ערב טוב קניתי תבנית מאיי ביי קוטר 18 או 20

dinahot

New member
ערב טוב קניתי תבנית מאיי ביי קוטר 18 או 20

כל זמן האפייה הבלילה טפטפה לי ועוד אחרי שעה ומשהו כשהעוגה קצת נשרפה לי למעלה
הוצאתי
אחרי שהתקררה הפכתי והיא בכלל לא הייתה אפויה!!!
מכירות את זה?



 

Miss Cake1

New member
יש פה כמה בעיות שיכולות להיות....

לגביי הטיפטוף התבניות האלו לא אטומות לגמריי ואם הבלילה שלך נוזלית קצת יותר מידיי היא עלולה לטפטף מדפנות החלק התחתון של התבנית ולשם כך את צריכה לעטוף את החלק התחתון של התבנית בנייר אלומיניום.שמת כמות בלילה גדולה מידיי ולכן עלתה גבוה כל כך ולא נאפתה מבפנים והחלק העליון נשרף. כשהעוגה מגיעה לגובה כזה בתנור היא צריכה הרבה הרבה זמן אפייה בכדיי להאפות בשלמותה. אני בכלל ממליצה לאפות בפעמיים נפרדות וזה גם מקצר את זמן האפייה וגם תקבלי את הגובה המקסימלי. מה היה זמן האפייה? ועל כמה מעלות שמת את העוגה בתנור?
 

dinahot

New member
בוקר טוב שעה וחצי 160 מעלות

אז בתבנית קטנה לאפות חצי מהבלילה נניח 2 בצים, 3/4 שמן, 1 ורבע קמח וכו'?
 

cookies4

New member
הי דינה , אני לא מבינה גדולה באפייה

ומיס קייק לקחתי את ההערה שלך בחשבון אבל דינה למה לקנות מאי ביי תבניות?? האם באמת זול יותר דרכם כי ממה שאני ראיתי המשלוח בעלות ואז המחיר הסופי משתווה למה שיש בארץ.
ואני באופן אישי אוהבת את הגודל הזה של העוגות הן הכי מתוקות זהו לא גדולות מדיי.
ספרי מה עשית בסוף.. זרקת את העוגה?? מיחזרת?? עשית חדשה??
 

dinahot

New member
זה היה זול משמעותית טוב נו אולי טעות?

אני לא מסתדרת ככ עם רינגים אז קניתי
זרקתי הכול ברור זה היה דוחה! בחיים לא קרה לי!
היום אנסה לאפות שוב עוגות קטנות אני צריכה כבר הערב להכין את העוגה 2 קומות למסירה מחר
 

Miss Cake1

New member
אם במתכון שלך יש כמות של 2.5 כוסות קמח

אז כן, זה המון לתבנית בקוטר 18.
לדעתי תבניות אין צורך להזמין מאיביי, המחירים פה בארץ בהחלט סבירים.
תעשו ניסיון לאפות בסיר ג'חנון, ככה אין נזילות, העוגה יוצאת בקלוט... כמובן צריך לשים נייר אפייה בחלק התחתון ובפנים דפנות הסיר.
 

Miss Cake1

New member
יש את המתכון לעוגת שוקולית...

של טל מ"טלטלים", ניסיתי אותו ויצא מאוד טעים.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

5 ביצים
3/4 כוס שוקולית
3/4 כוס שמן
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל

מערבבים את כל החומרים ומעבירים לתבנית משומנת/או מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 40 דקות ב- 180 מעלות.
 
למעלה