לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

º
מי מוגדרים ביהדות שאינם מותרים לעלות לתורה?
14/09/14 07:00
28צפיות
הבלוגיה שלי ליום ראשון ושני
14/09/14 05:09
33צפיות

 יש לכם מתכון מנצח .....שתפו אותו איתנו .
 
רוצים לפרגן על בלוג שאהבתם תעלו קישור לבלוג .
 
אם גם לכם יש בלוג והעלתם פוסט חדש שתפו אם זה מתכון אז מלא בבקשה....
 
יום נעים וטעים
לינדה
 
מתכוני דגני בוקר.
14/09/14 07:36
96צפיות
6 דגני בוקר להכנה ביתית
אין ילד שלא אוהב לפתוח את הבוקר עם קערת דגנים וחלב, ואם לומר את האמת, גם אנחנו די אוהבים את זה. למרבה הצער, דגני הבוקר שאנו קונים בחנויות מלאים בסוכר ובמיני צבעי מאכל וחומרים משמרים. בעזרת 6 המתכונים הפשוטים הבאים, תוכלו להכין בעצמכם דגני בוקר בריאים, שהם ממש כמו הקנויים מהחנות. תגידו שלום לכימיקלים!
 
 

       
 
 
קורנפלקס
פתיתי התירס הם דגני הבוקר הראשונים שהומצאו, ונחשבים לדגני הבוקר הבסיסיים ביותר. למרות זאת, הם היו ונשארו דגני הבוקר הפופולריים והנפוצים ביותר בעולם.
 
מרכיבים:
כוס קמח תירס
1/4 כוס אבקת סוכר (לא חובה)
מים
הכנה:
הניחו מחבת גדולה על אש בינונית. השתמשו במסננת, וסננו את קמח התירס על המחבת, בעובי הרצוי.
מלאו בקבוק שפריץ במים, והתיזו אותם על שכבת קמח התירס. יש להתיז עד שהקמח הופך ללח, אך לא נוזלי.
המשיכו לטגן את קמח התירס עד שחצי מכמות המים מתאדה, ואז סננו על קמח התירס את אבקת הסוכר, לפי הטעם. ניתן לדלג על שלב הסוכר, אם מעוניינים בדגנים פשוטים ולא ממותקים.
המשיכו לטגן עד שכל המים מתאדים וקמח התירס נפרד מתחתית המחבת.
שברו את החתיכות הגדולות לחתיכות קטנות יותר, המתאימות להגשה.
 
 
צ'יריוס
זהו אחד מדגני הבוקר האהובים ביותר על ילדים, ובגרסה זו אנו מכינים אותו מקמחים נטולי גלוטן, הנחשבים לבריאים ומומלצים במיוחד.
 
מרכיבים:
כוס שיבולת שועל טחונה
1/3 כוס קמח אורז
1/3 כוס קמח דורה
1/3 כוס עמילן תפוחי אדמה
1/4 כוס סוכר
כפית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
קורט מלח
5 כפות מים חמים
3 כפות חלב
הכנה:
חממו מראש את התנור לחום של 160 מעלות.
ערבבו יחד את כל המרכיבים היבשים בקערה, לאחר מכן הוסיפו את המרכיבים הרטובים והמשיכו לבחוש עד ליצירת בצק.
צרו מהבצק כדורים קטנטנים וחלקים. מעכו את הכדורים לצורת עיגול בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת קיסם, חוררו חור במרכז העיגולים, כך שיידמו לצורת בייגלה עגול.
אפו את הדגנים בתנור במשך 25 דקות, והניחו להם להתקרר לחלוטין.
יש לשמור במיכל אטום.
 
 
ברנפלקס אגוזים
דגני הבוקר לא חייבים להיות מלאים בסוכר, ניתן להכין גם דגני בוקר בריאים ומזינים, כמו דגני הבוקר מבוססי הסובין.
 
מרכיבים:
1/2 כוס סובין חיטה
1/2 כוס קמח מלא
1/3 כוס אגוזי פקאן, מרוסקים
2 כפות סוכר
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/3 כוס חלב
1/4 כוס מים
הכנה:
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
סננו את כל המרכיבים היבשים לתוך קערה, ערבבו היטב, הוסיפו את הנוזלים ובחשו עד ליצירת בצק.
הניחו פיסת נייר אפייה על משטח יציב, והעבירו חצי מכמות הבצק למרכזו.
שטחו את הבצק וכסו אותו בניילון נצמד. רדדו את הבצק דרך הניילון עד שיהפוך לדק במיוחד.
הסירו את הניילון והעבירו את הבצק, יחד עם נייר האפייה, לתנור למשך 5 דקות.
המשיכו לאפות עד 5 דקות נוספות, אך בדקו את הבצק לעיתים קרובות, עד שהבצק ידמה לפתית סובין ענק. הוציאו את הבצק מהתנור והניחו לו להתקרר. חזרו על התהליך עם המחצית השנייה של הבצק. לאחר אפיית שארית הבצק, הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-135 מעלות.
קרעו את יריעות הסובין לחתיכות בגודל הרצוי לכם, פזרו אותן על תבנית עם נייר אפייה ואפו אותן במשך 20 דקות נוספות. ערבבו והפכו את הפתיתים מדי 5 דקות. הניחו לפתיתים להתקרר ואחסנו במיכל סגור.
 
 
סיני מיניז
אין מי שלא אוהב את ריבועי הקינמון הפריכים והמתוקים. מעכשיו תוכלו להכין את דגני הבוקר האהובים ממש אצלכם במטבח!
 
מרכיבים:
1/4 1 כוסות קמח חיטה מלאה
1/4 1 כוסות קמח
3 כפיות קינמון
2 כפיות סודה לשתייה
1/3 כוס חמאה בטמפ' החדר
1/3 כוס סוכר חום
כף סוכר לבן
כף תמצית וניל
2 כפות דבש
1/2 כוס חובצה (רוויון)
הכנה:
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
ערבבו את הקמח המלא, הקמח, הסודה לשתייה והקינמון בקערת מעבד המזון. ערבבו היטב והוסיפו את החמאה, הסוכר החום, הסוכר הלבן, הוניל והדבש.
הפעילו את מעבד המזון עד שהבצק הופך לצורת כדורים קטנים, ואז הוסיפו את החובצה וערבלו עד שהבצק הופך לכדור אחד. הבצק אמור להיראות יבש ומתפורר.
חלקו את הבצק לשני חלקים, והניחו אחד מהם על משטח מקומח. כסו את הבצק בנייר אפייה, ורדדו אותו דרך נייר האפייה עד שיגיע לעובי של מטבע. הסירו את נייר האפייה.
ערבבו בקערה אחת כף סוכר לבן עם כפית קינמון, ובקערה נוספת המיסו את החמאה. מרחו את החמאה על רדיד הבצק, ופזרו מעליו את תערובת הסוכר והקינמון.
חתכו את רדיד הבצק לריבועים קטנים בגודל לבחירתכם, וסדרו אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה. חוררו בעדינות את הריבועים עם מזלג. חזרו על כל התהליך עם שארית הבצק.
אפו את ריבועי הבצק במשך 9-13 דקות, עד שהם מקבלים צבע זהוב עדין, הניחו להם להתקרר ואחסנו במיכל אטום.
 
 
קוקו פאפס
הדגנים השוקולדיים פותחים את הבוקר בצורה מושלמת, ובגרסה זו מכינים אותם עם קקאו בלבד, כך שאתם שומרים על כל הבריאות.
 
מרכיבים:
כוס קמח
1/4 כוס אבקת קקאו
1/4 כוס ערמונים טחונים או קמח ערמונים
1/2 כפית מלח
חלבון ביצה
כפית תמצית וניל
כפית יוגורט ללא תוספות
1/4 כוס דבש
הכנה:
הכניסו את כל המרכבים לקערה גדולה וערבבו אותם בעזרת מיקסר. בהתחלה תערובת הבצק תתפורר בקלות אבל אחרי ערבוב מספיק ארוך היא תתאחד.
הכינו כדוריות קטנות בגודל אוכמניות בעזרת האצבעות שלכם והניחו אותם על מגש אפייה מכוסה בנייר.
אפו בתנור שחומם מראש ל-375 מעלות למשך 15 דקות.
הוציאו את המגש מהתנור והניחו לכדורים להתקרר עד שהם מגיעים לטמפרטורת החדר.
העבירו את הכדורים למיכל אטום והם יישארו טריים למשך שבוע ימים. 
 
 
עוגי
דגני הבוקר האלה הם פשוט עוגיות שוקולד צ'יפס מיניאטוריות השוחות בחלב, כדי לא להשחית את הילדים לגמרי, המתכון הבא מציע תחליף בריא יותר לדגנים האהובים.
 
מרכיבים:
1/4 1 כוסות קמח מחיטה מלאה
3/4 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס חמאה בטמפ' החדר
ביצה
2 כפות סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס שבבי שוקולד קטנים
הכנה:
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
ערבבו את הקמח המלא, שיבולת השועל, הסודה ושתייה והמלח בקערה קטנה.
טרפו את החמאה, הסוכר, הסוכר החום והוניל בקערת מיקסר גדולה, במשך 3-5 דקות עד להגעה למרקם קרמי. הוסיפו את הביצה וטרפו היטב.
טרפו בהדרגה את תערובת הקמח לתוך התערובת הנוזלית. ערבבו פנימה את שבבי השוקולד.
חלקו את הבצק לשני חלקים, הניחו כל אחד מהם על נייר אפייה וגלגלו אותו לצורת נקניק ארוך בעובי 2 ס"מ. עטפו את נקניק הבצק בנייר האפייה וגלגלו אותו כךצורתו העגולה תישמר. הכניסו את הבצק למקפיא למשך 20 דקות.
בעזרת סכין חדה, חתכו עוגיות קטנות מנקניקי הבצק, בעובי של 1/2 ס"מ, וסדרו אותן על תבנית עם נייר אפייה.
אפו למשך 5-6 דקות, הניחו לדגנים להתקרר ושמרו במיכל אטום.
 
 
כנסו לקישור יש תמונות להמחשה.
 
יום נעים -לינדה
º
נחמד! תודה לינדה על השיתוף
15/09/14 18:36
4צפיות
בכייף
15/09/14 20:46
6צפיות
לינדה
תמונות משדרת רמבלס בברצלונה
הודעה זו מכילה תמונות
14/09/14 16:13
121צפיות
º
איזה יופי! נראה ממש חוויה
15/09/14 18:36
9צפיות
תודה לך.אכן היה
15/09/14 19:04
7צפיות
טיול מהנה..
נראה מהמם
15/09/14 20:46
9צפיות
לינדה
º
תודה
15/09/14 22:16
5צפיות
בוקר טוב, שבוע מבורך של עשייה והצלחה
הודעה זו מכילה תמונות
14/09/14 04:49
77צפיות
גילה
בוקר טוב ליום חדש יום ראשון
14/09/14 05:06
19צפיות
גילוש יקירתי תודה על הסדנה לסידור מפיות ....אהבתי 
 
מאחלת לכולם שבוע טוב עם אנרגיות טובות....
לינדה
בוקר טוב שבוע טוב
הודעה זו מכילה תמונות
14/09/14 05:39
53צפיות
יום נפלא לכולם
גילוש תודה רבה ארנבון חמודי על הצלחת
טובה
בפינת האוכל של יום רביעי
14/09/14 06:38
38צפיות
אביא בפניכם עוד סידורי מפיות כיאה לערב החג, קיפולים מעניינים, שאפשר להכין מראש (לפעמים זה לוקח זמן) ולשמור בקופסא/שקית ובערב החג רק להניח על צלחת או לידה.
גילה
בוקר אור שבוע טוב לכולם
14/09/14 07:58
21צפיות
מה שלומכם?
איך עברה השבת?
אצלנו היה כייף כמו תמיד 
טעים כמו תמיד....
גילה תודה על הרעיונות לקיפול מפיות 
שיהיה יום מקסים לכולם 
בריאות לחולים
ערב טוב ושבוע טוב
הודעה זו מכילה תמונות
13/09/14 19:43
27צפיות
מה שלומכם .
מאחלת לכולם ערב נעים .
לינדה
שבוע טוב לינדוש יקרה
הודעה זו מכילה תמונות
13/09/14 20:35
24צפיות
בשורות טובות...גילה
זמני הדלקת נרות לקבלת שבת
הודעה זו מכילה תמונות
12/09/14 14:00
28צפיות
 
 
 
 
 
י
 
 
ירושלים
כניסת השבת: 18:14
יציאת השבת: 19:25
 
תל אביב
כניסת השבת: 18:29
יציאת השבת: 19:27
 
באר שבע
כניסת השבת: 18:31
יציאת השבת: 19:27
 
חיפה
כניסת השבת: 18:20
יציאת השבת: 19:27
 
                  שבת שלום מצוות אוכל כשר 
קריאת השבוע - פרשת כי תבא
12/09/14 08:18
7צפיות

ארמי אובד אבי
אחד מהעניינים המרכזיים של פרשתינו הוא מצוות הבאת הביכורים לביהמ"ק. בכניסתנו לארץ ישראל לאחר שתתן לנו הארץ פירותיה בעין יפה, שהרי זהו מסימני הגאולה שאמר עליו רבי אבהו אין לך קץ מגולה מזה "ואתם הרי ישראל ענפיכם תתננו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבא". 

כשאנו מעיינים בפסוקים המתארים את טכס הבאת הביכורים לבית המקדש, שתי שאלות עקריות מתעוררות, הראשונה: מדוע צריך להקדים סיפור היסתורי להצהרת הבאת פירות הארץ; מה גם שזה סיפור היסתורי מקוצר וסלקטיבי. השניה: הקשורה בנוסח הפס' הפותח את אותו הסיפור, פסוק שהפשט שלו כלל אינו ברור: ארמי אובד אבי וירד מצרימה וגו'. 

לרוב מסבירים המפרשים שהארמי של הפסוק הוא לבן שרצה, כנוסח האגדה "לעקור את הכל". דוקא, מאותו איזכור בהגדה, המתחילה בגנאי כדברי חז"ל, יש לנו פתח לענות לשתי השאלות. 
ביאתנו לארץ, שעליה אנו מודים ומעידים בהבאת הביכורים, "הגדתי היום לד' אלקיך כי באתי אל הארץ אשר נשבע ד' לאבותינו לתת לנו", מתקנת את שני הפגמים של שתי בחינות שבגלות, אחת הנקראת "ארמי אובד אבי" ואחת הנקראת "וירד מצרימה ויגר שם". 

השניה היא גלות של עבדות, שבה ישראל מייחל לגאולה; הראשונה היא גלות מרצון, אשר בה ישראל כשה אובד, מעדיף את המצאותו בין הגויים ואינו מרגיש כלל בכך שבעצם המצאותו מחוץ לארצו הוא הינו חסר, חי במצב של רוחניות המספקת אותו מבחינה דתית ושוכח, בחיי הרוח, שדוקא החומר הוא שדורש ממנו את תיקונו. כפי שעשו המרגלים לפני הכניסה לארץ בהעדיפם להישאר במדבר, בגלות, מלהיכנס לארץ ולהצטרך להתמודד עם קשיי הארץ שהרי אם יכנסו יצטרכו לעסוק בענייני הארץ והמדינה ואם כן תורה מה תהי עליה? זאת משום שלא יכלו להתרומם ולהבין שבארץ ישראל זה גופה הינו בגדר מצוה. 

להביא ביכורים בארץ ישראל היא עדות על כך כי יש תבואה ואין תבואה בלי חרישה וזריעה. להיות בארץ ישראל היא עדות על איחוד כל כוחותיו של האדם, הגוף והנשמה, לעבודת ד' בשני יצריו כדרשת חז"ל על "בכל לבבך". 

מביא הביכורים בהביאו את פירות ארץ ישראל שגידל במו ידיו אל בית המקדש לכהן, בעצם הינו מוכיח שמשיב את הדברים למקורם. 

גלות זו יכולה להיות גם בהיותנו בארצנו, תוך התנהגות בצורה גלותית. ובאמת כאשר נמצאים אנו בארץ ישראל כשרב ישראל שרויין אזי עיבוד האדמה, וכל המלאכות המביאות לביסוס ישראל בארצו, כל אלה בעצמם הינם בגדר מצוות יישוב הארץ. וכך גידול פירות בארץ ישראל אינו רק בגדר מעשה חקלאי גשמי, אלא הינו פעולה רוחנית מצוותית. וכפי שלא יאמר אדם איני מניח תפילין כיון שאני עוסק בתורה, כך לא יאמר איני אוסף דגני כיון שאני עוסק בתורה. מפני שהפעילות החקלאית בארץ ישראל הינה בגדר מצוה ממש. 
ועל כן כאשר מביא מביא הביכורים את פירותיו לבית המקדש, הוא מחבר את הכל לכך שהינו עכשיו בארץ ישראל מנותק מהגלות שבה היה ובה הוא עוד עלול אם לא יזהר לשוב ולהתדרדר למצב שבו הוא חי בארץ ישראל חיים גלותיים. והינו מעיד כמאה עדים על אמונתו השלימה בחי העולמים בשיתוף החומר והרוח בגאולת ישראל. 

שבת שלום
 
מיקי תודה על הפרשה ...
12/09/14 15:45
4צפיות
שתזכו למצוות .
שבת שלום.
לינדה
בוקר טוב ליום חדש יום שישי וסופ"ש נעים
12/09/14 06:30
9צפיות
מאחלת לכולם שבת שלום.
בריאות טובה....פרנסה טובה ...
לינדה
בוקר טוביום שישי היוםנאחל לכולם כאן סופ"ש מהנה
הודעה זו מכילה תמונות
12/09/14 06:24
39צפיות
גילה
תודה לפסקל על האירוח
הודעה זו מכילה תמונות
11/09/14 18:50
77צפיות
תודה לפסקל פרץ-רובין 
שהגיעה להתארח בפורום וענתה על השאלות 
ותודה רבה להנהלת הפורומים  על העזרה ועל הסבלנות ובעיקר לאיתי .
 
ערב נעים לכל דיירי הבית ולאורחת המקסימה שלנו שנתנה מזמנה ומהידע העשיר .
מאחלת בספרהחדש .
לינדה
 
|*|נפתח פורום ייעוץ רוחני|*|
11/09/14 17:31
5צפיות
|@|לפעמים הרגשתם שאין תשובות לשאלות שלכם אצל הפסיכולוג או הרופא?

יש רגעים בהם צריך להניח לרגע בצד את הטכנולוגיה ולחזור לשורשים, לרוח.
לרגל השנה החדשה -  בואו להתייעץ, לשאול ולפרוק את כל שעל ליבכם בפורום ייעוץ רוחני.

מחכים לכם שם עם תשובות:  
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
עוגת השבת שלי ואיזו אתם מכינים לשבת?
הודעה זו מכילה תמונות
11/09/14 13:47
268צפיות
אצלי בצקי שמרים להיט קשה לי לוותר עליהם אז את זו שמרים במילוי תפוחים הכנתי לשבת.
המצרכים:
חצי קילו קמח
כף שמרים
קורט מלח
כוס  סוכר
חצי כפית סודה לשתיה
כפית ת.וניל
3 חלמונים
80 גרם חמאה רכה
כוס חלב (כמות לא מדויקת אם חסר נוזלים להוסיף חלב)
המילוי:
3 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק דק (עדיף תפוח ירוק)
חצי כוס צימוקים
כפית קינמון
חצי כוס אגוזים טחונים /פרורי עוגה/.פרורי לחם
ריבה טעימה למריחה
ביצה טרופה למריחה.
סירופ קר מיד אחרי האפיה
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
ההכנה
ללוש בצק מכל החומרים בצ רך ונעים.
להתפיח עד הכפלת הנפח.
לרדד למרוח ריבה לפזר את התפוחים עליהם לפזר פרורי לחם ואגוזים.
לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית עגולה מס28. למרוח ביצה לפזר שומשום.
להתפיח שוב חצי שעה.
אפיה 180 מעלות כ30 דקות (זמן  משוער)
להוציא את העוגה מהתנור ולמרוח מיד בסירופ קר.
בהצלחה
שבת שלום
טובה
 
ניראה ניפלא גם אני הכנתי טארט שקדים ותפוחי עץ
הודעה זו מכילה תמונות
11/09/14 18:42
159צפיות
טארט שקדים ותפוחי עץ בקרמל
לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לבצק
120 גר חמאה קרה
100 גר' סוכר
200 גר' קמח
1 חלמון
1/4 כוס מים קרים(חד פעמית)
לקרם שקדים
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
100 גר' אבקת סוכר
2 ביצים בגודל לארג'
100 גר' אבקת שקדים טחונים דק
לתפוחי עץ מקורמלים
3 תפוחי עץ (גרני סמית) קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות סוכר
25  גר' חמאה
50 גר' שקדים מולבנים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה
לבצק
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים לבסוף את המים
משמנים את התבנית ומשטחים את הבצק מהדקים סביב עם האצבעות
אופים אפייה עיוורת(מניחים נייר אפיה ומעל קטניות ) כ-20 דקות עד להזהבה
לקרם שקדים
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה,הסוכר,והביצים מוסיפים את אבקת השקדים
הטחונים, עד לקבלת תערובת אחידה.
מורחים את הקרם על הבצק האפוי
להכנת התפוחים המקורמלים
מניחים את התפוחים במחבת יחד עם הסוכר וחמאה מבשלים על להבה
בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים והתפוחים מתרככים ומתקרמלים כ-5 דקות
מוסיפים לקרם שקדים את התפוחים המקורמלים מפזרים שקדים מולבנים מעל
ואופים כ-45 דקות בחום 165 מעלות
מפזרים אבקת סוכר מעל
 
אשמח לביס קטן ..
12/09/14 13:13
26צפיות
יפצויק העוגה ניראת  .
תודה יקירה על הטעימה .
שבת שלום
לינדה.
º
14/09/14 14:51
2צפיות
טעים לי ((:
12/09/14 13:11
20צפיות
תודה טובה"לה על המתכון נראה מעולה...
שבת שלום
לינדה
היי נמושקה
14/09/14 10:32
31צפיות
אני בורחת מעוגות מבצק שמרים כמו מאש
אין לי מושג מדוע, דווקא לחם חלות ולחמניות
אני מאוד אוהבת לאפות אבל ........ 
העוגה נראית נפלא ואולי בזכותך אנסה 
השאלה , וסליחה על הבורות,
את הסירופ שצריך למרוח אחרי האפיה
לא צריך לבשל ?????
תודה 
אופסס אני חשבתי שכולם מבינים
14/09/14 15:45
34צפיות
כמובן לבשל כמה דקות עד המסת הסוכר + עוד 3 דקות  אפשר להוסיף מיץ לימון (מחצי לימון ומעט קינמון  לסירופ)
בהצלחהאני כאן אם יש שאלות
טובה
º
תודה נמושקה, החזיקי לי אצבעות אנסה ביום שישי
14/09/14 17:21
13צפיות
בטח אין שום בעיה בלהכין את העוגה
14/09/14 20:39
15צפיות
גם עם שמרים אין בעיה תתחילי תראי שילך לך נפלא  אלו סתם פחדים.
אגב גם אני בתחילת הנישואים שלי עשיתי פאדיחות עם בצקי שמרים חלק גם מצאו את מקומם בפח .
בהצלחה וספרי איך יצא
טובה
שכחתי לציין לחרוץ חריצים בעוגה לפני האפיה כדי שהבצק לא יתרומם.
|*|מארחים את מרטין בפורום האח הגדול
11/09/14 11:49
32צפיות
|בית|היום החל מהשעה 14:20, נארח בפורום האח הגדול את מרטין סולל, הדיירת המפתיעה ביותר של העונה.
אתם מוזמנים לשאול את מרטין את כל מה שרציתם לדעת על השהות שלה בבית האח ועל כל מה שאחרי.

העלו את שאלותיכם כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|סיר|היום בין השעות 17:00-19:00, נארח בפורום אוכל כשר את פסקל פרץ-רובין: בשלנית, אופה והסופרת של 12 רבי מכר בתחום הבישול|!|.
פסקל פרץ-רובין תענה על שאלות בנושא מאכלי עדות לקראת החגים. תוכלו לשאול את כל השאלות והטיפים הקולינרים שתמיד סיקרנו אתכם.

מוזמנים לשרשר את שאלותיכם :
http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?For...

|תו| היכנסו עכשיו לפורום סטודנטים כתבו לנו איזה שיר של איפה הילד אתם הכי אוהבים ושמזכיר לכם רגע של נוסטלגיה בחייכם.
ותוכלו לזכות בכרטיס זוגי להופעה שתתקיים בחמישי הבא!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|שמאל|המסע החלומי של טל הסתיים, אבל שלכם יכול רק להתחיל!
מסע מאגמה צ'אלנג' לקוסטה ריקה!
פרטים נוספים על המסע המרגש, תוכלו למצוא בבלוג של טל - הזוכה בתחרות מאגמה צ'אלנג': http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...
היי מרטין ברוכה הבאהאיזו הפתעה נעימה...
הודעה זו מכילה תמונות
11/09/14 13:55
71צפיות
אהבתי אותך בעונה זו, את אלדד, לינור ומיקי, כל האחרים אפשר לוותר.
אשה מקסימה, אינטליגנטית חכמה ויפה....
לצערי הולכת לעבודה תכף, אז מלוא ההנאה לכולם.
גילה
סדנת בשול מיוחדת במוזיאון מורשת יהדות בבל ב-18.9
הודעה זו מכילה תמונות
11/09/14 11:05
51צפיות
בואו לחוויה מיוחדת המשלבת הכרות עם מורשת יהדות בבל הן בסיור במוזיאון והן דרך תבשילים חגיגיים מיוחדים לראש השנה. נשמח לראותכם.
º
מה בסירים שלכם לכבוד שבת קודש?
11/09/14 09:02
44צפיות
אצלי
11/09/14 09:19
78צפיות

פרגיות ברוטב רימונים
בורקס בשר
מרק עוף
תוספות:
תפוחי אדמה עם בצל....
סלטים:
חצילים ברוטב עגבניות
סלק
ביצים
ערב שישי:
דים סאם
מתוקים:
עוגת ביסקווטים...
º
כמו כל שבת גם השבת הולכת להיות לכם שבת טעימה
11/09/14 15:53
48צפיות
הגיע מהר מאוד....
11/09/14 10:02
70צפיות
פלפל ממולא באורז ובשר
פלפל ממולא בקינואה ובשר בשבילי
סלט סלק
סלט עדשים שחורות
מג'דרה של קינואה ועדשים
סלט גזר מרוקאי
 
עוגה לא הוחלט עדיין
º
שירהק1 השבת שלך נראת טעימה ונעימה
11/09/14 15:46
27צפיות
º
תודה היה נחמד מאוד
14/09/14 06:42
6צפיות
יום חמישי ומה נבשל?
11/09/14 08:33
25צפיות
טורטיה מעורב
ערב:קלחי תירס....
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום