לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום אומנות בעוגות למתחילים
הילד רוצה עוגת בוב הבנאי ליום ההולדת? מוזמנים לחנוכת בית ורוצים להביא מתנה ייחודית? ואולי להפתיע את הבעל בעוגה מתוקה ושובבה?...אמאל'ה, איך מתחילים???מה זה בצק סוכר? ממה הוא עשוי והאם ניתן לאכול אותו? איפה קונים את כל החמרים הדרושים ליצירות הפאר האלו וכמה הם עולים?איך מזלפים על עוגה, איך יוצרים צורה ואיך מפסלים או מציירים?פה ניתן לשאול, לענות, לראות ולהראות עוגות וממתקים תוצרת בית,ולפגוש קהילה מתוקה במיוחד, תומכת ויצירתית, בעזרתה תוכל כל עוגה להתגשם.פורום "אומנות בעוגות למתחילים" מזמין אותך לחוויה מתוקה ונפלאה, לביקור במחוזות טעימים ויצירתיים.כל אחד יכול!!!אין צורך בנסיון קודם או כשרון ציור!רק בזהירות, זה ממכר...

אודות הפורום אומנות בעוגות למתחילים

הילד רוצה עוגת בוב הבנאי ליום ההולדת? מוזמנים לחנוכת בית ורוצים להביא מתנה ייחודית? ואולי להפתיע את הבעל בעוגה מתוקה ושובבה?...אמאל'ה, איך מתחילים???מה זה בצק סוכר? ממה הוא עשוי והאם ניתן לאכול אותו? איפה קונים את כל החמרים הדרושים ליצירות הפאר האלו וכמה הם עולים?איך מזלפים על עוגה, איך יוצרים צורה ואיך מפסלים או מציירים?פה ניתן לשאול, לענות, לראות ולהראות עוגות וממתקים תוצרת בית,ולפגוש קהילה מתוקה במיוחד, תומכת ויצירתית, בעזרתה תוכל כל עוגה להתגשם.פורום "אומנות בעוגות למתחילים" מזמין אותך לחוויה מתוקה ונפלאה, לביקור במחוזות טעימים ויצירתיים.כל אחד יכול!!!אין צורך בנסיון קודם או כשרון ציור!רק בזהירות, זה ממכר...

צבעים חלשים
07/03/2008 | 18:45
3
24
היי,

אני חוזרת ומסתכלת על מגוון ועופשר הצבעים שיש בתמונות שלכם.

איך זה?

הכחול יוצא לי תכלת, וכו'... הצבעים יחסית נראים לי חלשים.
אני טובלת 4 פעמים בערך את הקיסם בצבע, ומוציאה אותו עם כמות יפה של צבע.
זה נראה לי הרבה. האם כדי להגיע לצבע כהה פשוט צריך להוסיף עוד?

הצבעים האלו מאוד לא בריאים, האם אנחנו לא מרעילים את הילדים שלנו עם כל תוספות הצבע האלו?
אני פשוט חוששת להוסיף עוד ועוד צבע...

לגבי מגוון הצבעים - האם אתן מערבבות צבעים לפני צביעת הבצק, או תוך כדי לישה?
האם כדי להכהות תכלת לכחול מוסיפים עוד מהכחול, או מוסיפים שחור למשל...

תודה מראש...
מה שאת מוסיפה זה לא הרבה. אני מוסיפה
07/03/2008 | 20:28
2
לאדום או כחול או שחור עם הקצה של הכפית ( ידית ) כמות לא קטנה.... אחרת באמת לא מגיעים לצבע עז.

לגבי "הרעלת הילדים" ..... כמה פעמים בשנה ילד כבר אוכל כאלו עוגות ? בהנחה שהוא לא אוכל את כל העוגה לבד.. או את כל הדמויות.....הילד לא אוכל אף פעם סוכריה על מקל ? יש בה פי אלף יותר צבע ! או שקדי מרק או המון מאכלים אחרים..... ואם נדבר על סכנות ? האויר המזוהם... כבישים מסוכנים-אין לזה סוף !

תמיד אפשר להכין עוגה לבנה, לתת את הצבע בדמויות ובקישוטים.... לא חייבים לאכול את הכל, אפשר להסיר את הבצק אם כל כך מודאגים...

אני בהחלט לא פריקית של מזון בריאות, אבל לא אני ולא ילדיי אוכלים "ג'אנק".... יש איפה שהוא שביל אמצעי.... ובינינו- הילדים שלי התלהבו מאד בהתחלה, היום הם לאמסתכלים על בצק סוכר ( מלבד שהם אוהבים להכין לחברים שלהם.... אבל ממש לא אוכלים את זה יותר. )

מערביים צבעים תוך כדי לישה, ולהכהוות צבע מוסיפים ממנו עצמו, לא שחור כי זה יקבל גוון אחר.
הרבה פעמים אני מערבבת צבעים לקבלת משהו אחר- אבל תמיד לנסות על חתיכה קטנה, לא " לבזבז" סתם.
זה גם תלוי מה כמות הבצק
08/03/2008 | 09:02
1
שאת מחדירה לתוכו צבע. אם זה יהיה גוש בגודל כדור טניס אז קיסם יהיה יותר מידי אבל לקילו זה מעט
במקרה שאת רוצה לצבוע שטח
09/03/2008 | 08:46
גדול בצבע כהה את יכולה לצבוע חיצונית עם מכחול ואז זה קצת יחסוך בצבע.
עוגה ראשונה...
07/03/2008 | 15:21
14
1
עוגה ראשונה...
היא קצת עלובה כי רק רציתי להתנסות בחומר ולא ממש תכננתי מה אני הולכת לעשות....
עשיתי שימוש סמלי בחותכנים ובצבעים סתם כדי לראות איך זה ולא שקדתי מדי על שילוב צבעים ועיצוב מורכב אז תסלחו לי :)
העוגה יצאה לי שוב נמוכה למרות ששיניתי את המתכון וגם לא ממש הצלחתי ליישר אותה עם סכין אבל לא נורא... לא יצא יפה לדעתי אבל יצא מאדדד טעים!

בכל אופן המסקנות הן ש:
- ללוש בצק ולרדד אותו שורפים ה-מ-ו-ן קלוריות! זה היה ממש קשה!
- צריך לשים מ-ל-א צבע מאכל בבצק כדי שזה יתפוס. בבצק הורוד בכלל שמתי צבע אדום וכמה שהוספתי והוספתי זה עדיין נשאר וורוד! והצבע בקושי ירד לי מהידיים...
- אסור לשים את הבצק על עוגה חמה! אני לא יודעת מה עבר לי בראש כשעשיתי את זה אבל זה לא היה חכם!
- נעשו לי סדקים בבצק ואני לא יודעת למה :(  
- הרוטב שוקולד שהכנתי לציפוי העוגה מאד מלכלך! כפי שניתן גם לראות בתמונה, זה קצת לכלך את השוליים של הבצק ואת הבסיס.
- הבצק סוכר פשוט טעים!!!

מתכננת עוד ניסיון היום, אולי לצייר על עוגה, נראה...
יצא לך יופי לעוגה 1. לגבי המסקנות...
07/03/2008 | 15:34
1
1
הלואי ולישה היתה שורפת קלוריות- כבר הייתי דקיקה
לצבע חזק צריך די הברה צבע- תלוי גם איזה צבע.... יש צבעים שטיפת צבע יוצרת צבע כהה, כמו צהוב למשל... לאדום\שחור צריך להוסיף די הרבה !
הסדקים בגל שהעוגה לא מונחת על משטח יציב, כל תזוזה גורמת לסדקים בבצק היבש.
למניעת ליכלוך, אני מניחה חתיכות נייר מתחת לעוגה לפני הציפוי ואז פשוט מסירה.
יופי של עוגה ראשונה
08/03/2008 | 09:07
1
קצת אימון ואיתו בא הניסיון. את רואה שכבר למדת על בשרך כל מיני טיפים לשיפור העבודה בבצק.

מוסיפה לדבריה של נטע.. מומלץ להוסיף סגירה לעוגה ואז לא יראו את השוקולד שמציץ מתחת לבצק וגם יאטום את העוגה
יו תודה לשתיכן על המחמאות והתשובות
08/03/2008 | 11:38
1
3
בהחלט הולכת עוד להתאמן הרבה, זה כיף!!!

עכשיו שאלה קטנה בקשר לציור על עוגה. ראיתי בכמה מקומות שלפני שמניחים את הנייר אפייה עם השרטוט הפוך כדי להעביר את הציור, צריך להרטיב את העוגה קלות... מכיוון שההרטבה הרי לא מתייבשת וסתם עושה לי בלאגן, הייתי מעדיפה לא להרטיב, אבל האם הציור יעבור באותה הקלות?
אני תמיד מעבירה את הציור
08/03/2008 | 12:15
1
ללא הרטבה ותמיד על בצק טרי וזה עובר מצויין. מצאתי שההרטבה דווקא מעצבנת כי זה גורם לכל העניין להיות דביק ולא נוח לעבודה
עוגה שנייה...
08/03/2008 | 15:45
9
2
עוגה שנייה...
טרי טרי!

היה יותר קל והיה כיף לצייר! סוף סוף העוגה יצאה לי לא נמוכה כ"כ!
בדיוק יש לי היום מסיבת יום הולדת של חברה אז במקרה גם יצא שהעוגה תמצא בית חם :)

והציור באמת יצא בקלות גם בלי מים!
ושמתי ניירות מתחת לעוגה כשמרחתי את השוקולד אז גם היה הרבה יותר נקי הפעם

אז תודה על העצות המועילות... ועוד שבועיים תהיה עוד עוגה (הפעם ה-עוגה, ליומולדת של אמא!)
איזה מהירות...
08/03/2008 | 16:31
1
כל הכבוד!!! שיפור משמעותי .. הציור יצא לך נהדר ...
מחכים לעוגות הבאות
חמוד מאוד. איך כתבת את האותיות?
08/03/2008 | 17:46
2
1
האותיות...
08/03/2008 | 18:34
5
האותיות...
עם זה

זה עלה 20 ש"ח בפרטי טיים וזה נחמד, אבל זה לא הכי נוח וזה דורש קצת אלתור...
האותיות...
08/03/2008 | 18:41
2
האותיות...
עם זה

זה עלה 20 ש"ח בפרטי טיים וזה נחמד, אבל זה לא הכי נוח וזה דורש קצת אלתור...
נהדר ! התמכרת אה ?!
08/03/2008 | 18:11
2
נטע ו-lzabari
08/03/2008 | 18:56
1
1
תודה!

אכן זה ממכר... אני בוהה בעוגה כבר איזה שעתיים :)
.. ועוד איך ממכר. גם אחרי 4 + שנים!
08/03/2008 | 19:50
1
וואוו איזו השתפרות!
08/03/2008 | 20:16
1
1
עוגה נהדרת!!
הכתב נהדר! והציור מהמם! כל הכבוד!
והמתכון לעוגה ללא שמן שהבטחתי:

כוס וחצי קמח
כוס וחצי סוכר
קליפה מגוררת מלימון שלם
מיץ מלימון שלם
6 ביצים מופרדות
חצי שקית א. אפיה.

להקציף חלבונים וסוכר ולהוסיף בהדרגה את שאר החומרים ולאפות בחום ביינוני עד שהקייסם יוצא יבש.

אני מחליפה לפעמים את הלימון בכל פרי הדר אחר ויוצא נהדר!
אפשר להוסיף אגוזים ומה שבא לך להעשרת הבלילה.
אני אשמח לשמוע איך יצא לך!
נשמע טוב...
08/03/2008 | 20:27
1
ינוסה בקרוב :) ותודה על המחמאות!
כסבתא גאה הכנתי עוגת לולי לנכד בן שנה
07/03/2008 | 15:18
5
2
ניב בן שנה
מתוק ביותר !!
07/03/2008 | 15:31
איזה כיף לניב שיש לו סבתא כזאת
08/03/2008 | 09:09
1
כל הכבוד על העוגה יצאה חמודה מאד.. הייתי מוסיפה עוד כמה אלמנטים קטנים כדי למלא את העוגה
תודה על ההתייחסות
08/03/2008 | 15:17
להבא אחשוב על שילוב אלמנטים נוספים
מקסים!!!
08/03/2008 | 17:47
עוגה חמודה מאוד!!
08/03/2008 | 20:18
לי דווקא חסר רק גובה לעוגה.

כל הכבוד! איזה סבתא נהדרת!
הדרכה באינטרנט להכנת שוקולדים ?
07/03/2008 | 10:03

שלום,
אני פותחת פורום שוקולד באתר שלי ומעוניינת להדריך  בזמ ן   אמ ת
אנשים שמכינים פרלינים או מוצרי שוקולד (לא עוגות).

אשמח אם מישהו/י מעוניינ/ת - שתקבע איתי יום ושעה ואני אנסה
להדריך דרך הפורום, זה נראה לי אתגר ומסקרן אותי לדעת איך זה עובד.

בבקשה אל תראו את הפניה שלי כפרסומת. אני מעוניינת באמת לנסות להדריך באינטרנט
ועלה על דעתי  שאולי פה בפורום החביב שלכם יהיו לי מתעניינים.
בתודה מראש,

אסנת לוז
חברותיי לנשק!!
06/03/2008 | 21:51
18
אני גאה להציג בפניכם את תוצר המלחמה הפרטית שלי!
המלחמה הייתה ארוכה, קשה ומאוד מאוד מייאשת!
את הסוף שלה אתן תקבעו, אני מחכה לתגובות (להיות עדינים, עבדתי קשה!)

אני אתחיל עם העוגה הראשונה שלי (באמת הגיע הזמן להעלות אותה, כי הכנתי אותה
עוד בחנוכה..)

ולבסוף אני אסיים עם העוגה (שסיימתי להכין לפני חצי שעה) למורה לנהיגה שלי (רק שלא יכנס ויראה אותה פה
לפני שאני אביא לו- זה יהיה פאדיחות).

תגובות טובות יתקבלו בברכה, תגובות רעות יקבלו מכתבי נאצה.
^^
איפה התמונות? אני סקרנית כבר
06/03/2008 | 21:59
1
חכי אני מקטינה אותם.. זה לוקח לי שנים..
06/03/2008 | 22:18
ותפוז לא עושים לי את החיים קלים
הראשונה - הכיסוי
06/03/2008 | 22:23
1
הראשונה - הכיסוי
חותכים את הקצוות..
06/03/2008 | 22:25
1
חותכים את הקצוות..
מתחילים לקשט
06/03/2008 | 22:26
1
מתחילים לקשט
מסיימים לקשט..
06/03/2008 | 22:37
1
מסיימים לקשט..
וזאת הייתה העוגה הראשונה שלי.
ועכשיו, לאירוע שלשמו התכנסנו כאן היום..
06/03/2008 | 22:39
1
ועכשיו, לאירוע שלשמו התכנסנו כאן היום..
תופים בבקשה..

הסיבה למסיבה..
06/03/2008 | 22:41
1
הסיבה למסיבה..
אגב אני חייבת לציין  שבמציאות לא רואים את כל הקונפלור על העוגה,
טוב רואים אבל לא ככה..

כן התלהבתי קצת בצילומים..
06/03/2008 | 22:42
2
כן התלהבתי קצת בצילומים..
אז..?
נהג חדש עוצר בקו עצירה!
06/03/2008 | 22:43
2
1
נהג חדש עוצר בקו עצירה!
נהיגה מושלמת!
ממש לא מושלמת!
07/03/2008 | 06:30
1
הנהג הזה לא היה עובר טסט! הוא צריך לראות את הקו בעצירה ולא להיות עליו! עוגות יפות! רואים שיפור מעוגה לעוגה. חשבתי שאני צריכה להעיר לך על רידוד דק מידי בעוגה הראשונה אבל אז ראיתי שכבר בעוגה השניה שיפרת! סחתיין!
לא אשמתי שעשיתי את המכוניות ענקיות מידי..
07/03/2008 | 10:19
הייתי צריכה להגדיל את הכביש..
וזהו, זאת הייתה העוגה השניה והאחרונה שלי.
06/03/2008 | 22:44
3
1
וזהו, זאת הייתה העוגה השניה והאחרונה שלי.
תגובות טובות יתקבלו בברכה!!
מוכשרת!!!
06/03/2008 | 23:55
זה ממש יפה.
יצא לך מקסים !!! שמחה שהחלטת לא לוותר.
07/03/2008 | 06:52
עוגה מגניבה ביותר!
08/03/2008 | 19:10
כל הכבוד, יצא ממש יפה!
שלומית יקירתי זאת אני מהמשרד ממול
10/03/2008 | 15:21
1
בהנה"ח כל הכבוד
אחלה עוגות אגב מזל"ט לרשיון
סעי בדרכים ישרות
ופעם הבאה תביאי גם שנטעם ונשתה עם
טנקס סוז!
10/03/2008 | 15:26
רוכבים וזוכים ב- אנשים
06/03/2008 | 12:36
3
2

אז מי באמת המין החזק? בואו להשתתף בטורניר גברים נגד נשים ב-shapo ותוכלו לזכות בפרסים שווים!
אז למה אתם מחכים? תשחקו, תתאמנו ותרוויחו!
http://www.tapuz.co.il/digitalhouse/tournament/sha...
בהצלחה!

הערב בין השעות 18:00-20:00 תתארח עו``ד אורה ברגיל בפורום גישור ותענה על שאלות הגולשים במטרה לסייע לילדים ולמשפחה בהרחבת דרכי ההתמודדות במצבי לחץ.
אתם מוזמנים לשאול שאלות:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

כיצג אפשר להפוך את האח/ות שלנו לאוזן קשבת ולשותפים אמיתיים לחיינו?
גילה הרן, מטפלת משפחתית וזוגית ומנהלת ת.ל.מ. אשקלון תתארח ב-20:00 בפורום יחסי אחים ואחיות, תשיב לשאלות בנושא יחסי אחים ואחיות ותעניק טיפים בנושא:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

פורום אופנועים פוצח בשיתוף פעולה עם מועדוני הרוכבים של מותג סוזוקי בישראל
מועדון רוכבי ה – V-Strom מחפש לעצמו סלוגן קצר וקליט, כזה שיהיה נאמן לרוח האופנוע אך לא יזניח את רוח המותג – Ride the winds of change
בואו לעלות הצעות לסלוגנים מקוריים  ואולי תזכו בפרסים שווים במיוחד – קסדת SHOEI יקרת ערך, מעיל בלייד או קסדת ניטרו:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

כותבים במידות גדולות  
פורום שמנות ויפות חוגג יום הולדת שישי בתחרות כתיבה על נושאים שמנמנים במיוחד. בואו לכתוב ולקרוא במקום הכי עגול ברשת ואולי תזכו בפרס מיוחד:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...
שאלה בצבעים..
06/03/2008 | 13:46
2
אם למשל (בתאוריה) אני רוצה לעשות קישוט של אמבטיה, ראיתי כמה תמונות של עוגות שעשו את זה.

ורציתי לדעת איך עושים את המים? זה נראה כמו ג'לי שקוף כחלחל (מלשון כחול) כזה. ממה מכינים את זה?

תודה מראש!
המים יכולים להיות מירור או piping gel שהם
06/03/2008 | 13:52
1
סוגים של ג'לי שקוף למאכל
וואו! תודה על התשובה המהירה!
06/03/2008 | 14:04
יש קישור למתכונים של העוגות ?
06/03/2008 | 11:25
1
3
במאמרים או במאמרים בפורום המתקדם- לינק
06/03/2008 | 13:53
1
בצד שמאל
חנות מתמחה במוצרי אפייה
06/03/2008 | 11:16
6
228
שלום

אני חדשה כאן ובינתיים מתפעלת מהרמה שבנות אופות כאן

מישהי/מישהו מכיר חנות מתמחה במוצרי אפייה באיזור רחובות ?

תודה
יש לך 2 חנויות
06/03/2008 | 11:20
5
64
אחת קטנה בקניון של רחובות , יש להם מוצרים אין הרבה מגוון .

בצומת בילו יש את SPICES ששם זה פשוט תענוג , חנות ענקית , יש בה המון דברים , כל מה שתרצי .
את זוכרת את שם החנות בקניון ?
06/03/2008 | 11:23
1
29

תודה על התשובה
לא , אבל זוכרת את המיקום
06/03/2008 | 12:43
31
בקומה הראשונה , ליד המעליות
איפה בביל"ו
06/03/2008 | 15:07
2
31
איפה החנות ממוקדמת בביל"ו? ליד ארומה?
בביל"ו בן אומה לביג
06/03/2008 | 20:41
1
34
חנות ענקית לכל דברי האפיה
תענוג ללכת שם לאיבוד
אומה =ארומה
06/03/2008 | 20:41
15
פורומים חדשים בתפוז אנשים
06/03/2008 | 10:25

על אהבה, רומנטיקה ויחסים בכלל - מנקודת מבט נשית במיוחד. חוצים את הגבולות בפורום לסדרה המצליחה ישנן בנות
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.a...

האביב כבר כאן והפריחה גם כן. פורום צמחי בר מזמין אתכם לחגוג את העונה
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.a...

חוק סינון האתרים אשר יקבע עבורכם איפה (לא) לגלוש עבר בקריאה ראשונה. פורום חופש הגלישה באינטרנט קורא לכם להצטרף למאבק בעד גלישה חופשית
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.a...

אם גם אתם מכורים למספריים של אדוארד, ביטלג'וס והסיוט שלפני חג המולד, בואו לדבר על סרטיו ופועלו של טים ברטון - האיש והבמאי
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.a...

לומדים לתואר שני או לדוקטורט, וכותבים תזה או דיסרטציה, בארץ או בחו"ל? בפורום כותבי תזה ודוקטורט נעבור את המסלול ביחד
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.a...

מעגל הטרור של הקסאמים והגראדים מתרחב - תושבי שדרות כבר לא לבד, גם אשקלון וישובי הנגב המערבי נמצאים בטווח ירוט. מדברים על זה בפורום
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.a...

אין ארוחה טובה שלא מתחילה במנה ראשונה, או לפחות מלווה בסלט טעים. מחליפים מתכונים בנושא בפורום - סלטים ומנות ראשונות
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.a...

במידה ואתם סבורים שילדכם אינו מקבל טיפול ראוי בגן ו/או חושדים שהוא סובל מהתעללות, אתם מוזמנים לפורום התעללות בגני ילדים - שם תקבלו סיוע, יעוץ ותמיכה
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.a...
בוקר טוב , חדשה בעסק
06/03/2008 | 10:00
4
6
בוקר טוב , חדשה בעסק
אני גולשת פסיבית כבר המון זמן בפורומים של אומנות בעוגות .

מתלהבת מהיצירות ועכשיו הגיע הזמן להשתתף .

עוד מעט הנסיך שלי בן שנה והחלטתי שזה הזמן להתחיל להתעסק עם עוגות בצק סוכר

עשיתי סנדא ב"מותק" לעוגת בצק סוכר עם דמות

רכשתי את כל הציוד ההתחלתי (קצת התפרעתי אבל זה מה שאני מאוד אוהבת)

עכשיו אני מחפשת רעיונות , פה קצת הסתבכתי , יש כל כך הרבה עוגות משגעות כאן ואני לא יודעת בכלל איפה להתחיל .

מה עושים קודם , קודם אופים את העוגה , קודם מכינים את הדמות , קודם מכינים את הבצק .

בקיצור אשמח לכל עיצה רעיון , המלצות למתחילים

המון תודה , מקווה להשתתף פה הרבה

בשביל לעודד אתכם לעזור מצרפת תמונה של הנסיך שלי (כאן הוא קטן )
לא לזאת התכוונתי
06/03/2008 | 10:02
5
לא לזאת התכוונתי
אלא לזאת
גם אני
06/03/2008 | 15:13
3
גם אני
היי Mורני
גם אני עשיתי סדנא ב"מותק" בינואר
ומאז אני מתנסה...לכל יומהולדת אני מתנדבת לעשות עוגה

מאז הסדנא והעוגת דמות שעשיתי בסדנא
עשיתי עוד עוגה אחת של העתקת תמונה
תראי דוגמא  

ואתמול צבעתי עוד בצק סוכר, ומחר אני עושה עוד עוגה לשבת
לאחיינית שלי יומהולדת שנה
אני מקווה שיצא לי טוב, אבל אני מתכוונת לעשות עם הדמויות של "קובי קובי קובי קוביות"

אני מוצאת בזה הרבה כייף.... להעביר זמן.... [לא שיש לי כל כך הרבה זמן...]
אבל זה הזמן שלי לעצמי....

מאחלת לך בהצלחה....
ברוכה הבאה. סדר הדברים בד,כ אפיה, ציפוי,
06/03/2008 | 18:19
1
1
קישוט.
אפשר להכין דמויות לפני, ואז להדביק.
בצק קונים ( לא ממליצה להכין לבד, בטח שלא בהתחלה )
ברור , בצק כבר בבית
09/03/2008 | 10:41
1
מחפשת רעיונות לעוגה לא מסובכת , אשמח לקבל
לא מצליחה
06/03/2008 | 08:31
8
10
איפה שלא קראתי והסתכלתי
ברגע שרוצים לאפות עוגה בחושה שתתפח ותגבהה
צריכים לרפד את התבנית בנייר אפייה יותר גבוה מהתבנית.
אני עושה את זה, אני אפילו מכינה בלילה כפולה לעוגה
והעוגה לא מגיעה לקצה התבנית בכלל......למה???
ועוד אחרי שאני מוציאה מהתנור שהיא מתחילה להתקרר היא עוד יורדת קצת.....למה?
איך אני יכולה לאפות עוגה שתצא לי גבוהה?
איך אני יכולה לאפות את העוגה שתצא לי שווה בגובה בכל התבנית [למרות שאני אופה על טמפרטורה נמוכה]
כי אחרי כל אפיה יוצא לי לחתוך את העוגה בשביל שתצא שווה בגובה וככה זה מקטין לי את העוגה....

          
קודם כל - המתכון. כמו שכתבתי יותר מפעם אחת
06/03/2008 | 09:21
7
13
וגם במאמר בטאגלינס של הפורום השני כתבתי- מתכון לעוגה ישרה זה ענין של כימיה של המרכיבים השונים....
אז עד שנופלים על מתכון כזה 0 או שמנסים או מפה לאוזן ) יכול לקחת זמן.
אז אני יכולה להגיד שהמתכון של העוגה שלי יוצא ישר כמו פלס.... מקסימום בטן קטנטנה של חודש ראשון שעם הקירור יורדת. זה כמובן בתנאי שמודדים כמו שצריך ולא מחפפים....( כמויות החומרים שבעוגה )

דבר שני- גובה זה פונקציה של כמות בלילה ביחס לתבנית.
אז שוב... לומדים....
מנסיון שלי, העוגה שלי בלילה וחצי בסיר ג'חנון\רינג 24 יוצאת מאד גבוהה. כמות אחת ב 22 תצא ענקית.....

אפיה בחום 160 לאורך זמן.
אם עוגה שוקעת אחרי האפיה סימן שלא נאפתה מספיק. לא לפחד לאפות עוגה עד שקיסם י-ב-ש. במיוחד אם זו עוגה שאח,כ מצפים בבצק סוכר.. יחד עם קרם\ריבה או כל מה שלא מורחים+הבצק שאוטם ושומר בפנים על הלחות היא לא תצא יבשה ! ככה שבאמת לא לפחד לאפות כמו שצריך.

מקוה שעזרתי. בהצלחה
לא הבנתי
06/03/2008 | 09:43
6
8
אני לא מוצאת במאמרים מתכון לעוגה בחושה
אפשר לשלוח לי קישור בבקשה?

ולא הבנתי, את אופה את העוגה שלך בסיר ג'חנון?
בסיר ג'חנון [קוטר 24] את אופה את הכמות של בלילה וחצי?
בפנים קישור להמון מתכונים- הרוב שם עוגות
06/03/2008 | 18:21
5
9
בחושות.

אני אופה בסירי ג'חנון, חוסך לי את הכנת הנייר לרינג.... והגודל זהה.
בסיר 24 אני אופה כמות וחצי.
סליחה... הנה הלינק
06/03/2008 | 18:22
4
27
הצלת אותי -אחרי עוגה שיצאה כמו הר
06/03/2008 | 20:49
3
15
עשיתי לפי המרשם - במקום אשל שמתי דנונה רום וצימוקים במקום חמאה כוס שמן - ויצא נפלא גבוה ויציב.
תודה
06/03/2008 | 21:07
2
1
והנה העוגה ...לטקס חלוקת תעודות
07/03/2008 | 16:49
1
9
והנה העוגה ...לטקס חלוקת תעודות
יצא יופי!
08/03/2008 | 19:52
4
רויאל אייסינג
05/03/2008 | 23:20
2
11
אני רוצה להכין עוגה יפה ומושקעת ליום שישי. חשבתי לצייר ציור עם רויאל אייסינג ואז לחכות שהוא יתקשה ולהעביר אותו לעוגה.
אני מצפה אותה כמובן בבצק סוכר והשאלה אם זה לא יצא מתוק מידי..
לגבי הרויאל אייסינג:
אפשר לשים אותו במקרר לילה כדי שיתקשה יותר מהר?
את הסוכר מוסיפים אחרי שהקצפתי את חלבון?
עוגה ראשונה
05/03/2008 | 23:48
1
8
עוגה ראשונה
אני מוסיפה את העוגה הראשונה שעשיתי עם בצק סוכר.
אני יודעת שהעוגה הזו לא בדיוק פאר היצירה אבל בכל זאת עבדתי עליה ממש ממש קשה.. איזה יום שלם לקח לי!
עשיתי הכל בעצמי(גם את הפרחים) ולא הלכתי לקורס או משהו כזה..
הסוכריות שם במקרהP: ניסיתי לכתוב עם רוייאל אייסינג אבל הוא נזל לי אז ניגבתי וחיפיתי עם סוכריות..
פשוט ערבבתי את הסוכר והחלבון ככה איך שזה בלי להקציף
אשמח לתגובות
יופי של עוגה. דוקא נחמדות הסוכריות שם.
06/03/2008 | 06:32
4
רויאל לא מקציפים - אלא מערבבים. שמים יחד חלבון\אבקת סוכר ופשוט מערבבים עם כף.
להגיע לסמיכות רצויה אין צורך לקרר- אפשר להוסיף אבקת סוכר. אבל בעקרון אפשר לשמור במקרר כמה ימים.
לגבי מתיקות- כן, יהיה מתוק, למרות שאני לא חושבת שיש כבר הבדל בין רויאל לבצק סוכר ....תמיד ניתן להסיר ולא ממש חייבים לאכול את זה.
מבויית מודה ומציגה את התוצאות...
05/03/2008 | 05:59
14
5
מבויית מודה ומציגה את התוצאות...
אז ככה, קודם כל רוצה להציג כאן עוגה שנעשתה במעט זמן מעט כישרון והמון אהבה.
וכל כולה לחברה יקרה שאוטוטו הופכת לאמא-לה-שניים...

(וכמו שאומרים אצלינו בוורשה - טפו טפו טפו)
ועכשיו פרוייקט היומהולדת הגדול
05/03/2008 | 06:22
4
ועכשיו פרוייקט היומהולדת הגדול
כמובן שכשניגשתי למלכאת האפיה של העוגה עצמה, התנור שלי שבק חיים!!!
האמת, ניחא אם באמת היה מתפגר, אבל הוא החליט לעבוד ברוטציה - רק סליל אחד.
מה זה אומר?
נורא פשוט, עוגה אחת לא נאפתה ופשוט גלשה וגלשה וגלשה...
עוגה שניה - חציה נשרף וחציה נשאר נוזלי (איזון? הלא זה צתמיד טוב בחיים).
עוגה שלישית ורביעית, נאפו בעזרתי האדביה. כלומר לקחתי על עצמי את תפקיד "נערת התנור ופשוט סובבתי כל 10 דקות את התבנית בכמה מעלות. וזה לכשעצמו דבילי, אבל כזה קורה בשתיים לפנות בוקר זה דבילי פי כמה.
ומאותו הרגע הכל התחיל להתחרבש.
כמובן שהעוגה נדבקה קצת, התעוותה קצת ולא הצלחתי למצוא את המערוך השווה (רבק מה יש לי עם מערוכים?)
גם הציפוי התפקשש


אבל - כלץ השמחה, החברים שלה ואבאשלה התלהבו.
עוד זווית ועוד פדיחה
05/03/2008 | 06:24
3
עוד זווית ועוד פדיחה
כמובן שלמדתי מהחזרה הגנרלית והכנתי משטח מראש.
רק מה הסתבר לי בדיעבד (כשהעוגה כבר היתה מצופה ומזומנה, שהמשטח המיועד הוא משענת קנה רצוץ.
וככה שוב חיטטתי את רגלי לשידה, פרקתי עוד מדף, ציפיתי אותו בטפט לבן ולצערי לא היה מנוס מלעגן אותו בעזרת חבישה חובבנית של מסקינט טייפ...
והסוכריות? יצאו סבבה
05/03/2008 | 06:25
4
6
והסוכריות? יצאו סבבה
וזו ההשראה לסוכריות - "מוצץ התמיד"
05/03/2008 | 06:27
5
וזו ההשראה לסוכריות - "מוצץ התמיד"
המוצץ הזה הפך לסימן ההכיר של הבת שלי ברחבי העיר.
היא תמיד מסתובבת עם ארסנל של שלושה לפחות.

אחד הוקרב על מזבח המתיקות, קוצצתי אותו קצת, הכנתי ממנו תבנית - ובא לציונה גואל.
הסוכריות יצאו לך פשוט מהמם!!!
05/03/2008 | 23:17
2
1
איך עשית אם אפשר לשאול?
הסוכריות -
06/03/2008 | 06:27
1
1
את החותחן לסוכריה עשיתי לבד.
קניתי חותכנים פושטים וזולים וגדולים ברשת ששת (שישיה חותכנים ב 5 ש"ח)
חירבתי לבת שלי מוצץ אחד, כלומר פירקתי אותו - וממנו יצרתי תבנית מדיקט - כלומר ניסרתי חתיכת דיקט לא עבה בצורה רצויה.
פירקתי חותכן אחד, יישרתי את המתחכת והתחלתי לבנות אותו סביב הדיקט - כלומר קצת עזרה עם פטיש קטן - וואלה. יש חותכן.
ומשם חזרתי להוראות המצויינות שיש כאן.
בצק סוכר נצבע בצבע חום, הוספתי לו קצת אבקת CMC (חצי כפית וחצי קג'), שיפדתי את הסוכריות על מקל, הוספתי קצת "קישוטים" וליתר בטחון קיבעתי את החלקים האדומים ברוייאל אייסינג.
ויאלה לייבוש.
וואי את מגניבה! איזה יצירתית!
06/03/2008 | 07:56
1
ושוב תודה
05/03/2008 | 06:28
1
תודה על העזרה, התשובות הטיפים והסבלנות.
בלי הפורום הזה? כנראה שבאמת היה יוצא עשן מהבית ולאו דווקא לבן...
תודה תודה תודה רבה!
מבויית= מבויישת
05/03/2008 | 06:30
יצא לך נפלא- הכל !! ה"צעקה" נהדרת, הילדה
05/03/2008 | 07:21
עם הקוקיות מקסימה והעוגיות סוף הדרך.
כל הכבוד.
ותאמיני לי שלא ניכר כל התלאות שעברת. ואם לעודד- זה קורה לכולנו ויותר פעמים משאת אולי חושבת...... אבל- מסדתרים.
כל הכבוד
וואו, עוגות נ-פ-ל-א-ו-ת!
05/03/2008 | 10:08
"מעט כשרון"???? דוקא יש ויש! כל הכבוד....

אהבתי את ציור הפנים בעוגת הילדה!
חייבת לספר כאן סיפור ומושר השכל
05/03/2008 | 12:21
1
לפני כך וכך חודשים פגשתי ביומהולדת של ילד חביב אמא. חברה של חברה.
היא פקחה עיין צרה עד מאוד כשהגיעה העוגה ואמרה "נו באמת. בשביל שיצפו עוגה קנויה במרגרינה עם צבע מאכל ויתקעו עליה בובה של דוב (פו) וחתולה (טיגר) היא שילמה 300 ש"ח..."
לא אמרתי מילה.
האמת? העוגה היתה עוגת שוקולד פשוטה וטובה.
גם על העוגה עצמה היה לה מה להגיד "נו באמת? שלי יוצאת יותר טעימה ויותר גבוהה".
יכול להיות אמרתי לעצמי.
ואז קרו שני דברים.
א. יצא לי לראות את ה"פריסבי" שהיא עשתה. אשכרה פריסבי. נמוך מוצק וקשה. חוץ מלשחק איתו מסירות אף אחד לא יכל היה אפילו להעלות על הדעת לטעום את זה,  לא עזרו תחנוניה.
ב. הכנתי עוגה מצופה...
מה אני אגיד לכן? 300 ש"ח? זה מחיר ריצפה בהשוואה להקעה ולסבלנות. וזה בלי הדב והחתולה...
תשמעי... תמיד שואלים אותי על טיב העוגה שמתחת
05/03/2008 | 14:17
לציפוי. אני אישית מאד מקפידה- גם בחומרים משובחים ( קקאו\שוקולד בלגי בעל אחוזים גבוהים) חמאה וכ"ו.... גם מקפידה להכין עוגות שאני מוודאה שהן טובות, לא דחוסות, יבשות, אלא טעימות, רכות ורטובות....
אבל, לא כל אחת כך.. זה גם ענין של טעם.

אגב.. כשאני נותנת מתכון של העוגה שבפנים הרבה פעמים אני שומעת " לא יצא לי כמו שלך..) נו בטח.... אני שמה שוקולד של פרויבל או קליבו, קקאו הולנדי משובח ולא מהסופרמרקט..... הדברים האילו בהחלט עושים את ההבדל.
יצא מהמם! יש כבוד! חח
05/03/2008 | 12:29
בנות יקרות בקשה קצת מוזרה
04/03/2008 | 18:30
אני עובדת בגן של חינוך מיוחד  באיזור רמת אביב ג אנו מחפשים תרומה של תנור או טוסטר אובן או מיקרו
אני פונה אליכן אם יש מישהיא שרוצה לזרוק בבקשה שתיפנה אלי
תודה לכן
בליינד דייט על פרוסת עוגה..
04/03/2008 | 16:42
3
תראו מה קרה. ווה ווה ווי ווה! נשים מתות עלי.
עזרה דחופה!
04/03/2008 | 15:52
2
2
במה אפשר להחליף גלוקוזה נוזלית בבצק סוכר? לא סירופ תירס.
האם אפשר להכין גלוקוזה נוזלית בבית?
אני לא יודעת לענות לך אבל
04/03/2008 | 16:33
1
למה לטרוח להכין את הבצק בבית כשיש כזה מגוון טוב בחנויות? זה יוצא כמעט אותו מחיר. לדעתי לא שווה מאמץ
אי אפשר להכין גלוקוזה בבית
04/03/2008 | 17:26
1
צר לי לאכזבך...

אני גם חושבת שסירופ תירס בכלל לא מתאים להכנת בצק סוכר.

היכן את מתגוררת? אולי נוכל לכוונך לחנות בה תוכלי למצוא גלוקוזה או לחילופין - בצק סוכר מוכן.
מלך האריות
03/03/2008 | 23:16
5
7
נתקעתי...חברה מהעבודה ביקשה ממני להכין עוגת מלך האריות מפוסלת, ואני כבר שעה מנסה לפסל את האריה
ללא הצלחהעשיתי כבר את הגימור והכל, חסר לי רק האריה...
לא נעים לי לנסות לשכנע אותה לעבור לאריה מצוייר...מה עושים?
כמה דברים.
03/03/2008 | 23:50
4
2
דבר ראשון חובה לעבוד מול דמות או ציור ברור של האריה. דבר שני תפסלי אותו שוכב. הגוף מקשה אחת, מתוך הגוף תיצרי רגליים ותוסיפי את הזנב. אח``כ תעבדי על הראש. קודם פנים ואח``כ רעמה עם מקום לאוזניים. בסוף אחרי שיתיבש תציירי עיניים ותצבעי מה שצריך. זה מה שאני הייתי עושה... זו באמת דמות מורכבת. עם הזמן גם תלמדי לסנן מראש דברים שמסובכים לך מדי... בהצלחה מקווה שעזרתי קצת.
תודה. זה נשמע די פשוט
04/03/2008 | 16:02
3
4
תודה. זה נשמע די פשוט
אני מנסה לפסל את האריה הזה. הולכת לנסות מהתחלה...טיפים נוספים (בעיקר לעיניים יתקבלו בברכה.
אל תסתבכי עם העיניים
04/03/2008 | 16:31
2
2
תצרי שקע עדין במקום של העיניים ותוסיפי שתי נקודות שחורות או עם בצק או עם מכחול. ומעל השקעים גבות בחום. לדעתי היופי באריה הוא נפח הרעמה אז כדאי לשים לב לזה. ומשהו אחרון, אולי כדאי להדביק את האוזניים לפני הרעמה. כשמסדרים את העבודה כתובה אז יותר קל לעבוד. כשהכל עמוס בראש זה יוצר פאשלות ולחץ. תמיד כדאי לכתוב את סדר העבודה. בהצלחה
מסכימה עם שילי - אם את לא בטוחה במלאכת
04/03/2008 | 17:23
1
1
הציור, עדיף ליצור את העיניים מבצק סוכר - רקע לבן, נקודות שחורות ועפעפיים.

תודה רבה על העזרה הממוקדת!
07/03/2008 | 08:53
3
תודה רבה על העזרה הממוקדת!
בסוף זה מה שיצא...
אני לא מתה עליו, אבל הוא התקבל בהתלהבות...
מוזיקה ישראלית ב- אנשים
03/03/2008 | 12:06
14

ד"ר יגאל ליבוביץ' - מומחה לאוקולופלסטיקה, יתארח בפורום רפואת עיניים החל משעה 19:00 בנושא מחלות הארובה, העפעפיים ודרכי הדמעות.
הקליקו כאן:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

מראה מראה שעל הקיר – למי הבטן הכי יפה בעיר?
העלו לפורום הריון מרובה עוברים תמונה של הבטן ההריונית שלכן ואולי תזכו בשוברים שווים לחנות בגדי ההריון OSI.
אז קדימה - לאפר את הבטן, לעשות פן לשערות הפופיק ולהתחיל להצטלם:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

רוצים לזכות בסינגל החדש של איתי פרל - "מים מתחת לגשר"? יש לכם שתי דרכים לזכות:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

אמיר פרי הוציא ביחד עם דנה בקר סינגל בשם "לפתע" לקראת אלבום סולו שיצא בקרוב ובפורום רוק ישראלי יש לכם הזדמנות לקבל את הסינגל!
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

בפורום פופ ישראלי מחלקים לכם את הסינגל "הכעס", בביצוע רמי קליינשטיין, מתוך הפרוייקט עבודה עברית. השתתפו בפעילות ואולי תזכו:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

עו"ד מיה צחור - מומחית לזכויות נשים בעבודה, תתארח ביום ד' ב-11:00 ב"עניין משפחתי" - תוכנית חדשה של ערוץ הריון ולידה בשיתוף עם BlogTV.
בואו להעלות שאלות לגבי זכויות נשים עובדות בטיפולי פוריות, בהריון ואחרי הלידה:
http://www.tapuz.co.il/birth/article.asp?CatID=2&A...
שלום לכולן!
03/03/2008 | 12:25
13
2
אז ככה, אני קוראת פה הרבה ואפילו עשיתי קישוטים מבצק סוכר כבר כמה פעמים (לא יצא לי להעלות לפה תמונות, אבל בהזדמנות).

ונגיע לעיקר:

עברתי טסט ואני רוצה לעשות למורה שלי עוגה.

חשבתי על ציפוי בבצק סוכר ירוק, ופה נתקעתי.

יש לכן רעיונות לקישוט העוגה? (אני גם רוצה לעשות גם מכונית מבצק סוכר עם ה-'ל' למעלה. אם תוכלו להדריך

אותי איך לעשות את זה אני אודה לכן מאוד!!)

ואם אפשר, מתכון לעוגה שתצא בגודל נורמלי? כי העוגות שלי בד"כ יוצאות בצורת משולש, וכשאני מיישרת אותן

זה רק מקטין אותן.

תודה מראש!!!
בשעה טובה ! הדרכות יש במאמרים. רעיון נחמד
03/03/2008 | 13:11
4
3
בשעה טובה ! הדרכות יש במאמרים. רעיון נחמד
זה לצייר משהו על העוגה - איזה קריקטורה נחמדה... מה דעתך ? הנה רעיון נחמד רק לכתוב כמובן ל'
תודה!
03/03/2008 | 13:44
3
אבל האמת אני יותר טובה בפיסול מאשר בציור, ולדעתי זה גם נראה יותר יפה ומושקע כשזה בתלת מימד.

איך מפסלים מכונית מבצק סוכר?  (יש לך אולי תמונות להראות לי משהו שעשית?)
הנה דוגמאות למכוניות....
03/03/2008 | 14:02
2
פה
אני עשיתי רק מכונית מרוף אבל שכל העוגה היא מכונית...
הייתי הולכת על משהו כמו  הירוקה בצד ימין בשורה העליונה
האמת הרעיון הראשוני שלי
03/03/2008 | 14:18
1
היה לעשות עוגה בצורת מכונית. ובגלל שאני לא הבן אדם הכי מוכשר עלי אדמות, אני אסתפק בלעשות מיני מכונית

על העוגה.

אני בכלל לא חושבת שאני אצליח לחתוך את העוגה בצורה של מכונית, מבצק סוכר זה יותר קל אני מניחה..
אני גם בעד מכונית קטנה על העוגה- הרבה יותר
03/03/2008 | 18:33
יפה לדעתי.
שאלה דחופה!!!!
03/03/2008 | 20:58
7
2
יש אפשרות להשתמש במשהו אחר למרוח על העוגה במקום גנאש?

אני רוצה עוגה פרווה!

אני באמצע אפיית העוגה אז זה קצת דחוף..

תודה מראש!!
כן! ריבה מדוללת, סירופ סוכר, קרם חמאה ממחמאה
03/03/2008 | 21:06
6
2
או ממרח כלשהו קנוי (ממרח שוקולד פרווה).
יש לי עוד שאלה. או שתיים אם אפשר..
04/03/2008 | 12:01
5
3
אם אני רוצה לעשות עוגיות מקושטות, אז אני דוחפת את השיפוד לפני שאני מכניסה אותן לתנור נכון?

השיפוד לא נשרף?

וסוכריות (גם כן על שיפוד) זה מבצק סוכר מקושט ברוייאל אייסינג? פשוט במקום עוגיה עושים צורה מבצק סוכר?


ואגב, תודה רבה למנהלות על התשובה המהירה (בפורום ובמסרים)!!!! למרות שלא כל כך השתמשתי בזה,

אני יעשה את זה היום כמו שצריך גם גאנש.
תשובה או שתיים
04/03/2008 | 13:05
4
1
עוגיות מקושטות - אני נועצת לפני האפיה שיפוד שקצצתי כדי שלא יתפוס מקום בתבנית. כשהעוגיות מתקררות אחרי האפיה אני מוציאה את השיפוד ונשאר חור. בעת הציפוי והקישוט ברויאל אייסינג אני נועצת שיפוד חדש שלם, שאותו אני טובלת בטיפה של רויאל לפני הנעיצה, כדי שיידבק למקומו.

סוכריות - קורצים צורות מבצק מרודד (אני ממליצה ללוש לתוכות מעט מעט CMC כדי למנוע את שבירת הסוכריות) ונועצים מקלות לסוכריות או שיפודים. מייבשים היטב, לפחות יום-יומיים. אפשר לקשט בבצק סוכר, או לצייר עליהן או לקשט בזילוף רויאל.

בהצלחה!
לקשט בצק סוכר בבצק סוכר?
04/03/2008 | 14:41
3
1
והמון המון המון תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

כן כן
04/03/2008 | 17:33
2
1
כן כן
הנה דוגמה פשוטה.
אז לא צריך באמת לחכות שזה יתייבש
04/03/2008 | 17:38
1
יום-יומיים. אפשר לעשות את הצורות ואת הקישוט ולהניח להכל ביחד להתייבש יום-יומיים.

אני צודקת?
נכון
04/03/2008 | 21:34
סירופ שוקולד
02/03/2008 | 18:10
1
1
שלום לכולם

אני רוצה לקשט עוגה עם סירופ שוקולד והפתח שלו רחב מדי,
אם יש למישהי רעיון איך לעשות את הקווים דקים יותר, אני ממש אשמח

תודה רבה!
תעבירי למזרק
02/03/2008 | 18:56
1
קצת חדשה עם המון שאלות
03/03/2008 | 00:36
3
7
קצת חדשה עם המון שאלות
אני מודה שהפורומים האלו ממכרים (זה והמקביל) ואני יכולה לשבת שעות ורק לתכנן עוגות לעתיד
אז בקרוב יש לי הזדמנות לעוגת יומולדת (עוד שבועים) לחברה.

עשיתי עוגה לבת שלי במעון (מצ"ב) ויש לי המון שאלות שהסקתי ממנה לעוגה הבאה:

1. התכנון היה בכלל של עוגת מתנה- חשבתי שזה פשוט רק לחתוך סרטים ולהניח מסביב...מסתבר שזה מסובך מאוד למי שאין
    גלגלת מיוחדת.אז יש דרך אחרת שפספסתי? (ואני עוד לא מדברת על הפרח שבמרכז שאותו בכלל זה כנראה סיפור) לכן התוצאה
   היא רק הפרחים מחותכנים האלו.

2.הגנאש מאוד מלכלך!!! איך אני מצפה את העוגה בלי שכל העולם יתלכלך? הציפוי צריך להעשות על המשטח איתו אני מגישה?מה
   שמביא אותי שוב לשאלה איך אני עושה את הסוף של העוגה (לדחוף מתחת?) בלי שהכל יתלכלך?

3.עם איזה מכחולים משתמשים?מיוחדים לאוכל?אפשר גם של אומנות?(חדשים כמובן...)אפשר של איפור?(חדשים כמובן?)

4. איך מגיעים לצבעים החזקים והמרהיבים שיש בעוגות כאן?יצאו לי צבעים פסטליים למדי...

5.מכיוון שאני לא עוסקת בזה באופן מקצועי אלא רק פה ושם... על מה אפשר להניח את העוגה שתהיה יציבה (אני לא מתכוונת ללכת
   לנגר בשביל 3 מגשים...בעצם אם זאת התשובה אז אולי כן אלך)

6.לא יודעת אם שמים כאן לב- אבל הייתה לי בעיה רצינית עם הספרה- 2. רציתי להדגיש אותה בעזרת תיחום בצבע מאכל בשוליים
   ויצא נוראי. אז אין איזה מחק או משהו כזה? כי כבר הדבקתי אותה והיא נשארה דבוקה- אין דרך להוציא מה שהדבקתי בלי למשוך
   את כל הציפוי?

7. עשיתי את אותה עוגה לחגיגה למשפחה בבית ובעוגה תקעתי שיפודי ממתקים(אין לי תמונה) השיפודים זזו וקרעו לי את הציפו
   במין "שבילים" מאוד לא יפים... איך עושים את זה? הרי ראיתי כבר כמה עוגות עם שיפודים תקועים בהם... זה בגלל השיפוע?
   הכובד? החומר?

אני מאוד מודה למי מכם שתהיה סבלנית לענות לי על מה שאפשר
ואשמח להצטרף כפעילה ויוצרת


תשובות
03/03/2008 | 06:52
1
4
סרט אפשר גם לחתוך עם סרגל- יוצא ישר.

מתחת לעוגה להניח ניירות, אחרי המריחה של הגנאש- להסיר....אם המשטח נקי, אז רוב הסיכוים שהקצה לא יתלכך. בכל מקרה יש סגירה שסוגרת. תמיד אפשר לעבור עם מטלית רטובה סחוטה לנקות.

אפשר עם כל מכחול- רק חושב שיהי באיכות טובה כמובן

לצבעים חזקים- מוסיפים צבע !

משטח חזק- כל מגש\צלחת יציבה שטוחה שיש לך בבית.... או באמת קרש\משטח MDF שתיעדי רק למטרה זו או קאפה עבה

חיפשתי את הסיפרה 2 , לא מצאתי ( אולי עוד מוקדם ואני לא רואה טוב...(

שיפודים וכל מה שרוצים לתקוע- אחרי כמה שעות שהבצק התיבש כבר, אחרת באמת קורע

בהצלחה.

העוגה דוקא מאד מתוקה !
תודה רבה על התשובה המפורטת
03/03/2008 | 16:58
1
הספרה 2 נמצאת במרכז בין 2 הנרות.

והיא בדיוק מאותו צבע של הפרחים הכהים לכן רציתי להדגיש ע"י תיחום...ולא ממש יצא
עוגה מתוקה מאוד
03/03/2008 | 21:09
1
לחתוך סרטים זה לא מסובך - משתמשים בסרגל, כמו שכתבה נטע. אם תרצי פירוט - בשמחה!

מנהל/ת הפורום

אודות:
את/ה מוביל/ה בתחומך? אנו מזמינים למשרדינו בימים אלו בעלי מקצוע המתאימים לנהל פורום מקצועי באשכול המומחים של אתר הקהילות המוביל תפוז אנשים. מנהל/ת פ
עוד...
חם בפורומים של תפוז
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
Flix וידאו
רוצה לנהל את הפורום?
מוביל בתחום שלך ?
קומונות
קומונה לרוכבי אופני-הרים.קומונת AM כשמה כן היא - All Mounta...
כאן תקבלו מבזקי-חדשות בזמן אמת ודיווחים ראשוניים מסביב לשעו...
עדכונים שוטפים
04:07 | 07.11.12 אורחים בפורום
14:37 | 22.07.12 אורחים בפורום
23:13 | 24.05.12 אורחים בפורום
21:52 | 13.05.09 josiane
11:20 | 13.05.09 kol25
22:06 | 12.05.09 mital261
20:40 | 12.05.09 פלוץ ובניו
18:50 | 12.05.09 א וֹ ד ל י ה
13:30 | 12.05.09 32שירלי
18:07 | 11.05.09 חתולה חמודה
13:06 | 11.05.09 אורן444
11:49 | 11.05.09 droro84 האחת
12:23 | 10.05.09 SAM910
08:44 | 10.05.09 דנדושה76
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ