•אשמח להתייחסות לשתי שאלות
יהלומי2
14/07/11 08:46
3

שלום רב ותודה מראש
שאלה ראשונה : כשאני מגזימה בכמות אוכל, עדיין לא מקיאה, סגורה רק 3 סיסי. יש לי כאבים איומים בעורף בצד השמאלי למשך כמה שעות ולעיתים גם בצד שמאל של המותן. האם נורמאלי?
שאלה שנייה : יצאה מארז קומפלקס ויטמינים למנותחים בקיצור קיבה. שלב 1 - לחודש הראשון ושלב 2 להמשך הדרך. על מנת למנוע חסרים. מה דעתך? אשמח לדעת, הערכה לא זולה. תודה רבה :)
•אומרים שמומלץ
riki53
15/07/11 00:34
2

אני לוקחת את ה-Bariatric Aid של סופהרב שהומלצה לי ע"י שני מנותחים אחרים.
להבנתי מדובר בערכה שכוללת את כל תוספי התזונה החשובים אחרי ניתוח כזה.
•תשובות
דר סובחי אבו עביד
31/07/11 13:28
2

הכאבים בכתף יכולים להיות ביטוי של פאוץ מורחב או מעבר צר מאד
המוצר שהזכרת חשוב במסגרת המעקב
•bmi
sharona37
13/07/11 14:20
2

ה bmi 37.83 שלי יש אפשרות שאני אוכל לעשות את הניתוח הטבעת או שאני צריכה לעלות במישקל בישביל שיהיה לי BMI 40?
ºבהעדר מחלות רקע האנדיקציה לניתוח BMI-40
דר סובחי אבו עביד
31/07/11 13:29
3

•ניתוח קיצור קיבה/ שרוול
NOY 4
13/07/11 01:16
9

היי
אני אמא לארבעה (בת 44), שוקלת 115 קילו וגובה 1.68, כבר שנים שאני הולכת לישון ומקווה להתעורר בבוקר פחות
50 קילו. ניסיתי דיאטות רבות אבל אני מתיאשת מאוד מהר.
עיקר הבעיה שלי היא תת פעילות של בלוטת התריס ואני מקבלת כדורי אלטרוקסין 200 מ"ג ליום. (בנוסף לכדורים להורדת לחץ דם)
מה שקורה שבכל דיאטה אני יורדת לאט מאוד ובאיזה שהוא שלב פשוט מתיאשת.
שמרתי על עצמי במשך 8 חודשים והלכתי בהליכון לפחות פעמיים בשבוע וירדתי מקסימום קילו לחודש, וזה ממש מיאש .
חייבת לציין שבתור ילדה ונערה תמיד הייתי רזה, ההשמנה החלה רק כשהתחילו ההריונות וכשגיליתי את הבעיה של הבלוטה.
לאחרונה התחלתי לחשוב על ניתוח מסוג זה, (הבנתי שיש מספר סוגים), והשאלה שלי היא האם הניתוח הזה מתאים לבחורות עם בעיות בבלוטת התריס?
מבלי כמובן לפגוע לי בבריאות בצורה אחרת. האם יש סוג של ניתוח מועדף לנשים עם בעיות בבלוטת התריס כמוני.
(חייבת לציין שיש לי בעיות בברכיים מה שגורם לי לכאבים רבים כשאני עושה הליכון ולכן גם הליכה בהליכון היא מוגבלת
למקסימום 30 דקות ומפעם לפעם אני צריכה לעשות הפסקה בגלל כאבי ברכיים. אני גם לא יכולה לרוץ בהליכון אני יכולה מקסימום ללכת בקצב נורמלי. )
אשמח לשמוע חוות דעת רפואית
תודה
•נשמח לקבל אותך להערכה באיכילוב 03-6973965
דר סובחי אבו עביד
31/07/11 13:32
6

אחוז לא קטן מהמנותחות סובלות מתת תריסיות .
•כואבבבבבבבבבבבבבב
רונה244
11/07/11 09:28
3

חודש אחרי ניתוח שרוול, היום התחילו לכאוב לי 2 פצעים של התפרים .כאבי תופתתתת!!! פתאום הם התחילו להיות מוגלתיים.... כואבבב מה עושים???
ºלפנות בדחיפות לרופא
vo5
11/07/11 09:35
2

ºלהיבדק בהקדם ע"י הרופא
דר סובחי אבו עביד
31/07/11 13:34
3

•2 שאלות
יהלומי2
10/07/11 22:53
שלום רב ותודה מראש
שאלה ראשונה : כשאני מגזימה בכמות אוכל, עדיין לא מקיאה, סגורה רק 3 סיסי. יש לי כאבים איומים בעורף בצד השמאלי למשך כמה שעות ולעיתים גם בצד שמאל של המותן. האם נורמאלי?
שאלה שנייה : יצאה מארז קומפלקס ויטמינים למנותחים בקיצור קיבה. שלב 1 - לחודש הראשון ושלב 2 להמשך הדרך. על מנת למנוע חסרים. מה דעתך? תודה רבה :)
•ניתוח
shwartchz
10/07/11 22:15
שלום
אם אני שמן ורוצה לעשות ניתוח, לאן עלי לפנות?
ישר למכונים בבתי החולים או קודם לרופא שלי ?
היכן בכלל עושים את הניתוח ?
תודה
•חסר פרטים
vo5
11/07/11 09:33
מה ה BMI ?
איזה קופת חולים?
בכול אופן בכללית אין צורך לפנות לרופא משפחה (בהתחלה בכול אופן)
התהליך בכללית:
שלב1) מתקשרים ישירות לבית החולים שבו אתה מעוניין לעבור את הניתוח ומזמינים תור להרצאה ראשונית.
(מתקשרים לכירוגית) שים לב שקופת חולים כללית תעדיף בית חולים שלה (איכילוב/וולפסון וכ"ו..)
יש להגיע להרצאה עם טופס 17.
שלב2) בהרצאה תהיה לך פגישה ראשונה עם המנתח ותקבל לעשות כל מיני בדיקות כגון צילום קיבה,אולטראסאונד,בדיקות דם שונות ואיסוף שתן.
לעיתים גם הערכה פסיכאטרית.
בשלב הזה אתה פונה לרופא המשפחה כדי לקבל הפנייות לכל הבדיקות.
שלב3) כשתסיים את הבדיקות, אתה מזמין שוב תור לרופא מנתח בבית החולים לפגישה אישית שבה יקבע לך סוג הניתוח. כמו כן תראה דיאטנית בריאטרית.
שים לב, אתה צריך להביא 2 טפסי 17 אחד לכירוגית ואחד לדיאטנית.
שלב4) מחכה לתאריך לניתוח
שלב 5) עדיין מחכה

שלב 6) מביא את כל הבדיקות כולל טופס הפנייה לניתוח (שאותו תקבל מהמנתח) לקבלה בקופה כדי לקבל טופס 17 לניתוח.
את הטופס 17 לניתוח לא מקבלים במקום וצריך להמתין לאישור מהמחוז. זה לוקח בערך שלושה ימים
שיהיה בהצלחה
•תשובה
shwartchz
11/07/11 12:51
BMI 37
מכבי
האם יש תהליך שונה ?
•תשובה
vo5
12/07/11 08:56
הBMI שלך נמוך. היום עושים ניתוחים רק עם BMI 40 ומעלה.
רק למי שיש מחלות נלוות יכול לעשות ניתוח עם BMI 35 (כגון סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם, דום נשימה בשינה ועוד)
התהליך במכבי קצת שונה, אם אני לא טועה צריך לעבור ועדה לאישור הניתוח.
•צריך מחלות נלוות. BMI נמוך מ-40
אופירA
14/07/11 22:23
אם יש מחלות נלוות, להביא אישורים מתאימים מהרופאים המקצועיים.
בנוסף לרשימת הנלוות שנכתבה בתשובה הקודמת, גם בעיות אורתופדיות במפרקים עקב ההשמנה זה מחלה נלווית.
במכבי שלבים ראשונים זהים, שלב שלישי זה הוועדה. הולכים למשרד הסניף של הקופה עם ההפניה של המנתח, ויסבירו לך איך הולכים לוועדה ומה צריך להביא. עושים תור לוועדה מיד, ובמקביל עושים את הבדיקות עפ"י ההפניות שנותן רופא המשפחה.
את כל ההוראות תקבל במשרד הסניף של הקופה ואצל המזכירה של המנתח.
ºבאיכילוב 03-6973965
דר סובחי אבו עביד
31/07/11 13:33
•קיצור קיבה svr
לאה *
09/07/11 20:48
1

רוצה שתעזרו לי בהחלתה אני צריכה לשדרג את הניתוח שעשיתי לפני 17 שנה
כרגע אני מאוד סובלת ומחכה לניתוח מעקף ,בהרבה חששות ,
אני ניראת טוב אך מרזה והקעות אין סופיות עזרו לי להחליט מה לעשות
•מה את צריכה להחליט?
אופירA
10/07/11 18:57
1

אחרי SRVG עושים מעקף קיבה כניתוח חלופי.
•טבעת בקיבה
גניה 181
09/07/11 08:26
14

אחרי דיאטות רבות שבאחת מהן ירדתי 45 קילו ושמרתי על הירידה במשך שנתיים , עליתי הכל. אני מעונינת לעבור את הניתוח. משהו יכול לספר לי איזה בדיקות צריך לעשות לפני הניתוח ואחרי כמה זמן אפשר לחזור לעבודה?? אני עובדת במקום שהחופשות בו זה דבר מאוד נוקשה ולא קל ...
תודה
•קחי שבוע חופש
אופירA
10/07/11 18:59
5

יתכן שתוכלי לחזור לעבודה לפני כן.
אגב, החופש ישולם לך כחופשת מחלה, תקחי אישור מרופא המשפחה.
רשימת בדיקות שצריך לעשות לפני הניתוח ניתנת ע"י המשרד של הסניף של קופת חולים שלך. גשי לשם וקבלי את הרשימה. צריך לקבוע תורים לכל המכונים (רופא המשפחה נותן הפניות - הוא מוכרח גם אם הוא לא רוצה), והבדיקות אורכות בערך חודשיים כולל הגעת התשובות. הבדיקות לא מחייבות היעדרות מהעבודה.
הפרוצדורה תלויה בקופת החולים.
•בדיקות לפני ניתוח
גניה 181
11/07/11 06:37
2

תודה רבה על התשובות. לםחות בהיבט הזה אדע לקראת מה אני הולכת....
ºמוזמנת להערכה באיכילטוב 03-6973965
דר סובחי אבו עביד
31/07/11 13:35
2

•ניתוח שרוול והריון
דיאנה *
08/07/11 14:12
16

צהרים טובים ד"ר סובחי אבו-עביד
רציתי לשאול כמה שאלות
1.האם יש פרק זמן מסויים שצריך לחקות אחרי הניתוח כדי להכינס להריון?
2.האם נשים שעוברות טיפולי הפרייה צריכות להפסיק אותם לפרק זמן מסויים מבחינה רפואית כירורגית לאחר הניתוח?
3.האם תוכל להפנות אולי לחמור הרלוונטי בנושא
תודה רבה
והמשך יום טוב
דיאנה
•הצילו מה עושים!
אריאלה *
07/07/11 23:01
1

עברתי את המעקף שלי יום ראשון וביומים האחרונים אני מרגישה רעב מטורף , ברמות של כל ריח של אוכל משגע אותי , לפני הניתוח הרבה אמרו לי שלא מרגשים רעב ואני כן, מה עושים?
ºלא כולם חשים סלידה מריחות וממזון
דר סובחי אבו עביד
08/07/11 10:44
•אוכל
דניאל *
08/07/11 13:45
לא כולם באמת חשים סלידה מאוכל, אצלי זה בדיוק הפוך, אוכל זה דבר אחרון במחשבות שלי, קצת פחדתי לאבד ויטמינים, קניתי בשביל זה את הערכה הבריאטרית של סופהרב והיא היחידה שנותנת לי תזונה כלשהי
•מעקף קיבה הוא ניתוח שמביא להרזיה גדולה
אופירA
10/07/11 19:03
1

כרגע את רעבה בגלל ריחות האוכל, ובגלל שבתקופה זו את צריכה לשמור על דיאטת החלמה ארוכה. את לא אוכלת כלום, רק שותה נוזלים. אבל זה יעבור, בקרוב תעברי לאכילת כלכלה רכה שדי משביעה, הגם שאי אפשר לאכול בה את כל המאכלים.
התקופה הראשונה, עד שתעברי לאכול מוצקים, תהיה קשה. אח"כ תהיי בגן עדן - כי מעקף קיבה מאפשר את איכות האכילה וההרזיה הטובה ביותר מבין הניתוחים. אז סבלנות, ותאכלי ממה שמותר לך כמה שמותר לך כדי לשבוע, ויהיה בסדר עוד חודש.
•בלי לחץ חמודה :)
יהלומי2
10/07/11 22:59
הגופנפש עברו טראומה. אין באמת הכנה רגשית אמיתית לניתוח הזה. אני מציעה שתמצאי תזונאי/נטורופת שמבין וילווה אותך.
בנוסף אין קשר בין הניתוח להפחתה בתחושת רעב. אנחנו רעבים מהראש. רק כמות האוכל שתכניסי לגוף יכולה להצטמצם.
מאחלת לך ולכולנו שנלמד לאכול לאט, להנות ממעט מזון בריא ואיכותי. אם מגזימים זה גם מעורר הקאה וגם עשוי להרחיב את הטבעת. לא מעט מטופלים הם כמו אקורדיון. הטבעת לא ערובה להצלחה. תהיי במעקב אצל הרופא שלך ותמצאי תזונאי (אני יכולה להמליץ) שמבין במנותחים שילווה אותך מבחינת תזונה, רגש, ויטמינים ומינרלים.
תצעדי לאט ובביטחה ושיהיה בהצלחה!!!!!!!!!!
•שלום דר' סובחי! קריטריונים לניתוח
אבא של יוסי
06/07/11 14:37
12

קראתי כאן רבות על ניתוחי קיבה. והאמת יצאתי די מבולבל....
אני בן 35, גובה 176 משקל 120 ק"ג.
ברמה הכללית אני אדם בריא. לא סובל מלחץ דם/סוכר/כולסטרול וכו'....
הדבר היחיד שאני סובל ממנו מדי פעם, זה צרבות!
נמאס לי מהדייאטות למיניהם שאני יורד בהם ואח"כ עולה יותר ממה שירדתי.
רק לאחרונה ירדתי מ-125 ל-110 והנה אני שוב ב-120 ועדיין במגמת עליה...
יש לי כמה חברים שעשו ניתוח טבעת וירדו יפה מאוד, רק הלך להם הטעם באוכל... אוכלים ופולטים... לא נעים...
עכ"ז החלטתי ללכת על ניתוח, השאלה רק איזה ניתוח מתאים לי??? והאם אני נמצא בקריטריונים לניתוח?
עליי לציין כי יש לי ביטוח רפואי פרטי! (ביטוח ניתוח של מגדל)
•החברים שעשו טבעת
אופירA
07/07/11 04:10
8

מוזמנים בשמחה לפורום
"קיצורי קיבה" בתפוז, לקבל הדרכה מסודרת כיצד לאכול עם טבעת, בלי להוריד את איכות החיים ובלי לפלוט שום דבר.
הקאות בטבעת מזמינות צרות - תזוזת טבעת, דלקות בוושט, רפלוקס, התפתחות בולמיה (הפרעה נפשית), ועוד ועוד. וכמובן ירידה קשה באיכות החיים.
בעלי הניסיון בפורום מלמדים כיצד לא להקיא, כיצד לאכול מהכל, וכיצד לשנות את אורח החיים לסגנון חיים בריא עם שליטה על האכילה.
•התאמת סוג הניתוח
דר סובחי אבו עביד
08/07/11 10:47
6

סוג הניתוח נקבע בהתיחס לנפחי הארוחות סוגי האוכל והמצצאים בצילום ושט קיבה .
נשמח לקבל אותך להמשך הערכה באיכילוב 03-6973965
•ניתוח מעקף קיבה
יטי1
05/07/11 21:08
מי עבר ניתוח מעקף קיבה ויכול לתרום לי מהניסיון שלו ? אני עומדת לעבור את הניתוח ( לא ידוע לי מועד מדויק ) וכרגע יש לי חששות אולי לא בחרתי נכון והייתי צריכה ללכת על שרוול למרות שאני יודעת בתוך תוכי שזו הבחירה האופטימלית בשבילי אבל הסיבוכים די מפחידים אותי , אנא עיזרו לי , תודה
•לשיחות עם מנותחים :
דר סובחי אבו עביד
08/07/11 10:49
ניתן להתקשר לרותי במרפאה באיכילוב ותשמח לתת לך מספרי טלפון של מנותחים שמוכנים לדבר עם מועמדים לניתוח
•תודה
יטי1
09/07/11 23:44
אפשר לקבל את הטלפון של רותי ?
•סימן כחול בנקודת הניפוח
יהלומי2
05/07/11 12:12
שלום רב ותודה רבה מעומק הלב על הפורום. נראה לי שרבים וטובים מאיתנו חייבים להודות לכם על הליווי, התמיכה והעצות הנפלאות שמובילות כל אחד מאיתנו לשביל בריא יותר ומאושר יותר.
עברתי ניפוח לפני שבוע, ניפוח ראשון לאחר שכמה שנים הטבעת הייתה משוחררת ולא פעילה לחלוטין. באזור יש סימן כחול. האם זה טבעי?מעיד על משהו?
תודה והמשך שבוע נפלא
ºרק לעקוב - קרוב לודאי שטף דם קטן
דר סובחי אבו עביד
08/07/11 10:50
•בדיוק מתכננת לעבור ניתוח.
almama32
05/07/11 11:27
שמחה שמחר אתם מארחים את ד"ר מייליק יש לי כמה שאלות, אני מתכננת לעבור ניתוח לקיצור קיבה ממש בקרוב,
ולכן זה ממש יעזור לי לגבש דעה ולהגיע מוכנה טנק'ס תפוז:)
•בהצלחה
ETIKA777
05/07/11 22:04
מי ינתח אותך?
ºבהצלחה
דר סובחי אבו עביד
08/07/11 10:47
•איפה ניתן לסגור ולפתוח ומתי?
תומר *
04/07/11 09:21
2

אני יודע שבימי רביעי באסותא ניתן לסגור ולפתוח.
חוץ מזה איפה עוד ניתן ומתי?
תודה
•טבעת
דר אורי ויזל
04/07/11 23:00
1

שלום רב
תוכל לפנות למרפאת השמנה במוסדנו ושם ניתן לפתוח את הטבעת
036974000
בהצלחה
ºניתן ליצור קשר עםם המרפאה באיכילוב 03-6973965
דר סובחי אבו עביד