לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

שאלות מאד חשובות עבורי נא להשיב בהקדם האפשרי
08/03/14 23:57
95צפיות
שלום רב,

אני בחור בן 25 סטודנט לתואר שני ולכאורה לא חסר לי כלום אבל הבעיה היא שאני ... גיי, למרות ההכחשות שלי בשנים קודמות בסוף החלטתי to face it. חשוב לציין שיש לי משיכה לנשים כמעט בכל פן חוץ מהפן המיני כלומר שאני מעריך את האישיות, האופי והיופי של האישה ולא יכול לתעלם מאישה יפה או חכמה אבל אני מרגיש את זה בלב..ולא באיבר אחר כמו סטרייטים. אני מסוגל לתאהב בנשים ותאהבתי שלוש פעמים בנשים במשך חיי.  אני שואף בכל ליבי לבנות עם בת זוג זוגיות יציבה לכל החיים ומלאה באהבה והחלום שלי זה לתחתן ולהביא ילדים. מצד שני המשיכה שלי לגברים היא מינית נטו אבל מאד עוצמתית.
השאלות שלי ספציפיות ואני אשאל ישר ולעניין:
1)האם ויאגרה (או כל תרופה אחרת שעושה את העבודה)  יכולה לעזור לי להפוך מינית לסטרייט רק לכמה שעות ולהמיר את האהבה העצומה שיש בלבי לבת זוגי לזיקפה שתהפוך את חיי למושלמים ולאפשר לי להתחתן ולהביא ילדים? אני יודע שכדי שתרופה זו תעבוד צריך איבר מין תקין פיזיולוגית (וי) ושצריך משיכה מינית שתהווה את הטריגר ההתחלתי לזיקפה (וי-אני יכול להסתדר עם זה בכמה דרכים אז לא מדאיג אותי) ושיש לה לא מעט תופעות לוואי וסיבוכים אפשריים.
2) האם לספר את הסיפור שלי הנ"ל (האמת) לרופא יכול לשכנע אותו לתת לי ויאגרה בתור בחור צעיר ובריא לגמרי? או שזה לא יספיק לשכנע אותו?
3)האם ניתן לקחת כמות קטנה יותר של תרופה (נגיד חצי כדור) כדי להוריד את הסיכונים לתופעות לוואי וסיבוכים? (4) עדיין אקבל אפקט אם כי חלקי-לא?
נ.ב. נא לא לתת תשובות מסוג "תהיה את עצמך" אני רוצה משהו פיזי שעובד. וגם בבקשה לא לפתוח את הדיון של "לעבוד על" בת הזוג הרי האהבה שאני אישא לה ולילדיי בליבי לא תסולא בפז שלא לדבר על הנאמנות שלי.

בתודה רבה מכל הלב
לא יכול לחכות לתשובות
דוד
מה אתה רוצה שאגיד לך?
09/03/14 02:00
88צפיות
כי בעצם אתה אומר את כל אותם הדברים שאתה לא רוצה שאגיד לך. לא זה ולא זה...
אם המשיכה המינית שלך היא כלפי גברים ולא כלפי נשים, לא נראה לי שזה ישתנה. ויאגרה איננה עובדת ללא גיורי מיני, ואתה  לא חש משיכה מינית לנשים.
אני יכולה להבין את חסר הרצון שלך לוותר על חיי משפחה רק בגלל היותך גיי, אבל אנחנו כבר לא שם. אני לא יכולה להגיד שזה קל, אבל הלו... עקבת אחרי החדשות?
אז בגיל 25, אני לא חושבת שאתה צריך לחשוב שחיים של גיי ימנעו ממך הורות. ואין ספק שאתה יכול לאהוב ולעריך נשים, ואין שום סיבה שבתור גיי זה לא יהיה. ממש לא.
אבל אנחנו כבר לא בתקופה שמחפשים תרופה להומוסקסולאיות, כי אין זו מחלה.
ואם אתה לא סגור על מה בדיוק אתה, אם כי מהתיאור שלך נראה די ברור, אז תחפש ייעוץ מקצועי, אבל לא ויאגרה תוציא אותך מהמבוי הסתום.

בהצלחה!
ועוד משהו...
09/03/14 02:02
69צפיות
אני מבינה שהעניין קרוב מאד ללבך, במקרה בגלל שיש לי ג'ט לאג אני עוד ערה. אבל קצת פרספקטיבה בנושא הדחיפות. עם כל הכבוד, שלאה זו ששאלת באמצע הלילה יכלה לחכות לתשובה עד הבקר, או אפילו מעבר לכך. לילה טוב
בדיקת BMR
08/03/14 19:08
48צפיות
שלום,
יש לי מחר בדיקת BMR באיכילוב ורציתי לדעת האם עליי להיות בצום וכיצד נעשית הבדיקה? האם בודקים את הגוף שלי בזמן מאמץ ואז האם עליי להביא נעלי התעמלות?
אודה על התשובות,
שני
בוודאי בצום
08/03/14 23:55
37צפיות
אני מתפלאת שלא קבלת הנחיות. לדעתי צריך צום, לא לשתות קפה, לא לעשן. נעשה בשכיבה לא במאמץ.
רופא אנדוקרינולוגיה מומלץ בכללית
08/03/14 17:01
44צפיות
שלום,

אני מחפשת  אנדוקרינולוג מומלץ באיזור תל אביב שמקבל דרך כללית לטיפול של תת פעילות בלוטת התריס

תודה
לא תקבלי כאן המלצה
08/03/14 18:47
47צפיות
זהו פורום מקצועי ולא נהוג לתת המלצות כאלו.
tsh בהריון
08/03/14 12:03
40צפיות
שלום, נוטלת 50 מקג יוטירוקס ביום לאחר כריתת אונה של הבלוטה ( ללא תת פעילות לפני כן ). ערכי tsh עומדים על 2.43. האנדוקרינולוגית שלי אומרת שזה בסדר.
רופא המעקב הריון ( אני בשבוע 12.5 ) אומר להעלות את המינון ולקחת 3 פעמים בשבוע 100 מקג.  בנוסף, אמר לי לקחת מולטי ויטמין ( פריג'נטלי של סופהרב) שמכילים יוד.
השאלות שלי
1. האם יש צורך בהעלאת המינון? האם באופן שרופא ההריון אמר?  
2. האם היוד שבויטמינים לא גורם לנזק לבלוטה או משפיע על יעילות היוטירוקס?  

תודה רבה
היוד לא מפריע
10/03/14 22:33
17צפיות
ערך ה-TSH עדיין תקין. לא יזיק להעלות מעט, אבל אפשר גם לחכות לבדיקה הבאה, בתקווה שלא תחרוג בצורה משמעותית
היפרתירואידיזם לאחר הזרקת חומר ניגוד
08/03/14 11:39
29צפיות
שלום רב, לפני כחודש וחצי למתי הרגישה לא טוב, בוצעו בדרת בדיקות כולל CT בטן עם חומר ניגוד שהיה תקין למעט הדגמה של גויטר, בבדיקת תפקודי בלוטת התריס תקינים לגמרי. כשבוע וחצי לאחר בדיקת הCT החלה להרגיש מאוד רע, בבדיקות מעבדה חוזרות נצפה היפר תירואידיזם משמעותי. בשיחת רופאת המשפחה עם אנדוקרינולוג נלקחה אנמנזה בטלפון ואז נאמר שזה מכיוון שיש שילוב של גויטר עם הזרקת חומר הניגוד. נאמר ה שעליה להמתין לפינוי רמות ההורנים בהדרגה. בבדיקה לאחר כשבוע אין כלל שיפטר ברמת ההורמונים של בלוטת התריס והיא כמובן מרגישה ברע עם כל הסימנים. שאלתי היא האם לא ניתן לתת טיפול שיסייע להאיץ את הורדת רמת ההורמונים שכן היא מרגישה מאוד רע. בברכה ותודה מראש
אפשר לנסות אבל לא בטוח שזה יעבוד
10/03/14 22:31
16צפיות
מה ערכי הורמוני התריס? על מי מדובר? איזה בת כמה?
המלצה על אנדוקרינולג
07/03/14 19:04
61צפיות
שלום
מטופלת מיואשת של IVF
הבלוטה בתחום הנורמה אבל לכיוון גבול עליון
יודעת שצריך לשאוף למקסימום TSH 2.5
הרופא הנוכחי שלי העלה לי את המינון האחרון  ל 9 כדורים בשבוע היינו 450
הוא שולל את הקשר בין הריון לבלוטה והודיע לי חגיגית שהוא משתף פעולה רק בגלל שי שלאיזה השפעה כלשהיא
האם יש למי מכם המלצה על רופא שמבין את הקשר ויתן לי הככונה טובה יותר?
עד כה השינוי במינון לא ממש עזר לומר שינוי קודם - העלה TSH במקום להוריד

שבת שלום
שכחתי לציין...
07/03/14 23:08
24צפיות
אני מתל אביב
ושייכת לקופת חולים לאומית
אשמח להמלצות
לא תקבלי כאן המלצה שמית
10/03/14 22:22
31צפיות
אנחנו לא נוהגים לעשות זאת.
אם רופא הנשים שלך לא משוכנע, תקבלי את הטיפול ממישהו אחר. מה ה-TSH הנוכחי שלך? גם טיפולי פוריות, בגלל השפעתם על רמות האסטרדיול, גורמות לצורך בהגברת המינון. אין בזה שום דבר מפתיע.
יכול להיות שאת ברמה שבאמת לא צריך להיות כל קשר בין כניסתך להריון כן או לא לבין רמת ה-TSH, הסיבה להורדתו היא במידה וכן תיכנסי להריון, את לא רוצה שבתחילת ההיריון הוא ייתן קפיצה משמעותית
TSH
10/03/14 22:31
17צפיות
הערכים נען בשנה האחרונה בין 5 לבין 3.5
אני מבינה שחוסר היציבות יכול להשפיע ושהערך הרצוי אמור להיות נמוך יותר
המינון אכן הוגבר התחלנו בשלושה כדורים חמישה וכעת תשעה אבל הערך נמצא במגמת עליה במקום הפוך
קבעתי תור לחוות דעת נוספת ממומחה כפול אנדו+פוריות
בתקווה לקבל הכוונה
תוד הבכל מקרה על המענה
יוטירוקס
07/03/14 12:44
67צפיות
שלום,יש לי שאלה קצת דחופה.. אני לוקחת כבר 3 שבועות יוטירוקס 400 מיקרוגרם בשבוע. האנדורינולוג אמר לי לקחת כדור של 50 מיקרו' -6 ימים ועוד כדור של 100 ביום השביעי. בנוסף הוא אמר לי שאני יכולה לקחת איך שאני רוצה העיקר שהמינון יגיע ל400 בשבוע. ז"א שאני יכולה לקחת כל יומיים כדור של 100. היום שמתי לב שבהוראות היצרן הם רושמים שאסור לקחת מנה כפולה ואם שוכחים אז להמשיך כרגיל. אני כבר 3 שבועות לוקחת כמו שהאנדורקרינולוג אמר לי לקחת. לא הבנתי מה נכון לעשות. תודה רבה
שאלה טובה
07/03/14 13:59
42צפיות

הרופאים אומרים שאפשר להסתכל על המינון השבועי. זה די הגיוני בהתחשב שלוקח זמן לתרופה להיספג.. כלומר המינון הוא כביכול מצטבר..

אבל מניסיוני, אני בעד לחלק את המינון באופן הכי שווה שאפשר. יש לזה שני יתרונות:
1. למען הסדר הטוב. כל בוקר לקחת כדור זה לא משאיר הרבה מקום לפיקשושים..  
2. אני מעדיפה מינונים שקולים מאשר לתת לגוף "בּוּסט" עם מינון מוכפל. מניסיון עם יוטירוקס - הגוף שלי "מעדיף" מינון מתון והדרגתי.



אין הבדל
07/03/14 20:27
37צפיות
את יכולה לקחת 50 - 6, 100 - 1, או 100 - 4 ימים, זה לא משנה, חשוב המינון השבועי.
הפסקת לקיחת ELTROXIN
07/03/14 09:40
91צפיות
לאחר שנים של לקיחת פרוקור (שבדיעבד התברר לי שאיני חייב לקחת)
התברר שיש לי בעיה בבלוטת התריס ומאז אני לוקח אלקטרוקסין כמעט 4 שנים.
בדיקת TSH האחרונה התוצאה היא 1.79 MLU/L ובארבע השנים האחרונות
התוצאות היו בין 1.2 ל 1.9.

האם אני יכול לנסות להפסיק עם הכדורים הנ"ל או שזה מתנה לכל החיים?

תודה,
בדר"כ
07/03/14 20:31
59צפיות
הפגיעה של פרוקור בבלוטה, שכיחה יותר באנשים עם מחלה אוטואימונית ברקע כלומר נוגדנים חיוביים לבלוטה. בחולים ללא מחלת תירואיד אוטואימונית ברקע, הפסקת הטיפול באמיודרון יכולה להחזיר את הבלוטה לתפקוד תקין.
תודה רבה על תשובתך. + שאלה קטנה
07/03/14 21:22
28צפיות
כאשר אפסיק לקחת את התרופה,  לאחר כמה זמן עלי לעשות בדיקת דם?

תודה רבה שנית ושבת שלום, אריה
הייתי מבצעת תפקודי תריס חוזרים תוך 3 שבועות
08/03/14 10:50
32צפיות
בערך, ופחות אם מתפתחים סימפטומים המחשידים לתת פעילות.
תודה רבה רבה
08/03/14 12:14
15צפיות
כל שלשה שבועות אני אשלב את זה עם בדיקות ה PT

לח"ד
06/03/14 22:52
68צפיות
שלום

בן 40, לא ברור אם סובל מלחץ דם גבוה, לעיתים הוא גבוה, לעיתים בנורמה, הולטר לחץ דם גבולי (בלילה תקין, ביום הרבה מדידות גבוהות),לא מטופל בתרופות ללחץ דם.
ברצוני לשאול האם יש דרך לדעת אם יש בעיה של לחץ דם גבוה ו/או אף נזקים כתוצאה מהלחץ דם מעבר למדידות לחץ דם?
בהנחה ויש לחץ דם גבוה אלו איברים נפגעים בשלב ראשון?
אלו בדיקות מומלץ וניתן לעשות בכדי לתפוס את הנזקים בזמן מוקדם ככל האפשר?
בדיקות דם ושתן? איזה חשוב לעשות?
עיניים? אקו לב?

תודה על המענה
כל מה שכתבת נכון
08/03/14 20:33
37צפיות
צריך לבצע בדיקת עיניים, אקו לב, מיקרואלבומין וחלבון בשתן, תפקודי כליות, ובירור נוסף בהתטם לצורך.
אם כי...
10/03/14 22:35
17צפיות
אםכלל לא בטוח שמדובר ביתר לחץ דם והמדידות כל כך גבוליות,  הסיכוי שימצא משהו מאד קטן.
נוגדנים מעל הנורמה
06/03/14 14:52
65צפיות
שלום, אני בת 28 עושה טיפולי IVF בגלל בעיה של בעלי.
בבדיקת דם לפני כמה שנים היה לי TSH-7.5 נוגדנים ANTI THYROID PEROXID 650.
החלטתי למרות המלצת הרופא לא לקחת כדורים ולעשות דיקור ולשנות תזונה.
הנוגדנים ירדו ל35 והTSH היה בסביבות 3.5-4.5/
השבוע עשיתי שוב פעם בדיקת דם למעקב. נוגדנים 65, TSH-2.6.
האם יש צורך ללכת לרופא ולטפל בזה? האם זה יכול להשפיע על הסיכויים שלי בטיפולים?
אני לא מעוניינת לקחת את הכדורים לכל החיים רק אם אצטרך בשביל ההריון ואמשיך לנסות לאזן בדרך טבעית.
מענה מניסיון
06/03/14 21:03
45צפיות
היי,
בדיקת הנוגדנים שעשית רק נתנה אינדיקציה שיש לך האשימוטו. אין צורך במעקב אחרי הערך המספרי שלהם...

לעומת זאת, ערכי ה-TSH הם חשובים ויש להם השפעה על בריאותך ועל בריאות העובר לעתיד.
הערך שיש לך הוא לכאורה תקין אבל מאחר ואת מתכננת הריון חשוב שתהיי מודעת שעלייך לשמור על ערך של עד 2.5 TSH.
כלומר, נראה לי שבהחלט צריך לטפל בזה.


בהצלחה בטיפולים והרבה בריאות.
לפני הריון זה בסדר?
06/03/14 23:16
23צפיות
האם רק בהריון צריך עד 2.5 או שגם לפני, אני לא רוצה לטפל בזה סתם לפני אני לא יודעת מתי אהיה בהריון ולא רוצה לקחת תרופות אחרי ההריון
תשובה חלקית
07/03/14 13:38
22צפיות

ראי,
לולא היית מתכננת הריון, נראה שכל עוד את מאוזנת לא היה צורך לטפל אלא רק לעקוב מדי פעם אחר ערכי הבלוטה.
אבל את מספרת שאת מתכננת הריון ולמיטב הבנתי זה קריטי להיות מתחת לערך 2.5. אינני יודעת לומר לך עד כמה לפני ההריון או בתחילת ההריון או לכל אורכו וכ' אבל ההיגיון אומר לי שלוקח זמן להגיע לאיזון מסויים ולכן נראה לי לאור כוונתך להכנס להריון בקרוב, להתכוונן על מינון טיפול.

בכל מקרה המתיני לתשובה מוסמכת של הרופאה.

כמו שאמרה לונה - אין משמעות לרמת הנוגדנים
08/03/14 12:03
23צפיות
ה- TSH שלך כמעט בנורמה להריון, ולעיתים כשנכנסים להריון הוא יורד עוד יותר.
כך שאם היית שואלת אותי (ואני רופאת ילדים, לא אנדוקרינולוגית), הייתי פשוט בודקת TSH דבר ראשון אחרי שנכנסת להריון, ומתחילה טיפול על פי זה.
תחושת קור קיצונית - האם יש קשר?
06/03/14 13:45
48צפיות
שלום, לבעלי לעתיד יש בעיה שהוא סובל מתחושת קור קיצונית, הוא בן 35 וסובל מכך כבר הרבה שנים, למשל הוא ישן בלילה עם 4-5 שכבות של בגדים ו 3 שמיכות חמות ו 7 (!) זוגות גרביים. תחושת הקור אצלו היא בעיקר באזור כפות הרגליים.
יש לציין שגם בקיץ הוא מרגיש קור ומסוגל לישון עם פוך ללא שום מאוורר אן מזגן, בשעה שאני ישנה לצידו ומתה מחום (ואני מחשיבה את עצמי כמישהי שסובלת מקור בד"כ).

הוא מרגיש טוב גופנית ובטוח שהוא בריא, וגם בדיקות של בלוטת התריס שעשה חזרו תקינות פעמיים (כך אמר הרופא), נבדקו גם נוגדנים לבלוטה.

האם הבעיה קשורה בכל זאת לבלוטת התריס ויש צורך בטיפול? אנחנו מתכננים היריון בקרוב האם יכולה להיות השפעה על הפוריות?

כנראה שזה לא קשור לבלוטת התריס אם הבדיקות תקי
08/03/14 11:59
33צפיות
תקינות.
תירוגלבולין בבדיקה 150
06/03/14 11:46
28צפיות
אחותי יפית קיבלה תוצאות שיש לה מדד של 150 בבלוטת התריס מה זה אומר? אודה לתשובה
תלוי מאיזה סיבה נעשתה הבדיקה
06/03/14 12:40
25צפיות
ככה סתם אין לזה משמעות כי זה חלבון שמופרש מבלוטת התריס וזה לא אומר שום דבר. אם הבדיקה נעשה כחלק ממעקב במקרה של סרטן תירואיד - אחרי ניתוח זה סיפור אחר.
הריון ובעיות בבלוטת התריס ו-CAH
06/03/14 10:49
47צפיות
שלום,

אני בת 33
האם מומלץ לנסות להכנס להריון עם הנתונים העכשווים הבאים לגבי בלוטת התריס:
thyrog.abs 70.8 iu/ml (0-40)
anti tpo abs 330 iu/ml (0-35)

TSH לא נמדד עכשיו.
tsh לפני כחודשיים היה 3.76 (כאשר הנורמה היא 0.35 עד 4.94)
free t3 היה 3.7 PMOL/L שזה בתוך הנורמה
free t4 היה 15.2 PMOL/L שזה גם בנורמה.

אני מטופלת מזה כשנה באלטרוקסין 50 מ"ג 3 פעמים בשבוע, וזאת לאחר שערך ה-TSH היה 50 כשנה לאחר לידה ואז ירד ל-15 ונשאר כך במשך כחצי שנה, עד שהתחלתי לקחת את הכדורים.

בנוסף, יש לי CAH לא קלאסי שהתגלה לפני כ-15 שנה. לבעלי אין אף מוטציה כך שאין חשש שזה יעבור לילד/ה.

האם יש סכנה לעובר במקרה של כניסה להריון עם הנתונים הנ"ל?
יש לי תור לאנדוקרנולוג רק בעוד כחודש.

תודה מראש,
נילי
יש לך השימוטו - נוגדנים לבלוטת התריס
06/03/14 12:41
51צפיות
מעבר לזה ה - tsh נמוך וצריך להפחית במינון של האלטרוקסין.
יש מניעה להכנס להריון במצב כזה?
06/03/14 12:50
24צפיות
האם זה עלול לסכן את העובר?
º
ממש לא.
08/03/14 11:58
7צפיות
איך אני יכול לדעת אם הייתי צריך להיות יותר
05/03/14 22:08
94צפיות
גבוה ? (אחרי 21)

º
אין אופציה כזאת:((
06/03/14 12:39
36צפיות
איך יכול להיות ?? יש את זה:
07/03/14 11:12
54צפיות
אומרים שמוסיפים 25-28 ס"מ לגובה מתחילת ההתבגרות (גיל 12-13) וזה אמור להיות הגובה הסופי.

יש הכפלת הגובה בגיל שנתיים
ויש
(גובה אב + גובה אם) לחלק ל 2. + 6.5

מה הכי נכון ?

זה הכל ספקולציות. מה שקובע הוא בגובה שהגעת
08/03/14 12:00
40צפיות
אליו בסופו של דבר..
אני חושב שהייתי אמור להיות יותר גבוה...
08/03/14 21:29
33צפיות
לא נדע אף פעם הא?
º
כנראה שלא
08/03/14 22:43
14צפיות
ובכל זאת, אם מישהו מפספס את הגובה הסופי שלו
08/03/14 23:13
40צפיות
כמה ס"מ זה בדר"כ חסר ?
זה עניין של 1-2 ס"מ
או יש מצב של 5-10 ס"מ להפסיד ?
מה זה משנה?
09/03/14 07:26
36צפיות
תחזיר אותם?

יש גנטיקה ומשתנים מתערבים. יש גם גורמים גנטיים שסותרים אחד את השני.
למשל - לפי הגובה של הוריי והבנות במשפחתי יכולתי להיות גבוהה יותר בכ-5-7 ס"מ.
מצד שני קבלה של וסת מתחת לגיל הממוצע כנראה השאירה אותי מתחת לממוצע בגובה.

אגב, אמא שלי אומרת שבגיל שנתיים בטיפת חלב אמרו לה "היא תהיה גבוהה...", אני חושבת שירדו מהעץ הזה כבר...
זמן הגביהה
11/03/14 10:55
23צפיות
לידיעתך גם מי שכבר קיבלה עד שנתים (בערך) אחרי הפעם הראשונה אפשר עוד לטפל ולגרום לגוף לעבוד על הגובה
אני לא אומר את זה רק מידיעה אלא מעובדות חד משמעיות.
חח תודה אבל עברו הרבה יותר משנתיים
11/03/14 18:02
14צפיות
וחוץ מזה שאני מתחת לממוצע,
אבל ממש לא בגובה שנחשב לחריג ודורש טיפול.
היום אולי (ממש לא סביר) היו מטפלים בזה אבל יש המון בנות בגיל שלי בגובה שלי.
אז זו לא השאלה האם אפשר לטפל, אלא מה ההשלכות ולמה בכלל להעביר לילדות מסר שכל אחת צריכה להיות 1.70? אני לא שאלתי את עצמי את השאלה הזו כי אף אחד לא התעסק עם הגובה שלי, ואמא שלי היא 1.70.


גובה
11/03/14 10:50
33צפיות
שמעתי מאחת שמאוד מתמצית בתחום שמהנסיון שלה זה ממוצע ההורים פלוס 10-12 ס"מ
זה מה שאפשר להגיע ויש דברים שמעכבים כמו תזונה שינה או בעיות אחרות אבל אם הכל תקין זה הגובה שאמורים להגיע.
º
אבי, אל תטעה אנשים.
11/03/14 11:17
19צפיות
תגובה
11/03/14 11:38
34צפיות
שלום דוקטור
אני משער שאת מכירה את אותה אשה
שמה רינה פלישמן ויש לה עובדות בשטח!!!!!!!!
אפילו פרופסור פיליפ ופרופסור צדיק שולחים אליה!
את יכולה להרים טלפון אליה ולפרופסורים ולאמת את זה.
קשה לי להאמין, אבל אני בהחלט יכולה לבדוק
11/03/14 11:44
22צפיות
לא מכירה אותה באופן אישי, אבל שמעתי עליה.
המשך תגובה
11/03/14 11:44
30צפיות
את יכולה לישאול את הקולגות שלך לעבודה ולאמת
ד"ר מרינה כץ
ד"ר פקטרוביץ
ד"ר נסינג
ואפילו מנהלת הסניף מוריאל (אם אני זוכר טוב)
הם מכירים אותה מתחום הנוזלים באוזנים(שולחים אליה) וחלקם מכירים גם מתחום הגביהה
אני גם מכירה אותה מתחום הנוזלים באוזניים
11/03/14 13:01
21צפיות
פעם  ראשונה שאני שומעת לגבי הגובה, ואני מאד מפקפקת בכך.
תגובה
11/03/14 13:12
16צפיות
את  מוזמנת לבדוק
היא מוכרת בתחום הגביהה לא פחות ממה שמוכרת בתחום הנוזלים
והתוצאות לא פחות מהתוצאות של הנוזלים.
ילדים שפתאום הפסיקו לגבוה שבאים אליה רואים שינוי תוך שלשה חודשים ובמהלך השנה גובהים בין 8 ל10 ס"מ אחרי ששנתים ושלוש גבהו אולי ס"מ1
אני יודע שזה נשמע מוזר אבל זה המציאות תבדקי.
מכל הארץ באים אליה.
המשך תגובה
11/03/14 13:25
14צפיות
ד"ר פקטרוביץ שולח גם על גובה
וגם האחות טיפת חלב (אורלי) אצלכם שולחת על גובה
האם אתה אומר שלפי הנוסחה הזאת זה המקסימום
11/03/14 11:32
41צפיות
שאפשר להגיע ? אי אפשר יותר מזה?
(ממוצע ההורים פלוס 10-12 ס"מ)
גובה
11/03/14 11:46
30צפיות
אני לא מומחה אבל זה מה שהיא אומרת לממוצע של גובה
מרים אליה טלפון ותשאל0504101699 רינה
º
זה כנראה +16 המקסימום
11/03/14 17:57
9צפיות
הירסוטיזם אידיופטי
05/03/14 20:01
24צפיות
אובחנתי כבעלת הירסוטיזם אידיופטי ע"י רופאת הנשים שלי והיא הפנתה אותי לאנדוקרינולוג,
השאלה שלי היא אם אכן יש באמת טיפול תרופתי לבעיה שיכול לעזור ולעצור אותה?  הגניקולוגית טענה שאין מה לעשות ושזהו עניין גנטי, אך מנגד המליצה ללכת לביקור אצל אנדוקרינולוג שיוכל לתת מענה
בקיא יותר לבעיה, האם זה אכן אפשרי לטפל?
איבדתי תקווה :(
תודה :)
חוץ משיעור יתר יש עוד משהו?
10/03/14 22:15
16צפיות
אקנה, הפרעות במחזור, השמנת יתר, נשירת שיער?
אם אין שום דבר מזה, יתכן וזה באמת אידיופטי/גנטי. אני חושבת שמטרת ההפניה לאדנוקרינולוג היא על מנת למצות את הבירור בצורה יותר מעמיקה. יתכן שמה שהיא קינתה אידיופטי לא אידופטי אחרי הכל. וגם כשלא מוצאים כל הפרעה הורמונלית, אם מדובר באמת בשיעור יתר, טיפול אנטי-אנדרוגני בהחלט יכול לעזור.
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום