בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

יתר פעילות של הבלוטה בהריון
25/12/13 21:10
38צפיות
שלום,
מודאגת מאד; אני בת 35, בריאה ובהריון בשבוע 10.
בבדיקה שביצעתי השבוע יצאו תוצאות חריגות, שמעולם לא היו לי לפני כן ( גם לא בהריונות הקודמים)
Tsh (טווח הנורמה הינו 0.5-4.8) אצלי 0.04
Ft4(טווח הנורמה הינו 10.3-19.7) אצלי 17
Ft3(טווח הנורמה הינו 3.5-6.5) אצלי 5.5
קבעתי תור לשבוע הבא לאנדוקרינולוג, אבל רוצה לדעת כמה זה מסכן את העובר.
תודה מראש,
מיכל
שכחתי לציין בדיקה נוספת שביצעתי
25/12/13 21:13
23צפיות
בחודש אוגוסט( באופן שגרתי )- רמת הtsh היתה 2.7
זה כלום
26/12/13 06:34
44צפיות
ולדעתי אין צורך בביקור אצל אנדוקרינולוג.
אם קבלת תור במרפאה ציבורית את יכולה ללכת, אבל אם זה פרטי, חבל על הכסף שלך. בתחילת הריון רואים את זה לעיתים מזומנות, אין לזה כל משמעות. זה בגלל שהורמון ההריון ה-HVG דומה ל-TSH ופעל קצת כמוהו, לכן בנוכחות רמה גבוהה של HCG,  אין צורך בפעילות ה-TSH וזה "הולך לישון" לזמן מה. הורמוני התריס עצמם תקינים (FT4, FT3) ולכן לא מדובר בפעילות יתר. לפעמים אפילו ה-FT4, וה-FT3 יכולים לחרוג קצת , וגם זה לא נורא. זה בד"כ מסתדר עד השבוע 16. רק צריך מעקב בעוד כמה שבועות.
מודאגת
25/12/13 18:36
140צפיות
שלום רב
לאחרונה בצעתי בדיקת אולטרסאונד של בלוטת התריס בעקבות נפיחות בצוואר.
התוצאה היא:ווסקולריזציה מוגברת בתוכה.
יש לציין שבדיקות הדם של הבלוטה שבצעתי לפני האולטרסאונד היו תקינות.
האם יש חשש שמדובר בגידול?
מה משמעות התוצאה ואיזה טיפול הוא מצריך?
לא אבל בחרת לצטט רק מילה אחת
26/12/13 06:31
106צפיות
זה בטוח לא כל הדו"ח. מה עוד כתוב?
המשך הדו"ח
28/12/13 18:19
59צפיות
בלוטת המגן בעלת גודל ומבנה תקינים
ווסקןלריזציה מוגברת בתוכה
סיכום כמתואר לקורציה עם בדיקות דם(תפקוד של בלוטת התריס)
בבדיקה זו קיימים ממצאים המצריכים פנייה לרופא המפנה לשקילת המשך בירור וטיפול
לא יודעת אם זה קשור אך אציין שאני בזמן האחרון יורדת 2 קילו בשבוע ובבדיקות הדם האחרונות הברזל לא יצא תקין-55
בנוסף מרגישה חולשה ועייפות
º
תפקודי התריס שלך תקינים?
29/12/13 10:03
33צפיות
כן להלן התוצאות
29/12/13 19:36
36צפיות

בבדיקות הדם שעשיתי לפני 3 חודשים הtsh היה תקין-3.94 ההמוגלובין גם כן תקין 13.4 חומצה פולית-6.2
זה היה לפני 3 חודשים
04/01/14 12:51
22צפיות
אם עכשיו נראה לך שהבלוטה מוגדלת, תחזרי כעת על הבדיקה. ה-US לא מלמד הרבה. ואין שום דבר מדאיג שם.
טיפולי פוריות והורמוני תריס
25/12/13 14:28
31צפיות
האם טיפול הורמונלי במנופור ואוביטרל משפיע על הTSH והורמוני התריס רק דרך העלאה של האסטרוגן, או שיש גם השפעה ישירה?
האם יש הבדל בהשפעה במצב שאין בלוטת תריס בכלל, לעומת מצב נורמלי שיש בלוטה? (חוץ מהצורך להגביר מינון)
תודה.
למיטב ידיעתי ההשפעה דרך הגברת האסטרוגנים
26/12/13 06:21
24צפיות
לא אין כל הבדל, רק שבמקרה ואין בלוטת תריס, אין לגוף שום אפשרות לפצות ע"י ניסיון  הגברת  יצור הורמוני תריס.
למחקר קליני הנערך במכון האנדוקריני ב"איכילוב"
25/12/13 10:33
68צפיות
דרושות נשים בגיל 18-45, המעומדות לטיפול ביוד רדיואקטיבי בשל ממאירות בתירואיד, מחלת גרייבס או אדנומה טוקסית.
המחקר בודק את השפעת הטיפול ביוד רדיואקטיבי על הרזרבה השחלתית באמצעות בדיקת ההורמון האנטי מולרי - AMH.
לפרטים נוספים ניתן ליצור עימי קשר ב - irisy@tlvmc.gov.il

תודה רבה!
סוף סוף איזון?
25/12/13 06:27
66צפיות
אחרי בלאגן שחלקו מדלקת שאחרי לידה וחלקו מהקושי לקבוע מינון עשיתי בדיקה ברווח של 6 שבועות והתוצאה 2.94. האם זה המינון המתאים? המינון הוא 500.
תוצאה קודמת 2.74 אחרי 10 ימים ללא טיפול. לפני כן היה קטן מ-0.03 והמינון היה 700.
º
כן
25/12/13 10:02
12צפיות
צפיפות העצם - גיל 30
25/12/13 01:12
46צפיות
אם אני רוצה לבחון אם יש לי ניוון שרירים או הדלדלות עצם - לאן ללכת?

אני סובל מבלטים בכל חוליות הצוואר.
אבל לא יודע לאן לבקש הפניה


רופא משפחה לא ראה צורך לבחון אצלי הדלדלות בצפיפות העצם

אמר שאין צורך
אבל אני רוצה לבחון בכל זאת


אין רופא שאמור לאבחן זאת בלי צילום?

רופא משפחה מפנה לצילום?
זה שני דברים שונים לגמרי
25/12/13 10:04
43צפיות
אין קשר בין בלטים בחוליות צוואר לבין ירידה בצפיפות עצם.
יש להעריך סיכון לירידה בצפיפות ובהתאם להחליט אם יש צורך בבדיקה (גניטיקה, מחלות רקע וכו'). לרוב הבדיקה מבוצעת מגיל 60.
מנסה להבין את מקור הבעיה
25/12/13 16:25
18צפיות
מנסה להבין בכל זאת מה מקור הבעיה

זו ההמלצה שקבלתי בפורום כללית און ליין

נושא: האם הייטק יכול לגרום בסבירות מוחשית להצרת חוליות?
שקופית המבוטח, עבורו נשאלה השאלה שאלה: היו לי כאבי גב משתקים +הקרנה לזרוע לאחרונה. עשיתי צילום CT. אובחנו בלטים והצרות בכל חוליות הצוואר. המליצו לי לתבוע את ביטוח לאומי על מחלת עבודה. אני עבוד 10 שעות ביום מול מחשב ומסיט מבט בין מסך למקלדת ללפטופ למסך נוסף. האם יש סבירות מוחשית שזה גרם לבעיה שלי? אלך בכל מקרה לאורתופד. אשמח לדעתכם. אם לא, מה יכל לגרום לזה בגיל צעיר (28)

תשובה:
תודה על פנייתך
ניוון של דיסקי הצוואר ובלט שלהם יכול להיות בכל גיל .

בבדיקות בחילים צעירים נמצא שכיחות של 50 אחוז ללא סימנים קליניים.

יש כמובן לברר מחלות ניוון של העצם והחוליות שיכולים לגרום מצב זה .

תנועות צוואר כשלעצמן לא הגורם . הם קיימות לכולם . יתכן והתנוחה שלך לקויה .

ולזה יש שיטות טיפוליות .  כמו פלדנקריס .

לכך יש בתי ספר ייעודיים .

בברכה, ד"ר דניאל בן־דב
(09:04, 18.09.2013)

שאלה: יש לי תור למרפאה מטבולית בעקבות ההמלצה שלך פה. אבל רופא מפורום בכללית, אמר שאין טעם שאלך. אני הבנתי אותך לא נכון? תשובה: ...אין קשר בין מירפאה מטבולית, שם מטפלים בעודף שומנים או בסוכרת לבין התלונה שלך. מרפאה אנדוקרינית עוסקת בבעיות עם הפרשה של הורמונים בגוף (מערכת ההפרשה הפנימית). בברכה, ד"ר צביקה ליס

תשובה:
תודה על פנייתך
על מנת לוודא אם אכן יש לך אוסטיאופורוזיס כפי שאתה כתבתה  רק במרפאה מטבולית יכולים לתת לך תשובה   מהימנה לחלוטין , אין מקום לויכוח כי גם המערכות כמו פעילות יותרת בלוטת התריס וגם בעיות של איבוד סידן מגורם כליתי יכולים לתת אוסטיאו]ורוזיס אך יש להוכיח זאת טרם ההצהרה שיש לך מחלה זו.

בברכה, ד"ר דניאל בן־דב
(11:55, 24.12.2013)




חוץ מאורתופד (שכבר הלכתי), מה כדאי שאבקש מרופא משפחה?
לא כבר עניתי לך?
26/12/13 06:30
39צפיות
כבר שאלת, בדיוק אותה השאלה, עניתי לך.  אוסטאופורוזיס לא עושה בלטים בחוליות ולא כואבת. אני לא בטוחה אם יש קשר בין הבלטים האלה לעבודה שלך (לדעתי אין), אבל מאיפה ההתעקשות לחפש אוסטאופורוזיס. בצדק ענו לך בפורום הקודם שאין בכך צורך. לגבי הגדרה מה זה מרפאה מטבולית, זה כבר סמנטיקה, יש מקומות שקוראים למרפאה בה מאבחנים מחלות עצם מטבוליות מרפאה מטבולית, אבל זה בכלל לא משנה. זו לא הכתובת. אתה צריך אורטופדים/נוירולוגים/נוירוכירורגים. לא אנדוקרינולוגים.
גידול בבלוטת האדרנל
24/12/13 17:32
85צפיות
לדר קרן תורג'מן שלום.
שמי אריאל, בן 21 חייל ולאחרונה אובחנתי עם גידול באדרנל השמאלי. להלן הפרטים:
בתאריך 21/8 אושפזתיעקב כאבי בטן עליונה. במסגרת האשפוז עברתי CT בטן בשאלה של אבנים בכיס מרה, לבסוף אובחנתי כסובל מגסטריטיס ונמצא ממצא באדרנל מחוץ להקשר סיבת התאשפזותי.
להלן הממצא:
CT 23/8:
אדרנל שמאלי מוגדל כ 19*32 מ"מ, מרקמו בלתי אחיד עם הסתיידויות גסות בתוכו.
לשם כך הופניתי לבירור אנדוקריני במכון האנדוקריני איכילוב.
הופנתי לבצע איסופי שתן,בדיקות הדמיה ולהלן התוצאות:
MRI 15/10:
אדרנל שמאלי מודגם נגע רקמתי בממדים של כ1.4*3,נראה איזו-אינטנסי לטחול בT2 אך לא עובר הנחתה של אות ברצף, OUT OF PHASE. הנגע מעט הטרוגני(ייתכן משנית להסתיידויות שנצפו בCT אך אינן מודגמות בבדיקה זו בצורה טובה).איני חושב שמדובר בהיפרפלזיה של האדנרל שכן אני מזהה,באופן חלקי את זרועות האדרנל מפושקות בצידי הנגע. ייתכן כי מדובר באנדומה ענייה בשומן אך קיימת אבחנה מבדלת.

ביצעתי איסופי שתן ל:
קטכולאמינים:
Epinephrine-low
Norepinephrine-43.4 טווח 0.00-40.0
Dopamine-236.2
Metanephrine-0.90 טווח עליון 1.00
Cortisol-34.20
Creatinine-93.0 טווח תחתון 90
רנין אלדוסטרון תקין.

חשוב לציין כי יוצא לי לחוות לא פעם התקפי דופק זיעה מוגברת ולעתים גם סחרור, כשעלו תלונות אלה התייחסו אל זה כאל התקפי חרדה.
כיום אני נמצא במעקב תחת המכון האנדוקריני איכילוב אך המקרה שלי ממתין לישיבת הדמייה לצורך החלטה האם לבצע ניתוח כריתת אדרנל או לא.
בהתייעצות עם בחור אשר עבר את אותו תהליך העלתי את המידע לפה בכדי להעזר בך לצורך כמה שאלות שאיני מבין:
1)האם איסוף שתן אחד מספיק כדי להכריע האם הגידול מפריש או לא?
2) לאור הממצאים יש מקום להתערבות ניתוחית?
3)לאור הממצאים קיים קשר בין "התקפי החרדה" לממצא בבלוטת האדרנל?

אודה לך על העזרה,
בתודה מראש,אריאל.


החלטה על ניתוח
25/12/13 10:11
53צפיות
במקרה של ממצא באדרנל נקבעת על סמך גודל הממצא ומאפיינים של ב - CT/MRI ו/או אם הממצא מפריש הורמונים.
הבדיקות המבוצעות לבירור הפרשת יתר מבוצעות פעם אחת (באותה נקודת זמן) ואם הן תקינות ואין חשד קליני בעד קיום הפרשת יתר, אין צורך בבירור נוסף.
במקרה שלך, ניתוח ככל הנראה נלקח בחשבון בשל גטדל הממצא והמאפיים שלו.
בהמשך לדברייך
25/12/13 11:17
31צפיות
תוכלי לפרט על ה״מאפיין שלו״?
ע"פ התיאור בבדיקת ה - CT
25/12/13 11:25
41צפיות
הטרוגני, עם הסתיידויות, ע"פ MRRI יתכן ומדובר באדנומה ענייה בשומן, אך יש אבחנה מבדלת...
מינון תרופות לגרייבס
24/12/13 17:17
34צפיות
שלום,
לאחרונה אובחנתי כחולה במחלת גרייבס. ערכי T4 הם 28PMOL/L והTSH שלי 0.04 MIU/L
בדיקת נוגדנים ANTI TPO ABS>996
THYROG.ABS 9.6IU/ML

הרופא רשם לי מרקפטיזול 30 מ"ג ליום, ואיקאקור 160 מ"ג ליום.
לחץ הדם שלי תקין כעת אך במשך שנים היה 85/50 ואני מפחדת שלחץ הדם יירד לי יותר מדי עם מינון כזה של איקאקור.
כרגע הדופק שלי נע בין 80-110 במנוחה.

האם מינון התרופות שלי גבוה מדי?
יש לבצע מעקב
25/12/13 10:05
19צפיות
הדוק אחרי תפקודי תריס מלאים וכן לחץ דם ודופק ובהתאם להחליט על השינויים במינון התרופות.
אינסולין
24/12/13 16:35
60צפיות
האם  נכון  שאינסולין  בגוף   כמותו  קצובה  והוא  מתבזבז......
מה פתאום?
25/12/13 10:53
60צפיות
אם אין מחלה, יש לנו אבר שנקרא לבלב שתפקידו לייצר ולהפריש אינסולין לפי הצורך לאורך כל החיים. עד 120.
אינסולין המשך
25/12/13 11:15
38צפיות
איזו  מחלה  למשל  ?
האם    תת  פעילות  בלוטת   התריס  יכולה   לגרום  לאינסולין   להגמר.....

אנדקרינולוגית   אחת     אמר  לי    שהאינסולין   בגוף  הוא לא  עד  אין  סוף   והוא  יכול   להגמר,.

אני  סובלת  מתת פעילות ולוקחת   אלטרוקסין   וכניראה  שיש  לי  השימוטו.

כי  היא  בפרוש  אמרה  לי    שכמות   האינסולין   בגוף   קצובה.
ואף   שלחה  אותי   בהקשר לכך  (לפי  בקשתי) לאיזו  בדיקה    בענין  זה,  אינני  זוכרת איזו  בדיקה....
ואמרה   שהאינסולין  אצלי  בסדר  ,  אבל  זה  א  אומר   שלא  ייגמר,   גם  לא  אומר   שכן  ייגמר.....

תודה .  מאד  מענין  אותי.     שכחתי  שמה ,  היא  היתה  מאד  מיוחדת   הקדישה  לכל  חולה   מעל  ומעבר   ,  הכל  ענין  אותה   ,  חיפשתי  אותה לפני  זמן  מה  באחת מקופות  החולים  ונאמר  לי  שנסעה  לעבודת  מחקר  בתחומה  בנושא.
איזו מחלה? סוכרת
26/12/13 06:42
37צפיות
לא תת פעילות ולא פעילות יתר.  פעילות יתר עלולה להעלות את רמות הסוכר ובמקרה כזה ישנה דרישה ליצור יתר של אינסולין כדי למנוע עליה זו.  הדבר מהווה איזה הכבדה על הלבלב, מאידך, לא משאירים פעילות יתר לא מטופלת. אבל תת פעילות ממש לא. ואני לא יודעת מה זה המושג של כמות קצובה של אינסולין. ישנה תפיסה שאנחנו נולדים עם מלאי של תאי ביטא בלבלב שאמורים להספקי לנו לכל החיים. בגלל שהם  לא תאים שמתחדשים בצורה נמרצת (פעם חשבו שבכלל לא, אבל כעת יודעים שיש פונטציאל  מסוים להתחדשות), מן הסתם כמותם יורדת עם השנים, אלא שאנחנו נולדים עם  עודף מלאי ולכן ירידה נורמלית של מספר תאים אלה צריכה להשאיר אותנו עם מספיק אינסולין עד ליום מותנו. ישנם מצבים שמהווים מעמסה על הלבלב וגורמים לשאירית החלקית של תאים אלה  לא תפקד מספיק טוב כך שמתגלה סוכרת אצל אדם שמועד לכך.
אני אל יודעת למה זה כל כך מעסיק אותך לעומת זאת.
אינסולין - הסבר
26/12/13 08:06
29צפיות
חחח...  שלום................. זה  מעסיק  אותי    כי   אחרי    שהאנדקרינולוגית    לשעבר  שלי , שהיא  חוקרת  היום   בארה"ב  הסבירה  לי    ואף   עשתה לי  איזו  בדיקה  משהו  כמו   כמות  האינסולין  או  משהו  עם  ייצור  האנסולין (?)     כתבתי   פוסט  בפייסבוק  בנושא  הזה   בענין  זלילת  סוכר  ומתוקיםם  וחשיבה  שלי   שצריך  לאסור  על  ייצור  סוכר  תעשייתי  שהוא  בעיני  סם ממכר  מסוכן  עם  נזקים   אדירים  לבריאות
,     וכך התפתח  דיון   וויכוח   סביב    הענין    שייצור  אינסולין  יכול  להפסק....

אחרי  ההסבר שלך   משהו  קצת  יותר  ברור  לי....

תודה  על  ההסבר.....

ומי  מועד  לסכרת  ? (בהמשך  להסבר שלך  אלי)  האם  לא  כולנו ?

הנושא  הזה  עלה  עם   האנדרוקרינולגית  שלי    כאשר  הסוכר  שלי  התחיל לטפס   ועבר  קצת  את  הגבולי.....

מאז   כבר  שנים  ,    לקחתי  עצמי  בידיים    אין  עוגות  אין  שטויות,   (ועוד  הרבה  דברים)   ולא  רק  הסוכר  אלא  עוד  הרבה  דברים  התאזנו  לי.....
בשביל מתוק   יש  פירות   ופחמימות  מלאות    שצריך לפזר  לאורך  כל  היום     והגוף לא  צריך  יותר  מזה.....
מבקשת משמעות מעשית לפיענוח בלוטה
24/12/13 10:47
185צפיות
פענוח
ירדתי במשקל כ 7 קג בכמה חודשים. בת 50. קצת סכרתית.
האם יש טיפול  חד משמעי או אפשר להתלבט?
מצב
º
והאם כל רופא אנדו קורא דיסק פענוח בעצמו?
24/12/13 11:07
40צפיות
º
והאם המצב הפיך?
24/12/13 12:51
28צפיות
º
ועל פניו מה נראה טיפול עדיף בין יוד לתרופה?
25/12/13 09:22
16צפיות
התמונה מתאימה לפעילות יתר של בלוטת תריס
25/12/13 10:02
51צפיות
ככל הנראה ע"ר מחלת גרייבס. יש אופציה לטיפול תרופתי או לטיפול ביוד. ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג שישקול יתרונות מול חסרונות כל טיפול בהתאם לתחלואה ברקע, בדיקות מעבדה, בדיקת עיניים וכו'.
תודה ועוד
25/12/13 13:12
23צפיות
אני מחפשת רופא אנדו לאחר שיש לי דיסק ופענוח של המכון.
האם כדאי להתעקש על רופא שיודע /רגיל גם לקרוא את הדיסק בעצמו?
התוכלי  בבקשה לחדד / לתמצת את ההתלבטות בין יוד לתרופה.
האם יתכן /שכיח ש2 רופאי אנדו ימליצו על טיפול שונה ( אחד יוד והשני תרופה)?
אל תתלי במיפוי
26/12/13 06:25
42צפיות
הוא בכלל לא חשוב. אני לא יודעת למה שלחו אותך למיפוי. אולי זה היה רופא המשפחה שעשה זאת בצורה אוטומטית, או אולי נבדקת כבר ע"י אנדוקרינולוג שלא היה בטוח קלינית שמדובר בגרייבס. לרוב אין בכלל צורך במיפוי, רוב מקרי פעילות היתר הם בגלל מחלת גרייבס, וזה ברור קלינית ומעבדתית. את צריכה טיפול (שימי לב שבכלל לא אמרת מה תפקודי התריס שלך, שזו השאלה החשובה, לא המיפוי) בפעילות יתר, נושא המיפוי בכלל לא חשוב. חוץ מזה שכל אנדוקרינולוג יודע לקרוא מיפוי, זה לא כמו US., זה מאד ברור.
קשב וריכוז
24/12/13 10:42
38צפיות
שלום מקווה שהגעתי למקום הנכון.
רציתי לדעת האם הוכח שיש קשר בין בלוטת התריס לבין קשב וריכוז? אני מרגישה לא מרוכזת (בלשון המעטה) למרות ערכי TSH תקינים במצבי (אין לי בלוטת תריס בעקבות כריתה שנעשתה על רקע סרטן) ונאמר לי ע"י גורם לא מקצועי שהתסמינים שאני מתארת דומים לבעיות קשב וריכוז. השאלה היא האם איבחון לבעיה זו נעשה בדרך הרגילה עם הרקע שלי, ושאלה נופסת, אם אכן אאובחן, האם התרופות המטפלות בבעיית הקשב "מתנגשות" עם האלטרוקסין?
פעילות יתר של בלוטת תריס
25/12/13 10:15
35צפיות
שיכולה להגרם גם ע"י טיפול "עודף" באלטרוקסין, יכולה לגרום לאי שקט, עצבנות וקטשי בריכוז, במקרה כזה כדי לנסות להפחית את המינון ולראות אם הסימפטומים משתפרים.
טיפול תרופתי להפרעות קשב וריכוז לא "מתנגש" עם טיפול באלטרוקסין (צריך כמובן להקפיד על נטילת אלטרוקסין בנפרד מתרופות אחרות).
שאלה
23/12/13 23:32
33צפיות

האם גלי חום ותסמינים נוספים של פרימנופאוזה נעלמים כשמגיעה המנופאוזה?
תודה מראש.
º
לאו דוקא
25/12/13 10:06
6צפיות
יחס בין הקמיצה לאצבע אצל נשים עם CAH
23/12/13 21:27
82צפיות
האם יש קשר בין יחס האצבע והקמיצה לבין גבריות אצל נשים ? לבתי יש CAH , כנראה לא קלאסי. אנחנו עוד בבירור. חפרתי קצת באינטרנט וקראתי שבנות עם CAH בעלות יחס בין האצבעות המיווחס לגברים, או לגבריות. אצל נשים שתי האצבעות האלו באותו האורך פחות או יותר. אצל בתי, ביד שמאל הקמיצה ארוכה יותר משמעותית, וביד ימין הן באותו האורך. אשמח להתייחסות,
מיטל
אולי תפסיקי לחפור?
25/12/13 10:58
68צפיות
מה את רוצה מהילדה? היא בריאה, אם זה non classical זה לא עלום לא יהפוך אותה לגבר. אולי תפסיקי עם  זה?
השימוטו
23/12/13 08:29
44צפיות
שלום, לפני שנתיים גילו לי מחלת השימוטו (יש לי נוגדנים) בבדיקות שקיעת דם וcrp מעל לנורמה.רופאת משפחה טוענת שזה בגלל השימוטו.האם במחלת השימוטו אמורה להיות עליה בשקיעת דם וcrp?
לא באופן כרוני
23/12/13 17:02
31צפיות
רק בזמן דלקת פעילה בבלוטת תריס - השימוטו תירואידיטיס.
בלחץ !!!!ומבקשת את עזרתכן
22/12/13 15:47
126צפיות
שלום , אני בת 31 נמצאת כרגע בטיפולי פוריות ומטופלת ביותרוקס ( ויש לי נוגדנים ).
בטיפול הקודם שעברתי ( הזרעות ) במהלך הטיפול יצאתי לגמרי מאיזון והגעתי לערך של 19.5 , הסתבר שכנראה עברתי איזשהיא דלקת והייתי צריכה לחכות שהערכים של הבלוטה יתאזנו לפני שאני ממשיכה הלאה בטיפולים.
ביתיים עליתי כיתה ( והתחלתי טיפולי ivf) , ערכי ה tsh ירדו מאוד מתחת ל 1, בגלל מה שקרה לי בפעם הקודמת אני דואגת לעשות בדיקת דם כל שבוע .
שבוע שעבר ביום ראשון עשיתי בדיקה והtsh עמד על 1.06 , כמו כן ביום שני החזירו לי 2 עוברים ( ואני מקבלת תמיכה של פרוגרסטרון ואסטרוגן) , היום החלטתי שאני עושה שוב בדיקת דם ושוב יצאתי מאיזון ה tsh קפץ ל 5.16 ( תוך שבוע אחד ) , עכשיו אני שוב בלחץ , והאם זה הרס לי את הטיפול שעשיתי ? האם זה אומר שבערכים כאלו העוברים לא ישתרשו ?
יש לציין שאני לוקחת יותרוקס 950 בשבוע ( כל השבוע 150 חוץ משישי שבת 100) , הרופא שמטפל בי נמצא רק בימי חמישי .
מה אני אמורה לעשות כרגע , אני חוששת שאם לא אטפל בזה בזמן הקרוב זה ימשיך לעלות .
מבקשת את עזרתכן .
תודה רבה .
 
האם קיבלת זריקת אוביטרל?
23/12/13 17:04
71צפיות
בכל מקרה הייתי מעלה קצת את המינון, לא הייתי עושה בדיקות מידי שבוע כי קשה לראות את ההשפעה של הטיפול וזה יגרום לשינויים שלא לצורך. אניל א חושבת שאת צריכה להיות מודאגת בשל ערכי TSH אלה, לא מדובר בתת פעילות משמעותית.
תודה על התשובה
23/12/13 18:40
39צפיות
כן קיבלתי זריקת אוביטרל .
השאלה שלי האם זה יכול להשפיע על השתרשות העוברים ?
אני צריכה לעשות בדיקת בטא ביום ראשון הקרוב .
תודה
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום