•זו טקטיקה לא לכתוב מידע חיוני כדי שיפנו אליך?
trilliane
09/03/13 03:07
107

אני אוספת כל מיני מוצרים קטנים (בעיקר פסלונים מסוגים מסוימים) ונגנבת מכמות הליסטים שלא מצוינות בהם מידות. חשבתי שזה מידע בסיסי שכל מוכר לא יעלה בדעתו שלא לספק, אבל לא... כמות המוכרים שמצלמים את המוצר (באופן שאין שום דרך לדעת מה גודלו בלי להכירו) ולא טורחים לציין את מידותיו מפתיעה אותי בכל פעם מחדש. האם הם באמת חושבים שזה לא רלוונטי לקונה לדעת אם מדובר ב-"2 או ב-"7?

אני כבר מתחילה לחשוב שאולי אני התמימה פה ואולי זו בכלל טקטיקהמתוחכמת ומחושבת מראש שנועדה לגרום לקונים לפנות אליהם, אף שאין לי מושג מה הם מרוויחים מהתנהלות כזו. הייתכן?
נתקלתי עכשיו במוכר אמריקני Top rated plus עם 100% משובים חיוביים (אמנם לא הרבה, קצת פחות מ-900, ועדיין) שמוכר תליון (ולא בדולר שניים, במספר דו-ספרתי של דולרים) ודווקא ציין מידות, אבל זה הדבר
היחיד שהוא ציין על המוצר... (כל היתר מידע על משלוחים, תשלומים, החזרות וכו'). לא טרח לציין מאיזה חומר הוא עשוי (כסף? ציפוי כסף? פיוטר? סגסוגת כלשהי? אולי בכלל משהו אחר?) וגם סיפק תמונה אחת קטנטונת ברזולוציה נמוכה מזווית אחת בלבד (ואפילו לא מהחזית אלא מהצד).

איך קונה אמור להתרשם כך ממוצר? לא ברור לי... וזה מוכר שלכאורה לפי הנתונים שלו אמור להיות סופר מקצועי, לכאורה...
מה אני מפספסת פה?

•לא הבנתי. מה מרוויח מוכר מזה שקונה פונה אליו?
עוגיפלצת112
09/03/13 05:23
61

כבר נתקלתי בכל מיני דברים משונים, כולל מידות של פריטים שונים שלא היו הגיוניות בעליל. אבל זה טוב שיש הרבה מוכרים לא חכמים. זה טוב למוכרים האחרים שמתחרים על פלח שוק דומה, לא למי שקונה. לדעתי יש הרבה מורים שפשוט לא מעניין אותם כל זה. אולי הם בכלל לא מאמינים במוצר שלהם או לא ממש איכפת להם שמוצר מסוים לא יימכר והם משקיעים יותר במוצרים אחרים.
•גם אני לא... אבל זה קורה כ"כ הרבה
trilliane
09/03/13 06:08
51

שהתחלתי לחשוב שאולי זו שיטה מכוונת ולא יד המקרה.

אגב מוכרים אחרים, במוצרים זהים זה דווקא קל יותר לקונים, כי אפשר לבדוק את הפרטים בליסט של מוכר שכן השקיע, אבל לקנות ממוכר זול יותר... ואמנם דף מוצר מושקע עשוי לפתות אותי לקנות ממוכר מסוים שמצטייר כרציני יותר, אבל רק אם ההפרש קטן (וזה קורה בעיקר במזרח הרחוק; בארה"ב לרוב ההפרשים בין המוכרים גדולים ומשמעותיים יותר).
•אצלי זה נחלק לשניים
עוגיפלצת112
09/03/13 06:32
46

בתור קונה- חשובה לי איזו מידה של רצינות. זה שנותנים לי את מלוא הפרטים, מקל על ההחלטה שלי לקנות ממישהו. ואני ממש לא מהאנשים שהולכים על הזול ביותר תמיד, זה לא השיקול היחיד שלי . אני לא מזמינה מהמזרח הרחוק. לגבי דברים שמכרתי אני לא יודעת להגיד אם מה שהשפיע זה המידע המקיף שנתתי על המוצר או דברים אחרים, אין לי קנה מידה ממש.
•גם אני לא הולכת על הזול ביותר, אבל במוצר זהה
trilliane
09/03/13 07:01
45

לחלוטין, אם יש שני מוכרים בסדר (מבחינת משובים, TR וכו') ואחד מוכר את המוצר ב-$5 והשני מוכר את אותו מוצר בדיוק ב-$13 וגם מפרט עליו יותר, אז עם כל הכבוד לרצינות ולהשקעה... הן לא מצדיקות את ההפרש. אז במקום לשאול את המוכר הראשון כבר השלמתי את כל המידע שחסר לי מהמוכר השני, והזמנתי מהראשון (וההזמנה הגיעה באותה המידה ולו לא הייתה מגיעה אני הרי מגובה).
אגב, יש מוכרים (אמריקניים) שחיים באיזשהו סרט וכותבים שהמוצר שהם מוכרים מאוד נדיר וקשה להשגה ודופקים עליו מחיר, רק שבמקביל אליהם מוכרים אותו עוד עשרה (אמריקניים) לפחות ורובם יותר בזול... אז אולי הם לא כאלה תמימים אלא דווקא מחכים ללקוח התמים לעשות עליו קופה, לא יודעת. הכי אירוני שאני רואה לא מעט שאלה שדופקים מחיר מוכרים משומש ודווקא הזולים יותר מוכרים חדש...
º* לא בהכרח
trilliane
09/03/13 07:09
19

•ואם העלית את הנושא הזה
I new man
09/03/13 14:02
29

את מכירה אולי דרך שמוכרים לא יעתיקו מתיאור מושקע שאני רושם על מוצר והאחרים פשוט יעשו העתק הדבק, או משהו בסגנון?
זו שאלה די מוזרה... אבל אם אני מנחש נכון - את גם משקיעה בתיאור ואת אולי גם חוששת מכך?
תודה
•אני לא מוכרת...
trilliane
09/03/13 15:15
25

בעיקרון הבנתי שיש זכויות יוצרים, אז אם מעתיקים ממך יותר מדי אתה יכול להתלונן לאיביי (אין לי מושג אם הם באמת עושים עם זה משהו).
אם אתה רוצה למנוע שימוש טכני בהעתק-הדבק אתה יכול להטמיע תמונה במקום טקסט. לא בטוחה שזה מומלץ, אבל זו הדרך הטכנית שאני יכולה לחשוב עליה.
•
גם אצלכם ניתן שוב לבחור מדינה למשלוח?
trilliane
09/03/13 15:54
29

אני מתכוונת לבדוק את מחיר המשלוח למדינות השונות באיביי COM, אופציה שנסגרה לפני כמה חודשים. פתאום חזרה אצלי, ואני לא יודעת אם זה מכיוון שכבר "שגעתי" את המערכת אם החלפת כתובות בין ישראל לארה"ב או שזה חלק משינויי המנשק שלהם (בתהליך הקנייה והתשלום למשל).
•בעיה בבחירת סוג משלוח
izik68
08/03/13 23:04
139

שלום,
אני מעוניין לרכוש את
אלה...
כברירת מחדל אני מקבל במשלוח 19.99
מדוע איני מצליח לבחור 17.99 ?
אגב,
יכול להיות שיש כאן עוקץ מסויים ?
לא יותר מידי זולות ?
תודה
•לא יודעת לגביי המשלוח
טלי5555
08/03/13 23:56
86

אבל במקרה אחותי הזמינה לאחרונה מהחנות הזו זוג נעליים במחיר נמוך של מותג די יקר (arche), והיא מאוד מרוצה.
•תודה, רק עוד שאלת מידות..
izik68
09/03/13 00:03
70

מידתי היא 43
בעבר רכשתי ניו באלאנס ומידתם 9.5 US
האם עליי לרכוש בשקט גם כאן מידה זהה
ללא מדידה בקניון הקרוב לביתי ?
תודה
•אין אחידות בין מותגים
Impious
09/03/13 13:24
52

מומלץ לבדוק size chart עבור המותג אותו אתה רוצה לרכוש.
יתרה מזה, מומלץ לקרוא ביקורות עבור דגם ספציפי (או דגם כלשהו מאותה הסדרה).
ייתכן והמידה לא מדוייקת. למשל ביקורות רבות יטענו שהנעל run half size small או משהו בסגנון.
אבל העצה הכי הכי טובה (וברורה מאליו), להגיע פיזית לחנות נעליים ולמדוד.
•את יודעת במקרה איזה מחיר הם ציינו על האריזה?
moonchild00
09/03/13 20:42
43

כלומר הם הם מציינים מחיר נמוך יותר בעצמם או שצריך לנסות ולבקש מהם אני עוברת את ה 75$ ממש בדולר וחצי :(
•מניסיוני גם מי שכותב מחיר מדויק לא כולל משלוח
trilliane
09/03/13 20:50
44

בד"כ, כלומר אם את עוברת $75 בגלל המשלוח מרב הסיכויים שזו לא תהיה בעיה. את יכולה לפנות למוכר ולשאול אם הם מציינים את עלות המשלוח על האריזה.
•אני יודעת שאפשר לשאול את המוכר חשבתי שיהיה מה
moonchild00
09/03/13 22:40
28

מהיר יותר לשאול מישהי שהזמינה ממש מאותו מוכר וגם לא מזמן.
•כן
טלי5555
09/03/13 23:40
22

הם ציינו (בלי שתבקש) ערך נמוך ו"מתנה".
ºעל פי מה החלטת שהן יותר מידי זולות?
עוגיפלצת112
09/03/13 05:17
33

•על פי זאפ
izik68
09/03/13 12:58
52

בזאפ נעלים אלו עולות 400 ומעלה.
•למה לא. אתה משווה בין פילים לג'וקים
עוגיפלצת112
09/03/13 13:05
59

בחו"ל לא שמעו על זאפ וגם לא על שטייניץ.
ºזאפ זה בישראל... תשווה לאמזון או לאחרים באיבי
trilliane
09/03/13 15:46
24

•אכיפה על בנקים בארה"ב - לבעלי חשבון בנק USA
ספגטימונסטר
08/03/13 14:57
147

היי,
לפני שבוע פתחתי חשבון בנק בארה"ב, ב-CITIBANK. מושך כסף עם ה-DEBIT CARD אין בעיה.
מישהו הביא לתשומת ליבי את המאמר הבא:
http://cafe.themarker.com/post/2825532שם נטען שאכיפת רשויות המס האמריקאיות על חשבונות זרים גוברות ועוברת שינויים וצריך לתת דין וחשבון על החשבונות.
האם יש איזשהי סכנה לחשבון שלי? בהנחה שאני מושך כמה אלפי דולרים כל חודש (מתחת ל-10K) דרך כספומט בארץ.
האם אני אמור לדווח משהו לרשויות המס בארה"ב אם אני תושב ישראלי ומתגורר בישראל? (מוכר לארה"ב כמובן גם כן, אבל שולח מהארץ הכל).
אני כמובן מדווח לרשויות המס בארץ.
משתמש בבנק שם רק על מנת לקבל את הכספים ולמשוך אותם לארץ.
•יפה מאוד
ozitex
08/03/13 15:07
94

לפני כמה שבועות כתבתי פוסט על הנושא.
בקצרה, רשויות המס האמריקאיות מטילות את האחריות על פעילות חשבונות בנק הרשומים על שם זרים (לא אמריקאים) על הבנקים עצמם, בניגוד למה שהיה נהוג לפני כן.
כתוצאה מכך, הבנקים האמריקאים החמירו את הדרישות שלהם והבדיקות בנושא פתיחת חשבונות בנק של לא אמריקאים בתחומי ארה"ב.
פועל יוצא מכך הוא סגירת חשבונות סיטונאית של חשבונות שנפתחו לפני שנים ואף לא מכבר.
בפוסט שלי הזהרתי את כל מי שקורא כאן שחשבונות הבנק נמצאים בסכנת סגירה מיידית!!! וזה יקרה שלא יההי ספק לאף אחד כאן, זה רק עניין של זמן, אתה מקבל מכתב הביתה ובו מודיעים לך שמחר בבוקר החשבון שלך סגור!
מי של אמאמין לי שישאל אותי..

ורבים אחרים שזה קרה להם וזה יקרה בקרוב מאוד.
הסיבה היא מגמת ה IRS האמריקאי להגביר את הגבייה והאכיפה במיוחד בנושא הלבנת הון...
הדרך להתגבר על כך היא לרשום חברה ישראלית בארה"ב, רצוי בעזרת עורך דין שמתמצא בנושא המיסוי ובגיבויו. כשפותחים חשבון בנק חדש רומשים אותו באמצעות מספר מיוחד EIN ומצהירים לבנק שאתה אינך חייב במס כלשהו+חתימה על טפסים מתאימים. כשעושים את זה יש לבנק סימוכין לכך שהחשבון עומד בתקנות המס האמריקאיות והחשבון יכול להתנהל ללא סכנת סגירה.
הסיבה שהם רכים עם בעלי חברות הפותחים חשבונות בדרך זו היא הבטחון שלהם שהגוף המשפטי העומד מאחורי החשבון הוא גוף רשום המדווח במדינתו על הכנסותיו וכן שהוא רשום במקביל בארה"ב כחוק.
•חבל שלא ידעתי את זה
ספגטימונסטר
08/03/13 18:59
64

מקווה שהחשבון יחזיק, כבר התקשרו מהבנק לשאול אותי על המשיכות, כי הכתובת דואר בארה"ב הם ראו שכל יום מושכים 1000 דולרים במדינה זרה הדליק להם מנורה אדומה שאולי גונבים מהחשבון, אז הרגעתי אותם.
החלטתי בינתיים להפסיק עם המשיכות באופן יומיומי, לא לחוץ לי הכסף בכל מקרה.
אם החשבון נסגר מה קורה עם הכסף? איך מקבלים אותו חזרה? העברה?
אם אני פותח חברה אמריקאית אני צריך לנהל ספרים ורואה חשבון ועניינים באופן שוטף או שזה עניין חד פעמי?
•ת
ozitex
08/03/13 19:05
54

אם החשבון נסגר אתה מקבל הביתה צ'ק בדואר מהיר על היתרה שהיתה נכון ליום סגירת החשבון.
אין צורך לפתוח חברה אמריקאית כי אם תעשה כן, תהיה חייב במסים על פי החוק האמריקאי.
•קודם אמרת
ספגטימונסטר
08/03/13 19:40
52

"הוא גוף רשום המדווח במדינתו על הכנסותיו וכן שהוא רשום במקביל בארה"ב כחוק."
אז לא הבנתי, אם אני מדווח על הכנוסתי בישראל ואני מקים בארה"ב חברה, אבל עדיין שוכן בישראל ופועל מישראל, עדיין אהיה חייב מיסים לארה"ב גם כן?
•אני אסביר
ozitex
08/03/13 20:33
99

קיימת אמנת מס בין ישראל לארה"ב. זה גורם לכך שלא יתקיים מצב של כפל מס.
חברה ישראלית רשומה בישראל היא גוף משפטי שמשלם מס במדינה שבה הוא רשום ולכן אין הוא חייב במס במדינה בה הוא פועל.
חברה אמריקאית חשופה משתי בחינות עיקריות: מס פדרלי ומס מדינה state tax. רשויות המס האמריקאיות עשויות לדרוש ממנה מיסים עקב כך שהיא גם רשומה בארה"ב, גם פועלת בתחומי ארה"ב וגם נהנית מעסקאות בתוך תחומי ארה"ב.
יתכן ובמצב זה יהיה לרשויות המס האמריקאיות עילה לדרוש מחברה כזו מיסים בארה"ב.
והערת סיום: לאור המצב הזה אני ממליץ (שוב) לכל אחד שיש לו עסק הפועל באופן הזה להתייעץ עם מומחה למיסוי בינלאומי הבקיא גם במיסוי ישראלי וגם במיסוי אמריקאי וזאת על מנת להתמודד הם התאגרים המיסויים הצפויים לכל מי שמבצע עסקים באמצעות האינטרנט.
•דווקא אצלי זה הפוך
alex155
08/03/13 21:02
47

לי יש חברה בארה"ב ורואה חשבון אמריקאי שמגיש לי את הדו"ח השנתי.
מס אני משלם בישראל כל עוד מרכז החיים שלי הוא כאן.
הרעיון הוא שאם ארצה לעבור לארה"ב הכול יימשך מאותה הנקודה.
האמנה מגנה עלי מתשלום מיסים לארה"ב, למעט מיסים פדרליים ואגרות.
פתחת חברה בארה"ב זולה לאין שיעור מעלוקות מוצצות הדם כאן, וזאת נקודה למחשבה.
•אני אומר כך
ozitex
08/03/13 22:40
47

וזו נקודה חשובה מאוד להבנה.
אני לא אכנס למה חושב ה IRS אבל אני יודע שה IRS מאוד רוצה שכל מי שמרוויח כספים בתחומי ארה"ב ישלם שם מס. ה IRS לא כל כך מתעניין באיך מתנהלת מערכת המיסוי בישראל ואמנת המס בים המדינות לא ממש מעניינת אותו.
יש בעת הזאת מערכת מוניטרית שמקבלת החלטות שאינן פועלות לטובת מי שאינו אמריקאי. הבעיה היא שעניין המסחר באינטרנט מקשה על המערכת בקבלת ההחלטות בנושא המיסויי.
בגלל העניין הזה אני פניתי לקב לת ייעוץ מקצועי שליבו הוא יועצי מס ישראלים אשר עובדים במקביל למערכת ייעוץ דומה אמריקאית.
צריך להבין שמה שהיה נכון לאתמול או להיום לא יהיה דומה למחר ולכן, כל מי שיושב על המדוכה וחושב שהוא מסודר, שלא יתפלא לו יעמוד בפנחי שוקת שובורה מחר בבוקר.
אני לא רואה את עצמי לא יועץ מס, לא רואה חשבון ולא עורך דין אבל הנסיון שלי תמיד הלך לפני וכל מה שאני אומר או כותב מסתמך על דברים שקרו או קורים בשטח ברגעים אלו ממש ואני מודיע לכל מי שהנושא הזה מעניין אותו שכל מה שהוא יודע על הנושא לא יהיה שווה הרבה מחר בבוקר.
בהצלחה לכולם והעצה הכי טובה שאני יכול לתת לכולכם היא לא להירדם בשמירה..

•ובכן
alex155
09/03/13 10:56
25

המחשבות שלך הידהדו לי שוב ושוב.
אני אתקשר עוד מעט לרואה חשבון שלי בארה"ב בתקווה שיעשה לי שיחת הרגעה.
אני יודע שלאחרונה אמזון התקשרו אלי ואמרו שהם אוספים ein מאנשים ואז הבאתי להם.
ששאלתי למה זה אמרו שזה חובה שהשיתו עליהם שלטונות המס ושאם אי פעם יהיה sales tax אז הרעיון הוא שאמזון ישדרו לרשות המיסים האמריקאית מידע על נפח לפי מספרי ה ein.
זה דיי דומה לפורמט הישראלי של pcn874 שבו רשויות המס מצליבות מידע על טרנזקציות וככה מגיעות לכל אלה שלא משלמים.
•עצה
ozitex
09/03/13 12:13
24

אל תפנה לרואה החשבון שלך כי סביר להניח שאם הוא לא פנה אליך עד כה הוא לא ממש מעודכן, יתרה מזו, הוא רדום כי השגרה הרדימה אותו.
פנה לגורם חיצוני לא תלוי שאין לו כרגע אינטרס ובקש ייעוץ בלתי תלוי המסתמך על המידע הרלוונטי נכון להיום. רצוי שזה יהיה משרד עורכי דין העוסק בתביעות וקשרים מול ה IRS
אלה הכי מעודכנים.
•המרה לש"ח
varui
08/03/13 12:38
93

אלהן לכולם
האם מישהו שם לב באיביי התחילו לבצע המרה מדולר לש"ח של המוצר ?
לפי דעתי ממש טוב וחוסך הפתעות קטנות של חישוב

לפני לוחצים קנייה דרך פייפאל

שבת שלום
•כן
trilliane
08/03/13 13:04
64

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...אני לא בטוחה שאצלי הופיעה המרה בקנייה שביצעתי בלילה, אבל אולי זה מפני שאני משלמת בפייפל במטבע המקור וגם שלחתי לכתובת בארה"ב.
אני לא מתייחסת יותר מדי לחישובים שלהם כי הם מחשבים לפי השערים שלהם... בין כך ובין כך אני כבר רגילה לחשוב בדולרים לא מעט שנים, אז לא משנה לי.
•לי זה נראה
I new man
09/03/13 14:09
38

כחלק מהכניסה של איביי לישראל - אז הם הולכים לשפר את הנגישות והממשק לישראלים.
בכל אופן התשלום הסופי נקבע לפי איך שהגדרת בפייפאל - המרה על ידי חברת האשראי או על ידי שער של פייפאל
•Policy compliance
avshalom533
08/03/13 10:18
110

לפני כשבועיים קיבלתי אזהרת VERO מאיביי
ואחד הליסטים שלי הוסר
כרגע הסטטוס שלי ב Policy compliance הוא "מדיום" (צהוב)
תוך כמה זמן הוא יחזור להיות "ירוק" והאם זה אוטומט ? או שצריך להתקשר לדבר איתם ?
•ת
נוקטורנו
08/03/13 10:58
78

היי אבשלום,
אתה יכול לראות אם תלחץ על medium את כל הפרטים , בד"כ זה יחזור להיות ירוק אחרי שנה
אין טעם לדבר אתם
•לא צריך להגזים
ozitex
08/03/13 12:09
89

בהחלט לא שנה. הזמן המקסימלי הוא חצי שנה כמדומני.
תלוי בפוליסי שהפרת, לאיביי יש פרק זמן שאחריו האזהרה יורדת והפוליסי חוזר למצבו הקודם, אם לא התווספו לך אזהרות אחרות באותו תחום או בתחומים אחרים.
את פרק הזמן המדוייק תוכל לראות אם תיכנס לפרטי הפוליסי או בלחיצה על ה medium הצהוב שלך או דרך ה dashboard. רואים את התחום שבו יש לך אזהרה, את הזמן המדוייק שבו קיבלת את האזהרה ואת התאריך שבו האזהרה תימחק.
VERO על הפרת זכויות יוצרים לוקח אם אני לא טועה 4 חודשים, הפרת סמל מסחרי זה עניין של 6 חודשים, שימוש בכלי נשק או דומיהם לוקח גם 6 חודשים..
•סמל מסחרי - 6 חודשים
avshalom533
09/03/13 19:45
35

צודק עוזי ...
•תגידו גם אצלכם
avshalom533
08/03/13 09:22
134

בכל ליסט רואים את הסכום מתורגם לשקלים ?
ºכן. פיצ'ר חדש של איביי
טלי5555
08/03/13 09:39
41

ºזה לא לפי שער פייפאל, אל תטעו.
dobo
08/03/13 15:41
29

•קרה לי דווקא באמזון
trilliane
08/03/13 11:31
68

הם התחילו להציע לי שירותי המרה אוטומטיית לשקלים (מובן שסירבתי והעברתי חזרה לדולרים... השער שלהם לא אטרקטיבי ויש לי ויזה כאן).
•האם ניתן לפנות לאיביי בנתניה לפתירת בעיות
me1221
08/03/13 06:30
80

האם יש סיוע מאיביי נתניה בעברית?
מה מספר הטלפון שם?
תודה רבה מראש.
ºלא, אין אפשרות.
alex155
08/03/13 08:46
36

ºלא. חבל על הזמן שלך.
ozitex
08/03/13 12:19
33

•בעיה עם העלאת ליסט באיביי אוסטרליה
גוצי4
08/03/13 00:40
45

היי,
יש לי מספר חשבונות איביי.
בחשבון אחד העליתי את הליסט באיביי אוסטרליה והכל תקין.
בחשבון השני אני מנסה להעלות את הליסט ומקבל הודעה:
You can not submit your listing due to the following problems
Attention
Listing multiple items
You will need to open an eBay Store, be a PowerSeller or registered as a business seller to be able to list multiple items in one listing. Read more about listing multiple items.
אין לי בחשבון המדובר שום ליסט שכבר פורסם בעבר באוסטרליה.
מה יכולה להיות הבעיה לדעתכם?
•יום שחור
נוקטורנו
07/03/13 23:56
185

אני עוד לא יודע איך לעכל את היום הזה, עבודה של חודשים ירדה היום לטמיון.
איביי נכנסו באמאמא שלי , הורידו לי ליסטים של חודשים , דפקו לי תלונות על הפרת זכויות יוצרים בעיות עם מותגים ומה לא. ואני לתומי חשבתי שעשיתי הכל בסדר, לפי הספר , אבל מסתבר שלא.
כרגע אחרי יום מפרך זה נמצא מעבר לכוחותיי לנסות להתמודד עם זה , אז נכנסתי לפה רק לרגע לשחרר קיטור.
אני יודע שאני אשם אף על פי שעשיתי הכל "בתום לב" , הרווחתי ביושר את הTR, הענקתי שירות לקוחות מעולה אבל לא קראתי את כל השורות הקטנות במדיניות של איביי ושם נפלתי ונפלתי בענק.
נכון לרגע זה על מנת למזער נזקים , עצרתי את כל המכירות שלי עד שאבדוק בציציות של כל מוצר ומוצר.
אני עוד לא יודע להעריך את היקף הנזק אבל יש מצב שהוא כל כך גדול בהיקפו שאני לא אצליח לשקם את זה.
הרגשה נוראית , מתסכלת ומאד מאד מבאסת
לילה טוב, מצטער שקיטרתי
אמיר
•פירוט
ozitex
08/03/13 00:15
154

מה זה אומר נזק בלתי הפיך?
מה מעמד ה policy compliance ?
אילו הודעות קיבלת מאיביי?
בקיצור, הבא פרטים יבשים על מצב החשבון ונדע להעריך האם אתה בהיסטריה בלתי רצונית או שמא ניתן להמשיך ולעבוד.
•פרט קצת יותר , מה קרה ?
גוצי4
08/03/13 00:42
149

אני גם מכיר את התופעה הזו, גם לי נסגר חשבון של 4 שנים עם 100% חיובי על שטויות.
מה קרה בדיוק? אולי אפשר לעזור , ואם לא - לפחות נלמד כולנו מהמקרה.
•אין דבר כזה סגירת חשבון על שטויות
ozitex
08/03/13 00:57
138

מספיק כבר עם המנטרה המטופשת הזאת.
•ת
נוקטורנו
08/03/13 09:39
145

בוקר טוב,
מכיוון שנראה לי שהנזק למוצר הוא בלתי הפיך אין שום בעיה לחשוף את כל הפרטים.
לפני מספר שבועות התחלתי למכור במספרים קטנים וב"חצי כוח" חבילות של פרונטליין טיפות לפרעושים לכלבים. זאת בנוסף למוצר אחר שקרא אדוונטג של חברה עולמית גדולה שנמכר יפה כבר מספר חודשים רב.
אני מוכר בעיקר בUK ונורת האזהרה הענקית שהתעלמתי ממנה היא שאני היחיד שמכר פרונטליין בUK.
לפני מספר ימים העליתי ליסט גדול ומושקע של פרונטליין בUK מה שהוביל שלוש דקות אח"כ למכירות מטורפות.... פשוט ההזמנות התחילו לזרום בטירוף והלכתי לישון מחייך
והתעוררתי להודעה שהליסט הוסר על ידיי איביי כי פרונטליין אסור למכירה בUK. מה שהוביל כמובן למבול של קייסים והודעות מלקוחות שהזמינו את המוצר (כמובן שלכולם נשלחה הסחורה ואני עסוק כל הזמן בלענות בהודעות הרגעה ללקוחות שחלק מהם קנה הרבה פריטים בהרבה כסף).
כשאני בטוח זה , כולי מותש ומבואס
קיבלתי שוב הודעה, הפעם על הליסטים של אדוונטג שהורדו מUK ומCOM כי קיבלו פנייה מחברת BAYER שאוסרים עליי למכור את המוצרים שלהם במדינות הללו.
הליסטים הורדו 6 שעות לפני שמכרזים עם הפריטים האלה הסתיימו וגם פה מדובר בנזק של מאות דולרים במיידי ועוד הרבה בעתיד.
כמובן שכרגע ה Policy complaince הוא LOW ומאתמול בבוקר לא מכרתי מסמר (יש לי עוד עשרות פרטים למכירה).
אני מוכר עם ציון 200 , 100% חיובי , TR ו TOP SELLER..
מסקנות שלי עד כה מהאירועים:
לא להתעסק עם חומרים וטירנריים, רפואיים, טיפוח וכו... בעלי פוטנציאל נפיצות גבוהה.
לא להתעסק עם מוצרים של מותגים עולמיים חובקי עולם.
אמיר
•עוד קצת
נוקטורנו
08/03/13 09:44
132

כמובן בעקבות פתיחת קייסים בפייפאל , גם כספים שלי שם מעוכבים עד שלא ייסגרו וייפתרו הקייסים
•בלי קשר - קצת על תעשיית הזיופים
סופר מיסטר
08/03/13 10:13
123

•כרגיל...
ozitex
08/03/13 12:17
132

מעבר לטעות שעשית, נכנסת להיטריה מיותרת ולא רלוונטית.
שום דבר לא אבוד ולא נוצר נזק בלתי הפיך. לא לחשבון שלך בכל אופן.
מצב הפוליסי שלך סביר, אתה תחזור לפוליסי ירוק בתוך כמה חודשים את תקפיד על עבודה נכונה.
מה שכן, אתה צריך ללמוד ממה שקרה.
מוצרים מהסוג שמכרת מועדים לפורענות גם מהסיבה שחברות שמייצרות אותן בדרך כלל קובעות VERO עליהם בגלל נושא רישוי הפצה למינהו וגם בגלל שמוצרים כאלה חייבים ברישוי רפואי, באירופה של האיחוד ובארה"ב של ה FDA.
אלו נושאים שרצוי מאוד לבדוק וקל לבדוק אותם לפני שנכנסים לתחום שנכנסת אליו, כמו לתחומים אחרים, ממותגים במיוחד.
לדוגמא, מוצר דומה שנמכר בארה"ב הוא בעל אישור FDA למכירה רק באריזה ספיצפית שכוללת מספר אמפולות. כל נסיון מכירה של אותו מוצר באמפולות בודדות שפורקו מהמארז המקורי גורמת להורדת המכירה...
מה שתעשה עכשיו הוא איתור כל הקונים שלך דרך האימיילים שקיבלת, משלוח מייל הרגעה+ פרטי משלוח וקישור לדואר ישראל על מנת שיוכלו לוודא שאכן הזמנותיהם נשלחו.
כשהמהומה תישך, שב עם עצמך, עשה הערכת מצב ברגוע, החל לחפש מוצרים חדשים שזה דבר שממילא כל מוכר באיביי צריך לעשות במיוחד כשהמוצרים שלו נמכרים בהצלחה מהסיבה הפשוטה שאין דבר כזה מוצר לנצח וכל מוצר שכזה מגיע יומו לרדת מסדר היום מסיבות שונות ומשונות.
בהצלחה ושבת שלום.
•מצער לשמוע
גוצי4
08/03/13 15:38
89

וכמו שכבר אמרו לפניי- לפעמים עדיף להתרחק מהמותגים הגדולים , כי זה מתכון לצרות.
אתה רוצה לשמוע קטע?
אני מכרתי פקקים עשויים סיליקון - שאפשר להשתמש איתם על מנת לסגור בקבוק בירה חצי מלא וכו'.
מי היה בכלל חושב שיש אדם שהפטנט הזה שייך לו?!
גם לי אחרי מכירה די מוצלחת , הורד הליסט ואיביי הפנו אותו לקבל אישור מכירה ומהיצרן.
מסתבר שהבנאדם אשכרא הלך ורשם על זה פטנט.
בקיצור - אי אפשר לדעת מאיפה תצוץ הבעיה הבאה באיביי.
בהצלחה, ומקווה שבעסקי הפרונטליין הכל בסדר - גם הכלבה שלי משתמשת בזה.
•פרונטליין
נוקטורנו
08/03/13 16:40
99

מכיוון שיש לי מלאי לא מבוטל הייתי שמח להעיף אותו בCOM. ראיתי שהוא נמכר שם בעשרות ליסטים כולל ליסטים ותיקים מישראל. איפה אני יכול לעשות בדיקה מדויקת ואמינה שתאשר לי אם אני יכול למכור אותם שם ?
•ועוד טיפ קטן כי הכול כבר נאמר מעליי
alex155
09/03/13 11:02
50

קצת פחות סטרס. החשבון לא גמור. אפשר לתקן אותו. ההפך - זה יהיה יותר כיף להחזיר לו את החיים.
ואל תסיק מסקנות גורפות על תחומים שלמים. אפשר למכור מוצרים וטרינריים לכלבים - פשוט צריך לבדוק בשבע עיניים. זה הכול.
ºאיזה קרציות !

infoshop
08/03/13 16:33
46

•העברה לחול כסף
ronen1709
07/03/13 23:53
52

שוב אותה בעיה שהעלתי לפני כשבוע
העברתי 600 דולר לדרום קוריאה לפני שבועיים בהעברה בסוויפיט
הבנק שלי טוען שהכסף נשלח והגיע
הספק טוען שהכסף לא הגיע
מה עושים ?
ואם רימו אותי יש למי לפנות ?
אני מעריך שהכסף באוויר ולא התקבל
בבנק אמרו לי שאפשר לנסות למשוך את הכסף ( אם הוא באוויר )
אבל בהנחה שאולי רימו יש למי לפנות ?
•טוב
ozitex
08/03/13 00:17
41

פנה לבנק שלך ובקש מהם שיצרו קשר עם הבנק שקיבל את הכסף לכאורה ויבקשו מהם אישור לכך שהכסף הגיע/לא הגיע.
על פי זה תדע האם עקצו אותך או שמא התרחשה בעיה בהעברה.
מנסיון אני יכולמלומר לך שאם הכנסת את פרטי ההעברה כמו שצריך ללא טעויות, אין מצב שהכסף לא יצוץ באחת משתי האפשרויות: או בצד המקבל או בצד השולח אם ההעברה לא עלתה יפה.
זה לא לוקח מכמה ימים לכל היותר.
ºתודה
ronen1709
08/03/13 08:09
8

•
מנסה לקנות לראשונה באייבי...

Sparkling Mermaid
07/03/13 23:29
84

אמ... הזמנתי פריט אחד, ונראה לי שדווקא הסתדרתי. עשיתי את כל הצעדים שבוקשו והכל נראה סבבה.
ניסיתי להזמין עוד פריט ואיביי כתבו לי שאין אישור מהמנפיק של הכרטיס אשראי שלי או משהו כזה, לא זוכרת תמילים המדויקות. לא הבנתי למה זה קרה, וניסיתי שוב, והם כתבו את אותו הדבר.
ואז אני נכנסת למייל שלי ורואה הודעה שאומרת ש"זכיתי" בפריט השני, זה שלא הצלחתי לשלם עליו. מה זה אומר בכלל?
ºשאולי חרגת ממסגרת האשראי שלך.
ozitex
08/03/13 00:30
35

•
אז מה אני צריכה לעשות?
Sparkling Mermaid
08/03/13 01:09
52

כאילו, מה הם רוצים בזה...
באמת קיבלתי משהו בחינם?
או שעכשיו הם יחייבו אותי להמשך?
כאילו, מה זה אומר זכייה באיביי ומה אני אמורה לעשות בנידון.
•להתקשר בבוקר לחברת האשראי
trilliane
08/03/13 02:26
42

כתבת שזו הפעם הראשונה שהזמנת מאיביי, האם זו גם הפעם הראשונה שאת מזמינה מאתר בחו"ל?
אני יכולה להעיד מניסיוני שלפני כעשור הייתי במצב דומה: באישון ליל הזמנתי לראשונה מחנות מקוונת כלשהי והצלחתי לקנות שני פריטים אבל בשלישי קיבלתי דחייה ונחסמתי. מתוסכלת הלכתי לישון, ובבוקר תכננתי להתקשר לחברת האשראי אבל הם הקדימו אותי. בשיחה התברר לי שהואיל וזו הייתה הפעם הראשונה המחשב שלהם פשוט הקפיץ אזהרה וחסם את הכרטיס ליתר ביטחון, למקרה שפרטיו נגנבו. תכלס, טוב מאוד שעושים זאת. ברגע שווידאו שאלה הזמנות שלי שחררו אותו ומאז חרשתי עליו כהוגן ללא בעיות...

•מדינות עם דואר בעייתי
מאיר1234
07/03/13 23:26
42

יש לי ליין של מוצרים שכדי לשמור עליהם זולים ככל שניתן, אני מעוניין לשלוח אותם בדואר רגיל ללא מספר מעקב (ואם תהיינה אבידות פה ושם, לא נורא).
שאלתי היא, האם יש מדינות שמראש ידוע שהדואר שם בעייתי ולא כדאי לשלוח אליהן בכלל (אם אין מספר מעקב)?
תודה
•העברה בנקאית לחול, באיזה בנק זה יוצא הכי זול?
cmbo2
07/03/13 21:30
40

מבחינת עמלות. מישהוא יודע מניסיון? והאם זה משתנה מסכום לסכום או שזה קבוע?
תודה לעוזרים.
ºפנה לפורום בנקאות ופיננסים
ozitex
08/03/13 00:58
15

•מישהו עובד/מכיר את השירות של אמזון FBA
yauli747
07/03/13 19:45
58

אני חושב על להשתמש בזה מדי פעם בודק קצת ואז יורד מהרעיון, אשמח לשמוע המלצות או דעות של אנשים על השירות.
האם יש שירות לוגיסטי אחר דומה בארה"ב?
תודה
•עובד עם זה
alex155
08/03/13 00:20
45

מאוד מאוד מרוצה.
קח בחשבון שאם אין לך 60% רווח לפחות אין לך מה לחפש עם fba. העמלה שלהם+עלות המשלוח למחסנים שלהם תופסת בין 15-20% מהרווח שלך.
חיסרון נוסף הוא שאם יש לך מלאי של 100 חתיכות, הם אומרים לך לשלוח 30 לאינדיאנה, 30 לאריזונה ו-40 לפילדלפיה, ואם אתה רוצה לשלוח הכול לאותו מקום אתה משלם עוד עמלה.
חיסרון אחרון הוא שכל קמט, פיפס או פרומיל של בעיה עם המוצר, הם נותנים לך ברירת מוות - להשמיד את המוצר (והם חתיכת חריאטים, אתה רואה שפתאום אמזון מוכרת אותו בעצמה כמוצר פגום) או לשלוח לך אותו על חשבונך לכתובת בארה"ב.
מעבר לחסרונות שמניתי - השירות הוא אחלה בחלה!
•החסרון הגדול
ozitex
08/03/13 00:23
55

הוא העובדה שאמאזון הפכה לזירת התגוששות תמחירית בין המוכרים במרקטפלייס וכך אתה מוצא את עצמך עם כמות על המדף שם כשהמתחרים שלך מוכרים במחיר שאתה מפסיד בו..
להם, בדרך כלל יש יתרון כי הם אמריקאים ויש להם כתובת למשלוח בחזרה במקרה של חוסר הצלחה במכירות.
רצוי לשלוח רק אם יש לך מוצר מנצח.
•צודק מאוד עוזי
alex155
08/03/13 00:30
35

אם המוצר לא fast moving חבל לך על הזמן!
•משיכת כסף מפייפאל לבנק
green44
07/03/13 19:15
43

היי אני עומד לבצע משיכה ראשונה ודיי גדולה מהחשבון פייפאל לחשבון בנק שלי אני רוצה לוודא שאני לא טועה בהזנה של הפרטים.
שאלה אחת ודיי מפגרת, בשם של הבנק (לאומי) מספיק לרשום Leumi ? או שיש איזה נוסח קבוע שצריך לרשום שרק אותו פייפאל תזהה ?
תודה
ºתיכנס לאתר לאומי ותעשה משם קופי פייסט
ozitex
08/03/13 01:00
14