בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הרפואה בכלל והקרדיולוגיה בפרט, מאופיינות עכשיו - בראשית המאה ה-21, בשיטות טיפול חדשניות ויעילות הרבה יותר מבעבר. הטכנולוגיות המתקדמות מאפשרות העברת ידע מקצועי בקלות רבה בין שולחן המדען החוקר (ברמה המולקולרית) ובין הרופא המטפל ליד מיטת החולה וגם אל הציבור הרחב. ואכן משפטים כמו: "סמוך עלי אני רופא" אינם קבילים יותר והפכו לאחרונה לאמרות לשון בתכניות סטיריות. קהילה זו תתמקד בתשובות ובהסברים בתחום הקרדיולוגיה הקלינית בשפה מובנת לכל אך יחד עם זה יהיה המידע מבוסס מדעית, מושג המכונה- evidence based medicine נשמח לענות על מיגוון רחב של שאלות קרדיולוגיות בתחום המניעה הראשונית והמשנית, אפידמיולוגיה של מחלות לב, יתר לחץ דם, מחלת עורקים, מסתמים, אי-ספיקת לב, הפרעות קצב, שומני דם, צינתורים וניתוחי לב או כל נושא קרדיולוגי קליני - עד כמה שהידע יאפשר.

יחד איתכם ובשבילכם, ד"ר חיים שמילוביץ', ד"ר קובי שחם, המערך הקרדיולוגי המרכז הרפואי ת"א

אקו לב לילדים
27/09/12 21:29
31צפיות
שלום יש לי תאומים בני חמישה חודשים עקב ממצאים בהריון עשינו אקו בגיל חודש   ממצא: לבת pfo קטן לבן asd/pfo/5 mm
כיום בני חמישה חודשים ממצאי הבדיקה לבת pfo סגור לבן pfo סגור  אבל 10 ס״מ asd . לשניהם חדר ימני מורחב
כמה שאלות:
מה ההבדל בין pfo לasd למה זה כתוב יחד כאילו זה אותו הדבר אצל הבן?
הגיוני שהגודל הוא 10 ס״ מ או שזה טעות טכנית וזה 10 מילימטר?
מה זה חדר ימני מורחב ?
אשמח אם תענו לי.
תודה רבה!
שנה טובה ובריאה לכולנו
מקפיצה ממתינה לתשובה
28/09/12 19:25
10צפיות
תודה
תשובה
29/09/12 21:52
17צפיות
ככל הנראה מדובר בטעות והכוונה ל 10 מ"מ.
ASD הינו פגם במחיצה בין העליות בעוד ש PFO הינו חיבור בין העליות שקיים בעובר ואמור להסגר עם הלידה.
מומלץ להיוועץ עם קרדיולוג ילדים לגבי הממצאים ומשמעותם
בהצלחה
º
תודה רבה על ההבהרה וחג שמח!
30/09/12 11:59
7צפיות
מגנט וקוצב
27/09/12 15:43
34צפיות
שלום אני חולה לב מושתל קוצב ודפיברילטור
קיבלתי IPAD חדש מתנה
ואני רוצה לקנות לו כיסוי אני יודע שאסור לי להיחשף לשדות מגנטיים
השאלה היא האם המגנט של הכיסויים ל IPAD משמעותי או שאני לא צריך להיסחף ?

תודה רבה,

משה
תשובה
28/09/12 11:34
33צפיות
ראשית תתחדש על ה IPAD

זוהי שאלה מעניינת.
ויש עליה מספר דיונים ברשת ואתה מוזמן לקרוא אחד מהם:
http://store.apple.com/us/question/answers/product...

שאלתי מומחה להפרעות קצב ולדעתו כל עוד הכיסוי לא מוצמד לבית החזה/לקוצב -  אין בעייה

חג שמח
תשובה
28/09/12 14:23
38צפיות
תודה רבה ד"ר בן אסא ותודה גם לפרופ' ויסקין על הייעוץ
תשובה
29/09/12 21:59
41צפיות
לא צריך להיסחף
º
כמה זמן לוקח לעשות אקג??????
26/09/12 21:52
55צפיות
תשובה
26/09/12 22:51
44צפיות
5 דקות
º
תודה!
27/09/12 00:35
24צפיות
בדיקת מאמץ
25/09/12 13:20
79צפיות
שלום.
עברתי בדיקת מאמץ ונמצא :
מבחן מאמץ שלילי , חיובי אליקטרוקריוגרפית , צניחה ST בדופק 145 לדקה עד 1.5 מ"מ , 101% מדופק מטרה , דופק מרבי 156 לדק 8.5 מיטס .

עשיתי בדיקה זו בגלל כאבים בחזה .

אודה לך באם תוכל לפענח לי במספר מילים מה התוצאה של בדיקת המאמץ .

תודה וגמר חתימה טובה
תשובה
26/09/12 22:50
44צפיות
מבחן המאמץ שלילי כיוון שלא היו תלונות של כאב בחזה במהלכו אולם השינויים באק"ג אינם תקינים.
ייתכן כי מדובר בתוצאה "כוזבת* אם כי מומלץ השלמת בירור ע"י מיפוי לב
מקווה שזה הפורום הנכון לשאול
25/09/12 06:15
29צפיות
לעיתים לבעלי יש במהלך הלילה פתאום לאחר שעתיים שלוש שכבר ישנים, פתאום קושי לנשום, מרגיש כאילו האף והגרון סתום, ללא כאב או הרגשה נוספת ושה עובר אחרי 25-45 דקות
לא ברור ממה זה, רופא המשפחה לא רואה בזה משהו שמצריך טיפול, אבל נראה לי תמוהה שזה קורה
לא קורה כל יום אחת לכמה זמן
מישהו יכול לומר לי מה לעשות?
ממש אובדת עצות כבר
תודה מראש
תשובה
28/09/12 10:39
17צפיות
הסיבות יכולה להיות שונות
החל ממצא חסר משמעות כפי שאמר רופא המשפחה, וכלה באאבחנות שונות ובינהם גודש באף, אס"ק לב או דום נשימה בשינה.
כדאי לדון עם רופא המשפחה ולברר היסטוריה רופאית מלאה יותר
ואם זה מטריד אותכם אפשר לגשת למעבדת שינה .
תודה רבה על התיחסותך ושאלה
28/09/12 10:48
10צפיות
הבהילו אותי שיכול להיות שזה תסחיף וחסימה וכו, למרות שנראה לי מוזר כי זה קורה רק בלילה, ואחרי שעה לערך זה עובר מעצמו לכן רציתי לדעת האם זה יכול להיות משהו מפחיד כזה.....
איך יכול להיות שיש קוצר נשימה וזה חסר משמעות?נראה לי מוזר ,לא?
לעיתים,סליחה על התיאור, הוא טוען שיש לו ליחה ומוציא צמיגית שקופה
ואיך זה דום שינה? הרי זה קוצר נשימה לא הפסקת נשימה?
תודה רבה על התיחסתוך
תשובה
28/09/12 11:24
14צפיות
זה לא נשמע לי מצב מסכן חיים.
קשה לבצע אבחנה טובה בהתכתבו בפורום - לכן רשמתי מספר אבחנות אפשריות כמובן שקיימות עוד
אפשר לנסות תרסיס או תרופה המקילה על גודש והפרשות נאזאליות או תכשיר אנטי-אלרגי ולראות אם זה עוזר.
שאר הבירור יעשה עם רופא המשפחה
חג שמח
תודה רבה על התשובה המהירה
28/09/12 12:57
3צפיות
אכן הרופא נתן תרסיס(נסונקס) עם סטרואידים אמר לנסות לפחות 5 שבועות נראה לי מוזר ולא מתלהבת מהסטריאודים......
ברור לי שקשה לתת אבחנה דרך הפורום אבל מכוון שלא ראיתי התייחסות רצינית מהרופא משפחה שביקרנו אצלו כמה פעמים פניתי לפה,לאחר שהפחידו אותנו בכל מיני תסחיפים ועניניים לבבים בתקווה לכיוון\להרגע\לדאוג\כיוון אבחון
תודה על התיחסותך
דופק מהיר ולחץ דם גבוה
24/09/12 19:37
52צפיות
אני בת 31,וכבר כמה שנים סובלת מלחץ דם גבוה ודופק מהיר,אני סובלת גם מאטופיק דרמטיטיס ומטופלת בדיפרוספן 1 CC פעם בחודש.
התרופות שאני לוקחת הם אנלדקס 2.5 מ"ג וקרדילוק 2.5 מ"ג-שניהם אחת ליום.

עברתי את כל הבירורים האפשריים מלבד נפרולוג,האם יש קשר בין נפרולוגיה ללחץ דם ודופק?ואם כן מה יכולות להיות הסיבות?כליות?התייבשות?

והאם כדאי לפנות לייעוץ נפרולוגי?

תשובה
24/09/12 23:38
32צפיות
לחץ דם המופיע בגיל הנמוך מ 30 יכול להגרם על ידי בעיות שונות בתפקוד הכלייה על כן מומלץ ברור נפרולוגי ומעקב תפקודי כלייה
כן מומלץ מעקב תפקודי בלוטת התריס
גמר חתימה טובה
תוצאה חריגה CK
24/09/12 11:05
35צפיות
אתמול ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות וראיתי תוצאה חריגה CK = 285
בן 48
ללא בעיות בריאות כרוניות.
עד לפני כחודש נטלתי אלטרוקסין במשך 6 שנים ובחודש האחרון הפסקתי ליטול כל טיפול תרופתי. תוצאת הבדיקה מאתמול מראה שאני מאוזן גם ללא טיפול תרופתי.
האם יש סיבה לדאגה ?
אודה להתייחסות
בתודה ובהערכה רבה
עודד
תשובה
24/09/12 23:36
24צפיות
ישנן סיבות רבות לעליית CPK בינהן פעילות גופנית ( ריצה), חבלה קלה, זריקה, וכו
אם מדובר בתוצאה חד פעמית, ללא כל סימפטומים אין מקור לדאגה
גמר חתימה טובה
º
תודה רבה !!! הרגעת אותי. "גמר חתימה טובה"
25/09/12 12:15
16צפיות
פורומים חדשים ב|תפוז|
23/09/12 18:15
2צפיות
|גלובוס| הקומדיה הכי חכמה בטלווייזה מגיעה לתפוז|!|
אתם מוזמנים למצוא את המקום הכי טוב לשבת בו (בדיוק איפה שהתצפית הכי טובה והרוח הכי נעימה) ולהצטרף לשאר המעריצים של לנארד, ראג', הווארד ושלדון בפורום החדש של קומדיית הקאלט המפץ הגדול.
בזינגה|!| למה אתם מחכים?
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?f...

|תו| דאבסטפ הוא ז'אנר מוסיקלי שכבש בסערה את העולם בשנים האחרונות והולך ונהיה יותר ויותר פופלרי. אם גם אתם ממעריצי הז'אנר או מעוניינים להחשף למוסיקה אלקטרונית חדשה ומשובחת, פורום דאבסטפ החדש הוא המקום בשבילכם|!|
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?f...

|סביון| ל- 200,000 תושבים מגיע פורום|!|
אם גם אתם תושבי בירת השרון, בוודאי תוכלו למצוא הרבה נושאים לשיחה על על המתרחש ליד מקום מגוריכם בפורום החדש של העיר נתניה
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?f...

דופק לב במצב מנוחה
22/09/12 11:06
38צפיות
מהו דופק לב תקין במצב מנוחה לבת 29 ? ובריאה

שלי הוא 87.האם זה מהיר מידי ? ויכול לפגוע בי או בעובר ? ( מעוניינת להיות אם פונדקאית ))
תודה רבה
דופק תקין
22/09/12 14:20
73צפיות
דופק תקין במנוחה נע בין 60-100 פעימות לדקה
באנשים בריאים דופק בטווח הנמוך יותר מעיד לרוב על כושר גופני טוב
אין בעייה בדופק 87 עם עניני הריון - לידעיתך הדופק מתגבר בעת הריון
תשובה
23/09/12 22:11
26צפיות
דופק תקין הינו בין 60-100 כשהממצוע הינו 72. הדופק הינו בגרדר הנורמה אם כי בזמן הריון הדופק עולה ב 20%
מחקר טיפול בחולי אי ספיקת לב בבי"ח בלינסון
20/09/12 10:25
18צפיות
בבית החולים בלינסון ביחידה לאי ספיקת לב בהנהלתו של ד"ר טוביה בן גל נערך בימים אלה מחקר טיפולי בחולי אי ספיקת לב כרונית.המחקר מתנהל מזה כשנה וכעת  נמצא בשיאו ופתוח לגיוס חולים נוספים.
סוג המחקר:
אי ספיקת לב כרונית: השוואת הטיפול ב- LCZ696 מול אנלפריל בחולים עם אי ספיקת לב כרונית

תנאי בסיס להשתתפות במחקר:
כדי להיות זכאי להשתתף במחקר זה, המטופלים צריכים לעמוד בתנאי הקבלה למחקר.
אם אתה עומד בתנאים הבסיסיים המפורטים להלן, תוכל ליצור קשר עם צוות המחקר שיבדוק האם אתה עומד גם בשאר התנאים הנדרשים להכללה במחקר:
• נשים וגברים מגיל 18 ומעלה
• לא מאושפז כרגע
• אבחנה של אי ספיקת לב כרונית בדרגה בינונית-חמורה
• מקבל לפחות 4 שבועות של טיפול באנלפריל במינון יציב של 10 מ"ג ליום ומעלה (או טיפול תרופתי מקביל אחר בתרופות מסוג מעכבי ACE או (ARB)
• מקבל לפחות 4 שבועות של טיפול בתרופה מסוג חוסמי-ביתא במינון יציב (אלא אם לא מגיב או לא סובלים טיפול בתרופה זו)|
• לא קיימת אלרגיה או מניעה רפואית לקבלת טיפול מסוג מעכבי, ACE , ARB או מעכבי NEP או תרופת המחקר LCZ696
• ללא היסטוריה של אנגיואדמה (בצקת מקומית)
• לא חייב לקבל טיפול משולב של מעכבי ACE ביחד עם ARB
• לא סובל כרגע מהידרדרות חדה של אי ספיקת הלב, שעשויה לדרוש מתן טיפול דרך הוריד
• לא סובל מלחץ דם נמוך (< 100 מ"מ כספית)

לבדיקת התאמה/מידע נוסף ניתן לפנות לצוות המרפאה בטלפון7053/7336 /039377014(קרן/סימונה
שאלה
19/09/12 20:36
38צפיות
שלום רב,

ביצעתי היום בדיקת אקו במאמץ, הבדיקה הייתה לי קשה לביצוע ולאחר 2:22 דקות הפסקתי את הבדיקה עקב עייפות ולחצים בחזה.

קיבלתי את תוצאות הבדיקה, אך אני לא מבינה את הפירוש שלהם, אודה לכם אם תוכלו לכתוב לי מה משמעות תוצאות הבדיקה (אני כותבת קודם את סעיף תוצאות הבדיקה, מהלך הבדיקה, סיכום, ממצאים עיקריים באקו מנוחה ולבסוף סיבת ההפניה לבדיקה מתוך רצון להציג קודם את החלק הנתונים החשובים העולים מן הבדיקה).

אודה אם תוכלו לכתוב לי את משמעות תוצאות הבדיקה שאני מפרטת למטה בשפה שאוכל להבין, בברכה, יעלה.

להלן סיכום בדיקת אקו במאמץ שביצעתי:

סיבת ההפניה לבדיקה
------------------
לאחר NSTEMI ו- PCI TO LAD ב- 2009. RCA 100%.
כאבים לא טיפוסיים בחזה.

ממצאים עיקריים באקו מנוחה:
--------------------------
חדר שמאל בגודל תקין (22/49 ממ').
תפקודו סיסטולי גלובלי ואזורי תקין.
גל A>E בעקומת מילוי חדר שמאל.
היפרטרופיה קלה של ספטום בזלי (דופן אחורית 10, ספטום 11 ממ').
חדר ימין תקין בגודלו ותפקודו.
שני הפרוזדורים בגודל תקין (קוטר פרוזדור שמאל 35 ממ').
שורש האאורטה בקוטר 32 ממ', העולה 30 מ"מ.
הסתיידות קלה של הטבעת המיטרלית (MAC). מסתכם אאורטלי מעט מסויד ללא הצירות משמעותית. אי ספיקה טריקוספידלית מזערית. הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות ה- TR הינו RAP + 23.

מהלך הבדיקה:
-----------
דופק (% מדופק מטרה) : מנוחה - 85, שיא מאמץ- (69%) 111
לחץ דם (ממ"כ): מנוחה - 130/80, שיא מאמץ - 150/80.
בוצע מאמץ מדורג על מסילה לפי פרוטוקול ע"ש Bruce.
המאמץ הופסק אחרי 2:22 דקות, בעומס של 4.6 Mets.
עקב: עייפות, לחצים בחזה.

תוצאות הבדיקה
--------------
תגובה קלינית: חשודה
תגובה אלקטרוקרדיוגרפית: סינוס טכיקרדיה עם צינחות ST קלות ב- II, III, AVF, V6-4.
איכות ההדמיה: סבירה.

סיכום
-----
סיכום: ללא שינוי בהתכווצות של חדר שמאל גלובלית ואזורית.
אבחנות:
Non diagnostic stress echocardiography study
מאחר ולא הושג דופק המטרה והמאמץ שבוצע היה נמוך מדי.
אקו במאמץ
20/09/12 00:58
44צפיות
ראשית כדאי ללכת לקרדיולוג המטפל ולקבל הסבר מפורט על הבדיקה.

לשאלתך:
סיבת ההפניה: כאבים בחזה שאינם "קלאסיים" בחולה אשר ב 2009 עברה אוטם לבבי ובוצע צנתור עם התערבות לעורק הקדמי היורד והודגם עורק ימני חסום .

אקו במנוחה - אנני רואה מקום לפרש כל שורה ושורה מה שחשוב הוא שתפקוד החדר השמאלי תקין והודגם עיבוי קל בלבד של דפנות המחיצה הבין חדרית.
שאר הבדיקה מתארת את סוג המאמץ שהצלחת לבצע ומדוע הופסקה הבדיקה.
ולסיכום נרשם:
כי כיוון ולא ביצעת מאמץ משמעותי הבדיקה לא אבחנתית לגילוי הפרעה בזרימת הדם ללב (איסכמיה) ולכן יש לבצע בדיקה אחרת. (מיפוי, צנתור, אקו בשילוב תרופות, CT..)
שאלה - המשך
20/09/12 07:28
21צפיות
ד"ר בן אסא שלום,

תודה על תשובתך.

מה פירוש החלק הבא בתוצאות הבדיקה:
"
תוצאות הבדיקה
--------------
תגובה קלינית: חשודה
תגובה אלקטרוקרדיוגרפית: סינוס טכיקרדיה עם צינחות ST קלות ב- II, III, AVF, V6-4.
איכות ההדמיה: סבירה.
"

תודה,
יעלה
תשובה
20/09/12 16:53
26צפיות
תגובה קלינית - מתארת כיצד הרגשת מבחינת תסמינים במהלך הבדיקה - ומיכוון שכאמור הרגשת כאב בבדיקה- התגובה הקלינית כלומר הכאבים בחזה חשודים שמקורם מהלב ולא ממקור אחר.
תגובה אלקטורקרדיוגרפית: מתארת את השינויים בתרשים האקג במהלך המאמץ - בתרשים שלך נראו צניחות מקטע באקג שנקרא ST בחיבורים שמתוארים (II, III, AVF, V6-4.)
נוכחות צניחות ST יכולה להחשיד לבעייה בזרימת הדם ללב במהלך מאמץ - לפי התיאור הצניחות היו קלות בלבד.
איכות ההדמיה - איכות התמונה באולטרהסאונד סבירה שזה טוב.

לסיכום הבדיקה חשודה למקור לבבי לכאבים שלך ...
אבל כאמור לא הגעת למאמץ מספק ולכן הבדיקה אינה אבחנתית וצריכים לבצע בדיקה אחרת (כפי שרשמתי בתשובה הקודמת)
Yaelamail@gmail.com
22/09/12 13:47
8צפיות
ד״ר שלום,

תודה על תשובתך.
קבעתי תור לקרדיולוג המטפל שלי לעוד 3 שבועות.
האם לדעתך לאור תוצאות הבדיקה, עליי להיבדק על ידי קרדיולוג באופן דחוף יותר, או שבדיקה בעוד שלושה שבועות זה מספיק קרוב?

בברכה,
יעלה.
תשובה
22/09/12 14:13
15צפיות
3 שבועות זה בסדר גמור
בכל מקרה נראה כי יש מקום לביצוע בדיקה נוספת אחרת
אם תרגישי כאבים חזקים ותהיה מודאגת תמיד אפשר לפנות למוקד/מיון
אבל אם את מרגישה טוב אין בעייה
שאלות - המשך
23/09/12 10:08
11צפיות
ד"ר שלום,

תודה על תשובתך.
ברצוני לשאול מספר שאלות נוספות, ואודה על תשובותיך על השאלות, או אם יש יותר מדי שאלות אז אם תוכל לענות על חלק מהן זה גם יעזור.

1. שמתי לב שאני לא יודעת אילו כדורים עליי ליטול במקרה חירום של תעוקת חזה/חשד להתקף לב. אילו כדורים כדאי ליטול במקרה זה: טריטייס? קרדילוג 5 מ"ג? אספירין? כדור אחר?

2. כמו כן, שמתי לב שבבדיקת האקו במאמץ שפירטתי למעלה שכחו לציין שבוצע לי צינתור עם השתלת סטנט לעורק LCX במאי 2011 (בנוסף למה שציינתי כבר מקודם: צינתור משנת 2009 בה נמצא חסימה 100% של RCA והושתל סטנט לערוק LDA). האם נתון זה משנה את התמונה, או את הדחיפות בצורך לגשת לקרדיולוג?

3. שמתי לב בנוסף, שאני נרתעת מלפנות לרפואת חירום, מכיוון שקשה מאוד לאתר את הוורידים שלי בזרוע, ואז בבתי חולים תמיד דבר ראשון "פותחים" וריד בזרוע והם תמיד עושים את זה בצורה שמאוד כואבת לי עד דמעות, עם מספר רב של נסיונות עד שהם מצליחים. זה כל כך כואב לי, שזה גורם לי לפעמים להימנע מלהזמין אמבלונס במקרה הצורך. האם יש לך עצה/רעיון כיצד ניתן להימנע/להקל את הצורך ב"פתיחת וריד" בבית החולים? אולי קיים בעל תפקיד בבית החולים שנחשב מיומן יותר, וניתן לבקש ממנו לבצע את "פתיחת הוריד"? אני יודעת ששאלה זו לא קשורה באופן ישיר לנושא של הלב, אבל עצה טובה בנושא זה יכולה להקל עליי בפנייה לרפואה דחופה בעת הצורך.

4. אחת השורות בבדיקת האקו במאמץ הייתה:
"גל A>E בעקומת מילוי חדר שמאל"
מה משמעות שורה זו? האם גל A גדול מ- E זה מצב טוב, או שצריך גל A קטן מ- E?

5. הקרדיולוג המטפל שלי נמצא בחו"ל, ולכן לא ניתן להקדים את התור שקבעתי אליו לעוד 3 שבועות. מה אתה יכול להמליץ לי במקרה זה - האם כדאי להמתין או לנסות לפנות לקרדיולוג אחר? האם כדאי לפנות לרפואה דחופה (מוקד/מיון)?


בברכה,
יעלה.
תשובה
28/09/12 10:34
11צפיות
יעלה
יש לך הרבה שאלות חשובות
לצערי הפורום הוא לא המקום לענות עליהן לעומק
עוד 3 שבועות יש לך תור עם הקרדיולוג ואז תוכלו לדיין את השאלות השונות.
עזרה בבקשה
18/09/12 20:24
32צפיות
היי, אני בת 18 ויש לי דופק לב מאוד מהיר והוא נע בין 100 ל120 כשאני במצב רגיל
הייתי אצל קרדיולוג והוא שאל אותי אם אני גבהתי יחסית מהר ואני באמת גבהתי מהר בגיל מוקדם, הוא אמר שזאת הסיבה ושזה בדרך כלל עובר עד גיל 25 והוא נתן לי לקחת כדורים שאמורים להוריד את הדופק לב...
רציתי לשאול אם זה באמת כנראה קשור לזה, ומה יקרה אם לא אקח כדורים? זה יכול לא לעבור?
דופק מהיר
20/09/12 00:45
19צפיות
דופק מהיר הוא תלונה שכיחה ויכול לנבוע מגורמים רבים.
לפני שמאשימים את עניין הגובה אפשר לבדוק מספר גורמים אחרים כגון אנמיה ותפקודי בלוטת התריס.
בהמשך אפשר לבצע הולטר לב - כך לראות האם הדופק המהיר הוא במהלך כל היממה או רק בעת בדיקת הרופא או האחות.
ניתן גם לבצע אקו לב להעריך את תפקוד הלב והמסתמים.
אם הכל תקין ועדיין קיים דופק מהיר שמפריע- לעיתים אכן טיפול תרופתי הוא הפיתרון.
אני מציע ללכת לרופא משפחה יסודי או קרדיולוג כדי לעבור בירור מלא טרם מחליטים לקחת טיפול קבוע.
כאבים בחזה ובלסת
16/09/12 23:37
83צפיות
שלום רב,
אתמול חשתי כאב חד בחזה ובלסת התחתונה. זה קרה בזמן מנוחה (צפייה בטלויזיה) ולא במאמץ כלשהו.
הכאב נמשך כ - 2-3 דקות ונעלם. מאז לא חזר.
אני אישה בריאה בעקרון בת 35.
מה יכול לגרום לכאב כזה? האם יתכן וזה מהלב?
אני מודאגת וכמובן שבחג אין למי לפנות למעט למוקד.

בתודה מראש!


כאב בחזה ובלסת
20/09/12 00:39
52צפיות
קשה לענות מבלי לשמוע את הסיפור במלואו.
בעיקרון כאבים בחזה זו תלונה שכיחה שנובעת מסיבות רבות ושונות.
באישה צעירה ובריאה כאבים בחזה שנמשכו 2-3 דקות וחלפו לרוב אינם בעלי משמעות.
אם חוזרת תחושה זו אני ממליץ לפנות לרופא שישמע את הסיפור במלואו ויוכל, לדעתי , להרגיע אותך.
אקו לב במאמץ
15/09/12 18:16
83צפיות
שלום,שמי אפרת ואני בת 31 עוד מעט,ברקע:אטופיק דרמטיטיס,לחץ דם גבוה,ודופק מהיר-כרוני,מטופלת בדיפרוספן,קרדילוק 2.5 מ"ג ליום ואנלדקס 2.5 מ"ג ליום.
יש לנו תורשה של מחלות לב במשפחה,אבי מת בגיל 49 מהתקף לב ראשון.

הקרדיולוג שלח אותי לעשות אקו לב במאמץ,כדי לשלול מחלת לב ואיסכמיה.וביקש ממני להוריד את הקרדילוק מיידית כדי שהבדיקה תצא אמינה.
עוד הוסיף,כי אם הבדיקה תצא טובה אני לא צריכה גם את האנלדקס.
ששאלתי אותו אם אפשר להוריד את הקרדילוק בבת אחת,ואם זה לא מסוכן,הוא אמר שזה מינון נמוך ואין מה לדאוג.
אני עדיין לא הפסקתי עם הקרדילוק,אני חוששת מאוד להפסיק בבת אחת,מה אתה חושב?אחרי כמה שנים אפשר להפסיק מיידית את הקרדילוק?זה לא מסוכן?

אשמח לעזרה.


תשובה
20/09/12 00:34
35צפיות
תיאורטית מומלץ להפסיק טיפול בחסמי בטא (שקרדילוק הוא ממשפחה זו) בצורה הדרגתית.
אך אני מסכים עם הרופא המטפל שלך כי במינון זה ניתן להפסיק לאלתר.
אם את חוששת אז תקחי ביום הראשון חצי כדור ביום השני רבע כדור ואז תפסיקי.
דרוש רופא /ה לליווי מסע לפולין
15/09/12 07:50
10צפיות
למסע לפולין למשך שבוע בתאריכים 23-30/10 של תיכון מקיף י ראשלצ דרוש בדחיפות רופא /ה כללי.
אשמח לקבל פניות / המלצות
054-4602672
תודה
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום