשכנע את כולם שלאוטיסטים אין מקום בעולם. אני בטוחה שאם היה גוף כזה באוסטרליה, גם שם היו לועגים לאוטיסטים ושונאים אותם....
ענת שלום,
29/12/12 11:17
87צפיות
קודם כל, תודה שהקשבת למכתב שלי.
באוסטרליה יש לכל מדינה את האלו״ט שלה, אנחנו חברים באוטיזם קווינסלנד. הנה הקישור:http://www.autismqld.com.au/
אנחנו אמנם חברים בארגון, אבל עד היום לא נזקקנו לעזרה מהם.
בכל מקרה, אני מרגישה שאוסטרליה הרבה יותר פתוחה ומכילה ומקבלת אנשים עם צרכים מיוחדים מאשר ישראל.
וזה העיקר והבסיס לכל השאר, נכון?
29/12/12 17:04
55צפיות
באמת כואב הלב שהייתם צרכים להרחיק עד לשם
כדי לקבל את מה שאמור להיות מובן מאליו...

לא מכירה את אלו"ט בקוינסלנד, אבל בבריטניה למשל
המסר של אלו"ט הבריטית שונה לחלוטין מזה שאנחנו מכירים כאן.
האוטיסט אינו טרגדיה משפחתית, שם הסימא שלהם היא:

Accept difference. Not indifference

http://www.autism.org.uk/

הם גם עובדים בשיתוף פעולה עם א"סים בוגרים.

ואולי יש קשר בין שיתוף הפעולה הזה, למסר המרכזי,
ולהבדל בגישה והיחס בחברה הכללית.
שלום דורית
29/12/12 21:16
51צפיות
אני שמחה לשמוע שלפחות באוסטרליה הרחוקה המצב יותר טוב ומקווה שתוכלי לעזור לי: מה קורה באוסטרליה בתחום הבוגרים?

אני עובדת על מודל של דיור, תעסוקה וחיי חברה שיהיה נכון ומתאים לנו, אבל תמיד רצוי ללמוד מניסיון של אחרים, ובארץ אני יכולה ללמוד רק מה לא כדאי לעשות....
אני אברר לך, אבל רק אחרי
29/12/12 22:55
34צפיות
החגים. עכשיו כולם בחופש. בכלל, נראה לי שאני אקבע פגישה עם אוטיזם קווינסלנד, טרם ראיתי את המבנה שלהם אפילו.
בית ספר אנתרופוסופי לילד עם אוטיזם
27/12/12 23:38
184צפיות
שלום לכולם
אנחנו גרים בערבה, בני עם pdd בתפקוד גבוה משולב בגן רגיל ועולה לכיתה א'. אני מתקשה לראות כיצד ישתלב בבית ספר רגיל ושוקלת לרשום אותו לבית ספר אנתרופוסופי חדש שהוקם השנה באזורינו. רציתי לדעת אם יש פה הורים שילדיהם לומדים ע"פ הרוח האנתרופוסופית ומה רשמיהם
תודה ושבת שלום
דפי
לא ממליצה בכלל!!
28/12/12 06:34
183צפיות
החינוך האנטרופוסופי מאוד נוקשה. הם עושים דברים שלילדים רגילים קשה להסתגל אליהם ואני חושבת שנוקשות
זה הדבר האחרון שהפידידיסטים שלנו צרכים.
אם את מחפשת ביהס לא ממלכתי רגיל תנסי דמוקרטי (אבל לא פרוגרסיבי,כזה שבתכלס לא עושים שם כלום).
זה תלוי
28/12/12 19:07
63צפיות
לפעמים עבור א"ס נוקשות (אבל הגיונית) יותר טובה מחופש מוחלט.
לא,גם אני לא אוהבת חופש מוחלט
28/12/12 19:46
51צפיות
אבל לרוב החבר 'ה שיצא לי להכיר לא
יכולה לראות את זה מתאים.
אנשי החינוך בתחום גם קפדנים מאוד
בפני עצמם ואי אפשר לדעתי להפעיל
קפדנות כזו כלפי אוטיסטים.
אולי תצליחי לארגן כיתה מיוחדת?
28/12/12 07:46
91צפיות
יש בהרדוף ובשקד בטבעון.
אני דווקא חשבתי שהסדר האנתרופטסופי יכול להתאים לאוטיזם. אין לי ניסיון. בתוך הסדר הזה יש חופש ויצירה.ככה אני מבינה את החינוך האנתרופוסופי.
גם אני חשבתי ככה בהתחלה
28/12/12 08:03
103צפיות
אבל אז דיברתי עם אנשים,מנהל בתי ספר אלטרנטיבים,גננת אנטרופוסופית ואני עצמי משלבת ילד בגן אנטרופוסופי,(ואומנם אין להשוות גן עם בית ספר)
ומדובר בסיפור מורכב (לעמוד על הרגליים במעגל בבוקר למשך שלושת רבעי שעה ולשנן טקסטים זה מאוד קשה. דוגמה אחת...).
ממליצה להפגש עם הצוות שם ולבדוק
28/12/12 17:04
79צפיות
הכל תלוי בנפשות הפועלות, הגישה והיחס בבי"ס אנתרופוסופי אחד
לא בהכרח מלמד על מה שקורה באחר.

הפיצקי שלי (לא א"ס, אובחן עם אילמות סלקטיבית)
הצטרף השנה לגן חובה אנתרופוסופי.
לקראת הרכבת כתה א' בשנה הבאה, קיבלו כל ההורים מייל שמסביר:"חשוב להבין שאנחנו מסתכלים על הכיתה ככיתה
ולא על ילד ספציפי כזה או אחר.
יתכן שיהיה ילד עם קושי שיכול להשתלב בכיתה,
אבל לא בכיתה המסוימת הזו עם הרכב הילדים המסוים הזה. "

כלומר לפיצקי שלנו אין מה לחפש שם, הם לא מעוניינים בילדים מסוגו,
מן הסתם גם לא בא"סים.
זה לא בהכרח תואם לרוח האנתרופוסופית, לפחות כמו שאני הקטנה מבינה אותה, אבל ככה הם
אז הם כן מסתכלים על ילדים ספציפיים
28/12/12 21:10
55צפיות
ומרכיבים את הכיתה 'ככיתה' מהילדים הספציפיים לפי טעמם
עדכונים
27/12/12 21:19
54צפיות

הי מה קורה היום היהי לי וויכוח עם  ידידה מתחזקת אמרתי לה שנכון שאני סכמים איתה שתחרות מלכת היופי מבזה נשים וזה  בכל מקרה היא אמרהל י שהיא העירה למשיהי דמעצבת מטפחות לדתיות על שהיא העלתה תמונה של משיהי עם מכנסיים ומטפחת ורגליים פתוחות אמרתי לה שזכותה ל לבוש מה שבא לה ושייבושם לה והיא אמרה  שנכון אבל היא דתייה וזה וומשווקת לדתיים וכל זה  והיא ממש נעלבה ואמרה לי שאני השתנתי  וזכל זה שאני נהייתי יותר ליברלי כי פע ם אני הסכמתי איתה בנושאים האלה אבל היא נעלבה ואמרה שאין לי עכח לדבר ואחרי זה אני אמרתי לה סליחה ושאני חוזר בי  רק בשביל שהיא תרגע כי אני לא רוצה שבחורה תהיה עצובה בגללי  ובכל מקרה ישל י בחר ששואל אותך ומציק לי למה אני לא מנהל את הכספים שלי בעצמי
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום