בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

קשריות בבלוטת התריס-המשך
23/09/13 07:44
90צפיות
בהמשך ובתודה על  תשובתך מיום 19/9
ברצוני להוסיף שלעיתים אני חשה כאב ולחץ באזור הציסטה הגדולה (3.7 ס"מ )
כאבים שמוקרנים לכיוון אותו צד של האוזן והראש.
בנוסף לעיתים הקול שלי מלווה בצרידות / קול עמום
האם לתסמינים הנ"ל יש קשר לקשריות /ציסטה בבלוטה?
ושאלה נוספת האם יש מצב שמכיוון שהציסטה גדולה יש סיכוי שבדיקת ה- FNA
לא יכולה להיות אמינה במאה אחוז?
שוב תודה רבה
בנושא הצרידות
23/09/13 10:15
82צפיות
את צריכה להיבדק אצל רופא/ה אאג שיראו איך מיתרי הקול שלך נעים. קשרית שפירה בגודל זה לא גורמת לצרידות. בנושא הלחץ, השאלה אם הרגשת זאת לפני שידעת שיש לך את הקשרית. לפעמים אנחנו חשים  ממצא גופני בגלל שאנחנו מודעים לו והוא מטריד ומדאיג אותנו. קשרית כזו לא אמורה להפריע לא בבליעה,לא בדיבור, לא בנשימה, והיא אינה כואבת. היא יכולה לכאוב אם יש בה פתאום דימום שגום לה להימתח באופן חד. אבל לרוב אינם מורגשות. אלא שכשהן בולטות אנחנו נוטים לגעת בהן  ולמשש אותן, והנגיעות האלה לכשעצמן יכולות לעורר רגיות באזור.
קשריות בבלוטת התריס -המשך
23/09/13 12:13
58צפיות
תודה רבה רבה דוקטור על תשובתך, את ממש הרגעת אותי,
ואכן הציסטה אצלי עם דימום (כאשר שאבו לי את הנוזל בעבר הוא היה בצבע חום שוקולד),

חשובה לי גם התייחסותך לגבי בדיקת ה-FNA לגבי ציסטה בגודל הנ"ל כ-3.7 ס"מ
האם יכולה להיות אמינה ואמיתית במאת האחוזים? אני חוששת שבשל הגודל יכול להיות
מצב שמפספים חלקים אחרים.(במהלך חודש הבא אני אבצע ניקור נוסף כחלק מהמעקב
השגרתי שאני מבצעת),


אלפי תודות על תשובתך
חג שמח ורק בריאות:)
אין שום דבר 100%
24/09/13 10:07
53צפיות
שום בדיקה ברפואה. אבל ציסטות פשוטות כמעט אף פעםלא ממאירות גם בלי ניקור, וביחד עם תשובה ציטולוגית שפירה   דרגת המהימנות מאז מאד גבוהה.
תודה רבה
24/09/13 12:20
22צפיות
המון תודה:)
אכילת כרוב וTSH
23/09/13 01:19
95צפיות
שלום רב, אשמח לעזרתכם. .TSH שלי עומד על 3.88.מתכננת הריון, קיבלתי יוטירוקס על מנת להוריד. שמעתי שלא ניתן לאכול כרוב חי במצבים של TSH יחסית גבוה לפני הריון. האם אכן כך? תודה רבה
º
לא
23/09/13 06:45
50צפיות
לא לאכול או לא נכון?
23/09/13 08:10
59צפיות
אני הבנתי שברגע שמטופלים ומאוזנים.אפשר הכל  לאכול,
אפשר תמיד לאכול כרוב
23/09/13 11:31
95צפיות
רק כמויות אסטרונומיות של כרוב יעשו אולי משהו לבלוטת התריס. צריכה נורמאלית כלל לא משנה.
דר. קרן - שלוש שאלות ברשותך..
23/09/13 16:43
69צפיות
מה נחשב כמות אסטרונומית? ()
וגם - מה זה עלול לעשות לבלוטת התריס? (ולמה?)
האם כרוב קייל רלוונטי לנושא?

אטסטרונומית זה דיאטת כרוב,
23/09/13 19:03
52צפיות
רק מהפלוצים אפשר  למות,,,,,לא  הייתי דואג לבלוטה,
לא נכון
24/09/13 09:46
43צפיות
אפשר לאכול כרוב כמה שרוצים, אם מאוזנים וגם אם לא מאוזנים.
בהנחה שלא מדובר בכמות אסטרונומית כמובן.
מועדים לשמחה
22/09/13 19:08
92צפיות
אני מודעת שסטרס יכול לעלות סוכר..

השאלה מה אני עושה כדי למתן אותו..

אבא שלי נפטר בערב חג [למרות היותו חולה] באופן די פתאומי.

ביומים הראשונים הערכים היו נמוכים או תקינים..מאתמול הם סביב 500 ואני לא מצליחה לשנות את זה..

בתוך כל הבלגן רק חסר לי לקבל עוד dka 1 ואז באמת הכל יהיה מושלם..

הרופא שלי יעץ לי לעלות לתוכנית גבוהה יותר רק שבנתיים ללא הצלחה..

תודה ומועדים לשמחה לכולם
מיכל
תוספת קטנה
22/09/13 19:10
68צפיות
חשוב יותר אני ממש לא אוכלת כמעט כלום [זה בסדר לא רואים]..

עם בחילות .

ואני חייבת לשנות את המצב.

תודה על הכל
מיכל
משתתפת בצערך
22/09/13 19:35
76צפיות
באמת היית צריכה עוד אבל! רק שלא תדעי עוד צער.
נכון, גם אני מקווה שלאתפתחי DKA, האם בדקת נוכחות של קטונים?????? את מדברת על בחילות!
בבקשה לבדוק מיד. שתיה מרובה, תוספת של בולוסים כח שעתיים-שלוש עד שתתחיל מגמת שינוי, ולא, לצערי לא יהיה מנוס מפניה למיון.
תודה
22/09/13 23:37
33צפיות
אני כל כך עיפה אבל השתדל לבדוק יותר..

מקווה את זה לפחות לנצח...

תודה גדולה על הכל

מועדים לשמחה
מיכל
ניצני שד בגיל 6
21/09/13 22:25
71צפיות
שלום,

ביתי בת 6 בדיוק, לפני כחודשיים שמתי לב שיחד עם קפיצה במשקל ובכמות האוכל שהיא אוכלת, הופיעו גם ניצני שדיים.
פניתי לרופאת הילדים, אך היא לא התרשמה במיוחד, ולא המליצה על בדיקות כל שהן.

לאחרונה, יצא לנו להיפגש עם חברים ומשפחה שלא נפגשנו איתם חודשיים, ומאוד בולט לעין שהייתה אצלה קפיצת גדילה יחסית לילדים אחרים (ילדים שהיו בגובה שלה עד היום, פתאום נמוכים ממנה), כמו כן היא נראית מפותחת יותר מילדות בנות גילה ואף מילדות בנות 8.

זה דיי מדאיג אותי.
הייתי רוצה להתייעץ האם קפיצת גדילה + ניצני שדיים, מצדיקים ברור רפואי מעמיק.
או שכמו שאמרה רופאת הילדים, זה יכול להיות בתחום הנורמה.

ואם אכן יש צורך בברור, האם לחזור לרופאת הילדים ולבקש ממנה או שעליי לפנות לגורם אחר ?

יש לציין שאני אשמח להימנע מבדיקות מיותרות, כי אני חוששת ליצור אצל הילדה דימוי גוף שלילי, או איזו חרדה מהתפתחות מינית.

תודה.
אני מאד מעריכה את הדאגה שלך
22/09/13 02:12
83צפיות
אני חושבת שהיא במקום. לא פעם יש לנו כאן פניות של הורים שברור מאופן השאלה שהם תורמים ליצירת בעיה אצל הילד. במקרה של הבת שלך, לפי דעתי הדאגה של מוצדקת. את עלית על כל הנקודות שצריכות להדליק נורה אדומה:
היא ילדה מאד צעירה, רק בת 6
הופיעו ניצני שדיים
ובעיקר היא גם נתנה קפיצה בגובה.
הקפיצה בגובה, שלא אמורה לקרות בגיל הזה, שכן בגיל הזה הגדילה הממוצעת היא כ-5 ס״מ לשנה, היא סימן בהחלט רציני כי לפנינו תהליך של התבגרות מוקדמת. ואמנם אנחנו רואים הרבה בנות שמתגברות היום מוקדם מבעבר, עדיין סימני התבגרות לפני גי 8 אצל בת, זו התבגרות מוקדמת שמצדיקה בירור.
לדעתי את יכולה לבקש מהרופאת ילדים בירור ראשוני: בדיקת צילום כף יד. לקביעת גיל עצמות, ובדיקת דם ל- estradiol, LH, FSH, ו-IGF1 ותפקודי תריס מלאים. אחרי בדיקות אלה תוכלי שוב להתייעץ כאן, אבל יתכן ויהיה מקום לקבל אז הפניה לאנדו ילדים.
ערב טוב יש לי 3 בעיות
21/09/13 21:57
112צפיות
1. השומנים בדם אצלי עומדים על סביב ה 200
2.הכולסטרול הטוב והכולסטרול הרע מאד נמוכים
  הטוב סביב ה 25 והרע סביב ה 55
3.הבן שלי בן 12 מתנהג כמו בחורה בעיקר בהתנהגות שלו ובתנועות שלו
זה רציני??
22/09/13 02:04
85צפיות
אתה באמת שם את הכל באותו סל?
שומני דם גבוהים ברמה כזו זו לא ממש בעיה וניתן לטפל בהם בדיאטה.
סיפור הילד זה משהו אחר לגמרי ולגבי זה אתה צריך להתייעץ עם יועצים מתחום הפסיכולוגיה. איך אתה יכול לסכם את הבעיות שלך כאילו זה הכל נכנס לאותה קטגוריה?
אין קשר !
22/09/13 14:33
69צפיות
בן הילד לשומנים,,,,,,,,,
תוך כמה זמן ההשפעה על שורשי השיער מתחילה?
19/09/13 20:42
96צפיות
אני בת 46 וקיבלתי אסטרופם, והאנדוקרינולוג אמר שהסיבה שכל הטיפולים של הסרת השיער המיותר בלייזר באיזור הפנים (שפם וזקן) ובשאר הגוף לא עזרה היא בגלל שלא הייתי תחת השפעה של אסטרופם (כי לא קיבלתי אסטרופם).
הוא רשם לי אסטרופם 2 מ"ג, והיום זה כבר היום השני ויש לי טיפול הסרת שיער בלייזר בשבוע הבא ורציתי לשאול האם ההשפעה שלו על העור וזקיקי השיער בפנים ובגוף כבר התחילה כך שהטיפול להסרת שיער בלייזר שיש לי בשבוע הבא תהיה השפעה אפקטיבית יותר ? תוך כמה זמן האסטרופם (2 מ"ג ליום) מתחיל להשפיע על זקיקי השיער בגוף ובזקן ועל העור ?
סליחה על השאלה, אבל נולדת אישה?
22/09/13 02:00
66צפיות
פשוט השאלה לא ברורה וחשבתי שהיא בעצם נשאלת ע״י טרנסית. אם התשובה היא כן, אז הסיבה שזה לא הולך כל כך מהר היא בגלל שצריל לחסום את השפעת הטסטסטרון.  האסטרופם יעשה זאת חלקית אבל יש טיפולים יותר יעיעלים. אם את אישה ביולוגית, ופשוט לא הסברת את עצמך כראוי, את צריכה קצת להבהיר את הביעה. זה שיעור יתר חדש? נפסק לך כבר המחזור? אני צריכה קצת יותר פרטים לפני שאתן תשובה.
אי וודאות,האם צריך להוות בעיה?
19/09/13 02:48
85צפיות
התחלתי לקחת אלקטרוקסין מאז ההריון לפני 3 שנים, אנדוקרינולוג בפעם האחרונה אמר לי שאני מאוזנת,2.5, ושאין צורך במעקב דרכו יותר,אני לוקחת 100, ופעם בשבוע 150. אנחנו מתכננים להכנס להריון שוב ורציתי לדעת האם זה עלול ליצור בעייתיות מסויימת? תודה
לא אם תקפידי על מעקב דומה
19/09/13 10:49
39צפיות
מה שעושים אנדוקרינולוגים גם רופאים כלליים יכולים לעשות. כדאי להיכנס להריון עם TSH טוב, משהו בין 1-2, ומיד עם אישור ההריון לבדוק שוב כי הוא נוטה לתת קפיצה מהר מאד. ואז להגביר את המינון ולעקוב כל כמה שבועות כדי שישאר לא גבוה מ-2.5. בד״כ בהריון יש צורך להעלות מינון בין 30-50% מהמינון הטרום הריוני. כל רופא יכול לעשות את זה
תודה על התשובה,ועוד שאלה
19/09/13 12:22
37צפיות
אם הבנתי נכון,זה לא צריך להוות בעיה לכניסה להריון וברגע שאדע שאכן נקלטתי לעשות בדיקת דם ורופא משפחה יאזן בהתאם? ודבר נוסף אח אפשר לשאול, אני לוקחת כדור עם חומצה פולית וברזל לפני השינה ובבוקר אלקטרוקסין,זה עלול להפריע להשפעת האלקטרוקסין?
º
לא, נראה לי שזה בסדר
21/09/13 00:58
20צפיות
חג סוכות שמח
18/09/13 18:21
39צפיות
לאחר גיחה קצרה בארץ, אני שוב בחו״ל , אבל לפחות מפה (ברצלונה) שלא כמו בתורכיה יש גישה לפורום. בינתיים הגיעה שעת הסיאסטה וההתאוששות מדרך מעייפת (יציאה מהבית ב-2:00 בלילה ועצירת ביניים בת 4 שעות באיסטנבול). הערב לראשונה בחיי אהיה במשחק כדור רגל (ברסה נגד אייקס). חייבת לנוח קודם, אבל אענה לשאלות.
התבגרות מינית ילדה בת רבע לשבע
18/09/13 14:48
92צפיות
שלום לכולם, לפני חודש וחצי התייעצתי כאן ורשמתי שביתי בת 6.7 אז, ויש לה שיעור יתר בפות והיא שוקלת 30 קילו.

צילום כף יד הראה:

צילום כף יד מראה גיל עצמות של שבע שנים ושישה חודשים.
הרופא הפנה לבדיקות דם בבית חולים והתוצאות לא ברורות לי. התור שלי אליו בעוד חודש וחצי, אשמח לתובנות עד אז.

רשום בשורה אחת:
ANDROTENEDIONE קטן מ 1.05

בשורה מתחת רשום:
ANDROTENEDIONE 2.8  ורשום שערך הייחוס צרי להיות קטן מ 2.45.

בזמן הבדיקה היא היתה בת 6.9 .

מה זה אומר?

אשמח לתשובות.
גם לי לא ברור, כתבת פעמיים אותו הדבר
19/09/13 10:45
74צפיות
מה רמת ה-androstenedione שלה? בכל מקרה   גם אם זה מוגבר זה לא יצביע על התבגרות מוקדמת, מה שיצביע על התבגרות מוקדמת הם ערכי ה-estradiol וערכי ה-LH/FSH. מה לגבי ערכים אלה?
בפעם השניה רשמתי שהערך הוא 2.8
19/09/13 22:32
48צפיות
אני חושבת שהשורה הראשונה מראה מה הטווח התקין והשורה השניה מראה את התוצאה שרשומה עם קו מתחת, אבל באמת שאני לא יודעת. בכל אופן הערך שלה הוא 2.8.

לגבי LH  ואסטרודיול- לא רשום. רשום COR 325  ו DHEAS 1.29 (בז.דינמי 0)
וכעבור 60דקות( ז.דינמי 60) COR 920  ו DHEAS 1.48.

ACTH 4.46.

אשמח לתובנות אם יש.

תודה לך ד"ר.
את מטפטפת תוצאות
20/09/13 21:25
57צפיות
מההודעה הראשונה שלך כלל לאהשתמע שעברה טסט. יתכן כי גם עברה עוד טסט מעבר לגירוי עם ACTH. אני משערת  שבדקו גם 17OHprogesterone שהוא הפרמטר היותר חשוב, אבל לא ציינת אותו. אז אולי תציגי את כל הנתונים ואז אוכל  להתייחס בצורה מלאה. תגובת הקורטיזול תקינה.
|חדש|פורום הכוכב הבא ואקס פקטור
18/09/13 13:14
7צפיות
|תו| המסך כבר עלה על הפורמט החדש ואתם מוזמנים לפורום החדש של הכוכב הבא שם תוכלו לדבר על כל מה שקורה בתוכנית|!| אייל גולן, ריטה, צביקה הדר, רני רהב ואסי עזר כבר מחכים לשמוע מה יש לכם לומר
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|מיקרופון| בקרוב תעלה הגירסה הישראלית של התכנית המצליחה האקס פקטור בהנחיית לא אחרת מאשר דוגמנית העל, בר רפאלי. בואו לדבר על התוכנית בפורום שנפתח מחדש
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...
קשריות בלוטת התריס
18/09/13 09:28
124צפיות
בת 41 , מזה כשנתיים איבחנו אצלי קשריות בבלוטת התריס/ זפק רב קשרי
קשרית 1.5 ס"מ משני הצדדים עם הסתדויות,
קשרית 3.7 ס"מ באונה השמאלית בחלקה הגדול ציסטי.
הנתונים הנ"ל נשארו דומים מזה כשנתיים וללא שינוי בגודל
כנ"ל גם לגבי שני הדיקורים שביצעתי תשובה שפירה.
ערכי ה- TSH  תקינים בטווח הנורמה.
קיימת בי התלבטות גדולה לגבי האם לבצע ניתוח או לאו?
5555
º
למה? יש מישהו שכן ממליץ לך לנתח?
18/09/13 09:40
55צפיות
קשריות בבלוטת התריס
18/09/13 10:17
55צפיות
הדעות חלוקות, יש רופאים שאומרים שכן ויש שאומרים שכרגע לא,
ההחלטה נתונה בידיי ולכן ההתלבטות.
לא מסיבות רפואיות
19/09/13 10:42
84צפיות
אם סה מפריע לך קוסמטית ואם את מאג חוששת מהמשך המעקב, זה ניתן לשיקול דעתך, אבל אין כל הצדקה רפואית לנתח.
קשריות בבלוטת התריס-המשך
22/09/13 11:17
30צפיות
רב תודות על תשובתך....
ברצוני להוסיף שלעיתים אני חשה כאב ולחץ באזור של הציסטה הגדולה (3.7 ס"מ)
הכאב מקרין לכיוון האוזן והראש של אותו צד
ובנוסף לעיתים אני חשה צרידות קלה וקול מעט עמום
האם הכאב והצרידות יש לשייך אותם לציסטה?
כריתת בלוטת התריס והריון
18/09/13 07:56
110צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים,

חדשה כאן ואודה על המלצותיכם.

לאחר ניקור הבלוטה.
זיהו אצלי בבלוטת התריס, בצד אחד גידול (כ-3 ס"מ), ככל הנראה, שפיר.
בצד השני, גידול קטן מ-1 ס"מ של קרצינומה פפילרית.

הומלץ ע"י כירורג, ניתוח להסרת כל הבלוטה בזמן הקרוב.

שאלותיי:
1. האם כדאי לבקש מיפוי עצמות לאיתור אפשרות למוקדים נוספים בגוף ? או פרוצדורה אחרים ?
2. האם קיים סיכון להריון ומתי כדאי לעבור ניתוח בהתחשב בכך (טרם ניתוח- ובינתיים הגידול מתפשט, בזמן הניתוח- הרדמה כללי וסכנה לעובר, לאחר ניתוח- חוסר בלוטה מקטינה סיכויי כניסה להריון). אציין שאני אוטוטו בת 40 ומדובר בשקילת אפשרות להריון ראשון.
3. האם כדאי להיוועץ באנדוקרינולוג טרם ניתוח או רק אחרי ? התורים בד"כ די רחוקים..


תודה, בריאות וחג שמח !
גילת.
את לא צריכה לעבור ניתוח בזמן הריון
19/09/13 10:41
68צפיות
הקרצינומה הפפילרית הקטנה לא הייתה מתגלה לולי הגוש היותר גדול שהוא שפיר. היית יכולה כנראה לחיות איתה כל חייך ולא היה קורה דבר. אז אמנם הכירורגים להוטים לנתח אבל הקוים המנחים די ברורים בנושא זה. גם בקרצינומה הרבה יותר גדולה מחכים בד״כ עד לאחר הלידה את בהחלט צריכה אנדוקרינולוג בעיקר כדי שתשמעי גם קול של רופאים שכל עיסוקם הוא לא רק לשלוח אנשים לניתוח. בוודאי אחרי שתנונתחי תצטרכי מעקב אנדוקריני. המצב היחיד שעלול לשנות את ההחלטה על דחיית הניתוח הוא במידה וב-US טוב יראו בלוטות חשודות בצדדי הצואר (לא במדור המרכזי שזה לא משנה כלום) . במקרה כזה לא תהיה טעות לנתח בשליש השני, וגם לא תהיה טעות לחכות עד לאחר הלידה תוך שמירה על TSH נמוך. לא מיפוי עצמות ולא דום דבר כדה. בעיקר לא לדאוג. המוני אנדים מסתובבים עם micropapillary carcinoma ולמזלם לא יודעים על כך.
תודה על התשובה וחג שמח.
21/09/13 08:10
32צפיות
אשתדל לעשות מאמץ להגיע לאנדוקרינולוג טרם ניתוח.
שוב
22/09/13 02:14
32צפיות
רוב הסיכויים שאינך צריכה ניתוח במהלך ההריון. ואם את ממשיכה רק בגגל שהפנו אותך לניתוח, מאד חבל. ניתוח בהריון זה ממש לא דבר רצוי!
שוב תודה ושאלה
22/09/13 04:48
37צפיות
איני בהריון כרגע אך שוקלת מאוד בחיוב ולכן היתה השאלה אם לעבור הסרה טרם הריון או להמתין. החשש הוא מהתמודדות אפשרית עם טיפול ביוד אשר הבנתי שמעכב כניסה להריון, ומקטין פוריות. לכן קריטי בשלב זה של חיי (גיל 40 והריון ראשון).

דבר נוסף: ממצא בבדיקת דם טירוגלובולין TM כ-80.
מה אומר הדבר.

תודה.
את יכולה לעבור ניתו ואת לא צריכה שום טיםול בי
22/09/13 10:36
33צפיות
ולכן זה לא יעכב הריון. בהצלחה
2 שאלות
22/09/13 14:28
28צפיות
אם עוברים כריתה של שתי האנות לא הכרחי טיפןל ביוד ? (כי זה מה שהבנתי, האחת- גדולה מדי והשניה- נגועה).

מה אומר הערך שקיבלתי בבדיקת הדם ?

תודה.
שום דבר
22/09/13 19:32
58צפיות
זה ערך תקין או אולי מעט מעל הגבול, לא מפתיע בנוכחות של הגדלת הבלוטה. לא, כריתה של כל הבלוטה אינה כלל מחייבת טיפול ביוד. במקרה שלך הניתוח העדיף הוא באמת כריתה מלאה. לוא דווקא בגלל הקשר הגדול השפיר באונה השניה, אלא בגלל שמיקרוקרצינומה היא בכ40% מהמקרים רב מוקדית וכשרואים קשר באונה השניה (על אף שבמקרה שלך הקשר הגדול שפיר) סיכויים רבים שימצאו עוד מוקדים מיקרוסקופים של קרצינומה וניתוח של כל הבלוטה מקטין את הסיכון להישנות מקומית. אבל שוב, אם US טוב אינו מגלה בלוטות חשודות בצדדי הצואר. מיקרוקרצינומה (מוגדרת כקטנה מ-1ס״מ) , בגיל 40 אין כל התוויה לטיפול ביוד. אני משערת שהבלבול שלך נובע מכך שנכון שלא ניתן לתתת טיפול ביוד בכריתה חלקית של הבלוטה, אבל כל כריתה מלאה אינה מחייבת אוטומטית טיפול ביוד. אלה שני דברים שונים
תודה רבה.
23/09/13 10:51
18צפיות
מבינה שכדאי לעבור ניתוח, ובו כריתה מלאה.
להבנתי, לא מצאו בלוטות חשודות נוספות. אבל זה עדיין לא אומר שלא קיימות.
אם יבצעו כריתה מלאה, האם טיפול ביוד מזיק לפוריות או מעכב הריון, ולכן כדאי לסרב לו אם יוצע ?
Prolactin
17/09/13 23:01
53צפיות
Prolactin 112.4 זה בנורמל?
תלוי ביחידות
19/09/13 10:30
40צפיות
אם זה ב- mU אז כן. אבל תמיד ניתנת תשובה עם ערכי ייחוס כך שאני קצת מתפלאה על השאלה.
מענה בפורום
17/09/13 12:23
76צפיות
אני כרגע עושה הפסקה, מקווה שאוכל להמשיך יותר מאוחר. בכל מקרה קחו בחשבון שיתכנו בעיות במענה בפורום בימים הקרובים. שרון בחו"ל, אני טוסה שובל ל-10 ימים לחו"ל הלילה, וד"ר יעיש נוסעת בעוד יומיים לחו"ל לכמה חודשים של השתלמות. אני בטח אנסה אם יהיה לי אינטרנט. נקווה שנעבור את התקופה הזו בבריאות שלמה.
חפשו גם בעמודים 3-4
17/09/13 12:12
49צפיות
כי חזרתי לשאלות שנותרו עוד מה-9-10 בספטמבר
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום