לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום אוכל כשר
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

בוקר טוב ליום רבועיסופ"ש בפתח
28/01/2015 | 05:26
3
50
יום נפלא לכולנו....גילה
28/01/2015 | 07:56
6
בוקר אור .
בוקר אור!
28/01/2015 | 09:50
9
אני באמת רוצה שכבר יגיע סוף השבוע...
צהריים טובים ושקטים לכולם
28/01/2015 | 14:22
12
ליבי עם הצפון 
פינת הטיפוח קוסמטיקה ואלוורה
27/01/2015 | 14:37
2
65
צמח האלוורה הוא צמח רב שנתי בשרני , ממשפחת השושניים מתנסה לגובה של עד 4 מטרים , עליו קוצנים.
מקורו בדרום מצפון אפריקה מונה כ-500 זנים שונים , הסגולות של הצמח מצויות דווקא בג'ל שלו, הג'ל מכיל יותר מ-200 רכיבים הדרושים לגוף האדם בהם ויטמינים מנרליים וסיבים תזונתיים.
צמח האלוורה ידוע כבר אלפי שנים כצמח מרפא לכמעט כל דבר ועניין , זכה לשמות רבים בקרב עמים שונים .
בעולם הקוסמטיקה משתמשים בו להצערת עור , לשיפור יכולת הספיגה , לחידוש העור ,במצבי סטרס עורי כמו אסמטה של העור , אלרגיות שונות על העור(בהנחה שלא רגישים לצמח)  , טיפול בכוויות כתוצאה מפרוצדורה עמוקה ....
היום הרבה חברות קוסמטיקה כבר מוסיפות ג'ל אלוורה טהור למוצריה , ומייצרות תכשירים יעודיים מג'ל האלוורה .
לאור כל מה שכתבתי  אם אין לכם צמח אלוורה בבית  המלצתי לרכוש שפורפרת של ג'ל אלוורה טהור עדיפות לאורגני להחזיק אותה במקום קריר (לא מקרר) בימי יובש קשים עם רוחות מזרחיות למרוח כסרום על גבי העור ומעל קרם לחות, נכוותם מרחו גם ג'ל אלוורה על הכוויה ... גם שתיה של משקאות על בסיס מצוי ג'ל האלוורה מאד עוזרים בענין הצערת העור קמטים והבהרת כתמים.....
תודה שקראתם עד כאן אם יש שאלות אשמח תמיד לענות...
 
 
אושרת תודה על הפינה
27/01/2015 | 18:39
1
20
 על מידע חדשתי לי עוד משהו על הצמח ידוע לי שהוא עוזר לכוויות .
לינדה 
באהבה
28/01/2015 | 14:20
11
שלישי ומה נבשל?
27/01/2015 | 10:44
5
35
טורטית אנריקוט
ערב מרק
אצלנו
27/01/2015 | 14:45
43
אין לי חשק לבשל אז שאריות ויש הרבה ברוך השם
אתמול היה לי קר אז בישלתי מרק כתום
28/01/2015 | 09:52
3
40
 
 
 
המצרכים הדרושים:
1.בצל בינוני
2.2 שיני שום
3.קצת שמן זית
4.בטטה בינונית
5.2 גזרים
6.אופציונלי: שורש פטרוזיליה (שורש למרק)
7.אופציונלי: שניים שלושה "מקלות" סלרי עלים
8.דלעת - בערך באותה כמות של הבטטה
9. כפית כורכום
10.מלח
11.פלפל טחון טרי
12.כף או שתיים אבקת מרק בטעם עוף
 
13.אופציונלי: מע ג'ינג'ר מגורר
 
 
 
 
 
אופן ההכנה:
 
 
 
1.קוצצים את הבצל והשום ומאדים בשמן זית בתוך הסיר (על אש גדולה)
2.לאחר שהבצל והשום הפכו שקופים או אפילו חרוכים מעט מוסיפים מים עד כמעט סוף הסיר
3.קולפים את הירקות - בטטה, גזר, דלעת, שורש
4.חותכים את השורש והגזר לפרוסות, את הבטטה והדלעת לקוביות, את הסלרי לפיסות קטנות ומוסיפים למים
5.מוסיפים לסיר מלח, פלפל וכורכום ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב מפעם לפעם
6.מוסיפים אבקת מרק, מערבבים היטב ומנמיכים את האש. בשלב זה מומלץ לטעום ולתקן תיבול
7.מבשלים על אש קטנה חצי שעה - שעה - עד שהירקות יתרככו
8.למי שאוהב מרק סמיך מומלץ לטחון את הירקות לאחר שהתרככו באמצעות בלנדר ידני (או פשוט למעוך אותם עם ממחה תפוחי אדמה)
 
בתיאבון!
 
 
בוקר אור ...
28/01/2015 | 09:57
2
16
מה שלומך היתה חסר לנו ..
המתכון ניראה מעולה אשמח עם תעלה אותו בקטגוריה "הבלוגיה שלי ליום שלישי ורביעי "
תודה מראש
וברשותך אני יעלה את המתכון למאמרים בקטגוריה "מרקים"
 
יום נעים
לינדה
תודה, תודה
28/01/2015 | 13:05
1
7
אני מבקר מפעם לפעם... הכל בסדר
 
העליתי מתכון אחר לשרשור הבלוגים. את המרק הזה באמת בישלתי אתמול
 
יום נעים גם לך!
על השיתוף..
28/01/2015 | 17:04
8
יום נעים שקט ורגוע בצפון אמן .
לינדה
פינת האוכל העדתי - והפעם ט"ו בשבט
27/01/2015 | 07:52
18
79
הפעם מתבקש העלאת מתכונים לקראת חג האילנות - ט" בשבט.
אז קדימה......יש תחרות ואנחנו רוצים לנצח....
גילה
נתחי אוסובוקו בפירות יבשים
27/01/2015 | 08:02
93

ניתחי אוסובוקו כבש טרי/או צלעות טלה בפירות יבשים חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה....  גילה
המתכון הזוכה בערוץ 22 בתוכנית של גיל חובב ב-(תמי 4)
כ2- 11/2 ק”ג קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש  או פרוסות צלעות טלה, [רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו את התבשיל מהר.... ]
 
3  בצלים גדולים חתוכים לרצועות
 12 משמשים יבשים
 12 שזיפים יבשים שחורים
 12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב
תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה,אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...שני ראשי שום חצויים.
אפשר להוסיף גזר גמדי, תפו”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [לבחור אותם בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה הרבה יותר זול].
 
להכנה עצמה....:
בתבנית הגשה גבוהה[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום חצוי ברוחבו, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!!!
 
טנזיה (אורז עם פירות יבשים)
27/01/2015 | 08:03
391
מצרכים
2 כוסות אורז(חד פעמי לשתיה קרה)
4 כוסות מים
מלח,פלפל לבן,כף שמן                                                
טנזיה
200 גר` משמשים 
200 גר` שזיפים ללא חרצנים
100 גר` צימוקים                                                                                                                
100 גר` שקדים מולבנים קלויים לקישוט    
100 גר` אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה
כף שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
 אופן ההכנה
 להכנת האורז
מרתיחים מים,שמן,מלח,פלפל לבן, מוסיפים את האורז מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
 להכנת הטנזיה
  מעבירים לסיר את הפירות יבשים ,שמן,מים,סוכר ,ולימון מערבבים כל חמש דקות עם כף עץ
  ומבשלים בלהבה נמוכה עד לריכוך  הפירות יבשים .
  מעבירים לקערת טפרוואר הופכים על מגש ומסדרים סביב פירות יבשים ושקדים מולבנים קלויים.
עוף בקדירה עם פירות יבשים תפו"א ובטטות....יאמי...
27/01/2015 | 08:20
85
עוף בקדירה עם פירות יבשים תפו"א ובטטות....יאמי...גילה

חלקי עוף רצויים, [אני לוקחת 6-8 כרעיים, מופרדים לשוק וירך]
3-4 ת"א דזירה חתוכים לאורך (האדומים)
2-3 בטטות קלופות וחתוכות באופן עבה.
בסיר גדול(רצוי כבד, שניכנס גם לתנור) אפשר להוסיף גם ירקות אחרים, כמו: ברוקולי, שעועית ירוקה, כרובית, גזר, (מה שאוהבים) להזהיב את חלקי העוף בשני הצדדים..
2 בצלים גדולים יבשים, קצוצים גס להוסיף ולהזהיב...להניח מעל את ת"א והבטטות....שיני שום קלופות (כמה שאוהבים..) ולפזר את הפירות היבשים.
מישרה:
1/4 כוס שמן
3-4 כפות רוטב סויה [קיקומן]
2-3 כפות דבש/סילאן
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר מעט חריפה]
כף גדושה אבקת גריל עוף
כף שטוחה אב` מרק עוף
כפית שטוחה פלפל שחור [אפשר פחות]
קמצוץ מלח
3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי [או כף גדושה של מיקפא תפוזים להמיס במים]
1/2 כפית אב`קפה שחור רגיל, (זה לא טעות)נותן גוון יפה ומעט ארומה מעניינת ומיוחדת.
5-6 מישמשים יבשים
4-5 דבלות, (תאנים מיובשות)
2 תמרים
אופן ההכנה:
לערבב את חומרי המישרה הייטב, ובעזרת כף להזליף על חלקי העוף ת"א והבטטות, לכסות עם נייר כסף [גם את הידיות]או מכסה המתאים לחום התנור.
להכניס לתנור חם בחום של 160 מעלות כשלוש שעות..ובתיאבון...!!!
עוף בחמאת בוטנים
27/01/2015 | 08:23
1
69
מתכון לעוף במחאת בוטנים
27/01/2015 | 09:20
33

עוף בחמאת בוטנים של גילה
 
11.5.2010 – הכנתי מישרה לעוף, ממש בצ'יק ויצא מדהיםםם...
 
10 – 8 כרעיים נקיים
 
בצל גדול – פרוס לטבעות דקות
5 – 4  תפוחי אדומה קלופים ופרוסים (11/2 ס"מ)
שיני שום גדולות
 
*על תחתית תבנית גדולה ומשומנת לפזר את הבצל, מעליו את פרוסות תפו"א ושיני השום.
לתבל באופן חופשי בפלפל מלח, מעט פפריקה ואבקת גריל עוף, אבקת מרק בצל מעט, ולהניח מעל את חלקי העוף אשר תבלנו או מרחנו במישרה.
 
מישרה:
כ-1/4 כוס שמן קנולה
כף גדושה אב' גריל עוף
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
כפית וחצי אב' מרק בצל
כף רוטב סויה
2 כפות סילאן
כף וחצי גדושות חמאת בוטנים
2 כפיות שום כתוש
פל"מ
 
להפעיל את הגריל על 170 מעלות ולצלות עד שמקבל צבע יפה כ-15 דקות, להפוך את חלקי העוף ל-15 דקות נוספות, להפוך את העוף  ולהוריד לאפיה רגילה לעוד כשעה.
 
באותו חום וללא כיסוי...
הכל מקבל צבע שחום כולל תפוחי האדמה והבצל שבתחתית...וכולם רצו כזה....
וזה טעיםםםםםםם.
 
שני מתכוני עוף, מהירי הכנה ומאוד שחומים וטעימים.
27/01/2015 | 09:15
98

עוף בריבה מישמש מומלץ שרה בר
14/9/2007  
עוף בריבה- שרה בר - ממש מעדן , אצלי בבית
 אוהבים , יוצא צבע יפה חום .
המצרכים:
6-8 שוקי עוף
2 כפות ריבת תות/מישמש
2 כפות גדושות אבקת מרק בצל
2 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:
לסדר את העוף בתבנית פיירקס.
מערבבים בקערה את הריבה, א.מרק בצל והמים
לרוטב אחיד .
יוצקים על העוף ומכניסים לתנור חם (190-200
מעלות) לשעה . רצוי לקראת הסוף להפוך את
העוף שיקבלו צבע גם מלמטה .
 
 
 
 
עוף בפובידל של שולה מהקומונהקל מהיר ומאוד טעים.
 
8  כרעיים מחולקים
מרינדה:
1/3 כוס ריבת פובידל
1/3 כוס קטשופ
1/3 כוס רוטב סויה
שום כתוש
למרוח על העוף את המרינדה ולהשהות (רצוי) במקרר ללילה.
 
להכניס לתנור בחום בינוני 180 מ"צ לשעה ורבע. באמצע הדרך להפוך את חלקי העוף.
סלט קוסקוס עם פירות יבשים
27/01/2015 | 09:24
65
סלט קוסקוס מעולה וחגיגי - מתאים לט"ו בשבט ולראש השנה, ולכל מעמד חגיגי
 
שקית קוסקוס בגודל רגיל (לא קטן)- עשויה במיקרו או לפי ההוראות - לפורר היטב עם מזלג.
בצל סגול קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דקיק
1/2 כוס נענע טרייה קצוצה דק דקיק
1/2 - 1/4  כוס מיץ לימון
1/3 כוס שמן זית
מל"פ
 3/4 - 1/2 כוס צימוקים בהירים קטנים או קצוצים

מכינים ומשהים מכוסה בטמפרטורת החדר.

מכינים לחוד בשתי קעריות בנפרד לשם הוספה לפני ההגשה:
 6-10  תאנים יבשים רכים ובהירים - קצוצים
1/2 כוס צנוברים קלויים
מערבבים הכל יחד...
לסלט חגיגי במיוחד אפשר בסוף לקשט עם גרגרי רימון אדום מעל...
בתיאבון...תהנו.
 
עוגיות תמרים ואגוזים
27/01/2015 | 09:27
89

  רולדות תמרים ואגוזים של גילה
  
הבצק: רך ומשגע...
קילו קמח רגיל
 2 שקיות אבקת אפיה
 2 מחמאה/מזולה רכה (ניסיתי מחמאה אחת + כוס וחצי שמן = מוצלח)
 3/4 כוס שמן (כולל השמן בסוגריים, סה"כ כוס וחצי שמן)
 2 סוכר ווניל
 1/3 כוס סוכר
כ- כוס מיי ברז
ללוש בצק אחיד, את המים להוסיף בהדרגה.
לחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים.
 
המלית [מתאים גם כמילוי לאוזני המן]
חב’ תמרים ללא גרעינים [בוואקום] לתת בקערה
כ- 200 גר’ אגוזי מלך קצוצים גס
 1/2 כוס שומשום
 11/2 כפות שמן
 1/3 כוס סוכר
כמה טיפות מיי זאער [מיי וורדים]
ללוש הייטב יחד, ולחלק ל- 8 כדורים שווים.
 
לוקחים כדור בצק, ופותחים עם מארוך או עם הידיים לאליפסה, בגודל 20 / 10 ס”מ, לוקחים כדור תמרים, ומרדדים לגליל [נקניק] באורך הבצק, עוטפים את הגליל עם הבצק ומרדדים מעט יחד, מביאים ע”י הרידוד את הרולדה לאורך התבנית, ומניחים 4 רולדות בכל תבנית.
לפני האפייה קורצים פרוסות אלכסוניות, עד הסוף [כי הבצק מתפורר לאחר האפייה]
אופים בתנור חם, בחום ביינוני כ-20 דק’, הרולדות מזהיבות מעט...מאוד...יש לחזור על פעולת קריצת העוגיות, בעודו חמות.
לקרר ולבזוק אבקת סוכר...
 
מרקיז ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה וויני
27/01/2015 | 09:36
83

מרקיז ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה וויני
ממתק נהדר של תערובת פיצוחים
בטופי מתוק
 
חטיף מתוק וקל להכנה, ללא אפייה
נהדר כקינוח או סתם לנישנוש מתוק עם שתיה.
  
תבנית אינגליש קייק
 
חומרים לשכבה הראשונה:
100 גרם חמאה/מחמאה
4  כפות דבש
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
50 גרם חלבה מגוררת
250 גרם תערובות אגוזים קלויים (מלך , פקאן, פיסטוקים, קשיו, בוטנים, שקדים וכו)
 
בסיר, על אש נמוכה, מחממים את החמאה/מחמאה + סוכר + דבש, תוך בחישה מתמדת בכף עץ.
כשהמסה חלקה ואחידה מוסיפים את החלבה והקקאו , מערבבים, מסירים מהאש ומוסיפים את תערובת הפיצוחים הקלויים - מערבבים כך שכל הפיצוחים יצופו בתערובת המתוקה.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מקררים מס' דקות (עד להכנת השכבה השנייה). אני הכנסתי למקרר בזמן שהכנתי את השיכבה השניה.

חומרים לשכבה השניה:
30 גרם חמאה/מחמאה
150 גרם ממרח חלבה

ממיסים את שני החומרים במיקרוגל בקערה מתאימה, בפולסים קצרים של 20 שניות כל פעם (ועירבוב!), עד להמסה מלאה. (אפשר כמובן גם בבאן מארי על האש)
יוצקים על השכבה הראשונה, מיישרים ומכניסים למקפיא.
לאחר שעתיים מוציאים מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לאצבעות או קוביות בסכין חדה.
שומרים בקירור/ הקפאה. ניתן לשמור מנויילן כחודש במקפיא
 
S אני הנחתי נייר אפייה על התבנית (ושימנתי אותו מעט) וכך היה לי קל להוציא את המרקיז (בעזרת נייר האפייה) מהתבנית.
 
עוגת עוקץ הדבורה פשוטה וטעימה ביותר.
27/01/2015 | 09:43
91

עוגת עוקץ הדבורה פשוטה וטעימה ביותר.                           
   
להכין יום מראש, ולא לפרוס את העוגה   
  באותו יום בו נאפתה והוכנה.

    המצרכים לעוגה:
< >1 ו-1/4 כוסות סוכר
1 ו-1/4  כוסות קמח תופח
50  גרם חמאה/מחמאה
  להקציף סוכר וחמאה ולהוסיף ביצה אחר ביצה
לפרווה – ניתן להקציף ביצים+סוכר עד הכפלת הנפח ולהוסיף 1/2 כוס שמן בזרזיף דק
  להוסיף את הקמח
 
  לאפות בתבנית קפיצית עגולה מס' 26 על נייר אפיה
     וכשמתקרר לחצות באמצע או לאפות בשתי תבניות –  
     לקבלת שתי שכבות בצק...ולצנן.
 
  המלית:
     2 שמנת מתוקה לפרווה יש להשתמש בשמנת ריץ'
     1  אינסטנט פודינג וניל
         כוס חלב קר לפרווה יש להשתמש בכוס מים מאוד קרים.
 טיפ לסילוק טעם הלוואי מהפרווה – יש להוסיף להקצפה 2 כפות סילאן, כן לא להאמין איך שזה עובד.
  להקציף יחד לקצף חזק ויציב ולמרוח על אחת  
      התחתיות, להניח בזהירות מעל את התחתית השנייה
      {אפשר להיעזר בצלחת}
 
  הציפוי:
גרם אגוזי מלך קצוצים גס
4 – 3  כפות סוכר
50  גרם חמאה
4 כפות שמנת מתוקה {אפשר להוריד מהשמנת לקצפת}
   או שמנת חמוצה.
כף נס-קפה אבקתי.
 
אופן הכנת הציפוי:
ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים סוכר, בוחשים היטב עד שנמס כמעט.
מוסיפים אגוזים וממשיכים לבחוש, מוסיפים שמנת, ובוחשים, מוסיפים נס-קפה ושוב בחישה.
המירקם צריך להיות קצת סמיך אך יותר נוזלי..
   לשפוך את הסירופ החם על העוגה וישר למקרר {לא      
לחכות שיתקרר}
תהנו...בתיאבון.
עוגה לקפה - מהמממת....זהירות.
27/01/2015 | 09:48
137

עוגה לקפה משודרגת....  גילה   2/5/2005  
בצק בחוש:{לשתי תבניות אינגליש ארוכות}
200 גרם חמאה רכה
 2 כוסות סוכר
לערבל יחד חזק בקערת המיקסר...ולהוסיף:
 4 ביצים [זו אחר זו[
- 3-2 כפיות תמצית ווניל
 4 כוסות קמח תופח + כפית שטוחה מלח
+כפית שטוחה סודה לשתיה באבקה - לערבב יחד בקערה לחוד.
 2 יוגורט + כ-1/3 כוס חלב.
להוסיף את הקמח והיוגורט לסירוגין, ולבסוף לדלל עם חלב...
לשתי תבניות אינגליש מתאימים נייר אפיה, ויוצקים 1/4 כמות בצק לכל תבנית.....
סירופ שוקולד - מזליפים בנדיבות, ובכל פינה...
ציפוי:
כף גדושה קקאו
כפית אבקת נס קפה + 1/2 כפית קינמון
 2 כפות סוכר
שקית ווניל
כוס אגוזים קצוצים
מפזרים את מחצית הציפוי על השוקולד בשווה בין שתי התבניות, מכסים עם 1/4 בצק נוסף לכל תבנית, ומעל מפזרים רק ציפוי באופן שווה בין שתי התבניות...
אופים יחד בחום בינוני 180 מעלות, כ-35 דקות
 
עוגת מוס שוקולד עשיר עם אגוזים.
27/01/2015 | 09:52
100

עוגת - ”אורגזמה” - עוגת מוס שוקולד עשיר עם אגוזים.

חומרים לבצק: (תבנית עגולה - מס’ 28)
  150גרם חמאה - רכה
 1/2כוס סוכר
  250גר’ אגוזי מלך - שבורים גס
 3/4כוס קמח תופח
ללוש לבצק אחיד ולחלק לשניים.....לזרות מעט קמח מעל הבצק ולשטח כל חלק על תחתית תבנית עגולה, להשאיר ס”מ ריק מהקצה כי הבצק מתפשט, כך קלה יותר העבודה. (אפשר להניח נייר כסף ומעליו לשטח הבצק)
* הבצק רך מאוד לאחר האפייה, ומתקשה בהתקררותו.
האפייה: אופים כל בצק כ-12 דקות בחום בינוני 180 מ’ בתנור חם.....או עד קבלת גוון מוקה, לקרר היטב.
המוס:
  200 גר’ שוקולד מריר - קוביות
 3  כפות מים
*להמיס במיקרו יחד דקה ועשרים - ולערבב.
 4  חלמונים + 2-3 כפות קואנטרו או ליקר אחר,
]לא מתוק]. לערבב עם החלמונים ולהוסיף לשוקולד תוך עירבוב.
שקית ג'לטין (14 ג')לתת בכוס עם חצי כוס מים רותחים לבחוש היטב במהירות לערבב עם השוקולד(רצוי לסנן)
 4  חלבונים + 3 כפות סוכר להקציף חזק.
לחוד - להקציף חזק 2 שמנת מתוקה + 3 סוכר ווניל.
לערבב, השוקולד והקצפת ולבסוף להוסיף את הקצף.

ההרכבה:
בתחתית התבנית מניחים תחתית בצק עגולה [אם נשבר לא נורא, יוצרים פאזל]
מורחים מחצית המוס, מניחים תחתית בצק שנייה ושוב המוס שנותר, עם מזלג או קלף משונן, מיישרים יפה מעל ואפשר לפזר קקאו או שוקולד מגורד, ולפזר טראפלס, מכסים בנייר כסף
ולהקפאה, להוציא כשעתיים לפני הכיבוד....אם היא עדיין קשה היא תאכל כגלידה בתיאבון...!!!
ת ה נ ו...מצטערת שאין לי תמונה..
כשמוסיפים ג'לטין אין צורך בהקפאה.
 
עוגת מייפל
27/01/2015 | 09:57
88

3 ביצים
 1.5 כוס מיץ תפוזים עדיף טרי / גביע שמנת חמוצה רגילה.
11/3  כוס סוכר
 1/2 כוס שמן
 3 סוכר וניל
1.5  כוסות קמח תופח
 
להקציף את הביצים שלמות עם הסוכר והשמן יחד, להוסיף את יתר החומרים ולערבב בקלות.
מכנסים לתבנית אפשר אלומיניום המרובעת הבינונית (העוגה לא יוצאת גבוהה כל כך)
למעלה מפזרים קינמון ואגוזי מלך או אגוזים אחרים.
אופים בחום בינוני עד שהעוגה מוכנה.
מוצאים מהתנור כשהעוגה מוכנה שופכים מעל סירופ מייפל (רצוי לחמם מעט לפני) שיכסה ויספג בעוגה כשהעוגה עדיין חמה.
לפי השמועות זאת עוגה ייאמי ייאמי.....
בהצלחה ובתאבון!
 
עוף עם פירות יבשים
27/01/2015 | 10:28
76
תבשיל בניחוח נהדר וטעם משגע ..
עוגת פירות יבשים עסיסית
28/01/2015 | 08:44
3
89
עוגת עסיסית ועשירה בפירות יבשים ..
רולדות תמרים
28/01/2015 | 09:54
2
99
סלט גזר פיקנטי
28/01/2015 | 18:33
1
83
 
ממליצה לכם להכין את הסלט לערב חג האילנות..
 
לינדה
סלט גזר פיקנטי לטו-בשבט
28/01/2015 | 18:38
86
 
התמונה הנכונה לסלט ולקישור זה זה..אתכם הסליחה
לינדה
הבלוגיה שלי ליום שלישי ורביעי
27/01/2015 | 06:24
6
13
לינדה
מאפה שכבות פילאס ותרד
27/01/2015 | 10:24
4
99
מאפה בלקני נהדר וקל להכנה שלא תפסיקו ליישר ..
אתי, אלופה, תותחית, כבר אמרתי....
27/01/2015 | 14:31
1
74
חיבוק גדול אתי, שמחה ששבת אלינו, את מעשירה כל פינה בה את נמצאת יקירתי...
אוהבת המון....גילה
תודה
28/01/2015 | 08:43
7
תודה אתי יקירה על השיתוף.
27/01/2015 | 18:34
1
18
אתי התגעגעתי איזה יופי שחזרת .
המתכון נראה מעולה .
המשך ערב טוב.
לינדה
 
תודה
28/01/2015 | 08:43
5
סלט אצות וואקמה קל להכנה וטעים
28/01/2015 | 09:49
18
אם כי יש שאומרים שאצות הן לא כשרות... אבל אבא שלי שאל לפני עשרות שנים את הרב והוא אמר שאצות הן צומח ולכן כשרות
 
בוקר אור ליום שלישי
27/01/2015 | 04:47
1
2
 
 
 
 
רפואה שלמה ומהירה לחולים ולטובה"לה .
עבודה נעימה ופרנסה טובה.
 
 
 
 
לינדה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בוקר טוב לינדושיום שלישי פעמיים כי טוב
27/01/2015 | 07:25
34
היום הוא יום האפייה שלי...תוצאות בערב, או מחר.....בתוכניות לאפות:
1...עוגת מומולדת לאחי - ע. גבינה עם פירורים
2...עוגה בחושה - חדשה
3...עוגיות טחינה
4...עוגיות תמרים ואגוזים.
 
יום נפלא.....גילה
שני ומה נבשל?
26/01/2015 | 11:45
14
גולש עם אורז לבן
בוקר טוב יום שני
26/01/2015 | 05:25
1
26
בוקר אור עם בשורות טובות .
בריאות טובה ורפואה שלמה לטובה"לה .
המשך יום טוב
לינדה
בוקר טוב לינדוש יקירה, בוקר נפלא לכולנו
26/01/2015 | 07:57
29
העוגות שלך מתאימות לי בול ליד התה בלימון......
גילה
ראשון ומה נבשל?
25/01/2015 | 09:25
2
13
חומוס בשר טחון...
אצלי ב-
25/01/2015 | 09:34
25
תודה עדי על הפינה חמה וטעימה.
 
אצלי רק אורז לתוספת .
תודה מראש
לינדה
אצלנו
25/01/2015 | 11:49
13
צהריים פסטה 
ערב בקטנה חביתה גבינה וירקות וסוג של לחם...
פינת הטיפ השבועי
25/01/2015 | 08:41
20
פעם בשבוע ניפתח שרשור " לפנית הטייפים"
 
15 שימושים פשוטים ומועילים לסיליקה ג'ל 
מכירים את השקיות הקטנות האלו שמקבלים עם זוג נעליים או מוצר אלקטרוניקה חדש, ואין לכם מושג מה הן? האמת שעד לא מזמן נהגתי לזרוק את השקיות האלו לפח האשפה, עד שהבנתי שהן יכולות להיות מאוד שימושיות. הכירו את הסיליקה ג'ל, חומר עשוי גרגרים, המורכב מנתרן צורני. אלו הכדוריות המתחבאות בתוך השקיות הללו, ויש להן יכולת מופלאה של ספיגת לחות. לפניכם 15 רעיונות מפתיעים כיצד ניתן להשתמש בשקיות הפלא הללו.
 
 
1. מניעת אדים על שמשת המכונית 
האדים על שמשת הרכב נוצרים מהתעבות של לחות. אנחנו מנסים לסלק אותם על ידי הפעלת המזגן או בעזרת פתיחת החלון, ולפעמים זה יכול מאוד לתסכל אותנו כשהם מסרבים להיעלם. על מנת למנוע את הבעיה, נסו את הטריק הבא והשאירו כמה שקיות ג'ל בתא הכפפות כדי לספוג מעט מהלחות העודפת שמסתירה לכם את השמשה.
 
 
 
2. ייבוש הסלולרי
הפלאפונים שלנו אמנם הפכו כבר כמעט לאיבר בגופנו אך רובם עדיין אינם חסינים מפני מים. אם הסלולרי שלכם נרטב או נפל למים זה עוד לא אומר שאי אפשר להציל אותו. נסו להשאיר אותו בשקית אטומה סגורה היטב למשך הלילה עם כמה מנות של סיליקה ג'ל ונסו להפעיל אותו בבוקר. 
 

 
 
3. שמירה על ציוד צילום והארכת חייו
ציוד צילום הוא דבר יקר שיש לשמור עליו בקפידה. לשם כך השאירו כמה מנות של סיליקה ג'ל בנרתיק המצלמה שימנעו חלודה פנימית וישמרו על הציוד שלכם. כמו כן, שימו מנה או שתיים בנרתיק של העדשות למניעת התעבות אדים עליהן. 
 

 
 
4. שמירה על עשבי תיבול ותבלינים
הכניסו כמה מהשקיקים לצנצנות האוכל (ניתן פשוט להדביק על המכסה בפנים), למניעת לחות והבטחת חיים ארוכים יותר של עשבי התיבול והתבלינים (אפשר גם עם המזון לכלבים). שימו לב! למרות שיש אזהרות על שקיות סופחי הלחות, ג'ל סיליקה פשוט ושקוף אינו רעיל ואינו מסרטן.
 


 
 
5. שמרו את תיק חדר הכושר שלכם רענן 
שימו כמה מנות ג'ל סיליקה בתיק חדר הכושר שלכם. הם סופגים את הלחות שעובש וחיידקים, הגורמים העיקריים לריחות רעים, זקוקים לה כדי לגדול.
 


 
 
6. מניעת עובש וטחב בארון הבגדים
על אף שאנו חושבים שהכביסה שהכנסו לארון כבר יבשה לחלוטין לפעמים עוד נותרה בה רטיבות פנימית. הכנסת כמה שקיות לארון תמנע תופעות של מגבות, מצעים ובגדים עבשים.
 


 
7. שמירה על תיק איפור יבש
הכנסת שקיק של סיליקה ג'ל לתיק האיפור ישמור על כלי האיפור והחומרים בו יבשים וימנע מהם להתקלקל. מכיוון שרוב היום התיק סגור ונפתח רק מדי פעם על מנת להתגנדר, הג'ל יספח את הלחות וישאיר את התיק ותכשירי האיפור במצב פנטסטי. 
 


 
 
8. להאריך את חיי סכיני הגילוח
לחות יוצרת חלודה על סכיני הגילוח, אשר מפחיתה את היעילות שלהם והופכת אותם ללא בריאים לשימוש. שמירה על תערי הסכינים בשקית "זיפלוק" אטומה עם מנות סיליקה ג'ל בתוכה תשמור אותם חדים למשך זמן ארוך, ובטוחים יותר לשימוש. 
 
 
 
9. הפחתת חלודה בארגז הכלים
כלי העבודה משרתים אותנו רבות במלאכת הבית והם זקוקים שנתייחס אליהם בכבוד המתאים. לא פעם ציוד עבודה מתיישן בתוך ארגז הכלים ואף יכול להישבר מרוב חלודה. הכניסו כמה מנות של סיליקה ג'ל לארגז הכלים ותשמרו על הכלים שלכם ללא חלודה.
 


 
 
10. שמירה על תמונות
נייר ניזוק בעקבות לחות וכך גם תמונות עם ערך סנטימנטלי אשר הופכות לישנות עם הזמן ודורשות שמירה יתרה עליהן. על כן שמרו את התמונות האלה בסמוך לכמה שקיות של סיליקה ג'ל, והן ישמרו בצורה טובה יותר. 
 

 
11. מנעו ריח מספרים ישנים 
אם יש לכם ספר ישן מאוד היקר לליבכם אולי שמתם לב שהוא מתחיל להריח רע כחלק מהתיישנותו. דרך טובה לאוורר אותו היא להשאירו בשקית עם כמה מנות של סיליקה ג'ל עד שהריח נעלם.
 


 
12. שמירה על הסכו"ם
בדקו שהגרגרים בתוך השקיות הינם שקופים ולא רעילים.  שמירה של הסכו"ם עם כמה מנות של סיליקה ג'ל המגירה ישמרו אותם נוצצים לזמן ארוך יותר.
 
 
 
13. שמירה על קטניות טריות
שימו שקית סיליקת ג'ל ביחד עם האורז, השעועית, או כל קיטניה שעולה על דעתכם, וזה ישמור אותם טריים למשך זמן ארוך יותר. שימו לב! למרות שיש אזהרות על שקיות סופחי הלחות, ג'ל סיליקה פשוט ושקוף אינו רעיל ואינו מסרטן.
 
 
 
14. מניעת טחב בקיר
המסילות עליהן נע החלון מהוות מקום בו נאגרת לחות רבה, במיוחד בתקופת החורף. הנחת שקית או שתיים במסילת החלון ימנעו היווצרות של לחות, וישמרו על הקירות מפני טחב ורטיבות.

 
15. שמירה על תכשיטים
כדי למנוע היווצרות קורוזיה על תכשיטי הכסף, הניחו שני שקיקים בקופסת התכשיטים. ניתן להשתמש בג'ל גם כדי לשמור על כלי ההגשה היקרים לכם.
                          
את הטייפים קבלתי במייל .
תודה מראש
לינדה
הבלוגיה שלי ליום ראשון ושני
25/01/2015 | 06:22
6
יש לכם מתכון מנצח שתפו גם אותנו.
לינדה
בוקר טוב ליום ראשון
25/01/2015 | 06:19
4
3
 
טובה"לה חולה ,שולחת לכם חיבוק וד"ש חם.
 
יום טוב ובשורות טובות .
לינדה
בוקר טוב ושבוע נפלא לכל חברי הפורום הקסום הזה
25/01/2015 | 10:00
6
החלמה מהירה וטובה לכל החולים
גילה
צהריים טובים את השבוע פתחתי בים איזה כייף היה
25/01/2015 | 11:52
13
מאחלת מלא בריאות לחולים
ויום מקסים לכולם
אויי שתרגיש טוב! ולינדה, שלחתי לך מסר, מקווה
25/01/2015 | 21:59
6
שאין בעיות עם תפוז והמסר הגיע
כבר ערב - אז ערב טוב ושבוע טוב לכולן
25/01/2015 | 23:03
5
ערב טוב שבוע טוב בבשורות מוצלחות
24/01/2015 | 19:12
1
ערב נעים וכייפי לכולם 
רפואה שלמה ומהירה לחולים 
לינדה
הדלקת נרות לקבלת שבת
23/01/2015 | 10:58
3
 


 
פרשת בא, ד' בשבט, 23-24.1.15

קבלת שבת
 
 
ירושלים
כניסת השבת: 16:29
יציאת השבת: 17:44
 
תל אביב
כניסת השבת: 16:43
יציאת השבת: 17:46
 
חיפה
כניסת השבת: 16:33
יציאת השבת: 17:44
 
באר שבע
כניסת השבת: 16:48
יציאת השבת: 17:47
     שבת שלום מצוות אוכל כשר 
קריאת השבוע - פרשת בא
23/01/2015 | 10:43
1
1

הכבדת הלב למען החופש
 
לעומת פרשת וארא שפתחה בלשון משפט, כמובא ברש"י, שהקב"ה דיבר משפט עם משה רבנו על שהקשה לדבר ולומר למה הרעותה לעם הזה, פרשתנו פותחת בלשון רכה. ההקבלה ביו שתי הפתיחות "וידבר אלקים עם משה" / "וידבר ד' אל משה" מדגישה את ההבדל. 

כשמשה התקשה להבין שדוקא כשמתחילים אירועי הגשמת הציפיות המצב הופך להיות קשה הרבה יותר מכפי שהיה, הקב"ה דיבר איתו משפט, דהיינו שהוכיח אותו. אמנם, הרבה יותר קל להאמין בביאת המשיח בעתיד מאשר להאמין באופיים המשיחי של אירועי ההווה. כי האמונה העתידית אינה צריכה להתמודד עם המציאות. לעומת זאת, היכולת להכיר באי-סדר המוחלט של אתר בניה, הניצנים של הבנין המפואר שיקום באותו מקום דורש יותר מאשר סתם אמונה. 
זה דורש גם חזון. ולכן, היות וזאת היתה הפעם הראשונה שהתרחשו מאורעות של תחילת ההגשמה, היו למשה רבנו נסיבות מקלות. אף על פי כן, למרות שלא היה לו כביכול שום דוגמא מן העבר שתעזור לו להבין את מאורעות ההווה, הקב"ה הוכיח אותו. היה צריך ללמד אותו לקח חשוב: אין לאבד את התקוה מול הקשיים של המציאות כאשר מתחילה להתגלות אמיתת ההויה בבחינת "נאמן לשלם שכר למתהלכים לפני".
 
 כך בפרשתנו, חוזר הקב"ה לתת טעם למה שמתבקש  עתה ממשה: "בא אל פרעה ... וידעתם כי אני ד'". אבל הפעם, בעיצומם של המכות, דהיינו של מדת הדין אשר פוקדת את מצרים "ביד חזקה ובזרוע נטויה" הפניה אל משה היא דוקא בלשון רכה של מדת הרחמים: "ויאמר ד' אל משה בא אל פרעה".
 
 יתירה מזו, מה פירוש "בא אל פרעה"? "לך אל פרעה" היינו מצפים. על "והיה כי תבא אל הארץ" היה רבנו הרב צבי יהודה זצ"ל מסביר כי הקב"ה פונה אלינו מארץ ישראל "כי מציון תצא תורה ודבר ד' מירושלים". מבלי שנוכל להסביר במסגרת זו את כל ממדי הענין, עלינו להבין כי הקב"ה מדבר כאן כביכול מאצל פרעה, מלבה של מצרים. על משה כביכול לעזור לפרעה ולמצרים לגלות "כי אני ד'". 
מבחינת כל יכולתו של הקב"ה, הוא היה יכול בקלות לגרום לפרעה לשלח את בני ישראל. הוא היה יכול להכריח אותו. אבל אז, בהכנעתו לכח שמעבר להבנתו, לא היה פרעה מקבל את התשובה לשאלתו: "מי ד' אשר אשמע בקולו?". הוא היה נשאר בבחינת "לא ידעתי את ד'" ולכן, לא הוא היה משלח את ישראל - "וגם את ישראל לא אשלח". ד' הוא המוציא את ישראל ממצרים, אבל הוא דורש את הסכמתו הרצונית של פרעה. 

זאת אומרת שפרעה מתבקש לפעול בשילוח ישראל מרצונו החופשי כדי שיבין שד' אלקי העברים פועל ברצון אלקי חופשי ולא ככח עיוור מוכתב על ידי הכרח קוסמי. החופש העליון של ההויה היא הערובה לחופש הרצון של האדם ולאחריותו על מעשיו.
 
 
אכן, צריך לחזק ולהכביד את לב פרעה כדי שיוכל לעמוד בלחץ שד' מפעיל עליו ושלא ייכנע מבלי להכיר באמיתותו של ד'; כדי שיוכל להגיע מתוך הכרה והסכמה ל"מי כמוכה באלים ד', מי כמוך נאדר בקודש".
 
לכן מוטל על משה להתייחס בכבוד אל פרעה כי ד' הוא הכביד את לבו, כאילו מחזיר לו את כבודו שהיה עלול להיות משולל ממנו על ידי המכות. כי יש לזכור איך ולמה הגענו למצב הזה. יוסף היה במצרים והוא הביא אליו את אביו ואת אחיו כדי להגשים את חלומו המשיחי להיות לאור למצרים ככוכבים בחשכת ליל הגלות ולהיות המשביר בעת רעב, לא רעב ללחם כי אם לדבר ד' "כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם כי על כל מוצא פי ד' יחיה האדם".
 
ונכשלנו. לא הצלחנו להביא למצרים את ערכי האבות, ללמדם מי הוא ד' אלקי העברים. ולא זו בלבד. הגענו למצב של פיקוח נפש שבו הקב"ה צריך להוציאנו ממצרים לפני הזמן כדי שאנו לא נתקלקל מעבר לכל אפשרות של תיקון. וגם אנחנו צריכים לדעת "כי אני ד'". לדעת "כי אני ד' אלקיכם המוציא אתכם מתחת סבלות מצרים". התורה מספרת בהמשך עד כמה התקשו ישראל לקבל זאת. עד כמה "האשימו" את משה ואת אהרון על כך שהם הוציאו אותם ממצרים. ואם ישראל מתקשים בכך, אין פלא שהם לא מסוגלים לשחרר את המסר לפרעה ולעבדיו. 

לכן, היות וצריך לשבור את מצרים כדי להוציא את ישראל מתוכם, אסור שכל מה שהתרחש שם יהיה לחינם. הדבר צריך להיוודע, והיות שישראל לא יכלו לעשות זאת, הקב"ה עושה זאת בעצמו: "כי אני הכבדתי את לבו ואת לב עבדיו למען שתי אותותי אלה בקרבו". היות ופרעה היה מסוגל לשאול את השאלה: "מי ד'", הרי שהוא מוכן לקבל את התשובה. "שאו מרום עיניכם וראו מי ברא אלה". "מי" היא המילה המבטאת את עצם המצאותה של ישות רצונית, מישהו, לא כח א-פרסונאלי, לא "מה". מאחורי מה שאנו רגילים לקרוא "חוקי הטבע" יש רצון אלהי-ם, הבורא. וכדי שיתגלה אלהי-ם, צריך להוסיף לאותיות "מי" את אותיות "אלה" - למען שתי אותותי "אלה" בקרבו. 

עד הסוף פרעה יסרב לשמוע. וכשיהיה  כבר על סף ההכרה, כשכבר יסכים לצאתם של ישראל "כדברכם", זאת אומרת לפי התנאים הנדרשים על ידי משה ואהרון על פי ד', הוא לא יכול להתאפק ומוסיף: "ובירכתם גם אותי", גם האות שלי, דהיינו שמחפש מקום לעצמו בשיתוף עם הקב"ה, עד אשר ייוודע לו בקריעת ים סוף שאין עוד מלבדו: "מי כמוכה באלים ד', מי כמוכה נאדר בקודש נורא תהילות עושה פלא".
 
שבת שלום
 
מיקי על פרשת השבוע
23/01/2015 | 10:54
2
שתזכו למצוות .
שבת שלום 
לינדה
בוקר טוב ליום חדש יום שישי
23/01/2015 | 06:11
2
3
יום נעים וטעים לכולם 
לינדה
בוקר טוב לינדושולכולנו סופ"ש נעים חמים וטעים
23/01/2015 | 06:43
20
והעיקר שתהיה שבת שקטה, נעימה, עם קצת ויטמין D=
גילה
בוקר טוב סופ"ש חמים לכולם
23/01/2015 | 08:25
3
שבת קודש מגיעה מה בסירים שלכם לכבודה?
22/01/2015 | 08:47
3
13
אצלי
22/01/2015 | 09:56
14
קליל ביותר
מרק לערב שישי של גריסים
חומוס בשר טחון שישאר גם לראשון
פוקצת בצל....
ושבת אצל דודים....
אצלי
22/01/2015 | 20:53
1
26
חזה עוף ממולא בשר
עוגת חצילים
בצל ממולא בניחוח קינמון
פאי פקאן (תמונה)
עוגת מייפל(תמונה)
 
סופ"ש כייפי♥
אצלי ב-לשישבת
23/01/2015 | 10:47
16
סלטים:
סלט כרוב בתוספת גמבה וגזר .
סלט תפ"א.
סלט שומר,
סלט צנוניות בתוספת גמבה ופלפל חריף.
סלט כולורבי +גזר,
מרק ירקות,
מוקפץ,
חזה עגל עם עצם +עם לוביה .
אורז לבן.
מתוקים:
יש עוגיות יבשות .עוגת בננות .עוגת תפוזים .
סופ"ש נעים וטעים לכולם.
באהבה ממני לינדה.
בוקר אור ליום חדש יום חמישי וסופ"ש בפתח נעים וטעים
22/01/2015 | 06:54
2
12
בוקר אור לכולם סוף שבוע נעים
22/01/2015 | 08:46
2
המון בריאות לחולים
ויום מקסים לכולם
בוקר טוב לכולם
22/01/2015 | 10:45
10
מה קורה לתפוז כמה זמן אני מנסה להכנס.. ולא מצליחה. אני קצת משופעת במיטה..עוד מעט אכנס לתת את פינת עוגת השבת שלי.
שיהיה לכם יום נפלאטובה
נתפסה הברחה של בשר לא כשר מהשטחים
21/01/2015 | 16:36
1
10
הפלשתינאים מנסים לפגע בנו גם בנושאי כשרות ובריאות
תהיה בטוח שגם יהודים היו מעורבים
22/01/2015 | 09:09
3
הבלוגיה שלי ליום חמישי ושישי
22/01/2015 | 06:19
5
לינדה
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
Make my wed - ארגון חתונות
אל תתפשרו על החתונה שלכם
פיצ'פקס- ייצור ושיווק פטנטים לבית
המרכז הישראלי לפטנטים!
יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U
קומונות
קומונה לרוכבי אופני-הרים.קומונת AM כשמה כן היא - All Mounta...
כאן תקבלו מבזקי-חדשות בזמן אמת ודיווחים ראשוניים מסביב לשעו...
עדכונים שוטפים
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ