לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

שאלה
19/10/14 16:22
32צפיות
שלום,
אישה בת 87 מקבלת אמריל לסוכרת וכעת נגמרה לה התרופה. יש לה גלובן בבית, שהיתה נוטלת בעבר. האם ניתן לקחת גלובן במשך כמה ימים במקום אמריל, עד שהמרשם שהזמינה מהרופא יגיע?
תודה מראש.
אמריל וגלובן מאותה הקבוצה
21/10/14 22:32
17צפיות
אמאריל וגלובן הן תרופות מאותה המשפחה, מבין התרופות לסוכרת קשורות בשכיחות גבוהה להיפוגליקמיות (רמת סוכר נמוכה בדם), לכן צריך מאוד להזהר וכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. גלובן עוד יותר גורם להיפוגליקמיות מאשר אמאריל.
|*|נפתח פורום תוכנית לידה|*|
19/10/14 11:53
4צפיות
|@|לקראת לידה? כנראה שחששות ומחשבות לא מפסיקות ללוות אותך. בואי להתייעץ עם מיילדת מקצועית בעלת ניסיון רב בתחום שתשמח לענות לך על כל שאלה.
הפורום ילווה אותך ברגעי השיא ? לקראת הלידה, במהלכה ובימים הלא פשוטים שאחריה.
זה הזמן והמקום לחלוק עם אחרות את השאלות הקשות שעולות בך ? האם הבעל צריך להיות נוכח בחדר הלידה? מה עושים אם לא מתחברים למיילדת? איך מתמודדים ביום שאחרי? ועוד...

מחכים לך עכשיו עם כל התשובות, בפורום תוכנית לידה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
שאלה
17/10/14 09:22
58צפיות
שלום רב! בת 34, אחרי 3 לידות. סיימתי להניק לפני 3 שנים. מאז יש לי הפרשה לבנה/חלבית משתי השדיים רק בזמן לחיצה, לא באופן עצמאי. לפני כחודשיים עברתי ממוגרפיה ואולטרסאונד, התוצאות תקינות. בתקופה אחרונה, בגלל שהרופאה הפחידה אותי התחלתי לבדוק יותר את כמות ההפרשה ושמתי לב שבזמן הלחיצה יש יותר הפרשה מקודם, אפילו משפריץ. רמת הפרולקטין גם תקינה. האם יש סיבה לדאגה?
בתודה מראש
ממש לא
19/10/14 06:44
34צפיות
זה שכיח. וככל כתלחצי יותר זה יתגבר. אפשר לנסות להפסיק את זה עם קצת דוסטינקס לכמה שבועות. 
non classical 21OHase deficiency
17/10/14 00:16
48צפיות
שלום,
איך מאבחנים מצב כזה?
גלולות עוזרות?- כל סוג? 
או שרק סטראודים במינון נמוך.- איזה תופעות לוואי יש לטיפול כזה
ושאלה נוספת לגבי קושינג- האם בזמן שהמחלה מתפתחת לאט יכולים להופיע רק חלק מהסימנים הפיזיים? וחלק לא? 
אני שואלת בגלל שאני סובלת משיעור ואקנה אני לא שמנה ולא בעלת המבנה המתואר במחלה.. אבל אולי אלו יתפתחו המשך?
כן יד נטייה לדיכאון ומצבי רוח.. אבל להרבה יש.
האם כל החולים בקושינג משמינים?
 
תודה
התשובה היא כן
19/10/14 06:43
25צפיות
בקושינג לא כל הסימנים חייבים להופיע, ובוודאי לא כולם בבת אחת.
 אבל תזכרי שקושינג היא מחלה מאד נדירה. רוב הסיכויים שיש לך שחלה פוליציסטית ולא קושינג.
את האבחנה של non classical עושים על פי בדיקת דם , לפעמים חייבים לבצע טסט גירוי עם ACTH. גם אם זו האבחנה, ניתן לטפל בגלולות ולא חובה לתת סטרואידים. אם נותנים סטרואידים אפשר לתת מינון נמוך וזה לא גורם לרוב לכל תופעת לוואי. 
המשך לשאלה שכבר לא קופצת
16/10/14 22:27
54צפיות
בהמשך לשאלה שלי לגבי הפרדניזון, אני בכלל לא מתלהבת מהרעיון לקחת אותו, ולכן אם יש השפעה אפשרית על יכולת איזון הורמוני התריס, זה דווקא יפתור את ההתלבטות. (כי גם ככה הTSH משתולל בגלל הטיפולים )
מצד אחד 2 הפלות למרות טיפול בקלקסן ואספירין, מצד שני גיל מבוגר וחשד למינון יתר של יוטירוקס יכולים להיות הסיבה. (TSH עלה, העלו מינון והסתיים ההריון במקביל לצניחה בTSH)
דווקא בגלל ענין הגיל האימונולוגית לא רוצה לבזבז זמן ומתעקשת על תוספת הסטרואידים.  
אני דווקא כן מתורגלת בקריאת מאמרים, לכן רוצה לחדד את השאלה לגבי השפעה ישירה של הסטרואידים על הפרשת הTSH. (בלי להתיחס למינון הסטרואידים אלא ברמת העיקרון)
לא התכוונתי שהסטרואידים מדכאים TSH לחלוטין אלא שמפחיתים הפרשה.
בתשובה אמרת שאם תהיה השפעה של הסטרואידים ישנו מינון בהתאם. אבל אם הסטרואידים מפחיתים הפרשת TSH, אי אפשר יהיה בעצם לדעת אם יש צורך להעלות מינון, כי TSH הוא המדד לזה. FT4 לא אמין ממילא בהריון והקלקסן עושה ארטיפקט כלפי מעלה.
כלומר, האם יכול להיווצר מצב שהTSH אמור לעלות בתגובה לחוסר הורמוני תריס אבל העליה תיבלם בגלל הסטרואידים?
תאורטית האם יכול להיווצר מצב שהTSH מתחת ל2.5 עם הסטרואידים אבל בלעדיהם הוא למשל 4?
בנוסף, לגבי ההשפעה על הTBG.
בתגובה לאסטרוגן הTSH מזנק אצלי מאוד מאוד מהר וגבוה ולכן מעלים לי מינון מראש.
מה השפעת הסטרואידים לעומת השפעת האסטרוגן? אם הם מנטרלים את השפעת האסטרוגן על הTBG זה יגרום בעצם למינון יתר ששוב יסכן את ההריון?
מבחינתי, המטרה להשיג הריון. בלי להתיחס לכל תופעות הלוואי של הסטרואידים, אלא רק לגבי ההריון, יש הגיון בלנסות להוסיף טיפול. אבל מצד שני, לא בטוח בכלל שהAPLA זה הגורם להפלות ויש סיכוי שווה שמינון יתר של יוטירוקס גרם לזה. אם הסטרואידים מוסיפים עוד משתנה חדש לאיזון הבעייתי, זו בהחלט סיבה טובה מבחינתי להימנע מהם.
שוב, תודה.
 
 
 
בקטע הזה את מתעסקת בזוטות
19/10/14 06:40
40צפיות
זה שולי וזניח, ולא צריך לעשות מזה דוקטוראט. אין כל בעיה עם שילוב של סטרואידים.   עם כל הרצון, אין לי יכולת להיכנס איתך לכל התרחישים ההיפוטטיים שאת מתארת כאן.
 אין שום בעיה, אני רק שאלתי אם זה מוצדק זה הכל. ההחלטה כאן היא ממש לא שלי, רק העלתי  את זה כשאלה.  
בלוטת התריס
16/10/14 22:16
85צפיות
בבדיקות דם שעשיתי מופיע
tsh  6.33
t3-free  4.8
t4-free   12.1
ברצוני לדעת האם אני צריכה להתחיל בטיפול תרופתי
או שזה עדיין לא דחוף.
   תודה יפי
לא דחוף בכלל
19/10/14 06:35
37צפיות
כל עוד אין  תוכנית של הריון באופק
בלוטת התריס
22/10/14 11:30
15צפיות
רציתי לציין שאני בת 66
יש לי נשירת שיער ורעד בידיים לעיתים רחוקות.
 
תודה על תשובתך                    יפי
אנדרוקור מילאן ואקנה שאלה שלא נענתה- לד"ר תורגמן
16/10/14 20:35
61צפיות
שלום רב,
כתבתי פה לפני שבוע בערך וענית לי אבל לא המשכת לענות על השאלות הנוספות שלי.
אשמח מאוד להתייחסות מאחר ומצבי מורכב וקשה מבחינת האקנה שיש לי על הפנים.
אני בת 35 פוליציסטית אבל עם מחזור תקין, 2 לידות ו2 הרינות נוספים ספונטנים.. מבייצת.
יש לי אקנה עקשנית וקשה שלא מגיבה לראקוטן.
לקחתי אדלקטון 50 מ"ג במשך חודשיים ביחד עם הראקוטן אבל זה לא הועיל.
את הראקוטן אני לוקחת כבר 4 חודשים והמצב במקום להשתפר החמיר.
הפרופיל ההורמנולי שלי תקין, אין טסטסרון גבוה בבדיקת דם הכל תקין. יש שחלות פוליצסטיות באולטראסאונד אקנה ושיעור.
הייתי לפני חודשיים אצל אנדוקרינולוגית שהמליצה על גלולות מסוג מליאן שאותן התחלתי ליטול לא ביום ה 1 של הווסת כי המצב כלכך חמור מבחינת האקנה והבנתי שאפשר להתחיל לא ביום ה 1.
אז התחלתי לקחת ביום ה 14 למחזור ואני לוקחת כבר 19 ימים.
הייתי ביום ג אצל פרופסור לאנדוקרינולגיה באופן פרטי מרוב ייאוש מהמצב. הוא אמר שכדאי להחליף את הגלולוה לדיאנה 35 ונתו אנדרוקור 10 מג- שהתחלתי ליטול כבר באותו יום הביקור. סיכמנו שכרגע אני נשארת עם המליאן
ומוסיפה את האנדרוקור 10 מ"ג.
קראתי שאת ממליצה ליטול אותו עם הווסת. למה? 
האם הוא לא יעיל כאשר נלקח לא בסמוך לווסת? כי זה מה שאני עשיתי.
אני מעוניינת ליטול את המליאן ברצף של 3 חפיסות כי שבוע הפסקה במצבי כרגע אומר הרבה פצעים על הפנים. האם אפשרי?, ישנן גלולות שאין איתן הפסקה כזו ארוכה וטובות לאקנה?
האם בנצבי הנוכחי של אקנה שלא מגיב לראקוטן המינון של 10 מ"ג אנדרוקור מספיק?? מה את היית ממליצה?
אני כבר ביאוש רב ובדיכאון, ובהרבה חששות שמא שום דבר לא יועיל פה כבר..
מחכה לתשובתך.
 
תודה
נראה לי שאת פועת מתוך חיפזון
19/10/14 06:35
48צפיות
אני לא ממליצה לקחת גלולה ביום הראשון, כך מתחילים את החפיסה הראשונה. דיאן באמת יותר יעילה ממליאון גם בגלל שיש בה יותר אסטרוגן וגם בגלל שהיא כבר מכילה 2 מ"ג של אנדרוקור (סיפרוטרון אסטאט).
 לא לעשות הפסקה בין חפיסה לחפיסה לא משנה. רוב אפקט הגלולה הוא דרך מנעית ביוץ, וההפסקה לא תשנה זאת. כך מקובל לעשות, אני לא רואה יתרון, חוץ מזה שלא יהיה לך דימום, בנטילה ללא הפסקה. לא יודעת בדיוק מה יקרה החודש עם זה שהתחלת באמצע מחזור. ובעיקר, צריך אורך רוח בכל טיפול כזה.
 יכול להיות שתצטרכי יותר מ-10 מ"ג אנדרוקור. והחודש לא הייתי בונה על הגלולה למניעת הריון,
 בהצלחה!
ראשית, תודה על המענה.
19/10/14 12:24
37צפיות
ושנית, אם הייתי פועלת ביותר חיפזון אולי לא הייתי מגיעה למצב הזה.. ואני אסביר. לא מדובר באקנה רגילה, מדובר בפצעים ציסטיים גדולים כואבים שלא מתרפאים וכל אחד מהם משאיר צלקת. אני בחורה יפה ולחטוף כזו התפרצות קשה בגיל 35 זר כנראה לא יבין. רופאים נוטים לזלזל בבעיות שהן אינן בעיות של חיים או מוות. נכון, הכל יחסי, ואין לי מחלה איומה אבל להגיע למצב שאני מתקלחת בחושך כי כל מפגש עם מראה הוא בלתי נסבל זה קשה.
אני לא צריכה לספר לך שבעיית אקנה מתמשכת יכולה לגרום לאנשים דיכאון ובעיות קשות בדימוי העצמי ואף להביא להתאבדות- בעיקר בקרב מתבגרים. יש קישור בין נטילת ראקוטן לבין מקרי התאבדויות למרות שאם תשאלי כל אחד שסבל מאקנה קשה כי סביר שהשלכות האקנה הן אלה שגורמות להתאבדות ולא התרופה.( לי אין מחשבות בכיווון, למען הסר ספק)
אז לא. אני לא נחפזת. אם האנדוקרנולגית הייתה נותנת לי אלדוספירון לא של 25 מ"ג ולא של 50- וזה לאחר שאני מיוזמתי הלכתי אליה ואמרתי לה שקראתי שלא יעיל רק אז היא העלתה ל 50 וגם זה לא היה יעיל!
אז לפעמים צריך להיחפז ולנבור ולחפור בשאלות בשביל להבין שאתה על הטיפול הנכון, או לפחות מנסה את הטיפול היעיל באמת.
וכן, אחרי שביקשתי קיבלתי אנדרוקור 50 מ"ג בתקווה שזה יעזור.
 
המון תודה על העזרה.
 
מבינה אותך
26/10/14 06:03
9צפיות
אכן זה סיפור קשה. והדידוך מובן מאד. את גם צריכה להבין שמקרים קשים הם כמובן לא לטיפול בפורום. זה מדיום שלא מעביר את התמנה כולה.
התראה על נפילת סוכר
16/10/14 20:27
41צפיות
שלום רב,
האם קיים מכשיר המתריע על נפילת סוכר במשך היום אצל חולי סוכרת נעורים?
צביקה
בוודאי
19/10/14 06:28
31צפיות
יש מדי סוכר רציפים שמתריאים על נפילות ועליות. הם בסל לכל הילדים מתחת לגיל 18, נדמה לי. והם בסל לחולי סוכרת שעושים אירועים של היפוגליקמיה בלתי מודעים שיש להם תיעוד של היפוגליקמיות קשות (איבוד הכרה למשל) בשנה החולפת.
לד"ר תורג'מן - שאלה שלא נענתה בעמוד הקודם
16/10/14 20:07
52צפיות

בת 32, האשימוטו, לא בהריון ובלי גלולות.
לוקחת יותירוקס 500 מק"ג שבועי.
לאחרונה:
tsh-0.97
t4-14.1
תקין, ואין צורך לעשות שינוי, נכון?
 
בעקבות אחד השרשורים למטה יש לי עוד שאלה להוסיף:
מאחר וההשימוטו התגלה רק שנה אחרי ההריון הראשון בערכים לא נוראיים (TSH באיזור ה-11, נוגדנים באיזור ה-400 לכאורה תת קליני אבל עם עלייה בלתי מוסברת במשקל), האם יש טעם להפסיק את הטיפול לשבועיים ולראות מה קורה?
היית עושה את זה?
 
תודה רבה וחג שמח
 
אפשר, אבל יותר משבוע
19/10/14 06:26
34צפיות
לפחות שבועיים. האם במשך כל התקופה היו ערכים של TSH תחת טיפול  שחרגו מהנורמה, כי אם כן, אבל חבל לנסות. אבל אם לא ועם ערך כזה, אפשר בהחלט לנסות, וגם אם ה-TSH נשאר  תקין, צריך לזכור כי בגילך ועם נוגדנים, סיכוי רב כי תופעי תת פעילות שתדרוש טיפול בהמשך
תודה על תשובתך. תוספת:
20/10/14 20:18
8צפיות
תחת הטיפול היו חריגות TSH רק בהריון (כלפי מעלה) ואחרי הלידה (כלפי מטה). מעבר לזה היה תקין. מה שכן, זה משחק. לפני חצי שנה הערך על אותו מינון היה 1.5 ושלושה חודשים לפני 2.4.
בשורה התחתונה השאלה היא האם הפסקת הטיפול כשיש איזון ספונטני שומרת על הבלוטה מניוון או פגיעה עתידית במובן של מאריכה את הזמן שהיא תתפקד או שזה זניח ותלוי רק בנוגדנים.
 
הזעת יתר
15/10/14 00:20
45צפיות
שלום
אלו סיבות יכולות להיות להזעת יתר בכל הגוף, מה שבעיקר מציק לי זה ההזעה בראש ופנים.
אני מרגיש מאוד חריג בסביבה, וזה בלתי נסבל כמות הזעה שניגרת לי מהמצח והפנים.
בן 40, אני סובל מזה כבר שנים, אך בתקופה האחרונה זה קצת החמיר.
בכל התרגשות, שיחה עם אנשים או פעילות קלה אני מזיע בכמויות.
בדיקת דם של בלוטת התריס תקינה, כמו כן ספירת דם תקינה, ברזל תקין, סוכר תקין.
מה עוד יכול להיות?
בעבר בדקתי קורטיזול וגם היה תקין, ידוע שזה הורמון הדחק, האם יכול להיות שהוא בפעילות יתר אצלי אף שבבדיקת הדם זה לא משתקף?
בשונה הזעה במקומות ספציפיים, יש טיפול כלשהו שיכול להקל על הזעה כללית מרובה?
תודה
תדליק מיזוג
15/10/14 08:53
39צפיות
סובל מאותה תופעה,גם אחי,זה כנראה עינין גנטי תורשתי,
הרבה כביסה,הרבה דאודורנט,
שמעתי שיש  איזה  נתוח באזור  הצוואר כמדומני שאמור לעזור,לא בדקתי  לעומק,
זה מבאס,,,
גיל
ניתוח לא מומלץ
16/10/14 09:36
43צפיות
זה מפסיק את הזיעה בכפות הידיים אבל מגביר אותה במקומות אחרים.
 מזריקים בוטוקס. ולגבי הסיבה, כמו שגיל ענה, זה כנראה גנטי.
 אפשרות אחרת, אם כי אתה צעיר ולא הזכרת דבר, היא ירידה בטסטוסטרון, שווה בדיקה ליתר ביטחון. כנראה שיהיה תקין גם כן.
הורמון LH כמדד להריון
14/10/14 17:08
42צפיות
היי ומועדים לשמחה
האם בדיקות דם שהראו על LH קטן מ0.19 יכולות לנבא השתרשות הריון? הערך הזה אינו נמצא בטבלת הערכים שהיתה מצורפת לבדיקות...
באותו מעמד  -
פרוגסטרון 69
אסטרדיול 940 בערך
שבוע לאחר החזרת עוברים ועם תמיכה פרוגסטרונית
 
תודה רבה 
לא בזה משתמשים
16/10/14 09:34
41צפיות
את צריכה לחכות לתוצאה של ביטא. LH נמוך כזה לא נראה לי תואם הריון התחלתי.
תודה ושאלה
16/10/14 12:20
31צפיות
למה הערך הזה לא מופיע בטבלאות ?
º
אכן יש הריון
18/10/14 10:17
13צפיות
º
מזל טוב!
19/10/14 06:24
13צפיות
היפרקלצמיה
14/10/14 13:02
78צפיות
שלום,
אני בת 36, עקב בדיקות דם שגרתיות לפני כשנה, ראיתי שהסידן שלי גבוה 11.5, אני במעקב אצל אינדוקרינולוג, ובמשך השנה החולפת הסידן נע בן 11.2-11.5.
הPTH היה 67.7, 61.8, 57.4, 89.7 והחודש ירד ל21.3. הסידן עדיין 11.4. כל הערכים האחרים בגבול הנורמה.
היום והPTH ירד, הסידן היה אמור לרדת גם נכון?
יש לי תור בעוד כשבועיים, ואני קצת לחוצה. האם יכול להיות שהסידן שלי גבוה מסיבות אחרות?
אשמח לתשובה
תודה מראש
מרים
לא זה היפרפראתירואידיזם ראשוני, גם אם ה-PTH ירד
16/10/14 09:33
41צפיות
כל עוד הוא לא 0, זאת הסיבה ולא אחרת. ואני לא מבינה למה את עוד לא עברת ניתוח.
טיפול תרופתי בגרייבס
14/10/14 03:17
61צפיות

שלום רב
לפני כחצי שנה אובחנתי כחולה במחלת גרייבס.
TSH  היה אז קטן מ 0.01
T4 היה 29
קיבלתי 20 מ"ג קרבימזול ליום, וכן 47.5 מ"ג מטופרולול ליום.
כעבור חמישה חודשים:
TSH  עלה ל 1.1
T4 ירד ל 9
הרופא טלפן אלי ואמר לעבור מייד ל 5מ"ג קרבימזול ליום ולהפסיק לגמרי את המטופרולול.
עשיתי כדבריו, ותוך שלושה ימים התחלתי להרגיש שההיפר מתחיל שוב, אבל שכנעתי את עצמי שזה רק נדמה לי.
כעבור שבוע הובהלתי באמצע הלילה לבית החולים עם דופק של 140 פעימות בדקה, קוצר נשימה, ולחץ דם של 198 על 120.
בבית החולים TSH  היה 0.05
                   T4 עלה ל 14
בבית החולים נאמר לי שעלי לחזור לקחת 47.5 מ"ג מטופרולול ליום, ובקשר לקרבימזול, לחזור אל הרופא שלי ולקיים פיקוח צמוד.
הרופא שלי היה בחופש ומצאתי רופא חדש. הוא אמר לי לקחת 10 מ"ג קרבימזול ליום, וכעבור שבוע לבצע בדיקת דם.
בבדיקת הדם TSH   כבר היה קטן מ 0.01 (כלומר בתוך שבועיים חזרתי לערכים של לפני חצי שנה)
                    T4  היה 18
הרופא אמר לי לחזור ל 20 מ"ג קרבימזול ליום, ושבתוך חודש נראה מה קורה ואולי יש צורך במפגש נוסף עם האנדוקרינולוג.
חלף כבר שבוע ואני מתחילה להרגיש טוב יותר.
מה שמדאיג אותי הוא , שהוא אמר לי שאולי צריך להתחיל לחשוב על טיפול ביוד רדיואקטיבי.
אשמח לדעת,
1) לפעם הבאה שיירצו להוריד לי מינונים, האם צריך לעשות את ההורדה בהדרגה? האם מקובל אולי קודם לרדת במינון הקרבימזול ורק אחר כך יורדים מהמטופרולול? אני פוחדת מאוד מחזרה על אפיזודת הלב המשתולל והפרמדיקים שלא מוכנים להשאיר אותי בבית במצב כזה.
2) כמה זמן נהוג לנסות את האופצייה התרופתית לפני שמחליטים לעבור ליוד רדיואקטיבי?
תודה
קרבימזול
14/10/14 21:40
41צפיות
לא נשמע כמו השם המדוייק ,בכל מקרה זו  הייתה  טעות  לרדת מ20 ל5 ,זה  לא  הגיוני,,,,
דבר  נוסף הנתונים שהצגת מהבדיקות דם לא  אמורים לשגר  אותך לבית חולים בלילה,
וכמו שאני  זוכר בבית חולים בלילה או במיון לא  בודקים בכלל תפקודי בלוטה,
לגבי יוד,אני  אחרי  יוד,חוזר  לאט  לאט  לתפקד  נורמלי,שווה לגמרי,!!!קרמביזול לי  לא  התאים ולא  עזר !
בברכה
גיל
 
תודה רבה על התשובה גיל, וכמה הסברים:
14/10/14 22:52
44צפיות
אולי חבל שלא טרחתי לציין את זה: אני לא בישראל, אני בניו זילנד.
כאן התרופה נקראת קרבימזול, ולעיתים ניאו מרקזול. תלוי ביצרן.  http://www.inhousepharmacy.biz/p-1035-neo-mercazole-carbimazole-5mg.aspx
בבית החולים כאן כן בודקים תפקודי בלוטה גם בלילה אם צריך. גם חיברו אותי למוניטור ומד לחץ דם אוטומטי, וגם עשו צילום חזה (לבדוק שאין נוזלים סביב הלב) בדיקות דם שונות כולל תפקודי בלוטה, וגם בדיקת שתן......
אכן תוצאות המעבדה לא כאלה נוראות, אבל אולי קצב השינויים הוא זה שגרם לדופק המואץ. בסך הכל TSH ירד בשבוע מ 1.1 ל 0.05 וזו ירידה די גדולה עד כמה שהבנתי.
 
בישראל מחפפים חופשי,,,,,
15/10/14 08:44
41צפיות
כזאת ירידה תוך  שבוע רק  לדר קרן  יכול  להייות הסבר,
לי  זה לקח כמה  חדשים  ובהדרגה איטית  מאוד,
עם כדורים ובלי  כדורים,התגובה של  tsh זה שבועות עד  חדשים,
אני חושב  פספסו  משהו,,,,
בברכה
גיל
הרפואה בישראל הרבה יותר מתקדמת מאשר כאן
16/10/14 06:19
33צפיות
אבל העומס על המערכת נמוך בניו זילנד בהרבה.
לכן קשה לי להחליט היכן עדיף להיות חולה.......
רק רפואת הספורט (שלד שרירים וכו') מתקדמת כאן מאוד.
ואין שאלה כזו כי לא תבואי מניו זילנד
16/10/14 09:45
36צפיות
נכון, לא יורדים במהירות כזו. היה נכון לרדת מ-20 ל-10. בד"כ מטפלים שנה עד שנה וחצי בכדורים לפני שמחליטים אם זה מקרה שיש לו סיכוי להישאר ברמיסיה ממושכת. אז את לא שם, ובאמת הירידה הייתה מהירה מדי. יש עוד סיכוי. כעקרון אם את לא בפעילות יתר, את לא צריכה מטופרולול. אז זה נכון להפסיק אותו כשאת מאוזנת כי אין בו צורך עוד. 
º
תודה רבה!
16/10/14 12:18
14צפיות
גנוטרופין שקפא.. בטעות בתוך המכשיר עצמו
14/10/14 00:22
37צפיות
האם ניתן להשתמש (להזריק) כשיפשיר?
לא הייתי בונה על זה
16/10/14 09:31
23צפיות
צריך לשאול את החברה.
|*|נפתח פורום האבא החדש|*|
13/10/14 12:26
2צפיות
|*|העולם השתנה, ההורות השתנתה וכיום לאבא תפקיד חשוב ומרכזי בגידול ילדיו.
לכן פתחנו פורום במיוחד בשבילכם האבות (וגם אימהות) את פורום האבא החדש.

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולדבר, לשאול, להתייעץ וגם סתם לפרוק.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום