בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

2 שאלות
24/01/14 16:00
71צפיות
שלום ד"ר תורג'מן,

האם יש משמעות למועד ביצוע בדיקות פרופיל הורמונלי כאשר לא מדובר בסוגיות פוריות, או שניתן לבצע לאורך כל החודש?
ושאלה נוספת - אשמח לשמוע מה דעתך על תרופות לתת-פעילות בלוטת התריס המבוססות על הורמונים זהים ביולוגית (ארמור, ארפה וכו'). ראיתי שתרופות אלה צוברות פופולריות בארה"ב, ואני תוהה למה בארץ עדיין לא.

תודה מראש!
מומלץ לבצע את הבדיקות ביום 3-5 למחזור
26/01/14 09:33
28צפיות
אלא אם יש צורך אחר כמו מעקב אחר ביוץ ואז יש צורך בביצוען בזמן אחר.
לגבי הטיפולים האחרים לתת פעילות, מניסיון שלי מרבית החולים מסתדרים ומאוזנים תחת הטיפולים הקיימים בארץ.
תופעות לוואי של פרופסיה
24/01/14 12:38
24צפיות
שלום דר
אני עוד בחור שהשתמשתי בפרופסיה ל 5 חודשים והתפתחו אצלי תופעות  של ירידה בחשק  המיני  בעיות בתפקוד המיני  
עד עכשיו זה כבר 3 שנים. אני שולח את זה בפורם אחרי שראיתי את ההודעה של בחור קוראם לו רועי לאותם תופעות
עברתי הרבה רופאים בארץ אבל אין תשובות בדיקות הורמונליות תקינות.כולם לא מודעים לבעיה
בעולם זה כבר התחיל להתפרץ שהתרופה יש לה תופעות שלא חשופים לציבור כמו בעיות תפקוד מיני כרונייםת בעיות זיכרון ץ עיפות כרונית הזעת יתר .התקררות ביידים
ביות שינה וכולי
דר אני פונה אליך לכוון אותי  מה לעשות למי לפנות
propecia  help.com
propecia foundationfאלה האתרים המודעים לבעיה
מודה לך מראש מכקווה שתעזרי ליי  
אדרנל
23/01/14 22:35
32צפיות
בת 55. באולטראסאונד בטן עליונה התגלה אדרנל שמאלי בגודל
1.8סמ'. בסיטי חזה מלפני 3 חדשים היה אדרנל שמאלי מגושם.
קשרית יציבה. יתכן שהאדרנל צמח כל כך מהרנ?
האם צריך לעשות בדיקת הדמייה נוספת כדי לעמוד על טיבו של האדרנל המוגדל?
1.8 ס"מ זה לא גדול
25/01/14 13:10
27צפיות
אם לפני 3 חודשים לא היה שום דבר מדאיג  באדרנל והוא רק נראה מגושם, אין צורך בבדיקות נוספות.
הכנות לטיפול ביודרדיו אקטיבי
23/01/14 15:20
74צפיות
שלום, הופנתי לטיפול ביוד רדיו אקטיבי לאחר הסרת גידול ממאיר מבלוטת התריס.
הרופא הנחה אותי א. חודש לפני מתן היוד להפסיק לקחת אלטרוקסין. ב. שבועיים לפני הטיפול לקבל זריקות טרוג'ין ולעשות מיפוי. הרופא אומר שצריך גם זריקות וגם להפסיק לקחת אלטרוקסין ולפי מה שאני יודעת הזריקות אמורות להחליף את הפסקת האלטרוקסין. אשמח לדעת מה אתם יודעים על העניין כי אני ממש לא רוצה להפסיק לקחת אלטרוקסין חודש ואז להיות מחורפנת מחוסר האיזון.
תודה!
את צודקת
24/01/14 19:28
42צפיות
זריקות התיירוג'ן מחליפות את הפסקת האלטרוקסין.
הרופא שהפנה אותך הוא אנדוקרינולוג?
זה ממש מיותר
25/01/14 13:11
50צפיות
ולדעתי הייתה פה אי הבנתה. לדעתי הוא התכוון או זה או זה.
בת כמה את? מת למתי מתוכנן הטיפול?
תשובות
28/01/14 10:32
17צפיות
אני בת 26 הטיפול מתוכנו ל-5/03. הרופא (אונקולוג)כתב במפורש במכתב להפסיק לקחת אלטרוקסיו ב5/02 ולקחת זריקות טירוג'ן לפני המיפוי. כמה זמן מהזריקות אפשר לעשות טיפול רדיואקטיבי בלי לקחת אלטרוקסין?
יש פה טעות
31/01/14 05:59
16צפיות
לא עשוים גם זה וגם זה. לטיפול עושים דיאטה דלת יוד 10 ימים. מקבלים זריקת תיירוג'ן יומיים עוקבים ומקבלים את היוד ביום ה-3, כל זאת בלי צורך לפהסיק תירוקסין. יש כאלה שמפסיקים ליומיים שלשה. לא ממש מוצדק. אבל לא חודש.
הלכתי להתייעץ עם האנדוקרינולוג שמטפל בי.
01/02/14 23:06
13צפיות
בהתחלה הוא גם לא הבין את הכפילות אך כשעיין טוב בהנחיות הוא הסביר לי שהזריקות הן כדי שאוכל לעשות את המיפוי ובגלל שקופת חולים לא מממנת יותר מפעם אחת את הזריקות אז צריך להפסיק אלטרוקסין בשביל הטיפול ביוד, אך הוא נתן לי כדורים אחרים לשבועיים הראשונים של ההפסקה מהאלטרוקסין...
תודה רבה! בזכותכם הלכתי לרופא וקיבלתי פתרון לפחות לחצי מחודש הלא מאוזן...
שיער ערווה אצל בת 7.5
23/01/14 12:15
72צפיות
הבת שלי בת 7.5, נמוכה מאוד לגילה ומאוד רזה (אחוזון 5 בערך בשני המקרים). לאחרונה שמתי לב שיש לה מספר שיערות כהות יותר על איבר המין. אלו לא שיערות עבות או קשות, רק כהות יותר.
צילום כף יד שנערך לה לפני יותר משנה הראה על גיל עצמות נמוך יותר מגילה האמיתי.
האם יש צורך בבדיקת רופא? או שאין סיבה לדאגה?
לא נראה לי
25/01/14 13:09
65צפיות
הייתי רק עוקבת. אם את מתחילה לראות עוד ועוד סימנים אז כן. אבל על כמה שיערות יותר כהות , לא ארוכות ולא גסות, לא הייתי מתחילה לשגע אותה עם בדיקות.
אירוח בנושא התביעה נגד מאסטר שף
23/01/14 09:38
22צפיות
|אקשן|האם תכניות הריאליטי משקפות לנו את המציאות?
עם עליית העונה הרביעית של מאסטר שף, חשף אסף הלפרין את חוויותיו מההשתתפות באודישנים.
אסף עומד בראשה של תביעה ייצוגית על סך 16 מליון שקלים כנגד הפקת התכנית והוא יתארח היום משעה 15:00 בפורום טלוויזיה ויענה על השאלות שלכם סביב הפרשה.
שימו לב, ניתן לשאול שאלות גם בכינוי אורח
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
בדיקה חוזרת לתפקודי הבלוטה
22/01/14 21:20
85צפיות
אחרי יציבות ארוכה בהרגשה ואחרי שהבדיקה האחרונה הראתה ערך של 2.94 עם 500 מק"ג,
התחילו בשבוע וחצי האחרונים שוב תופעות של חוסר איזון.
ירדתי 3 ק"ג, התחלתי להרגיש עייפה בעיקר במאמץ ולהזיע בלילה בצורה בלתי מוסברת.
בנוסף גם היה לי וירוס בשלושה ימים האחרונים שגרם להתנפחות של הצדדים בגרון ולחום לא גבוה(בלוטות לימפה?).
יש מצב שוירוס משגע את הבלוטה? זה יסתדר לבד או שצריך לבדוק אותה?
יתכן
25/01/14 13:08
54צפיות
אבל  אולי זה הכל רק מהוירוס. לא עשית בדיקה? תעשי.
בדקתי בסוף
25/01/14 14:24
40צפיות
יצא תקין

תודה
קשרית בבלוטת התריס
22/01/14 20:49
72צפיות
שלום,

בן 46 , בריא .
לפני כשלושה שבועות , גילו לי קשרית באונה ימנית במידות 2/3/2 ס"מ
ע"פ FNA  - נקבע fullicular neoplasia
בדיקת הקלציטונין תקינה.
לקראת ניתוח להסרת האונה הימנית .
האם מועד לניתוח שייקבע לחודש מרץ, רחוק מדי? האם עליי להתעקש להקדמתו?

תודה.
לא זה בסדר
25/01/14 13:06
52צפיות
אם ב-US היו רואים דברים מאד חשודים לממאירות היו מנתחים אותך קודם. קעח בחשבון שהסיכון לממאירות הוא רק בסביבות 30%. זה בסדר, זה יכול לחכות בלי בעיה עד אז.
תודה דר' קרן! עוד שאלה קטנה..,
25/01/14 13:41
25צפיות
למה הכוונה דברים חשודים ב-us?
אצלי בבחינת ה-us נרשם
באונה הימנית הודגם קדרית סולידית בגודל 2.2*3.1 ס"מ וסקולרי ועם גבולות סדירים
אונה שמאלית ללא ממצא פוקלי.
האם את מזהה כאן משהו חשוד?
שוב תודה ושבת שלום,
אנדוקרינולוגיה
22/01/14 16:49
89צפיות
האם עם בדיקות דם
º
לחלוטין!
22/01/14 19:42
30צפיות
לקחת גלולות דיאנה?
21/01/14 21:53
22צפיות
אובחנתי בשחלות פוליציסטיות, בת 16 עם שיעור יתר ואקנה אך מחזור תקין (כל 28 יום)
הרופא אומר שכדאי לקחת גלולות דיאנה כי יש סיכון למחלות מטבוליות וסרטן הרחם אבל אני לא יודעת אם כדאי לי באמת לקחת גלולה כל כך חזקה.
מה כדאי?
ועוד דבר, גם אם יש לי מחזור תקין, עדיין יהיה לי קשה להיכנס להריון?
שיעור יתר
21/01/14 17:08
87צפיות
שלום ד"ר,
אני בת 19.10
לפני כשלושה חודשים שמתי לב לשיעור יתר באזור הצוואר והסנטר. עשיתי בדיקה הורמונלית מלאה ביום 7 של המחזור, ולהלן התוצאות:
17OH-PROG  8.6
FSH- 5.2
LH-7.3
השאר תקין.
גניקולוגית נתנה מרשם של כדורים "DIANE" באופן קבוע.
רציתי לדעת האם אכן יש צורך לקחת את הכדורים כפיתרון לבעיה, או שיש צורך לפנות לאנדוקרינולוג?
או שבכלל מדובר במצב זמני שיכול להסתדר מאליו?
לפני הדיאן...
22/01/14 04:58
61צפיות
הייתי עושה מבחן synacthen, עם 250 מיקרוגרם. לפי הרמה הבסיסית של ה-17OHP, לא מן הנמנע שיש לך non classical 21OHase deficiency. חשוב לדעת זאת, כי אמנם דיאן יכול להיות טיפול, יש גם אפשרות לטפל אחרת. אז לפני שמתחילים כדאי לדעת זאת.
רק עוד כמה שאלות קטנות (;
22/01/14 15:21
42צפיות
אשמח אם תסבירי לי בקצרה מה זה non classical 21OHase deficiency :)
ממי אני יכולה לקבל הפניה לביצוע המבחן הנ"ל? רופא משפחה?
במידה ומחליטים לטפל בדיאן, הטיפול הוא קבוע? או שניתן להפסיק אחרי תקופה מסויימת ? בכל זאת כדורים, רחמים על הכבד...
תודה רבה על העזרה !
NON CLASSICAL CAH
22/01/14 19:42
46צפיות
זאת הפרעה מולדת בתפקוד יותרת הכליה.
בגלל שיותרת הכליה "מתאמצת" כדי לייצר מספיק קורטיזול, נוצרים יותר תוצרי לוואי כמו אנדרוגנים. מה שגורם לתופעות של שיעור יתר, שחלות פוליציסטיות וכדומה.
בילדים זה עלול לגרום לגדילה מואצת בשלב הראשון, והפסקת גדילה מוקדמת.
הפניה נותן אנדוקרינולוג.
טיפול בגלולות תמיד אפשר להפסיק, אבל למה? אם זה עובד טוב - אין צורך.
פעם דיאן היתה באמת גלולה "חזקה" מבחינת מינון הורמונים, אבל עם השנים המינון פחת. למרות שעדיין היא מה"חזקות" יחסית, היא כבר לא קטלנית כמו פעם.
º
תודה רבה !
23/01/14 20:54
12צפיות
טיפול בדיאן
30/01/14 00:21
18צפיות
שלום ד"ר,
התחלתי לקחת דיאן עד לתור שלי אצ אנדוקרינולוג, האם הטיפול יגרום לנשירה של השיער בחזרה או רק יעצור את הצמיחה?
תודה שוב על העזרה !
מה עושים עם הכאבים?
21/01/14 05:51
60צפיות
לפני כמה חודשים גילו אצלי תת פעילות של בלוטת התריס. (TSH 20,  FT4 9)
הוחל טיפול במינון נמוך מאוד (50 מיקרוגרם ליום) של לבותירוקסין, ותוך חודשיים נכנסתי להיפר. (TSH 0.03, FT4 20)
הרופא הפסיק את הטיפול לפני קרוב לחודש, ובעוד חודשיים אני אמורה לעשות בדיקת דם.
דווקא יותר נעים לי כרגע בלי הטיפול, כי מאוד לא אהבתי את ההרגשה של ההיפר. אז אני ממתינה בסבלנות לבדיקת הדם.
אבל דבר אחד מציק לי מאוד: הפרקים והשרירים. אני כבר בקושי זזה. כל תנועה כואבת, והמפרקים, בייחוד ברגליים, נוקשים מאוד.
לקום אחרי ישיבה של כמה דקות זה ממש מבצע
יש לי סיפור של בצקות קשות ושושנה חוזרת בקרסוליים של שתי הרגליים, אבל הבצקות מטופלות בעזרת גרביים אורטופדים מצויינים. יש לי גם קארפל טאנל (אין לי מושג איך זה נקרא בעברית) כבר שנים, ולמדתי לחיות עם זה.
עד לפני כמה חודשים, בכל פעם שישנתי למעלה משבע שעות בלילה, הייתי מתעוררת כמעט ללא בצקות. כיום, אם אני ישנה יותר משבע שעות, אני קמה עם בצקת רצינית (למרות שאני הולכת לשירותים לפחות פעמיים בלילה). אני מדברת על תחושה של פרקים נפוחים, נוקשים וכואבים, וכפות ידיים ורגליים נפוחות.
לאורך כל היום מפריע לי מאוד הכאב הכרוך בכל קימה מהמקום, והנוקשות בפרקים. אני מרגישה שאני הולכת כמו קשישה טרם זמני (אני בת 55) והתנועות שלי באופן כללי מוגבלות. קשה לי לזוז.
מה ניתן לעשות על מנת להקל עלי? גם מצב הרוח שלי לא משהו, מן הסתם בגלל הכאבים וחוסר התזוזה.
תודה.


הפרקים לא קשורים לתפקוד הבלוטה
21/01/14 06:46
60צפיות
אני גם לא מאמינה שנכנסת לפעילות יתר מטיפול בלבותירוקסין במינון זה. לא אני מאמינה שהיה לך התקף ספונטני של פעילות יתר מתוך השימוטו. לא בטוח כלל שהערכים שלך חייבו טיפול מלכתחילה (ה-TSH שלך היה מעל 10?), אבל וודאי לא הטיפול הכניס אותך למצב הזה. מה שקורה אחרי התקף של פעילות יתר , מה שנקרא hashitoxicosis, זה שבא שלב של תת פעילות יתר משמעותי אחריו, יותר משמעותי ממה שהיה בעבר, אבל גם זה חולף.
בנושא הפרקים, מציעה לך לעבור בירור רומטולוגי. מכוון שיש לך מחלה אוטו-אימונית של בלוטת התריס, את בסיכון יותר גבוה לתופעות אוטו-אימוניות אחרות, בעיות פרקים הן לעיתים קרובות על רקע אוטו-אימוני. אם את עכשיו בתת פעילות משמעותית, לא מן הנמנע שתת הפעילות מגבירה את תחושת הכובד בפרקים ובשרירים, אבל לא סביר שזה הגורם.
תודה על התשובה המהירה! הרופא התחיל בזמנו
21/01/14 07:00
34צפיות
בטיפול בגלל ש TSH היה 20  
האמת שהוא די בהלם ממה שקרה. הוא אמר ש TSH 20 בפירוש מחייב טיפול, ואין לו מושג מה קרה.
תודה על ההצעה. אגש בהקדם לבירור רומטולוגי.
ואני מנסה להבין משהו: האם יש סיכוי שבסופו של דבר אבריא ספונטנית ובכלל לא אצטרך טיפול?
תודה
FNA בהריון
21/01/14 00:12
60צפיות
שלום,
אני בחודש השישי להריון, בת 36.
עברתי בדיקת US צוואר כדי לברר מה פשר גוש שיש לי בצוואר. בבדיקה נמצא שבאונה הימנית יש קשרית איזואקואית בגודל 4.5 ס"מ, עם גבולות חדים וזרימת דם מוגברת. אין ממצאים חריגים בבלוטות הלימפה.
למרות שרופא המשפחה סבור שזה שפיר (אם אני מבינה נכון - בגלל שהגבולות חדים), אני מעדיפה לעבור NFA מהר ככל האפשר ולהיות יותר רגועה (או לחילופין להתכונן לבאות). דווקא נראה לי שאחרי לידה אהיה הרבה פחות ניידת...
הוא והאנדו' שהוא התייעץ איתה סבורים שאין שום סיבה וצורך לעשות זאת לפני הלידה ושאף אנדו' לא יקח על עצמו לעשות זאת בהריון בלי סיבה מוצדקת.
לפי מה שקראתי והבנתי זו בדיקה פשוטה ואין שום סיבה שהיא תסכן את ההריון.
שאלתי היא, האם אין סיכוי למצוא אנדו' מקצועי שיסכים לעשות את הבדיקה בתקופה הקרובה? הייתי מאוד שמחה לקבל שם של אנדו' כזה.

תודה ובריאות לכולם
הבעיה איננה ה-FNA
21/01/14 06:39
57צפיות
FNA אפשר לעשות בהריון. זו לא בדיקה מסוכנת. אבל השאלה מה זה ישנה כעת.  אם זה סרטני (קרוב לוודאי שלא), האם לא תחכי עד ללידה כדי לעבור ניתוח? כנראה שהם מספיק רגועים כדי לדחות את הניקור  ולא מאמינים שיש תועלת בניקור כעת. אבל טכנית? אין בעיה לעשות את זה.
תודה רבה!
21/01/14 09:31
32צפיות
זו בדיוק הנקודה שלי. אני רוצה לדעת כמה שיותר מהר כדי להתכונן הלאה.
אם זה שפיר ויוחלט שאין סיבה לניתוח - אוכל להיות רגועה.
אם זה כן סרטני, חו"ח, מבחינתי יכול להיות שכן אעדיף לעשות את הניתוח לפני הלידה, אם זה אפשרי מבחינה רפואית וזה לא סיכון גדול.
וגם אם לא יתאפשר לעשות ניתוח לפני הלידה, לפחות אדע לפני מה אני עומדת.
לא אנדו מבצע את הבדיקה
21/01/14 20:18
46צפיות
את הבדיקה מבצע רופא שמתמחה
בניקור עם Us  הרופאה הטובה בארץ
דר קסלר עדה במגדל ויצמן בתא.
זה תלוי במקום
22/01/14 04:56
44צפיות
יש בהחלט מקומות בהם אנדוקרינולוגים מבצעים את הניוקר.
לפני הניקור... אני צריכה אנדו'
22/01/14 09:57
34צפיות
שיסכים לתת לי הפניה לזה.
אני ממש לא מבינה את ההגיון בדחיה הזו. למה לדחות אם אפשר לעשות עכשיו וזה לא מסכן כלום?
למה שלא אדע בזמן הקרוב מול מה אני עומדת?
לא חייבים הפנייה מאנדו בשביל ניקור...
23/01/14 19:51
25צפיות
אפשר רופא אף אוזן גרון
עשיתי ניקור בחודש 7 בזמנו - בבית חולים - לא צריכה להיות בעייה

תודה. יש לי תור לא.א.ג אבל רק לעוד חודש...
26/01/14 10:09
11צפיות
והיום קיבלתי אישור לתחושתי - רופא משפחה שהוא חבר התייעץ עם אנדו' מומחית לעניין והיא חד משמעית אומרת שאני צריכה לעשות ניקור וחבל לחכות.
טוב, נצטרך לחפש מישהו שיתן לי הפניה יותר מהר...
בלוטת התריס
20/01/14 17:34
53צפיות
שלום רב, אני בת 71.בבדיקת אולטרא סאונד אונה שמאלית מוגדלת 2.1x2x3-0 ס״מ.מרקם מעט בלתי הומוגני.קשרית איזואיק׳ בקוטר 1.2 ס״מ בעלת גבולות חדים זרימת דם מעט מוגברת.
אודה לקבלת הסבר ומה הטיפול.
קשרית קטנה מאד. למה בכלל עשו את הבדיקה?
20/01/14 23:15
37צפיות
מעל 1 ס"מ אפשר לנקר אותה כדי לבדוק את הציטולוגיה = הרכב התאים בתוכה.
אפשר גם לעקוב אחריה באולטרסאונד ולראות אם גדלה או נשארת באותו גודל, ולנקר רק אם גדלה.
טיפול - לפי ההתקדמות או הממצאים.
רקפטיזול והריון
20/01/14 17:12
32צפיות
שלום ד"ר
אני סובלת מפעילות יתר כבר כ-7 שנים אני מטופלת במרקפטיזול לסרוגין  כיום אני נוטלת מרקפטיזול המצב של הבלוטה תקין החלטנו שאנחנו מנסים להיכנס להריון האם זה מסוכן להיכנס להריון למרות שאני נוטלת תרופה זו?   
אם אני זוכרת נכון
20/01/14 23:20
16צפיות
בזמן הריון מחליפים את הטיפול ל- PTU שנחשב יותר בטוח בהריון.
מרקפטזול קשור להווצרות מומים מולדים אאל"ט.
מה שכן, חכי תראי מה אומרות האנדוקרינולוגיות, כי ייתכן וזכרוני מטעני.
לקראת הריון
21/01/14 06:31
25צפיות
באמת רצוי להחליף ל-PTU, אם את מאוזנת עכשיו, את כנראה תצטרכי מינון קטן. בזמן היריון רוב הסיכויים שתוכלי להפסיק לגמרי. בכל מקרה אם יש צורך בהמשך טיפול במהלך ההריון בסביבות שבוע 16 אפשר להחזיר למרקפטיזול.
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום