בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו
אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע
חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו
והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים...
גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי
הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות,
המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור
(למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!)
אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים,
אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי
וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ...
אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

פג תוקף - דעתכם בבקשה
20/05/14 06:52
66צפיות
אז ככה באה אלי הנכדה ואמרה לי "סבתא ממרח השוקולד שבארון (שוקולד פרה של עלית פרווה ) פג תוקף " התשובה שלי היתה" טוב אצלי פג תוקף לא תקף לכמה מוצרים רוצה תשתמשי לא רוצה אל תשתמשי ." ומה אתם חושבים היא אכלה? כמובן שלאאא. המצחיק שאחרי כמה ימים הכנתי עוגיות אגוזים.ולמעלה שמתי מהממרח הטעים הזה .ומי אתם חושבים כמעט חיסל הכול??? כמובן המיידלה שב"ה נשארה בחיים .
מה אתם הייתם עושים מזבילים את השוקולד?? ובכלל מה אתם יכולים להוסיף מידע על מצרכים שפג תוקפם ?משתמשים ?מזבילים?
אשמח לשמוע את דעתכם



מספר טיפים קטנים, שחשוב להקפיד עליהם:

דבר ראשון וברור - כשאתם רוכשים מוצר וודאו, שהתאריך עליו רשום "למכירה עד" או "sell-by" (באנגלית) עדיין לא עבר, ברור שגם תאריך פקיעת תוקף המוצר, צריך להיות כזה שעדיין לא עבר, למרות שזוהי גם אחריותו של המוכר.

עקבו אחר ההמלצות לשמירה על המוצר, כפי שהן מוטבעות על האריזה.

שמרו על מוצרי בשר ועוף באריזה המקורית, עד ממש לפני השימוש.

במידה ואתם מתכננים להקפיא בשר או עוף למשך יותר מחודשיים, השתמשו בשקית חיצונית, עם אטימה מיוחדת היוצרת וואקום, או לחילופין הכניסו לכלי פלסטי אטום ככל הניתן (טאפר).



מזון, תאריך תפוגה, מקרר, טוב לשימוש, טבלת מזונות

לאחר הפתיחה והשימוש הראשוני במזון של קופסת השימורים, יש להעביר את תכולת הקופסה למיכל מכוסה היטב שעשוי מזכוכית, פלסטיק או כל חומר אחר, שהוא לא הפח ממנו עשויה הקופסה.

גבינה צהובה כדאי לשמור בכלי אטום, עם מספר קוביות סוכר, בכדי למנוע עובש ולהאריך את חיי הגבינה.

חסה מומלץ לאחסן בשקית נייר ולא פלסטיק, במגירת הירקות במקרר.

רפדו את מגירת הירקות שבמקרר בנייר עיתון. הירקות יישארו טריים יותר לאורך זמן.

בקיץ, מזון עלול להתקלקל תוך שעה מרגע הוצאתו מהמקרר! בחורף שעתיים.

ירקות ופירות חתוכים שנשארו בחוץ יותר משעתיים - לזרוק.

מלפפונים ועגבניות לא באותו תא, בבקשה! העגבניות פולטות גזים (גם שאר הירקות, אבל פחות) שגורמים למלפפונים להירקב מהר יותר.
ואגב, זו בדיוק הסיבה בגללה מומלץ לעטוף אבוקדו בנייר עיתון כשהוא עדיין קשה, על מנת שיבשיל מהר יותר, בזכות הגזים שהוא עצמו פולט.

גם תפוחי עץ פולטים הרבה גזים, שיאיצו ריקבון בפירות אחרים באותו התא.

כשמפשירים בשר או גבינה שהיו במקפיא, מומלץ להפשיר במקרר (לוקח יותר זמן, אבל הרבה יותר בטוח).

מזון, תאריך תפוגה, מקרר, טוב לשימוש, טבלת מזונות
מה ההבדל בין "עדיף להשתמש לפני.." ל-"תאריך פקיעה" במוצרי מזון?

התאריך שמוטבע לאחר "עדיף להשתמש לפני..", מהווה המלצה לשימוש עד לתאריך המסוים, כלומר זהו התאריך האחרון בו טעמו של האוכל יהיה הטוב ביותר, אין זה אומר שלאחר תאריך זה האוכל מסוכן.
"למכירה עד.." או "תאריך פקיעה:" מבהירים לקונה, עד מתי המוצר אמור להיות מוצג בחנות. אין לקנות מוצרים אחרי התאריך שמופיע ב-"למכור עד.." או "לשימוש עד...".
מוצר יכול להיות שמיש וטוב גם לאחר תאריך ה-"למכור עד..", אבל לאחר התאריך המופיע ב "להשתמש עד ל.." אין לעשות שימוש.

מזון, תאריך תפוגה, מקרר, טוב לשימוש
אני מזבילה פג תוקף קופסאות שימורים
20/05/14 07:05
50צפיות
כגון טונה,ממרחים,מוצרי חלב סלטים.
לא יוצא לי הרבה להזביל תמיד קונה תאריכים מאוחרים.
לא לוקחת סיכונים.
יש דברים שאני מזבילה כשפג התוקף ויש כאלה שלו
20/05/14 07:42
50צפיות
אם עברו רק כמה ימים....
דרך אגב טובה אצלי לא היה יכול להשאר שוקולד שפג תוקפו
אצלי זללני שוקולד על כל צורותיו וטעמו
חמי שף
20/05/14 10:12
47צפיות
לכן הוא למד מה התוקף של כל מיני מוצרים.
ואומר לנו מה צריך לזרוק מיד, מה אפשר לחכות עוד שבוע שבועיים (החברות לוקחות ריזיקה) ומה בדכ לא מתקלקל לאורך זמן (ריבה למשל).
יש דברים שזורקת ויש דברים שלא
20/05/14 22:44
26צפיות
תלוי אם זה נראה טוב, מריח טוב, נטעם טוב והכי חשוב, הקופסה נראת בסדר ולא נפוחה או משהו כזה.
אם זה נראה בסדר, ממשיכים להשתמש, אם לא, ישר לפח. בקופסאות שימורים לא יצא לי לזרוק. אבל דברים אחרים כן.
תודה רבה על ההמלצות! כעקרון,
21/05/14 00:21
22צפיות
יש דברים שאני אשתמש בהם אפילו שעבר תוקפם, אבל יש מוצרים שגם אם עבר תוקפם ואנסה לטעום אותם, פסיכולוגית אני אחשוב שמשהו לא בסדר בהם ויהיה לי קשה להשתמש בהם.
הבלוגיה ליום שלישי
20/05/14 05:31
8צפיות
לינדה.
בוקר טוב ליום שלישי
20/05/14 04:54
55צפיות
 בוקר טוב ליום שלישי
           שיהיה לכולם יום מבורך
עבודה נעימה
                                            בריאות
תתכבדו! מתאים לכם לארוחת בוקר ? טוב הפעם אני לא מגלה שבוע הבא בלי נדר מתכון.. רק נגלה שזה חלבי אבל ממה זה עשוי ? תאלצו להתאזר בסבלנות

טובה
בוקר אור ליום חדש יום שלישי פעמים כי טוב.|
20/05/14 05:25
39צפיות
בוקר אור ליום חדש יום שלישי פעמים כי טוב.|
תודה טובה על הטעימה (לפי התמונה זה נראה מעטפת חצילים במילוי גבינות וגמבות)

 עבודה נעימה ....

  בריאות טובה...

לינדה.
בוקר טוב ויום נפלא לכולנו כאן
20/05/14 07:33
28צפיות
בוקר טוב ויום נפלא לכולנו כאן
טובל'ה, גם לי זה נראה כמו פרוסות חצילים אפויים/מטוגנים ממולאים בגבינות ושאר דברים מיוחדים...יאמי...והמון תודה.
קשה להתאפק, אבל נמתין בסבלנות....

גילה
בוקר אור פעמיים כי טוב
20/05/14 07:39
16צפיות
טובה תודה על הארוחת בוקר שהכנת לנו..
שיהיה יום סבבה
ובריאות לחולים
התייעצות - בשר טחון
19/05/14 15:09
42צפיות
אז ככה.... אני רוצה להכין לשישי משהו מבשר טחון אבל כל שישי אני מכינה קציצות מכל מיני סוגים/בולונז וכד'. אני צריכה משהו מעניין יותר והבעיה הכי גדולה זה שחשוב שזה יהיה בלי פחממות!
אני מארחת את חמותי וחמי
ונקודה נוספת חשובה - יש לי פרעושית קטנה בבית שהתחילה לטפס על כל דבר ורוצה המון תשומת לב.....

תודה
רעיונות לבשר טחון.
19/05/14 15:17
46צפיות
את יכולה להכין קלופס מכינה את העיסה לקציצות מגלגלת לרולדה ואופה בתבנית של אינגלשקייק יוצא מעדן...

  לקחת בצק פילו להכין מאפה ממולא בבשר טחון עם הרבה בצל .

 או לקחת קישוא לחתוך לאורך כמו סירה ולמלא בבשר ולאפות .

מקווה שנתתי לך כמה רעיונות.

נשמח לשמוע מה הכנת.

לינדה.
תודה
19/05/14 15:24
17צפיות
אשמח לעוד רעיונות בלי פחממות
מה עם מוסקה
19/05/14 19:57
67צפיות
מה עם מוסקה
חצילים?
יאמייייי
20/05/14 06:28
14צפיות
טובה
º
20/05/14 07:02
º
נראה טוב הבעיה שהבת שלי לא תיגע
20/05/14 12:06
19צפיות
|*|פורום קולנוע ישראלי נפתח ב|תפוז|
19/05/14 13:04
8צפיות
|רמקול|בשנים האחרונות הקולנוע הישראלי מראה פריחה של ממש, עם סרטים כמו "בופור", "ואלס עם באשיר", "עג'מי" ואחרים, נראה שאנחנו בדרך הנכונה לכבוד והצלחה בינלאומיים.
אך לא צריך לשכוח את הסרטים הנוסטלגיים, כמו "סאלח שבתי", "מבצע יונתן", סדרת "אסקימו לימון", "אלכס חולה אהבה", "מבצע סבתא" ועוד רבים וטובים.

לכן פתחנו בשבילכם את פורום קולנוע ישראלי וסרטי בורקס |!|

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו :-)
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
סלק
19/05/14 12:36
45צפיות
שלום לכן.

אני רוצה לבשל סלק ולהכין ממנו סלטים או לחליפון לאכול אותו ככה. אבל לכמה זמן הסלק המבושל יחזיק מעמד? 3-4 ימים או יותר?

תודה
סלק!!!
19/05/14 12:48
40צפיות
אני מבשלת סלק עם הקליפה בסיר לחץ בין חצי שעה ל3/4 שעה ...

הסלק נישמר מעל שבוע ימים ..כסלט אני פורסת לפרוסות או למקלונים .
מכינה רוטב .ממיץ לימון .שמן קנולה.מלח.פלפל שחור. סוכר חום.לערבב את הכל לטעום להוסיף לסלק לערבב ליש לך סלט טעים ובריא.
ניתן גם להוסיף שום פרוס ובצל סגול ופיטרוזיליה אין לזה סוף !

בהצלחה
לינדה

מסלק אפשר להכין גם קציצות אפויות בתנור
19/05/14 12:57
58צפיות
אם זה מעניין אותך יש מתכונים בבלוג שלי
ואם תרצי שאצרף לכאן רק תבקשי
אפשר מתכונים של דגים בתנור?
19/05/14 12:30
31צפיות
אני מרבה לקנות דגים קפואים, כי אין לי חשק לנסוע לשוק,
מחפשת מתכונים כאשר לדג אין את הטעם הפישי המגעיל.

מתכונים פשוטים לתנור, או בבישול.

תודה.
כנסו להודע.
19/05/14 12:44
54צפיות
http://food.nana10.co.il/Section/?SectionID=1929


 הנה קישור לאתר מלא " מתכונים לדגים"     


  לינדה
º
תודה ללינדה.
19/05/14 13:43
12צפיות
הנה כמה מתכוני דגים
19/05/14 19:50
89צפיות
בכייף
19/05/14 15:13
10צפיות
לינדה.
יש לי המון מתכונים
19/05/14 18:37
35צפיות
לדגים אם זה בתנור או בבישול
נמצא בבלוג שלי,אם לא תסתדרי אשים פה.
אילנית ..תעלי קישור
19/05/14 19:02
16צפיות
תעלי קישור מהבלוג ...

לינדה.
º
תודה לינדוש,תיכף אעלה
19/05/14 19:47
20צפיות
תודה אילנית
19/05/14 20:02
16צפיות
ערב נעים
לינדה.
הבלוגיה ליום שני
19/05/14 06:32
17צפיות
יש לכם מתכון מנצח שתפו אותנו גם !!!

  העלתם פוסט חדש ומענין לבלוג תשתפו .

לינדה.
עוגת קינמון /לינדוש
19/05/14 06:54
108צפיות
עוגת קינמון /לינדוש
עוגת קינמון ואגוזים עוגה מיוחדת וטעימה ~~~
מה צריך יותר מזה ל קפה ..http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

                       

















מצרכים:

2 ביצים=(5ביצים)

2/3 כוס סוכר=(כוס וחצי סוכר)

2/3 כוס שמן=(כוס שמן)

3/4 כוס מיץ תפוזים=(1שמנת חמוצה)

1/4 + 1 כוסות קמח תופח=(2כוסות קמח +1אבקת אפיה.)

למלית:
1כף סוכר חום ,

1 כפית גדושה אבקת קינמון

4 כפות גדושות אגוזי מלך קצוצים דק

אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.משמנים 2תבניות אינגלשקייק או תבניות מאפינסים !

-מערבבים בקערית את חומרי המלית – קינמון ואגוזים וסוכר חום!

-מקציפים  במיקסר  את הביצים עם הסוכר. אח"כ מוסיפים שמן, מיץ תפוזים  או השמנת

ובסוף את הקמח +אבקת האפיה.מערבלים עד לקבלת עיסה אחידה.


-יוצקים לתבנית אינגליש קייק  מחצית מכמות הבלילה, מפזרים מחצית מכמות תערובת

המלית :
קינמון אגוזים והסוכר חום ,


ומעליה יוצקים את יתרת הבלילה. מפזרים מעל את יתרת תערובת המלית.


אופים בחום של 180 מעלות 35-40 דקות


אני הכנתי בתבניות אישיות ...אחרי האפיה זלפתי סירופ מייפל מעל  העוגה.

 ~~~~חפשתי עוגה בחושה טעימה וקלה להכנה הגעתי  למתכון מעולה ממליצה בחום .המתכון רץ ברשת האינטרנט

לינדה.~~~
º
העוגות שאני אוהבת
19/05/14 08:27
31צפיות
לינודש תודה על השיתוף
19/05/14 08:57
18צפיות
טעים לי רק מלהסתכל אז אני בטוחה כשאטעם לא אתאכזב
בוקר טוב ליום שני
19/05/14 04:50
98צפיות
בוקר טוב ליום שני
יום נפלא לכולם
עבודה נעימה
רפואה שלמה לכל חולי עמו ישראל.
אתמול נעדרתי מהפורום חצי יום ביליתי בבית חולים. בדיקות, הוצאת תפרים,הרופאה אמרה שאני נראית נפלאאא עשתה לי את היום אךךךך אם כל הרופאים היו יודעים לעודד במקום ליאש החולים היו מחלימים יותר מהר. חזרתי במרץ למטבח והכנתי פשטידת עלי סלק וגבינות של מאדם לולו בשינויים שלי.
היום יש מבקרים חשובים יזכו לטעום ממנה (לי אסור )אבל הריח שהיה בבית בזמן האפיה שיגע אותי.
תטעמו גם אתם ותגידו איך היה

טובה
בוקר אור ליום חדש יום שני
19/05/14 06:29
71צפיות
בוקר אור ליום חדש יום שני
בוקר טוב לכולם ולך גברתי הנאווה הפשטידה נראת מעלפתתתתתתתתתתתת.אין ליך תמיד באה עם ידיים מלאות

קמתי היום עם תחושה של כבדות ולא בא לי לעשות כלום.

כל הרחוב מסריח מעשן ..

מאחלת לכולם יום נעים וטעים ...

לינדה.
בוקר טוב עולם
19/05/14 08:57
40צפיות
טובה איזה כייף לשמוע שאת מחלימה כמו שהרופאים היו רוצים שתחלימי..
תודה על הפשטדת עלי סלק .... טעים לי רק מלהסתכל..
ועכשו שאלה אני בסדר שאני לא בג'ננה מהניצחון של מכבי תל אביב?
איזה רעש איזה המולה ברחובות הארץ....
שיהיה יום מקסים וצהוב לכולם ....
בריאות לחולים
אני חושבת שאת הכי נורמלית בעולם, אושרת!!
19/05/14 11:44
37צפיות
קצת מצער אותי לראות שהשמחה בכיכר וההשתוללות היו בעצמה הרבה יותר גדולה מיום העצמאות!!!
ונכון שזה הישג נפלא, רק תזכורת קטנה: רוב השחקנים לא כחול לבן - אז על מה בדיוק הגאווה המשפריצה?
צריכה להיות גאווה, אבל מאופקת.

היו שנים שהייתי מטורפת על המשחקים האלה - ועונה אחת אפילו היה לי מנוי.
היום נרגעתי - ואפילו לא ראיתי את המשחק.
יצאתי במקום זה לעשות הליכה והיינו מוכנים לראות רחובות שוממים, אבל להפתעתנו היו הרבה אנשים בחוץ - כולל חבר'ה צעירים וגברים מכל הגילים.
כנראה שלא כולם משוגעים!
בוקר טוב וחג מכבי שמח
19/05/14 09:08
433צפיות
בוקר טוב וחג מכבי שמח
אמש הייתי עייפה, הבעלול ראה את המשחק בסלון, ומסתבר שבזמן הניצחון נכנס השכן, ושמחו יחד, גם בחוץ היתה המולה וצפירת מכוניות, ואני...הייתי כל כך עייפה שלא שמעתי דבר, התעוררתי בבוקר כמו תינוק והזלתי דמעות לשמע ניצחון של המדינה - "מכבי תל-אביב"...סוף סוף מגיעות גם חדשות נעימות למשמע האוזן.

יום נפלא...גילה
יופי, טובה! תמשיכי לגרות אותנו
19/05/14 11:41
36צפיות
וללעוג לנו: תטעמו!!!! נו, באמת.
אז קודם כול רפואה שלמה.
שנית, אני שמחה שקיבלת מחמאה מהרופאה.
שלישית, את צודקת במאה אחוז!! רופאים יכולים להמית חולה לא קשה ולהחיות חולה קשה רק בהבל פיהם.
הם לא מבינים שהם צריכים לשמור את לשונה. נפלת על רופאה מצוינת!
וכל הכבוד שחזרת להכין פשטידה!
מאדם לולו - היא נמצאת בקבוצה של לינדה, נכון? אפשר למצוא שם את המתכון?

ספרי אחר כך מה אמרו הרופאים החשובים.
ויום נפלא לכולם פה
רותי סליחה על האיחור בדיווח
21/05/14 08:25
17צפיות
הפשטידה יצאה נפלא וכולם ביקשו מתכון
מאדם לולו המתכון נמצא בקבוצה של לינדוש.(אני השתמשתי בעלי סלק
יום נפלא

טובה
סקר תחילת שבוע - אם הייתם חיייבים להכין מתכון
18/05/14 21:58
126צפיות
אחד למשך כל החיים ובלי אפשרות להכין שום מאכל אחר, מה הייתם מכינים?
מתוק/מלוח/חמוץ/חריף/מאפה/קינוח/תבשיל ועוד
בחרו רק מאכל אחד ואם אתם רוצים שתפו אותנו במתכון שלו.
אני בע"ה אענה בהמשך..קשה להחליט חחח
באמת קשה להחליט. אני הייתי
19/05/14 11:37
83צפיות
מסתפקת בלחם, גבינות, ירקות וזיתים.
שום מתכון לא ישווה לזה בעיני.
החלטה קשה.לי קשה לאכול אותו אוכל
19/05/14 20:09
65צפיות
הרבה פעמים,אוהבת לשנות.
אולי עוגות כל החיים...
אני לא הייתי מכינה כלום
20/05/14 06:27
49צפיות
מסתפקת 3 פעמים או ארבע או חמש
לחמניה ממולאת באבוקדו עגבניה בצל ומעט מלח.
בשבילי זה טעם החיים
º
ללא כל ספק קובנה
20/05/14 07:38
34צפיות
הייתי בוחרת ב....
20/05/14 10:09
40צפיות
פיצה!!!!!
מאוד אוהבת....
יכולה לאכול כל יום , כל היום...
אם יעירו אותי ב4 בבוקר וישימו לידי מגש...אני אחסל אותו חחחח

שתייה הייתי בוחרת באייס קפה...

בפועל, הייתי בוחרת בפתיתיות או חסה ושתייה מים...בגלל הקלוריות...(דפוקה קצת בקטע הזה...)

אבל אם היה עולם מושלם ללא קלוריות, ללא השמנה ודברים לא בריאים...הייתי בוחרת בפיצה ואייס קפה....
אם זה להכין
20/05/14 10:17
42צפיות
אז ספגטי ברוטב המיוחד שלי.
אם לאכול, לחם עם שוקולד יעשה את העבודה
אורז
20/05/14 22:39
27צפיות
יום ראשון - אורז לבן
יום שני - אורז אדום
יום שלישי - אורז עם עדשים ירוקים (מדג'רה)
יום רביעי - אורז עם עדשים כתומים (קיצ'רי)
יום חמישי - אורז עם גזר
יום שישי - אורז עם תירס
שבת - תבית
חחחחח תאמינו לי איזה תשובות יש לכן..אהבתי!
21/05/14 00:18
48צפיות
חחחחח תאמינו לי איזה תשובות יש לכן..אהבתי!
אני הייתי בוחרת בעוגת גבינה ניו יורקית..היא פשוט טעימהההה
זה גם נחשב בריא כי יש בזה גבינה=סידן,לא?!
מתכון למי שמעוניין/ת:
המתכון לקוח ממגזין GOOD FOOD
המרכיבים:

לבסיס:

85 גרם חמאה מומסת + חמאה לתבנית

140 גרם ביסקוויטים מרוסקים היטב

1 כף סוכר



למלית הגבינה:

300X3 גרם גבינת פילדלפיה
(או 4 גבינת שמנת נפוליאון טבעי
או 2 נפוליאון ו-1 גבינה 5% 500 גרם)

250 גרם סוכר

3 כפות קמח

1/2 1 כפיות תמצית וניל

2 כפיות קליפת לימון מגוררת(ויתרתי)

3 ביצים + חלמון

1/2 1 כפיות מיץ לימון

200 מ"ל שמנת חמוצה

קמצוץ מלח



לציפוי שמנת חמוצה:

226 מ"ל שמנת חמוצה

1 כף סוכר

2 כפיות מיץ לימון



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים את החמאה במחבת. את הביסקוויטים מעבירים לתבנית שבה אופים ומעל שופכים את
הסוכר והחמאה המומסת. מערבבים היטב, כך שכל הביסקוויטים נרטבים בחמאה ומהדקים את הביסקוויטים לתבנית ולדפנותיה.
מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
בינתיים מכינים את המלית:
מעלים את טמפרטורת התנור ל-240 מעלות. מערבבים יחדיו את הגבינות עד שהן נהיות קרמיות. מוסיפים בהדרגתיות את
הסוכר, הקמח וקמצוץ המלח. מוסיפים את תמצית הוניל, גרידת הלימון ומיץ הלימון. מוסיפים בהדרגתיות את הביצים והחלמון,
כאשר אחרי כל הוספת ביצה מערבבים. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים רק עד שמתערבב, על מנת לקבל
תערובת חלקה, אוורירית וקלילה.

מעבירים את התערובת לתבנית עם הביסקוויטים ואופים בחום של 240 מעלות כ-10 דקות. לאחר מכן, מורידים את
המעלות ל-110 מעלות ואופים כ-25 דקות. בסוף האפייה, משאירים את העוגה בתנור סגור כשעתיים.

לאחר השעתיים, מכינים את ציפוי השמנת החמוצה ע"י ערבוב השמנת עם הסוכר ומיץ הלימון ומריחתו על העוגה.
את העוגה מעבירים למקרר לפחות ל-8 שעות וזהירות, העוגה הזו כבדה אך ממכרת :)



מספר הערות:



*מכיוון שאני עירבבתי את הביסקוויטים עם החמאה בתבנית שבה אפיתי, לא היה צורך לשמן את התבנית בחמאה נוספת.

*בנוסף, בפועל השתמשתי ב-250 גרם ביסקוויטים מרוסקים עם כ-150 גרם חמאה מומסת.

*אני הכנתי את העוגה הזו פעם אחת עם 4 גביעי נפוליאון טבעי ופעם אחרת עם 2 נפוליאון וגביע 500 גרם עם 5% שומן.

בגרסה עם 4 גביעי הנפוליאון, העוגה הייתה כבדה ומעולה! , ובגרסה עם ה-500 גרם גבינה 5% ו-2 נפוליאון, העוגה הייתה הרבה יותר קלילה, אבל לא פחות מוצלחת.
חג שמח ..
18/05/14 21:15
31צפיות
חג שמח ..
ערב טוב לכולם מאחלת לכם חג שמח .

לינדה.
גורמים שמעלים את רמת הסוכר בדם
18/05/14 09:54
80צפיות

מאת: בועז מזרחי

עלייה קיצונית של רמות הסוכר בדם היא תופעה שלילית עבור כל אדם, ובמיוחד עבור סוכרתיים. מלבד מאכלים מתוקים הברורים מאליהם, ישנם כמה גורמים מפתיעים שיכולים להעלות את רמות הסוכר בדם ולגרום נזק לגוף ובייחוד עבור חולי סוכרת. אצל מי שאינו חולה סכרת, מאכלים אלה יכולים לאורך זמן לגרום לאובדן היכולת של הגוף לאזן בעצמו את רמות הסוכר. נביא בפניכם את המאכלים וההרגלים שכדאי להימנע מהם, אך גם את אלה החיוביים לאיזון רמת הסוכר.



מאכלים ללא סוכר
למרבה הפלא, דווקא מאכלים ללא סוכר יכולים לגרום לעלייה ברמות הסוכר. הרבה מהמאכלים הללו מכילים פחמימות, עמילן ושומנים. הפחמימות הן רכיב הידוע כמעלה באופן חד את רמת הסוכר בדם, מה שיכול לגרום לנזק לאיברים לאורך זמן אצל סוכרתיים.


אוכל סיני
מאכלים עתירי שומן יכולים להשאיר את רמת הסוכר בדם גבוהה יותר למשך פרק זמן ארוך יותר. אוכל סיני (בעיקר במסעדות מזון מהיר) מכיל שמן רב, אך גם סוכר רב ולכן מדובר בשילוב פחות מוצלח עבורכם. מאכלים שומניים נוספים כמו צ'יפס או פיצה, יכולים גם הם להפריע לאיזון רמות הסוכר בגוף ומומלץ לא לצרוך אותם כדרך קבע.

גורמים מפתיעים שמעלים את הסוכר בדם

שפעת
כן, למרבה הצער ישנם גם מצבים שאינם בשליטתינו ויכולים להעלות את רמות הסוכר בדם. אובדן הנוזלים החריף המתחולל במצב של שפעת מביא לעלייה ברמת הסוכר, אך לא רק הוא. גם תרופות כמו אנטיביוטיקה יכולות לשנות את איזון הסוכר ועצם המלחמה של הגוף במחלה, גם היא תורמת לעלייה בסוכר. לכן, לסוכרתייים חשוב מאוד להקפיד על שתיית נוזלים בעת מחלה מתמשכת וכמובן להימנע כפליים מצריכה מאסיבית של מאכלים מעלי סוכר.

מתח נפשי
לחץ נפשי במקום העבודה למשל, יכול לגרום לגוף לשחרר הורמונים שמעלים את רמת הסוכר בדם. טכניקות הרגעה כמו נשימות עמוקות או מדיטציה, יכולות להקל על המתח ולהוריד חזרה את רמות הסוכר למצב התקין. זה נכון לגבי בריאים וסוכרתיים כאחד.

לחמניות
במה הן שונות מלחם רגיל? ובכן, הטעם המתקתק של הלחמניות לא מגיע משום מקום ובדרך כלל בלחמניות יש כמות סוכר גבוהה יותר מבלחם. מומלץ לבחור לחם מקמח מלא, או להימנע מלפתח הרגל קבוע של אכילת לחמניות לטווח ארוך.

משקאות אנרגיה
משקאות ספורט נועדו לאפשר לגוף לספוג נוזלים בקלות ובמהירות לאחר אימון פיזי. אך חשוב לדעת לגביהם שני דברים משמעותיים: הם מלאים בסוכר והם לא הכרחיים לאדם הממוצע. זאת אומרת שאם אינכם ספורטאים מקצועיים או מתאמנים בעצימות גבוהה מאוד לקראת תחרות, אין שום סיבה לשתות משקאות ספורטיביים במקום מים. הנוזל הטבעי בגוף הוא מים והם יעשו את עבודה מצוינת גם ללא תוספות מיוחדות.

גורמים מפתיעים שמעלים את הסוכר בדם

פירות יבשים
פירות הם בחירה בריאה מאוד, אבל לא בכל מקרה. במצב של סוכרת, פירות יבשים אינם מומלצים כיוון שהם מכילים כמות גבוה של סוכר ביחס לגודל והכמות שלהם. די בחופן של פירות יבשים כדי להביא לנסיקה ברמת הסוכר.

סטרואידים
לעתים רבות אלרגיות מטופלות בסטרואידים, וכן אסתמה, דלקת מפרקים, פריחות ובעיות רפואיות נוספות. סוגים מסוימים שלהם יכולים לעורר את מחלת הסוכרת גם אצל אנשים בריאים. זה לא אומר שצריך להימנע מנטילת תרופות במרשם רופא, אלא שיש להסב את תשומת ליבו לנושא, במיוחד אם אתם חולי סוכרת או בקבוצת סיכון גנטית.

גורמים שמסייעים לאיזון רמות הסוכר בגוף:


כדי לשמור על רמות מאוזנות של סוכר בדם, יש כמה טריקים שיכולים לעזור:


פעילות פיזית מתונה
הכוונה אינה לאימון כושר אלא למטלות יומיומיות כמו ניקוי הבית או עבודה בגינה. פעילות מתונה זו היא בעלת השפעה מצוינת על רמת הסוכר בדם ויכולה להוריד אותה בצורה ניכרת, מה שמשמעותי במיוחד עבור סוכרתיים.

יוגורט
יוגורט מכיל פרוביוטיקה, חיידקים משפרי עיכול. הסיוע שהיוגורט נותן למערכת העיכול, בסופו של דבר מביא להורדת רמות הסוכר בדם. כמובן שכדי ליהנות מהתועלת יש להתרחק מיוגורטים ממתוקים או בטעמי פירות.

גורמים מפתיעים שמעלים את הסוכר בדם

תפריט צמחוני
מחקרים מצאו כי אנשים שויתרו על תזונה מהחי (כולל בשר, חלב וביצים) הפגינו שליטה טובה יותר ברמות הסוכר בדם ונזקקו לכמות נמוכה יותר של אינסולין. אחת ההשערות לאפקט הזה היא במאכלים עתירי סיבים מהצומח, אשר מאטים את פירוק הפחמימות ובכך מביאים לספיגה איטית ומבוקרת של הסוכר בדם, במקום לעלייה פתאומית.

קינמון
מלבד העובדה שכבר שנים רבות קינמון נחשב לתרופת סבתא לסוכרת, לאחרונה נערכו מחקרים שאוששו את תכונותיו אלה. הקינמון מכיל רכיבים כימיים טבעיים שמשפרים את תפקוד האינסולין ומסייעים לשמור על רמה תקינה של סוכר בדם. על מנת ליהנות המיתרונות הללו, כדאי להוסיף קינמון לתפריט באופן קבוע.

גורמים מפתיעים שמעלים את הסוכר בדם
נקודות שמחייבות תשומת לב מיוחדת:


מחקרים גילו שגלולות למניעת הריון יכולות להשפיע על רמות הסוכר בדם. יש להתייעץ עם רופא במידה ואתן חולות סוכרת ונוטלות גלולות.
חולי סוכרת מסוג 1 עשויים לחוות צניחה בסוכר במהלך השינה ומומלץ לשקול חטיף קטן בלילה. אצל אחרים, רמות הסוכר יכולות לקפוץ בבוקר עקב שינויים הורמונליים, אפילו לפני ארוחת הבוקר ומומלץ להיוועץ ברופא או דיאטנית.
אימון פיזי בעצימות גבוהה יכול לגרום ל'רכבת הרים' של רמת הסוכר בגוף, כלומר עלייה חדה ואז צניחה מהירה. חשוב לבצע בקרה מתמשכת על רמות הסוכר לפני, במהלך ואחרי האימון.
לשתיית משקאות אלכוהליים עשוי להיות אותו אפקט של 'רכבת הרים'. מה שיכול לסייע הוא אכילה תוך כדי שתיית האלכוהול, וכמובן להימנע מהפרזה.
חום עשוי להיות גורם מכשיל בשמירה על איזון הסוכר בדם. כניסה ויציאה ממקומות ממוזגים יחוללו עליות וירידות קיצוניות ברמת הסוכר בדם. רצוי להישאר במקומות קרירים במהלך השעות החמות וכמובן לשתות הרבה מים. התרופות וכלי המדידה של סוכרתיים גם הם מושפעים מחום רב (רכב סגור למשל) ולכן יש להחזיק אותם במקומות קרירים.
השינויים ההורמונליים הממתרחשים בגוף במהלך המחזור החודשי, גם הם גורם המשנה בצורה קיצונית את רמת הסוכר בדם. עבור חולות סוכרת, מומלץ להיוועץ עם רופא.


   את הרשומה קבלתי במייל ...http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=28...

ממליצה לקרוא בזמנכם הפנוי ..
~~לינדה~~
הבלוגיה שלי ליום ראשון
18/05/14 05:17
53צפיות
הבלוגיה שלי ליום ראשון
     יש לכם מתכון מנצח שתפו אותנו (במתכון מלא)

 העלתם פוסט תנו לנו קישור לבלוג~~

לינדה
בוקר אור ליום חדש יום ראשון
18/05/14 05:13
51צפיות
בוקר אור ליום חדש יום ראשון
יום נעים לכולם

            בריאות טובה....

עבודה נעימה

לינדה
בוקר טוב ושבוע נפלא לכולנו
18/05/14 06:20
36צפיות
בוקר טוב ושבוע נפלא לכולנו
אמש היה ריח של עשן מדורות באויר, אבל יש לציין שפחות מכל שנה, אז יתכן ואורלי וגיא עשו עבודה טובה נגד זיהום האויר, נראה היום יש נגלה נוספת....

בשורות טובות...גילה
בוקר אור שבוע טוב
18/05/14 08:57
15צפיות
עוד כמה דקות תכנס לקוחה הראשונה לשבוע זה...
אך לפני זה באתי לאחל לכולנו יום טוב יום של שפע
בריאות לחולים
שבוע טוב לכולם
17/05/14 20:33
39צפיות
שבוע טוב לכולם
ערב טוב לכולם .

   מה שלומכם איך עברה עליכם השבת .

~~לינדה~~
שבוע טוב
17/05/14 23:56
27צפיות
שבוע שהולך להיות עמוס.
מקווה להצליח להכנס לכאן מידי פעם להשחיל איזו מילה....
לבנה הרגשתי בחסרונך..
18/05/14 07:22
23צפיות
מאחלת לך שבוע מקסים נעים וכייפי...

הבית פתוח את תמיד מוזמנת .

לינדה.
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום