בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

º
פרולקטין בערך 2950 NMOL/L בזמן הנקה - תקין?
17/06/14 21:24
13צפיות
משערת שזה אפשרי
18/06/14 06:45
20צפיות
זה תלוי כמה זמן אחרי ההנקה. כי בכל הנקה זה עולה.
למה זה נבדק בכלל? בהריון זה יכול כמו כלום להגיע ל-10,000. בהנקה עצמה פחות מוכר לי.
נטילת סינטרואיד - מתי רואים השפעה
17/06/14 18:51
31צפיות
שלום,
כמה זמן לאחר התחלת נטילת כדורי סינטרואיד מומלץ לערוך בדיקה חוזרת?
מציינת גם שאני בהריון (וזו הסיבה לנטילת הכדורים. רמת TSH שלי היא תקינה לאשה "לא בהריון"...אבל לא מתחת ל2.5 כפי שרצוי בהריון).
אני נוטלת אותם כבר שלושה שבועות.
האם בדיקה לאחר חודש היא כבר אמינה? או שמומלץ להמתין עוד?
תודה.
אפשר כבר לבדוק
18/06/14 06:44
32צפיות
אםמנם מצב יציב מושג אחרי כ-5 שבועות, אבל רק כדי לראות מגמות, בהריון אני הרבה פעמים בודקת יותר מהר מכך.
כיסוי בריאות פרטי עבור בלוטת התריס
17/06/14 16:07
75צפיות
שלום לכולם,

יש לי בעיה של פעילות יתר בבלטות התריס ואני מטופלת באלטרוקסין.
כרגע יש לי ביטוח בריאות פרטי המכסה כל מחלה, כולל מצב קיים.

אני עוברת לארה"ב בקרוב ומתלבטת האם כדאי לי להמשיך לשלם ביטוח לאומי + ביטוח בריאות פרטי.
הסיבה להתלבטות היא שאני לא יודעת מה המשמעות אם בעתיד אחזור וארצה לרכוש ביטוח פרטי כך שהמחלה תוחרג מהביטוח.

אשמח לתגובות ממי שקצת מכיר.

תודה רבה,
דנה
לא נראה לי שזה כזה סיפור
18/06/14 06:42
45צפיות
ביטוח לאומי לשמירה על כיסוי רפואי זה דבר שהוא חשוב אולי בגלל כל שאר הדברים. העלויות סביב פעילות יתר של בלוטת התריס לא מאד גבוהות. לא יודעת מה לייעץ לך בנושא הביטוח הפרטי.
את יודעת מה יהיה בארה"ב בנושא הזה?
תודה על התשובה!
18/06/14 09:26
22צפיות
בארה"ב אני כמובן ארכוש ביטוח בריאות פרטי.
השאלה העיקרית שלי בנוגע לביטוח הפרטי היא מה המשמעות של החרגה  של מצב קיים? כרגע אני אמנם בתת פעילות אבל האם יש טיפולים בעתיד שימנעו ממני בגלל זה (נניח קריטת בלוטה וכו')?
ואם כן - מה העלויות הצפויות של טיפולים אלו (כאמור - יותר שאלה ביטוחית מבריאותית :))
TSH
17/06/14 00:34
75צפיות
בת 28, נמצאת בטיפולי פוריות עקב בעיית זרע.
כל החיים היה ליTSH סביב 1.5.
לפני 9 חודשים בבדיקת דם קפץ ל 4.2. (יש לציין ששנתיים וחצי בין לבין שלא עשיתי בדיקות דם)
קניתי תוסף תזונה של סולגאר, קפסולות יוד מאצות ים ואחרי 3 חודשים של שימוש ה TSH ירד ל 2.2.
חודש וחצי לאחר מכן, עשיתי שוב בדיקה ויצא 2.4.
האם לדעתך הדבר דורש התייחסות מיוחדת והמשך בירור?
לא הייתי מוטרדת לולא הידיעה שכדי להיכנס ולהחזיק הריון יש צורך בערך עד 2.5.
תודה
לא צריך 2.5, מומלץ לא יותר מ-2.5 בהריון
18/06/14 06:40
42צפיות
אפשר בהחלט להיכנס להריון עם TSH הרבה מעל 2.5. בגלל שבהריון תקין ה-TSH, לפחות בשני הטרימסטרים הראשונים, נמצאת מתחת ל-2.5, לזה אנחנו שואפים להחזיק את הנשים.  יש סיכוי שבהריון ה-TSH שלך יעלה מעל זה, ואז כדאי מאד לשקול טיפול. לא הייתי ממשיכה עם התוספים האלה, הם רק יכולים להזיק.
הבקסטריט בויז מגיעים ל|תפוז| אנשים!
16/06/14 11:39
4צפיות
|מאוהב|אי אפשר להתעלם מהעבודה שאחת מלהקות הבנים הכי פופולאריות בעולם מגיעה לארץ!
הבקסטריט בויז כבשו את העולם, והיו להקת הבנים הכי גדולה של שנות ה-90, ובכלל. בשנת 1993 התאחדו חמישה בחורים צעירים - איי ג'יי מקלין, האווי דורו, ניק קרטר, קווין ריצ'רדסון ובריאן ליטרל - ויצרו את מעצמת העל שנקראת ה"בקסטריט בויז". אז רגע לפני שהם מגיעים לארץ בואו להיזכר בלהקה הכי שווה שיש ולהתעדכן בכל מה שחדש|!|

|*|היכנסו עכשיו לפורום הבקסטריט בויז|*|
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
שאלה על מינון בהריון - דחוף!
16/06/14 08:37
43צפיות
בוקר טוב דר',
גיליתי אתמול שאני בהריון (3 ימי איחור במחזור). ברקע תת פעילות  -השימוטו, שבהסכמה עם האנדו בחרתי לא לטפל בה בינתיים (הTSH לפני כחודש היה 4.48)
בת 41.
כעת TSH 5.37
FT4 11.9
FT3 4.54

איזה מינון עלי להתחיל לקחת?
האם צפויה פגיעה בעובר כי אני כבר חודש בהריון ומחוץ לנורמה?

תודה רבה,
לינדה
º
סביר להתחיל עם 50 ולבדוק בעוד 3 שבועות
18/06/14 06:38
14צפיות
tsh
16/06/14 01:12
70צפיות
שלום רב .אני בת 59 בבדיקה מ19.02.14 הtsh שלי היה 11.24 קיבלתי יוטירוקס וסירבתי לקהת .בבדיקה מהיום 6.67.פתחתי את הגרף :
27.10.11        4.70
21.05.13        9.03
28.08.13        4.79
19.02.14        11.24
15.06.14        6.67  ללא תרופה .מה קורה ?למה זה קורה? ומה צפוי? הt4 מתקדם מ 13.3 ל 15.1 נחון להיום .תודה
יש לך תת פעילות והמהלך אופייני
18/06/14 06:37
36צפיות
הרבה פעמים יש תנודות, אבל אם תעקבי לאורך השנים את תראי מגמת עליה ומתי שהוא את תצטרכי לקבל טיפול. לא סיפור להמשיך לעקוב. רק תדעי שיש ספרות שמדברת על כל מיני הפרעות (כולל מטבוליות) שקשורות בתת פעילות סאב-קלינית, תופעות קרדיאליות, ותופעות של טרשת עורקים. כדי להיות לגמרי כנה, אין ספרות משכנעת שמצביעה על כך שטיפול בשלב  הזה ממש יעיל כנגד תופעות אלה. להחלטתך, ברגע ש-T4 ו-T3 כושלים, אין ממש ברירה. אבל גם קודם, לדעתי , סביר להציע טיפול. לא פעם מהנסיון שלי, אנשים פשוט מרגישים יותר טוב, וקולטים  בדיעבד שקודם הם לא היו במיטבם.
א.ס בלוטת התריס ושאלות
15/06/14 22:31
102צפיות

שלום רב,

אלו תוצאות הא.ס שעשיתי:
בלוטת התריס בגודל שמור, מרקמה היפואקוגני מאוד, הווסקולריות מוגברת: התמונה מתאימה למחלה דלקתית כרונית כגון השימוטו.

אונה ימנית:
                בקוטב העליון קישרית היפואקוגנית בקוטר 4* 6.5 * 2.5  מ"מ
               בקוטב התחתון קישרית היפואקוגנית בקוטר 5 * 5 * 3.5   מ"מ
               בקוטב התחתון קישרית היפואקוגנית עם מרכז היפראקוגני בקוטר  7 * 5 * 5  מ"מ

אונה שמאלית:
                במרכז האונה קישרית היפואקוגנית בקוטר 3.5 - 2 מ"מ
                 בקוטב התחתון קישרית סולידית בקוטר 1.1 * 0.9 * 0.7  מ"מ

לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר, לא הודגמו בלוטות פראטירויד מוגדלות בצוואר.

בבדיקת tsh שעשיתי היום יצא 23-  tsh    
10.2  - t4
מה משמעות התוצאות הנ"ל? מה זה כל הקישריות שנראו? האם מסוכן ? מה לעשות?


אם ה--TSH הוא 23, לטפל בתת פעילות
18/06/14 06:33
79צפיות
אלה קשריות חסרות משמעות של מילימטרים בודדים. היחידה שהיא קצר יותר משמעותית היא זו של ה7*9*11 מ"מ משמאל. אם אני קוראת נכון וכתבת TSH 23, הרי יש לך תת פעילות, אם זה לא בעקבות לידה לאחרונה, זה ממש דורש טיפול. זה כנראה על רקע של מחלת Hashimoto. ב"מחלה" זו מרקם הבלוטה לרוב לא הומוגני וניתן לראות כל מיני קשרים כאלה. לא סיפור.
שאלות נוספות
18/06/14 17:23
57צפיות
ד"ר קרן תודה רבה על תשובתך יש לי  שאלות נוספות.
אלו תוצאות בדיקות דם שלי
בדיקה 1 בתאריך 29.4 :  tsh-23.35    t4-11.4

בדיקה 2 בתאריך 13.5:   tsh-11.93     t4-10.1    44.1- ANTI THYROID PEROXID   
THYROGLOBULIN Ab <20.0

בדיקה 3 בתאריך 15.6 :  tsh-22.87      t4-10.2

5 שנים אחרונות לא ילדתי.

האם זה האשימוטו או תת פעילות, לפי הנתונים של בדיקות דם כאן והאולטראסאונד  - בשאלה הראשונה ?

באונה השמאלית יש  בקוטב התחתון קישרית סולידית בקוטר 1.1 * 0.9 * 0.7  מ"מ וכתבת בתשובתך למעלה שהיא קצת יותר משמעותית, מדוע? כי היא סולידית?


יש לך תת פעילות
19/06/14 18:10
51צפיות
המצריכה טיפול תרופתי.
לגבי הקשרית יש ל׳קול ניקור לבדיקה (הסיבה היא הגודל - מקובל בקשרים מעל 1 ס״מ לבצע ניקור)
אשמח לתשוב מכל מי שמבין ב tsh מדוכא
15/06/14 19:06
64צפיות
בת 28 הריון שני , בהריון הראשון בלוטת בתריס הייתה בפעילות יתר והתאזנה בשבוע 22
הריון נוכחי פעילות יתר של בלוטת התריס, בצעתי בדיקות דם לפני כשבוע הערכי ה t3  ו  t4 התאזנו וכרגע בגרף בנורמה וה tsh ירד לדיכוי של 0.01
אשמח לדעת האם נדרש טיפול כשלהו או אם ערכי הt3 ו t4 תקינים אז זה אומר שהבלוטה מאוזנת?
אין לי כל כך ידע בעניין מכיון שהבלוטה התאזנה בהריון הקודם ולא נדרשתי בטיפול.

ממש אשמח לתגובה מכל מי שיש לו מעט ידע בנושא.
בתחילת הריון TSH נמוך שכיח
18/06/14 06:30
27צפיות
ולא בהכרח מצביע על פעילות יתר. אז צריך מעקב, אבל אם כבר עתה ה-T3 וה-T4 תקינים, אין צורך בשום טיפול.  אם זה בגלל הריון , זה בד,כ מתנרמל עד לשבוע 16-17
לפני ניתוח להסרת בלוטת התריס
15/06/14 16:40
70צפיות
בת 40 עם הגדלה משמעותית ( 4 ס"מ ) שפירה של בלוטת התריס. אמורה לעבור ניתוח להסרת בלוטת התריס. האם במקרה שלי עדיף לעבור ניתוח בבית החולים ולא באופן פרטי באסותא?
זו לא שאלה "רפואית"
15/06/14 18:48
45צפיות
גם אסותא זה בית חולים כמובן, והפרוצדורה זהה לחלוטין.
לשיקול דעתך, קשה לי ליעץ בנושא זה
15/06/14 18:48
53צפיות
חשוב המשך מעקב אנדוקריני לאחר הניתוח
º
חשוב בעיקר מי המנתח/ת
18/06/14 06:24
15צפיות
נפיחות בבטן ובלוטת התריס
15/06/14 13:41
89צפיות
שלום,
אני חולת סרטן שד גרורתית 3.5 שנים. עוברת כעת קו טיפול שישי של כימותרפיה. הבטן שלי נפוחה מאד, כמו בטן של הריון חודש שישי, ולרופאים אין ממש הסבר לכך. עשיתי אולטרסאונד כדי לשלול מיימת כתוצאה מכך שיש לי גרורות סרטניות בכבד ואכן נמצא שאמנם יש מעט נוזל בבטן אך לא בכמות כזו שתנפח את הבטן באופן כזה. הרופאים מתעקשים שמדובר בגזים אבל המצב הזה נמשך כבר כמה חודשים. אתמול עלה בדעתי שיש קשר לפעילות בלוטת התריס שמעולם לא נבדקה אצלי. להזכיר שקיבלתי המון כימותרפיה בשנים האחרונות. אולי הדבר פגע בפעילות הבלוטה? כמו כן אני רגישה ליוד, בבדיקות סיטי שעברתי פיתחתי אלרגיה חריפה עד דום נשימתי ומאז לא מבצעים אצלי סיטי עם יוד, אלא רק פט סיטי. האם יתכן שחשדותיי נכונים ויש קשר לבלוטת התריס? לציין שאני סובלת מדיכאון, חולשה ועייפות, מדי פעם רעד בידיים, לאחרונה עולה במשקל למרות שאני חסרת תיאבון ולא אוכלת הרבה.
ביצעתי הבוקר בדיקת דם של TSH, עדיין אין תוצאה.
האם יכול להיות קשר בין הנפיחות בבטן לבין פעילות לא תקינה של בלוטת התריס?
כדאי לבצע תפקודי תריס מלאים
15/06/14 18:49
61צפיות
תלונותיך יכולות להחשיד לבעיה בתפקוד הבלוטה.
º
חוץ מ TSH מה צריך לבקש לבדוק? תודה!
15/06/14 19:12
29צפיות
קודם כל TSH
18/06/14 06:28
65צפיות
אם הוא לא תקין הם מבצעים אוטומטית את היתר.
עם היד על הלב, לא נראה לי שנפיחות כזו בבטן היא בגלל בעיה בבלוטה.. נכון שחלק מהטיפולים הביולוגים יכולים לפגוע בתפקוד הבלוטה. בכל מקרה אין צורך בהרבה ספקולציות כי אני מניחה שיש לך כבר תוצאה. אגב רגישות ליוד לא קשורה לעניין זה בכלל.
את צודקת
18/06/14 12:28
35צפיות
מסתבר שהבלוטה שלי תקינה...
בנתיים נמצאה הסיבה לאגירת הנוזלים ואני מקוה שתטופל בהקדם.
גובה ומשקל אצל ילד
15/06/14 11:01
28צפיות
שלום,
אני מקווה שבפורום זה ניתן לשאול שאלות לגבי ילדים.
הילד שלי כמעט בן 5. מאז היוולדו - נמצא מתחת לאחוזונים במשקל,
הוא מאד רזה ודקיק באופן כללי.
מבחינת גובה - הוא נמוך מבני גילו (ואף מילדים צעירים ממנו), אך מפאת "גודלו" הקטן -
הוא די פרופורציונלי.
כיום שוקל בערך 13 ק"ג.
לפני כ-8 חודשים רציתי לבצע בירור מקיף לגבי אי העלייה במשקל ובגובה שלו.
רופא הילדים שלו הפנה אותנו אך ורק לבדיקות הקשורות בתחום הגסטרולוגיה ולשום בדיקה
הקשורה באנדוקרינולוגיה.
בבירור הגסטרו' - לא נמצאו שום ממצאים.
האם כדאי לי להגיע שוב לרופא ולהתעקש לפנות לבירור בכיוון האנדו'? מה השלב הראשון
בכיוון זה? בדיקות דם שמה בודקות?
תודה רבה מראש על כל התייחסות!
אפשר וגם אפשר
18/06/14 06:24
18צפיות
לא תמיד אני יודעת לענות, אבל ישנה שרון שהיא רופאת ילדים שגם עוזרת. . השאלה מה גובהו. משקלו אכן מתחת לעקומה לבן 5. אבל מה הגובה שלו. מה הגובה של ההורים? האם בוצע גיל עצמות? אם תתני את הנתונים האלה אוכל להגיד לך אם מוצדק לחפש בכוון  האנדוקריני/הורמון גדילה. נעשו בדיקות דם כלשהן?
יש לי אוסטואפורוזיס ברמה של 2.6- עד 2.7-
15/06/14 09:31
23צפיות
אני גבר בן 54
המחלה בגלל סטרואידים על רקע  אסטמה אני לוקח כדור אחד של סטרוקורט ביום 4 מג
איזה סידן מומלץ ?
האם מומלץ זריקות פורטיאו
כדורים לטיפול באוסטופורוזיס הזיקו לי
תודה
שבוע טוב
מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג
15/06/14 18:51
28צפיות
ולהחליט על הטיפול האופטימלי לאוסטאופורוזיס תחת טיפול בסטרואידים - גם טיפול בפורטאו בא בחשבון, אך חשוב קודם לכן לראות בדיקות דם מלאות כולל ויטמין די, pth, קלציום בשתן ולהחליט בהתאם מה הטיפול שמתאים לך.
פרולקטין
14/06/14 22:58
45צפיות
שלום

לפני 6 שנים כריתת בלוטת תריס-פפילרי עם בלוטות לימפה מעורבות
כמו כן ברתי 2 טיפולי יוד רדיואקטיבי.
בשנה אחרונה התגלה כי פולקטין שלי גבוהה 1000  במקום 540
בוצע אמ אר איי היפופיזה והתגלה מאקרואדנומה 8*11
נאמר לי לקחת דוסטינאק כדוא אחד בשבוע למשך חצי שנה.
לאחר 5 חודשים ביצעתי בדיקת דם פרולקטין יצא 54
היום חצי שנה אחרי נטילת הכדור,פרולקטין יצא 24
שאלתי
מה קורה כאשר רמות פרולקטין בדם נמוכות מהנורמה?תוצאה שלי 24 לעומת נורמה 500
האם מסוכן?
האם ישבש או ישפיע על משהו?
שבוע הבא אמורה לחזור על בדיקת אמ אר איי היפופיזה.
תודה
לא זה לא מסוכן
15/06/14 06:20
29צפיות
הדבר היחדי שזה יעשה אם זה נשאר כה נמוך, הוא זה שזה ימנע הנקה אצל אישה אחרי לידה. לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל גם אם כן, במקרים אלה בכל מקרה נהוג להפסיק למשך ההריון, ואלפשר לאישה להנקי אחרי הלידה.
אומרים שהנתרן שיוצא בשתן -הוא לא יוצא לבד
14/06/14 15:03
31צפיות
אלא סוחף עמו סידן ועוד
האם אפשר להתייחס לנתרן לאוקיסדנט OXIDANT שעושה פעולה דומה?
והאם עודף נתרן בגוף מגבירה את החומציות בגוף וכמובן בשתן?
תודה מראש על התייחסותך בשתי השאלות
º
לא מגבירה את החומציות, למה השאלה?
15/06/14 06:18
17צפיות
כי תמיד בבדיקות מקבל 5.5 -אף שאני נמנע
18/06/14 08:53
3צפיות
מכל משתה מוגז -אוכל הרבה ירקות וגם לא אוכל בשר ועוף
ובבדיקת איסוף שתן האחרונה היה לי נתרן בגודול 300 מ"ג
הנורמה היא עד 225
אז יחסתי בעיית PH לנתרן
אגב -לוקח  KALURIL -2.5 מ"ג לווסת הנתרן -והסידן בשתן מאוזן 175 מ"ג
האם הסיבה היא גנטית?
יודע ש 5.5 בטווח הנורמה -אך שואף ליותר
º
האם שבת מחו"ל!!!!!
03/07/14 23:16
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום