בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
פורום זה הוקם כדי לעזור למוכרים וקונים אשר משתמשים או מעוניינים להשתמש באתר EBAY ובשירותים תומכי EBAY כגון PAYPAL.

חברי הפורום משתפים בדעות שלהם ,בנסיון שלהם , בהמלצות שלהם ובידע אותו צברו מתוך נסיונם האישי, על מנת לעזור לשאר החברים.

מספר כללים למען הסדר הטוב של הפורום:
1. לא לקלל.
2. לא להשמיץ .
3. לא לרשום הערות גזעניות כלפי משתמשים אחרים או בכלל.
4. לא לפרסם , ניתן לפרסם אך ורק בלוחות הפורום. קישורים לאתרים המעניקים שירותים משלימים כאן בישראל ניתן למקם בלוחות או בחתימה בלבד!
5. לא לפתוח נושאים שאינם קשורים לתחום.
6. לא יתקבלו הצפות או הודעות חוזרות.
7. לא לנהל שיחות פרטיות על גבי הפורום, בשביל זה יש את צאט הפורום וניתן לקרוא לחבר או חברים לשיחה.

הפורום הזה מיועד לכול מי שמעוניין ללמוד ,לחלוק ולשתף ואנחנו רוצים שיהיה מועיל , יעיל וחוויתי .
כל הפרה של כללי היסוד הנ"ל...נו אתם מבינים.

וכמובן, הערות והארות יתקבלו בשמחה

גלישה נעימה,

לעסקים מומלצים ע"י גולשי תפוז – לחצו כאן

זו טקטיקה לא לכתוב מידע חיוני כדי שיפנו אליך?
09/03/13 03:07
107צפיות
אני אוספת כל מיני מוצרים קטנים (בעיקר פסלונים מסוגים מסוימים) ונגנבת מכמות הליסטים שלא מצוינות בהם מידות. חשבתי שזה מידע בסיסי שכל מוכר לא יעלה בדעתו שלא לספק, אבל לא... כמות המוכרים שמצלמים את המוצר (באופן שאין שום דרך לדעת מה גודלו בלי להכירו) ולא טורחים לציין את מידותיו מפתיעה אותי בכל פעם מחדש. האם הם באמת חושבים שזה לא רלוונטי לקונה לדעת אם מדובר ב-"2 או ב-"7? אני כבר מתחילה לחשוב שאולי אני התמימה פה ואולי זו בכלל טקטיקהמתוחכמת ומחושבת מראש שנועדה לגרום לקונים לפנות אליהם, אף שאין לי מושג מה הם מרוויחים מהתנהלות כזו. הייתכן?

נתקלתי עכשיו במוכר אמריקני Top rated plus עם 100% משובים חיוביים (אמנם לא הרבה, קצת פחות מ-900, ועדיין) שמוכר תליון (ולא בדולר שניים, במספר דו-ספרתי של דולרים) ודווקא ציין מידות, אבל זה הדבר היחיד שהוא ציין על המוצר... (כל היתר מידע על משלוחים, תשלומים, החזרות וכו'). לא טרח לציין מאיזה חומר הוא עשוי (כסף? ציפוי כסף? פיוטר? סגסוגת כלשהי? אולי בכלל משהו אחר?) וגם סיפק תמונה אחת קטנטונת ברזולוציה נמוכה מזווית אחת בלבד (ואפילו לא מהחזית אלא מהצד). איך קונה אמור להתרשם כך ממוצר? לא ברור לי... וזה מוכר שלכאורה לפי הנתונים שלו אמור להיות סופר מקצועי, לכאורה...

מה אני מפספסת פה?
לא הבנתי. מה מרוויח מוכר מזה שקונה פונה אליו?
09/03/13 05:23
61צפיות
כבר נתקלתי בכל מיני דברים משונים, כולל מידות של פריטים שונים שלא היו הגיוניות בעליל. אבל זה טוב שיש הרבה מוכרים לא חכמים. זה טוב למוכרים האחרים שמתחרים על פלח שוק דומה, לא למי שקונה. לדעתי יש הרבה מורים שפשוט לא מעניין אותם כל זה. אולי הם בכלל לא מאמינים במוצר שלהם או לא ממש איכפת להם שמוצר מסוים לא יימכר והם משקיעים יותר במוצרים אחרים.
גם אני לא... אבל זה קורה כ"כ הרבה
09/03/13 06:08
51צפיות
שהתחלתי לחשוב שאולי זו שיטה מכוונת ולא יד המקרה.

אגב מוכרים אחרים, במוצרים זהים זה דווקא קל יותר לקונים, כי אפשר לבדוק את הפרטים בליסט של מוכר שכן השקיע, אבל לקנות ממוכר זול יותר... ואמנם דף מוצר מושקע עשוי לפתות אותי לקנות ממוכר מסוים שמצטייר כרציני יותר, אבל רק אם ההפרש קטן (וזה קורה בעיקר במזרח הרחוק; בארה"ב לרוב ההפרשים בין המוכרים גדולים ומשמעותיים יותר).
אצלי זה נחלק לשניים
09/03/13 06:32
46צפיות
בתור קונה- חשובה לי איזו מידה של רצינות.  זה שנותנים לי את מלוא הפרטים, מקל על ההחלטה שלי לקנות ממישהו. ואני ממש לא מהאנשים שהולכים על הזול ביותר תמיד, זה לא השיקול היחיד שלי . אני לא מזמינה מהמזרח הרחוק. לגבי דברים שמכרתי אני לא יודעת להגיד אם מה שהשפיע זה המידע המקיף שנתתי על המוצר או דברים אחרים, אין לי קנה מידה ממש.
גם אני לא הולכת על הזול ביותר, אבל במוצר זהה
09/03/13 07:01
45צפיות
לחלוטין, אם יש שני מוכרים בסדר (מבחינת משובים, TR וכו') ואחד מוכר את המוצר ב-$5 והשני מוכר את אותו מוצר בדיוק ב-$13 וגם מפרט עליו יותר, אז עם כל הכבוד לרצינות ולהשקעה... הן לא מצדיקות את ההפרש. אז במקום לשאול את המוכר הראשון כבר השלמתי את כל המידע שחסר לי מהמוכר השני, והזמנתי מהראשון (וההזמנה הגיעה באותה המידה ולו לא הייתה מגיעה אני הרי מגובה).

אגב, יש מוכרים (אמריקניים) שחיים באיזשהו סרט וכותבים שהמוצר שהם מוכרים מאוד נדיר וקשה להשגה ודופקים עליו מחיר, רק שבמקביל אליהם מוכרים אותו עוד עשרה (אמריקניים) לפחות ורובם יותר בזול... אז אולי הם לא כאלה תמימים אלא דווקא מחכים ללקוח התמים לעשות עליו קופה, לא יודעת. הכי אירוני שאני רואה לא מעט שאלה שדופקים מחיר מוכרים משומש ודווקא הזולים יותר מוכרים חדש...
º
* לא בהכרח
09/03/13 07:09
19צפיות
ואם העלית את הנושא הזה
09/03/13 14:02
29צפיות
את מכירה אולי דרך שמוכרים לא יעתיקו מתיאור מושקע שאני רושם על מוצר והאחרים פשוט יעשו העתק הדבק, או משהו בסגנון?

זו שאלה די מוזרה... אבל אם אני מנחש נכון - את גם משקיעה בתיאור ואת אולי גם חוששת מכך?

תודה
אני לא מוכרת...
09/03/13 15:15
25צפיות
בעיקרון הבנתי שיש זכויות יוצרים, אז אם מעתיקים ממך יותר מדי אתה יכול להתלונן לאיביי (אין לי מושג אם הם באמת עושים עם זה משהו).

אם אתה רוצה למנוע שימוש טכני בהעתק-הדבק אתה יכול להטמיע תמונה במקום טקסט. לא בטוחה שזה מומלץ, אבל זו הדרך הטכנית שאני יכולה לחשוב עליה.
גם אצלכם ניתן שוב לבחור מדינה למשלוח?
09/03/13 15:54
29צפיות
אני מתכוונת לבדוק את מחיר המשלוח למדינות השונות באיביי COM, אופציה שנסגרה לפני כמה חודשים. פתאום חזרה אצלי, ואני לא יודעת אם זה מכיוון שכבר "שגעתי" את המערכת אם החלפת כתובות בין ישראל לארה"ב או שזה חלק משינויי המנשק שלהם (בתהליך הקנייה והתשלום למשל).
בעיה בבחירת סוג משלוח
08/03/13 23:04
139צפיות
שלום,

אני מעוניין לרכוש את אלה...

כברירת מחדל אני מקבל במשלוח 19.99
מדוע איני מצליח לבחור 17.99 ?

אגב,

יכול להיות שיש כאן עוקץ מסויים ?
לא יותר מידי זולות ?

תודה
לא יודעת לגביי המשלוח
08/03/13 23:56
86צפיות
אבל במקרה אחותי הזמינה לאחרונה מהחנות הזו זוג נעליים במחיר נמוך של מותג די יקר (arche), והיא מאוד מרוצה.
תודה, רק עוד שאלת מידות..
09/03/13 00:03
70צפיות
מידתי היא 43
בעבר רכשתי ניו באלאנס ומידתם 9.5 US

האם עליי לרכוש בשקט גם כאן מידה זהה
ללא מדידה בקניון הקרוב לביתי ?

תודה
אין אחידות בין מותגים
09/03/13 13:24
52צפיות
מומלץ לבדוק size chart עבור המותג אותו אתה רוצה לרכוש.
יתרה מזה, מומלץ לקרוא ביקורות עבור דגם ספציפי (או דגם כלשהו מאותה הסדרה).
ייתכן והמידה לא מדוייקת. למשל ביקורות רבות יטענו שהנעל run half size small או משהו בסגנון.
אבל העצה הכי הכי טובה (וברורה מאליו), להגיע פיזית לחנות נעליים ולמדוד.
את יודעת במקרה איזה מחיר הם ציינו על האריזה?
09/03/13 20:42
43צפיות
כלומר הם הם מציינים מחיר נמוך יותר בעצמם או שצריך לנסות ולבקש מהם אני עוברת את ה 75$ ממש בדולר וחצי :(
מניסיוני גם מי שכותב מחיר מדויק לא כולל משלוח
09/03/13 20:50
44צפיות
בד"כ, כלומר אם את עוברת $75 בגלל המשלוח מרב הסיכויים שזו לא תהיה בעיה. את יכולה לפנות למוכר ולשאול אם הם מציינים את עלות המשלוח על האריזה.
אני יודעת שאפשר לשאול את המוכר חשבתי שיהיה מה
09/03/13 22:40
28צפיות
מהיר יותר לשאול מישהי שהזמינה ממש מאותו מוכר וגם לא מזמן.
כן
09/03/13 23:40
22צפיות
הם ציינו (בלי שתבקש) ערך נמוך ו"מתנה".
º
על פי מה החלטת שהן יותר מידי זולות?
09/03/13 05:17
33צפיות
על פי זאפ
09/03/13 12:58
52צפיות
בזאפ נעלים אלו עולות 400 ומעלה.
למה לא. אתה משווה בין פילים לג'וקים
09/03/13 13:05
59צפיות
בחו"ל לא שמעו על זאפ וגם לא על שטייניץ.
º
זאפ זה בישראל... תשווה לאמזון או לאחרים באיבי
09/03/13 15:46
24צפיות
אכיפה על בנקים בארה"ב - לבעלי חשבון בנק USA
08/03/13 14:57
147צפיות
היי,
לפני שבוע פתחתי חשבון בנק בארה"ב, ב-CITIBANK. מושך כסף עם ה-DEBIT CARD אין בעיה.
מישהו הביא לתשומת ליבי את המאמר הבא:
http://cafe.themarker.com/post/2825532

שם נטען שאכיפת רשויות המס האמריקאיות על חשבונות זרים גוברות ועוברת שינויים וצריך לתת דין וחשבון על החשבונות.
האם יש איזשהי סכנה לחשבון שלי? בהנחה שאני מושך כמה אלפי דולרים כל חודש (מתחת ל-10K) דרך כספומט בארץ.
האם אני אמור לדווח משהו לרשויות המס בארה"ב אם אני תושב ישראלי ומתגורר בישראל? (מוכר לארה"ב כמובן גם כן, אבל שולח מהארץ הכל).
אני כמובן מדווח לרשויות המס בארץ.
משתמש בבנק שם רק על מנת לקבל את הכספים ולמשוך אותם לארץ.
יפה מאוד
08/03/13 15:07
94צפיות
לפני כמה שבועות כתבתי פוסט על הנושא.

בקצרה, רשויות המס האמריקאיות מטילות את האחריות על פעילות חשבונות בנק הרשומים על שם זרים (לא אמריקאים) על הבנקים עצמם, בניגוד למה שהיה נהוג לפני כן.

כתוצאה מכך, הבנקים האמריקאים החמירו את הדרישות שלהם והבדיקות בנושא פתיחת חשבונות בנק של לא אמריקאים בתחומי ארה"ב.

פועל יוצא מכך הוא סגירת חשבונות סיטונאית של חשבונות שנפתחו לפני שנים ואף לא מכבר.

בפוסט שלי הזהרתי את כל מי שקורא כאן שחשבונות הבנק נמצאים בסכנת סגירה מיידית!!! וזה יקרה שלא יההי ספק לאף אחד כאן, זה רק עניין של זמן, אתה מקבל מכתב הביתה ובו מודיעים לך שמחר בבוקר החשבון שלך סגור!

מי של אמאמין לי שישאל אותי.. ורבים אחרים שזה קרה להם וזה יקרה בקרוב מאוד.

הסיבה היא מגמת ה IRS האמריקאי להגביר את הגבייה והאכיפה במיוחד בנושא הלבנת הון...

הדרך להתגבר על כך היא לרשום חברה ישראלית בארה"ב, רצוי בעזרת עורך דין שמתמצא בנושא המיסוי ובגיבויו. כשפותחים חשבון בנק חדש רומשים אותו באמצעות מספר מיוחד EIN ומצהירים לבנק שאתה אינך חייב במס כלשהו+חתימה על טפסים מתאימים. כשעושים את זה יש לבנק סימוכין לכך שהחשבון עומד בתקנות המס האמריקאיות והחשבון יכול להתנהל ללא סכנת סגירה.

הסיבה שהם רכים עם בעלי חברות הפותחים חשבונות בדרך זו היא הבטחון שלהם שהגוף המשפטי העומד מאחורי החשבון הוא גוף רשום המדווח במדינתו על הכנסותיו וכן שהוא רשום במקביל בארה"ב כחוק.

חבל שלא ידעתי את זה
08/03/13 18:59
64צפיות
מקווה שהחשבון יחזיק, כבר התקשרו מהבנק לשאול אותי על המשיכות, כי הכתובת דואר בארה"ב הם ראו שכל יום מושכים 1000 דולרים במדינה זרה הדליק להם מנורה אדומה שאולי גונבים מהחשבון, אז הרגעתי אותם.
החלטתי בינתיים להפסיק עם המשיכות באופן יומיומי, לא לחוץ לי הכסף בכל מקרה.

אם החשבון נסגר מה קורה עם הכסף? איך מקבלים אותו חזרה? העברה?

אם אני פותח חברה אמריקאית אני צריך לנהל ספרים ורואה חשבון ועניינים באופן שוטף או שזה עניין חד פעמי?
ת
08/03/13 19:05
54צפיות
אם החשבון נסגר אתה מקבל הביתה צ'ק בדואר מהיר על היתרה שהיתה נכון ליום סגירת החשבון.

אין צורך לפתוח חברה אמריקאית כי אם תעשה כן, תהיה חייב במסים על פי החוק האמריקאי.
קודם אמרת
08/03/13 19:40
52צפיות
"הוא גוף רשום המדווח במדינתו על הכנסותיו וכן שהוא רשום במקביל בארה"ב כחוק."

אז לא הבנתי, אם אני מדווח על הכנוסתי בישראל ואני מקים בארה"ב חברה, אבל עדיין שוכן בישראל ופועל מישראל, עדיין אהיה חייב מיסים לארה"ב גם כן?
אני אסביר
08/03/13 20:33
99צפיות
קיימת אמנת מס בין ישראל לארה"ב. זה גורם לכך שלא יתקיים מצב של כפל מס.

חברה ישראלית רשומה בישראל היא גוף משפטי שמשלם מס במדינה שבה הוא רשום ולכן אין הוא חייב במס במדינה בה הוא פועל.

חברה אמריקאית חשופה משתי בחינות עיקריות: מס פדרלי ומס מדינה state tax. רשויות המס האמריקאיות עשויות לדרוש ממנה מיסים עקב כך שהיא גם רשומה בארה"ב, גם פועלת בתחומי ארה"ב וגם נהנית מעסקאות בתוך תחומי ארה"ב.

יתכן ובמצב זה יהיה לרשויות המס האמריקאיות עילה לדרוש מחברה כזו מיסים בארה"ב.

והערת סיום: לאור המצב הזה אני ממליץ (שוב) לכל אחד שיש לו עסק הפועל באופן הזה להתייעץ עם מומחה למיסוי בינלאומי הבקיא גם במיסוי ישראלי וגם במיסוי אמריקאי וזאת על מנת להתמודד הם התאגרים המיסויים הצפויים לכל מי שמבצע עסקים באמצעות האינטרנט.
דווקא אצלי זה הפוך
08/03/13 21:02
47צפיות
לי יש חברה בארה"ב ורואה חשבון אמריקאי שמגיש לי את הדו"ח השנתי.
מס אני משלם בישראל כל עוד מרכז החיים שלי הוא כאן.
הרעיון הוא שאם ארצה לעבור לארה"ב הכול יימשך מאותה הנקודה.
האמנה מגנה עלי מתשלום מיסים לארה"ב, למעט מיסים פדרליים ואגרות.
פתחת חברה בארה"ב זולה לאין שיעור מעלוקות מוצצות הדם כאן, וזאת נקודה למחשבה.
אני אומר כך
08/03/13 22:40
47צפיות
וזו נקודה חשובה מאוד להבנה.

אני לא אכנס למה חושב ה IRS אבל אני יודע שה IRS מאוד רוצה שכל מי שמרוויח כספים בתחומי ארה"ב ישלם שם מס. ה IRS לא כל כך מתעניין באיך מתנהלת מערכת המיסוי בישראל ואמנת המס בים המדינות לא ממש מעניינת אותו.

יש בעת הזאת מערכת מוניטרית שמקבלת החלטות שאינן פועלות לטובת מי שאינו אמריקאי. הבעיה היא שעניין המסחר באינטרנט מקשה על המערכת בקבלת ההחלטות בנושא המיסויי.

בגלל העניין הזה אני פניתי לקב לת ייעוץ מקצועי שליבו הוא יועצי מס ישראלים אשר עובדים במקביל למערכת ייעוץ דומה אמריקאית.

צריך להבין שמה שהיה נכון לאתמול או להיום לא יהיה דומה למחר ולכן, כל מי שיושב על המדוכה וחושב שהוא מסודר, שלא יתפלא לו יעמוד בפנחי שוקת שובורה מחר בבוקר.

אני לא רואה את עצמי לא יועץ מס, לא רואה חשבון ולא עורך דין אבל הנסיון שלי תמיד הלך לפני וכל מה שאני אומר או כותב מסתמך על דברים שקרו או קורים בשטח ברגעים אלו ממש ואני מודיע לכל מי שהנושא הזה מעניין אותו שכל מה שהוא יודע על הנושא לא יהיה שווה הרבה מחר בבוקר.

בהצלחה לכולם והעצה הכי טובה שאני יכול לתת לכולכם היא לא  להירדם בשמירה..

ובכן
09/03/13 10:56
25צפיות
המחשבות שלך הידהדו לי שוב ושוב.
אני אתקשר עוד מעט לרואה חשבון שלי בארה"ב בתקווה שיעשה לי שיחת הרגעה.
אני יודע שלאחרונה אמזון התקשרו אלי ואמרו שהם אוספים ein מאנשים ואז הבאתי להם.
ששאלתי למה זה אמרו שזה חובה שהשיתו עליהם שלטונות המס ושאם אי פעם יהיה sales tax אז הרעיון הוא שאמזון ישדרו לרשות המיסים האמריקאית מידע על נפח לפי מספרי ה ein.
זה דיי דומה לפורמט הישראלי של pcn874 שבו רשויות המס מצליבות מידע על טרנזקציות וככה מגיעות לכל אלה שלא משלמים.
עצה
09/03/13 12:13
24צפיות
אל תפנה לרואה החשבון שלך כי סביר להניח שאם הוא לא פנה אליך עד כה הוא לא ממש מעודכן, יתרה מזו, הוא רדום כי השגרה הרדימה אותו.

פנה לגורם חיצוני לא תלוי שאין לו כרגע אינטרס ובקש ייעוץ בלתי תלוי המסתמך על המידע הרלוונטי נכון להיום. רצוי שזה יהיה משרד עורכי דין העוסק בתביעות וקשרים מול ה IRS

אלה הכי מעודכנים.
המרה לש"ח
08/03/13 12:38
93צפיות
אלהן לכולם

האם מישהו שם לב  באיביי התחילו לבצע המרה מדולר לש"ח  של המוצר ?

לפי דעתי ממש טוב וחוסך הפתעות קטנות של חישוב  

לפני לוחצים קנייה דרך פייפאל

שבת שלום
כן
08/03/13 13:04
64צפיות
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
אני לא בטוחה שאצלי הופיעה המרה בקנייה שביצעתי בלילה, אבל אולי זה מפני שאני משלמת בפייפל במטבע המקור וגם שלחתי לכתובת בארה"ב.
אני לא מתייחסת יותר מדי לחישובים שלהם כי הם מחשבים לפי השערים שלהם... בין כך ובין כך אני כבר רגילה לחשוב בדולרים לא מעט שנים, אז לא משנה לי.
לי זה נראה
09/03/13 14:09
38צפיות
כחלק מהכניסה של איביי לישראל - אז הם הולכים לשפר את הנגישות והממשק לישראלים.

בכל אופן התשלום הסופי נקבע לפי איך שהגדרת בפייפאל - המרה על ידי חברת האשראי או על ידי שער של פייפאל
Policy compliance
08/03/13 10:18
110צפיות
לפני כשבועיים קיבלתי אזהרת VERO  מאיביי
ואחד הליסטים שלי הוסר
כרגע הסטטוס שלי ב Policy compliance הוא "מדיום" (צהוב)

תוך כמה זמן הוא יחזור להיות "ירוק" והאם זה אוטומט ?  או שצריך להתקשר לדבר איתם ?
ת
08/03/13 10:58
78צפיות
היי אבשלום,
אתה יכול לראות אם תלחץ על medium את כל הפרטים , בד"כ זה יחזור להיות ירוק אחרי שנה
אין טעם לדבר אתם
לא צריך להגזים
08/03/13 12:09
89צפיות
בהחלט לא שנה. הזמן המקסימלי הוא חצי שנה כמדומני.

תלוי בפוליסי שהפרת, לאיביי יש פרק זמן שאחריו האזהרה יורדת והפוליסי חוזר למצבו הקודם, אם לא התווספו לך אזהרות אחרות באותו תחום או בתחומים אחרים.

את פרק הזמן המדוייק תוכל לראות אם תיכנס לפרטי הפוליסי או בלחיצה על ה medium הצהוב שלך או דרך ה dashboard. רואים את התחום שבו יש לך אזהרה, את הזמן המדוייק שבו קיבלת את האזהרה ואת התאריך שבו האזהרה תימחק.

VERO על הפרת זכויות יוצרים לוקח אם אני לא טועה 4 חודשים, הפרת סמל מסחרי זה עניין של 6 חודשים, שימוש בכלי נשק או דומיהם לוקח גם 6 חודשים..

סמל מסחרי - 6 חודשים
09/03/13 19:45
35צפיות
צודק עוזי ...
תגידו גם אצלכם
08/03/13 09:22
134צפיות
בכל ליסט רואים את הסכום מתורגם לשקלים ?
º
כן. פיצ'ר חדש של איביי
08/03/13 09:39
41צפיות
º
זה לא לפי שער פייפאל, אל תטעו.
08/03/13 15:41
29צפיות
קרה לי דווקא באמזון
08/03/13 11:31
68צפיות
הם התחילו להציע לי שירותי המרה אוטומטיית לשקלים (מובן שסירבתי והעברתי חזרה לדולרים... השער שלהם לא אטרקטיבי ויש לי ויזה כאן).
האם ניתן לפנות לאיביי בנתניה לפתירת בעיות
08/03/13 06:30
80צפיות
האם יש סיוע מאיביי נתניה בעברית?

מה מספר הטלפון שם?

תודה רבה מראש.
º
לא, אין אפשרות.
08/03/13 08:46
36צפיות
º
לא. חבל על הזמן שלך.
08/03/13 12:19
33צפיות
בעיה עם העלאת ליסט באיביי אוסטרליה
08/03/13 00:40
45צפיות
היי,
יש לי מספר חשבונות איביי.
בחשבון אחד העליתי את הליסט באיביי אוסטרליה והכל תקין.
בחשבון השני אני מנסה להעלות את הליסט ומקבל הודעה:
You can not submit your listing due to the following problems
Attention
Listing multiple items

You will need to open an eBay Store, be a PowerSeller or registered as a business seller to be able to list multiple items in one listing. Read more about listing multiple items.

אין לי בחשבון המדובר שום ליסט שכבר פורסם בעבר באוסטרליה.
מה יכולה להיות הבעיה לדעתכם?
יום שחור
07/03/13 23:56
185צפיות
אני עוד לא יודע איך לעכל את היום הזה, עבודה של חודשים ירדה היום לטמיון.
איביי נכנסו באמאמא שלי , הורידו לי ליסטים של חודשים , דפקו לי תלונות על הפרת זכויות יוצרים  בעיות עם מותגים ומה לא. ואני לתומי חשבתי שעשיתי הכל בסדר, לפי הספר , אבל מסתבר שלא.
כרגע אחרי יום מפרך זה נמצא מעבר לכוחותיי לנסות להתמודד עם זה , אז נכנסתי לפה רק לרגע לשחרר קיטור.
אני יודע שאני אשם אף על פי שעשיתי הכל "בתום לב" , הרווחתי ביושר את הTR, הענקתי שירות לקוחות מעולה אבל לא קראתי את כל השורות הקטנות במדיניות של איביי ושם נפלתי ונפלתי בענק.
נכון לרגע זה על מנת למזער נזקים , עצרתי את כל המכירות שלי עד שאבדוק בציציות של כל מוצר ומוצר.
אני עוד לא יודע להעריך את היקף הנזק אבל יש מצב שהוא כל כך גדול בהיקפו שאני לא אצליח לשקם את זה.
הרגשה נוראית , מתסכלת ומאד מאד מבאסת
לילה טוב, מצטער שקיטרתי
אמיר
פירוט
08/03/13 00:15
154צפיות
מה זה אומר נזק בלתי הפיך?

מה מעמד ה policy compliance ?

אילו הודעות קיבלת מאיביי?

בקיצור, הבא פרטים יבשים על מצב החשבון ונדע להעריך האם אתה בהיסטריה בלתי רצונית או שמא ניתן להמשיך ולעבוד.
פרט קצת יותר , מה קרה ?
08/03/13 00:42
149צפיות
אני גם מכיר את התופעה הזו, גם לי נסגר חשבון של 4 שנים עם 100% חיובי על שטויות.
מה קרה בדיוק? אולי אפשר לעזור , ואם לא - לפחות נלמד כולנו מהמקרה.
אין דבר כזה סגירת חשבון על שטויות
08/03/13 00:57
138צפיות
מספיק כבר עם המנטרה המטופשת הזאת.
ת
08/03/13 09:39
145צפיות
בוקר טוב,
מכיוון שנראה לי שהנזק למוצר הוא בלתי הפיך אין שום בעיה לחשוף את כל הפרטים.
לפני מספר שבועות התחלתי למכור במספרים קטנים וב"חצי כוח" חבילות של  פרונטליין טיפות לפרעושים לכלבים. זאת בנוסף למוצר אחר שקרא אדוונטג של חברה עולמית גדולה שנמכר יפה כבר מספר חודשים רב.
אני מוכר בעיקר בUK ונורת האזהרה הענקית שהתעלמתי ממנה היא שאני היחיד שמכר פרונטליין בUK.
לפני מספר ימים העליתי ליסט גדול ומושקע של פרונטליין בUK מה שהוביל שלוש דקות אח"כ למכירות מטורפות.... פשוט ההזמנות התחילו לזרום בטירוף והלכתי לישון מחייך
והתעוררתי להודעה שהליסט הוסר על ידיי איביי כי פרונטליין אסור למכירה בUK. מה שהוביל כמובן למבול של קייסים והודעות מלקוחות שהזמינו את המוצר (כמובן שלכולם נשלחה הסחורה ואני עסוק כל הזמן בלענות בהודעות הרגעה ללקוחות שחלק מהם קנה הרבה פריטים בהרבה כסף).
כשאני בטוח זה , כולי מותש ומבואס
קיבלתי שוב הודעה, הפעם על הליסטים של אדוונטג שהורדו מUK ומCOM כי קיבלו פנייה מחברת BAYER שאוסרים עליי למכור את המוצרים שלהם במדינות הללו.
הליסטים הורדו 6 שעות לפני שמכרזים עם הפריטים האלה הסתיימו וגם פה מדובר בנזק של מאות דולרים במיידי ועוד הרבה בעתיד.
כמובן שכרגע ה Policy complaince  הוא LOW ומאתמול בבוקר לא מכרתי מסמר (יש לי עוד עשרות פרטים למכירה).
אני מוכר עם ציון 200 , 100% חיובי , TR ו TOP SELLER..

מסקנות שלי עד כה מהאירועים:
לא להתעסק עם חומרים וטירנריים, רפואיים, טיפוח וכו... בעלי פוטנציאל נפיצות גבוהה.
לא להתעסק עם מוצרים של מותגים עולמיים חובקי עולם.
אמיר
עוד קצת
08/03/13 09:44
132צפיות
כמובן בעקבות פתיחת קייסים בפייפאל , גם כספים שלי שם מעוכבים עד שלא ייסגרו וייפתרו הקייסים
בלי קשר - קצת על תעשיית הזיופים
08/03/13 10:13
123צפיות
כרגיל...
08/03/13 12:17
132צפיות
מעבר לטעות שעשית, נכנסת להיטריה מיותרת ולא רלוונטית.

שום דבר לא אבוד ולא נוצר נזק בלתי הפיך. לא לחשבון שלך בכל אופן.

מצב הפוליסי שלך סביר, אתה תחזור לפוליסי ירוק בתוך כמה חודשים את תקפיד על עבודה נכונה.

מה שכן, אתה צריך ללמוד ממה שקרה.

מוצרים מהסוג שמכרת מועדים לפורענות גם מהסיבה שחברות שמייצרות אותן בדרך כלל קובעות VERO עליהם בגלל נושא רישוי הפצה למינהו וגם בגלל שמוצרים כאלה חייבים ברישוי רפואי, באירופה של האיחוד ובארה"ב של ה FDA.

אלו נושאים שרצוי מאוד לבדוק וקל לבדוק אותם לפני שנכנסים לתחום שנכנסת אליו, כמו לתחומים אחרים, ממותגים במיוחד.

לדוגמא, מוצר דומה שנמכר בארה"ב הוא בעל אישור FDA למכירה רק באריזה ספיצפית שכוללת מספר אמפולות. כל נסיון מכירה של אותו מוצר באמפולות בודדות שפורקו מהמארז המקורי גורמת להורדת המכירה...

מה שתעשה עכשיו הוא איתור כל הקונים שלך דרך האימיילים שקיבלת, משלוח מייל הרגעה+ פרטי משלוח וקישור לדואר ישראל על מנת שיוכלו לוודא שאכן הזמנותיהם נשלחו.

כשהמהומה תישך, שב עם עצמך, עשה הערכת מצב ברגוע, החל לחפש מוצרים חדשים שזה דבר שממילא כל מוכר באיביי צריך לעשות במיוחד כשהמוצרים שלו נמכרים בהצלחה מהסיבה הפשוטה שאין דבר כזה מוצר לנצח וכל מוצר שכזה מגיע יומו לרדת מסדר היום מסיבות שונות ומשונות.

בהצלחה ושבת שלום.
מצער לשמוע
08/03/13 15:38
89צפיות
וכמו שכבר אמרו לפניי- לפעמים עדיף להתרחק מהמותגים הגדולים , כי זה מתכון לצרות.
אתה רוצה לשמוע קטע?
אני מכרתי פקקים עשויים סיליקון - שאפשר להשתמש איתם על מנת לסגור בקבוק בירה חצי מלא וכו'.
מי היה בכלל חושב שיש אדם שהפטנט הזה שייך לו?!
גם לי אחרי מכירה די מוצלחת , הורד הליסט ואיביי הפנו אותו לקבל אישור מכירה ומהיצרן.
מסתבר שהבנאדם אשכרא הלך ורשם על זה פטנט.
בקיצור - אי אפשר לדעת מאיפה תצוץ הבעיה הבאה באיביי.
בהצלחה, ומקווה שבעסקי הפרונטליין הכל בסדר - גם הכלבה שלי משתמשת בזה.
פרונטליין
08/03/13 16:40
99צפיות
מכיוון שיש לי מלאי לא מבוטל הייתי שמח להעיף אותו בCOM. ראיתי שהוא נמכר שם בעשרות ליסטים כולל ליסטים ותיקים מישראל. איפה אני יכול לעשות בדיקה מדויקת ואמינה שתאשר לי אם אני יכול למכור אותם שם ?
ועוד טיפ קטן כי הכול כבר נאמר מעליי
09/03/13 11:02
50צפיות
קצת פחות סטרס. החשבון לא גמור. אפשר לתקן אותו. ההפך - זה יהיה יותר כיף להחזיר לו את החיים.
ואל תסיק מסקנות גורפות על תחומים שלמים. אפשר למכור מוצרים וטרינריים לכלבים - פשוט צריך לבדוק בשבע עיניים. זה הכול.
º
איזה קרציות !
08/03/13 16:33
46צפיות
העברה לחול כסף
07/03/13 23:53
52צפיות
שוב אותה בעיה שהעלתי לפני כשבוע
העברתי 600 דולר לדרום קוריאה לפני שבועיים בהעברה בסוויפיט
הבנק שלי טוען שהכסף נשלח והגיע
הספק טוען שהכסף לא הגיע
מה עושים ?
ואם רימו אותי יש למי לפנות ?
אני מעריך שהכסף באוויר ולא התקבל
בבנק אמרו לי שאפשר לנסות למשוך את הכסף ( אם הוא באוויר )
אבל בהנחה שאולי רימו יש למי לפנות ?
טוב
08/03/13 00:17
41צפיות
פנה לבנק שלך ובקש מהם שיצרו קשר עם הבנק שקיבל את הכסף לכאורה ויבקשו מהם אישור לכך שהכסף הגיע/לא הגיע.

על פי זה תדע האם עקצו אותך או שמא התרחשה בעיה בהעברה.

מנסיון אני יכולמלומר לך שאם הכנסת את פרטי ההעברה כמו שצריך ללא טעויות, אין מצב שהכסף לא יצוץ באחת משתי האפשרויות: או בצד המקבל או בצד השולח אם ההעברה לא עלתה יפה.

זה לא לוקח מכמה ימים לכל היותר.
º
תודה
08/03/13 08:09
8צפיות
מנסה לקנות לראשונה באייבי...
07/03/13 23:29
84צפיות
אמ... הזמנתי פריט אחד, ונראה לי שדווקא הסתדרתי. עשיתי את כל הצעדים שבוקשו והכל נראה סבבה.
ניסיתי להזמין עוד פריט ואיביי כתבו לי שאין אישור מהמנפיק של הכרטיס אשראי שלי או משהו כזה, לא זוכרת תמילים המדויקות. לא הבנתי למה זה קרה, וניסיתי שוב, והם כתבו את אותו הדבר.
ואז אני נכנסת למייל שלי ורואה הודעה שאומרת ש"זכיתי" בפריט השני, זה שלא הצלחתי לשלם עליו. מה זה אומר בכלל?
º
שאולי חרגת ממסגרת האשראי שלך.
08/03/13 00:30
35צפיות
אז מה אני צריכה לעשות?
08/03/13 01:09
52צפיות
כאילו, מה הם רוצים בזה...
באמת קיבלתי משהו בחינם?
או שעכשיו הם יחייבו אותי להמשך?
כאילו, מה זה אומר זכייה באיביי ומה אני אמורה לעשות בנידון.
להתקשר בבוקר לחברת האשראי
08/03/13 02:26
42צפיות
כתבת שזו הפעם הראשונה שהזמנת מאיביי, האם זו גם הפעם הראשונה שאת מזמינה מאתר בחו"ל?
אני יכולה להעיד מניסיוני שלפני כעשור הייתי במצב דומה: באישון ליל הזמנתי לראשונה מחנות מקוונת כלשהי והצלחתי לקנות שני פריטים אבל בשלישי קיבלתי דחייה ונחסמתי. מתוסכלת הלכתי לישון, ובבוקר תכננתי להתקשר לחברת האשראי אבל הם הקדימו אותי. בשיחה התברר לי שהואיל וזו הייתה הפעם הראשונה המחשב שלהם פשוט הקפיץ אזהרה וחסם את הכרטיס ליתר ביטחון, למקרה שפרטיו נגנבו. תכלס, טוב מאוד שעושים זאת. ברגע שווידאו שאלה הזמנות שלי שחררו אותו ומאז חרשתי עליו כהוגן ללא בעיות...
מדינות עם דואר בעייתי
07/03/13 23:26
42צפיות
יש לי ליין של מוצרים שכדי לשמור עליהם זולים ככל שניתן, אני מעוניין לשלוח אותם בדואר רגיל ללא מספר מעקב (ואם תהיינה אבידות פה ושם, לא נורא).

שאלתי היא, האם יש מדינות שמראש ידוע שהדואר שם בעייתי ולא כדאי לשלוח אליהן בכלל (אם אין מספר מעקב)?

תודה
העברה בנקאית לחול, באיזה בנק זה יוצא הכי זול?
07/03/13 21:30
40צפיות
מבחינת עמלות. מישהוא יודע מניסיון? והאם זה משתנה מסכום לסכום או שזה קבוע?
תודה לעוזרים.
º
פנה לפורום בנקאות ופיננסים
08/03/13 00:58
15צפיות
מישהו עובד/מכיר את השירות של אמזון FBA
07/03/13 19:45
58צפיות
אני חושב על להשתמש בזה מדי פעם בודק קצת ואז יורד מהרעיון, אשמח לשמוע המלצות או דעות של אנשים על השירות.

האם יש שירות לוגיסטי אחר דומה בארה"ב?

תודה
עובד עם זה
08/03/13 00:20
45צפיות
מאוד מאוד מרוצה.
קח בחשבון שאם אין לך 60% רווח לפחות אין לך מה לחפש עם fba. העמלה שלהם+עלות המשלוח למחסנים שלהם תופסת בין 15-20% מהרווח שלך.
חיסרון נוסף הוא שאם יש לך מלאי של 100 חתיכות, הם אומרים לך לשלוח 30 לאינדיאנה, 30 לאריזונה ו-40 לפילדלפיה, ואם אתה רוצה לשלוח הכול לאותו מקום אתה משלם עוד עמלה.
חיסרון אחרון הוא שכל קמט, פיפס או פרומיל של בעיה עם המוצר, הם נותנים לך ברירת מוות - להשמיד את המוצר (והם חתיכת חריאטים, אתה רואה שפתאום אמזון מוכרת אותו בעצמה כמוצר פגום) או לשלוח לך אותו על חשבונך לכתובת בארה"ב.
מעבר לחסרונות שמניתי - השירות הוא אחלה בחלה!
החסרון הגדול
08/03/13 00:23
55צפיות
הוא העובדה שאמאזון הפכה לזירת התגוששות תמחירית בין המוכרים במרקטפלייס וכך אתה מוצא את עצמך עם כמות על המדף שם כשהמתחרים שלך מוכרים במחיר שאתה מפסיד בו..

להם, בדרך כלל יש יתרון כי הם אמריקאים ויש להם כתובת למשלוח בחזרה במקרה של חוסר הצלחה במכירות.

רצוי לשלוח רק אם יש לך מוצר מנצח.
צודק מאוד עוזי
08/03/13 00:30
35צפיות
אם המוצר לא fast moving חבל לך על הזמן!
משיכת כסף מפייפאל לבנק
07/03/13 19:15
43צפיות
היי אני עומד לבצע משיכה ראשונה ודיי גדולה מהחשבון פייפאל לחשבון בנק שלי אני רוצה לוודא שאני לא טועה בהזנה של הפרטים.
שאלה אחת ודיי מפגרת, בשם של הבנק (לאומי) מספיק לרשום Leumi  ? או שיש איזה נוסח קבוע שצריך לרשום שרק אותו פייפאל תזהה ?
תודה
º
תיכנס לאתר לאומי ותעשה משם קופי פייסט
08/03/13 01:00
14צפיות
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום