בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

תסמונת PCOS
03/07/14 23:30
63צפיות
שלום, אובחנתי כבעלת תסמונת PCOS ויש לי בעיית שיעור יתר. אני צריכה להוריד שפם כל שלושה-ארבעה ימים עם פינצטה (השיער צומח לא אחיד ולכן כל פעם אני מורידה קצת) וזה מוגזם. בנוסף יש לי שערה אחת בצוואר.
מה לעשות? לא לתלוש אותה ? שמעתי שזה יכול לעורר זקיקים רדומים ועדיף לא לגעת?
מצד שני זה מאוד מתסכל אותי וקשה לי עם זה... (לא היו לי שערות בפנים לפני פחות משנה, זה התחיל בזמן האחרון (חצי שנה אחרונה) אני כל הזמן בלחץ ולא אוכלת מסודר בגלל העבודה.. יכול להיות בגלל זה נהיה לי??)

האם משחת וניקה מומלצת ועוזרת? איזה טיפול הסרת שיער בפנים יכול לעזור בלי לגרום נזק (האם פינצטה באמת גורמת לצמיחה מוגברת?)

תודה רבה
האם את מקבלת טיפול לPCO?
05/07/14 08:58
39צפיות
שילוב של טיפול הורמונלי וקוסמטי הוא השילוב הכי טוב.  וניקה לדעתי מתאימה יותר לנשים עם שיעור משמעותי. לך הייתי ממליצה טיפול בלייזר או אינפרא-אדום
האם וניקה טובה גם לגוף?
05/07/14 13:44
33צפיות
תגיד לבטן ולגב?
ועדיין לא מקבלת טיפול, אני רוצה לנסות דיקור סיני וכן אני אוכלת תזונה דלת סוכרים והכל מקמח מלא או שיפון וגם עושה ספורט, מקווה שאני אצליח בלי גלולות.......

אבל לייזר זה לא טוב וגם אינפרא אדום לא טוב זה דורש שעווה/גילוח מעודד צמיחת זקיקים רדומים :/

מה הכי טוב בשביל שערה בודדת??
לא וניקה זה לא לגוף, רק לפנים
05/07/14 20:38
31צפיות
למה לייזר לא טוב?
לא  הייתי בונה יותר מדי על שינוי תזונה. הרעיון הוא כאילו שירד האינסולין, אבל עד שזה יקרה ועד שזה יתבטא בשיער, לא נראה לי שתהיה לך סבלנות אם זה בכלל יעבוד.
כי לייזר לא עובד..
05/07/14 23:20
27צפיות
איזה רופא יכול לרשום וניקה?
והאם היא מותרת לשימוש בהריון והנקה?
יתר פעילות של בלוטת התריס בתקופת הריון
03/07/14 15:32
34צפיות
שלום,

לפני כחודש התגלה אצלי תת פעילות של הבלוטה ברמה של 5.03 (כאשר הטוחח הרצוי בהריון הינו 2-3).
טופלתי ביוטירוקס, במינון של 100 מק"ג למשך חודש, למרות שאין לי עבר בעייתי של בלוטת התריס ועולם לא נזקקתי לטיפול בבלוטה.
לאחר חודש התהפכה התמונה ועברתי לצד השני של הסקאלה - עודף פעילות הבלוטה.
כעת רמת ההורמון הינה 0.05 (T4=20.6, T3=6.4).
האם ניתן להפסיק את השימוש ביוטירוקס, או שעליי לרדת למינון של 50 מק"ג?
האם רמות חריגה אלו (עודף/חוסר) גרמו לנזק לעובר?

אשמח לתשובתכם המקצועית,
תודה נועה
לא אמרת באיזה שלב של הריון את
05/07/14 08:55
20צפיות
זו לא פעילות יתר משמעותית בכלל, ובוודאי שלא נגרם כל נזק לא מזה ולא מזה לעובר. לא הייתי מפסיקה לגמרי אלא מורידה מעט את המינון, דואגת לעשות את בדיקת הדם לפני היותירוקס של הבקר וחוזרת על הבדיקה בעוד 3 שבועות.
º
יש נוגדנים?
05/07/14 08:56
12צפיות
קומה נמוכה לילד
02/07/14 20:05
41צפיות
שלום,

הבן שלי בן 9.8, גובה 129 משקל 28.2. מטופל בדפלפט בגלל פרכוסים. גובה שלי 165 קיבלתי מחזור בגיל 15-16 האב 175 התגלח בפעם הראשונה בגיל 16.
4841
בדיקות הדם יצאו תקינות. צילום גיל עצמות לגיל 9.8 מתאים לגיל 9 ש' לפי רדיוס ואולנה, לגיל 9.6 ש' לפי עצמות קרפליות, לגיל 10.6 ש' לפי האצבעות.
גודל בגובה לפי קו של אחוזון 9, קצב גדילה בחמישה חודשים האחרונים 3 ס"מ. לא נראו סימני התחלה לבגרות מינית.

לאור הנתונים האלה מה צפי הגובה הסופי שלו?
האם יש דרך לעלות אותו לאחוזון גבוה יותר (תרופתי)?
אין חיזוי מדויק
05/07/14 08:53
28צפיות
לפי גובה ההורים, סטטיסטית אמור להגיע לגובה האב בערך 175. לשניכם לא הייתה התבגרות מוקדמת, והנטיה הזו היא  תורשתית, ילדים שמתפתחים מאוחר יחסית  נוטים לעשות את הקפיצה של ההתבגרות בשלב  מאוחר אבל משיגים את הפער ומגיעים לגבוה הצפוי. אלא שאין בגיל העצמות שלו משהו שרומז על כך שהוא יתפתח מאורח, כי גיל העצות תואם את הגיל הכרונולוגי. הוא בתחום הנורמה וגם צומח בקצב סביר למדי. גם המשקל שלו ממש בסדר, לגבי משקל הוא אפילו באחוזון גבוה מזה של הגובה. כך שאין צורך לעשות שום דבר. הוא בכל מקרה יגיע לגובה סופי תקין, גם אם זה יהיה בחלק התחתון של הנורמה. לא  צריך לעשות עם זה כלום וגם אין מה לעשות בכל מקרה.
קומה נמוכה לילד
06/07/14 17:07
21צפיות
אני מכיר דבר לא תרופתי שעובד  שהרבה רופאים שולחים
º
ה אתה אומר???.. יאללה תגלה
06/07/14 23:51
10צפיות
בלוטת תריס וטיפולי פוריות
02/07/14 18:40
64צפיות
בת 35, מנסה להרות מטיפולי iui בעזרת בנק הזרע
לפני כחודשיים בבדיקת TSH נמצא ערך של 4.8 שמטופל כרגע ב 25 מק"ג יוטירוקס.  התחלתי עם מינון כפול אבל זה גרם לי לדפיקות לב מואצות

לפני כיומיים נבדקתי שוב, והפעם נבדקו גם נוגדנים. התוצאות:
TSH 2.28
FT4 14.9
FT3 4.68
THYROID PEROXIDASE AB- 831!!!!
אני מבינה שהערך גבוה מאוד. מה זה אומר על סיכויי להרות? מה הטיפול במקרה הזה? האם יש טעם להמשיך בנסיונות להרות או לחכות עד לאיזון?

יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים ואני רוצה לדעת אם יש טעם להמשיך בטיפולי הפוריות כרגע ולהמשיך להזריק הורמונים או לחכות.
מצטרפת לשאלה של מיכל
03/07/14 10:52
53צפיות
נתונים זהים.
550 מק"D יוטירוקס בשבוע
שש הזרעות כושלות ושש החזרות עוברים של IVF
אף רופא לא מוכן לשמוע על סטרואידים...
תשובה לצילה
05/07/14 09:36
51צפיות
בצדק רב. סטרואידים לא נטולי סכנה, אין כל הוכחה שהם עוזרים במצבים כאלה, על אף שלא מעט גינקולוגים נותנים אותם , כך שאני מתפלאת שלא הציעו לך. אם נותנים אותם זה בוודאי לא בגלל הנוגדנים נגד בלוטת התריס. אם יש מקרים בהם הם עוזרים זה אולי במקרים שקיים תהליך דלקתי מקומי ברחם או ברירית הרחם, שמפריע לקליטת ההריון. לא שאני מכירה את זה, אבל זה לא בגלל בלוטת התריס.
רק שתדעי שהספרות אינה ממליצה על תוספת סטרואידים. היעילות של גישה זו לא הוכחה בעבודות מבוקרות. הדבר נעשה, יכול להיות שרופאים מסוימים מתרשמים שזה עוזר, אבל הדבר אינו מקובל ולא נ מוכח, ועל כן טוב של ממהרים להציע לך אותו.
תודה רבה
05/07/14 09:44
30צפיות
אחפש "אשמה " אחרת באי קליטת ההריון
בוודאי שיש טעם
05/07/14 09:29
53צפיות
יש לך השימוטו, זה מה שאומר כייל הנוגדנים, וזה שהוא 830 לא צריך להבהיל אותך, זה לא אומר דבר על חומרת המצב. את מאוזנת ממש טוב ויכולה עם זה להיכנס להריון. ברגע שתהיי בהריון תצטרכי לקבל יותר יותירוקס  כי ה-TSH יעלה, אבל כרגע אין כל סיבה שזה לא יצליח בגלל הנוגדנים, ואין כל סיבה לעכב את התהליך. בהצלחה!
שאלה נוספת בנושא
16/07/14 11:20
6צפיות
אני בטיפולי פריון. הזרעה + הפלה, עוד הזרעה ו-2 הפריות כושלות.
אני אמורה להתחיל פרוטוקול הפריה חדש בימים הקרובים.
קבעתי תור להתייעצות שניה עם רופא פריון אחר, שנוהג לשלוח את המטופלות טרם הביקור לסדרת בדיקות, ביניהן
Thyroid Peroxidase Ab.
התוצאה שהתקבלה לתדהמתי: 183.
לא בצעתי עדיין בדיקות אחרות (T3, T4 וכו'). נתון TSH שלי בבדיקה הנוכחית עדיין לא התקבל, אך כשהתחלתי בטיפולים לפני 10 חודשים היה 2.83. מקריאה באינטרנט, אני לא מזהה אצלי סימפטומים של השימוטו (אם הבנתי אותם נכון), ובסה"כ מרגישה מצויין. אני כמובן לא רוצה להזניח ומבינה שאם החל הרס של הבלוטה יש לעצור אותו מהר. הבנתי שאיזון הבלוטה בהריון הכרחי.

לפני כשבועיים מלאו לי 44, והזמן לא פועל לטובתי.
האם כדאי לדעתך להמשיך בטיפול IVF כרגיל ולברר את נושא האנדו' במקביל? יש לציין כי רופאי IVF בביה"ח בו אני מטופלת לא בקשו אף פעם בדיקה זו, ואני מגיבה טוב מאוד לטיפול.
אולי עדיף להפסיד את המחזור הנוכחי ולברר בינתיים מה בדיוק יש לי?

תודה!
תוצאות בדיקת קורטיזול
02/07/14 16:06
26צפיות
שלום רב. הרופאה חושדת שיש לי תת פעילות של בלוטת יותרת המוח (ירידה במשקל, כאבי מפרקים, עייפות) ולכן שלחה אותי לעשות בדיקת הזרקה של קורטיזול. לפני ההזרקה היה לי 200 קורטיזול. חצי שעה אחרי ההזרקה - 425. מה משמעות המספרים? האם זו תוצאה תקינה? אשמח להסבר. 5
לא הזרקת קורטיזול אלא ACTH-synacthen
05/07/14 08:46
17צפיות
אני צודקת? מה היה מינון הטסט? 1 או 250 מיקרוגרם? נמדד קרוטיזול רק כעבור חצי שעה?
ערך זה אינו תקין, מצביע על חסר קורטיזול.
לד"ר תורגמן - אשמח לדעתך
01/07/14 20:46
96צפיות
שלום..

בשבועים שלוש האחרונים ערכי הסוכר שלי סבלים [לי לפחות] הם נעים בין 180-300 לפעמים בלילה יכול גם להגיע ל400 פלוס..

אבל לאור העובדה שאני על 55-60 מ"ג סטרואידים ביום בתוספת טיפול כימוטרפי בשם אינדוקסן על מנת להחליש את מערכת החיסון ..נראים לי הערכים "סבלים" לעתה..

למרות שבאמת ברוב היום הערכים נגיד בין 200-300..

הבעיה שבבדיקה ביתית הקטונים בשתן ברמה גבוהה למרות שתיה מרובה הם מסרבים להגמר..

אני אמורה להתייחס לכך ביותר משתיה מרובה?? או שזה יחלוף מעצמו לאחר שינוי כל שהוא שכולנו מקווים יקרה מתי שהוא..

תודה על כל התשובות
מיכל
כן בטח
04/07/14 18:41
30צפיות
את אמורה להגביר עוד את מינון האינסולין. תוספות של אינסולין קצר טווח (או עוד בולוסים במשאבה אם את על המשאבה כרגע), כל כמה שעות ובדיקה חוזרת של אצטון עד שזה נעלם.
סליחה על העיכוב , ושבת שלום
שבוע טוב
05/07/14 21:43
11צפיות
תודה על התשובה ....

אני מזריקה גם ללא המשאבה..מקווה שהדברים יסתדרו בקרוב

תודה על הכל
מיכל
דר' אשמח אם תצליחי להתייחס להודעה שלי
01/07/14 19:19
65צפיות
מאתמול בתשע ערב
º
לא הייתי בפורום אבל עניתי למסר
04/07/14 18:35
27צפיות
לגבי מזונות עם יוד
01/07/14 17:50
79צפיות
שלום,
רמת ה TSH שלי 5.61 - הרופא המליץ לא לאכול מזונות המכילים יוד כגון שוסי , בחיפושים באינטרנט היו מאמרים שהמליצו על אכילת מוצרים עם יוד...???
תודה
º
הרופא שלך צודק. האתרים לא.
01/07/14 22:18
39צפיות
אבל אל צריך להסיחף
04/07/14 18:28
39צפיות
לא תריך הרעלה של יוד, אבל סושי מפעם לפעם לא יזיק.
אקנה שחלות פוליצסטיות גיל 35
01/07/14 11:31
45צפיות
שלום רב,
כל חיי סבלתי מאקנה. ועדיין. אני בת 35 מאובחנת כבעלת שחלות פוליציסטיות, היתכן כי בתקופות מסויימות הן לא נצפות באולטראסאונד? כי אף רופא מגיל 20 בערך לא ציין זאת בפני- הכוונה לרופאי נשים.
יש לי מחזור וביוץ סדירים, אני נכנסת להריון מאוד בקלות- יש לי 2 בנות. אני יודעת שאני מבייצת כי יש לי כאבי ביוץ קשים ביום הביוץ.
במהלך חיי טופלתי בכמה קורסים של ראקוטן שעזר כל עוד לקחתי אבל חודש אחרי ההפסקה הפצעים תמיד חוזרים
כרגע יש התפרצות איומה של אקנה- אני שנה וחודש אחרי הלידה ומצב הפנים איום ונורא. אני גם סולבת משיעור יתר נראה לי בצורה לא מאוד חמורהף אבל בהחלט מפריע לי. שיער בסנטר/ בחזה. כרגע מצב השחלות הוא ללא ספק פוליצסיטי כך נצפה באולטראסאונד האחרון. אני רזה מאוד ועוסקת בספוקט באופן קבוע אוכלת בריא וכו.
אני ממתינה למחזור על מנת לבצע פרופיל הורמונאלי ויש לי תור לאנדוקרינלוג ליום ראשון הקרוב. אני כלכך סובלת מהפצעים שאני לא יודעת אם אחכה עוד חודש על מנת שאוכל לבצע את הפרופיל ההורמונאלי, כי הבנתי שאי אפשר לבצע אותו תחת נטילת גלולות?
מה האופציות העומדות לפני? האם רק גלולות יעזרו לי? בעבר לקחתי יאז והיתה הטבה משמעותית אבל אני חוששת מקרישיות והסיכונים שיש בנטילת גלולות מהסוג הזה- יסמין,יאז , דיאנה. האם יש גלולות יותר בטוחות שמטפלות באקנה ?
מה עוד האופציות העומדות לפני שהן לא גלולות?
אני כלכך עייפה מהפצעים ושאר התופעות ובדיכאון מזה. אני מתחילה להבין שזה לכל החיים.
אשמח לשמוע עצותייך.

תודה
ושאלה נוספת בבקשה
01/07/14 12:04
24צפיות
האם כשמדובר בחוסר איזון הורמונאלי ושאר התופעות שלו בעיקר האקנה. האם טיפול בתזונה יכול לעזור? אני שואלת את עצמי אם אני שוגה באשליות כי כרגע אני תחת משטר תזונתי מסויים.
באיזה מקרים מקבלים אנדורקור? במקרים שלא ניתן לקחת גלולות? קראתי שלכדור מן הסתם הרבה תופעות לוואי, וגם יכול לפגוע בבקרישת הדם כמו שגלולות גורמות? וגם לתופעות כמו דיכאון. האם הוא מטפל לבד באקנה בצורה יעילה?
כמו כן, עד איזה גיל בכלל ניתן לקחת גלולות?
צריך לבדוק שאין עוד משהו חוץ מזה
01/07/14 12:37
49צפיות
יש מקרים בהם שילוב של שיעור יתר אקנה ושלחות פוליציסטיות מתחבר למצב שנקרא CAH ואז יש טיפולים נוספים.
כמו כן יש עוד טיפולים אנטי אנדרוגנים, אבל חייבים לקחת אותם יחד עם גלולות כי אסור להכנס להריון בזמן הטיפול.
איזה בדיקות עוד יש? שקשורות לזה? אשמח אם תפרט
01/07/14 13:02
22צפיות
תודה
º
תוכלי פרט מה זה?
01/07/14 13:03
10צפיות
קראתי על זה, אין לי טסטטסרון גבוה
01/07/14 13:52
28צפיות
בעבר אנדוקרינולוגית עשתה לי פרופיל הורמנאלי מלא והוא היה תקין. גם רמות הטסטטרון היו תקינות. בנוסף אין לי שום קושי להיכנס להריון.
האם מינוציקילין תהיה יעילה לאקנה שיש לי כרגע עד שאעשה בירור מלא ועד שיתכן ואקח גלולות  בסוף?
תסתכלי אם בדקו אי פעם
01/07/14 22:18
39צפיות
17 oh progesterone או
androstendione

לגבי מינוציקלין - יכול לעזור. להבטיח לך אף אחד לא יכול..
º
תודה רבה לך!אבדוק
02/07/14 07:33
8צפיות
עשיתי בדיקות אלה בעבר
02/07/14 07:57
22צפיות
ואכן יצא תקין. זה היה ב 2007. יכול להיות שמשהו השתנה מאז ספציפי לבדיקות אלה? וצריך לבדוק שוב?

תודה
º
לא חושבת שיש צורך לבדוק שוב
02/07/14 11:51
15צפיות
השאלה מה זה תקין
05/07/14 08:44
18צפיות
17OHP משנה לאורך המחזור. ערך בשלב המוקדם של המחזור שמתאים לשלב שלאחר הביוץ (הכל בנורמה) יכול בהחלט לרמוז על קיום בעיה שאותה ניתן לחשוף רק עם גירוי עם ACTH (מבחן נפרד). לכן חשוב לדעת מה הייתה התוצאה.
 הרעיון הוא שזה אולי מסתיר מצב שנקרא non classical 21OHase deficiency, מצב שמדמה PCO אבל מאפשר טיפול אחר. על אף שרוב התסמינים מגיבים גם לטיפול בגלולות.
ראשית זה לא  לכך החיים. גם אצל נשים עם בעיה הורמונלית, האקנה נרגעת עם הזמן. את עוד מאד צעירה. את עדיין בגיל שאפשר בבטחה להציע גלולות. למה החשש שלך מפני תופעות קרישיות, יש רקע משפחתי?
יש אופציות אחרות כמו מתן ספירונולקטון, ואני מניחה שאפשר גם לתת אנדרוקור (למרות שלא מקובל) גם ללא גלולות תוך מניעת הריון קפדני באמצעים אחרים (כנ"ל לגבי ספירונולקטון), אלה שני חמרים שהם אאנטי-אנדרוגנים פוטנטים (משמשים לטיפול של אנשים טרנסג'נדרים שעוברים תהליך שינוי מגדר מזכר לנקבה).
אלה האופציות בנוסף כמובן לאנטיביוטיקה ולרואקוטן. כך שחשוב לשלול את המצב שהזכרתי קודם כי הוא פתוח לנות בכל זאת אפיק טיפול אחר שמתאים רק למצב הזה ומבוסס על מתן מינון קטן של סטרואידים.
אדרנל שמאלי מגושם
30/06/14 22:26
27צפיות
אני מבקש לדעת מה זה אומר אדרנל שמאלי מגושם.
בתודה מראש ירון
זה אומר שהצורה שלו לא רגילה
04/07/14 18:23
11צפיות
לא מתארים בו גידול, אבל אין לו את הצורה המשולשת הדקה הרגילה של הבלוטה. זה יכול להיות כלום, וזה יכול להצביע על הפרעה אנזימטית, וגם על נוכחות של גידול קטן שפשוט לא ראו בבירור.
FNA
30/06/14 12:19
44צפיות
שלום


בבדיקהUS שעשיתי השבוע
בן 54 גבר
אונה ימנית מוגדלת 5.6X4X4.3 ס"מ עם מרקם בלתי אחיד, נצפה קשר סדיר בלתי הומגני גדול התופס את מרבית האונה בגודל 4.5X4.4 ס"מ

אונה שמאלית:בגודל 3.4X0.9X1 ס"מ עם מרקם הטרוגני נצפו מספר קשריות היפואקוגאניות קטנות עד 0.5 ס"מ

איסטמוס- תקין
בלוטות רוק תת תקניות- תקין
בלוטות לימפה -לא הודגמו בלוטות מוגדלות
סיכום: אין שינוי משמעותי לבדיקה קודמת

בבדיקת FNA שערכתי לפני 8 חודשים
תוצאה צד שמאל******
FOLICUALR CELL IN PART CROWDED DISORGANIZED GROUPS WITH MILD NUCLER ATYPIA AND RARE NUCLEAR GROOVES ׂׂATYPIA OF UNDETERMINED SIGNIFICANCE SMALL AMOUNT OF COLLOID NUMEROUS PIGMENT LADEN MACROPHAGES AND FEWMULITINUCLEATED GIANT CELLS PRESENT
FOLLOW-UP AND REASPIRATION RECOMMEND AS CLINICALLY INDICATED
תוצאה צד ימין******** גוייטר
COLLOID SHEETS AND CLUSTERS OF REGUAL FOLLICULAR CELLS CONSISTENT WITH NODULAR GOTER

בבדיקה ידנית גוש רך מאוד ללא לימפומאדיה,בדיקת סיב אופטי דרך האף תקין לחלוטין
האונה המוגדלת בצד ימין אובחנה כגוייטר,
אני לוקח כ5 שנים אלקטרוסין 50 מ"ג 5 פעמים בשבוע-מאוזן TSH

אודה על הסבר-האם מצריך ניתוח? או מספיק מעקב US מידי חצי שנה- שנה?
האם יש ממצא מדאיג בצד שמאל?
תודה מראש וכל טוב
ועוד שאלה
30/06/14 14:41
23צפיות
שאולי קשורה

אני במשך שנים רבות סובל ממתח וחרדות קשים  כדורי SSRI וכדורי SNRI לא ממש מועילים
האם ישנם בדיקות בתחום האנדרקולגיה שיכולים להצביע על מצב זה: או כיוון לפיתרון
B12 פוליק אסיד ברמה תקינה בלוטת התריס מאונת עם סנטרואיד 50 מ"ג
תודה מראש4
bethesda 3
04/07/14 18:22
22צפיות
שלום רב וסליחה על האיחור בתשובה.
 התשובה מהניקור איננה מאפשרת לסגור עניין  זה גוש גדול מאד, הטרוגני שיצא ממנו תשובה שאיננה תקינה. האין זה אומר שזה ממאיר, זה רק אומר שלא ניתן לקבוע בוודאות שזה שפיר ולכן ההמלצה היא לחזור על הניקור.  דבר שלא נעשה.
הסיכון לסרטן בקשרים שמהם יצאת ציטולוגיה כזו הוא 5-15%.
מהצד השני הביוספיה תקינה, אבל פה לא.
כך שקודם כל היו  צריכים לחזור על הניקור, לא תוך 8 חודשים אלא די מיד כדי לדעת.
ונכון שברקע יש לך השימוטו, אבל זה כמובן לא שולל אפשרות של סרטן בבלוטה.
אחרי שינקרו שוב. אם זה יוצא תקין, ניתן יהיה לעקוב אחרי הקשר ב-US אחת לשנה.
ועוד משהו שכבר כתבתי עליו כאן לאחרונה.AFIRMA.  עושים אותה על חמר שמוציאים בניקור טרי. היא חדשה הבדיקה איננה בסל, עולה הרבה כסף (משהו כמו 3,000 דולר), אבל ביטוחים פרטיים מכסים את הרוב למי שיש. כך שלפחות לחלק מהאנשים במצבך זו אופציה חדשה.
גם בארה"ב רוב הביטוחים מכסים כי הם מבינים שזה חוסך להם כסף. מי שיש לו בדיקה טובה לא יעבור ניתוח יקר, ומכוון שרוב האנשים עם ציטולוגיה מהסוג הזהBethesda III) ) אינם סובלים מסרטן ולכן לא צריכים ניתוח, ולכן הבדיקה חוסכת כסף למערכת.
אבל לצערי זה ייקח זמן בארץ עד שהמערכת הציבורית תעשה את החשבון הנכון.
בינתיים זה נעשה בתשלום.
כפי שכתבתי כבר בעבר, ד"ר יעיש (אחת מרופאות הפורום), עושה את הבדיקה הזו במכון שלנו באיכילוב.
אם יש לך ביטוח פרטי שיכסה זאת, יש לנו טפסים להגשה לחברת ביטוח. לקביעת תור ומידע נוסף אפשר להתקשר ל-03-6973732
תודה ושאלה
06/07/14 10:17
6צפיות
התשובה לא מובנת לי בצד ימין האבחנה היא גוייטר והבנתי מהרופא שצריך רק מעקב

בצד שמאל האם זה סרטני:?
אודה באם תתיחסי גם לשאלה השניה

תודה
אוהבים לקנות אופנה ברשת|?|
30/06/14 11:29
5צפיות
|תיק|טרנד השופניג אונליין הפך בשנים האחרונות לתופעה מטורפת ברחבי העולם, במיוחד בארה"ב ובאירופה. מאות אלפי נשים מעדיפות לעשות את הקניות שלהן ברשת, כבר לא צריך לצאת מהבית לבזבז דלק, לחפש חנייה ולהסתובב שעות בין החנויות השונות ולהתעייף.  
אפשר לקנות ברשת מהבית, לשבת בסבבה בפיג'מה ולגלוש בין האתרים השונים.

|קדימה|אז אם מתים לקנות ברשת אבל מפחדים? או רוצים לקנות מותג שלא נמכר בארץ ולא בטוחים אם האתר אמין? יש לנו את הפורום המתאים בשבילכם!
היכנסו לפורום קניית אופנה ברשת ותוכלו להתלבש הכי יפה שיש הכי זול שיש!

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
תת פעילות בלוטת התריס בתחילת הריון
30/06/14 08:36
68צפיות
תמיד בלוטת התריס שלי היתה לא להיט - בשנת 2012 בהפרש של שלושה חודשים, ה-TSH היה 6.5 ואז 5.5. רופא המשפחה אמר שזה תת פעילות זניח שלא מצדיק טיפול, במיוחד מאחר שהיתה ירידה ל-5.5.
לפני מעט פחות משנה בדקתי שוב את הTSH, והתוצאה היתה 4.5.
ב7.5 היתה הבדיקה האחרונה, שבה ה-TSH היה 3.66.
נכנסתי להריון, והיום אני בשבוע 7. לא ידעתי עד היום על החשיבות של בלוטת תריס מאוזנת והריון, ומאז ההריון רופא הנשים שלי (שאני מניחה שראה את תוצאות ה-TSH) בכלל לא הפנה אותי לבדוק TSH או העלה בכלל את הנושא הזה. היום במקרה קראתי על כך שבהריון מומלץ שה-TSH יהיה עד 2.5, ובשליש הראשון הרבה פעמים יש עליה ב-TSH, מה שגורם לי להיות מוטרדת - אם ממש לפני ההריון הTSH היה 3.66 (שזה כשלעצמו גבוה מעט - לא?), ועכשיו בהריון הוא עוד יעלה, אז בכלל המצב יהיה רע.
ביקשתי מרופא המשפחה הפניה לבדיקות דם לתפקודי בלוטת התריס, ובינתיים ניסיתי לקבוע דור לאנדוקרינולוג, אבל לצערי אין תורים במכבי לאנדו' לחודשים הקרובים. מה עליי לעשות? אני ממש מוטרדת ודואגת...
תודה
רופא המשפחה
30/06/14 09:16
40צפיות
אמור להבין בזה ולתת לך טיפול במקרה הצורך.
שלחי פקס למרפאה עם ההפניה
30/06/14 21:58
43צפיות
תוסיפי בכתב יד שאת בהריון ובאיזה שבוע את ותבקשי תור דחוף.
תוסיפי גם את מספר הטלפון שלך.
אליי התקשרו כשהייתי במצבך וקבעו לי תור. מזכירות רפואיות של אנדוקרינולוגים מודעות לדברים האילו לרוב.
בינתיים רופא המשפחה גם יכול להתייעץ עם קולגה ולעזור לך. אצלי היא לא ידעה על החשיבות והערך היה נראה לה תקין כי הוא בטווח התקין. אמרתי לה שאני יודעת אחרת והיא אכן בדקה וחזרה אליי עם הוראות להעלות מינון.

בהריון הראשון הייתי בדיוק באותו מצב. ערכים שהתנדנדו בשנים שלפני בין 3 ל-8. רופא שלא היה מודע לחשיבות הבדיקה במצבים כאלו. לא נבדקתי עד שבוע 24 (עברתי רופא) ודוקא כן יצא תקין. לא יודעת מה היה לפני...
חכי תראי מה התשובה של TSH
01/07/14 12:26
30צפיות
הרבה פעמים בתחילת הריון ה- TSH יורד...
ההיפופיזה-שאלה נוספת( לא הצלחתי להקפיץ שרשור
29/06/14 23:36
24צפיות
לפני 6 שנים כרית בלוטת תריס עקב פפילרי עם בלוטות לימפה מעורבת
כמו כן עברתי 2 טיפולי יוד.

כעת התגלה רמה גבוהה של פרולקטין סביב 1000 כשנורמה 200-500

ביצעתי MRI של היפופיזה להלן תוצאה מלפני חצי שנה:

מודגם תהליך בעל האדרה דפרנצילית בהיפופיזנ מימין 8*11 מ"מ
מתאים למאקרואדנומה קטנה ללא לחץ כיאזמתי או חדירה לסינוס קברנזי מימיןץ
התהליך גדל משמעותית ביחס לבדיקה קודמת הסינוסים קברנזיים סימטריים.
עמדת הגבעול ההיפופיזה והכיאזמה תקינים.
סיכום:תהליך היפופיזרי מימין מתאים למאקרואדנומה ללא לחץ כיאזמתי שצמח ביחס לבדיקה קודמת

ואז לקחתי חצי שנה דוסטינק (כדור אחד בשבוע)
להלן תוצאת MRI מאתמול:

תהליך תופס מקום בסלה מימדים 12*9 ללא שינוי משמעותי במימדים מבדיקה קודמת.
אך האות הבוהק המוקדי שבתהליך שצפה לפני חצי שנה בתקרת התהליך נספג עתה.
סינוסים קוורנזים סימטריים.
גבעול ההיפופיזה סוטה לשמאל מעט.דחיקת הכיאזמה כלפי מעלה.
שאר הבדיקה ללא שינוי.
סיכום:אדנומה של ההיפופיזה ללא שינוי בממדים באופן משמעותי אך מעט שינוי באופי האותות בו.
שאלה
למה התכוונו במשפט האחרון מעט שינוי באופי האותות בו?


הכוונה שהגודל לא השתנה אבל עוצמת האות כן
04/07/14 18:12
7צפיות
זה כבר לא ובהק כמו קודם, וזה יכול להיות משני לטיפול בדוסטינקס.
שאלה אחרונה
05/07/14 23:30
1צפיות
דהיינו הדוסטינק השפיע לטובה?
מחלת גרייבס טיפול במינון גבוה של סטרואידים
29/06/14 22:59
24צפיות
מזה 4 חשים ומעלה אני סובלת ממחלת גרייבס בגלל פעילות יתר של בלוטת התריס. אושפזתי פעמיים. בפעם הראשונה קבלתי עירוי של 500  מ"ג סטרואידים . מצבי הורע ואושפזתי שוב ל 4 ימים כל יום קבלתי עירוי של 1000 מ"ג סטרואידים סה"כ 4000 מ"ג. בבית המשכתי לקבל סטרואידים בכדורים. החל מ 80 מ"ג ביום. המינון ירד במהלך הזמן עד 25 מ"ג ביום. מצב המחלה שלי הוחמר ככל שמינון הסטרואידים פחת. מחר אני מגיעה לביקורת אצל הרופאה שמטפלת בי. בשיחה טלפונית היום היא אמרה לי שברצונה לאשפז אותי שוב כדי לשוב ולתת לי סטרואידים בעירוי. עד כה קבלתי כ 8500 מ"ג סטרואידים. זאת במהלך 3 חדשים בלבד.

שאלתי: כמה סטרואידים ניתן לקבל מבלי שהדבר יפגע בבריאותי? ואיזה טיפולים נוספים או אחרים ניתן לקבל במחלת העיניים ממנה אני סובלת?

מבקשת מאוד תשובה בהקדם האפשרי.

תודה מראש

שוש
את מתכוונת שאת סובלת ממחלת עין של גרייבס לא?
04/07/14 18:10
1צפיות
כי טיפול בסטרואידים איננו טיפול לפעילות יתר. אלא מינונים גבוהים  של סטרואידים הוא טיפול לאופטלמופתיה של גרייבס.
אני לא יודעת איפה את גרה., אבל קיימת במכון שלנו מרפאה מיוחדת לנושא זה. ואני מניחה שהרפואה שמנהלת אותה היא בוודאי האנדוקרינולוגית בארץ עם הניסיון הרבה ביותר בטיפול במחלה קשה זו.
קוראים לה ד"ר יונית מרקוס, היא כמובן מפעילה את המרפאה הזו  ביחד עם רופאי עיניים שגם הם מאד מנוסים.  אני מציעה לך בחום להגיע אליה...
יש גם טיפולים אחרים במצב הזה, כולל , אם נחות, הקרנה לארובה.
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום