•טוב...תפוז מעצבן. יודעים איך גורמים לו ל
Lורליי
23/04/13 21:19
33

להפסיק?...
אני מעדיפה לגלוש באתר הרגיל.
אבל הוא מתעקש שהוא יודע טוב ממני.
הוא מציע לי כל פעם מחדש, ואני צריכה כל פעם מחדש לבחור. מציק!
אבל... לפעמים,כמו עכשיו הוא מגדיל לעשות ובוחר בשבילי ולא מאפשר לי לעבור לאתר הרגיל.
כבר ניסיתי למחוק קוקיז. עזר וחזר לסורו.
מה עושים?...
ºהאם imessage זה סלולר או wifi ?
הפרפלג
23/04/13 17:55
41

•לא זה ולא זה
talflanzman
23/04/13 18:57
67

זה שליחת SMS בחינם בן מכשירי APPLE גרסא 5 ומעלה
ºבחינם זה טוב, ומה בדבר שאלתי ?
הפרפלג
23/04/13 19:10
28

ºזה עובד גם על WIFI וכם על סלולר
talflanzman
23/04/13 21:12
26

ºרוצה להסביר ?
הפרפלג
23/04/13 21:21
19

•כאשר אתה כוב SMS לא חשוב איך אתה מחובר
talflanzman
23/04/13 21:49
49

אם האייפון שלך מזהה לפי איש הקשר שהוא גם רשום ל IMESSAGE הוא שולח לו IMESSAGE ואם הוא לא מזהה נשלח SMS רגיל
•הוא משתמש בחיבור אינטרנט, מה שזמין באותו
BravoMan
23/04/13 21:28
52

רגע - אם המכשיר מחובר ל-WiFi הוא יעבור דרך WiFi, אם יש חיבור נתונים סלולרי בלבד הוא ישתמש בו, ואם אין כלום הוא פשוט לא יעבוד.
אין הבדל בין iMessage לשאר תוכנות מסרים מיידיים שיש במחשב ובטלפונים חכמים, למעט העובדה שכמו כל דבר עצל Apple היא מוגבלת למוצריה בלבד.
•לא מדויק. אם אין חיבור אינטרנט, הוא פשוט ישלח
noa_f
24/04/13 07:43
47

סמס.
וזה ההבדל בינו לבין תוכנות מסרים מיידיים רגילות.
•נראה לי שיש קצת בילבול
יוביוב הירוק
24/04/13 08:32
44

SMS זו הודעה שעוברת ברשת הסלולרית במתכונת דומה לשיחת טלפון. כל הודעה ניספרת בנפרד ועולה בניפרד (תלוי בסוג מסלול החיוב).
IMESSAGE משתמש באינטרנט כדי להעביר את ההודעה. זה לא משנה אם המכשיר שלך מחובר לאינטרנט, באותו רגע, דרך הרשת הסלולרית או ה-WIFI. עלות האינטרנט הסלולרי תלויה במסלול החיוב. בד"כ המשמעות היא עלות אפס.
אני לא יודע מה קורה כשאין חיבור אינטרנט.
•לא עדיף לך כבר להישתמש בWHATS UP
austin power
24/04/13 13:57
40

או כך אפליקציה דומה לזה?
זה גם ייחסית בחינם
•תלוי. אינך יכול לשלוח הודעת ווטסאפ למי שהתוכנ
AYELET1
24/04/13 15:38
40

אינה מותקנת במכשירו.
האימסג׳. מאפשר לך לשלוח תמיד הודעה. אם לנמען יש מכשיר של אפל לא תשלם עבור ההודעה ואם אין לו אז כן תהיה על חשבונך הודעת סמס
אבל בכל מקרה ההודעה תשלח
•וגם: משתמשי מק יכולים לשלוח הודעות גם מהמחשב
noa_f
24/04/13 20:52
26

ושם התקתוק הרבה יותר נוח

•אייפון 5
laei49
23/04/13 12:49
111

לא מזמן קיבלתי אייפון 4 במתנה אבל אני שוקלת עוד מעט להחליף
כבר שאלתי כמה אנשים שיש להם אייפון 5 מה חדש בו? הם אמרו שקצת המצלמה וזהו..
ובכל זאת אני מעדיפה לשאול גם כאן, שווה להחליף לאייפון 5?
מצלמה זה עניין חשוב מבחינתי, אני מאוד אוהבת לצלם..
אבל מעבר לזה? יש משהו ששווה בשבילו להחליף מ4 ל5?
•"שווה" זו החלטה אישית
Lepton
23/04/13 13:25
86

יש אנשים שחשוב להם להיות תמיד עם המילה האחרונה, הם מרגישים לא נוח עם מכשיר קצת מיושן, וזה בהחלט לגיטימי. אני עם אייפון 3GS ולא שוקל אפילו להחליף לאייפון 4, הוא לא נותן לי שום דבר שאני זקוק לו, שלא לדבר על אייפון 5.
המצלמה באייפון 4 מצלמת ברזולוציה גדולה פי 8 ממה שאפשר להציג באייפון עצמו או במסך מחשב. הרזולוציה מספיקה כדי להדפיס את התמונה בחדות מירבית על דף A4, ולא נותנת שום תועלת אם לא מדפיסים על נייר בגודל כזה. המצלמה באייפון 5 היא עם רזולוציה גדולה ב-60% מזו של אייפון 4, והיא מסוגלת ליצור תמונות שאפשר להדפיס באיכות טובה גם על דף A3, אבל אם לא מתכוונים לעשות זאת - אין תועלת בהבדל.
המעבד באייפון 5 מהיר יותר, האוזניות באיכות טובה יותר, המסך ארוך יותר ומאפשר להציג סרטים ביחס מסך של 16:9 תוך שימוש בכל המסך, וייתכן שבעוד כמה שנים ניתן יהיה להשתמש באייפון 5 גם ברשת סלולרי בדור 4 (חסר משמעות אם מדובר באייפון עצמו, יכול להיות משמעותי אם משתמשים באייפון כמודם להורדת קבצים גדולים במחשב - דבר די נדיר כיום).
כאמור, ההחלטה היא שלך ורק שלך.
•להיות עם המילה האחרונה האמת שזה משחק
laei49
23/04/13 16:19
63

אצלי תפקיד...אבל לא במצב הכלכלי שלי כרגע
אם אלה החידושים אני לא רואה שום סיבה להחליף
תודה על העזרה
•מצלמות באייפון
מיקוש20123
24/04/13 16:53
60

אם מצלמה זה עניין חשוב בשבילך (גם בשבילי..)
אז אייפון 4s זה קפיצת מדרגה רצינית, בגלל שיש לו כבר מצלמה של 8 מגה פיקסל ולאייפון 4 יש רק 5.
עכשיו ככה,
לאייפון 4s יש מצלמה מעולה ולאייפון 5 יש כמעט אותה מצלמה אבל היא מהירה יותר.
לדעתי שדרוג לאייפון 4s מספיק.
המחירים די טובים עכשיו תראי:
כתובות אינטרנט מצורפות:
•עוד פעם מגה פיקסלים? די, אין בהם צורך !!!
Lepton
24/04/13 16:56
52

(אלא אם רוצים להדפיס הדפסות גדולות וחדות, כמו שציינתי).
גודל המסך של האייפון - אפילו אייפון 5 - הוא בערך חצי מגה פיקסל. גודל מסך מחשב Full HD הוא בערך 2 מגה פיקסל אם התמונה ממלאת את כל המסך. למה צריך 8? למה צריך 5? מה זה נותן? חוץ מהרגשה טובה "וואלה, יש לי המון מגה פיקסל"?
הסיבות היחידות למצלמה של יותר מ-2 מגה פיקסל היא אם רוצים להדפיס על נייר גדול בחדות מירבית, או אם רוצים לערוך את התמונה במחשב ולחתוך ממנה חלק קטן ורק בו להשתמש. בשום מקרה אחר אין שום צורך בריבוי מגה פיקסלים.
•מגה פיקסל יש לו הרבה יתרונות
Ron 99
24/04/13 17:12
50

מבלי להכנס לכול הפרטים הטכנים ( לא לגרמה מדויק ההצגה והחישובים שלך ) מזמין אותך למבחן התוצאה. תיראה על המסך תמונה עם מגה פיקסל קטן ומיד אותה תמונה עם מגה פיקסל גבוה והאבדל נירא לעיין.
•יש הבדל אך ורק אם חותכים את התמונות
Lepton
24/04/13 17:18
45

כמובן שיכול להיות הבדל אם למצלמה אחת יש עדשה טובה יותר מהשנייה, או טיפול טוב יותר בצבעים, אבל מבחינת הפיקסלים - ראשית החישוב שלי מדוייק, ושנית אין לפיקסלים שום השפעה על איכות ההצגה במסך אם מספר הפיקסלים במצלמה גדול או שווה למספר הפיקסלים במסך. מצלמה של מאה מגה פיקסל ושל שני מגה פיקסל תציג תמונה זהה במסך מחשב Full HD. זו עובדה, לא השערה.
כמובן שאם אתה מנסה לבצע זום לתמונה באייפון, מה שאומר לחתוך קטע מהתמונה ולהציג רק אותו, תראה הבדל.
•תיקון 1...
Lepton
24/04/13 17:31
46

חצי מגה פיקסל זה לאייפון 4. באייפון 5 הרזולוציה היא בערך 0.7 מגה פיקסל.
•יש לי איפון 4
laei49
25/04/13 19:18
49

שקניתי ממישהו במצב טוב
אם ארצה לקנות במקומות פרטיים, כמה לדעתך אצטרך להוסיף פחות או יותר בשביל אייפון 4S?
•4S כבר לא משווק
Lepton
26/04/13 11:00
49

אם תמצאי אותו בחנויות - זה מלאי ישן. בכל מקרה סביר שביד 2 תקבלי יותר מאשר בהחלפה בחנות.
המצלמה עם רזולוציה קצת יותר גבוהה (מיותר במרבית המקרים) ויש SIRI. האם זה שווה את המחיר? החלטה שלך.
•מה באמת קרה ל 4S?
מסטול בסטייל
26/04/13 15:31
39

הרשת הסלולארית היחידה שמוכרת אותו היא אורנג' אבל במחיר מופקע.
שאר החברות לא מוכרות אותו אלא רק את אייפון 4. סלקום מוכרת את 4S אבל מוחדש ולא חדש.
•הוא הוחלף ב-5
Lepton
26/04/13 16:00
35

4 עדיין ממשיך להימכר (עם 8GB בלבד) כמכשיר זול (לפחות יחסית ל-5).
•אגב עוד מדברים על אייפון זול, מתישהו בסתיו
Y. Welis
28/04/13 04:28
6

אבל אם באמת יהיה - ג'ובס יתהפך בקיברו...
•בוקר טוב, מצטערת על הנדנוד, אבל ממש זקוקה
anatdav
23/04/13 08:33
152

לעזרתכם.
מחקתי את האייטונס הקודם והורדתי את הגירסה החדשה, כך שהאייטונס שלי ריק לגמרי ואין בו שום גיבוי של האייפון.
אני חייבת לחבר את האייפון כדי להוריד שירים, (שיהיה מה לשמוע בחדר כושר

) ואין לי מושג איך להגדיר אותו מחדש, ואני פוחדת שימחקו לי כל הנתונים באייפון.
אשמח להדרכתם איך להגדיר את האייפון מחדש, לגבות נתונים וכמובן להעביר שירים מהתיקיה ששמורה לי במחשב.
תודה מראש, ענת

º|8|מישהו בבקשה
anatdav
24/04/13 14:44
26

•מק

anatdav
24/04/13 14:46
41

•הדבר החשוב ביותר זה להקפיד שכשהאייפון מחובר
AYELET1
24/04/13 15:35
87

באייטיונס לא יהיה מסומן סנכרון שירים אלא העברה ידנית.
ראי כאן
http://www.pdace.com/kb/kb.php?kb=510קחי בחשבון שתקלות עלולות תמיד לקרות וזה על אחריותך...
בהצלחה!!
•תודה רבה, זאת אומרת שכשאני מחברת פעם
anatdav
25/04/13 08:59
41

ראשונה, הסימונים אמורים להיות כמו אצלך בתמונה?
תודה ענת
•כן. בעיקר הסעיף Manage manually וכו'
AYELET1
25/04/13 10:29
35

אבל שוב קחי בחשבון- תמיד עלולות להיות הפתעות לא נעימות.
ישנן תוכנות בעזרתן ניתן להוריד את השירים מהאייפון למחשב. יתכן שהן בתשלום. השאלה עד כמה חשוב לך הגיבוי
ºתודה
anatdav
25/04/13 14:01
9

•אני לא מבינה את הקטע הזה של העברות ידניות
noa_f
25/04/13 11:51
42

יש באייטיונז כ"כ הרבה אפשרויות אוטומטיות מתוחכמות, למה לוותר עליהן? כדי לומר אח"כ: "איזו תוכנה גרועה"...?

אם לא מסנכרנים ידנית, ניתן ליצור רשימות השמעה חכמות, להעביר/למחוק פודקאסטים ומדיה שעוד לא שמעת באופן אוטומטי בלי לזכור בכלל ועוד ועוד.
ולשואלת המקורית: את כל המידע שאיננו מדיה (מוסיקה, ספרים, סרטים) - הייתי מגבה היום לאייקלאוד ולא למחשב. מחשבים מתקלקלים, מוחלפים, לא מגובים באופן סדיר וכו'. לעומת זאת, שרתי הענן בהחלט עומדים בתקנים מחמירים יותר מהמחשב הפרטי שלנו.
ולמה לא לגבות לענן גם את המדיה? כי אפל עדיין לא פתחה את השירות הזה בארץ, אז אין ברירה.
ובכל מקרה, לשמור גיבוי של ספריית המדיה במקום נוסף: עוד תיקייה על המחשב, דיסק חיצוני וכו'.
ואת התמונות לשמור בגיבוי כפול: להשתמש באייקלאוד כדי להעביר למחשב וכגיבוי זמני בענן (אפל מאפשרת רק עד 1000 תמונות בענן) ובמחשב לשמור בגיבוי נוסף על דיסק חיצוני או בגיבוי ענני אחר.
ובמקרה הספציפי של אייטיונז ריק: אם יש לך
את כל המוסיקה גם על המחשב בתיקייה אחרת, יבאי אותה אל ספריית אייטיונז לפני חיבור האייפון ואז לא אמורה להיות בעיה. אם יש לך על האייפון קבצים שאין לך בשום מקום אחר, את תצטרכי קודם למצוא תוכנה שמעבירה מהאייפון לפיסי (מצטערת, לא מכירה כאלו).
ואחרון חביב: אם בעקבות הפתיחה של חנות המוסיקה בישראל התחלתם לקנות מוסיקה מהחנות של אפל (וזה כדאי כי היא זולה), או שקניתם כבר קודם, לא תהיה שום בעיה להוריד אותה שוב ושוב ושוב מהחנות. כמו עם אפליקציות. במקרה הזה, עודף גיבויים לא ממש נחוץ

•נועה שלום, האייפון שלי מגובה באייקלאוד,
anatdav
25/04/13 14:00
26

(תמונות ואנשי קשר) ולגבי כל מה שרשמת, הלוואי שידעתי, אני משגעת אתכם כבר ימים כי אני רואה כמה שאתן מבינות בתוכנה, אין לי שמץ של מושג באייטונס, ואני רוצה באופן חד פעמי להעביר שירים, כדי שאוכל לשמוע דרך האייפון עצמו ולא רק דרך האינטרנט.
תוכלי להסביר לי בבקשה איך אני מייבאת את תיקית השירים לאייטונס, ואח"כ לאייפון עצמו.
תודה, ענת
•בנוסף לגיבוי של התמונות ואנשי הקשר את צריכה
noa_f
25/04/13 15:00
22

לעשות עוד 2 דברים:
1. להפעיל גם "גיבוי" לאייקלאוד. (הגיבוי הכללי). זה יושב בהגדרות > אייקלאוד > אחסון וגיבוי
ושם להעביר את המתג של "גיבוי iCloud" למצב דלוק. (אם הוא לא כבר).
2. להעביר את התמונות למחשב. אני חושבת שהכי קל ע"י התקנה של תוכנת אייקלאוד ל"חלונות" מאתר אפל והפעלה של האפשרות הזו שם.
(אני לא מכירה את התוכנה עצמה, כי אני עובדת עם מק, אבל היא בטח לא מסובכת...)
אחרי אלו
את נכנסת לתוכנת אייטיונז ומעבירה את השירים אליה:
אם אין לך בעיית מקום בדיסק, אני ממליצה להעתיק את המוסיקה לאייטיונז ולא רק להראות לתוכנה איפה היא נמצאת כבר היום על הדיסק. זה יקל עליך אם תצטרכי להעביר את הספריה לדיסק אחר בעתיד.
לכן את קודם כל נכנסת ל-preferences של התוכנה ותחת advanced את מסמנת את האפשרות Copy files to iTunes media folder when adding to library.
(יתכן שזה מסומן כברירת מחדל).
עכשיו היבוא עצמו:
File > Add to Library
לבחור את כל המוסיקה שאת רוצה לייבא וללחוץ על אוקי.
עכשיו תהיה לך מוסיקה באייטיונז.
אם כל המוסיקה שאת רוצה נמצאת באייטיונז ואין לך שום דבר מעבר לזה על האייפון וגם עשית את כל הגיבויים (אנשי קשר, תמונות, גיבוי כללי) את יכולה לחבר את האייפון למחשב עכשיו ולסנכרן לאייטיונז.
הסנכרון לא יתבצע לשום חומרים שאת מסנכרנת לאייקלאוד, אלא רק למוסיקה. אם יש לך יותר מוסיקה ממה שיש לך מקום במכשיר, את יכולה להגדיר איזו מוסיקה לסנכרן ואיזו לא:
את תראי את האייפון מופיע ככפתור בשורת הכפתורים למעלה. לחיצה על הכפתור הזה תוביל לכל מסכי הסנכרון / הגדרות הסנכרון של האיפון.
המסך הראשון הוא המסך הכללי:
- בו את יכולה להגדיר למשל שהאייפון יסונכרן דרך wifi (זה יקרה כל פעם שהוא מחובר לחשמל ולאותה הרשת כמו המחשב שלך).
- או שרק המוסיקה שאת מסמנת תסונכרן אליו
- או ניהול ידני לגמרי של המוסיקה והסרטים.
תעברי על כל האפשרויות, זו אנגלית קלה.
בנוסף, בשורת הכפתורים יש לך עכשיו "טאבים" לעבור בין כל מסכי הסנכרון: מוסיקה, תמונות, אפליקציות וכו' וכו'. תעברי מסך מסך ותקראי מה האפשרויות שלך.
אחרי כל שינוי שאת עושה, תצטרכי ללחוץ על כפתור "sync" בחלק התחתון של החלון מצד ימין, כדי שזה יקרה.
בפעם הראשונה הוא ישאל אותך אם את רוצה לסנכרן ויודיע לך שהוא ימחק את מה שיש באייפון. אם אכן גיבית הכל קודם ויש לך את הכל גם על המחשב את לא צריכה לפחד מזה.
•זה שאינך מבינה לא אומר שזה לא הגיוני

AYELET1
25/04/13 17:48
30

כשהסיבה הכי טובה היא בדיוק המצב של ענת
וישנן סיבות נוספות - חלק אני אוצה שיוצג באייטיונס כנגן למשל אך לא יועבר לאייפון או לאייפוד בו אין לי מקום.
אפשר לסמן V. אך יש בכך סיכון שמשהו יתפספס.
אין דרך אחת שמתאימה לכולם.
אפל ומשתמשיה טרם הבינו והפנימו את זה

•להפך: את עושה בדרך אחת. גרור והשלך.
noa_f
25/04/13 18:49
27

דוקא האפשרויות של "סנכרון אמיתי" הן רבות: לסנכרן הכל, לסנכרן חלק לפי סימון, לסנכרן לפי רשימות השמעה, ליצור רשימות השמעה חכמות ולסנכרן לפיהן ועוד ועוד.
ההמלצה הגורפת והחד משמעית והתמידית של "סנכרון ידני" היא זו שלא אמורה להתאים לכולם, ובכל זאת היא תמיד נשמעת מ"לא משתמשי אפל". אלו שכנראה לא מסוגלים להבין שהמחשב קיים כדי לחסוך להם ולתת אפשרויות מתקדמות או אחרות מאלו שהם מכירים מ"תמיד".
והמצב של ענת לא קשור בכלל.
מה, אם היה לה קודם סנכרון ידני היא לא היתה מוחקת את הספריה? היא היתה יכולה להעביר מהאייפון אל אייטיונז ריק? לא.
•המכשיר לא היה נמחק ללא סנכרון. השימוש הנכון ה
AYELET1
25/04/13 21:47
27

הוא לפי צרכי המשתמש. מעבר לזה לא מתכוונת להמשיך ולהתנצח (כי לכאן בדיוק זה התדרדר).
ממליצה לענת בחום לא לבצע סנכרון כל עוד אין לה גיבוי.
ואח"כ שהיא תחליט מה שמתאים לה.
•זה לא סנכרון "אמתי" אם הוא חד כיווני!
BravoMan
25/04/13 23:00
27

סנכרון "אמתי" היה שואל את המשתמש אם לייבא את הספרייה מהמכשיר לפני שהוא מחליט לאפס אותו על דעת עצמו.
ולפני שמישהו כאן יתחיל לספר לי שזה כדי "להגן על זכויות יוצרים", ל-Apple יש מספיק דרכים לוודא שהמכשיר אכן שייך למשתמש, כמו בדיקה שיש את אותו Apple ID במכשיר ומחשב.
אבל לא, חייבים לדפוק את המשתמש, במיוחד אם חלילה רכש מוזיקה ממקום שהוא לא Apple...
•לא נכון. סנכרון אמיתי הוא מצב בו מביאים שני
noa_f
25/04/13 23:17
33

דברים לאותו המצב.
הדרך לעשות את זה תלויה בהחלטת היוצר.
נכון שהיה נחמד יותר אם אפשר היה להעביר גם בפעם הראשונה מהמכשיר למחשב ובפעמים הבאות מוסיקה מהמכשיר למחשב, אבל במקרה הזה היוצר החליט נגד (וזו אחת האפשרויות שלו).
אבל אחרי הסנכרון הראשוני: כל פעולה שתעשה במכשיר ו/או במחשב על המדיה שלך - תהיה לה תמונת מראה על הצד השני. וזה כן סנכרון.
שמעת שיר? זה נספר. שמעת פודקאסט עד הסוף? הוא יוכל להמחק. נתת דירוג לשיר במכשיר? תוכל במחשב ליצור רשימת השמעה חכמה מבוססת על הדירוגים שלך, בלי קשר למכשיר שבהם דירגת. וכו'.
כאשר אתה גורר ידנית, אתה אולי מביא את המצב הראשוני ל"סנכרון" אבל אח"כ יש לך שני מכשירים עצמאיים לגמרי שלא מדברים יותר זה עם זה.
•וזו הבעיה עם חובבי Apple מושבעים:
BravoMan
26/04/13 00:14
35

אתם תמיד פונים ל-"יוצר", כמו כל כת טובה.
אפשר לחשוב שהוא יצר אתכם, מרוב זכויות שאתם מקנים לו.

את צודקת ב- 100% בדבר אחד: לסנכרן זה "להביא 2 דברים לאותו מצב".
אבל כל תוכנת סנכרון שמכבדת את עצמה שואלת את המשתמש, מאיזה כיוון לבצע את הסנכרון.
אפילו ActiveSync של Microsoft, ימח שמה, אפשרה להגדיר את זה.
מדהים שאפילו חברה כמו MS שאין לה מושג מחוויית משתמש הצליחה להפנים
שרק בעל המכשיר יודע היכן המידע הנכון.
•כן, ברור. אין ספק שהרבההה יותר טוב לקמפל
noa_f
26/04/13 20:10
23

בעצמך בדיוק את המפרט שלך.
פחחחחח
•זה באמת נימוק דתי להפליא!
BravoMan
27/04/13 11:49
12

מי דיבר על "לקמפל בעצמך בדיוק את המפרט שלך"?
מה זה אומר בכלל?
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו בתור פרוש למשפט הזה, הוא פרויקט Linux From Scratch שנועד לאפשר לכל מיני מתכנתים ואנשי System ללמוד איך בונים מערכת הפעלה מרכיבים בסיסיים.
אבל, לא יכול להיות שלזה התכוונת, כי אין לזה שום קשר, אפילו עקיף לדיון שלנו.
מה בסה"כ ביקשנו? ש-iTunes ישאל האם למחוק את המכשיר או לייבא את הספרייה מהמכשיר במקום.
אחרי שפיארת באוזנינו את כל הדרכים המתוחכמות ומגוונות שהוא יודע לסנכרן מידע ולהקל על החיים של משתמשיו, מה התירוץ כשמבקשים אפשרות פשוטה ונחוצה שכזו?
אבל ה-"יוצר" שלכם,
שנמצא לו כבר במרומים אי שם, החליט שאסור.
והוא לא השאיר לכם תירוץ טוב, אז עכשיו חייבים להמציא אחד, או, כשנדחקים לפינה, להפנות את השיחה לנושא אחר ולא קשור, אבל בצורה כאילו המשכית.
אם זו לא התנהגות דתית, אני לא יודע מה כן...
•האמת היא שזה בדיוק מה שהתכוונתי אליו
noa_f
27/04/13 15:36
16

(לינוקס) וכמובן, אנחנו רואים כמה הוא תפס בקרב הקהל הרחב.
אפשר לחשוב שאתה מייצר לעצמך את הטלפון שיש לך בכיס...
כל אחד מאיתנו תלוי ביוצר של המכשירים שהוא משתמש בהם ובהחלטות שלו על התכונות שלהם, כי רובנו לא מייצרים אותם. ואם אנחנו מייצרים אחד מהם, אנחנו לא נייצר את האחרים...
אם אתה טוען שמי שחושב, שזכותו של מתכנן להחליט החלטות לגבי המוצר שהוא מייצר, היא "אמונה דתית" - זו הפרעת האישיות האישית שלך.
(אולי זו דרכך לפצות על כך שאיש לא מוכן לייצר יותר את המכשיר שאתה אוהב, כי הוא נכשל מסחרית?)
אני מעדיפה לבדוק מכשירים ולהחליט באופן אובייקטיבי האם הדרך שהם עושים דברים מתאימה לי או לא והאם סך התכונות שלהם מתאים לי או לא.
וגם אם יש תכונה או שתיים שהייתי אולי עושה אחרת בעצמי, האם באופן כללי הסך הכולל מוצלח או לא.
ואני מוצאת שאייפון בהחלט עושה את זה. גם המק. אחת הסיבות היא כמובן הקישור החלק ביניהם.
ובוא נחזור להתחלה: ההתחלה היתה העובדה שהמליצו פה באופן גורף ובסיסי על שימוש ידני באייטיונז. שימוש כזה מסרס את התוכנה ומשאיר אותך רק עם החסרונות שלה.
אני מאמינה שאם אתה משתמש במכשיר (או כמו שאתה אוהב לומר: תקוע עם המכשיר), רצוי למקסם את האפשרויות שלו.
אחרת באמת אין טעם.
אם אתה רואה בזה "אמונה דתית" אז באמת... לך לטיפול.
•עכשיו הבנתי את כוונתך...
BravoMan
27/04/13 16:39
12

אבל כאמור זה לא קשור.
ברור שיצרן (יצרן, לא "יוצר") המכשיר קובעה את המאפיינים שלו. אבל זו לא הצדקה למאפיין דפוק, וזה לא הופך אותו או את המכשיר לטוב.
אז מה הטעם להזכיר את הטיעון הזה בדיון, מעבר ל-"זו גזירה משמיים, תחייה עם זה"?
גזירה של יצרן מכשיר היא לא גזירת שמיים, היא החלטה של חברה מסחרית שיכולה לבוא ולנגוס לה בתחת ולהביא למפלתה המוחלטת.
למעשה, ליצרן אין שום "זכות" לקבוע מה הוא ימכור. זו זכות בלעדית של הקונים לרכוש מה שטוב להם, ובעוד שהיצרן יכול לייצר מה שהוא רוצה, אם לא ייצר את מה שקונים רוצים הוא לא יוכל להתפרנס.
ככה עבוד שוק חופשי...
אגב, שאלת כמה לינוקס תפס בקרב הקהל הרחב?
אז במקרה הוא הצליח להשתלט על 60% משוק הטלפונים החכמים ועכשיו שמכשירים עם Firefox OS אוזלים מהמלאי תוך יום נתח השוק הזה צפוי להתרחב (על חשבונה של Apple כמובן).
אי יכול להתחיל כאן בהסבר ערוך שהסיבה ש-Linux נמצא בידיים של מאות מליוני אנשים היא בדיוק היכולת לשנות אותו, אבל באמת, מה זה קשור לדיון?
הנקודה כאן היא פשוטה: יש פיצ'ר שדופק משמעותית את המשתמש במקרים יחסית שכיחים ומוחק להם את כל החומר במכשיר.
ההמלצה שנתנו כאן, היא המלצה שיכולה להציל את המשתמש מהמון כעב ראש שיהיה כרוך בשחזור הספרייה.
אבל, את יצאת כנגדה כאילו היא סותרת איזושהי "תורה" שאדון ג'ובס הותיר בעקבותיו.
את טוענת שמי שלא משתמש בסנכרון האוטומטי הנהדר נשאר תקוע רק עם החסרונות, אבל הרי הסיבה שממליצים לאנשים על סנכרון ידני היא בדיוק החיסרון הענק שבסנכרון האוטומטי.
למה כ"כ קשה לך לקבל את הקיום של החיסרון הזה?
ואם זה רק כי הוא לא משפיע עליך בגלל שלא החלפת מחשב כמה שנים טובות, זה לא באמת תירוץ...
•ההמלצה אינה גורפת. זו בדיוק הטעות שלך
AYELET1
28/04/13 09:24
5

כבר כתבתי- "מה שמתאים למשתמש"
ובמקרה המתואר, העברה ידנית יכולה להיות פתרון חלקי לפחות, כדי לבדוק אם המחשב יבקש למחוק הכל.
נא לא לסלף את דברי!
•וכן, אייטיונס גרועה מאד
AYELET1
25/04/13 17:50
38

כמו שכבר כתבתי פעמים רבות היא מאד מאד כבדה על חלונות (ולא, אין לי שום סיבה ורצון לרכוש מק או האקינטוש).
היא מאד כופה את אופן השימוש (הזכרנו כבר שמשתמשי אפל חיים בתפוח - תרתי משמע...- ולא יודעים שישנם אופני שימוש אחרים?)
•אוי, נו. די כבר עם המשפט הזה.
noa_f
25/04/13 19:24
31

משתמשי אפל ברובם מכירים גם את עולם הפיסי על בוריו ולעתים גם את עולם הלינוקס. והם בחרו לעבור למק דוקא כי הם מכירים את האופציות ויכלו לעשות בחירה מושכלת.
אייטיונז כבדה על חלונות. אבל גם אופיס כבדה על חלונות. גם פוטושופ. חלונות פשוט מערכת מסכנה...
אני לא אומרת שהיא לא כבדה או יותר כבדה מאשר על המק, אני רק אומרת שאת מציעה להשתמש בה בצורה מסורסת לגמרי ואז נשארת אך ורק הכבדות ובלי שום יתרון. אבל יש לתוכנה כמה וכמה טריקים לא רעים בכלל. נצלו אותם, אם אתם כבר חייבים להשתמש באייטיונז...
•זה חומר לעוס אבל עדיין "המשפט הזה" רלוונטי מא
AYELET1
25/04/13 19:38
31

מאד
SORRY..
•"משתמשי אפל חיים בתפוח" רלוונטי?
noa_f
25/04/13 19:57
28

כמה את מכירה?
•אייטיונס ממש (אבל ממש !!!) לא כבדה על חלונות
Lepton
26/04/13 06:49
29

אני לא יודע מאיפה את לוקחת את הטיעון הזה. אני מריץ אייטיונס גם בחלונות וגם במק, אין שום (!!!) הבדל מבחינת זמני התגובה של התוכנה, למעט כמובן במשך הסינכרון שתלוי בכמות המידע שצריך להעביר (תלוי תקשורת, לא תלוי מערכת הפעלה).
ºאתה בין היחידים שלא חש בכך...
AYELET1
26/04/13 21:17
11

•יש לה באג מתמשך כבר מאז גירסה 9 על XP
Y. Welis
27/04/13 01:51
17

כשהרכיב שלה שפועל בזיכרון כל הזמן (ה-handler שמזהה מתי מכשיר מתחבר), תופס את המעבד (או אחת הליבות שלו) ולא משחרר. 'מנהל המשימות -> ביצועים' יראה את זה תמיד.
על 7 ומעלה היא קצת פחות מכבידה, אבל עדיין לא ברת השוואה מול תוכנות סינכרון נורמליות, שקלות ממנה.
וכן, יש הכרח בתוכנות חלופיות לביצוע סינכרון כדי להימנע ממחיקת תוכן מוטעית.
•איך אני מסנכרנת את הרשימה של ה contacts בין
טוטי פספורטי
22/04/13 22:29
30

ה iphone שבו הרשימה המעודכנת לבין הרשימה ב ipad שהיא לא מעודכנת ?
•את מסנכרנת את שני המכשירים לאייטיונז?
noa_f
23/04/13 05:08
19

לאייקלאוד?
שתי הדרכים האלה אפשריות כדי לשמור על רשימה מסונכרנת.
אבל לפני שאת מתחילה, הייתי מגבה את הרשימה באייפון.
ºלאייקלאוד. תוכלי לומר לי איך לעשות את זה ?
אנטיתזה גלגל
23/04/13 12:55
6

•אם את מסנכרנת את שני המכשירים לאותו
noa_f
24/04/13 06:01
12

Apple ID ובשניהם מופעל הסנכרון של אנשי הקשר לאייקלאוד, אז זה אמור לעבוד.
•IPAD חדש - וכשאני כותבת notes
אנטיתזה גלגל
22/04/13 22:27
72

הם נשלחים לאאוטלוק שלי כמיילים ואם אני מוחקת את המיילים או רק צופה בהם...הםנמחקים מה IPAD...
מישהו יודע מה קורה כאן ואיך אני יכולה להימנע מזה ?
תודה.
•על איזה יישום את כותבת את הפתק?
AYELET1
22/04/13 22:58
43

איזה חשבון דואר יש לך (ג'ימייל, אחר?)
ºOUTLOOK
אנטיתזה גלגל
23/04/13 10:39
11

ºיש לי outlook זה נחשב שרת הדואר נכון ?
אנטיתזה גלגל
23/04/13 10:57
14

•מבחינת יישום, אני לא יודעת את השם

אנטיתזה גלגל
23/04/13 11:05
23

זה נראה כמו באייפון שלי. דף צהוב עם קווים. בתוך הipad הוא נראה יותר משרדי. עם מוטיבים של עור כמו יומן במשרד.
ºביררתי זו אפליקציית Notes הדיפולטית של האייפד
אנטיתזה גלגל
23/04/13 12:54
10

•אאוטלוק הוא קליינט הדואר.
noa_f
23/04/13 12:40
26

השרת הוא מי שנותן לך את שירות הדוא"ל: ספק האינטרנט, ג'ימייל, יאהו, וואלה וכו'.
ºקבלו תיקון : שרת הדואר הוא gmail

אנטיתזה גלגל
23/04/13 12:52
9

•תבדקי ב settings האם ב iCloud הכפתור של
Ron 99
24/04/13 09:06
22

Notes נמצא ב ON אם כן, הכוונה שאת רוצה לסנכרן את Notes עם outlook והסינכרון נעשה ע״י שליחת מייל.
ºהכפתור הוא ב OFF. אז מה אני עושה ?
אנטיתזה גלגל
24/04/13 11:45
9

•(זו הייתי אני) פשוט לא הבנתי. כדי שהתופעה לא
טוטי פספורטי
24/04/13 12:00
17

תקרה, הכפתור צריך להיות ב off או ב on ?
ºON. רק אז יהיה ניתן להגדיר שההערות ישמרו בחוץ
Y. Welis
27/04/13 01:53
•אצלי הכפתור מראה OFF כלומר באפור. היית לי
Ron 99
24/04/13 13:53
17

בעיה בדיוק כמו שלך וסידרתי אותה עם הכפתור. אם אצלך זה כבר ב OFF כנראה שזה לא אותו הדבר.
ºאז מישהו יודע מה אני יכולה לעשות ?
טוטי פספורטי
24/04/13 14:35
10

•ניסיון נוסף: כנסי ל mail , contacts, calendar
Ron 99
24/04/13 17:03
15

שם תיבחרנה את ה mail account. תבדקי שם שהכפתור של notes הוא ב off כלומר אפור. אם גם זה לא עוזר, אין לי יותר הצעות.
•אין פרמטרבשם כזה .אלא אם הכוונה שלך להיכנס
טוטי פספורטי
25/04/13 10:52
10

account ובחלון שנפתח עבורו לבחור off ל notes שלו ?
•כנראה עובד...נכנסתי לaccount הדיפולטי
טוטי פספורטי
25/04/13 11:10
16

והעברתי את ה notes ל off. בינתיים לא הגיע מייל. והnotes במקומו. אז כנראה שזה עובד. תודה. (גם אם לא יעבוד, תודה

).
ºRon 99
25/04/13 15:15
1

•הסרת שריטות מגב אייפון 5
z a b
22/04/13 19:54
45

רכשתי באמצעות אתר eBay פאנל פלסטיק שחור. על מנת להתקינו על גבי המכשיר הסרתי את הפאנל אשר שימש אותי עד כה, ולאחר שהותקן התרשמתי שמראה הפאנל הקודם מועדף עליי. בשלב זה, לא היה באפשרותי להסיר את הפאנל החדש למרות נסיונות רבים ומאומצים, ולא נותרה לי ברירה אלא להחדיר בעדינות סכין בין המכשיר לבין הפאנל ואף לחתוך את הפאנל.
למרות הקפדתי על זהירות יתרה, גב האייפון נשרט שריטות נראות לעין. האם קיים אמצעי לטשטשן?
תודה.
ºיש להוסיף כי מדובר במכשיר לבן.
z a b
22/04/13 19:54
12

•סוללה נוספות לאייפון 4S
birka
22/04/13 16:17
50

היי, לכבוד המילואים המקסימים שיש לי, אני רוצה לקנות סוללה...
לא בא לי להוציא מלא כסף..(נגיד גג 15$?) וראיתי מלא אופציות באיביי.. לא יודעת לפי איזה פרמטרים לבחור? היכולות שלה וכאלה..
בנוסף- מה עדיף- כיסוי שהוא סוללה? או חיבור חיצוני?
תודה רבה!!
ºלדעתי כיסוי. יש כזה לאמי. נוח ולא כבד
Y. Welis
22/04/13 17:17
25

•יש לך המלצה על סוג?
birka
22/04/13 19:45
31

תודה רבה!
•לי יש כזה, הנה מה שהנחה אותי:
זאבה יחפה
22/04/13 23:50
41

*חשוב לבדוק את הקיבולת של הסוללה. ככל שהקיבולת גבוהה יותר הסוללה תספיק לטעינה רבה יותר של האייפון (יש כאלו שמטעינות בין כ50% ועד מעל 100%).
*במידת האפשר, רצוי כיסוי שנטען עם אותו מטען של האייפון. חוסך כאב ראש וכבלים.
*רצוי כיסוי שיש בו אינדיקציה לאחוזי הסוללה שלו.
*אישית העדפתי כזה שמאפשר להטעין את האייפון בזמן שהכיסוי עצמו מחובר לטעינה, ישירות ולא בדרך של "הסוללה נטענת ובמקביל האייפון נטען ממנה". חוסך מחזורי טעינה לכיסוי ו/או להוריד אותו בכל פעם.
ºתודה רבה!
birka
23/04/13 00:32
10

•מחזק ומוסיף
karpe
23/04/13 10:10
27

רצוי שיהיה עשוי מחלק אחד, ולא שני חלקים מתפרקים, כי אז יש סיכוי טוב שהמכסה העליון יילך לאיבוד בתיק.
לי יש את זה, והוא סבבה, רק שאין לו אינדיקציה למצב הסוללה. בימים הטובים שלו היה מטעין 90-100%, היום הוא מטעין בערך 70% (שנתיים אצלי, רוב הזמן זרוק ברכב ללא שימוש).
http://www.ebay.com/itm/Black-2350mAh-Rechargeable... •יש לי מילואים..:P
birka
23/04/13 20:32
15

אני לא צופה שימוש היסטרי... אבל לא תמיד יש מקום נוח להטעין.. וכיוון שאני לרוב אשב במקומות מוזרים בערבה- סביר להניח שהאייפון יהיה האטרקציה.
מעדיפה גם לא כיסוי- שאוכל להטעין גם אייפד.
•מעדיף חיצוני
יוביוב הירוק
23/04/13 16:02
23

היתרון של הכיסוי בכך שהוא צמוד בנוחיות למכשיר. אבל זה רלוונטי רק אם רוצים שיהיה צמוד רוב הזמן. ביתר הזמן הוא תופס הרבה מקום.
אני צריך את הסוללה רק לעיתים רחוקות. אם אני נתקע. כך שאני מעדיף אביזר קל וקומפקטי ככל הניתן. לסוללה שלי יש תקע אינטגרלי (לאיפון), כך שלא צריך כבל.
בקיצור - לפי סוג השימוש.
•צודק, יש לך במקרה קישור מומלץ?
birka
23/04/13 20:32
18

מרוב אופציות באיביי........:S
•אני קניתי
יוביוב הירוק
23/04/13 21:19
12

את
זה.
אבל באותה חנות (דיל אקסטרים) יש מגוון מאוד גדול של סוללות לאיפון. כל הגדלים, הצורות והצבעים שאפשר להעלות על הדעת.
ºתודה רבה!
birka
23/04/13 22:57
3

•בעיה עם סינכרון איטונס אחרי זמן שלא השתמשתי
Rוית
22/04/13 12:35
46

שלום לכולם.
יש לי איפוד שהייתי קבוע משתמשת באיטונס לשם סינכרון מוזיקה וסידור אפליקציות (הזזה, מחיקה וכו').
לפני כמה חודשים עברתי לסמארטפון מתקדם ולא השתמשתי באיפוד.
עכשיו אני צריכה את האיפוד ואני רוצה לסנכרן אותו שוב כמו פעם, בעיקר למחוק דברים ולהוסיף שירים, הבעיה היא שכשאני מחברת את האיפוד למחשב אז באיטונס לא רואים בכלל את הגלרית שירים הישנה שלי תחת laibrary ולא רואים את האפליקציות כמו פעם.
תחת devices רואים את האיפוד שלי, אבל אין V על הסינכרונים השונים. שאני רוצה לסמן את הV אני מקבלת הודעה שאומרת שהסינכרון יהיה מהכיוון של האיטונס למכשיר, כלומר מה שיהיה על המכשיר ימחק אם הוא לא באיטונס, ובגלל שאני כאמור לא רואה כלום באיטונס אז אני חוששת שזה פשוט ימחק לי את כל המכשיר...
אשמח להסבר מדוע זה קרה ואיך אפשר לסדר את זה כך שאראה את הכל כמו פעם (כלומר גם על המחשב אראה מה שיש לי על המכשיר ואוכל לסדר את זה ולשמור על השנים מסונכרנים).
•מישהו?..
Rוית
22/04/13 20:11
8

:)
•Rוית
22/04/13 20:12
3

•איך אנחנו יכולים לדעת מה קרה אצלך במחשב?
noa_f
22/04/13 20:34
18

כדי לסדר כמו פעם:
האם יש לך על האייפוד מוסיקה או תמונות או תכנים אחרים (לא אפליקציות) שאין בספריה של אייטיונז? אם כן, את צריכה תוכנה למחשב שיכולה להעביר תכנים מהאייפוד אל המחשב.
אחרי שתעבירי למחשב, תכניסי את המוסיקה שתרצי לתוך הספריה של אייטיונז ורק אחרי זה תחברי את האייפוד.
תוכנת אייטיונז התעדכנה וקיבלה מראה חדש לאחרונה ויתכן שבגלל זה היו אצלך שינויים.
אבל אם יש לך בספריה של אייטיונז את כל מה שתרצי על האייפוד, את יכולה לסנכרן בשקט, גם אם הוא ימחק את כל מה שבאייפוד - כי הוא יוכל להעביר מחדש מהספריה.
לגבי האפליקציות: ברגע שאת מחברת את האייטיונז או האייפוד אל חשבון אפל שלך (Apple ID) שאיתו רכשת/הורדת את האפליקציות, תוכלי להוריד אליו מחדש את כולן, בלי לשלם שוב.
•כמו שציינתי,
Rוית
22/04/13 21:54
15

המכשיר היה מחובר לאיטונס בצורה קבועה בעבר, סה"כ הוא לא היה מחובר ב3-4 חודשים האחרונים, לא עשיתי שום שינוי במחשב (רק עכשיו עידכנתי את הגירסה של האיטונס כי חשבתי שאולי בגלל זה אני לא רואה את הסיפריות שלי).
כאמור, אני לא רואה אף ספריה באיטונס - לא שירים, לא אפליקציות.
השירים פחות חשובים לי כי בתכלס כולם על המחשב, האפליקציות כן חשובות לי. פעם את האפליקציות הייתי רואה על המחשב באיטונס גם אם המכשיר לא היה מחובר, עכשיו לא רואים כלום. (גם כשאני מחוברת דרך המכשיר והאיטונס).
•כאמור, האפליקציות הן הדבר שצריך הכי פחות
noa_f
23/04/13 05:07
14

להדאיג אותך, כי הן שמורות "על שמך" בחנות של אפל.
ברגע שאת מחברת את אייטיונז ואת האייפוד לאפל איי-די שהן נרכשו בעזרתו, את רשאית להוריד אותן שוב ושוב ושוב (אלא אם האפליקציה כבר לא נמצאת בחנות משום מה).
•האם ה Notes שבאייפון יכול להסתנכרן
הפרפלג
22/04/13 09:59
42

עם משהו ב PC ?
ºאאוטלוק
amicar
22/04/13 10:51
13

•לא שידוע לי. אבל יש דרך לראות אותם מה-icloud
Y. Welis
22/04/13 17:21
22

אם נרשמת, סימנת שה-NOTES יגובו לשם, ובחרת.
הבעיה שיש שם באג - אחרי כל מילה יש סימן קריאה (!). רק שם ולא במקומות אחרים. כבר זמן מה.
את התזכורות לעומת זאת אין בעיה לסנכרן עם אאוטלוק ומשימות.
•שאלה נוספת - מבלי ששמתי לב הותקנה אפלקציה
הפרפלג
22/04/13 19:46
18

של WALLA - איך אני מסיר אותה ללא הרד ריסט לאייפון ?
•על האייפון הותקנה אפליקציה בלי ששמת לב?
noa_f
22/04/13 19:47
17

זה בהחלט יוצא דופן.
תסיר אותה בדרך המקובלת: קליק ארוך על האייקון שלה, כשהיא תתנדנד יופיע "איקס" בפינה שלה. תלחץ עליו. תקיש "מחיקה" כשישאלו אותך אם אתה בטוח.
ºתודה. הסתדר העסק.
הפרפלג
23/04/13 17:51
3

•האפליקציה של - Google Maps .
pinchuki
22/04/13 09:00
53

שלום לכולם.
יש לי אייפון 5 גרסה - 6.1.3 ,והורדתי מה-App Store את האפליקציה של - Google Maps
ולצערי הכל מופיע שם באנגלית,האם ניתן להפוך את זה לעברית?ואם כן אז איך.
האייפון שלי הכל בעברית.
בברכה,ותודה.
•לא שאני ראיתי. אתה יכול לחפש כתובת בעברית
AYELET1
22/04/13 11:34
38

וזה ימצא לך
אך המפות באנגלית וכן גם שפת ההכוונה ליעד במקרה. של ניווט
יש לך אופציות חינמיות נוספות לאייפון לניווט, ואלו עם ממשק בעברית: Waze ו- M8
ºיש ניווט גם במפות של אפל וגם הן בעברית
noa_f
22/04/13 11:43
21

•ברור שיש ניווט, לכן רשמתי "תוכנות ניווט נ
AYELET1
22/04/13 13:27
28

נוספות 
הביאי צילום מסך.
באייפון שלי, עם ממשק בעברית, אין הכוונה קולית בעברית ושמות הרחובות באנגלית.
יתכן שכניסה לחשבון ג'ימייל שלי, תביא ניווט בעברית, אבל זה לאא יקרה- לא מוצאת שום סיבה לאפשר לגוגל לעקוב אחרי יור ממה שהם עושים ממילא
בפרט כשיש לא מעט אלטרנטיבות אחרות
ובפרט כשאין לי שום בעיה לנווט באנגלית (כל עוד ניתן להזין שמות מקומות בעברית. זהה חשוב גם אם שקספיר היה זה שמנווט...).
•תגובה.
pinchuki
22/04/13 11:50
28

תודה רבה.

•תגובה.
pinchuki
22/04/13 11:52
22

תודה רבה.

ºעדיין לא עוברתה. מחכים. כבר חצי שנה
Y. Welis
22/04/13 17:18
12

•קבלת פרטי איש קשר בסמס
shoosh2607
22/04/13 08:54
31

הי,
כששולחים לי בסמס פרטים של איש קשר מאייפון (לשולח יש אייפון) מתקבל ריבוע ריק ולחיצה עליו לא נותנת כלום.
לי יש נקסוס 4.
שאלתי גם בפורום אנדרואיד והבנתי שזו כנראה בעיית "תקשורת" בין מערכות ההפעלה.
נתקלתם בזה? יש פתרון?
תודה
•לא נתקלתי בשום בעיה. האנדרואיד: 4.1.2
AYELET1
22/04/13 13:29
15

רום אנגלי מקורי של סמסונג.
באייפון מערכת הפעלה אחרונה
פותחת איש קשר באייפון -> שיתוף איש קשר באמצעות סמס
באנדרואיד לוחצת על כרטיס הביקור שנשלח (בפורמט VCF ) ומייבאת אותו.
•לא עובד
shoosh2607
22/04/13 14:05
13

באנדרואיד מגיע כריבוע ריק ואי אפשר לעשות איתו כלום
(מכמה שולחים שונים)
לא נורא - נחיה בלי זה

תודה
•יכולים להיות לדבר שני מקורות-
AYELET1
22/04/13 14:50
15

רום מבושל באנדרואיד
ואולי פריצה באייפון.
•וכמובן גם רום רשמי אבל בעייתי באנדרואיד
AYELET1
22/04/13 14:51
14

למרות שקשה יותר להאמין אם זו חברה גדולה. ומוכרת
•האייפון בוודאות לא פרוץ
shoosh2607
22/04/13 15:00
11

לגבי האנדרואיד לא סביר כי זה נקסוס - רום מקורי של גוגל
אבל תודה בכל אופן

•למישהו יצא להשתמש במקלדת בלוטופ אלחוטית?
אוגוסט 03
21/04/13 22:06
49

עם האייפון או האייפד?
אני חושב לקנות מקלדת כזו ואני רוצה לדעת האם אפשר לעבור בין השפות שמותקנות על המכשיר באמצעות המקלדת..
אם למישהו יש נסיון עם מקלדת כזו, אני אשמח לעזרה.
תודה!
•כן
קפטן דינגי
21/04/13 22:30
35

השתמשתי במקלדת BT של אפל עם אייפד ואייפון.
החלפת שפה באמצעות CMD + רווח.
•תודה על התגובה. מה סיכוי שזה יעבוד גם במקלדת
אוגוסט 03
21/04/13 22:46
34

שהיא לא של אפל?
•סיכוי רב מאד. בדקתי גם עם מקלדת או שתיים
AYELET1
22/04/13 00:17
33

עלומות שם לגמרי.
•יש. אפילו 2. חלק מהן טוב גם לעוד מכשירים
Y. Welis
22/04/13 17:23
40

אפילו PC.
לחיצה על CAPS LOCK גם מעבירה בין שפות. אבל צריך להתרגל לקיצורים אחרים, וכן לכך שאין BACKSPACE. בכלל אין מקש כזה אצל אפל. לא אהבו אותו (וגם אינסרט לעיתים חסר וקיים רק בשילוב מקשים).
ºלמה אתה חושב שאין Backspace אצל אפל?
noa_f
22/04/13 17:31
16

•כי לא מצאתי. אם מצאת - אשמח לראות
Y. Welis
22/04/13 22:38
26

ואגב לא ממליץ על השיטה הפסיב-ארגסיב הזו של שאלה לצורך שאלה.
•יש לי פה 5 מקלדות של אפל
noa_f
23/04/13 05:03
29

ובכולן יש Backspace והוא נמצא בדיוק באותו המקום כמו במקלדות שלא מתוייגות "אפל".
אמנם רק אחת מהן היא מקלדת בלוטות' שיכולה להתחבר לאיי-מכשירים אבל המקש הוא בדיוק אותו מקש סטנדרטי.
צירפתי לך תמונה, כדי לעזור למצוא.
(אגב, אולי התכוונת ל-Delete? כלומר, מחיקה קדימה? גם זה קיים. מקישים fn+Backspace כי זו לא מקלדת 101 מקשים מלאה ולכן אין מקש יעודי)
ºהתכוונתי אליו. הוא אכן לא קיים. גם לא אינסרט
Y. Welis
24/04/13 01:00
2

•לא מקבל הודעות i-message
hadap
21/04/13 19:34
36

שלום,
אולי מוכרת למישהו הבעיה הבאה -
מאז המעבר לחברת גולן (אני לא בטוח ב100 אחוז שבאמת מאז, אבל זה הגורם היחידי שנראה לי רלוונטי) אני לא יכול לקבל הודעות i-message.
הודעות רגילות כמובן מגיעות.
הצד השולח מקבל חיווי שההודעה הגיע אלי ללא שום תקלות..
במוקד התמיכה של גולן הציעו למחוק את האפליקציה ולהתקין מחדש, כך שאני מנסה למצוא עזרה בערוצים אחרים..
למישהו יש רעיונות?
תודה מראש.
•אז אם שולחים לך הודעה, אתה גם לא מקבל אותה
noa_f
21/04/13 20:56
35

בתור סמס רגיל?
יש איזה משהו עם משלוח ראשוני של הודעה לחו"ל כדי לרשום את המכשיר לאיי-מסג'. יכול להיות שהחשבון שלך סגור למשלוח הודעות לחו"ל ולכן המכשיר לא יכול להרשם? (בגולן האופציה סגורה כברירת מחדל).
•לא מקבל אותה בשום צורה
hadap
21/04/13 21:02
27

אין שום זכר להודעה כזאת.
גיליתי את זה במקרה שמישהו שאל אותי למה אני לא מגיב להודעות שלו.
לגבי הרישום -
א. לפני המעבר לגולן כן קיבלתי הודעות כך שאני מניח שרישום כזה כבר נעשה(לא עברתי מספר או מכשיר)
ב. במקרה ובאמת אין רישום - לא אמור להיות משהו שימנע לשלוח אליי הודעות בשיטה הזאת? כמו שלא ניתן לשלוח הודעות כאלה למי שלא בעל אייפון. אף אחד לא אמור לנחש שאני לא יכול לקבל הודעות כאלו
•בדוק את מה שכתוב כאן
AYELET1
22/04/13 00:19
18

•
האם ההודעות האלו עולות כסף?
סוף סוף אמא
21/04/13 23:36
22

כלומר, אם יש לי חבילת סמס ללא הגבלה, האם הimessage הוא כמו סמס רגיל או שמשלמים עליו?
(בהגדרות כתוב ההודעות עלולות להיות בתשלום נוסף...)
•אם זה נשלח כסמס , כלומר מופיע על רקע ירוק
AYELET1
22/04/13 00:21
27

זה בתשלום או כחלק מחבילת סמס שלך על תנאיה.
אם ההודעה על רקע כחול, זה אימסג וזה ללא כל תשלום (לבד מחשבון גלישה לאינטרנט אם את משלמת עבור גלישה)
•כלומר, האימסג׳ הוא נספר לי כקילובייט מחבילת
סוף סוף אמא
22/04/13 07:09
15

הגלישה?
•בהחלט, כמו גם הודעות של ואטס-אפ. אלא אם את
noa_f
22/04/13 07:52
18

מחוברת לרשת וויי-פיי באותו הזמן.
תעשי חשבון מה עדיף לך כלכלית.
היתרונות של הודעות על גבי האינטרנט (כלומר, לא סמס): לא מוגבלות במספר התווים, אפשר לצרף אליהן תמונה, וידאו וכו', כשהן רק טקסט הן שוקלות מעט מאוד. בד"כ ניתן לשלוח כמה מאות הודעות טקסט במחיר של הודעת סמס אחת (גם כשהיא עולה אגורה, כמו בגולן).
אם יש לך תוכנית עם הודעות סמס בלתי מוגבלות ואפילו חבילה קטנה של גלישה, לא הייתי טורחת לשים לב בכלל איך זה נשלח.
מה שכן, אם הודעות MMS לא נספרות לך בחבילה, כדאי מאוד לבטל את אופצית המשלוח שלהן מהאייפון.
האייפון כברירת מחדל הופך הודעות סמס ארוכות להודעות ממס (ואז פתאום משלמים עליהן...). אפשר לבטל את זה:
הגדרות >הודעות > לכבות את "הודעות מולטימדיה".