בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

רמת טסטסטרון גבוהה אחרי כריתת אשכים
11/12/13 11:03
33צפיות
ד"ר קרן שלום אני צריכה את העזרה שלך אני כתבתי לך בעבר ואני חוזרת  לכתוב לך שוב טראנסקסואלית אחרי כריתת אשכים אני צריכה את עזרתך ליפני חודש  הטסטסטרון שלי עמד על 0.8> ועכשיו הוא עומד על 1.20 אני רוצה להבין למה בידיוק הטסטסטרון שלי חזר להיות גבוה ועלה אני לא מבינה  בבקשה אים אני אחרי כריתת אשכים
זה לא גבוה
14/12/13 22:09
7צפיות
זו רמה של אישה.
אינסידנטלומה באדרנל שמאל
11/12/13 10:58
58צפיות
בבדיקת CT עם יוד, בהמשך לחשד להיפראלדוסטרוניזם, על רקע
יל"ד - הממצא העיקרי הןא:
קשרית אדרנלית מודגמת משמאל. גודל הקשרית
22 . מדובר HU 12 . בשלב המאוחר של הבדיקה צפיפות הקשרית HU לאחר הזרקת חומר ניגודי צפיפות הקשרית
באינסידנטלומה.
מה המשמעות ?
עמי
למה אינסידנטלומה?
13/12/13 11:56
45צפיות
אם האבחנה של היפראדוסטרוניזם הייתה מספיק חשודה והפנו אותך ל-CT, ואני מקווה שהייתה מספיק בטוחה ושלא סתם שלחו אותך ל-CT, אז הממצא הוא אולי הגידול שמפריש אלדוסטרון. אינסידנטלומה זה ממצא שהתגלה במקום אחד שלגביו לא היה כל חשד כאשר נבדיקה כוונה למשהו אחר.
הריון תאומים ורמות TSH
10/12/13 23:49
59צפיות
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע ה-33 להריון עם תאומים לא זהים.
לוקחת מידי בוקר יוטירקס 50 מ"ג מארבעה חודשים לפני הכניסה להריון.
בהריון הראשון התגלתה תת פעילות חמורה של בלוטת התריס שאוזנה במהלך ההיריון.
לאחר ההיריון הערכים התאזנו ללא טיפול תרופתי והייתי בהמלצת האינדוקרונולוג ללא טיפול (למרות שנמצאו נוגדנים) כשנתיים בערך.
הטיפול חודש עם התכנון להיכנס להריון.

לאורך ההיריון הנוכחי ערכתי בדיקות דם מידי חודש וה-TSH היה מתחת ל-2.5.
היום בבדיקה התגלה TSH 3.65. האם בעייתי?
כדאי לקחת שני כדורים נוספים בשבוע?
תודה מראש!!!
º
ממש לא יכול להזיק
13/12/13 11:52
24צפיות
תודה על תגובתך
13/12/13 15:06
18צפיות
החלמה מהירה לבנך
סליחה לכל החברים אבל בני מושפז
10/12/13 22:58
182צפיות
ואני כל הזמן סביבו וסביב פתרון הבעיה הלא שגרתית שלו. וממש אין לי זמן לפורום, אבל איריס חזרה לנו מאיטליה. אז תודה לחברותיי על העזרה הנפלאה. מקווה שאשן הלילה.
ת
º
רפואה שלמה לבן!
11/12/13 10:51
42צפיות
º
רפואה שלמה
11/12/13 12:16
29צפיות
º
תחזיקו מעמד שם!
11/12/13 13:09
61צפיות
עדיין מאושפז
11/12/13 22:38
112צפיות
ממש לא סיפור שפוט. כשאני א במרפאה אני כל הזמן איתו ומחפשת מענה לשאלות בספרות.
ממש לא סיפור קל.
אין לו איזה פקטור 5 ליידן או איזה עז אחרת?
11/12/13 22:58
86צפיות
אם הבנתי נכון מה סיבת האשפוז...
לא, יש לו. Paget-Schroetter's syndrome
12/12/13 05:52
127צפיות
Thoracic outlet syndrome due to effort. לאחר אימון בחדר כושר. שכיחות 1:100,000 לשנה.
הטיפול השמרני לא נעים: צינתור עם תרומבוליזיס עם אורוקינז. 3 ימים בלי לזוז בשכיבה על הגב ובצום מוחלט, ובסיום פירוק מכני של הקריש, עם אירוע של המוגלובינוריה, הכנסת קטטר, בקיצור טיפול קומפלט. מאתמול שוב נייד, יכול לאכול. התחילו קומדין אבל עוד כמה ימים עם חפיפת הפרין IV. ההמשך יכלול כנראה ניתוח שלא ממש מבוצע בארץ , לכן צפוי שנסע לחו״ל בשביל זה. ממש לא היה בתיכנון כל זה. ולא אין ביס קרישיות יתר.
כל האנצ'ילדה
12/12/13 07:01
98צפיות
ברור לך שזה בגלל שהוא בן של, כן? פרסונליטיס במיטבה!
אנשים מרימים משקולות בכל העולם, ולמי זה קורה? לבן של רופאה בכירה.
מעניין אם בדקו פעם את השכיחות של תסמונות נדירות ביחס למקצוע של החולה או של משפחתו
ברור שיהיה bias של אבחנה
12/12/13 09:26
104צפיות
כי דברים שאולי לא מאובחנים אצל אחרים יגיעו לאיבחון בירור ביתר קלות אצל קרובי משפחה של רופאים.
מאחלת
12/12/13 12:11
74צפיות
שהטיפול יצליח, שיעבור בקלות , ושתהיה לו החלמה טובה, מהירה ומלאה.
אמן.
רפואה שלמה !
בתור קינוח, גנבו לו את הטלפון
14/12/13 22:28
62צפיות
בתוך המחלקה, כשישן!
לגנוב
15/12/13 10:50
49צפיות
מאדם שמאושפז בבית חולים, ועוד כשהוא ישן- זו שפלות ממש. זה כמו לשדוד קשישים ולרמות ילדים קטנים.
באמת, גניבה היא גניבה היא גניבה-ובכל זאת... אין מילים.
קראתי בבוקר - וחשבתי לעצמי:מה כבר אפשר להגיד, אבל באמת , כל כך מתועב לגנוב ממאושפז , ועוד בזמן שישן - שלא נותן מנוח.חושבת על בחור צעיר , בבית- חולים ,ובתוך כל הבאסה-  יש לו נחמה קטנה בטלפון הנייד שמאפשר טיפה להעביר את הזמן . וגנבו לו אותו
מעשה מתועב , שפל ומקומם.
שיחזיק מעמד ושישתחרר מהר מבית החולים ושתהיה לו רפואה שלמה .
º
החלמה מהירה
12/12/13 00:45
28צפיות
º
החלמה מהירה
12/12/13 08:25
22צפיות
º
שיעבור מהר ובקלות!
12/12/13 09:16
19צפיות
º
רפואה שלמה!!
12/12/13 13:08
21צפיות
º
רפואה שלמה
12/12/13 14:18
18צפיות
החלמה מהירה
12/12/13 20:05
22צפיות
החלמה שלמה ומהירה......

ועם כל הבאסה מזלו שאת אמא שלו...

בשורות טובות ומהר.

מיכל
º
החלמה מהירה ולילות שקטים
12/12/13 20:35
22צפיות
תודה לכל המאחלים
13/12/13 08:46
73צפיות
לא היה לי זמן וגם לא פנאי נפשי לפורום בימים האחרונים. אני מנסה להשלים את הפער, אם כי אצא למרות גשם זלעפות ואלך לבקר את הבן שלי. הוא מרגיש יותר טוב, אבל עוד לא יצאנו מהסיפור. אדווח לו על התמיכה שקבל מכם. תודה, תודה מקרב לב
º
רפואה שלמה
13/12/13 12:02
17צפיות
דוקטור יקרה המון בריאות לבנך.
13/12/13 18:16
36צפיות
אלפי בריאות לבנך ורפואה שלמה. ורק רק בשורות טובות. אוהבות ומתגעגעות יעל ותהל קופלר.
º
רפואה שלמה!!!
15/12/13 16:21
8צפיות
החלמה מהירה מהירה!!!
16/12/13 23:10
9צפיות
יש לזכור כי יש דברים שמסתדרים מאליהם ולא תמיד זה כמו שזה נראה!!
מבקשת חוות דעת על תוצאות ניקור
10/12/13 22:17
63צפיות
בת 35, כשמונה חודשים לאחר לידה (הריון ולידה תקינים ותינוק מהמם .. :) )
לפני מספר חודשים הבחנתי בנפיחות בבסיס הצוואר, רופא משפחה הפנה לב.דם +US
ב.דם TSH - 3.57 ;FT4-11.84
תוצאות US - קשריות באונה ימין של בלוטת המגן עד 23X6.3 ממ איקוגנית שנצבעת בהיקפה. בלוטות לימפה בצואר אובליות עד 13.4X3.7ממ מימין ועד 15X3 ממ משמאל.
לאחר מכן הפנה לאנדו' שהפנה לניקור.
תוצאות הניקור -משטחים היפרצלולריים ומראים תאים אונקוציטריים דיסוציטיביים של מיקרופולקולים עם חומר אמורפי. תאים בעלי ציטופלזמה רחבה וגרעינים אקסצנטריים אטיפיים ולעיתים גרעינונים בולטים. מתאים לfollicular neoplasm of hurthle cell

אנדוקרינולוג הסביר שהתוצאה אינה חד משמעית וכי יש לבצע ניתוח לכריתת אונה ימנית לצורך ביופסיה. במידה ושפיר - אין צורך בהמשך טיפול במידה וממאיר - יש צורך בניתוח נוסף כעבור מס' שבועות  להסרת הבלוטה כולה ואז המשך טיפול ביוד וטיפול תרופתי.

הייתי מעוניינת בחוות דעת נוספת לפני ביצוע הניתוח. מה אומרת התשובה שקיבלתי? האם יש מקום לניקור נוסף או בדיקות אחרות ? (האנדו' שאצלו הייתי אומר שמבחינתו גם אם תוצאות ניקור נוסף ישללו ממאיר היה מבצע ניתוח בגלל התוצאות  הנ"ל)
אם אני מבינה נכון הניתוח עצמו לא נעשה ע"י אנדו'. בפורום השכן ראיתי המלצות על מנתחים ,האם גם הם יכולים לתת לי חוות דעת נוספת או שעלי לפנות לאנדו' נוסף ? האם אפשר לקבל המלצה לאנוד' ולמנתח באזור הצפון?
כמו כן - אשמח לדעת מהי הדחיפות בניתוח. אין לי כוונה להתמהמה  אבל הייתי רוצה לבדוק ולהבין כמה שיותר לפני הניתוח ולקבל החלטה ברוגע ולא בלחץ
תודה
קודם כל זה לא דחוף
13/12/13 08:42
113צפיות
אבל כל אחד יתן לך אותה המלצה כי זה מה שמקובל. לפי המראה ב-US זה דווקא לא נראה חשוד לממאירות אבל עם ציטולוגיה של תהליך פוליקולרי אני לא חושבת שיש מנוס. שוב כפי שענינו לשואלת אחרת, בדיקה גנטית יכולה להסיר ספקות ואולי לחסוך לך ניתוח. בכל מקרה לא מדובר  צורך דחוף בניתוח
מה הכוונה ב"עם ציטולוגיה של תהליך פוליקולרי"
14/12/13 11:09
26צפיות
כמו כן, היכן אפשר לקבל מידע על הבדיקה הגנטית?
תודה רבה ורפואה שלמה לבנך!
בדיקה גנטית
16/12/13 06:10
31צפיות
תסתכלי תחת Affirma/veracyte. פוליקולרי זה מינוח שבא לתאר כי התאים של בלוטת התריס (שנקראים תאים פוליקולריים) יוצרים מצבורים שמזכירים זקיקים, כאשר לרוב יש מעט מנזול הבלוטה (הנקרא קולואיד) מרוח על הזכוכית. העניין הוא שמיעוט של המקרים האלה הם ממאירים, אבל לפי  ציטולוגיה לא ניתן להבדיל בין שפיר לממאיר, ולכן מומלץ ניתוח אלא אם כן באמת ניתן להסתמך על הבדיקה הגנטית ששוללת ממאירות.
חוששת וצריכה תשובות אם מישהו יכול לעזור...
10/12/13 21:18
82צפיות
שלום, אני בת 29, מאובחנת מזה כעשר שנים כסובלת מפיברומיאלגיה.
לפני כחצי שנה, בזמן שיחת טלפון, נתקפתי כאבים עזים מאוד בבלוטות הצוואר שהקרינו גם לאוזן. עד כדי כך כאב לי שנעצרתי באמצע הרחוב כי לא הייתי מסוגלת לחשוב על הליכה. לא יכולתי לדבר וניתקתי את הטלפון.
לקח לי יומיים עד שיכולתי לדבר.
מאז מידי פעם יש לי צרידות בקול, ולרוב הבלוטות שלי נפוחות.
בחודשים האחרונים היה לי חום שמופיע יחד עם כאב מוגבר בבלוטות בצוואר(37.5-37.8 ופעם יוצאת דופן 38.6).
בספטמבר היה אירוע כזה של חום קצת יותר משבוע, ממש לפני כמה ימים היה אירוע של חמישה ימים רצופים עם חום.

עשיתי בדיקות דם שכולן יצאו תקינות. כל הספירת דם, שקיעת דם, הכל בנורמה. אין אלרגיה, אין וירוס, אין תהליך דלקתי בגוף.
דבר אחד יצא לא תקין- TSH=7.27, והT3 יצא תקין (13.5)
גם ב-2006 יצאה לי תוצאה דומה, ואני רואה שמאז בארבעת הבדיקות שעשיתי אחת לכמה שנים, הT4 יורד מעט בהדרגה מבדיקה לבדיקה.

הרופאה שלחה אותי לעשות אולטרסאונד ויש לי תור לעוד שבוע.
אני מאוד מודאגת כי לאחי היה לימפומה נונהודג'קינס ולמספר אנשים במשפחה שלי יש בעיות עם בלוטת התריס....

יש סיבה לדאגה או שזה לא נשמע כמו משהו רציני?

בתודה מראש על כל תשובה...
ממש לא
13/12/13 08:37
45צפיות
גם אם יש לך תת פעילות קלה זה לא עניין רציני בכלל. לא קשור למחלה של אחיך אגם כנראה לא קשור לאירוע הכאבים שחווית. יש משהו במישוש שנשלחת ל-US? רוב הסיכויים שיראו כל מיני דברים קטנים, מרקם גם, אולי זרימה מוגברת, קשריות קטנות. אני רק חוששת שעם הרקע שלך זה מיד יתחיל כדור שלג של עוד ועוד בדיקות. אם אין ממצא מישושי לא הייתי עושה את הבדיקה
אשמח לתשובה בנוגע למינון מומלץ לתקופת ההנקה
10/12/13 21:16
35צפיות
ילדתי לפני כחצי שנה, מניקה הנקה מלאה.
במהלך ההריון סבלתי מתת פעילות קלה וטופלתי ב - 50 מקג יותירוקס ליום. לא נמצאו נוגדנים לבלוטה.
לאחר הלידה הורדתי את המינון בהדרגה (יום כן יום לא).
כיום לאחר חצי שנה ביצעתי בדיקת דם וקיבלתי תוצאות: TSH - 8, FT4 - 10.

האם לחזור למינון של 50 מק"ג יותירוקס ליום?
(אבצע בתיאום גם עם רופא המשפחה, אשמח לשמוע את דעתכן המקצועית).

תודה
רק לחדד - לא טופלתי לפני ההריון אז לא ידוע לי
11/12/13 15:51
21צפיות
מה המינון המקובל.
הטיפול ביותירוקס התחיל במהלך ההריון, 50 מק"ג ליום.
תודה
13/12/13 19:27
8צפיות
את צריכה לעלות מינון
14/12/13 11:30
26צפיות
תטך מעקב תפקודי תריס.
מתנצלת, לא הייתי ברורה
15/12/13 21:18
15צפיות
אינני מטופלת כעת.
טופלתי ביוטירוקס לראשונה בזמן ההיריון והפסקתי לקחת כחודש לאחר שילדתי.
האם לחזור כעת למינון שקיבלתי בהיריון- 50 מקג ליום? או שבגלל שאינני בהריון (ולא מנסה להרות) מומלץ לקחת מינון נמוך יותר?
ושוב תודה
כנראה שעברת דלקת שלאחר הלידה
16/12/13 06:00
20צפיות
זה כנראה הזנב שלה. אם לא טופלת עד כה. את לא חייבת. חכי ותחזרי על תפקוד התריס. אבל תוודאי שאת לא נכנסת להריון . אם אין אפשרות למנוע הריון, אזי עדיף לטפל. אחרת רוב הסיכויים שה-TSH יחזור להיות מה שהיה לפני ההיריון ושעד להיריון לא תצטרכי טיפול.
º
תודה רבה! רפואה שלמה לבנך!
16/12/13 14:10
2צפיות
T4 גבוה בהריון
10/12/13 13:39
55צפיות
שלום,
אני בהריון שבוע 10.
לאחר ההריון הראשון אובחנה אצלי מחלת גרייבס ו ה T4 היה 74
הייתי מטופלת במרקפטיזול וPTU ולפני 8 חודשים הפסקתי והייתי מאוזנת עד ההריון הנוכחי ללא כדורים.
(TSH היה נמוך אבל T4 ו T3 היו בנורמה)
היום ביצעתי בדיקת דם וה T4 הוא 20.5 TSH קטן מ 0.008.
דיברתי עם הרופא והוא אמר שלא צריך בינתיים טיפול תרופתי ולחכות עוד חודש לעשות בדיקות שוב.

האם באמת אין צורך בטיפול תרופתי במצב כזה? אני מפחדת שתוך 4 שבועות ה T4 יעלה ממש וזה יכול לגרום נזק לעובר?
האם יש מצב כזה? ולחילופין האם הטיפול התרופתי יוכל להזיק לעובר גם?
אפשר לחכות פחות
13/12/13 08:14
34צפיות
בינתיים אני מסכימה. יש אפשרות שתוצאה זו משקפת תחילת הריון ולא התלקחות של Grave's.  בד״כ בהריון יש רמיסיה של פעילות יתר., ונשים שמטופלות תרופתית יכולות לרוב להפסיק טיפול. יש מקרים שזה לא כך, כך שיש סיכוי להתלקחות. לא הייתי מחכה חודש אלא חוזרת על הבדיקה בעוד שבועיים. אם תהיה עוד עליה הייתי מחדשת טיפול במינון קטן של PTU ועוקבת מקרוב כדי להפסיקו בהזדמנות הראשונה
שאלת חפירה ארכיאולוגית.....
10/12/13 00:35
67צפיות
חשוב לי, בשביל עצמי, לנסות להבין משהו שקרה לפני שלושים עד עשרים שנה.
אני בת 55 ואובחנתי לא מזמן עם ת פעילות. כרגע מנסה להתאזן עם לבותירוקסין.
ילדתי שלושה ילדים לפני 30-21 שנה.
ההריון הראשון היה תקין. בשניים שאחריו הייתה לי סוכרת גבולית. המהעתי מסוכר והכל היה בסדר.
בשניהם גם ירדתי במשקל במקום לעלות  בעיקר כי הבחילות וההקאות המשכו לכל אורך ההריון (התחלתי אותם במשקל די גבוה  כך שזה לא היה נורא) ויילדו אותי חודש לפני הזמן, ברגע שהבנות הגיעו ל 4 ק"ג (אני נמוכה והיה להן צפוף ברחם)
וכאן אני מגיעה לנושא:
אחרי כל אחת משלושת הלידות עליתי מאוד במשקל, צברתי נוזלים - בעיקר בקרסוליים וכפות הרגליים והידיים, הרחם לא התכווץ מעצמו, ומשהו לא היה תקין בחלב.

כביכול היה לי משהו דמוי חלב, אבל הבכור לא עלה במשקל החל מהשבוע השלישי, לא היו לו יציאות, ואחרי כשלושה שבועות כאלה (כשאחיות טיפת חלב לוחצות עלי להמשיך להניק, והורי לוחצים עלי מהצד השני להתחיל לתת פורמולה) הוא לא הסכים יותר לינוק, עברנו לפורמולה, והכל בא על מקומו בשלום.
אחרי הלידה השנייה לא היה לי בכלל חלב! כלום! כבר בבית החולים היא קיבלה פורמולה וזהו.
אחרי הלידה השלישית (שהייתה בהפרש שנים גדול, והרגשתי מבוגרת וסבלנית....) ניסיתי להניק במשך שבועיים, עד שהקטנה סובבה את הראש לצד השני ולא הסכימה לינוק.
עוד רציתי להוסיף שמייד אחרי כל לידה היה לי חום לא מוסבר בסביבות 38 מעלות, שחלף כעבור יממה בערך.
שנים היו לי ייסורי מצפון על זה שלא הצלחתי להניק. אשכרה מצאתי את עצמי מתנצלת בפני כל העולם כשהנושא עלה.
אני יודעת שניסיתי, אבל תמיד חשבתי שאולי זה שלא היה לי חלב זה משהו פסיכולוגי, כאילו הייתה לי אולי התנגדות פנימית להנקה או משהו תת מודע.
אני עצלנית אז אולי לא ניסיתי מספיק, וכו'.
אבל עכשיו אני מבינה שתת פעילות יכולה להביא לבעיות בהנקה.
האם התמונה שתיארתי מתאימה לתת פעילות חולפת של אחרי לידה?
כי בסך הכל חלפו עשרי םשנה מהלידה האחרונה עד שאובחנתי (לפני כן ערכו לי כמה בדיקות כי תמיד התלוננתי על עייפות ייתר, ציפורניים שבירות וקור, אבל הבדיקות היו תקינות עד לפני כמה חודשים).
אני מודעת לזה שהשאלה שלי משונה  וארכיאולוגית, אבל חשוב לי לדעת אם יש סיכוי שהכשלון בהנקה לא היה באשמתי.
תודה.
מתנצלת על טעויות ההקלדה
10/12/13 00:37
28צפיות
אני מקלידה "עיוורת" על מקלדת בלי אותיות בעברית, ולפעמים מפספסת טעויות בהגהה.
לא סביר
12/12/13 09:49
45צפיות
בתת פעילות אין באופן טיפוסי בעיה בהנקה. אז איש לא יוכל להוכיח כלום ע ל דבר שקרה לפני 30 שנים, אבל לא נראה. דלקת לאחר הלידה קורת אצל 10% מהנשים, ואין בד"כ כל קשר לקושי בהנקה, גם לא בשלב של תת  הפעילות.
º
תודה!
12/12/13 11:03
7צפיות
תת פעילות- שואלת שוב -אודה להתייחסות
09/12/13 23:27
37צפיות
בת 30, בעלת שחלות פוליצסטיות. בשנה האחרונה ללא גלולות וקיבלתי סה"כ פעמיים באמצעות פרומילוט נור ודופסטון -הדימום היה כיומיים.מעט דם חום בלבד...
לפני שבועיים סיימתי ליטול אוטרואגסטן 7X2 ולא הגיע המחזור.

בus לא נראה ציסטה בשחלה אך טרם נבדק לעומק. לפני 4 ימים עשיתי בדיקות דם. אין הריון.
אך יצא לי ערך נמוך של 8.8 - t4 free .
TSH - 2.2
הרופא אמר כי קיימת סתירה בין 2 ערכים אלו - ואולי זו טעות במעבדה כי ה TSH תקין - ושאעשה עוד כמה ימים שוב.

1. האם אכן יש סיכוי שהבדיקת דם (T4) מעוותת בגלל שהייתי שבוע וחצי אחרי האוטרואגסטאן או מכל סיבה שהיא??
2. האם יכולה להיות תוצאה כזו שהtsh תקין אך הT4 נמוך? . איך מטפלים? כמה זמן לוקח לערך t4 להתאזן?
ולמה זה מפריע לפוריות/רירית??
º
עניתי לך בפעם הראשונה
14/12/13 22:26
4צפיות
לגבי התינוקת שלי
09/12/13 21:48
77צפיות
אני מרגישה בתוך סיוט. אובחנו לcah, מקווה שזה לא קלאסי. לא הייתה בעיה כשהיא נולדה. הבדיקות עם הלידה היו בסדר גמור. אברי המין תקינים. כעת בגיל 10 חודשים בעקבות שיעור באיבר המין מסתבר שהיא סובלת מזה. יש לי שאלה. האם הגילוי המוקדם הוא עדות לכך שהבעיה חמורה מאוד?  האם ילדות שמתגלות בגיל 6 ולא לפני סובלות ממוטציה חמורה פחות ? ואם כן, ואם המוטציה חמורה מאוד, מדוע אין תסמינים נוספים למעט השיעור, שהוא לגמרי מינורי, ולא נראה. סתם הלכתי לבדיקה כי אני אימא היסטרית. לבנות של חברות שלי גם יש שיעור דומה והן לא ממהרות לבדוק. אשמח להתייחסות,
אימא מפוחדת,
היות שאנחנו כבר דיברנו, אני משאירה את השטח
09/12/13 23:19
54צפיות
לדר' יעיש ותורגמן
הייתי שמחה לראות קצת נתונים מעבדתיים
12/12/13 09:37
54צפיות
מה היה הקורטיזול? מה היה ה-17OHP? כמעט 100% בטוח שחלא מדובר בצורה הקלאסית. הצורה הקלאסית מתבטאת בצורה דרמטית בלידה.  בכל זאת מדבור במצב מולד גנטי ולכן יש אפשרות תיאורטית לגלות את הצורה הלא קלאסית בגיל 10 חודשים. זה לא טיפוסי כי בד"כ מגלים את זה סביב גיל ההתבגרות או בגלל הופעה מעט מוקדמת של תהליך ההתבגרות. לא ידוע לי שהמוטציות היותר קשות שגורמות לצורה הלא קלאסית מתגלות דווקא בגיל יותר צעיר.
לדעתי אם אין  עדות להתבגרות מוקדמת, אם אין התקדמות ניכרת של גיל העצמות, הייתי עוזבת אותה בשקט ולא מציעה שום טיפול.
cah
13/12/13 12:01
39צפיות
שלום, תודה על המענה. קרן, התוצאות הן: קורטיזול 270, 170hp 66 באפס. פנינו בעקבות שיעור באיבר המין. לא שיעור מטריד מאוד, אבל שיעור. הרופא אמר שאם לא הייתי בודקת סביר להניח שהיינו מגלים בגיל ההתבגרות. במבחן סינקטן הקורטיזול עלה מעט מאוד. אין סממנים נוספים. אין התקדמות בגיל עצמות. יש התאמה בין גיל עצמות לגיל. שאלתי את הרופאה הכיצד יש לה ערכים גבוהים כל כך ואין ממש תסמינים, למעט השיעור. הא אמרה לי שזה טוב שאין, ושלא תמיד יש. לפעמים א-סימפטומטי, למרות הערכים. ושעליי להסתכל על הילדה ולראות שהכל תקין גופנית ולשמוח על כך. דבר נוסף שמטריד אותי, האם היא תהיה טום בוי בילדותה? האם לא תהיה ילדה עדינה? או רגישה? האם השפעת האנדרוגנים משלב עוברי הביאה ליצירתו של "מוח גברי"? אשמח להבהרות,
המון המון תודה,
מיטל
º
מקפיצה, ומקווה שזה מקובל
14/12/13 19:36
12צפיות
לא לדאוג
14/12/13 22:25
29צפיות
אנחנו לא יודעים בדיוק מה עוד משפיע. כי באמת על רמה דומה של אנדרוגנים יש בנות עם תסמינים מאד בולטים ובנות אחרות ללא כל תסמין. אני אל חושבת שמישהו יכול לחזות האם תהיה טום בויי, אבל קרבו לוודאי שלא בגלל ה-non classical CAH.
את באמת צריכה להירגע. אם אין לה סימנים של התבגרות מוקדמת, אם גיל העצמות שלה לא מקדים את הגיל הביולוגי, לדעתי אין מה להציע טיפול בשלב זה. צריך לשמור עין פקוחה בהמשך, אבל רגע את חייבת להירגע. הילדה שלך בריאה, ואין לה שום דבר רציני.
º
המון תודה, את מקסימה :)
15/12/13 00:45
9צפיות
תת פעילות בלוטת התריס + הריון
09/12/13 20:53
38צפיות
שלום, אני מטופלת באלטרוקסין (50) כבר שנתיים וחצי (מאחרי הלידה הראשונה והטראומטית שהייתה לי) ותוצאות בדיקות הדם השתפרו ולפני חודשיים הייתי לי תוצאה של 2.81 (אפילו הרופאה אמרה שאם לא הייתי מתכננת הריון ניתן היה לשקול הורדת מינון).כעת, שמחה ומאושרת, גיליתי שאני בהריון  והרופאה ישר אמרה לי להעלות את המינון (לקחת פעמיים בשבוע 2 כדורים נוספים). כשיבתי עם הרופאה (לא אותה אחת) כשתכננתי להיכנס להריון היא אמרה לי שצריך להיות בהריון בטרימסטר הראשון- בין 2.5-3 ועדיף עד 2.5 והרופאה שאמרה לי להעלות את המינון החליטה שהיא רוצה אותי בין 0.5-1 ומקסימום 2!!! מכיוון שאני רואה שיפור משמעותי בבדיקות הדם שלי ומכיוון ששמעתי דעות של רופאים אחרים (אפילו היה רופא שאמר לי שהטווח בהריון הוא כמו הטווח בנורמה-עד 5! וזאת כשבקופת חולים כללית החליטו שהנורמה הוא דווקא עד 4 ללא הריון!) ליבי לא עם הרופאה שאמרה לי להעלות את המינון ואני לא יודעת מה עלי לעשות כדי לא לפגוע בעובר. עשיתי היום בבוקר כבר בדיקות דם על מנת לקבל תוצאות מבזמן הריון והייתי באמת רוצה לדעת מהו הטווח עבורו לא יהיה חשש בהריון.

תודה רבה. אני צריכה קול כזה, שיגיד לי את האמת, בלי פוליטיקות וכספים של חברות תרופות למיניהן.....
ושוב תודה מראש,
א.ש
יש לך נוגדנים?
09/12/13 23:22
36צפיות
אם יש לך נוגדנים - ההמלצה היא להיות מתחת ל- 2.5, ועדיף עם טווח בטחון.
אם אין לך נוגדנים - יש חילוקי דיעות בנושא. יש דעות לכאן ולכאן.

ואגב, זה לא עניין של פוליטיקות וכספים (וזה נורא מקומם אותי שכתבת את זה, ובכלל שאנשים חושבים ככה), זה עניין של תפיסות שונות של המצב.
אם רופא חושב שעדיף שתהיי על הצד הנמוך של ה- TSH, זה בגלל שהוא חושב שעדיף לא לקחת סיכון עם התינוק שלך, לא בגלל פוליטיקות וכספים וחברות תרופות.
ברוכה השבה דר' איריס!
09/12/13 17:18
44צפיות
איזה כיף שאת כאן
º
תודה שרון חמודה1
09/12/13 18:19
24צפיות
עזרה
09/12/13 13:48
29צפיות
אני סובל מתת פעילות כ 12 שנים, מטופל באלטרוקסין ומאוזן.
לאחרונה התחלתי טיפול אלטרנטיבי מסודר המבוסס בעיקר על שינוי תזונתי, פעילות גופנית ודיקור.
התוצאות מ ד ה י מ ו ת!!
בבדיקות הדם המדדים השתפרו פלאים-
TSH - 0.1 (היה 7.96 לפני)
T3 - 5.9
T4 - 19.1 ( היה 12.7 לפני)
(גם הכולסטרול ירד מ 300 ל 170 )

רופאת המשפחה שלי ממליצה לרדת מ 1100 מג לשבוע ל 1000 ואני מרגיש שצריך להוריד הרבה יותר. והכי חמור שהיא לא מאמינה שהשינוי הוא כתוצאה מהשינויים שעשיתי...
מיותר לציין שאני מרגיש הרבה יותר עירני, חיוני, גם רזיתי ב 8 קג...
מה עושים?

האם יש מומחה אנדוקרינולוג מומלץ עם ראש פתוח?!

המון תודה
,דני
º
אפשר להפחית ביותר, תוך מעקב תפקודי תריס
09/12/13 17:02
15צפיות
פענוח us
09/12/13 13:09
15צפיות
אבקש הסבר לפענוח us: איסתמוס מעובה במקצת באמצע הודגם קשר היפואקוגני סולידי בגודל 7*8 אין עדות למיקרוקלציפיקציות יש לשקוך בירור ע"י f.n.a
יש לך קשר קטן ברקמה שמחברת בין אונות התירואיד
09/12/13 17:03
22צפיות
בלי מיקרוקלציפיקציות שמחשידות לממאירות. לרוב לא מנקרים קשרים פחות מ - 1 ס"מ שאינם בעלי מאפיינים חשודעים וניתן להמשיך במעקב US בלבד.
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום