לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו
אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע
חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו
והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים...
גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי
הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות,
המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור
(למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!)
אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים,
אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי
וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ...
אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

לדליה ל מזל טוב
22/06/14 07:05
38צפיות
לדליה ל מזל טוב
לדליה היקרה מאחלת לך שפע ברכות ליום הולדתך ~~~~...

   את מקסימה ומיוחדת עם לב זהב ~~~

    מאחלת לך שכל משאלות ליבך יתגשמו אמן .~~~~


---באהבה גדולה — ‏‏

 לינדה
דליושה - מזל-טוב ומומולדת שמח יקירתי
22/06/14 07:21
51צפיות
דליושה - מזל-טוב ומומולדת שמח יקירתי
בריאות וחיים מאושרים, אשה מדהימה.
אני מאחלת לך את כל הטוב האפשרי עלי אדמות, כי בהחלט מגיע לך...

גילה
לדליה היקרה!
22/06/14 09:37
13צפיות
שיהיה לך הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה מזל טוב!! שכל משאלותייך יתגשמו לטובה ושיהיה לך הרבה בריאות טובה,פרנסה, הצלחה, רווחה, אושר ועושר.
יום הולדת שמח!
מיכל
º
דליה יקירה מזל טוב כל שתבקשי לו יהי
22/06/14 15:17
7צפיות
מקסימות ! תדוה רבה
22/06/14 16:23
37צפיות
מקסימות ! תדוה רבה
ריגשתן אותי ...

דליה
דליה יקרה מזל טובבב
22/06/14 19:02
7צפיות
כל אשר תעשי תצליחי בנחת ובריאות.

טובה
º
מזל טוב ליום ההולדת!
22/06/14 18:36
9צפיות
º
24/06/14 12:14
7צפיות
הבלוגיה שלי ליום ראשון
22/06/14 06:41
12צפיות
~~~יש לכם מתכון מנצח שתפו  !!

אתם יכולים לעלות  מתכון מהבלוג שלכם כולל קישור

בא לכם לפרגן ולהמליץ לבלוג אחר שאהבתם תעלו קישור !!!!בכייף

(במידה והמתכון אינו שלכם ולא קיבלתם אישור להעתיק את המתכון - צרפו קישור בלבד)

לינדה
בוקר טוב ליום ראשון
22/06/14 03:33
53צפיות
בוקר טוב ליום ראשון
שבוע נפלא...עם בשורות טובות..נמשיך להתפלל לשובם של הבנים
יום מקסים לכולם
           בריאות
                                עבודה נעימה
טובה
שיהיה לכם לארוחת הבוקר מאפינס גבינה מלוחים תיהנו
בוקר טובשבוע מוצלח בכל
22/06/14 06:10
45צפיות
בוקר טובשבוע מוצלח בכל
..."ושבו בנים לגבולם"....בריאים ושלמים...אמן..

גילה
בוקר אור ליום חדש יום ראשון
22/06/14 06:36
15צפיות
בוקר טוב ושבוע טוב עם בשורות משמחות...

לינדה
בוקר מצויין!
22/06/14 09:38
10צפיות
זה נראה מעולה
שבוע טוב לכולנו
21/06/14 20:47
45צפיות
שבוע טוב לכולנו
בשורות טובות ושנשמע ששבו בנים לגבולם..ורק טוב!!!
גילה
שבוע טוב
21/06/14 22:24
6צפיות
ערב טוב לכולנו... לבשורות טובות ומשמחות .

 לינדה
הדלקת נרות לקבלת השבת
20/06/14 12:38
43צפיות
הדלקת נרות לקבלת השבת
פרשת שלח, כ"ג סיון, 20-21.6.2014

ירושלים
כניסת השבת: 19:12
יציאת השבת: 20:30

תל אביב
כניסת השבת: 19:27
יציאת השבת: 20:33

באר שבע
כניסת השבת: 19:28
יציאת השבת: 20:31

חיפה
כניסת השבת: 19:20
יציאת השבת: 20:35

     צוות אוכל כשר מאחלים שבת שלום וישובו הבנים למשפחתם בריאים
קריאת השבוע - פרשת קרח
20/06/14 08:40
9צפיות
יהיו נא הדברים להצלחתם של חיילי צה"ל ולשלומם וחזרתם לשלום הביתה של הנערים החטופים: יעקב נפתלי בן רחל דבורה, גלעד מיכאל בן בת גלים ואייל בן איריס תשורה.

המחלוקת - סיבות ומניעים

פרשת קרח הנה דוגמא נוספת למה שכבר הופיע בפרשת שלח לך בקשר לחצאי אמתות או לשקרים המתבססים על האמת. גם שם נוכחנו לדעת שאינטרסים פרטים מתלבשים על נקלה במעטפת של דאגות כנות וראויות לשבח לטובת הציבור. ידוע שמושג המלחמה – לפי הוראת המלה עצמה בסמנטיקה העברית – היא האמצעי להשגת הלחם. ובהתאם לבחינה של שיעור קומתו של האדם המבקש לבוא על השובע, הלחם הוא או מזון גשמי או רגשי או רוחני או שכלי: "ותרא האשה כי טוב העץ למאכל הגוף וכי תאוה רגשית-רוחנית הוא לענים וטוב להשכיל" כפשוטו.

ידועות היטב דרשות רז"ל על כך שחטאו של קרח נגרם על ידי גאותו שהחשיב את עצמו כגדול ממשה ואהרון בהיותו זקנו של שמואל בקוראי שמו השקול כמשה ואהרן בכהניו. וכי בא בטענה נגד משה בענין  טלית שכולה תכלת, לומר שמשה בדה את הדברים מלבו ולא דיבר איתו השם. אבל נראה שמעבר לתוכן של הסיבות שהן בגדר "כל העם כולם קדושים ובתוכם השם ולמה תתנשאו על קהל השם" שהם דברי אמת וצדק, מדגישים רז"ל שני דברים: שקרח היה באמת איש גדול וחשוב ושהוא באמת חטא חטאה גדולה עד מאד, שאין עליה סליחה ומחילה שהרי עונשו הוא לומר לעולמי עד בגיהנום ש"משה אמת ותורתו אמת".

התורה מלמדת אותנו כאן לקח חשוב: יש להבדיל באופן מדויק בין סיבות ומניעים. ניתן להגדיר את הסיבות כצד האוביקטיבי, מציאותי ואמיתי של כל עמדה או טענה. היא מוצגת לרוב כמניע עצמו לפעולה, היינו הכוונה הטובה להשיג את טובת הכלל. אולם יש לבדוק היטב אם אין, מאחורי הסיבות הכשרות, מניע או מניעים אישיים ופרטיזנים. מחלוקת קרח ועדתו היא הדוגמא הקלאסית של מה שאנו קוראים היום דמגוגיה. הרב אברהם אזולאי זצ"ל בעל ה"חסד לאברהם", אחד מגדולי המקובלים במאה ה-17 כותב בפירושו על התורה הנקרא "בעלי ברית אברם" שכדי שמהפיכה פוליטית תצליח, צריכים כמה תנאים: צריך שיעמוד בראשה איש חשוב ומכובד, צריכים לעמוד לימינו אנשי ציבור ידועים ונכבדים וחיבים גם להיות איתו אנשי בליעל חוצפנים ואלימים המטילים אימה על הקהל ומבזים בעיניו את הסמכויות המקובלות. ובודאי זיהינו בתיאור הזה את קרח עצמו, מאתיים וחמישים האנשים משבט ראובן ודתן ואבירם. יש לכל אחת מהקבוצות הללו מניעים משלה. המכנה המשותף הוא ההתנגדות למשה ואהרן כאשר מסתתרת מאחורי התנגדות זו אפיקורסות וחוסר אמונה באמיתתה של תורה מן השמים.

לא שרוב האנשים הלוקים בכך היו מודים בכך. אלא שאף על פי שמבחינת השולחן ערוך הם מתפקדים כהלכה, דעותיהם וסברותיהם – חייהם הפנימיים – אינם נובעים מן המקור הנאמן של התורה שבעל פה על פי מדרשי חז"ל, אלא ממה שנקרא "התרבות האנושית הכללית", כאילו שהרוחניות בתור שכזו אחידה היא, כאילו שהמשמעות של "כל העם כולם קדושים" מתרחבת ושכל מי שחברה כל שהיא רואה בו "קדוש" או "מאמין" הרי הוא כזה גם לפי דעת תורה. ומעל כולם מי שבוטח יותר בשכלו ובחריפותו מאשר בתורה צוה לנו משה מורשה קהילת יעקב איש תם, המאמין לא באמונת חכמים אלא במה שהוא מבין. כך היה מו"ר רבי יהודא אשכנזי ("מניטו") זצ"ל מגדיר את ההבדל בין הפרושים והצדוקים: הראשונים מאמינים במסורת אבותם – בחינת דע את אלוהי אביך – והיו לומדים כדי להבין את תוכן אמונתם. הצדוקים היו לומדים ומאמינים במה שהיו מבינים. במילים אחרות, היו מאמינים בעצמם ונשלים בזאת ב"לא יהיה בך א"ל זר" כפי הפירוש החסידי שלא תהפוך את עצמך לאליל שרק בפניו אתה משתחוה. "הקנאה התאוה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם" אומר רבי אליעזר הקפר בפרקי אבות (ד, כא) ומפרש רבי חיים מולוז'ין: "הקנאה בין אדם לחברו והתאוה בין אדם למקום וכבוד על גביהם" ויפים הדברים לגבי קרח – רב לכם בני לוי! ובקשתם גם כהונה! וממשיך רבי חיים: "ומבלה עי"ז ימיו ברדיפת המותרות ומוציאין אותו מן העולם". היינו שאינו יודע מכך להבדיל בין עיקר לטפל ושם מטרות משניות לעיקר דבר, המשנה את היחס שלו למציאות, שהרי בודאי שרואה את עצמו כצדיק ואת סברותיו כנכונות.

אכן כן – ויקח קרח פירושו כרש"י: לקח את עצמו לצד אחד שכבר אינו מסוגל לראות את הצד האחר, להיות נחלק מתוך העדה לעורר על הכהונה: במחלוקת לשם שמים, הסיבה קודמת והיא מביאה למחלוקת שהרי השמים מרובים והשם אחד ואיך יש לפעול כדי לאחד הקצוות המרוחקות? לכן מחלוקת כזו סופה להתקיים כל עוד השמים עומדים. אבל במחלוקת שאינה לשם שמים היא עצמה ראשונה, המניעים הם קודמים ואחר כך מחפשים סיבות להצדיק אותה והגאוה מביאה את האדם להאמין בשקרים שהוא בעצמו המציא.

לכן בני קרח הם האומרים את המזמור ליום השני, היום אשר בו נולדה המחלוקת, לתקן את המעוות בבחינת ברא מזכה אבא.

שבת שלום
על הפרשה ושבת שלום
20/06/14 09:59
6צפיות
שתזכו למצוות

לינדה
הבלוגיה שלי~~ ליום שישי
20/06/14 06:37
19צפיות
   ~~~יש לכם מתכון מנצח שתפו  !!

אתם יכולים לכתוב מתכון מהבלוג שלכם או לפרגן לבלוג אחר שאהבתם ~~

(אנא רשמו את המתכון עצמו וקישור לבלוג ולא רק קישור. )

(במידה והמתכון אינו שלכם ולא קיבלתם אישור להעתיק את המתכון - צרפו קישור בלבד)

לינדה
~~מתכונים מצוינים משאריות ~~
20/06/14 07:51
44צפיות
למי לא נישאר שאריות מאוכל הנה קבלו !!!   ~~~6 מתכונים מצויינים להכנה משאריות~~~
אנו עובדים שעות ארוכות במטבח, ובסופו של דבר חלק גדול מהאוכל הופך לשאריות שנזרקות לפח. במקום למהר ולזרוק את השאריות, ניתן ללמוד להשתמש בהן בצורה חכמה, ולהכין מהן מנות חדשות, חסכוניות ובעיקר טעימות. נסו את 6 המתכונים הבאים ושנו את הדרך בה אתם מבשלים!


~~~פסטה~~~~
הכנתם סיר גדול מדי של פסטה ועכשיו אף אחד לא רוצה לאכול את השאריות? אין צורך לזרוק את הסיר כולו כשאפשר להכין את המתכון הפשוט הבא!

~~~קציצות פסטה בקארי~~~
מרכיבים
4 כוסות פסטה מסוג ספגטי (אפשר גם מסוגים אחרים)
4 ביצים
170 גר' טופו, חתוך לקוביות
1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים
6 בצלים ירוקים, קצוצים
2 כפיות משחת קארי אדומה
2 כפות שמן שומשום (ניתן להשתמש גם בשמן זית)
1/2 כפית מלח
בוטנים כתושים, בצל ירוק קצוץ וכוסברה לקישוט
הכנה
מעכו ופזרו את משחת הקארי על תחתיתה של קערה בינונית. הוסיפו ביצה אחת וערבבו עד שכל המשחה התערבבה בביצה.
לאחר שהביצה התערבבה, טרפו פנימה את שאר הביצים, הטופו, הכוסברה, הבצל והמלח.
הוסיפו את הפסטה. ערבבו את העיסה בידיים כדי לגרום לביצה לעטוף את הפסטה מכל הכיוונים.
חממו מחבת עם מעט שמן על אש בינונית, הכינו מהעיסה קציצות שטוחות בקוטר של 8-10 ס"מ וטגנו אותן במשך 3-5 דקות מכל צד, או עד שהפסטה משחימה מעט.
קשטו את הקציצות עם מעט בוטנים כתושים, חתיכות בצל ירוק או קצת כוסברה והגישו.
מתכונים משאריות


~~~לחם~~~
איכשהו תמיד נשארות כמה פרוסות לחם יבשות בסוף השקית, אותן אנחנו פשוט זורקים לפח. מעכשיו תוכלו להכין בעזרת הלחם היבש קרוטונים טעימים ופריכים.

קרוטונים מתובלים
מרכיבים
לחם שהתחיל להתייבש
שמן זית
תבלינים לבחירתכם
פלפל שחור גרוס
הכנה
חממו תנור מראש לחום של 200 מעלות.
חתכו את הלחם לקוביות בגודל המתאים לטעמכם וסדרו אותן על נייר אפייה בתבנית גדולה.
הזליפו מעל קוביות הלחם מעט שמן זית, ותבלו אותן לפי טעמכם.
הכניסו את הלחם לתנור למשך 15 דקות, או עד שהקרוטונים מגיעים לרמת הפריכות הרצויה לכם.
מתכונים משאריות


~~~אורז~~~
סירי אורז כמעט לעולם לא נאכלים במלואם, אך מהשאריות תמיד אפשר להכין את הקינוח הפשוט והמפתיע הבא:

פודינג וניל ואורז
מרכיבים
2 כוסות אורז מבושל
2 כוסות חלב
3 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
הכנה
ערבבו בסיר בינוני את האורז, החלב, הסוכר והמלח.
בשלו על אש בינונית ללא מכסה במשך 20 דקות, או עד להסמכה של התערובת. ערבבו לעיתים תכופות.
הסירו מהאש, ערבבו לתוך הפודינג את תמצית הוניל וחלקו את הפודינג לקעריות.
יש להגיש חמים. ניתן להוסיף מעט קינמון.
מתכונים משאריות


~~~עוף~~~
תמיד נשארות כמה שוקי עוף או חתיכות חזה שלא נאכלו, אך במקום לזרוק אותן לפח תוכלו להכין מהן את מנת הפתיחה המקורית הבאה.

סלט עוף אסייתי
מרכיבים
לסלט
5 כוסות עוף מבושל, גרוס לחתיכות גסות
3 כוסות חסת אייסברג, קצוצה
2 כוסות כרוב לבן, קצוץ
2 כוסות כרוב סגול, קצוץ
מלפפון גדול, קצוץ
1/2 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות דקות
1/4 כוס רסיסי שקדים
לרוטב
3 כפות חומץ יין אדום
כף רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום
4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
חתיכת ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ, כתושה
2 כפיות דבש
הכנה
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
ערבבו את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, העבירו לצנצנת סגורה ונערו היטב לחיבור כל המרכיבים.
הניחו את העוף בקערה גדולה, הוסיפו לו כמה כפות מהרוטב והקפיצו כך שכל העוף יתכסה, אך לא יוצף רוטב.
פזרו את השקדים על תבנית עם נייר אפייה וקלו אותם בתנור במשך 10 דקות.
ערבבו את הגמבה, המלפפון, הכרוב והחסה, הוסיפו אותם אל העוף וערבבו היטב. הוסיפו את הרוטב לאט לאט והמשיכו לערבב, עד שכל הסלט יכוסה ברוטב.
להגשה, פזרו מעל את השקדים הקלויים.
מתכונים משאריות

~~~יעניין אותך גם:~~~~
לחם מפורק: המאפה שמשגע את הרשת
משהו מטריד אתכם? עם המיצים הבאים הכל יעבור!
איך אוכלים עוגיות לארוחת בוקר ונשארים רזים? מתכון שווה!
~~~ירקות~~~
אחרי שכבר חתכנו ירקות, הם הופכים לרכים ולא טעימים. כדאי להכין מהם את המתכון הטעים הבא, לפני שכבר יהיה מאוחר מדי!

~~~פריטטה אפויה~~~
מרכיבים
ירקות חתוכים טריים
4 ביצים
1/4 כוס עלי בזיליקום, קצוצים
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
מעט שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות וטרפו קלות את הביצים.
חממו את שמן הזית במחבת הניתנת לחימום בתנור. טגנו את הירקות בשמן במשך 2-3 דקות, עד שישחימו מעט.
הוסיפו את הביצים לירקות וטגנו במשך 1-2 דקות. הוסיפו את גבינת הפרמז'ן ועלי הבזיליקום.
הכניסו את המחבת לתנור למשך 5 דקות, או עד שהפריטטה הופכת לתפוחה ויציבה.
מתכונים משאריות


~~~פירות~~~
כשהפירות כבר הופכים לבשלים ורכים מדי, אף אחד לא הולל לגעת בהם יותר. הכינו פירות יבשים משלכם, עם טעמים שאי אפשר לקנות בחנות!

מרכיבים
פירות בשלים, פרוסים לפרוסות
מיץ לימון (אפשר להשתמש גם במיץ תפוזים)
הכנה
חממו מראש תנור לחום נמוך, עד 60 מעלות.
אם אתם לא מייבשים פירות הדר, טבלו את הפירות במיץ הלימון כדי למנוע מהם להשחים יתר על המידה.
סדרו את פרוסות הפירות על תבנית עם נייר אפייה, והכניסו לתנור.
השאירו את הפירות בתנור למשך 6-12 שעות, עד שהם מגיעים למרקם הרצוי.

  תהנו המטבחכם ותכינו טעמים במעשה ידייכם.!!
הנה הקישור יש תמונות להמחשה.http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=29...

המשך ליום נעים וטעים
לינדה.
בוקר טוב ליום שישי
20/06/14 06:04
52צפיות
בוקר טוב ליום שישי
יום נפלא לכולם
בריאות
שבת שלום
תתכבדו בפיצות אישיות  "אוזני פיל "
טובה
בוקר אור ליום חדש יום שישי
20/06/14 06:24
15צפיות
אנחנו שוב על המפה בדף הראשי בתפוז...

http://www.tapuz.co.il/

תודה לגילוש על הפינה החמה .

יום נעים לכולם
לינדה.
בוקר טוב וסופ"ש נעים קריר ומהנה
20/06/14 07:12
40צפיות
בוקר טוב וסופ"ש נעים קריר ומהנה
ברשת שופרסל יש מבצעים נהדרים, למותג הבית, מלבד ההנחות יש גם 2+1, למשל שלישית מיונז שופרסל בכמות של 500 ג', שילמתי 11.00 שקלים.
ואתמול נוספו מבצעים, על מקרוני, במבה, קורנפלקס.....לא של המותג....כדאי...

גילה
בוקר אור לכולם
20/06/14 08:41
8צפיות
איזה כייף היום אין לי כמעט הכנות
הערב מתארחים אצל חברים
מחר אבא שלי מגיע לארוחת בוקר אז הקובנה כבר מוכנה.
אאפה רק פשטדה לסעודה שלישית עוגה לשבת וזהו
אני מוכנה...
מאחלת בריאות לחולים
שהחטופים יחזרו בשלום עוד השבת
סקר סופ"ש - כשאתן רואות מוצר חדש בסופר
19/06/14 18:04
94צפיות
אתן?
1. מיד קונות אותו.
2. קונות רק במידה ונשמע מוצלח.
3. קונות רק במידה ולא בזבזתן יותר מדי על הקנייה השבועית.
4. תשובה פתוחה


אני אבחר בתשובה 4 - אם זה בזמן שקניתי יותר מדי דברים אז אדחה את הרצון לקנות משהו חדש, למרות שאני מאוד מאוד אוהבת לנסות מוצרים חדשים.
בנוסף, אם המוצר החדש זה משהו שאני יודעת בוודאות כמעט שאינו טעים בעינינו אז לא אקנה.
מה איתכן?
עונה -
20/06/14 07:19
108צפיות
עונה -
סקר סופ"ש - כשאתן רואות מוצר חדש בסופר....  

1. מיד קונות אותו.
2. קונות רק במידה ונשמע מוצלח.
3. קונות רק במידה ולא בזבזתן יותר מדי על הקנייה השבועית.
4. תשובה פתוחה



התשובה שלי היא - 2
אני קונה רק אם אני מרגישה שיהיה למוצר שימוש אצלי, ואני מתחברת למוצר, או שקיבלתי המלצות מבעוד מועד, וכמובן שהמחיר נלקח בחשבון, אין צורך להיסחף.

תודה על הסקר המעניין גילה
2
22/06/14 18:38
8צפיות
אם נראה לי שהמוצר יהיה שימושי, ומחירו סביר, אני אקנה אותו. אם לא, אני אשאיר אותו על המדף.
אני לא ממהרת לקנות
20/06/14 08:42
60צפיות
נותנת לאנשים קודם להתגלח ולפי חוות דעת אני אחזור לקנות...
תלוי . אז תשובה 4
22/06/14 14:05
18צפיות
מיד לקנות אני אף פעם לא עושה.... ככה שזה לא רלוונטי.
בחרתי ב 4 כי זה שילוב של 2+3 פחות או יותר. אם המוצר נשמע לי מוצלח והוא לא יקר  יחסית לתמורה שהוא אמור לתת ולכיס שלי אני אחשוב אם בא לי עליו ואקנה. אם הוא יקר לטעמי אני אחכה לשמוע אם הוא שווה את הכסף ורק אז אקנה.

~~~עונה~~~
22/06/14 20:04
11צפיות
תודה על הסקר ...

1. לא קונה את המוצר מיד .

אני בוחרת בתשובה ? 2- 3 !!!  


    מיכלי תודה על הסקר מחכה לעוד סקר שבועי..

לינדה

ומה נבשל היום?
19/06/14 09:11
45צפיות
טורטית אנטריקוט בצל מטוגן גוואקמלי.....
19/06/14 09:30
28צפיות
שניצל טבעול + סלט ירקות .....

 תודה עדי על הפינה  ~~~~חמה וטעימה


 לינדה
אצלי בסירים היום...
19/06/14 10:34
65צפיות
איטריות עם רצועות חזה עוף...הכל בסיר אחד....
סלט ירקות
טחינה ביתית
חומוס - שמיר
כרוב אדום ביתי
סחוג
חמוצים

בערב פשטידת פסטה וגבינות ברוטב בשמל...
יום נפלא...גילה
משהו מהיר.... אולי
19/06/14 13:20
43צפיות
לבנות פנקיק בננה או משהו כזה. אולי דייסת קוואקר
הבלוגיה שלי ליום חמישי
19/06/14 07:08
21צפיות
הבלוגיה שלי ליום חמישי
יש לכם מתכון מנצח שתפו  !!

אתם יכולים לכתוב מתכון מהבלוג שלכם או לפרגן לבלוג אחר שאהבתם ~~

(אנא רשמו את המתכון עצמו וקישור לבלוג ולא רק קישור. )

(במידה והמתכון אינו שלכם ולא קיבלתם אישור להעתיק את המתכון - צרפו קישור בלבד)

לינדה
עוגת השבת שלי איזו עוגה
19/06/14 04:37
137צפיות
בחרתם להכין לשבת?
מתכון  מלא בבקשה ונשמח לתמונה.
טובה
כנראה עוגת תפוזים
19/06/14 13:23
111צפיות
אני אוהבת בחושה - בלי להקציף

2 ביצים
2 כוסות קמח
אבקת אפייה
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס שמן
1.5 כוסות מיץ תפוזים

לערבב טוס. ל]זר מעל קצת שוקוצ'יפ וסוכר חום ולתנור. אחרי האפייה עם כף אני מפזרת עוד קצת מהמיץ על העוגה שייספג.

אני רוצה להכין את אותה עוגה גם בגביעי גלידה למסיבת הסיום של הבת שלי ליום ראשון- רק אז אוסיף ציפוי
º
הימניות זה התפוזים
19/06/14 13:26
181צפיות
הימניות זה התפוזים
תודה שירה על השיתוף
19/06/14 18:01
24צפיות
אכן העוגות האלו הן טעימות.
שבת שלום
טובה
תודה שרון על הטעימה..
19/06/14 18:44
30צפיות
עוגה כלבבי ....

לינדה.
העוגה שלי לשבת
19/06/14 17:59
225צפיות
העוגה שלי לשבת
העוגה שלי כולה שוקולדית וטעימה שמרים ועליה שופכים עיסת טורט שוקולדי עולמי.
מבנות קרמשניט עם שינויים שלי (כמות הנוזלים היתה ענקית)
החומרים
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
2 ביצים
חצי כוס סוכר
4 כפות שמן
כוס מים פושרים (אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים)
אופן ההכנה :
לשים בצק מכל החומרים לעיסה רכה מאוד.
מתפיחים כשעה
מחלקים את הבצק לשלוש מרדדים כל חלק לעלה ומורחים ממרח שוקולד.
מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של 4-3 ס"מ.
מניחים נייר אפיה בתבנית בקוטר 26 משמנים מעט בשמן ומסדרים את השושנים צפוף.
מתפיחים חצי שעה
.
לטורט המצרכים:

חצי כוס שוקולית
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות קקאו
3/4 כוס קמח
חצי שקית א' אפיה
קורט מלח.
רבע כוס שמן
2 ביצים
חצי כוס מים חמימים.
אופן ההכנה:
בקערה לשים את הסוכר והביצים ולערבב היטב להוסיף את השמן הקמח השוקו והשוקולית חהוסיף את המים ולערבב לעיסה אחידה.

אחרי שהשושנים תפחו  יוצקים את הבלילה באופן שווה על השושנים.
אופים ב175 מעלות כ45 דקות.
הערה

אחרי חצי שעה אפיה אם העוגה השחימה כסו קלילות ברדיד אלומיניום את העוגה והמשיכו לאפות.
אוכלים כשהעוגה קרה ונהנים....
תודה טובה על הטעימה...
19/06/14 18:43
33צפיות
ראיתי את העוגה היא באמת מיוחדת ~~~

  לינדה.
אין לי עוגה לשבת !!!
19/06/14 18:46
58צפיות
יש לי כל כך הרבה תפוחים אולי בכול זאת יכין עוגת תפוחים ...מחפשת עוגה קלה בלי הרבה בלגנים .

 לינדה.
עוגת תפוחים קלה להכנה וטעימה,,
19/06/14 22:15
144צפיות
עוגה שהכנתי המון פעמים לכבוד שבת .כי כולם אהבו וביקשו אותה.
ולי היה קל ונוח להכין ,כי לא נדרש מאמץ רב להכנתה.

להכין מראש תבנית 26 משומנת.
 לחמם תנור לחום בינוני.(180 מעלות).

המצרכים הדרושים :
4 ביצים
4 תפוחים מקולפים ,לחתוך לקוביות קטנות.
2 כפות סוכר חום
כפית וחצי קינמון
 280 גרם קמח -תופח (2 כוסות)
 כוס  ושלושת -רבעי  סוכר חום.
 3/4 כוס שמן
 1/4 כוס רסק תפוחים ,אפשר לגורר בפומפייה,או לרסק בקוצץ המזון.
קורט מלח
1/3 כוס חצאי אגוזי-מלך,או פיקאנים קצוצים.
4 כפות צימוקים.
ההכנה:
1. בקערה לערבב תפוחים עם הקינמון והסוכר החום.

2. לערבל  את הביצים  והסוכר ביחד ,
   עד שצבעם יהפוך לצהוב בהיר,  
  ולהוסיף אותם לקערת התפוחים.

3.להוסיף  לקערת התפוחים את שאר המצרכים ,
  ולבחוש היטב בכף.

 לבסוף להעביר את הבלילה הסמיכה לתבנית ,
 ולאפות בחום בינוני , 180 מעלות , במשך כ- 40 -50 דקות .
לבדוק בעזרת קיסם במרכז העוגה ,
כאשר הקיסם יוצא נקי מפירורים,העוגה מוכנה, והריח נפלא.
שרון העוגה טעימה בטירוףףף.
20/06/14 17:31
44צפיות
עכשיו לקחתי ביס עוגה מומלצת בחום רכה עסיסית ...( אני שמתי 5 תפוחים גדולים )

שבת שלום
לינדה.
עכשיו יש לי עוגת שבת ..
20/06/14 11:51
61צפיות
יש לי עוגת שבת עוגת תפוחים ששרון העלתה את התכון תודה מתוקה על השיתוף..

העוגה בתנור .

לינדה.
בכיף.
20/06/14 17:47
24צפיות
העונג כולו שלי.

שרון.
אצלי
19/06/14 20:00
80צפיות
עוגת ביסקויטים קפואה כנראה. הכי מתאים בחום.
ולי ננסה עוגה מקמח כוסמין.
יש ברית לחברים השבת נכין עוגת שייש.
בוקר טוב ליום חמישי|
19/06/14 04:28
73צפיות
בוקר טוב ליום חמישי|
יום נפלא לכולם..עם בשורות טובות
בריאות.
טובה
בוקר אור ליום חדש יום חמישי
19/06/14 07:04
71צפיות
בוקר אור ליום חדש יום חמישי
מאחלת לכולם יום נעים .

 עבודה נעימה ופוריה.

            בריאות טובה...

בשורות טובות
לינדה
בוקר טוב כולם וסופ"ש מהנה וחביב
19/06/14 08:51
53צפיות
בוקר טוב כולם וסופ"ש מהנה וחביב
חמישי היום, והמלאכה מרובה.....מחר מגיעים הילדודס והנכדודס או כמו שבעלי אומר ..."אורי...מגיע.." = אוריקן (הוריקן) כל כך הרבה אוכל מכינה..והם שיהיו בריאים כמו סופת הוריקן...מחסלים כמעט הכל.....טעים להם, אני נשארת בלי כוחות...אך עם סיפוק גדול...וכיףףףף...שיהיו בריאים ולא יחסרו...אמן..!!!!

גילה
יום רביעי ומה מתבשל?
18/06/14 09:07
17צפיות
פאי רועים +סלט חסה
ערב טוסטים
ממש אין חשק לקום מהמחשב
18/06/14 10:01
29צפיות
הפשרתי כנפיים בטעות אז זה מה שנאכל אך ומה אכין מהם בהמשך.
בנוסף יש בצק שמרים שמחכה למילוי מלוח , חלק עם חצילים, חלק עם בשר וטחינה , וחלק עם פטריות . מכינה להקפאה , כי זו תקופה של הרבה מבקרים.

חיפוש !!!
18/06/14 08:25
58צפיות
אני מחפשת מתכונים ללחם מקמח מלא ..

   אני אופה לחמים בבית מקמח רגיל .וחשבתי לעצמי אולי בכול זאת יתחיל להכין מקמח מלא !

 ראיתי כמה מתכונים אך אין תגובות שמראה שהמתכון מוצלח?

  יום נעים
לינדה
לחמים
19/06/14 08:15
95צפיות
לחמים
אין הבדל מבחינת קלוריות בין לחם מקמח מלא או קמח רגיל.
לחם מקמח מלא כבד יותר ועשיר בסבים .
לעופרD יש מתכון מעולה ללחם מקמח מלא .
לחם נחשב ללחם מקמח מלא ברגע שיש בו שליש מכמות הקמחים קמח מלא.
בבלוג שלי שני מתכונים ללחם מקמח מלא . טעמים וכבדים. עדיין לא עלתי על הטריק להכינם קלים יותר.
יש גם מתכון ללחם חלבי ללא שמרים מקמח מלא
ממליצה לך לבקר בבלוג של הנחתום. הלחמים שלו מאד טובים.

כתובות אינטרנט מצורפות:
|תודה טלי על המתכונים ללחם.
19/06/14 08:48
14צפיות
יותר מאוחר הכנס לקישורים ~~

   אני מאוד אוהבת לאפות את הלחמים שלי בבית .

  קניתי קמח מלא רוצה לנסות לאפות לחמים עם קמח מלא .

 ינוסה אצלי מחר בע"ה .ותקבלי דיווח איך יצא .

לינדה.


                    נ. ב . שלחתי לך מסר ראית.
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום