לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

לא מנוהל - רוצה לנהל את הפורום? לחץ כאן.
אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לבית של ה"קרניבורים" בתפוז.



פורום זה הוא המקום לאוהבי הבשר מכל הסוגים.

לא בכדי ניבחר השם, עבורנו אהבת הבשר היא ראשונית, בסיסית, חייתית כמעט.

קרניבורים = טורפי על בקיצור אוכלים כל מה שלא אוכל אותנו קודם

בעבר הרחוק הצייד סיפק לאדם – הטורף העליון את רוב צרכיו:

מזון, ביגוד, מסתור מאיתני הטבע כשלא הייתה מערה בסביבה וכ"ו.

בפורום זה אנו רוצים להביע ולחלוק את אהבתנו לבשר במתכונים, מאמרים ובכל פעילות וירטואלית

ומחוץ לורטואליה, שתהיה מקום מפגש לכל אוהבי הבשר באשר הם.



מקום בו אנשים ימצאו קרקע פורייה לספר, ללמד וללמוד האחד מהשני איך ומה מקום בו נרגיש כי יש עוד כמונוטורפים גאים שכמונו.

כל שנותר הוא לדסקס ולשתף במתכונים ותמונות של מאכלים ותבשילים עם בשר. מתבשילי סבתא ועד בישול גורמה.

טיפים, רעיונות ושיטות מיוחדות יתקבלו בשמחה. סדנאות מצולמות בשלבים יכנסו למאמרים,

וכך גם שרשורי נושא ומתכונים חדשים.

כמובן שיהיה מקום גם למיסביבים של הבשר תוספות ואלכוהול שתמיד תמיד הולך טוב עם הבשר, אך העיקר והבסיס

יהיה הבשר על האש, בקדרה, במחבת, במעשנת בכל דרך ובכל צורה כל חידוש, כל שבב מידע יתקבל בברכה ובאהבה.

 



למען הנוחות של כולם השתדלו לשרשר תגובות להודעה המקורית בכדי שלא להעמיס על העמוד הראשון

ולמנוע דחיקת הודעות אחרות למטה. חל איסור על פרסום בפורום - רוצים פנו אלינו ואנו מבטיחים תגובה



גם על מסירת מספרי טלפון שלכם או של אחרים חל איסור מתוך דאגה לשלום הגולשים ולמטרה זו יש את המסרים האישים.



נבקש לא להיגרר למריבות מכל סוג שהוא מעל דפי הפורום ובמידה ומישהו פגע או העליב להסב את תשומת ליבינו לכך במסר והעניין יטופל.

 

הפורום אינו המקום למריבות בנושא בעלי החיים ורווחתם. כל הודעה בנושא תימחק לעומת זאת אם רוצים להדיין על הנושא בנועם ....אין בעיה, כול עוד הדיון אינו עושה שימוש בסופרלטיבים כגון השואה לדתות מסויימות

השוואה לעמים מסויימים או לזעוועה כמו השואה והמקורבים אליה ....

 

נבקש להשתמש בפורום בשפה נאותה ובנימוס אחד כלפי השני. המטרה היא לשמור על אוירה חברית וכיפית. מקווה שכולנו נהנה ביחד.

 

אנו כמנהלים שומרים לעצמנו את הזכות ....להטוות את הדרך של הפורום תוך כדי שיתוף עימכם

מצד שני החלטות ניהוליות כגון מה להשאיר ומה למחוק יתבצעו עלידינו ולא תמיד תוך כדי התחשבות

וזאת מתוך הכרות האינטרנט וחלק מהגולשים בו העושים בו שימוש לרעה

 

רעיונות הצעות יעול ובכלל שותפות לבנייה של משהו מיוחד יתקבלו בברכה

 

ועכשיו ...לנעוץ שיניים .....



  

 

א פרח ....ומאסטר סתיו .

אני צריך עזרה - מסעדת בשרים טובה בראש פינה
13/10/09 19:39
26צפיות
שלום לכולם ,

אני חובב בשר טוב זה שנים . בימים הקרובים אשהה באיזור ר' פינה .

אני זקוק להמלצות בנוגע למסעדת בשר כיאה לקרינבור . דרך אגב , הייתי לפני שנים מס' במסעדת ה"בלק סטיר " . לצערי לא הייתה טובה כפי שציפיתי .

אשמח להמלצות לא רק בר' פינה אלא גם באיזור הגליל העליון במידה ויש  .

תודה מראש .

הכוכב
דוריס קצבים כמובן...
13/10/09 21:39
9צפיות
הסניף הצפוני מעולה

התחנה במטולה גם טובה מאוד (ולאחרונה התברר לי שהיא אפילו בבעלות של קרוב משפחה רחוק שלי :D)
דוריס קצבים
14/10/09 09:09
7צפיות
היינו פעם אחת באיזו שבת, לאחר טיול + עוד זוג חברים.
אחרנו ברבע שעה והמקום שהזמנו לא נשמר. נדרשנו להמתין כ 40 דקות למקום.
כשנכנסנו המקום היה רועש מאוד. השירות היה אנטיפתי.
הבשר טוב - אבל לא כזה שהפיל אותנו מהכסא ולטעמי לא מצדיק את המחירים הגבוהים.
בקיצור - דוגמא מצויינת למקום בינוני עם מיתוע מעולה.
לגבי בלק סטיר - בלי קשר לרמתם, כל הסניפים שלהם נסגרו למיטב ידיעתי.
מצחיקול
14/10/09 11:45
8צפיות

כמזמינים מקום זאת התחייבות דו צדדית
הם מתחייבים שיהיה לך שולחן ואתה מתחייב להגיע בזמן
איחרתם ברבע שעה בשעה עמוסה, סביר להניח שלא ישמרו.
ככה זה בכל מסעדה שאני מכיר.

כשאכלתי שם, השירות דווקא היה נהדר, הבשר היה טוב (לא מפיל)
ואני מסכים איתך שהתמחור יקר מידי.
אני אמנם לא ישבתי שם בדוריס קצבים
14/10/09 09:37
4צפיות
אבל הבשר שלהם מעולה - באחריות,ממליץ בחום
או נחלים, ליד שאר יישוב
13/10/09 22:29
8צפיות
מסעדה צרפתית, חבל"ז, והם יודעים איך לטפל בבשר, כמו בכל מנה אחרת שלהם.

דוריס קצבים בהחלט חלופה ראויה
º
נחלים (קצת) הרבה יותר יקרה
13/10/09 23:23
4צפיות
º
יקרה. אבל מדהימה
16/10/09 21:54
5צפיות
בת יער
14/10/09 09:09
7צפיות
במצפה עמוקה.
אוכל מעולה ואוירה שאין בשום מקום אחר.
מסעדה מעולה
14/10/09 09:39
5צפיות
בשר בכנויות ובאיכיות
º
בהחלט !!!
18/10/09 07:45
3צפיות
רק מיטשוס
15/10/09 09:24
8צפיות
מסעדת הבשרים הכי טובה בצפון וכנראה שגם בארץ שווה מאוד את הנסיעה לקצרין. תבקש מהמארחים קופום הנחה, בד"כ הם יוכלו לספק אחד כזה.

תזמין T בון ואל תאכל הרבה מהמתאבנים המעולים שמגיעים בהתחלה.
הטחנה במטולה מעולה
15/10/09 20:26
5צפיות
יש בראש פינה את עמבורגר (סניף נוסף בצומת הגומא) -
יחסית לא יקרה וההמבורגרים - מולצים ביותר
מתי לאחרונה היית בעמבורגר (מקרוני&גריל)?
17/10/09 12:42
7צפיות
המקום מאוד מאוד יקר. ארוחה בסיסית ל5 אנשים יכולה להגיע ל600 ש"ח. זה לא יקר?
אם לא חשוב כשרות, מסעדת 85 מול ביג כרמיאל
16/10/09 12:52
4צפיות
הנה חוויות שכתבתי בבלוג שלי אחרי ביקור שם בשבוע שעבר.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
דוריס קצבים
16/10/09 13:42
6צפיות
כאשר היינו בצימר בצפון דווקה באמירים הטבעוני
הזמננו מקום ל4 איש בדוריס קצבים
כל אחד הזמין סטיק של חצי קילו
הבשר היה נהדר עשוי טוב כפי שביקשנו וגם היחס וההגשה
היה שווה כל אגורה אשר שילמנו
פוקסי
אני מאד ממליץ
כמו כן קפצנו באחד הלילות למסעדת בת יער ליד עמוקה
המקום מרהיב ביופיו והבשר מעולה הם ממש מקצוענים ולמי שמפריע הרעש: המקום מאד "תרבותי" ושקט
השווארמות הטובות בארץ
13/10/09 12:50
6צפיות
YNET מדרג את השווארמיות הטובות בארץ

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3785207,00...

הטאבון בהוד השרון אחראים ישירים לכרס שלי אבל אחת מהטובות בארץ??

מסכים
13/10/09 14:11
עם המקום הראשון.
ללא ספק מספר אחד.
וגם - קדימות בתור למי שכבר אוכל ורוצה עוד מנה \ חצי מנה.
שמש בנס ציונה
14/10/09 07:10
חזן ברחובות

תנסו באחריות
ומה שאני מבין מזה הוא...
15/10/09 04:31
1צפיות
שבגלל שאני באיזור אילת, מה שאני משיג זה רק "סביר".

טוב שיש את המרכז.
שוק אווז
13/10/09 11:34
18צפיות
אתמול, בעודי עושה קניות ומחפש כתף לא מוכשר (אין במגה בול), נחה עיני על אריזה משובבת נפש: שתי שוקי אווז (כ - 800 גרם) באריזת ואקום קפואה. ראיתי שהאווז הונגרי ונראה טעים ביותר. קניתי. בטח שקניתי.
אז - מה עושים איתו? מעולם לא הכנתי שוק אווז ואשמח למתכונים והצעות.
קוואק קוואק.
אווז
13/10/09 19:30
6צפיות
להפשיר להשרות לילה במיץ תפוזים עם תימין פלפל מלח וכולי

לשים  בתבנית עם רשת כדי שהשומן יזל ולאפות  
כמה זמן
13/10/09 20:02
4צפיות
ובאיזה חום?
כמו רוסטביף
13/10/09 21:21
4צפיות
חום גבוה בהתחלה  נגיד 220  ואחר כך להוריד

זמן פחות משעה לא זוכרת  תלוי  באיזה גיל    הוא הלך לעולמו  אם הוא נפטר בשיבה טובה   אז חבל על הזמן( כשלא הבנתי טוב ספרדית קניתי במקום עוף תרנגולת  ל20 איש וזה לעולם לא התרכך)


אפשר ורצוי להרטיב עם במשרה מדי פעם

עוד שיטה היא זיגוג של דבש וסויה  ולימון  זה יוצר מעטה שחום  

אבל עם תפוז  ואפילו קצת ליקר ברוטב מעדן  
מיפגש צפון יתקיים כסידרו,הנחיות
13/10/09 06:34
הנחיות ליום האירוע בהמלצת משתתפי מיפגשים קודמים ,

כל משתתף באירוע מגיע באחריותו, ואחראי לעצמו לאורך כל המיפגש. מיפגש קרניבורים צפון הוא מיפגש חברים ואינו יוזמה של תפוז.

דף הנחיות:

למשתתפים:
1.1    פורום קרניבורים ו/או  מי מהמארגנים של המפגש לא יהיו אחראים בצורה כלשהי לפגיעה גופנית כלשהי ו/או לנזק כלשהו לרכוש לפני, בזמן, או אחרי המפגש ו/או בקשר כלשהו למפגש ועל כל משתתף לבטח את עצמו באופן אישי ועל חשבונו. כל האחריות לפגיעה ו/או נזק כלשהו תהייה על המשתתף ו/או כל אדם שייקח חלק כלשהו במפגש.
1.2    אף אדם או גוף הפועל פעולות כלשהן בהתאם לחוקים וכל חבר בפורום ו/או אדם אחר לא יישא בכל אחריות לכל אובדן, נזק, פגיעה או אי-נוחות לציוד ו/או למשתתפים ו/או לאנשים אחרים, הנובעים ישירות או בעקיפין מדרך הפעולה או מהחלטותיהם או מכל פעולות או מחדלים שלהם.
1.3   ידוע למשתתפים כי עליהם להקפיד על ילדיהם ובעיקר על כללי שימוש באש. כל משתתף אחראי באופן ישיר בעצמו על נזקים שיגרום הוא או קטין ממשפחתו.

בנוסף:

1.4  כל משתתף אחראי לאיסוף אשפה, פסולת , כל דבר בו השתמש בתום האירוע.
       אין אחריות של מארגני האירוע לשאת באיסוף וסידור המקום. במפגשים קודמים נהנו אנשים מאוכל טוב וחברותא, וכל נושא  
      הפינוי והסדר והניקיון נשאר בידי המארגנים שגם כך טרחו לעמול לארגן וגם להגיע מוקדם להכנת המקום.

1.5  כל משתתף דואג להביא מספיק שתייה לו ולבני משפחתו, כפי שציינו, חובה לבוא עם 2 בקבוקי שתיה לפחות, ולהוסיף בקבוק
       מים רגילים, אפשר מי ברז, העיקר שלא יחסר.
      
1.6  המשתתפים יביאו כלי אוכל, צלחות, סכ"ום, כוסות , מפיות, ומה שצריך כפי שמתארגנים לברביקיו, פיקניק ומה שבסגנון...
      
1.7  האירוע לא מוגדר בטווח שעות מסויים, כלומר המיפגש יתחיל משעות הבוקר. מי שמעוניין להישאר באיזור המיפגש גם לאחר
       שהמארגנים הולכים,כאמור בסעיפים לעי"ל, אחראי לעצמו ולבטיחותו.

מאחר ואין מי שאחראי על הבאת בשר מאיזור המרכז, ייקנה הבשר באיזור חיפה, ממקום מוכר, אם למישהו יש הקפדה על כשרות, בבקשה לציין במסרים.


נשמח לראות את הבאים.

עלות השתתפות תהיה כמו במיפגשים קודמים : 75 ש"ח לאדם.

מי שלא מגיע וכבר הודיע שכן והתפקד, בבקשה לעדכן מאחר ואנו רוכשים את הבשר לפני האירוע, ואיננו רוכשים מראש מכספינו למי שלא בטוח מגיע, אנא הודיעו על כל שינוי ללידי או לבלוביי במסרים.


נשמח לראותכם בברכת מיפגש נעים וכייפי
מנהלי הפורום לא יגיעו מסידורים ועניינים אישיים, אך ציינו שהם שמחים על היוזמה והרעיון.

תאריך האירוע, שבת  24/10 09 שעה  10:00 בבוקר , מיקום מדוייק במסרים.


חשוב ביותר ונשמח שתודיעו מי מוכן:
מאחר ויש מי שמביא פיתות, סלטים, ועוגות, ומי שמארגן את המנגל, כלי עבודה, אנו זקוקים לפחמים וחומר לבעירה

כל מי שמביא, בבקשה לעדכן אותי במסר.
מי שלא נרשם במסרים לא רשום באירוע,משתתפים
13/10/09 06:53
מאחר והודיעו משתתפים פעילים בפורום על הגעתם על דפי הפורום, ולא במסרים, לא שמורה אצלי כל הרשימה
אנא רק סמנו לי שוב הגעה, + כמה מגיעים
לפי מה שצויין מבוגר נחשב כמשתתף מגיל 10
מי שמתחת לגיל 10, לציין ילדים או גילאים של הילדודס

לציין גם מה מביאים
והאם בטוח מגיעים או לא
כרגע רשומים:


אריאלה פיקסלר
ביג ג'אק - 2
  sjarjar - 1   מביא קינוח
קריז – אורית – 2 בסימן שאלה
Kdr  מגיעים – 3 , מבוגרים
פנינה קדם - 2
אויר לנשימה – מגיעים 2 מבוגרים+ 2 בני 8, 9
עינבלית – 2 מבוגרים+ 2 קטנים, שתיה,עוגת שוקולד
Mini25 שני מבוגרים
ליידי וסנו – מבוגר, מגיעה עם הכלבים
Uriler – 3-4 מבוגרים, אופציה לעוד שניים סימן שאלה..
אמא של דפנה – 5 מגיעים
Pd1900  דלית וניסים – 2 זוגות
בלוביי – 2
הים רגוע - 3-4 מבוגרים
דורי73 - 2 מבוגרים + פעוטה
הולמאי ילד הפרחים10 - צריך טרמפ מאיזור אשקלון, מי שיכול שיציע


מי שרשום פה ולא מגיע, דחוףףף בבקשה לעדכן אותי
מי שמגיע !!!!  לאשר לי שקרא את התקנון, עדכוני מחירים, לגבי קניית בשר והכל - ולעדכן הגעה ומה מביאים בטוח.

תודה לכל המגיעים
ולפורום קרניבורים של תפוז
שינוי - לא אוכל להגיע
13/10/09 21:10
(לצערי הרבה עד מאוד!!!)
º
לא הגזמת?לפי ההנחיות צריך להגיע עם עורך דין
13/10/09 08:38
לא אני כתבתי את כל ההנחיות האלה
13/10/09 20:28
הן שייכות לחלק מחברי הפורום
עדיין לא יודעת אם אנחנו מגיעים
13/10/09 10:13
נדע יותר טוב במהלך שבוע הבא
º
היתה טעותל בסכום ההשתפתות
13/10/09 20:29
השתתפות, והרעיון בכלל חינם והבאה
13/10/09 20:29
של בשרים כל אחד לפי חלוקה
למישהו החליק הפטיש בשעת הכנת השניצלים
13/10/09 21:06
ונחת בטעות על האצבע?
הודעת ביטול!הודעת ביטול מיפגש!!!צפון!~!!
13/10/09 20:33
1צפיות
מתבטלת השתתפותינו גם כן, כמו שרבים פה ממהרים לבטל במהרה ולהציע כל מיני הצעות חדשות \\

וואוו, כן טעיתי במספר שציינתי לגבי עלות, ובכלל הרעיון לא להביא כסף אלא שכל אחד מביא חלק מהבשר, וכולם נהנים לפי רשימה ואז לא מבזבזים כל כך הרבה....

חבל"ז.
לנו ממש יצא החשק.


מי שרוצה מוזמן לקחת את האירגון במקומינו ולהמשיך הלאה במסרים ומה שתרצו\מבחינתנו זה מבוטל
תודה לכל אלו שבכנות רצו לבוא ולהשתתף ולתרום ולשמוח יחד.
ללידי,
13/10/09 21:31
אל תקחי את זה קשה...
יש יותר מדי אנשים שיודעים לדבר ולא לעשות, ומעטים שמוכנים לעשות (ולראיה מה שציינת - תחילת וסיום המפגשים הקודמים).

מצטער שלא הגבתי עד עכשיו במסר, פשוט לא הייתי בטוח לגבי מס' האנשים...

קבלי בכל מקרה :)
13/10/09 23:37
2צפיות
נורא חבל. בדיוק נכנסתי בכדי להודיע שבסופו של דבר אני כן יכולה להגיע...
75 ש"ח בכלל לא נשמע היה לי הרבה!
ואני היתי מוכנה גם להביא את הבשר לעצמי...

אנא, קחי בקלות! היוזמה היתה נפלאה, רק הרעיון העלה לי ריר בפה
מיפגש!!!להעביר למרכז?
12/10/09 15:56
מי מעוניין להעביר את המיפגש לאיזור המרכז?
º
12/10/09 18:44
למה ?
12/10/09 19:50
הויזה שלי היא לחצי שעה בהקריות.
º
מתאים במרכז
12/10/09 20:28
º
מה עם המפגש?
11/10/09 18:23
1צפיות
מצטרפת לשאלה מתי
12/10/09 08:43
המפגש ???.


ואיפה
יש התפקדות אצלי במסרים כולל מיקום
12/10/09 14:13
ועידכון מחיר יהיה בקרוב לאחר שנדע סופית כמה מגיעים.
נסגרת הרשימה השבוע!
מסיבות אישיות אני אאלץ לוותר
12/10/09 15:12
מאמיןש תהנו כמו שיודעים להינותבמיפגשים מסוג זה .
º
דיייי... חבל!
12/10/09 15:16
מחפשת סכין קצבים/חשמלית לחיתוך רציני
12/10/09 15:14
72צפיות
אני לא מאמינה שאני כותבת בפורום הזה כי אני צמחונית, אבל אני מניחה שזה המקום לשאול על סכין קצבים טובה או חשמלית שיכולה לחתוך משהו שדיי דומה לבשר - מעיין סוליית סיליקון עבה שמתנהגת כמו סטייק עבה ועקשן כשמנסים לחתוך אותה.
המטרה האמיתית היא לפרוייקט עיצוב נעליים בשנקר, אני צריכה לעשות חתך נקי ויפה לרוחב הסולייה ואני מחפשת מכשיר שיתאים, (ג'קסו פשוט נתקע בפנים).
תודה.
(:  
חייב להודות ששיעשעת אותי
12/10/09 15:32
5צפיות
כול סכין שף טובה תהייה מתאימה לעניין
האמת שאם בשר הוא סוליה
12/10/09 18:47
5צפיות
זה סימן שעשו אותו גרוע מאוד...אני יודעת שחותכים סיליקון עם לייזר. אבל כל סכין שף טובה לכך.

(גמאני הייתי צמחונית... אפשר להתרפא מזה ובהצלחה בפרויקט!)
גם אני הייתי צמחונית - אבל זה עבר לי דיי מהר
13/10/09 09:39
3צפיות
הגעתי לחוסרים חבל"ז... וגם הגעתי למסקנה שבשר זה טעים. כמובן שלא אוכלת בכמויות.
למדתי גם תזונה טבעית - שיטת קינגסטון ושם כן אוכלים בשר - מרכיב חשוב מאוד ויש בו ויטמינים.
וואו, ואני חשבתי שאני לבד
13/10/09 17:53
2צפיות
אני הייתי טבעוני וחזרתי רק לאחרונה בבת אחת לאכילת בשר (פחות מחודש).
ברכותי!
13/10/09 21:08
2צפיות
אגב, האהוב עלי ביותר כרגע זה...כדורי בשר עגל וכבש כמו כאלו של קציצות אבל...טריים. בלי לבשל.
אני אוהב את הגישה שלך
13/10/09 21:19
2צפיות
אם כבר אז עד הסוף.

ואני, שדווקא די מחבב אוכל נא, לא אוהב את המרקם של בשר טחון. סטייק טרטר זה ממש לא בשבילי.
זו רתיעה תרבותית
13/10/09 21:48
2צפיות
ברגע שתתגבר עליה תתחיל להתענג על אמת...

(למרות שגם סטיק נא הולך, תאתי משמע

ותודה על העידוד!
ואת אומרת זאת למי שבודק קצביות
14/10/09 11:38
2צפיות
ע"י טעימת הבשר שהם מציגים ללקוחותיהם.....
טוב אני חדשה כאן בפורום
14/10/09 16:16
1צפיות
ובכן...יש לך את העבודה עם הכי הרבה בי12 וברזל בעולם...וגם סיכון מסוים לחטוף קלקול קיבה


הסיכון בעבודה שלי הוא התמכרות לנאון
14/10/09 16:19
1צפיות
ולקרינה ממסכי מחשב...
אני מצטער
13/10/09 23:29
1צפיות
חבר שלי כתב את התגובה הראשונה שלי בפורום בתור הלצה (לא מוצלחת במיוחד עלי לציין). ככה זה שנותנים למישהו לסדר לך את המחשב לבד. מזל שמישהו ענה ואז ראיתי תגובה בפורום שאני לא כותב בו. ועוד יותר מזל שהיה לו את השכל לא לשתול לי הודעות במקומות יותר מביכים.
אני מעולם לא הייתי טבעוני, ואפילו לא צמחוני.

שיהיה לכם, ולכולנו בתיאבון
ושוב סליחה
עופר
14/10/09 11:47
1צפיות

תביא את החבר לפורום, חוש הומור בטוח יש לו וזה מבורך.
אם היו לי סטקים שנחתכים כמו סוליה
14/10/09 20:47
3צפיות
גם אני הייתי שוקל להיות צמחוני.
הסטיקים נמרחים כמו חמאה אם מכינים אותם נכון ולא הופכים אותם לשלב לפני גחל.

לגבי החיתוך, הייתי מתייעץ עם סנדלר. עוד נשארו לי כלים מבית אבא (הוא היה סנדלר חובב) שכוללים סכין קשתית, נדמה לי שבזה היה חותך סוליות.
ג'יגסו לא יתאים היות והוא משונן.
נסי גם בחנויות לאבזרי תחביב, אני הייתי מתחיל אצל סנדלר ואפילו משלם לו כדי שיחתוך לפי דרישה.
בהצלחה, אל תשכחי שהסנדלר הולך יחף, אולי לא כדאי להתעסק בנעליים.
תחרות סיפורי קרניבוריה
96תגובות
12/10/09 12:49
30צפיות
הסטייק הראשון שאכלתם... ההמבורגר בתוכו החבאתם את טבעת האירוסין... ה"על האש" המושלם שעשיתם עם המשפחה... מה הסיפור שלכם?



פורום קרניבורים ומסעדת אל גאוצ'ו
http://www.elgaucho.co.il מזמינים אתכם לספר...

(המשך...)
הסטייק הראשון שאכלתם... ההמבורגר בתוכו החבאתם את טבעת האירוסין... ה"על האש" המושלם שעשיתם עם המשפחה... מה הסיפור שלכם?



פורום קרניבורים ומסעדת אל גאוצ'ו http://www.elgaucho.co.il מזמינים אתכם לספר לנו את סיפור הקרניבוריה שלכם, לזכות בפרסים טעימים במיוחד ולראות את הסיפור שלכם מככב באתר אל גאוצ'ו



אז מה עושים ?

החל מהיום ועד יום שני הבא (19.10.09) בשעה 12:00 אתם מוזמנים להעלות בתגובה לשרשור זה סיפור קרניבוריה מיוחד, מעניין ומקורי שלכם.

הנהלת הפורומים תבחר את 20 הסיפורים המוצלחים ביותר וסיפורים אלה יעלו לשלב הגמר.



החל מיום שלישי הבא, תתבקשו להצביע לסיפור האהוב עליכם ולבחור את הזוכים שיקבלו...



פרסים:

עשרת הסיפורים המוצלחים ביותר יקבלו ארוחה בשווי 250 ₪ מתנת מסעדת אל גאוצ'ו http://www.elgaucho.co.il

בנוסף, שלושת הסיפורים המובילים יקבלו ערכת כלי צלייה מקצועית



כמו כן, עשרת הסיפורים הזוכים יופיעו באתר אל גאוצ'ו!



שימו :

שלב ההצבעות יתקיים בין התאריכים 19.10.09 בשעה 15:00 ועד 22.10.09 בשעה 12:00

ההצבעה לסיפורים תתבצע לאחר שהנהלת הפורומים תפתח שרשור הצבעות מיוחד. ההצבעה מתבצעת ע"י שרשור האייקון  לסיפור.

כל גולש יוכל להצביע עד 3 פעמים ל-3 סיפורים שונים, כאשר גולש לא יוכל להצביע לסיפור שהוא עצמו העלה.

בחירת הזוכים תעשה כאשר להצבעות הגולשים ייתנן משקל של 50%, ו 50% הנותרים יהיו לשיקול הנהלת הפורומים.

עשרים הגולשים שיעלו לגבר יתבקשו לשלוח מסר לכינוי "תפוז אנשים מודיע" עם הפרטים הבאים: בכותרת – תחרות סיפורי קרניבוריה. בתוכן – שם מלא, כתובת למשלוח הפרס, טלפון ליצירת קשר, מספר ת.ז והצהרה כי קראו את תקנון התחרות.

בכפוף לתקנון http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=...



אז למה אתם מחכים? ספרו לנו את סיפורי הקרניבוריה שלכם!

º
בוקר טוב לכל הקניבלים הייכן אתם?????
12/10/09 07:34
5צפיות
בוקר טוב לכל הקניבלים הייכן אתם?????
אז תחטפו שוק ממולא
12/10/09 07:39
8צפיות
ראשית הפשרתי את השוק מיום חמישי בערב עד שבת בצהריים במקרר
ונכון באה השאלה למה שוק טלה קפוא??
זאת אשמתי רכשתי את השוק טרי אבל בגלל אילוצים הקפאתי אותה (נכון פשע כפול)
לקחתי את השוק ושטפתי הייטב במים לא ביצעתי ניקוי של השומן מתוך מחשבה שהשומן מוסיף המון לטעם ובזמן הסעודה כל סועד יוריד את השומן כרצונו.
השכבתי את השוק על קרש החיתוך (קרש הבמבוק שלי)  וכס"מ מפני השטח חדרתי עם סכין חדה וחתכתי כיס כמעט לכל שטח השוק.
בישלתי אורז עם לוביה לפי מתכון שלי
2 כוסות אורז
11/2  כפות רסק
3/4  לוביה יבשה
2 בצלים
3/4 חבילת שמיר

מטגנים את האורז במעט שמן
להוסיף 1/2 1 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
ומעט כורכום
להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז (ברוב המקרים על כל כוס אורז כוס מים)
כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה.
בינתייים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי
ולסנן
לטגן את הבצלים עם השמיר לקבלת צבע שקוף
עכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר ביחד עם האורז

ממתינים שהאורז יתקרר מעט ודוחסים אותו לתוך הכיס בשוק
לוקחים חוט ומחט ותופרים את הכיס

הופכים את השוק וחורצים כיס נוסף בדיוק כמו קודם
לוקחים בשר טחון מתובל ודוחסים לכיס

מילוי הבשר
250 גרם בשר טחון
2 בצלים חתוכים דק דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
מספר עלי נענע קצוצים דק
כפית שטוחה מלח
כמון(לא חובה)
פלפל שחור

תופרים גם את הכיס הזה

בקערית
5 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
2 כפיות כמון
1/2 כפית כורכום
כפית חרדל
כפית מלח
ושמן זית עד קבלת נוזל סמיך
מברישם את השוק עם המרינדה אשר הכננו
לוקחים תבנית מצפים ברדיד אלומינים מניחים את השוק על הרדיד ומכסים מלמעלה עים רדיד נוסף לא סוגרים הרמטית אלה מניחים מעל ומקפלים את הפינות לצידי המגש
שמים במרכז התנור בחום הגבוה ביותר ל1/2 שעה
ומורידים את חום התנור ל200 לשעתיים וחצי

עכשיו כמו תמיד
אין מה לפחד והכנת השוק היא מהירה ולא מסובכת, וכל אחד או אחת יכול להכין ולהנות כמו שאנחנו נהננו אפילו ליקקנו אתהעצמות
והמלצה נוספת לא לבקש באטליז להוציא את העצם, היא מוסיפה המון לטעם ויש סועדים אשר אוהבים לגרד את העצם וכך לאכול למה לקלקל להם,





ובדיחה קצרה
12/10/09 07:41
1צפיות
קניבל חוזר הבייתה ורואה שאוכלים את אישתו .
אז הוא חטף שוק
º
12/10/09 08:39
1צפיות
יש לי דומה..
13/10/09 13:14
1צפיות
קניבל שראה איש מת חטף שוק , אכל את הלב, לקח את הרגליים וברח..
º
ומה זה בתמונה?
12/10/09 08:59
2צפיות
º
צלי כתף עשוי כהלכה
12/10/09 09:46
1צפיות
הקניבלים אוכלים זה את זה בפורומים אחרים
12/10/09 08:36
1צפיות
אנחנו, הקרניבורים, לעומת זאת, מזילים ריר כאן.
ולחשוב שמול התמונה הזו אני שובר את רעב הבוקר שלי עם סלט ירקות, קוטג' ובייגל מלוח
בוקר טוב אנשים טובים
12/10/09 08:40
אני בלחץ בעובודה לכן
אהייה כאן פחות בימים הקרובים

המון טוב

סמדי
פוקסי עברת תחום?
12/10/09 09:26
קניבלים  לא  כאן הם  במקום  אחר.טעות  לשונית או  בעיית  מקלדת?
על מה את מדבר
12/10/09 11:38
אנחנו פה - אוכלים את המסך ביס אחרי ביס
אני מסתפק בלנגב את המיצים מהקרש חיתוך
12/10/09 23:08
אכן מראות קשים גם בבוקר וגם בלילה
אפשר לחטוף פה שוק על הבוקר
14/10/09 07:09
יום טוב
פשטידת בשר
11/10/09 18:03
14צפיות
פשטידת בשר
חומרים:
400 גר` בשר טחון עוף

400 גר` בשר טחון הודו

200 גר` בשר טחון בקר

1 בצל קצוץ

4 בצל ירוק  קצוצים

1 כפית שום כתוש

100 גר` פטריות פרוסות (רצוי טריות)

שמיר קצוץ (לא חובה)

1 חבילת בצק עלים

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1 כפית מלח

2 כפיות אבקת  מרק עוף

1 כפית  אבקת מרק פטריות

1 ביצה

2 כפות שמן זית

שומשום



אופן ההכנה :

מטגנים את הבצל  בתוך השמן החם.מוסיפים את הפטריות ואת הבשר,תוך כדי ערבוב. את התבלינים מוסיפים זה אחר זה, לא לטגן את הבשר יתר מדי, להשתדל שלא יחליף צבע.

לכבות את האש ולהוסיף לתערובת את השום הכתוש ואת השמיר ,לערבב היטב.

לשמן תבנית אפייה ולשטח בה עלה של בצק בצורה כך  שלא יעבור את דפנות התבנית.

שופכים אל תוך התבנית את הבשר ומיישרים. מעל שמים עלה נוסף של בצק ומהדקים  אותו לעלה הראשון,כך שזה הופך למשהו שדומה לבורקס גדול.

מורחים מעל הכל את הביצה ומפזרים שומשום.

לאפות בתנור שחומם מראש ל150 מעלות עד שהמאפה מזהיב.

בתאבון!!



נלקח מהבלוג של-הפתעות החיים
ואריאציה על מתכון בריטי קלאסי
11/10/09 22:16
מהאהובים עלי.
נראה נפלא
אז מה אוכלים היום?? עוף ירוק...
11/10/09 16:43
5צפיות

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...



העוף במתכון הוא עם הרבה ירוק -

כוסברה ירוקה, קארי ירוק ופול ירוק.

וטעים. וגם הילדים אוהבים

(משחת קארי ירוק ניתן להשיג ברשתות המתמחות במזרח רחוק או בטיב טעם).



החומרים:

2-3 כפות שמן (אני משתמשת בקנולה)

3 בצלים גדולים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

חב` כוסברה שטופה וקצוצה

4-5 כרעיים חצויות או 10-12 שוקיים(אני גם מבקשת להוריד את העור)





התבלינים:

כפית כמון/חוויאג` למרק

כפית פפריקה



קורט סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף גדושה אבקת מרק עוף בטעם עוף

מלח ופלפל



הרוטב:

כפית שטוחה קארי ירוק (או יותר - תלוי כמה חריף אתם אוהבים)

קופסא קרם קוקוס  (או שלושת רבעי קופ` מהולה ברבע קופ` מים)



חצי חב` פול ירוק של סנפרוסט



אופן ההכנה:

1. בסיר רחב לאדות בשמן את הבצל כחמש דקות

עד להזהבה קלה.

2. להוסיף את השום ולאדות עוד דקה.

3. להוסיף כוסברה ולערבב בעדינות.

4. מניחים את העוף על מצע הכוסברה/שומבצל  ומאדים יחד כמה דקות במכסה סגור.

5. מערבבים יחד את כל התבלינים, מוסיפים לסיר ומערבבים בעדינות.

6. מערבבים את חלב הקוקוס והקארי ושופכים לסיר.

מנענעים קלות.

7. מוסיפים את הפול הירוק לסיר (לדאוג שהפולים ייכנסו לתוך הנוזלים) ומביאים לרתיחה.

8.  מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי - בודקים שהפולים התרככו מספיק.

9. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול - מלח פלפל.



טעים על אורז.



איזה יופי של מתכון
11/10/09 23:16
עוף כמה וריאציות ...מדהים
סטייק טנטריקוט עם עצם גדולים מה לעשותצ איתם
11/10/09 15:31
8צפיות
? מה הולך לצידם? כמה זמן במחבת..?
על מחבת שחוממה איזה 10 דקות
11/10/09 23:17
2צפיות
4 דקות כול צד יתן מידת עשייה של מדיום ...
מעט מלח מעט פילפל אחרי ...וזהו ...שיהיה בתיאבון
לא כל מחבת כדאי לחמם 10 דקות...
12/10/09 08:39
1צפיות
כדאי להדגיש שרצוי מאוד להשתמש במחבת ברזל יצוק ולא באלו עם ציפוי טפלון, במיוחד לא באלה שקונים בזול - אסור להלהיט אותם כי הציפוי נהרס ואף חודר לאוכל, וזה כבר ממש לא טוב.
תלוי בעובי
12/10/09 10:01

סטייק עבה (מעל 2 ס"מ בערך) לא ייעשה באופן אחיד במחבת, האמצע תמיד יהיה פחות עשוי מהמעטפת. במקרה של סטייק עבה - סגירה 2 דקות מכל צד על המחבת (ברזל כמובן), ולתנור שחומם מראש ל-130 עד 150 מעלות, בין 7 ל-12 דקות, תלוי בעובי ובמידת העשייה הדרושה.
מקלובה צמחונית
11/10/09 10:42
747צפיות
מקלובה צמחונית
נכון שאין כמו ועם בשר, אבל גם זאת שיטה וזה יכול להיות אחלה בתור תוספת :
מומלץ בחום !



מקלובה ירקות צמחונית :



חומרים :

1 כוס שמן לטיגון הירקות

3 תפוחי אדמה קלופים

3 גזרים קלופים ופרוסים לאורך וחצויים

1 כרובית, חתוכה לפרחים קטנים

3/4 כוס חומוס מבושל (אפשר גם  סנפרוסט או משימורים שטוף היטב)

3 כוסות אורז פרסי

1 כוס אטריות למרק דקיקות

2-3  כפות שמן  (לאורז)

3 כפיות מלח (או לפי הטעם)

פלפל שחור בנדיבות

1 כפית בהר (תבלין ערבי) או פלפל אנגלי טחון או בהרט

1/4 כפית קינמון

2-3 עלי דפנה + 2-3 כדורי פלפל אנגלי

6 כוסות ציר ירקות (או מים רותחים+ אבקת מרק)  מעורבב  עם 10-15  שערות זעפרן



סיר גבוה (רצוי טפלון) , יריעת רדיד אלומיניום



אופן ההכנה:



  מכינים את הירקות :

קולפים את  הגזר וחוצים אותו לשניים לאורך ואז שוב ל-2 או 3 חלקים במרכז.

קולפים את  תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי בינוני-דק.

מסירים את לב הכרובית ומפרקים אותה לפרחים בינוניים.

מסננים את החומוסים (או ממי ההפשרה אם מדובר בסנפרוסט או ממי השימור אם מדובר בקופסת שימורים, או ממי הבישול אם מדובר בחומוס שבושל זה עתה).

מחממים במחבת גדולה  את השמן ומטגנים את הירקות (כולל הכרובית) כל ירק בנפרד  עד השחמה ומניחים במסננת (גם בנפרד, אם אין כמה מסננות פשוט לסנן ולשים כל ירק בקערה נפרדת).



מכינים את האטריות :

מטגנים היטב את האטריות באותו שמן של הירקות עד השחמה ומניחים בקערה בצד.



מכינים את הסיר :

בוררים את האורז (כדי שלא יהיו "הפתעות" ) , לא שוטפים.

מפזרים את  האורז הלא מבושל על תחתית סיר (עדיף טפלון) ומטגנים אותו למשך 2 דקות ב- 2-3  כפות שמן  בלהבה בינונית . מוסיפים לאורז את האטריות השחומות ומערבבים.

מכבים את האש.

מסדרים את הירקות המטוגנים על האורז - מתחילים בירקות הקשים (גזר ), ממשיכים בחצי קשים (תפ"א), ומסיימים ברכים (כרובית) .

בין לבין מפזרים את החומוסים.

אפשר כמובן לסדר באיזה סדר שאוהבים, לא לפי שכבות וגם זה יוצא נהדר (ראו תמונות לעיל).



מבשלים :

מוסיפים את ציר הירקות עם הזעפרן (או המים הרותחים עם אבקת מרק +הזעפרן) לאט ובעדינות (שלא לפגוע במבנה השכבות), מוסיפים את כל התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.

מביאים לרתיחה פעם אחת , מכסים את הסיר במכסה שעטוף ברדיד אלומיניום (לאיטום האדים) ומנמיכים את הלהבה למינימום  ומבשלים חצי שעה.

מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח כחצי שעה בלי לפתוח בכלל (חשוב !).



מגישים :  

לוקחים מגש עגול שגדול ממידות הסיר, מניחים אותו על הסיר והופכים במהירות (נעזרים במגבות מטבח כדי לא להישרף) .

דופקים על תחתית הסיר  עם כף עץ כדי להוציא משם אורז שנדבק.



אוכלים ומתענגים !



*** אפשר להכין בכמות קטנה יותר , כשהעיקרון אומר : על כל כוס אחת של אורז, 1/3 כוס אטריות למרק ו- 2 כוסות מים או מרק רותח. מפה אפשר לשדרג איך שרוצים וכמה שרוצים.



זהו.

עוד תמונות ניתן לראות כאן
זה נראה נפלא
11/10/09 11:24
2צפיות
אני אוהב מקלובה.
מאד מאד אוהב .....
11/10/09 23:17
4צפיות
שאפו
למה להרוג אותי לאט לאט
12/10/09 08:44
4צפיות
ככה יפה לעשות לאנשים עובדים


הרוסה עד רעב

מה אחרי ההמבורגר ?
11/10/09 08:44
2צפיות
בשעה טובה ומוצלחת ( אםה כול ילך טוב היום ) אני אכן לוקח את הניהול של  ההמבורגריה בישוב שלי
תוך כדי סידורים קלטתי שאין לי מתכונים לקינוחי פרווה בכוסות אישיות ......

אז :

1. חייב להיות פרווה
2. הכנה בכמות ומזיגה לכוסות אישיות
3. עלות יחידה עד 3 ש"ח
4. אורך חיי מדף במקרר של לפחות 4-5 ימים
6. אפשרול לשינוע לבתי הלקוחות ד 20-30 דקות מרגע הוצאה החוצה מהמקרר ....

רעיונות עם מתכונים יתקבלו בברכה
הממממ
11/10/09 09:12
1צפיות
סתיו, אני מציע לך להכין קינוחים שבמקור לא דורשים רכיבים חלביים. ככה לא צריך שינויים לטובת הכשרות - בסוף יוצא הכל בטעם של מרגרינה.
אני מציע לך ללכת לכיוון של קינוחים בסגנון של דיינר אמריקאי. למשל עוגת פאדג' שוקולד בכוסית אישית - אפשר לאפות במנג'טים יפים מנייר. הצעה נוספת - קראמבל תפוחים (פה אין בעייה להסתדר בלי החמאה). את שניהם אפשר להכין בכמויות - אפילו אפייה חלקית ורק לפני ההגשה לאפות עד הסוף.
בקשר לעלויות - אין לי מושג.
עוגת פאדג' פלילית לחלוטין יש בספר של בני סיידא (מבשלים בקלי קלות או משהו כזה) - אם תרצה אני יכול להעתיק לך את המתכון בערב.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
עוד הצעות
11/10/09 12:17
בראוניז - נראה לי שגם אפשר לעמוד במחיר. לא בעיה להחזיק במקרר, לא בעיה לחמם. תמיד טעים.
עוגיות שוקולד צ'יפס - כנ"ל. אפשר לעשות עוגיות גדולות כאלו שמהוות מנה אישית - כמו באספרסו ברים ברומא.
מאפינס למיניהן - אפשר להכין מכל מתכון של עוגה בחושה - כדאי מתכונים שיוצאים עסיסיים. למשל - מאפינס גזר, בננה, שוקולד ובמיוחד בשבילך - תפוחים עם המון המון קינמון.
לדעתי
11/10/09 09:19
1 קרמשניט משמנת צימחית
2 בקלווה
3 שטרודל תפוחי עץ
4 קרם באווריה בקעריות
5 מקצפת שוקולד
6.סלט וולדורף בקערית אישית


קינוח פרווה
11/10/09 09:48
1צפיות
ולא מאפה

עוגיות אוריוס הן לא יקרות וכשרות לרסק עם קצפת צמחית

אותו דבר חמאת בוטנים  עם קצת שוקולד מריר

גלי מוקצף עם פירות  

מרשמלו חתוך עם איזו עיסה  


הילדים שלי למדו באמריקן סקול  ואין ך מושג איזה קינוחים מזויעים  יש שאנשים אוהבים   וגם ילדים
שני הסנט שלי
11/10/09 11:12
1צפיות
אין לי הרבה תשובות לתת לך, בעיקר בגלל שאני לא מכין קינוחי פרווה, ואלה שאני מכיר יעלו יותר מ-3-4 ש"ח ליחידה.
אבל הנה בכל זאת:
אתה יכול לאפות עוגת שוקולד פשוטה ושטוחה בתבנית גדולה, לקרוץ ממנה עיגולים בקוטר המתאים למנה אישית. עיגולים אלה הופכים להיות בסיסים לקינוח בסגנון טריקולד, או בציפוי שוקולד או אחר כלשהו. את שאריות העוגה אתה מפורר ומכין כדורי שוקולד.
סחלב קוקוס
11/10/09 11:24
400 מ"ל חלב קוקוס
30 גרם קורנפלור
40 גרם סוכר
2 כפות מי ורדים
להגשה:
פתיתי קוקוס קלויים



מחממים את חלב הקוקוס עם הסוכר עד לסף רתיחה.
ממיסים את הקורנפלור במעט מים קרים, מוסיפים לסיר ומבשלים תוך ערבוב עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מערבבים פנימה מי ורדים ומסירים מהאש.
מוזגים לכוסות, מפזרים מעל פתיתי קוקוס, בוטנים/ אגוזים קצוצים, וסירופ ורדים או פטל...
צריך לנסות להכין גם מחלב סויה להורדת עליות.





אהבתי את רעיון הסחלב קוקוס
12/10/09 15:15
בהחלט הייתי שמחה לקינוח כזה לאחר המבורגר
או מלבי
כדורי קורנפלקס
11/10/09 11:33
4צפיות
עוגיות קורנפלקס עם דבש ללא אפיה
50 גרם שומשום
100 גרם חלבה
100 גרם מרגרינה
3 כפות דבש
1 1/2 כפות סוכר
1 כף נס קפה
6 כוסות קורנפלקס

קולים את השומשום במחבת.
ממיסים תוך כדי בחישה את החלבה, מרגרינה, דבש ,סוכר ונס קפה
בתוך סיר על אש נמוכה עד שנעשית תערובת אחידה.
מוסיפים את הקורנפלקס ובוחשים בעדינות.
מעבירים למנז'טים ומפזרים מלמעלה שומשום.
שומרים בקרור.


º
סלט פירות בג'לי
11/10/09 11:38
מעדן לימון
11/10/09 12:02
1צפיות
1/4 כוס חלב סויה
1 כף ג'לטין נטול טעם  
2 ביצים  
1/2 כוס מיץ לימון  
2 כפות ליקר תפוזים  או יין
2 כפות קליפת לימון מגוררת  
4 כפות סוכר  
1.מקציפים את החלמונים לתערובת בהירה
2.מוסיפים לחלבונים את מיץ הלימון והליקר ומערבבים.
שופכים את החלב לסיר בינוני וזורים עליו את הג`לטין.
3. יוצקים את התערובת החלמונים לתוך החלב ומערבבים.        
4.מבשלם את התערובת עד שהיא תסמיך. מסירים מהאש ומקררים.
5.מוסיפים לתערובת קליפת לימון
מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף חזק, מקפלים את התערובתהחלמונים המקוררת אל תוך החלבונים.

מחלקים ל- 8 גביעים נאים ומקררים עד שהמעדן יתקרש.

כדורי שוקולד
11/10/09 14:18


ארטיקים וקרטיבים וכו'.
סחלב
מזל טוב איש!!!
11/10/09 20:42
1צפיות
בקשר לקינוח - הייתי הולך על משהוא שלא מנסה להתחפש למשהוא חלבי.
אולי משהוא מהמזרח הרחוק על בסיס טפיוקה ופרות טרופיים (או סתם פרות בעצם - טפיוקה יכולה ללכת מצוין עם כמה סוגי הדרים)
או תפחים אפוים בתנור בציפוי של סוכר מקורמל (אי אפשר למזוג את זה לכוס - אבל בכל זאת זה קינוח טעים וזול)
אולי משהוא על בסיס סביונה , אבל לא ניראה לי שזה יטעים לטעם של כל אחד - וגם תצתרך לפוצץ אצ זה בויטמין C שתור חומר משמר.
(לא תאמנו) ובנוסף
11/10/09 22:13
1צפיות
מנדלברויט או בישקוטים - מנדלברויט יכול להיות יקר בגלל השקדים, אבל בישקוטים טובים ילכו טוב, לדעתי
עוגות פירות, לפי העונה - אפרסקים, אגסים, תפוחים, תותים. אפשר בצורת פאי אישי, עדיף אם יש לך מתכון על-בסיס שמן ולא מרגרינה, כי תחליף חמאה זה בעיני
עוד בכוון המזרח - בננה מקורמלת או בננה שיכורה, שאפשר להגיש קר או חם (אבל לא באמצע...)

אני הייתי נמנע מקינוחים פרווה מחופשים לחלבי, אם כי יש הרבה אנשים שכן אוהבים את הפסודו-חלבי בסוף ארוחה בשרית
בהצלחה ענקית אח שלי
12/10/09 08:42
מלבי על בסיס מים
סורבה
ברד בטעמים
ברוניז
עוגות אישיות

בהצלחה רבה רבה,מרגש וכיף! שיהיה טעים ורעיון..
12/10/09 14:18
טוב, אז אפשר להכין גלידת פרווה משמנת צמחית
ועליה לצקת, כן, וממש טעים, ריבת עגבניות שרי. גם מיוחד, גם מתאים למסעדות בשרים, וגם צבעוני לעיניים.

אם שמים רק כדור אחד עם קצת ריבה זה יכול להיות במחיר שציינת.. ואולי יותר..
מסיבות אישיות .....
13/10/09 08:55
4צפיות
שוק ההמבורגרים לא יזכה לנוחכותי בעתיד הקרוב ......
לאחר דין ודבריםע ם עצמי ולמרות שהעסק הינו אחלה עסק החלטתי לא ללכת על הנושא
הודעתי אתמול לכל הגורמים הנוגעים בדבר

תודה על ההצעות ....אולי בעוד 10 שנים אחליט על מסעדה ....אבל זה יראה כבר לגמרי אחרת
בנתיים אני לא שם .
º
אפשר לשאול מה זה שוק ההמבורגרים?
13/10/09 10:03
º
שוק ההמוברגריות .....
13/10/09 10:17
1צפיות
אין לי מושג מה זה
13/10/09 12:49
1צפיות
אשמח לקצת יותר פרטים אם אפשר.
אההה עכשיו ראיתי את השירשור הקודם
13/10/09 12:51
1צפיות
אפשר לשאול למה נסוגת?
סיבטות אישיות משמען אישיות
14/10/09 07:18
1צפיות
בוא נאמר שאם לא היתי נסוג היתי ניזוק מאד
השוק הפסיד את הטוב ביותר
13/10/09 10:11
1צפיות
כנראה כל דבר בעיטו

כל דבר באיטו
13/10/09 10:26
זה יגיע ואני בטוח שזה לא יגמר בהמבורגרים.

בהצלחה בהמשך
בטוח שעשית את השיקולים הנכונים, ועוד יותר
13/10/09 10:42
בטוח - שאת השוק הזה אתה לא תעזוב (ההמבורגרים במטבח הפרטי שלך ימשיכו להנות מכל טוב וטוב) :)
אני בטוח שאתה היית מצליח
13/10/09 12:41
היכן שאחרים נפלו.
במרכז ליד הבית שלי התחלפו מעל 20 דוכני המבורגר.
הם מכרו המבורגרים מוכנים וכשרים במחיר של 5.99 ש"ח.
לעומתם יש מישהו שמוכר בכפול, אין לו כשרות והוא שורד.
הוא מוכר פיתה עם המבורגר או פרגיות או שניצל או קבב או כבד עוף או נקניקיות חריפות ב15 ש"ח למנה.
הקטע שעל בגט (שליש בגט) יש תוספת של 4 ש"ח ופה מתחיל הרווח.
יש לו רק כרוב לבן, עגבניות ומלפפונים, בצל, טחינה, חריף, עמבה.
כשהחצילים זולים הוא מטגן כמה, או שבא לו פלפלים חריפים.
כזה מקום יכול לפרוח.
לשלב דוכן מהיר עם מכירת פסטרמות ומעדנים יכול להיות להיט, תלוי באוכלוסיה.
הזמן עושה את שלו
14/10/09 07:13
בהצלחה בהמשך הדרך
מה דעתכם על מסע להודו?
10/10/09 19:54
16צפיות
מה דעתכם על מסע להודו?
אבל אחד כזה, עם דבש וסויה?


(או בקיצור- מה עושים עם חזה הודו?)

את זה:
חזה הודו בדבש וסויה/ ל.א.

מצרכים:
חצי פרפר חזה הודו
חצי כוס שמן זית
חצי כוס סויה
חצי כוס מיץ לימון סחוט (ועדיף תעשייתי-סחוטרי)
3 שיני שום כתוש

מרינדה-
2 כפות דבש
1 כף חרדל

אופן ההכנה:
1. מערבבים את השמן, הסויה, הלימון והשום ושופכים על חזה ההודו.
2. מכניסים למקרר לשהיה של שעה.
3. מחממים תנור לחום הכי גבוה, עם טורבו (אם יש) , ומכניסים את החזה לתנור לשעה (כשהוא מכוסה בנייר אלומיניום). רצוי להכניס את קצוות החזה מתחת, שתתקבל צורת רולדה.
4. אחרי שעה, מוציאים את החזה מהתנור, מורחים מעל את מרינדת הדבש והחרדל, ומכניסים לתנור לעוד 10 דק`, בגריל.
לכזה אני אשמח
11/10/09 00:56
לטיסה למקום הזה...בררררררררררררררררר  
שומר נפשו ירחק ....מקום בו הסטיקים קדושים ?  
מה עובר על אנשים ?
לא ברור לי..
11/10/09 06:50
מי עושה את הסטייקים שלו קדושים??

האמת? אף פעם לא הייתי בהודו, ולא נראה לי שאהיה,
אבל להודו שלי- אני תמיד שמחה לנסוע...
ואני הייתי שם שנה, בלי בשר, אוףףף!
12/10/09 15:11
כן חזרתי כמו גפרור, אבל מה, אכלתי לפעמים 4 ביצים ביום.
וחוצמזה הודו נפלאה ומרתקת, וזה כבר סיפור אחר
ואם היה לי טאבון אמיתי הייתי מכינה בו צ'יקן טיקה כמו שצריך
º
מה דעתי? דעתי ש...למה את לא גרה לידי ....
11/10/09 10:39
1צפיות
º
11/10/09 13:38
1צפיות
º
במקרר - ממתין לי בבית יום יום
11/10/09 16:25
2צפיות
º
אז אולי תשתף את כל הכיתה??
11/10/09 16:37
בעל למופת!
10/10/09 18:40
2צפיות

1. אישתי ואני, תמיד שאנחנו יוצאים, אנחנו הולכים יד ביד... כי אם אני עוזב אותה.. היא מתחילה לקנות!

2. יש לה מערבל חשמלי, טוסטר חשמלי, ומכשיר חשמלי שאופה לחם... יום אחד היא אמרה לי: "לעזאזל! יש לנו מליון מכשירים חשמליים ואין לנו אפילו על מה לשבת...". אז חשבתי לקנות לה כסא חשמלי... אבל התאפקתי!

3. אני התחתנתי עם "גברת צודקת", רק שלא ידעתי ששם המשפחה שלה היה "תמיד"!

4. כבר 18 חודשים שאני לא מדבר איתה... טוב זה בגלל שאני לא רוצה להפריע לה!

5. אני חייב להודות שהוויכוח האחרון היה באשמתי!, היא שאלה אותי: "מה אתה רואה בטלוויזיה"? אז עניתי לה: "שיש מלא אבק".

6. יום אחד מכסחת הדשא החשמלית שלנו התקלקלה. אישתי "מילתה" אותי "בסבלנות" וגרמה לי להבין שאני זה שצריך לתקן אותה.
מצידי, תמיד היו לי דברים יותר חשובים לעשות, למשל: לנקות את הרכב, לשלוח טפסים לעבודה, בקיצור, מה שהיה נראה לי יותר חשוב!
יום אחד, היא חשבה על דרך מאוד "מוצלחת" כדי לשכנע אותי.
כשהגעתי לבית, מצאתי אותה שוכבת על הדשא שנערם לגובה רב, והיא מאוד עסוקה בכך שהיא גוזמת את הדשא עם המספריים הקטנות שלה שמשמשות בדר"כ לטיפול קוסמטי.
וזה באמת נגע לי ללב... התרגשתי!
החלטתי לחזור הביתה וחזרתי לאחר כמה דקות עם מברשת השיניים שלה!
הבאתי לה אותה ואמרתי לה: "כשתסיימי עם הדשא... אולי תוכלי גם לטאטא את הרצפה...
אחרי שאמרתי לה את זה.. אני כבר לא זוכר שום דבר!
הכל נהיה שחור!
הרופאים אמרו שאני אוכל לחזור ללכת, אבל שאני אצלע למשך כל חיי!!!

7. הנישואין הם מערכת יחסים בין 2 בני-אדם: אחד שתמיד צודק, והשני הוא פשוט... בעל למופת!!
בטח בחנות שאל אותך החשמלאי
10/10/09 20:27
1צפיות
"כמה ואט אתה רוצה את הכסא" ?
אתה אמרת לו "בואט אחת".
חחחח... אבל יש גם נשים למופת
11/10/09 06:42
רק שהן לרוב, נשואות לבעל שתמיד צודק

אבל צחקתי על הבוקר
חחח... גדול! ענק!
11/10/09 08:32
אתם הגברים, כמה רגשי נחיתות...
חכה שאני אראה את זה לבעלי...
º
תורגם מספרדית עלידי ...אישה
11/10/09 08:41
כמה שאת צודק
11/10/09 09:17
קצת מוקצן אבל זה אנחנו - אין ספק
פילוסופיה
11/10/09 09:50
המין החזק, למעשה הוא חלש, בגלל חולשתו אל המין החלש.
תחשבו על זה.
º
תראה מה צלע קטנה יכולה לעשות
12/10/09 13:39
º
ע-נ-ק !!!!!!!!!
11/10/09 10:38
סתם מדכא
11/10/09 10:44
לא צחקתי.
עצוב לראות שיש אנשים שממציאים "בדיחות" כאלה.
גדול
11/10/09 14:48
חייבת להראות לאיש- שידע שהוא לא היחיד שסובל מתופעות כאלו אצל ה...
º
11/10/09 16:43
למה האמת כואבת!!!
11/10/09 16:59
1צפיות
במקום להלחם בה לך איתה ורק תרוויח
ואל תדאג הגבריות לא תפגע
הייתי מאמצת אותו אבל
12/10/09 08:45
1צפיות
יש לי בעל למופת בהחלט מתה עליו

מעלה חיוך

יום טוב
סמדי
º
חח..אהבתי,איך אנחנו לפעמים מצחיקים עד דמעות
12/10/09 14:11
º
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחמקסים
13/10/09 14:40
קציצות בקר קטנות ברוטב קוביות עגבניות
10/10/09 15:33
16צפיות
קציצות בקר קטנות - לבשל באושר
קציצות בקר מעולות. הכנתי לערב חג סוכות היתה הצלחה.



מצרכים:
1 ק"ג בקר טחון
2 בצל גדול קצוץ (אחד לקציצות אחד לרוטב)
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
קופסת שימורים גדולה עגבניות קצוצות (קוביות) בשימורים.
ביצה
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
מלח

אופן הכנה:
לקציצות -לערבב בקערה בקר טחון , פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, בצל קצוץ פלפל שחור פפריקה מתוקה ומלח לערבב להוסיף ביצה לערבב.

לגלגל לקציצות קטנות (כמו כדורי פינג פונג)



לרוטב:

לטגן בצל בקצת שמן, להוסיף את העגבניות המרוסקות(קוביות) מהקופסא וכמות מים שממלאים בקופסת השימורים בה השתמשנו (אפשר 3/4 כמות מהקופסא אני מעדיפה עם פחות מיים שירגישו את חתיכות העגבניות), להוסיף פלפל שחור פפריקה מתוקה והרבה מלח.

להרתיח , להכניס את הקציצות ולהשאיר על אש בינונית עד 45 דקות מכוסה, אפשר רבע שעה אחרונה לפתוח את המכסה שיתאדו קצת המים.

אם יצא לכם עם הרבה רוטב אפשר להוריד קצת בעדינות מכמות הנוזל ויורגש יותר הטעם של העגבניות.
שאפו ....
10/10/09 18:39
1צפיות
אהבתי מאד
º
נראה פצצות
11/10/09 09:19
2צפיות
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום