בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו
אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע
חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו
והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים...
גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי
הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות,
המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור
(למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!)
אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים,
אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי
וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ...
אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

אז מה מבשלים היום
02/02/14 20:25
155צפיות
אז מה מבשלים היום
טוב הבת שלי הסטודנטית הגיעה סוף סוף אחרי שבועיים, אז מה לא נפנק אותה.
והיא גם טבעונית אז באמת צריך לחשוב על מתכונים טובים כמו לדוגמה
פלפל גמבות ממולאות בירקות עם קינואה  עם רוטב עגבניות מתאים מאוד ליום סגרירי
אז בתאבון להבת היקרה שלי.
אתי ערב טוב וברוכה המצטרפת לביתנו החם.
02/02/14 20:46
52צפיות
ולבת המקסימה שלך שיהיה לה בריאות המנה ניראת
קבלי
לינדה
אתי ערב טוב וברוכה המצטרפת לביתנו החם.
03/02/14 18:25
28צפיות
ערב טוב לך לינדה יקירה אני כותבת פה מידי פעם ותודה רבה על הקומפלימנט שנתת לי

ערב טוב וחם
ברוכה הבאה אתי
03/02/14 18:45
26צפיות
הםלפלים נראים זוהרים וטעימים.
ובטח מגיע לבת פינוק וכמה שיותר.

טובה
בקשה למתכון
02/02/14 20:21
55צפיות
שלום .

אבקש מתכון לבמיה עם גרונות הודו, ללא עגבניות או רסק.

תודה למתנדבות.
בקשה למתכון
02/02/14 20:26
35צפיות
מתכון לבמיה רצוי מאוד עם עגבניות כך שממני את לא יכולה לקבל מתכון ברצון הייתי עוזרת לך

אז בהצלחה במתכון ובכייף הייתי לומדת משהו חדש
מתכון לבמיה ..לפי בקשת הבנות המקסימות
02/02/14 20:59
41צפיות
תוספת נהדרת לצד הבשר או מנה קלילה לצד אורז או פירה. אהרוני מלמד אתכם איך הופכים במיה קפואה למנה מעולה שמכינים ממש בכמה דקות..

את המתכון לקחתי מאתר אוכל טוב של אהרוני מלמד




מצרכים:

3 כפות שמן זית
2 שיני שום
חצי בצל סגול
כף עלי מרווה
שקית במיה מוקפאת
2 עגבניות או 10 עגבניות שרי(אפשר בלי )
מלח, פלפל
3 כפות חומץ בלסמי(החומץ בלסמי נותן טעם מיוחד ומשדרג לא חובה?)
כוסברה קצוצה
גרונות או קוביות גולש או בלי למנה צמחונית.

אופן הכנה:
קוצצים את השום דק ואת הבצל והעגבניות לקוביות. אם משתמשים בעגבניות שרי חותכים לרבעים.(אני הכנתי בלי העגבניות )
שמים את השמן ומטגנים מרווה, שום ובצל שלוש דקות.
מוסיפים במיה ומטגנים שלוש דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות לבמיה.(בלי העגבניות)מוסיפים  את הגרונות .או את הבשר?
מתבלים עם מלח ופלפל, מערבבים, מוסיפים חומץ בלסמי ומערבבים עוד כשתי דקות.וממשיכים לבשל עד שהתבשיל מוכן בערך כ20-30 דקות.
מערבבים פנימה כוסברה ומגישים.

בסוגרים זה משאני הכנתי ..
לינדה
תודה לינדה
02/02/14 22:18
13צפיות
אם שמת לב, ביקשתי מתכון ללא עגבניות, או רסק.
כנראה שמתכון כזה אינו בנמצא, כי כל המתכונים
שראיתי באינטרנט, כולם עם רסק עגבניות.
נהורית בוקר אור רשמתי לך בסוגרים .
03/02/14 05:17
16צפיות
שאני הכנתי בלי רסק ובלי עגבניות (נכון שהם מוסיפים את הטעם ומשדרג ) גם בלי



לינדה
בוקר טוב לינדה ותודה.
03/02/14 09:20
10צפיות
אכן כתבת בגוף המתכון שעשית בלי עגבניות.
אני לא המשכתי מעבר למצרכים, לכן לא ראיתי
את ההערה שלך.

אנסה את המתכון.
ושוב תודה.
בכייף נהורית ונשמח שתשתפי אותנו ..
03/02/14 09:28
8צפיות
איך יצא...

לינדה.
אז...זה אומר שמותר לי להשוויץ קצת?
02/02/14 14:19
256צפיות
אז...זה אומר שמותר לי להשוויץ קצת?
יש לי מעט צילומים מהדברים שהכנתי בעבר ועד היום.

נתחיל ממנות ראשונות: אנטיפסטי
º
פילו ממולא סלט עוף
02/02/14 14:19
234צפיות
פילו ממולא סלט עוף
º
מרק מינסטרונה
02/02/14 14:20
182צפיות
מרק מינסטרונה
מינסטרונה
03/02/14 10:58
78צפיות
בצג גדול קצוץ - לטגן עד ששקוף.
להוסיף עיגולי גזר וקוביות קטנות של תפ"א ולהמשיך לערבב עד שישנו קצת צבע.
להוסיף חצי חבילת שעועית ירוקה עדינה קפואה ולהוסיף מים 3/4 סיר
לסיר מוסיפים שעועית שחורה צ'ילי מקופסת שימורים עם כל הרוטב העשיר שלה. לערבב טוב ולטעום (פיקנטי קצת) ואז להתחיל לתבל - מלח, פלפל שחור, קצת אבקת מרק. לפי מה שחסר.

אטריות  - אם הכמות צפויה להתחסל באותו יום או גג למחרת אני מכניסה למרק. אם זה מרק לכמה ימים אני עושה פסטה ומשאירה בצד כדי שהמרק לא יחמיץ מהר. ולפני חימום אני מוסיפה לכל מנה פסטה.
º
ארטישוק ממולא לפני הרוטב
02/02/14 14:21
195צפיות
ארטישוק ממולא לפני הרוטב
º
וברוטב
02/02/14 14:21
141צפיות
וברוטב
º
עוף ממולא
02/02/14 14:22
200צפיות
עוף ממולא
º
כונכיות ממולאות בבולונז
02/02/14 14:23
170צפיות
כונכיות ממולאות בבולונז
ארטישוק ממולא אפוי ומבושל
03/02/14 14:38
70צפיות
בד"כ אחרי שלב הציפוי מטגנים את הארטישוק - אני לא אוהבת לטגן ולכן אני אופה עם תרסיס שמן קצת. במילא נכנס לרוטב ולא מורגש. חבל על העבודה והקלוריות....

תערובת בשר לקציצות (בצל, גזר, שום, תבלינים, קצת פירורי לחם - הכל בעיסה אחידה).

ממלאים כל תחתית ומצפים כמו שניצל בביצה ופירורי לחם/פנקו
על נייר אפייה מסדרים את הארטישוקים ומעל מרססים שמן ולתנור לכחצי שעה.

מכינים רוטב עגבניות שאוהבים שלא יהיה סמיך מדי - בצל מטוגן, רסק, קטשופ, תבלינים ומהתנור ישירות מעבירים את הארטישוקים בזהירות לתוך הרוטב.
לאחר רתיחה לכסות ולבשל עוד כשעה לפחות עד שתחתיות הארטישוק רכות מאוד.
º
עיקריות - דלעת ממולאת
02/02/14 14:24
153צפיות
עיקריות - דלעת ממולאת
º
פלפל ממולא
02/02/14 14:25
156צפיות
פלפל ממולא
º
שניצל ממולא
02/02/14 14:25
174צפיות
שניצל ממולא
כל הפואנטה זה לבחור דלעת יפה
03/02/14 14:28
46צפיות
ואח"כ הכל נעשה פשוט.....

חותכים עם סכין בעדינות את החלק העליון (כמו בתמונה) ועם היד מרוקנים את הגרעינים והסיבים (שיערות) של הדלעת. את החלק האכיל משאירים.
מכינים מילוי שאוהבים.... אפשר בשרי, פרווה, קטניות  - אני עשיתי בשר טחון עם בצל וקוביות גזר והרבה תבלינים. ממלאים את הדלעת.
עוטפים טוב בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה לפחות - תלוי בגודל הדלעת. כשנוגעים בה היא מרגישה מוכנה. סוגרים את התנור ומחכים חצי שעה לפני שפותחים - כך היא מתרככת עוד.
º
מתוקים: קייקפופס פרווה
02/02/14 14:26
230צפיות
מתוקים: קייקפופס פרווה
º
גליליות ממולאות ומצופות עם בראס
02/02/14 14:27
188צפיות
גליליות ממולאות ומצופות עם בראס
º
כדורי בצק מצופים סוכר וקוקוס. מעולה!!!
02/02/14 14:27
197צפיות
כדורי בצק מצופים סוכר וקוקוס. מעולה!!!
º
מאפינס שוקולד
02/02/14 14:28
178צפיות
מאפינס שוקולד
מהמתכון של פירגה-ה-עוגה
02/02/14 15:01
116צפיות
אני מתנצלת מראש שאני לא מוצאת את המתכון בזמן שיש לי כדי לצרף לינק.... אבל אכתב את המתכון של פירגה

2 כוסות קמח
אבקת אפייה
2 כוסות סוכר
כוס קקאו
2 ביצים
כוס שמן
לערבב הכל טוב

להוסיף 2 כוסות מים רותחים.

פה חילקתי למנג'טים (בתוך תבנית מאפינס כי התערובת מאוד נוזלית) ואחרי האפיה כשהתקררו - המסתי שוקולד מריר נטו ומעל סוכריות.
מיותר לציין שחיבבו את זה בגן של הבת שלי

מתכון...אחד ה-דברים לאוהבי הקוקוס
02/02/14 14:44
144צפיות
חצי קילו קמח
אבקת אפייה אחת
חצי כוס אבקת סוכר
200 גרם מחמאה רכב
חצי כוס שמן (לא זה לא דיאטטי)
רבע כוס מים חמימים
ביצה

לערבב הכל יחד ולהניח בצד לרבע שעה

סירופ סוכר - להביא לרתיחה הכל יחד ולצנן מעט
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
תמצית וניל

בקערה בצד להכין קוקוס.

אחרי שהבצק נח. מגלגלים לכדורים ואופים כחצי שעה (תלוי בגודל הכדור).
מוציאים את התבנית ומשם מכניסים אחד אחד לסירופ הסוכר ומייד להוציא ולזרוק לקוקוס.

אחרי שהכל מתמצק ונספג זה פשוט מעולה.

קרדיט - מהפייסבוק מ"לא יוצאות מהמטבח" - אם אני לא טועה המתכון של אתי (מצטערת שאני לא זוכרת שם)
שומרת. ואחרי שהתעלפתי מזריקת
02/02/14 15:30
99צפיות
הכולסטרול - יכול להיות שפעם תשתבש עלי דעתי ואכין את פצצת הקלוריות הזאת.
זה נשמע ממש מעולה - ואני מחובבי הקוקוס!!
אני שמרתי את המתכון
02/02/14 15:37
73צפיות
תקופה ויום אחד הבת שלי הרגישה לא טוב והיא מאוד אוהבת קוקוס....אז הכנתי לה כדי לפנק אותה. מאז לא הכנתי שוב כי...נחשי מי אכל כמעט הכל???
מתכון פשוט עם הרבה שלבים
03/02/14 14:32
66צפיות
כדאי להתחיל להכין כמה ימים לפני הגשה.

כשקונים את הגליליות לשים לב שקונים את אלו שהפנים שלהן מצופה שוקולד - ככה הגלילית לא מתרככת מהמילוי.

מילוי - גנאש מוקצף - אגב הכל פרווה פה ספציפי.
שמנת מתוקה פרווה - מחממים וממיסים על שמנת אחת 3 חבילות שוקולד מריר. לאחר שנמס מחכים שיתקרר ומכניסים למקרר לצינון נוסף. אם אפשר לילה שלם ואם לא לפחות שעתיים. מוציאים ומקציפים.
ממלאים את הגליליות. אפשר עם שקית זילוף או עם כפית.
תוקעים בכל גלילית בעדינות מקל ומשכיבים על נייר אפייה בקופסה אטומה ולמקפיא ללילה.

ממיסים שוקולד מריר בבן מארי בכלישיהיה בו גובה לשוקולד.
מוציאים מהמקפיא - עדיף בנגלות קטנות, את הגליליות וטובלים מחצית בשוקולד ומגלגלים בבראס/סוכריות צבעוניות או קוקוס קלוי.
מחזירים לשכב על נייר אפייה ולמקפיא שוב עד להגשה.
זה לא מתרכך במקפיא?
04/02/14 18:46
16צפיות
אני השארתי את זה מחוץ למקרר כמה שעות עד האכילה כדי שלא יתרכך ובכל זאת התרכך.
לא התרכך בכלל
05/02/14 08:52
18צפיות
חשוב שהגליליות יהיו מצופות שוקולד בפנים. זה מונע את החדירה של המילוי לוופל עצמו. מה שנשאר אחרי האירוע בילה במקפיא הרבה זמן וגם אז היה פריך
נחמד, אני אנסה שוב
05/02/14 19:39
11צפיות
אולי כי המילוי שלי היה שונה
º
במה מילאת?
04/02/14 18:42
12צפיות
עוגות תפוזים עם שוקוצ'יפ
02/02/14 14:29
237צפיות
עוגות תפוזים עם שוקוצ'יפ
ועוגת תפוחים
º
ועוגה שהכנתי לטו בשבט לגן
02/02/14 14:29
210צפיות
ועוגה שהכנתי לטו בשבט לגן
העוגה ממש יפה. ויישר כוח על היצירתיות
02/02/14 14:36
51צפיות
ועל הביצוע.
וכן, תחזרי מחר עם מלא מתכונים
תודה. הרעיון מספר ישן
02/02/14 14:46
51צפיות
של "ויטה" בזמנו.... כיום הכל תחת יוניליבר.בכל מקרה זו עוגת עץ שמשם לקחתי את הרעיון
עוגת תפוחים מעולה ופשוטה
03/02/14 14:35
79צפיות
3 תפוחים זהובים, שטופים, חתוכים לקוביות (בלי הליבה. אין צורך לקלף.
משרים בחצי כוס יין קידוש לכחצי שעה

2.5 כוסות קמח
אבקת אפייה
3 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן

לערבב טוב ולהוסיף את התפוחים והיין. לערבב היטב - אפשר לתערובת להוסיף קינמון. ולהעביר לתבנית - מתאים ל 2 אינגליש או ל 26. יוצאת גבוהה

מעל מפזרים אגוזים, סוכר חום וקינמון.

ךאפות בחום בינוני עד שהסכין יוצאת יבשה
אז אחרי שתקפתי
02/02/14 14:31
88צפיות
אם מישהו רוצה מתכון למשהו ולא אספיק היום אני אחזור לפה מחר....
שירה, יופי של דברים העלית כאן, ובהחלט
02/02/14 14:35
77צפיות
מותר לך להשוויץ.
מובן שאנחנו רוצים את כל המתכונים - מה חשבת, שיוותרו לך?
אבל אני בעיקר הייתי רוצה את המתכון של כדורי הבצק העטופים בסוכר וקוקוס.
ותודה מראש
º
כתבתי את המתכון תחת התמונה
02/02/14 14:45
47צפיות
º
תודה רבה
02/02/14 15:28
12צפיות
שירה מוותר לך להשוויץ יקירה..
02/02/14 16:20
35צפיות
הכל נראה מעולה ..אהבתי את יצירת העץ ..

על המתכונים אני בטוחה שתעלי אותם בזמנך הפנוי ..

תמשיכי לפנק אותנו במעשה ידייך .

לינדה
אופסססס שבעתי גם אני הייתי משוויצה
02/02/14 21:41
38צפיות
עם מאכלים כאלו.
כל הכבוד הכל נראה טעיםםםםם.
תודה על השיתוף

טובה
שירה התמונות מרהיבות ביופיין
03/02/14 12:28
89צפיות
שירה התמונות מרהיבות ביופיין
יופי של גירויים על הבוקר....

מצדיעה לך...שאפו....גילה
º
תודה רבה
03/02/14 13:50
7צפיות
בנות את המתכונים שהעלתם עברתי למאמרים..
02/02/14 10:53
23צפיות
בהמשך היום שתוסיפו עוד מתכונים אני יעביר אותם למאמרים לפי הקטגוריות ..

לינדה
ומה נבשל ליום ראשון???
02/02/14 08:50
37צפיות
המון יש מרק עגבבניות מעט כתף+קבבונים ללא תוספות סלטים לא מוסיפה כלום
לערב שקשוקה....
אצלי
02/02/14 20:13
31צפיות
צהרים שאריות משבת ..
מרק עדשים ..
קציצות בשר ברוטב עגבניות וקוביות קישואים...
תוספת כרובית אפויה...


ערב:
ירקות מתובל בשמן זית וזעתר...לבנה תוצרת בית של לינדוש....

לינדה.
כוכב השבוע שלנו היא שירהק 1 ...
02/02/14 08:44
71צפיות
שירה מאחלת לך בהצלחה תהני ותפנקי ואתנו בהיותך אדום מתחלף.

לינדה
º
בהצלחה יקירה!
02/02/14 09:26
15צפיות
בוקר טוב לכולן
02/02/14 09:26
122צפיות
בוקר טוב לכולן
אני שמחה להיות אדומה (פעם ראשונה )

שיהיה לכולן שבוע נפלא וחודש טוב וסתם ככה אצרף את העוגה שהכנתי לבעלי שחגג בשישי יומולדת עברי. הוא חצי ארגנטינאי אז הכנתי לו עוגת אלפחורס
שירה שבוע מבורך לך
02/02/14 10:14
79צפיות
שירה שבוע מבורך לך
גילה
º
תודה
02/02/14 10:24
17צפיות
מזל טוב לבעלול העוגה נראית סוףףףף
02/02/14 10:24
36צפיות
ובהצלחה לך עם השמלה האדומה.
ומתכון לעוגההה נשמח מאודדדד

טובה
º
מצטרפת לטובה. מתכון יתקבל בברכה
02/02/14 10:30
20צפיות
המתכון לקחתי מאתר
02/02/14 11:02
61צפיות
שנקרא my vanila kiss
מבחינת זכויות - להעתיק? לשים קישור?

לקחתי רק את המתכון לעוגיות עצמן ולרעיון עצמו

אפשר לקחת כל מתכון מוצלח של אלפחורס. אחרי הרידוד לחתוך 2 עיגולים ברינג גדול ולאפות.
ביניהם למרוח ריבת חלב, מסביב קוקוס ולמעלה אבקת סוכר. פשוט מאוד וטעים מדי
בהצלחה, שירה. העוגה נראית נהדר.
02/02/14 10:29
25צפיות
ומזל טוב לבעלול.
º
תודה רבה
02/02/14 11:05
13צפיות
º
וואוו!! נראה ממש טוב.
02/02/14 12:26
11צפיות
º
תודה
02/02/14 12:33
8צפיות
הטיפ השבועי ליום ראשון
02/02/14 06:16
39צפיות
יש לכם טיפים לעזר בואו ושתפו אותנו באהבה ..

לינדה
20 טיפים מבית סבתא סערה בכוס תה
02/02/14 06:22
112צפיות

סערה בכוס תה - 20 טיפים מבית סבתא
מאת: בועז מזרחי
אין כמו כוס תה חם, במיוחד בחורף קר. לא רק שהתה מחמם את הגוף ומשרה רוגע פנימי, הוא גם נלחם בסרטן, מפחית את הסיכון לשבץ ומחדש את תאי הגוף. במידה וחשבתם שהיתרונות הבריאותיים של התה תקפים רק בלגימה, תופתעו לגלות שאפשר לסחוט משקית התה הרבה יותר.

נתחיל ונסביר כי בתה יש שפע של טאנינים. אלו פיטוכימיקלים טבעיים, שנחשבים לנוגדי חמצון חזקים, בעלי סגולות אנטי אלרגיות, אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות. בנוסף, הטאנינים מסייעים לגוף לספוג ויטמין C, מחזקים את כלי הדם, מונעים הזדקנות ושומרים על הרקמות והחלבונים שבעור. הטאנינים הם הסיבה העיקרית לרב-שימושיות של התה...

תיון

1. עיניים עייפות
עיניים נפוחות ואדומות יכולות להיות תוצאה של גירוי, עייפות או לילה של דמעות. בעוד ששקיות קרח או פרוסות מלפפון הם פתרון יעיל, שקיות תה הן פתרון יעיל אך גם חם. השרו את התיונים במים חמים, הניחו לתיונים להתקרר ואז הניחו אותם על העפעפיים כקומפרס.

2. שיפור הטעם של הבשר
לבשר יש טעם נהדר כשהוא מתבשל נכון, אבל כשהוא לא נעשה כראוי הוא יכול להיות תפל, יבש וקשה. הנה פתרון יעיל לבעיה כזו; השתמשו בתיונים משומשים כדי להכין מרינדה שתשיב לו את טעמו. השריית בשר קשה בתה שחור יכולה אף לרכך אותו.

3. ניקוי משטחי עץ
תה יכול לשמש חומר ניקוי עדין לרצפות ומשטחי עץ, אפילו משטחי לינלאום. נגבו את רהיטי העץ והמשטחים עם מטלית או סמרטוט נקי הטבול במי תה מקוררים. העבירו מטלית יבשה לאחר מכן כדי למנוע כתמים.

4. הסרת שומן ולכלוך
עפיצותו של התה תקטין את השמנוניות שהצטברה בסירים ובמחבתות. פשוט השרו את שקית התה המשומשת בתוך הכלי.

5. ניקוי שטיחים
נקו שטיחים עבשים ומלוכלכים על ידי פיזור עלי תה משומשים (יבשים) על השטיח. הניחו להם במשך 10 דקות ואז שאבו את השטיח. אם מדובר בשטיחים עדינים, ניתן לטאטא את עלי התה בעדינות.

6. ניקוי טביעות אצבע שומניות מזכוכית
תה יכול להסיר טביעות אצבע שמנוניות מזכוכית, ולגרום לה לנצנץ. פשוט שפשפו שקית תה לחה על משטח הזכוכית, או מלאו שפריצר בתה חלוט והעבירו ניגוב על מראות וחלונות.

7. ניקוי אסלה
השתמשו בתה כדי להסיר כתמים עקשניים שמצטברים בתחתית האסלה. השרו מספר שקיות תה במשך מספר שעות במי האסלה ואז הסירו אותם בעדינות והברישו את הדפנות.

8. נטרול ריח של דגים
כדי להיפטר מריח חזק של דגים, שטפו את הידיים בחליטת תה לאחר אכילה או הכנה.

9. טיהור אוויר
שקיות תה יכולות לספוג ריח מחניק שבמזווה, ברכב או בנעליים. הניחו כמה שקיות תה שאינן בשימוש על מגש קטן והכניסו לארון, לנעל או לרכב. הניחו להן לספוח את הריחות.

10. הסרת ריח רע מהרגליים
טבלו את הרגליים בכל יום באמבט תה למשך 20 דקות. השתמשו בתה שחור להסרת ריחות חריפים במיוחד. העפיצות בתה תסגור את נקבוביות הזיעה שפולטות את הריח והטאנינים יהרגו את החיידקים.

11. הסרת יבלות ושלפוחיות
השרו שקית תה במים ואז הניחו אותה על היבלת במשך 20 עד 30 דקות. הקפידו להשליך את השקית לאחר השימוש.

12. הקלה על פצעים בפה
זרזו את תהליך הריפוי של פצעים בפה, דלקות חניכיים או דימומים על ידי נגיסה עדינה בשקית תה משומשת. תכונות הריפוי של התה ישככו את הכאב, יכווצו את כלי הדם ויעצרו את הדימום.

13. טיפול בכוויות
במידה ואתם סובלים ממקרה חמור של אקנה או עור מגורה משיזוף או כוויה, השתמשו בשקיות תה משומשות כדי להביא הקלה. שטפו את האזורים הנגועים עם שקית תה קר, אך אם רוב העור זקוק להרגעה, הכינו חליטת תה באמבטיה וטבלו בה.

14 טיפול באקנה
רבים מוצאים כי שטיפת פנים בחליטה קרירה של תה ירוק היא פתרון יעיל לטיפול באקנה.

15. דישון צמחים
השתמשו בתה כדשן אורגני לצמחים בגינה ולעציצים. אפשר להסיר את שקיות הנייר ולערבב את עלי התה בתוך האדמה, מה שיעזור לצמחים לספוג מים ולשמור על לחות. הפתרון יעיל במיוחד בקרב צמחים שאוהבים חומצה כמו שרכים, עצי הדר וגרדניות. במידה ואתם רוצים למנוע ממים לדלוף מתחתית האדנית, הניחו שקיות תה והן יספגו את המים.

16. ריפוי פצעים
הניחו שקית תה משומשת על חבורה טרייה כדי לרפא אותה מהר יותר. הטאנינים יסייעו לנימי הדם להתכווץ מהר יותר וכך הדימום ייפסק.

17. ריכוך וצביעת השיער
שטיפת שיער עם כוס תה יכולה להפוך אותו למבריק ורך למגע. הפתרון מומלץ רק לבעלי שיער כהה, כיוון שתה יכול לצבוע באופן זמני את השיער הבהיר. באותו הנושא, אם יש לכם שיער בריא ואתם רוצים להשיג מראה כהה יותר, שטפו את השיער בחליטת תה.

18. זירוז קומפוסט
זרקו עלי תה לערימת קומפוסט כדי לזרז את תהליך הרקבון האורגני. אל תשליכו את כל השקית, כיוון שהיא עשויה מנייר. במקום זה, רוקנו את התכולה פנימה.

19. מניעת פרעושים
כדי להרחיק את הפרעושים מהכלב או החתול, פזרו מספר עלי תה יבשים ומשומשים סביב המצעים של חיות המחמד.

20. התאוששות מהירה
כדי להרגיע את איזור הזריקה, הניחו שקית תה רטובה להרגעה.


בפעם הבאה שאתם מסיימים לחלוט את עלי התה או להשרות את התיונים בכוס, אל תמהרו להשליכם לפח. כפי שאתם רואים, יש הרבה מאוד דברים שאפשר לעשות עם תה משומש...

יש לכם שימושים נוספים? שתפו אותנו!
http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=26...

לינדה
22 תרופות טבעיות מתבלינים ביתיים |שיקו
02/02/14 06:29
71צפיות

מבחר התבלינים שלכם לא רק משפר את טעם המזון, אלא גם יכול לשפר את איכות החיים והמצב הבריאותי שלכם. למדו מהו הערך המוסף של 22 התבלינים הנפוצים שאצלכם במטבח - איזה תבלין יעיל להקלה על בחילות, לטיפול בריח רע מהפה, לעיכול, להורדת רמת הכולסטרול, לעצירת שיהוקים, לטיפול בקשקשים, לדחיית יתושים וכן גם לגזים ונזלת.


http://www.baba-mail.co.il/Content.aspx?emailid=26...

כנסו לקישור יש שפע של מתכונים מומלצים ...

לינדה
למי שיש ילדים קטנים כבר בטח יודע-בצל
02/02/14 10:05
74צפיות
בצל הוא ירק מדהים. חוץ מזה שהוא טעים. אין לי תבשיל שלא מתחיל עם בצל בסיר....
יש לו תכונות מרפאות.

ילד מצונן - משתעל. חותכים בצל ומניחים על צלחת ליד המיטה (מתאים מאוד גם לתינוקות שאין אפשרות לתת להם תרופות). זה מאוד עוזר, מרגיע ונותן שלווה יחסית בשינה ואצל תינוקות זה פלא.

02/02/14 10:28
15צפיות
לפי ההלכה גם אסור לאכול בצל שעבר עליו
02/02/14 12:31
68צפיות
הלילה והיה קלוף סתם כך לבדו ולא מעורבב עם שום דבר אחר.
(וגם שום וביצה, אבל מדברים עכשיו על בצל)

וקראתי מחקר שאם משאירים בצל קלוף אז תוך כמה שעות הוא מכפיל את כמות החיידקים שעליו וזה מסוכן לאכול אותו.
וזה מסביר גם את העניין שהוא מקל על אדם חולה כי הוא "שואב" אליו את החיידקים.

ויש משפט כזה נחמד: "כל דבר טוב, מתחיל בבצל מטוגן..."
לא ידעתי לגבי ההלכה
02/02/14 12:44
41צפיות
אבל כמו כל דבר זה מתחבר לקטע השני שכתבת ומאוד הגיוני גם.

סבתא שלי ז"ל תמיד סיפרה שכשהם גרו בשכונת עולים ולא היה הרבה מה לאכול, בערביבי שישי כולם טיגנו בצל כדי שיהיה ריח של שבת ושהשכנים יחשבו שיש אוכל מבושל. ממנו היו מכינים הרבה דברים לא רעים בכלל עם מעט מאוד מרכיבים נוספים.
עכשיו אני מבינה את אמא שלי..
02/02/14 13:50
45צפיות
שהיתה רואה בצל או שום מקולפים והם לא בשימוש היתה ישר מעיפה לפח ..

תודה על המידע .
לינדה
º
תודה רבה על הטיפים, לינדוש
02/02/14 10:31
24צפיות
סערה בכוס תה - 20 טיפים מבית סבתא
02/02/14 12:36
75צפיות
סערה בכוס תה - 20 טיפים מבית סבתא
סערה בכוס תה - 20 טיפים מבית סבתא
מאת: בועז מזרחי
אין כמו כוס תה חם, במיוחד בחורף קר. לא רק שהתה מחמם את הגוף ומשרה רוגע פנימי, הוא גם נלחם בסרטן, מפחית את הסיכון לשבץ ומחדש את תאי הגוף. במידה וחשבתם שהיתרונות הבריאותיים של התה תקפים רק בלגימה, תופתעו לגלות שאפשר לסחוט משקית התה הרבה יותר.

נתחיל ונסביר כי בתה יש שפע של טאנינים. אלו פיטוכימיקלים טבעיים, שנחשבים לנוגדי חמצון חזקים, בעלי סגולות אנטי אלרגיות, אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות. בנוסף, הטאנינים מסייעים לגוף לספוג ויטמין C, מחזקים את כלי הדם, מונעים הזדקנות ושומרים על הרקמות והחלבונים שבעור. הטאנינים הם הסיבה העיקרית לרב-שימושיות של התה...



1. עיניים עייפות
עיניים נפוחות ואדומות יכולות להיות תוצאה של גירוי, עייפות או לילה של דמעות. בעוד ששקיות קרח או פרוסות מלפפון הם פתרון יעיל, שקיות תה הן פתרון יעיל אך גם חם. השרו את התיונים במים חמים, הניחו לתיונים להתקרר ואז הניחו אותם על העפעפיים כקומפרס.

2. שיפור הטעם של הבשר
לבשר יש טעם נהדר כשהוא מתבשל נכון, אבל כשהוא לא נעשה כראוי הוא יכול להיות תפל, יבש וקשה. הנה פתרון יעיל לבעיה כזו; השתמשו בתיונים משומשים כדי להכין מרינדה שתשיב לו את טעמו. השריית בשר קשה בתה שחור יכולה אף לרכך אותו.

3. ניקוי משטחי עץ
תה יכול לשמש חומר ניקוי עדין לרצפות ומשטחי עץ, אפילו משטחי לינלאום. נגבו את רהיטי העץ והמשטחים עם מטלית או סמרטוט נקי הטבול במי תה מקוררים. העבירו מטלית יבשה לאחר מכן כדי למנוע כתמים.

4. הסרת שומן ולכלוך
עפיצותו של התה תקטין את השמנוניות שהצטברה בסירים ובמחבתות. פשוט השרו את שקית התה המשומשת בתוך הכלי.

5. ניקוי שטיחים
נקו שטיחים עבשים ומלוכלכים על ידי פיזור עלי תה משומשים (יבשים) על השטיח. הניחו להם במשך 10 דקות ואז שאבו את השטיח. אם מדובר בשטיחים עדינים, ניתן לטאטא את עלי התה בעדינות.

6. ניקוי טביעות אצבע שומניות מזכוכית
תה יכול להסיר טביעות אצבע שמנוניות מזכוכית, ולגרום לה לנצנץ. פשוט שפשפו שקית תה לחה על משטח הזכוכית, או מלאו שפריצר בתה חלוט והעבירו ניגוב על מראות וחלונות.

7. ניקוי אסלה
השתמשו בתה כדי להסיר כתמים עקשניים שמצטברים בתחתית האסלה. השרו מספר שקיות תה במשך מספר שעות במי האסלה ואז הסירו אותם בעדינות והברישו את הדפנות.

8. נטרול ריח של דגים
כדי להיפטר מריח חזק של דגים, שטפו את הידיים בחליטת תה לאחר אכילה או הכנה.

9. טיהור אוויר
שקיות תה יכולות לספוג ריח מחניק שבמזווה, ברכב או בנעליים. הניחו כמה שקיות תה שאינן בשימוש על מגש קטן והכניסו לארון, לנעל או לרכב. הניחו להן לספוח את הריחות.

10. הסרת ריח רע מהרגליים
טבלו את הרגליים בכל יום באמבט תה למשך 20 דקות. השתמשו בתה שחור להסרת ריחות חריפים במיוחד. העפיצות בתה תסגור את נקבוביות הזיעה שפולטות את הריח והטאנינים יהרגו את החיידקים.

11. הסרת יבלות ושלפוחיות
השרו שקית תה במים ואז הניחו אותה על היבלת במשך 20 עד 30 דקות. הקפידו להשליך את השקית לאחר השימוש.

12. הקלה על פצעים בפה
זרזו את תהליך הריפוי של פצעים בפה, דלקות חניכיים או דימומים על ידי נגיסה עדינה בשקית תה משומשת. תכונות הריפוי של התה ישככו את הכאב, יכווצו את כלי הדם ויעצרו את הדימום.

13. טיפול בכוויות
במידה ואתם סובלים ממקרה חמור של אקנה או עור מגורה משיזוף או כוויה, השתמשו בשקיות תה משומשות כדי להביא הקלה. שטפו את האזורים הנגועים עם שקית תה קר, אך אם רוב העור זקוק להרגעה, הכינו חליטת תה באמבטיה וטבלו בה.

14 טיפול באקנה
רבים מוצאים כי שטיפת פנים בחליטה קרירה של תה ירוק היא פתרון יעיל לטיפול באקנה.

15. דישון צמחים
השתמשו בתה כדשן אורגני לצמחים בגינה ולעציצים. אפשר להסיר את שקיות הנייר ולערבב את עלי התה בתוך האדמה, מה שיעזור לצמחים לספוג מים ולשמור על לחות. הפתרון יעיל במיוחד בקרב צמחים שאוהבים חומצה כמו שרכים, עצי הדר וגרדניות. במידה ואתם רוצים למנוע ממים לדלוף מתחתית האדנית, הניחו שקיות תה והן יספגו את המים.

16. ריפוי פצעים
הניחו שקית תה משומשת על חבורה טרייה כדי לרפא אותה מהר יותר. הטאנינים יסייעו לנימי הדם להתכווץ מהר יותר וכך הדימום ייפסק.

17. ריכוך וצביעת השיער
שטיפת שיער עם כוס תה יכולה להפוך אותו למבריק ורך למגע. הפתרון מומלץ רק לבעלי שיער כהה, כיוון שתה יכול לצבוע באופן זמני את השיער הבהיר. באותו הנושא, אם יש לכם שיער בריא ואתם רוצים להשיג מראה כהה יותר, שטפו את השיער בחליטת תה.

18. זירוז קומפוסט
זרקו עלי תה לערימת קומפוסט כדי לזרז את תהליך הרקבון האורגני. אל תשליכו את כל השקית, כיוון שהיא עשויה מנייר. במקום זה, רוקנו את התכולה פנימה.

19. מניעת פרעושים
כדי להרחיק את הפרעושים מהכלב או החתול, פזרו מספר עלי תה יבשים ומשומשים סביב המצעים של חיות המחמד.

20. התאוששות מהירה
כדי להרגיע את איזור הזריקה, הניחו שקית תה רטובה להרגעה.


בפעם הבאה שאתם מסיימים לחלוט את עלי התה או להשרות את התיונים בכוס, אל תמהרו להשליכם לפח. כפי שאתם רואים, יש הרבה מאוד דברים שאפשר לעשות עם תה משומש...

יש לכם שימושים נוספים? שתפו אותנו!  

המתכון היומי שלי ליום ראשון
02/02/14 06:00
124צפיות
המתכון היומי שלי ליום ראשון
ביצים ממולאות בממרח ביצים ..

לינדה
שניצלים מדהימים ברוטב טראייקי של זהבה
02/02/14 08:35
103צפיות
שניצלים ברוטב טארייקי של זהבה שילוח מפלורידה
ביום שישי האחרון הכנתי את המנה החדשה הזו, במעט חששות שאולי לא יאהבו...לא הספקתי לצלם, וחשבתי שאצלם לאחר הארוחה בטוח ישאר....בפועל לא נשאר פירור...ההתלהבות היתה עצומה....אז תהנו גם אתם.

קילו נתחי שניצלים לא גדולים ולא עבים במיוחד (השתמשתי בפילטים עוף)שטופים ונקיים
קערית 1:
כוס קמח רגיל
1/4 כוס שומשום
כפית פפריקה (אפשר גם חריפה)
כפית מרק עוף (משתמשת עם "קנור")
פל"מ (פלפל, מלח)

קערית שנייה:
2 ביצים טרופות עם:
כף עד שתיים מים
מעט מלח
לטבול את נתחי השניצלים בקמח ואח"כ בביצה ולטגן, לסדרם בתבנית גדולה...ולהכין את הרוטב.

הרוטב: (הכמויות הם בערך, לא מדדתי)
כ-1/2 כוס קטשופ
2 כפות צ'ילי רוטב מתוק חריף
2-3 כפות סילאן
מעט רוטב סויה
1/4 כוס טארייקי
2 שני שום כתוש
באותה מחבת עם השמן, שטיגנו את השניצלים ממשיכים לבשל את הרוטב ומוסיפים מעט מים רותחים מערבבים בזהירות עד שמסמיך מעט (לא מידי) ממשיכים להוסיף מים עד למידת הסמיכות הרצויה, שופכים על השניצלים בתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום, מכניסים לתנור חפ ב-180 מעלות למשך חצי שעה...ומתעלפים.
ליד מתאים, פירה, אורז לבן, פסטה וכו'
תהנו....גילה.
אורז סורי-אסייאתי טעיםםםםם של זהבה שילוח
02/02/14 08:59
75צפיות
אורז סורי – אסייאתי של זהבה שילוח

חופן איטריות דקות למרק לטגן בסיר עם 3-4 כפות שמן (יש לעמוד ליד הסיר כי הם עלולות להישרף ברגע) מערבבים עד קבלת גוון חום בינוני...מוסיפים:
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
מערבבים עם כף עץ עד שהאורז מתייבש קצת ומוסיפים: (התיבול לא מדוייק כי לא מדדתי, הכל בערך)
1-2 כוסות אפונה קפואה
כף מרק עוף
2 כפות טראייקי
2 כפות סוייה
טיפה סילאן
פל"מ (פלפל, מלח)
מערבבים, מאדים יחד מעט ומוסיפים מים רותחים
על כל כוס אורז = 2 כוסות מים רותחים.

האורז יוצא נהדר והוא טעים יותר למחרת.....חחח
תהנו....גילה
מרק תירס פשוט ופרווה
02/02/14 10:01
70צפיות
בד"כ אני מכינה לשבת לא מעט אוכל. בעלי הולך לבית כנסת בבוקר וכשחוזר כולנו מורעבים ובקושי מחזיקים עד 12 וישר יושבים לאכול.
שישי הזה הוא חגג יומולדת ולכן החלטנו שבצאת שבת נלך למסעדה (ביסטרו 56 - מעולה למי שמעוניין. בשר כמובן). אז הכנתי מרק תירס קליל

אני מטגנת בצל גדול ומוסיפה קוביות גזר. עד שמשחים.
אני חברה טובה של בלנדר סטיק אז מורידה מהאש ומרסקת קצת (כדי שהילדה לא תתחיל להוציא את חתיכות הבצל מהמרק.
מחזירה לאש ומוסיפה 2 קופסאות תירס מתוק או חבילת סנפרוסט ומים. מבשלת עד רתיחה
מוסיפה מעט אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה אני אוהבת), פלפל שחור מעט. ואם השתמשתי בסנפרוסט אז מעט סוכר. מורידה לאש קטנה וממשיכה לבשל עוד כחצי שעה.
עכשיו נשאר לטעום ולתקן טעמים. לתת קצת להתקרר ולסובב עוד קצת עם בלנדר סטיק שחלק מהתירסים מתרסקים וחלק נשארים שלמים
שירה, גם אני מכינה את המרק הזה...
02/02/14 10:23
105צפיות
שירה, גם אני מכינה את המרק הזה...
עם שינויים קלים.
אני מגררת גס את הגזר
ולבסוף נותנת כמה סיבובי טחינה עם הבלדר מוט, לא עד הסוף שישארו קצת חתיכות....

באמת מרק קל וטעים...תודה רבה
אני מוסיפה תמונה....גילה
היתרון בטחינה של התירס בתוך המרק
02/02/14 10:26
32צפיות
שאפשר (לדעתי) לחסוך את הקורנפלור שאני פחות אוהבת.

נראה טוב
שעועית ירוקה נהדרת של זהבה שילוח
02/02/14 10:09
71צפיות
שעועית ירוקה של זהבה שילוח

חב' שעועית ירוקה עדינה מההקפאה ישירות לסיר- מעט שמן בסיר חם – לאדות
להוסיף כ-1/2 כוס שומשום (לא קלוי)
לטגן ולערבב מידי פעם שעועית ושומשום

לאחר שהתרכך קצת להוסיף תיבול:
רוטב סויה
פל"מ (פלפל, מלח)
שום כתוש
טראייקי
להקפיץ עד קבלת גוון חום
להוסיף במידת הצורך:
1/4 כוס מים, אם צריך, כי השעועית הקפואה מגירה מים(הקרח).

מטגנים יחד כ-10 דקות, עד שהכל מקבל צבע כהה...יאמי.

תהנו...גילה
בוקר טוב ליום ראשון
02/02/14 03:52
54צפיות
בוקר טוב ליום ראשון
שבוע נפלא
יום נפלא
בריאות לכל חולי עמו ישראל
שכבות שמרים ושוקולד לכוס קפה תיהנו

טובה
בוקר אור ליום חדש יום ראשון|פטריה
02/02/14 05:56
16צפיות
בוקר אור ושבוע טוב ...

תודה טובה"לה יקירה על העוגה נראה מעולה אני בלי שוקולד ..ה-על חשבון ה-

בריאות טובה ....

עבודה נעימה ופרנסה טובה ופוריה...

לינדה
בוקר טוב לשבוע נפלא
02/02/14 06:29
50צפיות
בוקר טוב לשבוע נפלא
בשורות טובות....גילה

תודה רבה טובל'ה...
בוקר טוב ושבוע טוב.
02/02/14 06:40
14צפיות
טובה העוגה נראת סוףףףף.
º
02/02/14 08:22
4צפיות
ערב טוב ושבוע טוב לכולם
01/02/14 19:32
13צפיות
ערב נפלא לכולנו וראש חודש טוב עם בשורות משמחות...

לינדה
שבוע טוב חודש טוב ושמח לכולם
01/02/14 20:22
13צפיות
הייתה שבת נפלאה עכשו מתכוננים לשבוע חדש
שבוע טוב וחודש טוב
01/02/14 23:06
6צפיות
מקווה שבאמת נרבה בשמחה בחודש הזה.
נשתדל, בכל אופן
שבת שלום וחודש טוב לכולם!
31/01/14 11:53
77צפיות
בראש חודש נוהגים להכין מאכלים מיוחדים או להוסיף מאכלים.
איכשהו זה נשמט מזיכרוני והכנתי רגיל.
אז אני מתנצלת בפני אדר א על הזלזול (הלא מכוון).
אילו מטעמים מבית אמא לשבת - או לא לשבת - הכי אהבתם?
(אם יש זמן - תענו. אם לא - לא קרה כלום)
עונה:
31/01/14 11:57
134צפיות
עונה:
הכי הכי אהבתי מהמאכלים של אמא שלי, שהייתה תותח במטבח (ולצערי, אין לי כמעט אף מתכון שלה),
הוא דווקא משהו שהכינה לתשעה באב.
אין לי כמובן מתכון,
בטח לא של הבצק,
ושל המלית - שחזרתי מהזיכרון ומהטעם.
אבל הוא נראה כמו כיסונים - ואני יודעת שיש שמרים בבצק.
אם מישהו יכול לפתור לי את התעלומה - אשמח.
הוא נראה בערך כמו בתמונה.
(בתמונה אלו כיסונים ממולאים - והבצק הוא בצק עם שמן, מתכון של שירהק)
והמלית נראית בערך כך:
31/01/14 12:06
93צפיות
בתמונה מצה מגולגלת בטיגון.
אם תסתכלו טוב-טוב, תראו תפוחי אדמה ופטרוזיליה מציצים מהגלילות - זה היה שחזור של המלית המקורית.

שבת שלום לכולם
סתכלתי אבל לא ראיתי כלום
31/01/14 15:17
45צפיות
שבת שלום
טובה
תודה רבה, טובה!!
31/01/14 15:39
32צפיות
זאת לא פעם ראשונה שאני שולחת קובץ וכנראה תפוז לא שולח לי.
אני פשוט צריכה לשים לב לאישור של שליחת הקובץ.
(וגם כך בקושי רואים את המלית, אזזז....)

למען האמת, כמעט כתבתי לך להרכיב משקפיים - ואז ראיתי שבאמת אין תמונה. חחחחח

שבת שלום ומבורך
אצלי המאכל של אמא הפלפלים ממולאים
31/01/14 16:04
127צפיות
אצלי המאכל של אמא הפלפלים ממולאים
והסייקה גולש
שבועות ופעם בשבוע בלינצ'יס  "פלצ'ינטה הכל נשאר רק חלום שאני מתגעגעת אליו מאוד
בתמונה סייקה גולש. כרוב עם עוף או בשר
º
אופפססס!
31/01/14 15:36
94צפיות
אופפססס!
מאכלים מבית אמא
31/01/14 15:21
80צפיות
קודם כל זה מובא בשולחן ערוך שבראש חודש עושים סעודה חגיגית, ואם ראש חודש יוצא בשבת אז מוסיפים תבשיל אחד נוסף על 2 התבשילים הרגילים.

המטעמים מבית אמא שאני הכי אוהבת הם
קוסקוס עוף
וקציצות דגים ברוטב אדום
(בנפרד כן? )

שבת שלום!
כמובן בנפרד!!!
31/01/14 15:40
36צפיות
ובהזדמנות אשמח למתכון לקציצות דגים ברוטב אדום
רותי שולחת לך מתכון לקצייצות דגים נפלאות
31/01/14 15:51
112צפיות
רותי שולחת לך מתכון לקצייצות דגים נפלאות
קציצות דגים נהדרות למזנון קר או חם של מנו שמש

קילו פרוסות דג (מהקפואים, פילה) להשרות טיפה (מים,מלח, טיפה חומץ, לימון)
1/2 חבילה פטרוזיליה -
1/2 חבילה כוסברה
מעט שמיר
2 בצלים בינוניים - לקצוץ דק ולסחוט
6-8 שיני שום
לקצוץ ולהוסיף:
3 ביצים
3 כפות קמח רגיל
מלח, פלפל
1/2 כפית כמון
לערבב ולטגן (פשוט מאוד, וטעים קר)

אפשר גם לזרוק לרוטב...
בצל בינוני קצוץ - להזהיב
2-3 כפות רסק עגבניות + שתי עגבניות טריות מרוסקות (רצוי מסוג תמר)
1-2 פלפל ירוק חריף
3-4 שיני שום כתוש
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (אפשר חריפה)
מים רותחים
קמצוץ סוכר
כפית אב’ מרק בטעם עוף..

תהנו...גילה
תודה רבה, גילה. שומרת
01/02/14 23:13
11צפיות
את המתכון.
ושאלה: אפשר להמיר את הדג הקפוא - שלא כל כך אוהבים - בדג טרי שמוכר הדגים יטחן?
או שההשרייה היא חובה?
פלצ'ינטה-
31/01/14 16:10
117צפיות
פלצ'ינטה-
אחרי מילוי היתה אופה אותם.
אבל לא שמה שוקולד ..אני חולמת עליהם כל הזמן
טובה, נראה נהדר. את הפלצ'ינטה
01/02/14 23:23
22צפיות
שבתמונה את הכנת?
ומה זאת אומרת "חולמת"? את לא מכינה באותה דרך?
רותי שבוע טוב
02/02/14 03:45
23צפיות
בוודאי שאני הכנתי. ודומה לשלה
רק דומה הלוואי והייתי מגיעה לרמה שלה בטעמיםץ
קריאת השבוע - פרשת תרומה
31/01/14 09:25
4צפיות

אב ובן בעבודת ד'

פרשת תרומה פותחת את החלק השני של ספר שמות, העוסק כמעט באופן בלבדי בבנית המשכן במדבר. נושא זה נראה אמנם שייך יותר לספר ויקרא ויש לנו להבין למה הוא מופיע בספר הגלות והגאולה. ענין זה מכריח אותנו להתייחס גם לבעיה אחרת הקשורה למהות התורה. מה הקשר בין התורה האלקית, התורה שהיתה גנוזה איתו ית' לפני שנברא העולם, והאירועים הארציים המסופרים בתורת משה? שהרי אין ספק שהקטעים ההיסתוריים שבתורה, תורה הם ללא שום הבדל כל שהוא בין מעלתם לבין זו של הקטעים ההלכתיים או הגילויים. אבל היות והם מספרים "מעשה שהיה", אם התורה קודמת לעולם היא קודמת גם למעשים שבעולם ואם כן האם מעשים אלו היו כביכול כתובים בתורה לפני שנתנה? אלא שזה ההבדל בין תורת השם תמימה לבין תורת משה, שתורת השם היא אין סופית וכוללת כל האפשרויות, אלו שהיו ואלו שהיו יכולות להיות, בעוד שתורת משה מצומצמת מבחינת סדר וחלוקת אותיותיה למה שהיה בפועל כפי שהיה.  

התוכנית המקורית של יציאת מצרים היתה הנסיעה לארץ ישראל. דבר שקיבל ביטוי ראשוני כבר בברית בין הבתרים: "ודור רביעי ישובו הנה". אין שם שום רמז למעקף דרך הר סיני לקבלת תורה. וכן כפי שציינו זאת מספר פעמים, גם בתחילת פרשת בשלח הסיבה שנתנת לכך ש"לא נחם אלקים דרך ארץ פלשתים" איננה הסיבה הברורה לכאורה שדרך ארץ פלשתים איננו כלל בכיון הר סיני ואם צריכים לקבל שם את התורה הרי שאין טעם לכך ש"פן ינחם העם בראותם מלחמה". אלא שכבר נאמר למשה בסנה "וזה לך האות כי אנכי שלחתיך, בהוציאך את העם ממצרים תעבדון את האלקים על ההר הזה". ומפורש בפסוק שהאות ניתן בשביל משה, כדי לאשרר את עצם שליחותו; זאת אומרת שאם לא היה בעם ספק כל שהוא לגבי מהות שליחותו של משה לא היה צורך לאות. אלא שעצם החשש של "פן ינחם… ושבו מצרימה" נובע מכך שהעם אינו מאמין באמת שהשם הוא שהוציאם ממצרים אלא חושב שזו פעולת משה ואהרן.

לכן, מיד אחרי שתי הפרשיות המרכזיות של יתרו ומשפטים מתחילה התורה בסיפור בנית המשכן בתוך ספר שמות עצמו כדי להראות שזו היא מטרת יציאת מצרים ולכן שייך ענין זה לעצם ספר הגלות והגאולה שהרי כך מקבלת הגאולה את ממדיה הסופיים. אלא שלאמיתו של דבר היה זה צריך להיות לאחר הכניסה לארץ ישראל, במקום אשר בחר השם לשכן את שמו שם. אבל בגלל הסיבות המשניות של הקשיים של העם להאמין במהות שליחותו של משה התעכבה הכניסה לארץ ולכן היה צורך להתחיל מיד בבנית המשכן בגלל חשיבות העבודה הזאת לעולם.  

מכאן גם הצורה המיוחדת שבה נתנת מצוה זו. היא צריכה לבטא את יחודיות עבודת השם שיש בה כביכול סתירה פנימית. מצד אחד הבחינה של החיוב דורשת שביצוע המעשה ילווה בתודעה שהוא מצות הבורא. זו היא הבחינה של מתן תורה. הבחינה של עבודת עבד, עבדי הם. בחינת גדול מצוה ועושה. ומצד שני, כדי שיהיה למעשה ערך כל שהוא, צריך שיהיה מעשה רצוני, לא רק צייתני. הוה אומר שתהיה הסכמה פנימית ורצונית לאותו מעשה. בחינת עבודת הבן את אביו שבשמים. בחינת שאינו מצוה ועושה. מצות התרומה מנדבת הלב היא הביטוי המושלם לדו-משמעות זו. פגישת רצונו של האדם עם רצונו של השם, ורצון לעשות בגלל שזה רצונו יותר מאשר לעשות בגלל שזה רצוני, (כפי שאנו אומרים לגבי איסורים שלא יאמר אדם לא אפשי, אלא אפשי ומה אעשה ואבי שבשמים ציוה) אף על פי ששני הרצונות שווים.

תורת משה היא הביטוי להצלחה זו. התורה שצוה לנו משה הפכה להיות מורשה קהילת יעקב, בבחינת אל תקרא מורשה אלא ירושה, חלק בלתי נפרד מזהותו העצמית של עם ישראל ולא רק דבר שמתקבל מידי אחרים. בכך מתקיים "ושכנתי בתוכם" ע"י כך שיקחו לי תרומה ועשו לי מקדש. במובן שהוא ית' נלקח יחד עם התרומה. ויקחו לי כאילו כתיב ויקחו אותי. וזו היא ההתרוממות לאותה הדרגה שבה האדם הופך להיות הוא בעצמו המקדש אשר השם שוכן בתוכו. את הבחינה של ההצלחה הפרטית-אישית הזאת, יש להפוך להיות נחלת הכלל בבנית בית ד' בירושלים ונהרו אליו כל הגוים ויאמרו לכו ונעלה אל  הר ה' אל בית אלקי יעקב ויורנו מדרכיו ונלכה באורחותיו כי מציון תצא תורה ודבר ד' מירושלים, בב"א.

שבת שלום
º
וחודש טוב כמובן
31/01/14 09:32
9צפיות
º
חודש טוב ומבורך שבת שלום
31/01/14 15:11
5צפיות
קבלת שבת וזמני הדלקת נרות
31/01/14 05:32
16צפיות

פרשת תרומה, א' אדר א', 1-2.2.2014

תל אביב
כניסת השבת: 16:51
יציאת השבת: 17:53

ירושלים
כניסת השבת: 16:37
יציאת השבת: 17:51

באר שבע
כניסת השבת: 16:55
יציאת השבת: 17:54



חיפה
כניסת השבת: 16:41
יציאת השבת: 17:51

  שבת שלום מצוות אוכל כשר
המתכון היומי שלי ליום שישי
31/01/14 05:24
40צפיות
לינדה
גלילת שוקולד של פעם שלב
31/01/14 07:09
146צפיות
גלילת שוקולד של פעם שלב
אחר שלב

לכל ההסברים עם התמונות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

גלילת שוקולד במלית קרם וניל

מקור ותמונות:אילנית12 בלוג מתכונים.



ניתן להכין את העוגה פרווה עם קצפת צמחית

ובנוזלים אפשר מיץ תפוזים.

העוגה מצויינת מיישרים אותה ללא הפסקה



חומרים: מידת הכוס סטנדרטית 240-250 סמ"ק

תבנית של התנור.

4 חלבונים

4 חלמונים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית רום או רום אלכוהולי

1/2 כוס קמח לבן רגיל

1/2 כפית גרידת תפוז/לימון

2 כפות קקאו

6 - -/ - 7- - כפות נוזל –אני שמתי חלב קר אפשר כל נוזל

נייר אפיה.

למלית:

דובדבנים משומרים(לא חובה)

קציפת וניל.



הכנה:

מקציפים את חלבוני הביצים עם הסוכר

את הסוכר נוסיף בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.

בינתיים מערבבים את כל החומרים הנוספים חוץ מהקמח

מערבבים היטב .מוסיפים קמח ומערבבים שוב.

מוסיפים את קציפים הביצים ומערבבים  היטב ובעדינות.

משמנים  נייר אפיה(גם בדפנות) מניחים על תבנית של התנור   יוצקים את התערובת באופן שווה ואופים בחום בינוני 10 דקות.

לאחר האפיה כשהעוגה עדיין חמה הופכים את התבנית(זהירות על הידיים)על מגבת נקייה מקלפים בעדינות את נייר האפיה

מגלגלים את  העוגה.

מחכים עד שהעוגה מתקררת מעט.

בינתיים מכינים את הקרם:

1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל

3/4 כוס חלב קר –(פה מידת הכוס אמורה להיות 200 סמ"ק)לפרווה אפשר מים או חלב סויה.

1 שמנת מתוקה 250 סמ"ק.

מקציפים עד לקבלת קצפת יציבהבערך 3 דקות או פחות.

ניתן להכפיל את חומרי הקרם ואז  אפשר לצפות גם מלמעלה את פני העוגה בקצפת.

כשהכנתי אותה כולם חשבו שהיא קנויה.

מומלץ להכין יום מראש לשים במקרר.

פה בתמונות היא חתוכה אחרי יום ורואים כמה היא יציבה.

בהצלחה./אילנית12

מק למי שלא ראה
02/02/14 06:41
23צפיות
את העוגה המצויינת.........
תודה אילנית על השיתוף...
02/02/14 07:32
11צפיות
ראיתי את המתכון נראה מעולה כמה פשוט כך עשיר וחגיגי...

לינדה
º
|תודה לינדוש ! שבוע טוב
02/02/14 09:01
10צפיות
עכשיו רואים אפשר פרוסה ?
02/02/14 08:21
16צפיות
בהצלחה יקירה עם הרבה מתכונים טעימים .המשך פורה ומענג אותנו

טובה

חחח חוסל
02/02/14 09:00
13צפיות
מזמן
º
חוזר
02/02/14 10:29
9צפיות
בוקר טוב ליום שישי חודש טוב ומבורך
31/01/14 01:14
45צפיות
בוקר טוב ליום שישי חודש טוב ומבורך

משנכנס אדר מרבים בשמחה...וחושבים על פסח
יום נפלא לכולם עם בשורות טובות
לכבוד ראש חודש מגיע לכן עוגה טעימה...
שבת שלום:

טובה
בוקר אור ..
31/01/14 05:23
7צפיות
בוקר טוב לכולם וראש חודש טוב .

תודה יקירתי על העוגה נראה פיצוץ..

לינדה

חודש טוב לכולם ובוקר טוב
31/01/14 08:01
14צפיות
מאחלת שבת שלום לכולם
לא בטוחה שאצליח להכנס שוב
הכנות אימונים ג'ננת יום שישי אני קוראת לזה.
º
בוקר טוב, שבת שלום וחודש טוב
31/01/14 11:51
6צפיות
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום