עוגת כדור סל

עוגת כדור סל

שלום
לפני שבוע אפיתי את העוגה המעוצבת הראשונה שלי וכצפוי נתקלתי בהמון בעיות. בשבת אני שוב חוגגת לילד יום הולדת ואשמח לעזרה בהכנת עוגה מוצלחת יותר.
1. קניתי תבנית אפיה לכדור - שני חצאים. אפיתי עוגה בחושה בסיסית. העוגה הייתה בתנור 80 דקות (במקום 40 דקות הרגילות) ועדיין לא יצאה אפויה.
אשמח לקבל מתכון - פרווה לעוגה טעימה שתתאים לעבודה עם בצק סוכר ותאפה למרות התבנית הכדורית. הבן שלי לא אוהב עוגות שוקולד אז עדיף עוגה אחרת.
2. לפי מה שראיתי ברשת וקראתי, צריך חומר מקשר בין העוגה לבצק סוכר. שמתי פודינג וניל. הוא התקשה על העוגה ואז שמתי את הבצק סוכר. מה שקרה זה שהפודינג פשוט נזל ויצא מהרווח שבין בצק הסוכר והעוגה. אשמח להקבל הפניה ברורה לחומר מקשר (מלבד מרצפן).

תודה רבה על העזרה
 

net the jet

New member
אין לי נסיון עם התבנית הזו, את המעט עוגות

עוגות שהכנתי אפיתי בקערה, וזה אכן לקח הרבה יותר מהזמן הרגיל , במקרה הזה רצוי להנמיך את הטמפרטורה, ופשוט לבדוק שהעוגה אפויה עם קיסם ( אין לי מושג איך בודקים בכלי הסגור... מצטערת )

לגבי עוגות פרווה- חפשי במאמרים, ( למעלה תחת כילים ומידע )

קרם פודינג וניל לא מתאים כקרם מקשר, ולכן קרה לך מה שקרה. לפרווה אפשר ממרח שוקולד ( פרווה ) ממרחים אחרים מוכנים, או גנאש על בסיס צמחי ( שמנת צמחית )
אני אישית במעט פעמים שצריכה פרווה מעדיפה למרוח ריבה טובה ( תמיד תוצרת בית ) מדוללת בטיפת מים
 
תודה רבה

התבנית לא סגורה, מדובר בשני חצאים אותם "הדבקתי" עם הפודינג. אשתמש בעצה שלך
שוקולד השחר מספיק טוב לצורך העניין?
 
עוגת כדורסל

זה מזכיר לי שראיתי פוף בצורת כדורסל. אם הילד אוהב כדורסל הוא בוודאי ישמח למתנה כזו לחדר.
 
פודינג לא טוב כחומר מקשר....

הוא נוזלי מידי ....
כדאי לך להכין קרם גנאש או אפילו ממרח שוקולד או ריבה, זה יותר יציב ומדביק היטב את הבצק סוכר :)
בהצלחה!
 
למעלה