לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

תוצאות אולטר סאונד בלוטת התריס
29/08/14 13:15
69צפיות
אשמח לקבלת הסבר  על ממצאי הבדיקה שערכתי, בעקבות ערכי tsh מעט גבוהים.
ספציפית, למה הכוונה בביטוי 'מרקם בלתי אחיד' ?
תודה מראש
 
בלוטת המגן אינה מוגדלת .
בעלת מבנה מעט בלתי אחיד ,זרימת הדם אינה מוגברת .
אונה שמאלית בגודל כ 16*14- מ ,מ .
איסטמוס בעובי כ 3- מ ,מ .
אונה ימנית בגודל כ 17*14- מ ,מ .
בלוטות הלימפה אינן מוגדלות בצוואר הקידמי .
 
המלצות :
סיכום:
HASHIMOTO'S THYROIDITIS
אין בדיקה קודמת להשוואה
המשך בירור אנדוקרינולוגי.
בלוטת התריס -בעלת מרקם בלתי אחיד
רקע
29/08/14 14:37
38צפיות
גיל: 49  ללא מחלות רקע
ביקרתי פעמיים אצל אנדוקרינולוגית במהלך השנתיים האחרונות, הביקור  האחרון  לפני חודש (ערך tsh  לא השתנה משמעותית לאורך התקופה ועמד בבדיקה האחרונה ב-20/7/14 על 9.6).  להערכת הרופאה אין צורך בשלב זה  להתחיל לקחת הטרוקסין. מה שחשוב בעיניה הוא להמשיך לשמור על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית סדירה כדי להמנע מעלייה במשקל.  המלצתה: מעקב בלבד. להגיע אליה שוב בעוד חצי שנה. ההפניה לאולטרסאונד הייתה 'ליתר ביטחון' (בבדיקת מישוש שעשתה לא עלה חשש לבלוטה מוגדלת). 
בדיקת ה-US הייתה מיותרת לא תרמה דבר
30/08/14 09:35
38צפיות
מזל שגם לא גילתה שום דבר "חשוד" כי היית גומרת עם כדור שלג של עוד ועוד בירורים.
 יש לך השימוטו, זה מה שגורם לעליה של TSH. אם אין לך תסמינים את באמת לא חייבת טיפול, אם יש לך תסמינים בהחלט מוצדק לטפל, הסף לטיפול לכולם הוא TSH 10, את ממש לא רחוקה.
גרייבס בטיפול ועייפות קיצונית
29/08/14 01:32
42צפיות
לפני שלושה חודשים אובחנתי כחולה במחלת גרייבס.
TSH היה קטן מ 0.01
T4 היה 29
T3 היה 15.6
מזה שלושה וחצי חודשים אני נוטלת 20 מ"ג קרבימזול ליום, ו 47.5מ"ג מטופרולול בשיחרור מבוקר
בבדיקת דם שנעשתה לפני יומיים:
TSH הגיע סוף סוף ל 0.2
T4 ירד ל 10
מצד אחד, לפני כמה ימים היו לי שלשולים שנמשכו כשבוע, והתרופות לא נספגו כמו שצריך, הדופק שלי השתולל והחסיר פעימות והידיים רעדו נורא. כלומר, עדיין יש לי צורך בתרופה.
מצד שני, בימים כתקנם, אני עייפה נורא, חסרת מוטיבציה, ונרדמת בכל מקום. בדיוק כמו שהיה לי לפני שנה, כשהייתה לי תת פעילות (TSH היה אז 20) שחלפה מעצמה והפכה במהירות לעודף פעילות.
האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לשפר את התפקוד שלי? שנת הלילה שלי גם לא שווה הרבה, אבל אני מניחה שזו בעייה רגילה בגיל המעבר.
אני בת 55, ובעודף משקל ניכר.
תודה.
º
צ"ל לפני ארבעה חודשים
29/08/14 06:27
9צפיות
מה שהיית צריכה זה מעקב יותר צמדו והורדה הדרגתית של מינון
30/08/14 09:33
32צפיות
את כבר מקבלת יותר מדי זמן מינון שהוא גבוה מדי. תשמיכי כך ועוד מעט את בתת פעילות. בתחילת טיפול בגרייבס, המעקב צריך להיות חודשי. לא נותנים מראש ל-3 חודשים את המינון ההתחלתי ללא מעקב באמצע לצורך הורדת מינון (או הגברה במקרה ואין מספיק תגובה). במקרה שלך זה ברור שאת כבר לא בפעילות יתר. לא חושבת שהתסמינחם שהיו סביב  השילשולים לפני כמה ימים היו ביטוי לפעילות יתר. 
 העייפות שבאה לאחר הטיפול בפעילות יתר, היא עייפות יחסית. אנשים שהיו תקופה יחסית ממושכת עם פעילות יתר, רגילים לטורים הגבוהים שהמצב הזה כביכול מקנה, וחזרה למצב שלו יותר נפתס כלאות, אבל זה לא. כנ"ל לגבי העליה במשקל. ברור שלא המרקפטיזול גורם לעליה במשקל. מצב הפעילות יתר מנה עליה או אפילו גרם לירידה במשקל, העליה שבאה בעקבות הטיפול היא פשוט תיקון של מצב מטבולי למצב רגיל.
º
צמוד
30/08/14 09:42
9צפיות
תודה רבה על התשובה, והבהרה
31/08/14 07:26
16צפיות
אני במעקב של בדיקת דם פעם בחודש. כולל ספירת דם מלאה בגלל חששותי מפגיע במוח העצם.
לא ציינתי את זה כי לא היו בעיות עד עכשיו (עד מקרה השלשולים והעייפות)
בבדיקת הדם לפני חודש T4 היה12 ו TSH היה 0.02
בבדיקת הדם לפני חודשיים T4 היה 14 ו TSH היה 0.01
לפני חודש הרופא אמר שהוא חושב שצריך להעלות את מינון התרופה, אבל החליט להמתין עם זה חודש.
אצלינו נהוג שאם הבדיקות תקינות, הרופא לא יוצר עם הפציינט קשר, ואכן לפני כמה ימים כשהגיעו תוצאות הבדיקה הוא לא יצר קשר, מן הסתם כי אני בכיוון הנכון.
השאלה שלי היא מה יותר קובע כאן, תוצאות T4 שכבר על סף תת פעילות, או תוצאות TSH שעדיין לא הגיעו לנורמה?
תודה.
הוא לא יצר קשר כי לא היה קיצוני
02/09/14 07:06
15צפיות
ואולי בגלל שידע שאת אמורה להגיע אליו בקרבו, ואולי בגלל שלא ראה את התשובה.
 על כל פנים הגיע הזמן להוריד מינון  , לדעתי הזמן הזה הגיע עוד קודם אבל כעת בטוח. אנא  פני לרופא שינחה אותך לכמה להוריד.
º
תודה! אפנה אליו דבר ראשון בבוקר.
02/09/14 11:33
נפילות סוכר
28/08/14 23:49
34צפיות
שלום,לאחרונה יש לי מדי פעם נפילות סוכר, רעד קל בידיים ורעב חזק. זה קורה פעם בשבוע שבועיים לאחר כמה שעות ללא אוכל. אני מתחילה להרגיש רעבה, ואם לא אוכלת, כעבור זמן מה זה עלול לקרות. אין לי סוכרת (לפחות לא יודעת עליה), ותמיד היה לי את זה מדי פעם כי אני לא מקפידה על אכילה מסודרת. לאחרונה נראה לי שזה קצת התגבר, אולי בגלל שינוי תזונה שעשיתי, התחלתי לאכול פחות מתוקים ויותר בריא, ולפעמים אם אין לי משהו בריא בהישג יד אני עלולה לדלג על ארוחה.  בבדיקות דם מהשבוע יצא גלוקוז 83 בצום. כל השאר תקין. רמת שומנים נמוכה, כולסטרול מעולה לדברי הרופאה. אני רזה מאוד מטבעי, בת 39, רוכבת על אופניים לעבודה, 30-40 דקות במצטבר כל יום. סובלת מחרדות בריאותיות, רמת סטרס גבוהה מאוד בעקבות כך, מנסה לטפל עם פסיכולוג. ואין סוכרת במשפחה. הייתכן שזה טרום סוכרת?אני לא יודעת אם זו ההיפוכונדריה שלי או שבאמת צריך לברר את זה. אשמח לתשובה, תודה מראש.
קשה לדעת
30/08/14 09:28
24צפיות
ראשית, לא ברור שזה ירידת סוכר. שנית, אם זו ירידת סוכר יש כמה אפשרויות. את מתארת את האירועים האלה לאחר מספר שעות שלא אכלת דבר, וזה  מרמז כי , אם זו היפוגליקמיה, זו היפוגליקמיה של צום. ויש  לזה בירור מכוון מסודר, אבל זה משהו שצריך לעשות דרך אנדוקרינולוג/ית. מציעה בינתיים שתבקשי  מרופאת המשפחה בדיקת HbA1c והפניה לאנדוקרינולוג
ד"ר תורגמן-מה דעתך?
28/08/14 23:16
57צפיות
שלום ד"ר תורגמן
יש לי גידול בהיפופיזה שלא מפריש הורמונים.
נאמר לי כי יש מחקרים שהציגו כי אם לוקחים מינון גדול של דוסטינק,אזיי הגידול מתכווץ.
דהיינו לקחת 4 כדורי דוסינק בשבוע במקום 1 כדור בשבוע.
שאלות ברשותך:
1 האם מינון כה גדול של דוסטינק,4 כדורים בשבוע,עלול לגרום לי אירוע מוחי???כל אחד אומר לי משהו אחר..
2 הבנתי כי כדור פארילק יצא מהשוק כיוון שגרם לאנשים אירוע מוחי...
3 למה מיחסים לכדורים הנל קשר לאירוע מוחי?
אשמח לשמע חוות דעתך,אנא השתדלי לענותלי על כל השאלות.
בתודה מראש
לא יצא מהשוק ולא גורם לשבץ
30/08/14 09:25
23צפיות
אין מנון קבוע מראש או בדוק למטרה לשמה המליצו לך לקחת את הדוסטינקס.
 זה אינו גורם לשום שבץ.
 פרילק לא יצא מהשוק, בארץ  הפסיקו לרשום אותו וזה מאד חבל. הסיבה היא שפשוט דוסטינקס הרבה יותר יעיל ועם פחות תופעות לוואי. והיות והוא לקח את כל שהוק, כבר לא היה אינטס ליבואנים לרשום את הפריקל. זה מאד חבל כי למשל דוסטינקס לש הוכח כבטוח לנשים בהריון בעוד פרילק כן, ויש לנו בעיה עם נשים שהרות עם דוסטינקס, חייבים להפסיק את התרופה. יש נשים שאי אפשר להפסיק להן בגלל גידול גדול או גידול שגדל בהריון ואז אנחנו בבעיה. לדעתי קופת חולים כללית, מייבאת אותו באופן אישי ומנפיקה אותו למי שצריך. נכון שרוב האנשים האחרים מסתדרים יפה מאד עם דוסטינקס. 
מה זאת אומרת : קשרית אקוגנית סולידית?
28/08/14 21:29
25צפיות
הקשר הסולידי הינו בגודל  1.3X1.2 באונה הימנית.
זה אומר שיש ממצא ששונה מרקמה תקינה של הבלוטה
30/08/14 09:20
19צפיות
לא גדול ולא חשוד במיוחד , לפחות לא על פי  מה שמתואר והגודל אין צורך בניקור. ללא סימים חשודים יה שהוארה היום לא לנקר קשר שהוא קטן מ-1.5 ס"מ.זה רק למעקב
פרוגרסטרון הידוקרסי 17 יצא 20
28/08/14 13:41
36צפיות
הנרופא פוריות נתן לי פרדינזון בתחילת כל טיפול פוריות IVF 
האם זה מספיק לטיפול הוא אלי לקבל תרופה במשך כל יום? 
האם הדבר פוגע במשקל? תיאבון? ירידה במשקל?
אין תורים דרך הקופה לחצי שנה הקרובה ואין לי מושג מה לעשות ...
אן לזה הוכחה חדה שזה עוזר
29/08/14 20:53
20צפיות
מתן פרדניזון במסגרת טיפול פוריות הוא נוהג שלא מקבל תמיכה גורפת מהספרות. זו גישה אמפירית שחלק מהרופאים נוקטים. כך לי קשה לתמוך או להסביר מה הרציונל ומה הדרך הנכונה. לדעתי אם נתן לך את זה לכמה ימים בכל פעם, תעשי מה שהמליץ ואל תקחי  את היוזמה של לקחת את זה לזמן רב יותר.
OH17 של 20 בתחילת מחזור לא מעיד על חשד ל-ncah?
30/08/14 15:19
13צפיות
אילו בדיקות נוספות צריך כעת לעשות?
והאם צריך להמשיך אם הפרדניזון גם במהלך ההריון במצב כזה?
מתי נבדק 17 הידרוקסי פרוגסטרון?
31/08/14 10:10
13צפיות
צריך לבדוק בתחילת המחזור
º
ביום השלישי למחזור
31/08/14 11:44
7צפיות
אם זה בלי שום תרופות, אז זה באמת גבוה
31/08/14 18:52
12צפיות
וייתכן שכדאי לוודא אם יש CAH
אלא שבעצם הרופא נתן לך פרדניזון, שזה הטיפול. אני לא מכירה את הפרוטוקולים שלהם...
בכל אופן, הייתי מתייעצת גם עם אנדוקרינולוג/ית
(אני מתכוונת פנים אל פנים ולא בפורום)
 
|מוצץ| אירוע בייביסטאר לנשים בהריון
27/08/14 17:36
3צפיות
|*|את בהריון ורוצה להגיע לאירוע מהנה ולקבל מתנות שוות בשווי 200 ש"ח |?|

|תפוז| אנשים מזמינה אתכן לאירוע מיוחד, בו תמצאו את כל המוצרים שאתן צריכות לבייבי שלכם, בהנחות מיוחדות!

אתן מוזמנות להירשם בלינק הבא:
http://tapuzbiz.activetrail.biz/BabyStar

נתראה ביום חמישי 4.9 בין השעות 10:00-20:00 (אפשר להגיע מתי שרוצים)

האירוע מיועד לנשים בכל שלב של ההריון - אתן מוזמנות להפיץ לחברות.
ערן ה- TSH לאחר הכנה עם THYROGEN
27/08/14 14:21
41צפיות
קיבלתי ביום ראשון ושני זריקות של THYROGEN כהכנה לטיפול ביוד רדיואקטיבי שקיבלתי אמש. עשיתי ביום שלישי בבוקר (אתמול) בדיקות דם לבדיקת ה- TSH והתקבלה תוצאה גבוה מ- 150 !! המעבדה ציינה שהבדיקה בוצעה פעמיים. 
אני מרגישה בסדר אך אני חוששת. מה זה אומר ? זה לא גבוה מידי ?
תודה רבה, אסתי
זה מצויין. התירוגן הוא בעצם סוג של TSH.
27/08/14 21:37
37צפיות
אז זה מראה שקיבלת אותו ושהוא עובד כמו שצריך.
התפתחות מואצת
27/08/14 13:52
39צפיות
שלום
הבת שלי בת 9 וחודשיים פנינו לאנדוקרונולג בשל התפתחות שד ושיעור כבר בגיל 8 מאז ועד היום אנו במעקב של רופא ביולי חודש שעבר צלום כף היד הראה שגיל העצמות מתאים לגיל 10 ומבחן LHRH מראה עליה עד 20 LH ועד 10 ב- FSH  הרופא ביקש לעשות MRI מיידי אשמח לתגובתך מה התוצאות מראות ומה מטרת MRI , מה האופציות העומדות לפנינו לגבי הטיפול, האם הזריקות בטוחות? האם זה נכון שאין משפיעות על הפריון
אודה לך על תשובותייך
כל טוב
התפתחות מוקדמת
27/08/14 21:36
27צפיות
בגיל 8 התחלת התבגרות מינית נחשבת תקינה אצל בנות. בעיקר אם יש היסטוריה משפחתית של התבגרות מינית מוקדמת יחסית.
ילדה בת 9 וחודשיים עם גיל עצמות שמתאים לגיל 10, זה לא פער מאד משמעותי. לגבי תשובות LHRH - אני לא בקיאה, אבל גם אם זה מראה על התחלת התבגרות - שוב, זה נחשב נורמלי בגיל הזה.
 
הבעיה העיקרית היא האם הילדה מפותחת מבחינה רגשית או לא, כי המצב הנוכחי מראה שהיא עלולה לקבל מחזור תוך חצי שנה-שנה.
הסיבה העיקרית להתחלת טיפול בזריקות היא פשוט כדי לדחות את הוסת עד שהילדה תגיע לגיל קצת יותר בוגר.
 
MRI ראש עושים לפני כל התחלת טיפול כזה, כדי לשלול אפשרות של גידול בראש שמפריש הורמונים שגורמים להתבגרות. זאת בדיקה רוטינית שעושים כמעט תמיד לילדות האלה, וברוב רובם של המקרים התוצאה היא תקינה. זה רק כדי להיות על הצד הבטוח.
 
הזריקות בטוחות, אינן פוגעות בפריון. זה רק ניג'וס של פעם בחודש, ולעיתים יש תופעות לוואי כמו השמנה.
שלום וברכה, 2 שאלות.
26/08/14 12:38
28צפיות
אני בן 22 כיום והשאלות שלי הן: 1. האם זה נכון שגברים גבוהים (לצורך העניין 2 מטר גובה), חיים פחות מגברים בגובה ממוצע? ידוע כבר שנשים חיות בממוצע יותר מגברים, אך האם יש משמעות לגובה בין גברים ולאורך חייהם? תודה. 2. בנוסף, אני נוטל כדורי ציפרלקס 10 מ"ג כבר מעל לחודש ימים ורציתי לדעת איך אפשר לזהות תת פעילות בבלוטת התריס? תודה רבה. 
שלום, שאלה חשובה.
25/08/14 10:52
84צפיות
אני בן 22 כיום והשאלה שלי היא האם זה נכון שגברים גבוהים (לצורך העניין 2 מטר גובה), חיים פחות מגברים בגובה ממוצע? ידוע כבר שנשים חיות בממוצע יותר מגברים, אך האם יש משמעות לגובה בין גברים ולאורך חייהם? תודה. בנוסף, אני נוטל ציפרלקס 10 מ"ג כבר מעל לחודש ימים ורציתי לדעת איך אפשר לזהות תת פעילות בבלוטת התריס? תודה רבה. 
איזה סלט של שאלות!
26/08/14 23:16
47צפיות
לגבי גובה אני לא יודעת. הייתה עבודה שלדעתי קישקוש שנעשתה על בחורים שמתגייסים לצה"ל וראו איזה קשר לגובה, אבל לא ספציפית לגובה קיצוני, ואני כבר לא זוכרת בדיוק מה הייתה התצפית.
 מה שאני יודעת הוא שגברים גבוהים בעלי סיכויים טובים יותר להיבחר לתפקיד נשיא ארה"ב .
 תת פעילות של בלוטת התריס מתגלה בבדיקות דם מיוחדות.
 מה זה קשור כל זה לציפרלקס.
היי, אכן סלט!
27/08/14 10:35
26צפיות
קודם כל תודה על המענה. אני כרגע נוטל כדור ציפרלקס 10 מ"ג ליום וכנראה שיעלו לי את המינון בזמן הקרוב. נאמר לי בקופ"ח שצריך לבדוק את הנושא של בלוטת התריס וגם וויטמין B12 ולראות שהכל בסדר. בלי שום קשר, שאלתי על הגובה כי שמעתי באיזה מקום שגברים גבוהים כמוני כ-2 מטרים חיים פחות וזה קצת הדאיג אותי...
אנטי תירואיד פראוקסידאז בדם
24/08/14 22:28
44צפיות
עשיתי בדיקת דם והתוצאה הייתה - 324= אנטי תירואיד פראוקסידאז . אני קצת מודאגת בגלל התוצאה הגבוהה, האם זה אומר שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס?
בדיקת Tsh= 4.29
T4 free = 13.8

תת פעילות של בלוטת התריס נקבעת רק לפי רמת TSH
25/08/14 00:09
45צפיות
אנטי TPO גבוה יכול להסביר למה יש תת פעילות, אבל הוא חסר משמעות אם תפקוד הבלוטה תקין.
אצלך כרגע התפקוד בגבול העליון של הנורמה לגבי TSH. לא משהו שצריך התייחסות מיוחדת.
בצירוף עם TPO גבוה, זה מעיד שייתכן שבעתיד תפתח/י תת פעילות.
אבל כרגע הכל בסדר.
 
הערה - אם את אישה בהריון, אז כל מה שכתבתי למעלה לא תקף לגביך, ואת כן צריכה טיפול.
זריקת פורטאו
24/08/14 14:02
24צפיות
שלום רב,
התחלתי להזריק פורטאו לפני כמה ימים. כבר ביום הראשון חשתי בחילה לאחר כמה שעות ותחושה מוזרה בראש, מעין כאב ראש מוזר.
בכל הזרקה כאבי הראש הללו הופיעו מוקדם יותר וכן הבחילות. היום לאחר ההזרקה התחיל כאב הראש לאחר 5 או 10 דקות והבחילה לאחר כשעתיים.
התחושה הלא טובה מלווה אותי כמעט במשך כל היום.
האם אני רגישה לחומר? מה עלי לעשות? התור שלי לרופא הוא לחוש נובמבר.
מבקשת עצה.
בתודה מראש
מציעה לך להתחיל להזריק בערב
26/08/14 23:12
17צפיות
לפעמים בהתחלה יש כל מיני תחושות.
 מציעה לך להזריק בהתחלה לפני השינה. ורק כעבור תקופה של שבוע-שבועיים לעבור להזריק בבקר.
º
תודה, התחושות מלוות אותי כל היום 3 ימים לא הזרקתי ואני סובלת
27/08/14 15:06
5צפיות
נפתח פורום הורים לילדים מיוחדים|*|
24/08/14 13:04
3צפיות
|חיבוק|פתחנו בשבילכם את פורום הורים לילדים מיוחדים בו תוכלו לשתף בחוויה של ההורות לילדים המיוחדים שלכם, ולתמוך בהורים החדשים בתחילת דרכם.
אתם מוזמנים לשתף ברגשותיכם העמוקים, לפרוק ולחלוק בהתמודדות שלכם ההורים, עם גידול ילדים מיוחדים.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
תוצאות בדיקות דם לא תקינות
22/08/14 07:45
94צפיות
שלום ,
רציתי לדעת מה המינון הרצוי שאני צריכה לקחת עשיתי בדיקות דם לפני כמה ימים עקב נשירת שיער מסיבית ואלה תוצאות הבדיקה :
TSH -0.26
T3- FREE-4.4
T4- FREE-24.2
אני לוקחת בד"כ מינון של 100 מ"ל של Euthyrox
ז"א במהלך שבוע לקחתי 700 מ"ל והרופאה שלי אמרה לי לקחת בשבוע 550 מ"ל כאילו יום 100 ולמחרת יום 50 וכו' פעם ככה פעם ככה.. 
האם זה מינון נכון? היא רופאת משפחה כללית.
והאם נשירת שיער זה מתפקוד יתר של הבלוטה או שאין קשר בכלל?
 
תודה מראש על המענה 
יש לך פעילות יתר
22/08/14 12:26
68צפיות
אני קצת יותר זהירה בהורדת מינון, והייתי מורידה לך ל- 600, אבל אני מניחה שגם 550 זה בסדר.
יכול להיות שנשירת השיער קשורה.
ואם היא רופאת משפחה, היא לא רופאה כללית...רפואת משפחה היא התמחות לכל דבר
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום