לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

קושינג
20/08/14 16:23
59צפיות
היי ד"ר.
כבר כתבתי כמה פעמים , אבל השאלות כבר עברו לדפים הקודמים ...
בקצרה , היה לי קושינג לפני כמעט ארבע שנים . בשנה האחרונה ירדתי במשקל בערך כ60 קילו לאחר ניתוח קיצור קיבה , כרגע המון בעיות באכילה , הקאות מרובות ובחילות.
2 בדיקות דיכוי דקסמטזון , יצאו ללא דיכוי . שוב, האם ייתכן קשר לספיגה של הכדור בגלל ההקאות ?
בדיקת קורטיזול בדם בחצות , 211. 
פרולקטין תקין.
איסוף שתן 24 שעות - 16 nmol/24 h ????????? טווח הנורמה הוא בין 38 ל 208 . איך ייתכן שהכל כביכול גבוהה ולא תקין והאיסוף נמוך מהנורמה???????????
לא זה לא בגלל ספגה
21/08/14 07:27
41צפיות
 הקורטיזול בדם בחצות גבוה.
 אבל כתבתי לך שקורטיזול בדם בחצות בתנאים בהם זה נלקח אצלך היא לא בדיקה טובה, כי הסטרס של לנסוע למוקד, ההמתנה והדקירה, כל אלה יכולים להעלות  את הקורטיזול.  אי ירידה של קורטיזול בלילה, הוא הסימן הרגיש והמוקדם ביותר לחזרה של קושינג. אבל בגלל כל הסטרס שמסביב, אני לא סומכת על הבדיקה הזו. לעומת זאת הייתי סומכת על בדיקת קורטיזול ברוק בלילה. כי זו בדיקה שנעשית ברוגע, בבית, לא כרוכה בשום מהפיכה ולכן היא נחשבת היום לבדיקת הבחירה.
 הבנתי שאת בכללית, אם היית במכבי זה היה בסל, אבל את יכולה לעשות אותה באופן פרטי במעבדה שלנו, זה לא נורא יקר,  ושווה. כי קורטיזול בשתן עולה רק יותר מאוחר.
עולה רק יותר מאוחר בסדר
21/08/14 09:39
26צפיות
אבל למה הוא כלכך נמוך ??
16 ? זה מתחת לנורמה ... זה הגיוני ??
שאלה
19/08/14 18:00
51צפיות
שלום,
האם תת פעילות של בלוטת התריס יכולה לגרום לירידה ברמת ההמוגלובין?
תודה.
º
כן
21/08/14 07:23
18צפיות
סידן
19/08/14 15:49
62צפיות
שלום ד"ר תורגמן היקרה,
 
בת 50+, אובחנתי כסובלת מהיפרפאראתירואידיזם שניוני. יש לי אוסטאופורזיס, רמת ALK-PHOSPHATASE   מוגברת מאוד. רמות  רמות סידן שלי תקינות בטווח אבל כיוון ויש חסר משמעותי בויטמין D אני נוטלת מינון גבוה של שני סוגים של ויטמין די:
 כדורי ויטמינים D רגיל כאלה שניתנים בלי מרשם 1000 יחב"ל + כדורי אלפאD3 באופן יומי במרשם 1 מ"ג
 
רציתי לדעת האם מותר לי לקחת תוסף סידן [ברמה גבוהה] במקביל לויטמין D  או שזה עלול לגרום להיפרקלצמיה?
 
 
 
 
וודאי מותר לך
21/08/14 07:22
35צפיות
למה את לוקחת אלפא D3? זה רק לאנשים שיש הוכחה שהם אינם מסוגלים לייצר את הויטמין הפעיל בגלל בעיה כלייתית. חלק מעליית ה-PTH יכול להיות בגלל מיעוט סידן, אז אם הכלכלה שלך לא עשירה סידן בהחלט את יכולה ורצוי שתקחי תוסף.
איסוף שתן לקורטיזול
19/08/14 14:21
36צפיות
 
1. היי אני צריכה לעשות איסוף שתן לקורטיזול חופשי במשך 24 שעות.
קיבלתי מיכל לבן של 4 ליטר מקופת חולים שנראה לי ריק והתחלתי לעשות את איסוף השתן..
כעת קראתי על הבדיקה ונתקלתי בערך של וויקירפואה בן כתוב שצריך שמהיכל יכיל 7 מ"ג חומצה לכל ליטר. האם זה נכון??האם הייתי צריכה מיכל מיוחד ואני עושה איסוף שתן לחינם?
 
2. האם יש יתרון על איסוף שתן בשתן 24 שעות על פני קורטיזול בדם מבחינת אמינות הבדיקה?
 
3. רופא המשפחה אמר לי שאחרי שנקבל את התוצאה אני אצטרך לעשות עוד איסוף אחרי שאני אקח כדור דסמטוזון ואז יראו את ההבדלים ברמת הקורטיזול בשתן לאחר הדיכוי? אני קראתי שבדיקת דיכוי עושים בסרום דם ולא שתן.. האם יש בדיקת דיכוי קורטיזול גם בדיכוי שתן ל 24 שעות?
 
בתודה מראש
תודה רבה
לא איסוף שתן לקורטיזול זה בלי חמר
21/08/14 07:21
27צפיות
 יש כמה בדיקות ראשוניות לבירו אפשרות של קושינג. אחת היא קורטיזול חופשי בשתן, אחרת היא קורטיזול ברוק בשעה 23:00, ואחרת היא מדידת קורטיזול בדם לאחר דקסמטזון בלילה. שלושלן לגיטימיות, והרבה פעמים עושים יותר מאחת.
º
מהו קשר איזואקואי בגודל 7.5/11
19/08/14 13:39
60צפיות
º
גוש בעל סמיכות אחידה
19/08/14 20:50
37צפיות
º
וזהה לזו של שאר הבלוטה
21/08/14 07:19
24צפיות
TSH בהריון
18/08/14 21:59
56צפיות
שלום.
בשבוע 4 להריון נמצא TSH 3.5 
בשבוע 6 נבדקתי שוב, ונמצא: TSH= 3.72, FT4=12.9, ללא נוגדנים לבלוטה.
בהוראות הרופא (ובעצתך) לא לקחתי שום טיפול. בשבוע 9 נבדקתי שוב והתקבל TSH=0.98
 
השאלה היא האם כעת תקין? או שמא נמוך מדיי? 
האם נדרש מעקב נוסף? 
 
תודה
לא נמוך מדי תקין
21/08/14 07:18
36צפיות
והרופא שלך צדק. אין הוראה לטיפול בערכים כאלה, במיוחד אם אין נגדנים
º
תודה!
21/08/14 13:47
6צפיות
|*|נפתח פורום סדרות ישראליות|*|
17/08/14 14:47
3צפיות
|טי-וי|אוהבים את הסדרה נויורק? חולים על משפחת זגורי? רוצים להיזכר בעופרה מלגעת באושר?
פתחנו במיוחד בשבילכם את פורום סדרות ישראליות בו תוכלו לדבר על כל היצירות הישראליות מכל השנים!

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולדבר על סדרות ישראליות מהעבר, מההווה ושיהיו בעתיד:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
הפרעה בבלוטת התריס
17/08/14 14:01
62צפיות
מה ההבדל בין ארמור (ארה"ב) לבין איר פה תירואיד (קנדה)?
למה יש פחות תופעות לוואי לבחורה ממש רגישה שסובלת מtsh גבוה (14) ומתופעות לוואי קשות של צבירת נוזלים מתרופות סינטתיות?
שאלה
17/08/14 09:31
70צפיות
כפי שרשמתי פה לא מזמן לגבי ה tsh שעשיתי ב 10/08/14 יצא לי. 0.36ובתאריך. 29/06/14 יצא לי. 0.49לפני כן לקחתי 700 מג במהלך כל השבוע,ואז המלצתם לי להוריד 50 שזה היה נכון,ובעקבות הבדיקה האחרונה שוב המלצתם לי להוריד לעוד 50 שזה גם היה נכון,היום הגעתי לרופאה שאישרה את ההורדות לסהכ 600 מג,שאותם אני לוקחת בסדר של ראשון עד חמישי 100 מג ליום ובשישי 50 מג ובשבת 50 מג,מה יותר נכון,לקחת 100 מג ראשון עד שישי ושבת לא לקחת,או ראשון עד חמישי 100,ושישי 50 ושבת 50,מה ההבדל ומה הנכון?דרך אגב אני הת 56,לוקחת יוטירוקס כבר 25 שנה,
º
זה אותו הדבר. מה שחשוב זה הכמות השבועית.
19/08/14 15:35
28צפיות
welcome back Sharon
21/08/14 07:08
41צפיות
אחרי ארוחת הערב הישראלית אני מבינה שזהו   you are all settled.  שמחה שחזרת. פה שמח!
סוג של...
21/08/14 11:56
30צפיות
כבר נוהגת בצד ההפוך די בסדר, ואפילו מתחילה להכיר את המוצרים בסופר.
עדיין אין בית ספר עם מקום פנוי לבנות שלי, ויש עוד כמה ענינים, אבל חוץ מזה, מרקיז, הכל בסדר
 
אני רואה שממש שמייח פה...
גידול בהיפופיזה לא מפריש פרולקטין
16/08/14 17:25
41צפיות
שלום
יש לי מאקרואדנומה בהיפופיזה שלא מפריש פרולקטין.
ייעצו לי להתחיל לקחת דוסטינק 4 פעמים בשבוע.(כי כמות גדולה יכולה לצמצם את הגידול של ההיפופיזה)
כמה שאלות:
1 האם כמות כה גדולה יכולה לגרום לנזק?כי בד"כ זה כדור שנוטלים אותו אחת לשבוע?לא?
2 האם כמות גדולה של דוסטניק 4 כדורים בשוה עלולה לגרום לאירוע מוחי?כי הבנתי שפרילק גרם לאנשם אירוע מוחי...
 
תודה
זו לא כמות גדולה
16/08/14 22:27
38צפיות
דוסטינקס לוקחים בד,כ פעםמיים בשבוע. 
 לא עושה אירועים מוחיים, גם פרילק לא. אין תרופה שאין לה תופעות לוואי, הדבר שאנחנו שמים לב אליו אצל אנשים שמקבלים לאורך זמן את הדוסטינק הוא נושא של מסתמי הלב. בד,כ אני שולחת את הפציינטים לעשות אקו בסיסי שנדע מה יש עוד  לפני שהטיפול משפיע.
º
אבל סתם מתוך זהירות כי לא ראינו אף פעם בעיה
16/08/14 22:28
26צפיות
פלקווניל ויוטירוקס-המשך
15/08/14 23:53
20צפיות
בהמשך לשאלה שנדחקה כבר אחורה לגבי השפעת פלקווניל על היוטירוקס, בתשובה לשאלתך ד"ר תורגמן, בעלון של היוטירוקס מופיע ברשימה של התרופות שמפחיתות את יעילות היוטירוקס, כלורוקווין, שזה החומר הפעיל בפלקווניל.
מטריד אותי איך זה משפיע?
תודה
 
אין לי מושג ולא בדקתי
16/08/14 22:24
18צפיות
אבל אם זה לא ספיגה, זה בד,כ עקב  גרימת פירוק מהיר של התירוקסין
יוטירקס ותרופות אחרות
15/08/14 19:46
48צפיות
מטופלת ביוטירקס 50 מג /קרדילוק ולוטן+ ללחץ  דם וסימבקור. בת 53 מתעמלת ודי. מאוזנת.מתגברת בקיו 10 ,אומגה   3 קלציום די ,ובי 12 לאחרונה אחת  ליומיים. אין בעיה בכך נכון ?
בעיה עם מה?
16/08/14 18:30
27צפיות
רק תזכרי להקפיד לקחת את היוטירוקס דבר ראשון בבוקר על קיבה ריקה ולא לאכול כלום בחצי שעה ראשונה אח"כ.
זה כולל גם המתנה דומה לפני לקיחת מרבית התרופות, וישנם תרופות או תוספים מסוימים שדורשים המתנה ארוכה יותר.
קריאה להצטרף לקבוצת התמיכה!!!
15/08/14 14:51
32צפיות
זוהי קריאה להצטרף לאתר הפייסבוק של הקבוצה לתמיכה בחולים בסרטן בלוטת התריס.

בשנה האחרונה התחילה פעילות שמטרתה להקים קבוצה התומכת ועוזרת לחולים בסרטן בלוטת התריס. הקבוצה כוללת רופאים בכירים וחולים שחוו את המחלה על גופם ואוהבים לעזור לחולים אחרים.

תוכניות הקבוצה גדולות וכוללות מספר היבטים. אנחנו מתחילים מהבסיסי ביותר, הקמת אתר בפייסבוק שבו נוכל לשמור על קשר ולקבל מענה מיידי לשאלות. בהמשך יהיה לנו גם אתר אינטרנט שבו נרכז אינפורמציה לסוגיה השונים באופן שיקל על חולים למצוא מענה לשאלותיהם. בהמשך התחלנו לדבר כבר על הקמת עמותה שתוכל לייצג את החולים בפני הרשויות השונות.

הדרך ארוכה, אך אנחנו רוצים כבר להתחיל.

האתר לא מוקם כדי להחליף את הפורומים שמנהלים רופאים שונים בתחום. אין הכוונה לספק המלצות רפואיות שכן אלו אמורות להינתן ע"י הרופאים עצמם. הכוונה היא לתמוך מתוך הנסיון האישי, ומתוך ההיכרות עם תהליכי הטיפול.

כדי להצטרף, צריך לבקש להצטרף לקבוצה בפייסבוק. המצטרף לקבוצה מצהיר שכל הודעותיו נעשים בכוונה מלאה של עזרה או קבלת עזרה. שימוש לא ראוי בדף עלול להביא להוצאת החבר מהדף ללא התראה מקדימה.

הקבוצה פתוחה לחולים בסרטן בלוטת התריס בלבד. הקבוצה לא תטפל בחולים במחלות בלוטת תריס "רגילות".

כתובת הקבוצה: 
https://www.facebook.com/groups/isrthyca

מי שלא מצליח משום מה למצוא את הקבוצה דרך הקישור הזה, מוזמן לשלוח אלי בפרטי את כתובת האימייל שלו ואשלח לו הזמנה להצטרף לקבוצה.


להתראות!
ד"ר תורגמן תוכלי בבקשה לראות את המשך ההודעה מהדף הקודם
15/08/14 10:25
58צפיות
צרפתי לינק כי ההודעה עברה כבר לדף קודם
 
תודה!
מגיבה פה
16/08/14 22:23
70צפיות
בסוף לא הבנתי אם את בדיקת ה-ACTH עשו לך אחרי הכדורים לילה לפני כן, אם כן אז זו טעות, ויתכן שזו הסיבה ל-ACTH נמוך. הכוונה הייתה למדוד את הקורטיזול אחרי הכדורים ורק עם לא היה יורד מספיק היה מקום למדוד ACTH , אבל בלי נטילת כדור.
 אז אולי כדאי לחזור על הבדיקות בדרך הנכונה, ואולי באמת כדאי שתקבלי הנחיות מאנדוקרינולוג.
 בואי לא ניכנס עדיין לנושא ה-MNAH לפני שיש לנו אבחנה של קושינג. 
 תזכירי לי בת כמה את? את לוקחת גלולות אולי?
אני בת 54
16/08/14 23:28
43צפיות
ביום א' את הבדיקה של הקורטיזול עשו לי בבוקר אחרי שב11 בלילה של מוצ"ש נטלתי 2 כדורים.CORTISOL-BLOOD 260 nmol/L  [טווח 138-690]
ביום ב' עשו לי את הבדיקה של ה ACTH  קטן  מ1.11 [לא כתוב טווח]ACTH
לגבי קושינג
    עשיתי איסוף שתן:
   CORTISOL-U FREE 24h    תוצאה 133  טווח 38-208
  CORTISOL-U FREE SAMP  תוצאה  30 [לא מופיע טווח]
 
אני לא לוקחת גלולות (בת 54), אחרי לידות תקינות בשנות ה-20 סובלת מאי ספיקת כליות כרוניית טובלואינטרסיסטיאלית בגלל תרופות נגד כאביים. המראה שלי הוא מראה קלאסי ממש של קושינג(כמו בתמונות): השמנה בטנית, עורף באפלו, ידיים ורגלים רזות ובסיס גוף שמן, יל"ד מטופל תרופתית, שיעור-פנים, עור דק ונוטה לסימנים בקלות. אני יודעת שזה לא מתפקידי לקבוע אבל אני פשוט הייתי בטוחה שיש לי קושינג עד שקיבלתי את התוצאות של בדיקות הדם והם יצאו בטווח התקין ולא נאמר לי כלום בקופ"ח לגבי אי תקינות התוצאות..
  ב- MRI של כל הבטן וראו שם  אדנרל מעובה מימין +שמאל. יותר מעובה בצד ימין ושזה נראה כמו מצב של היפרפלזיה של האדרנלים. שיעור-פנים, בעברי היו הפרעות בווסת כאשר היו מס' שנים בלי וסת או ווסת עם דימומים רצופים ארוכים. הפסיק לי וסת לגמרי לפני מס' שנים.
אני אשמח לדעת איזה בדיקות בינתיים עלי לעשות כדי לדעת אם זה  macronodular hyperplasia
 כדי לקצר את התהליך כשאגיע לביקור כי אני הוצאתי רשימת בדיקות מהאינטרנט בנושא אבל חבל לי לבקש מהרופאה סתם בדיקות מיותרות.
 
תודה רבה ושבוע טוב :)
 


 
התגובה שלי ברחה
21/08/14 07:17
25צפיות
הקלדתי תשובה מנומקת והיא נעלמה לי. עצבים!
 הבירור של -macronodular hyperplasia  הוא סבוך ולא לרופא הכללי, ובוודאי לא עושים אותו דרך האינטרנט.
 אבל בינתיים יש צורך לקבוע בוודאות את אבחנת תסמונת קושינג.
 שתביני, הקורטיזול בבקר אחרי הכדורים היה צריך להיות קטן מ-55, כך ש-260 שזה תקין ליום יום, זה לא תקין לאחר דקסמטזון.
 אני קוםד כל הייתי מאשרת אבחנה של קושינג עם low dose Liddle's test. זה טסט שבו לוקחים כדור של 0.5 מ"ג דקסמטזון כל 6 שעות מ-6 בבקר,  במשך 48 שעות, ביום ה-3 בבקר מודדים קורטיזול, ואם זה עדיין מעל 55 אז זה מאשר את האבחנה.
 ה-ACTH היה צריך כבר להיות בחזרה לנורמה, מה גם שלא היה דיכוי של קורטיזול, לכן גם זה מאד חשוד.
 אי ספיקת הכליות משבשת דווקא את נושא הקורטיזול בשתן. כך שאולי בגלל זה הוא לא מוגבר אצלך.
 בכל מקרה מקומך אצל אנדוקרינולוג/ית
כל שש שעות לא כולל הבוקר של הבדיקה כן?
25/08/14 05:56
4צפיות
האם כדאי לדחות MRI של הראש שיש לי הפניה לעשות עד לאחר הבירור כי יתכן ועוד אצטרף לעשות MRI של האוכף התורכי בעתיד ואפשר לעשות את שתי הבדיקה במכה אחת? (או שMRI ראש זה אוצו דבר בעצם ואפשר לעשות כבר עכשיו?)
וסתם להפיג חששות  כי מאוד קשה להבין את המחלה הזאת של macronodular hyperplasia , האם זה גנטי? האם יש לזה השפעה ארוכת טווח או שזה מסוכן יותר מקושינג "רגיל"?
תודה ענקית (:
TSH בהיריון תאומים-בבקשה עזרה!
15/08/14 01:20
51צפיות
שלום רב.
בת 30 עם תאומים, בשבוע עשירי, לאחר IVF.
היום התקבלו תוצאות בדיקות דם כלליות וTSH היה מאוד נמוך וקיבלתי טלפון מהמרפאה לבוא לרופא משפחה!
אשמח לדעת מה זה אומר-אני מאוד מודאגת ומבינה שיכול להיות לכך השלכות התפתחויות על העוברים.
T3 - 4.8
TSH-0.08
T4-16.4
מדוע הTSH כל כך נמוך?? האם עליי לטפל בזה בהקדם?
אני תוהה האם זה דחוף ודורש טיפול תרופתי...?
בבקשה, אשמח לכל הסבר אני מודאגת.
תודה רבה מראש!
לא להיבהל זה כלום
16/08/14 22:18
43צפיות
זה קורה בסתם הריון רגיל, אבל על אחת כמה וכמה בהריון מרובה עוברים. זה בגלל הרמות הגבוהות של beta HCG.
את רואה בעצמך שה-T3 וה-T4 ממש תקינים. זו לא פעילות יתר. לא דורש טיפול, רק מעקב. בד,כ עד לשבוע 16 זה מסתדר.
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום