מטעמים ואנטי-מטעמים
מרחבי הארץ והעולם

debby12

New member
מנהל
מטעמים ואנטי-מטעמים
מרחבי הארץ והעולם

כחלק מנסיעתי השבוע, יצא לי לטעום כמה מאכלים שווים מאוד (וכמה שווים פחות) באסיה.

חלקם בזכות טיפים מחברים מקומיים.... עוד מעט אפרט, כשאחזור למחשב.

אשמח לשמוע גם מכן איזה מאכלים שווים, ואיזה נפילות קולינריות יצא לכן לחוות בעולם. המלצות על מסעדות/דוכני רחוב מופלאים גם "הולך"


 

debby12

New member
מנהל
Zunda
- מבוטא כמו "בוכטה" נגיד

מדובר במילק שייק וניל יפאני על בסיס וניל + אדמאמה (פולי סויה ירוקים - כמו המתאבן במסעדות סושי)

טעים להפליא - יאמי!! (ומתקתק - לא מלוח כמו אדמאמה במסעדות)

מומלץ בחום
 

רזאי

New member
דווקא זה ממש מעדן בעיני


מערבבת עם אורז לבן, ולא מפסיקה לאכול עד שנגמר.
 

debby12

New member
מנהל
את מכינה כזה לבד?

איך? ורק מהסקרנות - איפה את קונה את חומר הגלם?
 

רזאי

New member
אם הייתי יודעת איפה לקנות את חומר הגלם,

הייתי עושה לבד.
אני קונה, כשאני ביפן. זה אחד הדברים שאני מתגעגעת אליהם במיוחד.
לא שחסרות לי סיבות לרצות לנסוע ליפן
 

debby12

New member
מנהל
אני איתך לגמרי. יפן


"אין" עליה. אהובתי הנצחית...

עד כדי כך שפעם למדתי יפאנית במשך סמסטר [תודו שזה מעיד על נכונות לקשר...].
 

רזאי

New member
למדתי, אבל שכחתי הכל.

זה מה שקורה כשלא דואגים לרענן את השפה. אני עוד אחזור לזה, אני די בטוחה.
את האהבה הצלחנו להעביר הלאה. בן ה18 מעביר את זמנו לפני הגיוס בשינון קאנג'י.
עלה לו רעיון להמיר את הטיול שאחרי השיחרור בלימוד יפנית ביפן. מסתבר שיש מבחן מטעם שגרירות יפן בישראל, שאם מצליחים בו, מקבלים מלגת לימודים לשנה ביפן. אני מקווה בשבילו שיצליח. יהיה לי תירוץ מצוין לבוא לבקר.
 

debby12

New member
מנהל
מחזיקה אצבעות בשבילו ובשבילך

שנת לימודים ביפן נשמעת נפלאה. כמובן ש*חובה* ביקור הורים
 
חוץ מהקפה בארה"ב ואיטריות שקופות- ג'ליות במרק בתיאלנד

לא זכורים לי באופן ברור אנטי מטעמים
זה כנראה כי אין לי אומץ לנסות ... ומצד שני מאוד אהבתי המבורגרים ברחוב בבוליביה מה שמראה שאני לא באמת אנינת טעם באוכל .....
 

debby12

New member
מנהל
אולי את פשוט לא מפונקת באוכל

אני מחזיקה מעצמי לא מפונקת באוכל. האוכל בטירונות אפילו היה בסדר בשבילי
 

debby12

New member
מנהל
"ברד" יפאני - Kaki gori (יותר טעים ממש שזה נשמע)

מדובר בקינוח יפאני. מגיע כקערה מלאה של פתיתים קלילים ולא דבוקים של קרח - ממש כאילו שלג/גשם קפוא שבדיוק ירד מהשמיים, כשכל פתית לעצמו

אני בחרתי בטעם "חלב" מה שאמר שעל ערימת השלג הזו פוזר בנדיבות חלב מתוק/משומר (כזה מהסוג שפעם היה מגיע בשפופרת כשהיינו ילדים ומשמש לאפייה)

מערבבים את החלב המשומר/מתוק עם השלג ולא מצליחים להפסיק לטרוף עד שזה נעלם....

https://en.wikipedia.org/wiki/Kakigōri
 

debby12

New member
מנהל
מצד שני גלידה בטעם שעועית אדומה זה פחות משהו....

ואפילו גלידה בטעם תה ירוק לא עושה לי את זה
 

debby12

New member
מנהל
כל מיני כרובים/ירקות/שעועית מותססים fermented


נפוץ מאוד בקוריאה ויפאן וטעם של בלעכס בעיני


מהסוג שגורם לחפש מפית נייר בייאוש כדי שיהיה לאיפה להוציא את זה מהפה...
 

michal@gal

Active member
מנהל
Root beer

המשקה הכי אמריקאי, לא מסוגלת לשתות, נוראי לטעמי
&nbsp
 

debby12

New member
מנהל
אוי - אכן. טעם של קוקטייל בין קולה ומשחת שיניים....

ויש גם משהו שנקרא float, שזה רוט ביר ועליו צפה גלידה וניל. זה בכלל משלים את המראה/טעם כי הגלידה וניל נראית כמו משחת שיניים


טעמתי רוט ביר פעם אחד בתור ילדה - ולא עוד.
 

שוליקה10

New member
אוי זה נורא


פעם בארה"ב משום מה חשבתי שזה בירה שחורה. ולא הבנתי מה הביאו לי!! זה פשוט לא בליע.
 

Ani15

New member
ארוחת בוקר יפנית מסורתית

שמבוססת על "עוגות" אורז ותה ירוק לא ממותק. זוועה.
 
למעלה