•ביטוח משכנתא
קיק *
11/02/13 13:48
84

יש לי ביטוח חיים דרך המשכנתא.
התחתנתי לאחרונה (ואין לי ילדים).
הבית רשום על שמי בלבד.
האם במקרה פטירה, הבית עובר לבעלות אישתי?
ºלכל מי שקרוב לך בקרבה ראשונה. לאשתך 50%
הבולאי
11/02/13 14:25
38

•תגובה
עוד אורית תובל
11/02/13 15:10
53

במקרה של פטירה ירשו את הבית יורשיך על פי דין לפי הוראות חוק הירושה. אם יש צוואה, היורשים יהיו לפי האמור בצוואה.
•ידועים בציבור שאלה
dilok00
11/02/13 13:44
90

יש גבר ואשה שהם ידועים בציבור, לשניהם ילדים משלהם (לא משותפים)
במידה והגבר נפטר, 50% מהירושה הולכת לילדיו ו- 50% לידועתו בציבור
אבל הם גרים בדירה ששייכת לאשה, האם לאחר פטירת הגבר יש לילדיו זכויות בדירתה של האשה?
ºלא. אם הדירה על שמה בלבד.
הבולאי
11/02/13 14:26
36

•ואם הידוע בציבור השקיע בדירה?
חמדת35
14/02/13 18:23
27

נניח בשיפוץ, או שילם את המשכנתא? הרי היא הופכת לשלו באופן חלקי. אני חושבת שהמקרה עשוי להיות מורכב יותר
•סעיף אריכות ימים - האם לבנק זכות לעכב/למנוע
Yehuda500
11/02/13 12:26
73

ביצוען של פעולות בחשבון בנק בו נפטר אחד השותפים. סעיף ארכיות ימים נחתם עם פתיחת החשבון לפני שנים רבות.
•תגובה
עוד אורית תובל
11/02/13 15:08
53

הבנק נוהג לאפשר ביצוע פעולות בחשבון ברמה שהיתה נהוגה לפני פטירת אחד השותפים עד לקבלת צו ירושה /קיום צוואה, וזאת במטרה למנוע מהשותף הנותר בחיים לרוקן את החשבון ו/או לעשות פעולות בכספים, במקרה שאינו יורש את החלק של השותף שנפטר.
ºתודה
Yehuda500
11/02/13 15:51
17

•פורום חסרי ניסיון זוגי ומיני נפתח
הנהלת הפורומים
10/02/13 22:13
23

החששות, הפחדים, הביישנות, חוסר הביטחון וכל מה שקשור לחוסר ניסיון זוגי או מיני - עכשיו כבר לא חייבים להתמודד עם זה לבד.
פורום חסרי ניסיון זוגי ומיני בגיל מאוחר הוא המקום לפרוק, להתייעץ, לקבל תמיכה, לשאול שאלות ולהכיר חברים!
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?f... •תשלום מזונותלאחר גיל 18
יש2609 *
10/02/13 19:43
90

האם "תוכנית הילה" להשלמת שנות לימוד/השלמת בגרויות , מוכרת לפי החוק כמו לימודים רגילים בדומה לסיום לימודי תיכון המסתיימים לאחר גיל 18 ,לצורך חובת תשלום מזונות ?
•מזונות מעל גיל 18 לילד לומד
עוד יהודית שמיר
10/02/13 20:26
77

ילדים שלומדים בכיתות יג' ויד', בית המשפט פסק כי אלו זכאים למזונותיהם היות שהם תלמידים הסמוכים על שולחן הוריהם. הלכה פסוקה היא כי מצבו הכלכלי של ילד הלומד בכיתה יג' ויד' קשה יותר מילד המשרת בצבא. להבדיל מחייל, הזוכה למדור ולכלכלה בשירותו הצבאי, ילד שהוא תלמיד בכיתות גבוהות תלוי לחלוטין בהוריו. ילד זה טרם עזב את התא המשפחתי. לפיכך אם הילד עוד תלוי בהוריו, יכול הוא לזכות בתשלום מזונותיו מאביו גם לאחר גיל 18.
בהצלחה
יהודית שמיר, עו"ד
דיני משפחה וירושה
•רוצים להתגרש
טניה49
10/02/13 15:27
121

שלום רב,
אני ובעלי רוצים להתגרש, פניתי לנעמ"ת ,התייעצתי עם עורכת דין, אמרה שקודם כל צריך להכין הסכם רכוש, אמרה שהסכם כזה עולה 2000 ש"ח האם זה המחיר שנהוג לשלם?, היא לא תייצג אותי בבית משפט.
- אני מעוניינת להשאר בדירה אנו חיים היום עם ילדיי ,בעלי לא מעוניין הוא רוצה למכור ולהתחלק בכסף.האם יש לי זכות?
- האם אני צריכה עו"ד וגם הבעל צריך?
-האם אני יכולה לקבל ייעוץ משפטי ממשרד המשפטים חינם?מהם הקרטריונים?טלפון?
- כמה זמן לוקח לתהליך הגירושים להמשך עד הסוף במידה ואין מכשולים
•הואיל ויש חילוקי דעות ביניכם
עוד יוסף פנדריך
10/02/13 20:33
76

אין אפשרות לעשות הסכם, בשלב זה. את יכולה לפנות לביהמ"ש בבקשה ליישוב סכסוך. האגרה נמוכה וביהמ"ש ישלח אתכם לגישור ביחידת הסיוע. אם המהלך לא יצליח ואת חסרת אמצעים, תוכלי לפנות ללשכה לסיוע משפטי.
•האם אפשר להחליף שופט בעניני משפחה אזרחי.
נועם *
09/02/13 19:36
82

לאור תהליכ לקביעת בדיקת אבהות.
חויבתי לשלם מזונות זמניים בסך 1000 ש"ח
בסך כ 10 חודשים.
האם אפשר להחליף שוטפט בית המשפט ענייני משפחה.
•לא ממש הבנתי את שאלתך
עורכת דין מיקי מור
09/02/13 20:23
42

אתה רוצה לפסול את השופט ושיקבע שופט אחר אשר ידון בתיק שלך?
פסילת שופט איננה דבר של מה בכך, ויש להוכיח ניגוד עניינים או משוא פנים.
עצם חיובך במזונות זמניים בסך 1,000 ש"ח (שהם אגב מתחת למינימום הקבוע כיום בפסיקה) איננה מהווה סיבה מוצדקת לפסילת שופט.
•אין מספיק פרטים
עוד יוסף פנדריך
09/02/13 21:06
35

האם חוייבת לפני שנקבעה האבהות?
•תביעת מזונות
גמניפה1
09/02/13 15:05
97

שלום
בעלי פתח תיק ברבנות - הגענו להסכם שאני מוותרת על המזונות (עשיתי הכל בשביל להתגרש).
האם אני יכולה לתבוע את המזונות והמדור בשם הילדים אחרי הגירושין? ואיפה?
ºכן בביהמ"ש האזרחי
עוד יוסף פנדריך
09/02/13 15:42
42

•בהחלט כן.
עורכת דין מיקי מור
09/02/13 20:26
55

את צריכה להגיש תביעה עצמאית בשם ילדייך (כלומר - לא את התובעת אלא הם) לביהמ"ש לענייני משפחה.
עפ"י הפסיקה, יש לבחון את צרכי הקטינים. ובמידה ונחתם הסכם מבלי שצרכי הקטינים נבדקו לעומקם - אזי הקטינים זכאים לתבוע את מזונותיהם ושביהמ"ש יקבע את גובה המזונות לאחר בדיקה מדוקדקת של צכרי הקטינים.
בהצלחה!
•ממימוש צו ירושה בחשבון בנק משותף
נועה712
09/02/13 11:43
111

ניתן צו ירושה.
הצו מ2004
אני הבת של היורשת , בצו מפורטים יחסי חלוקת העיזבון.רק מבחינת חשבון הבנק
הכספים של המנוח נמצאים בבנק וקיימות 2 דירות.
ניגשתי לבנק לממש את חלקי ומכיוון שהחשבון בנק היה משותף , על שני ההורים
אמרו לי שחייבים את האישור של אבא שלי
אני לא מבינה למה הוא חייב לאשר , אם מדובר בירושה עפ"י החוק?
•חייבים אישור
sharpantie
09/02/13 18:35
61

של כל בעלי החשבון.
•תגובה
עוד אורית תובל
10/02/13 12:03
44

במקרה של חשבון בנק משותף למנוח עם אחר/ים ו/או במקרה של יורשים אחדים יש לחלק את הכספים בהסכמה.
ºזה לא בניגוד לחוק במידה והאבא לא מסכים ?
נועה712
10/02/13 12:07
20

•תגובה
עוד אורית תובל
10/02/13 12:23
39

הבנק מגן על עצמו מפני תביעה של האב שהוא בעלים נוסף בחשבון. בהיעדר הסכמה של האב יש לעתור לצו שיפוטי ואם לאביך לא יהיה טעם מהותי להתנגגדותו הוא יהיה מחויב בהוצאות בגין סירובו.
•ובשורה התחתונה
נועה712
10/02/13 12:57
37

מעבר לתביעה ומעבר להוצאות בגין סירוב , אני חייבת לקבל לפי החוק את הירושה שלי לא משנה מה ?
ºנכון
עוד אורית תובל
10/02/13 14:15
15

•באיזו צורה אני צריכה "לעתור לצו שיפוטי "?
נועה712
10/02/13 19:49
33

מה נדרש ממני בדיוק ,הצו ירושה יצא מבית המשפט הרבני בחיפה..
•2 שאלות
חבצלת 1
08/02/13 11:58
109

1 בני בן 17 לומד במסגרת חנוך מיוחד (ללא ק. נכות כלשהיא) בימי שישי שבתורנות של הגרשו הוא לוקח אותו לפני זמן סיום הלימודים
מה ביכולתי לעשות על מנת למנוע נוהג פסול זה (כי יש לו בעיה של מרידה בסמכות )
2 מה תפקיד המגשר אחרי הגירושן - האם הוא אחראי גם לישום ההסכמות או שעל כל הפרה של ההסכם יש צורך ללכת לבימ"ש - מעבר לאי תשלום מזונות לילדים
בתודה מראש.
•1לבקש מהנהלת בית הספר שלא יאפשרו לו לצאת
הבולאי
08/02/13 13:25
52

מוקדם.
2.לא. תפקידו מסתיים עם ההסכמה. למימוש יש הוצל'פ.
•2.הלא ממש לא נכון.זוגות רבים פונים למגשר לאחר
שילה1
08/02/13 15:23
38

תהליך הגירושין,בשל כל מיני מחלוקות שמתגלות,ומעדיפים שלא להגיש תביעות.
אגב-קיימים גם זוגות שכותבים בהסכם במפורש שמתחייבים להגיע לגישור בכל מחלוקת.
ולך בולאי-ענית נחרצות מבלי לדעת ו/או לבדוק.
•אותם זוגות,שילה 1 הולכים שוב למגשר מתוך הסכ
הבולאי
08/02/13 15:50
29

מה שרק הוא יכול לפשר ביניהם. יתכן והמגשר עשה זאת,גם בפעם הראשונה,מחוץ לכתלי בית המשפט.
פשרה או גישור שקבלה פס'ד ש שופטא למגשר אין כל נגיעה אחר כך,למימושה.
•תשובה:
עורכת דין מיקי מור
08/02/13 15:57
38

1. ניתן להגיש בקשה לביהמ"ש בנוגע לקיום הסדרי הראיה - שתורה לגרוש לקיים אותם כלשונם (אם אכן בהסכם כתוב שהאיסוף יהא מסיום המסגרת החינוכית).
2. בעיקרון - המגשר סיים את תפקידו. הצדדים יכולים, באם הם מעוניינים, לפנות להליך גישורי בכל מחלוקת. אם נכתב בהסכם מפורשות שכל מחלוקת תידון ראשית בפני מגשר - אזי יש לפנות קודם למגשר. אני לא רואה כל חובה לפנות דוקא למגשר אשר ערך את ההסכם (שוב - אלא אם כתוב כך מפורשות בהסכם).
כמובן שכל עניין לגופו, ומבלי לראות את ההסכם שנחתם אינני יכולה ליתן ייעוץ, כך שכל האמור לעיל הינו כללי לחלוטין.
•הלוואה ללא ריבית
בגק1
07/02/13 19:51
99

שלום לע"ד
לרגל רכישת דירה חמי וחמותי מציעים לתת לנו (זוג נשוי) הלוואה ללא ריבית של סכום ניכר
מכוון שהם מודעים היטב לדיני משפחה סביר להניח שהם חוששים מגירושים שלנו ולאובדן הכסף וזה בעצם לא מתנה
כיצד ניתן להתייחס לסוג כזה של עזרה? מה מקובל מבחינה משפטית (הסכם או חוזה?) והאים בכלל מומלץ לי לקבל את הכסף
תודה מראש
•אתה נשוי עם בתם. הם רוצים לעזור ושומעים כל
הבולאי
07/02/13 21:18
73

מיני שמועות.
קח הכסף כהלווה(סכמו על תנאים,סביר כי לא ידרשו אותו)
.תן קבלה ורשום כי הכסף ניתן כהלוואה ללא תאריך החזרה.ותהנו מהחיים.
•אין ספק שצריך להחתם חוזה
עוד יוסף פנדריך
07/02/13 21:44
59

אם כדאי או לא זה כבר שיקול שלך. כדאי שתפנה ליעוץ אישי.
•לגיטימי ונכון לעשות כך
עורכת דין מיקי מור
08/02/13 16:03
55

מקרים רבים של גירושין מסתבכים במלחמות רכוש בגלל מצבים כאלה בדיוק, בהם ההורים של צד אחד נתנו כסף ואז אותו הצד טוען כי הדירה שייכת לו או שיש להשיב את הכסף להוריו.
במקרה של חתימה על הסכם הלוואה שכזה, שני הצדדים (גם אתה וגם אשתך) חייבים ביחד להוריה של אשתך, והדירה היא של שניכם (כל עוד היא נרשמת על שם שניכם) בדיוק כמו לקיחת משכנתא.
באם חלילה יחסיכם יעלו על שירטון אזי תוכלו לחלק ביניכם את הדירה תוך קיזוז חובכם להורי אשתך מחצה על מחצה (אלא אם יש נסיבות מיוחדות המשנות את יחס החלוקה)
כך כולם "מכוסים".
נראה לי הכי נכון והכי הגון לעשות זאת בדרך הזו.
אין לראות ביעוץ הניתן על ידי יעוץ משפטי.
•מתי תשלום מזונות מתבצע על ידי האם?
עוד איתן קוהלי
07/02/13 12:02
143

בתקופה האחרונה, נראה כי מערכת המשפט בישראל עושה צעדים תקדימיים רבים לקירוב השוויון בין המינים בעיני החוק. אחת ההחלטות החשובות בתחום זה, הינה תשלום מזונות על ידי האם, כאשר האב הוא המשמורן.
ההחלטה על
תשלום המזונותהדין האישי החל על בני זוג יהודיים לעניין חיוב המזונות, הוא המשפט העברי המבחין בין מזונות בגין צרכים הכרחיים, חובה בסיסית לקיום מדין תורה, המוטלת על האב בלבד, לבין מזונות בגין צרכים רחבים יותר, מותרות מדין צדקה, שהחובה לשאת בהם מוטלת על שני ההורים בהתאם ליכולותיהם הכלכליות.
הבחנה נוספת היא גיל הילד. היינו, לגבי ילד עד גיל 6, החיוב הוא בגין צרכיו ההכרחיים של הילד ומוטל על האב בלבד. לגבי ילד בגיל שבין 6 ל 15, מחייבים את האב בצרכיו ההכרחיים של הילד ואת שני ההורים, מדין צדקה, ביחס לצרכיו הרחבים יותר של הילד, בהינתן שיש להם אפשרות כלכלית לעמוד בנטל זה.
לגבי ילד בגיל שבין 15 ל 18 (או עד לסיום לימודי התיכון, המאוחר מבין השניים), מחייבים את שני ההורים מדין צדקה בלבד. ההלכה הפסוקה, הרחיבה את חובת
תשלום המזונות לגיל שבין 18 לגיל 21 (או עד סיום השירות הצבאי/ שירות לאומי) וקבעה שבגילאים אלה, יעמוד היקף החובה על 1/3 מסך המזונות ששולמו עד גיל 18.
בנוסף לכך הקביעה מי ישלם מזונות, נקבעת על פי המשמורת, ההורה הלא משמורן ישלם מזונות ילדים. עד לא מזמן, במיוחד נוכח חזקת הגיל הרך, המשמורת הייתה ניתנת לאם כמעט אוטומטית על ילדים עד גיל 6, ואף על ילדים גדולים יותר. לאחרונה יצאה סדרת פסקי דין בהם חויבה האם לשלם מזונות ילדים שהיו במשמורת האב. גם היום מחויבת האם במזונות ילדים, רק במקרים בהם הכנסותיה ונכסיה עולים על אלו של האב המשמורן, או שיש מספיק בהכנסתה למילוי צרכיה ונשארת לה הכנסה פנויה, לאו דווקא שההכנסה גבוהה יותר מזו של האב.
המצב עד כה
עד היום האם הלא משמורנית לא הייתה חייבת במזונות ילדים כלל, וככל שהאב קיבל את המשמורת על הילדים, הייתה האם פטורה ממזונות הילדים. בימים אלה משתנה הפסיקה, וקובעת כי האם תחויב במזונות הקטינים הנמצאים במשמורת האב, כאשר הכנסתה עולה על זו של האב המשמורן, או שיש לה הכנסה פנויה. כ"כ היא מחויבת במזונות מדין צדקה, והאב עדיין חייב לספק את צורכיהם ההכרחיים של הילדים, בהתאם לדין העברי.
לסיכום, ההצדקה למצב זה, מגיעה הן מהדין העברי והן מחזקת הגיל הרך. כמו כן מהבדלי מעמדות מגדריים שהיו מושרשים בחברה הישראלית. לאחרונה ההלכות בבתי המשפט האזרחיים חרגו מהדין העברי והן מחזקת הגיל הרך, עת חייבו את האם הלא משמורנית במזונות הילדים, בטענה כי צריך להתאים את הדין למציאות חיים המשתנה, בה נשים מפתחות קריירה רווחית ואינן עוסקות רק בגידול הילדים.
כתובות אינטרנט מצורפות:
•חבל שאתה לא מפנה לפסיקה ספציפית
עוד יוסף פנדריך
07/02/13 13:54
70

למיטב ידיעתי מערכת המשפט לא עושה דבר לצימצום ההפליה, וגם אין לה סמכות. הדין העברי שולט מכוח חוק הכנסת. פסיקה שמחייבת אישה במזונות מכוח דין צדקה קיימת כבר עשרות שנים (פס"ד קינד).
•גרושתי שילמה מזונות
כחלחל
10/02/13 04:14
74

גרושתי שלמה מזונות עבור בננו שהיה במשמורתי משנת 2000 ועד שבגר.
ההסדר נבע מהסכם שערכנו ביננו ולא מכח החוק.
למרות שבאנו עם הסכם חתום, בעת הסדרת הגט ברבנות אב"ד ניסה ליעץ לה שעפ"י ההלכה היא לא חייבת לשלם.
ורק כששאלתי את כבודו (?) אם הוא ממליץ לנו לחזור בנו ולהפר את ההסכם שהושג בהסכמה הדדית הוא התעשת ואמר ש"רק ציינתי את דעת ההלכה".
•חזרה לי קצת האמונה במערכת.. ונשאלת שאלה..
מתבקש
06/02/13 23:14
110

לפני שלושה חודשים הטרדתי אותכם בשאלה לגבי סיכוי ערעור בגילול שלישי על החלטת בית המשפט למשפחה (שישב כערכאת ערעור על החלטת ראש ההוצל"פ)
כל הדעות אמרו שאין לערעור סיכוי (למרות שהעוול זועק לשמים) ואני שמח להודיע כי הערעור התקבל והחלטה היתה מעט חריפה בניסוח שלה נגד שופטת המשפחה..(בהחלטה היה גם רמז על התוצאה הנכונה במחלוקת הבסיסית)
התיק כמובן חזר לשופטת המשפחה (שלדעת רבים היא גאותנית ויצרית) לדון בגוף הערעור..
השאלה היא: איך השופטת המשפחה תדון לגופו של ענין שערכאת הערעור עליה ביטלה את החלטה שלה באופן גורף... ולדעתי מעליב?
אומנם יש את כל בלבול המוח השקרי, שהשופטים הם מקצועים ובלה ובלה בלה.. (לדעתי ככלל החזרת ערעור לאותו שופט, בתיק שהתקימה בו ישיבה אחת, הוא טעות איומה) אך מצד שני אני כמעט בטוח ששופטת המשפחה תיצוק את עצביה ועלבונה בתוך ההחלטה החדשה שאמורה להיות לגופו של ענין.
האם יש בכלל אפשרות להעביר את התיק לשופט אחר כאשר מדובר במחלוקת משפטית טהורה ואין מחלוקת לגבי העובדות???
ועל כן נראה לי שאין צורך "בשופט שנתן את פס"ד ומכיר את העובדות" מה גם שהשופט לא נכנס לעובי הקורה בתיק.... מבלי שזאת תהיה בקשת פסילה.
אני שואל את השאלה מתוך ידיעה שפסילת שופטים היא באמת צעד נדיר.
•תשובה-
עוד כהן
08/02/13 00:27
33

אקדים ואומר שאין מה לעשות. אלו הכללים של המערכת.
הדרך היחידה שתגרום לכך שהתיק יועבר לשופט אחר זה שהשופטת תעבור לערכאה אחרת ו/או תפרוש ו/או תחליט שמסיימת לעסוק בדיני משפחה ותבקש להיות שופטת בית משפט שלום.
הסיכוי לכך מאד מאד מאד מאד לא גבוה.
אבל, מילת נחמה-
אני מכיר לא מעט שופטים שרואים בערעור המוגש עליהם כמעין בדיקה לדעת "לאן נושבת הרוח" והאם הם פוסקים בצורה נכונה.
הרי כאשר שופט נותן פסק דין תמיד צד אחד יגבה אותו וצד שני יסתור אותו, כאשר מוגש ערעור- השופט שמח לראות שגם ערכאת הערעור שהם שופטים בכירים יותר, תומכים בגרסתו.
או - שמראים לו איפה טעה, כדי שישכיל בעתיד.
רוב רובם של השופטים באמת לא לוקחים קשה הערות שנאמרות כנגד פסק הדין שלהם.
(אני אומר "רוב רובם" כי אני לא מכיר את כל השופטים בארץ...)
בהצלחה.
•צו ירושה:
קורקוסום
06/02/13 23:05
66

האם יורש ששמו מצוין בצו הירושה רשאי למשוך כספים המגיעים לו מחשבון בנק של המוריש בהתאם לחלקו המצויין בצו?
עורך הדין שטיפל בהוצאת הצו אמר לנו שכל יורש יכול למשוך את המגיע לו ללא קשר עם היורשים האחרים אלא רק על ידי הצגת תעודת זהות, צו הירושה בו מצויין שמו וחלקו בירושה.
האם זהו הנוהל?
•בדרך כלל הבנק מעדיף שיגיעו כל היורשים יחד,
שילה1
07/02/13 10:01
47

עם צו הירושה.
•תגובה
עוד אורית תובל
10/02/13 12:06
20

הבנקים דורשים שכל היורשים יגיעו יחד לקבל את כספי החשבון (כ"א לפי חלקו) ולחילופין, שיהיה אישור מכל אחד מהיורשים למשכית הכספים על ידי האחרים.
•כמה זמן המעצר על אי תשלום מזונות
playerborn2012
06/02/13 14:52
114

במידה שיש צו מהוצאה לפועל?
מישהו אמר לי שזה לילה אבל קראתי שזה יכול להימשך 21 יום. מה נכון?
מדובר על אבא שחייב לי 19000 שקל מזונות. יש עיכוב ליציאה לחו"ל ורישון נהיגה וכל ההגבלות.
תודה.
•playerborn2012 - תגובה
lady53
09/02/13 12:18
69

בהחלטה על מתן מאסר יהיה כתוב גם ימים הם ימי המאסר. אין דבר כזה "מישהו אמר לי"? מי שיגיד את מספר הימים , מי שיחליט על מספר הימים זה הרשם בהוצאה לפועל אשר יחליט אם בכלל לתת צו מאסר שכן קודם לזה צריך לעשות עיקולים ואם יוכח כי אין אפשרות לעקל דבר אז יכול וינתן צו מאסר ושם יהיה כתוב כמה ימים. אבל ההליך הוא שקודם עוצרים ומביאים לפני רשם ואז יש דיון - בלעדייך, ואז אם הוא מביא את הכסף או סכום כלשהו יכול ויבוטל צו המאסר.