לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו
אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע
חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו
והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים...
גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי
הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות,
המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור
(למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!)
אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים,
אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי
וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ...
אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

~~מזונות לטיפול במחלות נפוצות
11/06/14 08:18
91צפיות
מזונות לטיפול במחלות נפוצות
מאת: גיא זהבי
מי מאיתנו לא סובל מכאב ראש, בטן או שיעול מדי פעם? הדבר הראשון שרבים מאיתנו עושים הוא לרוץ לבית המרקחת ולרכוש תרופות מלאות כימיקלים, אך האמת היא, שעבור רוב הבעיות הרפואיות הקלות, מוטב לרוץ אל המקרר. הכירו את 15 המזונות שיעזרו לכם להתגבר על ההרגשה הרעה!


1. לחץ דם גבוה - צימוקים

60 צימוקים, בערך חופן מלאה, מכילים גרם אחד של סיבים תזונתיים ו-212 מ"ג של אשלגן,

שניהם חיוניים להורדת לחץ הדם. בנוסף, הצימוקים, כמו כל המאכלים והמשקאות מבוססי הענבים, מכילים פוליפנולים שהוכחו במועילים

מאוד לבריאות הלב, מערכת הדם וגם לוויסות לחץ הדם.





2. גזים וקשיים בעיכול -

יוגורט פרוביוטי
כאשר אנו סובלים מקשיים בעיכול או אפילו מגזים, כדאי לגשת למקרר ולאכול גביע של יוגורט פרוביוטי,

המכיל חיידקים ידידותיים המסייעים לנו בתהליך העיכול. היוגורט הפרוביוטי יעיל במיוחד בשיפור העיכול שלנו כאשר אנו אוכלים קטניות ומוצרי חלב, הגורמים בדרך כלל לגזים.




3. כאבי בטן - בזיליקום

עלי הבזיליקום הטרי מכילים תרכובת בשם יוגנול שהוכחה כיעילה בטיפול בכאבי בטן, התכווצויות ואף שלשולים. ליוגנול תכונות נוגדות

עוויתות שעוזרות לבטן להירגע. חשוב להשתמש בעלי בזיליקום טריים, שלמים או קצוצים, להשפעה מירבית.




4. כולסטרול גבוה - אגס

אגס בינוני אחד מכיל כ-5 גרם של סיבים תזונתיים, במיוחד מהסוג פקטין, סיב תזונתי יעיל במיוחד בהורדת רמות הכולסטרול הרע בגוף.

הכולסטרול, המצטבר על דפנות כלי הדם שלנו, הוא אחד הגורמים העיקריים למחלות לב ולהתקף לב.



5. דכדוך ודכאון - טונה

קופסת טונה סטנדרטית של 150 גר' מכילה כ-1,600 מ"ג של אומגה 3, חומצת שומן בעלת יתרונות בריאותיים רבים.

אומגה 3 הוכחה מחקרים כיעילה בשיפור מצב הרוח, על ידי עידוד שחרור החומרים האחראים לאושר במוח.






6. בחילה - ג'ינג'ר

עשרות מחקרים הוכיחו כי ג'ינג'ר טרי, או חליטה מג'ינג'ר טרי מכילה שמנים ותרכובות יעילות במיוחד להקלה על בחילה. בין אם מדובר

בבחילת נסיעות, או מבחילות הבוקר של ההריון, הג'ינג'ר מציע הקלה מהירה ונטולת תופעות לוואי.




7. לחץ וחרדה - בננה

כולנו סובלים לעיתים מתקופות מלחיצות, אך בפעם הבאה שתרגישו את השפעות הלחץ והחרדה תוכלו פשוט לאכול בננה. בבננה

ממוצעת יש רק 105 קלוריות, אך יש בה 30% מתצרוכת הויטמין B6 המומלצת למבוגרים. ויטמין זה עוזר למוח לייצר יותר סרוטונין,

המוליך העצבי האחראי להרגעת העצבים הרופפים שלנו.



8. כאב ראש - תפוח אדמה

אצל אנשים רבים הסובלים מכאבי ראש תכופים ניתן לזהות מחסור באשלגן, לכן, כדי לטפל בבעיה,

מומלץ לאכול תפוחי אדמה עם הקליפה שלהם, שהיא עשירה במיוחד באשלגן. חשוב להקפיד לא לאכול יותר מדי מלח, כיוון שעודף ממנו

יכול לגרום גם הוא לכאבי ראש.



9. שיעול - דבש

מחקר שנערך בארצות הברית הוכיח כי שתי כפיות של דבש כהה וטהור פעלו טוב יותר מאשר תרופות ללא מרשם בהקלה על תכיפות

ועל חומרת השיעול של ילדים. תכונותיו האנטיביוטיות של הדבש, ותכולת האנטיאוקסידנטים שבו, מרגיעים את רקמות הגרון המודלקות

ומרגיעים את השיעולים הקשים ביותר.




10. צרבת - תה קמומיל

תה קמומיל, או בבונג בעברית, מסוגל להרגיע עוויתות וגזים במערכת העיכול הגורמים לעלייה של חומצות העיכול שלנו, כלומר,

לצרבת. ניתן לשתות תה קמומיל המוכן מתיונים, אך תה שנחלט מפרחי קמומיל עובד בצורה הטובה ביותר.




11. נדודי שינה - ביצים

חלבון הביצה מכיל כמות רבה של טריפטופן, חומצת אמינו אשר עוזרת לגוף לייצר מלוטונין, הוא הורמון השינה.

ייצור המלוטונין המוגבר מעביר את המוח שלנו למצב שינה, ומרדים אותנו בקלות.



12. תשישות ועייפות - תפוזים

התפוזים הם פרי עשיר במיוחד בפרוקטוז, סוכר הפירות, מה שהופך אותם לזריקת אנרגיה טבעית ובריאה.

החוקרים מאמינים כי יכולתו של התפוז להילחם ברדיקלים חופשיים עוזרת גם היא להתגבר על העייפות המצטברת,

הנגרמת בחלקה על ידי הרדיקלים החופשיים הפועלים כאוקסידנטים על תאי הגוף.



13. זיהום פטרייתי - שום

מספר מחקרים שנערכו בין השנים 2004-2008 קבעו כי לשום יכולת להילחם בזיהום הנגרם על ידי פטריית הקנדידה, הגורם לגירוד,

כאבים והפרשות, לרוב באיברים האינטימיים.


תוספת של שום למנות אותם אנו אוכלים יכולה להילחם בהצלחה בפטרייה המסוכנת.



14. כיבי קיבה - כרוב

הכרוב מכיל תרכובת בשם סולפורפן המשמשת כאנטיביוטיקה טבעית ויעילה במיוחד נגד החיידקים הגורמים לפצעים במערכת העיכול

ולכיבי קיבה. בנוסף, כוס של עלי קרוב קצוצים מכילה 3 גרם של סיבים תזונתיים ו-75% מתצרוכת ויטמין C המומלצת למבוגרים.



15. אבנים בכליות - אפרסק

האפרסקים הטעימים מכילים סיבים תזונתיים, אשלגן ונתרן, אשר עוזרים לגוף למנוע הצטברות והתגבשות של מינרלים בכליות,

הגורמים בסופו של דבר לאבנים בכליות. חשוב לציין כי האפרסקים משמשים כתרופה מונעת לאבנים בכליות, ולא מסוגלים לפרק את

האבנים לאחר שאלה כבר נוצרו.

     את הרשומה קבלתי במייל מצרפת קישור http://www.baba-mail.co.il/Content.aspx?emailid=29...

 המשך יום נעים

לינדה
º
תודה נשמר
11/06/14 18:20
9צפיות
בכייף מתוקה~~
11/06/14 18:29
13צפיות
מה שלומך .

  לינדה.
ברוך השם
14/06/14 23:53
4צפיות
עברנו מעל שבוע בדיאטה ומסתדרת
º
תודה על השיתוף...
13/06/14 07:44
8צפיות
מעניין! תודה רבה לינדה ואגב,
13/06/14 13:01
11צפיות
בקשר להודעה ששלחת לי אז אני גם לפעמים כותבת דרך המשתמש השני שלי mmw2014
פינת האוכל העדתי מידי רביעי
11/06/14 08:06
219צפיות
פינת האוכל העדתי מידי רביעי

היי בנות, ספיישל המתכונים שהתבקשנו השבוע יהיה בנושא "ממולאים",

נא שרשרו מיטב מתכוניכם לממולאים ואם יש ברשותכם תמונות מגרות עדכניות צרפו גם אותן.
זוהי הזדמנות נהדרת לפרסם את הפורום שלנו.

שירשורי הממולאים הנבחרים יקודמו ביום שישי בעמוד הבית של תפוז.

את המתכונים אצטרך שתעבירו עד מקסימום חמישי בבוקר תודה ושבוע טוב בישול נעים חמים וטעים

גילה
כרוב ממולא /לינדוש
11/06/14 08:24
65צפיות

כרוב ממולא .

הנה מתכון לכרוב ממולא שנולד מבלי תכנון למתכון...

קניתי ראש כרוב ענק למטרה לעשות כבוש   .ישב אצלי על המדף וכל פעם קרץ לי נו מה איתי מתי אני יוצא מהקור לחום  ...

~~מצרכים :
ראש כרוב לבן יפה .
המילוי:
כוס אורז רגיל
2בצל יבש
2עגבניות

4שיני שום
פלפל שחור,
אבקת מרק לטעם
רסק עגבניות

~~אופן ההכנה למילוי :
לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות לטגן במעט שמן (כף שמן )להוסיף את העגבניות שחתוכות לקוביות לתת מין בישול קטן לספיגת הטעמים להוסיף את האורז ואת השום לערבב שוב ולהניח בצד.
בנתיים לשחרר עלים יפים מהרכוב למילוי את הלא יפים לא זורקים חלקם מניחים בתחתית הסיר מין מצע .לקחת עלה למלא כף לגלגל למין סיגר וליגור את הפינות שלא יצוץ המילוי החוצה....

אחרי שהכל מוכן לקחת רסק עגבניות בתוספת מים פושרים לערבב היטב להוסיף פלפל שחור
אבקת מרק לטעם לא חובה כי גם במילוי יש אבקת מרק (אני מאוד אוהבת להוסיף מרק בצל במילוי)
לבשל על אש גבוה עד לרתיחה להנמיך את האש לתת בישול נוסף של חצי שעה בערך או עד שהכרוב מוכן.!!

טיפ קטן :להניח צלחת מעל הרכוב בכדי שהם לא יאבדו מצורתם .

לפני סגירת האש לסחוט חצי לימון זה מוסיף ומשדרג את התבשיל...
תהנה ממנה טעימה וקלה להכנה בלי בשר ~~~

   http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

 המשך ליום נעים וטעים
לינדה
בצק עלים במילוי בשר עסיסי/לינדוש
11/06/14 08:30
125צפיות
בצק עלים במילוי בשר עסיסי/לינדוש

מאפה בצק עלים  במילוי בשר .מעדן ממליצה בחום ניתן למלא כל דבר אם זה חלבי או בשרי או פרווה.


~~~מצרכים:
חבילה בצק עלים
500 גרם בשר טחון גס (כאן אני ניצלתי שאריות צלי בשר)
.
3בצלים פרוסים לפרוסות.
כף כמון.
כף פלפל שחור.
כפית קינמון.
כף מלח.

~~~אופן ההכנה:
לטגן מעט את הבצלים עד לקבלת שקיפות להוסיף את הבשר ,
להמשיך לבשל עד שהבשר מוכן ואז להוסיף את התבלינים ,
ליטעום אם התיבול בסדר לפי טעמכם!!

לקחת את הבצק לחלק ל3 או 4 כל חלק למלא בבשר לגלגל לרולדה
להניח על תבנית אפיה למרוח בביצה לפזר שומשום לאפות
בחום של 190 מעלות עד שהמאפה מוכן..


ניתן להגיש עם סלט ירקות עשיר או כמנה ראשונה.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

  המשך ליום נעים וטעים
 לינדה
פלפל במלית אורז ובשר
11/06/14 08:32
113צפיות
 פלפל במלית אורז  ובשר

לפוסט המלא עם כל התמונות המגרות:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

אחרי כל הגבינות הגיע הזמן לתבשיל  בשר



פלפל ממולא בשר ואורז.

מקור המתכון:אילנית12

יש המון גירסאות למתכון הזה.

קבלו את הגירסה שלי עם רוטב סמיך  וטעים .המלית  במתכון הזה היא עם מעט אורז ויותר בשר.

האורחים שלי ליקקו את האצבעות ביחד עם המוסקת בשר שהכנתי . (מתכון בקרוב)



חומרים:6 מנות



למלית:

6 פלפלים שטופים (עדיף לא להשתמש בפלפל ירוק כהה ,קליפתו קשה)

1 בצל  קטן קצוץ  

כ300 גרם בשר בקר טחון(השתמשתי בצלי כתף מס 5 דל בשומן)

1/2 כוס אורז שטוף ומסונן היטב

2 כפות נענע טריה קצוצה

חופן פטרוליה טריה קצוצה

2 כפות  גדושות רסק עגבניות

שום קצוץ/כתוש ,אני שמתי בערך 5 שיניים

1 כפית תבלין בהרת לבישול

קורט כמון,מלח,פלפל שחור

תבלין לבשר

1 כף שמן

1 כפית מיץ מלימון טרי



לרוטב:

1בצל בינוני  קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

1 קופסא עגבניות מרוסקות (260 גרם)

מלח,פלפל שחור

פפריקה מתוקה,קורט בהרת לבישול

קורט סוכר (לניטרול החומציות של העגבניות)

שום קצוץ/כתוש בערך 5-6 שיניים

קורט פלפל שחור

הכנה:

מוציאים את "הכובע" מהפלפלים  ושומרים בצד.

מנקים מגרעינים את הפלפלים.

מערבבים  היטב בקערה את חומרי המלית.

מכניסים לפלפלים את התערובת  ומכסים ב"כובע" ששמרנו.

הכנת הרוטב:

משקיפים בצל,מוסיפים את השום הקצוץ/הכתוש  ומערבבים היטב.

מוסיפים את העגבניות ,הרסק ,התבלינים ,הסוכר ומערבבים.

מוסיפים מים רותחים  .

מניחים בעמידה את הפלפלים  בסיר בצפיפות.

המים אינם צריכים לכסות את הפלפלים .

מביאים לרתיחה ,מנמיכים להבה ומבשלים בערך שעה וחצי

מכסים היטב את הסיר

יש לבדוק מדי פעם אם הרוטב לא התיבש.

אם מתחיל להתיבש להוסיף מים רותחים (לא על הפלפלים)

מגישים עם הרוטב.


סופ"ש נפלא לכולם! /אילנית12

בלוג חדש נוסף שפתחתי,יעסוק בתמונות מטיולים בארץ ובחו"ל,סיפורים,שירה ועוד

כדאי להרשם לעידכונים:

http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldernam...



ארטישוק ממולא
11/06/14 08:34
74צפיות
ארטישוק ממולא
1/2 קילו בקר טחון
ביצה
כף פירורי לחם
מל"פ
לשים את הבשר היטב ומשאירים במקרר לספיגת הטעמים.

ממלאים חבילה וחצי ארטישוקים (אפשר קפואים, רצוי להשרותם תחילה במי לימון),
    קערית לטבילה            קערית עם פירורי לחם
     ביצה טרופה                   שומשום
     אב' שום
     מל"פ
טובלים בביצה ובפירורים ומטגנים

הרוטב:
  בסיר שטוח, שמים מעט שמן
  4 כפות רסק עגבניות
  # לטגן עד שטיפה נשרף
  מוסיפים מים כדי 1/4 הסיר
  מל"פ, אב' שום

 להוסיף את הארטישוקים המטוגנים, ולהביא לרתיחה, להנמיך להבה, ולהמשיך בבישול איטי עד שרך.
תהנו...גילה.
º
תמונת הארטישוק
11/06/14 09:15
83צפיות
תמונת הארטישוק
º
ניסיון נוסף להעלות תמונת הארטישוק
11/06/14 09:22
68צפיות
ניסיון נוסף להעלות תמונת הארטישוק
בלינצס במילוי חזה עוף וירקות שלי
11/06/14 08:56
118צפיות
בלינצס במילוי חזה עוף וירקות שלי
בלינצס במילוי חזה עוף וירקות של גילוש

עלי בלינצ'ס

בצל גדול – קצוץ גס – להזהיב, ולהוסיף:
2-3 שיני שום כתוש טרי
1/4 כרוב ירוק – רצועות לא גדולות
2 גזרים – חתוכים לגפרורים
חופן גדול של אפונה קפואה
קוביות חזה עוף – (אני הברשתי במשרה של: סויה, מעט שמן קנולה וכמה טיפות מיץ לימון וטיגנתי על הפלנצ'ה, חתכתי לקוביות והוספתי לירקות)

בפעם הבאה אוסיף:
פלפל אדום – רצועות
פלפל ירוק חריף – רצועות
פטריות חתוכות

תיבול:
אבקת מרק עוף (משתמשת עם קנור)
טארייקי
רוטב סויה
פלפל שחור
מעט מלח (ויתרתי)
מעט רוטב סילאן
לתבל את הירקות והעוף, לאדות מעט להספגת הטעמים ולקרר...

להוציא מהמקפיא עלי בלינצ'ס כרבע שעה לפני מילויים..ולפתוח אותם לצינון.
למלא כל בלינצ'ה בשתי כפות(כפות של מרק) מהמלית ולסגור רגיל.

להניח נייר אפייה בתבנית התנור, לשמנו בשמן ספריי ולהניח מעל את הבלינצ'ס עם התפר למטה...לרסס שוב בשמן ספריי.

לאפות ללא כיסוי עד קבלת גוון חום זהוב

להתענג...
כרוב ממולא מבית אמא בוצי שלי
11/06/14 09:07
151צפיות
כרוב ממולא מבית אמא בוצי שלי
כרוב ממולא מבית אמא בוצי

את הכרוב מרככים מאוד פשוט וקל, לשטוף היטב את הכרוב השלם ליבש ולהכניס עטוף להקפאה למשך יומיים לפחות, להוציא כשצריך ולתת לו להפשיר, כל העלים יוצאים בקלות ללא צורך להפעיל מכשירים וגז..גם חסכוני...
המלית:
500 גרם בשר טחון – רצוי עגל טרי
3/4 כוס אורז
בצל גדול מגורר, או קצוץ במעבד מזון
תפו"א – מגורר
כף רסק עגבניות
תבלינים: מל"פ, פפריקה מרוקאית, קצת אבקת מרק עוף
טיפה סוכר/דאייטיפ

בתחתית הסיר שמים את שאריות הכרוב, ומסדרים את גלילות הכרוב הממולא מעל בצפיפות, עם התפר כלפי מטה, מוזגים את הרוטב.

רוטב 1:
קופסת רסק עגבניות – לשים בקערה ולהוסיף:
2 עגבניות אדומות - לגרר גס
1-2 כפות תמר הינדי / רכז רימונים
תבלינים: פפריקה, פלפל שחור, אב' מרק, מלח, סוכר/דאייטיפ
מים רותחים לכדי כמעט כיסוי מלא
צלחת שטוחה ומכסה.

מבשלים על להבה נמוכה, שעה עד שעה ורבע, מכניסים את הסיר לתנור, ללא הצלחת, וללא כיסוי, על 150 מעלות, עד קבלת גוון חום יפה וצמצום הרוטב.
תהנו...בתיאבון.

רוטב 2 - נוסף לכרוב:
3 כוסות מים (רצוי חמים)
300 גרם רסק עגבניות
2 עגבניות אדומות - לגרר גס
4 כפות חומץ
4 כפות מיץ לימון
4-5 כפות סוכר
כפית מלח
כפית פלפל שחור

תהנו...גילה
מדיאס/מפרום של גילה
11/06/14 09:29
303צפיות
מדיאס/מפרום של גילה
מדיאס/מפרום של גילה
   
2 חצילים עגולים ומאורכים – לפרוס פרוסות של 2 ס"מ כל פרוסה, לזרות מלח גס ולהשהות במיסננת כשעה ליציאת הנוזלים המרירים, לנגב היטב בנייר מגבת ולהניח בצד, באמצע לפתוח לא עד הסוף למעין סנדויץ’.

2-3 תפו"א עם קליפה אדומה – אני משאירה בסוף, ובודקת כמה מלית נותר למילוי, ולפי זה מכינה את תפו"א, פרוסות דקות, ללא קליפה.

המלית:
750 גרם בשר בקר
אפשר להוסיף מעט שומן כבש
2 בצלים קצוצים דק – להזהיב עם מעט שמן
2 קישואים – לגרר דק ולסחוט
תפו"א קטן לגרר דק ולסחוט
2 גזרים בינוניים – לגרר דק
ביצה גדולה
2-3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפות רסק עגבניות
מל"פ
1/2 כפית אב' פלפל אנגלי
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אב' גריל עוף
מעט פפריקה מתוקה וגם קצת חריפה
מעט כורכום

אופן ההכנה:
2 ביצים טרופות + 3 כפות מים
קמח מצה או פירורי לחם
3-4 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר או דאייטיפ
מים לכיסוי
בקערה לערבב, בשר, ירקות מגוררים, בצל מטוגן, תבלינים, ביצה ופירורי לחם, רצוי להשהות שעה במקרר או למשך לילה.
למלא בשיכבה לא עבה מידי כל סנדויץ חציל, לטבול את פרוסות החציל בביצה ובפירורי לחם/מצה עד שכל הפרוסה מכוסה.
לטגן בשמן חם משני הצדדים ולהניח על נייר סופג, להניח בתבנית אפיה את הפרוסות המטוגנות.
לערבב רסק עגבניות בחצי ליטר מים בערך, להוסיף פלפל שחור גרוס ומלח וכפית סוכר/דאייטיפ, לערבב ולשפוך מעל החצילים.
להכניס לתנור אפיה שחומם מראש בחום 160 מעלות לכשעה עד שעה וחצי, עד שהכך רך.
מידי פעם להרטיב את פרוסות המפרום ברוטב בעזרת כף.
בתיאבון....תהנו....גילה.
מעטפות חגיגיות במילוי בשר חצילים ועוד...
11/06/14 09:35
94צפיות
מעטפות חגיגיות במילוי בשר חצילים ועוד...
במקור היו רולדות, לאחרונה חיפשתי שינוי מרענן...ויצרתי מעטפות, גלילים, אוזני המן וצורות שונות עם המלית.
המלית:
1/2 ק”ג בקר טחון + מעט שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים - להזהיב ולהוסיף את הבשר ושומן הכבש, למעוך שלא יהיו גושים, מוסיפים פלפל, מלח, מעט פלפל אנגלי באבקה מעט אב’ מרק בצל
מוסיפים חופן צימוקים מושרים במים חמים ומסוננים או חמוציות.
וגם את החציל [ביינוני - גדול קלוי, מסונן קצוץ ומעוך]
לקרר את המלית, עד שפושר.

ההכנה:
גליל בצק עלים, (מחלקים ל-3 חלקים)לוקחים את אחד החלקים, על שיש משומן מעט, עם מעט שמן וידיים משומנות ומותחים מעט לאורך ולרוחב, כשהבצק בטמפרטורה של החדר כמעט, ממלאים בשליש כמות המלית, וסוגרים את הרולדה, מניחים על התפר של הבצק וכך עושים עוד שתיים.
בקערית טורפים בייצה עם 1/4 כפית אב’ נס-קפה ומורחים את הרולדות, בוזקים שומשום ואופים בתנור חם בחום ביינוני 180 מ’ כחצי שעה, או עד קבלת גוון שזוף...בתיאבון...כדאי לעשות כמות כפולה, ראו הוזהרתם...!!!
חזה עוף שהפך לרולדה אפויה לינדוש
11/06/14 14:18
102צפיות
חזה עוף שהפך לרולדה אפויה לינדוש
חזה עוף שהפך לרולדה אפויה לינדוש

קילו שניצל עוף או 3יחידות חזה עוף ולפרוס אותם לשניצל.
לתבל בפלפל שחור גרוס.למרוח מעט חרדל .
ביצה .
פירורי לחם.

למילוי:
ניתן למלא בפטריות עם בצל.
כרוב לבן מאודה בבירה שחורה + פל"מ (חפשו את המתכון לכרוב מאודה בבלוג)
לקחת כל פרוסה למלא לגלגל לרולדה לטבול בביצה בתוספת חרדל
פלפל שחור .להניח את הרולדות בתבנית אפיה לרסס בתרסיס שמן קנולה.לפזר פירורי לחם לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה (מכוסה בנייר כסף)אחרי חצי שעה להוריד את הנייר ולתת עוד אפיה של 15 דקות לקבלת צבע חום .

הנה לפניכם תהנו מהמתכון באהבה לינדוש
גילהחמה....טעיםםםם.
גלילות חצילים ממולאים של מרגול מתוכנית TV
11/06/14 14:23
102צפיות
גלילות חצילים ממולאים של מרגול מתוכנית TV
גלילות חצילים ממולאים בשר ברוטב..חבל”ז,,של מרגול מהתוכנית בישול בטלויזיה.
 
-4  חצילים ארוכים ויפים -לקלוף ולפרוס פרוסות [אני פרסתי פרוסות מאורכות] לפזר מלח גס ולתת במיסננת כמה שעות או למשך לילה, למחרת לשטוף לנגב, לשמן בשני הצדדים ולהניח על נייר אפיה צמודים בתבנית האפייה, לאפות במשך כ-12 דקות בתנור חם, - מתרכך וגמיש לעבודה]
**המלית:
 200 גרם בקר טחון
כפית שומן כבש
בצל בינוני מגורר
 2-3 שיני שום כתוש
כף רסק עגבניות
ביצה
 2-3 כפות פירורי לחם
מעט פלפל שחור, מלח
אבקת גריל עוף מעט
אבקת פלפל אנגלי מעט וגם מעט קינמון
כמה טיפות רכז רימונים
כמה טיפות דאייט טיפ, או כפית שטוחה סוכר.
~לערבב יחד לעיסה הומוגנית, לקחת כפית גדושה ליצור קבבונים להניח בקצה פרוסת חציל ולגלגל, להניח בתבנית פיירקס על תפר החיבור צמודים זה לזה, אם נשארתם עם בשר גלגלו והניחו בין הגלילות חצילים הממולאים.

~הרוטב:
 2-4 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס עגבניות מרוסקות טריות
כף שטוחה אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מעט מלח,
מעט [כף] שמן
כ-2 כוסות מים רותחים
קמצוץ סוכר, או מעט דאייט טיפ נוזלי לבישול ולאפיה.

*לערבב היטב [הרוטב צריך להיות מעט סמיך], לשפוך את הרוטב מעל גלילות החצילים ולהכניס לתנור חם למשך כ-40 דקות בחום של 175 מ', לא מכוסה...להתענג..עד שמקבל גוון בורדו עמוק...טעים כמו ריבה....תהנו.....גילה
תודה לגילוש על המתכונים
11/06/14 18:19
14צפיות
תודה גילה על המתכונים המופלאים ..

מקווה שעוד הערב יעלו עוד מתכונים

לינדה
פלפל ממולא ואפוי בתנור
12/06/14 06:25
65צפיות
פלפל ממולא ואפוי בתנור
פלפלים אדומים ממולאים - 4/3/2005   


אפשר למלא באורז ואפשר בבורגול.

מילוי אורז:
בצל קצוץ
עגבנייה מרוסקת,
שום כתוש,
בשר אם רוצים לא חובה.
שמיר קצוץ,
רסק רימונים
מל"פ, סוכר
רסק עגבניות.
כמות אורז זהה לבורגול – (כוס בערך)
מעט סוכר או דאייטיפ

לרוטב:
רסק עגבניות
עגבנייה מגוררה – חובה
כף אבקת מרק עוף/בצל
פפריקה, מל"פ
מים רותחים .

אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל, להוסיף הבשר, את השום,
העגבניות המרוסקות או מגוררות, מיץ רימונים,
מל"פ ועשבי התיבול. ...להוסיף את האורז ולבחוש.
למלא את הפלפל גמבה עד ל- 3/4 רבעי להניח בסיר רחב את הפלפלים. להרתיח מים חמים להוסיף להם רסק עגבניות,מל"פ, סוכר מעט ולבשל על אש קטנה בערך שעה עד שעתיים, עד שאתה רואה שהאורז תפח והפלפלים התבשלו.
לגבי הבורגול, רצוי לבשל אותו תחילה יחד עם כל התבלינים ואז למלא את הפלפלים ולבשל.
אישית, אני מביאה לרתיחה ומכניסה לתנור לשעתיים בחום של 160 מעלות...והכל הופך לצבע זהוב חום וטעים.

שעה וחצי מכוסה וחצי שעה ללא כיסוי.
הפעם לא אוכל-תבלינים מהמטבח התימני החוואיג'
12/06/14 09:29
40צפיות
הכי בריא להכין לבד תבלינים .
בלין המשמש במטבח התימני לתיבול המרקים הבשרים קציצות ורוטבים .

30 גרם זרעי כוסברה

100 גרם פלפל שחור שלם

100 גרם זרעי כמון

200 גרם כרכום (אפשר בטחון)

2 כפות כוסברה יבשה .

50 גרם תרמילי הל

במכתש והעלי טוחנים הכול לאבקה (לעצלנים אומר ניתן להשתמש בטוחן תבלינים חשמלי)

שומרים בצנצנת סגורה במקרר.

רק אחרי ההכנה הבנתי מהיכן הידיים השריריות של סבתא .
טיפ
אני מערבבת היטב בצנצנת את כל המרכיבים וטוחנת כל פעם 1-2 כפות במטחנת התבלינים החדשה שלי
כתובות אינטרנט מצורפות:
החויג' לקפה
12/06/14 09:31
17צפיות
אצלנו  נוהגים להוסיף בין רבע לחצי כפית חוויג' לכוס קפה או תה..

לפעמים מוספים מעט לסלט פירות או עוגיות.

100 גרם זנגוויל יבש
10 גרם ציפורן יבש
10 גרם הל
30 גרם מקלות קינמון

לכתוש את כל המרכיבים במכתש ועלי ולאחר מכן לטחון.
סוד כמוס .
זהו התבלין הסודי שלי בגפילטעפיש.
גם לקציצות בשר לפעמים מוסיפה.
תבלין הבצל תחליף בריאותי לאבקת מרק בצל
12/06/14 09:36
35צפיות
תבלין זה הוא תחליף לאבקת מרק הבצל .תבלין ריחני שאני מוסיפה כשלא רוצה שיראו בצל באוכל וכשרוצה ריחף טוב של בצל קלוי/מטוגן..הוא הגורם הסודי במרק התימני  הריחני של סבתא, ותעשו לי טובה, אל תגלו לאיש. (אגב, לדברי דודתי בת ה- 80 ניתן להחליף את המתכון הסודי בסתם אבקת מרק בצל קנויה, אך אני אומרת לכם, זה לא אותו טעם )

4 - 5 בצלים כותשים היטב במכתש ועלי.
מוספים
1/2 כוס מלח גס
מעט פלפל שחור

מוסיפים קמח לעיסה דביקה .יוצרים כדורים בגודל כדור טניס  . את הכדורים אופים בטבון ומשאירים להתייבש היטב בתוך הטבון עד שמתקרר .(אני אופה בתנור ומכניסה למעט זמן למעשנת עם הבשר שמעשנים)
ואם אין מעשנת טפטוף מתמצית טעם מעושן או שמן שומשום שחור יתנו את הטעם המיוחד.
מקררים וטוחנים

במקור אצל סבתא טחנו במכתש ועלי. היום אני טוחנת במטחנת תבלינים.
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה טלי על המידע ועל המתכונים..
12/06/14 10:03
8צפיות
מעלה אותם למאמרים.

המשך יום נעים

לינדה
הבלוגיה שלי ~ ליום רביעי
11/06/14 05:06
23צפיות
לשתף במתכון מלא בלבד ( ואם יש קישור ותמונה בכייף צרפו )

      תודה

     לינדה
פוטטוס דלועים
11/06/14 07:42
140צפיות
פוטטוס דלועים
לאחרונה השוק מוצף בבסוגים שונים של דלעות,  ולדלעות  יתרונות תזונתיים רבים. הם דלות קלוריות, עשירות בסיבים שמסייעים בהרגשת שובע, הם עשרים בויטמנים מסוג  A,C,B12  בכמויותיו הגדולות הידועים כמקלים על תופעות אסטמה, דלקת פרקים והתקשות דפנות כלי הדם.
הם עשרים במינרלים - סידן, ברזל, מגנזיום מה שמסייע להורדת לחץ דם. והבונס הם שהם עשרים באומגה 3 מן הצומח.
ואין טוב מהם לארוחות קלות של אחרי החגים.
כתובות אינטרנט מצורפות:
טלי נראה מעולה ...
11/06/14 15:45
16צפיות
כמה חבל שאני לא אוהבת דלעת .

לינדה.
º
יאמיייייייי
13/06/14 07:41
6צפיות
זהירות ממכר!!!
11/06/14 08:10
135צפיות
זהירות ממכר!!!
מצרכים לכ-30 עוגיות




500 גר' קמח לבן רגיל

150 מ"ל שמן קנולה

150 מ"ל מים

125 גר' חמאה רכה

1 אפיה

1 סוכר וניל                                                                                                                             

                                                                                                                                      

חומרים למלית

150 מ"ל טחינה גולמית                                                                                                         

100 גר' אבקת סוכר

75 גר' קוקוס

חומרים לסירופ

200 גר' סוכר

240 מ"ל  מים

2 כפות דבש

1/4 לימון עם הקליפה



לציפוי

200 גר' קוקוס קלוי

אופן ההכנה

הכנת הבצק-שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים ומעבדים במהירות נמוכה

עד לאיחוד

אוספים את הבצק לכדור מכסים בניילון ניצמד ומעבירים  למקרר לחצי שעה

הכנת הסירופ-שמים בסיר את כל המרכיבים מלבד הדבש ומביאים לרתיחה של 15 דקות

מוסיפים את הדבש ומבשלים עוד 10 דקות מצננים

הכנת העוגיות

מרדדים  את הבצק על משטח מקומח לעלה ברוחב 7 ס"מ ואורך 40 ס"מ יוצרים משולשים(לפי דוגמא)

שמים מעט מלית בחלק הרחב של כל משולש ומגלגלים לחלק הצר

שמים את העוגיות בתבנית ואופים כ-25 דקות

טובלים כל עוגייה בסירופ ומצפים בקוקוס קלוי

יפצוק אמת בדבריך .
11/06/14 15:48
22צפיות
זה ממכר שאין מוסד לגמילה

לינדה
º
מהמם . חייבת להכין .
12/06/14 09:11
14צפיות
º
תודה
12/06/14 13:49
7צפיות
º
נראה ונקרא מעולה
13/06/14 07:42
5צפיות
פאי שזיפים באייריש קרים
11/06/14 13:18
89צפיות
פאי שזיפים באייריש קרים
פאי מרשים וטעים כאחד !
עם אופציה ללא גלוטן, כנסו והרוויחו
עכשיו בבלוג  באהבה, פה בקישור:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
º
אכן ניראה מרשים וטעים
11/06/14 15:14
10צפיות
הפאי מרשים תודה רותי
11/06/14 15:49
10צפיות
אשמח אם תעלי מתכון מלא ( אני רוצה לעלות אותו למאמרים)

לינדה
נצל"ש שאלה
12/06/14 09:02
13צפיות
העוגה נראית נהדר, ניסיתי להכין עוגת שזיפים בעבר. השריתי את השזיפים בסוכר ובכל זאת לאחר האפיה השזיפים היו חמוצים מאוד. מה השתבש?
כנראה השזיפים היו לא בשלים מספיק...
12/06/14 19:25
11צפיות
בעיקרון ניתן להוסיף גם יותר סוכר בבצק, במידה והשזיפים לא מספיק מתוקים..
אבל עוד טיפ קטן, בזמן ההגשה אפשר לזלף מעל פרוסת העוגה את הסירופ שנשאר מההשרייה של השזיפים זה נותן מתיקות מעולה,
וכמובן אבקת סוכר לפזר...
הכי טוב לטעום אותם לפני האפיה ולראות אם מידת המתיקות שלהם מספיקה לטעמכם.
מקווה שעזרתי
בעוגה פה המתיקות היתה מושלמת מבחינתי כי אני מאד אוהבת את השילוב של החמיצות של הפירות והמתיקות של הבצק...
סופ'ש מקסים לך,
רות
בוקר טוב ליום רביעי
11/06/14 03:28
36צפיות
בוקר טוב ליום רביעי
י
יום נפלא לכולם

טובה
בוקר אור ליום חדש יום רביעי
11/06/14 05:04
11צפיות
תודה טובה על הפיצה ...

   מאחלת בריאות טובה.~~~

                 עבודה פוריה ופרנסה טובה.

לינדה
בוקר טוב חברות וחברים
11/06/14 07:16
46צפיות
בוקר טוב חברות וחברים
אז אתמול היה היום השני של הבלאגן במכירות "קלאב  דיי" ברשת ניו פארם, היה טרוף גדול, והמשמרת חלפה לה במהירות בזק, נסעתי ישר לרופאת השיניים לעקור שן סוררת, והסתבר שהשן לידה גם במצב לא טוב, והוחלט במקום לאחר צילום לעקור גם אותה....וזה כאב לאחר מכן......לקחתי נקסין וזה עזר.
היום מחכה לנו יום מטורף נוסף...ואז....רגיעה עד הפעם הבאה....

יום טוב....גילה...

תראו מה אפשר להכין מבקבוקי שתיה....פשוט מדהים כמה שזה יפה...והתעסקות עם הילדים בחופש....
בוקר אור גילוש
11/06/14 07:21
13צפיות
תרגישי טוב יקירה...

 הרגשתי בחיסרונך .

הרעיון על הבקבוקים מעולה

  לינדה
º
בוקר טוב לכולם ויום נפלא!
11/06/14 07:21
6צפיות
בוקר אור ליום נפלא
11/06/14 07:44
39צפיות
בוקר אור ליום נפלא
משאירה לכם טעימה מקרקר פרמז'ן
המתכון עדיין בהתהוות...
º
בוקר טוב יום נפלא
11/06/14 08:07
6צפיות
שרשיה היהודיים של הצמחונות
10/06/14 23:33
18צפיות
ערב טוס סוף סוף תפוז החליט לקבל אותי חזרה
10/06/14 20:35
32צפיות
מה שלומכם ?
תודה לינדה שהעלת במקומי את הפינה
אני כאן לענות על שאלות .....
לילה טוב לכולם
כשתטא וקוסמטיקה ניפגשים
10/06/14 15:47
43צפיות
היום בחרתי לשתף אותכם בכובע נוסף שלי אני מטפלת בשיטת תטא הילינג ....

מזה זה תטא הילינג היא שיטת טיפול פיזית ורגשית שפותחה על ידי ויאנה סבייל

בחורה מהארצות הבית  אשר בזכות השיטת הזו נרפאה מסרטן...

תטא זה גלי שינה (אך לא שינה עמוקה אלה העיפוף עם העיניים) ברגע הזה אנחנו עוקפים את המודע ויכולים לעבוד על תת מודע....

אתם שואלים איך זה מתחבר לקוסמטיקה אז אני משתמשת בעור הפנים כמראה לנפש ...

אני רואה דרך העור חסימות אנרגטיות ומטפלת בהם מעבר לכך יש לי כלי נוסף שנקרא סריקה אינטואיטיבית בה אני רואה חסימות נוספות

בכל הגוף ...

בעזרת ה"המלווה" שלי אני מקבלת הכוונה "חוקרת" את הלקוחה ומגיעה לשורש האמונה שגורמת לאותה חסימה אנרגטית שאני רואה ,

את אותה אמונה אני מחליפה אמונה שמשרתת וטובה עבור אותה לקוחה וראו איזה פלא גם העור משתנה בפשטות ובקלות....

וכמה דוגמאות לבעיות עור שמראות לי את הנפש לפי התטא....

שומניות (כמו בועה שאין בה שומן) מראה על הדחקה שלי דברים....

פצעי בגרות...          לחץ, דימוי עצמי נמוך....

עור יבש...        חוסר אהבה וחום  בילדות ...

כתמים וקמטים....     לזה יש המון סיבות....

כמובן שאלה רק דגמאות שנותנות לי כיוון אבל לא בהכרח שאלה הסיבה לפעמים אצל אדם אחד זה יושב גם על דברים אחרים....

בעוד שבועיים אמשיך וארחיב על הנושא ואם יש שאלות מוזמנות לשאול כמובן.....

אם אתם רוצים שארחיב בנושא זה או אחר אשמח שתכתבו כאן ואעשה זאת בשמחה.

מכיון שאושרת לא יכולה להכנס היא שלחה לי את הרשומה במייל ואני מעלה בשמה !
אנא מכם תגיבו כך היא תוכל לענות ~~~  בנושא.

תודה מראש
לינדה / בשם אושרת מלמד

 
צהרים טובים לכולם...
10/06/14 15:16
10צפיות
חזרתי לא מזמן מיום מטורף של קניות בשוק ובסופר ..חייבת לצין שמרגישים את המיתון ..השווקים ממש ריקים כואב הלב !

 הסופרים רקים הקופאיות יושבות ומחכות לאנשים..

יותר מאוחר הכנס .הולכת לנוח מעט.

שמרו על הבית .
לינדה.
יום שלישי ומה מתבשל?
10/06/14 09:03
20צפיות
פטוצני בולנז
ערב: ביצים קשות בורקס תפוחי אדמה....
10/06/14 10:35
30צפיות
אצלי היום פילה דג עם פירה גזר וירקות אפויים
ופוטיטוס דלעות
לצד סלט כרוב מיוקל ורוטב צ'לי .
לערב מארחת יש
סלט ירקות עם כדורי גבינה
חצילונים קלויים על מצע טחינה בשלושה צבעים
לחמניות גבינה סינפוניה שום שמיר חלק  במילית גבינה וקונפי שום
מתלבטת עם להוסיף בורקס פיצה או רביולי גבינה
במקפיא יש בראוניז איכותי
הבלוגיה שלי ליום שלישי
10/06/14 05:05
12צפיות
יש לכם מתכון מענין ומנצח שתפו אותנו גם איתנו ( מתכון מלא בבקשה) וכולל קישור ,


לינדה
עוגת פרג
10/06/14 08:04
115צפיות
עוגת פרג
למצרכים:
לבצק:
300 ג' מחמאה
1/4 1 כוסות אבקת סוכר
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
(אפשר להוסיף 1-2 כפות פרג טחון. אני לא הוספתי)

למלית:
180 ג' פרג טחון טרי (קונים טרי ומקפיאים עד לשימוש)
1 כוס חלב סויה או חלב אגוזים
3 כפות סוכר חום
חופן צימוקים קטנים (שמתי קצת יותר מחופן חמוציות)
1 כפית קליפת תפוז מגורדת (שמתי מעט תמצית בטעם תפוז)
100 ג' שוקולד מריר
1/4 כוס אגוזי לוז או שקדים טחונים (שמתי חצי כוס תערובת אגוזים קצוצה גס)

ההכנה:
מערבלים במקסר את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה. מחלקים ל 3/4 ו 1/4 ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
שמים בסיר קטן את כל חומרי המלית פרט לשוקולד, ומבשלים עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים את השוקולד חתוך לקוביות ומערבבים עד שהקוביות נמסות. מכבים את האש. בשלב זה אפשר לטחון את התערובת כדי שתהיה חלקה. אני מעדיפה להשאיר אותה כך. זה נעים לנגוס מידי פעם חמוצית והאגוזים כמעט ולא מורגשים בתערובת.
שוטחים את חתיכת הבצק הגדולה בתבנית בגודל 20X30 מצופה בנייר אפיה. מורחים על הבצק את כל המלית, ומקשטים ברצועות שתי וערב מהבצק שנשאר. אופים בחום 180 מעלות בערך 40 דקות עד שהבצק העליון משחים.

והקישור בבלוג:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
º
מדהים
10/06/14 10:48
11צפיות
תודה לבנה ~~ העוגה טעימה לי.
10/06/14 17:05
11צפיות
העלתי את המתכון למאמרים = בעוגות.

לינדה.
º
לחמניות שום עם גבינת סימפוניה ב10 דקות עבודה
10/06/14 10:39
88צפיות
בוקר טוב ליום שלישי
10/06/14 03:01
46צפיות
בוקר טוב ליום שלישי

                          שיהיה לכולם יום נפלא

טובה
בוקר אור ליום חדש יום שלישי
10/06/14 05:03
20צפיות
בוקר טוב לכולם.~~~~

 תודה טובה על המאפים.

 עבודה נעימה ופוריה~~~

           בריאות טובה.

לינדה
יום שלישי פעמים כי טוב
10/06/14 10:41
69צפיות
יום שלישי פעמים כי טוב
והיום הכי טוב .
משאירה לכם לחמניות עשר דקות הכנה במילוי גבינה וקונפי שום . טעים לי
º
אפשר בבקשה מתכון?...נראה טעים :)
10/06/14 12:01
12צפיות
לחמניות שום עם גבינת סימפוניה ב10 דקות עבודה
10/06/14 12:18
67צפיות
לחמניות שום עם גבינת סימפוניה ב10 דקות עבודה
המתכון בבלוג שלי
מתאים גם להכנה עם קמח ללא גלוטן
המצרכים
½3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
200 גר גבינת סימפוניה שום שמיר
3 כפות שמן זית אכותי יד מורדכי
2 ביצים
50 ג"ר גבינה צ`אדר מגורדת
50 גר גבינה מלוחה מגורדת
1 כפית שום גבישי
½ כפית מלח
ההכנה
במעבד מזון לעבד את כל המצרכים עד קבלת כדור בצק .
לשמן ידים וליצור 12 כדורים ולשים בתבנית מאפינס(כ80 גרם) לכל לחמניה
לשמן בשמן זית
לעטר בשומשום ,קצח או פרמז`ן
לאפות כ20-30 דקות בחום בינוני עד הזהבה .


אותה הגברת בשינוי האדרת
* ליצור כ18 כדורים ולמלא כל כדור במעט גבינה מלוחה
ולהוסיף זיתים או קונפי שום או פטריות מאודות או פלפל כבוש.
* להוסיף לבצק זיתים קצוצים
* להחליף את גבינת השום שמן זית עם גבינת סימפוניה עגבניות מיובשות וזיתים 5%
*ניתן להחליף 2 כוסות קמח בקמח מלא או שיפון
º
תודה רבה!!!
10/06/14 12:27
5צפיות
תודה על המתכון ...
10/06/14 15:51
11צפיות
נראה מעולה וטעים לי לארוחת הערב.

את המתכון אני מעלה למאמרים בקטגוריה ללחמים ומאפים מלןחים.

לינדה.
בעלי שואל
10/06/14 14:12
38צפיות
איך מכינים קונפי שום
כל דבר שקשור לשום הוא אוהב
קונפי שום
10/06/14 14:48
125צפיות
זה שיני שום מבושלות בשמן זית ותבלינים על אש מאד נמוכה אני נוהגת לבשל על גבי עם רשת  שמגביהה כשני סמ מעל ללהבה הכי קטנה בכריים. כאשר די פעם מורידה מהרש ישירות ללהבה .

מקלפים הרבה שום|(אני קנתי מקולף ) שמים את השיניים שלמות בסיר  
מוזגים שמן עד ס"מ מעלגובה השיניים , מוספים מעט מלח . ענף רוזמין או תמין( לא חובה )  ומבשלים על אש קטנטנה. אסור לתת לשמן לרתוח כי אז השיניים נשרפות. השמן אמור מעט לבעבע ומדי פעם לערבב עם כף עץ.
מבשלים עד ששיני השום נמוכות הן אמורות להשאר לבנות מקסימום מעט זהוב|(לי קצת נשרף)זמן הבישול בין שעתיים לשלוש שעות.
זה הקונפי הרגיל
אני מתבלת במעט לימון וצ'לי גרוס.
בהצלחה.


בוקר טוב לכולם
10/06/14 07:10
57צפיות
בוקר טוב לכולם
אתמול התחיל "קלאב דיי" ברשת ניו-פארם, היה יום מטורף, ובשל ריבוי הקניות המשמרת עפה, עברה במהירות למרות שקל לא היה.
היום יש לנו יום נוסף, וגם מחר.....
אז מי שצריכה משהו...קדימה, כדאי לנצל הזדמנויות לקניות חכמות יעילות וטובות לצרכי הבית ולצרכים אישיים.

גילה
בוקר טוב לכולם
10/06/14 07:16
47צפיות
 בוקר טוב לכולם
ויום נפלא
תגידו ברודוס במלון בלו ביי יש רוכל כשר?
09/06/14 14:16
29צפיות
אוכל
קבלו את הים רגוע באדום ..
09/06/14 10:35
41צפיות
תתחדשי על השמלה האדומה.

לינדה.
הים הרגוע
09/06/14 13:08
26צפיות
ברוכה הבאה למעגל האדומות...
שיהיה בהצלחה
º
תודה .
10/06/14 10:30
3צפיות
יום שני מה מתבשל?
09/06/14 08:46
17צפיות
טבעות עוף ותירס סלט ירוק
ערב
שקשוקה גבינות...
הבלוגיה שלי ליום שני
09/06/14 07:00
18צפיות
יש לכם מתכון מנצח שהעלתם לבלוג או שקבלתם נשמח לשיתוף ( למתכון מלא בבקשה )

     מכיון שאני מעלה את המתכון למאמרים !
תודה מראש.
 לינדה
לא מתכון אבל תמונות מנמל ת"א
09/06/14 12:08
78צפיות
תודה על השיתוף...
09/06/14 12:24
9צפיות
נכנסתי לקישור תמונות מדיהמות..

לינדה.
º
רבה
09/06/14 14:58
2צפיות
אילנית תמונות מדהימות
09/06/14 18:59
8צפיות
תודה על השיתוף
º
תודה יקירה
09/06/14 19:24
3צפיות
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום