שרשור דרקונית המרק

debby12

New member
מנהל
מרקגבניות עם אורז נשמע טעים


אבל מרק שמתחסל בארוחה אחת זה בניגוד לאינטרס שלנו, עדת העצלניות הממקסמות.... צריך משהו שיתן אוכל לטף במשך 3 ימים. וכמה שיותר - הרי זה משובח....
 

michal@gal

Active member
מנהל
זה תלוי בגיל ובתיאבון של הטף


כשיש בבית גם נער מתבגר, כמויות שהספיקו פעם לכמה ימים מתחסלות בארוחה אחת.
 
הכי שווים מבחינתי - מרק פלפלים אדומים
, ומרק בצל


את הראשון אני עושה קצת חריף, ומטביעה בתוכו (בצלחת) מדליון של גבינת פרומעז, שמתרכך ובחלקו נמס. סוף הדרך.
מרק בצל - אהבה אמיתית, אוהבת להמיס בצלחת פרוסה של גבינת גאודה. יאמי....
גם כתום הולך אצלינו טוב, ויש גם מרק ירקות עם גריסים והרבה כוסברה שהולך טוב.
 

debby12

New member
מנהל
איך מכינים מרק פלפלים אדומים?

טוחנים אותו בסוף? הקליפה הדקיקה/שקופה של הפלפלים לא נתקעת בשיניים?

מרק עם גריסים וכוסברה לא יתקבל אצלנו בבית - עוכרי שמחות שכמונו. גם אני וגם רמבו מתעבים כוסברה (תבלין/ירק שחביב מאוד על האמריקאים אגב....) וגריסים זה חיטה = מכיל גלוטן.

הגבינה על כל פנים נשמעת שוס!
 
עונה באיחור של כמה ימים, מקווה שעוד תראי. הנה פירוט:

10 פלפלים אדומים - קוביות
2 בצלים - קוביות
טימין - גבעול לא גדול
4 שיני שום
6 כוסות מרק עוף (מבחינתי, מאבקה)
פלפל צ'ילי - כמה שאוהבים (אני משתמשת בקוביות קפואות של "דורות", לא יודעת מה יש אצלכם. אני שמה 4 קוביות על הכמות הזאת, שזה חריף למדי)
מלח, פלפל שחור
מטגנים במשך 10 דקות בצל, פלפלים, טימין, שום, פלפל שחור, צ'ילי.
מוסיפים מרק צח, ומלח, מרתיחים, מבשלים 1/2 שעה
טוחנים ומסננים.
&nbsp
&nbsp
 

debby12

New member
מנהל
מעניין! רואה גם רואה ומתכננת לנסות

נראה לי רעיון מעניין לגיוון רפרטואר המרקים הכה דל שלי.
 

debby12

New member
מנהל
רגע - שאלת הבהרה


מה זאת אומרת "מסננים"? באיזו מסננת? אחרי שטוחנים בעצם מה נשאר לסנן?

סליחה על הפיגור...
 

עדיקים

Active member
המרקים שלנו פלפלים וירקות אבל לא סתם ירקות

מרק פלפלים זה מרק שאני מבשלת וטוחנת בסוף. הקטן שלא אוהב לראות ירקות בצורתם הטבעית אוהב מאוד את המרק הזה.
מרקים נוספים שהולכים אצלי המון זה מרק ירקות בואריאציות שונות. קניתי לפני מספר שנים את ספר המרקים של בני סיידא בכריכה דקה בכלום כסף, רעיונות אני מקבלת משם וממשיכה כיד הדמיון ומה שיש בבית כמובן.
יש לנו כמובן גם מרקי שעועית למיניהם אז כמובן יש את המתכון מבית אמא (של האיש) אבל שוב, גם כאן יש מתכונים בספר לעיל שמומלץ בחום שאני מכינה.
 

מ י כ ל10

New member
מרק גריסים - במיוחד לגמדות


5-4 גזרים
2 קישואים
שיני שום - כמה שאוהבים
כוס גריסים
1/2 כוס עדשים אדומים
&nbsp
בסיר גדול: מאדים על טיפונת שמן גזרים וקישואים מגוררים (דבי, "מאדים" זה אומר שמשכיבים אותם שם על אש קטנה ומערבבים פעמיים עד שהמים רותחים בקומקום). מוסיפים כוס גריסים. ממלאים את הסיר במים רותחים וזורקים פנימה שיני שום, מלח וקצת פלפל. מבשלים לפחות 40 דקות,מוסיפים את העדשים, מבשלים עוד 20 דקות.
מכבים את האש, משאירים סיר סגור.
&nbsp
זה מרק מאוד(!) סמיך. "עומד" (כזה שתוקעים בו כף והיא נשארת לעמוד)
 

debby12

New member
מנהל
תודה


גם על ההסבר למאותגרות (שדרוש לי בהחלט)

אך אללי - גריסים לא בבית ספרי בגלל הגלוטן. אני מעדות המצוליאקים, ועד שאני כבר מבשלת משהו צריך שגם לי יהיה מותר לאכול ממנו - כי גם ככה אני קצת מאותגרת אופציות מזון מחוץ לבית.
 

michal@gal

Active member
מנהל
נשמע מעולה

נראה לי שהבנים שלי יחבבו. נשמור לחורף הבא.
 
למעלה