לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר.
באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים.
אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:
-סוכרת
-שומני דם גבוהים
-יתר לחץ דם
-השמנת יתר
-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים
-הפרעות בתפקוד המיני
חוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה).


במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.

המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000
ל-9000 מטופלים.

וקצת על עצמי:
אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.


יחד איתכם ובשבילכם
דר´ קרן תורגמן
מומחית באנדוקרינולוגיה

|*|נפתח פורום תרבות סין|*|
25/11/14 14:33
7צפיות
|גלובוס| אוהבים אגרול, ג'קי צ'אן ודרקונים?
אנו מזמינים אתכם לבקר בפורום החדש בתפוז-תרבות סין!
בפורום תוכלו לדון בסין, בתרבות הסינית ובהשפעתה על העולם שלנו, על ביקור במדינה, ממשק עם תושביה, פעילות עסקית ומגע עם אנשי העסקים המקומיים, וכמובן בשפה הסינית ובלימוד שלה.

אתם מוזמנים להיכנס לפורום כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

גלישה מהנה! |תפוז|
דחוף!!
25/11/14 12:48
58צפיות
התייעצתי בנושא זה בעבר אך בשל דעת הרופאים אני מבקשת להתייעץ שוב ולפרט נתונים נוספים:
אני סובלת מעודף פרולקטין כתוצאה ממיקרואדנומה (6 ממ לפי MRI מלפני כשנה). לפני חודשיים ילדתי ומאז אני מניקה. גם הרופא המיילד וגם רופא הנשים המליצו לי להפסיק להניק. התייעצתי עם האנדוקרינולוגית שמטפלת בי שהמליצה גם היא באופן חד משמעי להפסיק להניק בשל החשש שההנקה תביא לגדילה של הגידול.
האם זה מחויב המציאות? האם אין פרק זמן שבו הנקה היא עדיין בטוחה? אין משהו שאפשר לעשות כדי להמשיך ולהניק? יצוין כי הרופאה שלי אמרה שבדיקת דם אינה משקפת את גודל הגידול ולכן אינה יעילה ובדיקת MRI נוספת לא בהכרח תשלול אפשרות שהגידול יגדל עם המשך ההנקה.
מה דעתך? נורא חשוב לי להמשיך להניק
תודה רבה!!
האם יש מישהו שיודע לענות על השאלה שלי?
04/12/14 14:03
7צפיות
?
º
תענו בבקשה!!
12/12/14 17:03
2צפיות
בדיקת דם לפני ניתוח קיצור קיבה
23/11/14 20:54
39צפיות
שלום ,
אני מתחילה בתהליך של ניתוח קיצור קיבה
לפני ועדה שלחו אותי לבדיקת דם ויצא לי CORTISOL-SERUM   82.03 NMOL/L
מה זה אומר ? האם זה תקין ?
אמח לתשובה בהקדם .
זו בדיקה שנעשתה אחרי כדור בלילה הקודם?
24/11/14 06:29
37צפיות
או ליתר דיוק 2 כדורים של דקסמטזון של 0.5 מ"ג כל אחד? אם כן, אז הבדיקה לא תקינה ויש מקום להמשיך בבירור כדי לשלול קושינג. אם זו בדיקה ספונאנית, מה שאני לא מאמינה, זה גם לא תקין, ביחוד  לא בבקר
|*|נפתח פורום קשר משפחתי|*|
23/11/14 15:04
2צפיות
בואו לשפוך את הלב, לשוחח על המשפחה, לקטר על הדודה, לרכל על הגיסה, להתייעץ על סבתא בפורום קשר משפחתי:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...



בלוטה של אחרי הלידה
23/11/14 12:51
35צפיות

2-3 חודשים אחרי לידה , אובחנה אצלי פעילות יתר עם התוצאות הללו:
·  FREE T4 19.08 PMOL/L ( 7.00- 17.00) (.........)*

·  FREE T3 6.87 PMOL/L ( 3.80- 6.00) (.........)*

·  TSH 0.03 MIU/L ( 0.34- 5.60)*(.........)
·  THYROG.ABS 3.20 IU/ML ( 0.00- 4.00) (......*..)

·  ANTI TPO ABS 47.60 IU/ML ( 0.00- 9.00) (.........)*
ייי
 
עכשיו 4 חודשים לאחר הלידה, גם מלפני 3 שבועות וגם עכשיו, תת פעילות עם התוצאות:
FREE T4                        6.39 PMOL/L  (    7.00-   17.00)*(.........)
 
FREE T3                        3.53 PMOL/L  (    3.80-    6.00)*(.........)
 
TSH                           11.67 MIU/L   (    0.34-    5.60) (.........)*
 
 
השאלה אם כדאי להמשיך ולעקוב ולחכות שיחלוף מעצמו או להתחיל טיפול?
אני מפחדת בעיקר מהשמנה!
בנוגע לתסמינים אחרים של תת פעילות קשה לי להבחין כי אני גם נורא אנמית.
 
תודה רבה מאד
 
 
 
 
 
 
 
 
 
º
כדאי לחכות, זה אמרו להסתדר לבד
24/11/14 06:26
14צפיות
º
כמה זמן לחכות עד לבדיקה הבאה?
26/11/14 22:05
6צפיות
רמת פרולקטין
23/11/14 12:34
32צפיות
מהן רמות פרולקטין תקינות לאישה שאינה בהריון? תודה
תלוי במעבדה וביחידות
24/11/14 06:25
20צפיות
זה תמיד כתוב ליד תוצאת הבדיקה  ב-ng/ml  זה עד 20, וב-mIU זה עד סביבות 600-650
הזרקת הורמוני גדילה לילדה בת 4
22/11/14 11:00
43צפיות
שלום לכולם,
יש לי שאלה קצת דחופה. בתי החלה לקבל זריקות הורמוני גדילה. תחילה נראה היה כי היא הסתדרה עם הזריקות, אך כעבור שבוע וקצת בהם היא קיבלה זריקות על בסיס יום יומי, בתי החלה להתלונן על כאבים מהזריקות והזריקות משאירות סימנים כחולים.
האם יש לכם/ן עצה בנושא קבלת זריקות, אני חוששת שהיא תסרב לקבל עוד זריקות בעתיד.
 
תודה לכולם!
פני לצוות ההדרכה של החברה שמייצרת/משווקת את ההורמון
24/11/14 06:24
26צפיות
אולי את עשוה משהו לא נכון.
ריטלין עם השימוטו תירואידיטיס
21/11/14 21:29
52צפיות
אובחנתי בהשימוטו תירואידיטיס לפני שנים רבות( בגיל 7, כיום אני בת 24) והבדיקות האחרונות שלי הראו שיצאתי מאיזון.
אבל השאלה שלי היא דווקא על ריטלין, אני מתלבטת אם לבקש מרופאת המשפחה מרשם לזה אבל אני לא בטוחה אם היא תאשר לי.. יש סיבה שעם מחלת השימוטו תירואידיטיס לא אקח ריטלין?
לא , אבל אם את רוצה את זה בגלל הפרעת קשב...
24/11/14 06:27
45צפיות
כדאי להשאיר את ההחלטה בידי אדם שזה מקצועו לקבוע אם זה מה שנחוץ
תסמונת קושינג
21/11/14 18:38
52צפיות
שלום.
 
ברצוני לדעת האם ישנה אפשרות שאדם יהיה חולה בתסמונת קושינג למרות שסיטי בלוטת אדרנל יצא תקין.
ואילו בדיקות נוספות צריך לעשות על מנת לוודא או לשלול את קיום המחלה.
אני שואלת זאת מכיוון שלבת דודתי יש תסמינים שלדעתי תואמים את המצב של חולה בתסמונת קושינג. היא סובלת משיעור יתר, לחץ דם גבוה , חולשה קשה ודופק מואץ מאוד. כמו כן יש לה תכיפות גבוהה במתן שתן במשך היום. כל בדיקות הדם שלה יצאו תקינות.
מה עליה לעשות?  
תסמונת קושינג
22/11/14 08:34
37צפיות
תסמונת קושינג היא ביטוי של עודף קורטיזול בגוף, הסימנים והסימפטומים שציינת הם לא ספציפיים למחלת קושינג, הביטויים היותר ספיציפיים הם סימני דימום תת עורי ללא חבלה, חולשת שרירים שמקשה לקום מהכיסא ללא עזרת ידיים, סימני מתיחה בעור ועוד. בכל מקרה טעות יסודית באנדוקרינולוגיה היא לחפש את הגידול המפריש בהדמיה לפני שייש הוכחה ביוכימית לעודף הפרשה, לכן אם מבחן דיכוי עם 1 מ"ג של דקסאמטזון ואיסוף שתן לקורטיזול תקינים אז צריך לחשוב על סיבה אחרת לתלונות.
º
ANTI THYROID PEROXID 379 ו TSH 0.49מה זה אומר
20/11/14 23:14
36צפיות
זה אומר שיש תהליך אוטו-אימוני של בלוטת התריס
21/11/14 16:39
38צפיות
אם ה-TSH הזה הוא ספונטאני, יכול להיות שמצביע על מגמה לפתח פעילות יתר.
Thyroglobulin-TM
20/11/14 20:37
44צפיות
שלום,
בעבר אובחנה אצלי מחלת ההשימוטו (עקב ערך גבוה של נוגדנים). כיום ערך ה-TSH וכן ערך הנוגדנים תקינים. לעומת זאת, ערך Thyroglobulin-TM הינו 2.9. האם זה תקין? והאם מחלת ההשימוטו יכולה לחלוף מעצמה?
תודה!
תקין בשבילך
21/11/14 11:20
25צפיות
זאת בדיקה שמשמעותית רק לגבי מי שעבר כריתה של הבלוטה. לעיתים לוקחים אותה לאנשים עם בלוטה וסתם מלחיצים אותם.
למי שיש בלוטת תריס - יש לו תירוגלובולין גבוה. ככה זה.
 
לגבי השימוטו - אם יש לך נוגדנים יש לך סיכוי יותר גבוה משאר האנשים לפתח תת פעילות בעתיד, אבל  כל עוד תפקוד הבלוטה תקין זה לא אמור לעניין אף אחד.
שיעור יתר לילדה בת 6
20/11/14 20:05
30צפיות
מאז שהיתה תינוקת הילדה היתה שעירה
מה שנקרא הרבה על הידיים(ובמקרה הזה גם הרבה בגב), ומעט על הראש.
מבחינה אתנית היא מעורבבת לגמרי.
אני אשכנזיה נטולת שיער, ואבא שלה בא ממשפחה שעירה (חצי אשכנזי נטול שיער וחצי שעיר מאוד!).
לילדה יש שיער ברגליים ודי הרבה בגב, מין שיער עדין בל שחור ובולט
היא לא ממש מתרגשת מזה, אבל אותי זה קצת מלחיץ
האם רצי לקחת אותה לבדיקה ולעורר אצלה לחצים שכרגע ממש לא נמצאים שם, רק כי אני לחוצה מזה או לעזוב את זה בינתיים?
חברות אמרו לי שיש בנות שבגיל העשרה זה נושר להם, האם יש בזה אמת?
אשמח לקבל קצת תרועת הרגעה.
שבת שלום
רוב הסיכויים שהיא פשוט קיבלה את הגנים השעירים
21/11/14 11:17
27צפיות
וכל עוד אין המדובר בשיעור ערווה או בשיער בבתי השחי - זה לא מדאיג מבחינה רפואית.
אם את מאד מודאגת, אפשר לעשות כמה בדיקות פשוטות, אבל אני לא יודעת כמה הייתי הולכת רחוק עם זה, לאור הסיפור המשפחתי.
 
אני לא חושבת שהשיער נושר בגיל ההתבגרות. יש שיער של תינוקות שנושר בהמשך, אבל בגיל ההתבגרות יש בד"כ החמרה בשיעור היתר. מצטערת.
אני רק יכולה לעודד אותך בזה, שהיום יש אמצעים לא רעים בכלל לטיפול בשיעור היתר (לייזר וכו')
יתר פעילות של בלוטת התריס
20/11/14 12:27
41צפיות
שלום,
במאי שנה שעברה אובחנתי עם יתר פעילות של בלוטת התריס. מכיוון שהייתי בהריון אז טופלתי ב PTU ולקראת סוף ההריון כבר הייתי מאוזנת . 
4 חודשים לאחר הלידה שוב הייתי ביתר פעילות של בלוטת התריס.. 
מספטמבר אני מטופלת במרקפטיזול אשר לא הצליח להוריד את רמות ה T3 וה T4 שלי לטווח הנורמלי - להיפך , יש החמרה. 
עשיתי מיפוי של הבלוטה שהצביעה על מחלת גרייבס.
ערכי הבדיקות :
T3 T4 TSH תאריך 
>0.08 39.4 21.5  19.11.14
0.01 29 13.5 11.11.14
>0.08 24.2 11.6 5.10.14
>0.08 21.1 8.9 25.8.14
הרופאה המטפלת מעוניינת שאעבור טיפול ביוד (על מנת לעבור לתת פעילות). 
אני לא שלמה עם הטיפול הזה ומעוניינת לדעת מה עוד ניתן לעשות??
תודה מראש
כמה זמן את עכשיו אחרי לידה?
21/11/14 11:09
21צפיות
כי אם את עדיין בטווח של כמה חודשים לאחר הלידה, אז יכול להיות שהסערה שאת עוברת קשורה לשינויים ההורמונליים שעברת.
 
בכל מקרה, הטיפולים האפשריים לפעילות יתר הם או טיפול ביוד, או טיפול ניתוחי, או להמשיך עם תרופות (שלעיתים זה לא מספיק).
 
מעבר לזה, אני לא מספיק בקיאה כדי לומר לך, ותאלצי לחכות לאנדוקרינולוגיות.
כתשעה חודשים לאחר לידה
24/11/14 14:43
11צפיות
יש לי עוד בדיקה במחלקה בבית חולים מאיר. 
 
מה ההשלכות של הטיפול ביוד? הכוונה - מה ההשלכות על השהייה עם ילדים (שלי) וכניסה להריון?
עם הנסיון המועט שלי
25/11/14 12:35
15צפיות
אני כבר ראיתי אישה בהריון עם היפר שהיה עדיין תשעה חודשים אחרי הלידה ואח"כ הסתדר...
 
בכל אופן, הטיפול ביוד להיפר הוא לא כמו אצל חולות סרטן. אין את כל העניין זל הבידוד הממושך וכו'.
אני לא יודעת לומר לך אם בכלל צריך בידוד (נדמה לי שלא), וכמה זמן צריך להמנע מלהכנס להריון (נדמה לי 3 חודשים, אבל באמת שאני לא בקיאה)
 
חכי שדר' תורגמן תענה לך. היא באמת מומחית גדולה וגם אין לה אצבע קלה על ההדק, אם את מבינה למה אני מתכוונת...
תודה רבה על התשובה!
26/11/14 13:37
6צפיות
אמתין בסבלנות לדר תורג'מן
טיפול בפרוליה
18/11/14 16:30
31צפיות
שלום,
האם טיפול בפרוליה (במינון לאוסטיאופורוזיס) יכול לגרום/להחמיר נשירת שיער?
תודה
 
º
לא ידוע לי
19/11/14 11:18
8צפיות
תוצאות סקירה אנדוקרינית
18/11/14 14:40
71צפיות
שלום, מצ"ב תוצאות סקירה אנדוקרינית שבוצעה עקב הפרעות שינה, בעיות קשב וריכוז, עייפות, ובעיות רגשיות - אפתיה, ניתוק חברתי, חוסר הנאה וכו'. אודה להתייחסות ובפרט בנוגע לרמת הקורטיזול (644).
על מה יכולות להעיד התוצאות ואילו בדיקות מומלץ לבצע בהמשך?
 
תודה
לי זה נראה חסר משמעות
18/11/14 17:41
42צפיות
אם אתה דווקא מוטרד מרמת הקורטיזול הזאת, אתה יכול לעשות איסוף שתן לקורטיזול כדי לראות אם יש הפרשת יתר. קורטיזול בדם יכול לעלות במצבי דחק. זה לא אומר שיש בעיה אנדוקרינית כלשהי.
 
מה שאתה מתאר נשמע לגמרי כמו דכאון קליני. אני מבינה שלעיתים קשה לאנשים לקבל את זה, והם מחפשים בנרות בעיות רפואיות אחרות, אבל אם תשמע לי, יחד עם הבירור הרפואי שאתה עובר - לך גם לראות פסיכיאטר/ית. זה יכול לשנות את חייך לטובה.
קורטיזול גבוה בדם
18/11/14 18:30
54צפיות
הרבה מהתלונות יכולות להתאים לחוסר בטסטוסטרון. רמת הטסטוסטרון תנודתית ומיכוון שהתוצאה גבולית לא ניתן לשלול חסר, כדאי לבדוק עוד פעמיים טסטוסטרון כללי בשני ימים שונים ב 8 בבוקר באחד מהם לבדוק גם LH. באשר לקורטיזול המעט מוגבר, הסיבה השכיחה ביותר היא עקה (סטרסס). כדאי להתייעץ עם רופא, אם יש מאפיינים של תסמונת קושינג (עודף הפרשת קורטיזול) אז לבצע מבחן דיכוי עם דקסאמטזון לשלילית עודף הפרשת קורטיזול.
וגם כדאי לזכור שדיכאון הוא אחד ממדמי הקושינג הידועים
19/11/14 11:45
50צפיות
בדיכאון ישנו שיבוש של הפרשת קורטיזול וחלק גדול מהטסטים יכולים להטעות ולהחשיד על קיום קושינג, מה שנקרא pseudo-Cushing וזו בעיה. לכן הקליניקה כאן היא חשובה לפני שנכנסים לבירורי מעבדה שעלולים לייצר  כדור שלג.
 
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום