בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הכבד הנמצא בבטן הימנית העליונה מתחת לקשת הצלעות, הינו אחד האיברים החשובים ביותר בגופנו. הכבד אחראי לפירוק אבות המזון שאנו אוכלים (שומנים, פחמימות וחלבונים) והפיכתם לאנרגיה ולנטרול וסילוק רעלים מגופנו. כמו כן הכבד מפרק תרופות למיניהן לחומר פעיל ולחומר שיש לסלקו מהגוף. מחלות הכבד מתחלקות למחלות ראשוניות ומשניות. הראשוניות העיקריות הינן: - מחלות זיהומיות בעיקר בשל וירוסי דלקת הכבד ( הפטיטיס) A-E - מחלות דלקתיות שלא בגלל זיהום - דלקת כבד אימונית, שחמת ביליארית ראשונית. - מחלות מטבוליות - סוכרת, יתר פעילות בלוטת התריס. - מחלות מולדות - המוכרונמטוזיס, מחלת וילסון. - מחלות גידוליות - הפטומה ( סרטן ראשוני בכבד) או סרטן מערכת המרה. - נזק מאלכוהול ומתרופות המחלות המשניות הן אלו בהן הכבד נפגע משנית למחלה אחרת ( כגון הופעת כבד שומני במחלת הסוכרת, הופעת נגעים בכבד משנית לממאירויות, הופעת זיהום בכבד כחלק ממחלה זיהומית כללית כגון שחפת). תהא אשר תהא סיבת מחלת הכבד, בדרך כלל מהלך המחלה דומה: תחילתה בדלקת חריפה היכולה או לחלוף או להתפתח לדלקת כרונית. עם השנים, הופכת הדלקת הכרונית לצלקת ומתפתחת מחלה הנקראת שחמת הכבד. עם הופעת השחמת עלולה להתפתח אי ספיקת כבד ומופיעים סבוכים קשים כגון דמם מדליות (ורידים מורחבים בושט) , הצטברות נוזל בבטן ( מיימת) והופעת תופעות הנובעות בהצטברות רעלים במח (אנצפלופציה). האופי המורכב והמסובך של מחלות הכבד מחייב מסגרת ייחודית של צוות מומחים ואמצעים יעודיים מתקדמים לאבחנה וטיפול ולשם כך קיימת יחידת הכבד. מדע הרפואה התפתח בשנים האחרונות בצעדי ענק. במקביל להתפתחות המדעית, ניכר שינוי בולט בהתייחסות הציבור ובגישתו לקבלת שירותי רפואה. בניגוד לעבר, חדלה הרפואה להיות נחלתם של הצוות הרפואי, והמטופל ומשפחתו מצפים לשמוע מן הצוות המטפל מידע אמין ועדכני על המחלה, דרכי הטיפול ותוצאותיו. המטופל שואב מידע מהעיתונות, מספרות מדע פופולארי, מאמצעי התקשורת האלקטרוניים וכמובן מהאינטרנט. אולם, מידע שטחי , רסיסי מידע ומידע לא אמין עלול במקרים רבים להזיק יותר מאשר להועיל. ואמנם, מנסיוני בטיפול בחולי כבד למדתי להכיר קשת בעיות המטרידה את החולה ומשפחתו: בקצה האחד של הקשת, ניצב החולה הסובל מבעיית כבד קלה, פשוטה וחולפת ובקצה השני ניצב החולה הכרוני למוד הסבל הממתין זמן ממושך לתורו להשתלת כבד. אלה גם אלה מלאי חרדות פחדים ותקוות. אני שמח לפתוח את הקהילה מתוך אמונה שהשיחה , המענה לשאלות וההפניה לספרות האמינה תתרום להורדת רמת החרדה ולשיפור באיכות החיים וביכולת ההתמודדות עם המחלה.



 

יחד איתכם ובשבילכם, ד"ר אמיר ויצברד, המכון למחלות דרכי העיכול והכבד, המרכז הרפואי תל-אביב

שתיית 3 כוסות קפה ביום מפחיתה את הסיכון ל....
23/10/13 18:08
25צפיות
http://rotter.net/forum/scoops1/56426.shtml

 מחקר: שתיית 3 כוסות קפה ביום מפחיתה את הסיכון לסרטן הכבד ב-50%  
שאלה לאור בדיקת גאסטרוסקופיה
20/10/13 12:48
71צפיות
שלום,

הופניתי לבדיקת גאסטרו לאחר שהיה לי כאב אפיגסטרי חגורתי (כך הוגדר על טופס הבדיקה)

התוצאה היתה גסטריטיס

כרגע מטופל באומפרודקס 20 מזה בערך חודש ... ירדתי מפעמיים ליום לפעם ביום כי הכאבים פחתו ואכן זה מאד עוזר.

במסגרת הבדיקה נלקחו ביופסיות והלן התשובות:

1. חומר לבדיקה:
חלק שני של תריסריון

והתשובה:

Duodenum, 2nd part biopsy:
Mild chronuc duodenitis
comment: There is no evudence of villous atrophy or increased intraepithelial lymphocytes

2. חומר לבדיקה:
קיבה - אנטרום וגוף

והתשובה:

Gastric biopsy:
Minute foci of chronic inflammatory infiltrate
comment: H. pylori immunostain and Giemsa stain are negative for H. pylori


מה זה אומר ...? לי זה נשמע שאין הליקובקטור פילורי ויש משהו כרוני ...

ומה לדעתך המשך טיפול .. ?



המשך לשאלה
21/10/13 11:49
20צפיות
ואם זה אכן משהו כרוני .... איך זה יכול להיות כרוני אם זו הפעם הראשונה שזה קורה לי? כרוני זה לא משהו שחוזר על עצמו כל פעם?
תשובה
23/10/13 21:13
23צפיות
אכן בתשובה אין נוכחות של חיידק הליקובקטר. זה שזאת הפעם הראשונה שזה כואב לך אין שייכות לתוצאה של הביופסיה. ממצאים אלה יכולים להגרם מנטילת תרופות שונות, עישון, שתית אלכוהול ומגוון נוסף של גירוים.
ראשית תודה, אז מה הטיפול דוקטור?
24/10/13 08:27
12צפיות
אני מקבל אומפרודקס 20 פעם ביום כבר חודש ... יש שיפור אבל עדיין יש כאבים ובעיקר סוג של כאב מוזר כזה (שכאילו יש אויר שרוצה לצאת ואין לאן, כאב שכיאלו עומד להתפוצץ), נכון שאפשר לחיות עם זה אבל זה נורא מציק ...זה אמור להירגע? כמה זמן זה לוקח?
תשובה
25/10/13 13:14
15צפיות
קשה מאוד להגיד מה הטיפול בעיקר לאחר שלא ברור מה ראו בגסטרוסקופיה והאם יש קשר בין הממצאים בעין לממצאים במיקרוסקופ. הטיפול יכול להיות אומפרדקס לתקופה של בעירק 30-90 יום, לא לטפל כלל בתרופות אלא לחפש את הגורם ולהמנע ממנו. יש לקחת בחשבון שאומפרדקס בעצמו יכול לגרום לכאב בטן (כמו כל תרופה אחרת).
בדיקת אנזים ALP
15/10/13 21:26
30צפיות
שלום, קבלתי תוצאת בדיקת דם המראה כי האנזים הנ"ל הינו 130. שאר האנזימים בנורמה. עברתי על בדיקות דם היסטוריות וגיליתי שמשנת 2005 הערך הנ"ל עולה כל פעם קצת (עד בדיקה זו הוא היה בנורמה).
בדיקה נוספת חריגה : ESR-35 .
קראתי מידע באינטנט, אך האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבקש ?
תודה מראש,
ריקרדו
תשובה
17/10/13 17:12
23צפיות
פוספטזה אלקלית (ALP) הינו אנזים המופרש ממספר מקורות. העיקרים בינהם הם הכבד והעצמות. רק עלסמך המדד היחיד הזה לא ניתן לקבוע מה המקור או המשמעות.  ESR בעברית זה שקיעת דם. מדד זה יכול לעלות במגוון רחב של מצבים כגול זיהומים, דלקות, מחלות אוטואימניות וכו'. צריך לחזור לרופ ששלח לבצע את הבדיקות על מנת לקבל הסבר של משמעות התוצאות בקונטקסט של מחלות הרקע והסיבהבגללה נשלחה הבדיקה.
קשיי נשימה בבריכה והקשר לשיהוקים
15/10/13 20:48
13צפיות
שלום,
אני בן 24 וסובל מ-IBD (לא ברור אם אולצרטיב קוליטיס או Crohn's colitis) ובנוסף מסימפטומים שמזכירים באופן גבולי את תסמונת המעי הרגיש. בין היתר אני סובל, במיוחד בחודשים האחרונים, משיהוקים ובאופן כללי מגזים שעולים מכיוון הקיבה לפה (וגורמים לי, נניח, להפסיק לדבר לרגע, עד שאוכל לעצור אותם).

התחלתי היום לשחות אחרי ה-ר-ב-ה זמן של היעדר פעילות גופנית אירובית. מעבר לקשיים בנשימה עקב הכושר הלקוי, הרגשתי תחושה בעייתית שלא רגעים שבהם אני מתקשה בנשימה במפורש בגלל המצב הזה של הגזים באזור החזה. בנוסף, כפי ששמתי לב כבר לפני מס' שנים כשהייתי שוחה הרבה, כשהחלק העליון של פלג הגוף העליון שלי בתוך המים (והראש בחוץ) קשה לי הרבה יותר לנשום או לדבר, והתחושה היא של לחץ (של אוויר) בחזה, כשאם אני עובר למקום עם מים רדודים יותר שבו רוב החלק העליון שלי מחוץ למים, התחושה עוברת.

כל הנושא הזה של הגזים בחלק העליון של מערכת העיכול מציק לי מאוד בחודשים האחרונים, אבל עכשיו הוא גם מאיים למנוע ממני לשחות, דבר שאני מעוניין בו. אני יודע שזה נופל כנראה בין גסטרו לבין רפואת ריאות, אגב. בכל אופן, אשמח אם תוכלו לנסות לשער מה גורם לדבר ובעיקר, כמובן, מה כדאי לעשות.

תודה מראש!
תשובה
17/10/13 17:20
6צפיות
לעיתים קרובות אנשים מתבלבלים בין שיהוק לגיהוק. אם הכוונה היא לגרפסים (גיהוקים) מדובר בתופעה של בליעת אוויר לקיבה מסיבת שונות ובינהם בליעת אוויר מוגזמת בעת ארוחות, אכילה מהירה, דיבור רב בזמן ארוחה, עישון וכו'. גם במצבי מטח נפשי יש בליעת אווירלא מודעת לקיבה ואז פולטים את עודף בצורה של גיוהוק. שיהוק (Hiccup ) זאת תופעה של התכווצות בלתי רצונית חזקה של הסרעפת. יכול להיות בשל גירוי עצבי או דלקתי של הסרעפת ולעיתים קרובות ללא סיבה ברורה או ידועה.
לזיות בכבד.
14/10/13 17:48
44צפיות
מה זה לזיות בכבד.
תשובה
17/10/13 17:08
20צפיות
הפירת של לזיות הוא נגעים בכבד. לא ניתן רק על סמך הביטוי הזה להגדיר במה מדובר. יכול להיות ממצא שפיר או ממאיר ולכן יש חשיבות על המלל של התשובה כולה.
בשר תקוע בוושט
12/10/13 21:25
40צפיות
לאמא שלי ניתקע אתמול חתיכת בשר בגרון או בוושט מאתמול רק מקיאה לא מצליחה לאכול ולשתות מה עושים סובלת מכאבים נוראים
תגובה
17/10/13 17:06
22צפיות
כאשר מזון נתקע בושט בצורה כזאת צריך לגשת מייד לחדר מיון. במקרים כאלה יש צורך להוציא את המזן התקוע או לדחוף אותו לקיבה באמצעים אנדוסקופיים. אחרת יכול להגרם נזק לושט.
הרגשות מוזרות בבטן
09/10/13 18:46
124צפיות
אני בן 29 וחולה בסוכרת נעורים. מזה 3 ימים שיש לי מעיין קרקורים\גזים\תנועות בבטן מצד ימין (זה לא בטן עליונה או תחתונה זה יותר כמו באמצע בכל האיזור הכללי של צד ימין). זה כאילו תזוזה לא נעימה שמתחילה מהצד וזזה לכיוון האמצע של הבטן. זה קורה כל כמה דקות ולפעמים נעלם לאיזו שעה ואז חוזר.
ביום הראשון שזה היה הרגשתי את זה אחרי שאכלתי וזה המשיך לכמה שעות ואז נעלם.
ביום השני זה התחיל אחרי שאכלתי ונעלם עד הערב אחרי שאכלתי ארוחת ערב.
ביום השלישי זה התחיל אחרי שאכלתי והמשיך כל היום כולל בזמן שהלכתי לישון וכשקמתי היום בבוקר זה עדיין הורגש. אחרי שקמתי גם לא היה לי תאבון ומה שכן אכלתי גרם לי להרגשה כאילו אני עומד להקיא (לא הקאתי אבל). ההרגשה הכללית משתנה כל הזמן, ואני חש עייפות חזקה למרות שישנתי כל הלילה. גם השפתיים שלי מאוד יבשות אבל לא יודע אם זה קשור או פשוט שינויי מזג האויר של הימים האחרונים גרמו לזה.

צריך לציין שמה שקורה בבטן זה לא ממש 'כאב'. זה יותר כמו הרגשה מוזרה של התרחשות בתוך הבטן. כשאני לוחץ על האיזור אני לא מרגיש כלום. אני הולך לשירותים אחרי הארוחה ויוצא לי אבל אין שלשולים. אבל אני כן מרגיש כאילו צריך לצאת עוד בשירותים אבל לא יוצא. יש לי גיהוקים במשך כל היום. אני שותה הרבה מוגזים בד"כ (קולה דיאט בעיקר) אבל ביומיים האחרונים לא שתיתי בכלל בגלל ההרגשה הזאת כי חשבתי שאולי יש קשר. אבל לא ניכר שום שיפור. גם מהחוסר תיאבון לא אכלתי כלום כמעט כל היום מאז הבוקר אבל גם לא נראה שזה משפיע על העניין. הסוכרת שלי מאוזנת מזה שנים ככה שזה אני נוטה לשלול סיבוך שקשור לזה.
מה זה יכול להיות? תודה מראש.
תשובה
11/10/13 16:45
55צפיות
לפעמים סוכרת גורמת עם הזמן לשינוים בתנועתיות של מערכת העיכול. כמו כן יתכן ומדובר ב"הרעלה זמנית של מערכת העיכול (אוכל או נגיף). יש לפעמים קשר בין סוכרת נעורים לבין מחלת צליאק וזה ניתן לבדוק בקלות. מציע לפנות לרופא גסטרו לצורך בחינה מעמיקה יותר של התלונות. האם הוסיפו לאחרונה תרופות חדשות? וכו' וכו'.
עצה מועילה לסובלים מצרבות
06/10/13 21:12
33צפיות
לפני זמן מה קראתי באינטרנט שהצרבות הן בגלל חוסר חומציות בקיבה ולא מעודף

מזה זמן מה סבלתי מכאבים ושריפה באזור הבטן.

בכתבה שקראתי המליצו לקחת חתיכת לימון לסחוט ולשתות את המיץ וזה מה שעשיתי
ומאז איני סובלת מצרבות והכאבים נעלמו.
מידי פעם כשאני מרגישה מין שריפה קלה אני לוקחת פלח לימון והכל עובר רצוי לקחת את הלימון לפני הארוחות
ודרך אגב בכתבה נאמר שהאופרדקס שלוקחים נגד צרבת גורם להיחלשות העצמות בגוף ואת זה הרופאים
משום מה לא מגלים זאת לסובלים מצרבות.

אז רצוי לנסות ואשמח לדעת איך זה השפיע עליכם.
בטן תחתונה, באמצע שלה- נפוחה מאד, כבר מעל חוד
05/10/13 10:12
39צפיות
בת 43, בשנתיים האחרונות היתה לי צואה רכה עקב קלוסטרידיום דפיציל. אך כרגע לא מוצאים אותו.  
בחודשיים האחרונים נהייתה לי יותר עצירות (עושה רק פעם ביומיים).
וגם הבטן התחתונה (ממתחת לגובה הפופיק, כלפי מטה, עד עצם הפיוביס) , באמצע שלה, כל הזמן נפוח החוצה, בלי קשר לאם אכלתי או לא.  אני רזה, כך שזה לא שומן. ואין לי בקע, ולא חולשת שרירי הבטן.  זה משהו בפנים שדוחף החוצה.

מה יכול לגרום לזה ?
אילו אבחנות מבדילות?

תודה מראש
תשובה
06/10/13 06:25
42צפיות
יש סיבות שונות לתפיחות הבטן. יתכן שפתחת רגישות למאכלים מסויימים או שלעצירות יש חלק בזה. לפנות לרופא גסטרו לבירור. עד התור אם תבצעי US בטן ישלול מצבים שונים.  אפשר לקבל הפנייה מרופא המשפחה.
תודה ! ועוד משהו
06/10/13 07:18
18צפיות
רציתי גם להוסיף שהבטן הבטן לא רק נפוחה, אלא גם קשה (יש כאילו התנגדות כשלוחצים עליה), ולא רכה כמו שהיתה עד לפני חודש וחצי- חודשיים.

ולשאול לגבי US- הבנתי US לא יכול לראות איברים עם אוויר כמו המעי הדק והגס.

ומה לבקש, האם   US  בטן   עליונה, או  תחתונה  ?
המשך
11/10/13 16:54
17צפיות
לכל בדיקת הדמייה יש יתרונות וחסרונות. US בטן בתור בדיקת סקירה היא מצווינת מכיוון שמקבלים הרבה מידע ומדובר בבדיקה לא פולשנית. אכן זו בדיקה פחות טובה מבחינת הקיבה והמעי אך טובה מאוד לגבי איברים נוספים בחלל הבטן. בד"כ בתלונות כאלה מבצעים US של כל הבטן, כולל עליונה ותחתונה.
בקשה להערכת מצב
04/10/13 15:20
65צפיות
שלום,
אני פונה לפורום בבקשה לנסות להעריך מה שיש לי כי אני בלחץ ומצפה לגרוע מכל. ועד שאעשה בדיקות יעבור בערך חודש אם לא יותר.
אני בת 23, בריאה בדר"כ למעט אנמיה ומיגרנות שיש לי כבר הרבה שנים.
לפני כשנה בערך התלוננתי על הרבי כאבי בטן נוראיים שהיו מעירים אותי בלילה, עצירויות ושלשולים(שבועיים ככה שבועיים ככה בערך) בחילות ודימום רקטאלי(יש לציין דם טרי נפרד מהצואה)
הרופא הפנה אותי לבדיקות דם וגסטרו, את הבדיקות דם לא ביצעתי אך הלכתי לגסטרו שנתן לי לעשות קולונוסקופיה ועוד בדיקה דומה רק שמחדירים צינור מהצד השני(שכחתי את השם) וכן חידוש מאגרי הברזל ע"י הזרקות ברזל לווריד לטיפול באנמיה כי כדורים לא עזרו.
עקב סיבות אישיות הזנחתי את הנושא עד לחודש האחרון בו התחלתי ממש לסבול שוב מבחילות,כאבי בטן, כאבי ראש, חולשה וסחרחורות עד כדי כך שזה ממש פוגע בתפקוד היום יומי שלי.
הופיעו לי גם כל מיני כתמים ונקודות כאלו בעור, לא יודעת אם זה קשור. פניתי לרופא שנתן לי לעשות US איברים בבטן והכל יצא תקין. עשיתי בדיקות דם של כימיה בדם המוטולוגיה, שתן, ספירת דם וכו... ויצא לי כמה תוצאות לא טובות, ופעם ראשונה שכל הנתונים של האנמיה עלו(המוגלובין, פרטין וכו)
Amylase (B) -158 והערכים הנורמאלים בין 0-100
Vitamin D 25 (OH)-17 ערכים נורמאלים: 20-100
ESR 1 hour-34 ערכים נורמאלים: 0-20
MCH-Mean Cell Hemoglobin-26.5  ערכים נורמאלים:27-34
בבדיקות שתן יצא גם כמה ערכים לא תקינים אבל הרופא משפחה אמר שזה נורמאלי.

דבר נוסף, בחודשיים וחצי האחרונים אני נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג מינס(אולי זה מה שעזר להטבה באנמיה)

הרופא הפנה אותי שוב לגסטרו ויש לי תור רק עוד 3 שבועות, ההערכה שלו שיש לי תהליך דלקתי באחד האיברים הפנימיים בבטן.
והשאלה שלי... דבר כזה לא יכול להחמיר? עד שאגיע לגסרו ואבצע את הבדיקות?
מה הדיאגנוזה? ז"א מה יכול להיות שיש לי? דלקת במה? משהו בר טיפול? משהו מסוכן.?
כמובן שאי אפשר לדעת בוודאות. אבל אני פשוט לחוצה ורוצה לדעת הערכה של מה זה יכול להיות.

תודה



דבר נוסף
04/10/13 15:29
24צפיות
שאני לוצת בבטן בצד ימין למעלה יש לי ממש כאבים
תגובה
06/10/13 06:22
34צפיות
אין ספק שיש מקום לבירור גסטרו של התלונות והממצאים. התור בעוד 3 שבועות אחרי שכפי שאת אומרת זנחת את הנושא הזה זמן  ממושך. תמתיני בסבלנות לבירור הגסטרו והפעם לבצע אותו. אם יש סיבה דלקתית במעי לתלונות יש טיפולים ופתרונות.  
הערכתך
06/10/13 08:48
29צפיות
זה דלקת במעי? כי הבנתי שזה יכול להיות דלקת בכיס מרה או בלבלב גם...
אשמח אם תיתן לי הערכה בעוד אני מחכה לתור. הפעם בהחלט אעשה אותו
תגובה
11/10/13 16:50
22צפיות
ברקע ש-US בטן פורש כתקין, זה שולל למעשה מצב של דלקת חדה של הלבלב ושל כיס מרה. אך כפי שציינתי קודם צריך לבצע בירור יותר מעמיק אצל רופא גסטרו וכל ניסיון כעת לתת אבחנה הוא בגדר ניחוש ולא מבוסס.
לגבי תרופות להליקובקטור
02/10/13 09:54
33צפיות
שלום,

יש לי הליקובקטור וקיבלתי מרשם לתרופות הבאות: אומפרדקס, טטרציקלין, קל בטן ופרוטוציד

מה מהם לוקחים לפני האוכל ומה אחרי?
תשובה
03/10/13 05:55
27צפיות
אומפרדקס פני ארוחת בקר וחצי שעה לפני ארוחת ערב. טטרציקלין לוקחים שעה לפני האוכל או שעתיים לאחר אוכל. האחרים עם אוכל.
º
תודה רבה
03/10/13 07:59
7צפיות
הכנה לקולונוסקופיה
29/09/13 09:32
78צפיות
בעוד שבוע וחצי יש לי בדיקת קולונוסקופיה. מניסיון העבר (עברתי בדיקה זו פעמיים) איני מסוגלת לשתות את החומר המשלשל ולכן אני מקבלת הכנה של דיאטה, כדורי לקסעדין וחוקנים בלבד. לא זוכרת בדיוק מה היה בפעם הקודמת אך הפעם ההכנה נראית לי קצת "קלה מידי' כי ההבדל בין ההכנה שלי להכנה הרגילה מסתכמת בהתחלת הדיאטה נטולת סיבים 5 ימים לפני הבדיקה (במקום 3) שימוש בחוקנים ביום שלפני הבדיקה ואילו כדורי הלקסעדין אני אמורה לקחת אך פחות מההכנה הרגילה! לי הרופא אמר לקחת 2 כדורים יומיים לפני הבדיקה ו 4 כדורים יום לפני הבדיקה (בד"כ מתחילים 2 כדורים כבר 3 ימים לפני הבדיקה)
האם הכנה זו תספיק? יש לי זכרון מעומעם מהפעם הקודמת שבמשך 3 ימים ניזונתי רק מנוזלים ומאכלים לבנים רכים (כמו אשל, גלידה וניל..)
אני בת 50 שוקלת 53 ק' גובה 1.55.
אין לי שום בעיה אם דיאטה קשה לכמה ימים.
תשובה
29/09/13 09:46
52צפיות
אם בפעם הקודמת ההכנה הצליחה והמעי היה נקי אני מציע לך לא לשנות כלום ולחזור בדיוק על מה שעשית. כן לבצי דיאטה של 5 ימים ולא שלושה. כן להתחיל בלקצדין 3 ימים לפני ויום לפני להכפיל את המינון ולבצע חוקנים בלילה שלפני וגם שעתיים לפני הבדיקה. בהצלחה.
הטיפול קשה
26/09/13 07:38
57צפיות
הטיפול קשה, איזה עוד פתרון יש חוץ  מכל כך הרבה מאנטיביוטיקה? אולי מזון טבעוני? אודה לך אם תייעץ לי, תודה רבה
תשובה
29/09/13 07:39
31צפיות
לצערי אין כל טיפול אחר יעיל. לא הומיופטי, לא טבעוני ולא אלטרנטיבי כלשהו. בהצלחה.
º
האם אפשר לשרשר את זה בהתאם?
30/09/13 06:53
10צפיות
בחילות לאחר אימון גופני מאומץ
25/09/13 19:56
33צפיות
שלום וברכה,

לאחר ביצוע פעילות גופנית פיזית, ובמיוחד ככל שהפעילות מאומצת יותר או כוללת את שרירי הבטן (כגון כפיפות בטן) - כך אני ארגיש יותר בחילות כבדות וצורך להקיא לאחר הפעילות.

בעקבות זה ניסיתי להקפיד לבצע את האימון על קיבה ריקה, ולא לאכול מיד אחריה. אבל למרות זאת גם כשאני אוכל שעה אחרי האימון, עדיין זה יגרום לי לבחילה וצורך להקיא זמן קצר לאחר סיום האוכל.

דוגמא נוספת - גם אם אשתה רק כוס מים גדולה 10 דקות לאחר סיום האימון, גם זה יגרום לי לבחילה קשה.

האם יש שם לתופעה הזאת ? ומה יכול למנוע אותה ?

בתודה מראש,
תשובה
29/09/13 07:43
30צפיות
אני לא יודע אם יש שם לתופעה הזאת. בזמן פעילות גופנית  מאומצת, קשה ומתמשכת יש פחות הספקת דם גם למערכת העיכול וגם למוח ויותר לשרירים העובדים. יתכן וזה מסביר במידה מסויימת את התופעה. ככל שכשר הגופנית טוב יותר התופעה הזאת אמורה להחלש ולהפסיק. כדאי להתיעץ עם רופא ספורט או עם משהו שעוסק בפיזיולוגיה של ספורט (וינגייט, תל-השומר).
בהמשך לתשובה
23/09/13 19:33
28צפיות
אני חלשה ויהיה לי קשה לקחת 3 כדורי אנטיביוטיקה פעמיים ביום, אולי זה אפשרי לקחת שניים:  1 מוקסיפן פורטה 500 ועוד 1 קרין 500 ?  
תשובה
25/09/13 14:23
25צפיות
ממש לא. זה נועד לכישלון חרוץ ורק יגרום לחיידק להיות עמיד יותר בפני אנטיביוטיקות. לצערי , טיפול בהליקובקטר זה לא תוכנית כבקשתך. אם לא מטפלים מההתחלה כמו שצריך עדיף לא להתחיל טיפול בכלל.
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום