לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

תשובה לאולרסאונד צווארי
07/07/14 14:34
47צפיות
בלוטה נכרתה במיטה של היסטמוס הודגם קשר היפואקוגני רקמתי בגןדך 1.7 ס"מ גבול לובולארי מרקמו לא אחיד בעל וסקולריזציה פתלוגית בפתיחת דופלר צבע.
בתחנה דיגסטריקו-ג'גולאריס מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.5 ס"מ היפואקוגני עגולה עם מרקם שומני מחוק
מהאומרת תוצאת האולטרסאונד הזו
את לא נותנת את כל הרקע
10/07/14 16:00
26צפיות
הכריתה הייתה בגלל סרטן הבלוטה אני מניחה, על אף שלא כתבת זאת. הממצא. במיטת האיטמוס מאד חשוד לשאירית של גידול. הבלוטה לא לגמרי תקינה, אבל קשה לומר משהו לגבי בלוטת הלימפה שבהחלט יכולה להיות בלוטה תקינה.
אלטרוקסין לתת פעילות הבלוטה
07/07/14 12:11
114צפיות
היי קרן, אני בת 39 עם תת פעילות בבלוטה כבר הרבה שנים ללא טיפול תרופתי וללא סימפטומים מיוחדים, למעט עייפות מידי פעם. אני שוקלת בזמן הקרוב כניסה להריון ולכן פניתי לרופא משפחה לקבל טיפול תרופתי. ה TSH הוא 10.34, T4- 15.5 ונוגדנים לאנטי תירואיד 1305. יש לי תור לעוד מספר חודשים לאנדוקרינולוג וכרגע הרופאה נתנה לי אלטרוקסין 50 מ"ג. אני פונה אלייך כיון שאני בגדול חוששת מלקיחת תרופות ולכן עד כה לא לקחתי. קראתי שהיו תופעות לוואי קשות לאלטרוקסין ורציתי לדעת האם כיום זוהי תרופה שונה ממה שהיה לפני שנתיים, האם יש המלצה לתרופה אחרת עם פחות תופעות לוואי? אין לי הרבה ידע בנושא ואשמח לעזרתך. תודה:)
לא קרן אבל הTSH שלך גבוה בטירוף!
07/07/14 21:36
74צפיות
את חייבת להיות מאוזנת כדי שההריון יהיה תקין.

אני עם התרופה החדשה ואני לא חווה תופעות לוואי מיוחדות, למעט עייפות מטורפת רוב שעות היום (שאפשר לייחס גם לאנמיה קלה ולחוסר בשעות שינה...)
אין מה לחשוש אבל המינון הסה לא יספיק
10/07/14 16:18
50צפיות
על ערך כסה מגיע מינון יותר גבוה. להריון רצוי לשמרו את ה-TSH בסביבות  1.5-2.0
º
תודה רבה על התשובות! שבת שקטה!
11/07/14 22:29
8צפיות
שינוי מינון
07/07/14 10:27
50צפיות
שלום רב,
לאחר שהתגלה TSH-16 וממצאי אולטרסאונד מצביעים על האשימוטו הוחלט על יותירקס במינון של 100 ליום (בן 38 שוקל 83 ).
לאחר 3 שבועות במינון הנוכחי ביצעתי בדיקת דם וה TSH ירד ל 0.7
התור לאנדוקרינולוג עוד חודש, האם כדאי להפחית מינון ל 50 ביום??? לא רוצה להגיע למצב על פעילות יתר וכמו שזה נראה כרגע אני בדרך לשם.

תודה רבה
לא להוריד
10/07/14 15:56
23צפיות
זה ערך תקין ורוב הסיכויים שלא מה-euthyrox במינון סה הוא ימשיך לרגת . אס בוודאי לא להוריד ב-50% א המינון. תמשיך בחודש הקורב עד לביקורת, לא יקרה לך כלום
כולסטרול טריגליצרידים והורמונים
07/07/14 09:26
28צפיות
שלום
איך גורמת תת פעילות של בלוטת התריס לעליה ברמות כולסטרול וטריגליצרידים?
האם תת פעילות לזמן קצר של שבוע שבועיים יכולה לגרום לזה?
האם רמות גבוהות מאוד של אסטרוגן גם גורמות לעליה בכולסטרול וטריגליצרידים?
במידה והעליה אכן נגרמת מהנ"ל, תוך כמה זמן  תהיה ירידה בכולסטרול/טריגליצרידים לאחר שרמות ההורמונים תקינות?
תודה
תת פעילות ושומנים גבוהים
10/07/14 15:54
15צפיות
תת פעילות של בלוטת התריב גורמת לעליה בכובלטרול. בעיקר בגלל הדפעה על מטבוליזם של  LDL ופנוי הכולסטרול, איך בדיוק זה מעלה טריגליצרידים אני לא בדיוק יודעת, אבל אני מניחה שזה גם במנגנון של ירידה בםינוי של ליםופרוטאינים. תת עפילות עמוקה של שבוים יכולה  בהחלט להעלות כולסטרול. וגם תיקון מהיר מביא לירידה מהירה.
חשיפה לאסטרוגנים בהחלט תורמת לעליה של טריגליצרידים בעיקר. אצל נשים עם  נטיה גנטית לכך רואים לפעמים גם עליה ניכרת בכולסטרול, אבל זה פחות טיפוסי. לא יודעת להגיד כמה סמן דרוש לחזרה לנרומה.  מכוון שלא מדובר ב-emergency, אני בד״כ לא בודקת זאת בתוך שבועות אלא כעבור כמה חודשים, אני בדרך כלל  לקראת ביקור חוזר במפראה.
עישון טבק בגיל ההתבגרות
07/07/14 00:34
34צפיות
שלום ד''ר.
אתחיל מכך שאני בן 22 והפסקתי לעשן לפני כשלוש שנים. עישון, לדעתי, הוא הרגל נפסד וההחלטה שעשיתי בגיל 14 [להתחיל לעשן] היתה החלטה אומללה. רק אוסיף שאני מודע לכל הסכנות אשר טמונות בעישון, וכמובן גובה היא הבעיה האחרונה שזה נוגע לעישון.

יש לי 2 שאלות.

שאלה ראשונה: עישנתי באופן קבוע נרגילה וסיגריות, באופן יומי, כמות של מעל 10-12 סיגריות ליום. האם יכול להיות שהדבר השפיע על תהליך הצמיחה שלי ועל הגובה הסופי שלי?
בעצם, האם עישון טבק [ןהרבה] משפיע על תהליך הגדילה וההתפתחות המינית?

שאלה שניה: האם שתיית אלכוהול (כפעם בשבוע) כבד [וודקה וכו'] משפיעה על תהליך הגדילה?

בתודה, ערן.
אני מניחה שאתה שואל זאת בגלל קומה לא גבוהה
10/07/14 15:43
20צפיות
אני לא יכולה לומר לך שעידון ושתיית אלכוהול בגיל ההתבגרות מוסיף גובה , ממש לא. אלא שאנףי לא חושבת שיש  נתונים טובים עד כמה זה מפחית מהגובה הסופי. ידוע שתינוקות שנולדים לאמהות מעשנות בהריון נולדים במשקל נמוך יותר. וגם אלכוהול  בכמובת רבה פעם בשבוע זה לא בריאות על בטוח. ובוודאי פוגע בילדים עוד יותר מאשר  במבוגר. אז זה כל מה שאני יכולה לומר בצורה מאד כללית . מה שאני יכולה לומר בצורה החלטתית לגביך הוא שבגיל 22 זה ממילא מאוחר כדי לשנות את הגובה אליו הגעת. זהו גובהך הסופי.
דר תורגמן שלום שוב - בדיקות דם
06/07/14 19:56
43צפיות
מה המשמעות של:
tsh 36.54
ft4 14.7
thyroid peroxidase ab 32.7
pth 10
thyroglobolin ab קטן מ20
thyroglobolin tm 10.2

מזכירה - אני 3 שבועות אחרי כריתה ודיסקציה צווארית. גידול פפילארי ובלוטות נגועות.

מלבד הגדלת המינון של היותירוקס לאיזון הTSH, האם התירוגלובולין תקין או שמעיד על גרורות?

בלחץ. תודה
התירוגלובולין מעיד על כך שיש עוד קצת רקמה
10/07/14 15:34
16צפיות
לא ניתן לדעת אם זו רקמה תקינה אםו גרורות כי בשני המקרים זה יפריד תירוגלובולין.
את הולכת לקבל יוד ולאחר הטיפול יראו אם הוא נקלט במקום חוץ מאשר בשאירית הבלוטה ואס נדע. וכמובן את צריכה להגביר מינון בצורה ניכרת.
בדיקת קורטיסול-סאליבה ברוק
06/07/14 15:43
20צפיות
שלום רב
ביצעתי בדיקה זו בבוקר ב 8.00 וקיבלתי תוצאה 0.09. לפני כשנה בדיקה כזו הניבה תוצאה של 0.9.
מה זה אומר?
תודה רבה
בשביל מה עשית את הבדיקה?
10/07/14 15:28
8צפיות
זו תוצאה נמוכה בשביל בקר, אבל באותה מידה ניתן היה למדוד בדם אם השאלה הייתה לבדוק אפשרות של תת תפקוד של בלוטות יותרת הכליה. אם השאלה היא דווקא אפשרות של עודף הפרשה, נהוג למדוד ברוק בלילה
תת פעילות גבולית של בלוטת התריס
06/07/14 11:15
62צפיות
היי,
אני בת 23, אם לילדה בת 3. מההיריון נשארתי עם משקל עודף של כ 7 קילוגרמים ב4 חודשים האחרונים אני רצה כ 7 קילומטר 2-3 פעמים בשבוע ורק מעלה במשקל ( סה"כ העליתי עוד כ 4 ק"ג) וזאת למרות דיאטה מסודרת ואכילה נכונה. ביצעתי בדיקות דם לבלוטת התריס התוצאה של הTSH  היא 4.51 שהגבול הוא4.8. הרופא שאצלו הייתי ( רופא משפחה) אמר שבגילי הערך לא אמור לעלות על 2.5 . התחלתי לקחת יוטרקס 5 ימים בשבוע . כרגע אני לוקחת כבר 3 שבועות ואינני מרגישה שום שינוי - למעט חולשה ברגליים ואינני מצליחה לרוץ כבעבר.
מה המלצתך? האם לפנות לאנדוקרינולוג? המשקל מכביד עליי מאד אני מתעייפת בקלות וממש מרגישה יאוש שלמרות כל המאמצים שלי לרדת במשקל איני מצליחה. מצבי הרוח שלי קיצוניים ואני ממש מרגישה על סף שבירה. גם הרעיון שאאלץ לקחת את הכדור לשארית חייך די מדכא.. אני עוד בתחילת חיי...
מה אפשר לעשות?!

תודה מראש
שרית
תת פעילות בלוטת התריס
06/07/14 13:20
46צפיות
היי
גם אני סבלתי מבעיה דומה
חברה המליצה לי מנסיון שלה על פרומולה הומאופתית שמסייעת בתת פעילות בלוטת התריס
מאוד מהר התוצאות השתפרו עבורי
ממליצה לך לנסות
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
ד"ר תורג'מן מחכה לתשובתך
07/07/14 08:38
13צפיות
זה באמת לא אמור לעשות שינוי
10/07/14 15:24
18צפיות
לא מזה הקושי לרזות וזה לא מה שיגרום לך לרזות. יתכן והטיפול מוצדק אם עודמ כרגע הריון על הפרק , אבל אם לא זה לא מה שישנה. אני לא יודעת מה לומר לך. אין הברה סיבות אנדוקריניות להשמנה. המצב השני הוא תסמונת Cushing's, שנ
ובעת מעודף הפרשת קורטיזול. את זה אפשר כמובן לשלול. אבל סה מאד נדיר.
לצערי הרבה הדרך היא  עוד יותר פעילות ופחות קלוריות.  יש תרוה אחת שרשמה בארץ שעשויה לעזור קצת: קסניקל. יש עוד 2 תרופות בארה״ב, ולמרות שמאד מנסים לשדחוף אותן, גם הן לא הפתרון האולטימטיבי והן לא רדומות בארץ עדיין.
אודה באם אפשר לענות להמשך שאלה בדף קודם
06/07/14 10:19
52צפיות
זה לא קופץ
תודה
אנא קרא שוב את התשובה שלי
07/07/14 06:31
47צפיות
היא מאד ברורה ומפורטת.
מימין זב שפיר,נ אפשר לעקוב אבל...
משמאל Bethesda3, לא ניתן לדעת. סיכון של 5-15% לממאירות , יש לחזור על הניקור ולא לחכות עוד.
תודה שוב ושאלה
07/07/14 07:29
43צפיות
האם הבדיקה AFIRMA  יותר זולה למי שיש מכבי זהב
האם יכניסו את הבדיקה לסל ומתי להערכתך?

תודה וכל טוב
לדעתי אין כל כיבוי עדיין בביטוחים המשלימים
10/07/14 15:46
14צפיות
רק בביטוחים הפרטיים. משהו יכנס לסל מתישהו כי גם בישראל למערכת יש עניין להפחית את הניתוחים המיותרים. עד שיחליטו לעשות זאת יתכן ויהיה משהו יותר טוב מאפירמה, אבל בינתיים זה מה שהכי בדוק והכי נפוץ בארה״ב
בדיקת חילוף חומרים
06/07/14 08:27
25צפיות
שלום וברכה,
לאחר אי אילו דיאטות ללא הצלחה, אני זקוקה לעזרה.
רציתי להתעניין אם יש למישהו ניסיון עם בדיקת חילוף חומרים ועד כמה יש תמיכה וייעוץ מתאים לירידה במשקל?
בדיקת חילוף חמרים
10/07/14 15:11
8צפיות
ראשית הבדיקה נעשית אצלנו במכון. יש לנו מכונה חדשה ומצויינת לשם כך. וכעת למקום של הבדיקה.
תראי, כל הנושא של התמודדות עם משקל עודף הוא אכזרי. במיוחד אכזרית העובדה שיש אנשים לנדמה כי כל דבר קטן גורם להם להשמין בעוד אחרים אוכלים פי כמה יותר מהם ורזים. ומאד קל לחשוב שזה הכל בגלל  שוני בחילוף החמרים. אבל בפועל השוני הזה בחילוף חמרים בסיסי מהווה  הסבר חלקי בלבד לתצפית זו.  דווקא אנשים שמנים בד״כ עם קצב מטבולי בסיסי גבוה מסה של רזים. מתי אני כן מציעה לעשות את הבדיקה? דווקא כשאנשים מנסים לרזות, משוכנעים שהם כמעט ואים אוכלים ובכל סאת לא יורדים, אז אני אוהבת שלהדגים להם שיש להם טעות באריתמטיקה. אם יש לאדם קצת מטבולי בסיסי של 1500 קלוריות. פרוש הדבר שבמנוחה מוחלטת זה מה שהאדם שורף. אין כל אפשרות שעם דיאטה של 1200 קלוריות ליום האדם הסה לא ירזה.
ואם את לא מאמינה על עצמך בואי לעשות את הבדיקה.
אחרי שתהיה לך תוצאה ביד תזונאי/ת ת/יוכל להשתמש בזה כדי לתכנן תוכנית תזונה. אז אפשר לעשות את זה ״מדעית״.
אני לא מכירה מסגרת שבה מציעים גם RMR וגם מסגרת תזונה הכל בחבילה אחת.
אבל האמת היא שזה יכול להיות רעיון.
בכל מקרה אם את רוצה לקבוע תור לבדיקה 03-6973732
תת פעילות
06/07/14 00:24
40צפיות
שלום רב,

רציתי לשאול האם נטילת יוטירוקס לאורך זמן משפיעה על מראה הבלוטה?

האם לקיחת התרופה אמורה/ יכולה לשנות משהו במראה הבלוטה, בקשריות שיש בה ?

באונה השמאלית יש  בקוטב התחתון קישרית סולידית בקוטר 1.1 * 0.9 * 0.7     -  מה לעשות?
יותירוקס יכול דווקא להשפיע על הרקמה התקינה
10/07/14 14:56
19צפיות
קשרים לא קטנים תחת טיפול ביותירוקס, אבל רקמה תקינה של בלוטה שאולי מעט מוגדלת יכולה לשגת תחת טיפול סה. הקשרית  דורדת מעקב לפי הצורך.  בגודל זה אם אין סממנים חשודים, אין צורך בניקור. הקשרית תישאר ופשוט אפשר לעקוב אחריה.
שאלה בקשר גלולות למניעת הריון ופינסטריד
05/07/14 14:45
23צפיות
רציתי לשאול בבקשה למה נותנים לנשים בדרך כלל גלולות למניעת הריון  הריון  יחד עם פינסטריד פרופסיה בדרך כלל אשמח לקבל תשובה  
מאיפה הרעיון הזה?
10/07/14 14:53
16צפיות
פינסטריג ממש לא מקובל בטיפול בנשים עם שיעור יתר. כעקרון אפשר לתת אבל זה לא שכיח. אבל אישה שמקבלת פינסטריד חייבת למנוע הריון בצורה בטוחה כי הריון של עובר זכר תחת טיפול בפינסטריד אצל האם יגרום לפגם בהתפתחות אברי המין של התינוק.
מינון כדורים בזמן הריון
05/07/14 10:23
32צפיות
שלום אני בת 29 עם השימוטו. מינון תרופות- יוטירוקס 50 מ"ג 6 פעמים בשבוע. (התחלתי עם טיפול תרופתי שבועיים לפני הכניסה להריון).
בשבוע 7 עשיתי בדיקת TSH- היה 1.76.
בשבוע 12 עשיתי בדיקת TSH - היה 3.5.
בהריון צריך להיות עד 2.5, הרופאת משפחה אמרה לי לקחת כל יום את הכדורים (במקום 6 ימים כל השבוע),האם זה מספיק כדי להוריד את הTSH מתחת ל2.5?
יש לי תור לאנדוקינולוג רק עוד חודשיים ואני רוצה לקחת את המינון הנכון.
אני הייתי מגבירה את המינון עוד קצת
10/07/14 14:50
14צפיות
הצרכים עולים בהריון. וע״י הגברת המינון כך שה-TSH ירד יותר לקראת ה1.0 תתן לך שול ביטחון נוסף. נראה לי שתוספת של רק 50 לשבוע אולי תוריד קצת אבל זה לא יהיה לאורך זמן.
ואם אני
11/07/14 07:51
6צפיות
אוסיף עוד 50 מ״ג בעוד יום (כלומר יום אחד אקח 100) זה תקין? יש לי רופא רק עוד חודשיים ולא יודעת מה לעשות
חיכוך עצמות באזור הלסת
05/07/14 10:22
23צפיות
בוקר אור, אני סובל מחיכוך או "קליקים" באזור הלסת כאשר אני מבצע פעולות פשוטות כמו אכילה, דיבור וכ'ו. למי עלי לפנות בקופת חולים? תודה ושבת שלום.
Allez les bleus!!!
04/07/14 18:43
54צפיות
Allez les bleus!!!
עולה לבשל, ובחצי עין לראות את המשחק. מקווה שצרפת תנצח.  אמורה להיות חגיגה של צרפתים בחוף הים בתל אביב ברגעים אלה. מי שבאסור יכול לקפוץ ל-banana beach לראות.
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום