•פתיחת קופת גמל לפנסיונר
ronenzb
03/03/13 19:42
55

היי,
בימים אלו הוריי מחפשים לפתוח תוכניות חיסכון לטווח ארוךל עבור הנכדים,
בחיפושנו ניתקלנו באופציה מעניינת והיא פתיחת קופת גמל ע"ש אבי (פנסיונר בסביבות גיל 70) כשהנכדים מוטבים על הקופה.
המעניין באופציה זו למיטב הבנתנו:
1. דמי ניהול נמוכים יחסית (יחסית לניהול תיקים , חיסכון שאינו פנסיוני וכו)
2. פטור ממס רווחי הון
כאשר הכוונה היא לא לפדות את הכסף בקופה על ידי בעל הקופה אלא לעתיד לבוא על ידי המוטבים.
רציתי להתייעץ עם חברי הפורום האם הם רואים בעיה כולשהי בהנחות המצוינות לעיל...
האם אכן יהיה פטור על רווחי ההון גם כאשר הקופה תיפדה על ידי המוטבים בעוד 20 שנה נאמר?
מה יהיה סטטוס הקופה בעת פטירת בעל הקופה (בעתיד הרחוק כמובן) וכו?
אשמח אם מישהו יכול להפנות אותי לחומר המסביר את כל הנ"ל ביחס לקופות גמל.
•הגיוני
i c u 2
03/03/13 21:11
39

רק צריך לוודא טוב טוב טוב שבאמת המוטבים נרשמים במע' החברה ע"מ לא להגיע למצב שצריך לבדוק מול בית המשפט בענייני צוואה וכו'.
•תגובה
assaf el
04/03/13 11:22
34

ניתן לבחון פוליסה פיננסית בחברת ביטוח כאפשרות נוספת לחיסכון
הטבת המס על רווחי הון של אביך תהיה גבוהה משמעותית באפיק זה
דמי הניהול זהים בד"כ לקופת גמל וניתנים למיקוח
היתרון הנוסף והבולט הוא זמינות של הכסף ברמה יומית
•איזו הטבת מס-רווחי הון קיימת לפנסיונר קיימת?
ronenzb
04/03/13 12:04
34

התעניינתי גם באופציה הזו,
לא ראיתי שיש הטבת מס רווחי הון לפנסיונר במסלול כזה.
אתה יכול לפרט?
כמו כן דמי הניהול במסלול הזה הם כ - 1.5% וזה כמעט לא ניתן למיקוח
בגמל מקס 1.1% וכנראה שאפילו 0.8%
פשטו אין הרבה חברות שמציעות תוכנית כזאת...
•תגובה
assaf el
04/03/13 13:10
33

סעיף 125 לפקודה
125ד(ג) - במסגרת סעיף זה שני בני זוג יכולים להגיע להטבת מס בסך 16,200 ש"ח ויחיד13,200 ש"ח התנאי הוא בש-1.1.2003 הם היו בני 55
125 ה מאפשר להגיע לפטור של - 34,902 ש"ח
דמי הניהול שמוצגים גבוהים וניתן להשיג דמי נהול נמוכים יותר
המוצר קיים בכל חברות הביטוח ( יש אחת שמתמקחת יותר על דמי הניהול)
השקיעו בתבונה
•אפשר לקבל המלצות על פוליסות כאילו
ronenzb
04/03/13 14:42
26

היי
אני מכיר רק את כלל והפניקס,
בכלל הדמי ניהול 1.3%
בפיניקס אפשר לקבל 1% אבל הרווחים שלהם משמעותית יותר נמוכים
אשמח לשמוע על בתי השקעות נוספים שיש להם מוצר דומה
אפשר גם במייל פרטיי...
ºהראל מגוון, מנורה טופ פיינס
דייב דנ
04/03/13 15:58
22

•באיילון זה נקרא יתרון
i c u 2
04/03/13 20:15
24

תוכל לראות תשואות בביטוח נט.
•
נפתח פורום עב"מים וחוצנים!
הנהלת הפורומים
03/03/13 18:31
4

מה זה שם למעלה בשמיים? זה ציפור? זה מטוס? זה בטוח לא סופרמן!
אנו שמחים לבשר לכם על פתיחתו המחודשת של פורום
עב"מים וחוצנים.
אתם מוזמנים לתת לסקרנות שלכם להשתולל! זה המקום לדון בכל הקשור לתופעת העב"מים ובאלה שככל הידוע מטיסים את חלקם.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f... •איחוד קרנות פנסיה
mik1979
01/03/13 17:50
58

שלום לכולם,
אני מתחילה לעבוד במקום עבודה חדש ולאחר בירור מסתבר שמשתלם לי לעבור לחברת ביטוח אחרת שאיתה עובד מקום העבודה החדש. סוכן הביטוח של החברה אליה אני אמורה לעבור שלח לי טפסי הנמקה לצורך העברת הכספים מקרן הפנסיה שיש לי ממקום העבודה הקודם לקרן הפנסיה החדשה. יש לי כמה שאלות בנושא:
1. האם ניתן להעביר עוד קרנות פנסיה לחברת הביטוח החדשה ולאחד את הכל? (מסתבר שיש עוד מקום עבודה צדדי כזה בעבר שפתח לי קרן פנסיה שלא ממש ידעתי עליה, יש שם איזה 1000 שקל)
2. קרן הפנסיה שהיתה לי במקום העבודה האחרון עומדת להיסגר כיוון שלא עבדתי כמה חודשים ולא הועברו אליהם כספים. האם זה משנה אם הקרן תספיק להיסגר או לא עד שסוכן הביטוח החדש יעביר את הטפסים להעברת הכסף שיש שם לחברת הביטוח החדשה?
אני משערת שמה שחשוב לי לדעת האם יש לי שליטה על איפה כל הכספים לפנסיה יהיו (כולל אלו שכבר צברתי בחברות ביטוח אחרות)...
המון תודה
•בערך
i c u 2
01/03/13 21:53
43

בקרן הפנסיה יש דבר שנקרא תוכניות.... כל מעסיק למעשה הוא תוכנית תחת הת.ז. שלך....זאת אומרת שאם היו לך 4 מעסיקים, הם יכולים לשבת באותה חברה תחת הת.ז. שלך וברגע שתרצי לעבור לחברה אחרת כל ה-4 יעברו איתך וכמובן שאת יכולה להביא מ 4 חברות שונות, כל חברה מעסיק הכל לחברה אחת ואז יהיו לך 4 מעסיקים {3 לא פעילים ואחד פעיל} באותה חברה.
לגבי הרצף... תלוי כמה זמן עבדת שם, בעיקרון מרגע שהפסיקו להפריש לקרן את חייבת לחזור להיות מבוטחת תוך 5 חודשים מקסימום... ע"מ לא לאבד את הרצף והגיל הביטוחי.
שימי לב שלא היו לך שינויים במצב הבריאותי בין המעברים... שלא יצא מצב שהיית בריאה בקרן הקודמת ועכשיו תהיי חולה חלילה ואז על המחלות החדשות בקרן החדשה לא יהיה לך כיסוי.
•איך בוחרים חברה? ויועץ?
קסיופאה5
27/02/13 21:07
48

שלום לכולם - אני עובדת מדינה מתחילה (משרד ראה"ם) ואמורה לבחור לעצמי חברה לניהול קרן פנסיה וקרן השתלמות.
מאוד מופתעת שאין משהו DEFAULT - עד היום עבדתי בהייטק, ולכל חברת הייטק קטנטונת הייתה את החברה שהם סגרו איתה על תנאים טובים וכל העובדים בוטחו דרכה.
מבינה שיש המון חברות, כל אחת עם תנאים קצת אחרים ואני צריכה להבין מה הדבר שמתאים לי ולמשפחתי על סמך כל הקרטריונים. ברור שאין לי את הכלים המלאים לעשות את זה..
נראה לי שבעצם אני מחפשת המלצה ליועץ שיוכל לעזור לי בצורה אוביקטיבית.. אבל אני מרגישה שלכל היוצעים יש יתרון למשוך אותי לחברה מסויימת (לכל אחד יש חברות שנותנות לו כסף אם הם מביאים להם מבוטחים). אני טועה? יש יועצים "אוביקטיבים"?
מה דעתכם?
תודה!
•יש להבחין בין יועץ לבין משווק/סוכן
Feex
27/02/13 22:59
45

יועץ מחוייב להיות חסר זיקה לגוף מנהל כלשהו. ובמובן זה הוא אובייקטיבי כי התגמול שלו לא תלוי בגוף המנהל.
סוכן/משווק הם בעלי זיקה לגוף מנהל. יתרה מכך רוב סוכנויות ההסדרים הם חברות בנות של אחד מהגופים המנהלים. לכן התחושה שלך שיש להם ייתרון לחברה מסויימת.
•יועצים פנסיונים
דייב דנ
28/02/13 08:51
46

יש לא מעט יועצים פנסיונים עצמאים, את יכולה לחפש אותם בגוגל. את יכולה למצוא אותם גם בפורום הזה.
יועץ פנסיוני עצמאי מקבל שכר מהלקוח ואין לו זיקה לגוף מוסדי כזה או אחר.
•הבנתי, תודה
קסיופאה5
28/02/13 08:59
35

האם יש חברות שעובדות עם עובדי מדינה ונותנות להם תנאים טובים?
אני, כאמור, מאוד מאוד הופתעתי שאין משהו DEFAULT, איך זה יכול להיות?
•תגובה
assaf el
28/02/13 09:10
34

ציינת כי בחברות ההיי- טק בהם הועסקת היתה חברה/סוכנות מטפלת ואני מסיק מכך שיש ברשותך כבר תוכניות פנסיוניות
ניתן לפנות לחברה המנהלת את התוכניות שלך ולברר הםא יש לעובדי מדינה תנאים מיוחדים ( בקרנות רבות יש תנאים מצוינים )
•תשובה
i c u 2
01/03/13 16:49
32

אין ברירת מחדל... כל אחד מנסה לדחוף את מה שמביא לו בונוס הכי גדול בין אם את יודעת על זה ובין אם לא.
לגבי ההייטק, מה שיש שם זה סוכנות הסדר שגובה ממך דמי ניהול יקרים, בפועל מקבלת מהחברה דמי ניהול הרבה יותר נמוכים והסכם עמלות והפערים הולכים אליהם... הגוף שיתגמל אותם הכי הרבה... אליו הם יעבירו את הלקוחות..
בעבודה ישירה מול חברה מסוימת שאת בוחרת את חוסכת את הפער הזה.
לגבי דמי ניהול... כמובן שזה עניין של מיקוח כמה שיש לך יותר כסף תקבלי דמי ניהול נמוכים יותר.
אין הבדל בין עובדי מדינה לאנשים אחרים, גם אם יגידו לך שיש.... אין. נטו מיקוח, פועל בניקיון לדוגמה יכול לקבל דמי ניהול נמוכים יותר מעובד מדינה {כמובן להמחשה}.
לגבי תשואות, את יכולה לראות מה כל חברה עשתה בגמל נט ובפנסיה נט וכמובן שלא בהיכרח מי שהיה עד עכשיו הכי טוב יהיה גם הכי טוב בעתיד ....
אני עובד באחת החברות, אם את רוצה שלחי לי מסר.
•ולגבי אוביקטיביות
i c u 2
01/03/13 16:50
26

יועץ פנסיוני למעשה אמור להיות הכי אובייקטיבי.... אבל אל תשכחי שביקור אצלו עולה אלפי שקלים.... מה שכמעט בכל המקרים אינו משתלם.
•יש סיבה לכך שלעובדי מדינה אין"סוכן בית"
דורה45
04/03/13 18:51
28

סוכנות ההסדר שעובדת בחברת הייטק לרוב אינה נותנת לעובדים את התנאים הטובים ביותר (אני לא מדברת על עובדי גוגל או בנק לאומי, אלא על מעביד בינוני+) ולכן בצדק מקומות העבודה מעדיפים שכל עובד יקח על אחריותו את הכיסוי הביטוחי שלו.
קחי בחשבון שיועץ אינו מבצע עבורך את הביטוחים ולכן בהכרח תזדקקי גם לסוכן. ההכשרה היא אותה הכשרה רק שעבור ייעוץ של סוכן לא משלמים.
סוכן טוב יעדיף לעשות לך ביטוח בחברה בה יש לו תנאים טובים, הנחה בדמי ניהול וכן- גם תגמול נאה. איש לא עובד בחינם אבל בשביל שסוכן ירויח ממך מה שיועץ לוקח עבור שיחת ייעוץ את צריכה להיות לקוחה שלו כמה שנים טובות.
אני הייתי הולכת לסוכן לפי המלצות של מכרים.
•מסכים כמעט עם כל מה שרשמת
ibs123
06/03/13 23:27
13

חוץ מהקטע עם הסוכן, אם עובדים ישירות מול החברות ביטוח אז עובדי מדינה מקבלים דמי ניהול מאוד מאוד מאוד נמוכים
משתלם יותר מאשר סוכן..
•בחירת קרן פנסיה כעובד שכיר
Guysegal1
27/02/13 20:16
58

שלום,
רציתי לשאול שאלה בנוגע להצטרפות לקרן פנסיה חדשה כעובד שכיר.
זו העבודה הראשונה שלי במשרה מלאה כך שעד היום צברתי כמה עשרות שקלים בעבודות עבר.
בשבועיים האחרונים אני עורך סקר שוק מול קרנות הפנסיה וסוכני ביטוח שונים בכדי לקבל כל מיני הצעות לקרן.
אני מתכנן לבחור את ההצעה שהכי תשתלם לי בעיקר מבחינת דמי ניהול (וכמובן שעוד פרמטרים נוספים כגון תשואה, סיכון וכו')
כאשר דיברתי עם איש הפיננסים בחברה שבה אני עובד הוא אמר לי שהוא עובד מול סוכנת ביטוח ספציפית שאליה הוא מעביר את הבקשות של כולם והיא זו שמעבירה את הכספים לקרן הפנסיה. הוא אמר לי שהחברה עובדת מול סוכנות ביטוח זו והוא לא מעביר את הכספים לסכנויות אחרות. הנימוק שלו היה שלכל עובד יש 2-3 קרנות שונות (פנסיה, מנהלים, השתלמות) ואם כל אחד יבחר זה יהיה קשה מאוד לניהול.
איש הפיננסים של החברה אמר לי כי אני יכול לקבל הצעה מאיזו קרן שארצה, אך התיווך חייב להיות דרך הסוכנות אתה עובדת החברה בה אני מועסק. חשוב לציין כי תיווך זה מעלה את ההפרשות החודשיות (דמי תיווך), וכאמור אינני יכול לבחור מתווך אחר.
בחוזה ההעסקה שלי, תחת סעיף "ביטוח מנהלים ו/או קרן תגמולים" רשום:
"...במהלך תקופת ההעסקה של העובד בחברה, הפוליסה תהיה בבעלות החברה. למעט כמפורט להלן, בכל מקרה של הפסקת יחסי עובד-מעביד בין החברה לבין העובד, תעביר החברה את הפוליסה לבעלות העובד...."
(מלל זה או דומה לו איננו רשום בסעיף "קרן השתלמות". האם דין קרן הפנסיה כדין קרן ההשתלמות או שגם זה צריך להיות רשום במפורש בחוזה?)
השאלה שלי היא האם מבחינה חוקית/חוזית אני אכן מוגבל באפשרויות שלי וחייב אני להעביר את כספי הפנסיה שלי דרך התיווך שעמה עובדת החברה המעסיקה אותי, או שאני יכול ליצור עסקה בצורה ישירה עם קרן פנסיה אחרת ולהנחות את החברה המעסיקה שלי להפריש לשם את הכספים ישירות, או לחילופין להפריש לסוכן (מתווך) אחר שבו אני אבחר.
תודה מראש,
גיא
•כיום בפועל אין לעובד זכות בחירה בסוכן
Feex
27/02/13 22:55
43

הוא חייב לעבוד עם מנהל ההסדרים של המעסיק. במקרה ואתה יכול לקבל בחוץ תנאים טובים יותר ניתן לפתוח את הופה ישירות מול הגוף המנהל ורק להודיע למנהל ההסדרים של המעסיק שלשם אתה מעוניין להעביר את הכספים.אם הוא לא יסכים לתת לך את התנאים שקיבלת קודם תוכל לפנות למעסיק שלך וליידע אותו שתנאיו של מנהל ההסדרים שאיתו הוא עובד אינם משתווים למה שניתן להשיג בשוק. ניתן גם לפנות ישירות לגוף המנהל ולהודיע לו שבמידה ולא ישמרו לך התנאים שהוסכמו אתה תעביר את הכספים. לעיתים זה עובד. כל הדרכים האלו לצערי עלולות להיות כרוכות בעימות עם המעסיק ולכן רוב העובדים נרתעים מהם.
ישנו תיקון לחוק הייעוץ והשיווק שיעניק זכות בחירה לעובד. התיקון עבר בוועדת השרים לענייני חקיקה אך לצערי עדיין לא עבר בכנסת. אם וכשיעבור יכנס לתוקף באמצע 2014 ואז המצב ישתנה.
•הגוף המנהל
Guysegal1
27/02/13 23:12
34

תודה על התגובה, זה בהחלט תואם למה שקראתי באינטרנט,
למה התכוונת במשפט - "ניתן גם לפנות ישירות לגוף המנהל ולהודיע לו שבמידה ולא ישמרו לך התנאים שהוסכמו אתה תעביר את הכספים, לעיתים זה עובד"
הכוונה הגוף המנהל הוא לקרן עצמה לפי מה שאני מבין, לא הבנתי מה לעיתים עובד..
•הבנת נכון
Feex
27/02/13 23:23
26

התכוונתי שלעיתים גוף מנהל (הקרן או חברת הביטוח או בית ההשקעות שמנהלים את הקופה) יעשו מה שצריך כדי לשמור אותך ויסתדרו עם הסוכן עצמו. אם מדובר ב מקום עבודה ראשון וקופה שאין בה סכום משמעותי לא סביר שזה יקרה. אבל לעיתים זה קורה כשכבר מצטבר כסף.
ºתודה!
Guysegal1
27/02/13 23:30
10

•
מזמינים אתכם לסרט "היחידה"
הנהלת הפורומים
27/02/13 18:12
4

פורים מאחורינו ופסח לפנינו, וכדי לעזור לכם להעביר את הזמן בין החגים בצורה המיטבית אנו שמחים להזמין אתכם לשובר הקופות הבריטי ואחד מסרטי הפעולה הטובים ביותר שנעשו בשנים האחרונות בהשתתפות דמיאן לואיס (הומלנד).
הסרט
"היחידה" מבוסס על סדרת טלוויזיה בריטית מצליחה משנות ה-70 ועוקב אחר ג'ק ויחידת העילית שלו המופללת על ידי אדם מסתורי.
לפרטים נוספים על הסרט, מועד ההקרנה והרשמה:
https://www.facebook.com/tapuz.co.il/app_266224890... •משיכת כספים מקופת גמל...
mik1979
27/02/13 16:26
102

שלום רב,
לפני מליון שנה בערך (30 שנה ליתר דיוק), הוריי פתחו לי על שמי מעין קופת גמל בבנק לאומי. זכור לי גם שלפני כמה שנים קיבלתי על זה מכתב מהבנק אבל לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות. היום במקרה שוטטתי בחשבון הדיגיטלי ולחצתי על לשונית קופות גמל/פנסיה וראיתי את זה. מדובר בקופה שנקראת "פסגות גמל תגמולים" ויש שם כמה אלפי שקלים. כמו כן כתוב שמועד הזכאות שלי למשיכת הכסף הוא 60. האם זה באמת כך?? הרי הוריי פתחו את זה כמעין קופת חיסכון ולא פנסיה. אני עומדת לגשת לבנק, האם יעשו לי בעיות לפדות את הכסף עכשיו? אגב, אחי פתח קופה מסוג זה (שגם הורי פתחו לו) לפני 10 שנים בערך.
•תגובה
assaf el
28/02/13 09:18
57

תבדוק מול מרכז השירות של פסגות מה מעמד הקופה
מה שאתה מתאר מתאים לקופה של שכיר וייתכן והמעמד שגוי
קופה במעמד עצמאי שנפתחה לפני 30 שנה ולא בוצעו אליה הפקדות בשנים האחרונות ניתן למשוך
•תשובות
i c u 2
28/02/13 18:48
47

א. סיכוי מאוד גבוה שהקופה שלך היא עצמאית, מה שאומר שאפשר למשוך אותה אחרי 15 שנה מיום ההפקדה הראשונה.
ב. באינטרנט בד"כ רשום כספים שהופקדו עד 2005 - 15 שנה... בלה בלה בלה ואז כספים שהופקדו מ 2008 גיל 60 בהתקיים פנסיית מטרה כקצבה בלבד ומדובר בכספים להבנתי שהופקדו לפני 2005 מה שאומר שהם כבר נזילים.
ג. אין צורך לגשת לבנק.... תרימי טלפון לפסגות, תוודאי שזה נזיל, הם ישלחו לך טפסים, תחזירי להם הכל קריא וברור... טופס משיכה, צילום צ'ק או אישור ניהול חשבון וצילום ת.ז. עדכנית ותוך 4 ימי עסקים יהיה לך כסף בחשבון.
כ"כ פשוט .
•הכל בסדר, הוצאתי את הכסף :)
mik1979
28/02/13 22:13
46

הם אומנם דרשו ממני להגיע פיזית לסניף (וחבל) אבל לא הייתה בעיה למשוך את הכסף. המון תודה לכל מי שענה.
•פורומים חדשים ב

הנהלת הפורומים
26/02/13 17:44
5

מה משותף לדוקטור הו, מונטי פייתון, זיווגים, טורצ'רווד, טופ גיר, סקינס, אחוזת דאונטון... כולן כמובן סדרות בריטיות משובחות. אז אם סדרות בריטיות הן גם כוס התה שלכם בטח תשמחו לשמוע על פתיחתו מחדש של פורום
טלוויזיה בריטיתhttp://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f... 
אנו שמחים לפתוח מחדש את פורום
הילינג אנרגטי. אתם מוזמנים להשתחרר ולחלוק עם חברים בעלי אותו עניין, את תחושותיכם בעניין הריפוי האנרגטי והתפתחות רוחנית המביאה לבריאות גוף-נפש.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f... 
אם גם את מוצאת את עצמך מתלבטת איך לשלב בצורה מיטבית בין הבית, האמהות והעבודה, פורום
אמהות עובדות הוא המקום בשבילך. בפורום תוכלי להתייעץ, לשוחח וללמוד מנסיונן של אמהות אחרות.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f... 
ד"ר שי אלדר, מומחה בכירורגיה כללית, היחידה לטיפול בהשמנת יתר, המערך הכירורגי במרכז הרפואי ת"א ינהל מעתה את פורום
ניתוחי קיצור קיבה אשר נפתח מחדש. אתם מוזמנים לפורום:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f... •דמי ניהול לקופות תגמולים - קופות גמל
trlub
26/02/13 09:00
66

בסוף שנת 2012 היו פרסומים העיתונות על שינוי עמלות ניהול בקופות תגמולים ופיצויים שכללו הורדת עמלות מצד אחד ומאידך גבית עמלות גבוהות לפיקדונות רדומים של עד 5000 ש"ח
כך שתוך פרק זמן קצר הפקדון יכול להתאפס.
האם התקנות אכן מיושמות?
תודה מראש
•כן
assaf el
26/02/13 14:42
36

תברר מול קופת הגמל שלך מה האפשרויות העומדות בפניך ( הקופה לא תתאפס בפרק זמן כל כך מהיר)
•לנוכותך: תקנות דמי ניהול התקפות היום
Feex
26/02/13 16:30
70

רצפת דמי ניהול בגובה 9 שקלים הוגדרה בטיוטת תקנות שאמורה להיכנס לתוקף ביולי 2013. כמדומני היא עדיין לא אושרה סופית ולכן לא ברור אם תכנס לתוקף. לנוכותך מצרפת קישור לטיוטה וקישור להוראת שעה שמאפשרת משיכת כספים מקופות שבהן סכום הצבירה נמוך מ- 5000 שקלים
•רק לחדד
Feex
26/02/13 19:29
37

ברגע שיכנס לתוקף בתקנה רצפת דמי ניהול אזי, תכנס לתוקף הוראת שעה המאפשרת משיכת קופות קטנות עד 5000 שקלים.
•להלן תשובה שקיבלתי מקופת הגמל תודה!
trlub
27/02/13 12:30
37

ביום 17.10.2012 פורסמה טיוטת תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (משיכת כספים מקופת גמל)
המטרה - לאפשר לעמיתים עם יתרה של פחות מ-5,000 ₪ בגמל ושלא הפקידו שקל מאז ינואר 2012, לבצע משיכה כדין ללא מס
עדיין מדובר בטיוטה שלא נכנסה לתוקף.
•שאלות על קופת גמל
radicaldreamer
25/02/13 20:48
50

שלום,
התחלתי עבודה חדשה ויש לי קופת גמל ממעסיק קודם.
סוכן הביטוח שעובד עם החברה החדשה אמר לי שאני לא יכול להמשיך קופת גמל ממעסיק קודם ושאני חייב לפתוח קופת גמל חדשה.
פתחתי אצלו קופת גמל חדשה וביקשתי לנייד את הכסף מהקופה הישנה לקופה החדשה (מדובר על בית השקעות אחר) וכעת הוא אומר לי ששוב זו תהיה קופה חדשה ושלא ניתן לאחד קופות.
האם זה נכון?
מה יקרה לותק של הקופה הישנה? האם הוא ישמר לאחר הניוד ?
•תשובה
i c u 2
25/02/13 21:11
31

קופת גמל היא למעסיק אחד, סיימת לעבוד אצלו, תצטרך לפתוח קופת גמל חדשה עבור המעסיק החדש.
לא ניתן לאחד בין שתי הקופות.
בקופה הישנה, כספים שנצברו עד 1.1.2008 יהיו נזילים באיזה שהוא שלב, וכספים אחרי 1.1.2008 יהיו ניתנים למשיכה רק כקצבה {תצטרך להעביר לקרן פנסיה ומשם לקבל את הקצבה}.
•המלצות
Feex
26/02/13 01:09
27

יש טעם לפגם בכך שרק לאחר הניוד נאמר לך שתצטרך לפתוח קופה חדשה.
כבר נתקלתי בגופי השקעות שכן מאפשרים המשך הפקדות בקופת גמל קודמת אבל גם בכאלו שלא מאפשרים כך שלא זו הבעיה.
אם ממילא צריך לפתוח קופה חדשה ונפרדת להפקדות חדשות אין שום סיבה לנייד את הכספים בקודמת לטיפולו של הסוכן.
מדובר בקופה שאותה תוכל לנהל ישירות מול הגוף המנהל ומאד מומלץ לפנות ישירות לגוף המנהל ולנסות לבדוק מה התנאים שתוכל לקבל מהם ללא גורם מתווך בדרך.
מומלץ מאד לעשות סקר שוק בנוגע לעמלות.
לנוכותך תוכל למצא בחתימתי הפניה לאתר שיוכל לסייע לך במשימה זו ללא עלות.
בנוסף: אני מקווה שהובהר לך שזכות הבחירה בגוף המנהל ובמוצר הפנסיוני שלך בלבד ולא ניתן להגביל אותך בכך בשום צורה.
•הערים הגרועות והטובות לפרישה בישראל
Eran2013
25/02/13 16:55
66

הערים הגרועות והטובות לפרישה בישראל, צפו בתוצאות המפתיעות
http://wp.me/pSSXg-30 ºכתבה טובה
hovavran
26/02/13 09:04
16

•סגירת חשבון קופת הגמל
gillowshtern
25/02/13 16:08
57

שלום
נפתחה לי קופת הגמל וברצוני למשוך את כל הכסף
האם אני אאלץ לשלם מס על כך?
•תגובה
assaf el
25/02/13 18:10
51

תלוי בוותק של הקופה ובמעמד שלה- עצמאי או שכיר
ºותק של 30 שנה ואני שכיר
gillowshtern
25/02/13 19:45
39

•תגובה
assaf el
26/02/13 08:55
46

החל מגיל 60 ניתן למשוך את ההפקדות עד סוף 2007 עם מס רווחי הון בלבד
•כנראה שלא הסברתי את עצמי
gillowshtern
26/02/13 15:49
42

אני בן 30
יש לי קופה שנסגר כשנולדתי ונפתחה לא מזמן
אני רוצה למשוך את כל הכסף
האם יש לי מס על עניין כזה?
•אם הקופה נזילה אז לא
i c u 2
26/02/13 20:47
35

אלא אם בעת ההפקדות עברו את התקרה המקסימלית של ההפקדות אבל זה די נדיר.
•האם הם חייבים להודיע לי?
gillowshtern
27/02/13 07:15
25

מדובר בסכום של כ-9,000 שח היום שנסגר בשנת 1983 עם 12,000 שקל ישנים
מאז לא נגעו בקופה.
שלחו לי טופס למלא פרטים עם חשבון הבנק שלי וכו'
אבל לא ברור לי אם יורידו לי מס כלשהו.
ואולי עדיף לי פשוט להעביר את הכסף לקופה אחרת וככה לא אאבד כסף למיסים?
•אין קשר
i c u 2
28/02/13 18:42
15

א. סיכוי מאוד מאוד מאוד נמוך שתשלם מס כלשהוא אם הקופה נזילה.
ב. לא משנה לאן וכמה תעבור, אם היו הפקדות מעל התקרה אתה תשלם מס.
ג. הכל מחשב עושה, הם לא ידעו להגיד לך כמה מס תצטרך אם בכלל ... רק לאחר שהכסף יימשך יופיע כמה מס נגבה אם בכלל.
•תגובה
assaf el
27/02/13 09:09
18

על פי המידע שמסרת אתה לא אמור להיות מחוייב במס
תוודא זאת מול מרכז השירות של קופת הגמל
•מועד מומלץ לקבלת פנסיה ממקפת
בני 1231
23/02/13 17:13
54

שלום רב
אני בן 63 ומקבל פנסיה תקציבית מהמדינה כ 8000 שח וזכאי לקבל פנסיה ממקפת אישית של כ 3500 שח
באיזה גיל כדאי לבקש את הפנסיה . האם כדאי להמשיך בהפקדות לפנסיה על מנת לקבל זיכוי לצורך הפחתת המס
תודה
•זה יהיה לא רציני לזרוק תשובה
Feex
23/02/13 22:27
50

תלוי באפשרות שלך לדחות את הפנסיה וכמה אתה צריך את הכסף
תמיד רצוי לדחות ולהמשיך להפקיד כי זה יגדיל את הקצבה שלך בעתיד: גם יותר סכום צבור וגם מקדם נמוך יותר.
אבל אם יש לך צורך בכסף מה הואילו חכמים בתקנתם?
מומלץ במקרה שלך להתייעץ לגבי היבטי מס עם יועץ שיקח בחשבון את כל המצב שלך ויסביר לך את ההשלכות של כל בחירה מבחינת גובה הקצבה והטבות המס.
הייתי אפילו אולי פונה ליועץ שמתמחה בפרישה ולא סתם יועץ.
בהצלחה
•מצטרף להמלצה לגשת לייעוץ פרישה
Itzik RDVC
24/02/13 14:48
42

יש המון פרמטרים שצריך להתחשב בהם ויכולים לשנות משמעותית את הקצבה ותשלומי המס שלה.
פשוט חובה לגשת למומחה לפרישה.
אני אשמח להמליץ לך במסרים או אימייל על מומחים כאלו, אנו לא עוסקים בפרישה.
•ייעוץ בפרישה
hovavran
26/02/13 09:02
42

אשמח לתת ייעוץ מקצועי בפרישה
אפשר לפנות בפרטים מטה
•שאלות בנוגע לקופת גמל
asnare
20/02/13 18:42
70

שלום לכלום
בסוף החודש אוכל למשוך את קופת הגמל שלי מאחר ותמו 6 שנים - אקסלנס 685.
בוודאות שאצטרך חלק נכבד (לפחות חצי ואם לא הכל) עד 12 חודשים מהיום, בסבירות גבוה שכבר מעוד חודש אזדקק בחודשים מסויימים לכ 7000/10000 ש"ח בחודש ובחודשים אחרים לכלום.
כמוכן נכנסתי לגמל נט לראות מה היו ביצועי הקופה וממש לא ברור לי הדוח שהתקבל, אשמח לתשובות לשאלות מטה:
1. אשמח להסבר קצר על ביצועי הקופה ביחס לקופות אחרות, האם כדאי לעבור לקופה אחרת?
2. האם כדאי למשוך את כל הכסף מיד כשישתחרר? אם לא אז מה כן לעשות?
3. האם ישנה סכנה בכך שאינני מושך את הכסף שהוא יאבד מערכו?
4. האם יכולה להיות סיטואציה שיוטלו על הכספים שנצברו בקופה מיסים?
בעקרון זה הכסף היחידי העומד לרשותי כעת לצורך השלמת קנית דירה ולכן אני מאוד רוצה לוודא שמלואו יעמוד לרשותי כאשר אזדקק לו
תודות!
•תשובות
i c u 2
20/02/13 20:41
38

1. אם מדובר בצבירה של כמה אלפי שקלים בודדים, אין טעם .... אם לא, אתה מוזמן לחפור בגמל נט ולמצוא קופה טובה יותר ובית השקעות שיתן לך דמי ניהול טובים יותר.
2. אם אתה צריך, תמשוך, אם לא, לא.
3. הכסף מושקע בשוק ההון, אם יהיו ירידות הקופה תרד, אם יהיו עליות, הקופה תעלה, אם השוק לא יזוז, רק ייגבו דמי ניהול.
4. מיסים בד"כ אינם רטרואקטיביים אלא רק מעתה והלאה, על הגמל אין כמעט סיכוי שיוטלו מיסים, על קרנות ההשתלמות יש סיכוי קצת יותר גבוה אך לדעתי גם הוא אפסי
5. אם אתה נורא פוחד על הכספים ויש שם הרבה ותצטרך אותם בטווח המיידי בוודאות, פדה אותם, שים בפקמ בבנק לחודש חודשיים עד שתצטרך..
•מצ"ב קישור להשוואת תשואות אקסלנס גמל
mygemelnet
21/02/13 00:43
35

השוואת תשואות אקסלנס גמל (685)אם אתה רוצה להקטין את הסיכון לכספי הגמל שלך, אתה יכול להעבירם לקופת גמל שמתמחה בהשקעה בשקלי קצר ולהמשיך לקבל מפטור ממס על הרווחים.
רק תזכור להתמקח על דמי הניהול שכן התשואות באפיק זה הם כיום מאד נמוכות ושיעור דמי הניהול כאן הרבה יותר משמעותי.
אפשרות נוספת היא למשוך את הכסף ולהפקידו בקרן נאמנות כספית, שם דמי הניהול נמוכים יותר ואתה משלם מס רק על הרווח הריאלי (=הרווח בניכוי האינפלציה).
לנוחיותך מצ"ב קישור
להשוואת קופות גמל במסלול שקלי קצר ºFeex
21/02/13 17:35
10

•מצטרף לשאלה
danidin67
25/02/13 14:19
16

האם לא עדיף להשקיע באפיק סולידי
כמו פיקדון בנקאי?? הריבית טובה,
הכסף בטוח ונזיל.
•תשובה
i c u 2
25/02/13 21:08
11

בפקדון בבנק תקבל ריבית אפסית 1.5%-1.8% וגם על הגרושים האלה תשלם מס...
כאן גם התשואות גבוהות יותר בממוצע של 5 שנים זה בערך פי 2.5 ובממוצע של שלוש שנים זה פי 3.5 {אם משווים את זה לקופה המדוברת בכותרת... 685}.
יש קופות גמל עם ממוצע 8% בשלוש שנים ו 10% בחמש שנים.
מעבר לזה, בקופות גמל הרווחים פטורים ממס.
•פיצויי פיטורים
rj111
20/02/13 10:02
79

אם לא אפדה את פיצויי הפיטורים, האם ניתן למשוך אותם במועד מאוחר יותר בכל עת?
•כן
i c u 2
20/02/13 20:35
53

אם יש לך טופס שחרור כספים מהמעסיק + טופס 161 אז כן.
שלח את הטפסים לחברה המנהלת {שיופיע להם במערכות} ותחליט אח"כ אם בא לך ומתי בא לך לפדות.
•באיזה מקרה יקחו מס על רווחי ההון?
rj111
21/02/13 08:55
41

אם אגיש טופס 161 ואם לא אגיש, באיזה מקרה יקחו מס על הרווחים?
•תשובות
i c u 2
21/02/13 19:06
42

עד תקרה של כ-10K הפיצויים פטורים.
מעל זה תצטרך ללכת לפקיד שומה ע"מ שיקבע כמה מס תשלם {כמובן ביחס להכנסתך ..} או שבטופס 161 רו"ח של המעסיק יחלק את הפיצויים לפי שנים וכל מיני קומבינציות כאלה שאפשר להוריד איתן את המס.
אם לא תגיש 161 עם פיצויים פטורים יבקשו ממך אישור פקיד שומה ולהיפך, אם תגיש עם פיצויים פטורים לא יבקשו אישור מפקיד שומה.
•שים לב
Feex
21/02/13 18:25
49

גם אם בחרת שלא למשוך את כספי הפיצויים בפועל מקופת הגמל ו/או ביטוח המנהלים בעת עזיבת עבודה או פרישה, עדיין חלה החובה על אותה הקופה ו/או חברת הביטוח לנכות את המס במלואו במועד עזיבת עבודה או פרישה. אלא אם החלת עליהם רצף פיצויים או רצף קצבה.