בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
היום אנדרואיד היא מערכת פופולרית לטלפונים סלולרים חכמים מבית גוגל, כן אותה חברה שהפציעה עם מנוע חיפוש מהפכני שהפך את כולם לחכמים גדולים.

עכשיו גוגל החליטו שזה לא מספיק וכל השירותים שאנחנו רגילים לקבל מהם צריכים להיות איתנו בכל מקום שנלך, אז למה לא לשווק מערכת הפעלה סלולרית?

אז הנה אנדרואיד מבית גוגל מבוסס לינוקס מפתיעה מיום ליום.

כיום אנחנו עם ג'נג'רברד 2.3 וכבר יש מכשירים עם אייס קרים סדוויץ 4 שמלהיבה אף יותר, מכשירים שקורצים לנו במחירים שווים לכל נפש, והכי חשוב? אפשר לעשות הכל!

לא צריך מחשב, מספיק סלולרי עם מסך 5.3 אינץ' ואנחנו מחוברים לפייסבוק וג'ימייל מכל מקום שאפשר,

כמובן שזה לא נגמר בזה, למה רק סלולרי אם אפשר טאבלטים? אז קבלו אותם מחשבים קומפקטים עם מסך מגע ומערכת הפעלה מתקדמת אבל קלה מספיק בשביל לא לשגע אותנו עם דרישות משאבים גבוהות.

אז בואו לפורום ולמדו מהי אנדרואיד ואיך להשתמש בה, וכבן תתייעצו איזה מכשיר לרכוש, כי המבחר עצום!

רק לפני שאתם נכנסים, כמה חוקים בסיסים

* אסור בתכלית האיסור להציף את הפורום

* שרשרו הודעותיכם אחת לשניה... אם יש לכם הרבה מה להגיד אז או שאספו את כל הדברים להודעה אחת או שתשרשור הודעה אחת לשניה במקרה שהנושאים לא ממש קשורים אחד לשני הדבר יקל על הפורום וימנע משרשורים לא פחות חשובים לעזוב את העמוד הראשי של הפורום 

* נא לא לפרסם מודעות למכירה בהודעה חדשה אלא אם קיים שרשור בנושא. להודעות כאלו נטייה להימחק. לא קיים שרשור מכירות? מנהלי הפורום ישמחו לפתוח אחד כזה :-)

* אין להעביר קודים למכשירי סלולאר על גבי הפורום מכיוון שישנם קודים שאין בסמכותו של האדם "הרגיל" להשתמש בהם ויכולים להביא נזק בלתי הפיך למכשיר (השתמשו במסרים לצורך זה).

* נא לשרשר הודעות OFF להודעת הOFF שבפורום. הודעת OFF שלא תשורשר תמחק.

* רוב השאלות מקבלות תשובה ולכן נא לא להקפיץ כל 10 דק` אלא אם ההודעה כבר מתקרבת לעמוד הבא או לחילופין לא קיבלה תשובות יותר מיממה הודעה אשר יתווסף לה שירשור הקפצות, כאשר כל ההקפצות הן בנות 10 דקות תימחק לאלתר

* אם במקרה יש לכם מספר שאלות נא לכתוב את כולם בהודעה אחת ולא לפתוח לכל שאלה הודעה. (כנ"ל לגבי קישורים למידע על סלולארי נא לשרשרם אחד אחרי השני)

* נא לא לעקוץ\לרדת\להשמיץ חברות סלולאריות מתחרות, יצרניות מכשירים או כל דבר שקשור לסלולארי שלא תואם את דעותיכם דבר אשר יכול להביא לפגיעה בגורם נוסף ולריבים וסכסוכים מיותרים בפורום - הודעות מסוג זה ימחקו במידית ללא שום התראה

* בפורום יש סקרים, גלריות ועוד` אופציות אשר לא חייבות להיכלל כל פנייה בענייני סקרים, הצעות לגלריות וכו` תעשה בצורה מסודרת על גבי הפורום,

* אין לפרסם את הבלוג שלכם בפורום, יש לכם בלוג? הוספו את קישורו בחתימה שלכם, אם על כל שאלה שתענו עליהם בהפניה לבלוג שלכם, גם אם אכן בבלוג רשומה התשובה, התגובה שלכם תימחק, יש לכתוב תגובה מלאה בפורום, ולא לתת קישור, אפשר לתת קרדיט למקור.

* אין לתת קישורים בגוף ההודעה אשר אין להם הקשר לנושא השירשור או ההודעה ואין הזהרה מה יש בקישור, הודעה כזו תימחק מייד בלי הזהרה.

* אין לצעוק בפורום, לכתוב הודעות בסיגנון "עזרה!!!" "הצילו!!!!" וכו' הודעה מסוג זה תמחק.

* מסרים או כל אמצעי התקשרות אל המנהלים. רוצים ליצור קשר? במסרים הפרטיים, אין לדון על מדיניות ניהול הפורום על גבי הפורום, יש לכם הערה בנושא? פנו בפרטי למנהל או להנהלת תפוז או בפורום משוב, הודעות מסוג זה שיעלו בפורום ימחקו במיידית!.

* כאשר יש הודעות בנושאי מערכות הפעלה WM/WP7, פאלם או מכשירי iOS של אפל יש לפנות לפורום המתאים (קישורים בכותרת הפורום)

קראתם? הבנתם? יאללה למה אתם מחכים כנסו לפורום הרי כולם כבר כאן אז למה אתם לא

רונן.

צריכה בעל מקצוע דחוף ? מומחי תפוז מחכים לך כאן

º
יש אפליקציה תואמת ONENOTE של האופיס?
31/03/13 10:02
42צפיות
יש - בקישור שלהלן . . .
31/03/13 12:25
54צפיות
שאלה: צפיה במסמכים מצורפים בגלקסי אס 3
31/03/13 09:40
85צפיות
שלום לכולם,

בגלקסי אס 3  אני לא יודע איך לראות קבצים מצורפים לדוא"ל.

במקרה של תמונות, כשמקיש על 'קובץ מצורף', מופיע קובץ עם סיומת dat והודעה שלא ניתן לפתוח אותו.
בהזדמנות אחת שאני זוכר, לאחר שביצעתי 'טען מידע נוסף' איכשהו איפשר לי לראות תמונות, אבל במקרים אחרים משהו לא עבד

מה צריך לעשות כדי לראות תמונות מצורפות ?

במקרה של מסמכי אופיס ו PDF ,  יש לי מותקן office-suit  - זה אמור ללאפשר קרוא מסמכים ?     ולכתוב ?

תודה רבה!

חברים.. מישהו בטח יודע מה צריך לעשות כדי
01/04/13 16:08
32צפיות
להצליח לראות תמונות מצורפות במייל בגלקסי :))   תודה !
יש אפליקציה מובנית
01/04/13 18:44
40צפיות
במכשיר קוראים לך פולאריס אופיס  , נסה להקיש על מסמך ה PDF והוא יפתח לך
אוקיי אני הולך לחפש את זה - אבל
01/04/13 18:48
28צפיות
JPG פשוטים שמצורפים למיילים אני לא רואה......  (.................. )  

תודה!
אשר הורדה קבועה של
01/04/13 18:53
38צפיות
התמונות ואז תראה ,
דרך אגב אפליקציה זאת סמויה ונגלית רק כאשר לוחצים לראות תוכן של קובץ
בהצלחה
אז רק תגיד לי בבקשה איפה מאשרים הורדה קבועה ?
01/04/13 18:57
17צפיות
תודה רבה
כאשר אתה מוריד דבר דואר
01/04/13 19:02
19צפיות
אזי הוא ישאל אותך כל הזמן האם להציג תמונות משולח ה ? ענה לו כן ואז יוצגו בפניך התמונות
º
לא שואל אותי את השאלה הזו.
01/04/13 19:06
5צפיות
º
'הצג תמונות' בחשבון הדואר מסומן ב V
01/04/13 18:59
13צפיות
יש בעיה.. שלחתי לעצמי מייל
01/04/13 19:05
11צפיות
עם פי די אף, תמונה מצורפת ותמונה ב גוף המייל -  התקבל במכשיר מייל שאומר שיש תמונה מצורפת אחת בלבד (ללא ה פי די אף) וגם לא מאפשר לראות אותה..
טוב אני רואה שכשהמייל לא ממני, רואים את התמו
01/04/13 19:10
13צפיות
נות..  בדקתי עד עכשיו על מיילים שאני שלחתי..

יכול להיות ?
שלחתי אלי מייל מחשבון אחר
01/04/13 19:15
22צפיות
הפידיאף נפתח עי פולאריס, והיה ניתן לראות את ה JPG

נשאר רק להבין למה לא נותן לראות קבצים שאני שולח מאותו חשבון

תודה רבה.
º
מצטער בזאת כבר אינני יכול לעזור לך
01/04/13 19:49
10צפיות
º
תודה !
01/04/13 19:55
4צפיות
אולי משהו משובש דווקא בשליחה
01/04/13 20:12
13צפיות
כבר נתקלתי בכל מיני בעיות כששלחו אלי מיילים מג'ימייל לג'ימייל עם תמונות וקבצי PDF, שלא תמיד הופיעו לי באפליקציה.
º
תודה
02/04/13 08:30
1צפיות
תנסה להגדיר את המייל כדוא"ל במקום אפליקצית
01/04/13 21:13
15צפיות
הGmail
º
תודה, את זה איך עושים ? :)
02/04/13 08:29
4צפיות
אז איך הופכים את אפליקציית הסמס לברירת מחדל?
31/03/13 07:22
47צפיות
בוקר טוב,

לא הצלחתי להקפיץ את ההודעה הקודמת בנושא, אז מנסה את מזלי שוב כי אתם כאלה נחמדים לרוב :)

בעקבות המלצות שמצאתי בפורום, הורדתי והתקנתי את אפליקציית הסמס Handcent. עד כה הכל נראה חביב למדי, אבל השאלה היא איך הופכים את השימוש בה לברירת המחדל של המכשיר? במסך הפתיחה, כשאני לוחץ על האייקון המובנה של הסמס, אני מקבל את הגרסה הרגילה של המכשיר (HTC One X, למקרה שזה משנה).

תודה וחגשמח!
º
תחליף את האיקון במסך הפתיחה לזה שאתה רוצה
31/03/13 09:00
17צפיות
לא חושב שאפשרי - זה האייקון המובנה
31/03/13 09:54
30צפיות
מדובר על האייקונים המובנים בתחתית המסך - התפריט של דואר, שיחה, סמס. לא ניתן לעריכה עד כמה שידוע לי. או שכן?
º
ניסית לחיצה ארוכה וגרירה של האייקון החוצה?
31/03/13 11:36
13צפיות
אפשר להחליף את האייקונים בתחתית המסך בדיוק
31/03/13 13:14
28צפיות
כמו כל אייקון אחר.
º
כל כך צודקים! תודה רבה...
31/03/13 13:30
10צפיות
ההדיוט מלפני שבועיים
31/03/13 04:27
109צפיות
היי חברים,
חזרתי בשנית אחרי שבועיים לאחר שלא מצאתי פתרון הולם אחרי שלל התנסויות... אזכיר את המקרה ושמדובר במישהו חדש וחשדן בנושא שמאוד מפחד ללכת בצעדים שאין מהם חזרה.

עקב חיבתי למקלדות פיזיות קניתי מארה"ב מכשיר Motorola Milestone 3 (aka XT860), הוא לא יקבל עדכן לגרסא 4 וגם תפקוד העברית לוקה בחסר גדול בכל השיטות האפשריות.
עשיתי למכשיר root והתקנתי safestrap 3.05 וכעת אני מחפש rom שיעשה לי את העבודה... ניסיתי אין ספור, בחיי, יש לי הרגשה שאני עושה משהו לא נכון, עד שאני מוצא אחד שנראה שמתפקד אז הוא לא מזהה רשת סלולרית או שהוא קורס כל הזמן...

מישהו מכיר? המלצה? נואשתי מלחקור, אני פשוט רוצה שיגידו לי מה לעשות...

בתודה מראש וחג שמח!
º
מקפיץ... למה רק לי לא מגיעה תשובה? ;)
31/03/13 14:17
4צפיות
גיבוי דרך ה-kies
31/03/13 00:32
31צפיות
אם עושים גיבוי של הטלפון (SGS2) דרך ה-kies - אילו דברים לא ניתן לגבות?
האם יש גיבוי לסמסים? אפליקציות? וידג'טים? אנשי קשר ושיחות בוואטסאפ? ספרים בקינדל?

לאור הבעיה הזו אני שוקלת לעשות שחזור נתוני יצרן ותוהה מה לא ניתן לגבות ולהחזיר אח"כ לטלפון.
ה- IGO חינם שהורדתי לגלקסי 3 מיני לא עובד,
30/03/13 23:44
119צפיות
ז"א, האפליקציה קיימת אבל כשלוחצים עליה היא לא נפתחת...יש רעיונות למה זה קורה ואיך מתקנים?
כמו שכבר אמרו פה - לפתוח שניה את האינטרנט
31/03/13 16:32
117צפיות
וברגע שנפתח לסגור אותו
אני חושב שיש בעיה בהתקנה , הייתי צריך להוריד
01/04/13 17:01
72צפיות
את התוכנית לכרטיס זיכרון ומשם לפתוח אותה, השאלה עכשיו, איך מעבירים את ההורדה מהזיכרון של
הטלפון לכרטיס זיכרון?
כאשר אתה מוריד מ google play
01/04/13 20:04
59צפיות
זה תמיד לזכרון הפנימי .
לו היה לך קובץ APK ממקור כלשהו ,אפשר לשים אותו על ה SD החיצוני .
אבל התקנת תוכנות זה רק בזכרון הפנימי .
אי אשר להתקין תוכנה ב SD החיצוני.
זה מיועד רק לסרטים ותמונות
אוקיי, תודה, קראתי באינטרנט על מישהו
01/04/13 21:49
46צפיות
עם בעיה דומה וזה הפיתרון שהציעו לו,
אשמח לדעת אם יש פיתרון אחר לבעיה?

יש לי טאבלט של kaya והאינטרנט לא עובד
30/03/13 23:10
36צפיות
יש לי טאבלט של kaya והאינטרנט לא עובד
שלום - 2 שאלות
30/03/13 22:52
46צפיות
אם מישהו יוכל לענות בבקשה.

א. האם LG Intuition יכול לעבוד בארץ?
ב. אם כן, בגולן טלקום הוא יכול לעבוד? ואם לא - באיזה חברות כן?

בעצם גם שאלה שלישית - ג. שווה להשקיע בו?
לא רלוונטי לישראל
30/03/13 22:58
41צפיות
מכשיר CDMA . עונה לך על כל השאלות
º
תודה
30/03/13 23:09
10צפיות
התראת מייל בג'ימל בגלקסי 2
30/03/13 21:12
42צפיות
איך אפשר לסדר? כלומר כשמתקבל מייל בג'ימל שיופיע אייקון משהו שיש מייל חדש. בנוסף רק כשאני לוחצת על ריפרש בג'ימל אני מקבלת את המיילים האחרונים.
איך אפשר לסדר שהם יופיעו בלי צורך לרפרש?
º
תודה, הסתדרתי
30/03/13 22:14
13צפיות
º
על לא דבר, שמחנו לעזור?
30/03/13 22:49
11צפיות
שתי שאולות בנוגע ל"נקסוס 4" . . .
30/03/13 21:07
200צפיות
1. התקנתי תוכנה, קטנה, בשם: 'כיבוי ונעילת מסך' ובכך חסכתי 50% מהלחיצות על לחצן ההפעלה של המכשיר, .בעיקר כדי להאריך את חייו.

* שאלתי - האם קיימת תוכנת צד ג' או כל פיצ'ר, מובנה, אחר המאפשר להחיות את המכשיר - ממצב שינה - בנגיעה/העברת אצבע במסך

2. השאלה השניה קשורה בראשונה - היה ואין אפשרות להחיות את המכשיר דרך המסך - נתקלתי באפשרות מובנית של זיהוי תווי פנים של המשתמש.

*- לא יצא לי לשמוע ממישהו שמשתמש בתכונה זו ולכן אני פונה אל מי מכם שמשתמש בתכונה זו כדי שיפרט, מעט, אודותיה.

* אני מרכיב משקפיים וברשותי כמה עם מסגרות שונות.

האם המשקפיים לא מהוות בעיה בזיהוי תווי הפנים והכי חשוב - אם, מסיבה כזו או אחרת, המכשיר לא יזהה אותי - כיצד אצליח להפעילו שהרי אם קיימת דרך פשוטה לעשות זאת - כל מי שיחזיק במכשיר יוכל להיכנס אליו.

שמעתי, בחצי אוזן, שאיפוס/חזרה להגדרות היצרן מאפסת גם את תכונת זיהוי הפנים אבל לא נראה לי שיהיה זה הגינוי לוותר על כל מה שהוגדר/הותקן, במכשיר, בעבר.  

אשמח לתגובות מפורטות ועל כך אני מודה לכם מראש.

שבוע טוב.
ווואאאאווווו..., זה היה מהיר . . .
30/03/13 21:29
136צפיות
1. סליחה על הבורורת אבל בתור 'הדיוט', גמור, ב'אנדרואיד' - מה זה 'רוט'

2. מה ההבדל בין הגרסה החינמית לזו שעולה כ- 12 ש"ח

*** תודה.
אל תודה לי, תודה ל-em28
30/03/13 21:37
130צפיות
אני לא ניסיתי את האפליקציה אז עדיף שמישהו שכן ניסה יענה לך לגבי השאלה השניה
לגבי רוט, ובכלל לך כמשתמש חדש - מציע לרפרף בשאלות הנפוצות וההודעות הנבחרות בפורום (למעלה, תחת "כלים")
הסבר:
30/03/13 21:42
131צפיות
לעניין root:
זו גישה "מורחבת" למכשיר, למעשה זה כמו חשבון Administrator ב-Windows וזה מאפשר ליישומים לעשות דברים שבד"כ אסור להם (לרוב מטעמי אבטחה).

למעשה, זה מאפשר לשנות את המערכת באופן קבוע, ולכן מומלץ לבצע רק במידה ואתה יודע ובטוח במה שאתה עושה.
זה דורש כלים לא רשמיים ומבטל אחריות (במידה ויש כזו).

בעניין זיהוי פנים:
לא ניסיתי עם משקפיים, ולא ספציפית על Nexus 4 אלא על 7 (אם כי אני לא חושב שיש שוני במצלמה הקדמית), אבל זה נראה לי יותר גימיק מאשר שימושי היות וצריך להביט ישר למכשיר (מה שלא תמיד נוח) וגם לא תמיד זה תופס (תלוי בתנאי תאורה).

בכל מקרה, כשאתה מגדיר אפשרות כזו, אתה מתבקש גם להגדיר הזדהות חלופית כגון ססמה או תבנית למקרה שזיהוי הפנים לא יצליח.
כלומר - אם הוא לא זיהה את הפנים שלך, תתבקש לצייר תבנית או להזין ססמה כדי להיכנס למכשיר.

אכן, ניתן לבטל את הנעילה ע"י איפוס מלא של המכשיר להגדרות יצרן, וזאת ניתן לבצע דרך ה-recovery, אבל מישהו הגיע למצב שהוא יכול להגיע ל-recovery זה אומר שהוא גנב לך את המכשיר פיזית, כך שהנעילה עדיין עושה את מה שהיא אמורה לעשות - להגן על הנתונים שלך.
כעת זה נראה ונשמע קצת יותר "שפוי"...
30/03/13 22:17
119צפיות
KAMA SHEANI OHEV KESHEKOTVIM MILA LOAZIT BEOTIJOT IVRIJOT.

רוט = ROOT.

זה "כולה" להחזיק עם האצבע הקטנה את מקש ה-SHIFT לחוץ ולהקליד אות אחת יותר [4 במקום 3].

ולעניינינו - המכשיר נרכש בארה"ב והובא על ידי ארצה כך שאני מרשה לעצמי להניח שאין לו אחריות אלא יש לכם בשבילי בשורה משמחת שלמכשיר יש אחריות בינלאומית.

מאחר והניירת לא בידי אשמח להבהרות בנוגע לאחרויות.

ברחבי קישורי הפורום לא מצאתי שום מדריך המפרט כיצד מבצעים: ROOT.

האם קיים כזה בעברית - אם לא יהיה עליי לחפש ב"גוגל".

ושאלת השאלות - האם התקנת ROOT מחזירה את המכשיר להגדרות יצרן או שלא יקרה דבר, וחצי דבר, לכל מה שכבר הותקן במכשיר - כולל 'אנשי קשר' ו'לוח שנה'.

דרך אגב - מישהו מכם שמע/מכיר תוכנת סנכרון - חינמית - להעברת אנשי קשר ו'לוח שנה' מ'אאוטלוק 2013'ל"נקסוס 4"
אתה מתבלבל..
31/03/13 03:37
93צפיות
לא לכל מילה באנגלית יש הקבלה למילה בעברית.
על אחת כמה וכמה אם מדובר במילה שאם תתרגם לעברית, התרגום לא יתאים לערך שלו באנגלית ויצור רק בלבול.
אתה יכול להתרשם מכך על ידי צפיה בסרט בשפה האנגלית, שם מן הסתם המתרגמים לא מתרגמים מילה במילה אלא "יוצרים" תרגום משלהם - זה בא לידי ביטוי במיוחד בשמות של סרטים.
לעניינו, ROOT זה שורש/מקור. אבל עם שורש לא מבינים כלום. אולי נוטעים, אולי מבשלים מרק, ואולי עושים סלט.
כשמדובר בכל מה שקשור למחשוב, מדובר על מתן גישה לADMIN () אבל לא תמיד אפשר להפוך מילה באנגלית ולהשתמש בה בעברית כמו שעושים עם מותג כמו GOOGLE שנהיה פועל במילה "לגגל" או ZIROX שהפך ממש לפועל באנגלית והכוונה היא לסריקה, אך זה לא בפועל התרגום המילולי שלו.
"בזבזת הרבה דיו" על כלום . . .
31/03/13 10:15
82צפיות
בשום מקום לא טענתי שיש להשתמש במילה "שורש".

כל שהערתי עליו היה הצגת מילה לועזית באותיות עבריות.

שכשמעוניינים לציין את המילה: רוּט [שים לב לשוּרוּק] נהוג להחזיק את מקש ה-shift לחוץ ולהקליד: ROOT או, לחילופין, לנקד את המילה שנכתבה באותיות עבריות - כפי שעשיתי לעיל.

ככה מתנהגים מקצוענים.

בתקווה שהייתי מספיק ברור.
מיקי, אני לא חושב שזה לעניין לצאת פה בהשמצות
31/03/13 10:31
67צפיות
אחרי שענו לשאלה שלך באופן מאוד מהיר ומקצועי.. כן, מקצועי
רוט, רום ועוד הן מילים שהשרשו בלקסיקון של משתמשי אנדרואיד (רוט גם בלקסיקון של משתמשי לינוקס רגילים) וההנחה, האולי לא נכונה, היא שהרוב המוחלט של השואלים בפורום יודע מה זה רוט ורום גם כשהן כתובות בעיבריש. אלו שלא יודעים, שואלים מה זה רוט/רום וכו' ותהיה בטוח שאף אחד לא יוצא מקופח, וכולם מקבלים תשובה
בדיוק כמו שבפורום אופיס אתם שואלים מדי פעם באיזה אופיס מדובר, ולא באיזה OFFICE מדובר, כנ"ל לגבי וורד, אקסל וכיו"ב. בדיוק כמו שאתה רושם הרשאות אדמין או אדמיניסטרטור ולא הרשאות ADMIN, ומצפה (מקווה) שהצד השני יבין על מה אתה מדבר
אני בטוח שאם היית שואל שאלה בפורום רכב
31/03/13 10:36
59צפיות
לגבי הסטרטר ברכב, היית רושם סטרטר ולא מתנע או starter
וגם כשאר אתה רוצה לשאול איך לקנפג משהו, אני
31/03/13 10:41
51צפיות
מאוד מקווה שלא תשאל איך עושים config אלא איך מקנפגים, עד כמה שהמילה הזאת נראית מוזרה..
אף אחד לא השמיץ אף אחד . . .
31/03/13 10:40
58צפיות
אבל האם אתה, או כל אחד אחר, באמת ובתמים יכול להשוות את המילה: רוט למילה אופיס או אקסל או וורד

מקצועיות איננה רק שליטה בחומר - מקצועיות כוללת גם את הדרך בה מעבירים את הידע לאחרים.

דווקא בגלל 'הדיוטות', כמוני, בנושא 'אנדרואיד' [ואני מניח ומקווה שלא אשאר כזה לאורך זמן] יש צורך לכתוב פשוט, ברור ובפרוטרוט - והשימוש במילה: רוט לא היה כזה ...Sorry
תלוי איפה השאלה נשאלת
31/03/13 10:48
52צפיות
כאשר היא נשאלת בפורום אנדרואיד, ההנחה (הסמויה, מבחינתי לפחות) היא שאתה נחשפת לעולם המונחים הבסיסי של אנדרואיד ונתקלת כבר במונחים רוט ורום
כמובן שההקבלה לאופיס היא לא במקום ומוקצנת בכוונה, כי אופיס הוא מוצר שכל מי שיושב מול מחשב ושואל את השאלה בפורום באינטרנט, סביר מאוד להניח שהוא יודע מה זה אופיס. לכן הבאתי את הדוגמא של הקינפוג (שבפורום שהוא לא מעולם המחשוב או פורום טכני כזה או אחר כנראה לא יבינו מה משמעות המילה) או את הדוגמא של הסטרטר. אם בפורום שאלה קטנה היו מציעים למישהו להחליף את הסטרטר ברכב, הייתי אולי חושב שזה ראוי להסביר מה זה סטרטר, אבל אם מישהו שואל שאלה בפורום רכב על בעיה ברכב, ומציעים לו להחליף סטרטר, נראה לי טבעי והגיוני. אם הוא לא מכיר את משמעות המילה סטרטר בכתיבתה העברית, הוא יכול לחפש בגוגל או לשאול בפורום. כנ"ל לגבי רוט ורום בפורום אנדרואיד
אתה לא חייב לקבל את דעתי, אבל אני עומד מאחוריה בלב שלם

(וכן, באופן כללי היה אולי עדיף לציין מראש מה זה רוט, כשבחור כמוך נכנס ומציין שהוא לא בקיא בעולם המושגים של אנדרואיד)
אם כך נישאר חלוקים בדעותינו . . .
31/03/13 10:57
45צפיות
ונותר לי - כמי שכבר הודה שהוא 'הדיוט' [זמני] ב'אנדרואיד' - לשאול אותך, כמה זמן תחזיק בדעתך, זו, אחרי שתראה את המופיע בקישור שלהלן:

http://www.appszoom.com/android_applications/rot
לגמרי חלוקים בדעותינו. אגב, תראה מה מצאתי
31/03/13 11:34
62צפיות
כשחיפשתי אפליקציות לאופיס
http://www.appszoom.com/android_applications/opice
על מה מהן אתה ממליץ לי? במיוחד בשביל אקסל
http://www.appszoom.com/android_applications/axel

וברצינות עכשיו, בקשר לאתר הנ"ל
31/03/13 11:37
46צפיות
אני לא מכיר אותו ומוריד רק מהמרקט (גוגל פליי). לך תדע איזה "הפתעות" הוא צופן בתוכו..
אולי הוא מוצלח, אבל אני הייתי שומר מרחק, אלא אם הייתי שומע המלצות מאוד חיוביות לגביו מאנשים שאני סומך עליהם
באיזה שהוא שלב איבדתי אותך . . .
31/03/13 12:09
37צפיות
על איזה אתר - שאולי צופן בתוכו הפתעות - אתה מדבר
זה יכול היה להיות ארגומנט . . .
31/03/13 12:05
38צפיות
אילו % משתמשי האנדרואיד בארץ היה מתקרב ל-% משתמשי תוכנות ה'אופיס'.

תראה לכל 'זב חוטם ומצורע', ברחוב אקראי, את צמד המילים: "אקסל של אופיס" או "וורד של אופיס" ו- 99.93% מהם ידע על מה אתה מדבר.

כעת תראה להם את המשפט: "רוט לאנדרואיד" ותחזור לספר מה היתה תגובתם.

[למען הסר ספק - כל הכיתובים שתציג יהיהו ללא שום ניקוד].
וכמה מהם ידעו איך רושמים אקסל באנגלית?
31/03/13 12:12
33צפיות
אני סתם מתקטנן איתך, אין לזה פואנטה ועדיף שייעצר בקרוב
בקשר לשאלה השניה שלך - התכוונתי לאתר הזה של האפליקציות שקישרת אליו
האתר היה רק דוגמה למה ש"גוגל" מצא. . .
31/03/13 12:23
28צפיות
ועדשיין בנוגע 'אין פואנטה':

נסה להקליד: EKSEL OFFICE או: EXEL OFFICE ובדוק את התוצאות.

כעת, נסה להקליד: ROT ANDROID ובדוק את התוצאות.

*** בשני המקרים התעלם מהתיקון ש"גוגל" מציע ***
ואם אתה עדיין בסביבה . . .
31/03/13 12:27
32צפיות
איזו תוכנה, לדעתך, נחשבת להכי טובה כשמדובר בגיבוי כל נתוני המכשיר ["נקסוס 4"] למחשב שולחני
אני בעד לעשות רוט לטלפון ואז תוכל לעשות לו
31/03/13 12:41
55צפיות
גיבוי מלא, כמו יצירת קובץ אימאג' (image ) לכל המכשיר. זה מה שאני עושה כל שבועיים-שלושה כשמשעמם לטלפון
אם אתה מדבר על גיבוי אוטומטי בשוטף, אז אני לא משתמש באפליקציות גיבוי..
אבל הנה כמה שכן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

(עם התייחסות יפה לעניין הרוט שלך)

אתה רואה . . .
31/03/13 13:05
59צפיות
אלרונד - שמוגדר כחבר צוות פורום [עם 'ניק מואדם'] יודע כיצד מתייחסים ל'הדיוטות' - ציטוט:

"האם יש במכשיר ROOT... כי כל מה שרצית דורש רוט".

כשכותבים פעם אחת, לפחות, את המושג בלועזית - אפשר להמשיך ולהכתוב אותו באותיות עבריות.

תודה על ההכוונה בקשר ל - ROOT - החלטתי לשקול את צעדיי, בזהירות המתבקשת, בנושא זה.

אלרונד
º
לא במקרה הבאתי לך דווקא את הלינק הזה
31/03/13 13:13
17צפיות
בקצב הזה - עוד שעתיים-שלוש . . .
31/03/13 13:20
41צפיות
כבר לא נהיה חלוקים בדעותינו - ו"די לחכימא ברמיזא"...
חלוקים יש רק בנחל
31/03/13 13:26
45צפיות
אגב, אם המכשיר נרכש בחו"ל אז אני לא רואה סיבה לא לעשות רוט, בהנחה שאתה סגור על איך עושים
º
גם לאחיות ורופאי 'איכילוב' ואחרים . . .
31/03/13 15:08
18צפיות
לעניין גיבוי לפני ביצוע root:
31/03/13 13:29
33צפיות
בגרסאות Android 4 ומעלה יש אפשרות מובנית לגיבוי מלא שאינה דורשת root אך נגישה דרך המחשב בלבד ולא ישירות מהמכשיר עצמו.

תוכנה נחמדה אך לא חינמית שמנגישה את האפשרות הזו למשתמש הפשוט היא http://www.wondershare.com/android-manager
יש לה גרסת ניסיון ל-15 יום מה שאמור להספיק לבצע גיבוי ושחזור חד פעמי, בהנחה שתהליך השגת root למכשיר שלך אכן דורש איפוס (לא כל תהליך דורש זאת, ואני לא מכיר את הספציפי ל-Nexus 4).

גילוי נאות:
לא יצא לי לבצע שחזור מלא עם התוכנה הזו, אז אני לא בטוח באיכות שלה בנקודה זו, אבל להערכתי זו השיטה היחידה שיכולה להגיע לכל המידע במכשיר שאין לו root, למעט תוכנות גיבוי מובנות של יצרנים, ועד כמה שאני יודע אין כזו ב-Nexus.

ורק כדי שההודעה שלי לא תראה יותר מידי לא שייכת לענף המסוים הזה:
http://www.lmgtfy.com/?q=%D7%A8%D7%95%D7%98+%D7%9C...
אני חושב שהוא היה אז מנהל הפורום
31/03/13 23:25
30צפיות
ולאחר "פרישתו" הוא "הורד בדרגה" ל"חבר בצוות הפורום".

עוד אפליקציה לגיבוי המכשיר ללא רוט ( או Root) היא MyPhoneExplorer.
º
XEROX
31/03/13 10:38
21צפיות
PGM NEXUS: הגרסה החינמית מול הגרסה בתשלום
30/03/13 22:14
89צפיות
הגרסה החינמים מאפשרת להעיר את המסך באמצעות וויש (משמאל לימין) על המסך.

הגירסה בתשלום מאפשרת בנוסף לכך להגדיר אפשרויות אחרות להדלקה (דאבל קליק, קליק בודד) ומאפשרת כיבוי המסך ע"י וויש הפוך (מימין לשמאל),
והכי חשוב: מאפשרת הפעלה בעת הדלקת המכשיר ולא הדלקה ידנית.

שים לב שלגרסה של הנקסוס 4 יש שם אחר: Touch Control
גם אני מחפש אפליקציה כזו...
30/03/13 22:36
56צפיות
ראיתי שהtouch control מתאימה אך ורק למכשירים שעברו רוט.
יש אפליקציה דומה אחרת למכשירים שלא עברו את זה?...
הרבה תודה על התייחסותך . . .
30/03/13 23:00
53צפיות
ועל הידע שאתה מפגין [נתקלתי בכמה תגובות שלך...]

ברשותך, חידוד קטן בנוגע ל'זיהוי הפנים':

1. אני מבין שאין צורך בשום ROOT אלא זו הגדרה פנימית במכשיר.

2. מבט לכיוון המסך [למצלמה הקדמית] יעיר את המכשיר ללא שום צורך בהעברת אצבע לרוחב המסך וכו'.

3. מה, לדעתך, יצרוך יותר אנרגיה מהסוללה - 'זיהוי הפנים' או תוכנת ה- Touch COntrol
זיהוי פנים מעיר את המכשיר ?
30/03/13 23:19
53צפיות
או שכרגיל לא מספרים לי ?
לפחות בגלקסי נקסוס יש צורך קודם להעיר את המכשיר ורק אחר כך לבהות במסך.

כמו שכתבתי בשרשור אחר, המפתח טוען שאין השפעה על המצלמה.
אצלי, בשני גלקסי נקסוס, האפליקציה בכלל לא מופיעה ברשימת צרכני הסוללה.
אם כך, אזי תפקידו של 'זיהוי הפנים' ...
30/03/13 23:30
58צפיות
הוא עניין של אבטחה, משהו שבא במקום סיסמה

היה וכך הוא - אזי אין לי בזה כל צורך.

אתמקד בעניין הערת המכשיר בעזרת מגע במסך.

אני חושש מנושא ה- ROOT - בעיקר כדי לא לאבד נתונים.

הוצעה לי תוכנת: Nexus Root Toolkit v1.6.3

http://www.wugfresh.com/nrt

אבל אשמח להשתמש בה רק לאחר שאשמע ממישהו שביצע בעזרתה - בהצלחה - גיבוי ובעיקר שחזור מע' ההפעלה + כל הנתונים והאפליקציות שהותקנו.
לגבי זיהוי הפנים
30/03/13 21:44
90צפיות
ממה שאני זוכר שבחנתי את השטות הזאת, אם המכשיר לא מצליח לזהות אותך, אתה מכניס קוד נעילה כרגיל (סיסמא או תבנית, בהתאם למה שאתה מגדיר)
זיהוי הפנים נועד כדי "לדלג" על הכנסת הסיסמא ידנית

לגבי המשקפיים - יש רק דרך אחת לנסות. שאלה טובה. יותר מעניין מה קורה עם משקפי שמש

למה רשמתי שזיהוי פנים זה שטות - כי זה יכול לזהות מישהו דומה לך, או אפילו תמונה שלך ולאפשר את פתיחת המכשיר
תודה על התייחסותך . . .
30/03/13 23:05
58צפיות
תפקידו של 'זיהוי הפנים' הוא לחסוך ממני לחיצה על מתג ההפעלה [כדי להאריך את חייו] ו/או להקל עליי בתהליך התעוררות המכשיר.

אינני שומר, במכשיר, 'סודות מדינה' ולכן אינני חושש מדליפת מידע וכו'.

ייתכן ובעתיד אתקין 'תוכנה נגד גניבה' כמו: Life 360 או: Cerberus.
כמו שכבר הבנת, בשביל לחסוך ממך לחיצה על מתג
31/03/13 10:52
45צפיות
ההפעלה, זיהוי פנים הוא לא הדרך. האפליקציה ש-em28 המליץ עליה היא ככל הידוע לי האפשרות היחידה, וגם זו פריבילגיה (זכות, privilege ) השמורים למכשירי נקסוס בודדים
כשמפעילים את האפשרות הזו
31/03/13 00:59
54צפיות
מוזהרים שזו האופציה הכי פחות בטוחה בהשוואה לסיסמא\PIN או לPattern.
מכיוון וניתן להשתמש בתמונה כדי להערים על הזיהוי,ישנה אופציה שמחייבת מצמוץ כדי להיכנס למכשיר. גם את זה אפשר לעקוף בקלות בעזרת צייר
http://www.youtube.com/watch?v=zYxphDK6s3I

לגבי משקפי ראייה-לאחר מספר אימונים הזיהוי סביר.

ד.א:ראיתי שיש בהגדרות של המכשיר אופציה להצפין את המידע בעזרת סיסמא.
מישהו יודע למה הגלקסי S2 שלי
( לעסק שלי )
30/03/13 20:17
60צפיות
הפסיק פתאום לזהות את ה- SD card שלו?
בתור צעד ראשון
31/03/13 00:26
35צפיות
תכבה את המכשיר, תפתח אותו, תוציא ותכניס את הכרטיס חזרה תוך כדי שאתה מוודא שכל המגעים נקיים.
יש סיכוי שהוא פשוט זז טיפה בתוך הסלוט שלו.

אם עדיין לא מזוהה, תכניס אותו למחשב דרך קורא כרטיסים ותראה שהוא עדיין תקין.
מישהו פה התנסה בשידרוג גרסה Firmware
30/03/13 20:13
125צפיות
לגלקסי מהבית דרך תוכנת KIES של סמסונג?

זה עובד? זה בטוח?
זה מוחק לי את כל התוכן שעל המכשיר?

אגב, גלקסי 1.
אין אף אחד?
31/03/13 15:45
41צפיות
ממש אשמח לתשובה.

בעבר שידרגתי גרסה רק דרך השירות של דינמיקה סלולר אבל זה ממש טירחה.

אם אפשרי בבית אני מעדיף.

תודה.
º
איזו גירסה יש לך?
31/03/13 16:19
34צפיות
מה שנקרא גרסת קושחה?
01/04/13 09:38
37צפיות
2.3.3

מאז פעם אחרונה ששידרגתי לגרסה הזו הטלפון פשוט עובד ממש גרוע. פותחים חלון והחלון נסגר ישר. אני צריך לכבות ולהדליק מחדש פעמיים ביום.
º
kies לא מוחק שום דבר
31/03/13 17:47
29צפיות
מקסימום פרטים חבר, אחרת איך יעזרו לך?
01/04/13 17:12
29צפיות
דגם מכשיר כולל הפרטים שב: הגדרות-> אודות הטלפון->
ראה גרסת אנדרואיד, גרסת ליבה, גרסת Build ...
גרסת קייז האחרונה: 2.5.3.13033_7 . גם אצלך?
האם בחיבור לקייז מופיע לך שאפשר לשדרג? (תחת הכותרת "פרטי קושחה" תופיע הודעת תומך/לא תומך
ובהמשך "גרסת קושחה נוכחית: כאן יבואו הפרטים...)

כל שתתן יותר פרטים, מומחי הפורום יוכלו לעזור לך

בהצלחה.
כמו שרשמתי: גלקסי S1
01/04/13 18:15
29צפיות
קושחה 2.3.3
ליבה 2.6.35.7-i9000jIjV8-CL277702
BUILD - GINGERBREAD.JIJV8

כשמחברים לKIES הוא אומר לי שיש גרסת קושחה חדשה
º
תעדכן.
01/04/13 18:41
19צפיות
דרך KIES?
01/04/13 22:26
22צפיות
זה בטוח?
כן. אין שום בעיה לעדכן דרך קיס
02/04/13 01:44
24צפיות
תוודא שהכבל תקין, וששקע ה USB במחשב אמין. מעבר לזה לא אמורות להיות בעיות.
אחלה תודה
02/04/13 07:52
20צפיות
יש לך מושג כמה זמן זה אמור לקחת?
מספר דקות
02/04/13 08:57
18צפיות
ממש קצר
גיבוי SMSים
30/03/13 19:09
24צפיות
שלום! יש אצלי בטלפון גיבוי סמסים בקובץ dat שנעשה ע"י Go Sms (לפני שהם עברו לגיבוי ענן)
עכשיו, אני רוצה לשחזר את הגיבוי הזה אבל יש לי את הגרסה הכי חדשה של Go SMS, וניסיתי לעשות שם שחזור ומשום מה נראה שהוא קולט כעת רק גיבויים מהענן ..
מה אני יכול לעשות כדי לשחזר את הגיבוי?
עזרה
30/03/13 15:31
91צפיות
יש לי מכשיר samsung galaxy young GT-S5360t גרסת אנדרואיד 2.3.6
כשאני מחברת את המכשיר לUSB למחשב אני שומעת צליל אבל לא רואה שום שינוי, ניסיתי לחפש בהגדרות התקנים נוספים בשביל להפעיל את הUSB אבל זה לא עזר, אפילו התקנתי את התוכנה של סמסונג קיס אבל גם זה לא עזר,
על מה אני צריכה ללחוץ או איזה פעולות אני צריכה לעשות כדי שיהיה זיהוי בין המכשיר למחשב?

º
מקפיצה, בבקשה זה חשוב
31/03/13 00:36
8צפיות
האם זה עבד לך פעם?
31/03/13 12:24
25צפיות
כאשר מחברים את המכשיר למחשב נשמע צליל ואז צריך בטלפון עצמו ללחוץ על בקשה לחיבור
תשובה
31/03/13 13:51
19צפיות
לא עבד לי מעולם כי זה חדש, בחלק מחיבורי הUSB הופיע לי במכשיר בסרגל כלים למעלה אייקון כחול אבל כשפתחתי את הסרגל כלים זה מופיע באפור כאילו נכשל ולא ניתן להכנס ולבקש ממנו לנסות שוב, ניסיתי כמה פעמים רק כדי לוודא שאני לוחצת נכון, אבל אף אחד מהניסיונות שלי לא צלח.
כשאני מחברת אותו למחשב הסוללה מתמלאת אז אני חושבת שזה עיניין של הגדרות ולא עניין של כבל לא תקין אבל אני לא יודעת מה להגדיר ואיפה, חלק מהבעיה שאני מתקשה זה שההגדרות בעברית כך שדברים שקראתי בפורומים בחו"ל לא עזרו, בטאבלט החיבור של הUSB מופיע בגדול ומתחבר בקלות, לכן אני לא מבינה למה אני לא מצליחה לפתור את העניין עם המכשיר של הגלקסי
תנסי את הדברים הבאים
31/03/13 14:25
19צפיות
כאשר את מחברת את המכשיר למחשב תפתחי את המכשיר ותגללי למטה את וילון ההודעות
את אמורה לראות הודעה בנוסח "USB מחובר בחר להעתיק קבצים למחשב או ממנו". כל עוד את לא לוחצת על ההודעה הנ"ל המכשיר רק ייטען. לחיצה על ההודעה תפתח מסך עם ציור האנדרואיד
יהיה רשום USB מחובר ותהיה אפשרות לבחור "טען מידע למחשב" ואז ייפתח לך מסך המבקש לאשר את החיבור כדיסק און קי .
לחיצה נוספת והמכשיר יופיע לך ככונן במחשב ותוכלי להעביר קבצים ממנו ואליו.
אם זה לא עובד לך נסי להכנס ל:
הגדרות
יישומים ומקורות
פיתוח
ותסמני V באיתור באגים של USB ונסי לחבר שוב את המכשיר

ניסיתי
31/03/13 16:50
10צפיות
לא מופיעה שום הודעה שקשורה לUSB, מדי פעם אני שמה לב שיש הודעה של רשתות אלחוטיות נוספות, וזהו.
בדקתי והV כבר היה מסומן, ואי אפשר להכנס לראות אם היו באגים
אני מתחילה להיות אובדת עצות, אבל תודה על הניסיון לעזור
עוד נסיון אחד
31/03/13 17:15
10צפיות
נסי לחבר את הכבל לכניסת usb אחרת. יכול להיות שמשהו בכניסה הזאת מוגדר לא נכון וחיבור לכניסה אחרת יגרום להגדרות מחדש ויפתור את הבעיה.
כבר נוסה
31/03/13 17:44
8צפיות
ניסיתי בחיבור USB מקדימה, מאחורה ואפילו במחשב אחר
אני מניחה שמומחה היה יכול להגיד לי מה הבעיה אבל לשלוח את זה למעבדה אני לא יעשה.
אז זהו וויתרתי, אבל שוב תודה רבה:)
איפוס טלפון
30/03/13 10:32
56צפיות
שבת  שלום  לכם   
אני  רוצה  לאפס  את  הטלפון  שיהיה  כאילו  הגיע  מהחברה  
יש  איזה  אפשרות  כזאת  או  שצריך  לעבור  דבר  דבר   ולמחוק  
תודה  לכם  ויום  טוב
יש אפשרות
30/03/13 10:54
37צפיות
בתפריט ההגדרות, חפש את "שחזור הגדרות יצרן". אמור להיות תחת "גיבוי ואיפוס" (או אולי תחת אבטחה, אינני זוכר).
בדרך כלל
30/03/13 20:46
23צפיות
סגור את המכשיר ,לחץ סימולטנית על מקש volume up + מקש הבית ותוסיף לחיצה ארוכה על כפתור הדלקה .
תקבל תפריט התאוששות .
בחר בשורה wipe data -factory default (באמצעות כפתורי ה volume )
תן אישור בכפתור הדלקה .
התהליך ימשך מספר דקות ,לא להפריע .
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום