מטעמים ואנטי-מטעמים
מרחבי הארץ והעולם

Ani15

New member
הוי הזוועה

אני כל כך אוהבת ארוחות בוקר, זו הארוחה העיקרית שלי ביום וזה היה מלון ממש נחמד, איזה נפילה זה היה... אכזבה כזו...
 

רזאי

New member
גם אני אוהבת ארוחות בוקר.

המלון בטוקיו היה בסדר גמור, אבל ארוחות הבוקר- חלום.
היתה במלון שלוחה של מסעדה נחשבת מאוד מקיוטו, והארוחה היתה בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
בוקר אחד ניסינו את ארוחת הבוקר במסעדה של האוכל המערבי, והיה ממש נורא.
אולי צריך מזל בבחירת המלון, ואולי את לא ממש אוהבת אוכל יפני.
 

Ani15

New member
אני מאוד אוהבת אוכל יפני

לפחות את רובו
אבל לא מסוגלת לפתוח את הבוקר עם טעמים כאלה
 

רזאי

New member
יש כמה דברים בסיסיים, שיחזרו על עצמם

כל בוקר.
האורז, שקל לזהות.
מרק מיסו, בקערה העגולה האדומה, צפות בו אצות, וגם כמה כופתאות. הכופתאות הן תוספת של השף, ובדרך כלל מוצאים במרק בנוסף לאצות כמה פטריות ופרוסות גזר.
בצלחת הלבנה, שנראית כמו עלה, יש טופו עם רוטב סויה, צנון, ווסאבי חריף.
בצלחת העלה הצהוב יש מלבן חביתה, עם כמה תוספות לטעם. אצות וחמוצים בטעם חמוץ/מתוק.
מכאן המנות משתנות כל יום.
בצלחת הצהבהבה ירקרקה יש דג מאודה, בצק מאודה ופרוסה מצנון יפני.
בכוס הלבנה יש ירקות מאודים.
בצלוחית המרובעת, חמוצים.
בצלחת העגולה עם המכסה ירקות ובצקניות מבושלים במרק.
בעטיפת הנייר, מלבני נורי, בשביל האורז.
כמובן, גם ספל תה ירוק בפינת המגש. אין ארוחה בלעדיו.
תמונה מבוקר אחר, היתה שונה במקצת.
 

debby12

New member
מנהל
על טעם ועל ריח...


במלון שבו שהיתי היו שתי מסעדות נפרדות לארוחת בוקר - אחד מערבית ואחד יפאנית. לצערי חששתי שכל האוכל היפאני יכיל רוטב סויה (= מכיל חיטה/גלוטן) ולכן לא זכיתי לשפוט את ארוחת הבוקר היפאנית לכאן או לכאן

מה גם שהסבירו לי שם שהיא מגיעה בקופסת בנטו - ולא כמזנון חופשי שבו אפשר לבחור מה רוצים. ובתור מאותגרת אוכל - אני תמיד מעדיפה מזנון חופשי.
 
למעלה