לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו
אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע
חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו
והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים...
גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי
הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות,
המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור
(למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!)
אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים,
אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי
וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ...
אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

מזמינה אתכן להשתתף באתגר האוכל
03/07/14 00:37
25צפיות
החדש שהעלתי לבלוג שלי..אשמח שתשתתפו.     
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
חברה ! יש לכם מתכונים לסלטים טעימים??
02/07/14 18:07
19צפיות
בבקשה שתפו אותנו נשמח למתכונים מלאים ותמונות גם לא יזיקו.
תודה על שיתוף פעולה.
טובה
ספיישל מתכונים בנושא סלטים
02/07/14 18:03
79צפיות
מזמינה אתכן להשתתף......

   תעלו מתכונים ולא יזיק גם תמונה .

אולי גם השבוע הפורום שלנו יעלה לדף הראשי בתפוז"

לינדה
סלט בורגול /לינדוש
02/07/14 18:09
227צפיות
סלט בורגול .
מנה טעימה ובריאה...
מצרכים :

כוס בורגול בינוני ( או כוס קוסקוס מוכן )


חבילה של פטרוזיליה.

חבילה של כוסברה

חבילה של בצל ירוק

חצי חבילה של חמוציות

4-6 גבעולי נענע.
חופן עגבניות שרי חתוכות לריבועים

מלח .פלפל שחור .מיץ לימון .שמן קנולה.


אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הבורגול להשרות במים פושרים כשעה ..בינתיים לקצץ את עישבי התיבול
כולל הבצל להניח לתוך קערה גדולה

לסנן את הבורגול להוסיף לקערה עם העישבי התיבול להוסיף את יתר החומרים לערבב ליטעום
ואם חסר להוסיף לפי הטעמים שלכם.:P

אני לפעמים מוסיפה פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק.

זו מנה טעימה וניתן לאכול אותה גם לארוחה חלבית וגם בשרית....

  ממטבחה של לינדוש
http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/%D7...
סלט כרוב אדום /לינדוש
02/07/14 18:11
154צפיות
סלט כרוב אדום /לינדוש
סלט כרוב לבן וסגול ..
הסלט חוגג אצלי כל שבוע על שולחני ...


מצרכים :                                                    

1ראש כרוב לבן בינוני....

2כרוב סגול קטנים ....

כוס חמוציות ....לאוהבים ...

כף סוכר
כף מלח
חצי כוס חומץ + רבע כוס מיץ לימון.
2-3 כפות שמן קנולה....

אופן ההכנה:

לפרוס דק דק את הכרובים או להעזר במקצץ ירקות עם פומפיה בינונית....

להכניס את הכרוב לקערה גדולה לפזר מלח בנדיבות בעזרת הידיים לעשות עיסוי  הנפח כך
יורד !!!!!

לשטוף במים כמה פעמים עד שהמלח ניספג ירד להניח על מסננת לתבל לטעום וכך יש לנו

סלט טעים ובריא .         

בתיאבון.ממטבחה של לינדוש

http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/%D7...
כרובית עם בטטות ופלפלים מעדן /לינדוש
02/07/14 19:25
361צפיות
כרובית עם בטטות ופלפלים מעדן /לינדוש



מצרכים:
כרובית אחת דיי גדולה
(אני הוספתי 2בטטות גדולות )
4 פלפלים בצבעים שונים(אני הכנתי רק עם פלפלים אדומים)

_____מעסים את הכרובית והפלפלים בשמן זית,
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור.

כאשר הירקות התרככו, מוציאים ומפרקים את הכרובית ואת הפלפלים לקערה.

(אם רוצים מכניסים קודם את הפלפלים לשקית כדי שהקליפה תתקלף בקלות)עדיף לקלף!

מכניסים הכל לקערת הגשה ויוצקים רוטב:

5 כפות חומץ בן יין+ כפית דבש+3 כפות רוטב סויה.

מערבבים ונהנים.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?fold...

ממטבחה של לינדוש באהבה
סלט קישואים בטעם של עוד /לינדוש
02/07/14 19:28
137צפיות
סלט קישואים בטעם של עוד /לינדוש
..






.

מצרכים:
=======
קילו קישואים גדולים ומוצקים
4-5 בצלים
3ביצים
מלח
פלפל שחור
4כפות שמן קנולה...

אופן ההכנה:
===========
לקלף את הקליפה של הקישואים ומגרדים בפומיפיה גסה ..
לפרוס את הבצל לפרוסות דקות ולהניח על המחבת עם השמן לתת טיגון קל להוסיף את הקישואים ולערבב מידי פעם ..
להוסיף את המלח ואת הפלפל שחור לא לייסגור את הסיר לתת על אש בינונית להתבשל מידי פעם לגרדת את התחתית זה נידבק לא נורא....
ליטעום וליבדוק שהקישואים התבשלו (לא דייסה ולא מחית ממש בישול עדין וקרייצפי)
לקחת את הביצים לטרוף אותם בצלוחית ולהוסיף אותם ישר לקישואים לערבב היטב עוד כ2דקות ליסגור את האש ...

ולמה לחכות  יש לנו מנה ראשונה או סלט טעים...
מתכון עצמי ממטבחה של לינדוש באהבה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...
לינדוש ביחד גם שבוע שעבר היינו
02/07/14 18:11
43צפיות
בדף הראשי
סלט חצילים +פטנט
02/07/14 18:28
184צפיות
סלט חצילים +פטנט
שני חצילים בינוניים חתוכים לקוביות

2 חלבונים מוקצפים במזלג

מלח

חופן פיטרוזיליה קצוצה

2 כפות רסק עגבניות

סלט מטבוחה שיש לכם בבית כמה שיותר חריפה כך תוכלו לאכול יותר

שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה:

לחתוך את החצילים לקוביות (לא צריך המלחה לפני הטיגון)

להקציף את החלבונים במזלג ולטבול את החצילים בחלבונים היטב (תוך כדי עירבוב )

לחמם שמן עמוק בסיר טיגון

עם כף מחוררת לשים את החצילים בשמן החם (הפלא ופלא החצילים גם לא נשרפים)

אחרי הטיגון לפזר על החצילים מעט מלח.

בסיר רחב לשים את סלט המטבוחה

להוסיף את רסק העגבניות והפיטרוזיליה לבשל כמה דקות.

להוסיף את החצילים לערבב ולבשל עוד כ2-3 דקות

והרי לכם סלט פיקנטי וטעיםםם תכינו רק הרבה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
סלט מגבעולי כרובית
02/07/14 18:41
101צפיות
סלט מגבעולי כרובית
גבעולים של שתי כרוביות בינוניות.חתוך לגפרורים

4 גבעולים של סלרי חתוכים לגפרורים

גזר אחד גדול חתוך לגפרורים

בצל בינוני פרוס דק

3 שיני שום.קצוצות

תבלינים

כף רוטב סויה

כפית א` מרק מהולה בשליש כוס מים                                  

כפית סוכר

כפית דבש

כפית מיץ לימון

כפית סילאן

פלפל שחור

מעט שמן

2 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה:

שמים מעט שמן במחבת.

מטגנים את השום הקצוץ

מוסיפים את הבצל.מטגנים תוך כדי עירבוב.

מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לערבב.

מקפיצים את הירקות כ4-6 דקות עד שהם מקבלים

צבע עמוק.

מוסיפים סוכר ,פלפל,דבש, סילאן ומיץ לימון ומערבבים.

מכסים את המחבת מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ4-5 דקות.

מוסיפים לאבקת המרק והמים את הקורנפלור ומערבבים היטב.

שופכים על הירקות ומערבבים עד שהרוטב מתעבה .              

טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים כתוספת למנה עיקרית.

בתאבון
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
סלט טונה פיקנטי
02/07/14 18:52
111צפיות
סלט טונה פיקנטי
מה צריך:

חצי קילו דג טונה.

בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.

6 עגבניות אדומות קצוצות  לקוביות קטנות ללא הקליפה.

4 שיני שום קצוצות

1 פלפל אדום גדול קצוץ לקוביות קטנות.

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק (לאוהבי הפיקנטי חריף)

פפריקה מתוקה

מלח

כפית חומץ /מיץ לימון.

שמן

1וחצי כוסות מים                                               

למשרה של הדג / אסור לוותר

כפית שטוחה כמון

רבע כוס יין יבש /אדום / לבן

כף מלח גס

3 עלי דפנה

מים עד כיסוי הדג.

להשרות את פרוסות הדג ל4 דקות לשטוף ולשים במסננת להגרת נוזלים.

 לשים מים בסיר ולבשל את הדג 20 דקות.ולסנן שוב את הנוזלים.

אחרי שהדג התקרר פוררו אותו עם מזלג .

להכנת הרוטב:

בסיר שטוח שימו מעט שמן והוסיפו את הבצל

לטגן עד שקיפות תוך כדי עירבוב. להוסיף את השום ולטגן עוד כמה דקות.

להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.

להוסיף את העגבניות ולערבב היטב .

להוסיף פפריקה  מים ומלח.

להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל את הרוטב רבע שעה.

להוסיף את הדג המפורר , לתקן תיבול ולבשל על אש נמוכה כ30 דקות.

את החומץ / מיץ לימון להוסיף 10 דקות לפני סיום הבישול.

יש לכם סלט פיקנטי טעים /נאכל חם או קר רק  הביאו

והחגיגה מתחילה.

הערה

יש אפשרות לשים בבישול הירקות רסק עגבניות (לדעתי מיותר )

תיהנו ושיהיה בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
סלט כרובית על מצע טחינה
02/07/14 18:58
97צפיות
סלט כרובית על מצע טחינה
מצרכים:                                                

כרובית אחת בינונית.

מים לבישול הכרובית

1 כף מלח

לבשל את הכרובית במים עם כף מלח 8-9 דקות

לטחינה

טחינה גולמית

מים קרים                                                                           

מיץ לימון

פיטרוזיליה

מלח

הכל למעבד מזון

ההכנה

אחרי שבישלנו את הכרובית.נפריד לפלחים.נשים רשת על הגז

וניתן צליה קלילה לפרחי הכרובית.

לסחוט בעדינות מיץ לימון על הפרחים טיפ טיפונת שמן זית - מעט מעט מלח - וקורט אבקת שום.לצנן.

זהו סדרו צלחת שימו את הטחינה המוכנה פזרו מעט עלי בזיליקום קצוצים.

כמה עגבניות שרי חציות (לא חובה)

שימו את הכרובית על הטחינה. ותהנו

נראה מי לא ינגב את הטחינה עם הכרובית;)

ומי לא יהנה...

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
סלט חצילים ובטטות
02/07/14 19:10
105צפיות
סלט חצילים ובטטות
מה צריך:

בטטות חתוכות לקוביות בינוניות

חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות בינוניות

פלפלים ירוקים בשרניים חתוכים לקוביות בינוניות

רוטב צ`ילי מתוק

שמן


אופן ההכנה:

כל ירק שימו בקערה נפרדת, שימו שמן ונערו את הקערה כך שהשמן יתערבב עם הירק.

שימו במגשים נפרדים, ואפו ב-180 מעלות. צריך לשים לב לא לשרוף את הירקות.

צננו את הירקות ומזגו עליהם רוטב צ`ילי מתוק, שאגב יש בו חריפות פיקנטית.

זהו ..נכון כלום עבודה ? אבל טעים !

תמיד תגישו את הסלט עם הרבה לחם טרי.


שיהיה בהצלחה                          http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
סלט מלפפונים וגזר
02/07/14 19:17
116צפיות
סלט מלפפונים וגזר
מה צריך:

4 מלפפונים בינוניים מגורדים על מגרדת גסה

3 גזרים מגורדים על מגרדת גסה

מיונז

3 שיני שום כתושות (לא חובה )

מיץ לימון

מלח

פלפל שחור



           אופן ההכנה:

      אחרי שגרדתם את הגזר והמלפפון.

      שימו במסננת להגרת הנוזלים לחצי שעה.

      העבירו לקערה ותבלו במלח ,פלפל שחור,שום. מיץ לימון ומיונז

       זהו....  היה קשה  :P :P כלום עבודה.

         תהנו מהסלט

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...



          
קישואים בתחמיץ
02/07/14 19:22
586צפיות
קישואים בתחמיץ
קישואים בינוניים

שמן עמוק  לטיגון הקישואים              

לרוטב:

מיץ לימון /או חומץ לאוהבים

מלח

שיני שום כתושות

פלפל שחור

מעט שמן זית לזילוף

פיטרוזיליה קצוצה.





אני לא מציינת כמיות כי כאן אתם יכולים לשחק לפי  הטעמים האהובים על בני הבית

אופן ההכנה:                                                              

לשטוף את הקישואים (לא לקלוף)

לפרוס את הקישואים בעובי של 4-5 מ"מ

לטגן משני הצדדים להזהבה

לשים בקערה.

לערבב את כל חומרי הרוטב ולשפוך על הקישואים המטוגנים.

לזלף מעט שמן זית מלמעלה.

לעטוף בנילון נצמד.

להניח כלי כבד על הנילון כדי שהקישואים יטבלו ברוטב.

לאשפז במקרר לפחות לילה .

אם אתם שמים חומץ במקום מיץ לימון יש למהול את החומץ במים.

זהו.....וזה טעיםםםם

בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
סלט אבוקדו עם נבטים
02/07/14 19:27
68צפיות
סלט אבוקדו עם נבטים
מה צריך:

אבוקדו רכים

קופסה של נבטים דקים (אספסת )

מלח

מיץ לימון



למעונינים בצל קצוץ

ביצה קשה מעוכה.

אופן ההכנה:

למעוך היטב את האבוקדו ולהוסיף מיץ לימון ומלח.לערבב היטב



לשים בצלחת נאה את האבוקדו. לעשות גומה באמע ולשים את הנבטים.כשלפני זה הפרדתם אותם .

זהו תכינו הרבה לחם מי צריך גבינות ?;)

תהנו
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
סלט אפונה כמו חומוס
02/07/14 19:31
79צפיות
סלט אפונה כמו חומוס
מה צריך :

קופסת שימורי אפונה                                                                 

3- 4 שיני שום

מיץ לימון

מלח

2 כפות שמן

מעט מנוזלי האפונה

אופן ההכנה :

להכניס  לבלנדר את מרבית האפונה  (חלק להשאיר לקישוט)

להוסיף את השום,

מלח,מיץ לימון

ולטחון.

זהו ;)

הרבה עבודה ?

נשאר לסדר בצלחת ולנגב  

בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
סלט חצילים בטעם כבד
02/07/14 19:36
77צפיות
סלט חצילים בטעם כבד
סלט מנצח שאפשר בשקט לשים עליו  

המצרכים :

2 חצילים גדולים פרוסים לפרוסות

3 ביצים קשות

4 בצלים גדולים פרוסים

מלח

פלפל שחורש

מן למריחה על החציל

ולטיגון הבצל

אופן ההכנה :

לפרוס את החציל לפרוסות בעובי של  חצי ס"מ. למרוח משני הצדדים בשמן.

לרפד תבנית בנייר אפיה

לאפות את החצילים  בטמפרטורה של 180 מעלות עד השחמה יפה.

לפרוס את הבצלים לפרוסות ולטגן במעט שמן עד הזהבה.

לטחון את הכל במטחנת בשר עם החורים הגדולים.

לתבל במלח ופלפל שחור.

זהו מוכן.. רק תביאו את ה לחם  ותתחילו לחגוג.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
סלט טבולה מקינואה
02/07/14 19:58
67צפיות
סלט טבולה מקינואה
מה צריך:

כוס קינואה

מעט שמן לבישול

חמוציות

צנוברים קלויים

עלי נענע קצוצים כמה שיותר יותר טעים ;)

עלי פיטרוזיליה קצוצים.

2 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.

מיץ לימון

מלח - פלפל שחור

אופן ההכנה :

לשים כף שמן בסיר שטוח להוסיף כוס קינואה לטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות.

להוסיף מלח ופלפל שחור לערבב.

להוסיף 1ושלושת רבעי כוס מים לערבב.

להוסיף חמוציות

להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.

ברגע שהמים רותחים להנמיך להבה ל כסות את הסיר. ולבשל כ20 דקות או עד שהמים נספגים בקינואה .

לכבות את הלהבה ולהשאיר סגור עוד כ8-10 דקות.

להסיר את המכסה ולצנן.

לערבב את כל  הירק

להוסיף מיץ לימון.

לתקן תיבול. ולהגיש בחיוך.

סלט טעים בריא ומשביע

בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
סלט חצילים עם מיונז
02/07/14 20:03
80צפיות
סלט חצילים עם מיונז
מה צריך:

חצילים כמה שיותר יותר טוב :P

צנצנת סחוג

שמן לטיגון החצילים.

מיונז והרבה.

אופן ההכנה:

לחתוך את החצילים לקוביות ולטגן בשמן עמוק.

אפשר לאפות את החצילים .למרוח בשמן ולאפות עד השחמה יפה .

לשים במסננת להגרת השמן.

לשים את החצילים בקערה

להוסיף את הסחוג'





להוסיף מיונז ולערבב היטב.


חכו תראו כשתגישו את הסלט מה ישאר ממנו.?;)

בתאבון...

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
ומה עם הסלטים שלכם? אין לאף אחד
02/07/14 20:08
85צפיות
ומה עם הסלטים שלכם? אין לאף אחד
בפורום סלט מעניין ?
שתפו פעולה בבקשה

טובה
לא השארת לנו ,אלא סלט וחצי בקושי להקלדה.
03/07/14 00:48
50צפיות
חצילים בטעם כבד אהוב עליי מאוד.

סלט כרוב וגזר במיונז.

סלט סלק אדום,מבושל וחתוך לקוביות קטנות,
מתובל במיץ -לימון ,שום כתוש, מלח, כפית שמן -זית.
סלט טאבולה מכרובית טרייה,,
03/07/14 01:08
39צפיות
במתכון הטאבולה הזה ,יש גרגרי-כרובית במקום בורגול:
המצרכים הדרושים:
כרובית טריה  - לא מבושלת,לשטוף היטב ולפרק לפרחים.
כוס אחת עלי -פטרוזיליה
כוס אחת עלי-נענע
1/2 כפית מלח גס
מעט פלפל לבן כתוש,למי שאוהב.
מיץ סחוט  מלימון טרי .
3 כפות שמן זית.
ההכנה:
כרובית ק ט נ ה  טרייה לשטוף היטב ,ולפרק לפרחים ק ט נ י ם.
לגורר לגרגרים קטנים, רצוי במג'ימיקס עם להב -הפלדה,
בכמה פולסים קצרים, לקבלת מרקם של גרגרים קטנים בגודל בורגול.
ולהעביר לקערה,
להוסיף לגרגרי הכרובית את עלי-הפטרוזיליה והנענע שנקצצו דק.
לתבל במלח -גס
ומעט פלפל לבן.
להוסיף את מיץ -הלימון הטרי,ולערבב היטב לספיגת הטעמים.
לבסוף להוסיף 3 כפות שמן -זית,ולערבב היטב,
ויש סלט טאבולה טעים .
את הקישור העלתי "להודועות נבחרות "
03/07/14 10:14
17צפיות
את השרשור למתכונים בנושא סלטים העלתי להודעות נבחרות ...

תהנו מהמבחר הגדול ..תודה לנמושקה ולשרון על המתכונים .

לינדה.
אשמח לעזרתכן ..
02/07/14 14:57
65צפיות
שלום לכולם..
יש לי תינוקת מקסימה בת חודשיים וזה תענוג גדול ואושר עילאי..
אבל מן הסתם יש לי כרגע פחות פנאי לעשות דברים שהייתי רגילה לעשות..
חלק מהעניין זה עניין האוכל, בעלי היקר הוא די "מפונק" באוכל, כלומר שיש הרבה דברים שהוא לא אוהב, כמו למשל בשר טחון בצורת קציצות/ממולאים ,אורז ועוד..
כשהיה לי זמן הייתי נהנית לשבת ולהמציא לו תבשילים יצירתיים , אבל כעת אין לי את הפנאי הזה..
לכן אשמח אם יש לכן אולי רעיונות לארוחות צהריים מזינות שניתן להכין בצ'יק צ'אק ..
כמו כן, מעולם לא הקפאתי אוכל ותמיד הכנתי טרי כל יום-יומיים, אבל כעת אני חושבת שאולי זה יכול להיות פיתרון לא רע, לכן אשמח ללמוד על מאכלים שקופאים היטב וניתן להפשיר בלי שיורגש יותר מדי.. (למשל, עוף בתנור, האם ניתן להקפיא אותו לאחר ההכנה ולהפשיר כשרוצים או שזה לא לעניין? ) וגם , כשמפשירים, איך מפשירים? במיקרו? על השיש?

סליחה על מטר השאלות
ותודה מראש:)
מזל טוב דבר ראשון
02/07/14 15:39
34צפיות
עוף בתנור בהחלט ניתן להקפיא. אני באופן קבוע עושה את זה. מכינים תבנית, מחלקים למנות ומוציאים כל פעם מנה לאותו יום.
אפשר להכין שניצלים עד לשלב הטיגון ואז גם להקפיא (חמותי ממש מקפיאה בשקיות סנדוויץ) ואז מוציאים ומטגנים ויוצא טרי לגמרי.

אפשר להקפיץ כמות גדולה של רצועות עוף וגם לחלק למנות ולהקפיא ואז כל פעם מפשירים מנה, מוסיפים כל פעם ירק אחר ורוטב כלשהו ומגישים עם תוספת

אפשר לקנות שניצל עגל ולעשות ממנו הכנה לתבשיל סיני - על אותו רעיןו עם רצועות העוף
תודה רבה
02/07/14 16:57
24צפיות
לגבי העוף, איך זה עובד? את מכינה אותו 100% מחלקת למנות ומקפיאה?
וכשאת מפשירה? כיצד נכון לעשות את זה? במיקרו או להניח על השיש?
בבקשה, 2 מתכונים למנה עיקרית ,מהירה וטעימה,,
03/07/14 00:41
68צפיות
מתכון מהיר וטעים,לשיפודי פרגיות :
המצרכים:
2 ק"ג קוביות פרגית
(מבקשים מהקצב לחתוך לגודל שיתאים לשיפודים)

6 כפות שמן -זית
2 כפות פפריקה מעושנת (להשיג בחנויות תבלינים).
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף תבלין קארי צהוב
1/3 כפית קינמון טחון
1/2 כפית סילאן.
1/2 כפית נענע -יבשה
1 כף שום -טרי קצוץ
1 בצל, קלוף וחתוך גס
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
מלבד המלח והפלפל,לערבב את כל שאר המרכיבים (כולל קוביות הפרגיות)  בכלי רחב, כך שהתבלינים והשמן עוטפים את הנתחים ,
מכל הכיוונים.
מכסים במכסה ,ומשרים למשך לילה במקרר ,(או לפחות המינימום  להשרות הוא שעתיים וחצי ).
לאחר ההשרייה,משפדים את הנתחים על שיפודי עץ שהושרו במים קרים (זה מונע מהשיפודים להתחמם בתנור ולהישרף).).
רגע לפני שמניחים על המנגל, מתבלים את הנתחים במלח ופלפל.
צולים בחום הגריל ,(200 מעלות),בערך 5 דקות מכל צד,
עד שהנתחים מזהיבים מבחוץ והתבשלו לחלוטין מבפנים.
אם הם  משחימים מהר מדי לכסות בניר כסף.
****************************************
כנפיים -עוף ברוטב טעים:

1 ק"ג כנפיים חצויות נקיות ,להרתיח 10 דקות במים רותחים.

בינתיים מכינים את המצרכים הבאים:
2 כפות שמן קנולה
2 שיני שום כתושות
1 שורש ג'ינג'ר בגודל 3 ס"מ, קלוף וקצוץ ,(או מגורר-גס).
1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס רוטב צ'ילי -מתוק
מיץ טרי ,לסחוט מ-1/2 לימון
חופן עלי כוסברה קצוצים, או פטרוזיליה קצוצה.

אופן הכנה:
את הכנפיים מבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית,
עד שהכנפיים שינו צבען, מסננים ונותנים להן להתקרר.

מחממים במחבת רחבה את 2 כפות השמן ומטגנים  קלות את השום הכתוש ואת הג'ינג'ר ולערבב כול הזמן כ-חצי דקה,
ומיד להוסיף את רוטב- הסויה, ואת הצ'ילי -המתוק.
כעבור דקה,מוסיפים את הכנפיים למחבת ומערבבים בזהירות,
עד שכל הרוטב מצטמצם ועוטף את הכנפיים.
מוסיפים את מיץ -הלימון הטרי,מערבבים קלות ,
ומיד מוציאים לצלחת הגשה.
מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה או את הכוסברה מעל ,
ומגישים.
טיפ:
אם המחבת אינה גדולה מספיק לקילו כנפיים,
מערבבים את הכנפיים המבושלות עם הרוטב , מעבירים לתבנית וצולים בתנור שחומם מראש, ל-200 מעלות ,
לצלות במשך 12 דקות בתנור עד הזהבה,
וזה מוכן.
(מכיון שבושלו במים רותחים ,לא צריך לצלות מעבר לזמן הזה).
shro תודה על המתכונים ...
03/07/14 10:18
18צפיות
העלתי אותם למאמרים בקטגוריה עוף-בשר..

לינדה.
אני מכינה ב 100%
03/07/14 07:50
33צפיות
מוציאה בלילה או ערב קודם למקרר וכשעה לפני החימום מוציאה לשיש. בחום של עכשיו עדיף לא להפשיר ישירות על השיש מהמקפיא
ומה נבשל היום?
02/07/14 08:40
26צפיות
קבב ביתי+לצו
ערב אורז סיני
מתכון חדש מנסה
02/07/14 10:13
52צפיות
קובה בסנייה במנות אשיות .
סלט ירקות עם המון ירק מהגינה.
º
האמת שעוד לא החלטתי..נראה לאן היום ילך
02/07/14 11:48
20צפיות
אצלי ב-
02/07/14 11:56
31צפיות
צהרים :
כרעים עם תירס וזיתים שחורים....
תוספת ירקות מוקפצים + ספגטי.

ערב :
טורטיה במילוי חביתה +סלט ירקות עשיר.

תודה עדי על הפינה החמה וטעים אצלנו במטבח.

לינדה.
º
וואוו נשמע טעים מאוד
03/07/14 00:33
7צפיות
אוכל עדתי ~~מאכלים בציק צאק
02/07/14 07:44
60צפיות
מעלה את הפינה "אוכל עדתי ,"והפעם אוכל מהיר הכנה לימי הקיץ והחופש הגדול!!

 הילדים  בחופשה ואמא ניכנסת למטבח להכין מהר ארוחה טעימה בריאה וכמובן מהירה ?

 אשמח לשיתוף מכם למתכונים מהירי הכנה...כריכים ...פשטידות,,סלטים,,,,ממרחים ,,,

 מחכה לטעום ממטבחכם .

לינדה
זום- מרק חלבי מהמטבח של סבתא
02/07/14 08:16
102צפיות
מעין דייסה דלילה שנהוג לאכול בבוקר. אפשר להחליף את המים בחלב שיוצר מרקם מעט סמיך יותר.
החומרים
1 אשל
1 קופסת שמנת חמוצה
כף קמח
2 כפיות מיץ לימון
שן שום קצוצה
סחוג (לא חובה)
מים

אופן ההכנה:
1. שמים את האשל בסיר קטן וממלאים את הקופסה הריקה של האשל במים וכף קמח.
מערבבים כדי שלא יישארו גושים ויוצקים לתוך הסיר את השמנת. מערבבים עם כף עץ כדי למנוע גושים. למרקם חלק (אפשר לעבור עם בלנדר מוט ידני כ-20 שניות.)
מבשלים בחום בינוני  ומביאים לרתיחה של מספר דקות. מורידים מהאש. מוסיפים שום(אפשר סחוג) מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מערבבים.
אוכלים עם עסידה (ממליגה מקמח) או לחם שחור טרי או צלוף
סבתא הייתה מכינה בקיץ זום ללא בישול פשוט שמנת לבן והתבלינים בלי לבשל ובלי קמח..

º
תודה יקירה
02/07/14 08:29
21צפיות
º
נישמע מענין ...תודה על השיתוף.
02/07/14 09:25
17צפיות
הים הרגוע,,יצא לי לטעום "זום " ,אכן טעים,,,
02/07/14 09:29
49צפיות
פעם חברה לעבודה, (ממוצא תימני, )היתה אומרת ,ש-
"זום" זה מתכון  מסורתי של התימנים,שעובר מאם לבת ,מדור לדור).

זכור לי שהיא הייתה מכינה אותו עם קורנפלור,והיה מאוד ט ע י ם.

(כנראה במקור היה עשוי קמח, וכיום משדרגים לקורנפלור).

בקיצור: זכור לי כמעדן ט ע ים!
אני זוכרת שיוכי, המנהלת הקודם של הפורום
02/07/14 13:28
59צפיות
חיפשה מתכון של זום וביקשה שאמצא לה - כי הבת שלה אכלה באיזשהו מקום ונהנתה.
תוך כדי חיפושים התברר לי שלא כל התימנים מכינים את זה.
התחמנים שבמוצאם מצנעא הבירה לא מכינים - והחברה שלי שההורים של מצנעא לא ידעה להגיד לי איך מכינים.
בסוף הצלחתי להשיג לה.
אני אף פעם לא טעמתי - אבל אם אני לא טועה אני חושבת שאוכלים את זה אחרי או לפני צום.
סבתא אהבה להכין זאת בימי הכביסה
03/07/14 00:07
35צפיות
היא היתה מכבסת בחצר עם דוד שמתחמם על מדורה ...
ובים הזה היתה מכינה זום. ואם היו סועדים נוספים היתה מכינה גם עסיד . אם לא היתה אוכלת עם לחם שחור טרי
אבל עסיד זה גם סוג של דייסה, נכון?
03/07/14 09:22
17צפיות
בעיני, המאכלים הפשוטים הם הכי טעימים.
לא צריכה את כל הדברים המפונפנים.
אם הברירה שלי היא עוף באננס או לחם טרי מרוח, זיתים ועגבנייה - אני תמיד הולכת על האפשרות השנייה.
לא!! עסיד= ממליגה = פולנטה
03/07/14 13:39
17צפיות
עסיד זה מעין ממליגה או פולנטה שעשויה מקמח וסולת . ואותה טובלים במרק או בזום
טעיםםםם יאמייי
02/07/14 20:39
21צפיות

טובה
הבלוגיה שלי ליום רביעי
02/07/14 07:37
6צפיות
יש לכם מתכון מנצח שתפו  !!

יש לכם מתכון  מנצח מהבלוג שלכם  תעלו אותו כולל קישור      ~~~

 רוצים  להמליץ על בלוג  שאהבתם תעלו קישור ~~~ ותפרגנו בכייף ~~~

(במידה והמתכון אינו שלכם ולא קיבלתם אישור להעתיק את המתכון - צרפו קישור בלבד)

לינדה
בוקר אור ליום חדש יום רביעי
02/07/14 07:20
17צפיות
מאוד קשה לי לשבת ולפתוח את הבוקר כהרגלנו!!!
 
 לצערי חייבים להמשך הלאה ,

 המשך יום רגוע
לינדה

 
בוקר טוב
02/07/14 08:03
14צפיות
כאב שלא נגמר ..
והחשד לרצח נקמה לא נותן מנוח .
האם אנו הופכים לחיות?
אמפתית לרגשות בתוך עמי אני חיה.. מקווה שזה אירוע פלילי ולא נקם.
ולראות בפייסבוק שיש תמיכה לכך ..קשה לי להאמין זה כל כך נוגד את עקרונותיי והעקרונות היהודים ..
מאחלת לטוב ...
בוקר אור לכולם
02/07/14 08:31
13צפיות
כן לינדוש הכן קשה לפתוח את היום כמו בכל יום
לכן אפתח ואומר משתתפת בצער המשפחות
יהי זכרם ברוך
מאחלת בריאות לכולם
יום מקסים (עד כמה שאפשר)
צריכה עזרה לתפריט ותכנון
01/07/14 22:50
79צפיות
אני צריכה עזרה בתפריט לשבת חתן ל- 70 איש.

מה מכינים ? מה קונים ? כמה קונים?

אשמח לכל עזרה אפשרית.

תודה
שיהיה במזל טוב!
02/07/14 02:32
36צפיות
אני לא הבן אדם לשאול אותו, מכיוון שאיני מומחית באירוח של כל כך הרבה אנשים , אבל נראה לי מתאים מאוד להכין מגוון סוגים של פשטידות, בורקסים, סלטים.
יש כאן בנות רבות שמבינות בכך יותר ואני בטוחה שיעזרו לך בבוקר
מזל טוב ...sima2014 שלחתי לך מסר.
02/07/14 07:49
36צפיות
מאחלת לך מזל טוב..

בשמחה נעזור לך .

לינדה.
כמה רעיונות לתפריט,
02/07/14 10:34
44צפיות
הייתי מתחילה בלחמניות ביתיות טריות :
אפשר להכין יומיים שלושה מראש ,ולהקפיא,
(להפשיר 3 שעות לפני ההגשה).

המתכון ללחמניות (ל -30 לחמניות או 4 חלות שבת).
המצרכים:
1 ק"ג קמח לבן רגיל
3 כוסות מים חמימים
1 שמרית
רבע כוס סוכר
חצי כוס שמן קנולה
1 כף שטוחה מלח
ההכנה:
בקערה,לערבב הכול וללוש לבצק אחיד וחלק.
למרוח רבע כוס שמן נוסף ולעסות את הבצק עם השמן,
להתפיח שעה,בקערה מכוסה במגבת.
ליצור צורות של לחמניות או לקלוע צמות ולהתפיח 1/2 שעה נוספת
למרוח במברשת ביצה טרופה, ולפזר שומשום.

להכנת חלת תלישה :
לחלק את הבצק לכדורים , לסדר במרווחים קטנים בתבנית עגולה. (אפשר תבנית קפיצית)
לכסות במגבת קטנה,להתפיח 1/2 שעה.
למרוח ביצה ,לפזר שומשום ,קצח ,פרג ,(מה שרוצים).
לאפות בחום 180 מעלות בתנור שחומם מראש.

תקראי ותבחרי מה מתאים לך מהתפריט בהא:
המלצה לסלטים:
סלט חסה עם עגבניות שרי ,וצנוברים
סלט גזר מרוקאי
סלט חצילים בטעם כבד.
פלפלים קלויים מושרים בתחמיץ
סלט חומוס עם גרגרים
  חמוצים
שעועית ירוקה בשומשום
סלט גמבה וחצילים ברוטב עגבניות.

5  פשטידות
נתחי דג .
שניצלונים עם שומשום
שוקי-עוף אפויים עם ירקות שורש.
נתחי-פרגיות ברוטב.
פרוסות בקר עם פטריות
קציצות בשר.
אפונה וגזר עם עשבי תיבול.
קציצות ירק לצמחונים .
קציצות תירס.
אורז חגיגי ,עם שקדים וצימוקים.
תפו"א קטנטנים אפויים בתנור
צלחות ,כוסות ,סכו"ם מפיות,
בקבוקי שתייה קרה,
פירות
יקירה,
קחי בחשבון שאת לוקחת על עצמך פרוייקט ענק,וזו עבודה מתישה ולא קלה ,שגוזלת כמה ימים של עבודה,ובלאגן  ג ד ו ל .
(אני הייתי נעזרת באוכל קנוי מקטרינג, ומכינה עוגות,
מגשי -פירות ,שתייה קרה)
והקטיירינג דואג לכול הכלים והסכום הנילווים ל-70 הסועדים.
מה שתחליטי תבורכי,
והעיקר יקירה,
שיהיה במזל ובהצלחה.
מתחילים לארגן רשימה של התפריט שאת רוצה,,
02/07/14 13:28
29צפיות
ואז לפי התפריט מחליטים איזה בשרים  וירקות  צריך לקנות.
לאחר שתחליטי בדיוק, אפשר יהיה לשאול על כמויות.
יום שלישי ומה מתבשל
01/07/14 09:34
24צפיות
בולנז
ערב קלחי תירס  סלט טונה ביצים קשות.
ממש אין חשק לכלום
01/07/14 10:35
24צפיות
כנראה סטייק עם סלט .
בוקר טוב ליום שלישי עצוב וכואב
01/07/14 05:36
39צפיות
               כמה עצוב וכואב                לאבד כאלה ילדים יפים שמחים שרק רצו לחזור הביתה .

                                  נרצחו בדם קר .

קשה לי לפתוח את הבוקר

לינדה
º
בוקר עצוב וקשה
01/07/14 08:48
19צפיות
בוקר טוב....לא הצלחתי לישון בלילה...
01/07/14 09:56
23צפיות
חשבתי על מה שעובר על האמהות בעיקר(בגלל שהן התראיינו כל הזמן והיו כלכך אופטימיות...) ועל המשפחות והחברים...

הייתי בטוחה שהם יחזרו, שינסו להמקח איתנו ובסוף נשחרר אלפי מחבלים...אני חייבת להודות שהייתי מאוד נגד החילפים של עסקת שליט אבל עכשיו, אני מבינה איזה מזל היה לו ולנו שהוא חזר אלינו...

אני באמת מאמינה שכל אזרחי ישראל כואבים ובוכים היום....
ממש עצוב!
01/07/14 10:17
17צפיות
קשה לעכל..
קיוויתי שיחזרו בריאים ושלמים
יהי זכרם ברוך!
עצב, מועקה ..
01/07/14 10:43
27צפיות
מאחלת ליום שבו
לֹא-יִשָּׂא גוֹי אֶל-גּוֹי חֶרֶב, וְלֹא-יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה.
כתובות אינטרנט מצורפות:
הבלוגיה שלי ליום שלישי
01/07/14 05:30
26צפיות
יש לכם מתכון מנצח שתפו  !!

יש לכם מתכון מהבלוג  תעלו אותו כולל קישור      ~~~

  רוצים  להמליץ על בלוג אחר שאהבתם תעלו קישור ~~~ ותפרגנו בכייף ~~~

(במידה והמתכון אינו שלכם ולא קיבלתם אישור להעתיק את המתכון - צרפו קישור בלבד)

לינדה
קשקשת ברשת - תנו להתאבל בשקט
01/07/14 10:45
123צפיות
קשקשת ברשת - תנו להתאבל בשקט
באשקובית לב השומרון הקימו דף זיכרון מכם לנערים הי"ד – הכתבה שלכם
זו לא כתבה – זהו גל עד של אהבה.
זהו דף זיכרון לשלושת הילדים של כולנו. תכתבו לאשקובית ויפרסמו
בשמכם כאן כל מה שאתם חשים, חושבים ומרגישים.
המייל של אשקובית
ashkubit@gmail.com
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
שכבות של עונג ...
01/07/14 11:43
136צפיות
שכבות של עונג ...
כתובות אינטרנט מצורפות:
מתכון נפלא לארוחת ערב,,
01/07/14 21:23
70צפיות
פשטידת קישואים וכרוב (מתכון טעים בהשראת פירגה הגאונית):

אני הכנתי קצת שונה,עם קמח חומוס,
(פיתרון טוב עבור הנמנעים מאכילת קמח חיטה.)
יוצא מאוד טעים וקל מאוד להכנה:
 
 המצרכים הדרושים:
 4 קישואים גדולים מגוררים -גס, וסחוטים היטב מהנוזלים,
 ומניחים אותם בקערה.

 2 כוסות כרוב חתוך לרצועות דקיקות . (רצוי במעבד- המזון).
וממליחים ב-1/2 כפית מלח ,וכף שמן זית,מערבבים,
ולאחר 5 דקות מוסיפים אותם לקערת הקישואים המגוררים.
מוסיפים שן שום כתושה.
1/2 כוס ירק קצוץ.(שמיר קצוץ ,ופטרוזיליה .קצוצה).
ומערבבים .
טועמים טיפה מהתערובת ,ובמידת הצורך מוסיפים מלח ,
וקצת פפריקה -חריפה,או פלפל-שחור,כמויות לפי טעמכם.

לבסוף ,
מוסיפים 4 ביצים,בלולות עם 1/3 כפית כורכום,
ו -1/2 בצל קצוץ דק,ומערבבים בקערת  הכרוב וקישואים.
ולהוסיף -5 כפות קמח רגיל ,או קמח מצה,
או קמח חומוס, ולערבב עד הבלעת הקמח בתערובת.

לצקת לתבנית מאורכת וצרה משומנת ב-2 כפות שמן .
(השתמשתי בתבנית אינגליש קייק מסיליקון.(קל לשלוף ולהפוך).

האפייה בחום של 180מעלות .
זמן אפייה כ- 30 דקות ,ואח"כ להפוך לצד השני לעוד 30 דקות ,
או עד גוון זהוב-שחום.
כמה פשוט ככה טעים.
 
אופצייה לשידרוג:
מי שרוצה במקום קמח ,
להשתמש ב-5 כפות פירורי -לחם מתובלים,
ניסיתי גם כך ,ויצא פשטידה מעולה.

נפלא להגשה בארוחת ערב ליד הסלט.
 תכינו וההצלחה מובטחת .






º
נ שמע טוב
02/07/14 10:14
16צפיות
שלושה נערים שרצו רק להגיע הביתה מבית הספר!!
30/06/14 21:45
85צפיות
שלושה נערים שרצו רק להגיע הביתה מבית הספר!!
עד מתי נחיה במרחץ הדמים ?
יהי זכרם ברוך.
º
יהי זכרם ברוך
30/06/14 21:58
6צפיות
º
יהי זכרם ברוך
01/07/14 05:20
3צפיות
º
יהי זכרם ברוך
01/07/14 09:06
3צפיות
פלאפל הודי - דליה מכירה את המתכון?
30/06/14 20:04
57צפיות
הפלאפל ההודי על בסיס ירקות מצופה קמח חומוס

כל כך טעים........
האם יש למי שהוא מתכון
תודה
הנה קישור לבלוג של דליה...(אילנית 12)
30/06/14 20:29
42צפיות
חיפשתי ולא מצאתי בבלוג של דליה
30/06/14 20:49
19צפיות
למרות שיש לה מתכונים הודיים
תודה בכל מקרה
יש בבלוג של דליה וזה נקרא באג'יה.
02/07/14 13:35
18צפיות
יש שמכינים את זה בלי ירקות - מישהו אצלנו בשכונה מוכר את זה ושם בפנים רק בצל ופלפל חריף.
ויש שמוסיפים עוד ירקות.
אני לא הצלחתי להכין לפי המתכון של דליה.
כנראה שעשיתי משהו לא בסדר - ממש לא הצלחתי להגיע לתוצאה שלה.
אז באין ברירה חזרתי לקנות. חחח
בהצלחה
פקורה"/"באג`ייה"-ירקות עטופים בקמח חומוס
01/07/14 10:41
43צפיות
בבלוג של אילנית .
הכנתי ואהבנו !!!
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
תודה רבה
01/07/14 20:24
6צפיות
אוהבים לקנות אופנה ברשת|?|
30/06/14 11:32
21צפיות
|תיק|טרנד השופניג אונליין הפך בשנים האחרונות לתופעה מטורפת ברחבי העולם, במיוחד בארה"ב ובאירופה. מאות אלפי נשים מעדיפות לעשות את הקניות שלהן ברשת, כבר לא צריך לצאת מהבית לבזבז דלק, לחפש חנייה ולהסתובב שעות בין החנויות השונות ולהתעייף.  
אפשר לקנות ברשת מהבית, לשבת בסבבה בפיג'מה ולגלוש בין האתרים השונים.

|קדימה|אז אם מתים לקנות ברשת אבל מפחדים? או רוצים לקנות מותג שלא נמכר בארץ ולא בטוחים אם האתר אמין? יש לנו את הפורום המתאים בשבילכם!
היכנסו לפורום קניית אופנה ברשת ותוכלו להתלבש הכי יפה שיש הכי זול שיש!

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
º
לא!
02/07/14 13:37
3צפיות
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום