•צוואר רחם מקוצר והרבה שאלות
אמא של לולי תעלולי
14/03/13 07:27
201

הי בנות, אני בהריוני השני בשבוע 20, לאחר שבבדיקת רופא נשים (בדיקה שגרתית) נמצא אצלי צוואר רחם מקוצר 20 מ"מ, נשלחתי למיון, שם לא נמצאה פתיחה ולכן שוחררתי הביתה עם נרות פרוגסטרון והמלצה למנוחה, אני רק בחודש חמישי, האם עכשיו אני אמורה לצאת לשמירה עד סוף ההריון? מה לדעתכן יהיה התהליך? כמובן שעברתי שם למעקב בהריון בסיכון גבוה (אסף הרופא). בהריון הראשון הייתי בשמירה משבוע 28 שוב עקב אותה בעיה, צוואר רחם מקוצר וצירים מוקדמים אז טופלתי בפרסולט וצלוסטון להבשלת ריאות.
שאלה נוספת: הבוס שלי לעבודה טוען ששמירת הריון זהו עניין של תפיסה, וטרח לעדכן אותי כשסיפרתי לו על ההריון שבמידה ואזדקק לשמירה גם בהריון זה לא יוכל להמשיך להעסיק אותי ויאלץ להגיע איתי להסכם, האםידוע לכן מה החוק מאפשר לו?
תודה ויום נעים.
•הבוס שלך טועה
עינב וזהו
( לעסק שלי )
14/03/13 09:31
110

ואם הוא מזמן אותך לשיחה על "הסכם"- קחי איתך מכשיר הקלטה ואז תתבעי אותו!
אסור לו לפטר אשה בהריון. לא משנה אם היא בשמירה או לא
שמירה זה לא עניין של תתפיסה. את במצבך חיבת שמירה... אם הוא מוכן ללדת פג- שלא יאפשר שמירה לאשתו....
הוא כ"כ חצוף.... הוא אפילו לא משלם את שכרך בשמירה אלא רק את התנאים בסוציאליים (פנסיה וקרן השתלמות)
•את בטוחה שמשלמים תנאים סוצאלים?
mica35
14/03/13 13:32
70

אני ממש לא מתמצאת בחוק, אבל חברה שלי שעובדת בתעשייה האווירית (מקום מסודר, אני מניחה) היתה בשמירה לפני כמה שנים וגילתה שלא משלמים לה פנסיה וכו'. היא הפרישה עצמאית על כל התקופה הזו.
•החל מ1.9.08
עינב וזהו
14/03/13 14:02
75

ואני בטוחה כי הייתי חלק מהתהליך של תיקון התקנות שיחייבו את המעסיקים לכך

בשמירה הראשונה שלי אכן לא היתה חובה כזו (זה היה בשנת 2007). זה עצבן אותי ויצרתי קשר אז עם ח"כ שלי יחימוביץ וח"כ גדעון סער (שהיה יו"ר הועדה לקידום מעמד האשה) . המצב היה שהיה חוק שחייב להפריש סוציאליות אבל ה היה תלוי בתקנות ששר התמ"ת היה צריך לתקן. והוא לא עשה את זה שנים... בעזרת 2 עורים פרלמנטרים של הח"כין הנ"ל הצלחנו תוך שנה לתקן תקנות שחייבו את המסיקים לשלם את זה
זו התקנה
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/BF6B46E0-B292-4... •היא ילדה ב2009
mica35
14/03/13 16:33
49

היא ילדה איתי למרות שהתל"מ שלה היה הרבה יותר מאוחר, ולכן אני זוכרת, היא ילדה במרץ אני מניחה שהיא היתה בשמירה בתחילת 2009 אולי קצת מסוף 2008.
מוזר שהיא לא קיבלה, לפי מה שאת אומרת על סמך החוק היתה אמורה לקבל. חשבתי שהתעשייה האווירית מקום מסודר יותר. אני אשלח אותה לבדוק, אולי יכולה להוציא מהם משהוא רטרואקטיבית.
•זה היה תחילת יישום החוק
עינב וזהו
14/03/13 16:49
44

והרבה מעסיקים לא ידעו ולכן הפרו אותו
זה עדיין לא אומר שזה היה חוקי
אני למשל חידשתי בנושא לחשבת שכר של ארגון שמעסיק 12,000 עובדים....אחד המקומות הכי מסודרים בעולם. בכל מקרה אםהיא עדיין שם- שתבקש את הסכומים האלה לפחות שיופקדו עכשיו
•האם מישהי יודעת
07yuli30
13/03/13 22:09
234

הי בנות, אבדתי את התינוק שלי בבשבוע 23 עקב מיעוט קיצוני של מי שפיר- אף אחד לא יודע או מבין מה קרה, האם מישהי יודעת לענות לי כאשר יגיע בה' היריון הבא- האם הוא יוגדר כהיריון בסיכון? האם יהיו קצת יותר בדיקות?
תודה
•כן, אבל לפני כן
עינב וזהו
( לעסק שלי )
13/03/13 23:08
154

גשי לעשות בירור קרישיות יתר מלא. יש בהחלט קשר בין מיעוט קיצוני של מי שפיר לבין קרישיות יתר לא מטופלת (ואז נוצרת אי ספיקת שיליה שמביאה למצב הזה)
במיוחד אם העובר עצמו היה בריא וללא בעיות בכליות ו/או במערכת השתן ו/או נשימה
•משתתפת בצערך
מעיין ברכה
14/03/13 07:08
112

ידוע מה הסיבה למיעוט?
חשוב מאוד לנסות לברר את הרקע. אני מקווה מאוד שהשליה נלקחה לפתולוגיה.
אצלי, אחרי שני הריונות עם העדר מי שפיר (אחד הסתיים בנס, שני האובדן בשבוע 28) טופלתי בקלקסן כי הרקע היה שלייתי וההריון אמנם היה בסיכון אך התנהל טוב יותר והתוצאה היא ילד חי ובריא.
•בהמשך לנושא מיעוט מי שפיר
07yuli30
14/03/13 07:57
96

קודם כל תודה מעיין ועינב,
השילייה נלקחה לבדיקת קריוטיפ סיס שילייה- האם זאת הבדיקה שעליה את מדברת מעיין- פתולוגיה?
לגבי קרישתיות יתר- מי אמור להפנות אותי? רופא נשים?
העניין של מיעוט שפיר היה ממש לא ברור- בכל הסקירות העובר היה ממש בסדר, בסקירה מורחבת הרופא כן ראה שהכליות תקינות אך ראה הסתיידות בכבד.
בביה"ח לא ידעו להחליט וודאי והתווכחו בניהם אם יש כליות או אין, בסוף הרופא סגר על כליה אחת בספק, וכל מני הסתיידויות כשנגרמו כתוצאה ממיעוט מי ששפיר.....השאלה הגדולה היא למה היה מיעוט מי שפיר ואיך זה נגרם? ואת זה אני מבינה שאני צריכה לבדוק דרך השלייה או קרישתיות יתר?
שוב תודה
•השיליה
עינב וזהו
14/03/13 09:29
64

קשורה לקרישיות יתר
למי שיש קרישיות יתר לפעמים השיליה לא מתפקדת טוב (או בכלל לא מתפקדת) ואז כמות המים קטנה או פשוט לא קיימת. זה גם עלול לגרום להפסקת דופק
קרישיות יתר גורמת לקרישים קטנים "לסתום" את השיליה וכך בעקיפין להעדר מי שפיר
בד"כ במצבים כאלה שולחים את העובר ואת השיליה לפתולוגיה (כל אחד בנפרד) כדי לוודא- האם לעובר היו כליות תקינות ומה היה מצב השיליה
בו זמנית את צריכה בירור קרישיות יתר. יש רופאי נשים שיטענו שאין קשר בין מיעוט מים לקרישיות יתר. תתעקשי! אפילו תעשי פרטי אם יש צורך
עם התוצאות אני הייתי ניגשת למומחה הכי רציני בתחום- פרופ' קופרמינץ
•העובר נלקח לפתולוגיה?
מעיין ברכה
14/03/13 15:26
45

חשוב מאוד להכריע בעניין הכליות ומצבן.
ºכן מחכים לתשובות של הניתוח
07yuli30
14/03/13 19:25
17

ºהאם הבדיקה היא לא בסל שצריך להתעקש?
07yuli30
14/03/13 12:34
29

•אני מניחה שהתכוונת לבדיקות הקרישיות
עינב וזהו
14/03/13 12:40
47

אז כן- חלקן לא בסל. בלי קשר- גם אם יאושר לך זה לא בסל וחלקן בתשלום. יש קופות שמממנות את זה- אבל אז יותר קשה להשיג אישור (למשל במכבי) ויש כאלו שלא צריך יותר מדי אישורים אבל לא מממנות (למשל בכלית)
יש משהו כמו 5-6 בדיקות שלא בסל וזה עולה בין 1000 ל-1500 ש"ח (תלוי איפה נבדקים). אני קיבלתי החזרים מהביטוח הפרטי שלי
•גם וגם
07yuli30
14/03/13 15:15
31

כבר שילמתי עבור בדיקת קריוטיפ- הקופה כמובן מסרבת להשתתף אבל בזה אני אתעסק כשיהיו לי כוחות נפשיים,
אני רוצה לברר אם את מכירה עוד בדיקות שאולי מומלץ לבצע, עוד מעט יהיו תשובות של ניתוח של העובר אולי זה יתן איזה מענה.
האם את יודעת כמה זמן לוקח עד שמקבלים תשובות של בדיקת קריוטיפ?
תודה
•ריבוי מי שפיר
מילי19811
13/03/13 15:39
141

שלום לכולן,
בוגרת לשעבר פורום הריון לאחר טיפולים,
שוב בהריון, עד עכשיו הכל היה נראה תקין
בבדיקת מעקב האחרונה הממצאים:
שבוע 28+6 עובר מתאים ל29+4
מי שפיר AFI 23
העמסת סוכר 50 138
בסקירת מע הראשונה אגני כלייה 3 מ"מ בסקירות מאז תקין
לכאורה הכל בטווח הנורמה (בגבול העליון)
הרופא לא התרגש בכלל ואמר לחזור למעקב רגיל עוד חודש
אני לעומת זאת לא רגוע כמוהו,
אין לי עבר של סכרת הריון (אומנם יש במשפחה). בהריון הקודם הסוכר היה תקין, אבל היו צרות אחרות.
מה אתן אומרות? זה המון מים... גם אם הוא טעה במדידה (הוא מאוד מיהר, כל הבדיקה +מדידות לקחו פחות מדקה)
אך עדיין ניכר שיש הרבה מיים...
למישהי קצת הערות? עידוד?
•הרופא לא שלח אותך להעמסת סוכר של 100 גרם?
pixie lul
13/03/13 15:53
58

יש רופאים שהיו שולחים אותך להעמסה מלאה עם תוצאה של 138 ב-50 גם ללא ריבוי מי שפיר. לדעתי זה הצעד הבא שצריך לעשות.
•לא היתה המלצה להעמסה נוספת
מילי19811
13/03/13 15:56
55

הוא אמר שאם אני רוצה למען השקט שלי, אני מוזמנת
הוא לא רואה דחיפות או הכרחיות בשלב זה.
אוף.... אני שונאת רופאי קופה
•זה רופא של הריון בסיכון??
pixie lul
13/03/13 16:03
67

יש מצב ללכת להתייעץ עם עוד רופא?
אם לא - הייתי אומרת לו שאני רוצה העמסה של 100. אני בעקרון מחבבת רופאים שאינם לחוצים, אבל פה זה כבר קצת נראה כמו שנטי מוגזם, לטעמי.
•זה לא ממש שנטי מוגזם....
עינב וזהו
( לעסק שלי )
13/03/13 18:35
96

נכון שריבוי בד"כ יביא להמלצה של העמסה
אבל כיום מקובל לראות בהעמסת 50 עד 140 כתקינה
•רק מערך הסוכר לא היתי מודאגת
מילי19811
13/03/13 20:03
63

אבל, את לא חושבת ששילוב שלושת הפרמטרים סוכר, ריבוי מים וגודל עובר, כן מצריכים לפחות העמסה של 100 ובדיקה יותר תכופה מאשר פעם בחודש מעקב רגיל של כמות המים???
•נכון...
עינב וזהו
13/03/13 20:28
58

אל כאמור- זה לא מופרך שאין שום בעיה- למעשה 50% מהמקרים הם בלי שום בעיה
אני כן הייתי בודקת (למען האמת לא הייתי עושה העמסת 100 אלא עקומת סוכר במשך 2-3 ימים)
•אצלי היה משהו דומה בהריון הקודם
ממירוע
14/03/13 21:30
60

היה AFI 24
ראש קצת גדול
כן שלחו אותי לבדיקת סוכר 100 שיצא לה תוצאה תקינה מבחינת סכרת אבל מוזרה מבחינת ההגיון (הבדיקה השלישית יצאה עם סוכר יותר נמוך מהבדיקה הרביעית)
בכל אופן, כל זה הוביל אותנו לסחרחרת מטורפת של בדיקות וא"ס כולל MRI ויועצת גנטית שלחצה אלינו בהיסטריה לעשות מי שפיר כולל צ'יפ.
אנחנו החלטנו לקטוע את הטירוף בשבוע 35 ולהפסיק את הבדיקות (אחרי התייעצות חוזרת שוב ושוב עם ד"ר נדג'ארי שאמר לנו שהעובר תקין לגמרי) ולבסוף אכן ילדתי ילד מתוק ובריא (בן שנתיים וקצת) שהיה צריך לעבור עוד א"ס בגיל יום, כדי שכולם יהיו רגועים שהכל בסדר...
והמסקנה שלי מכל הסיפור.... עודף בדיקות הוא גם לא בריא... תמיד יש משהו שהוא על הגבול/ לא בדיוק בסדר/ לא יודעים בדיוק מה הוא אומר... ואז נכנסים להיסטריה על כלום. זה מוסיף המון המון לחץ להריון ויכול גם להוביל להחלטות שגויות.
אם את סומכת על הרופא שלך... בסך הכל התוצאות תקינות (הן אפילו לא על הגבול כי הגבול הוא 24 וזו בדיקה מאוד סובייקטיבית), אני במקומך הייתי עוזבת את זה ככה... תעשי עוד שבוע שוב בדיקה של המים - אצלנו אחרי שבוע זה כבר הסתדר כדרך אגב ואחת הסיבות שגיליתי שיכול להיות AFI גבוה פשוט כי התינוק השתין קצת קודם לבדיקה....
אם הכל יהיה בסדר עוד שבוע, תרגיעי... אם יוצא לא תקין (מעל 24) כבר תהיי במקום אחר גם מבחינת הרופא...
בהצלחה בכל אופן

•אני על ריבוי יותר קל נשלחתי לעשות
יבשה מרוחקת
16/03/13 22:09
43

את המלאה שלוש פעמים בהריון.
התינוק שלי היה גדול (נולד יומים לפני התאריך מעל 4) ושיגעו אותי כל ההריון שהוא גדול. והכל בסדר.
•

לאנדוקרינולוג שמתמחה
נתי 3011
13/03/13 15:15
69

בבלוטת התריס והריון.
אני בהריון תאומים בשבוע 13 ולראשונה בחיי התחילו בעיות עם בלוטת התריס ועלייה באנזימי כבד.
מחפשת אנדוקרינולוג שעובד עם הכללית מושלם ( בציבורי בכללית לא מצאתי תורים מהיום למחר) סבלני ויסודי.
כרגע לא יודעים ממה הבעיה וחשוב לי לא ליפול על מישהו שיחפף ויפספס את הבעיה.
תודה
•פרופ' זלוצובר
עינב וזהו
( לעסק שלי )
13/03/13 15:20
40

הוא היחיד בארץ המחזיק ב-2 התמחויות רשמיות של גניקולוגיה ואנדוקרינולוגיה. ולכן מבין מאוד בקשר להריון וממש לא מחפף
אני חושבת שמקבל דרך היעוצים של המושלם ברמת אביב
•תודה עינב
נתי 3011
13/03/13 19:50
31

אני תוהה אם לא כדאי ללכת לאנדרוקרינולוג שעיקר ההתמחות שלו היא בלוטת התריס?
מפחיד אותי שלא יימצא הסבר למצב וההריון יפגע.
תודה
•מצבעכוז שבוע 32 + 3
בדרך כלל סמויה
13/03/13 12:20
134

שלום לכולן,
אני בהריון בסיכון (קרישתיות וסכרת). הכל בסדר, למעט הדאגות (שלי). העובר שלנו משחק איתנו.
בשבוע 30 היה במצג עכוז. בשבוע 31 היה במצג ראש וכעת הוא שוב במצג עכוז.
כל כך רציתי עוד לידה נרתיקית, עוד חויה וכעת, אני לא יודעת איך להתייחס לזה ואיך לקבל את זה.
מישהי עברה היפוך באיכילוב (גם אני מטופלת על ידי קופרמינץ).
השליה אצלי קדמית וגם זה מדאיג, וגם הקלקסאן.... בקיצור, אני חסרת אונים....
אשמח לעצות.
•זה עוד מוקדם!
pixie lul
13/03/13 15:55
62

העובר התהפך לפני שבוע בערך - סימן שעוד יש לו מקום והוא יכול להתהפך שוב. יש עוברים שמתהפכים גם בשבועות הרבה יותר מתקדמים. לדעתי עוד אין צורך לחשוב על היפוך וקיסרי - נסי את התרגילים המומלצים להיפוך (הליכת דוב, זחילה על שש - יש עוד תרגילים ברשת, תוכלי לחפש).
•אני מאוד מודאגת...
בדרך כלל סמויה
13/03/13 18:15
41

אני כבר מפקפקת בכלל בעובדה שהרופא ראה באמת שהעובר היה במצג עכוז בשבוע שעבר...
•אני הלכתי להיפוך באיכילוב
ממודיעין
13/03/13 17:47
74

בשבוע 37+ בסוף לא עשו לי כי היה מאוחר מידי. הייתי כבר עם פתיחה ועכוז מבוסס באגן. מהרושם שקיבלתי הרופא שעושה את ההיפוך ( ברח לי שמו) מאוד מקצועי.
שבוע 32 ממש מוקדם להלחץ, העובר קטן ויש לו הרבה מקום להסתובב...
מקווה בשבילך שיתהפך.
•פתיחה מונעת היפוך???? לי תמיד יש
בדרך כלל סמויה
13/03/13 19:11
68

פתיחה ומחיקה כבר בשבוע 35. מה עושים?
את מתכוונת לפייזר מאיכילוב?
שמעתי שקנטי ממאיר הכי טוב בארץ...
•לא זוכרת את השם...
ממודיעין
13/03/13 19:17
54

זה מה שנאמר לי. פתיחה 2 וחצי- 3...
היה לי גם קיסרי קודם ושיליה קדמית...
ºאוי! גם לי יש שליה קדמית...
בדרך כלל סמויה
13/03/13 21:12
43

•אל תילחצי כ"כ , זה באמת מוקדם...
ממודיעין
13/03/13 21:19
49

קחי את הזמן... בשבוע 35+ תעשי מה שאפשר ( עמידות נר וכו') אפשר גם לנסות שיטות טבעיות של מוקסה, דיקור , רפלקסולוגיה. ולנסות לגשת להיפוך חיצוני.
אצלי היה מכלול של התוויות שהורידו את הסיכוי משמעותית. שיליה קדמית כשלעצמה לא מהווה בעיה רק מפחיתה סיכויי הצלחה.
אם אחרי כל זה העובר יהיה במצג עכוז אז כנראה שיש לכך סיבה...
יהיה בסדר.
•זה עוד כ"כ מוקדם
עינב וזהו
( לעסק שלי )
13/03/13 22:50
55

אמרתי לך בפרטי- יש עוד זמן
לחץ, מתח וחרדה בהחלט פוגעים באיכות חייך
יש דברים עליהם ניתן לשלוט. התמקדי בהם ולא במה שלא ניתן
אישית- עם כל אהדתי לאיכילוב- לא הייתי עוברת שם היפוך, הם לא עושים את זה יום יום בכמויות ולכן סיכויי ההצלחה יורדים (קיימים אך יורדים. וזה לא שהרופא המהפך שלהם לא טוב אלא כאמור- פחות מנוסה), בטח לא במצב בו יש שיליה קדמית. אלא רק במעייני הישועה או מאיר.
יש לי חברות דולות שטוענות שיש גם היבט רגשי למצג עכוז- שוה נסיו לעבוד גם על זה ולו רק אם יש בזה שמץ של צדק- בטוח שזה יעזור לך לא לחוות את כל השבועות האלה בחרדה
•זה ממש מוקדם
מעיין ברכה
14/03/13 07:13
55

ועצם זה שהוא משחק ראש עכוז מראה שיש מקום ומספיק מים ואין סיבה של ממש שלא יהיה ראש בבוא בעת.
תמשיכו בטוב.
•עוד עשרה ימים מתחיל שבוע 34
בדרך כלל סמויה
14/03/13 18:21
58

ואז הבנתי מתרחשת נקודת אל חזור, שכן אז כבר קשה לעובר להתהפך.
אז איך בדיוק יש הרבה זמן?
•אל-חזור?
עינב וזהו
14/03/13 19:12
76

זו קצת הגזמה.... יש עוברים שמתהפכים גם בשבוע 38 מעצמם
ועובדה שהיפוך חיצוני עושים רק משבוע 37
והיפוכים ברפואה משלימה עושים ב34-35
זה ממש לא "אל חזור"
•זה מה שהבנתי ...
בדרך כלל סמויה
15/03/13 20:00
40

אני מודה שההבנה הגיעה בעיקר מקריאה באינטרנט.
התסכול הוא שכל ההריון השליה היתה נמוכה. ועכשיו כשהיא עלתה (היא עדיין נמוכה, אך לא מגיעה לפתח ובכל מקרה העכוז מקדים את השליה, כך שההנחה היא שהראש יקדים אותה גם), הוא לא מתהפך לו...
אני מבינה שבשלב הזה (כמעט שבוע 33) אין הרבה מה לעשות חוץ מתרגילים, נכון?
•גברתי לרדת על הבירכיים
MAMALY
16/03/13 22:15
72

זו לא בדיחה
זה אמיתי לגמרי
ללכת על 4
אני שמתי ספוגים על הבירכיים כי זה כואב.... והלכתי על 4 בבית כמובן שעות שלמות לכל מקום
זה מושך את הבטן למטה
מגדיל את האגן
יש יותר מקום לתינוק להסתובב בהנחה שהוא יכול לעשות את זה
זה לא בדיחה זו המלצה של רופא מאוד רציני ובכיר חשבתי שהוא צוחק עלי
הייתיב שבוע 33 ועוד 5 ימים
האפרוח התהפך.
חזר למצג ראש
שככה יהיה לי טוב
•אני הולכת לקנות מגיני ברכיים!
בדרך כלל סמויה
17/03/13 20:00
34

מקבלת ההמלצה! ובדיוק היום התחלתי שבוע 33.
ניסיתי היום אחר הצהריים לאסוף צעצועים של הילדים כשאני על הברכיים.
ביליתי על הבירכיים חצי שעה וזה באמת כאב.
מי זה הרופא הזה?
כמה ימים עשית זאת עד שהוא התהפך לך?
הרגשת אותו מתהפך?
ולא פחדת שיחזור למצג עכוז?
זה מה שקרה אצלי, היה עכוז, ראש ושוב עכוז ומאז יושב חזק על הטוסיק.
מה שכן, כשהייתי על הברכיים הרגשתי אותו זז יפה.
אני עושה גם את "תנוחת המוסלמי" במקביל...
•לא יודעת מהז ה "מוסלמי"
MAMALY
18/03/13 10:32
30

את הטיפ הזה קיבלתי מד"ר יובל אור ומד"ר רוני לוי שניהם.
חשבתי שהם צוחקים עלי.. בעלי היה מאושר עד אין קץ..... (יצא לו הפרענק נראה לי...) אבל זה עבד. קניתי ספוגים של אמבטיה שמתי על הבירכיים וככה הייתי כמה ימים בבית..... וזה עזר.
הוא לא חזר לעכוז בקושי היה לו מקום גם ככה.....
•והרגשת כשהוא התהפך? כאב? איך ידעת?
בדרך כלל סמויה
18/03/13 13:41
23

תנוחת המוסלמי זה תנוחה בה יושבים על הבירכיים ומתכופפים קדימה (כמו תפילה של מוסלמי) כשהראש והחזה צמודים לרצפה והעכוז עולה למעלה.
אני עושה את זה פעמיים ביום ובין לבין (בשעות אחר הצהריים עם הילדים) הולכת על ארבע על השטיח.
מקווה שזה יעזור.
ממש לא ברור לי למה הוא ממשיך להתהפך ככה.
•הרגשתי את ההתהפכות
MAMALY
19/03/13 10:06
18

אני זוכרת איך זה קרה ישבתי מול המחשב בפורום פוריות בי נשבעתי כאילו זה היה אתמול ופתאום היה לי כאב ולחץ בבטן לשניה או שתיים לא נשמתי וכל הבטן התערבלה
ואז הוא הכניס לי בעיטה ישר לסרעפת.... התהפך
לא זזתי מרוב פחד שיתהפך חזרה.
אצלי היה לו מאוד מאוד קשה להתהפך או לזוז כי הבטן היתה תפורה מניתוח ו"זזה" לצד ימין.. המצב שלי היה שונה משלך תודה לאל... אולי בגלל זה זה כ"כ כאב לי.
אבל הרגשתי ועוד איך
אם הוא יתהפך ץרגישי בעיטות בחלק העליון של הבטן ולא התחתון תרגישי אחרת.
•אני מרגישה קצת שינוי בתנועות, אבל ממשיכה
בדרך כלל סמויה
19/03/13 11:58
20

בתרגילים בדבקות (כבר יומיים וקצת).
ואולי אני מדמיינת?
בכל מקרה תודה על כל העצות.
זה מועיל שיש לפחות משהו שאפשר לעשות בינתיים.
מפחית את ההרגשה של חוסר אונים.
•בדיקות קרישה באזור חיפה אפשר גם חדרה
הדודה מרח הנביאים
13/03/13 11:09
39

שלום!
שואלת עבור חברה
היכן באיזור חיפה ניתן לבצע את כל רשימת בדיקות הקרישה? למי פונים?
אם במקרה יש גם מספר טלפון לקביעת מועד זה בכלל יהיה מצויין.
ועוד שאלה...
כמה זמן לאחר לידה בשבוע 22
ניתן לבצע את בדיקות הקרישה כך שהן לא יהיו מוטות בעקבות ההריון שהסתיים
תודה רבה
•באיזה קופה?
עינב וזהו
( לעסק שלי )
13/03/13 11:33
27

בפרטי אפשר לעשות הכל ברמב"ם
כדי שיהיה אמין- להמתיןם לפחות 6 שבועות. יש רופאים שיראו בתשובות לא אמינות אם לא המתינה 12 שבועות
•עינב תודה רבה...
הדודה מרח הנביאים
13/03/13 14:14
23

היא בכללית
רופא הנשים שלה לא ממש התייחס אל הנושא ברצינות והפנה אותה לביקות קרישה כלליות ביותר. מה שנקרא- אין עם מי לדבר!!!
מכאן היא תשלם על הכל בפרטי ברמב"ם כשהשאלה למי עליה לפנות שם?
למחלקה ההמטולוגית או לאיזו מעבדה?
קופרמינץ מהמחמירים המבקשים המתנה של 12 שבועות לאחר סיום הריון בשבוע 22?
עברו 6 שבועות
תודה רבה
•מצאתי את הטלפון של המעבדה. עכשיו נשאלת השאלה
הדודה מרח הנביאים
13/03/13 14:33
21

האם להמתין עוד 6 שבועות.
אשמח אם תכתבי לי
תודה
•אני הייתי בודקת. אם הבדיקות לאפלה לא
עינב וזהו
13/03/13 15:08
19

תקינות- אז לחזור עליהם עוד 6 שבועות שוב
לקופרמינץ זה יספיק
תתקשרי למעדה לקרישת דם ברמב"ם- יש להם אתר אינטרנט מצויין והמחיר של הבדיקות שם הוא מהזולים בארץ (כל הבדיקות בערך 1500 ש"ח)
•האם בטוח להשתמש באוטרוגסטן 200 בהריון?
רוצה ילד5
13/03/13 06:52
49

האם בטוח להשתמש באוטרוגסטן 200 בהריון? תאומים
אני בשבוע 23 והרופא אמר לי לקחת פעמיים ביום בצורה וגינאלית.
האם יש ממה לחשוש? מהם תופעות הלוואי? ולמה תרופה זו עוזרת?
•בטוח בהחלט
אלישבע12
13/03/13 13:12
32

זה הורמון הפרוגסטרון, אני אישית מכירה אותו כתמיכה אחרי הפריה חוץ גופית.
•בטוח לחלוטין. הוכח כמעלה שבוע לידה
ממודיעין
13/03/13 18:05
37

במקרים של חשש מלידה מוקדמת.
גורם להפרשות מרובות.
•פרופ׳ משה הוד או דר רוני חן
s20782
12/03/13 23:34
56

הייתי רוצה לדעת למי כדאי יותר ללכת...
אני שבעה שבועות אחרי הפסקת הריון שבו גילו מום קשה מאוד במוח של העובר.
ואני מתעקשת לחכות את השלושה חודשים בעוד בעלי מאוד רוצה כבר לנסות שוב...( מה אתן חושבות, האם זה נכון?)
חשוב לי לחכות לתוצאות של הבדיקות ונתיחה של העובר, למרות שכל הרופאים שהיינו אצלם אמרו שברוב הסיכויים שלא ימצאו כלום.
אני חוששת מאוד לקראת ההריון הבא ואני רוצה לדעת שאני עושה הכל כדי שזה לא יקרה שוב.
השבוע היינו אצל דר רוני חן לבדוק שהכל בסדר ובאמת הכל תקין, הרחם חזר לעצמו ובעצם מבחינה גופנית אני ״מוכנה״ להריון הבא...אבל מבחינה נפשית אני לא חושבת שאני מוכנה, אני מפחדת מאוד, אני לא חושבת שאני יעמוד בזה שוב..
השאלה, איך מכינים את הגוף נכון להריון הבא (אני לוקחת חומצה פולית-400).
ושאלה נוסף אם להמשיך עם דר רוני חן או ללכת לפרופ משה הוד שהוא בכיר יותר בתחום...
•שאלה לי!
lentik
12/03/13 16:55
172

אני בשמירת הריון בשבוע 33 עקב קיצור צוואר הרחם ל 4 ממ ופתיחה 1 סמ.. בנתיים מחזיקה אותו טוב טוב בפנים.
השאלה לגבי עיסוי פרינאום עי צריך כבר להתחיל עוד מעט... האם עושים במבצים כאלה של חשש ללידה מוקדמת או שלא כדאי?
תודה רבה :)
•אני ממש לא הייתי עושה. הייתי במצבך ולא עשיתי
תינוקי2012
12/03/13 17:39
80

ולא היו לי קרעים ולא תפרים.
•לא נוגעים לפני שבוע 37
מעיין ברכה
12/03/13 17:48
88

תמשיכו בטוב.
•סיפור הלידה של יונתן
תינוקי2012
12/03/13 13:31
286

בהיריון הזה הייתי פחות פעילה בפורום הזה ובפורום היריון לאחר אובדן, פשוט מפאת חוסר זמן כשיש ילדה בבית.
אבל מרגישה שבכל זאת אני חייבת לכן את סיפור הלידה של בני יונתן, שכן אף אם אינכן מכירות אותי או את הסיפור שלי (3 הפלות, אפלה, בת שנולדה לפני קצת יותר משנה), זהו בית עבורי ותמיד יהיה.
אז סיפור הלידה של יונתן מתחיל בעצם ערב הבחירות לכנסת. שבוע 33+2 ערב, יושבת בסלון ומרגישה כאב מתמשך בבטן. מנסה לשנות תנוחה, לא מצליחה לזוז מרוב כאב.
שותה מים, מנסה בכל זאת לקום..נכנסת לסרטים שהעובר התהפך ממצב ראש לעכוז ומה יהיה וזה כואב ואיך אשיג תור להיפוך..
הולכת לישון והכאב אינו מרפה. לא מצליחה לישון. מנסה קצת בישיבה..איכשהו הגיע בוקר ואיתו הגיעו הצירים המוכרים והידועים. עד עכשיו היה כאב ארוך ומתמשך . לא ידעתי שציר יכול להרגיש כך. בבוקר הגיעו הצירים עם ההפוגות.
טלפון לקופרמינץ והוא מריץ אותי למיון יולדות.
מחכים שהורי יגיעו לשמור על הקטנה ונוסעים למיון.
במוניטור רואים צירים, פתיחה 1 וצוואר מחוק 50%.
הוחלט לאשפז אותי לקבלת צלסטון להבשלת ריאות העובר ופרסולט לעצירת הצירים.
מגיעה למחלקה של קופרמינץ המלאך השומר שלי, אשפוז עד שבוע 34 מלא..
משתחררת הביתה לשמירת היריון עד לשבוע 37. לא פשוט כשיש תינוקת בת שנה בבית..וכל כמה ימים יש לילות עם צירים...
בביקור שגרתי אצל קופרמינץ במרפאה קובעים "יום הולדת" לעובר, כדברי קופרמינץ.
היום הנקבע: שבוע 38+ 2, יום שני ה 25.2.13 מייד לאחר פורים.
אצליח להגיע לתאריך? לא אצליח?
יום חמישי ה- 21.2 שוב בסלון על הספה.. מתחילים צירים. מכיוון שאני כבר מורגלת לצירים במרווחים של 10 דקות שנעלמים מתישהו במהלך הלילה, לא ייחסתי חשיבות.
עד שהתחלתי לתזמן אותם. ציר כל 8 דקות, כל 7..כל 5..
נהיה כבר 0100 בלילה..בעלי רוצה לישון ואני רוצה להכין תיק לבי"ח ולהתקלח...פתאום צריכה לשירותים. עוד סימן.
מבקשת מבעלי שנתזמן צירים באופן מסודר, כי נראה לי שהיום זה היום.
ציר במשך דקה, כל 3-4 דקות.
זהו הולכים ללדת.
מחכים שהורי יבואו לשמור על הילדה לוקחים מונית לליס.
מיון יולדות ריק, למזלי. נכנסת ישר לבדיקת מילדת- צוואר מחוק פתיחה 4, צירים במוניטור. ישר לחדר לידה.
אבלללללללללללללללללללללללללללללל הזרקתי קלקסן ב- 0800 בבוקר. מי חשב שאלד??שעה 0230. מודיעה לכל מי שרוצה לשמוע שאני מחכה לשעה 0800 בבוקר לאפידורל.
לא סטריפינג, לא פקיעת מים ולא בטיח. עושה דימיון מודרך לעצמי שאני לא יולדת עד 0800 בבוקר עם אפידורל.
מבקשת שיעשו ספירת דם לטסיות ויתנו עירוי כדי שהכל יהיה מוכן לאפידורל.
ממש!
להקלה על הכאבים חיברו אותי למכשיר טנס שרק הביא לי את העצבים, כדור פיזיו שלא יכולתי לשבת עליו, ומקלחת עם מים חמים שהצילה אותי ועזרה להעביר מהר יותר את הזמן עד לשעה 0800.
בעודי עומדת במקלחת, אני מתחילה להרגיש שאני רוצה קקי. ופתאום הציר מתחיל מהבטן ויורד למטה לכיוון הישבן בלחץ כזה.
הבנתי שאלו צירי לחץ..וכנראה שאני הולכת ללדת בלי האפידורל.
סמס לקופרמינץ. קופרמינץ מדבר עם המרדים שיתן אפידורל הגם עברו 23 שעות ולא 24.
השעה כמה דקות ל 0700 בבוקר. חילופי משמרות בין המיילדות.
אני מתחילה לצעוק חבל על הזמן. מכאב.
נכנסת מיילדת שרק הגיעה למשמרת. נכנסת המיילדת שלי שסיימה משמרת לילה. נכנסת מיילדת ששמעה את הצעקות מהמסדרון ונכנסה לראות מה קורה. ועוד 2 מיילדות שאין לי מושג למה נכנסו..
מעלים אותי על המיטה, 5 מיילדות סביבי.
הראש מבצבץ- אין אפידורל..יאללה ללחוץ.
מכיוון שהמים עוד לא ירדו, אחת המיילדות אמרה ש"הולכת להיות כאן מקלחת" והרימה ניילון בניסיון לעצור את הצונאמי שיגיע. חחח. לא עזר לה.
3 לחיצות, צרחות עד לב השמיים (לא שלטתי בעצמי, ממש בושה) וצונאמי של מי שפיר שריסס 5 מיילדות, לפחות 2 בדרכן הביתה.
ויונתן יצא.
3410 ק"ג, בלידה טבעית ללא אפידורל, ללא קרעים או תפרים.
שעה לפני שיכולתי לקבל אפידורל.
מישהו אמר מרפי?

•מרגש! המון מזל טוב!!!!
עדי 1012
12/03/13 16:47
72

אשמח לשמוע בפרטי איך את מסתדרת עם הקטנים שלך ולקבל טיפים..
למרות הקושי בללדת בלי אפידורל מנחם לחשוב שיונתן חסך לך את זוועת הפיטוצין..
המון מזל טוב
•תודה עדי על הברכות
תינוקי2012
12/03/13 20:05
79

אכן גם זו דרך להסתכל על זה, אך לא אשקר לך. הכאב הוא נורא אבל מזל ששוכחים.
לעומת זאת פיטוצין לא הולך יחד עם אפידורל?
לגבי להסתדר עם הקטנים יחד, הרבה עזרה. מצד בעלי, הורי ואף מטפלת בחצי משרה בתשלום..
לא קל אבל שווה הכל!
אני ובעלי הצבנו לנו מטרה: משפחה.
יש לנו!

•פיטוצין לא בהכרח ע אפידורל
עינב וזהו
( לעסק שלי )
12/03/13 20:12
83

/אני הייתי יומיים עם פיטוצין ובלי אפידורל.... וליויתי לידות בהם לא הספיקו בכלל אפידורל אחרי פיטוצין
ויש גם מי שסתם לא רוצה
•אולי לא הסברתי את עצמי
עדי 1012
12/03/13 22:50
74

מכיון שתינוקי ילדה ללא צורך בזירוז היא ״חסכה״ לעצמה את התופת שבפיטוצין.
וברוררררר שפיטוצין הולך מעולה עם אפידורל גם אני חוויתי לידה שבמשך 48 הייתי תחת השפעה פיטוצין עד שהגעתי למצב שהשערות בראש כמעט נפלו לי , התחננתי לקיסרי וקיבלתי אפידורל.
אני לא יישכח את המלאך דר יפעת הראל שחיבר לי את האפידורל , ברכתי אותו ועד היום מברכת.
מקווה שהלידה השלישית בעזרת השם תתפתח יותר בקלות..
•אני אמרתי הפוך
עינב וזהו
12/03/13 23:17
55

שפיטוצין אינו בהכרח הולך עם אפידורל. לא חייבים... ויש כאלו שמעדיפות בלי גם בנוכחות פיטוצין (ואחרי שעשיתי זאת בעצמי בלית ברירה בשל אפידורל שלא עבד גם אני חושבת שהשד אינו כזה נורא לפחות עבורי)
•פיטוצין
תינוקי2012
13/03/13 07:58
35

בלידה של הבת שלי עברתי השראה עם טבליות PG . הטבליות יצרו צירים סדירים וכואבים ותכופים מאד ותוך 4 שעות הייתי עם צוואר מחוק ופתיחה 2.5 והועברתי לחדר לידה ולקבל אפידורל.
כחלק מ"שטאנץ" נראה לי רצו לי תת פיטוצין. ביקשתי לחכות מפני שהצירים היו כ"כ טובים..ואכן לא היה כל צורך בפיטוצין וילדתי תוך 3 שעות מרגע שנכנסתי לחדר לידה.
אם הייתה לי הבחירה, כן הייתי בוחרת ללדת בתאריך שקופרמינץ קבע, גם שבוע 38+2 ולא 37+6 למרות שזה כבר שבוע ממש בסדר ללדת בו, אבל גם כי יצא שילדתי בדיוק מתי שלא רציתי והיה הכי לא נח: צירים תקפו בלילה..ילדתי בששי והייתי מאושפזת ששי-שבת-חג פורים, הבת שלי הייתה בבית ולכן בעלי כמעט ולא יכל לבוא לבקר אותי וכך גם הורי שהיו צריכים לשמור עליה..
אבל הכל שטויות.
אכן הייתה לידה נהדרת, קצת כואבת אבל במבט לאחור נסבלת.
והעיקר הבריאות!

•יש הבדל לדעתי
עדי 1012
13/03/13 08:25
37

בין לידת פיטוצין עם אפידורל שלא עובד (עברתי את זה בלידה הראשונה השקטה והאכזרית שלי) לבין לידת פיטוצין ללא אפידורל. וההבדל באפידורל שלא עובד הוא שמרגישים את התינוק יוצא והכל חד כמו תער אבל עדיין הכאבים של הצירים נמוכים יותר בעוד שבהעדר אפידורל בכלל צירי הפיטוצין קשים וכואבים מאוד.
במנה השלישית של הפיטוצין הכאב כל כך בלתי נסבל שגם אישה בעלת כוח סבל (כמוני ) לא יכולה לעבור את זה ללא אפידורל ואני מוכנה לחתום על זה. במיוחד כשעברו יומים של סבל והפתיחה שלך לא מסמלת לידה.
•תשמעי
עינב וזהו
13/03/13 09:36
42

הייתי עם פיטוצין עוד לפני האפידורל. עשו אפידורל- לא היה הבדל בין לפני האפידורל לאחרי- כואב באמת.....
אגב- לא היה לי CC אחד של חומר הרדמה בגוף. בדיעבד התברר שזה לא שהאפידורל "לא עבד"- הוא פשוט לא נכנס לגוף שלי כי המרדימה בטעות קיפלה את הצינור שדרכו עובר החומר וזה פשוט מנע ממנו מלהכנס לגוף שלי
ככה שבדדל חומר הרדמה לא נכנס ואני יכולה להגיד בלב שלם שזו היתה לידה ללא אפידורל (לצערי כן?

)
חויה של כל אחת היא שונהץ אני רק רוצה לומר שיש נשים שכן רוצות ויכולות ללדת עם פיטוצין בלי אפידורל. הן לא גיבורות ולפעמים אפילו לא תכננו כך 0במיוחד בלידות שניות שלפעמים פשוט זה טס ולא מספיקים). אני בד"כ ממליצה לנשים שאני מלוה לנסות בלי אפידורל. אפשר תמיד לבקש את האפידורל. אבל לקחת מראש אפידורל רק כי "לפני פיטוצין חייבים" זה ממש לא נכון מבחינת הנהלים (ז"א זה בסדר אם מישהי ככה רוצה אבל לא בגלל ש"חייבים")
•אשמח לעצתך
עדי 1012
13/03/13 16:19
27

אני צפויה ללדת בעזרת השם כמובן בחודש אוגוסט.
האם לדעתך יש דרך לצמצם את משך הזמן של הזירוז בחדר לידה?
מכיון שההמלצה ליילד בשבוע 37 אני ממש חוששת מהכאבים של הפיטוצין.
אשמח גם לשמוע האם דולה תוכל להקל על הכאב.
•הפחד הוא
עינב וזהו
13/03/13 18:34
34

אחד הדברים שמגבירים כאב...
תמיד תזכקי- אפידורל הוא אפשרי (ברב המקרים) לכן לא צריך להחליט מראש
איך לקצר? בלידה שניה בד"כ זה לא ארוך מאוד גם ככה. בכל מקרה אני כן ממליצה למי שמיועדת לזירוז להתחיל 3-4 לפני טיפול ברפלקסולוגיה (המועדף עליי) ודיקור (יעיל באותה מידה- אני פחות אוהבת כי לא כרוך במגע וכןם בדקירות). זה מכין את הגוף לזירוז וראיתי במו עיני גם על יולדות שליויתי וגם על עצמי כמה זה נכון שהגוף "מוכן" לזירוז- ותוך שעות בודדות יולד (אצלי התחילו פיטוצין ב-11 וב-14 הילדה היתה עליי... יולדת שליויתי באיכילוב עם קרישיות יתר וזירוז בלידה שניה- קיבלה פיטוצים ב-16 וב-20 הילד היה עליה. אני טופלתי ברפלקסותוגיה, היא בדיקור
דולה לא "מקלה על כאב" כמו אפידורל. היא כן תומכת - עיסוי, מגע בכלל, קומרפסיםן חמים/קרים, מוטיבציה, נשימה ועוד המון דברים שקצרה היריעה מלפרט (היי- בכל זאת למדתי איזה שנה את המקצוע). אבל העיקר הוא לא רק בלידה אלא בלפני- להפנות לאנשי המקצוע הנכונים, לדעת שיש לך אוזן קשבת, להתייעץ עם מישהי שיש לה נסיון בלידות וכו'
שורה תחתונה- נוכחות של דולה מורידה בכ-40% התערבויות בלידה (ואקום, קיסרי וכו') ומעלה בכ-30% שביעות רצון של היולדת (לא משנה מה בפועל היה בלידה)
•למרות שידעתי על ההריון שלך
עינב וזהו
12/03/13 18:39
146

מהבטא- זה עבר לי מהר (ככה זה עם הריונות של אחרות

)
תהני משניהם
ופוסט קל...
(אני הייתי חותמת על כזו לידה

)
•גם אצלי הריונות של אחרות עוברים מהר

תינוקי2012
12/03/13 20:07
72

אכן הייתה לידה קלה וקצרה מאד וזה המזל הגדול שהיה לי בגלל בעיית האפידורל ה"זניחה"..
תודה עינב על הליווי הצמוד לאורך ההיריון ובכלל.
את מדהימה!
וברשותך, אני נשארת בפורום, הגם לא מתכננת היריון בזמן הקרוב..

ºמזל טוב! איזה מרגש...
MikaG6
12/03/13 19:28
11

•איזה מרגשת! וואו!
Ms heckles
12/03/13 20:10
35

תהנו ממנו ומשניהם יחד!
(וגם אני, כמו עינב, מוכנה לחתום על כזו לידה

)
•מזל טוב!

בדרך לילד 3
13/03/13 11:43
16

איזו חוויה עברת!סיפור מדהים.

הרבה נחת מתינוקי!
ºאיזה יופי! מזל טוב!
ממודיעין
13/03/13 17:34
7

•מה פתאום מרפי? זו הצלחה מסחררת!
מעיין ברכה
14/03/13 07:12
36

איזה יופי של לידה ושל תוצרת. רוו נחת! מזל טוב.
•מוסרת נרות אוטרוגסטן + יותר מחצי חב' אסטרופם.
מקווה לטוב 3
11/03/13 19:54
45

אני מב"ש.
מישהי צריכה?
•מוסרת פרסולט- מס' חבילות
ממודיעין
13/03/13 18:07
22

מוכנה לשלוח בדואר
ניתן לאיסוף ממודיעין ,צריפין או ת"א
•התייעצות
argentina3
11/03/13 13:48
173

שלום לכולן,
ראשית אני חייבת לציין שהפורום ממש מחמם את הלב, איזה נחמד לקרוא שיש נשים ששמחות למסור את זריקות הקלאקסן ללא תמורה :)
אני לא בהריון עדיין, רק בתכנונים. מאוד מבוהלת מהלוגיסטיקה, אשמח לקבל תשובות מנסיון אם יש כאלו.
אז ככה, יש לי פרוטאין S נמוך, כנראה אצטרך להזריק קלקסן במהלך ההריון. נוסף יש לי פעילות יתר מאוזנת של בלוטת התריס.
פרופסור של הבלוטה (פרטי) המליץ לי על המרפאה לסיכון גבוה בתל השומר שכן גם הוא מטפל שם, ואקבל טיפול משולב לבלוטה, קרישות וכו'.
בנושא הקרישות בעבר התייעצתי עם ד"ר גילה קנת דרך קופת חולים מכבי, וכיום בהתייעצות באמצעות פקס שלחה אותי לבדיקות דם חוזרות וייעוץ אצל המוטולוג שאמצא אצלו תור פנוי ... :(
אני מאוד רוצה להיות מטופלת בתל השומר, אך רופאי מכבי לא ששים לתת הפניה מאחר ויש להם מרפאות בסיכון גבוה. מישהי התנסתה במקרה כזה בעבר?
תודה מראש
•היי ארגנטינה
היילי 82
11/03/13 18:17
46

מה שלומך?
אני מניחה שהתכוונת שהיית אצל פרופסור גילי קנת מתל השומר.
אני מטופלת אצלה מגיל 13 (כיום אני בת 30).
מה שאני ממליצה זה להגיע אליה לביקור ולבקש מכתב כי הינך צריכה להיות במעקב תחת בית חולים.
כשהייתי בהריון עם הראשון שלי (כיום כמעט בן 3), היא ניסחה עבורי מכתב שאני מטופלת אצלה שנים, מכירה את הבעיה שיש לי ושאני צריכה להיות מטופלת של הבית חולים.
אגב,
לחילופין, את יכולה לבקש מהפרופסור (של הבלוטה) לנסח מכתב כזה.
לא נתקלנו בבעיות לקבל טפסי 17 בעבר ברגע שהיה לנו מכתב כזה.
אני מקווה שזה יעזור.
והמון בהצלחה!

•תודה ועוד כמה שאלות
argentina3
11/03/13 18:44
35

היי,
תודה רבה על תשובתך!!! אני מניחה שכן כיום היא כבר פרופסור, בתשובתה בפקס יחד עם הפנייה לבדיקות כתבה שאצטרך מעקב במרפאה או בבית חולים. לא כתבה במפורש תל השומר וגם לא נענתה לבקשתי להקדים תור שהצלחתי לקבוע רק לעוד כמה חודשים . אולי כדאי ללכת פרטי? יש לי מכתב מהפרופסור של הבלוטה אך בגלל שהוא פרטי ללא קשר למכבי אני חוששת שזה לא יספיק . האם גם את קופח מכבי וטופלת בתל השומר? האם מבחינה לוגיסטית כל ביקור/בדיקה וכו זה טופס 17 בפני עצמו?
המון תודה !
•תשובות
היילי 82
11/03/13 22:06
23

היי,
לדעתי אם את מגיעה לגילי לא עם טופס 17, זה עולה בערך 120 ש"ח - ביקור רופא, עד כמה שאני זוכרת.
אני במאוחדת, ובשבוע 17 הפסקתי ללכת לרופא בסיכון מהקופה וקיבלתי מגילי מכתב שאני צריכה להיות במעקב בבית חולים.
בזמנו המכתב עזר ... ובכל ביקור במרפאה להריון בסיכון בת"ש הייתי מקבלת טופס 17.
וכן,
כל ביקור בבית חולים מחייב טופס 17 או תשלום ע"פ מה שהם מבקשים. צריכה לשאול.

ºתודה רבה!
argentina3
12/03/13 16:18
7

ºבשמחה, מקווה שהצלחתי לעזור

היילי 82
13/03/13 22:32
4

•איך מסבירים לילדים על שמירה
mica35
11/03/13 10:43
136

טוב, ענייני השמירה שלי העלו הילוך. משבוע 16 עם צוואר מקוצר, אבל הוא הולך והתקשר ונוצר בו משפך (שלפי הרופאים זה ממש לא טוב) וגם יש צירים מה שלא היה לפני. ואני רק בשבוע 25, הדרך עוד ארוכה.
מחכה לשחרור מהי ריסק בבלינסון אחרי צלסטון ועם פרסלט ואוטואטרוגסטן. וצריכה להחמיר את השמירה שלי ברצינות.
איך מסבירים לילדים שאמא צריכה לשכב/לנוח?
היה לנו מוות במשפחה לפני פחות מחודשיים של סבתא שהיתה מאוד קרובה לילדים וגססה להם מסרטן מול העיניים, הם היו מאוד קרובים אליה ולקחו את כל העניין קשה. הם לא מפסיקים לדבר על מוות ומחלות, כל העניין של חולשה/מחלה רגיש כרגע מבחינתינו. מצד שני הם מאוד מתרגשים מהתינוק ואני גם מפחדת להפחיד אותם שהוא לא בסדר.
איך מסבירים להם את כל העניין?
•בני כמה הם?
עינב וזהו
( לעסק שלי )
11/03/13 13:21
58

זה מאוד למשנה לתשובה שלי...
אני הסברתי לבן שלי שהיה אז בן 3+ שאמא צריכה לשמור על התינוקת שבבטן ולפעמים צריך בשביל זה רופא או לנוח, או לישון בבית חולים (כי הייתי מתאשפזת מדי פעם)
לא דיברנו על מחלות בכלל- כי באמת לא הייתי "חולה".
º4 ו6
mica35
11/03/13 13:43
30

•אז אני בגישה
עינב וזהו
11/03/13 13:52
99

שהאמת, מותאמת ובלית לגיל ולמצב הרגשי של הילד, תמיד תהיה הפתרון הכי טוב
אפשר להגיד שלאמא יש קצת קושי בהריון ולכן הרופא רוצה שהיא תנוח כדי לשמור על התינוק שבבטן. שאמא לכן לא יכולה לעשות כל מיני דברים ומצד שני לפרט מה כן אפשר
אם הם במערכת החינוך הממלכתית אז אפשר ג להתייעץך עם פסיכולוג הגן/בי"ס- בד"כ יש שם אנשי מקצוע מעולים....
•הבנות שלי היו בגילאים די דומים כשנכנסתי
ממודיעין
11/03/13 16:14
72

לשמירה.
הסברתי להן שאמא צריכה לשמור על התינוקת שתגדל ותצא בזמן ולא לפני ולכן צריכה לנוח.
(האמצעית נולדה פגית)
בהצלחה רבה , מעודדת שהייתי עם היסטוריה של לידה מוקדמת (28+) , צירים וקיצור צוואר, פרוגסטרון ופרסולט וגם קיבלתי צלסטון בשבוע 24. בסוף ב"ה ילדתי ב 37+. אחרי 4 חודשי שכיבה..
מאחלת לך הריון תקין ולידה במועד.
•עוזרת בית/עזרה בבית
mica35
11/03/13 10:38
116

אני בשמירה כבר כמה שבועות, אבל בעלי לא ממש מצליח להתגבר על עבודות הבית ועד עכשיו עשיתי אותם די לבד, ואחרי שהגעתי לאשפוז עם צירים (מחכה לשחרור) נראה לי שהגיע הזמן לקחת עזרה. יש עוזרת קבועה שמגיעה פעם בשבוע אבל היא בעיקר מנקה וקצת מסדרת ולא עוזרת עם השוטף (כלים, כביסה סידור הבית וכו').
אני צריכה עזרה נוספת בשבועות שאני בשמירה (רק שבוע 25) העוזרת שלי לא יכולה להוסיף ימים.
אני לא צריכה מישהיא קבועה/אמינה כי אני במילא בבית ומתכננת להפסיק את זה ברגע שלא אהיה בשמירה (שבוע 34-36). ולכן לא רוצה להתקשר עם מישהיא ספציפית אלא מעדיפה חברה שתשלח אלי מישהיא אפילו כל פעם מישהוא על בסיס זמני.
מכירות דבר כזה?
רעיונות למציאת עזרה לבית?
ºמאיפה את?
ממודיעין
11/03/13 16:15
30

•מרכז
mica35
12/03/13 17:20
46

אזור גני תקווה (בין פתח תקווה לקרית אונו).
•דלקת בכיס המרה בהריון
MikaG6
11/03/13 06:15
94

לפני כשבוע התפרצת אצלי התקף של כיס מרה.. ובכלל לא ידעתי שיש לי אבנים או משהו שמצריך טיפול..
מאז אני מאושפזת.
מחר מתחילה שבוע 34(+0)
למישהיא יש קצת מידע מעודד?
כל פעם שיש קצת שיפור במצב, מיד אחרי זה יש החמרה.. אני עדיין מקיאה בטירוף, צרבות שלא מהעולם הזה, לפחות הכאבים קצת השתפרו.
מדי פעם מדברים איתי על ניתוח להוצאת כיס המרה תוך כדי הריון - שמלחיץ, אפילו דיברו על האפשרות להוציא את פיצקית (מצג עכוז-קיסרי!) כדי להוציא את כיס המרה.. ולא רוצה!! אבל קשה להמשיך להעביר כך את הימים..
מצטערת על כל הקיטורים על הבוקר!
אז זה זמן לעצות שלכן - מישהי? משהו שיעזור?
תודה מראש..
•תשובה
יבשה מרוחקת
11/03/13 08:08
57

יש לי נסיון עם כיס המרה, אבל לא בזמן הריון.
בעקרון את אמורה להיות על דיאטה דלת שומן (לא משהו שאמור להפריע להריון...), איפה את מאושפזת? אמורים לתת לך תפריט מפורט מה מותר ומה אסור. ברגע שתקפידי על התפריט הזה, 99% שלא יהיו לך התקפים. רשמת דלקת - עבור דלקת את אמורה לקבל אנטיביוטיקה ולהיות בצום כמה ימים עד שהדלקת תרגע (תוך כדי קבלת נוזלים).
בעקרון אם יש דלקת, הפרוטוקול הרגיל אומר לחכות 6 שבועות שהדלקת תרגע ואז מנתחים. אם אין לך דלקת אז יכול להיות שמנסים להיות מנייעתים ולכן להוריד.
אני טופלתי פרטי בכיס מרה , אם תרצי המלצה להתייעצות אשמח לעזור .
•דלקת
MikaG6
11/03/13 08:34
50

תודה על התשובה.
אני עדיין עם דלקת חריפה. האנטיביוטיקה הראשונה שניסו לא עבדה, עברנו לאנטיביוטיקה חזקה יותר, עם המון תופעות לואי.
עוקבים אחרי מדדי הדלקת לראות שימשיכו לרדת..
אבקש היום פגישה עם תזונאית שתסביר על התפריט, כי אני יודעת בגדול, אבל צריכה להבין גם יותר.. במיוחד אם יש לי עוד חודש וחצי עד הלידה, וצריך לדאוג לפיצקית.
עושים על התינוקת מעקב פעמיים ביום והיא בסדר, שזה מנחם.
דרך אגב אני בצום מהאשפוז לפני שבוע. אתמול ניסיתי לאכול ומיד יצא החוצה.. היום צריכה להמשיך לנסות..
אני מאושפזת בבני ציון בחיפה. הצוות כולו מקסים אין מה לומר - אחיות, רופאים.. אכפת להם והם דואגים.
אשמח להמלצה לפרטי כי אחרי השחרור אולי אלך לכיוון.
בינתיים פשוט שמחה שהניתוח במיידי ירד מהפרק!
•אז תכף תרגע הדלקת
יבשה מרוחקת
11/03/13 20:34
24

ותחזרי לאכול, זה לא אמור להשפיע על ההריון. את אמורה להמנע לחלוטין ממטוגנים, אוכל בחוץ, גבינה מעל 5%, רטבים למינהם, חלמון (חלבון מותר), אם לא יתנו לך תפריט מפורט, תכתבי לי בפרטי ואשלח לך את מה שהיה לנו מהבית חולים. זה לא כזה נורא, באמת. גם אני וגם בעלי עברנו את זה.
אני ממליצה על ד"ר עידן בורשטיין, עברנו ניתוח באסותא איתו (גם אני וגם בעלי) והוא היה נפלא.
אם הניתוח המיידי ירד מהפרק זה אומר שהדלקת בשיפור, כנראה שיציעו לנתח אותך עוד 6 שבועות, מבחינה רפואית מחקרית זה הזמן הנכון לנתח. בהצלחה!
•יש לי קצת מידע
MAMALY
11/03/13 09:04
75

אני עברתי ניתוח ענק בהריון בשבוע 19 בבטן.
(נשארתי בחיים והעובר שלי המתוק כבר בן 8 וחצי שנים)
ליידי היתה עוד בחורה בהריון ממש לקראת הסוף שהיתה לה דלקת כמו שלך היא סבלה נוראות צרחה מכאבים זה היה נורא
עשו לה ניתוח כשהיא בהריון כי ריחמו עליה ו4 שבועות אח"כ היא ילדה בלידה רגילה!!! מהירה ומפתיעה.
מנתחים נשים בהריון אני עברתי ניתוח ענקי בהרדמה כללית ו 4ימים אח"כ הייתי בבית מחלימה
יש בעיה רק עם תרופות נגד כאבים נותנים בעיקר אופטאלגין כי השאר עלול להזיק לעובר אבל אופטאלגין והרבה מנוחה זה בסדר.
מזלך שאת בשבוע מתקדם יחסית אם תוכלי למשוך עוד שבועיים שלושה ככה בכאבי תופת והמצב הרפואי יאפשר זאת ינתחו אח"כ
אי אפשר להמנע מהוצאת כיס מרה ברוב המקרים כשיש אבנים ודלקת זה יכול להדחות אבל לא להמנע זה לא ניתוח קשה לנשים שלא בהריון עושים את זה עם צינורית קטנה אין פתיחת צד בטן עליונה בכלל ו"מפוצצים" את האבנים יש שיטות מתקדמות בהריון זה קצת יותר מורכב כי העובר מושך את האיברים הפנימיים למעלה...
בגדול נשים בהריון מנותחות כשזה חירום או כשהסבל נוראי הילדים יוצאים בסדר גמור בעיקר בשבוע מתקדם כשלך הניתוח לא קשור לעובר או לרחם וישמרו עליך טוב טוב.
מקווה שתחזיקי מעמד עד אחרי הלידה כי בכל זאת זה מפחיד נורא אבל הנה אני פה מצולקת בבטן עם ילד שמח ובריא ובריאה גם.
חיבוק גדול
ºתודה על קריאת ההרגעה

MikaG6
11/03/13 12:15
13

•אחרי הלידה תוציאי אותו ותגמרי עיניין
OnlyToTell
11/03/13 15:07
62

אם יש דבר אחד שעשיתי נכון בנושא הבריאות שלי זה להוציא את הכיס מרה לפני ההריונות,
מצאו לי מחצבה שם , המליצו על כריתה וסיימתי עם הבעיות.
•נשמע נכון
MikaG6
11/03/13 16:24
39

כמה זמן התאוששות אחרי ניתוח?
לוקחת בחשבון שתהיה לי פיצקית בבית, בטח ישפיע על הרמה וכו, לא?
לא שיש לי ברירה, הרי אני חייבת...
•אני עברתי ניתוח כשהילד שלי היה בן שנה וחצי
יבשה מרוחקת
11/03/13 22:28
44

מותר להרים אבל אסור להתאמץ שהוא על הידים (למשל להרים ולעלות מדרגות).
בתכלס הכאבים זה כמה ימים אבל ממש בקטנה. אני חושבת שזה שבועיים בסך הכל - שלושה. מרגישים כאבים אבל זה בעוצמה פחותה .... אני חושבת שהלידה יותר משמעותית... (מבחינת כאבים וכו').
•תודה
MikaG6
12/03/13 06:41
12

את מאד הרגעת אותי.
מכיון שנהיה רק אני והיא (אני יחידנית), חששתי שיהיה לה חסך ידיים וחיבוקים. נראה שאוכל להסתדר.
אני גרה בקומת קרקע, פשוט נהיה קצת ברגוע בשבועיים האלה...