•שאלה
אמיר *
23/01/13 18:04
64

שלום בשם אשתי הייתי בבדיקת us צואר הממצאים:
בלוטת המגן- האונה השמאלית מוגדלת עקב קשריות רבות בתוכנ,האונה הימנית בגודל ובמרקם תקינים עם קשרית הטרוגנית בתוכה בגודל 12 מ"מ באיסטמוס מודגמת קשרית גדולה סולידית ברובה אך גם עם חללים ציסטים בתוכה,גודל הקשרית 27 על 31 מ"מ באונה השמאלית מספר קשריות מוגדלות אשר תופסות את רוב האונה השמאלית,בעלת מאפיינים דומים לקשרית באיסטמוס הגדולה בקוטר 30 מ"מ. בקשריות הנ"ל מודגמת וסקוליזרציה,בחלקן מעט ערה.
בלוטוטת תת לסתיות תקינות דו צדדיות. לאורך הצואר לא נצפתה הגדלה של קשרי הלימפה.
בביופסיה fna לווה באלטרסאונד
אבחנות ופרטים קליניים: mng
נוקר קשר מייצג באיסטמוס 4 ס"מ
תיאור מיקרוסקופי:
colloid.groups of follicular cells and hurtlhle cells with focal nuclear atypia and macrophges present consistent with atypia of undertermined significance (group 3)
note: arepcat aspirate after an appropriatc interval of observation may be helpful if clinicically indicated
אבחנה:
t96300 thyroid isthmus
m09350 morphologic description only
שאלות:
1. האם מדובר בממצא סרטני בבלוטת התריס?
2ץ האם יש צורך לכרות את בלוטת התריס
תשובות דחוף בבקשה
•לא התשובה היא שקרוב לוודאי לא מדובר במשהו
דר קרן תורגמן
24/01/13 22:40
36

סרטני, אבל הציטולוגיה לא יכולה לומר זאת בוודאות כרגע. התשובה הזו מכניסה אותה לקטגוריה שבה מומנלץ לחזור על הניקור כעבור מספר שבועות/חודשים. ברוב המקרים בניסיון הנוסף זה חוזר תקין, רק במיעוט המקרים זה לא שפיר. כרגע אין צורך בשום ניתוח.
•U.S בלוטת התריס
שלווה *
23/01/13 08:38
54

שלום לכן רופאות יקרות, אני ממתינה ךתשובה בדף מספר 3 מיום 20/1/2013
תודה

ºעדיף קישור לשאלה המקורית...
שרונגימל
24/01/13 15:09
10

•ד"ר תורגמן שלום
efiey
22/01/13 22:41
97

קודם לכל אשאל לשלומך?
בחודש האחרון התחלתי לסבול מטינטון באוזן ימין,
ממש בלתי נסבל...ביום שישי האחרון עברתי בדיקת
MRI ראש וכבר יש תוצאות, יש לציין שגם עברתי הקרנות
וארוע מוחי לפני 8 שנים, אודה לך מאוד באם תוכלי לעיין
בתוצאות ולומר לי מה המשמעות?
בתודה מראש, אפי.
•זה ממש לא קשור לאנדו
דר קרן תורגמן
24/01/13 22:29
43

יש בתוך המח עדות לפגיעות חוזרות שנבעו או מפגיעה באספקת דם, או אולי גם מההקרנות שקבלת כילד.
מי שצריך לראות את זה הם הנוירולוגים.
•ויטמין D וברזל
גדיש1
22/01/13 21:50
65

שלום,
בבדיקות דם אחרונות שעשיתי יצאו לי הערכים הבאים:
Vitamin D 25 (OH) 19 ng/ml
Ferritin 52 ng/ml 10 - 120 .(...*......).
Fe - Iron 58 micg/dl 60 - 180 *(..........).
אילו תוספי מזון עליי לקחת אם בכלל?
יש לציין שיש לי נשירה שהלכתי כבר לרופא עור בגינה שבדק לי רק אתת הפריטין ובגלל שזה היה בנורמה הוא אמר שהנשירה לא קשורה לזה.
היום בבדיקות שרופא משפחה ערך רואים שיש מחסור בברזל.
אני גם מנסה להכנס להריון...
תודה מראש
עדי
•תקחי טיפות של ויטמין די
דר איריס יעיש
24/01/13 20:09
36

וטיפול בברזל.
אם את מנסה להרות מומלץ ליטול גם חומצה פולית...
•לגבי חוסר בברזל
cויתן
24/01/13 21:53
29

גם לי היתה בעיית חוסר בברזל, פתרתי אותה באכילת פטרוזיליה או כוסברה שעשירים בברזל, אבל כיוון שיש קושי לגוף לקלוט את הברזל, צריך גם לשתות מיץ תפוזים טרי, שעשיר בויטמין C שעוזר בקליטת הברזל.
היום כבר אין לי יותר חוסר בברזל.
•יכול להיות שהמחט שנכנסת לבטן
מיכל ב4
22/01/13 20:06
45

פתאום קצרה מידי ולכן לא מגיע האינסולין המוזרק????
או שזה סתם תיאוריה שלי.
לא יכול להיות שהדברים חוזרים על עצמם מהר כלכך.
נכון שבמחלקה לא בדקו עם המשאבה מה קורה אלא חיברו ושלחו הביתה ובכל זאת היום חזר הHI ובבדיקת קטונים ביתיית יש קטונים עם כי ברמה נמוכה.
מחר יש לי תור אליו נראה לי שאם כל האי נוחות אני יבקש תקופה לחזור לזריקות.
מצחיק שבחודשים שפחות בדקתי והיתיחסתי הרגשתי בסדר עכשיו רק מלראות את המספרים אני נכנסת ללחץ..
תודה
מיכל
•דקסמתזון
אורית *
22/01/13 19:54
43

קראתי קצת בפורומים ואנשים כותבים שפוחדים לקחת דקסמתזון כי זה עלול לגרום להשמנה והשאלה שלי האם זה לא אמור לעשות ההפך? הרי אם זה יוריד את הקורטיזול הגבוה זה יעזור לחילוף החומרים, לא?
•שאלה נוספת באותו עניין
אורית *
23/01/13 11:09
29

כאשר הקורטיזול (הן ברוק והן בשתן) בגבול הכי הכי עליון של הנורמה, אך לא עובר את הטווח, ממש בנקודה הכי גבוהה של הטווח, האם יתנו דקסמתזון?
קורטיזול בדם יצא הרבה מעל הנורמה אך אני לוקחת גלולות ולכן לא ציינתי בדיקה זו.
אשמח אם תתייחסי ל-2 שאלותיי. אני ממש סובלת מתסמינים וחושבת שזו הבעיה.
•פירוט תוצאות הבדיקות
אורית *
23/01/13 11:26
32

להלן תוצאות הבדיקות:
קורטיזול ברוק 0.17 mcg/100ml כאשר הטווח הוא 0.05-0.19
קורטיזול בשתן 205.1 nmol/24hr כאשר הטווח 38-208
קורטיזול בדם 934 nmol/L כאשר הטווח 138-690
קורטיזול בדם אחרי 2 מיליגרם דקסמתזון בלילה 120 nmol/L כאשר הטווח 138-690
סובלת מעליה מתמדת במשקל ואקנה
האם במצב כזה נותנים דקסמתזון באופן יומיומי להקלה בתסמינים?
•לא דקסמטזון לא עוזר לחילוף חמרים
דר קרן תורגמן
24/01/13 22:37
23

אבל אתייחס לתוצאות שלך. מחפשים לשלול מחלה בשם Cushing's syndrome. מדובר במחלה מאד נדירה. קרוב לוודאי שאין ל את זה. וקרוב לוודאי שהקורטיזול הגבוה בדם הוא באמת בגלל גלולות.
קשה לי להגיש מה הסבירות במקרה שלך שמדובר בקושינג כי אני לא ראוה אותך ולא מכירה את כל הסיפור. אבל על פניו לא נראה מאד חשוד.
אפשר לחזור על איסופי שתן, ואפשר גם לעשות מה שנקרא Liddle's test ולבדוק את הקורטיזול באיסופי שתן, כפי שהיה נהוג בעבר. כי בשתן הקורטיזול לא אמור להיות משפע מהגלולות.
•שאלה
אורית *
25/01/13 10:41
19

ראשית, תודה רבה שאת פה בשבילנו ועונה על שאלות. מגיעה לך תודה ענקית!!!
הקורטיזול ברוק יצא מאוד גבוה (ולדעתי זו הבדיקה הכי מהימנה) ואני סובלת מהשמנה למרות אכילת כמות קלוריות כה מעטה ביום (נבדק ע"י דיאטנית). האם אין פתרון?
ומה לגבי אקנה, האם במצבי יתנו לי דקסמתזון לטיפול באקנה?
תודה שוב
•עוד פרט קטן
אורית *
25/01/13 10:53
14

ניסיתי כבר הכל בשביל האקנה: גלולות, אנדוקור, רואקוטן מס' פעמים, אלדקטון - באמת הכל! חוץ מטיפול בקורטיזול הגבוה, ולכן האם באמת יתנו לי במקרה הזה דקסמתזון? האם יכול להיות שזה הפתרון?
•אני חושבת שיש לך כאן טעות בסיסית
שרונגימל
25/01/13 11:15
27

דקסמטזון ממש אינו טיפול לאקנה או להשמנה. להיפך.
לא נותנים דקסמטזון במצב של עודף דקסמטזון. לא לגמרי ברור לי מאיפה קיבלת את הרעיון הזה. אולי בגלל מבחן דיכוי דקסמטזון? אבל שם נותנים רק מנה אחת ובודקים אחרי שפגה השפעתה...אם ממשיכים לקחת דקסה זה אמנם ידכא הפרשת ACTH ולא תהיה הפרשת קורטיזול אנדוגנית (ע"י הגוף), אבל הגוף יקבל מבחוץ וזה הרבה יותר גרוע.
•אז מה הפתרון?
אורית *
25/01/13 12:21
21

קראתי שנותנים דקסמתזון לעודף קורטיזול וגם קראתי קצת בפורומים משאלות ותשובות.
אם כן, מה הפתרון למצב שלי? האם יש תרופה אחרת שניתן לתת?
•קראת במקורות לא מהימנים
דר קרן תורגמן
25/01/13 17:18
30

קשה ללמוד את כל הרופאה באינטרנט. לא דקסמטזון אינו טיפול לקורטיזול גבוה, הוא כמו קורטיזול.
הקורטיזול ברוק לא מאד גבוה, הוא בתחום הגבוה של התקין לדגימת לילה. מזה אי אפשר להסיק שיש לך קורטיזול גבוה. בגלל הגלולות אי אפשר להסתמך על הקורטיזול בדם, אבל ברוק ובשתן אפשר. לא יודעת מה הפתרון, אבל אי אפשר לטפל, במיוחד אל במקרה עיקש, בפורום.
•בדיקות לרמת טסטוסטרון
yuval *
22/01/13 18:16
15

מה פשר הבדיקות הללו לבירור רמות טסטוסטרון ?
מה ההבדל ביניהם ? מה מהם חשוב בעיקר ?
testosterone
free testosterone
free androgen index
testosterone bioavailable
•בקר טוב לכולם
חסד ואמת
22/01/13 09:01
54

אני עם סינטרואיד כבר שבועיים וחצי, לוקחת 75 מל״ג ביום( קיבלתי מחברה כדורים של 25 מק״ג), 50 ו 75 , מבחינת תופעות לוואי ממש חלש חלש , עדיין אין לי אומץ לעלות ל 100, בינתיים מרגישה טוב . עוד שבועיים אעשה בדיקה לדעת אםם האיזון נשמר, בינתיים מימשתי את זכות הבחירה ואנחנו בדרךלפארק הירקון לראות את הזרימה של הגשמים שמגיעים מהירדן., וגם לראות בעיניים את מפלס הכנרת, להת׳
ºתיקון 50 ו 25, סה״כ 75 ליום
חסד ואמת
22/01/13 09:06
15

•בהצלחה!
zukir
22/01/13 11:24
29

והמון בריאות!
ºיש חיים וגם בחירות אחרי אלטרוקסין!!

דר קרן תורגמן
22/01/13 15:38
26

ºאכן כך, תודה לאל
חסד ואמת
23/01/13 16:15
4

•מבחן LRH
מודאגת *
22/01/13 08:30
64

שלום,
בתי בת 17,עדיין ללא מחזור סדיר. בבדיקות דם נמצא:
fsh - 11.0 , LH - 27. עוד נמצא בבדיקות חוזרות TSH בגבול התחתון של הנורמה,FT3 נמוך מן הנורמה ו FT4 תקין.
הרופאה הפנתה לביצוע מבחן LRH בתחילת המחזור.
תוכלו להסביר לי מה אומרים הדברים? מה החשד? מה נעשה במהלך מבחן זה וכיצד מתבצע? מדוע חשוב לבוא בתחילת המחזור(הרופאה ציינה שיש להגיע ביום הראשון למבחן)?
בבקשה תסבירו לי אני דואגת מאוד...
•לא יודעת למה היא בקשה אותו
דר קרן תורגמן
22/01/13 15:30
51

מה זה מחזור לא סדיר? כלומר היה לך כבר אלא שהוא לא בצורה סדירה?
מה רמת האסטרדיול? האם את שמנה? האם יש לך דברים כמו אקנה, שיעור יתר? מה הגובה שלך? באיזה שלב של המחזור נעשתה הבדיקה הזו? האם נמדד יותר מפעם אחת LH מוגבר?
קצת קשה לי לענות לך בלי המידע הנוסף. המבחן עצמו פשוט. מכניסים לך פרפרית לוריד, לקוחים דם, דרכה מזריקים לך את החמר LHRH, ואחרי זה מספר פעמים במרווחים של 30 דקות לוקחים, דרך הפרפרית (בלי לדקור עוד פעם) דגימת דם.
•מידע נוסף
מודאגת *
22/01/13 21:22
32

מחזור לא סדיר הכוונה היא שהיה מחזור אבל הוא לא סדיר (מגיע כל חודשיים-שלושה לדבריה). אין שיעור יתר,אקנה קיים אם כי לא בצורה נוראית .. היא אינה שמנה,גובה - 1.50
לא ברור באיזה שלב בוצעה הבדיקה והLH נמדד רק פעם אחת באופן כללי.
•עדיין אני לא מבינה למה בקשה זאת
דר קרן תורגמן
24/01/13 22:28
26

אני הייתי חוזרת על הבדיקות הבסיסיות ולא רצה למבחן הזה שלדעתי אל יקדם אותנו.
•מחסור בויטמין D
נועה21
21/01/13 19:18
65

שלום
אני מקווה שאני בפורום הנכון
אני בת 32. לפני כשלוש שנים עשיתי בדיקת ויטמין D ויצא 6. מאז אני לוקחת טיפות והויטמין D לא כל כך עולה (עלה ל20, ירד ל 7 עלה ל49 ונשאר 49 גם בבדיקה האחרונה האחרונה, אחרי חצי שנה של טיפות 1000, כלומר לא עלה)
במקביל, בשנים האחרונות, אני סובלת מכאבי שרירים - בגב התחתון, באגן, במפשעה ובירכיים. כמו כן מדי פעם כף היד שלי "נרדמת" כולה בלילה תוך כדי שינה (אבל אני לא יודעת אם זה קשור )
הלכתי לבדיקות רבות ואף רופא לא יכל לומר לי מה מקור הכאבים.
לאחר תחקיר באינטרנט עלתה לי השאלה - האם ייתכן והמצב קשור למחסור בויטמין D?
•את בפורום הנכון. באילו יחידות מדובר?
דר קרן תורגמן
22/01/13 15:43
61

ב-ng/ml או ב-nmol/l?
אם זה בננוגרם למ"ל, 49 הוא ערך מצוין שלא צריך לעלות עוד. אם זה בננומול, זה נמוך, לא נורא אבל נמוך. ללא ספק חסר חמור של ויטמין D יכול לגרום לכאבי שרירים. 1000 יחידות זה לא מינון גובה, אם זה לא מספיק אפשר בהחלט לעבור ל-2000 בלי היסוס.
•תשובה
נועה21
22/01/13 16:25
47

תודה רבה!
מדובר ב-nmol/l. תוך חצי שנה עלה מ 6 ל 49. אבל בחצי שנה האחרונה לא חל שיפור, תקוע על 49.
יכול להיות שהגוף לא סופג?
ועוד שאלה קטנה - בשנים האחרונות יש לי נשירת שיער נוראית. כל הבדיקת שעשיתי (כולל B12 וברזל) יצאו טובות חוץ מכמובן הויטמין D
יכול להיות שזו הסיבה?
שוב תודה
•היכן לבצע FNA בבלוטת התריס שלא יכאב? המלצות?
neely
21/01/13 13:06
65

הי
אני מחפשת רופא אצלו ניתן לבצע FNA בבלוטת התריס שלא יכאב
וזאת לאחר שבשתי הפעמים הקודמות חשבתי שאני מתה בבדיקה
אחת בכללית בתל אביב במרפאת זמנהוף
והשניה בבלינסון
אולי רופא פרטי יתי4763יחס יותר יפה למטופליו?
למי שיש המלצה על :
1 אנדוקרינולוג מומחה מומלץ, נחמד שאוהב להסביר, עדיפות לקופת חולים כללית באזור המרכז
2 מקום לביצוע ניקור בלוטת התריס שלא הורגת את החולה תוך כדי
תודה רבה
•יש אלופה בתחום
מיכל *
21/01/13 14:32
89

קוראים לה פרופסור עדה קסלר...
ºהיכן היא מקבלת?
neely
21/01/13 14:35
39

•איכילוב טופ
zukir
21/01/13 15:41
60

חפשי בגוגל. זה המרכז הרפואי הצמוד לביה"ח איכילוב, מעל מרכז הקניות שם.
•מנסיוני הפרטי לא כואב פחות
ווינר46
21/01/13 16:10
75

פעם ראשונה עשיתי במאיר-כפר סבא ופעם שניה [תמורת 3.000 שח] אצל קסלר כי המנתח התעקש שאעשה שוב אצלה כי הוא יהיה שקט יותר לנתח[יד רוחצת יד]לא הרגשתי שהכסף הרגיע את הכאב ,נכון שהיחס והנעימות היו 10,אבל בסכום כזה אפשר להנות מאוד שלא בדיקור
•היתרון העיקרי של קסלר הוא במומחיות הגילוי
zukir
21/01/13 18:48
71

ולאו דווקא במניעת הכאב. זה רק הבונוס.
•אהבתי

דר קרן תורגמן
22/01/13 15:37
65

אהבתי את המשפט שבסכום הזה יש דרכים יותר נעימות לבלות. את צודקת. מסכימה. יש הרבה דרכים יותר נעימות.
צוקי גם צודק שיש לה יד בטוחה ושכמעט ולא קורה אצלה שאין חמר בר פענוח. ושוב אנחנו לא פה כדי לקדם אדם זה או אחר, אבל זה לא שיד רוחצת יד, פשוט יש עניין של ביטחון בבדיקה, המנתח סומך עליה מאד ובשל כך ממליץ שזה יהיה אצלה. וכאב זה משהו אינדיבידואלי
זה עניין של סף אישי. אני לא חושבת שיש אדם שחושב זו חוויה נעימה.
•נראה לי אני תעלומה

הייהופ
21/01/13 12:14
141

שלום דר' קרן , אשמח אם תעזרי לי לפענח את התעלומה .
בת 34
לאחר שילדתי את בתי הבכורה הגוף עבר "זעזוע" ואובחנתי כסובלת ממנפאוזה מוקדמת .
ה LH שלי היה 58 וה FSH היה 93 והפרולקטין 52 רמת ה TSH הייתה תקינה 2.56
ילדתי לפני 8 חודשים את הבת השניה והיא מתרומת ביצית .
קבלתי מחזור !!! (החודש)! והופנתי לבצע פרופיל הורמונאלי. להלן הנתונים :
TSH - 3.95
LH - 7.8
FSH - 8.8
Estradiol (E2) - 211
Testosterone Total - 1.5
האם הנתונים הנ"ל נורמאלים ? הופנתי לגנטיקאי לבדיקת אפשרות ל X שביר .. אך התור רחוק ובינתיים קורים דברים .
אשמח לדעתך .
תודה
•בגילך אני מניחה שדברים כאלה אפשריים
דר קרן תורגמן
22/01/13 15:33
83

היית עם מנופאוזה מוקדמת התחלתית. פה ושם יכול להיות שנשאר איזה זקיק שמסוגל להתפתח, ולכן אולי, במיוחד לאחר תקופת המנוחה של ההיריון שבה המערכת לא התבקשה לבייץ, איזה זקיק התפתח, וגרם לכך שהיה לך מחזור ושה-LH וה-FSH ירדו. אני לא חושבת שאפשר מזה להסיק שקרה נס.
מדדו לך AMH?
•שלום ד"ר קרן
הייהופ
23/01/13 07:48
49

"הייתי" עם מנפאוזה ? הייתי אצל 3 מומחים מובילים שאמרו לי שהדרך בשבילי להרות תהיה רק מתרומה . לא קבלתי מחזור מעל שנתיים. הייתי עם גלי חום קשים................. עברתי הריון ולידה דרך תרומה . ועכשיו יש מצב לזקיק ?
ה AMH זו בדיקה שעשיתי עד כמה שזכור לי ..
מה לעשות עכשיו? לאן לפנות בכדי לבדוק "מה המצב שם" ?
האם הנתונים שכתבתי הם נורמאלים בעצם ?
תודה
•האם הנתונים שכתבתי הם נורמאלים בעצם ?
הייהופ
24/01/13 22:06
16

תודה
•מנופאוזה בגיל 30 זה לא נורמאלי
דר קרן תורגמן
24/01/13 22:32
28

אי אפשר לדבר כאן על נורמה. בוודאי שזו הייתה (ועדיין מדבור על אותו הדבר) מנופאוזה מוקדמת, או בלשון שלנו אי ספקית או כשלון שחלתי ראשוני. וכן פה ושם יש מצב לזקיק. אבל אי אפר לבנות על כך, כך שאני מניחה שאם תרצי עוד ילדים, תצטרכי לקבל עוד תרומה, או שמא יש לך מזל ויש לך עוברים קפואים.
•מהירות
מיכל ב4
21/01/13 00:40
105

מהירות הדברים זזים אפילו אותי מפתיעה.
הגעתי שוב הלילה לערכים של 400 פלוס.
רציתי רק דעת מקלונים לבדיקת קטונים ניתן לקנות גם ללא מרשם?
או חייבים מרשם
תודה מיכל
•לדעתי כן
דר קרן תורגמן
22/01/13 15:27
57

רק שזה בטח יקר הרבה יותר. לא הספקתי לקרוא את המסר שלך עדיין. אקרא אותו סליחה.
•תודה
מיכל ב4
22/01/13 20:08
21

קניתי .. קיבלתי מרשם מהרופא רק שבשום בית מרקחת של הקופה אין כרגע סטיקים.
[אינפורמציה שקיבלתי מהרוקחת בכהנמן]
לכן קניתי פרטי בסופר פארם. לא נורא
מיכל
•שאלה קטנה לרופאות
רונה *
20/01/13 23:25
136

שלום רב לכן
האם נכון מה שנכתב היום בynet - שרופאות נמנעות מביצוע ממוגרפיה בגלל הקרינה הגבוהה?
לא שייך לאנדוקרינולוגיה, אני יודעת. פשוט אתן רופאות כך שבטוח אתן יודעות אם יש דברים בגו. רופא המשפחה לוחץ עלי לעשות כל שנה וכבר קבעתי תור, אבל פתאום אני תוהה, ולא רק תוהה אלא גם די חוששת מכל הקרינה שספגתי עד כה (בגלל סיפור משפחתי נשלחתי לממוגרפיה כבר בתחילת שנות ה30 שלי).
רוב תודות
•זאת לא שאלה לכאן
דר קרן תורגמן
22/01/13 07:57
87

אני אישית עושה כל שנתים, אבל אין ספק שהמחשבה עוברת במוחי. כשיש סיפור משפחתי של סרטן שד, זה סיפור אחר, אבל אני לא יכולה לענות לך. זה כנראה אינדיבידואלי, קשור לשאלה אם נמצאה גנטיקה מתאימה וכו,
•אני מודה לך על הכנות
רונה *
22/01/13 14:11
73

בכל מקרה האפשרות שרופאים כלליים ימליצו לפציינטים משהו שלא היו מייעצים לבנות זוגם, היא סוג של שבירת אמון. ואני כמובן יודעת שהנושא לא קשור לאנדוקרינולוגיה ואני מודה לך על התגובה.
נדמה לי שחשוב שמישהו, אולי משרד הבריאות, יתן דעתו על מה שנכתב באותה כתבה.
לי לפחות נוצר משברון אמון קל.
•כל העולם במשבר
דר קרן תורגמן
22/01/13 15:41
69

המסרים סותרים וקשה מאד להחליט. אני גם חושבת שאי אפשר להכליל. אני אישית לא מכירה רופאים שממליצים לפציינטיות שלהם ומתנגדים כשזה מגיע לקרובות המשפחה שלהם. זה שונה מהחיסון לשפעת, זה בכל זאת יותר נוגע בעניין של חיים ומוות.
•TSH והריון
e m a n u e l
20/01/13 22:32
64

שלום רב,
לפני כחצי שנה עברתי אבדן הריון בשבוע 8, ורק אז התגלה שבלוטת התריס שלי היתה בתת פעילות.
לא תת פעילות מטורפת, ה TSH היה בסביבות 6 (לא זוכרת במדויק את הערך)
בדקו לי נוגדנים בדם ולא היו.
נטלתי יוטירוקס למשך חודש והערך ירד ל 1.4
ואז הפסקתי עם היוטירוקס.
עכשיו אני מנסה שוב להכנס להריון, ובבדיקת הדם שביצעתי היום יצא לי TSH3.8
ולשאלה,
האם לאור ה"היסטוריה" עלי לחזור ולקחת יוטירוקס?
האם יש סכנה להריון (במידה והצלחתי החודש) אם אחכה עם זה עד שאראה את הרופאה שלי בעוד כשבועיים?
אני מאוד חרדה לאור הטראומה שהיתה לי...
תודה רבה רבה מראש.
•צריך לבדוק נוגדנים
דר קרן תורגמן
22/01/13 07:54
36

אם יש, הייתי מטפלת. אם אין הייתי מחכה לתחילת ההריון, מיד בודקת TSH, ואם זה נותן קפיצה, הייתי מטפלת. צריך לשמור פרופורציה ולזכור שכ15% מכלל ההריונות מסתיימים בהפלות. לרוב זהו מנגנון של הטבע לסיים הריונות של עוברים פגומים.
ºתודה רבה

הרגעת אותי
e m a n u e l
22/01/13 09:06
9