לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

תת פעילות התריס
04/08/14 19:19
36צפיות
בלוטת תריס אצלי בערכים של 5- ואני עם אלטרוקסןי. לאחרונה יש דלקת קשה באזניים וכאשר בדקתי במקרה את ערכי ה-tsh הוא עלה -20..היש מצב שהעליה הפתאומית קשורה  לדלקת החריפה בה לקיתי?
לא סביר
07/08/14 06:27
75צפיות
לפעמים אני רואה עליה של TSי אצל אנשים שלקחו אנטיביוטיקה תקופה. דלקת עצמה לא תעשה זאת. מתי הייתה הפעם האחרונה שנמדד ה-TSH. אולי מזמן היה כבר צורך להגביר מינון או לעבור ל-euthyrox
עשיתי אולטרסאונד לבלוטת התריס וזאת התשובה
04/08/14 19:02
33צפיות
עשיתי כי אני עושה פעם בשנה,בת 56 לוקחת כדור אלקטרוקסין 100 מג כל יום,וביום השביעי 50 מג בעקבות בדיקת הדם האחרונה.Us צווארבלוטת המגן אונה ימנית,מימדים,5.1*1.1*0.3 סמהאונה בעלת מרקם בלתי אחיד,קטנה,הודגמה קשרית בגודל 0.6 סמ בעלת מרקם היפו אקואי,עם גבולות מסויידים.הודגמה קשרית נוספת בקוטר 0.4 סמ,בעלת מרקם היפר אקואי,הודגמה בלוטת לימפה תת לסתית במימדים 1.8*0.6 סמ-שמורה.זרימת דם תקינה באונה.בלוטת רוק תת ליסתית ופארותיס תקינות.לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת הגוגולר.אונה שמאליתמימדים 1.3*1.4*3.3 סמהאונה בעלת מרקם בלתי אחיד,קטנה,הודגם קשר במימדים 0.9*1,0 סמ בעל מרקם איזו אקואי, עם גבולות מסויידים.זרימת דם תקינה באונה.בלוטת רוק תת ליסתית ופארותיס תקינות.לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת הגוגולרהאיסטמוס ברוחב 0.3 סמ.אשמח לתרגום.
למה מעקב US כל שנה, זה מוגזם לגמרי
07/08/14 06:26
31צפיות
אין שם שום דבר שדורש בדיקה נוזפת כגון ניקור. לא יודעת מה זה גבולות מסויידים זה  מינוח שאני לא מכירה ומטילה בו ספק. ברור שאם יש לך השימוטו מרקם המבלוטה יראה לא אחיד. זה built in, אבל זה אינו דורש US כל שנה.
לחץ דם
03/08/14 21:53
12צפיות
שלום
בן 40
יש לי נטיה להזעת יתר, בכל הגוף, כולל בראש.
לאחרונה זה גבר, נתקלתי באנשים ששאלו אותי אם אני מרגיש טוב.
ייתכן וזה קשור למזג אוויר.
אך רציתי לשאול האם לחץ דם גבולי יכול לגרום להזעת יתר?
כמו כן, האם חוסר שינה גורם לעליית לחץ דם? כלומר אם אדם מדלג על שנת הלילה, זה עשוי להעלות או להוריד את לחץ הדם?
ושאלה לסיום, כאשר אומרים שדום נשימה בשינה וצריכת מלח מעלים לח"ד, האם זה השפעה מיידית או לטווח ארוך? זה כמו קפאין שמעלה מיד או לא כך?
תודה
סתם לחץ דם לא גורם להזעה
07/08/14 06:24
12צפיות
 אני מניחה שכל סטרס יכול להלעלות לחץ דם ובמסגרת זו גם תקופה עם מיעוט שינה.
 דום נשימה מונע ירידה של לחץ דם שאמורה לקרות בלילה בשינה. מלח מעלה לחץ דם גם מיידית וגם לטווח ארוך.
כדורים המכילים יוד
03/08/14 16:10
14צפיות
שלום, אני בת 29, נמצאת במעקב שנתי של בלוטת התריס עקב קשריות במס מילימטרים שנמצאו בבלוטה. תוצאות בדיקות הדם תקינות. 
אני נמצאת כרגע בהריון בחודש שלישי ואני לוקחת ויטמינים, כדורים בשם פרנטל 9 חודשים. 
כדור אחד מכיל חומצה פולית, ויטמין d, ברזל ויוד (היוד בכמות 220 מק"ג) וכדור אחד שהוא כמוסה של אומגה שלוש. 
בהתייעצות מול האנדוקרינולוג נאמר לי להפסיק את הכדורים כיוון שהם מכילים יוד ויכולים להוציא מאיזון את בלוטת התריס. הוא אמר לי גם שלא לקחת את האומגה 3
הרופא נשים לעומתו אמר לי שהיוד הוא ברמה קטנה ושאני אקח את הכדורים בכל מקרה כי הויטמינים הם בכלל לעובר ולא עבורי. 
אני לא ממש יודעת מה לעשות ולמי להקשיב. האם להמשיך לקחת את הכדורים שחשובים להתפתחות ההריון או להפסיק. 
אודה לתשובתך.
רופא הנשים צודק לגמרי
06/08/14 23:20
13צפיות
נשים בהריון צריכות יותר יוד מאשר אנשים אחרים, וזאת לטובת העובר. לכן הויטמינים האלה מכילים את כמות הייוד המומלצת לנשים בהריון. זו עדיין כמות לא גדולה ולא מזיקה.גם אומגה 3 לא מזיק. ואגב אין צורך המעקב שנתי על קשריות של מילימטרים. תשכחי מהן ותורידי את נפח המעקב. בקצב הזה עוד ישלח אותך לניתוח.
|*| נפתח פורום לרזות בראש אחר |*|
03/08/14 15:30
1צפיות
|שמאל|ניסיתם את כל הדיאטות האפשריות? דיאטת כרוב לא עזרה לכם?
אנחנו מזמינים אתכם לפורום לרזות בראש אחר, בו תוכלו להתייעץ, לשתף וללמוד איך משנים את התפיסה כלפי האוכל לא רק מהבטן, אלא גם מהראש!

היכנסו עכשיו |קדימה|
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
הורמונים
03/08/14 01:25
11צפיות
ד"ר תורגמן שלום
אני בת 23, 160 ס"מ 50 ק"ג עקב מחזור לא כ"כ סדיר+הירסוטיזם בכל התחנות (בצורה קלה) עשיתי בדיקות הורמונליות
בשלב הפולוקולי:
אנדרוגנים שלילי  קורטיזול 85 ,   TSH 2.90  ,  T3 2.00 , FT4 13.9,  PROLCATIN 325
  פרוגסטרון שלב ליטאלי 32
 בבדיקות חוזרות בשלב הליטאלי :
קורטיזול  315 פרוגסטרון 62
נשלחתי לבדיקות
TRH TEST
ACTA TEST
LRH TEST
 
אשמח לדעת מה החשד שיש לי  ובגינו שלחו אותי לבדיקות אלו: בעיה באנדרנל או בהיפופיזה, קושינג או אלדסטרוניזם?
 
מקפיצה אשמח אם תוכלי לעזור לי בשאלה
07/08/14 21:29
1צפיות
תודה ושבת שלום :)
ALP
02/08/14 01:06
1צפיות
שלום ד"ר תורגמן,
מה הכוונה ברזורבציה של העצם עקב PTH גבוה + ALP גבוה?
חיפשתי את המילה "רזורבציה" בעברית בגוגל אין לזה תוצאות, האם תוכלי לומר לי איך זה נקרא באנגלית?
 
תודה!
resorption
02/08/14 09:18
2צפיות
זו ספיגת עצם, פירוק עצם, דבר שיכול לשחרר לדם את האחלבון alkaline phosphatase
התבגרות מוקדמת לילד ?
01/08/14 20:47
8צפיות
דר יקרה.
צריכה את עזרתך ודעתך.
בני בן 12 ו 4 חודשים.
בשל חשד של רופא הילדים להתבגרות מינית  פיסית מוקדמת ,במיוחד  לעומת גובהו שלא תואם התפתחות מוקדמת, הופנה לבדיקות דם אינדוקרינולוגיות, כדי לבדוק אם עומדת להיות בעייה בגובהו.
לפי הגרף : גובהו הפוטנציאלי כ 176 סמ.
צילום כף יד : דעות חלוקות : גיל עצמות 12 או 12.5-13
גובהו נכון לעכשיו : 153 ס"מ. נמצא כרגע  באחוזון 50 לבני גילו, אך החשש שצמיחתו לגובה תעצר בקרוב. אנו מאד מודאגים.
מבחינת משקל : 43 ק"ג.
מצרפת כאן את תוצאות הבדיקה ומאד מאד אשמח לתשובה , שתסביר לי היכן אנחנו עומדים, כי לא קיבלתי תשובה מניחה את הדעת ומסבירה.
אנא ממך נסי לעזור, האם יש לו עוד מספיק זמן לגבוה ? האם בשלב הורמונלי כזה גובהים רק עוד קצת ?
תודה רבה רבה מראש :
Endocrinology
TSH 3.43 mIU/L
Free T4 13.91 pmol/L
FSH 1.5 mIU/mL
LH 2.51 mIU/mL
17 OHProgesterone
7.21 nmol/L
Dhea-SO4 2.3 umol/L
Testosterone 18.43 nmol/L
Free Testosterone 20.73 pmol/L
Androstenedione 0.96 ng/mL
למה התבגרות מוקדמת
02/08/14 20:28
9צפיות
זו התבגרות. בגיל 12 וחצי מותר לבן כבר להיות מפותח במדיה לא מעטה.. גיל העצמות שלו לא מאד מתקדם ביחס לגיל הכרונולוגי. אני לא רואה מה הבעיה.
 אם יש חשש שהצמיחה שלו תעצר, בגלל שהוא בשבל מתקדם של ההתבגרות על אף שגיל העצמות לא תואם זאת, יתכן ויציעו לכם טיפול, אבל אני בספק, כי בד"כ בגיל הזה זה כבר לא ממש יעיל. מה גובה ההורים? מי קבע  ועל זמך מה שהגובה הצפוי הוא 176?
תשובה לדר תורגמן
03/08/14 02:52
3צפיות
הי. לגבי 176 זה נאמר על ידי רופא ילדים שעשה גרף של הצמיחה עד כה.ההורים אבא 178 אמא 160 האם מבחינה הורמונלית הוא בשלב מתקדם מאד, ואז כבר ביצע את הצמיחה העיקרית? כמה עוד יכול לגבוה בשלב זה? האם יש קשר בן הפרופיל ההורמונלי לכמה עוד יכול לגבוה?  האם יש אםשרות על סמך זה לדעת אם יש סיכוי  עדיין להוסיף לפחות 20 סמ לגובה עד שיסיים סופית לצמוח ?
אני לא רואה שהוא בשלב מתקדם
08/08/14 07:21
2צפיות
הצמיחה המהירה אצל בנים קורית בשלב יחסית מאוחר של ההתבגרות, בשלב 4. בניגוד למה שקורה אצל בנות, וזו הסיבה שבגיל 12 הבנות גבוהות מהבנים בכיתה. ה-mid parental height של בנך, כלומר הגובה שאליו הוא צפוי סטטיסטית להגיע הוא משהו כמו 174.5 . ומה שיהיה יהיה כי אין כל אפשרות לשנות זאת, אז עדיף לא להתייסר סביב זה. יכולה להבטיח לך שגם אם לא יגיע לגובה הזה, הוא יגיע לגובה תקין
בדיקות
01/08/14 19:11
15צפיות
שלום,
האם לפי הבדיקות המצורפות נראה שיש לי פעילות יתר של בלוטת התריס או שחלות פוליציסטיות?
תודה מראש!
º
אני בת 21..
01/08/14 19:11
4צפיות
פעילות יתר בוודאי שלא
02/08/14 20:31
19צפיות
ושחלות פוליציסטיות איננה אבחנה שנעשית רק על סמך מעבדה, (במעדה שך אין שום דבר מאד זזועק) אלא זו אבחנה קלינית ביחד עם מעבדה ולפעמים הדמיה.
המשך
04/08/14 19:03
6צפיות
ומה לגבי תת פעילות?
 
לגבי שחלות פוליציסטיות - כשאת אומרת שאין שום דבר "מאוד זועק" ניתן להסיק שאכן התוצאות מעידות על שחלות פוליציסטיות אך יש לבצע בדיקות נוספות?
גם לא תת פעילות
04/08/14 23:33
10צפיות
TSH בערך של 1.86 הוא בהחלט לא תת פעילות. וגם ערכי T4 ו-T3 מצביעים על כך.
לד"ר תורגמן
01/08/14 17:55
4צפיות
שלום,
אני זקוקה לעזרתך..
 
בחודש האחרון אין לי למי לפנות מאחר והרופא המטפל גויס  בצו 8.
 
פניתי למזכירות למתי ניתן לקבוע תור...נמסר לי שכמו כולנו אין לדעת מתי המלחמה תסתיים ומ18 באוגוסט יש חופשה מרוכזת לכן קיבלתי תור ל7.9..
 
בדרך כלל לא ההייתי מתרגשת מהענין..רק שהערכים שלי די גבוהיים [לא HI] אך בין 250-450...לפעמים אני מצליחה גם פחות...הזרקת האינסולין דרך המשאבה [רק בבולוסים] שורפת נורא ..לכן אני קצת מזריקה קצת במזרק וקצת במשאבה..כמויות של פיל
 
בבטן נותרו לי כמה פצעים מציקים ממחט המשאבה..הופסק לי הטיפול בציקלוספומיד בגלל אי תגובה ופחד הרופא מתופעות שליליות רחוקות טווח....
 
עד יצירת פיסטולה חדשה [בעוד 5-6 חודשים] נישארתי על מינון סטרואידים בלבד..כשהיום הוא עומד על 60 מ"ג...
בקיצור שמחה וששון...
 
הפחד היחיד שלי לא להגיע שוב DKA ושוב לאשפוז...אבל כל מאמץ לשנות את המצב לא מצליח...
 
האמת ניסיתי לפנות לרופא דרך סמס ולקבל אולי טיפ או שניים אך לא הצלחתי...
 
מה אני עושה כדי לא להגיע למקום נמוך יותר..
 
תודה על הכל
ושבת שלום
מיכל
 
רק אינסולין בכמות גדולה עוד יותר
01/08/14 22:44
3צפיות
כמה את לוקחת?
אלטרוקסין מקולקל בהיריון
01/08/14 15:34
16צפיות
השארתי את כדורי האלטרוקסין שלי בשמש וריחם השתנה לריח רע מאוד
פירשתי את זה כתופעת לוואי של ההריון ולקחתי במשך שבוע עד שממש הקאתי
ובעלי אמר שזה מסריח ומקולקל
ישר הוצאתי מרשם חדש וקניתי כדורים חדשים והם בסדר
השאלה האם יכול הלגרם נזק כלשהו מכדורים מקולקלים?
לא נראה לי
02/08/14 20:22
9צפיות
אבל קטונתי
גינוקומסטיה \ פסאדו גינוקומסטיה
01/08/14 00:49
6צפיות
פניתי לאנדוקרינולוג עקב בעיה של גינוקומסטיה.
האנדוקרינולוג קבע נחרצות שזוהי פסאדו גינוקומסטיה אך בכל זאת ביקש ממנע לבצע בדיקת US שדיים.
ביצעתי את הבדיקה ובתוצאה של הבדיקה לא נעשתה כל התייחסות לעיניין הגינוקוסמטיה, והאם זוהי רקמת שומן בלבד או גם בלוטת שד.
 
האם ייתכן שלרדיולוג זה לא היה ברור מאליו שאם גבר עושה בדיקה כזאת אז הוא צריך להתייחס לנושא (וצויין בהפנייה שהרקע לפנייה הוא גינוקומסטיה)?
 
עשיתי את הבדיקה באסותא אז קיבלתי גם את תצלום הבדיקה. במידה ואפנה לאנרוקרינולוג עם התצלומים, האם הוא יוכל בעצמו לפענח אם מה שרואים שם זוהי רקמת שומן בלבד או בלוטת שד?
 
לא בטוח
02/08/14 20:21
6צפיות
מה כתוב? אתה צודק שלאור השאלה הייתה צריכה להיות התייחסות. אבל אולי התשובה מדברת בעד עצמה.
 ולא, לא הייתי בונה  על כך שהאנדוקרינולוג ידע לפענח את הבדיקה, אם אנדוקרינולוגים היו יודעים לקרוא US (קצת יודעים), לא היה צורך ברדיולוגים. אז כל אחד והתחום שלו בכל זאת.
זה מה שכתוב:
03/08/14 21:23
8צפיות
תבנית סנוגרפית תקינה.
לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי.
בית שחי תקין.
BIRAD : 1 - בדיקה תקינה.
 
דרך אגב, מי אמר בודאות שלפסאדו גינוקומסטיה אין קשר לבעיות הורמונליות ?
מזה אני מבינה שרקמת הבלוטה עצמה תקינה
06/08/14 23:22
12צפיות
ואי לכך לא מדובר על גינקומסטיה אמיתית.
º
מה פירוש TSH ומה ירוש free T4
01/08/14 00:05
10צפיות
באיזה הקשר השאלה נשאלת?
02/08/14 09:55
9צפיות
ברמה הכללית:
T4 הינו הורמון המופרש דרך קבע ע"י בלוטת התריס ושולט למעשה על כל המטבוליזם של הגוף.
TSH (ראשי תבות Thyroid Stimulation Hormone) הינו הורמון המופרש מיותרת המוח ותפקידו לגרות את בלוטת התריס לייצר את הכמות הנכונה של T4.
יש כאן מעין חוג בקרה סגור - הבלוטה במוח בודקת דרך קבע את רמת T4. אם רמתו נמוכה מדי היא מפרישה קצת יותר TSH כדי להגביר את הייצור ואם רמתו גבוהה מדי היא מפרישה פחות TSH כדי להקטין את ייצור T4.
ערכי TSH בהיריון
31/07/14 12:32
9צפיות
שלום רב,
אני בת 27 כרגע שבוע 32 להיריון. סובלת מהשימוטו מגיל צעיר. בהיריון המינון הועלה עד ל1000 מק"ג (ממינון ממוצע של 650 ) לאור חוסר איזון של בלוטת התריס.
כעת לאור ערכים נמוכים של TSH 0.1-0.3 בחודש וחצי האחרונים, התחלנו בהורדה של המינון עד ל900.
כעת בבדיקה האחרונה (לאחר 3 שבועות של הורדת מינון)  הTSH - 0.31 (גבול תחתון 0.4) , ערכי FT4 - 10.2 וערכו של T3- נמוך מעט מהגבול התחתון 3.7. 
 
האם יש משמעות לערכי T3 אשר נמוכים למרות TSH נמוך ? 
האם יש צרך להערכתך בהורדה נוספת של המינון 
 
תודה מראש.
לא אין משמעות
02/08/14 20:18
7צפיות
Zו בעצם טעות לבדוק אותם כי מוצאים את הצירוף הזה לעיתים קרובות וזה סתם מכניס את הנשים ללחץ, ולפעמים גם את הרופאים. אם עבר מספיק זמן ומהורדת המינן,  הייתי מורידה עוד קצת.
אינקרלקס
31/07/14 10:50
6צפיות
 רציתי לדעת מדוע אינקרלקס(שמעלה רמות IGF-1 בגוף) גורם להיפוגליקמיה, בעוד שGH שגם מעלה רמות IGF-1 גורם לרמות סוכר גבוהות?
האם יש צורך לעקוב במהלך הטיפול באינקרלקס אחר רמות סוכר, ואחר לחץ דם? 

 
זאת שאלה מאד טובה
02/08/14 20:16
6צפיות
ואני לא  בטוחה שיש לי הסבר מספיק טוב  אבל אנסה. IGF1 ואינסולין דומים והקולטנים שלהם דומים. במתן של אנקרלקס, בשונה למה שקורה במתן הורמון גדילה, מגיע בבת אחת IGF1 בכמות גודלה, וכמות ההרומון החופשי, שאינו קשור לחלבונים, עולה בבת אחת ויכולה להפעיל קולטנים לאינסולין כאילו זה היה אינסולין. כש-IGF1 עולה כתוצאה של מתן הורמון גדילה, קורם עוד כל מיני תהליכים, ומופרשים עוד חומרים כך שרמות ה-IGF1 אינן עולות בבת אחת באותה מהריות, וגם יש להורמון גדילה אפקט ישיר שהוא אל רק מתווך ע"י ה-IGF1 שגם הוא תורם לסה"כ האפקט הביולוגי. ונכון  בעודף הורמון גדילה יכולה להיות אפילו סוכרת
תגובה אינקרלקס
02/08/14 22:18
4צפיות
תודה על תגובתך. והאם יש צורך לעקוב אחר רמות הסוכר במסגרת הטיפול באינקרלקס בעזרת גלוקומטר?
º
לא, זו תופעת לוואי נדירה
06/08/14 23:12
3צפיות
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום