בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

המרת קמחים
06/05/14 15:06
90צפיות
שלום לכולם,

שאלתי מכונת בעיקר לנטע,אשר אני בולעת בשקיקה את הבלוג היפהפה שלה,אך גם לכל אחד אחר שיודע,
שמתי לב שבבלוג נטע משתמשת בעיקר בקמח אורז ,סורגום ותפו"א
עכשיו, בתור מתחילה בעולם האפייה הנטול גלוטן, צברתי בשלב זה קמח אורז מלא ,טפיוקה וקורנפלור -רציתי לדעת האם השלישיה הנ"ל יכולה להחליף את השלישיה לעיל והאם בכל כשכתוב במתכון נטול גלוטן ,כוס קמח/קמח תופח , ניתן להישתמש בכמויות שוות בעירוב הקמחים הללו שיש לי בתוספת חומרי התפחה?
תודה רבה לעונים
הי, אז ככה, תמיד אפשר לנסות ( תמיד ממליצה
06/05/14 17:18
81צפיות
לעשות ניסויים על חצי או רבע כמות מתכון , איך שנוח לחלק אותו ) ולראות אם השילוב מוצא חן בעיניך.
קמח טפיוקה וקורנפלור שניהם עמילניים, מה שראשית פחות תורם תזונתית, וגם עשוי ליצור מוצר סופי יותר קשה ודחוס. ככה שאני הייתי מנסה לדחוף לתערובת קמח אחר ״מלא״ במקום אחד מהם ( נניח במקום הקורנפלור )
לגבי החלפה באופן קבוע, אז זהו שאין לטעמי נוסחה אחת גורפת. יש הבדל אם זה עוגה, או עוגיות, או מאפה כמו לחם או בסיס לפיצה...
תודה על התשובה
06/05/14 18:38
31צפיות
אלו קמחים מלאים מומלצים את מכירה?
אני אוהבת את הסורגום, אורז מלא, שקדים, כוסמת
06/05/14 20:20
46צפיות
יש גם : חומוס, עדשים, סויה, תירס, טף, דוחן... ( ואולי עוד ששכחתי )
אחלה יש לי שקית אבקת שקדים, אתחיל בניסויים,
06/05/14 22:56
26צפיות
תודה!
רשימת המסעדות שלי (איזור ת"א)
05/05/14 15:14
313צפיות
אז עשיתי קצת סדר ועדכונים ברשימת המסעדות שיותר מודעות/מקפידות באיזור ת"א וחשבתי לחלוק עם הפורום.
אשמח לשמוע בעיקר אם יש למישהו דיס-המלצה (ביקורת שלילית) גלוטנית לגבי אחת מהן.

בתיאבון!

מרצל

הרשימה:
בלאק בר בורגר
הדסון ברסרי
אבא גיל
מזה
קפה מרקו (דאקס)
לה לזניה
24 רופי
אמורה מיו
גוצ'ה
אחותי פיצה
קפה לואיז
מוזס
ג'ירף
חדר האוכל
בית תאילנדי
מול ים
טנדורי
דיקסי
שגב אקספרס
אונמי
פקין צהלה
סושי FU
קלואליס
אורנה ואלה
נועה ביסטרו
זוזוברה
מועדון הקצינים

מוסיפה את מסה,הרברט סמואל,קיטשן מרקט
05/05/14 16:26
103צפיות
וטאפס אחד העם.
º
ואו איזה שפע! תודה על העדכונים
06/05/14 12:04
27צפיות
º
מרצל על העדכונים
07/05/14 08:02
28צפיות
º
תודה רבה
08/05/14 06:23
7צפיות
º
מוסיפה את וונג בשדרות רוטשילד
18/05/14 13:19
5צפיות
נחזיק אצבעות - מנתח רכיבי מזון...
05/05/14 14:47
480צפיות
מהרגע שדובר בזה לראשונה אני מחזיקה אצבעות...
05/05/14 14:52
175צפיות
אני מקווה שאוכל לשחרר אותן מתישהו.

מנקודת המבט שלנו זה סוג של מטה קסם שיפתור המון בעיות (אם לא את רובן(:). הלוואי שנוכל לסמוך עליו ב-100% והלוואי שהוא יהיה במחיר שנוכל להרשות אותו לעצמנו
נתקלתי בזה השבוע, וגם התלהבתי, עד שקראתי
05/05/14 16:33
204צפיות
למטה בשאלות ותשובות, שהוא לא מיועד לענין גילוי גלוטן.
אבל, זה בהחלט כיוון מעודד שאולי יביא אחריו פיתוח של מוצרים שכן יאפשרו משהו כזה בעתיד.
מה שמראה (שוב ושוב) שחובה לקרוא עד הסוף
05/05/14 19:07
126צפיות
לפני שמתלהבים (או לפחות לפני שמחזיקים אצבעות...).
זה כל כך בתחתית האתר שלא הגעתי לזה.
לא לגמרי ברור לי איך אפשר שהמכשיר יבדוק את כלמה שהוא אמור לבדוק אבל לא יזהה אלרגנים אבל כסת"ח הרי לא חדש לנו אז נשארנו במקום.

אני חושב שזה כלי מצויין למי שאוכל בחוץ
07/05/14 17:27
67צפיות
ורוצה עוד דרך להוריד את הסיכוי שמה שהוא קיבל מכיל גלוטן (לדוגמה מקרי בלבול בסוג הפסטה)

אני עדיין מחזיק אצבעות...
ברמת הזיהוי ה...גדול הוא יוכל (כנראה)להועיל
07/05/14 19:14
60צפיות
אבל לא ברמת הכמות.
זה מה שעונים לגבי הגלוטן או אלרגנים אחרים:
"Can I use SCiO to protect myself from allergens, gluten, or lactose?

SCiO is NOT a medical device and should NOT be relied on to protect you from allergens, from gluten, or from lactose. Since SCiO is designed to measure small portions of a dish at a time, it cannot guarantee the absence of specific molecules in your plate. SCiO can analyze and tell you the major components of foods (i.e. with typical concentration of 1% or more)."

אולי בעתיד(:
צר לי
07/05/14 13:12
136צפיות
מכירה את המוצר, ולצערי עוד זמן רב יחלוף עד שנוכל לסמוך על ניטור מסוג זה.
מה שכן, זו התחלה, ונחזיק אצבעות שיום אחד.....
אוכל ללא גלוטן במילאנו איטליה
05/05/14 12:53
117צפיות
שלום
האם ידוע על מקומות ללא גלוטן במילאנו באיטליה?
º
מצטערת,לא העליתי דבר בחיפוש בפורום
06/05/14 14:11
20צפיות
לא מכירה מניסיון אישי אבל "גוגל" יודע הרבה
07/05/14 07:59
52צפיות
לא הייתי במילנו אבל אם עושים חיפוש בגוגל ניתן למצוא הרבה מידע gluten free milan

נסיעה טובה,

אמא של הבנים
בהחלט
07/05/14 14:57
74צפיות
תנסה לאתר הודעה שלי מסוף אוגוסט 2011
º
דנה
07/05/14 16:45
19צפיות
הנה ההודעה של דנה ללא גלוטן
07/05/14 16:44
103צפיות
חזרתי...
מאת: דנה ללא גלוטן
31/08/11 15:42
שלום לכולם, לאחר העדרות של כמעט שבועיים, חזרתי אתמול מאיטליה. פחות משבועיים ועדיין קשה לי להתרגל לחזרה ואני מודה שאני די מבואסת. אני לא יודעת כמה פעמים כתבו בפורום הזה שאיטליה היא גן עדן לצליאקים, אבל תאמינו לי כל מילה חקוקה בסלע. במילה אחת: תענוג!
אין אחד שלא הבין מה זה צליאק ומה זה נטול גלוטן. מספיק לומר "אני צליאקית" (io sono celiaco) או נטול גלוטן (sensa glutena) וכולם ישר מתגייסים לעזרה.
התחלנו את הטיול במילנו. התארחנו במלון בשם UNA ברח' VIA CUZANI 13 (או משהו ממש דומה) מרחק דקה וחצי מהתחנה המרכזית ומכיכר ה-DUOMO.
במלון הגישו ארוחת בוקר נחמדה וקטנה, כאשר אחת הפינות הקבועות שלה היתה פינה ללא גלוטן עם מבחר ממוצרי ד,ר שר: חבילות קטנות של ביסקויטים, חבילות קטנות של קרקרים דמויי פתית, חבילות קטנות של פירכיות, חבילות קטנות של מוזלי, מאפין ריבה ארוז ונדמה לי שזהו. היו פירות טריים חתוכים שהתחייבו בפני שהם ללא גלוטן (היתה גם קערה של סלט פירות שאמרו לי לא לגעת בה).
מכיוון שבאטיליה יש מודעות גדולה לקשר בין צליאק לרגישות ללקטוז הביאו לי אוטומאטית חלב סויה ורק כשממש התחננתי ואמרתי שיש לי כדורי לקטז, הביאו לי חלב רגיל
כמו שכבר כתבו, יש כמעט בכל בית מרקחת עם סמל צלב בצבע ירוק מבחר מוצרים נטולי גלוטן (אם כי מצאתי פעם גם באחד עם צלב אדום מבחר ענק כולל קמח נטול גלוטן). בכל בית מרקחת מצאתי מוצרים קצת שונים (כמעט כולם של ד"ר שר): לחם טרי (מעולה. לצערי מצאתי רק חבילה אחת וחיסלתי אותה במהירות מסחררת), קרקים, עוגיות, גריסיני ופסטות.
כמעט בכל סופר, גם במילנו וגם אח"כ באזור אגם גרדה, מצאתי מוצרים נטולי גלוטן. בכולם, חוץ מבשניים, היו קרקים, עוגיות ופסטות נטולי גלוטן (הפסטה שמצאתי היתה משילוב של אורז ותירס ולטעמי היא היתה הכי טעימה שטעמתי מאז תחילת עידן הצליאק. היא נשארה אל דנטה ולא נהייתה כווצ'ית גם לא בחימום חוזר).
באחד הסופרים היותר גדולים באזור דסנצאנו באגם גרדה, מצאנו מגוון ארוחות מוכנות קפואות של ד"ר שר (פסטות במבחר רטבים, לנזניה וטורטליני) וגם פיצות קפואות נטולות גלוטן וגולת הכותרת היו פוקצ'ות קפואות עם שמן זית שהיו מעולות ממש (הלא צליאקים טעמו ואישרו שמדובר במעדן).
אני יודעת שיש באזור סירמיונה יש כמה מסעדות ללא גלוטן אבל לא יצא לי לצערי להגיע אליהן (בכל מקרה באזור לאגו די גרדה יש המון מסעדות דגים. הדג המקומי נקרא טרוטה סלמונטה. הוא דג כשר והוא טעים מאוד. מכינים אותו בד"כ על הגריל ואין שום בעיה לאכול אותו).
יש מסעדות עם תפריט מיוחד ללא גלוטן. אבל מסיבות שונות יצא לי להיות רק באחת כזו במילנו. שמה: LA SPECIALITA (VIA P. CALVI 29, טל. 02-58102650). המסעדה מומלצת בחום!!! מדובר במסעדה מעולה גם בתפריט הרגיל והלא צליאקי וגם בתפריט נטול הגלוטן. כולנו נהננו מאוד מאוד. אני קיבלתי למנה ראשונה קפרזה עם מוצרלה די באפלו הכי טעימה שאכלתי בחיים שלי (ואכלתי הרבה. אני ממוצא איטלקי) כולל צלחת עם לחמניות קטנות נטולות גלוטן שהכינו במעדה. מעולות ממש. למנה עיקרית אכלתי פיצה נטולת גלוטן שנאפית בתנור לבנים (נפרד מתנור הלבנים שמשתמשים בו לפיצות הרגילות. הפיצה היתה מצוינת והזכירה לי סוף סוף את הפיצות עתירות הגלוטן של פעם.
בקיצור מסעדה מאוד מומלצת (רק תכינו תקציב נפרד. היא יקרה).
אופציה זולה הרבה יותר היא להיכנס לאחת המסעדות מרשת AUTOGRIL (יש גם במילנו אבל בעיקר כל שני מטר באוטוסטרדות). בכולן יש אפשרות למנות מוכנות ללא גלוטן.
יצא לי לאכול בלא מעט מסעדות שאין להן תפריט מיוחד ללא גלוטן. כמעט בכולן הציעו ישר להכין במיוחד עבורי מנה ללא גלוטן. בד"כ הכינו לי איזשהו סוג של ריזוטו (לפעמים ריזוטו מילנז עם זעפרן, לפעמים ריזוטו פטריות ופעם גם ריזוטו עם אספרגוס טעים במיוחד) ופעם אחת גם צ'יפרו אותי במנה של פולנטה וגבינה. במקום היחיד שהגיש רק פיצות ופסטות ולא היה נראה ידידותית במיוחד, הגישו לי קפרזה והתחייבו שחתכו אותו בנפרד ורחוק מכל גלוטן.
הרבה מהגלידריות מגישות גלידות נטולות גלוטן אבל יש כאלו שלא, אז חייבים לשאול ולברר. כמעט בכל קיוסק שמוכר גלידות ארוזות (ארטיקים וקרטיבים) יש תמונות של הגלידות המוצעות וליד חלקן מופיע על גבי השלט סימון של בלי גלוטן (עיגול עם ציור של חיטה).
נדמה לי שזהו פחות או יותר מבחינת החוויה הקולינרית. בעצם, הכי חשוב, זה לומר שלא היה לי אף תקרית של הרעלת גלוטן. לא כאבי בטן, לא נפיחות ובטח שלא הקאות ושלשולים.
בקיצור, אכן גן עדן עלי אדמות. מדינה יפה כל כך. אנשים לבביים. אוכל טעים. יין מעולה. שקט ושלווה. מה עוד צריך בחיים???
ועכשיו צריך לחזור למציאות...
עדכון לגבי
05/05/14 12:52
209צפיות
לא יודעת אם להתייחס לזה בחיוב או בשלישה.. חזרתי היום לרופא משפחה עבר איתי על התסמינים שנעלמו בשלושה שבועות האחרונים(גרד בכל הגוף, נימולים ונפיחות בבטן) הבין למה אני לא רוצה לסבול חודש וחצי מהעשרת גלוטן וביקש שאני אקדים את הביקורת שלי אצל הגאסטרו מספטמבר ואתייעץ איתו מה לעשות ובינתיים אני בדיאטה ללא גלוטן עדיין .. קיצור בתחילת יוני אני הולכת לתל השומר ונראה מה יחליטו שם.. כנראה בגלל שהעניינים מול הצבא מסודרים(אני סרן עם פרופיל של מתנדב בגלל האלרגיה לחלב ) ירדו ממני מנושא העשרת גלוטן ובדיקה
קודם כל מאוד משמח שהתסמינים האלה נעלמו!
05/05/14 14:44
71צפיות
זה מ ע ו ל ה!
שנית, מצויין שהקדמת את התור לגסטרו (גם אם יוחלט שאין צורך שתעשי ביופסיה, אין מה לחכות ותמיד כדאי להתייעץ עם רופא מקצועי. גם אם כבר החלטת על הדרך שלך(:).
שמעי מה יש לו לומר ואז החליטי מה שתחליטי בדרך הנכונה לך.
בהצלחה רבה!


בכיף הגסטרו שלי זה
05/05/14 18:11
91צפיות
אלון לאנג בתל השומר הוא נחשב מבין בתחום?
מצטערת, אני לא מכירה את השם.אבל הנה האתר שלו
05/05/14 18:14
62צפיות
וצליאק הוא אחד מהנושאים שמפורטים בתחום העיסוק שלו(:

http://www.lang-gastro.co.il/
טוב לשמוע שאת מרגישה יותר טוב
07/05/14 08:06
35צפיות
אני מקווה שאכן הדברים יתבהרו בקרוב ויעשה סדר.

יום טוב,

אמא של הבנים
יום הזיכרון תשע"ד
04/05/14 17:41
84צפיות
יום הזיכרון תשע"ד
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה

יהי זכרם ברוך
º
04/05/14 19:16
5צפיות
º
יהי זכרם ברוך
04/05/14 19:22
7צפיות
לזכרם
04/05/14 20:03
38צפיות
לזכרם
תפילת יזכור - יזכור עם ישראל
יִזְכֹּר עַם יִשׂרָאֵל אֶת בָּנָיו וּבְנוֹתָיו,
הַנֶּאֱמָנִים וְהָאַמִּיצִים, חַיָּלֵי צְבָא-הֲגָנָה לְיִשׂרָאֵל,
וְכָל לוֹחֲמֵי הַמַּחְתָּרוֹת וַחֲטִיבוֹת הַלּוֹחֲמִים
בְּמַעַרְכוֹת הָעָם, וְכָל אַנְשֵי קְהִילִיַּת הַמּוֹדִיעִין
וְהַבִּטָּחוֹן וְאַנְשֵי הַמִּשְׁטָרָה אֲשֶׁר חֵרְפוּ נַפְשָׁם
בָּמִלְחָמָה עַל תְּקוּמַת יִשְׂרָאֵל,
וְכָל אֵלֶּה שֶׁנִּרְצְחוּ בָּאָרֶץ וּמִחוּצָה לָהּ
בִּידֵי מְרָצְחִים מֵאִרְגּוּנֵי הָטֶּרוֹר.

יִזְכֹּר יִשׂרָאֵל וְיִתְבָּרַך בְּזַרְעוֹ וְיֶאֱבַל עַל זִיו הָעֲלוּמִים
וְחֶמְדַת הַגְּבוּרָה וּקְדֻשָׁת הָרָצוֹן וּמְסִירוּת הַנֶּפֶש
אֲשֶׁר נִסְפּוּ בַּמַּעֲרָכָה הַכְּבֵדָה.

יִהְיוּ חַלְלֵי מַעַרְכוֹת יִשְֹרָאֵל עֲטוּרֵי הַנִּצָּחוֹן
חֲתוּמִים בְּלֵב יִשְֹרָאֵל לְדוֹר דּוֹר.
º
04/05/14 20:15
5צפיות
º
נזכור ולא נשכח
04/05/14 20:54
7צפיות
חטיף מיקספלקס ללא גלוטן - ממש טעים!
04/05/14 12:06
284צפיות
דיברנו כאן לאחרונה על זה שתלמה הוציאה שני דגני בוקר ללא גלוטן (כריות ומיקספלקס, אם אני לא טועה).
אבל אני לא זוכרת אם מישהו הזכיר שהם הוציאו באותה הסדרה גם חטיף דגנים עם שוקולד (כמו גרנולה-בר כזה), גם הוא ללא גלוטן.
ראיתי השבוע בסופר, קניתי, והיום טעמתי. ממש ממש טעים!
תודה על ההמלצה
05/05/14 13:21
65צפיות
בדיוק בזמן עבור הילדון
כן דובר גם על החטיף. אבל אני חייבת לומר שעד
05/05/14 14:48
160צפיות
עכשיו מצאתי את המוצרים האלה רק ביינות ביתן למרות שאם אני לא טועה נאמר שיהיה גם בשופרסל.
זה די מאכזב מבחינתי.
בכל מקרה דפנה, תודה על ההמלצה.
נשמע לי ששווה לנסות אותו.
איך הוא מבחינה קלורית?
גם אני לא נתקלתי בהם עד השבוע בשום מקום
05/05/14 19:29
99צפיות
אבל השבוע הופיעו במחלקה הנטולה (המזערית) ב"מגה בעיר" באזורנו.
º
אמשיך לחפש(: מה מפלס הקלוריות בהם?
06/05/14 14:03
26צפיות
אני אבדוק לך בדיוק בבית, אבל נדמה לי שמשהו
08/05/14 09:51
34צפיות
כמו 90 לחטיף (אני זוכרת שהסתכלתי בהשוואה למיקספלקס הרגיל וזה היה כמה קלוריות פחות מהרגיל).
º
אם כך זה בהחלט יכול להיות תחליף ל...משהו מתוק
09/05/14 09:43
11צפיות
צליאק באייסלנד
03/05/14 16:47
106צפיות
אנחנו משפחה של 5 ילדה בת 13 עם צליאק ומתכננים טיול בן 10 ימים
רציתי לברר לגבי אוכל נטול גלוטן באייסלנד
מעתיקה הודעה שלי לכאן אחרי שחזרנו ( 2010 )
03/05/14 17:30
108צפיות
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...

אז ככה, קודם כל כיף לכם, איסלנד מדהימה !
אבל, אין הרבה אופציות. יש בעיקר מאכלי ים, בשר ( כבש ) תפ״א. כמעט ואין ירקות.  אני אכלתי מדי פעם צ׳יפס ( מטוגן נפרד ) פה ושם סלט כשמצאתי. הבאתי איתי לחם שקניתי בלונדון בדרך לשם, ופריכיות, אותם אכלתי בארוחת בוקר.
צהריים עצרנו בסופרמרקט ( בגדול, עיירות די מרוחקות אחת מן השניה, ויש עיירות של שלושה בתים וזהו, אז אם נתקלים במשהו דמוי סופרמרקט, שווה להצטייד ) פה ושם יש חנות קטנה בתחנת הדלק. קנינו לחם ( ללא צליאקים ) יוגורט, פרי, ירק אם היה...
בערבים אכלנו בעיירות שלנו בהן, לפעמים במלון/ צימר, לפעמים ב׳מסעדה׳ אחרת...
אני ממליצה להצטייד מהארץ במה שניתן- לחם שיחזיק כמה ימים, ממרחים, חטיפים, דגני בוקר,  פירות יבשים או מה שהצליאקית אוהבת .

היו עיירות קצת יותר גדולות עם סופרמרקט בגודל נורמאלי שמצאתי אפילו קצת מוצרים נ״ג של ׳שר׳ אבל לא לבנות על זה.
האיסלנדים מאד נחמדים, מדברים טוב אנגלית, ככה שזו לא בעיה להסתדר. בריקוויק יש איזה חנות טבע או 2  עם דברים נ״ג טריים אפילו. אני משערת שב 4 שנים זה בטח אפלו יותר מפותח הענין של נ״ג, אבל שוב, מכיוון שסביר להניח שהטיול יביא אתכם למקומות שבקושי תראו אנשים חלק גדול מהיום, שלא לדבר על חנות, אז להצטייד.
תהנו!! אחד הטיולים היותר שווים שהיו לנו.
ואני כמובן אשמח לענות על כל שאלה נוספת
º
תעשו חיים!
04/05/14 08:54
12צפיות
איסלנד
04/05/14 13:18
77צפיות
לצערי לא הייתי אבל מתכנן טיול בר מצווש לשנה הבאה, אשמח אם תוכלו לחלוק כמה שיותר תובנות המלצות ומסלולים מומלצים
מלגגל על כל הקומבינציות של Iceland + gluten free  יש לא מעט תוצאות למשל  http://ctrlalteat.com.au/the-top-3-places-to-eat-i...

תהנו !!
המלצה- קצת קשה לתכנן כזה טיול לבד בעונה
04/05/14 15:12
83צפיות
( יולי אוגוסט )
הבעיה היא בעיקר במציאת מקומות לינה. קשה למצוא מקומות שיש להם אתר באינטרנט, וכשמגיעים למקום, מבינים למה... מרחקים די גדולים בין ישוב ליושב, וכל ה'ישוב' זה 4-15 בתים.... ורוב התיירות היא בחודשיים האילו, ככה שזה די מסובך . בטח שלא להסתמך על להגיע ולמצוא מקום.
אנחנו יצרנו בזמנו קשר עם חברה מקומית, שסידרה לנו מסלול ( מסלול מעגלי פחות או יותר סביב האי ) הם שכרו עבורינו את הרכב, אספו אותנו משדה התעופה בלילה כשהגענו, וכמובן הזמינו לנו מקומות לינה  לאורך המסלול. הטיול היה עצמאי כמובן.
איך חוגגים יום העצמאות - ללא גלוטן
03/05/14 14:54
151צפיות

איך אתם מתארגנים ליום עצמאות ללא גלוטן ?

מה תעשו על האש ? ומה התחליף לפיתות ?
חוזרת על המלצתי למנגל חד פעמי
03/05/14 15:33
146צפיות
קנינו סטוק ברמי לוי (היה מבצע - 10 ש"ח למנגל). זו תבנית פשוטה שמגיעה עם רשת, פחמים וחומר הצתה, שאנחנו לוקחים איתנו לאירועים. מבקשים שישאירו לנו בצד פרגיות/חזה עוף/כנפיים אותם אנחנו מתבלים צ'יק צ'ק ברוטב ללא גלוטן של קנור, אם יש נקניקיות, מביאים חבילה ללא גלוטן של יחיעם, ושמים את הבשר המותר לצליאקית על ה"חד פעמי" לצד המנגל הראשי. זה פותר את הצורך לשגע את המארחים לנקות את המנגל, להיזהר, לא לשים פיתות, לא להעביר קציצות מתובלות מצד לצד(מנסיוננו בעבר למרות ההשתדלות תמיד יש בלגאן גדול על המנגל), ופותר אותנו מלעמוד ליד, להילחץ ולהלחיץ. אנחנו מביאים איתנו פיתות מהקפואות, אבל בדרך כלל הן נזרקות בסוף הארוע...
אני צמחונית, אבל במסגרת המפגש עם מליון חברים
03/05/14 15:55
139צפיות
תמיד יש כמה בעיות בארוחה המונית שכל אחד מביא משהו ( מעבר לגריל והבשר ) :
ראשית להתחיל לתשאל מה יש בכל מנה, להשגיח שכפות לא עוברת ממנה למנה, שלא מעבירים לחם או בדיוק קורעים פיתה מעל לסלט שבדיוק תיכננתי לאכול...
בקיצור- זה או לתשאל ולערוך תחקיר אישי ארוך ומעייף לכל בעל מנה שמתחשק לטעום ממנה... או לוותר מראש ולבוא עם כמה דברים משלך.
אם מדובר על כמות לא עצומה של אנשים, תמיד אפשר לנקוט בתשאולים, ולבקש שיזהרו בענין העברת כפות וכ״ו. לגבי האש- לצלות על רשת נפרדת או בתוך רשת מוגבהת ( יש רשתות שמגיעות עם מקל כזה שנסגרות , לדגים או קציצות, במקרה ראיתי בכמה סופרמרקטים בשבוע האחרון ) אי בעיה להניח בכזה. פיתות, אפשר להביא משלך ללא גלוטן.

אני אישית התעייפתי , מביאה סלט שברור לי שאוכל לאכול ממנו, וקינוח שווה. כל השאר, אם יש משהו שממש נראה לי, אני פונה למי שהכין ושואלת. אם אני רואה שיש יותר מדי בלאגן סביב השולחן וחוששת מזיהום משני, אני מוותרת.
בסופו של יום, אני אמנם לא נהנית כל כך מהקטע של האוכל, יותר מהקטע החברתי, ובעיקר חוסכת הרבה קלוריות ונקיפות מצפון
אם רוצים פיתות, אז התחליף הוא... פיתות.
03/05/14 17:55
185צפיות
יש בשוק לפחות שלושה-ארבעה סוגים של פיתות ללא גלוטן.

אבל אני מכירה הרבה צליאקים שויתרו מזמן על הפיתה בסיטואציות כאלה.
מה שאני תמיד עושה
03/05/14 18:17
168צפיות
קצת חדשה בנושא של ללא גלוטן אבל כבר שנים ללא חלב בקטע של אלרגיה. באה בשביל הקטע החברתי הכי הרבה לוקחת כוס שתיה קרה או משהו כזה ואוכלת בבית אחר כך. אין לי כוונות להתחיל לערוך חקירות מה נגע במה, איזה רשת כן שמו , מה עבר על הכף החד פעמית פרט לעצבים זה לא תורם לי בחיים. קבוע במפגשים עם חברים במסעדות או בארוחות משפחתיות אני לוקחת לי כוס שתיה קרה וזהו. אין לי כוונות להתחיל לעביר לכל העולם הסברים באלרגיה, אחרי שפעם אחת אמרו לי זה "בלי חלב" ובסוף היה לי 39 חום וגרד של שבועים אני את הלקח למדתי.
איזה חומוס ושתיה מותר לנו ? |
04/05/14 00:14
129צפיות

אני החלטתי שהשנה אני מביא המון סלטים, ובכלל אוכל, רק כדי שלא יגידו לי
"אבל לא אכלת כלום!" פעם קודמת הבאתי קצת, וחפרו לי שאני יאכל ולא יקרה כלום
"שנים אכלת איתנו" "מה קרה עכשיו?" "לא יקרה לך כלום פעם בשנה" [ וזה נאמר כל שבוע ]

אז אני מעדיף להביא עודף - של דברים זולים, כמו אורז, עוף שלם בגריל,
סלטים, ומה לא, רק כדי שאף אחד לא יחשוב שלא אכלתי מספיק

לא קורה כלום אם חצי אזרוק, כמו סלט כרוב ענק, אורז, ועוד דברים זולים במחיר
אבל גדולים בנפח, רק בשביל לא להיות במצב של "למה אתה לא אוכל"



שיקול שלך כמובן ואני מבינה את הרציונאל מאחריו
04/05/14 06:31
120צפיות
אבל אני חושבת שמספיק אם תביא כמו שמקובל אצליכם. דבר אחד או שניים לטובת הכלל. ולעצמך מעבר לזה, את כל מה שאתה אוהב ומותר לך.
תמיד יהיה מי שינג'ס לגבי האוכל. בד"כ זה מפני שלהם לא נעים שאתה לא אוכל מהכל (או מפני שיש להם מידע מקצועי שמותר פעם בשנה...).
אם תדאג למזון לעצמך, תמצא תשובה לאמירות האלה (שמתאימה לך ולחברה בה אתה נמצא) וגם תשתתף במאמץ הכללי, הם יתרגלו ולא תצטרך להמשיך לעשות "רק כדי שלא יגידו לי...".


חומוס צבר מותר, ועל סלטים של שטראוס (אחלה)
04/05/14 08:59
108צפיות
כתוב במפורש אם מותר או אסור.

חלק גדול מסוגי השתייה מותרים, כולל כל המוצרים של חברת קוקה קולה.
איפה קונים פלאפל ללא גלוטן?
04/05/14 11:38
102צפיות
אין לי כח להכין... רוצה לקנות באזור ירושלים.
אפשר לסמוך על 4 הטעמים?
כששאלתי ב4 טעמים בבית הכרם הם לא ידעו
04/05/14 11:41
101צפיות
כלום על ענייני גלוטן.

אבל, יש אפשרויות אחרות:

1. אפשר לקנות בעדן טבע מרקט במלחה, או בחנויות "אניס", או במחלקת "גרין" של השופרסל דיל החדש בתלפיות (זה ברח' האומן, לא זה בפייר קניג), פלאפל קפוא אורגני של חברת yarok. עושים אותו בתנור וזה מאוד פשוט וטעים.

2. לא מזמן כתבו פה על פלאפליה בשוק שעושה פלאפל ללא גלוטן. אני לא זוכרת את השם, אבל אם תעשי חיפוש ודאי תמצאי.

3. במסעדת "נעורה" באבו-גוש עושים פלאפל מצויין ללא גלוטן והם מביני עניין. אפשר לבקש מהם להכין כדורים ולקנות.
אני אכלתי ברחוב אגריפס, קצת מחוץ לשוק למטה
04/05/14 11:43
93צפיות
קיבלתי טיפול VIP והיה טעים מאד!
תודה רבה דפנה ונטע
04/05/14 14:13
54צפיות
אנסה את הפלאפל ליד השוק.
מישהו זוכר אולי איך קראו לזה? זה בצד של השוק או ממול?
אולי פלאפל מולה? זה בצד של השוק , עם
04/05/14 15:00
65צפיות
הפנים לרחוב אגריפס, קצת למטה.
º
תודה רבה! אלך לשם.
04/05/14 15:28
14צפיות
הייתי בפלאפל מולה.
05/05/14 16:45
75צפיות
תודה רבה נטע!
ממש עזרת לי.
הייתי בפלאפל מולה, באגריפס 82, והפלאפל שלו מעולה וגם היחס.
קניתי רק כדורים והשאר נשלים בבית.
כל מי שמחפש פלאפל ללא גלוטן בירושלים ממליצה עליו בחום.
חג עצמאות שמח!
שמחה לשמוע! אני מאד התרשמתי מהיחס הנהדר
05/05/14 18:38
44צפיות
שם, וטרפתי צלחת מלאה פלאפל וסלטים כאילו לא ראיתי אוכל כמה שנים
מזמינים אלינו ומכינים הכל לבד
04/05/14 12:41
115צפיות
ומי שירצה פיתות יקבל מתגמיש
חומוס כבר הכנו
פלאפל גם-  הילדים היו צריכים להביא לגן.
גם אנחנו מאחרים ומכינים הכל לבד
04/05/14 13:19
106צפיות
אבל זה בלי קשר לצליאק, המסורת עם קבוצת החברים התחילה עוד הרבה לפני אבחון הצליאק וגם....הצליאקי כנראה בכלל לא יהיה בבית
בכל מקרה, לא יהיו פיתות. עם השנים ועם הגיל הבנו שהחברה שלנו מתמקדים בדברים החשובים ולא בפיתות....
פינת המתכונים
03/05/14 08:20
130צפיות


כל אחד מוזמן לשתף במתכונים שווים
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה

על מנת לשמור על הסדר הטוב, ושכולם ידעו איפה לחפש מתכונים, ושמתכונים לא יכלו לאיבוד אי שם בדפים שעוברים הלאה...- אנא שרשרו כאן את המתכונים שלכם, וחסכו לטלי עבודת שירשור
º
03/05/14 08:23
3צפיות
מוס שוקולד מדהים !
03/05/14 08:23
191צפיות
מוס שוקולד מדהים !
המתכון מספר שנקרא the sono baking cookbook

140 גר שוקולד מריר קצוץ
3 ביצים גדולות מופרדות
3 כפות סוכר
קורט מלח
כוס שמנת מתוקה

להמס שוקולד ( בן מארי או במיקרו בזהירות * ) לקרר
להקציף ידנית חלמונים וסוכר בכלי על גבי סיר עם מים רותחים ( עדיף להניח בקערת המיקסר ואותה להניח על סיר, כי צריך אח"כ להקציף אותם במיקסר ) להקציף בסביבות 2-3 דקות
להעביר למיקסר ולהמשיך להקציף עד שהתערובת תפוחה ובהירה
להפסיק פעולת מיקסר, והוסיף שוקולד לאט ובעדינות.
להקציף חלבונים לקצף יציב , להוסיף לתערובת השוקולד בעדינות.
להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב, להוסיף גם אותה לתערובת בתנועות קיפול עדינות.
לחלק לכלי הגשה
( המתכון המקורי אומר 4 מנות. אני הכנתי בקעריות קטנות ויצאו לי 10...צחקתי ואמרתי שהאמריקאיים אוהבים הכל בגדול.. ואז הבעל אמר שמי שמזמין מנה אחרונה במסעדה, רוצה לקבל תמורה.
בכל מקרה, נראה לי שבהחלט מספיק מנה נחמדה לקינוח...עדיף לישבן ולעורקים :)  )

http://mekashkeshet.blogspot.co.il/2014/04/blog-po...
לגבי ה *... לגבי המסת שוקולד
03/05/14 08:27
54צפיות
כשהשוקולד איכותי, וטרי, הוא גם נמס ביתר קלות. וזה גם מהיר.
לגבי איך להמס- מיקרו או סיר כפול ( בן מארי ) , כמובן שבסיר כפול זה יותר " בטוח", אבל אם יש נסיון עם המיקרו, ובמיוחד עם מימיסים יחד עם חמאה, אז אין בעיה להמס במיקרו. מה שאני בד"כ ממליצה זה לחמם קצת, לערבב, ולהמשיך ( בפרקי זמן קצרים ) , למי שאין סבלנות בסיר כפול או שלא בא לשטוף מליון כילים.
גם בסיר כפול צריך להזהר, שלא יגיעו מים לסיר העליון בו מונח השוקולד.
º
בהחלט נראה מדהים .
03/05/14 08:59
10צפיות
נראה מעולה! אני מארחת חברים מחר בערב
04/05/14 08:50
33צפיות
תכננתי להכין מוס שוקולד. אני אכין את המתכון הזה
וחוץ מזה נטע, כרגיל - הכלים שלך מהממים!
º
תודה !
04/05/14 11:02
6צפיות
חיתוכיות ריבה של נירה שוייאר- יצא מעולה
03/05/14 08:50
176צפיות
חיתוכיות ריבה של נירה שוייאר- יצא מעולה
הצליאקית שלי תמיד אהבה אותן מאוד.
לקח זמן להגיע לתוצאה זהה מבחינת טעם ומרקם למקור הגלוטני.
קמח תמי פועל כאן במיטבו.
העבודה עם הבצק הייתה מהירה ונוחה ביותר והכי חשוב,
אף אחד לא זיהה שמדובר בחתוכיות נטולות גלוטן

חיתוכיות ריבה מבצק פריך משובח-נירה שוייאר
חומרים לבצק:
21/2 כוסות קמח (השתמשתי בקמח תמי שאתו התוצאה מושלמת)
½ כוס סוכר
2 חלמונים
¼ כוס ברנדי/חלב/מיץ תפוזים (אני משתמשת בברנדי)
1 כף תמצית וניל (השתמשתי בשקית סוכר וניל)
1 כף גרידת לימון (לא משתמשת בבצק הזה)
קורט מלח
200 גר' מרגרינה לאפיה קרה (הפעם המסתי אותה מעט והבצק יצא גמיש ונוח מאוד לעבודה)

כך עושים:
לשים היטב (ידנית!) עד שהבצק גמיש, חלק ונוח לעבודה.
משאירים גוש בגודל חופן בערך, בצד.
מרדדים על תבנית משומנת היטב בגודל 26X33 בערך
ומישרים את הבצק לאורך התבנית בעזרת סכין על ידי החלקתה על שולי הבצק.
אם אין מערוך בגודל התבנית אפשר לשטח עם כף היד
אבל להשתדל שהבצק יהיה חלק ובעובי אחיד.

הרכבת החיתוכיות:
מערבבים היטב כ-1/2 כוס ריבה (עדיף משובחת!) עם מעט ברנדי
ומורחים על הבצק שבתבנית.
לא צריך כמות גדולה, הריבה אמורה להיות דלילה אבל מרוחה על כל שטח הבצק.
מרדדים את גוש הבצק שהשארנו בצד.
חותכים לפסים דקים וארוכים.
מניחים על גבי הריבה לכיוון אחד ולאחר מכן לכיוון השני.
מהדקים את הפסים מעט עם קצה מזלג.
אופים כ-20 דקות/חצי שעה בחום של 170 מעלות
עד שהבצק משחים (לשים לב שלא ישרף).
מוציאים ומקררים.
חותכים בעדינות לריבועים.
לאחסן בכלי סגור היטב.
קציצות אפויות על מקל
03/05/14 08:55
183צפיות
קציצות
מאחר והבת שלי סרבנית קציצות, אני כל הזמן מנסה לשדרג את הקציצות שלנו בבית וסוף סוף מצאתי גירסה שחביבה עליה וגם בריאה:
ערבבתי 500 גר' בשר בקר, עם חצי בצל מטוגן וקצוץ דק, חבילת עלי תרד מאודה קצוצה (אפשר גם מנגולד, חשוב לסנן מנוזלים אחרי אידוי), ביצה, 3 כפות טחינה גולמית, תבלינים: פפריקה, מעט כורכום, מלח גס ופלפל שחור. מהתערובת יצרתי כדורים, כל כדור נטבל בפרורי לחם נ"ג ואז הכנסתי לאפיה בתנור, 180 מעלות, רבע שעה על כל צד עד שהקציצות השחימו.
את הקציצות הגשתי לילדים כך שבכל קציצה הכנסתי מקל ארטיק (אפשר לקנות בחניות יצירה ואוכל). שיווקתי לילדים כסוכריית קציצה על מקל. יצא טעים טעים ונטרף על ידי הפספוסים
אין גבול ליצירתיות של האמהות
03/05/14 09:12
51צפיות
כל הכבוד על הרעיון
נראה טוב, המקל מחזיק את הקציצה ?
03/05/14 10:12
54צפיות
היא לא כבדה מדי ? ( אני מניחה שזה גם תלוי בגודל של הקציצה... )
כן.
03/05/14 11:19
49צפיות
עשיתי כדורים מעט גדולים יותר מכדור פלאפל. הציפוי הקראנצ'י של הפירורים גם עוזר לנעיצת המקל. הרעיון אגב לא שלי, מהרשת...
תודה. אני אמנם לא צריכה לשכנע אף אחד לאכול
03/05/14 11:35
59צפיות
קציצות אבל זה נחמד לפיקניק.
בהחלט. ואפשר גם לטבול בדיפים כמו טחינה
03/05/14 11:36
45צפיות
או קטשופ בלי לכלך את הידיים .
לא מצאתי שרשור מתכונים
29/04/14 20:29
143צפיות
יש למישהו מתכון ללחם נטול גלוטן לאפיה במכונת לחם?

תודה!
גם אני מתעסקת עכשיו בחיפוש אחר מתכונים
29/04/14 23:24
68צפיות
מקמחים בריאים יותר לאופה החדש שלי.
יש בפורום המון מתכונים שמתבססים על קונדיטור/קמח תפו״א/טפיוקה.
רוצה קצת יותר בריאות בלחם.
אני אופה הכל מתערובת שמורכבת מ 70 אחוז קמחים
30/04/14 05:38
109צפיות
מלאיםו 30 אחוז עמילניים.
כתבתי כאן הסבר על זה לא פעם. ויש גם מתכונים בבלוג ( יותר מתוקים, אבל פה ושם גם לחם , פוקצ׳ה, פיצה... ) אני גם חולקת כאן את רוב המתכונים שאני מעלה בבלוג.
שאלה בנוגע לאופה לחם מורפי ריצ'רדס
30/04/14 09:27
54צפיות
אני אופה לחם עם אופה הלחם של חברת מורפי ריצ'רדס  ומאוד מרוצה, עובדת לפי המתכון שקיבלתי בחוברת מתכונים של המכשיר, הלחם שאני אופה הוא 900 גרם עם תכנית ללא גלוטן השאלה אם המתכונים האחרים שיש לכל מני אופה לחמים יכולים להתאים לי לגודל הלחם ולסוג המכשיר?
אחת לשבוע נטע פותחת שרשור מתכונים
30/04/14 05:53
65צפיות
לפעמים הוא ענק ולפעמים קטן (כמו השבוע).
זה תלוי במשתתפי הפורום שחולקים את המתכונים שלהם עם כולם.

אם את מחפשת מתכון ספציפי, המקום לחפש אותו הוא במאמרי הפורום.
מתכונים ללא גלוטן
30/04/14 21:32
124צפיות
יש הרבה מתכונים של לחמים, פיתות מאפים ללא גלוטן באתר "שי ללא גלוטן"
מוזמנת להיכנס ולהינות כמובן לשאול אם יש שאלות.
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה ושאלה
01/05/14 07:54
52צפיות
אהבתי את האתר שלך. במיוחד איך הפכת להיות שף ללא גלוטן. אני בטוחה שהבת שלך נהנתה מזה מאד.

שאלה - מתכוני הלחמים שלך, למשל לחם הטף/חומוס, איך מסבים אותם למכונת לחם? רכשנו מכונת לחם חדשה ואני בעיקר מחפשת מתכונים בשבל להפעיל אותה.

שאלה נוספת - מה זה בדיוק משפרי אפייה? האם יש כאלו ללא גלוטן? ראיתי במתכון אחד ללחם (לא אצלך) שאמור להיות ללא גלוטן משפרי אפייה אבל כל אלו שמצאתי היו עם גלוטן כמרכיב עיקרי
מכונת לחם ומשפרי אפייה.
01/05/14 10:51
66צפיות
היי,
ראשית המון תודה על הפרגון לאתר.
לגבי שתי השאלות שלך.
מכונת לחם
עם מכונת לחם יש בעיה קטנה בנושא הללא גלוטן.
בד"כ קמחים ללא גלוטן  צורכים/דורשים כמות גדולה יותר של מים מקמח חיטה רגיל. החום של אופה הלחם נמוך יותר מחום של תנור ולכן בדרך כלל הלחמים יוצאים רטובים ולא אפויים מספיק.
המצב קורה בעיקר כאשר משתמשים באחוז גדול של קמחים עשירים בחלבונים כגון חומוס, טף, דוחן, דורה וכד'.
ניתן לפתור את העניין בשתי דרכים.
1. לעשות את כל התהליך עד האפייה(כולל ההתפחה) במכונת הלחם ורק את האפייה לאפות בתנור רגיל בחום גבוהה. האפייה תעשה בתבנית של אופה הלחם, כלומר פשוט לקחת את התבנית בסיום התהליך של אופה הלחם ולהכניס לתנור כמו שהיא ללא שום שינוי.
2. להקטין את כמות הנוזלים ולהוסיף חלבון של ביצה(לבן) שזה בעצם מים אבל שמתקשים תוך כדי אפייה.
אני באופן אישי מעדיף את האופציה הראשונה.

משפרי אפייה
יש משפר אפייה ללא גלוטן של דג"ש אם אני לא טועה שמו משפר 10 או משהו כזה.
בדרך כלל משפרי האפייה מכילים חומרים כגון הקסנטן גאם, עמילן טפיוקה לא מעובד(עמילן טפיוקה לא מעובד סופח את המים אבל משחרר אותם אחרי 36-48 שעות, עמילן טפיוקה מעובד משחרר את המים אחרי מספר שבועות, מבחינתנו ברור שעדיף הלא מעובד, המעובד נועד לתעשייה להארכת חיי מדף למוצר), סודה לשתייה ועוד.
משפרי האפייה אכן עוזרים ונותנים לבצק מרקם נוח יותר לעבודה. החסרון שלהם,לדעתי, זה בפן הבריאותי - לא בטוח עד כמה הם בריאים ויש להם גם טעם לוואי. לפחות לדעתי.
בהתחלה אפשר להשתמש בהם עד שתתרגלי לעבוד עם בצק ללא גלוטן ואח"כ תראי שלאט לאט תשתמשי בהם פחות ופחות.

מקווה שעזרתי.
שי
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
עזרת מאד - תודה רבה
02/05/14 09:46
9צפיות
מעניין!!
03/05/14 08:04
33צפיות
ננסה להשתמש באפייה  תנור רגיל. תודה רבה על התובנות
º
לא מצאת אבל ההודעה שלך מצאה את השרשור
04/05/14 08:46
12צפיות
º
אוכלים בחוץ עם צליאק-שאלותהמלצות
72תגובות
02/05/14 20:48
211צפיות

(המשך...)
º
מה שמותר... מה שאסור...
02/05/14 20:43
35צפיות
º
שוקולד ספלנדיד עלית- מותר?לא מוצאת במדריך
02/05/14 17:47
38צפיות
ברוכה הבאה לפורום צליאק
02/05/14 18:01
85צפיות
ככל הידוע לי  אין עליו התחייבות של החברה
קישור לנושא באתר של עלית: ספלנדיד אינו מופיע
02/05/14 18:45
72צפיות
בין המוצרים המותרים (ואני חייבת להוסיף שמגוון המוצרים שמותרים לנו, יחסית לכמות המוצרים של עלית, קטן ומאכזב ביותר):
http://www.strauss-group.co.il/service/faq/
שוקולד לאפיה של חברת קמילה
02/05/14 19:29
110צפיות
מטבעות שוקולד צ'יפס
נתקלתי לאחרונה במספר מוצרים של חברת kamila המיועדים לאפיה. בנהם מטבעות שוקולד, ממרחים שונים וחומרי עזר לאפייה. על חלק כתוב במפורש באלרגנים שיש גלוטן, בחלק שעלול להכיל ובחלק לא מצוין גלוטן כלל ברשימת האלרגנים. האם מישהו יודע אם מותר לצרוך את המוצרים שללא אזהרת גלוטן באלרגנים?
מצורפת תמונה של מטבעות השוקולד. כתוב שהמוצר נארז על ידי חברת אלמנדוס. מישהו מכיר?
טרופית - מי יודע?
30/04/14 16:15
105צפיות
מי יודע אלו טרופיות הינן ללא גלוטן?
תודה !
º
גם אני מעונינת לדעת איזה טרופית מותר לנו
30/04/14 20:53
43צפיות
הנה דיונים שמצאתי בחיפוש בפורום:
02/05/14 15:08
111צפיות
לשים לב לתאריכים של הדיונים. הם לא עדכניים להיום!
1. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...
2. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...
º
תודה !
03/05/14 22:09
11צפיות
טריקס-דגני בוקר של נסטלה מותר?
29/04/14 18:41
60צפיות
קנינו טריקס,ואני זוכרת שבדיון בפורום רשמו שצריך להיות רשום על הקופסא מהדורה חדשה,עכשיו קנינו טריקס ולא רשום אבל ברכיבים אין גלוטן.אפשר לתת לילדודס?
º
מישהו יודע בקשר ל trix של נסטלה?
29/04/14 21:13
22צפיות
בעבר התקשרתי אליהם והם אמרו שצריך להיות רשום
29/04/14 23:05
84צפיות
רשום מתכון משופר על גב האריזה ואז אין בעיה לאכול
למברוסקו, קאווה
28/04/14 11:49
94צפיות
היי,

האם מישהו מחברי הפורום יודע אם יש גלוטן במוצרים אלו אשר תסיסתם מתבצעת ע"י שמרים?

תודה,

ליטל
אין גלוטן בלמברוסקו ובקאווה
29/04/14 17:34
59צפיות
כמובן שכדאי תמיד לבדוק על התווית. אבל כעקרון אלה מוצרים שמתלכתחילה אמורים להיות ללא גלוטן
האם מותר נוטלה?
03/05/14 16:54
34צפיות
לא מסומן על האריזה ."נטול גלוטן", ומאידך במרכיבים ישנם חומרים בלתי מזוהים.
האם מישהו יודע בוודאות שאין בנוטלה גלוטן?
º
מותר!
03/05/14 17:18
15צפיות
רום וקוניאק ללא גלוטן
04/05/14 15:52
64צפיות

שלום לכולם

צריכה את עזרתכם אני מעוניינת לאפות סברינות וקרם בוואריה ללא גלוטן
ואני מחפשת בדחיפות רום וקוניאק ללא גלוטן
אשמח אם מישהו יודע פרטים ואיזה חברה??

תודה רבה רבה
וחג עצמאות טעים ושמח
בעקרון, כל רום וכל קוניאק הם בסדר.
04/05/14 20:18
56צפיות
רום הוא אלכוהול מזוקק, ותהליך הזיקוק מוציא את הגלוטן גם ממוצרים שמקורים גלוטן - בעוד שרום מזוקק בכלל מסוכר, כך שאין בעיה. ספציפית, אני יכולה להגיד לך שבקארדי אמרו לי במפורש שהרום שלהם נטול, אבל באמת שכל סוג מתאים, בתנאי שלא מדובר על איזה רום מיוחד בטעמים.

גם ברנדי וקוניאק לא מכילים גלוטן. הם מיוצרים אך ורק מענבים ולא באים במגע עם גלוטן, כך שאין איתם בעיה. שוב, אלא אם מדובר על מוצר בטעמים או משהו דומה.

איך מתנהלים מול הורים אחרים בארועי בי"ס?
01/05/14 12:40
151צפיות
אנחנו חדשים עם הצליאק והייתי שמחה לשאוב מנסיונכם האישי איך מתנהלים עם ארועי בי"ס בהם ההורים מביאים את האוכל?
כאשר ישנה קבוצת הורים שאחראית על להביא אוכל לכולם - האם מקובל לבקש לקנות חלק מהמזון במקום שמוכר ללא גלוטן? למשל  - כדורי פלאפאל, חומוס, טחינה ממתקים וכדומה?

מה אתם עושים?

תודה !
אני נוהגת להביא אוכל מיוחד עבורה
01/05/14 15:02
113צפיות
אבל אם יש פלאפל ללא גלוטן בעיר שלכם אז אפשר לבקש לקנות מהפלאפל הספציפי
ברוכה הבאה אורניצנים
02/05/14 06:20
83צפיות
אנחנו כאן לרשותך לכל שאלה, התלבטות וגם דברים טובים (ויש כאלה!).

אצלנו שלושת הצליאקיות מבוגרות כך שהשאלה אינה רלוונטית לגבינו אבל אני יכולה לספר לך שבשנה שעברה עבדתי בגן שבו הייתה צליאקית ואמא שלה דאגה להביא לה אוכל באירועים (וגם כמובן לארוחת בוקר וצ'ופרים ) חוץ מאשר פרי וירק.
כמו כן, היא דאגה שההשתתפות שלה בהכנות למסיבות תהיה עוגה ללא גלוטן או משהו שהצליאקית שלה אוהבת.

בהצלחה!
תודה על התשובות ועל קבלת הפנים
02/05/14 10:51
86צפיות
חזרתי כרגע מחגיגת יום העצמאות בכיתה של ביתי והתרגשתי מאוד מההורים של הילדים האחרים.
הם בדקו כל מוצר ודאגו לקנות את המוצרים ללא גלוטן (חומוס, פלאפאל, שתייה) כך שגם בתי תוכל לאכול "כמו כולם".

את הפיתות ללא גלוטן הבאתי כמובן מהבית.
נהדרכל הכבוד להםזה ממש לא מובן
02/05/14 12:23
54צפיות
מאליו.
מחמם את הלב
שלום אורניצנים וברוכים הבאים גם ממני
04/05/14 08:43
38צפיות
מבחינת מה מקובל ומה לא, זה מאד תלוי בנפשות הפועלות. נכתבו כאן בפורום סיפורים מכל מיני סוגים החל מהתחשבות יתרה ועד להערות מעליבות ביותר.
נפלא לקרוא שיש הורים מתחשבים בכיתה. זוהי נקודת מוצא מצוינת! נשמע שאתם נמצאים במקום טוב, בסביבה טובה ומאפשרת.
החשוב ביותר בעיני הוא לשמור על ערוצי תקשורת פתוחים. לשאול, לבדוק ולראות כיצד הכי מתאים להערך לכל ארוע וארוע.
לא תמיד אותו פתרון מתאים לכל סיטואציה. זה נכון לגבי אירועים שהורים מביאים אוכל, בית הספר מארגן או כל מסגרת חינוכית/חברתית אחרת.

הרבה הצלחה בדרככם החדשה ונטולת הגלוטן,

אמא של הבנים
בוקר טוב
30/04/14 11:42
108צפיות
הכנתי כתבה על ניו יורק בלי גלוטן
אתם מוזמנים להנות.
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה על השיתוף
04/05/14 08:33
54צפיות
וואי, איך בא לי לנסוע לניו יורק
שאלה לטבעונים שבינכם
30/04/14 10:13
156צפיות
אני לא יודעת אם סיפרתי כמה מסובך אצלינו - לבית  שבו יש שני צליאקים שאחד צמחוני נוסף טבעוני שאינו צליאקי (זה בלי להתחשב בבררנים הרגילים ששוהים בו). כדי להמשיך לשמורשהכל מותאם לצליאקים אבל שגם הטבעוני יכול לאכול לפחות חלק מהדברים, אני מחפשת תחליפים. ובמסגרת זאת יש לי שאלות לגבי מספר מצרכים - האם יש בהם גלוטן ובמידה ולא האם אתם יודעים איזה חברה עדיפה -
זרעי פשתן
זרעי צ'יה
קרם קוקוס

ואשמח לשמוע כל מה שיש לכם לתרום בשילוב הקשה הזה של אין מוצרים מהחי ואין גלוטן.....
תודה
אמנם לא טבעונים
30/04/14 20:23
96צפיות
אבל ללא חלב וביצים..

קשה למצוא לחם. יש ליניב צמח לחם טבעוני שעדיין לא ניסיתי. אנחנו בדכ אופים לבד מתגמיש
העוגה הטבעונית שבבלוג קולינריא טעימה מאוד ומבוססת על רסק תפוחים במקום ביצים.
קיטא תודה!
30/04/14 21:31
64צפיות
הלחם זה לא הבעיה. כל אחד מקבל את הלחם שלו ובזה נגמר העיניין. אבל אני רוצה להגדיל את תחליפי הביצים/חלב שלי. אני אופה /מבשלת דברים בעצמי כך שאני לא מחפשת קניות, אלא ידע על חומרים שאולי יחליפו ביצים.

הרבה טחינה, רסק תפוחים
01/05/14 06:59
65צפיות
אין לי מספיק נסיון באפיה הזו. אבל אלו הכיוונים שמצאתי בינתיים.
יש לתמי רולדת תמרים טבעונית מעולה
01/05/14 01:39
80צפיות
שווה ניסיון(:
פה נכנסים הבעייתיים האחרים באוכל
01/05/14 18:05
57צפיות
אבל תודה
זרעי פשתן הם ללא גלוטן
01/05/14 10:53
62צפיות
ועל פניו הייתי מתייחסת לזרעי פשתן כמו כל מיני קטניות, בוררת לפני הישמוש, אלא אם כן את רוצה לקנות טחון.
למיטב הבנתי גם זרעי צ'יה (קראתי על זה בויקיפדיה והמקור שלהם הוא זוג של מרווה ולכן לא נראה לי שמכילים גלוטן - גם מצאתי כמה מקורות שכותבים שזה ללא גלוטן)

אני לא יודעת להגיד איזה חברות בארץ שמווקות את הזרעים האלה נקיים מגלוטן.

לגבי הקרם קוקוס - אני מניחה שיש כזה שהוא ללא גלוטן, רק צריך למצוא חברה אמינה.
תודה
01/05/14 18:04
28צפיות
אמרו לי שמהזרעים משני הסוגים אפשר לעשות תחליף לביצה. נקווה שיש לזה גם את יכולת הדבק של הביצה
בחזרה לפורום
האזור שלי בפורום